O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi o suamalie, ituaiga o suka suka

  • Stevia - o se vaega o le Amerika i Saute Amerika, ua manatu e sili ona saogalemu mo le soifua maloloina, ae ua sili ona leaga nai lo isi mea faaopoopo.
  • Fructose e matua natura lava, ae matua maualuga lava i le kalori. E faia mai i vine ma fua.
  • Sorbitol, poʻo le E420, e gaosia mai fualaau aina ma le sorbitol.
  • Xylitol, poʻo le E967, e masani lava ona maua i meainu ma 'aʻai.
  • Maltitol, poʻo Isomalt E953, ua faia mai le suauu, o loʻo i ai meatotino o se probiotic ma o se faʻamaina fou fou.

Ituaiga o mea manogi suamalie ma o latou eseesega

O ituaiga uma o mea suamalie e maua i ituaiga eseese: i le paʻu po o le pepa. Lafoaʻi i le vai, mulimuli ane ua faʻaopopo i meaʻai. Mafaufau i ituaiga autu o ituaiga taitasi o mea suamalie eseese.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le sui a le FitParad No. 1 le suka e aofia ai suamalie faalenatura (stevia, Ierusalema artichoke extract), faʻapea foʻi ma mea gaosia (sucralose ma erythritol). O Stevia e lauiloa mo ona meatotino antimicrobial, faʻamalosia le puipuiga ma le aveesea o le cholesterol mai le tino o le tagata. E fautuaina e le au atamamai o se vailaau sili ona lelei mo le maʻisuka, pancreatitis ma le gaʻo.

O le sucralose e aoga i totonu o le mea o loʻo faʻamalamalamaina e ala i le leai o le kalori, ma, e ui i se manatu sese e uiga i suamalie suamalie, e le tumau i totonu o le tino. O lenei mea e mafai ai e oe ona faʻaaogaina i le taimi o le maitaga ma le susu. O le FitParad No. 10 foi na te faʻaalia se lisi tutusa o vaega.

O le FitParad No. 7 e le ese tele mai ituaiga na tuʻuina atu i luga. I lenei tulaga, ia gauai atu i le mea moni e faapea:

  • o le suamalie e leai se taimi mulimuli ane, ae o le Jerusalem artichoke extract ua suia i se vaega o sipuni o le rose, o le mafuaʻaga lea e sili atu ona maualuga lona caloric (19 kcal),
  • i le tau o sopo o le rosa, o loʻo faʻatulagaina i totonu o lenei vailaʻau vitamini C, P, K, PP, B1, B2 ma le E, faʻapitoa o fualaʻau,
  • o le tuufaatasiga e faamatalaina i se manaia tele, latalata i le suka,
  • o le tulaga e ono lamatia ai lou soifua maloloina e matua laʻitiiti lava.

O le suka e suitulaga ia Fit Parad e mafai ona faʻaaogaina i le fanua o le kuka mo le taoina poo, mo se faʻataʻitaʻiga, jam. I le faʻaopoopoga, i lenei auala, o le faagasologa o le faʻaaogaina o le calcium e faʻapitoa. Pe a filifilia le tasi e sili atu poʻo le sui o le suka e lelei, e taua tele le faʻamautinoa o se mea e tasi e le afaina.

O le suamalie e vaevaeina i vaega nei:

  • mea suamalie masani (lea e le afaina ai),
  • vailaʻau faʻamalosi.

O mea suamalie faalenatura ua taʻua saʻo lava na mea e sili atu ma le 75% le vavae ese mai mea masani masani poʻo mea e maua mai, ae i le taimi lava e tasi e maua i le natura. O le faʻamanuiaga mai ia i latou e matua maualuga lava, ae o le leaga e itiiti lava. O mea suamalie faalenatura, lea e masani ona faʻaaogaina e maʻisuka taʻitasi o soo se ituaiga, o le fructose, xylitol, sorbitol, ma le tuaʻoi.

