Vipidia tablets - faatonuga mo le faʻaaoga ma analog o fualaau

O le foliga o le faʻasaʻolotoina o Vipidia o ni ata e valiina ai ata: biconvex, oval, 12.5 mg i lanu samasama, i le tasi itu ua tusia i le vaitusi ma le tusi "ALG-12.5" ma le "TAK", 25 mg i lanu mumu - i luga "ALG-25" ma le "TAK" tusi i le vaitusi i le tasi itu (7 i le paʻu, 4 paʻu i totonu o se pusa kata).

Faʻavae 1 papa maʻa:

  • mea gaosi: alogliptin - 12.5 poʻo le 25 mg (alogliptin benzoate - 17 poʻo le 34 mg),
  • Vaega o ausilali (12.5 / 25 mg): mannitol - 96.7 / 79.7 mg, magnesium stearate - 1.8 / 1.8 mg, calscarmellose sodium - 7.5 / 7.5 mg, cellulose microcrystalline - 22 5 / 22.5 mg, faʻamalositino - 4.5 / 4.5 mg,
  • O le mea lea, o le mea lea, o le mea lea, o le mea lea, 10%, ethanol - 26%, butanol - 38%) - i le aofaiga e maua.

Pharmacodynamics

Alogliptin o se inhibitor sili ona filifilia o le DPP (dipeptidyl peptidase) -4 gaioiga malosi. O lona filifilia mo le DPP-4 e tusa ma le 10,000 taimi sili atu nai lo lona aafiaga i isi enzymes e fesootaʻi, aemaise le DPP-8 ma le DPP-9. O le DPP-4 o le enzyme autu lea e aafia ai le vave faʻaleagaina o hormones o le aiga le fiafia: o le polypeptide insulinotropic dependence (HIP) ma le glucagon-like peptide-1 (HIP-1). Hormones o le aiga le fiafia e maua i totonu o le manava, ma o le faateleina o lo latou tulaga e fesootai tonu ma le taumafa. HIP ma le GLP-1 ua faʻaauau le faʻamalosia o le inisalini ma lona gaosiga e pulou beta o loʻo maua i totonu o le pancreas. GLP-1 faʻaitiʻitia foʻi le gaosiga o le glucagon ma faʻalavelave ai le faʻaoga o le kulukose.

Mo lenei mafuaʻaga, alogliptin e le gata ina faʻapupulaina ai le mea e maua ai le manava, ae faʻamalosia foi le faʻaogaina o le insulin i le glucose, ma faʻalavelaveina ai le pule a le glucagon ma le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 eo faatasi ma le hyperglycemia, o nei suiga i le faʻasologa o le glucagon ma le inisalini e mafua ai le paʻu i le maualuga o le hemoglobin glycini HbA1i ma se faaitiitia i le maualuga o le kulukose i le plasma toto pe a ave i luga o se manava gaogao, ma le tolopoina o le kulukose.

Pharmacokinetics

O le pharmacokinetics o le alogliptin e foliga tutusa i tagata soifua maloloina ma i latou e maua i le maʻisuka ituaiga 2. O le le atoatoa o le bioavailability o le mea galue e tusa ma le 100%. O le faʻafoega tutusa o le alogliptin ma meaʻai e aofia ai gaʻo i luga o le maualuga e le aʻafia ai le nofoaga i lalo o le taimi faʻatulagaina (AUC), o le mea lea e mafai ai ona ave Vipidia i soo se taimi, e tusa lava po o le a le meaʻai.

O le faʻalogo tasi o le alogliptin i se fualaau e oo atu i le 800 mg e tagata soifua maloloina e taʻitaʻia vave ai le fualaau faasaina, lea e maua ai le maualuga o le maualuga o le concentration i le 1-2 itula mai le taimi o le pulega. Ina ua maeʻa ona toe faia le pulega, e le o maitauina ai le taua o le alogliptin pe o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 pe i volenitia maloloina.

AUC o le alogliptin e faʻaalia ai le faalagolago tonu i le fualaau o le vailaʻau, faʻateleina ma se tasi o fualaau o Vipidia i le vailaʻau togafitiga o le 6.25-100 mg. O le fesuiaʻiga o le tele o lenei faailoga o le pharmacokinetic i tagata maʻi e laʻitiiti ma tutusa i le 17%.

Faatasi ai ma se tasi o le AUC (0-inf), o le alogliptin e pei o le AUC (0-24) pe a uma ona ave se fua tutusa 1 taimi i le aso mo le 6 aso. O lenei mea e faʻamaonia ai le leai o se taimi e faʻalagolago i le pharmacokinetics o le fualaau faʻasaina pe a maeʻa ona faʻatonuina.

Ina ua uma le puleaina o le vailaʻau o Vipidia i le fua o le 12.5 mg i le aufaigaluega volenitia, o le tufatufaina o le voluma i le vaega masini e 417 l, lea e faailoa ai le tufatufaina lelei o le alogliptin i totonu o masini. O le maualuga o le fusifusia i pulu plasma e tusa ma le 20-30%.

Alogliptin e le aofia ai i le faagasologa o le malosi o le metabolism, o le mea lea o le 60-70% o le vailaau o loo i totonu o le fualaau ua uma ona suia e le suia i le urine.

