Ciprofloxacin: faatonuga mo le faʻaaoga

O le vailaau faʻasaina o loʻo maua i le tulaga o se fofo fofo. O se vai manino ma se lanu samasama lanumeamata.

E faʻatau foʻi se taulaʻiga, lea e faʻaaoga e saunia ai le fofo. O se vaifofo manino pe samasama-lanumeamata.

Ciprinol 250 mg tablets o le biconvex, faia se lanu lapotopoto, lanu paʻepaʻe, faʻaiʻuga. O loʻo ufiufi e se ata vali ata, i le tasi itu o le laulau ei ai le notch.

Pepa o le Ciprinol 500 mg o le biconvex, ia i ai se foliga faʻalelei, lanu paʻepaʻe. O le laulau e ufiufi i se ata tifaga, i le tasi itu o loʻo i ai se notch.

Ciprinol 750 mg o fuamoa e foliga lelei, e iai se paʻepaʻe paʻepaʻe paʻepaʻe, ma e iai vaitusi i itu uma o le papa.

Faʻataʻitaʻiga

Ciprinol (ciprofloxacin) ei ai sona aafiaga antibacterial i le tino. O le lona lua lea o augatupulaga e tasi le fuluorino. I lalo o lana faatosinaga, topoisomerase II, o se enzyme e fuafua ai le kopi ma le biosynthesis o le bacteria deoxyribonucleic acid, ua taofia. Na ia faia se vaega malosi i le faagasologa o le pipili o le siama o siama ma i le biosynthesis o proteins.

O le Ciprinol e iai sona aʻafiaga, e sili ona aoga i siama siama. O le mea lea, o le fualaau faasaina e faʻaaogaina i togafitiga o faʻamaʻi na mafua mai nei siama.

E le gata i lea, o se numera o siama galemia e maaleale i Ciprinol: Staphylococcus spp., Streptococcus spp. E aʻafia ai le tele o microorganic intracellular.

O le maualuga o le aoga o fualaau faasaina ua matauina i le togafitiga o faamai pipisi na faaosofia e Pseudomonas aeruginosa. E le gaoioi Ciprinol i chlamydia, anaerobes, mycoplasmas. Musika, faʻamaʻi, protozoa e masani ona faʻaalia le teteʻe i le gaioiga o le fualaau faasaina.

Pharmacodynamics ma pharmacokinetics

O le Ciprinol i le ituaiga o laupepa e vave ona oʻo i ai, ma oʻo atu ai i totonu o le meaʻai. E le afaina ona avega i le taumafaina o meaai, ae le o faaitiitia lona bioavailability. O le leai o se avanoa e 50-85%. O le maualuga o le maualuga o le mea galue i le toto o le tagata maʻi e matauina e tusa ma le 1-1.5 itula i le maea ai ona ave pepa. A maeʻa le faʻaleleia o le tino, o le mea galue malosi e tufatufa atu i totonu o masini o le genitourinary ma le respiratory tract, i totonu o le synovial fluids, maso, paʻu, mea gaʻo, i le fulufulu, mimilo, fugalaʻau. E ulu atu foi i totonu o siama (macrophages, neutrophils), lea e fuafua ai lona aoga i le togafitiga o faʻamaʻi pipisi lea e maua ai faʻamaʻi tino.

O le iʻuga o le biotransformation o loʻo tutupu i le ate, o loʻo faʻaalia mai ai le gasegase. O le fualaau faasaina e aveeseina mai le tino e ala i fatugaʻo, faʻapea foi ma le gaioiga o auala faʻaopoopo (faatasi ai ma feces, ma talo). O le afa-ola o le fualaau faasaina mai le tino e mai i le 5 i le 9 itula. O le mea lea, mo le togafitiga lelei, ua lava lea e ave ai fualaau faasaina faalua i le aso.

A maeʻa le faʻaaogaina o se vaifofo o le Ciprinol, o le maualuga o le faʻamoemoega e oʻo ile 1 itula. Faʻatasi ai ma le faʻaofiina o le tufatufaina atu o mea faʻamalosi i totonu o le tino, lea o loʻo i ai le maualuga maualuga o le mea galue malosi pe a faʻatusatusa i le plasma toto, e matauina. Ciprofloxacin peni lelei i le placenta.

I tagata e iai le tino masani, o le afa o le ola o le vailaʻau e mai le 3 i le 5 itula. I tagata gasegase e afaina i le le atoatoa, o le afa-ola e faʻaumatia ai e faʻaleleia i le 12 itula.

A maeʻa le afaina, o le vailaʻau e faʻamalosi i fatugaʻo. E tusa ma le 50-70% o le vailaau faʻasaina e le suia, o le isi 10% o loʻo faʻateleina i foliga o metabolites, le aofaiga o totoe - e ala i le vaega o meaʻai. Faʻatasi ai ma le susu o susu, o le laʻititi pasene o le gaioiga galue o loʻo faʻateleina.

Faailoga mo le faʻaaogaina o Ciprinol

O le Ciprinol ua faʻamaonia pe a manaʻomia le togafitia o faʻamaʻi pipisi na faʻaosoina e microorganisms ma le maualuga o le mafaufau i le ciprofloxacin, lea e faʻavae ai e se tagata se faʻamaʻi faapitoa. O le mea lea, o faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina e faapenei:

  • afaina o gasegase o le tino:bronchitispneumonia, cystic fibrosis, bronchiectasis, ma isi,
  • afaina o le ENT: otitis media, mastoiditis, sinusitis,
  • urinary tract ma fatuga o fatugaʻo: cystitis, siamapyelonephritis
  • faʻamaʻi pipisi o faʻamaʻi, faʻapea foʻi ma isi totoga o le pelvic: prostatitis, epididymitis, endometritis, chlamydia, salpingitis, ma isi,
  • faamai pipisi o le tino o le tino: cholecystitischolangitis, sola o le intraperitoneal, manava manava, atiae ona o siama, ma isi,
  • faʻamaʻi pipisi o le paʻu ma masini mūmū: maʻilala, mumu ma manuʻa o se mea e tupu mai ai, phlegmon, abscesses,
  • siama faʻamaʻi: o le maʻi o le tino, le osteomyelitis,
  • le atinaʻeina o sepsis, faʻamaʻi pipisi i tagata ua le atoatoa puipuiga,
  • auala puipuia e puipuia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi i taimi o taotoga ma togafiti faʻasolosolo,
  • togafitiga ma le puipuia o anthrax pulmonary.

Contraindications

E le tatau ona faatonuina le Ciprinol mo faamai ma tuutuuga nei:

  • se maualuga maualuga o le lagona lelei i le ciprofloxacin, isi fualaau oona o le vaega o fluoroquinolones poo isi vaega o fualaau.
  • maʻitaga ma le fafagaina taimi,
  • e oʻo i le 18 tausaga (sei vagana ai le togafitiga o faʻafitauli na mafua mai i le Pseudomonas aeruginosa i tamaiti mai le 5 i le 17 tausaga le matutua o loʻo mafatia i le cystic fibrosis pulmonary, ua faʻaaogaina foi mo togafitiga ma le puipuia o anthrax i tamaiti),
  • aua le faʻaaogaina le fualaau faasaina i le taimi e tasi Tizanidine.

O le Ciprinol ua faʻamaonia ma le faʻaeteete i tagata gasegase e ogaoga atherosclerosis vaʻa o le faiʻai, toto le mama i totonu o le faiʻai, faʻapea foʻi ma tagata mafatia epilepsy, gasegase o le mafaufau, gaʻo fatugaʻo poʻo le ate. O le tulaga o tagata matutua oeo loʻo togafitia togafitiga ma le fualaau faasaina, faapea foi i latou e le lava le glucose-6-phosphate dehydrogenase, e tatau ona mataituina lelei.

