Faamalositino i le taimi o le maitaga: o le a le aoga, e faatagaina ma faasaina

O le taua o faamalositino i le taimi o le maitaga muamua ua leva ona faamaonia. I le fesili pe tatau ona manaʻomia le taʻaloga ile taimi o le maʻitaga, e maua ai e le au atamamai se tali lelei. O le mea autu o le malamalama lea i mea o le a le afaina ai le tina i le lumanai ma lana pepe. O le maʻitaga e le o se faʻamaʻi, e tusa lava pe le o aafia se tamaitai i taaloga muamua, o le taimi lea e mafai ona avea ma amataga o se olaga ola.

Le lelei o le taaalo i taaloga i le vaitau o le fanauina o se tamaititi

I le lalolagi faʻaonaponei, o tamaitai uma i se tulaga ua i ai le avanoa e faʻataʻitaʻi ai polokalama faʻapitoa faapitoa ua atiaeina e ala i le taʻitaʻia o fomaʻi ma faiaoga. I lona faʻatulagaga, o le gaioiga faaletino i le taimi o le maitaga e faʻamoemoe i le faʻaleleia atili o le soifua manuia lautele o le tina faʻamoemoe. O se mea moni taua o le atiina ae o maso, lea o le a mulimuli ane auai i le faagasologa o le fanau mai, faapea foi ma le pulea o le mamafa mo le 9 masina.

I le taimi muamua, o fafine o loʻo faʻamoemoe i se faʻaopoopoga i totonu o le aiga, fomaʻi ua fautuaina le moega masani ma malolo ma se malo sili ona malolo. I le taimi nei, ua suia le manatu. I le silia ma le 40 tausaga talu ai, na mafai ai e tagata suʻesuʻe i le matata o le saienisi ona faʻamaonia o le gaioiga faaletino i le taimi o le maitaga i le amataga, e le gata ina le mafai ona i ai se aafiaga le lelei i le pepe, ae faateleina foi le gafatia o le galue o se tamaitai i le tulaga.

Sa mafai e saienitisi ona faamaonia o lena taaloga mo se tamaitai i se tulaga masani lelei e mafai ona:

  • faʻaleleia le vaega o meaʻai,
  • faatulaga le metabolism i le tino,
  • faʻamalositino le polokalama puipuia
  • faamautu le tulaga lautele
  • faamautinoa le talafeagai o le okesene o le tino o le tamaititi,
  • puipuia mai le edema i le tuai ona maitaga,
  • faaitiitia le numera o faʻailoga poʻo le puipuia o le tina i le lumanai mai o latou foliga vaaia,
  • taulimaina lagona lelei.

O le taʻaloga taʻavale o le olaga o se fafine o le a fesoasoani e tausia ai lona tino i foliga lelei. O vaega o le tino ua saunia mo galuega o le a sili atu ona faigofie le tumau i le faagasologa, ma o le a mafai e se tina talavou ona toe faʻaleleia lona ata i se taimi vave pe a mavae le fanau mai o se tama ua leva ona faatalitali.

E faʻapefea ona ou iloa pe mafai ona amata aʻoaʻoga?

I nisi o tulaga, o le gaioiga faaletino i le taimi o le maitaga e le gata ina solia, ae fautuaina foi e le tele o tagata tomai faapitoa. Aʻo leʻi oʻo i le taimi o le fiafia, sa auai faʻatasi se fafine i taʻaloga, faʻataʻitaʻiga i le amataga, e tatau ona itiiti le aoga nai lo le taimi muamua.

O le polokalame aʻoaʻoga e tatau ona fetuutuunai e fesootaʻi ma le tulaga fou. I isi tulaga, e tatau ona tofia se feutagaiga ma se faiaoga agavaa o ia lea e mafai ona atiaʻe se polokalame faʻaleaʻoaʻoga e faʻavae i luga o faʻamatalaga na maua mai i le talanoaga.

O le a le taaloga e fautuaina mo tamaitai i le tulaga?

I le mautinoaina o se taʻaloga tau taaloga aʻo aveina se pepe e mafai ma fautuaina mai e tagata tomai faapitoa, o tina faʻamoemoe e amata mafaufau po o fea le itu e sili atu ona lelei le filifili i se taimi lata mai.

E taulaʻi e fomaʻi manaʻoga o fafine maʻitaga i nisi o taʻaloga lauiloa mo mea uma, ia e fetaui lelei mo soʻo se taimi o le gaioiga:

  • Faatinoga lesona. O le a sili lea ona lelei i le taulimaina o le tele o le popolega i luga o le vaitusi ma sooga. O se faʻatulagaga o faʻatinoga i le vai e faʻamalosia ai le maso maso, ma e mafai ai foi e le tino ona malolo ma aveesea le faʻalavelave.
  • Mama faʻapitoa lea o le a saunia ai le tino mo le gaioiga o le fanau ma faʻaleleia atili le gafatia o maso uma.

  • O faamalositino mai le yoga poʻo le Pilates, e faʻamoemoe e faʻalautele, puleaina le faʻaleleia o le manava, taua tele i le fanauina, ma le faʻaleleia atili o le tulaga lautele o tamaitai. E toetoe o aʻoga uma i yoga e faia vasega faʻapitoa mo tina faʻamoemoe, o faʻamalositino i le taimi o le maitaga o le a le o se faafitauli i lenei itu. O le fomai, o le a filifilia e le tina i le lumanai mo feutagaiga e uiga i mataupu tau taaloga, e tatau ona filifili le avega mamafa mo le tino. Ina ia faia lenei mea, atonu e ono manaʻomia ni suʻesuʻega faʻapitoa ma faʻasalaga a tagata tomai faapitoa o itu eseese na suesueina i masina talu ai. I le amataga o le maʻitaga, o le a le mea e mafai, mea e le mafai ona faʻamalosia e se fomaʻi, e le tatau ona e faia se faʻasalaga.

Nuances ma auiliiliga i le potuaoga

E tatau i se tamaitai ona malamalama o le maitaga o se gaioiga faaletagata lava ia, o le mea lea, e le o tagata uma e fautuaina ia lava faatinoga tutusa. Aʻo leʻi amataina le aʻoga, e tatau ona e feiloai ma lau fomaʻi e filifili po o le a le taaloga i le taimi o le maitaga o le filifiliga sili lea mo oe. Ona o le atinaʻeina o le atinaʻeina o le sosaiete, o kulupu fiafia e faʻapitoa faʻatasi ma faigofie ma tumu i polokalame eseese mo tofo uma. I sina masalosalo, e mafai ona e sailia le fautuaga a se tagata aʻoga.

I le faia ai o se faaiuga i le faiga masani o aso aʻoga, e le tatau i se tagata ona galo o ia gaioiga e faatagaina e fai i masina muamua o le a matua faʻasaina i taimi e tuai ona o le tuputupu ae o le manava. I le aluga o taimi, o le a tatau i le faiaoga ona suʻe se mea lelei mo a latou mea.

Tulafono lautele mo tina maitaga

Ua faailoa mai e tagata tomai faapitoa fautuaga e tatau ona matua tausisia ina ia aloese mai taunuuga matuia:

  • E matua faʻasaina le faʻafefe, o le a fesoasoani i le solia o le toto i le pepe.
  • O le tele o le maelega i faʻaosooso e mafai ona taʻitaʻia ai e tusa ai ma le gaioiga o le malologa.
  • Afai o le fomaʻi o loʻo taʻitaʻia le fafine i le tulaga ua maua le anemia, tele le maitaga, poʻo se faʻafefe faʻalavelave faʻafuaseʻi, ona oʻo lava lea i le taimi o le maitaga ua avea ma se mea e le mautonu.
  • E le fautuaina mo tamaitai i soo se laasaga o le maitaga e auai atu i ni paʻu oona e aunoa ma se polokalama faʻaleleia o le faʻaleleia o le ea.
  • O mamafa Cardio ao faagasolo le vaitau o le fanauina o le pepe e tatau ona faʻateʻaina mai le polokalame o aʻoaʻoga, aua o le fatu ua uma ona faʻaluaina le faʻalavelave mamafa.