O le folasaga o le 14 C-labeled alogliptin i totonu, o le i ai o le lua metabolite autu na faamaonia: N-demethylated alogliptin, M-I (itiiti ifo i le 1% o le mea amata) ma le N-acetylated alogliptin, M-II (itiiti ifo i le 6% o le mea amata). M-O aʻu o se gasegase malosi e faʻaalia ai meatotino faʻasaina sili ona filifilia e faasaga i le DPP-4, tutusa i gaoioiga tuusao i le alogliptin. Mo le M-II, o le gaoioiga faʻasaina e faasaga i le DPP-4 poʻo isi PESP enzymes e le o se uiga.

O suʻesuʻega in vitro e faʻamaonia ai o CYP3A4 ma CYP2D6 e aʻafia i le faatapulaa o le metabolism o alogliptin. O a latou taunuʻuga o loʻo taʻu mai ai foi o le mea galue malosi a Vipidia e le o se tagata e faʻaaogaina le CYP2B6, CYP2C9, CYP1A2 ma le inhibitor o le CYP3A4, CYP1A2, CYP2D6, CYP2B6, CYP2C19, CYP2C8 poʻo le CYP2C9 i faʻamoemoega ua fuafuaina i le tino pe a maeʻa le fua o le 25 mg. I lalo o le in vitro tulaga, alogliptin atonu o le a faigofie ona faatosinaina le CYP3A4, ae i lalo ifo o tulaga ola, o ona uiga faatosina e le tulai mai e tusa ai ma lenei isoenzyme.

I totonu o le tino o le tagata, alogliptin e le o se inhibitor o le aufaʻasualaʻau o mea faʻapitoa o le ituaiga lona lua ma le aufaʻasualaʻau o meaola faʻasaina o ituaiga muamua ma le tolu.

Alogliptin o loo i ai i le tulaga o se (R) -enantiomer (e sili atu i le 99%) ma i ni aofaiga laiti i totonu o vivo pe leai i taimi uma o aafia i le faagasologa o suiga chiral i le (S) -enantiomer. O le mea mulimuli e leʻi fuafuaina pe a ave Vipidia i vailaau togafitiga.

I le faʻafofoga tautala o le 14 C-labeled alogliptin, na faʻamaonia ai e 76% o le avega o loʻo faʻateleina i le urine, ma 13% i feces. Ole lafoaʻiga lautele o le vailaau e 170 ml / min ma sili atu i le fua faatatau o le filtration ole 120 l / min, lea e mafai ai ona aveese le alogliptin e ala i le faʻaogaina o le tino. I le averesi, o le afa o le ola o le vaega galue a Vipidia e tusa ma le 21 itula.

I tagata gasegase o loʻo mafatia i le faʻavaivai masani o le le atoatoa o le tele o le agavaʻa, na faia ai se suʻesuʻega o aʻafiaga o le alogliptin pe a ave i aso uma o le 50 mg. O tagata maʻi na aofia ai i le aʻoga na vaeluaina i ni vaega se 4 e tusa ai ma le faʻatonuga a Cockcroft - Gault, e fuafua i le ogaoga o le le atoatoa o le tino ma le QC (creatinine clearance), ma maua ai taunuuga nei:

  • Vaega I (faʻavaivai vaivai, CC 50-80 ml / min): AUC o le alogliptin na faʻatupulaia e tusa ma le 1.7 taimi faʻatusatusa i le kulupu o le pule. Ae ui i lea, o lenei siitaga i le AUC na tumau pea i totonu o le faapalepale mo le vaega pule,
  • Vaega II (faʻaleagaina o le tino, CC 30-50 ml / min): o le faateleina o le faateleina o le lua faʻalautele i AUC o le alogliptin na faʻatauina pe a faʻatusatusa atu i le kulupu o loʻo pulea,
  • Vaega III ma le IV (faʻafitauli ogaoga ogaoga, CC e itiiti ifo nai lo le 30 ml / minute, ma le laasaga o le faʻasologa o le gaʻo pe a manaʻomia, le faʻasologa o le toto): O le AUC na faʻatupulaia pe a ma le 4 taimi pe a faʻatusatusa i le kulupu o le pule. O tagata maʻi faʻatasi ma le faʻasolosolo i le taimi mulimuli na auai i le faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga i le taimi lava na maeʻa ai Vipidia. I le taimi o le tolu-itula o le faʻamaoni, e tusa ma le 7% o le fua o le alogliptin na alu ese mai le tino.

Mo lenei mafuaʻaga, i le vaega I, e leai se manaʻoga mo le fetuunaiga o fualaau. I tagata gasegase ma le faaletonu o le tino, ina ia mafai ai ona maua se aoga lelei o le mea oona i le plasma toto, latalata i lena mea i tagata gasegase e iai le galuega masani, o le fetuunaiga o Vipidia e manaʻomia. E le fautuaina le Alogliptin mo le afaina o le tino, e faapena foi mo tagata gasegase e leai se faaletonu i le taimi mulimuli, e masani lava ona aafia i le toto.