Faʻaiʻuga

  • Polokalame masini: o se faʻalavelave o mea faʻalavelave faʻafuaseʻi, anorexia, hepatonecrosis, hepatitis, jalestice cholestatic, pseudomembranous colitis.
  • Faʻamatalaga tutotonu masani:tiga o le ulu, migraine, maualuga maualuga o le lelava ma le atuatuvale, le mautonu, le mautonu, le fiafia, faʻanoanoa, faateleina ICP, atuatuvale, mafaufau le mafaufau, hallucinations, isi gaioiga o le mafaufau.
  • O totoga leo:mafaufau le lelei, sogisogi, faʻalogo, vaitaimi taimi.
  • Polokalama cardiovascular: faʻafitauli o le fatu, Tachycardia, faʻaitiitia le toto maualuga, faʻavave taimi.
  • Hematopoietic system: anemia, leukopenia, thrombocytopenia, granulocytopenia, thrombocytosis, leukocytosis.
  • Urinary system: crystalluria, hematuria, glomerulonephritis, polyuria, dysuria, albuminuria, totoga toto, nephritis, faʻaitiitia ai le gaosiga o le gaosiga o gaʻo.
  • Faailoga faʻamaʻi: urticaria, afaina o le paʻu, paʻu ma le toto, totoga o le paʻu, vailaʻau faʻasaina, edema, vasculitis, erythema nodosum, mimita, ma isi.
  • Polokafe masukalokeletal: gasegase, faʻasolosolo, tuai o le tendon, tendovaginitis, myalgia, edema.
  • Isi faʻaaliga: faʻamolemole, faʻalogo i le malamalama, vevela, tulaga o vaivaiga lautele.
  • E tusa ai ma faʻamaumauga a le laboratory: faʻateleina le gaioiga o gasegase o le gasegase ma alkaline phosphatase, hypoprotrombinemia, hyperuricemia, hypercreatininemia, hyperbilirubinemia, hyperglycemia.
  • Pe a faʻafeiloaʻi, e mafai ona aliali mai tali a le lotoifale.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o le Ciprinol (metotia ma metotia)

O le faʻaaogaina o le fofo o le Ciprinol ma le Ciprinol 500 mg (i totonu o maʻalaʻau) e faʻaluaina faʻalua i le aso. I ituaiga malū o faʻamaʻi pipisi o le urinary or respiratory tract, faʻapea foʻi ma manava manava se tasi o fualaau o fualaau faasaina ua faatonuina 250 mg. I faʻafitauli ogaoga o faʻamaʻi poʻo faʻamaʻi faigata, e tatau i le tagata maʻi ona ave le 500 poʻo le 750 mg o le vailaʻau.

O le faʻatonuga mo Ciprinol 500 mg o loʻo maua ai e le gonorrhea le fualaau oona e ave i lenei fua faʻatatau tasi. Afai o loʻo faʻatinoina le puleaina o le tino, e tatau ona faʻavave le fufuluina, ma se fualaau ole 200-400 mg. Afai o le tagata maʻi e maua i le tino gonorrhea, 100 mg o le Ciprinol e tasi na faia i le vavalalata. Mo le puipuia o faʻasologa o faʻalavelave faʻafuaseʻi, pe a ma le 1 le itula ao lei amataina le taotoga, o le 200-400 mg o le Ciprinol e faʻatonuina i le maʻi.

Afai o le tagata gasegase ua soli ai fatugaʻo, ona faʻaititia lea i le afa le fualaau o fualaau oona mo le fofogaina ole fofoga.

E tatau ona e inuina fualaau aʻo leʻi 'ai, e taua le inuina o fualaau faʻasaina i le tele o vai.

Faʻasalaga

Faʻatasi ai ma se faʻalavelave, o se faʻaaliga o le tele o faʻamaoniga e mafai ona maitauina: vavaotiga o le maʻi, vomiting, afu, manava. I le tulaga o le ogaoga o le faʻalavelave, le iloa le mafaufau, le mautonu, faʻavevesi, faʻaalia o faʻataʻitaʻiga e mafai.

O togafitiga faʻapitoa o loʻo faia, e taua le faʻamautinoa e maua e le tagata maʻi le tele o le vai, ma fufulu le manava. O meaola, gaʻo ua faʻaaogaina o loʻo faʻatulagaina.

Fegalegaleaiga

Afai o togafitiga i le taimi e tasi Ciprinol ma Didanosine, ona i ai lea o le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o le ciprofloxacin.

I lalo o le faatosinaga o le ciprofloxacin, ua faateleina ai le faateleina o le faateleina ma le afa-ola o leophylline ma isi xanthines.

Faatasi ai ma togafitiga tutusa ma le ciprofloxacin ma gasegase o le hypoglycemic oral, faapea foi ma mea e le masani ai, o le fuainumera prothrombin ua faaitiitia.

Masalo o le atinaʻeina o le faoa faamalosi ao aveina ciprofloxacin ma NSAIDs.

E mafai ona faʻaitiitia le faʻamaʻi o le ciprofloxacin ma togafitiga tutusa ma faʻamaʻi, fualaau faʻasaina o loʻo i ai le alumini, iron, zinc, ma magnesium ion. E taua le faʻamautinoa o le vaeluaga i le va o le tagofia o fualaau oona e le itiiti ifo i le 4 itula.

Afai e faʻaaogaina le ciprofloxacin ma le cyclosporin i le taimi lava e tasi, ona faʻaleleia ai lea o le aʻafiaga o le nephrotoxic.

Metoclopramide faʻaauau le faʻaaogaina o le ciprofloxacin. O se taunuuga, o le taimi e oʻo atu ai i le maualuga o le maualuga o le plasma concentration e faʻaitiitia.

I le togafitiga o le ciprofloxacin ma fualaau oona, o le manava o le ciprofloxacin ua faʻagesegese ma o lona faʻatupulaia i le plasma e faʻateleina.

Faatasi ai ma le pulega tutusa ma isi vailaʻau o loʻo i ai le aʻafiaga o le antimicrobial, o le synergism e masani ona lauiloa.

Faatonuga faapitoa

O tagata o loʻo mafatia i le faoa faamalosi, maʻi o le maʻi, maʻi faʻamaʻi ma gasegase o le mafaufau, ciprofloxacin e naʻo le i ai o faailoga taua.

Afai e matauina le manava manaia i le taimi o togafitiga, e tatau ona le aofia ai se tino ogaoga.pseudomembranous colitis. Pe a faʻamaonia sea ituaiga o siama, e tatau ona vave faalēaogāina le fualaau faasaina ma togafitia le maʻi.

Afai e matauina le tiga o le tendon, e pei foi o faailoga muamua o le tendalagenitis, o le faagasologa o togafitiga e taofiofia, aua o loo i ai ni mataupu o le afaina o le tendon ma malepe i le taimi o togafitiga ma le fluoroquinolones.

E le tatau ona faʻatino le gaioiga faaletino i le taimi o le togafitiga ciprofloxacin.

Ole aso faatagaina i aso taitasi e le tatau ona sili atu, ona o le faateleina o le crystalluria ua faateleina. Ina ia faatumauina se tulaga masani o gaioiga o gaioiga, e taua le lava o vai i taimi o togafitiga.

Aʻo togafitiga ma le vailaʻau, e le tatau ona faʻatagaina le faʻamalolo o le UV.

I tagata e leai se glucose-6-phosphate dehydrogenase, o le anemia hemolytic e mafai ona tupu ma le puleaina o Ciprinol.

Pe a togafitia i se vailaau faʻamaʻi, e tatau i se tasi ona vaʻaia ma le faʻaeteete taavale ma faia isi gaioiga e fesoʻotai ma le faʻalogo atili.

Analogs ma se aʻafiaga faapena o fualaau faasaina Tsiprovin, Cyprus, Ciprolon, Cypropane, Cyproquin, Tariferid, Syflox, Perty, Renor, Oflomak, Norilet, Ole maualuga, Negaflox, Norfacin ma isi. O nei mea faʻalogo uma e mafai ona faʻamaonia pe a uma ona faʻatagaina e se fomaʻi. E fautuaina e fesili i lau fomaʻi pe o le a le vailaau e talafeagai e filifili ai, faʻapea foi pe o se vailaau faʻamaʻi pe leai foi.

Faʻamamaga

Faʻatasiga o le ciprinol ma ceftazidime ma le azlocillin i togafitiga o faʻamaʻi na faʻaosofia e Pseudomonas spp. i le togafitiga o faʻamaʻi pipisi o le streptococcal, o faʻatasi ai ma le meslocillin, azlocillin, ma isi beto-lactam antibiotic e faʻatagaina. I le togafitiga o siama pipisi, o le vailaau ua tuufaatasia ma vancomycin ma isoxazolepenicillins. I le togafitiga o faʻamaʻi maʻi anaerobic, e faʻatagaina se faʻatasi ma le metronidazole ma le clindamycin.

