Ituaiga o maʻisuka ituaiga II

Kalaku (2.3-2.75) 2.89

10.30.2002 Aloaia ma le suʻesuʻega muamua o le maʻi. Lulu 36.5 0 HELL 130/90 mmHg O le nofoa e masani, tasi, teuteuina. O le tagata maʻi e faitio i le tiga ma le paʻu o vae, tiga o le tulivae. I le suʻega: o le paʻu o vae ua mumu, mago, malepelepe. O le tulaga o le paʻu e masani lava, o le mucous membranes o le gutu ma laugutu e piniki, e le suia.

Novema 1, 2002 Sa faia se suʻesuʻega faʻamaoni. O le taua tele o le tulaga o le maʻi e le o matauina. Lafoga 36.7 0 O, toto maualuga 130/85 mm Hg O le nofoa e masani lava. I luga ole suʻega, e toʻafilemu le tagata maʻi, tali fesili i se tulaga taua. Faʻasalaga o le agavaʻavaʻai ma se suiga i le tulaga o le tino, sii aʻe. O le tagata gasegase malosi, alu i le potu o le physiotherapy, maua le togafitiga faʻatulagaina.

Novema 4, 2002 O loʻo maʻi le soifua maloloina o le tagata maʻi, o loʻo i ai o ia i se uiga faauo. E lagona e le tagata maʻi le fiafia, ma matauina se faʻaleleiga taua, faʻatusatusa i le vaitau ao le i ulufale i le falemaʻi. Ole tagata gasegase e le faʻaalia nisi faitioga. E tusa ai ma le talaaga o togafitiga, o le tulaga o le paʻu o vae ua faaleleia, o le mumu ua mou atu. E lelei le manaʻo. Ua teuteuina le nofoa. Lafoga 36.7 0 HAMELI 125/90 mmHg

Tatou te iloa le maʻisuka i luga o mafuaaga o faitioga (polydipsia, polyuria, malosi malosi o le mamafa o le tino), suʻesuʻega suʻesuʻega (taua glycemia, glucosuria). I le taimi lava e tasi, o le natura o le atinaʻe ma le auala (faʻateleina le atinaʻe faifaipea, faʻalautele le toesea o faʻamaoniga o le tino), faʻamalosia o le agavaʻa, lagona faʻalogo i togafitiga faʻapitoa faʻatasi ma vailaau faʻamalolo (maninil) faʻaalia le maʻisuka ituaiga II. O le tulaga e fetaui lelei ma le malosi o le maʻisuka, ona e iai ni faʻafitauli o le maʻisuka: retinopathy I (diabetic retinal phlebopathy, angiopathy hypertensive retinal), nephropathy I (edema, toto maualuga), microangiopathy ma le polyneuropathy (leʻo tagi, tigaina o vae, suiga o le pa pito i lalo). I le taimi nei, o le tagata maʻi ua i ai i le tulaga o le taupulepulega, e pei ona faailoa mai e le tele o faitioga o loʻo lisi atu i luga ma le maualuga o le glycemia.

Etiopathogenesis. O le taimi autu o le maʻi o le maʻisuka II o le solia lea o le paleni o le lagona o le masini e maua ai le inisalini, i le isi itu, ma, i le isi itu, o le faalilolilo o le faʻaaogaina o suauu beta o le pancreatic apparatus. O nei soliga tulafono ua fuafuaina, e pei ona molimauina e le mamafa o le faʻamalosi. O le faʻaosofia o le tulaga i lenei mataupu, e foliga mai, o se mamafa tele o le mamafa ma suiga taua i le tulaga o le hormonal i le taimi o le maitaga, faapea foʻi ma le gestosis matuia i le taimi o le maitaga lona lua.

Suālaʻau-faʻaititia o fualaau faʻamaʻi: maʻisuka 0.08 g 2 r / aso, 2 pusa ma meaai

Lipoic acid 0.025g 1tab 3 taimi i le aso

Nicotinic acid 0.05 g i le 1 papa. 3p / aso

IV pentoxifylline goto 100 mg i le 400 ml 0.9% NaCl

Vit. B1 (aliamine) 0.05 ampoules o le 1 ml / m Numera 10

O le tagata gasegase na taliaina i le matagaluega i le aso 10/18/02 faatasi ai ma faailoilo o le faʻasalaga o le maʻisuka ituaiga II. O le sini o togafitiga i lenei mataupu o le faasaʻoina o le gaosiga o le gaʻo, faʻamautuina o le tulaga ma le faʻagataina o le alualu i luma o faʻafitauli. Faʻasaga i tua o le togafitiga, faʻaleleia le tulaga o le maʻi, faitioga o le televave, taofia le polydipsia, faʻaitiitia toto ma glycemia. O le tagata gasegase na aʻoaʻoina e tausisia tulafono talafeagai mo le faʻamaʻi o faʻamaʻi. O le tagata gasegase na faʻatuʻi atu ile fale i taui. Fautuaina: mea taumafa, faatapulaaina o le kalori o meaʻai, o le tele o meaʻai gaʻoloʻo faigofie ma le tausisia o le fua faatatau lelei o fuatini: gaʻo: mea gaʻo = 20: 25: 55. Faʻataʻitaʻiga faʻamaloilo faʻatasi ma le maʻisuka 2 papafa 2 taimi i le aso ma taumafataga. Faʻalogo i le finocrinologist i le lotoifale ma le faasaʻoina o le polokalame togafitiga e faʻatatau i le faʻafitauli o le maʻi. O le Argonlasercoagulation o le retina o mata uma ma le toe matauina o le oculist ua fautuaina foi. Puipuiga o le atinaʻeina o le maʻisuka vae - togafitiga maloloina mo vae, suʻesuʻeina o vae pe a asiasi i se fomaʻi ia le itiiti ifo ma le 1 le taimi i le ono masina.

Faʻaaliga: afai e mulimulitaia ia fautuaga, o se faʻalautelega o le faʻamaʻi o faʻamaʻi ma le leai o se alualu i luma o le faagasologa o faʻafitauli e mafai.

Anamnesis o le maʻi o le maʻi, ana faitioga i le taliaina. Fuafua mo le suʻega o le tagata maʻi, suʻesuʻeina o auga. Faʻamaoniaga mo le faʻamautinoaga: maʻisuka microangiopathy o pito pito i lalo. O se togafitiga togafitiga mo lenei maʻi, o se faʻataʻitaʻiga mo le olaga.

UlutalaFomaʻi
Vaʻaitalafesa faafomaʻi
GaganaRusia
Aso Faʻaopoopo28.01.2013
Tele le tele32.8 K

O le tuʻuina atu o lau galuega lelei i le malamalama o le faavae e faigofie. Faaaoga le fomu i lalo

Tamaiti aʻoga, faauu tamaiti aʻoga, talavou saienitisi oe faʻaaogaina le malamalama i a latou suʻesuʻega ma galuega o le a matua faʻafetai tele ia te oe.

Faʻasalalau ile http://www.allbest.ru/

Atunuʻu aʻoaʻoga a le Setete o aʻoaʻoga faʻapitoa faʻapitoa

"Saratov State Medical University

latou. V.I. Razumovsky Federal Agency for Healthcare and Social Development "

(GOU VPO Saratov State Medical University V.I. Razumovsky Roszdrav)

Ulu o le Matagaluega: Doctor of Medicine, prof. Rodionova T.I.

Tausaga: 78 tausaga (02.08.1934)

O le suʻesuʻega autu o le falemaʻi: Inisiua o le maʻisuka ituaiga II, muaʻi iloa, laasaga o le tauvaga faʻasolosolo.

Faʻamaumauga: Faʻasologa o gasegase faʻapitoa o gasegase fefiloi. O le retinopathy o le maʻisuka o se tulaga e le o faʻateleina. Maʻisuka microangiopathy o pito pito i lalo. Vaʻaia o le maʻisuka polyneuropathy. Faʻasologa o le gasegase.

Faʻafesoʻotaʻi: Maualuga maualuga maualuga 3 tikeri, lamatiaga 4. Atherosclerosis o le aorta, coronary, vessels cerebral. Tulaga i le maea ai o le vavalalata o le susu agavale i le 2005 mo le kanesa, sosoo ai ma le togafitiga o le chemotherapy.

Faʻamatalaga: Maualuga le tikeri II.

2. Tausaga: 78 tausaga (08/02/1934)

4. Lauga: Saratov.

5. Tomai: tagata sinia

6. Aso na faʻatagaina ai i le falemaʻi: 12.10.12g.

7. O le fea o fomaʻi e tuʻuina i le falemaʻi: falemaʻi i le nofoaga e nofo ai

8. Faʻailogaina o le fomaʻi e faatatau i le fomaʻi: Inisiua o le ituaiga II o le maʻisuka, muaʻi iloa, vaʻaia o le faʻasalaga o le faʻaaogaina o metabolic.

9. Faʻailoga faʻamaʻi:

Peraimeri: Faʻasologa o le maʻisuka ituaiga II, muaʻi iloa, laasaga o le tauvaga faʻasolosolo.

Faʻamaumauga: Faʻasologa o gasegase faʻapitoa o gasegase fefiloi. O le retinopathy o le maʻisuka o se tulaga e le o faʻateleina. Maʻisuka microangiopathy o pito pito i lalo. Vaʻaia o le maʻisuka polyneuropathy. Faʻasologa o le gasegase.

Faʻafesoʻotaʻi: faʻamaʻi fatu fatu. O le maualuga o le toto maualuga 3 tikeri, tulaga lamatia 4. Atherosclerosis o le aorta, coronary, vavaela. Tulaga i le maea ai o le vavalalata o le susu agavale i le 2005 mo le kanesa, sosoo ai ma le togafitiga o le chemotherapy.

Faʻamatalaga: Maualuga le tikeri II.

· I le taliaina, na faitio le tagata maʻi i le gutu malulu, fia inu pea, faateleina le urination, e aofia ai le urination i le po, faateleina le maualuga o le urine, faateleina le toto toto i le 12 mmol / l,

Tuʻuina i totonu o le vao.

· Faʻanoanoa, afaina ma le vaivai o vae,

Manua o le mafaufau, taimi o le ulu o le ulu e aunoa ma se localization manino, totogia,

· Faʻitiʻitia le manava, paʻu o le mamafa o le 7 kg i le past 3 months, vaivaiga lautele.

Mafaufau ia te ia lava o se tagata maʻi talu mai Iuni 2012, ina ua amata ona ia faamanatuina faitioga ua taua i luga. Na amata ona tuputupu ae faʻaalia. I le amataga o le taumafanafana, o tagi na faʻaalia manino, e leʻi faʻatalanoaina se fomaʻi.

I le amataga o Oketopa, na sili atu ona leaga le tulaga o le maʻi (o le vaivai na faateleina, o le mamafa o le mamafa na 7 kilokalama, o le galala na amata ona sili atu ona faalavelave tele, o le urination na siitia e oo i le 15 taimi i le aso, 3 taimi i le po, ua sasaa i le itu i matu).