O le sini autū o le aloese mai gaoioiga faʻapitoa lea e mafua ai se manuʻa i le tina faʻamoemoe pe taitai atu i se pau. O le mea lea, e sili atu le tolopoina o le pasiketipolo, tietie i luga ma le kiona i se aso mulimuli ane, ma toe foi atu ia i latou pe a uma ona fanau le pepe.

O le a le tele o le taimi e faʻaalu i taaloga?

Mo tamaitai e le i auai muamua i taaloga, o le gaioiga faaletino i le taimi o le maitaga e le tatau ona sili atu i le 30 minute i le aso 3 taimi i le vaiaso, aemaise ile tolu masina muamua. O le tele o taimi o toleniga e mafai ona avea ma faʻafitauli faaopoopo mo le tino, lea o loo na o le toe fausia mo se tulaga fou o le olaga.

O se uluai aʻoaʻoga o le a savali, sili i se paka. O iina, o le a mafai ai e le tina i le lumanaʻi ona faʻalauteleina pito i luga ma lalo ifo i se moliaga mama. I le lumanaʻi, i le maliliega ma le fomaʻi, o loʻo tamoe i le taimi o le maitaga e mafai foi.

Faamalositino pe a Mauaina se Faafitauli o le Soifua Maloloina

O le mea lea, na matou iloa ai o tamaitai i le tulaga e le faasaina ona taaalo i taaloga, e ui lava i amataga o le maitaga. O le a le mea e mafai ma e le mafai ona faia e faʻamoemoeina e tagata tomai faapitoa. Afai na faʻafuaseʻi ona faʻaalia e le tina o loʻo iai ni faʻafitauli i le toto, o toto toto, fatu, tuila, po o le mamafa tele o le tupe mama, ona tatau loa lea ona tuulafoaʻia ia gaioiga faʻamalosi mo sina taimi.

Faatagaga mo soʻo se ituaiga o gaioiga faaletino i lenei mataupu e mafai ona tuʻuina atu e se fomaʻi o loʻo vaʻaia le maitaga ma le fomai-fomaʻi.

Uiga faʻaalia o faʻatinoga aʻo leʻi amataina le maitaga

Ina ia mafai ona faia vasega mo ni mea aoga mo le soifua maloloina, tino ma musika, e tatau ona faia i taimi uma, o lona uiga, a itiiti ifo ma le faalua i le vaiaso. E naʻo le tulaga lenei o le tino o le ai ai i le leo manaʻomia. O le le masani o gaioiga faaletino i le taimi o le maitaga o le a aumaia ai le sili atu le popole nai lo faamanuiaga mo le tina o loʻo faʻamoemoe.

O vasega e tatau ona amata pe a ma le lua itula pe a uma le taumafataga mulimuli, ma aua nei galo e uiga i le toe faʻaleleia o le okesene i le potu poʻo le falemaʻi.

O le atinaʻega o faʻatinoga o faʻatinoga e tatau ona maua ai na o le fiafia ma le moliaga o lagona lelei, faʻapea foʻi ma saofaga i le manaʻoga e faʻaauau atili. E matua faasaina le galulolo, o lea e le lagona ai e le tina ma lana pepe le fanau le lagona le toʻa, lea e ono afaina tele ai le ala o le maʻitaga. Sei vagana lava o tulafono ma fautuaga uma o loʻo maitauina, o le gaioiga faaletino o le a aumaia ai faʻamaonia ma fua taua o le a fesoasoani i le faagasologa o le fanauina.

O a faʻamanuiaga o le gaioiga faaletino i le taimi o le maitaga

I le taimi o le gaioiga, o le fafine ua lofituina i masalosaloga: e mafai ona tuʻufaʻatasia le maitaga ma le taʻaloga. O gaioiga faʻaletino e le gata e le afaina ai le soifua maloloina o le pepe ma lona tina, ae faʻaleleia foi le soifua lelei.

Gymnastics, yoga, malosi - taʻaloga e mafai ona taliaina mo fafine maʻitaga, o faiaʻoga e atiaʻe faʻamalositino faapitoa, e aofia ai le manava.

O nisi taimi o tina i le lumanai e tauamiotonuina i latou lava e ala i le teenaina o le malosi faaletino. I lo latou manatu, o le maʻitaga o se faʻamaʻi lea e mafai ona faʻateleina e taʻaloga poʻo soʻo se ituaiga o gaoioiga gaioiga.

O le mea moni, i le tulaga o se faʻalavelave ogaoga, e leai se fomai e mafai ona faʻatagaina oe e taitaia se olaga ola malosi tele. Ae i le faʻamaoni, e oʻo lava i le savali i totonu o le ea fou o le a sili atu le lelei nai lo se tulaga faifai pea i totonu o se potu malulu.

O faʻamanuiaga o taʻaloga mo fafine maʻitaga:

  • o faiga uma e aofia ai i le galuega, e taʻua o le muscular ma le faʻalautele
  • o le tupe e sili atu i le mamafa o le tino e le aofia,
  • e faʻaleleia le faagasologa o meaʻai
  • o le maualuga o hormones endocrin e masani ona faʻatulaga.

O se olaga ola e faʻaalia e le gata i faʻalavelave faʻapitoa, ae faʻapea foʻi i le faʻatinoina o feau i le fale i aso taitasi.

I le amataga o le gaioiga ua faatagaina ai e auai i le tele o taʻaloga, ae i le leai o ni faʻasalaga.

Faatasi ai ma le faateleina o le taimi, o taaloga taaalo ua suia e le tele o mea pasi.

Aisea e te manaʻomia ai le faia o taʻaloga i le taimi o maitaga?

O le olaga o le fafine maʻitaga e mafua ai le faʻaputuina o mea oona, ona mulimuli ane faʻapupulaina ai le mamafa o le tino.

Faatasi ai ma le lamatiaga i le olaga o le tamaititi, e leai se mea e fai ae pipii i le moega malolo.

Afai e leai ni tapulaa, ma le tauaveina o se pepe e maua ai le suia lelei o vaisu taʻalo, e le o manaʻomia.

O a ituaiga taʻaloga e mafai ona ou faia aʻo ou maitaga?

I le amataga o le tolu tausaga, o taaloga e fiafia iai e le suia. I le tulaga o le le lelei o le soifua maloloina poʻo le toxicosis, e tatau ona lafoai uta.

O taaloga faatagaina o:

  • siva masani
  • fausaga
  • zumba
  • uila
  • aau
  • taʻaloga polo
  • fomaʻi.

Gymnastics ma Pilates e le o se faʻalavelave. O sina faʻaitiitia o le gaioiga e tatau ona faia ile taʻavale vave, faaseʻe ma le tietie solofanua.

E toʻaitiiti tagata taʻaloga faapolofesa, ae mafai foi ona latou faasee, faasee aisa pe tietie i se solofanua.

I le amataga o le faʻataʻitaʻiga, pe a amataina le totoga o okeni ma faiga, o loʻo i totonu o se siosiomaga puipuia, ma o le gaioiga a le tina e le afaina ai o ia.

O le umi o le taimi o le gaioiga, o le tele o le atinaʻe o le fomaʻi. E masani lava, o le manava ua faateleina e avea ma mea e faalavelaveina ai le faia o feau masani ile fale.

I totonu o le siosiomaga o le fale, e mafai ona faʻaaogaina masaniga masani: faʻalogo, savali, aʻoaʻoina o lauulu, uila vili, taʻaloga i fale.

I le fale, e mafai ona e faia yoga mo fafine maʻitaga ma faʻaaoga ou maso.