I tagata gasegase ma le gau o le ate, o le AUC ma le maualuga maualuga o le alogliptin ua faaitiitia e tusa ma le 10% ma le 8%, i le faasologa, faatusatusa i tagata gasegase e masani ona gaoioi le ate, ae o lenei mea e le o taua o le aoga. O le mea lea, o le fesuiaiga o togafitiga mo Vipidia mo le maualalo o le le atoatoa o le hepatic (5-9 points e tusa ai ma le fua ole Child-Pugh) e le o manaʻomia. E leai ni faʻamatalaga faʻamatalaga i le faʻaaogaina o le alogliptin i tagata gasegase e le atoatoa le gasegase matautia (silia ma le 9).

O le mamafa o le tino, tausaga (e aofia ai le matua - 65-81 tausaga), o le taʻaloga ma le itupa o tagata gasegase e leai se aʻafiaga tele i vaega o le pharmacokinetic o le fualaau faasaina, o lona uiga e leai se mea e manaʻomia mo le fetuunaʻi o fualaau. O le pharmacokinetics o le alogliptin i tagata gasegase ua sili atu i le 18 tausaga le matua e leʻi suʻesuʻeina.

Contraindications

  • ituaiga 1 maʻisuka
  • ogaoga o le ate (e sili atu ma le 9 ia pito i luga o le fua ole Child-Pugh, ona o le le lava o faʻamatalaga faʻamatalaga i le aoga / saogalemu o le faʻaaogaina),
  • maʻetukacidosis o le maʻisuka,
  • ogaoga o fatu vaivai (FC NYHA vasega III - IV),
  • ogaoga faaletonu
  • e oʻo atu i le 18 tausaga (ona o le le lava o faʻamatalaga i le aoga / saogalemu o le vailaʻau i lenei vaega ole gasegase),
  • maʻitaga ma lactation (ona o le le lava o faʻamatalaga i le aoga / saogalemu o le faʻaaogaina o Vipidia i lenei vaega ole gasegase),
  • o le le faʻamaoni o tagata taitoatasi i vaega o Vipidia, faʻamatalaga faanumeraina i luga o le tuusaʻoina o le tuusaʻoina o soʻo se DPP-4, e aofia ai aʻafiaga anaphylactic, angioedema ma le faʻalavelave anaphylactic.

Aiga faʻamaʻi (faʻamaʻi / tulaga e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete Vipidia):

  • avega mamafa talaaga o le tino pancreatiti,
  • o le faaletonu laititi,
  • faʻasoa faʻamaonia ma le thiazolidinedione ma le metformin,
  • faʻaaogaina faʻatasi ma le inisalini poʻo le sulfonylurea derivative.

Faatonuga mo le faaaogaina Vipidia: metotia ma metotia

Vipidia tablets e ave faʻatalanoa, e tusa lava pe o le a le taumafataga, faʻafefe uma, e aunoa ma le ulaula ma inu i le vai.

Ole fua ole aso fautuaina ole 25 mg i le 1 dose. O le vailaʻau e ave na o ia lava, faatasi ai ma le metformin, thiazolidinedione, sulfonylurea o meaola poʻo inisalini, poʻo le tolu-vaega faʻatasi ma le metformin, insulin poʻo le thiazolidinedione.

Afai e te faʻafuasei ona misia se pulu, e tatau ona e ave i se taimi vave e mafai ai. Faʻaaoga faʻalua i le tasi aso e le mafai.

Pe a faʻamatalaina Vipidia, i le faaopoopo i le thiazolidinedione poʻo le metformin, e le suia a latou faʻatonuga o fua.

Ina ia faʻaitiitia le ono gasegase o le hypoglycemia pe a tuʻufaʻatasia ma le sulfonylurea derivative po o le inisalini, e fautuaina e faʻaitiitia le latou gaʻo.

O le tofiaina o se vaega e tolu-vaega faatasi ai ma le thiazolidinedione ma le metformin e manaʻomia ai le faʻaeteete (e fesootaʻi atu i le lamatiaga o le hypoglycemia, o le faʻasolosolo o nei vailaʻau atonu e manaʻomia).

I le tulaga o le le atoatoa, ua fautuaina e iloilo le tulaga aoga o fatugaʻo aʻo lei togafitia, ona faia lea i taimi taʻitasi ao togafitiga. Ole fua o aso taitasi i tagata maʻi ma le faaletonu o le fanau (faatasi ai ma le kiliaina o le creatinine mai le 30-40 i le 50ml / min) o le 12.5 mg. I tulaga ogaoga / matuia o le toilalo, e le o faatonuina Vipidia.

Faʻamatalaga i Vipidia

O le tele o taimi, o loʻo i ai ni iloiloga lelei e uiga i Vipidia o se fualaau faasaina e faʻaitiitia ai le suka ma faʻamautuina ai lenei toto. O loʻo lipotia mai e tagata maʻi o le aʻafiaga o le vailaʻau e faʻaauau pea mo le aso, ae e le o le tele o meaʻai, ma o se vaega o le faʻasologa o vailaʻau faʻasolosolo, e fesoasoani i le faʻaitiitia o le mamafa ma faʻaitiitia le tiga o le vae. E le gata i lea, o maʻi e pei o le faʻaaogaina o Vipidia: e mafai ona faia i soo se taimi o le aso.

Ae ui i lea, e iai foi ni iloiloga le lelei e uiga i le le atoatoa o le fualaau faasaina ma mafai ona le mafai e le tagata ona le atoatoa le alogliptin.

Ua lapatai mai tagata popoto e uiga i le le aoga o le faaaogaina e Vipidia mo le mamafa o le mamafa.