Faatasi ai ma nei faitioga, na liliu atu le tagata maʻi i le falemaʻi i le mea e nofo ai. O le fomaʻi suʻesuʻe na faʻataʻitaʻiina e le fomaʻi faʻapitoa ma le faʻateleina o le glycemia i le 14 mmol / l ma o le i ai o le acetone i le urine (+) na maua. Na maua le siama: O le maʻisuka ituaiga II, muamua na faailoaina, o le tulaga o le taufaasese. 10/12/12 na auina atu le tagata gasegase mo falemaʻi i le falemaʻi lona 9, faʻasalaga a le matagaluega i faalavelave faʻafuaseʻi.

O le tagata maʻi e nofo i Saratov, i lona lava fale. E le galue. O mafaufauga mai le 18 tausaga le matua e leai se leaga. Menopause mai le 44 tausaga. E 2 miti, 2 na maeʻa i le faʻatagaina vave. Grew ma atiae e tusa ai ma ona tausaga.

Nofoaga o galuega: Penisione.

Polofesa. E leai se afaina i le taimi atoa o le poto masani faigaluega.

O maʻi na taʻua ARI, Influenza.

Tesea, syphilis, hepatitis, HIV - faafitia.

E le mamafa se tala faʻanatura.

E leai ni faʻamaʻi pipisi i le aiga.

I le fesoʻotaʻi ma tagata gasegase pipisi e leai.

Na le faia le tui o le toto.

Tolopoina le taotoga: o le susu o le susu agavale i le 2005 mo le kanesa, sosoo ai ma le chemotherapy.

Maʻi faʻamaʻi: O le maualuga o le maualuga o le tikeri lona tolu, o le 4 na setiina i le 55 e le fomaʻi i le falemaʻi i le nofoaga e nofo ai, na faatonuina ai fualaau. E masani ona ia faia fualaau faasaina (e le manatua e ia le igoa). Sa leʻi i ai ni fatuga, fatuga.

Sini faʻamatalaga o le maʻi

I le taimi o le vaavaaiga, o le maʻi o se tulaga e sili ona lelei. E manino le malamalama. Tulaga: malosi. O le foliga i foliga ma mata ua vaivai.

Luga: 150kg, Taumafa - 68.7 kilokalama. BMI = 30.5. Lave o le tino 36.6 ° C

Paʻu ma foliga vaaia mucous o le lanu masani, e aunoa ma le faʻaleagaina o le tino ma le faʻamalosi, e faʻaitiitia le tauvaga o paʻu.

Suiga i le gaʻo o le paʻu o pito pito i tua: o le paʻu e mamago, o lima ma vae e manaia i le paʻi.

Tulaga o fao ma lauulu: fao fao, mafiafia. O le lauulu e manifinifi.

Lopesite o le Lymph e le faʻapitoa.

O le gaʻo o le gaʻo o loʻo gaosia, e tufatufa tutusa. Leai se fetogi.

Muscular system: e aunoa ma togafitiga.

E le oi ai ni tagata e le faʻaleagaina o le vaʻai po o le faʻaleagaina o ponaivi pelvic. O le gaioiga i sooga uma e le afaina, atoa.

Polokalama cardiovascular

E le suia le foliga o le pusa i totonu o le loto. O le fatuga o le fatu, gaiore siva, fulafula ninii o vein, ma le pulusalifo o mea e le o iai. O le fatu e 88 minute.

Pulse 90 pa / min, rhythmic, atoatoa, lelei tele, ae le o le atuatuvale. O le taofiofi i le gaʻo o le gataifale ua fuafuaina.

O le lagona tuusao i le 5th intercostal space e 2 cm le pito i fafo mai le itu tauagavale o laina laina. O le malosi o le apical na masaa, maualuga. O le manaʻoga faʻapitoa o le Cardiac, systolic, diastolic trembling palpation e le fuafuaina.

O tuaoi o le loto momomo faʻaletonu:

Taumatau - i le 4 intercostal space i le itu taumatau o le sternum.

Maualuga - i le va o le taimi tauagavale ma laina laina i le maualuga o le 3 intercostal space.

Agavale - i le 5 intercostal space 2 cm fafo mai le tauagavale agavale - laina faʻapitoa.

HELL -160/90. I luga aʻe o mea uma o auscultatory, o leo e faʻalogo, muffled. 1 le leo i le apex ma i le tricuspid valve o le mea e faalogo ai e leo tele ma umi atu nai lo le 2 leo, 2 leo i le mea e faalogo ai le aorta ma le pulmonary trunk e leo tele 1. E le o faalogoina leo leo ma leo.

Ituaiga o le manava - pusa, e leai ni tapulaa i luga o le solo o le pusa pusa. E leai se manava i le taimi o le vaavaaiga. O le manava i le isu e le faigata. Tusa o le manava o le diaphragmatic. NPV 16 oso i minute taitasi. O le tino o le pusa o le toto, e leai ni mea leaga, e leai se tiga i le taimi o le paʻu, o le itu taumatau ma le tauagavale e aofia ai i le gaioiga o le mānava. Percussion na fuafuaina se leo manino pulumu. Ausogation e faʻalogo i le manava vevela, leai se vevela, maualuga maualuga o le apexi o mama i luma o le 3 cm, i tua o le 6 cm, Krenig fanua 7 cm.

Pepa faʻatusatusaga: i vaega tutusa o le pusa, o le leo e tutusa lava le voluma, pulmonary manino

pito i lalo o le tino

Axillary laina pito i luma

Laina laina laina

Axillary laina

Faʻamatalaga vavave o le XI thoracic vertebra

O alafau mucous o le vaivai ma le pala, o le pito i lalo o le puipui, palatine arches: lanu piniki, susu, mama. Tonesils e le alu i tala atu o palatine arches. O le faitotoʻa tautala e faʻapitoa. Desna e le suia. Tautala i se paʻu paʻepaʻe, faʻagogo ile aʻa. O le manava e foliga tutusa, malosi, e oʻo lava i ai, e auai i le manava. O vailaʻau e le vaaia, o faʻasalaga faʻasalalau ma faʻaopoopoga o veins mama o le manava e le o faʻamoemoeina. O le nofoa e masani ona teuteuina.

Faʻatasi ai ma le palpation papa, o le manava e vaivai, tiga i le taumatau saʻo, e leai se eseesega o maso o le abdominis saʻo, e le faʻateleina le mama mama. O faʻamatalaga peritoneal e leaga. Sa faasaoina Peristalsis.

I le loloto o le palō i le itu tauagavale o le eleʻele, ua fuafuaina ai foliga o le paʻu, o le tutusa o mea e faʻaaogaina o le sigmoid colon, i le foliga o se lamolemole lamolemole, lauulu, 1.5 cm le lautele, leai se ila, faigofie ona faʻanofo. I le itu taumatau o le fale, o le cecum o loʻo faʻapipiʻiina i le foliga o se paʻu lamolemole vaivai ma vaivai. O le taʻavale o loʻo faʻamatalaina i le itulagi o le umbilical i le tulaga o se felafolafoaʻiga o loʻo taʻoto agai i lalo, o le paʻu o le manava ma le lapisi o le 2.5 cm. O le pisa e faʻafefeteina le manava i luga o se manava gaogao, e leai se paʻu na iloa.

Faʻapitoa loloto: o le pito o le ate e aliali mai le 0.5 cm mai lalo o le pito o le faʻailoga taugata talafeagai.

Faʻamatalaga o le gall - o le gall vladder during palpation e leʻi fuafuaina. I le loloto o le palpation, e le fuafuaina le taʻavale.

O le nofoa i aso uma, teuteu.

A o suʻesuʻeina le laufanua mūmū o le mūmū, fulafula, o le tiga e leʻi iloa. E leai se popolega o maso lumbar. O le faailoga o le taʻavale e le lelei i itu uma e lua. O fatufiti, susu i le taimi o le palpation e le fuafuaina. Urination e leai se tiga, vave. Nocturia.

Lafu popolega ma totoga oona

Saʻo le faʻamagaloina. Faʻasaga i le taimi ma avanoa. E leai ni mafaufauga. O amioga e galue. Olaga. Reflexes (pharyngeal, abdominal, tendon - periosteal: ulnar, tulivae, Achilles) - e le o le gau. Faailoga o Meningeal (ua malolo, faailoga o Kernig, Brudzinsky) ua le o auai.

Tupulaga o foliga masani, lapoa, tali lelei i le malamalama. O gaioiga o mata mata i le atoatoa.

E leai se maʻi le moe. Manatua: faʻaitiitia. O le ulu o le ulu i taimi taʻitasi e tupu e aunoa ma se faʻasalalauga manino. Vaʻaia le vaʻai, faʻalogo, sogi e le faʻavaivaia. I le tulaga o Romberg e tumau.

Fausia: faʻasolosolo. O le gaʻo o le gaʻo o loʻo gaosia, e tufatufa tutusa.

Luga: 150kg, Taumafa - 68.7 kilokalama. BMI = 30.5

Fulufulu tama fafine.

E le faʻateleina le paʻu vevela. Exophthalmos ua toesea.

E i ai le solia o le lagona o le ituaiga o totigilima ma totini, ua faʻaitiitia le lagona lelei.

E faʻaititia le faʻalauteleina o le lagona ma le vevela o tamatamai vae.

O le taamilosaga o le pulou o le 118 cm, o le faataamilosaga o sulu e 116. OT / O = 0.99.

O le toto toto i luga o vae o le 110 mm. Hg. Art.

Peraimeri: Faʻasologa o le maʻisuka ituaiga II, muaʻi iloa, laasaga o le tauvaga faʻasolosolo.

Faʻamaumauga: Faʻasologa o gasegase faʻapitoa o gasegase fefiloi. O le retinopathy o le maʻisuka o se tulaga e le o faʻateleina. Maʻisuka microangiopathy o pito pito i lalo. Vaʻaia o le maʻisuka polyneuropathy.

Faʻafesoʻotaʻi: Maualuga maualuga maualuga 3 tikeri, lamatiaga 4. Atherosclerosis o le aorta, coronary, vessels cerebral. Tulaga i le maea ai o le vavalalata o le susu agavale i le 2005 mo le kanesa, sosoo ai ma le togafitiga o le chemotherapy.

Faʻamatalaga: Maualuga le tikeri II.

1. O le anapogi o le toto suka (2 taimi i le vaiaso)

2. Talaaga Glycemic

3. Suʻega o le toto (i faʻalavelave)

4. Suga i urine i aso taʻitasi (2 taimi i le vaiaso),

5. Sulu cholesterol, faʻamatalaga lipid

6. Faʻaleagaina (aspartic ma alanine i le toto)

7. Urea, creatinine.

9. Urine Acetone Ma le Agalelei

10. Iloiloga lautele o le urine (i le malosi)

11. Suʻega e tusa ai ma le Nechiporenko, Zimnitsky.

12. Serum bilirubin ma ona vaega

14. Igoa o le pito i lalo,

15. Faʻasalaga faʻamalosi (faʻaa, leva oona, pancreas, tafatafa),

17. Faatalatalanoaga o tagata tomai faapitoa:

1. Faʻataʻitaʻiga: faʻatulagaina

2. Laulau Numera 9 (togafitiga o meaʻai)

3. Fuaina o fualaau e maua ai le suka.

4. Vailaʻau faʻamaʻi faʻamalosi (mo togafitiga o le maualuga)

5.Alpha lipoic acid (sauniuniga o le polyneuropathy)

6. Nootropics (togafitiga o le HIGM)

7. togafitiga Antiplatelet

9. O se asiasiga i le aʻoga o le Maʻisuka

Faʻamatalaga o metotia faʻaopoopo suʻesuʻe ma faʻatalanoaga a fomaʻi o isi mea faʻapitoa

12/10/12. Suʻe suʻa toto

Glucose o le toto: 17.6 mmol / L

Suesueina o le suāsusu mo le suka ma le acetone:

Urine Sugar: 3 g / L

Lanu: moli samasama

Epitelium: fausaga: taua

Suauu toto mumu: suia le 8-10 i le s / s

Laulaʻau Paʻepaʻe: 7.2 * 109 / L

Platelets: 307 afe

Neutroph laau: 0

Neutroph vaega.: 69

Glucose toto 16.30: 12. mmol / l

Glucose toto 22.00: 13.3 mmol / l

Suʻe toto mo le RMP: leaga.