E tatau ona maitauina o ia mea suamalie uma o le kalori i le eseese o tikeri, o lona uiga, o lona uiga o le tele o le aoga o le malosi (mea o le kalori) ma atonu e afaina ai le fua o le suka. E ui lava i lea, o le afaina mai ia i latou e itiiti, aua o le meaʻai suamalie e mafai ona gauaiina e le tino e sili atu ona lemu nai lo le suka masani ma i le tulaga o le faʻaaogaina tatau e le mafai ona faʻaosofia le maualuga o le hyperglycemia.

I lenei itu, soʻo se mea suamalie masani ma le saogalemu e faʻaaogaina i ni atopaʻu laiti e faatagaina mo le faʻaaogaina i se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka. O faʻamanuiaga o le a sili ona manaia, e le gata i lea, latou te le afaina. O latou igoa o le pala, xylitol, sorbitol ma le tele o isi, o ata faʻatasi ma i latou e mafai ona maua i luga ole Initaneti.

Pe a faʻaaogaina se mea faʻamalosi faʻamalosi pe vailaʻau, o lona uiga, o se vailaʻau e maua mai i se mea faʻaleagaina, e tatau ona manatua e faapea:

  1. o le mea pito sili ona taatele o meaʻai ia, o ona igoa o aspartame, acesulfame K, saccharin ma le cyclamate,
  2. o sea oloa e le o faamatalaina i le taua tele o le malosi, ma o lona kalori o mea e aofia ai ma faʻaleagaga tutusa e laiti,
  3. e mafai ona faʻamavae atoa mai le tino, e le afaina ai le toto o le suka (peitaʻi, o le allergy e foliga mai).

O mea uma o loʻo taʻua i luga, e le o se mea e ofo ai le manino o a latou penefiti, tusa lava pe i totonu o laupepa poʻo, i se isi itu, o se foliga o le vai, ma e fautuaina mo i latou o loʻo feagai ma le maʻisuka, o ituaiga muamua ma le lua.

E le gata i lea, i totonu o laulau e sili atu ona suamalie nai lo le vai, ma o lo latou faʻaaogaina e le tupu ai ni masalosaloga. Ae o le a le mea sili ona suamalie ma pe faʻapefea ona faʻaaogaina uma ina ia itiiti le faaleagaina o le tino?

E tele talatalanoaga e uiga i aoga ma mea leaga o suamalie ma suamalie.

Aʻo le i faia le iloiloga o meaʻai suamalie ma gaʻo, o le a manaʻomia le faʻamalamalamaina i tagata e le o ni tagata faʻapitoa le metotia mo le fuafuaina o le suamalie o mea oona.

E 8 ituaiga o faʻafefiloi i totonu o le maketi e eseese i le tuufaatasiga.

Le afaina o le suka ma suitulaga: latou te faaosofia ai le atinaʻe o faʻamaʻi

O taunuʻuga o le tele o suʻesuʻega e faʻaalia ai o le faateleina o le suka e faateleina ai le lamatiaga o le maʻisuka ituaiga II, fatu fatu, caries, ma le gaʻo. O lenei tulaga ua matauina pe a vaai i le aotelega o taunuuga.

Ae o loʻo i ai se faʻamatalaga taua: o le tali i le suka o le tagata lava ia. Sa maua e tagata suʻesuʻe e iai tagata eseese o le kulukose i le meaʻai e tasi. O le isi suʻesuʻega na faʻaalia ai ei ai a matou faʻafitauli ese i isi mea: mo se faʻataʻitaʻiga, i gaʻo. E foliga mai o loʻo i ai tagata o loʻo faʻatau filemu le tele o suka ma gaʻo, ma e le afaina ai lo latou ola maloloina. Ae paga lea, e le o tagata uma na laki. O le mea lea, ua ioe tagata saienisi e faapea, o le faaitiitia o le maualuga o le suka o le a le taofia ai i tatou uma.

O le faʻafitauli o le maua o le sugar sugar intake ua faigata. Suga ma mea suamalie ua faaopoopo i le tele o oloa a le kamupani. E tele ituaiga ma igoa o ituaiga o suka ua faaopoopo, o lea e faigata ai ona maitauina, e tusa lava pe e te faitau i le tuufaatasiga. O sugars nei e aofia ai sipuni eseese (sana, maple, araisa), mea suamalie pei o le maltose, lactose, fructose, faapea foi ma suamalie ma le meli.

