E suitulaga le suka i se meaʻai?

Soo se taumafa e masani lava ona tele ni fesili e uiga i le faaaogaina o suka. O le meaai a Ducan, lea o le a tatou talanoa i ai i le taimi nei, talu ai ona o le manatu o le faaaogaina o le suka i meaʻai, e leʻi pasi ai lenei mataupu.

Seʻi o tatou amata i mea taua ma mea taua o le 'aiina o meaai, faatasi ai ma le filifilia o meaʻai ma gaʻo.

E faʻapefea ona ou galue i se meaʻai taumafa

E vaevaeina kulūkate i ni vaega tuʻufaʻatasia se lua - digestible e le tino o le tagata ma e le o digestible. O lo tatou manava e mafai ona eli, mo se faʻataʻitaʻiga, o gaʻo o loʻo maua i falaoa, fualaau faisua ma fualaʻau, ma o le televave cellulose carbohydrate, o se vaega o le fafie, e le mafai ona eli.

O le faagasologa o le fesuiaiga o meaʻai gaʻo o le vaevaeina o polysaccharides ma faʻafefe i totonu o monosaccharides (suga sili ona faigofie) i lalo o le malosi o le suka gaosia. O se mea faigofie e mafai ona gaosia i le toto ma e avea ma mea aoga mo sela.

O oloa e aofia ai gaʻo e mafai ona vaevaeina i ni vaega se tolu:

  1. E aofia ai le "gaʻo vave" - ​​latou te mafua ai le maualuga o le maualuga o le kulukose o le toto i le na o le 5 minute talu ona faʻamaʻaina. E aofia ai: maltose, glucose, fructose, sucrose (gaʻo meaai), vine ma vine vine, honey, beer. O nei oloa e le o aofia ai mea e faʻalauteleina ai le faʻafefe.
  2. E aofia ai le "sugar sugar" - o le maualuga o le maualuga o le suka o le toto pe a uma le 10-15 minute, e tupu tele lenei mea, o le gaosia o oloa i totonu o le manava e tupu ile tasi i le lua itula. O lenei kulupu e aofia ai le suauu ma le fructose i le faʻatasi ai ma le faʻateleina o le eletise, mo se faʻataʻitaʻiga, apu (o loʻo aofia ai le fusi ma le fiber).
  3. E aofia ai le "gūsū lemu" - kulukose i le toto e amata ona tulaʻi pe a uma le 20-30 minute ma o le siitaga e faigofie lava. O mea e faʻaaogaina i totonu o le manava ma le inumaga mo le 2-3 itula. O lenei vaega e aofia ai le suka ma le lactose, faʻapea foi le suauu ma le fructose ma se malosi malosi, lea e matua taofia ai le malepelepe ma le faʻaaogaina o kulukose i totonu o le toto.

Dietary Glucose Factor

Ua leva ona lauiloa o le mamafa o le mamafa e sili atu ona aoga le faʻaaogaina o vailaʻau faʻamalosi, e aofia ai le gasegase suga. O le tino e faʻaaogaina ia ituaiga o gaʻo pe a umi se taimi. O se filifiliga, e aliali mai se mea manogi, lea e mafai ona faʻaaoga i luga o le diet Ducan nai lo le suka.

Mo le tino e galue lelei, e manaʻomia le gaʻo. O se faʻamautinoaga o le kulukose i totonu o le toto e mautinoa ai le lelei o le faʻatinoga o le faiʻai ma le tino. Afai o le maualuga o le suka i totonu o le toto e mausali, ona lelei lea o le tagata, o loʻo i ai o ia i se uiga lelei.

O le maualuga o le kulukosesese e taʻitaʻia ai i le moe, ma paʻu i lalo ifo o mafuaʻaga masani e vaivai ai, faʻaleagaina ma le faʻafefe.

I se tulaga faapea, o le tino i le tulaga le malamalama e saili ai le leai o se kulukose mai laufanua suamalie ina ia mafai ai ona faia vave mo le malosi o le malosi. E masani ona ulavale se tagata i mafaufauga e uiga i se sukalati poo se fasi keke, aemaise i afiafi. O le mea moni, o lenei mea e faʻaalia ai se lagona o le fiaai i le taimi o le Ducan meaai, ma soʻo se isi.

Afai e te mulimuli i le meaai a Ducan, e le mafai ona e faaopoopo i ai le suka suka i ipu, o lea e tatau ai ona e filifilia se mea suamalie lelei.

Ae o le a le ituaiga suamalie e filifili ai?

O mea taumafa taumafa sui

Xylitol (E967) - o loʻo tutusa uma le kalori o le suka. Afai e i ai i se tagata ni faafitauli i ona nifo, ona saʻo lea mo ia. Xylitol, ona o ana mea totino, ua mafai ona faʻagasolo le faiga o gasegase ma e le afaina ai le nifo, ua faʻatagaina mo le faʻaaogaina o le maʻisuka.

Afai e faʻaaogaina lenei oloa i se tele tele, e mafai ona amata faʻafitauli o le manava. E mafai ona 'ai naʻo le 40 kalama o le xylitol i le aso.

Saccharin (E954) - O lenei suka e matua suamalie, e aofia ai nai kalori ma e le o gauai i le tino. I le faʻaaogaina o lenei mea, e mafai ona e le maua le mamafa, o le mea lea ua fautuaina le saccharin mo le kuka e tusa ai ma le meaai a Ducan.

I nisi o atunuu, o lenei vailaau e faasaina aua e afaina ai le manava. Mo se aso, e le sili atu i le 0.2 g saccher.

Cyclamate (E952) - e manaia ma e le o se manogi suamalie, ae o loʻo i ai le tele o itu lelei taua:

  • e i ai nai kalori
  • sili mo le oti,
  • O le cyclamate e mafai ona sosolo i le vai, o lea e mafai ona faaopoopo i meainu.

Aspartame (E951) - E masani ona faaopoopo i meainu po o pusa. E sili atu le suamalie nai lo le suka, e tofo lelei ma e leai ni calories. Pe a faʻaalia i le maualuga o le vevela e leai sona uiga. Le sili atu i le 3 kalama o le aspartame e faatagaina i le aso.

Acesulfame potassium (E950) - maualalo-kalori, vave ona aluese mai le tino, e le o aʻafia i totonu o le manava. E mafai ona faʻaaogaina e tagata e iai faʻamaʻi pipisi. Ona o le mea e aofia ai le methyl ether i lona tuufaatasiga, o le aesulfame e afaina ai le fatu, i se faaopoopoga, e iai sona aafiaga malosi i le tino.

Mo le fanau ma le lacting women, o lenei tuufaatasiga ua solia, ae ui i lea, o le vaega muamua ma le lona lua e le oi luga o le meaai a Ducan. O se vaega saogalemu mo le tino e 1 g i le aso.

Succrazite - talafeagai mo le faʻaaogaina i le maʻisuka, e le o aʻafia e le tino, e leai ni calories. E taugofie, ona o se tasi o pusa o se sui e tusa ma le ono kilokalama o le suka faigofie.

Sucrazite ei ai se tasi o mea taua e sili ona taua - toe faʻaleagaina. Mo lenei mafuaʻaga, e sili atu le le faʻaaogaina, ina ia le afaina ai le soifua maloloina. E leai se sili atu i le 0.6 g o lenei tuufaatasiga e faatagaina ile aso.

Stevia o se mea masani e sui ai le suka e faʻaaogaina e inu ai. Ona o lona natura moni, o le stevia sweetener e lelei mo le tino.

  • E maua Stevia i le paʻu pepa ma isi ituaiga,
  • e leai ni calories
  • e mafai ona faʻaaogaina mo le kukaina o taumafa taumafa.
  • O lenei suka e suitulaga e mafai ona faʻaaogaina e le maʻisuka.

O le mea lea, i le fesili e sui e filifili i le taimi o se taumafataga, o le tali o loʻo tuʻuina atu i le faʻamatalaga o uiga taua poʻo le vaʻaiga, i le faʻasaina, o ituaiga suauu taʻitasi.

E aoga le fesuiaiga i se mea manogi pe a leiloa le mamafa

E iloa lelei o le suka e afaina ai le soifua maloloina. O tagata e taumafa i mea taumafa i le salafa o le lalolagi, ua oʻo i le faaiuga o le tele o ana meaʻai gaʻo e taʻitaʻia ai le maua vave o le mamafa.

Ae ui i lea, o le teenaina o oloa lelei e faavae i lenei oloa e matua faigata. E manaomia e le tino se "fualaau" fou, ma o le fesili e tulai mai, aisea e suia ai e aunoa ma se afaina i le fuainumera.

O nisi tagata tausi meaʻai e fautuaina malosi se mea suamalie, ae pe e lelei ea?

O aoga ma mea leaga o le suamalie

Suauu faamamaina, lea e faaopoopo i mea taumafa ma meainu, e aofia ai naʻo "caoa", ae o le kulukose foi.

O se punavai o le vave anapogi e manaʻomia mo se tagata e faʻaleleia ai le gaioiga ma lagona le mataala.

O le matua le atoatoa mai le meaai, mo se faataitaiga, i taimi o taumafa paʻu o le mamafa, vave ona afaina ai le lagona o le mafaufau-lagona, ona o le tino, e le o maua le masani masani, ua amata ona oʻo i le atuatuvale.

I le taumafai e faʻafaigofie pe faʻaitiitia le manaʻoga mo le siʻosiʻomaga, sa amata ona saili e saienitisi auala e foia ai lenei faafitauli. O le iʻuga, na mafai ona latou maua ni filifiliga mo suālaʻau i totonu o mea masani, faʻapea foʻi ma le gaosia o isi mea gaosia.