Suesuega o le toto o le toto o meaola:

aofaiga atoa o le protein - 60g / l

urea - 7.7 mmol / l

creatinine - 114 μmol / l

aofaiga ole bilirubin 14 μmol / l

tuusaʻo: 4 micromol / l

tuusaʻo 10 μmol / l

Aofaʻi cholesterol: 6.2 mmol / L

Uric acid: 357 μmol / lita

13.10.12. Glycemic profile

Glucose o le toto 07.00: 9.4 mmol / L

Glucose o le toto 12.00: 13.2 mmol / l

Glucose o le toto 16.30: 15.0 mmol / l

Glucose toto 22.00: 13.6 mmol / l

Urine Acetone - Negative

Faʻapipiʻi I / g ma feʻai I / g e ala i le auala a Kalantaryan (eg.)

Suesue cr. luga o le RMP-EM syphilis ma le kata. antigen (eg.)

14.10.12 urine Acetone: leaga

Glucose o le toto 12.00: 7.4 mmol / l

Glucose toto 16.30: 11.4 mmol / l

Glucose toto 22.00: 7.6 mmol / l

10/15/12 faʻamaʻafa Acetone: leaga

Suʻe suʻa toto

Blose Glucose: 6.6 mmol / L

10.16.12 Sample Nechiporenko

Vailaʻau Paʻepaʻe: 1250 iunite / ml

Laʻau toto mumu: 0 iunite / ml

10.17.12 Urinalysis e tusa ai ma Zimnitsky:

06.00-09.00: aofaʻiga 200 ml., Mataʻitusi mamafa: 1010

09.00-12.00: aofaʻi 200 ml., Mataʻitusi mamafa: 1012

12.00-15.00: numera o 200 ml., Mataʻitusi mamafa 1013

15.00-18.00: numera o 200 ml., Mataʻitusi mamafa 1012

18.00-21.00: aofaʻiga 200ml., Vasega mamafa 1011

21.00.00.00: numera o le 100 ml., Mataʻitusi faapitoa 1013

00.00-03.00: numera o le 100 ml., Mataʻitusi mamafa 1012

03.00-06.00: aofaʻiga 200 ml., Toto mamafa 1013

Daily diuresis 800 ml.

Pogisa o le po 600 600.

Aofaʻi diuresis: 1400 ml.

Lanu: moli samasama

Epitelium: fausaga: taua

10/15/12. Rooovasography o pito pito i lalo: Faaiuga: Tausaga o le tafe toto: autu i vaega uma. O le totoina o le toto e matua faʻaitiitia i le vae i le itu taumatau, i le susulu i luga o le itu taumatau. O le fua o le toto i totonu o vae na faʻaalia (i le tauagavale e itiiti ifo i le 40% i le taumatau) ma i vae (26% le itiiti i le itu tauagavale nai lo le taumatau). O le fua o le faʻamaligiina o le vae / vae i lalo i le taumatau e 1.35 (N = 1.4-1.6). Faʻaauau le teteʻe faʻalapitonuʻu i le vae ma vae i le itu taumatau, lalo ifo i le agavale, ma masani i le vae agavale.

ECG: Faaiuga: O le paoʻo saʻo, mea leaga. O le fua o le fatu e 77 e taʻi minute. O le eletise eletise o le fatu e faʻasaina. Faʻaleagaina o le faʻamalosi faʻatagata. Suiga masani i le T i le myocardium o le leftricric left.

Faaiuga: faʻamaʻi faailo o le gasegase gaʻo. Faʻailoga i le ua o le gallbladder. Fesuiaʻi suiga i le pancreas. Faʻasologa o le hydrocalicosis.

Neurologist consultation: Faʻasalaga o le faaletonu o le mafaufau, o le ulu o le ulu e aunoa ma se manino ile localization, faʻalavelave o lima ma vae. E suʻesuʻe le kaienis. Sini: o le mafaufau e manino, faʻafesoʻotaʻi. Smell faaola. Vaʻaia le vaʻaiga mataʻutia, o le lanu lanu e faʻapitoa. O tamaiti aoga D = S, o le tali i le malamalama o loʻo ola, o le faʻailoga palpebral D = S, o le gaioiga o mata mata i le atoatoa. Liua, fale e teu ai. O le mafaufau i luga o foliga o loʻo faʻasaoina, faʻasalaga, faʻasolosolo faʻasolosolo e puipuia. Nasolabial, folasia luma D = S; e leai ni paʻu pe a vaʻai mata ma nifo e paʻu. O le faalogo e masani. Faʻafeiloalo malie, faʻamalo mai le palamole pala ma le puipui o le gaosiga o puipui. Gagana i le vaeluagalemu, leai se atrophy o le laulaufaiva. Sensitivity: ituaiga o gasegase polyreaitic (i le tulaga o "totigilima" ma "totini"). Taavale afi: gaioiga galue i le atoaga, malosi 5 gaʻo, musika leo e le suia. E leai ni atigi musika. Tendon ma periotaal reflexes D = S. Abdominal D = S. E leai ni mafaufauga faʻapitoa. I le tulaga o Romberg e mausali.

Faʻamatalaga: Faʻasologa o gasegase faʻapitoa o mea na afua mai (atherosclerotic, diabetic and hypertonic origin). O le maʻisuka faʻapitoa o le polyneuropathy sensory-phase motor. Fautuaina: 1. Piracetam 20% -10.0 i le tasi i le aso Nu.5, ona mexidol 125 mg 3 taimi i le aso mo le 1 masina.

Faʻatalanoaga a se fomai tipitipi vasesite: Faʻasalaga o le tiga, numera i pito pito i lalo. Faʻamalamalama faʻamatalaga o le RVG. Tūlaga faʻapitonuʻu: faʻasolosolo faʻasalalau i pito o le autu, totogi. Faailoga o le maʻi o le maʻisuka - o le pulsation i le itu i tua o loʻo puipuia, faʻaitiitia.

Faʻamatalaga: O le maʻisuka microangiopathy o pito pito i lalo.

Fautuaina: Vasega faʻaipoipo Dog-chemati 0.5 i le 1 faʻamau. 2 / d mo le 4 masina.

Ophthalmologist consulting: O le tamaititi o loʻo faʻasolosolo faʻafitauli (Sol. Mydriacili 0.5%). UMA: Faʻalologo. E manino le pene. O le komiti faafoliga e piniki. Fundus: tioata name disc paleni piniki, vaʻa manino. Faʻasalaga, vavalalata, faʻasalaina. Ua faʻasolosolo le veins.

Faʻamatalaga: O le maʻisuka retinopathy non-proliferative stage.

Fautuaina: Mataʻituina o se fomaʻi maʻi i le nofoaga e nofo ai.

O le suʻesuʻega autu: O le maʻisuka ituaiga II, muaʻi iloa, faʻasologa o le gaioiga o metabolic process.

Faʻamaumauga: Faʻasologa o gasegase faʻapitoa o gasegase fefiloi. O le retinopathy o le maʻisuka o se tulaga e le o faʻateleina. Maʻisuka microangiopathy o pito pito i lalo. Vaʻaia o le maʻisuka polyneuropathy. Faʻasologa o le gasegase.

Faʻafesoʻotaʻi: Maualuga maualuga maualuga 3 tikeri, lamatiaga 4. Atherosclerosis o le aorta, coronary, vessels cerebral. Tulaga i le maea ai o le vavalalata o le susu agavale i le 2005 mo le kanesa, sosoo ai ma le togafitiga o le chemotherapy.

Faʻamatalaga: Maualuga le tikeri II.

I luga ole suʻesuʻega, ua manino le mafaufau, o le tulaga e latalata i le faamalieina.

Faʻasalaga o le galala, matagogo, ulu tiga. O le paʻu e mama, masani lanu ma le faʻamafanafana.

Loto o le fatu o le leo, muffled. Le manava malosi, leai se vevela. NPV 18 min

O le talaina o le manava e leai se tiga i itu uma o le manava.

Fiz. e le faʻaumatia uta

3. Rp.: Tapa. Amaril 0.001 Nu. 20

D.S. I totonu, 2 pauna 1 r / aso. Aʻo leʻi oʻo i le taeao.

4. Rp.: Tab. Metformin 0.5 Nu.20

D.S. Totonu. I le 1 t / 2r / s faatasi ai ma taumafataga. Taeao ma le afiafi.

5. Tafa. Captoprili 0.025 Nu. 10

D.S. Totonu. 1 t. 2r / d. E tasi le itula ao leʻi oʻo i taumafataga.

6. Thiogamma 600 mg. + sodium chloride 0.9% 200 ml. le malolo 1 taimi i le aso i le 10.00.

7. Rp.: Tapa. Cardiomagnil 0.075 Nu. 10

D.S. I totonu. 1 papalama i le aso i le 18.00.

8. Rp.: Sol. Pyracetam 20% - 5 ml. D.S. Faʻalauiloa le 2 ampoules 1 taimi i le aso i le 10.00.

9. Rp.: Tapa. Sinvastatini 0.01 Nu.20

D.S. Totonu. 1 t. 1 r / s. I le afiafi.

I luga ole suʻesuʻega, ua manino le mafaufau, o le tulaga e latalata i le faamalieina.

E leai se faitioga. O le paʻu e mama, masani lanu ma le faʻamafanafana.

Loto o le fatu o le leo, muffled. Le manava malosi, leai se vevela. NPV 17 min

O le talaina o le manava e leai se tiga i itu uma o le manava.

Fiz. e le faʻaumatia uta

3. Rp.: Tapa. Amaril 0.001 Nu. 20

D.S. I totonu, 2 pauna 1 r / aso. Aʻo leʻi oʻo i le taeao.

4. Rp.: Tab. Metformin 0.5 Nu.20

D.S. Totonu. I le 1 t / 2r / s faatasi ai ma taumafataga. Taeao ma le afiafi.

5. Tafa. Captoprili 0.025 Nu. 10

D.S. Totonu. 1 t. 2r / d. E tasi le itula ao leʻi oʻo i taumafataga.

6. Thiogamma 600 mg. + sodium chloride 0.9% 200 ml. le malolo 1 taimi i le aso i le 10.00.

7. Rp.: Tapa. Cardiomagnil 0.075 Nu. 10

D.S. I totonu. 1 papalama i le aso i le 18.00.