O nei faʻaopoopoga e faʻatagaina oe e tuʻuina atu le oloa i le manaʻoga manaʻomia, faʻateleina le ola ola ma faʻafiafiaina ia mafai. E toatele tagata e tali atu i meaai e tusa ai ma le mataupu faavae "o le suamalie, o le suamalie" ma, e tusa ai, na o le faateleina o lo latou taumafa: o nisi tagata suesue e talitonu o le suamalie e fai ma vaisu ma vaisu.

E le gata i lea, tatou te iloa e tusa lava pe itiiti ifo le aʻafiaga o mea suamalie nai lo le suka. E oʻo mai i le taimi nei, e itiiti ni suʻesuʻega, e tumau pea ina ia faamalieina i manatu.

na faia i le 2013 na faʻaalia ai se uiga ese o tagata i le sucralose. O le sucralose na mafua ai le faateleina o le inisalini, o le hormone lea e faatonutonu ai le gau o le kulūkose. I le taimi lava e tasi, e leai se faʻaitiitia i le kulukose toto. Sa taʻua e saienitisi e faapea o le suamalie na faʻalavelaveina le gaioiga masani o le inisalini ma le gau o le kulukose. O le inisiua o le inisalini e mafai ona avea o se faʻasalaga o le maʻisuka.

O le muimui naʻo le suka poʻo mea e suitulaga e sese. O le faafitauli e le na o le amataina o le tele o calorie ma le suka, ma na amata ai foi ona tatou faaaluina le tele o mea. Laititi le gaioiga faaletino, masani leaga, le lava o le moe ma le le lelei o meaai paleni lautele - o nei mea uma e saofaga i le atinaʻe o faʻamaʻi.

E faʻapefea ona ave vailaʻau i le fesuiaiga mo le maʻisuka?

I nisi tulaga, e faatonuina e fomaʻi fualaau mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1, lea e aofia ai le sologa manuia.

Faʻasolosolo malosi i le kulūkose (o le tele o le inisalini, o se mea umi i mea taumafa, suposrain emotions), e le ulu atu le hormone thyroid i sela.

O le mea lea, o le hypoglycemia e atiina ae, lea eo mai faatasi ma le faʻavevesi, vaivaiga. I le leai o se fesoasoani talafeagai, e mafai e le tagata maʻi ona paʻu i totonu o se pa.

Aveina o vailaau faʻasaina ma le suauu i le tulaga o le hypoglycemia e faʻamaonia ai le maualuga ole kulukose. O le mataupu faavae o le tagofia o fualaau faasaina e iloiloina e le fomaʻi i tulaga taitasi eseese.

I le tautala ai i uiga uma o le faʻapitoa, ou te manaʻo e tosina atu i le mea moni e le o se mea masani. Peitai, o uiga nei e tatau ona matauina:

  • O vaega uma o le oloa ua faamaonia mo le faʻaaogaina. O le tele lava oi latou o se natura masani pe maua i le natura,
  • o le faamanuiaga o le tuufaatasiga e maualuga mo le maʻisuka, a itiiti mai ona e leai se faateleina i faailoga o le suka,
  • e maua ai le maʻisuka o se avanoa uiga ese e le o le tuʻuina atu atoa o laufanua suamalie.

I le taimi lava e tasi, soʻo se tasi e manaʻo e auai i se taumafataga maloloina o le a sili atu ona lelei le vavaeeseina o le fua o meaʻai sugary ia latou meaʻai. O le a tutusa lava le taua o le lafoaia atoatoa i latou i le aluga o taimi, ma totoe ai fualaau aina i la latou lava lisi, ae le o le taumafai e suia le suka ma ana mea tutusa. Talu ai ona o nei mea uma, ou te fia tosina atu le manatu i le mea moni e faapea e tatau ona amanaia nisi o faitioga ma tapulaa.