E ala i le tofo, e mafai ei latou uma ona avea ma sui sui mo le suka masani, ma o nisi o le a sili atu i le tele o taimi.

O lo latou faʻamanuiaga e le masalomia, aua e le tatau ona e faʻafitia oe lava i mea lelei e tusa lava ma faʻamaʻi e pei o le maʻisuka.

E le gata i lea, o tagata taitoatasi e suitulaga i le itiiti ifo o kalori, o lona uiga la o le latou faʻaoga e le faʻaitiitia ai le malosi o le taumafa.

Ae ui i lea, o le le afaina i le soifua maloloina i le taimi o le faaaogaina o suauu suamalie e matua feteenai lava, talu ai o mea uma e le masani ai "o meaʻai e le masani ai" e le mafai ona auai atoatoa i faiga masani o le gataifale. Ma o le aʻafiaga o se faʻafitauli i totonu o le tino pe a faʻaaogaina na mea o loʻo faʻateleina pea.

Matou te fautuaina faitau e uiga i le maʻisuka ma mea taumafa mo le paʻu mamafa. O le ae aʻoaʻo e uiga i mafuaʻaga mo le faʻamalosiga o le mamafa, o mataupu faavae o taumafa Nu.9, tulafono o meaʻai mo le maʻisuka, o foliga o le gau o le mamafa mo ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.
Ma o iinei e sili atu e uiga i se taumafataga e maualalo le faʻaogaina o faʻamaumauga.

O le fea e sili atu - natura poʻo se mea faʻapipiʻi?

E talitonuina e sili atu le soifua maloloina o le natura. Latou te aofia ai vaega masani, o le mea lea, e le tauaveina se uta vailaʻau.

O puipui o le gastrointestinal tract e faigofie ona faʻaalu lelei a latou vaega, e aunoa ma le faatupuina vave o le inisalini ma osofaʻiga o le "matelaina". Ae o lo latou faʻaaoga i le taimi o se taumafataga mo le paʻu o le mamafa e le o se mea sili ona fautuaina.

O le tele o nei mea taumafa e maualuga tele i calorie. O le mea lea, o la latou fuainumera i le taumafataga e tatau ona faatapulaaina.

Maoaʻi, i se isi itu, naʻo le tofo. I le maualalo o le manogi, o lo latou suamalie e sili atu i le suka pe a faaselau taimi.

O le mafuaʻaga lea e tele lava ina gaosia i latou i ni pepa laititi, o le mamafa e le sili atu i le tele o kalama, ma o le malosi o le malosi e 1 kcal.

E tatau ona manatuaina o vailaʻau e naʻo le foliga mai o le meaʻai, e faʻafefe ai le tali tutusa o le laulaufaiva.

A maeʻa ona latou faʻaaogaina, o le aʻafiaga o le "faʻaʻoleʻole" e amata ona tele ni tui o le inisalini i totonu o le toto, ma faʻamoemoe o le a manaʻomia mo le gaosiga o le kulukose. O le le mauaina, o le manava gaogao o le a manaomia ai le maofa.

Faʻafiafia ile kalori o mea suamalie masani

E le gata i lea, ua talitonuina o le a "poloka" e le suamalie mea suamalie le faiga masani o le gaosiga o gaʻo.

I se isi faaupuga, o le lagona o le fiaai pe a uma ona latou faaaogaina e le mafai ona faamalieina.

Po o le a lava le amataina e se tagata o meaʻai maloloina e saogalemu mo le fuainumera poʻo le faalagolago i le "leaga," o le aofaʻi o tautua o le a faʻaateleina ona faʻalauteleina, ma o mea uma e 'aina o le a vave tuʻuina i vaega o faʻalavelave.

I luga o aoga ma mea leaga o mea suamalie, vaai lenei vitio:

Sui faanatura

E mafai ona avea o ni oloa soʻo, pe gaosia i foliga o faʻaoga. E aofia ai:

  • Meli. Le sili ona lauiloa ma lauiloa i le suka. E aoga tele, o lona faʻaaogaina o le a faʻatamaoaigaina ai le taumafataga ma aumai ai faʻamanuiaga. E leai se afaina i le fuainumera, e mafai ona e 'aina le tasi sipuni i le aso. I lenei tulaga, e sili atu le faʻafefiloi ma gaʻo gaʻo (faʻaopopo i le falaoʻo po o le salati salalau) ma aua le faʻafefe.
  • Stevia. O se laau e matua suamalie lau. E mafai ona faaopoopo i meainu ma pusa. Ae le o tagata uma e fiafia i se suʻega faapitoa "sugary". E maua uma i le mama o se laau totogo, ma i le foliga o se sipuni, laupepa poʻo le paʻu vevela. O le mea lea, o le faʻatagaga o le a eseese ma e faʻaalia i luga o le afifi.
  • Fructose. E masani ona taʻua o le "suka fua." E fesoasoani i le faʻamautuina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma e le afaina ai nifo, ae o le aoga caloric e toetoe lava tutusa ma le suka faamamaina.

Ole fua ole aso ole mea mama e mafai ile taimi o le paʻu o le mamafa e le sili atu i le tolu gramu. I le taimi lava e tasi, e taua le mafaufau i le tulaga maualuga o lona anotusi i fualaau ma fua. Ma afai e tatau ona e filifili, e sili atu le lelei o le tuʻuina atu o fualaau aina nai lo le "paʻu", talu ai faʻatasi ai ma i latou vitamini ma laʻau faʻapitoa e manaʻomia mo le faʻaleleia masani o meaʻai e ulu atu i le tino.

  • Sorbitol ma Xylitol. O nei mea e maua mai i le suka o le suka o loʻo aʻafia ai i faiga faʻapitoa. Latou te suia le faamamaina i le le faapalepale, ae e le maualalo i le aoga o le malosi. E le gata i lea, e mafai ona taʻitaʻia ai i le manava. O le mea lea, o le "faʻatagaina" fua mo latou pe a le maua le mamafa, faʻapea foi ma le suka masani, leai.

Faʻalogo talitutusa

O nisi taimi latou te faaopoopoina i meaai lelei "taumafa" e faʻaitiitia ai calories. Ma i le tuufaatasiga ua lauiloa i latou o le "esh." O mea e sili ona taatele o:

  • E 950. O lona vailaʻau o le Acesulfame Potassium. E matua suamalie ma e le taugata, o lea e masani ona maua i mea taugata maualalo. E faigata le taʻuina o se mea e le afaina, ona o le masani ona faʻaaogaina mafuaʻaga o mea e afaina ai ma faʻalavelave ai le manava.
  • E 951. O le Aspartame e masani ona faʻaaogaina i mea faʻafiafia, e pei ona masani ona mafaufauina o se mea tutusa lelei o mea suamalie masani. I aso nei, o suʻesuʻega e iloa ai ona aʻafiaga leaga i luga o le pancreas ma lona gafatia e faʻaleleia ai le tuputupu aʻe o gaʻo gaʻo.
  • E 952. O le sui lenei o le "sodium cyclomat." I nai vaega laiti e manatu e leai se aoga. Ae o gase maualuga e oʻo atu ai i le faʻaalia o maʻi mama, o lea i nisi o atunuu ua faasaina.
  • E 954. E sili atu ona lauiloa o le saccher, ua faamaonia le vailaau mo le faʻaaogaina o le maʻisuka. Ae ui i lea, e le tatau ona e aafia i ai. O loʻo aofia ai tino o le carcinogens, o lapoa lapoa e mafua ai le kanesa o le vevela.

Mata o le a fesoasoani e aveesea le mamafa

O le filifilia o mea suamalie e fai ma sui i le suka pe a aveesea le mamafa, e tatau ona manatua i le mafaufau e leai se tasi oi latou o se tulaga atoatoa ma saogalemu. I mea taumafa ma fualaʻau taumafa pe a fai e mafai ona sui, o meatotino o nei vailaʻau poʻo oloa e mafai ona oʻo mai ai le leai o se mea masani masani e itiiti ifo i le "faʻaleagaina".

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le aofia ai o le meli o le calorie maualuga o le a faʻasalaina e ala i ona aoga faʻasolosolo, ma sui gaosia i le maualalo o le tau o le malosi. Ae ina ia le maua le mamafa e mafua mai i se taumafataga e iai na vaega, e tatau lava ona e puleaina voluma o meaai faatagaina, o vaega eseese ma taimi o taumafa.

Matou te fautuaina le faitau e uiga i le suamalie pe a aveesea le mamafa. O le ae iloa pe o le a le laʻau suamalie e mafai ona e 'ai ma le mamafa o le mamafa, o fualaau mo meaʻai, ma iuga o le paʻu o le mamafa.
Ma o iinei e sili atu i le meli mo le mamafa o le mamafa.

I aso nei, o le manaʻo e faʻaaoga le suka e masani ona faʻatusatusa i vaisu o fualaau faasaina. O le mea lea, o le aafiaga o lenei oloa i luga o foliga vaaia e le tatau ona iloiloina i se isi vaaiga.

Afai ei ai ni faafitauli i le mamafa tele, e sili atu le aua le faʻamalo le teenaina o le "taufaasese" taufaasese "ma sui gaosia.

Ae a oʻo i taimi o faʻataʻitaʻiga o le fuainumera o le fuainumera e manaʻomia, e mafai ona e togafitia oe lava i mea e sili ona aoga faʻalenuʻu, ao matauina le fua talafeagai.