8. Rp.: Sol. Pyracetam 20% - 5 ml. D.S. Faʻalauiloa le 2 ampoules 1 taimi i le aso i le 10.00.

9. Rp.: Tapa. Sinvastatini 0.01 Nu.20

D.S. Totonu. 1 t. 1 r / s. I le afiafi.

I luga ole suʻesuʻega, ua manino le mafaufau, o le tulaga e latalata i le faamalieina.

E leai se faitioga. O le paʻu e mama, masani lanu ma le faʻamafanafana.

Loto o le fatu o le leo, muffled. Le manava malosi, leai se vevela. NPV 19 min.

O le talaina o le manava e leai se tiga i itu uma o le manava.

Fiz. e le faʻaumatia uta

3. Rp.: Tapa. Amaril 0.001 Nu. 20

D.S. I totonu, 2 pauna 1 r / aso. Aʻo leʻi oʻo i le taeao.

4. Rp.: Tab. Metformin 0.5 Nu.20

D.S. Totonu. I le 1 t / 2r / s faatasi ai ma taumafataga. Taeao ma le afiafi.

5. Tafa. Captoprili 0.025 Nu. 10

D.S. Totonu. 1 t. 2r / d. E tasi le itula ao leʻi oʻo i taumafataga.

6. Thiogamma 600 mg. + sodium chloride 0.9% 200 ml. le malolo 1 taimi i le aso i le 10.00.

7. Rp.: Tapa. Cardiomagnil 0.075 Nu. 10

D.S. I totonu. 1 papalama i le aso i le 18.00.

8. Rp.: Sol. Pyracetam 20% - 5 ml. D.S. Faʻalauiloa le 2 ampoules 1 taimi i le aso i le 10.00.

9. Rp.: Tapa. Sinvastatini 0.01 Nu.20

D.S. Totonu. 1 t. 1 r / s. I le afiafi.

Dynamics: lelei (leai ni faitioga).

maʻisuka microangiopathy lima

ХХХ, 78 tausaga le matua, o loʻo togafitia togafitiga i le Matagaluega o Endocrinology o le 9 KGB mai le 12.10 ma se faʻamaoniga o le

Peraimeri: Faʻasologa o le maʻisuka ituaiga II, muaʻi iloa, laasaga o le tauvaga faʻasolosolo.

Faʻamaumauga: Faʻasologa o gasegase faʻapitoa o gasegase fefiloi. O le retinopathy o le maʻisuka o se tulaga e le o faʻateleina. Maʻisuka microangiopathy o pito pito i lalo. Vaʻaia o le maʻisuka polyneuropathy. Faʻasologa o le gasegase.

Faʻafesoʻotaʻi: Maualuga maualuga maualuga 3 tikeri, lamatiaga 4. Atherosclerosis o le aorta, coronary, vessels cerebral. Tulaga i le maea ai o le vavalalata o le susu agavale i le 2005 mo le kanesa, sosoo ai ma le togafitiga o le chemotherapy.

Faʻamatalaga: Maualuga le tikeri II.

O le siama o le maʻisuka na faia i luga o le faavae o faitioga o le maʻisuka o le gutu, fiainu, faateleina le urination, urination i le po, faateleina le tele o le urina, totoina i le itu o le eleele, ma le faateleina o le suka toto e oo i le 12 mmol / l. O aʻafiaga o aʻafiaga mo lenei maʻi o:

Hypodynamia, le i ai o mataupu o lenei faʻamaʻi i totonu o le aiga, gaʻo, atuatuvale, toto maualuga, ogaoga ma le maʻitaga. (polyhydramnios, fua tele).

I lenei tagata gasegase, o aʻafiaga lamatia o le: Hypodynamia, grade IIa oona, toto maualuga (mo se taimi uumi).

· O le ituaiga II na faʻavaeina i le matua o le maʻi na faʻaalia (78 tausaga), na faʻamaʻapeʻaina le falemaʻi, o le togafitiga o le faʻamaʻi na natia (o faitioga na agavaʻa i le amataga o le taumafanafana, o le maʻi na matuitui lava mai le amataga o Oketopa (vaivai le malosi, fia inu faʻalavelave faifai pea, o le urination e oʻo atu i le 15 taimi i le aso, lea e 3 taimi i le po, o le a foliga mai i le itu o le pito i lalo).

· Mo le taimi muamua, na maua ai faʻamaʻi i le falemaʻi i le mea e nofo ai i le aso 12/12/12 e tusa ai ma le anapogi o le toto toto o le kulukose toto. E tusa ma le 12 mmol / L.

· O le faamaʻi o le faamaʻi e faavae i luga o le kulukose anapogi i le toto o le capillary o le 9.7 mmol / L, post-trandial 15.0 mmol / L, 13.6 mmol / L i le taimi e momoe ai.

Faʻafitauli o le maʻisuka:

· O le gasegase o le cerebral o le gasegase o le genesis (atherosclerotic, hypertensive, diabetic) e faʻavae i luga o faitioga a le tagata maʻi o le tiga o le ulu e aunoa ma se manino ile localization, vavao, se faaiuga mai se neurologist (manatuaina le mafaufau), faʻamaumauga ole suʻega.

· Suʻega o le maʻisuka retinopathy o se tulaga e le o faʻateleina e faʻavae i luga o se suʻesuʻega faʻamoemoe (faaitiitia le mataʻituina), o le suʻesuʻega a le fomai o le fomaʻi (OU: Malie. Veina faʻasolo

· O le maʻisuka microangiopathy o le pito i lalo e faavae i luga o se suʻesuʻega (o le paʻu o le malulu i le paʻi), faʻamaumauga ole suʻesuʻega o se fomai tipitipi vascular: Tulaga localis: totogi faʻasalaga totogi i pito o le autu autu. Faailoga o le malala o le maʻisuka - o le pulsation i luga o le itu o loʻo puipuia, faʻaititia, o taunuʻuga Tusiga o pito pito i lalo: faʻamatalaga: O le totoina o le toto e matua faʻaitiitia i le vae i le itu taumatau, i le vae i lalo i le taumatau. O le fua o le toto i totonu o vae na faʻaalia (i le tauagavale e itiiti ifo i le 40% i le taumatau) ma i vae (26% le itiiti i le itu tauagavale nai lo le taumatau). O le fua o le faʻamaligiina o le vae / vae i lalo i le taumatau e 1.35 (N = 1.4-1.6). Faʻaauau le teteʻe faʻalapitonuʻu i le vae ma vae i le itu taumatau, lalo ifo i le agavale, ma masani i le vae agavale.

· Polyneuropathy o le maʻisuka e faʻavae i luga o faitioga a le tagata maʻi, tigaina ma le vaivai o vae, faʻamatalaga faʻatinoina o suʻega (E i ai le solia o le lagona o le ituaiga totigilima ma totini, ua faʻaitiitia le lagona faʻaalia).

· O le gasegase maualuga e faʻavae i luga o faʻamatalaga mai le suʻesuʻeina o le ultrasound ma se suʻesuʻega faʻamaonia o le tagata maʻi (o le ate e tafe mai le 0.5 cm mai le pito i lalo o le taufaʻailoga tatau taugofie).

· Faʻafesoʻotaʻi: Maualalo maualuga o le 3 tikeri, lamatiaga 4. Atherosclerosis o le aorta, coronary, vessels cerebral. Tulaga i le maea ai o le vavalalata o le susu agavale i le 2005 mo le kanesa, sosoo ai ma le togafitiga o le chemotherapy.

· Faʻamatalaga: Maualuga le tikeri II (BMI 30.5).

I le taimi o le falemaʻi, na faʻaleleia le tulaga o le maʻi (o faitioga e pei o le gutu malulu, o le fia inu pea, o le faifai pea, e aofia ai le po, faateleina le tele o le urine, o le sosolo i le itu i tua, tiga, le mautonu ma le malulu o vae na mou atu)

I le taimi na nofo ai o ia i le falemaʻi, na maua e le tagata maʻi togafitiga nei:

2. Rp.: Tapa. Amaril 0.001 Nu. 20

D.S. I totonu, 2 pauna 1 r / aso. Aʻo leʻi oʻo i le taeao.

3. Rp.: Tapa. Metformin 0.5 Nu.20

D.S. Totonu. I le 1 t / 2r / s faatasi ai ma taumafataga. Taeao ma le afiafi.

4. Tapa. Captoprili 0.025 Nu. 10

D.S. Totonu. 1 t. 2r / d. E tasi le itula ao leʻi oʻo i taumafataga.

5. Thiogamma 600 mg. + sodium chloride 0.9% 200 ml. le malolo 1 taimi i le aso i le 10.00.

6. Rp.: Tapa. Cardiomagnil 0.075 Nu. 10

D.S. I totonu. 1 papalama i le aso i le 18.00.

7. Rp.: Sol. Pyracetam 20% - 5 ml. D.S. Faʻalauiloa le 2 ampoules 1 taimi i le aso i le 10.00.

8. Rp.: Tab. Sinvastatini 0.01 Nu.20

D.S. Totonu. 1 t. 1 r / s. I le afiafi

9. Aoga i le aʻoga o le maʻisuka.

Faʻaaliga mo le olaga

· E fetaui ma le lelei mo le ola ona o le tuai ona iloa o le maʻi ma le i ai o se numera tele o faʻafitauli,

· Faʻafesoʻotaʻi-agavaʻa (faʻaogaina o mea e le talafeagai, o lenei maʻi e le aofia ai se olaga faʻalapotopotoga).

· Faʻaaloalo i se taumafataga o le hypocaloric (1600 kcal) faʻatasi ai ma se tapulaa o le gaʻo o le gaʻo, faʻaititia o le taumafa o le cholesterol (itiiti ifo i le 300 mg i le aso), le faʻaaogaina o meaai maualuga i fiber Fafagaina ile vaega e oʻo i le 4-5 taimi i le aso. Tapulaa o masima ma ava malosi,

· Faʻaaloalo i le faʻafoega o meaʻai e maua ai le suka,

· Puleaina o le kulukose toto i le aso ma le fa taimi i le aso 3 taimi i le vaiaso.

· Puipuiga o faʻafitauli (faʻaaogaina o le alpha-lipoic acid, nootropics, vitamini B6, vailaʻau faʻamalosi).

· Faʻamatalaga a le endocrinologist, cardiologist, neurologist, fomai o le fomaʻi ma fomaʻi i totonu o se falemaʻi lautele.