Ae maise lava, o tagata atamamai e gauai atu i le mea moni e faapea, faatasi ai ma le maualuga, e mafai ona lelei le maua o se aafiaga sili. O fafine ma fafine ua maʻitaga o loʻo fai susu o loʻo fautuaina foi e taofi le faʻaaogaina o suka. E tatau ona tuʻuina atu le faʻaeteete i vaega faʻavae i tagata uma ua 60 tausaga pe sili atu foi, faʻapea foi i latou o loʻo taumafai e atiaʻe ni faʻafitauli o le maʻi.

Aʻo leʻi amata ona faʻaaoga le suka e sui ai, e matua fautuaina lava ia maua se numera faapitoa o mea faʻafefiloi. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le Fit Parade Nu.1, o le tuufaatasiga o loʻo aofia ai vaega e pei o le erythritol, sucralose, stevioside ma Ierusalema artichoke extract. E le gata i lea, ou te fia tosina atu i mea o loʻo i ai mo le Fit Parade Numera 7, e taʻua o le erythritol, sucralose ma le tuaʻoi. I le taimi lava lea e tasi, o le suamalie na tuʻuina atu e mafai ona gaosia i le tele o afifi: mai pusa pepa i puʻu ma ato.

Faatonuga mo Milford

E ui lava i le saogalemu atoatoa o le faʻaaogaina o Milford, o le vailaau faʻasaina e iai faʻamaoni ma aʻafiaga.

E tatau ona mafaufau lenei mea pe a filifilia se auala e faʻaaoga ai pea.

O faʻatulagaga o le physiological ma le faʻaleagaina o loʻo i ai ni tapulaa i le faia o tapenaga a Milford:

  • maʻitaga
  • lactation
  • se tala faasolopito o gasegase, ma se allergy i soo se vaega o le oloa,
  • tamaiti ei lalo o le 14 tausaga,
  • foliga o le maʻisuka nephropathy,
  • matua
  • faafitauli gastrointestinal
  • afaina le ate
  • toe le manuia.

O le fualaau o le vailaʻau ua filifilia e tatau ona filifilia e amanaia fautuaga a le kamupanī, faʻapea foʻi ma manatu o fomai.

E taua foi le faamaninoina o le vevela vevela o le oloa. E tele mea suamalie e le mafai ona faʻaopoopoina i meaai e kuka i le vevela maualuga. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le gaosia o compotes ma le tao. O nisi mea elemene, i lalo o le aafiaga o le vevela, suia a latou tuufaatasiga ma maua ai mea oona.

O le suavai a Milford ua faʻatagaina e le sili atu i le lua teaseti i aso taitasi, ma e tusa ma le 5 ipu i totonu o maʻa.

O le tau o se fualaau faasaina i Rusia e faalagolago i le tele o mea. Amata mai le taimi e tuʻuina atu ai ma fesuiaiga fesuiaiga.

E tatau i tagata uma ona faia se faaiuga i le taliaina faatasi ai ma o latou tagata aoga mulimuli. O le vaega sili ona taua o le tauiviga lelei i soʻo se ituaiga o le maʻisuka ma ona faʻaaliga o le faʻaititia o le faʻaaogaina o gaʻo e maua ai le suka i se mea maualalo. O se fesoasoani i lenei fualaau o le "Milford" poʻo le mea faapena. Mo tagata mamaʻi e le atoatoa le malosi o le tino, o mea suamalie e fesoasoani e taofi le faʻatonuga o le kulukose i le tulaga manaomia ma puipuia ona oso.

O mea suamalie sili ona suamalie ma saogalemu o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

Contraindications ma le afaina

Contraindications i le faʻaaogaina o se mea suamalie:

  • O le faʻaaogaina tele o le xylitol ma le saccharin e afaina ai le manava.
  • O le faʻaaogaina tele o le fructose e afaina ai le masini cardiovascular.
  • O le Sorbitol e afaina ai le mamafa ma faʻapogai ai le faʻalavelave i totonu o le vaega o meaʻai.
  • Faʻateleina le uiga o le faiva o fatugao.
  • O faʻasolosolo o le suāuʻu e faʻasaina i le faʻafitauli o le tino (phenylketonuria) ma se faʻafitauli o mea e afaina ai.
  • Sulfamide ma suamalie suamalie e faʻasaina le tamaititi ma le fafine maʻitaga.