E uiga i meaʻai suka mo meaai ma le maʻisuka, vaʻai i le vitio lenei:

O le fea mea manogi e sili ona lelei mo se meaai a Ducan?

  • O mea manogi e le talafeagai mo le meaai a Ducan
  • O le fea mea manogi e sili atu ona lelei e faʻaaoga i se meaai a Ducan
  • Faaiuga

O le faʻasaina le faʻaaogaina o le suka i soo se ituaiga o se tasi lea o aiaiga o le Tausaga atoa e faʻavae i luga o le teenaina o meaʻai gaʻo i le taimi muamua.

O laʻasaga taʻitasi o loʻo aʻafia ai le faʻaofiina o ipu fou, ae faʻasaina pea le sima masani. O le tusitala o lenei faiga o meaʻai e malamalama o faʻamauaʻiga mamafa e mafai ona oʻo atu ai i le atuatuvale ma le faʻalavelave, o lea na ia fautuaina ai le faʻaaogaina o mea suamalie. E faʻaaogaina i mea inu ma mo le sauniuniga o meaʻai taumafa.

Ae o le mea taua tele e aʻafia ai le filifiliga, aemaise lava pe a le o mea suamalie uma e talafeagai i le meaai a Ducan.

Filifili se mea suamalie (sahzam.), E tatau ona e gauai atu i ana mea o le kalori. A maeʻa, o nisi o ituaiga ituaiga o oloa e maua ai le maualuga o le malosi o le malosi, lea e tatau mo le maʻisuka, ae le o le aveesea o le mamafa.

  • xylitol (o caloric, e ui lava e faʻateleina ai le metabolism),
  • fructose (calories),
  • (fesoasoani i le taumafataga ona o mea maualalo i le kalori, ae oona),
  • sorbitol (maualuga-kalori),
  • saccharin (maualalo-kalori, ae sili atu le suamalie matautia, ua uma ona faasaina i nisi o atunuu),
  • Isomalt (maualuga-kalori).

E manino lava, o nisi o nei vailaʻau e talia lelei mo le taumafaina e ala i le aveesea o le mamafa o tagata, ae o aafiaga faʻalesoifua maloloina i le lautele e mafai ona faʻalavelave, o le mea lea e le fautuaina ai e aʻafia i ia oloa. E le gata i lea, e mafai ona e filifilia ni filifiliga e sili atu ona lamatia.

O le fea mea manogi e sili atu ona lelei e faʻaaoga i se meaai a Ducan

  1. O le Aspartame e manatu le tusitala lava ia o se tasi o filifiliga aupito sili, ae faigata tele ona kuka faatasi, ona e le mautonu pe a vevela,
  2. Cyclamate e maualalo i calories, ae ua solia i le tele o faʻamaʻi,
  3. Acesulfame potassium e le o iai foi calories, e le o aʻafia ma e le afaina ai allergies, ae e matautia mo le fatu, faʻaosofia le faʻaoga o le tino,
  4. Stevia e na o le pau lea o le suamalie faalenatura e leai se faʻalavelave.

O vailaau eseese ua faia i luga o nei faavae, o lea e tatau ai ona e faitauina ma le faaeteete le tuufaatasiga e filifili ai le suamalie sili ona lelei. E aofia ai Rio, Fit Parad, Novasweet, Sladis, Stevia Plus, Milford.

Rio Sweetener

Sugar substitutes o lenei ituaiga o loʻo faʻamaonia e le leai o le calorie content, lea e fuafua ai le filifiliga i latou latou te fiafia i ai. O le faʻavae o lenei meafaigaluega o le cyclamate, i le tasi itu, o le vailaau faʻasaina ua faʻasaina.

E le tatau ona faʻaaogaina e tina maʻitaga ma fafine lapatai, oi latou atonu o le a faʻasalaina i ona vaega, faʻapea foi ma tagata o loʻo maua i faʻamaʻi o fatugaʻo, gastrointestinal tract ma le ate.

Sweetener Novasweet

Novasweet e maua mai ai ituaiga o suka suka, lea e eseese i le tuufaatasiga.

O le mea lea, i totonu o le meaʻai, o loʻo i ai papa maʻalaʻau e faʻavae i le cyclic acid, fructose, sorbitol, aspartame, sucralose ma mea faaopoopo i le stevia ─ toetoe o isi mea uma o loʻo i ai.

O nei oloa e leai ni vaega e pei ole isomalt, potassium acesulfame, ae e masani lava e leai se manaʻoga faapitoa. O le filifiliga e lautele, ma o le mea moni, o tagata uma e manaʻomia le tuʻuina atu o le suka moni e mafai ona maua se fofo talafeagai mo i latou lava.

O se faʻaopoopoga faʻaopoopo o oloa o lenei ituaiga auga o le aofia ai i le tuufaatasiga o vitamini ma minerale, lea e taua pe a matauina soʻo se meaʻai.

Sladis: tamaoaiga o filifiliga

O le tele o ituaiga oloa e pei o Novasweet ua ofoina mai e le Sladys trademark. E gaosia e le gaosi oloa le selu, sorbitol ma se faasologa o mea suamalie o le cyclamate. O se tagata laititi i sui mo lenei ituaiga o le a sili ona fiafia i le Sladys Elite series. E faʻavae i luga o le stevia extract ma le sucralose.

Fit Parad: suamalie faalenatura ma le le mama

I lalo o le Trade Parad trademark, o se faasologa atoa o meaʻai ma mea taumafa e maua mai - o pata, smoothies, jelly, teas ma, ioe, suamalie. E ofo atu e le kamupanī ni avanoa mo i latou e eseese i le tuufaatasiga. Fuaiupu Parad No. 1 e aofia ai le erythritol, sucralose, stevia extract (stevioside) ma le atisikoke a Ierusalema.

O le tuufaatasiga o le numera 7 o loʻo i ai vaega tutusa lava, ae le o le Ierusalema artichoke ─ se mea e oso ai le ava. Masalo o lenei sahzam e mafai ona amanaʻia o le natura ma le stevia mama. Erythritol o se vailaʻau e maua mai meaʻai faʻamalosi, ma e maua foi i ni fua.

O le sucralose ua na o le pau lea o le vaega e maua mai e ala i le faia pea o gaʻo, ae o lona faʻafitauli o le soifua maloloina e leʻi faamaonia, e ui lava i feeseeseaiga i le taimi nei.

Sweetener Milford

O se isi oloa lauiloa o loo maua i le pepa suavai, lea e faigofie mo le faʻaaoga i le sauniuniga o meaʻai ma vaiinu.

E ui i le mea moni o le tuufaatasiga o mea faaopoopo e aofia ai le fructose, saccher, cyclamate, acidic sorbitan, o Milford e maualalo i calories: 1 kcal mo le 100 g.

O le mea lea, o le leiloa o le mamafa i le polokalama o le Ducan e mafai ona maua ai lenei mea manogi, pe afai e leai se popolega e uiga i le afaina o sea ituaiga.

Stevia: suamalie ma le lanu

Stevia o le auala aupito sili lea ona saogalemu ma sili ona masani e sui ai le suka. O lenei laau e taua foi o le mutia meli ona o lona suamalie. O le mea moni, o lona toesea ei ai se tofo faapitoa, ae e masani lava ona faasaʻoina e ala i le aofia ai o le erythritol ma le sucralose i le tuufaatasiga.

O mea suamalie i le gataifale e maua i le tele o ituaiga fomu. O le laupepa lea e talafeagai mo le taoina ma meaʻai, ma meaʻai, e pei o Stevia plus, ma sipuni ─ suavai vai. O le mea mulimuli e masani lava ona maua mai i mea faʻapipiʻi mai fafo. O se mea faigofie lenei mo meainu.

Stevia faaopoopo laupepa - o le tali masani masani i le vaeluaina o tagata mamafa. O le faʻaopoopoga e aofia ai foi le chicory, ascorbic acid ma le sipuni o le laisene, lea e aoga ai lenei vailaʻau. Ae o lenei foi le toe foi mai, aemaise lava mo tagata e sili atu mea inu mai chicory, - o le tofo o le oloa ua maeʻa ua avea ma mea oona.

I le avea ai o se tulafono, e le o fautuaina e stevia ni faʻamaʻi. Ae o mea suamalie e pei o Stevia plus, Sladis, Novasweet, Milford ma Fit Parad ei ai isi vaega e mafai ona mafua ai allergies, faafitauli i le vaega o meaʻai, aemaise lava pe a iai se talaaga o le manava po o le mai fatu.

E faapefea ona suia le suka i le taimi o se taumafataga?

Suga o se oloa e maua mai i le togi ma beets. E leai ni mea aoga, soʻo se vitamini, minerale.

Ae ui i lea, e le o le uiga o lea mea e leai se aoga i lau sulu. O suauu e aofia ai se vailaʻau faʻamalosi, lea i totonu o le tino e paʻu i glucose ma fructose.

E manaʻomia le kulukose mo suli uma o le tino, aemaise lava le faiʻai, ate ma maso e mafatia ona o lona le atoatoa.

Ae ui i lea, e mafai e le tino ona maua le kullukose tutusa mai gaʻo vailaau faʻalavelave, o se vaega o cereals, pasta, pateta, falaoa. O lea la, o le faʻamatalaga e le mafai e se tagata ona faia e aunoa ma le suka e leai se mea e sili atu nai lo le tala. O le malepelepe o gaʻo vailaʻau faʻalavelave e sili atu ona faʻagesegese ma faatasi ai ma le auai o totoga o meaʻai, ae o le pancreas e le galue ma le mamafa.

