Pizza mo fua o le maʻisuka

O tagata gasegase e manaʻomia e mataʻituina a latou meaʻai i aso uma, ina ia le faʻaosofia le faateleina o le toto suka. I le ituaiga lona lua o le maʻisuka, o le togafitiga autu lea e puipuia ai le fesuiaiga o le maʻi i se ituaiga o le insulin.

O le filifiliga o oloa i le sauniuniga o le lisi e tatau ona filifilia e tusa ai ma le glycemic index (GI) ma le kalori content. O le mea moni, o le maʻisuka e masani ona o faatasi ma le oona. O le lisi o meaai faatagaina e tele, lea e mafai ai ona e kukaina le tele o ipu.

Lalo o le a tatou mafaufau i meaʻai pizza e saogalemu mo se faʻamaʻi "suamalie". O le faʻamatalaga o le GI ua tuʻuina atu ma, i luga o lona faavae, o oloa mo le kuka e filifilia.

GI Pizza Products


O le GI o se faailoga o le fua lea e ulu atu ai le kulukose i le toto pe a uma ona faʻaaoga se oloa. O le faʻaititia o le faasinoupu, o le lelei mo le maʻisuka. O le meaai autu e maua mai i meaai maualalo GI - e oo atu i le 50 iunite. Mea taumafa e 50 - 70 iunite e faʻatagaina i le tele o taimi i le vaiaso o se tuusaunoaga.

Maualuga GI (mai le 70 PIECES) e mafai ona faaosofia ai le hyperglycemia ma faʻaleagaina le ala o le maʻi. I le faaopoopo atu i se mea maualalo maualalo, e le tatau ona galo se tasi e uiga i le kalori o meaʻai. O ia ituaiga meaʻai e le gata ina oʻo atu i le tele o meaʻai, ae faʻapea foi i le faʻavaeina o pusa cholesterol.

O le tele o sauʻai ei ai le maualalo o faʻamaufaʻailogaina, ae maualuga tele i le kalori. O lo latou i ai i pisa e tatau ona itiiti. E sili atu le kukaina o le paluga e ala i le faʻafefiloi o le falaoamata masani o le falaoamata ma sana ina ia mafai ai ona tuu i lalo le falaoa i totonu o le ipu.

Mo le faʻatumu o pisa i le maʻisuka, e mafai ona e faʻaaoga nei fualaau faisua:

  • tamato
  • logo ata
  • aniani
  • uliuli olive
  • olive
  • zucchini
  • musika o soo se ituaiga,
  • kukama ua kukaina.

O mea nei e faʻatagaina mai aano o manufasi ma iʻa:

E tatau ona filifilia ni meaʻai e maualalo le gaʻo, aveʻeseina le gaʻo totoe ma paʻu. Latou te le o iai ni vailaau aoga, naʻo le cholesterol leaga.

E tatau ona saunia le paluga e ala i le faʻafefiloi o falaoamata o le falaoamata ma falaoamata, lea e maualalo lona fainumera. I le falaoamata o le falaoamata, GI e 85 PIECES, i isi vailaʻau o lenei faailoga e itiiti ifo:

  • falaoamata buckwheat - 50 PIECES,
  • falaoamata rye - 45 PIECES,
  • moa chickpea - 35 iunite.

Aua e te fefe e faʻaleleia le tofo o pizza i laʻau, e maualalo GI - pasili, pi, oregano, basil.

Italian pizza


O le pisa Italia mo le maʻisuka o le ituaiga 2 fua e aofia ai le faʻaaogaina o le saito, ae le gata i le suauʻu, faapea foi le sana, e mauoa i le tele o vitamini ma minerale. E mafai ona faʻafefete le paluga i le sauniuni o soʻo se pizza, suia le faʻatumu.

Mo le suʻega, e tatau ona e faʻafefiloi mea uma: 150 kalama o le falaoamata o le saito, 50 kalama o le fulufulu ma le suauu. A maeʻa ona faʻaopopo le afa o le sipuniti o le fefete faʻamago, o le pinisi masima ma le 120 ml o le vai mafanafana.

Vili le paluga, tuu i totonu o se pesini faʻasusu i le suauu manogi ma tuu i se nofoaga mafanafana mo ni nai itula seʻia oʻo ina faʻalua le lua.

A oʻo mai le paluga, faʻapipiʻi i ni nai taimi ma tafe i lalo o le tao tao. Mo le faʻatumuina o le ae manaʻomia:

  1. Salsa sauce - 100 ml,
  2. Basil - tasi le paranesi
  3. moa kuka - 150 kalama,
  4. se tasi ata logo
  5. lua tamato
  6. o le sisi lemu-maualalo - 100 kalama.