E le gata i lea, e le tatau ona ave le suamalie e tagata matutua ma le maʻisuka i lalo ifo o le 14 tausaga. O nei vaitausaga ua i ai se faʻafitauli faʻavaivaia.

E faʻafefea ona suia le suka: ituaiga o suamalie ma mea suamalie, o latou lelei ma mea leaga

E ui i se tulaga lamatia i le maʻisuka, o le sologa lelei e masani ona aoga.

O le faʻaogaina o le sucrose e aumaia ai faʻamanuiaga nei:

  • e maua e le tino le malosi talafeagai,
  • suauu e faʻaleleia ai le faiʻai,
  • lagolagosua i le nerve cell cell support
  • puipuia le ate mai aafiaga o mea oona.

E le gata i lea, o le sucrose e mafai ona faʻaleleia le faʻatinoga, siitia le lagona, ma aumaia ai foi le tino, tino i le leo. Ae ui i lea, o meatotino lelei e faʻaalia faʻapitoa i le faʻaaoga tatau.

Ona o le tele o le suka, o le gafatia e felauai ai le kulūkose ua faʻaitiitia. O le mea lea, o lona maualuga i le toto e amata ona matua faateleina.

O le autu ma le sui e tuʻuina atu e le afaina i le fuainumera (taua mo le aveesea o le mamafa), faʻapea foʻi ma le leai o ni aʻagi malosi i le toto kulukose (taua mo le maʻisuka).

E le malamalama lelei le leaga. O nisi o ituaiga meaola ua uma ona iloa o mea oona. O nai faataitaiga nei. O le tele o le faʻaaogaina o le aspartame e mafai ona mafua ai le kanesa o le faiʻai, faʻafitauli o le neurology, faafitauli o le paʻu ma isi.

Sucrazite, o se tasi o mea aupito sili ona taugofie, o le mea sili ona leaga. Saccharin, faʻaopoopoina i le soda ma mea faʻafiafia, ua faʻasaina i le lalolagi ona o lona maualuga o le carcinogenicity.

E masani lava, o ituaiga eseese o mea e sui (aemaise lava i mea gaosia) e mafua ai le fiaai tele i se tagata, ona o le mauaina o se mea suamalie e le maua ai le malosi, e manaʻomia e le tino ona faaluaina.

O le manuia e mafai ona maua, ae naʻo le faʻasologa masani o aso uma, o se filifiliga lelei, faʻapea foi le matauina o fautuaga lautele a le fomaʻi.

Ona o se faaletonu o le pancreas i le tino o le maʻisuka, o se osofaʻi malosi i le kulūkose e tupu. Mo le faatumauina o lenei faailo i se tulaga lelei, o vailaʻau faapitoa e faʻaaogaina faʻatasi ma inisalini injections. E le gata i lea, e taua tele mo tagata gasegase e mulimuli i se meaʻai faapitoa.

O mea suamalie uma ua vaevaeina i ni ituaiga se lua:

  1. Faʻatau. E sili atu le suamalie nai lo le suka, ae o le kalori mea e sili atu le leai se mea. O suamalie suamalie e faʻaitiitia ai le lamatiaga o allergies, ae ua solia i le maitaga. E le gata i lea, e le manaʻomia mo tamaiti laiti. E tele a latou aʻafiaga, o lona uiga o la latou faʻaaoga e tatau ona i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.
  2. Faanatura. E masani lava o nei fualaau suamalie ia e sili ona leaga.O nisi atonu e le lava le fiafia, i se faaopoopoga, o le mea e maua ai caloric o lenei ituaiga o mea suamalie e sili atu le maualuga nai lo mea e fai ai mea. O lenei mea e sili ona lamatia mo le maʻisuka ituaiga 2, aua e masani ona o mai faatasi ma le oona.

