Persimmon mo le maʻisuka

Persimmon mo le maʻisuka ituaiga 2: e mafai pe leai? O lenei fesili e fesiligia e tagata gasegase o loʻo mafatia i se faʻamaʻi "suamalie". Talu ai o faʻalelei ma le kulūkose e faʻalagolago i se mea lelei ma paleni taumafa, e aofia ai taumafa faatagaina.

O le maʻi suka e foliga mai o se tulaga faʻaleaga, o se taunuuga o le digestibility o le kulukose i totonu o le tino ua faʻavaivaia. O tagata mamaʻi e vaevaeina i le insulin-faalagolago (ituaiga 1 mai) ma le maʻisuka-faalagolago (ituaiga 2) maʻisuka.

O le maʻisuka o le ituaiga muamua e sili atu ona faigofie le fatuina o a latou lava lisi, aua e oʻo lava ina ua uma le faʻaaogaina o se oloa faʻasaina, o le inisalini tui i le vailaʻau manaomia o le a toe faʻafoʻiina le maualuga ole kulukose i le masani.

I le maʻisuka ituaiga 2, e sili atu ona faigata le faia o se meaai, e tatau ona e mafaufau i mea o le kalori o meaai, o le glycemic index, ma faitau le numera o iunite falaoa.

Manatunatu pe faʻapipiʻiina ia manatu o le persimmon ma le maʻisuka? E mafai ona 'ai le persimmons i le maʻisuka pe leai?

Persimmon: faʻamanuiaga ma faʻalavelave

O Persimone e foliga mai o se fualaau moli fua tele, o lona lauʻeleʻele o Saina. O fua o loʻo faʻamaonia e se mea e sili ona manaia. E sili atu i le tolu selau ituaiga, o loʻo iai i latou e mafai ona iloa ai e le gata o aga masani, ae faʻapea foʻi ma mea faʻapitoa.

Faatasi ai ma le fesoa- soani o le tele o ituaiga tekonolosi o le gaosiga o laau, e tele ituaiga o meaola e mafai ona ola i luga o le tasi laau Faʻateleina i le toetoe lava o atunuu uma o loʻo i ai le mafanafana o le tau.

O le tuufaatasiga e aofia ai le tele o vitamini, minerale ma isi vaega aoga. Afai e te 'ai fua le fua, o loʻo faʻapupulaina se faʻaopoopoga o le siama, ua faʻaleleia le faʻamaonia o le toto, ua faʻaauau le gaogao o le mafaufau, o le galuega o le gastrointestinal tract, fatugaʻo, ate, ma isi totoga o loʻo i totonu.

O le faʻaaogaina o peimeni o le a faʻatamaoaigaina ai le tino ma vaega:

  • Vitamini o le vaega A, B, B1, carotene, ma isi.
  • Ascorbic acid.
  • Vaʻalele, Magnesium, Zinc.
  • Fiber
  • Organic acids.

O le fua o le fua e tusa ma le 90-100 kalama, o le kaloti o mea e tusa ma le 60 kilokalo, e fai si laʻititi. Ae peitaʻi, ia faʻataunuʻu e mafai ona 'aina le fua i le maʻisuka, e faʻavae i luga o lenei faʻamatalaga, e sese.

O loʻo i ai se aofaiga tele o le kulukose ma le suauu, lea e afaina i le maʻisuka ituaiga 2, faapea foi ma le muamua. Ma o aʻafiaga le lelei e ono tutupu i le le pulea o taumafa e naʻo le tulimanu.

O le fua e suamalie i le tofo, aemaise lava le ituaiga "Korolek", o le mea lea o le fesili o le glycemic index is well founded. I le uma, o le GI mo le maʻisuka e le taua foi. O le faʻamaufaʻailoga o oloa e 70 iunite, ae o le faʻamaoniga e le sili atu ma le 55 iunite.

O le mea lea, o tagata e mafatia i le maʻisuka e tatau ona matua faʻaeteete i le fua.

Persimmon ma le maʻisuka

E mafai ona ou faʻaaogaina le maʻisuka? O le fesili e fiafia i na gasegase o loʻo taumafai e 'ai e le gata i le mafaufau ma paleni, ae na fesuisuiai foi. O se "suamalie" faʻamaʻi lea e faalavelave i le gaioiga o le tino o le endocrine e oʻo atu ai i le malepelepe o le digestibility o le kulukose i le tino o le tagata.

E maitauina lenei mea mo le mafuaʻaga e faʻaitiitia le faʻaogaina o le pancreas, e maua ai sina vaega ole inisalini. O se taunuuga, o le galuega a le tele o gaioiga i totonu ma faiga e le mautonu pe afai e le aumaia tulaga taua o le kulukose i se masani masani.

O le maualuga o le suka e mafua ai le faʻalavelaveina o le fatugalemu o le tino, le totoʻa le totoʻa, faʻagasolo i totonu o le tino ua le fiafia, faʻaitiitia le faʻalauiloa, o faafitauli ma pito i lalo ma isi mea le lelei.

"Korolek", faʻamaoaigaina i vitamini ma vaega taua, e mafai ona tuʻuina atu fesoasoani taua i tagata gasegase i le talaʻaga o faʻafitauli eseese. Afai e maua e le tagata maʻi le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona e 'aina, ae ui i lea, mulimuli i tulafono patino ma fautuaga.