Tuu le paluga i se mea tao tao. E tatau ona kuka i le suāuʻu manogi ma fufuluina i le falaoamata. Pipi i totonu o se oveni muamua i le 220 C mo le 5 minute. E tatau ona faʻafelanisi le keke.

Ona fufulu lea o keke i le sauni, tuʻu le mea e faʻatumu ai: muamua moa, mama mama, fuʻu pepa, fufuluina i le sisi, faʻapipiʻi i luga o se mea lelei. Pipi mo le 6 i le 8 minute seia oʻo ina liusua le sisi.

Faʻasusu le fasilaʻau lelei i luga o le pizza maeʻa.

Pizza tacos


Mo keke, o le fua o loʻo i luga o loʻo faʻaaogaina, poʻo ni keke keke muamua na faia i le faleoloa. E mafai ona suia le moa i meaʻai mo le koko mo le maʻisuka, lea e maualalo foi le GI.

O fualaau salati ma tomato faapelepele e faʻaaogaina e teuteu ai lenei tao. Ae e mafai ona e faia e aunoa ma i latou - ua na o se mea lava e te fiafia iai.

E sili atu le faʻaaogaina o pizza mo le uluai taeao o le taeao, ina ia mafai ai ona faigofie ona gaosia meaʻai mai le falaoamata o le saito. O nei mea uma e mafua mai i le gaioiga faaletino, lea e tupu i le afa muamua o le aso.

O vaega nei e manaʻomia e fai ai tacos pizza:

  • tasi pizza keke keke,
  • 200 kalama o aʻano tunu (moa po o le pipi),
  • 50 ml Salsa sauce
  • se ipu malamalama o le kosi Cheddar
  • lipine puʻeina - 100 kalama,
  • 0.5 cup lettuʻa gaosia,
  • 0.5 ipu faalanu poloka tamato.

I totonu o se oveni muamua i le 220 C, tuu se keke. O le fomu e tatau ona ufiufi i le paʻu manu, poʻo le suauu i le suauu manogi ma fufulu i le falaoamata. Pipi mo le tusa ma le lima minute, seia oʻo i le enaena auro.

Tipi le aano i ni fasi vaega ma faʻafefiloi ma le saumalie. Tuu se keke keke, 'otiʻoti puʻamuʻu i le pito i luga ma fufulu i le suka kuka. Auina atu le lumanaʻi i le ogaumu. Cook mo le tusa ma le 4 minute, seia oʻo ina liusua le sisi.

Oti pisa i ni vaega ma teuteu i le lettu ma tamato.

Fautuaga lautele

Pisa e mafai ona aofia ai i nisi taimi i le meaai a le tagata maʻi ma aua nei galo e uiga i mataupu faavae o meaʻai i le maʻisuka lea e faʻamoemoe e faʻamautu ai le maualuga o le suka.

O meaai e tatau ona faʻaititia ma i ni vaega laiti, 5-6 taimi i le aso, sili atu i vaitaimi masani. E faasaina le matelaina, faapea foi ma le gasegase. Faatasi ai ma se lagona malosi o le fiaaai, ua mafai ai ona maua se meaai mama - o se salalaʻau fualaau aina, poʻo se ipu susu o le gaʻo susu.

E taua foi le taulimaina o gaioiga faaletino, fuafua i le tetee atu i le maualuga o le kulukose. O taaloga nei e talafeagai:

  1. aau
  2. Savalivali
  3. toso
  4. yoga
  5. uila
  6. Nordic walking.

O togafitiga faʻatasi ma le faʻamalositino e faʻaitiitia ai faʻaaliga o le maʻisuka ma faʻaitiitia le faʻamaʻi i se tulaga maualalo.

O le vitio o loʻo i lenei tusiga o loʻo tuʻuina mai ai se fua o le pizza.

Recipes mo le maʻisuka ituaiga 2

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Mo tagata mamaʻi e maua i le faʻamaʻi pipisi o le endocrin, o meaʻai o se vaega taua o togafitiga. O meaʻai mo le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo i ai se tulaga faapitoa - o meaʻai e faʻaaogaina i le fua mo le kuka, toe faʻafouina le metabolism faʻamalosi o gaʻo ma gaʻo. E faʻapefea ona ese mai le soifua maloloina o tagata e le o togafitiga ile inisalini mai isi meaʻai? E faʻapefea, e ui lava i tapulaa i le filifilia o oloa ua fautuaina e endocrinologists, e saunia ai meaʻai suamalie?