Faʻatau ai le ava malosi

E faasaina le inu ava malosi i le taimi o togafitiga ma Ciprinol.

E mafai ona faʻamaonia le fualaau mo le togafitiga o tamaiti ma tama talavou i lalo ifo o le 18 tausaga le matua pe afai o togafitiga ma faʻasologa o le anthrax e tatau ai, faʻapea foi i le togafitiga o faʻafitauli na mafua mai i le Pseudomonas aeruginosa i tamaiti ma cystic fibrosis pulmonary.

Ciprofloxacin

Ciprofloxacin: faatonuga mo le faʻaoga ma iloiloga

Igoa Latina: Ciprofloxacinum

ATX Code: S03AA07

Mea gaosi galue: Ciprofloxacin (Ciprofloxacinum)

Faʻataʻitaʻiga: PJSC Farmak, PJSC Technolog, JJSC Kyivmedpreparat (Iukureini), LLC Ozon, JJSC Veropharm, Faʻailoga a le JJSC (Rusia), C.O. Rompharm Kamupani S.R.L. (Romania)

Faʻafouina le faʻamatalaga ma le ata: 04/30/2018

Tau o falemaʻi: mai 6 ru.

O le Ciprofloxacin o se vailaau faʻamaʻi faʻamaʻi ma le tele o gaioiga faʻamalosi mai le vaega o fluoroquinolones.

Faʻamatalaga i luga o Ciprinol

O suʻega o maʻi e iloa ai o le fesoasoani a Ciprinol na latou mafai ai ona foia le faʻamaʻi na mafua ai le faʻamaʻi. Ae ui i lea, e tele iloiloga e uiga i le faʻaalia o aʻafiaga i le taimi o togafitiga. Aemaise lava, o le dysbacteriosis, fungal infections, ma le leaga o le toto toto suesue o loo taʻua. E maitauina e tatau ona ave le antibiotic i le vaitau lea na faatonuina e le fomaʻi.

Tosiga ma le pulega

O le fualaau ua fuafuaina e le fomaʻi, e fuafua i le ogaoga o le maʻi, le ituaiga o siama, le tulaga o le tino, tausaga (lalo ifo o le 18 pe sili atu i le 60), le mamafa ma le fatu fatu.

Faailoga mo le faʻaaogaina

Tuʻu faʻatasi / aso taitasi mo tagata matutua

Le aofai o togafitiga

(i le amanaʻiaina o togafitiga faʻatasi ma ituaiga matuaeral o le ciprofloxacin)

Falemaʻi i lalo ifo o le tino

O loʻo maua i luga o le faʻamaʻi pipisi

Vaʻaia o le sinusitis masani

Faʻasologa o le supipéra otitis media

Faʻaleagaina o le otitis

Urinary tract infections

Maleopausal women - pe tusa ma le 500 mg

O le cystitis faigata, o le pielonephritia faigata

A itiiti ifo ma le 10 aso, i nisi o tulaga (faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma abscesses) - e oʻo atu i le 21 aso

2-4 vaiaso (aute)

4-6 vaiaso (faʻasolosolo)

Iniseti faʻamaʻi

Gurecoccal urethritis ma le cervicitis

Se fuataga e tasi o le 500 mg

Orchoepididymitis ma faamaʻi inflammatory o okeni pelvic

Le itiiti ifo i le 14 aso

Inisinia gasegase ma faʻamaʻi pipisi

Tuai e mafua mai i siama siama, e aofia ai Shigella spp, sei vagana ai le type Istella dysenteriae I ma le togafitiga faʻapitoa o le manava o tagata femalagaai ogaoga

Faʻailoga e mafua mai i le ituaiga o le dysenteria I type Shigella

Vibrio chlera manava

Gram-aʻafiaga faʻamaʻi-intoma-abdomina

Paʻu o le paʻu ma le susu

Paʻu faʻatasi ma ponaivi

Puipuiga ma togafitiga o faʻamaʻi pipisi i tagata gasegase i le neutropenia. Talosaga fautuaina ma isi vailaʻau

Faʻaauau le togafitiga seia oʻo i le iʻuga o le vaitaimi ole neutropenia.

Puipuiga o faʻamaʻi pipisi e mafua mai i le Neisseria meningitides

Faʻailoaina o faʻasalalau ma togafitiga o anthrax. O togafitiga e tatau ona amata i se taimi vave lava pe'ā uma ona masalomia pe faʻamaonia le faʻamaʻi.

60 aso mai le faʻamaoniga

Mo tagata matutua, o le fuainumera e faʻaititia i le 30%.

Tagata maʻi e maua le gaʻo galuega: o le faʻasolosolo ole laasaga e le manaʻomia.

Tagata mamaʻi e le atoatoa le aoga: o le fuataga e fetuunai e tusa ai ma le laulau:

250-500 mg tasi i le 24 itula

250-500 mg i soo se 24 itula pe a maeʻa

250-500 mg i soo se 24 itula pe a maeʻa

Faʻamataʻuga itu

I luga o le vaega o le paʻu ma mea faʻapipiʻi: erythema multiforme ma nodosum.

Mai le cardiovascular system: faʻasolosolo o le vaitaimi QT, faʻasolosolo i le ventricular (e aofia ai ituaiga o vailaʻau), vasculitis, vevela vevela, migraine, faʻanoanoa.

Mai le gastrointestinal tract ma le ate: afaina, leai se mea.

Mai le itu o le popolega ma le mafaufau: faʻalavelave faʻalavelave, faʻavevesi, vevesi, vevesi, mea e seasea tutupu, faʻalavelave faʻafuaseʻi o le faʻalogo, afu, paʻuʻese ma le faʻamaʻi, faʻasolosolo faʻatasi, faʻaleagaina, gaoia, lagona o le fefe ma le fenumiai, moe, atuatuvalega, faʻanoanoa, le fiafia ma le manogi faʻalavelave vaaia (diplopia, chromatopsia), gasegase, faʻalogo le tumau. Afai o nei gaioiga e tutupu, ia vave faʻaaogaina le fualaau faasaina ma logo i le fomaʻi.

Mai le polokalame o le hemopoietic: thrombocytopenia, e seasea ona tupu - leukocytosis, thrombocytosis, anemia hemolytic, anemia, agranulocytosis, pancytopenia (lamatiaga ola), le mautonu o le toto o le ponaivi (lamatiaga ola).

Faʻatonuga ma le faʻaogaina o le tino: fualaau faasaina, faapea foi ma le pueina o ata, e seasea ona maua i le bronchospasm, e seasea lava o le anaphylactic shock, myalgia, maʻi o Lyell, lesefesa interstitial, hepatitis.

Polokafe masikosolo: gasegase, faateleina le musika ma le gaogao. E seasea ona tupu - vaivaiga o le musika, tendonitis, lupe o le tendon (e masani lava o le Achilles tendon), faʻavavevavega o faʻamaoniga o le myasthenia gravis.

Vailaau o le respiratory: puupuu le manava (e aofia ai ma fetu).

Tulaga lautele: asthenia, fiva, fulafula, afu (hyperhidrosis).

Uunaia i luga ole faʻailoga suʻesuʻe: hyperglycemia, o se suiga i le maualuga o le gathrombin, o se faʻaopoopoga o gaoioiga amylase.

Talosaga faʻaoga

Aʻo leʻi amata togafitiga, faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi

Afai ogaoga ma faaumiumi le manava manava e tupu i le taimi poʻo le maeʻa foi togafitiga, faʻafesoʻotaʻi loa se fomaʻi.

Afai ei ai ni tiga i totini, e tatau ona e taofia le ave o vailaʻau ma faʻatalanoa se fomaʻi.

Aafiaga i luga o le malosi e ave ai se taavale ma galue i auala

I le taimi o togafitiga, e tatau i se tasi ona aloese mai le auai i gaoioiga matautia e ono lamatia ai le mafaufau ma le saoasaoa o le mafaufau ma le gaioiga.

Sauniuniga saogalemu

Malosiaga o le atherosclerosis o vaʻaia, cerebrovascular accident, mental illness, syndrome epileptic, epilepsy, gasegase ogaoga ma / poʻo le ate, tausaga matua.