Faamatalaga faafomai

O lenei meafaigaluega e faasino i atinaʻe fou i le tulaga o le maʻisuka. E talafeagai mo tagata ei ai le faʻamaʻi o le maʻisuka ituaiga 2. Vipidia e mafai ona faʻaaogaina na o ia ma faʻatasi ma isi fualaau o lenei vaega.

E tatau ona e malamalama o le le pulea lelei o lenei vailaʻau e mafai ona faʻaleagaina ai le tulaga o le maʻi, o lea e tatau ai ona e mulimuli lelei i fautuaga a le fomaʻi. E le mafai ona e faʻaaogaina fualaau faasaina e aunoa ma le faʻatulagaina, aemaise lava pe a ave isi vailaʻau.

O le igoa fefaʻatauaʻiga mo lenei vailaʻau o Vipidia. I le tulaga faʻavaomalo, o le igoa lautele o le Alogliptin o loʻo faʻaaogaina, lea e sau mai le vaega taua autu i lona fatuga.

O le oloa o loʻo faʻatusalia e ata vali e vali ai ata. E mafai ona lanu samasama pe mumu mumu (e faalagolago i le inumaga). O le afifi e aofia ai le 28 pcs. - 2 paʻu mo le 14 papa.

Faʻataʻitaʻiga

O lenei meafaigaluega e faʻavae ile Alogliptin. O se tasi lea o mea fou e faʻaaogaina e pulea ai le suka. E mafua mai i le numera o le hypoglycemic, e malosi lona aʻafiaga.

A faʻaaogaina, o loʻo i ai se faʻaopoopoga o le puleaina o le insulin i le glucose ae faʻaitiitia le gaosia o le glucagon pe afai e faʻapupulaina le kulukose o le toto.

I le maʻisuka ituaiga 2, faatasi ai ma le hyperglycemia, o nei uiga o Vipidia e fesoasoani i suiga lelei e pei o:

  • faaitiitia le aofai o le hemoglobin glycated (НbА1С),
  • faʻaititia o le kulūkose.

O lenei mea e aoga ai lenei meafaigaluega i le togafitiga o le maʻisuka.

Faailoga ma le faʻailoga

O vailaʻau faʻamalosi e faʻaalia e ala i galuega malosi e manaʻomia ai le faʻaeteete e faʻaaoga. O faatonuga mo i latou e tatau ona matua mataʻituina, a le o le manuia o le tino o le maʻi o le a afaina. O le mea lea, e mafai ona e faʻaaoga Vipidia i luga o le fautuaga a se tagata tomai faapitoa ma le tausisia lelei o faatonuga.

E fautuaina le meafaigaluega mo le faʻaaogaina o le maʻisuka ituaiga 2. E maua ai tulafono faatonutonu ole maualuga ole kulukose i mataupu pe a le faʻaaogaina togafitiga o mea taumafa ma e leʻo maua le gaioiga faʻapitoa talafeagai. Faʻaaoga lelei fualaau mo le monotherapy. E faʻatagaina foi lona faʻaaogaina faʻatasi ma isi vailaʻau e fesoasoani i le maualuga o le suka.

Faʻaeteete pe a faʻaaogaina lenei vailaʻau maʻisuka e mafua mai i le iai o faʻasagaga. Afai latou te le amanaiaina, o togafitiga o le a le aoga ma e mafua ai ni faʻafitauli.

E le faatagaina Vipidia i mataupu nei:

  • tasi le le faapalepale i vaega o le fualaau faasaina,
  • ituaiga 1 maʻisuka
  • ogaoga o le fatu
  • maʻi ate
  • ogaoga faʻamaʻi fatu
  • maʻitaga ma lactation,
  • o le atinaʻeina o le ketoacidosis mafua mai i le maʻisuka,
  • O le tausaga ole maʻi e oʻo ile 18 tausaga.

O nei soliga tulafono o le faʻasaʻo faʻasoleina mo le faʻaaogaina.

O loʻo i ai foʻi ni faʻamatalaga o loʻo faʻamatala lelei ai vailaʻau:

  • pancreatitis
  • le faʻaaogaina o le mamafa o le malosi.

E le gata i lea, e tatau ona ave le tausiga pe a faatonuina Vipidia ma isi vailaau e faatonutonu ai le kulūkose.

Faʻaiʻuga

Pe a togafitiga i lenei fualaau faasaina, o nisi taimi e leaga ai faʻamaoniga e fesootaʻi ma aʻafiaga o fualaau faasaina:

  • tiga o le ulu
  • afaina pipili manava
  • nasopharyngitis,
  • tiga o le manava
  • sasaa
  • paʻu o le paʻu,
  • gasegase tino
  • urticaria
  • atinaʻeina o le ate.

Afai o aʻafiaga e tulaʻi mai, faʻafesoʻotai se fomai. Afai o lo latou auai e le o se lamatiaga i le soifua maloloina o le maʻi, ma o le a le faateleina le malosi, o togafitiga ma Vipidia e mafai ona faaauau. O le tulaga ogaoga o le maʻi e manaomia ai le faʻamalolo vave o vailaʻau.

Tosiga ma le pulega

O lenei vailaau e fuafua mo le faʻafofoga tautala. O le metotia e fuafua faʻapitoa, e tusa ai ma le ogaoga o le maʻi, o le matua o le maʻi, maʻi faʻamaʻi ma isi mea.