Meaʻai mo le ituaiga 2 Tomaʻi suka

O le faafitauli ogaoga o le maʻisuka o loʻo mafatia mai le ituaiga lona lua o faʻamaʻi o le gaʻo. O taumafataga maloloina e fuafua i le tetee atu i le mamafa o le maʻi. E manaʻomia e le tino o le tino le tele o le inisalini. O loʻo i ai se liʻo mataʻutia, o le sili atu o le homone, o le tele foi o le numera o sima gaʻo. O le faamaʻi e vave ona tupu mai le gaioiga malosi a le inisalini. A aunoa ma lena, o le vaivai o le gaioiga o le pancreas, e oso i luga o le uta, e taofi atoatoa. O le mea lea e liliu ai se tagata i se inisalini e faalagolago i le inisalini.

O le tele o le maʻisuka e puipuia mai le aveesea o le mamafa ma le faatumauina o le maualuga o le maualuga o le suka o le toto, faʻamatalaga masani e uiga i meaʻai:

Ma o vailaʻau 'eseʻese ma gaʻo

Tagata mamai e maua i le maʻisuka ituaiga 2, faʻaaoga le aofaʻi o le protein e avea ma tagata soifua maloloina. E leai ni meaʻai mai le taumafataga atoa pe faʻaaoga foi i ni tapulaa faʻapulaʻa. O tagata gasegase o loʻo faʻaalia meaʻai gaʻoloʻo e le televave le faateleina o le toto suka. O ia ituaiga o gaʻo e taʻua o le telegese pe faʻalavelave, ona o le fua o le absorption ma mea o loʻo i totonu o fiva (fila) i totonu.

  • cereals (buckwheat, millet, pele bela),
  • leki (peas, soya),
  • fualaau 'aina e le o le faʻamalaʻau (kapisi, greens, tamato, radishes, turnips, squash, paukena).

E leai se cholesterol i ipu fuālaʻau. O fualaau faisua e toetoe lava a leai se gaʻo (zucchini - 0.3 g, dill - 0.5 g mo le 100 g o oloa). Kāreti ma beets e tele fiber. E mafai ona 'aina e aunoa ma ni tapulaa, e ui i lo latou fiafia.

O se lisi faʻapitoa na fuafuaina mo aso uma i luga o le taumafa maualalo mo le maʻisuka ituaiga 2 o le 1200 kcal / aso. E faʻaaogaina ai oloa ei ai se faʻamaumauga maualalo maualalo. O le tau faʻatauaina e faʻaaogaina ai meaʻai ma a latou gasegase e faʻataʻitaʻi ai le tele o mea taumafa ina ia mafai ona fesuiaʻi ipu i le lisi o aso taʻitasi. O le mea lea, o le faasinomaga glycemic o le falaoa paʻepaʻe e 100, peʻa lanumeamata - 68, susu atoa - 39.

I le maʻisuka ituaiga 2, o tapulaa e faʻaaoga i oloa e maua ai le suka mama, pusa ma falaoa e gaosia mai le falaoamata lelei, fua suamalie ma vine (faʻi, vine), ma fualaau faisua (pateta, sana).

E ese feeseeseaʻi i latou lava. O mea ola e maua ai le 20% o taumafa i aso taʻitasi. I le mavae ai o le 45 tausaga, o lenei tausaga o le maʻisuka ituaiga 2 e taua tele, e fautuaina e sui le vaega o paletini manu (lafumanu, puaa, tamai mamoe) ma fualaau aina (soya, mushrooms, lentils), iʻa laititi ma iʻa.

Faʻamatalaga faʻapitoa o kuka e fautuaina mo le maʻisuka

I le lisi o taumafataga o togafitiga, o le maʻi o le pancreatic endocrine o loʻo i ai le numera o le laulau 9. E faʻatagaina tagata faʻamaʻi ona faʻaaoga suauu synthesized (xylitol, sorbitol) mo meainu suamalie. I le fua a tagata, o loʻo i ai ipu ma le fructose. Manugofie o le natura - o le meli o le 50% o le suauu gaʻo. O le maualuga o le fructose o le 32 (mo le faʻatusatusaga, suka - 87).

E i ai le faʻaaogaina o tekinolosi i le kukaina e mafai ai ona e mataʻituina le tulaga talafeagai mo le faʻamautuina o suka ma faʻaititia ai foi:

  • vevela o le mea taumafa
  • faʻateleina oloa
  • le faʻaaogaina o palatini, televave gaʻo,
  • taimi faʻaaoga.

O le faateleina o le vevela e faatelevaveina ai le faagasologa o gaioiga o meaola o le tino i totonu o le tino. I le taimi lava e tasi, o meaʻai o mea taumafa vevela e vave ona ulufale atu i le toto. O meaai e maua i le maʻisuka e tatau ona mafanafana, inu lelei. O le faʻaauau pea, o le faʻaaogaina o oloa laʻau mūmū e aofia ai filo mamafa e faʻamalosia. O lea, o le glycemic Index of apples is 52, o le sua mai ia i latou - 58, oran - 62, sua - 74.