Faʻasalalau i luga o Allbest.ru

Pepa tali tutusa

E faavae i luga o faʻamatalaga o se suʻesuʻega i fafo, o se suʻesuʻega faʻamaonia o totoga faʻapitoa o le tagata maʻi ma taunuuga o suʻesuʻega falesuesue ma mea faigaluega, o le suʻesuʻeina o maʻi o le maʻisuka maualuga ma lona faʻamaonia. Fuafuaga o togafitiga. Faʻaaliga mo le olaga.

talafesa faafomai 19.6 K, faaopoopo i le 05/18/2015

Faʻasalaga o le maʻi e uiga i le taliaina. Faʻafitauli o le faʻamaʻi, faʻavasegaina faʻamaonia ma le tauamiotonuina o le suʻesuʻeina o le falemaʻi e faʻavae i luga o le suʻega o suʻega suʻega ma suega suʻesuʻe. Suʻega o le maʻisuka ma le faʻasologa o pepa.

talafesa faafomai 44.0 K, faaopoopo 02/06/2015

Anamnesis o le soifua o le tagata maʻi, o ana faitioga i le taliaina. O le fuataga o fuataga a le tagata faatau, o le iloiloga o ona taunuuga. O le mafuaaga mo le maʻi o le Guillain-Barré syndrome. O le aano ma le pathogenesis o le faʻamaʻi, o le faʻamatalaga o auala togafitiga mo le maʻi. Faʻamatalaga atili o le faʻamaʻi.

talafesa faafomai 44.4 K, faaopoopo 1/11/2013

Faʻasalaga o le maʻi i le taimi o le vaavaaiga. Anamnesis o le ola ma faamaʻi. Suesuega lautele o le maʻi. Faʻamatalaga: ituaiga 1 maʻisuka. Suʻega faʻapitoa: faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi o le hepatitis C. Togafitiga o faʻamaʻi ma faʻalavelave faʻalavelave: taumafa ma togafitiga insulin.

tala faafomai 55.0 K, faaopoopo 05.11.2015

Faʻailoga masani o le maʻisuka. Vaega o le faʻaalia o le microaciopathy o le maʻisuka ma le maʻi o le maʻisuka pito i lalo. Fautuaga masani mo le maʻisuka. Suesuega ole suʻega. Vaega o togafitiga o le maʻisuka.

talaʻaga faafomai 29.0 K, faaopoopo 03/11/2014

Faʻasalaga o maʻi i le taliaina. Anamnesis o le ola ma faamaʻi. Suʻesuʻega o taunuʻuga o le suʻesuʻega ma mea faigaluega.O le mafuaaga mo le faʻamautinoaga o le taumafa o mea taumafa. Atinaeina o se togafitiga togafitiga, togafitiga puipuiga ma faʻamaʻi faʻamaʻi.

talaʻaga faafomai 29.4 K, faaopoopo 12/08/2015

Faʻasalaga o le tagata gasegase pe a faʻatagaina, fausiaina o le ola ma faamaʻi. Se suʻesuʻega auiliili o le tulaga lautele o le maʻi. Iloiloina o taunuuga o suʻesuʻega. O le mafuaaga mo le siama o le atherosclerosis o arteries o pito i lalo, Lerish's syndrome. Atiae se fuafuaga togafitiga.

talaʻaga faafomai 29.8 K, faaopoopo i le 10/29/2013

Anamnesis o le soifua o le maʻi ma maʻi, faitioga i le taliaina. Se suʻesuʻega auiliili o le maʻi o le maʻi. O le mafuaaga mo le faʻamautinoaga o le maʻi tigaina o le matelaina o maʻi, toto maualuga, vasega III, laasaga III. Fuafuaga togafitiga o maʻi ma le faʻataʻitaʻiga mo le olaga.

talafesa faafomai 43.3 K, faaopoopo 1/28/2013

Faʻasalaga o le tagata gasegase pe a ulufale i le falemaʻi. Tulaga lautele ma iuga o le suʻesuʻega o okeni ma faiga a le tagata maʻi, faʻamaumauga mai suʻesuʻega ma meafaigaluega. O le mafuaaga mo le suʻesuʻeina o le falemaʻi o le ituaiga II o le maʻisuka. Togafitiga o le maʻi.

fomaʻi talafaasolopito 22.2 K, faaopoopo 03/03/2015

Faʻasalaga o le maʻi i le faʻatagaina, faʻaaogaina o lona soifuaga ma maʻi. Fuafuaga suʻesuʻega ma suʻesuʻega o le faʻamaʻi. O le mafuaaga mo le suʻesuʻeina o le falemaʻi o le tuinanau saʻo, toe faʻafoʻi. Etiology, pathogenesis, auala togafitiga ma puipuiga o faʻamaʻi.

talaaga faafomai 32.1 K, faaopoopo atu 04/12/2012

Talafesa a le fomaʻi: O le maʻisuka ituaiga 2 e sili atu ona lelei, faʻalelei, ma faʻaogaina

Igoa atoa onosai: ________
65 tausaga le matua
Aso fanau: 04/11/1939
Tomai ma nofoaga o galuega: penisione
Itupa: tamaitai
Nationality: Ukrainian
Nofoaga: ____________
Aso na maua ai: 04/13/2004 i le 17.05
O ai na faʻatonu: SOP e pei ona fuafuaina

Faʻamasinoga o maʻi
O le tagata maʻi e faitio i le faʻanoanoa o le fiainu, pala, ma le vevela, paʻu o le paʻu, talu ai nei o se faʻaitiitia o le tino vaaia, tiga i le vae taumatau, faʻaauau, tigaina, tigā, vaeluaga o tamatamailima ma tamatamai lima, lagona o vevela i vae .
O le maʻi e faʻaalia le vaivai, vaivai i taimi o meaaoga. O se suʻesuʻega faaopoopo na iloa ai na popole le tagata maʻi e uiga i le vevela, ulu o le ulu ma le faateleina o le toto maualuga i le 200/130 mm. Hg. Art. I le taimi o le faamalositino, ei ai se mumu mumū i tua o le sternum, e susulu i le lima tauagavale, le tauau tauagavale agavale, lea e pasia ma le faʻaaogaina o le nitroglycerin. O le tagata gasegase e faʻalavelaveina e se lagona faifaipea o faʻavauvau. I le taimi o le suʻesuʻega, na maitauina ai o loʻo i ai se faʻaititia o le manatua: e faigata mo le tagata maʻi ona manatua le aso na fanau ai, igoa, igoa o le auala, ma isi.

Talafesaʻi faafomaʻi
Na iloa e le maʻi na maʻi o ia i le maʻisuka i le 2002, i le 63 tausaga o lona soifua, ao maua i le falemai le faateleina o le kulukose toto. Na tuʻuina atu e le fomaʻi faʻapitoa i luga o se meaʻai, na tuʻuina atu i se endocrinologist, na maua i le maʻisuka ituaiga II, o se fualaau faasaina, o le igoa lea e le manatua e le tagata maʻi. I le taimi o le siakiina, na maitauina e le tagata maʻi se lagona faifaipea o le fia inu ma faateleina le urination. O le togafitiga na faia i le vaega mulimuli o le SOKB, na faʻatalanoaina e le cardiologist, na faʻamautu ai le siama: CHD. Atherosclerotic cardiosclerosis. Angina pectoris. Faʻailoga o le atrial, faʻapysystolic form. O le maualuga o le toto maualuga. NK IIA Art. A maeʻa togafitiga, faʻalelei le tulaga.
A maeʻaeʻa, e fautuaina le fomaʻi i le lotoifale ia siaki ma pulea glucose maualuga 1 taimi / masina. Ou te le mulimuli i fautuaga, sa ou le tagofia fualaau. E tasi i le tausaga ona maua ai togafitiga faafomaʻi. I le taimi nei, ua fuafuaina o ia mo togafitiga ma faasaʻoga.

Anamnesis o le olaga o le maʻi

Na fanau mai o ia i le aso 04/11/1939, na tausia i totonu o se aiga e iai ni tulaga lelei. Fafagaina e masani. I totonu o le aiga na ia ola aʻe ma na tausia aʻe ma ona tuagane laiti e toʻalua. A o laʻitiiti, e seasea ona mafatia i le malulu. O faʻamatalaga i luga o isi faʻamaʻi pipisi o le tamaitiiti e lei mauaina.
O le vaitaimi o le tamaititi e le mafaamatalaina, e leai se tuai po o se saoasaoa o le pala. Menstruation na amataina mai le 13 tausaga le matua, leai se tiga, moaopa i le 48 tausaga. E leai ni manuʻa, manuʻa, afaina ulu. Sa ia faia se taotoga i le 13-14 tausaga le matua mo le aoga. Fanau Fanau 3, e tasi le tamaititi na maliu ao laitiiti, o le numera ole faanunununuina e le o faamaninoina. O le tagata gasegase o se vaega faʻalapotopotoga o le faitau aofaʻi. Mea
lava le puipuiga. O le fale e tausia lelei, talu mai le 1989, e oʻo mai i le aso e nofo i totonu o se fale potu e tolu potu, e lelei le faʻaleleia, malamalama, faʻafefeteina masani. O meaai e masani ona lelei, lelei, e le o mea totino. O laei e fetaui lelei ma tulaga maualuga ma le tulaga lautele o le maʻi.
O le tagata gasegase ei ai sona aoga maualuga, se kuka. Ua litaea nei o ia. Sa faigaluega o ia i le potuʻai i le Frunze plant. O le faʻaogaina o le mea e le mafai ai ona solia le maʻi a le tagata maʻi. Tulaga lamatia tau pisinisi, leai ni manuʻa.
Na maliliu matua i le matua. E le mafai ona maua se faʻamatalaga e uiga i le pepelo. O uso e maloloina. E maloloina tamaiti. E leai sana faʻamatalaga i le tulaga o le soifua maloloina o isi aiga toto.
O se tala faanatura e tusa ai ma meaai, fualaau faasaina, inhalation, epidermal antigens e le mamafa.
E le ulaula, e le faʻaleagaina le ava malosi, e le faaaogaina fualaau faasaina. Mafaufauga, faʻamaʻi pipisi feusuaʻiga, faʻafitia e le hepatitis. Na le mafai ona faʻafeiloaʻi toto. Ou te leʻi faʻafesoʻotaʻi tagata mamaʻi; Ou te leʻi malaga i fafo atu o Iukureini mo le 3 tausaga talu ai.

Sini sini suʻesuʻe
Asiasiga lautele
Tulaga lautele e faamalieina. E manino le malamalama. O le tulaga o loʻo galue. Faʻaalia foliga foliga ola. Maea 175 cm, mamafa 80 kg. Tino masani normosthenic. Mobility, gait - e le suia, atiae saʻo, i se tulaga tutusa. O le tagata gasegase o le faʻafesoʻotaʻi, lava, ma le naunau e talanoa. Malamalama atoatoa, mafaufauga le mautonu, mafaufau le mafaufau. Mata foliga: masani, olaola. E paʻu le paʻu. I luga o pito i lalo o le maamora, o le cyanotic. E maitauina le Hyperkeratosis, aemaise lava i totonu o le ao. Ua faʻaitiitia le taufetuli o le paʻu, ua faʻasaoina le elasticity. O le suavai e faʻalelei. E leai ni elemene na maua. E faʻamoemoeina le taula o le appendeksomy i luga o le paʻu o le abdomina tuaʻoi i le itu taumatau o le iliac. O le faʻamalosiina o le paʻu o le paʻu, faʻavaveina ma le faʻalauteleina o veins papaʻu e le o matauina. O le mucous membranes o le conjunctiva, o fua vavalo e piniki, mama, e leai se lafoaʻi. Sclera lanu masani. O le lauulu e fugaina, mama. O le solia o le lauulu i le tulaga o le tupu tele i luga o le tino po o le pala, e lei maua, o le lauulu fafine. O fao e lamolemole, susulu, e aunoa ma le feʻaveaʻi, i luga o tamatamaivae ua suia - faʻalauteleina, feʻau, samasama uliuli.
O le gaʻo o le gaʻo o le gaʻo, e faʻapitoa ona atiaʻe, tufatufaina faʻasalaga, ma se mea taua i totonu o le ogalaau. Pastosity, leai le edema. O maso o vae ma le ogalaau ua faʻaleleia lelei, ua faʻaitiitia le leo ma le malosi, e leai se tiga. O le vaʻaia o musele o le va fealofani o vae, vae laʻititi e matauina. E leai ni isi vaega o faʻasalaga ogaoga, paresis, ma le paralysis na maua.
E saʻo lelei le faia o le ponaivi. E leai ni mea leaga o le ulupoʻo, pusa, pelvis poʻo ponaivi afu. Leai ni vae faʻavae. E saʻo le faʻailoga. E le afaina le palakalafa. E le faʻateleina le sooga, e leai ni tapulaa i luga o gaioiga ma gaioiga galue, tiga i le gasologa o gaioiga, faʻapipiʻiina, fesuiaiga o suiga, hypremia ma le fulafula o vevela vaivai vavalalata
I le suʻesuʻeina o le pipisi o le lymph, e le o faʻalavelaveina ai laupepa o le lymph. Aʻo suʻesuʻeina le paʻu o mammary, e leʻi iloa le suiga o le pathological changes.
E le faʻapaʻiaina le paʻu o le thyroid. I le suʻesuʻega, e leai se suiga i foliga o le ua.