O faʻafitauli faigata

O le avega e tatau ona faʻalelei ma e aunoa ma ni suiga faʻafuaseʻi. I le faaopoopo atu i taʻaloga faatagaina, o loʻo iai faʻasaina, lea e aofia ai le tietie solofanua, taʻalo afeleti, faʻataʻitaʻiga ma le mamafa.

O le tupuga o faʻafitauli e fesoʻotaʻi ma nisi o faʻasologa:

  • se vaega patino o le tino,
  • filifiliga le talafeagai o faatinoga
  • uta le taliaina
  • leai se pulea i taga.

O faiga faʻaleaga masani masani o:

  • Le taufaamatau o le faalavelaveina o le gaioiga i soo se taimi. E atiina ae o se taunuuga o le siiina o mamafa ma mamafa i luga o le manava. I le amataga, o le malosi o le eletise o le a le afaina ai, ae a uma ona fausia le tulaga o se tamaitiiti, o le a faateleina le lamatiaga.
  • Faʻafefe ona o le vavae ese o le placenta. O le mafuaaga o le oso oso, i totonu o le vai poʻo le umi. O le luluina o totoga tino e mafai ona oo atu ai i le vevesi o le nofoaga o le faapipiiina o le placenta ma lona vaeluaga i le lumanai.
  • Faamai ogaoga. I taimi o taʻaloga eseese poʻo ni mea faigofie mo le gymnastics, o le aʻafiaga o le manava (faʻavasegaina, pili poʻo le uila uila) ua faʻateleina. A faʻagaoioia le gaioiga, e tatau ona faʻamalositino le faʻaeteete, aua le faanatinati, ae aua le soona faʻatuputeleina aʻoaʻoga.

O le a le taimi e tatau ai ona faʻatapulaʻa?

E le o faʻamalositino uma e faatagaina i le taimi o se "tulaga manaia", ae o loʻo i ai tapulaa e le mafai ai oe ona faia ni gaioiga:

  • vave toxicosis
  • mamafa mafatiaga talafaasolopito gynnecological,
  • o le matua o le lumanai o le tina e silia ma le 35 tausaga,
  • le faʻavauvau le tumau.

O le a le taimi e matua faʻaseseina ai le tino?

E matua faasaina le faia o gaioiga faaletino faatasi ai ma patho nei:

  • taufaʻamataʻu o faʻalavelave faʻafuaseʻi o le gaioiga,
  • tauaveina ni fua se tolu pe sili atu,
  • tulaga le masani ai o totoga totoga,
  • uterine tone,
  • faʻapuʻupuʻu o le auala faʻapitoa,
  • solia o le faamaoni o le vevela o le amniotic,
  • faʻamatalaga le saʻo o le fetus mai le 32 vaiaso o le gaioiga,
  • vaʻaia le faʻasaina o le tino,
  • gasegase gynecological
  • faʻataʻitaʻiga na faʻaaogaina e faʻaaoga ai le faʻaaogaina o tekinolosi faʻanatura,
  • fefinauaiga ma le pepe i luga o le AB0 poʻo le Rh,
  • faʻalavelave faʻafuaseʻi po o mea faʻalavelave i le talaʻaga o le maʻi,
  • suauu toto
  • thrombophilia.

Tulafono faavae

  1. O suiga e tatau ona tumau.
  2. O suiga e tatau ona lamolemole ma le le mafai.
  3. E tatau ona faaitiitia vasega i le tele.
  4. O le taimi atofaina i uta e faatapulaaina.
  5. E le tatau ona e auai pe afai e leaga le lagona o le tina i le lumanai.
  6. Afai ei ai faʻasolega, e le aofia ai faʻamalositino ma gymnastics.

Aisea e fai ai le faamatalaga: "e tatau ona e 'ai mo le lua ma aloese mai le faʻamalositino" - sese

Afai e te manaʻo e maua le 20-30 kilokalama o le mamafa o le mamafa i le 40 vaiaso o le maitaga, maua ni faʻafitauli i le III masina, ma e faigata ona toe faʻaleleia mai le fanau mai, ona mafai ai lea ona e mulimuli i lenei "poto faʻaleaganuʻu". Ae o na tina i le lumanaʻi o loʻo aofia ai i taʻaloga, e sili atu le vave ona latou mauaina o latou foliga muamua.

O aʻafiaga o se olaga nofofua i taimi o maitaga:

  • O le le lava, le gasegase faalelagona, faʻalavelave moe,
  • Tesea, vaivaiga lautele,
  • Paʻu i le vanu o le lumbar, aemaise lava i laʻasaga mulimuli (pe a maeʻa le 25 vaiaso o le maʻitaga).
  • Edema, faʻateleina le mamafa o le toto, atinaʻe o veins varicose o pito i lalo ma le afaina,
  • Preeclampsia
  • Gesational diabetes
  • Urinary incontinence.

Ina ia aloese mai nei mea le lelei uma, e tatau i se fafine maʻitaga ona faʻaauau pea ona faia, ae i totonu o mafuaaga. O le faamalositino o le a fesoasoani foi e puipuia le tele o le mamafa o le mamafa, lea o se mea sili ona lamatia mo le afaina o le lumanai o le tamaitiiti.

Matou te faia vave se taimi e vavalalata ai o matou talanoa e uiga i le gasegase o le tino. Afai o loʻo lelei lou tino ma o loʻo i ai se taufaamatau o le faʻalavelave, ona e le amata faʻalauteleina oe lava, muamua feutagai ma se fomaʻi-fomaʻi.

E i ai ni faʻamaoniga mautinoa mo aoga o le faamalositino?

O le sailiga o faʻamaumauga faʻamaumauga na faia e se vaega o tagata atamamai mai le Komiti o le Olimipeka Faavaomalo. Na latou suʻesuʻeina ma le totoa le auala e faʻaosofia ai e le tino faʻalavelave le puipuiga ma e oʻo lava i le faagasologa o togafitiga faʻapitoa i le maʻitaga ma le fanauina o ia lava. O faaiuga e le mafaamatalaina - e mafai ona fesoasoani le gymnastics e puipuia ai le atinaʻeina o faʻalavelave, ma i nisi tulaga e fesoasoani foi e faʻaleleia le tulaga ma maʻi faʻapitoa.

O le mea lea, e leai se mea e tatau ona e tuʻuina atu galuega faʻaletino i lenei taimi matagofie mo tamaitai uma. E tatau ona e filifilia se mea faigata mo le aʻoga. E mafai ona e suʻesuʻe i vasega faʻapitoa i se kulupu, pe mafai foi ona e aʻoga i le fale.

O a gaioiga e fautuaina e le au suʻesuʻe mo fafine maʻitaga?

Ua fautuaina e tagata suʻesuʻe tamaitai faufau e faʻapipiʻi aʻoaʻoga malosi ma faʻamalositino mai le 45 i le 65 minute tolu pe fa aso i le vaiaso. O faamalositino e le afaina ai le tamaititi po o le tina pe afai latou te faaauau pea i le malosi tele. O le taimi nei e le o le taimi saʻo lea e soli ai se manaʻoga o le tagata lava ia pe faʻataʻitaʻi le taualumaga fou a le HIIT (aʻoaʻoga vavalalata maualuga).

I le taimi o le maʻitaga, e taua le faʻamalosia o le vavaela ona o le faʻaopoopoga o le mamafa i tua. E mafua ona o se suiga i le ogatotonu o le kalave, ma o le mea lea o le solia o le tulaga.

Toe faia tua

  • Le lauiloa "kitara." E tatau ona tu i le tulaga tulivae-tulivae ma punou lemu ma uu le pito i tua.
  • Nofo i luga o le fola, ia sosolo vave ou vae ile itu ma taumafai e aʻapa i totini.
  • Nofo i luga o le fola, fofola vae, puʻe se pulou, tuu ou lima saʻo i ou luma ma taumafai lemu e tuʻu i tua o lou tua.