O le tele o fautuaga mai le endocrinologist:

  • maʻisuka e tatau ona filifili fatuga atoa (e le o le semolina),
  • tao tao pateta, aua le masaa,
  • faʻaopoopo mea manogi i ipu (palapala lanu uliuli, paumone, turmeric, fatu lūlū),
  • taumafai e ai meaʻai gaʻo i le taeao.

O meaʻai e faaleleia atili ai meaʻai ma fesoasoani e faʻaititia le maualuga o le toto. Calories mai meaʻai gaʻo e 'ai mo le' aiga o le taeao ma le aoauli, e pule le tino e faʻaalu seʻia oʻo i le iʻuga o le aso. O le tapulaʻa i luga o le faʻaaogaina o le masima laulau e faavae i luga o le mea moni e faapea, o lona tele o loʻo teuina i totonu o sooga, e fesoasoani i le atinaʻeina o le maualuga. O le faʻateleina o le faʻaosoina o le toto o se faailoga lea o le maʻisuka ituaiga 2.

Totogi sili ona lelei mo meaai maualalo-kalori

O meaʻai, salakeke, sandwiches e faaopoopo atu i ipu i luga o le laulau fiafia. E ala i le faʻaalia o le fatufatuaʻi ma le faʻaaogaina o faʻamatalaga o oloa e fautuaina e tagata maʻi endocrinological, e mafai ona e 'ai atoatoa. O meaʻai mo le maʻisuka ituaiga 2 e aofia ai faʻamatalaga e uiga i le mamafa ma le numera o kalori o se ipu, o mea taʻitasi. O faʻamatalaga e mafai ai e oe ona amanaʻia, fetuutuunai pe a talafeagai ai, o le aofaiga o meaai e 'ai.

Sanuisi ma le vevela (125 Kcal)

Lulu le kulimi kulimi i luga o falaoa, tuʻu le iʻa, teuteu i se ipu o koko kāpeti ma fufuluina i gaʻo lanu meamata.

  • Rye falaoa - 12 g (26 Kcal),
  • sisi na gaosia - 10 g (23 Kcal),
  • fusi vao - 30 g (73 Kcal),
  • kāloti - 10 g (3 kcal).

Nai lo le togafiti o sisi, ua mafai ona faʻaaogaina se oloa maualalo-kalori - o se faʻafefiloi o le paluga o fale. Ua saunia i le auala lenei: masima, pepa, gaʻo tilati ma le pasesa ua faaopoopo i le 100 siʻisi falaoa gaʻo. 25 g o se tuufaatasiga eleele lelei e 18 kcal. E mafai ona teuteuina se sanuisi i se lala o le basil.

Fuamoa oona

Lalo i le ata, lua pale - 77 kcal. Faʻasinoa ma le faaeteete ia fuamoa ua gaosia i vaega e lua. Mash fafo le isu ma se vavae, faʻafefiloi ma le kulimi kulimi maualalo ma le gaʻo lanu meamata. Faamasima, faaopoopo le pepa lanu uliuli e tofo ai. E mafai ona e teuteuina le meaʻai i olive poʻo le tuʻuina o olive.

  • Egg - 43 g (67 Kcal),
  • aniani lanu meamata - 5 g (1 Kcal),
  • kirimigi 10% gaʻo - 8 g poo le 1pp. (9 kcal).

Iloiloga Autu o fuamoa, ona o le maualuga o le cholesterol o iai i totonu, e sese. Latou te tamaoaiga i le: polotini, vitamini (A, vaega B, D), o le faʻalavelave o fulufulu fuamoa, lecithin. O le le faʻatagaina atoa o se oloa maualuga-kalori mai le fua mo le maʻisuka ituaiga 2 e le talafeagai.

Caviar Squash (1 vaega - 93 Kcal)

O le zucini talavou faatasi ai ma se fasi mumu vaivai e tipi i totonu o poloka. Faaopopo le vai ma tuu i totonu o se apa. E manaomia e le vai le tele ina ia ufiufi fualaau faisua. Cook zucchini seia vaivai.

Tulifili tila ma kāloti, kuka lelei, fuga i le suauʻu manogi. Faaopopo le zuciniini uamea ma falai fualaau faisua i tomato fou, kalaka ma laau. Toto mea uma i se mea faʻafefiloi, masima, e mafai ona e faʻaaoga mea manogi. Ina ia faʻapipiʻi i se multicolo mo le 15-20 minute, e sui le multicolo i se mea e puipui ai le vaʻaiga, lea e tatau ai ona faʻateleina le caviar i taimi uma.