Suʻega a le Maʻi

O le isu e masani lava i foliga. O le vaega pito i luga o le respiratory tract e mafai ona vaʻaia, e leai se faʻamalolo faʻaleaga. O le ea e leai se manogi.
O le pusa o se faʻasologa masani normosthenic, o faʻamatalaga o loʻo i luga o le tulaga tutusa. O le supraclavicular ma le subclavian fossae e agavaʻa, ao le manava e le suia a latou fomu. O le tauau o le tauau e tutusa lelei, o loʻo feosofi faʻatasi i le paʻu.
Ituaiga o manava e fefiloi. Le manava toto - 16 i le minute. O paʻu taumatau ma le tauagavale o le fatafata o loʻo faʻatasi. O musele o le ausilali e le aafia i le gaioiga o le manava.
Palo o le pusa e leai se afaina. O le pusa e ola, o le gatete leo e lagona i le malosi tutusa i vaega tutusa. E leai se pupuʻu ma se mea faʻapitoa. E leai se tiga i le va o intercostal avanoa.
I le faʻatusatusaina o faʻasalalauga i vaega faʻapitoa, o le pulomika o le paʻu leo ​​e tasi i itu uma e lua, o le leo o le sonority e faʻasaoina.
Faʻatasi ai ma le televise, o tuaoi o le mama o loʻo i totonu o taʻaloga masani, o le aofaʻiga o le gaoioi o le pulelaʻau e 6 cm.
I le faʻatusatusaina o le manava o le mama ma le toʻa ma le manava manava, o le vevela vevela i luga o le fogaeleele atoa ua fuafuaina. Leai se isi faʻalogo leo pisapisao na iloa.

Suesuega o le cardiovascular system

Aʻo suʻesuʻeina le loto o le lotoifale o le fatu o le fatu, o faʻamalosaga i totonu o le aorta, pulsation over the pulmonary artery, faapea foi ma le pulupulu o le pulusation e leʻi maua. O le faʻailoga o le fatu o le fatu e leai se afaina. O le lagona tuusaʻo i le taimi o le suʻesuʻega ma le palpation ua fuafuaina i le V intercostal space, fafo atu mai le laina midclavicular i le 2 cm, e leʻi faʻamasaina, e tusa ma le 2 cm le lautele, e le faʻamalosia. E le mafai ona iloa le pusa tuusao saʻo. E leai se uiga faʻamalosi manu.
Faʻatasi ai ma fatuga o le fatu, o le tuaoi e fesoʻotaʻi ma le le fiafia o le loto:
1. Taumatau - 1.5 cm mai fafo mai le taumatau saʻo ole sternum.
2. Maualuga - i luga o le pito i luga o le lipine III.
3. Agavale - 1.5 cm fafo mai le itu tauagavale-laina laina.
O le lautele o le fusi lapisi e 6.5 cm.
I le gasologa o le fatu ma le manava toʻafilemu ma lona tuai, lagona faʻavaivaia o le fatu, timbre svelvet ua faʻalogoina, e le saʻo le pa, fatu fatu = 78 pa / min. O le fevaevaeaʻi ma le faʻailogaina o le fatu o le leo, o le galo, o leo faaopoopo e lei maua. E faʻamautuina se muimui vaivai, vaivai ma le pupuu. O le natura o le pisa e le suia pe a sui le tagata maʻi. E leai se pisa feeseeseaiga.
O le gaogao ma le vaaia o le gaʻo faaletino, o le uiga o le siva siva, capillary pulse e le o. E le o tumu le veins limb. E leai ni asterisks vascular ma "caput medusae". E leai se faʻamaʻi mai. O le faʻaaogaina o pulusala i luga o laʻau faʻamalosi, e tutusa lava lona taua, o le pulse o le feteʻenaʻi, o le taimi e 78 i le minute, e leai se mea e le maua ai pulusese, o le pulse e malosi, faigata, ma le le atoatoa i le faʻatumu. O le galu o le pulusili e osofaʻi i luga o le tino, garotid, femoral, popliteal arteries. I le a.dorsalis pedis e le o se palpable.
Toto toto - 200/130 mm Hg, tutusa i lima uma e lua.

Polokalame masini

O tulimanu o le gutu o loʻo i ai i le tulaga lava e tasi, o laugutu e piniki, e aunoa ma le vevela ma le taʻe. O le membrane mucous o le vavagana o le tautala e piniki, mama, susulu. Gums e le suia. E le faʻalautele le gagana, leai se pepa. Le lagi, pharynx, e aunoa ma ni foliga. Tonesils e le alu i tala atu o palatine arches.
O le manava o se foliga masani. O le suavai i totonu o le manava o le manava e le fuafuaina i le fesuiaiga. Faailoga o le le atoatoa o le tafe o le toto, i le foliga o se ulu oona ma le vascular network reinforcement i luga o le pito i luma o le autafa o le puipui na le maua. E leai ni faʻailoga o le faʻasalaga, o mea e iloagofie ai, faʻamafanafanaina le faʻataʻitaʻiga ao faagasolo le suʻesuʻega.
Faʻafeiloaʻi faʻataʻitaʻiga o le faʻaaogaina o le tino i le pute, o loʻo i totonu o le eleele, i le vaega o le laina paʻepaʻe o le manava. E leai se tiga. Symptom Shchetkina - Blumberg leaga.
Faʻatasi ai ma le loloto o le faʻaogaina o le palpation, o le sigmoid colon is located correctly, 3 cm le lautele, e mafai, o le puipui e lamolemole, e tusa lava, telefoni feaveai, leai se faʻalavelave, e leai se taʻavale. O Caecum ua saʻo lona tulaga, o le 3 cm le maualuga, e mafai ona fai, o le puipui e lamolemole, e oʻo lava i le lelei, e mafai ona sui, leai se tiga ile palpation, e leai se pisa. O le tafega maualuga e alu aʻe ma alu i lalo, e le o se mea e tupu.
O le pancreas e le faʻapitoa. O le faʻamatalaina o le nofoaga o loʻo vaʻaia e leai se afaina.
Faatasi ai ma le tui o le ate o Kurlov, o le maualuga e 10/9/8 cm, i le faasologa. I le palpation o le ate, e leʻi iloa ai le tiga, o le pito i lalo o le ate e le alu ese mai lalo o le pito o le faletupe taugata. A o suʻesuʻeina le vaega o le gallbladder, e leai ni suiga na maua. O le faʻamatalaina o le nofoaga o loʻo vavalalata e leai se aoga, o le uiga o le Courvoisier, Musse, Ortner leaga.
O le taamilosaga o le moli e 6 cm, o le umi e 12 cm, o le pito i lalo e le o se palpable.

Le suʻesuʻega o le polokalama urinary

O gaʻo tauagavale ma saʻo ile vaʻavaʻai ma le faʻasolosolo tulaga e le faʻapitoa. O faailoga a Pasternatsky e le lelei i itu uma e lua. O le vevela e le faʻavave, o le leo e sili atu i luga o le pubis e aunoa ma se faanunununu. O le faʻamalamalamaina o manatu mama e leai se afaina. Urination e le faigata, tutoʻatasi, e oo i le 2l / aso.

Suesuega o le popole

I luga o le suʻega, o loʻo i ai ni foliga o foliga, o le sulu o le nasolabial e pipii i le agavale. O foliga vaaia e vaivai, le toaga. Tautalaga, o le leo e le faalavelaveina. E leai se eseesega o le gagana. O tamaiti aoga e fegasoloaʻi faʻatasi, o le tali i le malamalama ma le faʻaputu e tutusa, e masani ona faʻaalia. E i ai se faʻaititia o le faʻaaliga. E faʻamaonia faʻamaonia faʻamaonia. Aʻo suʻesuʻeina i le tulaga maualuga, o le uiga o le teteʻe (Lasegue) e lelei, aemaise lava le faʻamaonia i le taumatau. E leai se isi manatu faʻapitoa na iloagofie, o le tendon e faʻaalia e aunoa ma ni foliga, D = S. Paʻu ma le aʻafia o le mafaufau e faʻaitiitia i pito maualalo mai le maualuga o tulivae. I isi eria e le suia. E leai se malosi tele o tamatamailima o lima ua faaloloa.

Faʻamaoniaina o le uluaʻi suʻesuʻega
Faʻavae i luga o faitioga a le tagata maʻi: galala, gutu malulu, faʻalauteleina o le urine, tiga i le vae taumatau, tumau, tigaina, tigā, faʻavave taimi o tamatamaivae, lagona o le vevela i vae,
fomaʻi faʻasolopito: i le 2002 na maua i le maʻisuka ituaiga II i le taimi o le faʻatuina lea na matauina ai e le maʻi le lagona faifaipea o le fiainu ma le faateleina o le urination, o le siama na faʻamautuina pea faʻatasi ma togafitiga fuafuaina i le pito o le endocrinology,
Faʻamaumauga o faʻamaumauga faʻamaumauga: o le paʻu o le paʻu, mafiafia i le pito i lalo, o le tino-cyanotic, hyperkeratosis ua faʻapitoa, faʻapitoa i totonu o le ao, faʻaitiitia le faʻaoʻoina o le paʻu, suiga o le nail i le tino o le hypertrophy ma le toso i luga o tamatamaivae, vavaega o muso o le vaeluaga o vae, vae vae, i le a.dorsalis pedis e le o le palpable, tiga ma le aʻafia o le mafaufau e faʻaitiitia i pito pito i lalo mai le maualuga o tulivae,
e mafai ona faia se suʻesuʻega muamua
1. Faʻamatalaga: Vaʻaia le maʻisuka ituaiga 2, faʻalelei, faʻaogaina,
2. faʻafitauli: O le maʻi o le maʻisuka o vaʻa pito i lalo.
Faʻavae i luga o faitioga a le tagata maʻi e uiga i: o le vevela, ulu o le ulu ma le faateleina o le toto maualuga i le 200/130 mm. Hg. Art. o le foliga mai o le mu o tua i tua o le sternum i le taimi o le faamalositino, e susulu i le lima tauagavale, le tauau tauagavale agavale, lea e pasia ma le faaaogaina o le nitroglycerin, o se lagona o le palpitations,
talaʻaga faʻapitoa: i le 2002, faʻatalanoaina e se cardiologist, na maua i le maʻi fatu o le ischemic. Atherosclerotic cardiosclerosis. Angina pectoris. Faʻailoga o le atrial, faʻapysystolic form. O le maualuga o le toto maualuga. NK IIA Art.,
Faʻamaumauga o faʻamatalaga faʻatino: o le lagona faʻapitoa i le taimi o le suʻesuʻega ma le palpation ua fuafuaina i le v intercostal space, fafo mai le laina midclavicular i le 2 cm, e leʻi faʻamaligiina, e tusa ma le 2 cm le lautele, ma le paʻu o le fatu, o le itu tauagavale o le loto vaivai o le fatu 1.5 cm fafo mai le agavale O le leo o le pisapisao e le suia pe a suia le tulaga o le tagata maʻi, o le pulus ari michen, atuatuvale, malosi, atoa, toto uunaiga - 200/130 mm Hg,
E mafai ona e faia se faʻamatalaga muamua o le maʻi faʻamaʻi: CHD. Atherosclerotic cardiosclerosis. Angina pectoris. O le maualuga o le toto maualuga. NK IIA Art.