E tusa ai ma le ituaiga muamua o faʻamaʻi, e fautuaina e fomaʻi le tuʻuina atu o le taumafa, aua e mafai ona tupu i le faateleina o le suka ma isi faʻalavelave. E ui lava o loʻo i ai se tuusaunoaga, e aofia ai tagata mamaʻi e leai se inisalini ole aiga, i se isi faaupuga, ae le o se mea le atoatoa.

O le le amanaiaina o fautuaga i le aofia ai o le oloa i le lisi autu e oʻo atu ai i se faʻalavelave faʻaletonu o le falemaʻi, faʻasalaga o le maʻi, ma e tusa ai, o nisi faʻaleagaga i le tino e mafai ona mafua.

Mo se taimi uumi, o loʻo i ai talanoaga i le va o tagata 'ai meaʻai ile autu: e mafai ona' ai persimmons i le maʻisuka pe leai? O nisi o tagata atamamai fomaʻi e feteʻenaʻi, e maitauina e mafua ai le faateleina o le kulūkose.

O isi e finau e faapea afai e te sao sao i totonu o le taumafataga, faʻaaoga i ni mea laiti, ona tuʻuina atu lea o le tino fesoasoani.

E mafai ona mafai ona maua i le maʻisuka?

Faʻatasi ai ma se faʻamaoniga o le maʻisuka, ua tuʻuina atu le avanoa mo le faʻaaoga. E foliga mai o se punavai o vitamini, vaega o minerale ma isi vailaʻau e faʻaleleia ai le tulaga puipuia.

E maitauina pe afai e faaaoga le pulu mo le maʻisuka ituaiga 1 (pe afai o le tagata maʻi e maua ai le inisalini) ma le lona lua i ni mea itiiti, ona faʻaleleia lea o le ate, fatugaʻo, gastrointestinal and digestive tract, ma le cardiovascular system.

O tagata e maua i le maʻisuka e mafai ona 'ai ia persimimo, talu ai e aumaia ai faʻamaonia e le mafai ona faʻamagaloina e aʻafia ai le talaaga o togafitiga:

  1. I le maʻisuka ituaiga 1, e fesoasoani i le faamamaina o vaʻa toto, faia ai latou e gaosia ma toe faʻaleleia.
  2. Persimmon e aoga mo le maʻisuka ona o ana meaola gaosi, lea e faʻaleleia ai le ata vaaia ma faʻamautuina le gaioiga o le fatugalemu o le tino.
  3. E pei ona e iloa, o maʻi masani faʻaletonu e faʻaitiitia ai le gaioiga o fatuga, o le itu, o le fetus e foliga mai o se vailaau lelei, i le noatia ma le fai fuafua i se tapulaa mautu i le tele.
  4. Korolka e tele le acid ascorbic, o lea e foliga mai o se puipuiga lelei mo le malulu.
  5. Aafiaga aoga i le gaioiga o le ate ma le talo. O le tuufaatasiga e aofia ai masaniga, lea e faʻamalosia ai toto toto, faʻasalalau ai le gaioiga o fatugaʻo, o loʻo faʻaalia i le malosi faʻapitoa.
  6. O le faʻaaogaina o persona i le maʻisuka o le a puipuia ai le maʻi mai se tulaga faʻaleagaina e pei o le anemia, talu ai o loʻo i ai le tele o uʻamea.

O se "maʻi manaia" e manaomia ai le siaki i aso taitasi o le suka toto, o se paleni taumafa e tusa ai ma tulafono patino, faapea foi ma le tele o fualaau. O vailaʻau e le gata ina aoga, ae e iai foi aʻafiaga itu, e aʻafia ai le gaioiga o le ate ma isi mea taua totonu ole tino.

E aoga aoga? E le masalomia, talu ai e fesoasoani i le faʻamautuina o metabolic processes i le tino, faʻaleleia le motumotu o le intestinal, ma faʻamautinoa le maualalo o le maualuga o le cholesterol. E le gata i lea, e aveesea ai mea oona, metala ma elemene eletise mai le tino.

O le maʻisuka ma le mamafa tele e masani lava ona "savali" i autafa. Ona o le maualalo o le kalori ihi o le oloa, ua faatagaina e aofia ai i le lisi i se vaega itiiti, ae na o le maeʻa ona talanoa i se fomaʻi.

Contraindications

O le mea lea, a maeʻa ona iloa pe mafai ona 'ai persimmons i le maʻisuka, o le a tatou mafaufau i tulaga e matua faasaina ai lona taumafa. O loʻo iloa e masani ona faʻalavelaveina faʻamaʻi masani i le tele o faʻalavelave lea e mafua ai le faʻalavelaveina o le gaioiga o totoga ma tino.

Faʻamaumauga tau fualaau faafomaʻi e faapea o maʻi suka uma e tolu o loʻo i ai faafitauli faʻapitoa i le cardiovascular, circulatory ma faʻalavelave faʻalavelave e aʻafia ai le tala o se maʻi suka.

O le Persimmon i le maʻisuka ituaiga 2 e taliaina mo le taumafaina i le 100 g i le aso, ae afai o le tagata maʻi i le taimi talu ai na taoto i luga o le manava po o le manava, e le fautuaina e aofia i le lisi.

Fai mai fomaʻi o le 'ai e faʻatagaina pe a maeʻa se taimi e toe faʻaleleia ai, pe afai o se "mea fou" i le lisi o loʻo faʻamaonia e le fomaʻi.