I le averesi, e tatau ona ave se tasi laulau e iai le 25 mg o le eletise galue. Pe a faʻaaoga Vipidia i se fua o le 12.5 mg, o le aofaiga i aso taitasi e 2 papa.

E fautuaina e ave le vailaau i aso taʻitasi. O pills e tatau ona 'onā uma e aunoa ma le ulaula. E fautuaina e inu i vai inu. O le faʻasalalauga e faʻatagaina i le taimi muamua ma a maeʻa taumafa.

Aua le faʻaogaina le lua faʻasologa o vailaʻau pe afai ua leloa se tasi o fualaau - e mafai ona mafua ai le pa'ū. E tatau ona e ave le fua masani masani o le fualaau faasaina i le taimi lata mai.

Faatonuga faʻapitoa ma faʻamalositino

I le faʻaaogāina o lenei vailaʻau, e fautuaina e amanaʻiaina nisi o vaega ina ia aloese mai aafiaga leaga:

  1. I le vaitau o le fanauina o se tamaititi, ua solia ai Vipidia. Suesuega i le auala e le faʻaaoga ai lenei fofo e aafia ai le fomaʻi. Ae o fomaʻi e manaʻo e le faʻaaogaina, ina ia le faʻaosofia ai se faʻalavelave faʻafuaseʻi poʻo le atinaʻeina o faʻalavelave faʻafuaseʻi i le pepe. E tutusa lava mea mo le susu.
  2. E le faʻaaogaina le fualaau e togafitia ai tamaiti, talu ai e leai se faʻamaumauga saʻo i lona aafiaga i le tino o le fanau.
  3. O le matua o tagata gasegase e le o se mafuaʻaga e ave ai le vailaʻau. Ae o le aveina o Vipidia i lenei tulaga e manaʻomia ai le mataituina e fomaʻi. O tagata mamaʻi e sili atu i le 65 tausaga ua i ai le tele o le aʻafiaga o le atiina ae o faʻamaʻi fatu fatu, o lea e manaʻomia ai le lapataiga pe a filifilia se fualaau.
  4. Mo le faaletonu o le tino, e tatau ona togafitia e tagata maʻi se dose o le 12.5 mg i le aso.
  5. Ona o le taufaamatau o le faatupuina o le pancreatitis pe a faʻaaogaina lenei fualaau, e tatau i tagata maʻi ona masani i faailoga autu o lenei maʻi. Pe a foliga mai, e tatau ona taofi togafitiga ma Vipidia.
  6. O le tagofia o fualaau faasaina e le solia ai le gafatia e taulai atu. O le mea lea, a faʻaaogaina, e mafai ona e aveina se taavale ma auai i gaoioiga e manaʻomia ai le faʻamalosi. Ae ui i lea, o le hypoglycemia e mafai ona mafua ai faigata i lenei eria, o lea e manaʻomia ai le lapataiga.
  7. O fualaau faasaina e mafai ona afaina ai le gaioiga o le ate. O le mea lea, ao leʻi amataina lona tofiga, e manaʻomia se suʻesuʻega o lenei tino.
  8. Afai ua fuafua Vipidia e faʻaaoga faatasi ma isi vailaʻau e faʻaitiitia ai le kulūkose, e tatau ona fetuunai a latou vailaau.
  9. O se suesuega o le fegalegaleaiga o fualaau faasaina ma isi fualaau faasaina e le o faaalia ai ni suiga taua.

Afai e amanaʻia nei foliga, e mafai ona sili atu ona aoga ma saogalemu le togafitiga.

Faiga o vailaʻau


Alogliptin ua i ai sona aafiaga faʻatoʻa filifilia i nisi o enzymes, e aofia ai le dipeptidyl peptidase-4. O le autu lenei o le enzyme lea e aofia ai vave faʻavave o hormones i le foliga o se polypeptide insulinotropic faalagolago i le glucose. O loʻo iai i totonu o le inumaga ma i le taimi o taumafataga e faʻaosofia ai le gaosiga o le inisalini i le pancreas.

O le peptide pei o le kullucone, ma le isi itu, e maualalo ai le maualuga o le glucagon ma faʻalavelave ai le gaosia o le kulukose i le ate. Faʻasolosolo laʻititi pe maualuga le maualuga o mea faʻapitoa, o le vaega autu o le vipidia 25, alogliptin e amata ona faateleina le gaosiga o le inisalini ma faaitiitia le glucagon ma le faateleina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O nei mea uma e mafua ai ona faʻaitiitia le hemoglobin i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2.

Vipidia 25 po o le 12.5 pepa mo le maʻisuka ua faʻatagaina mo le faʻatau atu i falemaʻi naʻo faʻamaʻi.

Faailoga mo le faʻaaogaina


Vipidia 25 ua faʻaalia mo le maʻisuka faʻatasi ma isi vailaʻau o loʻo iai insulin. O vailaʻau o le hypoglycemic. vailaau tuugutu, ua faailoa mai mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka ina ia pulea ai le kulukose i le leai o se taumafataga ma le gaioiga faaletino.