Afai e le mafai ona e faia e aunoa ma le suka, e mafai ona e suia i oloa aoga:

Suiga o le suka faamamaina ma le meli, e te faʻamalosia lou soifua maloloina. Meli

Fuamoa matala (beets, kāloti),

Faʻafefe masani mai le karite malt, agave nectar.

O fuainumera ua lisiina o loʻo iai foʻi suga, ae o loʻo i ai foʻi mea ola faʻalauiloa e taua mo le tino. Fiber, o le vaega lea o fualaʻau ma fualaau aina, faʻagesegese ai le faʻafefe o gaʻo i totonu o le toto ma faʻaitiitia ai aʻafiaga leaga i luga o le ata.

Ina ia faʻaitiitia le manaʻoga mo laʻau suamalie, e tatau i se tagata ona 'ai 1-2 fualaau aina, o le lima o vine poʻo fualaau mamago, 2 teaspoons o le meli. O le tofo oona o le kofe e mafai ona faamaluluina i le susu o susu.

E aofia ai le suka na maua i meaʻai. E mafai ona maua e le gata i mea faʻafiafia, ae faʻapea foʻi i falaoa, sola, ketchup, mayonnaise, sinapi. E le afaina i le tepa muamua fualaau suamalie ma le gaʻo susu susu e mafai ona oʻo atu i le 20-30 kalama o le suka i se tasi o auʻaunaga.

Aiseā e le fautuaina ai le suamalie i taimi o paʻu mamafa?

O le suka e vave lava ona paʻu i totonu o le tino, ua gauai i totonu o le manava, ma mai iina e ulu atu ai i le toto. I le tali, o le pancreas e amata ona maua ai le insulin, e maua ai le tafe o le kulukose i totonu o siama. O le sili atu o le suka e faʻaaogaina e se tagata, o le sili atu lea o le aofaiga o le inisalini e gaosia.

Suga o le malosi lea e manaʻomia ona faʻaaluina, pe o le a teuina.

O le glucose maualuga e teuina i le tulaga o le glycogen - o le mea nei o se vaega o le tino gaʻo. E faʻamautinoaina le tausia o le suka i le maualuga i taimi uma i le tulaga o le tele o tupe faʻaalu.

O le inisalini e poloka foi le gau o gaʻo ma faʻaleleia ai lo latou faʻaputu. Afai e leai se tupe faʻaalu, o le suka sili atu o loʻo teuina i le tulaga o gaʻo gaʻo.

I le mauaina o se vaega tele o suauu, o le inisalini e maua i le tele o mea. E televave le gaosia o le suka, lea e mafua ai ona paʻu i lona totoga i le toto. O le mea lea A maeʻa ona 'ai ni sukalati o loʻo i ai se lagona o le fiaaai.

O loʻo i ai se isi faʻalavelave mataʻutia o selu. Suafa e faaleagaina ai toto toto o le mea lea, o pusa cholesterol e teuina i luga ia i latou.

E le gata i lea, o le suamalie e solia ai le lipid composition o le toto, faaitiitia le maualuga o le "lelei" cholesterol ma faateleina le aofaiga o triglycerides. E mafua ai le atiaʻe o le atherosclerosis, faʻamaʻi o le fatu ma toto toto. O le pancreas, lea e faʻamalosia e galulue pea ma le mamafa, ua faʻaititia foi. Tumau o le sili atu o le suka i le taumafataga e taʻitaʻia ai le atinaʻe o le maʻisuka ituaiga 2.

Ia pulea i taimi uma le tele o meaʻai e te 'ai.

Talu ai o le suka o se mea na fausia, e le mafai e le tino o le tagata ona faʻafefeina.

I le faagasologa o le faʻavaeina o le suauu, ua maua ai faʻamalosi saoloto, lea e aʻafia ai le malosi o le tino o le tagata.

O le mea lea O le nifo manogi o le a sili atu ona mafatia i faʻamaʻi pipisi.

Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e faʻaumatia e le fafine le 1,700 kcal i le aso, ona mafai ai lea ona ia faʻaaluina le 170 kcal mo le tele o laufanua e aunoa ma le ositaulagaina o lona ata. O lenei aofaiga o loʻo iai i le 50 kalama o marshmallows, 30 kalama o sukalati, lua suti e pei o le "Bear-uped" poʻo "Kara-Kum".

E mafai ona suamalie i luga o se meaai?

Faʻatasi O mea suamalie ua vaevaeina i ni vaega se 2: natura ma vailaʻau.

Fructose, xylitol ma le sorbitol e masani. E mafua mai i le taua o le caloric, latou te le maualalo i le suka, o le mea lea, e le o ni oloa sili ona aoga i le taimi o le taumafataga. O latou faʻatagaga faʻatagaina i aso taitasi e 30-40 kalama, ma le tele, faʻalavelaveina o le manava ma le manaʻo manava e mafai.

Stevia o le vaovao o le meli.

O le filifiliga silisili o le stevia. O lenei mea o se togalaau aina i Amerika i Saute, o ona togi ma laʻau e tele taimi e suamalie nai lo suka. O le gaosiga o le stevia e manatu "Stevozid" e le afaina ai le tino, e le o iai ni calories ma o lea e saogalemu i le taimi o le taumafataga.

O Fructose na manatu talu ai nei o le sili sili ona lelei i le suka, ona o lona maualalo o le faasinomaga igoa, na fautuaina e faʻaaogaina i le taimi o le taumafa o le protein. Ae ui i lea, o suesuega talu ai nei ua faaalia ai e vave lava ona gauai atu i le ate ma o le a oʻo atu ai i le faateleina o le tele o lipids i le toto, faʻateleina le mamafa, atherosclerosis ma le maʻisuka.

O suamalie suamalie e fai ma sui o le aspartame, cyclamate, sucrasite. O uiga faaalia o tagata fai meaʻai i latou e le mautonu. O nisi e le tele se afaina i lo latou faaaogaina faʻaletausaga, talu ai o nei mea e le mafua ai le faʻasaina o le inisalini ma e leai ni calories.

O isi e manatu ia i latou o ni mea e ono afaina ai ma fautuaina e faatapulaaina lo latou gaogaiga i le 1-2 pauna i le aso. O se faaiuga manaia na faia e tagata suesue Amerika, o le na mafaufau pe mafai ona toe maua mai se mea suamalie. Tagata mai le vaega o loʻo pulea faʻaaoga le suka, suia le mamafa.

I le taimi lea, e mafai e se tagata ona faʻafefe 1.5-2 taimi sili atu mea taumafa nai lo le taumafaina o selu.

A maeʻa ona ave ni mea suamalie, e aliali mai se lagona fiaaai e taʻitaʻia ai tupe mama.

Ua fautua mai tagata suʻesuʻe e faapea, o le tali atu i le physiological i le tofoina o mea suamalie o le atinaʻeina lea o faʻafitauli o le tino. Talu ai ona e le toe iloa e le tino le suamalie e avea o se punavai o le malosi, ua amata ona faaputuputu faasao i le ituaiga o gaʻo.

Pe mafai ona tea ma le suka mo le paʻu mamafa?

E faʻalagolago lava i le ituaiga o meaai a le tagata e masani ai. O le faʻaaogaina o suka i luga o se meaʻai protein e matua faʻasaina, ae ui i lea, e faatagaina i taimi o isi taumafa i ni tapulaa faʻapulaʻa.

O le faʻatagaina masani i aso taitasi e 50 kalama, e tutusa ma le 2 teaseti. O le suka a Brown e sili atu ona aoga uiga taua. O loʻo i ai vitamini, filo o meaʻai, lea e faafaigofie ai le galuega a le tino i lona gaosiga. O le mea masani ei ai se paolo pogisa, maualuga maualuga ma le tau tele.

Le manaia e lelei le 'ai seia oʻo i le 15 i le aoauli.

A maeʻa le 'aiga o le aoauli, faʻagasolo malie le faʻavaveina o metabolic processes, ma tele masini gaʻo o loʻo teuina i luga o sulu ma puʻu.

E tauaofai

O le maualuga o le suka e afaina ai e le gata i le ata, ae faapena foi i le soifua maloloina,

E mafai ona e faia e aunoa ma lau sulu: o le a maua e le tino le malosi ma le kulukose mai isi oloa gaʻo,

I le avea ai ma sui, e mafai ona e faʻaaogaina le meli ma fua,

O le faʻatagaina o le suka i le aso e le silia le 50 kalama.

E le mafai ona e fai atu ma le manino, o mea suamalie o le a sili atu ona aoga i taimi o taumafa. O le faʻaaogaina o le suka i tamai atopa o le a le aʻafia ai laina o le ata.

Faaiuga

E manino lava, o nei faʻaopoopoga o meaʻai faaopoopo ua mafai ai ona e filifilia ni mea suamalie ma suamalie faalenatura i lou tofo ma le paketi.

E aoga le filifili o le isomalt, sucracite, ma le taimi e lauiloa ai? O le tausia lelei o lou soifua maloloina ma le leai o faʻamaoniga mo le faʻaaogaina o vailaau maʻoti, e mafai ona e filifilia le malamalama ma masani masani a Fit Parad, Sladis, Stevia faaopoopo ma le Novasweet.

Ae e tatau ona e manatuaina e le tatau ona faʻaumatia na mea uma e sili atu nai lo le tulaga masani o loʻo faʻamaonia i totonu o faatonuga.

E le gata i lea, o fomaʻi e maitauina o le suamalie uma o loʻo i ai se faʻasalaga, o lea e sili ai le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi aʻo le i suia i le suka. Ioe, ma e le fautuaina e faʻaaogaina i aso uma, e fautuaina e vaʻavaʻai ae le o le mamafa o lou tino i ia oloa.