  • E le fautuaina e 'ai i luga o se manava gaogao, aua o lenei mea e mafai ona mafua ai le faʻavevesiina o le mea o loʻo i ai meaʻai, manava manava, tiga i le manava.
  • O le tele o taumafa e mafai ona matua faateleina ai le suka toto, o lea ua sili atu ai le malosi o le maʻi.
  • Afai i le talafaasolopito o le gastrointestinal disorders, gastritis, maʻi o le gasegase, e sili atu le teena.

Ua maitauina o fualaau e le o fua mai e mafua ai le le mautonu. Ae ui i lea, fai mai fomaʻi o le "lanumeamata" le pene e sili atu ona aoga mo le maʻisuka, ona o loʻo i ai nai monosaccharides ma glucose.

O le mea lea, afai e leai se faʻailoga, e mafai ona e 'ai sina fasi vaega o le persimmon in the diabetes.

O le mea autu o le pulea lea o le tele o meaai e 'ai ma ia amanaʻia pe a faʻatatauina le lisi o aso taʻitasi.

Persimmon "Korolek" mo le maʻisuka: faʻaaoga tulafono

E pei ona faʻaalia mai i le faʻamatalaga, o le peimeni o se faʻamanuiaga i le tino, ae i se fua faatapulaa. Faatasi ai ma le le pulea lelei o le faʻaaogaina o le oloa, o le faateleina o le faateleina o le suka toto ua iloa, o le tulaga lautele o le soifua maloloina ua faateteleina, o aʻafiaga leaga ua o mai.

E ui lava i igoa tali tutusa mo se faamaʻi masani, latou te eseese i le faiga o mea tutupu, o mafuaʻaga o le atinaʻe, i lea itu, o le fualaau faasaina o le a lelei foi.

I le maʻisuka o le ituaiga muamua, o le tagata gasegase e mafua ai le inisalini e aumai ai le maualuga ole kulukose toto i le masani masani. I le maʻisuka ituaiga 2, o le matafaioi iloga o le faia lea e ala i meaai paleni, gaioiga faaletino ma le siakiina pea o le suka.

O fomaʻi ua autasi i le manatu o le T1DM e sili atu le musu e faʻaaoga peʻalo, pei o faʻi ma aso, vine. I le taimi lava e tasi, o le oloa e faʻatagaina e faʻaaogaina i se ituaiga inisalini-tutoʻatasi o le faʻamaʻi, ae i ni faʻatapulaʻa faʻagata.

Faʻapitoa o le aofia ai o persona i le taumafa o le maʻisuka:

  1. O le masani mo T2DM i le tulaga o taui i le aso e le sili atu ma le 100 kalama. E tusa lea ma le tasi fualaau aina suamalie.
  2. O le faailoaina o fua i totonu o le lisi autu e fautuaina malie, e amata i le kuata o se fualaau itiiti.
  3. Faatasi ai ma le T2DM, e faapitoa lava le aoga o Korolek i le kuka, ona o le faiga o kuka e faaitiitia ai le maualuga o le kulukose i totonu. E faʻatagaina e 'aina sina fualaau aina suamalie i aso taitasi.

Amata ile faasolosolo malie atu i le lisi, e tatau ona e matamata pe faapefea ona tali atu le maʻisuka i meaʻai. A maeʻa ona 'ai se kuata (kuata), e tatau ona e fuaina le toto suka i le 15 minute mo le itula, ia matauina le malosi.

Afai o le maualuga o le glucose ua matua faateleina, ua fautuaina e vavaeese le oloa mai lau meaai.

Tusa 1 maʻisuka: faʻalauiloaina o le vaʻaiga i le meaʻai

Afai ei ai le maʻi suka o le maʻi, e mafai ona aofia i luga o le lisi autu ia pemita, ae faʻamautinoa e iai ni mea faʻapitoa. O le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona 'ai fualaau fou, ae i tua o le T1DM, e tatau ona e lafoaia le taumafa.

Ae ui i lea, o fomaʻi e maitauina afai o loʻo maʻi malosi le tagata maʻi mo lenei oloa faapitoa, e mafai ona tuʻuina i le lisi ma isi meaʻai. E faʻatagaina tagata inu meaʻai e inu i le compote ma le faʻaopoopoga o fua suamalie.

Ina ia saunia, o le ae manaʻomia ni mataʻitusi se lua, tipi i fasi pepa. Sasaa i le vai i se voluma e 5-7 tioata. E tatau ona suia le suka i le suka. Aumai i se vevela, ia faʻamalo. O le faʻatagaina i aso taʻitasi o le lita.

Fualaau aoga ma lelei:

  • Salati a Aikupito: lua tamato, 50 kalama o le "Korolka", o le aniani falai. Faamasima e tofo, faaopoopo i le kiona malulu. Laei - sua lemon.
  • Fualaau saito. Taʻu ni apu suamalie e tolu, tapunuina lelei. E lua ni mataʻitusi na tipi i ni fasi fasi falaoa, faʻaopopo i ai le pala. Faʻafefiloi, vaitau ma le yogurt e maualalo le calorie.

I le DM1, e le o le talaaga o le le atoatoa o le inisalini, ua matua faasaina le 'aina o le oloa, ma e leai se mea e maua mai i le hormone, e manaomia le tuufaatasi ma isi oloa, e tusa ma le 50 kalama i le aso. Faatasi ai ma le T2DM, ua faatagaina le peimeni mo le faaaogaina, ae i se aofaiga faatapulaa lava - e oo atu i le 100 g i le aso.