Mo 6 fesoasoani a le caviar:

  • zucchini - 500 g (135 Kcal),
  • aniani - 100 g (43 Kcal),
  • kāloti - 150 g (49 Kcal),
  • moa fualaʻau - 34 g (306 Kcal),
  • Tomatoes - 150 g (28 Kcal).

I le faʻaaogaina o le lapisi matamuli, e faʻamaʻapeʻaina ai ma faʻamaʻapeʻa. Pululokiniki poo zuciniini e mafai ona suia lelei le fualaʻau.

O le fua maualalo-kalori mo le maʻisuka ituaiga 2 e sili ona lauiloa.

Leningrad pipi (1 auaunaga - 120 Kcal)

I totonu o le falaoa o manu e faaopoopo ai vine vine, pateta pateta ma kuka seia oʻo i le afa-kuka kuka. Grots carrots ma parsnips i luga o se fatu laumei. Faʻatuʻu fualaau faisua ma aniani tipi i le pata. Faaopopo tumama salupa, suamati mama, faga laulaau ma sosolo i le broth, tipi i totonu o kupita. Auauna i le piko ma laau.

Mo le 6 taumafa o le sua:

  • vine groats - 40 g (130 Kcal),
  • pateta - 200 g (166 kcal),
  • kāloti - 70 g (23 Kcal),
  • aniani - 80 (34 Kcal),
  • parsnip - 50 g (23 Kcal),
  • pulu - 100 g (19 Kcal),
  • suamati juice - 100 g (18 Kcal),
  • pata - 40 (299 Kcal).

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, i fua o kulupu muamua, ua kuka ai le fala, e le o le gaʻo pe sili atu gaʻo ua aveesea. E mafai ona faʻaaoga i le vaitau o isi meaʻai ma le isi.

Faʻataʻitaʻiga le faʻataʻitaʻiina mo le maʻisuka

I totonu o se lisi na faʻapipiʻiina mo le vaiaso, i se tasi aso ma le taui lelei mo le suka suka, e mafai ona e maua se nofoaga mo le taumafataga. E fautuaina oe e le meaʻai taumafa e te kuka ma 'ai ma le fiafia. O mea taumafa e tatau ona aumaia ai se lagona manaia o le atoatoa, faamalieina mai meaai e tuuina atu i le tino e ala i meaai suamalie e kuka mai le paluga (pancakes, pancakes, pizza, muffins) e tusa ai ma fualaau faapitoa. E sili le lelei ona tao falaoa i le ogaumu, ae aua le falai i le suauu.

Mo le suʻega e faʻaaogaina:

  • falaoamata - suamalie pe fefiloi ma le saito,
  • kusi sisi - gaʻo e leai se gaʻo poo le kuka (suluguni, cheese cheese),
  • fuamoa moa (e tele le cholesterol i le isu),
  • musumusu mai o le suamalie.

Dessert "Cheesecakes" (1 vaega - 210 Kcal)

E masani ona faʻaaogaina le siʻisi sisi (e mafai ona e faʻasalalau i totonu o se fai meaʻai). Faʻafefiloi le meaʻai susu ma le falaoamata ma fuamoa, masima. Faʻaopopo vanilla (paina). Faʻasusu le paluga lelei ina ia maua ai se mea e tutusa lelei, tuʻu i tua o lima. Sue fasi fasi (ovals, circles, sikuea). Fuga i le suauu manogi vevela i itu uma e lua. Faʻavave kekecakes i luga o pepa pepa solo ina ia mafai ona aveese le gaʻo sili atu.

  • kalu le maualalo-gaʻo - 500 g (430 Kcal),
  • falaoamata - 120 g (392 kcal),
  • fuamoa, 2 pi. - 86 g (135 kcal),
  • moa fualaʻau - 34 g (306 Kcal).

O le tautua o keke keke e fautuaina i fua, fua. O lea la, viburnum o se punavai o le acid ascorbic. O le siama ua faʻaalia mo le faʻaaogaina e tagata o loʻo mafatia i le maualuga o le toto maualuga, o le ulu o le ulu.

O le faʻamaoniga o le maʻisuka faʻamanuiaina tagata e le mafai ona gasegase ma faʻafitauli matuia ma tuai. O togafitiga mo le maʻi o le pulea o le kulukose o le toto. A aunoa ma le malamalama i le aafiaga o mea eseese i luga o le fua faatatau o le faʻaaogāina o gaʻo mai meaʻai, o latou fuainumera maoaʻe, ma le kalori o meaʻai, e le mafai ona faʻatinoina le lelei. O le mea lea, ia tausia le soifua manuia o le tagata maʻi ma ia puipuia ai le maʻisuka faafitauli.

Delicious recipes

I le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka, e pei o le ituaiga muamua o faʻamaʻi, e taua le mataʻituina o le taumafataga, naʻo le soifua maloloina, e leai ni meaʻai e leai ni meaʻai e leai ni suka e mafai ona avea ma meaai. O le taumafataga o le maʻisuka e mafai ona aofia ai suauu maloloina ma maloloina.