Loto fatu. E tatau ona faʻaaogaina le Ciprofloxacin ma le faʻaeteete faʻatasi ai ma vailaau faʻasaina o le faalauteleina o le QT (mo se faʻataʻitaʻiga, vasega I ma le III antiarrhythmic drugs), poʻo ni tagata gasegase e iai se faʻalavelave tele o le atinaʻeina o ituaiga o mea e faʻaaogaina (mo se faʻataʻitaʻiga, faatasi ai ma le faʻalaloaina o le vaitau QT, le hypokalemia faʻasaoina).

Polokafe masukalokeletal.I faailoga muamua o le tendonitis (o le tiga tele o le sooga, mumū), e tatau ona taofi le faʻaaogaina o le ciprofloxacin, o le gaioiga faʻaletino e tatau ona faʻasalaina, aua ei ai se tulaga lamatia o le gau o le tendon, ma talanoa i se fomai. E tatau ona faʻaaogaina le Ciprofloxacin ma le faʻaeteete i tagata gasegase e maua ai ni mea faʻamaʻi ma se talafaasolopito o faʻamaʻi pipisi e fesootaʻi ma quinolones.

O le Ciprofloxacin e faʻaleleia vaivaiga o le muscle i tagata gasegase i le myasthenia gravis.

Faʻaaoga ma le faʻaeteete pe afai ei ai se talaʻaga o le paʻa, maʻi o le mafaufau (faʻavaivai, mafaufau), faʻalavelave faʻapitoa (faʻatasi ai ma le le mafaia o le ate). I se tulaga e seasea tupu, o faʻafitauli o le mafaufau e faʻaalia i suʻega taumafai. I nei tulaga, e tatau ona e vave taofia le ave o le ciprofloxacin ma logo lau fomaʻi.

Pe a ave le ciprofloxacin, e mafai ona tupu se tali o le photosensitization, o lea e tatau i tagata ona aloese mai le faafesootai ma le susulu o le la ma le malamalama o le UV. Togafitiga i lenei mataupu e tatau ona faamutaina.

E tatau ona faʻaalia le faʻaeteete aʻo faʻaaoga le ciprofloxacin ma leopopollline, methylxanthine, caffeine, duloxetine, clozapine, aua o se faʻaopoopoga o le faʻaogaina o nei fualaau oona i totonu o le toto e mafai ona mafua ai ni aʻafiaga leaga.

Ina ia aloese mai le atinaʻeina o crystalluria, e le tatau ona sili atu le tele o fualaau fautuaina i aso taitasi, ia lava le malosi o le suavai ma le tausiga o se gaioiga suamalie.

Pharmacokinetics

Pe a faʻaalia i le tautala, o le ciprofloxacin e toetoe lava a maeʻaeʻa ma e vave lava ona galo mai le vaega o meaʻai (e masani lava i le jejunum ma duodenum). O le 'ai e faʻafefe ai le faʻafefe, ae le afaina ai le bioavailability ma le maualuga o le faʻamasinoga. O le leai o se avanoa e 50-85%, ma o le numera o tufatufaga e 2-3.5 l / kg. O le Ciprofloxacin e fusifusia i masini plasma e tusa ma le 20-40%. O le maualuga maualuga o se vailaau i le tino pe a ave i luga ole tautala pe a ma le 60-90 minute. O le maualuga o le faʻatulagaga e fesoʻotaʻi faʻatasi ma le fua na maua ma i doses of 1000, 750, 500 ma le 250 mg o le 5.4, 4.3, 2.4 ma le 1.2 μg / ml. 12 itula i le maea ai o le taumafaina o le 750, 500 ma le 250 mg, o le anotusi o le ciprofloxacin i le plasma e faaitiitia i le 0.4, 0.2 ma le 0.1 μg / ml.

O le vailaʻau e lelei le tufatufaina i totonu ole tino (e le aofia ai meaola e faʻamaoaigaina i gaʻo, e fai ma faʻataʻitaʻiga, o neura). O lona totonugalemu i totonu o masini e 2-12 taimi maualuga nai lo le plasma toto. O loʻo maua i totonu o le paʻu, paʻu, suamalie o le peritoneal, tonsils, cartilage faʻapitoa ma le synovial fluid, ponaivi ma gaʻo maso, iniseti, ate, bile, gall juv, fatuga ma fatuga, gaʻo o le vaega o le iniseti ma le pelvis (centerus, ovaries ma le fallopian) afu, afaina), fusi o le gutu prostate, suamalie semina, pulelasi bronchial, mea o le tino.

O le Ciprofloxacin e ulufale atu i totonu o le suavai o le popo i nai vaega laiti, pe afai o le mea o iai i le leai o se gaioiga mimilo i le masini o le 6-10% o lena mea i le toto, ma le folasia o le inflammatory, e 14-37%.

O le Ciprofloxacin foi e pipiʻi lelei i totonu o le lymph, pleura, ocular fluid, peritoneum ma le placenta. O lona faʻaauau i le neutrophils toto e 2-7 taimi maualuga nai lo le toto toto. O le tuufaatasiga o loʻo faʻafefiloi i le ate e tusa ma le 15-30%, faʻamalosi ai metabolites (formylcycrofloxacin, diethylcycrofloxacin, oxociprofloxacin, sulfociprofloxacin).

O le afa o le ola o le ciprofloxacin e tusa ma le 4 itula, faatasi ai ma le faaletonu masani o le malepelepe i le 12 itula. E mafua mai i fatugaʻo e ala i le faʻaaogaina o masini ma le faʻamaʻiina o masini i le fesuiaiga e le suia (40-50%) ma i le foliga o metabolites (15%), o le vaega e totoe o loʻo faʻaaogaina i le gastrointestinal tract. O sina vaega itiiti o le ciprofloxacin ua faʻateleina i susu susu. O le lafoaʻiga lautele o le 3-5 ml / min / kg, ma le faʻatagaga atoa e 8-10 ml / min / kg.

I le faaletonu masani ole CC (CC sili atu nai lo le 20 ml / min), o le tikeri o le ciprofloxacin e ala i fatugaʻo e faaitiitia, ae e le aʻafia i le tino ona o le faateleina o le tau o le tino i lenei mea ma lona excretion e ala i le gastrointestinal tract.

Aʻo faia se faʻasalaga faʻaleagaina o le vailaau faʻasaina i se fuataga o le 200 mg, o le maualuga o le maualuga o le ciprofloxacin o le 2.1 μg / ml e oʻo i le 60 minute. A maeʻa le puleaina o le tino, o mea uma o le ciprofloxacin i le urine i le 2 itula muamua ina ua uma ona afaina e toetoe 100 taimi sili atu nai lo le plasma o le toto, lea e sili atu nai lo le mea e sili ona taofiofia ai le tele o faʻamaʻi pipisi.

Pe a faʻaaogaina pito i luga, o le ciprofloxacin e pipiʻi lelei i totonu o vavae o le mata: o le potu pito i luma ma le pupuʻu, aemaise lava i le faaleagaina o le epithelium. Pe a faʻaleagaina, o le a faʻapipiʻiina i totonu i totonu o faʻasalalauga e mafai ona faʻaumatia le tele o faʻamaʻi mafuaʻaga o faʻamaʻi pipisi.

A maeʻa le faʻapipiʻi tasi, o le mea e maua i le ciprofloxacin i le susu o le potu pito i luma o le mata e fuafuaina pe a uma le 10 minute ma e 100 μg / ml. O le maualuga o le maualuga o le tuufaatasiga i le susu o le potu pito i luma ua ausia pe a uma le 1 itula ma e tutusa ma le 190 μg / ml. A maeʻa le 2 itula, ona amata lea ona faʻaitiitia le faʻatonuga o le ciprofloxacin, ae o lona aʻafiaga i le tino e faʻalauteleina ma tumau mo le 6 itula, i le susu o le potu pito i luma - e oʻo atu i le 4 itula.

A maeʻa le faʻamalosi, e mafai ona mataʻituina le faʻaleleia lelei o le ciprofloxacin. Pe a faʻaaoga i le foliga o le mata e faʻafefe 4 taimi i le aso i mata uma mo le 7 aso, o le avega masani o le vailaau i le plasma toto e le sili atu i le 2-2.5 ng / ml, ma o le maualuga maualuga o le concentration e itiiti ifo i le 5 ng / ml.