Ia manatua o faamalositino taitasi e tatau ona faia lemu, e aunoa ma ni mea maoaʻe.

Tomai e manava ai matua

E tele naua le manava o le manava e mafai ona e faia ma le mea uma lava. Latou te faʻatagaina oe e faʻaleleia le malaga (faʻalelei i le taimi o le manava) o le mama, lea e faʻaitiitia ai le tino i le taimi o le maitaga, aʻo faʻasolosolo e le tagata matua le diaphragm.

  • Tuu lou lima taumatau i lou fatafata ma le tauagavale i lou manava. Ona faʻaosooso lea ma alu lemu ma lemu, ae ia manatua o le lima taumatau e tatau ona tumau le le gaioi, o lona uiga, taumafai e manava, faʻalautele le diaphragm. I le taimi muamua e faigata, ae o le a uma mea uma. O lenei manava manava o le a mafai ai ona e malolo i le va o vavaega.
  • Tuu lima e lua i luga o le ivi, susu i le numera 1-2, ma faʻalelei i le faitau 3-4-5-6. O le manatu ia ave le manava aupito manava, ma lagona ua tumu le pusa, ma vevela malie.
  • Faʻaleleia lou isu ma taofi lau manava mo le 5 sekone, ona e vevela, ma taofi lou manava mo le 5 sekone.

O faamalositino taitasi e tatau ona toe faia mo 2-3 minute.

Ia mautinoa ia gauai atu i gaoioiga faamalositino i le taimi o le maitaga. O le aau ma le savali i totonu o le ea fou e lelei tele.

O a gaoioiga e solia mo tamaitai maitaga?

O se fafine maʻitaga e le tatau ona lamatia, o le mea lea, i lalo o le faasaina o:

  • Faʻasolo mamao
  • Faiaoga mamafa mamafa
  • Faʻamoemoega faʻafefe
  • O faamalositino lea e ono lamatia ai oe,
  • Toto i lou tua
  • Squats ma le pumping up press in the III trimester e sili ona lamatia - e mafai ona mafua ai le vaʻaia vave o le placenta.
  • Aua nei faia le malosi tele, lea o le fatu e sili atu ma le 100 i le minute.

I soo se tulaga, aʻo leʻi amataina aʻoga, ma ua uma ona matou filifili e faʻatagaina i le taimi o le maitaga, e tatau ona e faʻatalanoa se fomaʻi.

O a faʻatinoga ma taʻaloga e faatagaina mo fafine maʻitaga

O taaloga nei e faʻatagaina mo fafine maʻitaga:

  • malosi - fesoasoani e tausia le mamafa o le fafine i lalo o le puleaina ma toleniga maso o le manava o le manava ma le togo,
  • aau - e faʻatagaina oe e aveese le avega mai le vaʻalaʻau, faʻapea foʻi ma le faʻamalosia o le fala o le tua ma le pelvis. E le gata i lea, o le aau o se fesoasoani sili lea i le tau faasaga i patholasis cardiovascular,
  • gymnastics mo fafine maʻitaga,
  • yoga - e mafai ona e faia i totonu o le potu aʻoga, poʻo le aoaoina o ni nai "gaioiga o le fale." E aʻoaʻo e le Yoga se fafine maʻitaga ia nofo filemu ma manava lelei,
  • toafilemu po o siva masani.

Faatagaga Faatagaina:

  • sulu i le itu,
  • afa sikuea
  • vaevaevae
  • tootutuli i tua
  • uu ou lima i le itu
  • tulivae tulivae
  • fufulu lou ulu
  • "Uila" i se tulaga tulaga ese,
  • taʻavale lomitusi.

O a gaoioiga ma taʻaloga e faasaina

I lalo o le taʻaloga taʻaloga e fesoʻotaʻi ma le mamafa o le siʻitia, osooso ma tamoe. Mo se faʻataʻitaʻiga:

  • afeleti tafe ma tafe,
  • lafoina o le autu ma sii i luga le pa
  • tietie solofanua (o nisi tagata atamamai e le fautuaina le tietie uila)
  • faʻataʻitaʻiga.

O faʻatinoga nei e mafai ona avea ma mamafa o le vaitaimi o le gaioiga:

  • tamoe - e tatau ona suia i le savali,
  • oso le maea
  • sasaina o se paʻu mamafa,
  • faʻafeiloaʻiina o le 'aufaasālalau i le auala masani,
  • loloto sikuea
  • kisa mamafa,
  • "Alalaupapa" ma isi elemene acrobatic matautia.

Faiaʻoga e faʻatatau i le umi o le tulaga. O le tele o faiaoga ma faiaoga na faʻamalamalamaina manino ia faʻatagaina faasaina e le tolu masina.

Faataitaiga faataitai mo le uluaʻi tolu masina o le maʻitaga

O le mea lea, afai e leai se mea a le tina faʻamoemoe mo taʻaloga, o lona uiga i le amataga o le maʻitaga o mea nei e talafeagai mo ia:

  1. Tilts i le itu: e tatau ona faia 10-15 taimi i itu taʻitasi. O se aso e le tatau ona sili atu i le lua auala.
  2. Liliu o le tino i luga ae le sili atu ma le 20 taimi i itu uma e lua. 1-2 auala e tatau ona faia i le aso.
  3. Siʻi aʻe tulivae e fesoasoani e faʻamalosia ai le fola o le fola ma faʻamalosi ai maso o le manava. O le tulivae e tulai i se tulaga tulaga ese 8-10 taimi i le aso.

I le amataga o le tolu tausaga, e mafai ona e asiasi i le vaitaele, fai vaalele i totonu o le vai, alu faʻatasi, ae i le faʻalelei. Gymnastics e fetaui ma faamalositino.

Faʻasalaina: faʻapipiʻi i luma, osooso, tamoe mamao.

E talafeagai le vavaeese atoa o gaioiga faaletino aʻo maʻitaga.

O se tasi o fautuaga e mafai e se tina i le lumanaʻi ona lagona o le taimi o le tauaveina o le pepe e tatau ona faʻaeteete i soʻo se gaioiga faaletino ina ia aloese ai mai le maʻimau o le maitaga o loʻo manaʻomia. E moni ea lenei mea?

I le masani masani o le maʻitaga, e manaʻomia e se fafine le gaioiga faaletino. O aoga o aʻoga faaletino aʻo maitaga e manino: o le tino faʻaleaoga e fesoasoani e faʻamalosia ai maso, faaleleia le toto ma le totoina i totoga uma, e aofia ai le mutero-placental, faʻateleina le tuʻuina atu o le okesene ma meaʻai i le fetus. Gymnastics i le taimi o le maitaga e fesoasoani foi e faʻatūina le manava manaia - o se masini e pulea le ituaiga o gasegase o loʻo manaʻomia i le taimi o le fanau mai. E le gata i lea, o se tasi o tomai talafeagai na maua i le taimi o le faʻaaogaina o faʻamalositino faʻaleaʻoaʻoga mo tina maitaga o le mafai lea ona faʻafilemu nisi vaega o musika ma le atuatuvale o isi. E taua tele lenei mea i le fanau mai. O aʻoaʻoga faʻale-tino e faʻaititia ai le faʻalavelave o faʻafitauli i le taimi o le fanau mai, ma fesoasoani foi i se tamaitai e toe malosi vave pe a uma ona fanau.

O le mea lautele, o faʻalavelave uma o faʻatinoga faʻapitoa e fautuaina mo tina maitaga e saunia le tino o le tina faʻamoemoe mo se galuega taua ma galuega o loʻo faʻatali mo ia i le fanau mai. O le mea moni, e oo mai i le taimi nei, i le tele o gagana, o upu "fanau mai" ma le "galuega" e taumatemate. O le mea lea, ina ia taulimaina lenei galuega, e manaʻomia le aʻoga masani i le taimi atoa o le faʻamoemoe o le pepe.