Faʻasologa o foliga

12.5 mg ma le 25 mg pepa faʻalanu-ata

E tasi le api e aofia ai

mea galue: alogliptin benzoate 17 mg (tutusa ma le 12.5 mg o le alogliptin) ma le 34 mg (tutusa ma le 25 mg o le alogliptin)

Aano: mannitol, cellullose microcrystalline, hydroxypropyl cellulose, sodium croscarmellose, magnesium stearate

O le tuufaatasiga o le membrane film: hypromellose 2910, dioxide (E 171), samasama o le uʻamea (E 172), uila uila (E 172), polyethylene glycol 8000, vaitusi lanu F1

Oval biconvex tablets, ua ufiufi i se ata vali samasama, ua faaigoa "TAK" ma le "ALG-12.5" i le tasi itu o le laulau (mo se fua o le 12.5 mg),

Oval biconvex paʻu, ata e ufiufi i se moli lanumumu mumu, ua faaigoaina "TAK" ma le "ALG-25" i le tasi itu o le papa (mo se vailaau e 25 mg).

Fale faʻamaloilo

O le pharmacokinetics o le alogliptin ua suʻesuʻeina i suʻesuʻega e aofia uma ai tagata soifua maloloina ma tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2. I totonu o tagata volenitia maloloina, pe a maeʻa le faia o se tautalaga e tasi e oo atu i le 800 mg o le alogliptin, o le vave ona tagofia le fualaau faasaina e matauina ma le maualuga o le plasma concentration o le tasi i le lua itula mai le taimi o le pulega (Tmax). I le maeʻa ai o le maualuga ole togafitiga o fualaau faasaina (25 mg), o le afa-afa mulimuli (T1 / 2) na maualuga le 21 itula.

I le maea ai ona toe faʻatulagaina e oʻo atu i le 400 mg mo le 14 aso i tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2, o le faaputuga o le alogliptin na matauina i le faateleina o le vaega i lalo o le fualaau o le pharmacokinetic (AUC) ma le maualuga o le plasma concentration (Cmax) e 34% ma le 9%. Faatasi ai ma le tasi ma le tele o tui o le alogliptin, AUC ma le Cmax e faateleina i le faatupulaia o le fualaau mai le 25 mg i le 400 mg. O le tele o fesuiaiga o le AUC o alogliptin i maʻi e laiti (17%).

O le aloaʻoleo atoatoa o le aloa o le alogliptin e tusa ma le 100%. Talu ai ona o le alogliptin i meaai e maua ai le gaʻo maualuga, e leai se aoga ile AUC ma Cmax na maua, e mafai ona ave le vailaau tusa lava poo le a le taumafataga.

Ina ua maeʻa le puleaina o le alogliptin i se tasi o le 12.5 mg i le aufaigaluega volenitia, o le tufatufaina o le voluma i le vaega masini e 417 L, lea e taʻu mai ai o le alogliptin ua lelei ona tufatufaina i totonu o masini.

Fesootaiga ma masini plasma e 20%.

Alogliptin e le o oʻo i le tele o le gataifale, ma o se taunuuga e mafua mai i le 60% i le 71% o le fuainumera faʻatonuina e le suia i le urine. Ina ua maeʻa le faʻafofogaina o le 14C-labeled alogliptin, e lua ni metabolites laiti na fuafuaina: N-demethylated alogliptin M-I (˂ itiiti ifo i le 1% o le mea amata) ma le N-acetylated alogliptin M-II (˂ itiiti ifo ma le 6% o le mea amata). M-O aʻu o se gasegase gasegase ma se inhibitor filifilia o le DPP-4, tutusa i gaoioiga i le alogliptin, M-II e le o faaalia ai se gaoioiga faʻasaina e faasaga i le DPP-4 poʻo isi enzymes pei o le DPP. O suʻesuʻega i le in vitro ua faʻaalia ai o le CYP2D6 ma le CYP3A4 e saofagā i le tapulaa faʻatapulaʻaina ole alogliptin. Alogliptin e tele lava i le tulaga o le (R) le eniomera (> sili atu i le 99%) ma maua ai le suiga atua i totonu o le (S) le eniomera i nai vaega laiti i vivo. (S) -o le tagata e le iloa le mea e fai pe a ave le alogliptin i vailaau togafitiga (25 mg).

I le maeʻa ai o le 14C-labeled alogliptin, 76% o le aofaʻi o le leitio e faʻamalosi e fatugaʻo ma 13% e ala i le manava, oʻo i se excretion o le 89%

le faʻasaina o le toto. O le faʻamalologa o le alo o le alogliptin (9.6 L / h) o loʻo faʻaalia ai le faaseleina o le tino. O le tuʻuina atu o le polokalame e 14.0 l / h.

Pharmacokinetics i vaega faʻapitoa faʻapitoa: faʻaletonu o le tino

AUC o le alogliptin i tagata gasegase ua le atoatoa le galue o le agavaʻa agavaʻa (60 ° le faʻamaonia le fatu (CrCl)

Faʻaiʻuga

Talu ai ona o faʻataʻitaʻiga o suʻesuʻega sa faia i lalo o tulaga eseʻese, e le mafai ona faʻatusatusaina lelei ia laina o mea leaga na tutupu i faʻamalositino o vailaau faʻasaina ma le tele o vailaʻau o loʻo matauina i mataupu tau togafitiga o isi vailaau faʻasaina, ma o ia auala e le o taimi uma e atagia ai le tulaga o le faʻatau fualaau.