O le suamalie ma le suamalie e masani ma faʻaogaina. O le mea muamua e ono le manaʻomia mo le tino ona o le mea moni e maualuga lo latou kalori. I le taimi lava e tasi, na tuʻuina atu i le natura masani, vailaau o vailaʻau, e mafai ona sili atu ona aoga. I le taimi lava e tasi, faatasi ai ma le fesoasoani a le suamalie masani, e mafai lava ona suia le suka, mo se faataitaiga, xylitol, sorbitol, meli ma isi.

Talanoa e uiga i le mea e sili ona lelei le suamalie, faʻalogo i mea nei:

  • le faʻaaogaina o le faʻataʻitaʻiga, lea e aafia ai le faʻaititia o le kalori matāʻupu,
  • o aʻafiaga o le faʻalauteleina o le 'ai,
  • o lenei mea e mafua ona o le tupu o se tofo suamalie i totonu o le oral mouth, ma, o se taunuuga, o le manaomia mo le gaʻo. O le mea lea, o le ono mafai ona faateleina le mamafa o le mamafa, lea e matua le manaomia mo le maʻisuka.

O le mea lea, afai o le mea manogi e afaina, e tatau ona fuafua i mataupu taʻitasi taʻitasi. O le fomaʻi lea o le a taʻuina atu ia te oe ituaiga o ituaiga taʻitasi e afaina ma le matautia e mafai ona latou i ai.

I aso nei, i luga o fata o supermarkets ma luga o faleoloa i luga o le initaneti e mafai ona e mauaina le tele o mea e faʻatulagaina o "organic" ma "bio."

I totonu o laʻu tusiga o le ae maua ai se talanoaga e uiga i aoga ma mea e afaina ai le suka e suitulaga lelei (talafeagai parad), o le ae iloa ai po o le a le mea e suia ai le suka e suitulaga, ma o le a ou faasoa atu ou manatu faaalia o se fomai.

O le ae iloa foi po o ai na fuafua i ai e le au gaosi, ma pe aoga le faʻalauiloaina o ipu ma mea inu o loʻo i ai lenei suamalie i totonu o meaai i aso taitasi.

O le faʻataʻitaʻiga talafeagai o loʻo faʻatulagaina e le gaosi oloa i le tino, e aofia ai na o ni mea masani.

O le paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe lea e foliga mai o le suka faamamaina, o loʻo tuʻuina i totonu o se fasi sapalai o le 1 g ia, e fuaina le 60 g po o totonu o ato lapoa (meatapi) ma le fua o fua i totonu poʻo totonu o fagu palasitika.

I le tautala e uiga i tulafono mo lo latou faʻaaogaina, e tatau ai ona manatua o mea suamalie o le natura moni (mea uma seʻi vagana ai le vevela) e itiiti ifo le suamalie nai lo suka. E tatau ona amanaia lenei mea i le faagasologa o le fuafuaina o lo latou faʻaaoga mo le maʻisuka o soo se ituaiga.

O le mafaufau e uiga i le mea e tatau ona fai i aso uma o mea e masani ona maua i le suka, o le mea moni, e tatau ona faʻatalanoa ma se tagata poto faapitoa, ae i le tele o tulaga, e le silia le 30-50 kalama. O le tulaga lenei o le a sili atu le tele o le faamanuiaga, ma o le kalori o mea e maua i le calorie e faaitiitia i le maʻisuka, o le muamua ma le lona lua.

Faatasi ai ma le faateleina o le masani i aso taitasi, e sili atu nai lo le tele o itu aafiaga, mo se faataitaiga, o le faateleina o le fua o le kulukose o le toto, faapea foi ma le faaletonu i le gaioiga o le gastrointestinal tract, e sili atu. E mafua lea mea ona o nisi gaʻo faapitoa, mo se faʻataʻitaʻiga, sorbitol poo xylitol, o loʻo faʻamaonia e se aafiaga faʻalauiloaina. O le mea lea, o le leaga o mea suamalie e le o se tala faʻasolopito, e aofia ai ma se meaʻai.