E mafai foi ona e fiafia i:

  • Ducane casserole
  • Ducane custard

O le fea mea manogi e sili atu mo se taumafataga?

O le paleni taumafa o le ki lea i le ola maloloina lelei, soifua manuia ma se tagata aulelei. O le i ai o le suka i le taumafataga i aso uma e i ai se aafiaga leaga i le tino o le tagata, o lona afaina ua leva ona faamaonia e saienitisi.

O le le faʻaaogaina o le suka malosi e mafai ona faʻaalia ai foliga o le faʻamaʻi pipisi, o se maʻi ogaoga. O i latou e popole i lo latou soifua maloloina ma e le manaʻo i se tasi aso ia maʻi i le ate, maua atherosclerosis pe maua se fatu fatu, e tatau ona faʻafeiloaia se sukaʻai e suitulaga ia latou meaʻai. O le le lava o lau suauʻu e le lagona, e pei o le teena atoa o lenei oloa, aemaise lava talu mai nei o le lisi o meaʻai suka e matua eseese lava ma lautele.

O analogs suga e manaʻomia ina ia maua ai e se meaai se suamalie suamalie e aunoa ma le faʻaaogaina o le mea mulimuli. O le tele o taimi e faia ai i luga o ni pepa, paluga faʻamalolo, ae o nisi taimi i le vai (syrup). E fautuaina ia laumei ina ia faʻamaʻapeʻa muamua i le vai ma na ona faaopoopoina lea i meaʻai. Faʻaopoopoga mea faʻaopopo e vaevaeina i ni vaega se lua: mea e le faʻaogaina (e leai ni meaʻai) ma natura (maualuga-kalori).

Faʻaoga tutusa o le suka

O le suamalie e leai ni meaʻai e taua foi o le synthetic, i le natura e le oi ai.

O lenei vaega e aofia ai mea faʻaopopo e pei o le saccharin, acesulfame, sucralose, aspartame, ma le cyclamate.

O faʻamalologa o le suka suamalie e iai uiga taua:

  • leai se aafiaga i le gaosiga o le gaʻo,
  • o le faʻatautaia o kalori o le oloa e maualalo,
  • faʻatasi ai ma se faʻaopoopoga o fuataga, o loʻo faʻapipiʻiina ai le tofo o le tofo,
  • faigata o le iloiloina o le maualuga o le saogalemu.

O le sucralose ua avea o se mea aupito sili ona saogalemu o le fausiaina. E faatagaina mo le 'ai e tusa lava ma fafine aʻo maitaga ma tamaiti. Aspartame e mafai ona faʻatau i le falemaʻi, masani lava o lenei suamalie e faʻaaogaina i le taumafataga. E le mafai ona vevela i le vevela i luga atu o le 30 tikeri ona o le faʻafitauli o vailaʻau.

Acesulfame o se isi faʻaopoopoga faʻalauiloa. O le lelei o le fualaau faasaina, maualalo-kalori ma le faʻamaeʻaina atoa mai le tino e mafai ona matau. O le mea moni, o suʻesuʻega a fomaʻi Amerika na faia i le vaitau o le 1970 na faʻaalia ai e mafai ona saofagā lenei faʻaopoopoga i le atinaʻeina o le mama.

O le Cyclamate ua faasaina i le tele o atunuu o Europa ma le Iunaite Setete, ao Asia i atunuu e lauiloa i se isi itu, ma ona o lona tau maualalo ma le maualalo o le kalori. O le faʻaopoopoga e faʻaalia ai foi le tetee lelei i le maualuga o le vevela. Saccharin o le muaʻi faʻasologa muamua lea o le faamamaina, lea sa faʻaaogaina i le taimi o le Taua Muamua a le Lalolagi. E 450 taimi e sili atu ona suamalie nai lo le suka, ae o loʻo i ai se tofo malosi.

Faatasi ai ma lapataiga, e mafai ona maitauina pe afai e sili atu le mamafa o le inumaga faatagaina (5 mg i le 1 kilokalama o le mamafa), o le gaʻo e lamatia.

O mea taumafa taumafa sui

Talu ai o mea manogi na aliali mai, o le miti a se tino matagofie ua latalata atili i le tele o tamaitai. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, e mafai ona lelei le aveesea o le mamafa e aunoa ma le faafitia oe lava sulu. Ma a aunoa ma i latou, e pei ona e iloa, e le faigofie, talu ai o le suka e faʻamalosia ai le faʻasaoina o hormones o le fiafia. O le taimi nei e mafai ona suamalie le taumafa maualalo.

Mo se faʻataʻitaʻiga, ina ia faʻaitiitia le mamafa, e mafai ona e suʻeina le "6 petal diet". E tutusa le igoa na tuuina mai mo se mafuaaga, 6 aso - o lona umi lenei. I se tasi aso - faʻaaogaina o se oloa se tasi. I le averesi, e oʻo atu i le 700 g o le mamafa o le mamafa e mafai ona ave i le aso.

O le aano o le taumafataga e faigofie ma aofia ai i mea eseese. I totonu o le 6 aso, o se faasologa faasolosolo o le monodiet e tupu. Ina ia mafai e le pusi ona filifili e suia ana meaʻai, ua fautuaina e Anna Johansson le tuiina o se fugalaau ma ni peti se ono i luga o le pusaaisa, lea e tatau ona faitaulia ma sainia le oloa mo aso uma. Mo se taunuuga lelei, e taua le matauina o le faasologa o mea taumafa. I le faaiuga o aso taitasi, e tatau ona vavaeeseina le petal, o le a le mafai ai ona e le mautonu ma se ese.

O lenei taumafataga ua faʻatagaina e le au fai meaʻai, talu ai ona o le faʻaopopo i le gau o le mamafa, o le tulaga o le tino o le tino i lona atoaga e faʻapitoa. O se tagata, e pei o le, na te faaseseina lona tino ina ia mafai ai ona gaogao uma faasao o gaʻo, ae i le taimi lava e tasi e le tatau ona i ai se lagona o le le lava o le malosi.

O le paleni o meaʻai e maua mai i gaʻo. O le tumau i se meaai e mafai ona maua mai le sisi, iʻa ma moa. O meaai e ono-petal e aofia ai nei meaʻai, faapea foi ma ituaiga ituaiga o cereals, fualaau, ma fualaʻau. O le suavai o se vaega taua o le taumafataga. E fautuaina le faʻaaogaina o vai faamama ma le lauti lanumeamata. I luga o se aso o fua, o le a suia i sua fou fou, ma i luga o le aso malolo, susu susu.

O le lisi o oloa e faʻasaina ai mea taumafa o le petals e aofia ai: suamalie (mea uma seʻi vagana ai fualaau aina), suka, pata o soʻo se ituaiga, fale keke.

Faʻavae o le Petal Diet

O le autu o le taumafataga o le tausisia lelei lea o le faasologa o meaai.

1 aso - oloa iʻa. E mafai ona e fufuluina iʻa, vaʻa pe i totonu o ogaumu. O nisi togavao, masima ma laau e faatagaina. O le faʻaaogaina o le iʻa e le faʻatea.

2 aso - fualaau faisua. I luga o le aso o le carbohydrate, e faatagaina ai sua o fualaau faisua. O isi oloa e mafai ona faʻauluina fou, kuka ma kukaina ma le faʻaopoopoga o se vaega itiiti o laʻau, masima ma le faʻavasega.

3 aso - oloa moa. I le aso ole protein, e mafai ona e togafitia oe ile susu ole susu (ae leai se paʻu), ma mafai foi ona kukaina pe moa le moa i totonu o le paluga ile vao, masima ma taimi.

4 aso - cereal. I le aso nei, e tatau ona aofia i le lisi meaʻai eseese (araisa, buckwheat, oatmeal, saito), 'kuka i totonu o le vai ma le tele o masima ma gusi. Mai le vai, vai faʻamamaina, laʻau tipu ma kvass e le faʻasalaina.

Aso 5 - oloa gaosi. O le aso malolo ua faailogaina i le toe faʻaleleia o tino o minerale. O le gaʻo gaʻo o le siʻi kuka e faʻaaogā i le taimi o le taumafa e le tatau ona sili atu i le 5%. E faatagaina foi e inu 1 ipu susu.

6 aso - fua. I le aso mulimuli, e tatau ona e faʻatumu le tino i vitamini ma minerale. O pi, faʻi, oranisi, vine, kiwi e atoatoa. E fautuaina e faʻafefe fua suamalie i vai.

O nisi faʻamatalaga sili atu aoga aoga e tatau ona iloiloina. Mo se faʻataʻitaʻiga, aʻo e 'ai, e tatau ona e faʻafefeteina uma ma le faʻaeteete: vai i le itiiti ifo ma le 10 taimi, ma mausali - mai le 30 i le 40 taimi. Ina ia aua neʻi faʻafefeina le otaota, e le tatau ona e inuina le tele o vai i meaʻai. E tatau ona galo meaʻai, e sili atu ona sui i le faʻaaogaina o vaiinu poʻo le lauti taumafa mo le maʻisuka.

O faamatalaga e uiga i mea suamalie o loʻo maua i le vitio i lenei tusiga.

Taumafa fiafia: o fea e sili atu


Suʻega suamalie: o le tasi e sili: 1 rating: 6

O le faʻateleina, latou te talanoa e uiga i le matautia o le tele o le paʻu paepae paepae o loʻo faʻaumatia e tagata o ona po nei.