I se tuufaatasiga tuufaatasi o suesuega e 14 o le falemai, o le aotelega o aafiaga o mea leaga na tupu e 73% i tagata mamaʻi na maua le alogliptin 25 mg, 75% i le placebo group, ma le 70% i le vaega ma le isi fualaau faatusatusa. I le tulaga lautele, o le faʻaitiitia o le fua faatatau ona o teteega mataga e 6.8% i le 25 mg alogliptin group, 8.4% i le placebo group, poʻo le 6.2% i le kulupu ma se isi auala galue e faʻatusatusa ai.

E i ai lipoti o teteega leaga na sili atu i le 4% i tagata mamaʻi na maua le alogliptin: nasopharyngitis, maʻi tiga, maʻi maualuga o le gasegase maualuga.

O faʻamatalaga leaga nei o loʻo faʻamatalaina i totonu o le Vaega Faʻatauga Faapitoa:

- Aafiaga ile ate

Ua lipotia mai mataupu o le hypoglycemia e faavae i luga o fua o le kulukose toto ma / poʻo faʻamaumauga o le falemaʻi ma faailoga o le hypoglycemia. I le suʻesuʻeina o monotherapy, na maitauina le aafia o le hypoglycemia i le 1.5% ma le 1.6% o tagata gasegase i alogliptin ma placebo vaega. O le faʻaaogaina o le alogliptin e faʻapipiʻi i le togafitiga o le glyburide poʻo le inisalini e le faʻateleina ai le aʻafiaga o le hypoglycemia pe a faatusatusa i le placebo. I se suʻesuʻega monotherapy e faʻatusatusa ai le alogliptin ma le sulfonylureas i tagata matutua, o le faʻaleagaina o le hypoglycemia o le 5.4% ma le 26% i le alogliptin ma le kulupu.

O nei mea na tutupu na mafua mai i le faʻaaogaina o le alogliptin - hypersensitivity (anaphylaxis, Quincke's edema, faʻavave, urticaria), faʻaleagaga matuia o le paʻu (e aofia ai le syndrome Stevens-Johnson), faʻateleina o le ate, le faʻaaogaina ole ate, gasegase ogaoga ma le faʻaleagaina ma le tino pancreatitis, manava, manava, gaioiga, ma le faʻalavelave o le intestinal.

Talu ai ona o nei mea leaga na tutupu na lipotia mai ma le lotomalie i le faitau aofaʻi o le le mautonu, e le mafai ona faʻatusatusa ma le faʻalagolago lo latou taimi, o le mea lea e faʻavasegaina ai le le masani.

Tafaoga faʻamalosi

O le Vipidium e masani ona aveesea e fatugaʻo ma e na o sina metabolise e maua mai i le cytochrome (CYP) P450 enzyme system. I le faagasologa o suʻesuʻega, leai

taua tele fegalegaleaiga ma sooga poʻo le inisinia cytochrome poʻo isi vailaʻau faʻamalosi e maua mai i fatugaʻo.

In vitro fualaau faʻatalanoaga

O suʻesuʻega in vitro ua fautua mai ai ole alogliptin e le aʻafia ai CYP1A2, CYP2B6, CYP2C9, CYP2C19 ma le CYP3A4, ma e le taofia ai foi le CYP1A2, CYP2C8, CYP2C9, CYP2C19, CYP3A4 ma le CYP2D6 i faʻatonuga faʻapitoa.

Iloiloina o fegalegaleaiga faafomaʻi i totonu o vivo

Le aʻafiaga o le alogliptin i luga o isi fualaau

I faʻataʻitaʻiga, o le aafiaga o le alogliptin i luga o vailaʻau pharmacokinetic o vailaʻau o loʻo faʻaaogaina e le CYP isoenzymes poʻo le faʻamalosia e le suia, e leʻi faʻaalia. E faʻavae i luga o taunuʻuga o suʻesuʻega o le pharmacokinetic faʻamatalaina, e le fautuaina le faʻaleleia o vipidia.

O le aafiaga o isi fualaau faasaina ile pharmacokinetics o le alogliptin E leai ni suiga taua i le pharmacokinetics o le alogliptin E leai ni suiga taua i le pharmacokinetics pe a faaaoga le alogliptin ma le metformin, cimetidine gemfibrozil (CYP2C8 / 9), pioglitazone (CYP2C8), fluconazole (CYP2C9), ketoconvas4 (CyPatorVas4azine) (CYP2C9az4azine (CYP2C9az4azine) (cycloporovasin4) digoxin.

Faʻasalaga

Ole maualuga ole doses ole alogliptin ile suʻega ole falemaʻi e 800 mg le taimi ile tagata e maua ai le soifua maloloina ma le 400 mg i le aso mo le 14 aso i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, e 32 ma le 16 taimi e sili atu nai lo le maualuga ole togafitiga ole 25 mg. Leai ni faʻafitauli ogaoga na matauina ma nei popo.

I le tulaga o le maualuga o le Vipidia ™, e fautuaina e aveese le mea e le matala mai le gastrointestinal tract ma maua ai le vaavaaiga faafomai talafeagai, faapea foi ma togafitiga o le faailoga. A maeʻa le 3 itula o le tui, pe a ma le 7% o le alogliptin e mafai ona aveesea. O le mea lea, o le gafatia o le totogia i le tulaga o le faʻalavelave maualuga e le ono tupu. E leai ni faʻamaumauga i luga o le faʻamaloloina o le alogliptin e ala ile peritoneal dialysis.