Afai tatou te paʻi i mea suamalie faalenatura, ona faʻaaogaina lautele lea i le gaosiga o gaioiga faapitoa o meaai mo suʻe suka taitasi:

  • kuki sisi
  • fagu
  • masi
  • paluga falaoa, suamalie, lole ma isi suamalie i luga o le fructose, sorbite, stevia, o ona faamanuiaga e le o masalosalo, ma o le kalori mea e masani ona le iloa.

O le isi avanoa e mafai ona maua i soʻo se faleoloa poʻo se supamaketi e aunoa ma le faʻaogaina o se ata. O le toʻatele oi latou e iai ni fale faʻapitoa mo le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka, faapea foi ma matagaluega o oloa mo i latou e maua i le maʻisuka.

O le mea pito sili ona taua i lenei mataupu e le o le aveeseina, aua o ia oloa, e ui lava e leai ni suka i la latou tuufaatasiga, ae mafai pea ona faateleina le suka toto i vaega taua. O le mea lea, ina ia mafai ai ona sili atu le aoga o le taumafataga, ma le kalori, e ese mai, e itiiti lava, e taua tele le tauaveina o le tutoatasi tutoatasi ma le fuafuaina lelei o le fua faatatau masani o le faaaogaina o oloa.

E taua le manatuaina o vailaau faʻamaʻi e faia i le ituaiga o meaʻai. O lea la, o le tasi laulau i tulaga o le suamalie e mafai ona suia se tasi sipuni tele o le suka. O ia suka e suia i mataupu o le phenylketonuria. A maeʻa, e taua tele lenei mea, aua o le suka e suia i le maʻisuka o le muamua ma le lona lua e tatau ona matua aoga.

O le faʻaaogaina o le suka i le maʻisuka ituaiga 2 e faʻasaina. E mafua lenei mea i le mea moni o le oloa e aofia ai vailaʻau faʻamalosi faigofie, lea e mafua ai le maualuga ma le taua o le maualuga o le kulukose o le toto.

Mo le maʻisuka ia aua le tuʻuina atu le suamalie, ua i ai se ituaiga o meaʻai e leai ni mea e mafai ona leaga. E i ai a latou mea eseese, e faigofie ona faʻaopopo i latou i lauti ma nisi ipu.

Ae ui i lea, o lenei oloa o loʻo i ai le tele o meatotino leaga. O aʻafiaga ma faʻamanuiaga o lea mea o loʻo iloiloina i totonu o mea.

E ese lava, e tatau ona tatou talanoa e uiga i mea masani ma suamalie suamalie. O le suauu lava ia e le o se oloa sili ona maloloina. Afai e te faʻaleagaina, e mafai ona e afaina tele lou ola maloloina - "maua" le maʻisuka, ova, gasegase ole tino ma caries.

O le mea lea, o le suka, e le pei o meaʻai faʻapitoa e avea o ni mea e puipuia ai, o laʻau meaai, o mea manogi (faʻamalosi ma le faʻaleleia o mea manogi), ua maua le ata o le soifua maloloina ma le soifua maloloina.

E tele mea manogi ma suamalie e faʻaaogaina, mo se faʻataʻitaʻiga, i mea taumafa (taumafa maualalo-calori) ma faʻamaʻi tui e faʻalauiloaina o ni oloa maloloina. Ae o mea manogi e sili atu le leaga nai lo le lelei?

O le tuʻuina atu o mea e fiafia i ai mea manogi suamalie, e tele tagata e le o faanatinati e malamalama i le fesili o le mea e afaina ai le suamalie. Muamua lava, o lenei mafuaʻaga ona o le tele o faʻamatalaga a le tele o ala o faasalalauga e lagolagoina ai le lafoaia o le faʻaaogaina o suka masani (vao ma le tooto).

Ae ui i lea, ao lei suia atoa i mea suamalie ma mea suamalie, e tatau ona e fuaina le lelei ma le lelei o nei oloa. O faʻamanuiaga ma faʻasalaga o suamalie e manaʻomia ai le maualuga o le iloiloga.