O le numera o tagata maʻi e maua i le maʻisuka o loʻo tuputupu ae i aso uma. Ma o le autu o mea suamalie, lea e mafai ai ona e faʻaosofia nei faafitauli, o le a sili atu ona lauiloa.

Ma i le taimi lava e tasi, o le fesili o le: "O le mea suamalie lava ia e afaina ai se tagata maloloina?" O le a tatou malamalama.

O a mea suamalie?

E iloa lelei o le tele o mea taumafa a le tagata i mea taumafa ma meainu e aofia ai le tele o suka, e fesoasoani i le atinaʻe o faʻamaʻi nifo, e aʻafia ai le paʻu, e mafai ona taʻitaʻia ai le mamafa.

Sweeteners o vailaʻau faʻasaina ma vailaʻau o loʻo i ai se tofo suamalie. Mo i latou e fia taumafa i le suka masani, o le fesili saʻo e tulaʻi mai: "O le fea mea manogi e sili atu?"

Sweeteners e i ai i le tulaga o:

E tele mea e faʻaaoga i totonu o le alalafaga taumafa. O le suamalie i le ituaiga o laʻau e faʻaaogaina e faʻaleleia atili ai le tofo o meainu eseese, ma faaopoopo le suamalie suamalie a le talimalo i le tele o ipu na faia.

O a ni mea suamalie suamalie?

O mea suamalie faalenatura e maua mai mea tau laau. E i ai a latou calorie, ae o lo latou malepelepe i le pancreas e umi se taimi nai lo le malepe o le suka, o lea e le tupu ai le maualuga o le inisalini i le toto.

O le tuusaunoaga o le erythritol ma le stevia. O nei mea suamalie e leai se aoga taua. E masani lava, o mea suamalie ei ai le pasene maualalo o le suamalie nai lo o latou gaosiga gaosia. Stevia iinei e ese mai le vaega atoa - e sili ile 200 taimi e sili atu lona suamalie nai lo le suka.

O suamalie sili ona suamalie o mea ia e faia mai mea masani masani, ae fautuaina e faʻatalanoa se tagata tomai faapitoa aʻo lei aveina.

O suamalie suamalie e faia mai i vailaʻau faʻasolomika, ma e masani ona leai ni calorie. Pe a faʻaaogaina nei vailaʻau i ni aofaiga tele atu nai lo le fautuaina, o le vavalalata o latou tofo e mafai.

O suamalie sili ona taatele ma o latou uiga

Seʻio tatou faamasani masani i mea masani.

O se vaega o se vaega o fualaau faisua, fualaau 'aina, meli. E sili atu le suamalie nai lo le suka i luga o le 1.5 mita taimi, ae e maualalo lona kalori. O le faʻasalaga o le paʻu paʻepaʻe, e solo lelei i le vai. Afai e vevela se mea, o ona meatotino e suia laitiiti.

O le fructose e gasegase mo se taimi uumi, e le mafua ai ona oso oso i le insulin i totonu o le toto, o le mea lea e faatagaina e fomaʻi ona faʻaaogaina i ni nai atopa mo le maʻisuka. Mo se aso, e mafai ona e faʻaaogaina se tagata soifua maloloina e aunoa ma ni aʻafiaga le lelei seia oʻo i le 45 g.

  • pe a faʻatusatusa i le fesuiaiga, ei ai le malosi faʻaletonu i luga o le nifo,
  • e nafa ma le i ai o se mea mausali o le kulukose i totonu o le toto,
  • E i ai se mea totino, lea e taua mo tagata e galulue malosi i le tino.

Ae o le fructose o loʻo i ai ona lava malosi vaivai. E naʻo le ate (fugose) e talepe i lalo (e le pei o le kulukose, o se vaega o le suka masani). O le faʻaaogaina o le fructose e taʻitaʻia, muamua, i se faʻaopoopoga o le mamafa i le ate. Lona lua, o le tele o le fructose e vave ona alu i totonu o faleoloa gaʻo.
E le gata i lea, o le tele o le fructose e mafai ona afaina ai foliga vaaia o le maʻi o le manava.

E mamao lenei mea mai se suauu saogalemu, ma o lona faʻaaogaina e faʻatagaina naʻo le fautuaga a se fomaʻi.

O lenei mea suamalie mo meaʻai ma meainu e maua mai i fualaau aina o le igoa e tasi, lea e taua o le mutia meli. E tupu i Asia ma Amerika i Saute. O le faʻatagaina i le aso e oʻo i le 4 mg i le kilokalama o le mamafa o tagata.

Faʻaaoga pe a faʻaaoga stevia:

  • leai ni calories
  • o le mea e matua suamalie lava
  • faatulaga le toto toto,
  • o le tuufaatasiga e aofia ai antioxidants,
  • fetuutuunai le galuega o le vaega o meaʻai,
  • aveese le toxins
  • faʻaititia le cholesterol leaga
  • e aofia ai le meaʻai e manaʻomia e fatuga ma fatu.

Ae le fiafia tagata uma i le tofo o le stevia. E ui lava o loʻo faʻaleleia pea e le au gaosi oloa le tekinolosi, o lenei faaletonu ua tau le iloa.

O lenei suamalie ua taua foi o le suka tilo. O le natura tioata, e leai se manogi i totonu. O le mea e maua ai caloric o le vailaau e leai se aoga.

O le maualuga o le suamalie e 70% pe a faʻatusatusa i le tofo o le suka, o lea e le afaina ai pe'ā faʻaaogaina e tusa lava pe sili atu le tele nai lo le sucrose.

E tele taimi e faʻatasi ma le stevia, talu ai o le erythritol e totogi mo lona tofo faapitoa. O le mea na tupu o se tasi o mea sili ona suamalie.

  • o le foliga vaaia e le ese mai le suka,
  • maualalo le kalori content
  • leai se faʻaleagaina pe a faʻaaogaina i le faʻalelei,
  • lelei solubility i le vai.

E faigata ona maua ni mea e le lelei, o lenei suamalie e mafaufauina e tagata atamamai o se tasi o sili ona lelei i aso nei.

O loʻo i ai i le tuufaatasiga o fualaau mama (aemaise lava fualaau mamago). O le Sorbitol e le mafuatiaina i gaʻo, ae o le ava malosi. O le suamalie o le faʻaopoopoga o le 50% o le maualuga o le suka. O le kalori content is 2.4 kcal / g, o le masani ua fautuaina e le sili atu ma le 40 g, ma sili atu i le 15 g. E faʻaaogaina e le au gaosi oloa e avea ma emulsifiers ma faʻasao.

  • togi maualalo maualalo
  • faʻapupula le aofaʻi o le gaosiga o le suka gaosia,
  • o se sui sooupu.

Faatasi ai ma le le lelei: e i ai sona aafiaga leaga ma mafai ona mafua ai le afaina.

Ia mafaufau nei i le suamalie ma le suamalie o le gaosiga fausaga.

E iai le saogalemu. O se faʻaopoopoga e faia mai le suka, e ui o le 600 taimi e sili atu ona suamalie nai lo. A faʻaaogāina, o le aso e 15 mg / kg le mamafa o le tino e le mafai ona sili atu, e faʻamavae atoa mai le tino o le tagata i le 24 itula. Ua faamaonia le Sucralose mo le faʻaaogaina i le tele o atunuu.

Mea aoga o mea manogi:

  • e masani ona i ai le tofo o le suka,
  • leai o kalori
  • pe a vevela, e le faʻaumatia ona meatotino.

E leai se suʻesuʻega faʻamaonia e uiga i lamatiaga o lenei mea suamalie, e aloaia lava e avea o se tasi o mea sili ona saogalemu. Ae e le fautuaina mo tamaiti ei lalo ifo o le 14 tausaga, e mafai ona faateleina le maualuga o le insulin.

po o se mea faaopoopo faaopoopo meaai E951. Le mea e sili ona masani ai le suamalie. E le o iloa lelei e saienitisi ia aoga ma mea leaga e mafai ona ia aumaia i le tino o le tagata.

  • 200 taimi sili atu ona suamalie nai lo suka
  • o loʻo i ai le itiiti ifo o kalori.

  • I le tino, o le aspartame e paʻu i lalo i amino acids ma methanol, o se mea oona.
  • Talu ai o le aspartame ua aloaia le saogalemu, e maua i le tele o meaʻai ma meainu (suamalie suamalie, yogurt, kulumu, taʻaloga taʻavale, ma isi).
  • O lenei mea suamalie e mafai ona mafua ai le le mautonu, tiga o le tino, le mautonu, ma le atuatuvale.
  • A o suʻesuʻeina le aspartame i meaola, na matauina ai mataupu o le kanesa o le faiʻai.

O le mea e sili atu le suamalie nai lo le suka 450 taimi, ei ai le oona oona. Ole fua ole aso e mafai ona faatagaina ile 5 mg / kg. I aso nei, o le sagharin ua manatu o se mea e afaina ai e iai se aafiaga le lelei i le tino o le tagata: e mafua ai le maʻi gallstone. O Carcinogens i lona tuufaatasiga e mafai ona mafua ai ni maʻi mama.

E maua foi i le faʻaaogaina o vailaʻau ma, e pei o le vaega muamua, e afaina ai le soifua maloloina, aemaise lava, mafua ai le le atoatoa. O le tupe faʻatagaina i aso taitasi mo se tagata matua o le 11 mg i le kilogram o le tino.