Mo le kukaina, o le a e manaʻomia le paʻepaʻe ma le fatalupo i le 250 g, lanumeamata ma aniani, aʻa o le pasesa, kāloti i se aofaiga o le tolu i le fa vaega. O mea uma e gaosi mo le sua o le fualaʻau e matua lelei lava, tuʻu i totonu o se ulo ma sasaa i le vai.

O le ipu na tuʻu i luga o le ogaumu, aumai i se vevela ma kuka mo le 35 minute. Ina ia faatumuina le tofo, o le a saunia le supa mo se itula, a maeʻa ona latou amataina lea o le afiafi.

O le kosi lona lua e mafai ona gaʻo le aano po o iʻa e maualalo le gaʻo ma se falaoa i le itu o falaoamata ma fualaʻau. I lenei tulaga, o suʻega mo cuti taumafa fale e talafeagai lelei. O le taumafaina o sea taumafataga, o le maʻisuka e faʻamaonia le toto toto ma saturates le tino mo se taimi umi.

E pei ona e iloa, o se meaʻai e pei o pizza e maualuga lona igoa, e oʻo atu i le 60 iunite. I lenei itu, ao kukaina, e tatau ona e filifilia ma le faaeteete ia vaega ina ia mafai ai ona 'ai le pizza ma le maʻisuka ituaiga 2. I lenei tulaga, o le aso i aso taitasi e le sili atu ma le lua fasi vaega.

O pizza taumafataga o aiga e faigofie ona saunia. Ina ia saunia, ia faʻaaoga ni ipu tioata se lua o le falaoa falaoa, 300 ml o susu poo vai inu masani, tolu fuamoa moa, 0.5 teaspoon o soda ma masima e tofo ai. E pei o le faʻatumuina o le ipu, o le faʻaopoopoga o le suka kuka, lanumeamata ma aniani, tomato fou, susu susu, sina mayonnaise e maualalo le maua.

  1. O mea uma e maua mo le paluga o loʻo faʻafefiloi, o le kukaina o le paluga o le mea e manaʻomia.
  2. E tuʻuina se fasi falalaʻau i luga o se pepa faʻasusu muamua, lea e faʻapipiina ai tamato, soisi, tafaʻi.
  3. O le sisi ua maeʻa kukaina i se sisi ma sasaa i le pito i luga o le fufuluina o fualaau faisua. O se mea lamolemole o le mayonnaise e maualalo le maualalo o loʻo faʻafefeteina luga.
  4. O le mea na faia i totonu o le oven ma tao i le vevela i le 180 tikeri mo le afa itula.

O pepa afaina o se taumafataga fiafia foi mo le maʻisuka. O le glycemic index of red pepper e 15, ma le lanumeamata - 10 iunite, o lea e sili ai le faʻaogaina o le filifiliga lona lua. Brown ma le laisi araisa ei ai le faasinomaga o le faasinomaga (50 ma le 57 iunite), o lea e sili ai ona faʻaaoga nai lo le alaisa paepae masani (60 iunite).

  • Ina ia saunia se meaʻai suamalie ma faamalieina, e tatau ona e fufulu araisa, pepa lanumeamata mumu mumu mumu po o le lanumeamata, gaʻo le aano i le 350 g. I le faaopoopo ai o le tofo, faaopoopo le garlic, fualaau faisua, tamato poo le sua o fualaau faisua.
  • E tunu le sisi mo le 10 minute, i le taimi lea o le a toso ese ai pepa mai totonu. Sapalai laisi araisa ma fefiloi ma aano moa ma kuka i pepa taitasi.
  • O pepa laʻau e tuʻuina i totonu o le pani, sasaa i le vai ma kuka mo le 50 minute ile vevela vevela.

O se meaʻai faʻamalosi mo soʻo se ituaiga o maʻisuka o fualaau faisua ma salalaʻau suamalie. Mo a latou tapenapenaga, e mafai ona e faʻaaoga le failalaʻau, kāloti, broccoli, pepa logo, kukama, tamato. O nei fualaau faisua uma o loʻo i ai se faasinomaga o le faʻaititia o le 10 i le 20 iunite.

E le gata i lea, o ia ituaiga meaai e aoga, e aofia ai minerale, vitamini, elemene eseese elemene. Ona o le i ai o fiva, faʻaleleia o le gaogao, aʻo le 'aina o fualaau faisua e leai ni gaʻo, o le aofaʻi o gaʻo i totonu o ia mea e itiiti foi. O le 'ai e pei o se ipu faaopoopo, o fuamoa fuamoa e fesoasoani e faʻaititia le fuainumera o fuainumera o meaai, faʻaitiitia le fua o le loliina ma le faʻaaogaina o le kulukose.