Faʻaaogā masani (papa maʻa, fofo mo le faʻasolosolo, faʻamoemoe mo le sauniuniga o se vaifofo mo le faʻasolo)

I tagata matutua, o le ciprofloxacin e faʻaaogaina mo le togafitiga ma le puipuia o faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi pipisi e mafua mai i meaola ninii:

  • bronchitis (faʻasolosolo i totonu o le taʻavale ma le gaʻo), bronchiectasis, pneumonia, cystic fibrosis ma isi faʻamaʻi pipisi,
  • muaitis, sinusitis, pharyngitis, otitis media, sinusitis, tonsillitis, mastoiditis ma isi faʻamaʻi o tino o le ENT,
  • pielonephritis, cystitis ma isi faʻamaʻi pipisi o fatuga ma fatu urinary,
  • adnexitis, gonorrhea, prostatitis, chlamydia ma isi faʻamaʻi pipisi o totoga o le pelvic ma genital,
  • gasegase faʻamaʻi o le gastrointestinal tract (gastrointestinal tract), peʻalele, mimiti ile intraperitoneal, ma isi faʻamaʻi pipisi o le tino,
  • uluaʻi faʻamaʻi pipisi, mumu, abscesses, manua, phlegmon ma isi faʻamaʻi o le paʻu ma masini mumu,
  • afaina o le ponaivi, osteomyelitis ma isi faʻamaʻi pipisi o ponaivi ma sooga,
  • taotoga (e puipuia ai faʻamaʻi),
  • anthrax pulmonary (mo le puipuia ma togafitiga),
  • faʻamaʻi pipisi i le talaaga o le le faʻamalosi e maua mai i togafitiga faʻamaʻi ma faʻamaʻi faʻamalositope poo le neutropenia.

Mo tamaiti e taʻi 5 i le 17 tausaga, Ciprofloxacin ua faʻamatalaina masani mo le cystic fibrosis pulmonary mo le togafitiga o faʻafitauli na mafua mai i le Pseudomonas aeruginosa, faapea foi ma le puipuia ma togafitiga o anthrax pulmonary (Bacillus anthracis).

O se fofo mo le afaina ma se manatu mo le sauniuniga o se fofo mo le afuina o loo faaaogaina foi mo matala o le tino ma faamaʻi pipisi lautele o le tino - sepsis.

O loʻo faʻatulagaina papatini mo le KFOR (faʻaaogaina o le intestinal decontamination) mo tagata mamaʻi na faʻaitiitia le puipuiga.

Talosaga sili (mata mata, mata ma taliga)

O faʻafitauli o le Ciprofloxacin e faʻaaogaina mo togafitiga ma le puipuia o faʻamaʻi pipisi e mafua mai i meaola ninii e maaleale i le ciprofloxacin:

  • (o le mata o le mata, mata o le mata ma le taliga): o le pipili, gafacute ma le tino conjunctivitis, blepharoconjunctivitis, keratitis, keratoconjunctivitis, meibomite (karite), chronic dacryocystitis, siama siama o le kiona, siama siama o le koni, ma le afaina o mata ona o le tiga fomai tipitipi,
  • otorhinolaryngology (mata o taliga ma taliga): faʻamatalaga i fafo otitis, togafitiga o faʻalavelave faʻalavelave i le taimi o faʻasologa.

Palama vali ata

O fualaau o le Ciprofloxacin e faanatinati pe a uma le taumafataga, faʻamalo atoa, ma sina aofaiga o le vai. O le aveina o laumei i luga o se manava gaogao e faʻavaveina ai le faʻaaogāina o le mea galue malosi.

Fautuaina le tootoo: 250 mg 2-3 taimi i le aso, ma faʻamaʻi pipisi - 500-750 mg 2 taimi i le aso (1 taimi i le 12 itula).

Faʻavae e faʻatatau i faʻamaʻi / tulaga:

  • urinary tract infection: faalua i le aso, 250-500 mg i se vasega o le 7 i le 10 aso,
  • chronic prostatitis: faalua i le aso i le 500 mg mo le 28 aso,
  • poloka gonorrhea faigata: 250-500 mg tasi,
  • faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi faʻatasi ma le chlamydia ma le mycoplasmosis: faalua i le aso (1 taimi i le 12 itula) 750 mg i se vasega mai le 7 i le 10 aso,
  • chancroid: faalua i le aso, 500 mg mo ni nai aso,
  • faʻataʻavalevale manu i le nasopharynx: 500-750 mg tasi,
  • siakiina o le salmonella masani: faalua i le aso, 500 mg i le (pe a tatau, faateleina i le 750 mg) i se vasega e oo atu i le 28 aso,
  • Ole gasegase ogaoga (cystic fibrosis faifaipea, faʻamaʻi pipisi, ponaivi, sooga) e mafua mai i le pseudomonads poʻo le staphylococci, pneumonia tele e mafua mai i le streptococci, siama o chlamydial o le gaosiga o le genitourinary: faalua i le aso (1 taimi i le 12 itula) i se fualaau o le 750 mg (togafitiga mo le osteomyelitis mafai ona oʻo atu i le 60 aso)
  • faʻamaʻi pipisi o le gastrointestinal tract e mafua mai i le Staphylococcus aureus: faalua i le aso (1 le taimi i le 12 itula) i se fua o le 750 mg i le vasega 7 i le 28 aso,
  • faʻafitauli na mafua mai i le Pseudomonas aeruginosa i tamaiti 5-17 tausaga ma cystic fibrosis pulmonary: faalua i le aso i le 20 mg / kg (maualuga le aofaʻi - 1500 mg) i le vasega 10 i le 14 aso,
  • o le anthrax pulmonary (togafitiga ma le puipuiga): faalua i aso taʻitasi mo tamaiti 15 mg / kg, tagata matutua 500 mg (maualuga o doses: tasi - 500 mg, aso - 1000 mg), le togafitiga - e oʻo i le 60 aso, amata ona tago i le fualaau E tatau ona vave faʻamaʻi (masalomia pe faʻamaonia).

Le fua faatatau maualuga ole aso o le ciprofloxacin i le le atoatoa:

  • kiliata creatinine (CC) 31-60 ml / min / 1.73 m 2 poʻo le concentin serum concentrate o 1.4-1.9 mg / 100 ml - 1000 mg,
  • KK 2 poo le concentin concentinine concentration> 2 mg / 100 ml - 500 mg.

O maʻi i le hemo- poʻo le dialysis peritoneal e tatau ona ave fualaau i le maeʻa ai o se faʻasalaga.

O maʻi matutua e manaʻomia le faʻaititia o le 30%.

Fofo mo le afaina, taulai mo le sauniuniga o se fofo mo le afaina

O le vailaau faʻasaina e faia i se tulaga vavalalata, faʻagesegese, i totonu o se vela lapoa, e faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻafitauli i le nofoaga o inisiua. Faʻamatalaga o le 200 mg o le ciprofloxacin, e 30 minute, 400 mg - 60 minute.

Aʻo leʻi faʻaogaina, e tatau ona faʻaitiitia le fofo mo le sauniuniga o le fofo o le fofo ile 50ml ole fofo ole fofo: 0.9% masini soda, vaifofo Ringer, 5% poo le 10% solution solution, 10% fofo fructose, 5% solu solution ole 0.225 -0.45% vai solution o le sodium chloride.

Ole fofo ole fofo ole fofo ole fofo ole fofo ole fofo ole fofo ole fofo: 0.9% o le satela chloride, Solution Ringer ma Ringer Lactate, 5% poo le 10% solution solution, 10% fosose solution, 5% lextrose solution mai 0.225-0.45 % vaifofo o le sodium chloride. O le fofo e maua pe a maeʻa ona faʻafefiloi e tatau ona faʻaaogaina vave i le vave e mafai ai ina ia mafai ai ona faʻamalosi.

Afai e le o faʻamaonia le fesoʻotaʻiga ma se isi fofo / fualaau faasaina, o le solution ciprofloxacin infusion solution e faʻapitoa ona faʻatonutonuina. O faʻaaliga iloga o le le mautonu o le faʻafefe, o le pouliuli poʻo le suʻesuʻeina o le vai. O le faʻaaogaina o le hydrogen (pH) o le solution o le ciprofloxacin infusion o le 3.5-4.6, o le mea lea e le fetaui ma fofo / sauniuniga uma e le maloloina pe faaletino i ia tulaga o le pH (solution o le heparin, penisillin), aemaise lava ma le sui o le pH i le itu alkaline. Ona o le teuina o le vaifofo i le maualalo o le vevela, o le faʻaaogaina o se sosolo e mafai ona solu i le vevela o le potu e mafai. E le fautuaina le teuina o le fofo i totonu o le pusaaisa ma faʻamalo, ona e na o se vai mama ma manino e fetaui mo le faʻaaoga.