O faʻamanuiaga ma mea leaga o mea suamalie

Soʻo se tagata e mafaufau e uiga i se soifua maloloina soifua ona o popolega o le soifua maloloina poʻo le tatau ona iai se filifiliga i le va o le suka poʻo le suauu. Ma, e pei ona faaalia i le faatinoga, e te manaʻomia se malamalamaaga o le mea suamalie e saʻo mo oe.

I le isi itu, o le suka o loʻo faʻaaogaina e tagata gaosi oloa o loʻo tuliloa mea latou te fiafia i ai, ma, e le o se mea moni. ia muamua le soifua maloloina o tagata faatau i totonu oi latou. O le mea lea, e taua tele le malamalama ia i latou ma mafai ona faia se filifiliga tutoʻatasi, pe e te manaʻo e inuina meainu ma aspartame, mo se faʻataʻitaʻiga?

O le a le mea e taofi i: le filifiliga saʻo

A o le i faaopoopoina se suamalie faʻamalosi i ipu, e tatau ona e iloilo le lamatiaga o le soifua maloloina. Afai e filifili se tagata e faʻaaoga se mea suamalie, e lelei tele le faʻaaogaina o se mea mai le tino (stevia, erythritol).

Pe a fesiligia po o fea e sili atu, e mafai ona fautuaina le stevia, aua e saogalemu e tusa lava mo fafine maʻitaga. Ae e tatau ona latou siaki ma a latou fomaʻi pe faʻaaoga le faʻaopoopoga manaʻomia i meaʻai pe leai. Ae e tusa lava pe lelei le soifua maloloina o se tagata, o lea i lenei tulaga e tatau ona maua se fautuaga faʻapitoa, e sili atu le suamalie e filifili ai.

O le filifiliga faaiʻu o le suamalie e masani lava oe.

O nei mea suamalie laiti-kalori - o le a sili atu ona lelei le faʻaaoga pe a leiloa le mamafa?

O suauu sui e masani ona faʻaaogaina i le maʻisuka ma le toesea o tagata mamafa. O le au faifaatoaga o meaʻai talafeagai e tatau ona faʻaaogaina.

E toatele e tuu fualaau suamalie suamalie, lea e toetoe lava leai ni calories, nai lo le suka masani i le lauti poʻo le kofe.

E faʻaaogaina foi i le saunia o ipu eseese, ae le o mea suamalie uma e talafeagai mo nei faamoemoega. O mea suamalie e ola faʻaanatura ma faʻaleagaina. Faʻaaoga lelei mea suamalie mo le mamafa o le mamafa, ae tatau ona faʻaeteete ile faaaogaina.

E mafai ona 'ai le suamalie i luga o se meaai?

I luga o le meaai a Ducan, o mea suamalie masani e faasaina, ae o mea nei e mafai ona faʻaaogaina i ni tapulaa faʻapulaʻa:

  • stevia. O se mea e masani ona suia i le suka e maua mai i se laau meli. E leai lava ni vailaʻau oona i totonu. E tele mea aoga. O le aso saogalemu o aso taʻitasi e oʻo atu i le 35 kalama,
  • sucracite. O lenei suauu manogi gaosi e le o aʻafia e le tino ma e itiiti ni calories. E ese mai i le suamalie, e sefulu taimi sili atu nai lo le suka. Ae ui i lea, o se tasi o vaega o le vailaʻau oona oona, o le mea lea, o le maualuga o le fualaau o aso taitasi e le sili atu i le 0.6 kalama,
  • Milford suss. O lenei suātini e suitulaga i le lelei e mafai ona faʻaaoga i ipu ma paluga, ae le na o mea inu vai. O le suamalie o le tasi papalama o le 5.5 kalama o le suka masani. O le togafitiga o aso taitasi ua fautuaina e oo atu i le 7 milligrams i le kilokalama o le mamafa,

Afai tatou te talanoa e uiga i le taumafataga Kremlin, ona le fautuaina lea e faʻaaoga soʻo se suka. E naʻo le faʻaaogaina o stevia i totonu o maʻalaʻau e pei o se faʻasalaga mulimuli e faatagaina.

Afai e te mulimuli i isi mea taumafa, e tatau ona e taulai atu i fautuaga a le fomaʻi ma mea e te manaʻo iai. E taua le mafaufau i le taua o caloric o le suamalie i le fuafuaina i aso uma, pe afai ei ai. I soo se tulaga, e le tatau ona e aʻafia ai i latou, talu ai e fai ma vaisu ma e ono aʻafia ai le tino.

O le fea e sili atu ona lelei le filifilia o suka e suitulaga i le gau o le mamafa?

Maoaʻi, e ui lava i latou maualalo, ma o nisi taimi e leai se mea e maua ai le kalori, e mafai foi ona saofagā i le mamafa o le tupe maua.

E tupu lenei mea i le masani ma le umi faʻaaogaina. O se filifiliga sili lava o le fesuiaiga o suamalie faalenatura ma le faʻaaogaina i ni pa pupuu ina ia le maua e le tino le taimi e faʻaaoga ai.

O le mea moni, e taua le mulimuli i le fua faatatau o le faʻaaogaina o se mea manogi ina ia le lelei ma aua nei afaina ai le tino.

I Rusia, e masani ona faʻaaogaina le meli nai lo le suka, aua e taatele ma taugofie. I le lalolagi i tulaga masani, o stevia o le taʻitaʻi.

Suka suka

O le suka suka o loʻo i ai le tamaoaiga o meatotino aoga ma minerale. E mafai ona faʻaaogaina uma i totonu o meainu suamalie ma meaʻai suamalie, pe a faʻaaogaina, poʻo isi ipu.

I foliga vaaia, e ese mai le suka naʻo le lanu, e matua lanu enaena. O loʻo i ai se malosi malosi o le tioata e tofo ai.

O le mea e leaga ai, e faigata ona maua se suka enaena i luga o fata o faleoloa. 100 kalama o le oloa e aofia ai 377 calories, e leʻo ese mai masani, o lea e le mafai ai ona e 'ai tele.

Agave Syrup

O lenei siva e tusa ma le tasi ma le afa taimi sili ona suamalie nai lo le suka masani. Ae o lona faasinomaga igoa e maualalo, lea e le mafua ai ona osooso malosi i le toto kulukose.

O le sua gase e faʻaleleia ai le gataifale, e maua ai se lagona toʻafilemu ma aveesea ai le malosi mai le tino.. O lona kalori o le 310 kalori i le 100 grams .ads-mob-2

Maple syrup

O lenei suamalie e sili ona lauiloa i Amerika, lea e faigofie ona maua. I faleoloa a Rusia, o le mauaina e mafai ona faigata.

O lenei syrup e le faʻaumatia ona aoga aoga pe a maeʻa togafitiga vevela. Naʻo le toe foʻi mai o le sui lenei o se tau maualuga. O lona kalori i luga o le 100 kalama o le 260 kalori.

Fualaau aina

O le faaaogaina o fualaau mamago nai lo le suka o se fofo sili lea. Falaʻau tipi, pea ma apu, vine, aso, palu ma apricots malogo e mafai ona faaopoopo i le meaai.

E mafai ona e faʻaaogaina uma i se isi pepa, ma faʻaopopo i ipu poʻo pusa. Peitai, 100 kalama o fualaau mamago e tusa ma le 360 ​​calories, o lona uiga, o le 'ai ia i latou e tatau ona tapulaa.

Tulaga Faatonuina ma Lapataiga

O le masani o le suka masani i aso taitasi mo se tane e 9 teaspoons, ma mo se fafine - 6. E le gata ua faaopoopoina e le tagata lava ia, ae o le mea foi na faaaoga e le gaosiga o oloa na faʻaaogaina.

Ae o mea suamalie, e masani lava o la latou vailaau o loʻo faʻaalia i luga o le afifi ma e tusa ma le 20 papa.

E tatau ona faʻaeteete i le latou faʻaaogaina, e mafai ona latou faʻaseseina ai le mafaufau ma faia ai se manatu e tatau ona maua e le tino le kulūkose, ma i lona toesea, o loʻo faʻalauteleina le malosi o le manava i le lumanaʻi.

Ole fuainumera o mea masani e tatau ona fuafua e faʻatatau i luga ole latou kalori. E taua e le afaina le tino i le fualaau. O lona uiga, e tatau i se tagata ona iloa le fua i mea uma.

O fea e sili atu le faʻaaoga o le suamalie mo le paʻu mamafa? O le tali i le vitio:

E mafai ona maua se aofaiga tele o suka i o tatou taimi. Ma o lenei foi e faatatau i gaioiga ma auala masani. O le mea lea, e mafai e tagata uma ona filifili mo i latou lava le suamalie sili ona lelei. Ae ua fautuaina e faia se filifiliga faatasi ma se tagata tomai faapitoa.

Suia le suka i se mea suamalie i le taumafataga

Toeitiiti o soʻo se meaai e aofia ai le faʻaaogaina o suka mai le meaai. Ae o le a le mea e fai pe afai e te manaʻo e leiloa le mamafa, ma e le lava le malosi e tuʻuina atu ai lauulu? O loʻo i ai se isi filifiliga i lenei mea. E mafai ona e sui ai le suka i le suamalie. I le taimi nei, e ofoina atu e le au gaosi oloa se aofaiga tele o nei oloa. Sei o tatou mafaufau i nisi oi latou.

O le toʻatele o tagata e iloa o le suka e leʻo se mea maloloina. Pe a faʻaumatia, o loʻo puipuia le puipuiga, o le tuʻuina atu o minerale i totonu o masini ma ponaivi e faʻaitiitia, ma o le tino atoa e mafatia. Afai e le mafai e se tagata ona teena ma 'ai le sipuni i ni aofaiga tele, o le a faalagolagoina le faalagolago o le carbohydrate, lea e mafua ai ona afaina i mea matautia, faamai o le pancreas, fatu.