O faʻamanuiaga ma faʻamaʻaloga o le persimo i le maʻisuka o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

Persimmon mo le maʻisuka ituaiga 2: e mafai pe leai?

O nisi fomaʻi e faʻasaina le faʻaaogaina o persimmons mo le maʻisuka ituaiga 2. O lenei fitafita mai Sasaʻe e matua lamatia tele? O le maʻisuka taimi e aafia ai le endocrine e mafua ai le faateleina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

O lenei faiga e mafua ona o le pancreas e maua ai le le lava o le insulin. O se taunuuga o lenei mea, o se faaletonu i le galuega a le tele o okeni e tupu. Ua faʻaleagaina le faʻalavelave o le tino ma le toto, o le metabolism i totonu o le tino ua faʻalavelaveina.

Persimmon, i le tele o vitamini, e mafai ona tuʻuina atu se fesoasoani taua i tagata o loʻo mafatia i ituaiga eseese o faʻafitauli i le tino. Mo le maʻisuka, afai e te le mulimulitai i tulafono mo le 'aiina o ia fualaau aina, e mafai ona mafua ai se afaina matuia.

Mo lenei mea, e tasi lava le fualaau aina e mafai ona lava, talu ai o le peau i lona foliga masani e aofia i le 25% le suka ma e oʻo atu i le 15.3% o gaʻo. Mo se taimi umi lava, o loʻo iai pea feeseeseaiga i le va o meaʻai meaʻai e uiga i le taua o le pipiʻi mo tagata maʻisuka.

E tatau i tagata maʻi ona iloa le taua i le olaga o le taua o le faʻasologa o fuainumera, o lona uiga, pe faapefea ona eseese ituaiga o mea taumafa pe a uma ona faʻaaogaina le aofaiga ole suka i totonu o le toto.

O oloa e maua i le maualuga maualuga o le faasinomaga o le faasiliga o le maualuga o le suka i le toto faataitai, e mafua ai le gasegase ina ia maua ai le inisalini o le hormone.

I lalo o le faʻatonutonuga o le faasino igoa o ni galuega autu se lua:

  1. faaitiitia le suka o le toto e ala i le lafoina i siama ma okeni eseese,
  2. e puipuia ai le teuina o gaʻo mai le toe liua i totonu o le kulukose mo le susunuina mulimuli ane.

Mafuaʻaga Mo Maʻisuka Ina ia 'ai i Persimmon

O tagata mamaʻi o loʻo tauivi ma lenei faʻamaʻi faʻamaʻi i aso uma e faʻamalosi e tausia le maualuga o le suka i lalo o le pule malosi. I lenei itu, o meaʻai talafeagai e taua tele i le olaga.

E ui i le lamatiaga o le faʻaaogaina o mafaufauga e pipiʻi ai le maʻisuka, i nai tootoo e mafai ona i ai sona aafiaga i le tino Aafiaga lelei, faʻapitoa:

    O le vaega o le beta-carotene o loʻo i ai se faʻamalosiaga lelei i luga o le tino, e aofia ai le vaʻavaʻai, maua lelei o le diuretic mea, i le sao saʻo, o le a aʻafia ai le gaioiga o fatugaʻo, toetoe lava o taimi uma e iai faafitauli ma i latou o le tagata gasegase, o se tagata e maua i le maʻisuka, ma le malulu, e mafai ona 'ai le pipi i ni nai atopa. O le a fesoasoani i le taulimaina o le malulu ona o le maualuga o le vitamini C, o le aafiaga o lenei oloa i luga o le ate ma le talo, e le itiiti le aoga, faafetai i le vitamini P (rutin), o se vaega o le vailaʻau, ona o le tele o fualaau oona mo le maʻisuka ituaiga 2, lea e afaina tele ai mea taua totoga, gasegase e le mafai ona faia e aunoa ma le faʻaaogaina o fualaau e pei o le vaimoni. Faʻafetai i pectini o loʻo i ai i le tuufaatasiga, toe foʻi mai le metabolism i le masani, o le maualuga o le cholesterol i le toto e faʻaitiitia, o toxins ma vailaau faʻasaina e sili atu ona vavalalata, o le uʻamea tele i le itu i sasae o le a faaopoopo i le maualuga o le tino, ma puipuia ai le atinaʻeina o se faʻamaʻi, pei o le anemia, e tatau ona e faʻaeteete pe a fai ni togafitiga e mamafa ai tagata.A o lei aveina, ia fautuaina e fefaʻataʻi i se fomaʻi ina ia mafai ai ona e faʻamaonia le sao lelei.

Persimmon e faʻaaoga e tagata ei ai le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2

O ituaiga o maʻisuka e lua o loʻo iai nei e maua ai le tele o faʻailoga. E tusa ai ma lea tulaga, o le togafitiga e tutusa foi. O tagata maʻi o le ituaiga 1 e faalagolago i le inisalini ma ua faʻamalosia e toe faʻatumu lona maualuga i tui o le inisalini i aso uma ina ia mafai ona toe faʻafoʻi le maualuga o le kulukose o le toto.

Faʻatasi ai ma persona, aso ma faʻi ua faʻasaina mo le maʻisuka ituaiga 1. E naʻo tagata e maualalo le vai ile insulin e faatagaina. Mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, e faatagaina ia persimmons e le sili atu ma le lua 100 kalama i le aso, e vaevaeina i ni vaega laiti. Ina ia siakiina pe mafai ona 'aiʻese le pala, e tatau i le tagata maʻi ona' aina le 50 kalama o persimole, ona faʻataʻitaʻi lea o le faitau o le suka i se toto toto.

O tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona taofi le suka toto i lalo o le mataala mataala. Faʻafetai i lenei mea, o le faʻaaogaina o persona i meaʻai o le a le gata ina maua ai le fiafia, ae fesoasoani foi e faʻamalosi ma faatumauina le soifua maloloina o le tino atoa.

Persimmon e faʻaaogaina e le maʻisuka

O loʻo i ai se vaega faapitoa o tagata e faʻasaina e fomaʻi le faʻaaogaina o vine i sasaʻe - persimmons. O lenei vaega aʻafia e aofia ai tagata e maua i le maʻisuka.

O se maʻi ogaoga o le endocrin, lea e faʻaalia i le faʻalauteleina o le suka i le toto. O le mafuaaga o le faamai o le le lava o le insulin - o le hormone o le pancreas. I le faagasologa o lenei faʻamaʻi, o le galuega o ituaiga uma o metabolism ua faʻalavelaveina, o toto toto ma le faʻalavelave o loʻo aʻafia ai.

O le mafuaʻaga mo nei mea uma o se maualuga maualuga o le suka - 25% i luga o le mamafa o le mamafa o le oloa, o le aofaʻi o carbohydrates - 15.3 g mo le 100 g fua. O le matafaioi o le persimone i le maʻisuka ua avea ma autu o feeseeseaiga i le va o tagata fai meaʻai mo le tele o tausaga.

E le gata i lea, mo tagata e maua i le maʻisuka, o se matafaioi taua e faia i le glycemic index. I vaʻaiga, o le faasinomaga faʻavae e tusa ma le 70 iunite.

Afai o meaʻai e maua ai le maualuga o le faasino igoa o loʻo aofia i meaʻai, toto maualuga le maualuga o le toto, o le pancreas e amata ona gaosia ma le malosi le inisalini o le hormone, lea e faia ai ni galuega autu se lua i le tino o le tagata:

    faaitiitia le suka o le toto e ala i le tufatufaina atu i ituaiga eseese o le tino mo le faaaogaina puupuu pe mo le teuina i le ituaiga o gaʻo, e puipuia ai le maua mai o le gaʻo mai le liua i le kulukose, lea e vave ona mumu le tino.

Aiseā e 'ai ai e le maʻisuka persimmons

O tagata e maua i le maʻisuka latou te siakiina pea o latou toto - o lenei mea e faʻateleina e ala i le filifilia lelei o meaai. O le Persimone, faatasi ai ma se maualuga maualuga o le mono ma le le ioe, ona o lona fualaau oona, ei ai sona aoga aoga i le galuega a ia ituaiga e pei o le fatu, fatuga, gaogao, o se tonic lelei ma le puipuia.

E ui lava i le manaʻoga e faʻatapulaʻa le faʻaaogaina o persona i le i ai o le maʻisuka, e mafai ona aumai e se vaega itiiti sili le aoga i le tino o le tagata:

Persimmon mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2

E lua ituaiga o maʻisuka e iai faʻafitauli eseese ma togafitiga. E lua ituaiga o tagata o le maʻisuka - o le maʻisuka e faalagolago ile inisalini ma e le o insulin. Faatasi ai ma le fesoasoani o tui i aso taitasi o le inisalini, o tagata e faalagolago i le insulin e mafai ona faatulaga le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, e sili atu ona faigofie ia i latou ona faia se lisi i aso taitasi e amanaʻia ai meaai laiti-calorie.

O le maʻisuka o le ituaiga lona lua e sili atu ona faigata - e manaʻomia ona latou amanaʻia e le gata na o mea o le kalori, ae o le glycemic index, faʻapea foi ma le fuainumera o le 'ai o falaoa ma ia faʻaauau i luga o se taumafataga e aunoa ma le gaʻo.

Faʻatasi ai ma faʻi ma aso, e faʻasaina ai le maʻisuka ma le maʻisuka ituaiga 1, ae o loʻo i ai tuusaunoaga. O ia togafitiga e aofia ai tagata ei ai le gasegase o le inisalini, oi latou ua maua i luga o le toto toto.

I le ituaiga o le maʻisuka e leai se inisalini, e mafai ona maua le persimmon, ae i ni faʻatapulaʻa faʻagata. O le Persimmon i le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona tuʻuina i vaega laiti o le tasi pe lua selau kalama o fualaau aina i le aso. O le soloina o le tasi fualaau aina i totonu o afa ma e oo lava i le afa e mafai.

E amata uma i le folasagaina o le 50 kalama o persimmon i totonu o le taumafataga. A maeʻa ona 'aina le fua, e tatau ona fua le suka o le toto. O le a fesoasoani le faʻaleleia o le maualuga e fuafua ai pe mafai ona faʻaaoga pe leai lenei oloa mo le lumanaʻi.

E pei ona masani ai, o faʻamaʻi faʻamaʻi e mafai ona tupu i le talaaga o le maʻi matua. Mo faamoemoega puipuia, o le faʻaaogaina o se vaega itiiti o le persimon o le a mafai ai e le tagata maʻi ona aloese mai lenei mea.

O tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona manatuaina le tulafono faavae - naʻo le siakiina faifai pea o le suka toto o le a fesoasoani i le tagata maʻi e le na o le 'aiina o le manaia o le faʻasalalauga - faʻavalea, faʻamalosi ma faʻamalosia le talavou o lona tino.