Fautuaina togafitiga ole fua mo le ciprofloxacin mo tagata matutua matutua:

  • afaina o le manava o le tino: faalagolago i le tulaga o le tagata maʻi ma le mamafa o le pisia o siama - 2 pe 3 taimi i le aso, 400 mg ia,
  • faʻamaʻi pipisi o le faiga o genitourinary: faʻalavelave, le faʻalavelave - 2 taimi i le aso mai le 200 i le 400 mg, faigata - 2 pe 3 taimi i le aso, 400 mg,
  • adnexitis, prostatitis e le masani ai, orchitis, epididymitis: 2 pe 3 taimi i le aso, 400 mg ia,
  • manava manava: 2 taimi i le aso, 400 mg i le tasi,
  • isi faʻamaʻi o loʻo lisiina i le vaega "Faʻaaliga mo le Faʻaaogāina": 2 taimi i le aso, 400 mg i le tasi,
  • O le faʻamalosia o le faʻamaʻi o le tino, aemaise lava ia na mafua mai i le Staphylococcus spp., Pseudomonas spp., Streptococcus spp., e aofia ai le niumonia na mafua mai i le Streptococcus spp., peritonitis, faʻamaʻi o ponaivi ma sooga, septicemia, toe faʻafouina o faʻamaʻi pipisi i le cystic fibrosis: 400 mg 3 taimi i le aso ,
  • pulmonary (inhalation) ituaiga anthrax: 2 taimi i le aso, 400 mg i le 60 aso (mo togafitiga ma puipuiga).

Faʻamālōlōina o le fua o le ciprofloxacin i tagata matutua matutua o loʻo faʻataunuʻu i lalo, e fuafua i le ogaoga o le maʻi ma le faailo o le QC.

Mo togafitiga i tamaiti e taʻi 5-17 tausaga, o faʻafitauli o le Pseudomonas aeruginosa e mafua mai i le cystic fibrosis pulmonary e fautuaina 3 taimi i le aso o le 10 mg / kg (maualuga ile aso - 1200 mg) mo le 10-14 aso. Mo le togafitiga ma le puipuia o anthrax pulmonary, e 2 infusions i aso taitasi o le 10 mg / kg o le ciprofloxacin e fautuaina (maualuga le tasi - 400 mg, aso - 800 mg), vasega - 60 aso.

Le fua faatatau maualuga ole aso o le ciprofloxacin i le le atoatoa:

  • kiliata creatinine (CC) 31-60 ml / min / 1.73 m 2 poʻo le concentin serum concentrate o 1.4-1.9 mg / 100 ml - 800 mg,
  • KK 2 poʻo le concentinine concentration concentration> 2 mg / 100 ml - 400 mg.

Mo maʻi i luga o le maʻi, o le ciprofloxacin e faʻatinoina vave lava pe a uma le vasega.

Le umi o le taimi o togafitiga:

  • le gasegase faigata tele o le gonorrhea - 1 aso,
  • faʻamaʻi pipisi o fatugaʻo, fata urinary ma le tino o le tino - e oʻo atu i le 7 aso,
  • osteomyelitis - e le silia le 60 aso,
  • gasegase o le streptococcal (ona o le lamatiaga o tuai ona faʻalavelave) - a itiiti mai o le 10 aso,
  • faʻamaʻi pipisi i le talaaga o le le faʻamalosi e maua mai i togafitiga ma faʻamaʻi faʻamaʻi - i le taimi atoa ole neutropenia,
  • isi faʻamaʻi - 7-14 aso.

Paʻu mata, mata ma taliga

I faʻataʻitaʻiga faʻapitoa, o laʻau o le ciprofloxacin (ophthalmic, ophthalmic and ear) e totoina i totonu o le pusa o le conjunctival.

Faʻamaumauga e faʻalagolago i le ituaiga o faʻamaʻi ma le mamafa o le faʻaogaina o le inflammatory:

  • gasegase gasegase, pisipitisitis (faigofie, palasi ma ulcerative), meibomites: 1-2 faʻafefe 4-8 taimi i le aso mo 5-14 aso,
  • keratitis: 1 paʻu mai le 6 taimi i le aso mo aso 14-28,
  • siama gasegase oona: 1 aso - 1 paʻu i 15 minute uma mo le 6 itula muamua o togafitiga, ona 1 faʻaititia i le 30 minute i le taimi o le fafagu, 2 aso - 1 paʻu i itula uma ile itula faʻafefe, 3 to 14th aso - i le taimi o itula mataʻutia, 1 faʻaitiitia i le 4 itula. Afai e le tupu le epithelisation i le maeʻa ai o le 14 aso o togafitiga, e mafai ona faʻaauau le togafitiga mo le isi 7 aso,
  • aute dacryocystitis: 1 paʻu 6-12 taimi i le aso ma se vasega e le silia le 14 aso,
  • mataʻa mata, e aofia ai tino mai fafo (puipuia o faʻalavelave pipisi): 1 faʻasea 4-8 taimi i le aso mo le 7-14 aso,
  • tapenaga sauniuni: 1 pasi 4 taimi i le aso mo le 2 aso aʻo leʻi faia le taotoga, 1 pasi 5 taimi ma se vaitaimi o le 10 minute vave ao le i faia le taotoga,
  • Vaʻaia le taimi (posting time complications): 1 faʻasea 4-6 taimi i le aso mo le taimi atoa, masani mai le 5 i le 30 aso.

I le otorhinolaryngology, o le vailaʻau (mata ma taliga) o le a totoina i totonu o le suʻe suʻe suʻega, i le fufulu mama muamua.

Fautuaina togafitiga ole suʻega: 2-4 taimi i le aso (poʻo le tele o taimi, pe'ā tatau ai) mo le 3-4 pa'ū. O le umi o le togafitiga e le tatau ona sili atu i le 5-10 aso, sei vagana ai o le lauolaola o le lotoifale e nofouta, ona faʻatagaina loa lea o le vasega.

Mo le faʻatinoga, e fautuaina e aumai le fofo i le vevela vevela poʻo le vevela o le tino ina ia aloese ai mai le faʻamalosia o le toto. O le tagata maʻi e tatau ona taoto i lona itu, faʻafeagai ma le taliga ua afaina, ma tumau i lenei tulaga mo le 5-10 minute i le maea ai o le faʻapipiʻi.

O nisi taimi, a maeʻa le faʻamamaina i le lotoifale o le alatusi suʻe suʻega fafo, e mafai ona tuʻuina i luga o le taliga se totoa o le cotton i totonu o le taliga Ciprofloxacin ma teu ai iina seia oʻo i le isi faʻaauau.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

Ona o le maualuga o le falemaʻi o le Ciprofloxacin ma le aʻafiaga o aʻafiaga leaga o feusuaiga, o le filifiliga e uiga i le pulega faʻatasi faʻatasi ma isi fualaau / vailaau faʻasaina e faia e le fomaʻi.

Analogues o Ciprofloxacin i foliga o laupepa: Quintor, Procipro, Ceprova, Ciprinol, Ciprobay, Ciprobid, Ciprodox, Ciprolet, Cipropan, Cifran, etc.

Analogues o le fofo mo le afaina ma taulai mo le sauniuniga o le fofo mo le afaina o Ciprofloxacin: Basigen, Ififpro, Quintor, Procipro, Tseprova, Ciprinol, Tsiprobid, ma isi.

Analogs o fomaʻi / ocular ma taliga taliga Ciprofloxacin: Betaciprol, Rocip, Ciprolet, Ciprolon, Cipromed, Ciprofloxacin-AKOS.

Tuutuuga ma tuutuuga o le teuina

Teu i se mea matutu, pouliuli i le vevela e oo atu i le 25 ° C, o le fofo mo le faʻafefete, faʻapipiʻi ma faʻafefe - aua nei faʻamaisa. Taofi ese mai le aapa atu o tamaiti.