O sala ma le faʻaopoopoga o le falelola e aoga, aua e aofia ai le tele o vitamini ma minerale. O le kuka e faigofie, e ese mai ai o se meaʻai lelei ma lelei. O le glycemic index of cauliflower e 30 iunite.

  1. O le kukalalaʻau e kuka ma vaevaeina i ni fasi vaega laiti.
  2. E lua fuamoa o loʻo faʻafefiloi ma le 150 g o susu, 50 g o le sisi siliva gaʻo faʻapipiʻi e faʻapipiʻi i le mea e tupu ai.
  3. O le kukalalaʻau tuʻuina i totonu o le pani, o le faʻafefiloi o fuamoa ma le susu o loʻo sasaa atu i luga, e fufuluina le isisi kuka i luga.
  4. O le fagu ua tuʻu i le ogaumu, ua tao le ipu i le maualalo maualalo mo le 20 minute.

"E na o tagata soifua maloloina e mafai ona latou ulagia o latou tino, ma o le tino o le maʻisuka ua leva ona manaʻomia ai le faʻaaloalo." (Tatyana Rumyantseva, endocrinologist-diabetologist). O lenei vaega e aofia ai meaʻai mo le faʻavelaina o ipu mo le maʻisuka ma ata, sili atu ma le saʻo, suʻega mo ipu o le maʻisuka ituaiga 2. O maʻisuka uma lava e iloa le taua o se meaʻai e le mafai. Ae o le a le mea e mafai, ma ia faʻamalieina? Ma e mafai ona e maua i le maʻisuka se tele tele o se ituaiga meaʻai manogi.

O fua na fuafuaina mo le maʻisuka e le gata i le naʻo se tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, ae faʻapea foi mo ona aiga. A maeʻa, pe a 'ai e tagata soifua maloloina le ala e tatau ona' ai ai le maʻisuka, o tagata mamai (ma e le gata o le maʻisuka) o le a itiiti ifo.

O lea, suʻega mo le maʻisuka mai Lisa.

E tele a latou aʻoaʻoga e uiga i meaʻai o le maʻisuka. I le taimi muamua e lagolagoina i latou i mafaufauga, ona masani ai lea ona masani ona taʻua o le "taufaasese". O fua faʻatatau mo le maʻisuka faʻaaoga le "tolu talitonuga".

1. I le mulimuli ai i manatu o saienitisi Amerika, o loo i ai se tapunia atoatoa i le faaaogaina o oloa e fa (ma a latou mea eseese) i ipu o suka suka: suka, saito, sana ma pateta. Ma o nei oloa e le oi ai i fualaʻau fuafuaina mo le maʻisuka.

2. E fautuaina malosi e saienitisi Farani le faaaogaina o le kukalaʻau ma le broccoli i ipu mo le maʻisuka i taimi uma e mafai ai. Ma faʻataʻitaʻiga mo meaʻai gaosi peleni mo le maʻisuka o loʻo tuʻuina atu i lenei vaega.

3. Saienitisi Rusia N.I. Vaʻavalov sa faʻapitoa le gauai atu i laau e lagolago ai le soifua maloloina o tagata. E na o le 3-4 ituaiga laau, e tusa ai ma le saienisi. O i latou nei: amaranth, Ierusalema artichoke, stevia. O nei laau uma e aoga tele mo le maʻisuka ma o lea ua faʻaaogaina iinei e saunia ai ipu mo le maʻisuka.

O lenei vaega o loʻo tuʻuina atu ai meaʻai mo supa o le maʻisuka, o le sili ona aoga ma le suamalie o le "Soup mo maʻi maʻisuka". E mafai ona e 'ai i aso uma! Meat dishes mo maʻisuka, iʻa, ipu mo le maʻisuka mai moa - o nei mea uma e mafai ona maua i lenei vaega.

E tele suʻega mo aso malolo mo le maʻisuka. Ae o le tele o suʻega uma o ituaiga uma ia o salakeke mo le maʻisuka.

I le auala, o se fua lelei lelei e talafeagai mo le maʻisuka e mafai ona maua i vaega "Faʻatauga Faʻatau" ma le "Senten Recipes". Ma ia avea ma suamalie!

Ma matou te manatuaina pea "O LE FAʻAALIGA O POLOKALAMA TALAFAASOLOPITO E TATAU ONA TATALO (.) FAʻATASI MO Oe TATOU."