E sili ona aoga le maʻisuka

O le tulaga masani o le soifua maloloina ma le leai o ni faʻafitauli ogaoga i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e faalagolago i le saʻo latou mafai ona filifilia oloa mo le faʻaaogaina i aso uma. E mafai ona 'ai le persimmons i le maʻisuka? O le fesili lenei e masani ona fesiligia e se endocrinologist, ae o le a leai se tali mautinoa.

E mafai ona aofia ai le persimmon i le taumafataga mo le maʻisuka

Afai e faʻaalia e se tagata le maʻisuka, o le fomaʻi e faatonuina le togafitiga faafomaʻi, ma faʻaalia le manaʻomia mo se suiga atoatoa i meaʻai. O oloa ua filifilia ina ia aua neʻi faʻafuaseʻi ona oso i le suka o le toto.

O le mulimuli i se taumafataga e mafai ai e oe ona faʻamaonia le soifua lelei, fesoasoani e faʻaitiitia le fua o le suka-faʻaitiitia o fualaau faasaina ma faʻaitiitia le fualaau o le insulin o loʻo faʻatonuina. O fua e maua i le maʻisuka e le faatagaina uma, ae e le mafai ona lafoaia atoa.

O meaai i totonu o le fale o se punavai o antioxidants, vitamini ma elemene. O loʻo aofia ai fualaau fou ma fiva, e talafeagai mo le lelei o le faʻatinoga o le mea e gaosia ai meaʻai ma le paʻu, e aofia ai.

O tagata e maua i le maʻisuka e mafai ona 'ai ia persimimo, i lalo o se tasi tulaga - o lenei fualaau aina e leʻo faʻamalosi. Afai e te iloa ma tausisia tulaga masani o le 'aiina o se fualaau moli i meaʻai, o mea lelei o ia meaʻai o le a aʻafia ai le gaioiga o le tino atoa.

O le aofia ai o mea taumafa ma le maualuga o le faasinomaga o fuainumera o meaai e mafua ai le faateleina o le kulukose toto. O le maʻi o le tagata maʻi e maua i le maʻisuka e le mafai ona gaosia le tele o le inisalini e pei ona manaʻomia mo le gaʻoina o gaʻo, ma e mafua ai le tele o faʻaaliga o le maʻi. Mataʻituina GI oloa e mafai ai e oe ona fai se lisi mo le aso ina ia le tupu ai le malosi o le suka.

I le maʻisuka ituaiga 1

O le maʻi suka ua vaevaeina i ni ituaiga se lua. Muamua o le taimi e toetoe lava a le atoatoa le fausiaina o le inisalini o le pancreas ma o lea e manaʻomia ai e le tagata maʻi ona faʻatulaga se fua faatatau o le inisalini i aso uma.

Afai e te 'ai i fualaau aina nei, o le a matua faateleina le kulukose, o le ai ai lagona le lelei, ma ina ia taofia ai, o le ae toe iloilo le fualaau o le inisalini.

O le Persimone i le ituaiga muamua o le maʻisuka e faatagaina pe a fai o suʻega na faʻaalia ai le le maua o le inisalini pe afai o le tagata maʻi na te oso i le kulukose, e tusa lava po o le a le meaʻai.

O aoga sili o le persimmon i le maʻisuka

I le fesili pe mafai ona faʻaaoga le pulu mo le maʻisuka, ua uma ona matou taliina. O lenei o le a tatou iloiloina pe faapefea ona aoga lenei fua i lenei maʻi, o a suiga e tupu pe a ulu atu i le faiga o meaʻai.

O fua o le Oriental e faʻamalosia ai le tino ma vitamini, fiber, elemene ma meaola oona e manaʻomia, o nei mea e aafia lelei ai galuega o gaioiga ma tino, e pei ona iloa i le maʻisuka, o le tele o faʻamaʻi pipisi faʻatasi ma le maʻi.

Uma le atoatoa o le kulukose ma, e tusa ai ma lea, o le atinaʻeina o metabolic processes e taʻitaʻi atu ai i suiga i faigamalaga ma totoga, o le gaioioiga o le fatu cardiovascular, suia o gaʻo, ma le le lelei o le faʻafouina o paʻu.

Faatasi ai ma nei faʻamaʻi, e oʻo lava ile faʻatapulaʻaina o le 'aina o laʻau e maua ai le tele o penefiti i le tino o le maʻisuka. Persimmon o loʻo i ai vailaʻau e faʻaleleia ai le vaivai o le toto toto ma fufulu o latou puipui i totonu.

O le Persimmon ascorbic acid e fesoasoani e tetee ai le malulu. O le fomaʻi o loʻo i ai ni mea faʻamalosi, lea e faʻaleleia ai le gaioiga galue. I lalo o le faatosinaga o fualaʻau lanu moli, e faaleleia ai le galuega o le talo ma le ate, lea e sili ona taua mo le maʻisuka.

O fualaau oona e faʻamautuina ai faiga faʻapitoa, e aʻafia ai le gaioiga o le motumotu, ma fesoasoani e faʻaitiitia le cholesterol leaga. Pectins o ni fesoasoani fesoasoani e aveesea ai toxins, elemene eletise ma sima uʻamea mai le tino. O le mea lea, o le manava mo le maʻisuka e tatau mo i latou e nonofo i nofoaga e le lelei le siosiomaga.