E oʻo lava i faʻamaʻi tumau i se maitaga maʻitaga: maʻi o le maʻisuka, o le fatu, faaletonu o le toto, maʻi o le maʻisuka, oona, faʻamaʻi o le masukalokeletal - e ui lava latou te manaʻomia se iloiloga ma le faʻaeteete o le mataupu o gaioiga faaletino, e le o se faʻamavaega faʻamalosi mo le faamalositino. I ia tulaga, o le faaiuga e faia faʻatasi e le fomaʻi togafiti-fomaʻi ma le fomaʻi o loʻo togafitia i totonu o le fafine maʻitaga. O le tele lava o taimi, e fautuaina ai se fafine o se gaoioiga faigofie faʻamalosi (faʻapupulaina o le tino o le tino ma le okesene): savali agavaʻa, aau, vaʻa vai, gymnastics mama, sili atu i lalo o le vaavaaiga a le faiaoga o le physiotherapy. Vaʻaia o le faʻatagaina ole pulus, toto toto, soifua maloloina lautele.

Taofi talafeagai

O le isi mea e sili ona leaga, o se faʻasesega foi, o le manatu e faapea talu mai le maitaga o se tulaga masani, tulaga o le tino, e mafai ona e faaauau pea ona taitaia se olaga ola e aunoa ma le faatapulaaina oe lava i soo se mea.

Ae peitai, o le mulimuli i nisi tapulaa e fautuaina mo soo se tamaitai o loʻo faatalitali mo se pepe. Ma o le taimi o le maitaga, o soʻo se faʻamalositino e solia, faʻatasi ai ma le faʻasalaga, vibration, siitia o le mamafa, lamatiaga o le pa'ū, le mautonu: alu i luga o le mauga, tietie solofanua, tafe, ituaiga uma o tauiviga, taʻaloga taʻavale, faaseʻe, ma isi. E le gata i lea, o tina faʻamoemoe e le manaʻomia ni taʻaloga faʻapolofesa, taʻaloga taʻaloga. O le malosi tele o le tino i le taimi o le maitaga e oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le toto i le tamaititi, mafua ai le tuai o lona atinaʻe, ma mafai ai ona mafua le faʻanoanoa ma le fanau mai vave.

O se tulaga masani masani e manaʻomia ai le faatapulaaina o gaioiga faaletino i le taimi o le maitaga o le i ai o obstetric ma togafitiga o le gynnecology: o mea e le masani ai i le fausaga o le uterus, fiberroid uterine, faaletonu o le hormonal, faapea foi ma le mamafa o le talatala ma le gynnecological history (o mea na tupu i le taimi ua mavae, le mafaagao, fanau vave), etc. gaoioiga faʻatagaina faʻatagaina ma lona faufautua i ia tulaga e fuafuaina foi e le fomaʻi aoga. E fautuaina ina ia faʻaitiitia le umi o le nofo i se tulaga tumau, aua o se tulaga lamatia lea mo le faamutaina o le maʻitaga.

I nisi tulaga, soʻo se faʻamalositino faaletino e matuā faʻaseseina, ona o le ono tulai mai o ni faigata ogaoga e matua maualuga lava, ma o soo se mea, e tusa lava pe itiiti le atuatuvale, e mafai ona oo atu ai i taunuuga e le mafaafitia.

Le mea na faatonuina e le fomai

O se tulaga talafeagai mo le fuafuaina o le maualuga o le gaioiga faaletino ua faʻatagaina oe o le feutagaʻi a lau fomaʻi. O tamaitai aʻoga na auai malosi i taʻaloga aʻo lei maʻitaga, i le leai o se faʻalavelave faʻamaʻi ma le fomaʻi, ua faʻatagaina le malosi o le tino faaletino nai lo tina e le i maua ma e leai ni tamaʻitaʻi. I tulaga uma aʻo maitaga, aemaise lava i le uluaʻi masina, pe a maualuga le lamatiaga o le fausiaina o le tino, o le maualuga o le gaioiga faaletino e fautuaina ina ia faaititia i le 70-80% o lena mea aʻo le i maitaga.

O taʻaloga sili ona lelei, o loʻo savali, aau, faʻataʻitaʻiga i luga o le uila (i luga o ia o loʻo i luma o vae ma o vae o loʻo i luga o se tulaga vaʻaia - ao le mamafa o le tino). Talu ai nei, o le lauiloa o yoga mo tina maitaga ua faatupulaia.

E sili atu ona aoga mo tina faʻamoemoe e faia ni taimi faʻavaomalo, ae masani faʻaletino, fai a itiiti ifo ma le faatolu i le vaiaso. E sili atu ona lelei lenei mea nai lo le faʻalavelaveina o le mamafa, e mafai ona sili atu le leaga nai lo le lelei: o faʻasalaga e le masani ai, e faia mai lea taimi i lea taimi, o se faʻafitauli matuia mo le tino. O le mea lea, e sili atu le auai soo, ae o sina mea itiiti.

O le malosi o le gaioiga faaletino e fesuisuiai e fuafua i le umi o le maitaga, o uiga o lona auala, faapea foi ma le tino faaletino, malosi o se fafine.

E tatau ona faia vasega i le 2 itula i le maeʻa ai o se taumafataga. I le taimi o le faamalositino, e tatau ona aloese mai le vevela ma le inu. O le faʻafefe o le vevela e faateleina i le tele o afifi, vasega i potu malulu ma vevela. E tatau ona faʻaaoga le potuaoga. E tatau ona e filifilia ni ofu mafanafana, hygroscopic ma seevae mo aʻoaʻoga faʻale-tino e le faʻagataina ai gaioiga. I le va o gaioiga, e tatau ona e inuina se vaega itiiti o le vai, ma pe a uma vasega e inu le itiiti ifo ma le afa lita o vai poo meainu suamalie.

O mea uma lava e pulea

A faʻaaogāina soʻo se faamalositino, e tatau ona e mataʻituina ma le faʻaeteete lau soifua manuia, fatu o le fatu. Faʻataʻitaʻi le fua o le fatu ua faatagaina: o le 70-75% o le tau maualuga ua fautuaina mo lou tausaga. O le maualuga o le taua o le fatu e fuafua i le fua faatatau: 220 - tausaga (i tausaga). O le mea lea, o le averesi faatagaina o le fatu mo tamaitai o le fananau mai o le 130-140 pa i minute taitasi. A maeʻa le 5 minute o le malolo (taimi toe faʻaleleia), e tatau ona toe foʻi mai le pulupulu (toe foʻi atu i pasi faʻatulagaina - 60 -80 i minute uma). Afai o le toe faʻafouina atoatoa o nei vaega o le toto e lei tupu, o lona uiga, atonu o le mamafa o le avega, ma, ina ia aloese mai faʻalavelave, e tatau ona faaitiitia le malosi o faamalositino i le lumanaʻi. O le aofaʻi o le umi o le avega e tusa ma le 10-15 minute i le amataga o le maʻitaga ma faasolosolo malie (sili atu i le 3-4 vaiaso) e tatau ona faʻatupulaʻia i le 25-30 minute. Afai e te lagona vaivaiga, vevela, laumata mata, maʻi tiga, maʻi le manava, ma le faʻafuaseʻi o le vaaia o le tino i le taimi o le faamalositino, e tatau ona vave faʻamalositino le faamalositino. Afai o le a gasegase mai le tino o le tino pe a uma le faamalositino, o le tupuga o tiga i totonu o le manava, faʻalavelave matuia o le initaneti, o lagona o se fatu fatu malosi, suiga i gaioiga o le fetal i le maitaga mulimuli, e tatau loa ona e feutagai ma lau fomaʻi e uiga i le soifua manuia o le maitaga ma le fautuaina o le gaioiga faaletino.

Taimi o se mea taua.