Iloiloga faaopoopo iloiloga

1. Suʻeina o le toto.
2. Iloiloina o le urine i le falemaʻi.
3. Suʻeina ole toto toto.
4. RW Nu. 371 o 04/13/04.
5. Iloiloga o fecesi mo fuamoa moa.
6. Suʻega o le toto mo le kulukose.
7. Suesuega o le uumi mo le kulukose.
8. Suesuega o le Urine e tusa ai ma Nechiporenko.
9. Suʻega o le suʻeina o le protein i aso taitasi.
10. Lafoga.
11. ECG
12. Laisene o le OGK. Numera 35
13. Fefaʻatauaʻiga ma se fomaʻi.
14. Talanoaga a le tagata cardiologist.
15. Suʻega o le toto mo eletise.

O taunuʻuga o suesuega suʻesuʻe ma meafaigaluega

1. Suʻeina o le toto mai le 04/14/04
Hemoglobin - 112 g / l
Laʻau toto mumu - 3.5 * 1012 / l
Faailo lanu - 0.9
ESR - 6 mm / h
Vailaʻau Paʻepaʻe 4.8 * 10 '9 / L
Neutrophils e 2%
Neutrophi Segmented 76%
Eosinophils 2%
Lymphocytes 17%
Monocytes 3%
2. Suʻeina ole suʻega ile maʻi mai le 04/23/04
Hemoglobin - 116 g / l
Laʻau toto mumu - 3.6 * 1012 / l
Faailo lanu - 0.9
ESR - 8 mm / h
Laʻau toto paepae 4.4 * 10 ^ 9 / L
Neutrophils e 2%
Neutrophi Segmented 70%
Eosinophils 4%
Lymphocytes 21%
Monocytes 3%
Leukocytes 2-3 i le s / sp.
Laʻau toto mumu 0-1 i le n / a.
Epitheli - leai
Leai se masima
3. Suesueina o le urine i le aso 04/22/04
Le lanu o le urine o le lanu samasama
Malamalama - Malamalama
Vaevaega Faapitoa - 1025
O le tali o sina mea itiiti
Puipuiga - Suʻe
Glucose - 2%
Vailaʻau Paʻu 1-2 i le n / a.
Laʻau toto mumu 0-1 i le n / a.
Epitheli - leai
Leai se masima
4. Suesueina o le toto o le toto 04/14/04
Aofai o protein - 76.3 g / l
Albumin - 54%
Globulin - 46%
Urea 3.7 mmol / L
Blood creatinine 0.07 mmol / L
Cholesterol 7.1 mmol / L
VLDL 0.38 mmol / L
CRP - -
Seromucoids - 0.28 mmol / L
5. RW Nu. 371 o 04/13/04. - neg.
6. Iloiloga o fecesi mo fuamoa anufe.
Res.: Leai ni fua na maua.
7. Suʻega o le toto mo le kulukose mai le 04/13/04
8˚˚ Glucose o le toto - 7.06 mmol / l
12˚˚ Glucose toto - 11.02 mmol / l
18˚˚ Glucose o le toto - 9.2 mmol / l
22˚˚ Glucose toto - 8.2 mmol / l
8. Suesuega o le uumi mo le kulukose mai le 04/14/04
Glucose i le faʻavave - 1.25g.
9. Suʻesuʻega o le Urine e tusa ai ma le Nechiporenko mai le 04.15.04
Vailaʻau Paʻu Malu - 3.01 * 10 ^ 6
Laʻau toto mumu - 0.9 * 10 ^ 6
10. Urinalysis mo le leiloa i aso taitasi o polotini mai le 04/15/04
Puipuia i le uila - 0.064 g / aso.
11. Faʻavasegaga.

Agavale Agavale Faʻatasi
PI tibia 1.2 1.4 0.8 - 1.2
PI vae 1.0 1.5 1.0

12. GGG
Faaiuga: O le tulaga masani o le eletise eletise o le fatu.
Faʻailoga o le atrial, faʻapysystolic form. Loto o le fatu 90 / min. Hypertrophy o le myocardium ventricular agavale ma lona mamafa. Fesuiai suiga i le myocardium.
14. Radiography o le OGK. Numera 35
Talosaga OGK e le iloa.
15. Fefaʻatalanoaga ma se vaʻa.
Vis OD - 0.8
OS - 0.8
Manatu: amata le faapipii i le tioata.
O le mea sili: HD o le piniki enaena, o manino le taʻavale, o le veins are aligned, full toto.
Faaiuga: Episeminal retinal angiopathy. Muamua faʻalavelave faigata o mata uma.
16. Talanoaga a le tagata cardiologist.
Faaiuga: faʻamaʻi fatu fatu. Atherosclerotic cardiosclerosis. Angina pectoris. Faʻailoga o le atrial, faʻapysystolic form. O le maualuga o le toto maualuga. NK IIA Art.
17. Suʻega o le toto mo eletise.
Potassium - 6.1 mmol / L
Sodium - 160 mmol / L
Kalaku - 2.3 mmol / L
Chlorides - 107 mmol / L

Itsenko-Cushing's Diabetes Mistitus
O le Hyperglycemia o le episodic i le natura, o le faʻamautuina o le gaosiga o le tino gaʻo e tupu pe a faʻamalolo le maʻi maualalo. O le Hyperglycemia e faʻamalosi, maualuga, maua i luga o se manava gaogao, e masani ona faʻatasi ma le glucosuria

Renal Diabetes
Glucosuria e le faalagolago i luga o le tele o meaʻai gaʻoina e faʻatonutonuina, e le o faʻatasi ma le hyperglycemia poo le faʻavaivaia o le gaosiga o le carbohydrate. E leai ni angio ma neuropathy. Glucosuria e faalagolago i le tele o carbohydrates e faʻatonutonuina, faatasi ai ma le hyperglycemia poʻo le faʻavaivaia o le gaʻo gaʻo.

Maʻisuka pipisi le maʻisuka
Ole Polyuria e le o faʻatasi ma glucosuria, o le maualuga o le lautele o le urine ma le hyperglycemia Polyuria e le o faʻatasi ma le glucosuria, maualuga maualuga o le urine ma le hyperglycemia

Faʻamaoniaina o le faʻamaʻi mulimuli
Faʻavae i luga o faitioga a le tagata maʻi: galala, gutu malulu, faʻalauteleina o le urine, tiga i le vae taumatau, tumau, tigaina, tigā, faʻavave taimi o tamatamaivae, lagona o le vevela i vae,
fomaʻi faʻasolopito: i le 2002 na maua i le maʻisuka ituaiga II i le taimi o le faʻatuina lea na matauina ai e le maʻi le lagona faifaipea o le fiainu ma le faateleina o le urination, o le siama na faʻamautuina pea faʻatasi ma togafitiga fuafuaina i le pito o le endocrinology,
Faʻamaumauga o faʻamaumauga faʻamaumauga: o le paʻu o le paʻu, mafiafia i le pito i lalo, o le tino-cyanotic, hyperkeratosis ua faʻapitoa, faʻapitoa i totonu o le ao, faʻaitiitia le faʻaoʻoina o le paʻu, suiga o le nail i le tino o le hypertrophy ma le toso i luga o tamatamaivae, vavaega o muso o le vaeluaga o vae, vae vae, i le a.dorsalis pedis e le o le palpable, tiga ma le aʻafia o le mafaufau e faʻaitiitia i pito pito i lalo mai le maualuga o tulivae,
falesuesue ma metotia suʻesuʻe: o le faateleina o le kulukose i le va o le 7.5 - 11.02 mmol / l, o le uiga i le ao, o le i ai o le kulukose i le urine o le 1.25 g,
faʻatalatalanoaga o tagata tomai faapitoa: filifiliga a le optometrist - diabetic retinal angiopathy. O le uluaʻi faʻalavelave faigata o mata uma,
fesuiaiga eseese
E mafai ona e faia le siaki mulimuli:
• Peraimeri: Faʻailogaina le maʻisuka ituaiga 2, faʻalelei, faʻaogaina,
• Faʻafitauli: O le maʻi faʻamaʻi o le maʻisuka o vaʻa pito i lalo. Maʻisuka angiopathy o le retina. Muamua faʻalavelave faigata o mata uma.
Faʻavae i luga o faitioga a le tagata maʻi e uiga i: o le vevela, ulu o le ulu ma le faateleina o le toto maualuga i le 200/130 mm. Hg. Art. o le foliga mai o le mu o tua i tua o le sternum i le taimi o le faamalositino, e susulu i le lima tauagavale, le tauau tauagavale agavale, lea e pasia ma le faaaogaina o le nitroglycerin, o se lagona o le palpitations,
talaʻaga faʻapitoa: i le 2002, faʻatalanoaina e se cardiologist, na maua i le maʻi fatu o le ischemic. Atherosclerotic cardiosclerosis. Angina pectoris. Faʻailoga o le atrial, faʻapysystolic form. O le maualuga o le toto maualuga. NK IIA Art.,
Faʻamaumauga o faʻamatalaga faʻatino: o le lagona faʻapitoa i le taimi o le suʻesuʻega ma le palpation ua fuafuaina i le v intercostal space, fafo mai le laina midclavicular i le 2 cm, e leʻi faʻamaligiina, e tusa ma le 2 cm le lautele, ma le paʻu o le fatu, o le itu tauagavale o le loto vaivai o le fatu 1.5 cm fafo mai le agavale O le leo o le pisapisao e le suia pe a suia le tulaga o le tagata maʻi, o le pulus ari michen, atuatuvale, malosi, atoa, toto uunaiga - 200/130 mm Hg,
faʻamatalaga o falesuesue ma metotia suʻesuʻega:
Faaiuga ECG - tulaga masani o le eletise eletise o le fatu. Faʻailoga o le atrial, faʻapysystolic form. Loto o le fatu 90 / min. Hypertrophy o le myocardium ventricular agavale ma lona mamafa. Faʻasolo suiga suiga i le lauocardial,
Fomaʻi suʻesuʻe a le Cardiologist: faaiuga - IHD. Atherosclerotic cardiosclerosis. Angina pectoris. Faʻailoga o le atrial, faʻapysystolic form. O le maualuga o le toto maualuga. NK IIA Art.,
e mafai ona e iloa se maʻi faʻamaʻi: CHD. Atherosclerotic cardiosclerosis. Angina pectoris. Faʻailoga o le atrial, faʻapysystolic form. O le maualuga o le toto maualuga. NK IIA Art.