O le laulau o loʻo i lalo o le a fesoasoani i le maʻisuka ia malamalama i le tele o fualaau aina e mafai ona latou 'ai i le taimi.

PersimoneCarbohydratesSquirrelsFatsFaʻafiafiaga kaloriItū falaoaGlycemic index
100 gr15 gr0.5 g0.4 gr671,2570

I le maʻisuka, o se laulau o iunite falaoa, e faʻaalia ai le tele o le XE o loʻo i totonu o le 100 kalama o oloa taʻitasi, e manaʻomia foi mo suʻesuʻega. Afai e te faitauina le XE i le pusa, e tatau ona e iloa o le fua o le fua e fua pe a ma le 70-100 kalama, o lea e aofia ai le tasi le areto. O le kalori matū o le fetus e laʻititi, o lona faʻaogaina e le mafai ona oʻo atu ai i le mamafa.

O fualaau moli lanu enaena e faatauina i faleoloa ma maketi i masina o le tautoulu, o le a le taimi e matua atoatoa ai fua. O lona tofo e le gata o se mea suamalie, ae faapena foi le astringent ma le tart. O le tofo o uiga o persimmons ma le mea o loʻo i ai mea e faʻalagolago i le eseesega o le "Chinese peach".

O Persimone o loʻo mauʻoa foi i vitamini. O nei mea, e taua tele le acid ascorbic - i vitamini C 61 mg i le persimmon vitamin C for each hundred grams of pulp. O fualaau suamalie e aofia ai tannini, citric ma malic acid. O aʻafiaga o Persimmon o loʻo aʻafia i le faiga o le faamamaina o le tino, lea e taua mo le ate ate.

O faʻamanuiaga ma faʻasauā o persimmons ma le maʻisuka e le gata ina faalagolago i le tele o fualaau taumafa e te faatagaina oe lava e ai i le aso, ae faapena foi i le masani o lona faʻaofiina i le taumafataga. Afai ei ai se avanoa i taimi uma, pe i le taimi o le vaitau taumafa, e tasi, ona mafai lea ona puipuia le atinaʻe o faʻafitauli, e tele i le maʻisuka.

E le afaina tele le tele o faiga faʻaleagaina o metabolic processes, ma e masani lava e le pagatia le tagata mai le maʻisuka, ae mai le faaleagaina i isi totoga. Afai e avea le persimone ma "soa" faifai pea, o le mea moni o loo tatou talanoa e uiga i le faatapulaaina o le faaaogaina o fualaau suamalie, ona faaitiitia ai lea e le vailaau o le fomaʻi le ono mafai ona atinaʻe:

Paʻu ma fatu fatu. I tagata e maua i le maʻisuka, o nei faʻamaʻi e mafua ona o le atinaʻeina o suiga tetele, ua mafua ona o le faateleina o le maualuga o le kulukose.

Faamai pipisi. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le setete o le puipuiga o le tino e le maluelue ma o le mea lea e tupu ai maʻi pipisi o le manava ma faʻalavelave faʻafuaseʻi vailaau faʻamaʻi ma faʻaauau mo vaiaso. Persimmon, ona o lona vitamini C, e faʻaitiitia ai le ono mafai ona afaina i le manava.

Retinopathies. O lenei faaupuga e faatatau i se suiga i vaʻa o le tupe, lea e mafua ai ona faʻaitiitia le faʻaaliga ma le tauaso. O le retinopathy o se mea tuai, o ona faailoga e iloa pe a mavae le 15-20 tausaga mai le amataga o le maʻisuka.

Nifaeropathy. O le perimmon diuretic e faʻamamāina ai le tino fatuga, ona o lenei, o le toto maualuga e faʻamaopoopoina, faateleina i le maʻisuka.

Falemaʻi faʻasolo. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le itiiti ifo o le vevesi ma le solia o le amiosaʻo o le paʻu e muta i le faʻavaeina o se ulupo e faigata ona togafitia. E mafua ona o le faʻaitiitia o le malosi o le paʻu paʻu e toe faʻafouina. Persimmon faʻaleleia le tino o meaʻai ma faʻateleina faiga faʻafouina.

E sili ona aoga le maʻisuka, e fautuaina e mafaufau saʻo pe a maeʻa le siama. Afai o lenei fua e masani lava ona i ai i luga o le laulau, o taunuuga o le maʻisuka o le a le faalauiloaina.

E manaʻomia foʻi le manaia pe a uma ona faʻamatalaina uluaʻi suiga faʻapitoa, i lenei tulaga o le a faʻaitiitia ai e le peimeni a latou faʻaaliga ma taofia ai isi soliga.

E faʻapefea ona 'ai le supimmon i le maʻisuka

O le maʻisuka ma le persona, o nei manatu e lua e le fetaui, pe afai e te le iloa pe faʻapefea ona faʻapipiʻi saʻo se oloa i totonu o le meaai. O meatotino ma foliga o le fetus o loʻo faʻamatalaina i luga e fetaui ma le moni pe afai ua matua.

E tatau ona e amata faʻaaoga manatu ma se vaega itiiti. I le popofou latou te aina le 50 kalama o le paluga, o le afa lea o le averesi poʻo le kuata o se fua tele. Afai e leai ni suiga le lelei o le soifua maloloina, ona 'aina lea o le fusi i le taimi - lua i le aso.