O le uluaʻi tolu tausaga o le maitaga o se tasi o le sili ona taua. A o faagasolo lenei vaitaimi, o le faataatiaina o totoga uma o le pepe e leʻi fananau mai na tupu, o le placenta na faia, lea e maua ai le toto i le taimi atoa. E masani lava, o le maitaga i le uluaʻi tausaga muamua e le o mausali: o le malosi tele o le tino, le siitia o le mamafa e mafai ona faʻailogaina ai le faʻamuta. O le mea lea, o le manaʻoga mo le gaioiga faaletino i lenei vaitau ua faʻamoemoeina faʻapitoa. O nisi o taulaitu-fomaʻi suʻesuʻe e tetee i gaoioiga faʻaletino i le uluaʻi masina, mafaufau i le taimi e sili ona lelei mo vasega e amata ai le lua masina (13-15 vaiaso o le maʻitaga). Afai o se tamaitai na auai i aʻoga faaletino aʻo leʻi maʻitaga, i le leai o se faʻasalaga, e mafai ona faʻaititia le tulaga o le gaioiga faaletino i le 70-80% o le uluai, e aunoa ma le tuʻuina atu o aʻoaʻoga faaletino mai le taimi o le maitaga.

I le 13 vaiaso muamua o le maʻitaga, ua fautuaina ai se tamaʻitaʻi e manava manava ma faʻamalositino faigofie mo ona lima ma vae. O le faʻalavelave o faʻatinoga o loʻo faasolosolo malie lava le alualu i luma, aloese mai oso, oso, mamafa e faʻatele ai le malosi o le intoma-abdomina (mo se faʻataʻitaʻiga, o faʻalavelave e mafua ai le atuatuvale o maso o le manava ma e taulai i le toleniga o maso o le manava, malosi malosi, e aofia ai masini gymnastic, simulators). O tina faatalitali latou te aʻoaʻoina le manava manava (faatasi ai ma le manava ma le tuusaʻo), lea e fesoasoani e malolo ai, faia ai taga e faamalosia ai le tauau, o maso o le faitotoa o le vae.

E tusa ai ma taunuʻuga o suʻesuʻega faasaienisi, na faaalia ai o le umi o le tino i le tulaga o loʻo faʻatupulaia ai le lamatiaga o le faapau pepe, o lea o le umi o le umi e le fautuaina mo fafine maʻitaga.

E taua le maitauina, e tusa ai ma fautuaga a le tele o obstetrician-gynecologists, i le tolu masina muamua o le maʻitaga, o le gaioiga faaletino i aso e fetaui ma le faʻavalea i le taamilosaga taʻitasi o se fafine e tatau ona faatapulaa i le umi ma le malosi.

Mai le lua masina, o le placenta e amata ona galue, maʻitaga, e pei o se tulafono, faʻamautu, faʻasolosolo o le toxicosis. Ae ui i lea, i le lona lua o masina, o le telē o le tagata matua e amata ona faʻatupulaia ma le manino. Ona o lenei mea, o le ogatotonu o le kalave ua fesuiaʻi, o le mamafa i luga o le minoi ma tua o maso (aemaise i le tulaga tu) e matua faateleina. O maso ma vaʻa o vae (e masani lava o veins) amata amata ona sili atu le popole. I se tulaga lautele, o le lona lua o masina e sili ona saogalemu mo le aʻoga faaletino ma taaloga.

I le taimi lea, o faʻatinoga e faʻaopoopo i le faigata o faʻatinoga mo fafine maʻitaga, lea e faʻamalosia ai maso o le tua, abs, vae, ma faʻaleleia le vavalalata. I le vaitaimi o le maualuga o le vevesi o le cardiovascular system (26-32 vaiaso o le maitaga), o le faateleina o le mamafa i veins o vae e faaitiitia ai le mamafa o le avega e ala i le faaitiitia o le numera ole toe faia o faamalositino taitasi, faateleina le taimi malolo. I se tulaga tuusaʻo mai le lona lua o masina o le maitaga e tatau ona faia e le sili atu ma le tolu o faʻatinoga.

I le tolu tausaga lona tolu o le maʻitaga, o le tuputupu ae o le tamaititi e matua faatapulaaina ai le gaioiga faaletino o le tina o loo faatalitali, ma le vaivai ua faateleina. Ona o le sui o le diaphragm e le lautele ua tupu, e masani ona tupu le manava. A o faagasolo lenei vaitaimi, e tatau ona faaitiitia le malosi o le gaioiga faaletino. O le avega i se tulaga tu ai ma taʻoto i tua o lou tino e tatau ona faʻaititia. O le faamalositino e fautuaina ina ia faia i se saoasaoa lemu, i le tulaga o le avega e le mafua ai se lagona le lelei o se tamaitai. E tatau ona totogi lelei le gaioiga i gaioiga ma tomai talafeagai i le taimi o le fananau mai, aoaoina o ituaiga manava, manava e faʻafilemuina ai maso o le perineal ma le vevesi o le paʻu o le manava, faʻamalositino e maua ai le toomaga tiga ma le malolo lelei i le taimi o le galuega.

O le mea lea, o le faamalositino e fautuaina mo tamaitai uma ei ai se maitaga masani. O faʻamanuiaga e le mafai ona faʻamaonia ma le manaʻomia mo aʻoga faaletino ao maitaga ua faʻamaonia i le tele o tausaga o le faʻalavelave faʻapitoa ma le gataifale. Ae ui i lea, i tulaga taitasi, o le fesili o le ono mafai, o le malosi ma le umi o le gaioiga faaletino o le tina faatalitali e filifilia taitoatasi.

Aisea e mafua ai ona maitaga

O le fomaʻi o le fale talimalo e ono faʻapea mai o le gaioiga faaletino e faʻaalia ma aoga mo le tina ma le tamaititi e leʻi fanau mai. O tamaitai na muamua faia yoga, siva, Pilates e masani ona fetuunai le avega ma se faiaoga ma, afai latou te lagona lelei, faʻaauau ona faʻaaoga.

O i latou, e tusa lava pe leʻi oʻo i le maitaga e leʻi faʻalavelaveina i le faia o le taeao, e le mafai ona mafaufauina le mafai ona faʻatauina i le taimi o le maitaga. E i ai foi se vaega o tamaitai talavou o loʻo faʻamoemoe i se tamaititi e talitonu o le taimi o le maitaga o se tamaitai e "pei o se fagu tioata" ma o taumafaiga faaopoopo uma o le a afaina ai o ia ma le pepe.

O le faamalositino i le taimi o le maʻitaga o loʻo i ai ona faʻailogaina, o le a talanoaina i se taimi mulimuli ane, ae i isi tulaga uma, o le moliaga e le gata ina afaina, ae, i se isi itu, aoga tele ma talafeagai.

  1. O le tuʻuina atu o okeni ma masini e faʻaleleia ai le okesene, faʻaleleia le toto, o lona uiga o le meaʻai o le fetus. O le taua tele le faʻaititia o le lamatiaga o le hypoxia, le oʻo mai o le tuputupu aʻe o le intrauterine.
  2. O le avega i luga o le uaea ua faaitiitia, o le fafine maʻitaga ua lelavava i le faaiuga o le aso, e le afaina lona tua, e oo lava i taimi mulimuli.
  3. O le faamalositino mo le pelvis e manaʻomia mo le faigofie ona momoli atu: o maso ua aʻoaʻoina o le feagaiga ole pepe fananau mai, fesoasoani i le pepe e faigofie ona fanau mai.
  4. O le faamalositino e fesoasoani e faʻamalosia ai ma le maua ai le mamafa o le mamafa: i le taimi o le maitaga, e le o le fefe ma e le amanaiaina, ae a maeʻa ona tuʻuina atu e maua ai le tele o le poto masani.
  5. O le tina i le lumanaʻi, o ia o se uo i aʻoga faaletino, yoga, siva, lagona lagona mafanafana, i se uiga lelei ma le fiafia o loʻo ia faʻamoemoe e toe faʻaleleia le aiga. O le tamaitiiti, e le o fanau mai, e nofouta i le tulaga o lona mafaufau.