Talosaga faʻaoga

E le faaaogaina Vipidia e togafitia ai le maʻisuka i tamaiti ma tamaiti. O faatonuga mo le faʻaogaina e le o aofia ai faʻamatalaga e uiga i le taitaia o faʻamalositino i lenei vaega o tagata gasegase. I ia tulaga, e faʻaaogaina e fomaʻi ana tala.

Mo le togafitiga o le vaega o tagata matutua, o le fualaau faasaina ua faʻamaonia lelei. Mo le togafitiga o tagata matutua, o le aofaʻi o fualaau o aso taitasi e faʻaaogaina, lea e le manaʻomia ona fetuunai. E ui lava e le tatau ona e faʻagaloina lena alogliptin, lea ua i totonu o le tino, e mafai ona aʻafia ai le gaioiga o le ate ma fatuga.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

Faatasi ai ma togafitiga tutusa ma Vipidia ma isi vailaau o le maʻisuka, e taua tele le fuafua tatau ma fetuutuunai le fua e taofia ai le amataina o le hypoglycemia.

Suesuega e leʻi faaalia ai ni suiga i le tuufaatasiga o le alogliptin ma isi vaega o fualaau o le maʻisuka.

O se aafiaga malosi o le fualaau faasaina i luga o le tino na maitauina, lea e faasa ai le inu ava malosi. E faʻasaina le faʻaaogaina o fualaau faasaina i le vaitau o le fanauina ma le fafagaina o le tama ona o le le lelei. O suʻesuʻega ua faʻaalia ai o le fualaau faasaina e le mafua ai le moe po o le faʻalavelave, e le mafai ona aʻafia le mataala, ma ua faʻatagaina mo le faʻaaoga e avetaavale.

Matou te ofoina atu se faʻaititia i le au faitau o la matou 'upega tafaʻilagi

Sauniuniga o se mea faapena

E ui e leai ni fualaau oona o le ai ai le tutusa ma le mea e tasi. Ae o loʻo i ai fualaau e tutusa ma le tau, ae na faia mai isi mea aoga e mafai ona avea ma faʻalogona o Vipidia.

E aofia ai:

  1. Januvia. O lenei vailaʻau e fautuaina e faʻaititia ai le toto toto. O le eletise malosi e sitagliptin. O loʻo faʻamatalaina i mataupu tutusa e pei o Vipidia.
  2. Galvus. O vailaʻau faʻavae e faavae ile Vildagliptin. O lenei vailaau o se analog o Alogliptin ma o loʻo i ai foi meatotino tutusa.
  3. Janumet. O se vailaʻau tuʻufaʻatasia e faʻaaogaina ai le hypoglycemic. O vaega autū o Metformin ma Sitagliptin.

E mafai foʻi e fomaʻi ona ofoina atu isi vailaʻau e suia ai Vipidia. O le mea lea, e le tatau ona e lafi mai le fomaʻi suiga leaga i le tino e fesootaʻi ma lona aʻafia.

Faatonuga faapitoa ma fegalegaleaiga

Ole fualaau faasaina Vipidia e le afaina ai le galuega e fesootaʻi ma le faateleina o le gauai o le mafaufau, aʻo ave le taavale i le taimi o togafitiga. Faʻaaogaina faʻatasi ma isi vailaʻau faʻamalosi e tatau ona tatau ai vaavaaia e le fomaʻi auai, talu ai atonu e talafeagai le fetuunaiga o togafitiga ma faʻaitiitia le fua. E fesoʻotaʻi lenei mea ma se tulaga lamatia o le atiaeina o se tulaga o le hypoglycemic.

Aʻo leʻi faʻatulagaina ni laupepa i tagata mamaʻi ma le faʻaaogaina o le tino, o nisi suʻesuʻega faʻaopoopo e faia e fuafua ai le tali a le mamanu maʻi i le ave o le fualaau faasaina.

Afai e ogaoga le faʻaleagaina o gaʻo o le fualaau faasaina ua faalēaogāina, ma o mea tutusa e pei ona faatonuina. Faatasi ai ma se tikeri laititi o togafitiga, o le a faaitiitia i le 12.5 mg. O le mea autu e gaosia ai, alogliptin e mafai ona faʻaosooso ai i le pancreatitis, lea e faʻamauina i le tulaga o faʻamaʻi o le gastrointestinal tract.

O faailoga mataʻutia o le a foliga mai o le tiga i totonu o le manava ma le faʻafefe i tua.

Faʻatasi ai ma faʻamaoniga tutusa, ua faʻamalo le vailaʻau.O togafitiga uumi ma Vipidia e mafai ona taʻitaʻia ai le faaletonu o fatugaʻo, ae e le manaʻomia le faʻaleleia o fua i se tali masani a le okeni i togafitiga.

Tau ma mea tutusa

O le vailaʻau Vipidia - o le tau i falemaʻi i Moscow e amata ile 800 ruble. Tau faʻatatau eseese mai le 1000 rubles i le 1500 rubles.

Analogs o vailaʻau Vipidia:

Tuua Lau Faamatalaga