Mate Muamua Meaʻai

Uluai vasega mo le ituaiga 1-2 tagata e maʻisuka e taua tele pe a 'ai lelei. O a mea e kuka ai le maʻisuka mo le malologa? Mo se faʻataʻitaʻiga, kuka sipeti:

  • mo se ipu e te manaʻomia 250 gr. paʻepaʻe ma le faisualaʻau, aniani (lanu meamata ma aniani), aʻa pasili, 3-4 kāloti,
  • tipi mea sauniuni i ni vaega laiti, tuu i se pusa ma faʻatumu i vai,
  • tuu le tao i luga o le ogaumu, aumai i se vevela ma kuka mo le 30-35 minute,
  • tuu atu ia te ia e tumau mo le tusa o le 1 itula - ma amata le taumafataga!

Faʻavae i luga o faʻatonuga, fai a oe lava fualaau mo le maʻisuka. Taua: filifili meaai e leai ni gaʻo faatasi ai ma se faʻamaumauga maualalo maualalo (GI), lea e faatagaina mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.

Faʻamalie avanoa lua

O le tele o le maʻisuka e 2 e le fiafia i soupeti, o le mea lea mo i latou o meaai autu o aano o manu po o iʻa faatasi ma le itu o pata ma fualaau faisua o mea autu ia. Mafaufau i ni nai fuataga:

Sala mo le maʻisuka

O meaai lelei e aofia ai e le gata i le 1-2 ipu, ae faapea foi salamu ua saunia e tusa ai ma fualaau o le maʻisuka ma e aofia ai fualaau faisua: fauliflower, kāloti, broccoli, pepa, tamato, kukama, ma isi. E maualalo le GI, e taua mo le maʻisuka .

O se taumafataga tatau lelei mo le maʻisuka aofia ai le sauniuni o nei ipu e tusa ai ma fualaau:

  • Lafailati Salad. O le fualaau faisua e aoga mo le tino ona o lona tuufaatasiga o vitamini ma minerale. Amata le kukaina e ala i le kukaina o le falelola ma vaevaeina i ni vaega laiti. Ona ave lea o fuamoa 2 ma faʻafefiloi ma le 150 ml o susu. Tuu le kalelelepa i totonu o se masini tao taofi, pito i luga ma mea e maua mai ai ma fufuluina i le kulimi kuka (50-70 gr.). Tuu le salati i le ogaumu mo le 20 minute. O le meaʻai ua maeʻa o se tasi lea o fualaau sili ona faigofie mo togafitiga lelei ma maloloina mo le maʻisuka.

Faʻaaogaina o se kuka taofi mo le kukaina

Ina ia le totoina le suka toto, e le lava le iloa po o fea meaai e faatagaina - e tatau ona e gafa lelei. Mo lenei mea, e tele suʻega mo le maʻisuka na faia e ala i le fesoasoani a se masini fai kuka. O le masini e taua mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka, aʻo sauniuni meaai i auala eseese. E le manaomia ni pusa, pusa ma isi koneteina, ma o meaai o le a avea ma mea lelei ma talafeagai mo le maʻisuka, ona o le fua saʻo ua filifilia, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto o le a le tulai mai.

Faʻaaogaina le masini, saunia le kāpeti gaosi ma aano o manu e tusa ai ma le fua:

    ave le 1 kg o kapisi, 550-600 gr. soʻo se aano e mafai ona faʻatagaina mo le maʻisuka, kāloti ma aniani (1 pc.) ma le pati tamato (1 tbsp. l.),

O le fua e le mafua ai ona tupu i le toto toto ma e talafeagai mo meaai lelei i le maʻisuka, ma o le sauniuni e susulu i lalo e tipi mea uma ma tuu i totonu o le masini.

Sau sau mo le maʻisuka

O le tele o le maʻisuka e mafaufau i laei e fai ma mea faasaina, ae e mafai ona faʻatagaina fua. Manatu, mo se faʻataʻitaʻiga, o se moli suamalie ma le hasarekeke e le afaina i le maʻisuka:

  • fai wasabi (powder) 1 tbsp. l., lanu kulumu (gaʻo gaʻo) 1 tbsp. l., masima (sili ona lelei le sami) 0.5 tsp., laititi-gaʻo kulimi kirimigi 0.5 tbsp. l ma le 1 itiiti aʻa o le horseradish,
  • 2 tsp Faʻasaʻu le wasabi i le vai inu seia oʻo ina lamolemole. Tuu le sasala i totonu o le paluga ma sasaa le kirimimi kulimi,
  • faaopoopo le aniani lanumeamata, vaitau le saumalie ma masima ma fefiloi.

Recipes mo tagata e maua i le maʻisuka e faia mai meaai faʻamaonia ina ia le faateleina le maualuga o le suka. Faʻasoa faapitoa i le auala e kuka ai meaai, faʻamatalaga faʻapitoa, ma le faʻaogaina o kalori.

Tuua Lau Faamatalaga