Vaʻavaʻai tina

O fafine maʻitaga e manaʻomia le faʻamalositino?

Afai e leai se fafine maʻitaga faʻafitauli faamalositino ma faiga faʻaaogaina e aoga tele. E fesoasoani lenei mea e faʻamalosia ai ma faatumauina ai le musika, faʻaleleia le toto i gaioiga uma, aemaise lava i le vaega o le pelvic, faʻasaʻoina le okesene i le pepe.

O faʻamalositino faʻapitoa e fesoasoani i le toleniina o maso o le perineum ma aʻoaʻo ai le manava tatau i le taimi o le fanau mai. I le taimi o nei aʻoga, faʻalavelave ma faʻalavelave o nisi o muscle groups e tutupu, lea e sili ona aoga i le taimi o le fananau mai mo le tiga o le tiga ma le faʻamalo o le tino. O gaoioiga faaletino e faʻaitiitia ai faʻafitauli i le taimi o le fanau mai, fesoasoani i le lumanaʻi vave faʻavave.

Ou te manaʻomia se faamalositino aʻo ou maitaga?

Malosiaga o aʻoaʻoga faʻapitoa e fesoasoani ai i tina maitaga, saunia o latou tino mo le fananau mai. Ina ia faafaigofieina le faagasologa o le fanauina o tamaiti, e tatau ona e auai i taimi uma, e le itiiti ifo i taʻaloga. Ae o le faatagaga mo gaioiga faaletino ma gaoioiga e le o lona uiga o mea uma e te manaʻomia e eli ai pateta i le togalaau pe ave ni taga lapoa mai meaʻai mai le faleoloa.

Ma afai ei ai ni faafitauli?

Afai e i ai i se fafine ni faafitauli i le gasegase, o le fatu ma vascular disorders, maʻi o thyroid, faafitauli ma le mamafa ma le tui, o lona gaioiga e fai si tapulaa. Ae ui i lea, e manaʻomia e le fafine vasega i se polokalama faʻaogaina - o le mamafa o le mamafa o vailaʻau ma filifili, e faʻavae i le setete o le soifua maloloina ma le malosi o le fafine aʻo leʻi maʻitaga.

E masani lava, o supavaisa e pei o se fomaʻi ma se fomaʻi ua tuʻuina atu le faatagaga mo vasega. E fautuaina ia savali, aau vailaʻau faʻasaina i le vai, togafitiga faʻasoifua maloloina i lalo o le vaavaaiga a se faiaoga. A o lei amataina ma peʻa maeʻa aʻoaʻoga, e fautuaina e fua le pulupulu ma le mamafa, e tatau ona faʻalogo i lou tino ma mataʻituina lou lelei.

Aua e te soona soona fai ma o le iva masina uma o le maitaga nofo i le fale, faʻaalu le taimi i luga o le nofoa poʻo le mataʻitipi komepiuta. O le a le manuia oe ma le pepe. Ae tusa lava pe mafaufau o le maʻitaga e le o se faʻamaʻi, o le aʻe i luga o mauga, o le taʻavale i luga o vaitafe mauga ma le toe faia o mea fou, o le tauaveina o falesa ma mea e fau ai fale e le aoga.

O le a se mea e tatau ona e iloa?

Pe a fuafuaina le avega, e tatau ona e amanaʻia nisi o mea e taua pe a filifilia se seti o vasega i eseese tausaga faʻateʻa. I taimi uma, e oʻo lava i le maitaga aupito sili ona manuia, o loʻo mamafa i luga o le tino, lea o loʻo i ai le faʻasalaga o le tino ma le manava, faʻalauiloaina o le vibration, le maualuga o le mamafa o le sili atu i le 3-4 kilokalama, le maualuga o le pa'ū ma manuaga.

Faataitaiga lelei mo le lona lua o masina o le maitaga

Se seti o faʻatinoga mo le ogatotonu o le maʻitaga. O gaoioiga taʻitasi e faia i le 20 taimi i itu uma e lua, 1 auala i le aso:

  • IP tu, lima i le itu. O le maso o le tamai povi e toe faʻatupulaia,
  • afa sikuea i luga o se vae laugatasi ma lima o loʻo agaʻi i luma,
  • IP tu, sii i luga le vae i le itu,
  • luga o luga o le saite
  • liliu le ulu i le itu ma le liʻo,
  • PI o pepelo: sii le lima tauagavale ma le vae taumatau, ona sosoo ai lea ma le isi itu, o le lima tauagavale o le vae taumatau,
  • Kegel faʻamaonia le maʻitaga.

Faʻalavelave faʻamalositino ma yoga.

Faataitaiga faataitai mo le tolu tolu masina o le maitaga

10 minute e atofaina mo taʻaloga i le faaiʻuga mulimuli o le tolu tausaga: 2 minute mo le faamalositino e 1:

  • afa sikuea ma le lagolagosua, i le va o gaoioiga taʻitasi o le manava manaia i totonu o le isu ma oʻo atu i le gutu,
  • faʻafefiloi o le tauau o le tauau ma se malologa mo le manava o le diaphragmatic,
  • pipiʻi mai luga o se puipui po o le fola, ae taoto i ou tulivae,
  • Kegel posture: tootuli e punou ma fafagu lou tua e pei o se pusi,
  • sosoʻo lima i se tulaga tu.

O le faʻasalaga mulimuli o le aʻoga o ni mea faʻapitoa mo togafitiga faʻapitoa: o lima e paʻu lemu i lalo o le sipuni - faʻafeiloaʻi, oso aʻe - inu.

Muamua masina

I le amataga, e taua tele le fefesoʻotai i se fomaʻi e matauina le maitaga e uiga i lamatiaga ma faʻalavelave. Afai latou te le i ai iina, e lagona e le fafine le lelei ma le mautinoa, ona fai lea o ni nai faatinoga faigofie ae lelei e faia i taimi uma o le a fesoasoani e faatumauina le malosi faaletino.

Faatasi ai ma le faasaina - vasega i luga o le lomitusi: e mafai ona latou faatupuina le gasegase o le uterine ma taitai atu ai i le faamutaina o le maʻitaga.

  • Mai le faʻamalosi (o se masani masani i le uluaʻi masina) o le a fesoasoani sikoa papaʻu. I le avea ai o se lagolago, e tatau ona e faʻaaogaina se nofoa ma se tua. Amataina o le tulaga - tu i tua o se nofoa, lima i tua, vae - vavae ese le tauau o le tauau. Squatting, fofola ou tulivae i le itu, faʻasaʻo luga - sii aʻe ou tamatamai vae.
  • Ina ia aua neʻi galo le faʻatulagaina ae le o le sag mo le 9 masina, o le susu, e mafai ma e tatau ona e faia le faʻamalositino talafeagai. Pipii ou lima i tafatafa, tuu faatasi ou lima ile laulau. Faʻamalosi i latou i le maualuga o taumafaiga, umia i lenei tulaga mo le 10-15 sekone, ona faʻasao mo le 5 sekone. Toe faia 10-20 taimi.
  • Suiga tusi o le pelvis i itu uma e lua. E faia malie, e aunoa ma ni suiga faafuaseʻi. Faʻasese ese ma faʻapupuu i lalo o tulivae.
  • Mo le puipuia o veins varicose o vae, vaevaega o vae, siitia o vae i luga o tamatamai vae ma le isi itu e aoga. Ina ia faia le faamalositino, e le tatau ona e tu, e mafai ona e faia aʻo e nofo. O se mafanafana mo vae o le a fesoasoani e aloese ai mai le gaogao o muso o le tamai povi i se aso mulimuli ane.

O faamalositino mo le uluaʻi tausaga muamua o loʻo faʻamatalaina i totonu o le aʻoga aʻoaʻoga.