E le manaʻomia ona e faia lenei mea i aso uma, ua lava e faʻamalosia ai meaai ma le persimon lua i le tolu taimi i le vaiaso. Ma ia mautinoa ia siakiina i taimi uma le faʻamasinoga o le kulukose. Ae e tatau ona e malamalama o le faʻaitiitia o le soifua manuia e le gata ina faalagolago i luga o mafaufauga - o le tele o mea taumafa e gata ai le maʻisuka ma o lea e tatau ai ona e filifili ma le faaeteete oe lava meaai i aso taʻitasi.

E mafai ona faʻalauiloa mafaufau i le maʻisuka i lau 'aiga meaai ae na o se endocrinologist o le a taliina lenei fesili pe a maeʻa se faasologa o suʻega. Ae afai e te le teenaina lenei fua, ona tatau ai lea ona e 'ai na o se mea saogalemu, matauina o isi tulafono mo le maʻisuka.

Lanu lanumoana

O Persimone o se fua lea ei ai se lanu moli ma se tofo suamalie. Toeitiiti lava o tagata uma e fiafia i lenei oloa - o tagata matutua ma tamaiti. E tusa ai ma ana meatotino, e mafai ona tauva ma le tele o fua ma fua.

O le lanu susulu o le persimmon ua mafai ai ona taʻua o le la moli ma faailoa mai le i ai o le tele o meatotino aoga. O Persimone e siitia le lagona ma e aʻafia ai le tino atoa i lona atoaga.

Persimmon mo le maʻisuka

Tou te iloa uma le fualaau suamalie ma le amataga na mafai ai ona e faitau i se isi mea. O la matou galuega o le taʻuina atu pe mafai faapefea e le pepa ona aoga mo se tagata ma, aemaise lava, pe faʻafefea ona aʻafia le tulaga o le maʻi ile faʻaaogaina.

O le Persimone e le na o se laufanua matagofie, matagofie ma fuamalie, ae o se faleteuoloa o minerale ma vitamini e fesoasoani i le faʻafaigofieina o metabolic process in the body. Persimmon e aofia ai:

    fila, mea faʻalaʻauʻau, elemene: calcium, magnesium, iron, sodium, potassium, phosphorus, vitamini: C, b-carotene, B1 ma le B2, PP.

Ae i le faaopoopo atu i mea uma e aoga, o le fualaau aina e aofia ai le tele o suka, o lea e tatau ai i tagata e maua i le maʻisuka ona faaeteete i lona faʻaaogaina.

Ae peitaʻi, o le kalori matāʻupu o persimimo e laʻititi lava - na o le 53 Kcal mo le 100g o le mamafa, o le mea lea e manatu ai le meaʻai ma e faʻaaogāina ma le faʻaaogā i meaʻai eseese, e aofia ai tagata e maua i le maʻisuka. Aua nei galo o se tasi o matafaioi autu i le filifilia o se oloa o le glycemic index (GI).

O lenei fua e maualuga tele - 70! Ae, o le mea lelei, o le faʻaogaina o lenei oloa e le afaina tele ai le maualuga o le kulukose i le toto o le tagata maʻi. O le mea lea, e mafai ona e gafatia, ae, pei o mea uma ma lenei maʻi, i se tapulaa faʻapulaʻa. Afai e te faia le lisi mo le aso, ia manatua o le afa o fualaau aina e tusa ma le 70g, e tutusa ma le 1XE (keke falaoa).

O le Persimone e afaina ai tagata soifua maloloina, ma fesoasoani i tagata mamaʻi i le tele o itu i le taimi e tasi. Muamua, e fesoasoani i le faamamaina o vaʻa toto ma fesoasoani e faʻateleina lo latou gafatia. E le gata i lea, o le faʻaaogaina o persimalie e afaina ai le tulaga lautele o le tino, e fesoasoani e foʻia ona faʻafitauli.

Matou te iloa uma lava o le faʻafitauli i le ituaiga o maʻisuka e le sau naʻo ma i le taimi lava e tasi e tatau ai ona togafitia le tele o faʻamaʻi, ma o nei mea uma e oʻo mai i lalo i le tagofia o fualaau, lea e aʻafia ai le ate ma le gall vess. Persimmon fesoasoani i nei totoga e galulue mausali.

O loʻo iloa foʻi e masani ona maua e tagata gasegase le tele o gasegase ma faafitauli ma le leai o se puipuiga. O le a fesoasoani foʻi Persimone ia te oe iinei! I le aotelega, e mafai ona tatou faʻamaonia o se mea maloloina ma lelei lenei mea. Faaaoga le soifua maloloina e aunoa ma le faʻagaloina e uiga i le fuataga!

O a mataupu e tatau ona le aofia ai

Persimmon o se manuia ma se faʻalavelave i le taimi e tasi, e fuafua i le ituaiga o maʻisuka. E tatau ona faʻaesea mai le taumafa a se tagata maʻi i le maʻisuka ituaiga 2 i mataupu nei:

  • O mea faʻalavelave faʻapitoa,
  • I le vaitaimi pe a mavae faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, e aofia ai taotoga,
  • Hemorrhoids poʻo le faʻasolosolo faifaipea, e pei o le manava o le tino e mafai ona faʻaosoina le metabolism,
  • Mafuaaga

I taumafa a tamaiti, o le apu mai le "apu" e amata mai i le 3 tausaga. Afai ei ai faafitauli i le tamaitiiti i le gastrointestinal tract, o le masani i lenei oloa ua tolopoina mo le 5-7 tausaga.

Tuua Lau Faamatalaga