I le mauaina o le tele o faʻamaʻi, ua oʻo mai se tagata i le faaiuga ua oʻo i le taimi e suia ai ana meaʻai. Ma ia fesoasoani ia te ia e sau meaai maualalo-kalori, o le autu autu o le tapulaa lea o le faaaogaina o mea inu gaʻo suamalie faigofie, e pei o le suka.

Nai lo le suka, o tagata tomai faapitoa i meaʻai e fautuaina le faʻaaogaina o sui - Tsukli, Sureli, Sucrezit ma isi.

Filifilia e se tasi se mea suamalie i le taimi o se taumafataga, e tatau ona e iloa o mea suamalie uma ua vaevaeina i le natura ma le gaosia, gaosia, faasolosolo, mai mea masani poʻo vailaʻau faʻasolosi.

E le gata i lea, e eseese o latou malosiaga.

I le faʻaopoopoga, e mafai ona e faʻatau mai ia oloa i falemaʻi po o matagaluega o mea taumafa o faleoloa tetele, e manaʻomia mea e sili ona lelei.

Talia suamalie

O le ituaiga o mea totino o le suka e aofia ai:

  1. O le fructose o se suauu masani ma sili ona suamalie, lea e sili atu i le maualuga o le suka masani e toetoe lava 1.5 taimi. Maua mai fualaau faisua ma fua. O le lelei o le leai lea o se taimi e le fiafia ai. O le mea lea, e mafai ona faʻaaogaina le faluga mo le kuka. O le faʻaaogaina i aso taitasi e 40-50 g. E i ai le aoga o le malosi o le 370 kcal / 100 g. O le faʻaaogaina o le tele o mea e aafia ai le mamafa o le tino.
  2. E maua mai Sorbitol mai fualaau aina, apu, apricot ma isi. E i ai se vaega suamalie o le 1, lea e taʻu mai ai o le suamalie o le sorbitol e 2 taimi e itiiti ifo nai lo le suka masani. Faʻafiafiaga o le kalori - 240 kcal / 100 g Faatasi ai ma se faʻaopoopoga i le aso fautuaina (e le sili atu ma le 30 g), e mafai ona mafua ai se aafiaga tele.
  3. O le Erythritol o le suka tilo. Toeitiiti leai se tau aoga o le malosi ma se vaega taua o le 0.7. E tofo lelei ma e tutusa lava ma le suka masani.
  4. O le pito i tua o le mealilo manaia o le natura. Maua mai Stevia Rebaudiana, poʻo Stevia. O le lauʻeleʻele o stevia o Amerika i Saute. Ae o lenei ua tupu foi i le itu i saute o Rusia ma sauniuni sauniuniga o loʻo faʻatau atu i falemaʻi ma 'auʻaunaga taumafa o faleoloa. Stevia sweeteners ua avea ma tagata lauiloa i le lalolagi atoa ona oa latou meatotino. O le vaovao stevia ei ai se suamalie uigaese - e sili atu ma le 10 taimi e sili atu ona suamalie nai lo le suka masani, ma mea e maua mai ai - 100 pe sili atu taimi. O mutia uma ma isi mea e leai ni mea e maua ai le kalori ma e matua leai lava se afaina ma e le o se mea matautia. Aua nei aafia le metabolism toto. Latou te puipuia nifo, ei ai aʻafiaga faʻapitoa. Soo se taumafa ma stevia e fetaui. I le mea uma, o le avea ma se mea e leai se calorie, e iai se faʻalavelave o vailaʻau faʻasolosolo e faʻamaonia le metabolism o le tino i le tino, o le stevia o se oloa taua tele mo tagata ua mamafa tele. Naʻo le toe foʻi mai o le tofo oona. Ina ia suia, e mafai ona faaopoopo i le sauniuniga i le stevia.

O le mumusu e faʻaaoga pea le suka ma sui i se suauu, e le tatau ona galo ia i tatou o ia oloa e mafai ona aofia ai isi faʻaopoopoga, o se tapulaa i luga o le fale mo le taumafa. Faitau ma le faaeteete faamatalaga e uiga i igoa. O meaai e tatau ona aumaia ai faʻamanuiaga, ae leai se afaina.

Artificial Sweeteners

O mea e leai ni mea e maua mai le suka e:

  1. Saccharin - o le suamalie suamalie muamua, lea na amata ona faʻaaogaina i le amataga o le Taua Muamua a le Lalolagi. 450 taimi sili atu ona suamalie nai lo le suka, e leai ni calories. O le tofo oona. E talitonuina o gaʻo e tigaina mai lona taumafaina i se tulaga sili atu ona taliaina (5 mg / kg mamafa o le tino).
  2. E iloa i totonu o meaʻai suka o le Acesulfame (E950), poʻo le Sweet One. O le lelei mo le 'ai o le sui lea e maualalo le kalori ma e matua leai lava se suiga. E mafai ona e kuka e ala i le faaopoopo i meaʻai. E i ai foi ni faamatalaga le lelei e uiga i le aafiaga o Acesulfame i le tino. O lea, i le vaitau o le 70, na iloa ai e fomaʻi i le Iunaite Setete o lenei vailaau o se mea oona lea e mafai ona faatelevaveina le atinaʻeina o le mama.
  3. O se suamalie faʻaonapo nei ma taʻutaʻua o le aspartame (E951). I totonu o fafo atu fafo o loʻo faʻatau atu e pei o se mea suamalie, suamalie, sela, nutrisvit. Ona o le faʻafitauli o vailaʻau, o le aspartame e le mafai ona vevela i luga atu o le 30 tikeri - o le faʻavaeina o le vailaʻau i le methanol phenolalanine, o se carcinogen, e tupu.
  4. Cyclamate (E952) - o le suamalie e 30 taimi e sili atu le suamalie nai lo le suka, e le o iai ni calories. O le masani o le taumafaina i aso taitasi e 11 mg / kg o le mamafa o le tino.

O le filifiliga o se fualaau faasaina e sili ona lelei e faia faatasi ma le fesoasoani a se tagata poto faapitoa i le togafitiga o meaʻai, ina ia le faaleagaina lou tino. Fautuaga: aua e sili atu i le fua o le taumafa, lea o loʻo faʻaalia i luga o pepa o loʻo tuʻuina atu.

Ituaiga ituaiga suka

O le suamalie autu e vaevaeina i ni ituaiga se lua, ma o latou igoa e fuafuaina le auala o le gaosiga:

  • Faʻasolosolo poʻo le faʻaaogaina - mea e leai ni mea e sui ai le suka, o se taunuuga o gaioiga faʻateka,
  • Natura natura-suka, o se vaega mai oloa masani.

Suauu Maoaʻi Sugar - Pros ma le Cons

O suamalie suamalie suamalie e aofia ai oloa e pei o: saccharin, aspartame, sucrasite, cyclamate. O le manaia o mea e leai ni mea e iai, e leai ni calories ma o nisi o taimi e sili atu ona suamalie nai lo le suka.

Ae peitai, pe a faʻaaogaina, o le tino e gaoioi ma le fiaʻai tele ma, o le iʻuga, o le maua o le mamafa.

  1. Saccharin selau o taimi e sili atu le suamalie nai lo suka ma maualalo i calories, o lona uiga laititi o lona taumafa - o se taunuuga, o le paʻu o le mamafa e alu ese ma se paʻu. Ae ui i lea, o loʻo aofia ai vailaʻau oona e mafua ai faʻamaʻi eseese.
  2. Aspartame - faʻaopoopoga i mea faʻafiafia ma suamalie suamalie - E951. Saosaoa saogalemu ole tolu kalama i le aso. Faatasi ai ma le maualuga, o le tino e faʻaleleia ai le tele o sela gaʻo. O tagata e mafatia i le faʻaleagaina o le amino acid metabolism e matua faʻasaina.
  3. Sucrazite ei ai se mea maualalo i le kalori. O le saogalemu i aso taitasi e 0.6 kalama. O loʻo aofia ai mea matautia e le saogalemu mo le soifua maloloina.
  4. Cyclamate E i ai le manaia o le tofo, maualalo le kalori ma faigofie ona sosolo i le vai. O le saogalemu i aso taitasi e 0.8 kilo. Faʻasalaina i le maʻitaga ma le lactating o tina, faapea foi ma i latou o loʻo le toe maua le malosi.

O meaʻai suamalie suamalie e faʻasaina i le tele o atunuu, ae i lo tatou atunuu, ona o lo latou maualalo o le kalori ma maualalo le tau, latou te lauiloa.

O mea manogi e le talafeagai mo le meaai a Ducan

  • xylitol (o caloric, e ui lava e faʻateleina ai le metabolism),
  • fructose (calories),
  • (fesoasoani i le taumafataga ona o mea maualalo i le kalori, ae oona),
  • sorbitol (maualuga-kalori),
  • saccharin (maualalo-kalori, ae sili atu le suamalie matautia, ua uma ona faasaina i nisi o atunuu),
  • Isomalt (maualuga-kalori).

E manino lava, o nisi o nei vailaʻau e talia lelei mo le taumafaina e ala i le aveesea o le mamafa o tagata, ae o aafiaga faʻalesoifua maloloina i le lautele e mafai ona faʻalavelave, o le mea lea e le fautuaina ai e aʻafia i ia oloa. E le gata i lea, e mafai ona e filifilia ni filifiliga e sili atu ona lamatia.

Tuua Lau Faamatalaga