Lua masina

Mai le 13-14 vaiaso, o le lamatiaga o le le faia o se tino, e pei o se tulafono, faʻaitiitia, faʻaleleia le soifua maloloina, gasegase o le taeao, momoe, faʻalauleʻa. E tatau ona e savalivali, savali, manava pei ona mafai.

A oʻo i le faaiuga o le lona lua masina, o le matua e faʻatupulaia le tele, o le manava e manino le iloa. Ina ia faʻamalieina le avega, e mafai ona e faia se fusi ma fai se seti o faʻatinoga i totonu. O le tele o ia mea ua fuafuaina e faʻamalosia ai maso o le tua, fola o le palapala ma sauniuniga mo le fānauga.

  • Amataina o le tulaga - nofoa, vae i luma o oe pe sopoia i tulivae. Liliu ese lou ulu i le isi itu ma le isi. Faʻagasolosolo malie galuega, e aunoa ma le gauai.
  • I le tulaga lava e tasi, salalau saʻo lima i itu ma liliu le tino i le tasi ma le isi itu.
  • Amataina o le tulaga - taʻoto i le isi itu, lima faʻaloaloa e faʻaloaloa atu. I luga o musumusuga, ave le lima pito i luga, liliu le tino, ona toe foi lea i lona tulaga muamua. Fai 10 taimi mo lima taʻitasi.
  • Nofonofo i luga o le mulivae o vae, tulivae lemu i lalo. Tui ou lima i luga o lou ulu. I luga o le musumusuga, ia fusi le tino, paʻi ma ou alofilima ma muaulu o le fola, tumau i lenei tulaga mo le 20 sekone, ona faasaʻo lea o le sulu. Toe fai 10 taimi. O lenei gaioiga e fesoasoani e faʻafilemu maso o le pito i lalo, tua, ma le manava.
  • Mai le afaina o le toto, o le a fesoasoani i le pelvic exercises. Amataina o le tulaga - tu, vae vae lautele lautele, lima i le puimanava. Siʻitia ou sulugatiti mai le tasi itu i le isi itu, taumafai e faasolosolo malie le faateleina o le televave. O maso o le aso o le pelvic ma totocks e tatau ona malolo.
  • E tutusa foi, o le fesuiaʻi o le pelvis i luma - i tua. Ina ia faia le faamalositino, punou le vae i luga o tulivae. I le taimi lava e toe faʻasolosolo ai le pelvis, e tatau ona malolo le uʻamea, ma pe a fetoʻi i luma - faʻaitiitia le vevesi.
  • Felauaiga o le pelvis "i le ata o le valu."

Tausaga lona tolu

I le faaiuga o le tolu tausaga, o le nofoaga autu e nofoia e faatinoga mo maso o le fola o le papa, saunia ai i latou mo le fanau mai. O i latou oe faitioina i falemaʻi faʻasaina mo le sili atu o le mamafa o le mamafa atonu o le a fiafia i le mamafa o galuega faʻaletonu.

O se vaega manaia o gaoioiga i luga o le polo, polopolo. I le filifilia ai, e tatau ona e manatua lapataiga. E le o se mea faalilolilo i le matua o le 8-9 masina e leiloa ai e se tamaitai lona alofa tunoa muamua, e le lelei ma e galue i luga o le polo, e mafai ona le toe paleni, paʻu. O le mea lea, o le tulaga autu o le le faanatinati ma le lapataiga.

  • O le tietie i luga o se polo polo, nofo, lima i luga o le puimanava, o loʻo faʻasolosolo ai le pelvis i tua - tua. O le tele o le lafo e laiti, ina ia mafai ai ona faatumauina paleni,
  • Nofonofo i luga o le polo, faʻaloloa lima saʻo. Pipiʻu ma le faʻaeteete i le itu taumatau ma le agavale, faia ni lagona se 10 i itu taʻitasi,
  • Afai e iai lau aʻoga manaʻomia, e mafai ona e faia le mamafa o uta. Ina ia faia lenei mea, taoto i luga o lau pesipolo ma lou papatua, salalau ou lima i tafatafa, fai sina pulou (1 kg). Faʻatasi lima i le fatafata ma toe faʻaleleia. E le tatau ona faʻavaivaia maso o le ua
  • Faʻatasi le vae e tasi e faasaga i le polo, tuu le isi i luga o le fola. Faʻagasolo lemu le vae i luga o le polo, ia 'ai luga ina ia aua le maumau. Suia vae ma malologa i le vae lona lua.

Faatinoga masani

I soo se taimi, o aoga e aoga e saunia lelei ai se fafine e faʻatupulaia le fusi ma fesoasoani e fanau mai e aunoa ma loimata ma manua. Muamua lava, o le lauiloa lea a Kegel. E mafai ona faia i soo se tulaga - tu, nofo, pepelo, i le sikuea.

O le galuega o le faʻateleina lea o le faʻavevesi ma toso i luga maso o le fola o le pelvic, ma taofi i latou i lenei tulaga mo le 10 sekone. E le tatau ona se ese le manava; e tele auala e fautuaina i le aso. Faʻaaoga mo le faʻasaʻoina o le uterine tone.

Faʻaaogā le "Cat" tulivae ma faʻasaʻo le vaivai o maso o le tuila, fesoasoani e faʻasoa lelei le uta o le faʻatupulaia. Ina ia faia, e tatau ona e faia i luga o fa uma, faamamafa i ou tulivae ma alofilima.

I luga o musumusuga, punou lou papatua, faʻaoga saʻo lou ulu, i luga o lou tua (pe afai e mafai), ifo i lalo lou ulu. O lenei gaioiga e aoga tele mo le tuiina o le nerve sciatic ma le tiga.

O le faʻaaogaina o le "uila" e aoga mo laʻau ma vae, e tatau ona faia ma le faʻaeteete, e aunoa ma le osofaʻi ma osofaʻiga faʻafuaseʻi. Taʻoto i luga o lou tua, sii lau pelvis, punou ou vae i tulivae ma faʻataʻitaʻi le tietie uila.

O a gaoioiga e le mafai ona faia i le taimi o le maitaga

I le lisi o faʻatulagaga faasaina:

  • I le lomitusi, e aofia ai le feusuaʻi,
  • Ufi ma tulei i luga,
  • Faʻatiʻe, faʻaloloa,
  • Yoga ma gaioiga mo masini masini.

E le gata i lea, o le a faʻagaloina oe i taaloga taʻavale - o taʻavale, taʻavale, uila, tauiviga, taaloga taʻavale.

Contraindications mo faamalositino aʻo maitaga

E taua le talanoaina o le gaioiga faaletino ma talanoa i se seti o faʻataʻitaʻiga ma se fomaʻi i le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi (fatu, gaʻo, mama, ma isi),

  1. O faʻamaoniga o faʻamaʻi o fafine maʻitaga, i le amataga ma le tuai (gestosis),
  2. E tatau ona e faʻaeteete ma faʻamautuina polyhydramnios, leo faʻalogo o le tuatusi.

Soo se malaise - valea, tachycardia, puupuu le manava, vaivaiga, tiga i le pito i lalo, foliga vaaia o le faʻamalolo - o le mafuaʻaga o le vave maeʻa o vasega. Afai o loʻo tumau pea faʻamaoniga, maua le malosi, saili togafitiga faafomaʻi.

O le faamalositino i le taimi o le maitaga e fesoasoani e fetaui lelei, mamafa ma faʻalagona faʻalagona, faamama le popole i maso o tua ma vae, ma saunia le alalaʻau fanau. O le faia o ia mea, e tatau ona e taulaʻi atu i le soifua manuia lelei ma ia amanaʻia faʻatagaga talafeagai ina ia faʻaleagaina ai le tamaititi. E taua tele le pulea o le manava.

Tuua Lau Faamatalaga