Etiopathogenesis
O lenei faʻamaʻi faʻasolosolo.
Faʻasolo:
1. O le maʻisuka e maua i le maʻisuka - o le tino le atoatoa o le insulin - ituaiga 1.
2. O le insulin o se maʻisuka tutoatasi. E tupu i le leai o se inisalini. I le toto o ia maʻi, o le inisalini e masani pe maualuga. Masalo o le gaogao ma le mamafa o le tino.
Inisalini - maʻi maʻi ole maʻi suka - ole maʻi ole autoimmune. O le faavae o lona atinaʻe o:
1. Le atoatoa i le 6 - chromosome e fesootaʻi ma le HLA - D3, D4. O lenei faaletonu o le faʻaleagaina.
2. O fomaʻi o mumps, misela, Coxsackie, tulaga ogaoga faigata, nisi vailaʻau. O le tele o siama e tutusa ma suauu beta. O le tino masani e puipuia ai siama. I le tulaga o se faaletonu, o le faʻaaogaina o le teineitiiti e lymphocytes e tupu. B lymphocytes e maua mai ai siama cytotoxic. Vailaau peta, ma o le gaosiga o le gaosiga o le inisalini e atiina ae - maʻi o le maʻisuka.
O le maʻisuka tutoatasi tutoatasi ua i ai se faaletonu o le kenera, ae ua aliali mai e aunoa ma le gaioiga o mea moni mai fafo.
1. O se faaletonu i totonu o peta beta ma i luga o ni fusi lautele. O le faʻamalositino o le inisalini e mafai ona avea ma fofo ma faaosofia (i le maualuga o le kulukose toto e 6.5 mmol / l).
2. O le lagona o le tino lautele i le inisalini e faaitiitia.
3. Suiga i le fausaga o le inisalini.
O le maʻisuka tutoatasi tutoatasi e afaina i le oona. I lenei tulaga, o siaki e manaʻomia le tele o inisalini, ma o ona atigipusa i siama e le lava.

Togafitiga
1. Numera numera 9.
Faʻataʻitaʻiga o mea taumafa lelei e faia i le amanaʻiaina o le tulaga lautele, kenera, faʻamaufaʻailogaina o mamafa ma tau o le malosi (mo se ituaiga ituaiga o gaoioiga). Norm: 30 kcal / kg o le mamafa o le physiological. O le mamafa o le tino o lenei maʻi e 55 kilokalama. Faʻasologa: 75x30 = 2250 kcal / aso.
Fafagaga masani - 5-6 taimi i le aso. O le faasoasoaina o tufatufaga o aso taitasi e fautuaina:

Meal Volume i le%
Muamua le taeao 8 itula 20%
Taʻaloga 12h 10%
Taumafa 14 i le 20-30%
Snack 17 itula 10%
Taumafa 19 itula 20%
Faletalimalo lua 21 itula 10%
2. Faʻasalalau tulaga.
3. Faateleina le tino. avega.
4. Diabetes MR 30mg, 1 papalama 1r / d i le taeao 30 minute aʻo leʻi 'aʻai.
5. Aspirin 325 ½ laulau i totonu 1 r / d i le 19˚˚.
6. Nenerogranulong 0.005, 1 papalama i totonu 3 r / d.
7. Captopril 25mg ½ laulau i totonu 2p / d.
8. Sol. Vit B6 5% - 2.0 ml intramuscularly 1 r / d i aso taitasi.
9. Mildronate 5.0ml faʻaogaina 1r / d.
10. Piracetam 5.0 ml i totonu, 1 r / d.
11. Furosemide 2.0milu ma le faʻamalosi i aso uma.
12. Asparkam 1 papalama i totonu 3 r / d.
13. Eufilin 0.15 i le po.

20.04.04
O le tagata maʻi e faitio i le fia inu, palago pe a uma ona 'ai, vevela, vevela, vaivaiga, tiga o le vae o se mea e le mafaamatalaina, e aunoa ma le manino o le localization, malosi malosi, tulaʻi ma pasia mo le leai o se mafuaaga.
Manatu: o le maʻi o le maʻi e latalata i le faamalieina. O le paʻu o le piniki enaena. Leai se fetogi. BH = 18 / minute. I totonu o le mama, le manava vevela, leai se vevela. Ps = 82 / min, faamalieina lelei ma tumu i le lotovaivai, le lelei. Hiona = 180/100 mmHg I le taimi o le auscultation o le loto, ua faʻavaivaia, lagona timbre veveve ua faʻalogoina, o le paogi e le saʻo, fatu fatu = 82 paʻu / min. E faʻamautuina se muimui vaivai, vaivai ma le pupuu. O le laulaufaiva e mamā, e le o ufiufi. O le manava i luga o le palpation e vaivai, leai se afaina. O le nofoa e masani lava. Diuresis e uiga i le 2l., Independent.
Tofiga: faʻaauau togafitiga e tusa ai ma le lisi o tofiga.

29.04.04
O le tagata maʻi e faitio i le fiainu, palago pe a uma ona 'ai, vevela, vaivaiga, tiga i vae ua faaitiitia, e aunoa ma se taotoga manino, malosi malosi, tulaʻi ma pasia mo le leai o se mafuaaga. Faʻaleleia le faʻaleleia o le lelei.
Faamoemoe: o le tulaga e faamalieina. O le paʻu o le piniki enaena, mama. BH = 16 / minute. I totonu o le mama, le manava vevela, leai se vevela. Ps = 76 / min, faamalieina lelei ma faʻafefeteina, le lelei, leai se pulse. Hiona = 160/100 mm Hg Faatasi ai ma le auscultation o le loto, vaivai lagona ua faalogoina, o le pao o le fatu e le sao, fatu fatu = 76 bpm. E faʻamautuina se muimui vaivai, vaivai ma le pupuu. E mama le gagana. O le manava i luga o le palpation e vaivai, leai se afaina. O le nofoa e masani 2p / d. Diuresis e uiga i le 2l., Independent.
Tofiga: faʻaauau togafitiga e tusa ai ma le lisi o tofiga.
Le faʻamalo: piracetam, furosemide.

02.05.04
O le tagata gasegase e faitio i le malulu pe a uma ona 'ai, vaivaiga, televave.
Faamoemoe: o le tulaga e faamalieina. O le paʻu o le piniki enaena, mama. BH = 16 / minute. I totonu o le mama, o le manava vevela, i luga o le fogaeleele atoa. Ps = 80 / min, le faʻavalevalea, leai se mea e le maua ai pulus. Hiona = 160/100 mm Hg Faatasi ai ma le auscultation o le loto, vaivai lagona ua faalogoina, o le pao o le fatu e le saʻo, fatu fatu = 80 pa / min. O se mimita vaivai, vaivai ma le pupuu, ua fuafuaina; pe a suia le tulaga o le tino, e le suia ai ona meatotino. Le gagana e le totogiina. O le manava i luga o le palpation e vaivai, leai se afaina. O le nofoa e masani 2p / d. Diuresis e uiga i le 2l., Independent.
Tofiga: sauni mo le lafoaia 03.04.04.
Faaleaoga: Sol. Vit B6 5%, Mildronate.

Epicrisis
Patient Karpenko Aleksandra Nikolaevna sa faʻamaʻi i le falemaʻi o le endocrinology o le Falemaʻi Falemaʻi Faapitoa mai le 04/13/04 i le 05/03/04. Na maua i se auala fuafuaina ma faitioga o le faʻafefeina o lona galala, gaʻo susu, vevela, vevela o le paʻu, talu ai nei o se faʻaitiitia o le tino vaaia, tiga i le vae taumatau, tumau, tiga, tigā, vaeluaga taimi o tamatamailima ma tamatamai vae, lagona o vevela i vae . Fuaina o suʻesuʻega. O suʻesuʻega o suʻesuʻega sa suʻesuʻeina: suʻesuʻeina o le urine i le 04/22/04 - glucose - 2%, suʻega toto mo le kulukose mai le 04/13/04 - 8˚˚ glucose toto - 7.06 mmol / l, 12˚˚ glucose toto - 11.02 mmol / l, 18˚˚ glucose o le toto - 9.2 mmol / l, 22˚˚ glucose toto - 8.2 mmol / l, ECG - tulaga masani o le eletise eletise o le fatu, fibrillation atrial, tachysystolic form. Loto o le fatu 90 / minute, hypertrophy o le myocardial ventric left with its overload, faʻavasega suiga i le myocardium. Faʻamauina e se tagata tomai faapitoa. Faaiuga: Episeminal retinal angiopathy. Muamua faʻalavelave faigata o mata uma. Faʻasalaina e se cardiologist. Faaiuga: faʻamaʻi fatu fatu. Atherosclerotic cardiosclerosis. Angina pectoris. Faʻailoga o le atrial, faʻapysystolic form. O le maualuga o le toto maualuga. NK IIA Art. Faʻailoaina ma le autu - ituaiga maʻi maʻisuka ituaiga 2, faʻaleagaina, faʻaogaina,
faʻafitauli - O le maʻi faʻamaʻi pipisi o vaʻa pito i lalo. Maʻisuka angiopathy o le retina. O le uluaʻi faʻalavelave faʻalavelave o mata uma, o le faʻamafanafanaga - o le fatu fatu o le ischemic. Atherosclerotic cardiosclerosis. Angina pectoris. Faʻailoga o le atrial, faʻapysystolic form. Taʻiala togafitiga. O le tagata gasegase i se tulaga lelei na tuʻuina atu i le fale. Fautuaina: faʻaauauina le togafitiga ma fualaau faasaina i luga o se nofoaga i fafo atu, mafai ona mafai. avega, siakiina o le toto toto, puipuia togafitiga faʻamaʻi 1 taimi i le tausaga.

Lisi o faʻamatalaga

Balabolkin M.I. Endocrinology: Tusitusi. alauni. --- M.: Vailaau faafomai, 1989. 416 pp. (Tusitaulima. Lit. Mo sui ma interns).
Potemkin V.V. Endocrinology. --- M.: Vailaau faafomai, 1986. 432 p., Masa.
Medvedev V.V., Volchek Yu.Z. Laboratory Laboratory Diagnostics: A Tusitaulima mo Fomaʻi / Ed. V.A. Yakovleva. --- St. Petersburg: Hippocrates, 1995. --- 208 p.
Mashkovsky M.D. Fomaʻi I ni vaega se lua. Vaega 1., Vaega 2 --- M.: Medicine, 1993.

Tuua Lau Faamatalaga