O le ola papa o meaʻai e mai i le 2 i le 5 tausaga (faʻalagolago i le kamupanī), fofo ma le mafaufau - 2 tausaga, mata / mata ma faʻafefete o le taliga - 3 tausaga.

A uma ona tatala le fagu, teu mata ma taliga taliga mo le sili atu i le 28 aso, o mata e le toe sili atu i le 14 aso.

250 po o le 500 mg papa

E tatau ona ave laulau i luga o se manava gaogao, aua nei faimama ma inu i vai. Ole fua ole fua o le vailaʻau e 250 mg 2-3 taimi i le aso. I faʻamaʻi pipisi, e fautuaina e ave le 500-750 mg o le vailaʻau i le 12 itula (2 taimi i le aso).

Fautuaga o doses o le ciprofloxacin e faalagolago i le ituaiga o siama, le ogaoga o le faamaʻi, o le tulaga o le tino, gaioiga galue, mamafa ma le matua o le maʻi.

I le togafitiga o faʻamaʻi faigata o gaʻo ma le urinary tract, 250 mg o le Ciprinol e tatau ona faalua 2 aso i le aso mo le 7-10 aso, ma faʻamaʻi faigata - 500 mg 2 taimi i le aso mo aso e 3.

I le prostatitis masani, 500 mg o le vailaau faʻasaina ua faatonuina 2 taimi i le aso mo le 28 aso.

Mo togafitiga o faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi pipisi o le gasegase maualalo o le gasegase ogaoga, e fautuaina e ave 250-500 mg o Ciprinol 2 taimi i le aso. I le togafitiga o mataupu ogaoga, o le a oʻo i le 750 mg 2 aso i le aso.

I le gonorrhea gasegase, o se fualaau e tasi o le 250-500 mg o le ciprofloxacin ua faʻamatalaina. Afai o faʻamaʻi faʻamaʻi faʻatasi ma le mycoplasma ma le chlamydia, ona fautuaina lea ole tui ole 750 mg o le vailaʻau i le 12 itula (o le umi o le pulega e mai le 7 i le 10 aso).

I le chancroid, e fautuaina e ave le 500 mg o le Ciprinol 2 taimi i le aso mo ni nai aso.

O se tasi o fualaau o le ciprofloxacin ma le uila o Salmonellatyphi e 250 mg, peitaʻi, pe a manaʻomia, e mafai ona faʻaleleia i le 500 poʻo le 750 mg. O le taimi o le faʻatagaina e faalua i le aso, o le umi ole vasega o togafitiga e oʻo ile 4 vaiaso.

I faʻamaʻi pipisi o le paʻu o le manava, osteomyelitis ma isi faʻamaʻi pipisi, 750 mg o le vailaau faʻasaina ua faʻatulagaina 2 taimi i le aso. O le togafitiga mo le osteomyelitis e mafai ona oʻo atu i le 2 masina.

Le togafitiga o faʻamaʻi pipisi o le gastrointestinal causation e Staphylococcus aureus, 750 mg o Ciprinol e tatau ona ave i le 12 itula mo aso 7-28.

I le manava o tagata faimalaga, 500 mg o le ciprofloxacin ua faatonuina 2 taimi i le aso mo le 5-7 aso (i nisi tulaga e oo i le 14 aso).

I faʻamaʻi o le taliga, gutu ma le isu, o le fualaau e faalagolago i le ogaoga o le faʻamaʻi: faʻalelei - mai le 250 i le 500 mg, ogaoga - mai le 500 i le 750 mg. O le fualaau faasaina e faalua ona fai i le aso.

Mo le togafitiga o faʻafitauli na mafua mai i le Pseudomonas aeruginosa i tamaiti ma le cystic fibrosis pulmonary mai le 5 i le 17 tausaga, ua fautuaina e faʻaaoga le ciprofloxacin i se vailaau e 20 mg i le 1 kilokalama o le mamafa (o le maualuga maualuga e 1500 mg). I ia tulaga, Codrinol e 2 taimi i le aso mo le 10-14 aso.

I le puipuia o faʻamaʻi pipisi i taimi o taotoga, o le 500-750 mg o le Ciprinol o loʻo faʻatulagaina 1-1.5 itula aʻo leʻi faia le taotoga.

Mo le puipuia ma le togafitiga o le anthrax, o tagata matutua matutua ua faatonuina le 500 mg o le ciprinol 2 taimi i le aso, tamaiti - 15 mg o le ciprofloxacin per 1 kg o le mamafa o le tino 2 taimi i le aso. E tatau ona amata ona ave le vailaau i le taimi lava e uma ai le faʻamaʻi (masalomia pe faʻamaonia). I le amataga o togafitiga, ua fautuaina e faʻaaogaina matua matua. O le aofaʻiga o togafitiga e 60 aso.

E masani lava, o le togafitiga ma le fualaau faasaina e mai i le 7 i le 10 aso, peitaʻi, a maeʻa le faʻamautuina o le vevela, e tatau lava ona ave Ciprinol mo le isi 3 aso.

O faʻamaʻi pipisi o le gaioiga faʻapitoa e tatau ona maua le afa o le fualaau faasaina. I le togafitiga o tagata gasegase e le masani ai, ua fautuaina le faasologa o mea nei:

  • KK sili atu nai lo le 50 ml / min - le masani masani,
  • CC mai le 30 i le 50ml / min - mai le 250 i le 500 mg o le Ciprinol i taimi uma ile 12 itula,
  • KK mai le 5 i le 29 ml / minute - mai le 250 i le 500 mg o le vailaau faʻasaina ile tasi taimi ile 18 itula,
  • gasegase o loʻo i lalo o le dialysis diachoneal poʻo le totogia - mai le 250 i le 500 mg o le ciprofloxacin 1 le taimi i le 24 itula

750 mg papa

E tatau ona ave laulau i le maeʻa o meaʻai, aua le inu ma inu i le vai. Fautuaga o doses o le ciprofloxacin e faalagolago i le ituaiga o siama, le ogaoga o le faamaʻi, o le tulaga o le tino, gaioiga galue, mamafa ma le matua o le maʻi.

I le tulaga o faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi pipisi o le vaega maualalo o le manava o le tino ile 2 aso i le aso, 750 mg o le vailaau faʻasaina ua faatonuina.

Faʻatasi ai ma faigata faigata, e fautuaina e ave le 750 mg 2 taimi i le aso. O le togafitiga e mai le 10 aso, ma i tulaga faʻapitoa (faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma se tootoo o le fatu), o le umi o togafitiga e mafai ona silia ma le 21 aso.

I faʻamaʻi pipisi o le paʻu ma gaʻo susu, o le vailaʻau e ave ile 2 taimi i le aso mo le 750 mg. O le togafitiga e 7-14 aso.

I faʻamaʻi ogaoga o ponaivi ma sooga faʻasolosolo (ose oona, osteomyelitis), 750 mg o Ciprinol o loʻo faʻatulagaina 2 taimi i le aso. O le umi o le osteomyelitis togafitiga e oʻo ile 2 masina.

Mo faʻamaʻi pipisi o totoga totoga ma totoga o le toto, e fautuaina le fualaau e ave 2 taimi i le aso, 750 mg i le tasi.

Mo faʻamaʻi pipisi o le tino o le manava e mafua mai i siama siama-siama, ole taimi e ave ai le ciprofloxacin 2 taimi ile aso i le 750 mg.

I le tulaga o faʻamaʻi pipisi i le talaaga o le le atoatoa, o le vailaau faʻasaina ua faʻamaopoopoina faʻatasi ma isi antibacterial agents 2 taimi i le aso, 750 mg i le tasi.

Mo le faʻamalosi o faʻamaʻi pipisi i taimi o taotoga, 1-1.5 itula ao le i faia, o le faʻaaogaina o le 500-750 mg o le ciprofloxacin ua faʻaalia.

O le ogaoga o le faamai e aafia ai le umi o togafitiga, ae a maeʻa ona faatulaga le vevela, e tatau ona faaauau le togafitiga mo le itiiti ifo i le tolu aso. O le masani masani o togafitiga e 7-10 aso.