Sweeteners - manuia pe leaga?

I le taimi nei, o mea suamalie e masani ona lauiloa, lea e faʻalautele i tausaga uma.

O nisi tagata latou te faʻaaogaina mo mafuaʻaga faafomaʻi (mo le maʻisuka), aʻo isi e faʻaaoga nei mea faaopoopo e faʻaitiitia ai le mamafa.

E le gata i lea, o nisi taimi o mea suamalie e faaopoopo i au mea taumafa ma faigofie ona e musu le tagata e faʻaaogaina le suka, ona ua iloa e ia lona aʻafiaga i le soifua maloloina. I luga o aoga ma mea leaga o mea suamalie - mulimuli ane i le tusiga.

I lea tulaga, e leai se aoga mai le suauu Fit Parad, e le afaina foi. O mea uma e mafai ona faʻatagaina ma saogalemu. I le maʻisuka, e mafai ona faʻaaogāina, talu ai e le o iai ni vailaʻau. O le faasinomaga o le glycemic ma le inisalini e leai foi.

Laulelei "Fit Parade": fatuga, mea aoga. Suʻega suamalie

Fit Parad tusi i luga o le pusa lanumeamata o le suamalie. Liliu le pusa ma faitau le tuufaatasiga:

  • erythritis
  • sucralose
  • osofaʻiga o le rosehip
  • stevoid.

Seʻio tatou tilotilo solo i vaega taʻitasi ma taumafai e tali le fesili - pe faapefea ona saogalemu le sui o le suka e suitulaga ia Fit Parade, ma e tatau ona tatou faʻatauina?

O le afifiina o le suka e suitulaga ia Fit Parad o loʻo i ai le faʻamatalaga "natura". Afai e te liliuina le atigipusa, e mafai ona e vaʻai i le tuufaatasiga o le oloa. O vaega autū o le suamalie:

  1. Erythritol
  2. Sucralose.
  3. Rosehip extract.
  4. Stevioside.

O lenei tusiga o le a suʻesuʻeina le lelei ma le malupuipuia o vaega taʻitasi, ona manino ai lea pe faʻatau se sugar e suitulaga i le pa

O le asō o le a ou taliina ai fesili ma talanoa e uiga i le erythritol suauu fou poo le erythritol, e uiga i le matautia ma le aoga o lenei polyol e pei o se suka e suitulaga ai, ma o a iloiloga e uiga i ai. O se tasi o nei mea suamalie, lea na tulaʻi mai talu ai nei i luga o fale teu oloa ma falemaʻi, o FitParad No. 1, o se sui fou o le gaosiga o le suka e totoina e Piteco.

Fesili: Aisea e matua lelei ai le FitParad No. 1? Aisea e fautuaina ai e endocrinologists ma diabetlogists ia faaaoga e avea o se mea suamalie? O ona mea uma e maua mai naʻo mea masani masani.

E leʻo iai GMO ma, e le pei o suamalie suamalie, e matua le afaina lava i le tino. Suauu toto i lenei tulaga e masani, o isi faailoga, foi.

Faatasi ai ma le faatagaga a le fomai, na ia tuua le Fit Parade i le taumafataga.

Ua ou faalogo e uiga i le suka i lalo o le igoa "Fit parad" mo se taimi umi, ae sa na ona ou faatau e faatau i se taimi lata mai nei.

Na amata ona ou le faaaogaina le suka ma e le faaopoopo i ipu, sa masani ona ou faaaogaina Stevia masani, ae e le mafai ona ou faaaogaina ona o le tofo, e matua ese lava mai le suka.

Ou te lei faatauina se suka mo se taimi umi ma ou te lei faaaogaina i lona mamanu, ou te le iloa le tau mo ia, ae ou te le faafitia aʻu lava i se olaga suamalie. Fesili pe faapefea ona mafai lenei mea.

Sweetener Fit Parade o se mulipuniuga o le suka masani e suitulaga ma se maualuga maualuga o le suamalie ma le tofo lelei.

Tuua Lau Faamatalaga