Faaaoga i le tamaitiiti

I le puipuia ma le togafitia o anthrax pulmonary i tamaiti 5-17 tausaga, 10 mg o le ciprofloxacin mo le 1 kg o le mamafa o le tino ua faatonuina 2 taimi i le aso. Ole fua maualuga o aso taitasi mo le vevesi o le pulega e 800 mg (maualuga le tasi le dose ile 400 mg).

I maʻi o le cystic fibrosis o tamaiti 5-17 tausaga, i le togafitiga o faʻafitauli na mafua mai i le Pseudomonas aeruginosa, 10 mg o le ciprofloxacin per 1 body weight kg ua faʻatulagaina i le 8 itula (pe a faʻatonuina i totonu o le 8 itula, e le tatau ona silia le 400 mg). O le togafitiga e mai i le 10 i le 14 aso.

I le tulaga o le le atoatoa o le galuega

O tagata maʻi ei ai le faʻamalologa o le faʻaaogaina o le tino e tatau ona maua le afa o fualaau o fualaau faasaina (silasila i le "Faʻatonuga ma Pulega: 250 ma le 500 mg Ripoti").

Faʻatasi ai ma le fatu o le creatinine concentrate i le va o le 1.4 / 100 ml ma le 1.9 mg / 100 ml poʻo le kiliaina o le creatinine o le 31 ml / min / 1.73 sq. m i le 60 ml / min / 1.73 sq. m le fua maualuga o fualaau faasaina o le 800 mg.

Mo le togafitiga o tagata gasegase e le atoatoa le malosi (faiva clearinine - e oo atu i le 30 ml / min / 1.73 sq. M, fatuga o le creatinine - sili atu i le 2 mg / 100 ml), o le afa o le aso (e le sili atu i le 400 mg i le aso) ua faatonuina. Faʻatasi ai ma tagata mamai i le mai fafo, o le a mafai ona faʻatautaia le ciprofloxacin i le telefoni 4 taimi i le aso, 50 mg i le 1 lita o le dialysate.

Faʻamatalaga e uiga i Ciprinol

O faʻamatalaga e uiga i le Ciprinol o loʻo taʻu mai ai le lelei o lenei fualaau faasaina - e fesoasoani e foia le faʻamaʻi na mafua ai le faʻamaʻi. I le taimi lava e tasi, e tele tagata e faʻapitoa le lipotiina o le atinaʻeina o aʻafiaga o le itu (faʻaitiitia o le toto toto i totonu o le fale, fungal infections, dysbiosis). E maitauina e tatau ona faʻaaogaina fualaau faasaina i le vaitaimi o loʻo faʻamatalaina e le fomaʻi.

Na maua se mea sese i le tusiga? Filifili ma lolomi le Ctrl + Enter.

Faʻavae ma le faʻavae o le faʻamalolo

Ole vailaʻau e maua ile tele o ituaiga - o mata ma taliga taliga, fualaau, iniseti, suauu mata. E tusa ai ma faatonuga, o le faavae o ia mea taitasi o le ciprofloxacin hydrochloride. Na o le fua o lenei vailaau ma vaega o ausilali e eseese. O le tuufaatasiga o fualaau faasaina ua faamatalaina i le laulau:

Ciprofloxacin lafoaʻi (Igoa Latina - ciprofloxacin)

Pusa mo le tautala tautala

250, 500 poʻo le 750 mg

O loʻo ufiufi i se ata vevela, o foliga vaaia e faalagolago i le kamupanī ma le gaosiga.

silica colloidal anhydrous,

Mata o mata ma taliga 0.3%

Le lanu, manino poʻo sina lanu samasama. Faʻatau i totonu o fagu vailaʻau vailaʻau o le 1 i totonu o se katuni.

Fofo o faʻafefete i ampoules mo laumei

Le malamalama le lanu po o sina lanu lanu vai i le 100 ml ipu.

dilu le eleʻele o le eleele,

E mafai ona maua i faʻamaʻi alumini, faʻapipiʻiina i pepa pepa.

Faʻalautele mo le fofo mo le faʻasusu

Lanu lanumeamata-lanu samasama po o le vai lanu mumu o le 10 ml i totonu o se fagu. O loʻo faʻatau atu i 5 vaega i le pusa.

disodium edetate dihydrate,

vai mo le tui

Fale faʻamaloilo

E tusa ai ma faʻamatalaga, o ituaiga uma o fualaau faasaina ei ai le tele o le feterale o le gaioiga o le gaioiga faasaga i siama mago ma le siama o le gasegase o le ea ma le anaerobic, e pei o le:

  • Mycobacterium tuberculosis,
  • Brucella spp.,
  • Listeria monocytogenes,
  • Mycobacterium kansasii,
  • Chlamydia trachomatis,
  • Legionella pneumophila,
  • Mycobacterium avium-intracellulare.

O le Staphylococci faʻasaʻo i le methicillin e le o nofouta i le ciprofloxacin. Leai se aafiaga i Treponema pallidum. O Streptococcus pneumoniae ma Enterococcus faecalis bacteria e matua gauai lava i le fualaau faasaina. O fualaau faasaina e galue i luga o nei meaola e ala i le taofiofia o le DNA ma le taofia o le DNA gyrase. O le mea galue malosi e pipii lelei i totonu o le mata, muso, paʻu, talo, plasma, lymph. Pe a uma ona faʻaaogaina totonu, o le bioavailability e 70%. O le faʻaaogāina o vaega o se mea e ono aafia ai i le taumafaina o mea taumafa.

Tosiga ma le pulega

O le togafitiga e fuafua i le ituaiga ma le malosi o le faʻamaʻi. Ciprofloxacin - o faʻatonuga mo lona faʻaaogaina e faʻaalia ai 3 auala faʻaaoga. O fualaau faasaina e mafai ona faʻaaoga i fafo, i totonu poʻo le tui foi. O galuega a Renal e afaina ai foi le fua, ma o nisi taimi o le matua ma le mamafa o le tino. Mo tagata matutua ma tamaiti, e sili atu le maualalo. I totonu e ave ai fualaau, e fautuaina e faia i luga o se manava gaogao. Injections e faʻaaogaina i mataupu sili ona ogaoga, o lea e vave ai ona galue le fualaau faasaina. E tusa ai ma faatonuga ao lei faia le tofiga, ua faia se suʻega mo le lagona o le pathogen i le vailaʻau.

O aʻafiaga ma vailaau faʻasaina

O le faʻaaogaina o ituaiga uma o vailaʻau e lelei le faapalepale, ae o nisi tagata gasegase o loʻo i ai pea ni aʻafiaga leaga, e pei o le:

  • tiga o le ulu
  • gatete
  • vavao
  • vaivai
  • fagua.

E masani lava o se tali le lelei i le faʻaaogaina o le ciprofloxacin. O le faʻatonuga o loʻo faʻaalia ai foi itu pito i tua. I nisi o tulaga, atonu e ono iloa e tagata gasegase:

  • gasegase o le intracranial,
  • tides
  • sosolo
  • tiga o le tino
  • afu po o le vomia
  • hepatitis
  • Tachycardia
  • faanoanoaga
  • vevela paʻu
  • afaina.

I le iloiloina e ala i iloiloga, i tulaga tulaga ese, o gasegase e faatupuina le bronchospasm, o le anaphylactic shock, Lyell syndrome, creatinine, vasculitis. pe a faʻaaogaina i le otology, o le fualaau faasaina e mafai ona mafua ai le malosi, dermatitis, maʻi tiga. Faʻaaogāina o se vailaʻau e togafitia mata, e mafai ona e lagona:

  • lagona o le tino mai fafo i mata, le toʻa ma le tingling,
  • o foliga vaaia o se paʻepaʻe paepae i luga o le mata,
  • faʻasologa o vaʻaia,
  • lapataiga
  • faaitiitia i le tino vaaia,
  • photophobia
  • fula o le laumata,
  • siakiina o le pene.

Tuutuuga o le faatauina atu ma le teuina

O ituaiga uma o le tuʻuina atu o fualaau faasaina ua naʻo le faʻauluina.O se nofoaga mo lo latou teuina e tatau ona faigata ona aapa atu mo tamaiti ma le malamalama. E tusa ai ma faatonuga, o le vevela fautuaina o le vevela vevela. O le faʻalauteleina o le ola e faʻalagolago i le faʻamalolo ma o le:

  • 3 tausaga mo papa
  • 2 tausaga - mo fofo, taliga ma mata matala.

Tuua Lau Faamatalaga