Alu i le maʻisuka - e faʻafefea matautia?

O tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona pipii atu i se soifua maloloina lelei ma mulimuli i se taumafataga patino. Peitai, e toatele o loʻo mafaufau pe mafai ona faʻaaoga le ava malosi mo le maʻisuka.

Aso malolo e le mafai ona faia e aunoa ma le ava malosi, ma o se tagata e mafatia i le maʻisuka e le iloa pe faapefea ona amio i le laulau.

E toatele tagata e mafaufau pe mafai ona inu ava malosi mo le maʻisuka (ituaiga 2 poʻo le ituaiga 1). O lenei tusiga o le a faʻamatalaina tulafono faavae mo le taumafaina e le maʻisuka.

O aʻafiaga o le ava i luga o le maʻisuka

E tutusa lelei le ava malosi ma le maʻisuka? I le tino o le maʻisuka, o le ava malosi ei ai sona aafiaga patino. O le meainu e fesoasoani i le faʻalavelaveina o le gaosiga o le kulukose i totonu o le ate. E mimilo ma faʻaalia i le faʻateleina o le inisalini.

A inu le ava, o le a vave ona gauai i totonu o le toto. O le vai inu e gaosia i le ate, o le mea lea afai e ave e se tagata le inisalini poo fualaau faʻamalosi i mea e faʻaleleia ai le gaosiga o le inisalini, o le inuina o le ava malosi e mafai ona mafua ai le paʻu tele i le suka o le toto, ona o le galuega o le ate ua faʻavaivaia. O le ava malosi i le maʻisuka e mafai ona mafua ai le hypoglycemia. E le gata i lea, o le tele o le faaleagaina ua mafua ai le tulaga o le cardiovascular system. E ono oʻo i le oti.

Maʻisuka ma le ava malosi

E tusa pe o faʻatasi le ava malosi ma le maʻisuka, e lua manatu.

O le toatele o fomaʻi o loʻo mausali mausali e faapea:

  • Pe a inuina le ava malosi o le a iai se faʻaititia o le toto toto, lea e mafai ona amataina ai le atinaʻe o le hypoglycemia.
  • O se tagata maʻi inu e mafai ona momoe ma e le matauina muamua faailoga o le hypoglycemia.
  • O le ava malosi e mafua ai le fenumiai, lea e mafua ai ni faaiuga faanatinati, e aofia ai le taimi e ave ai vailaʻau.
  • Afai ei ai ni faʻafitauli i se tagata e maua i le maʻisuka ma fatugaʻo ma le ate, ona faʻaaogaina lea o na meainu e ono mafua ai se faʻalavelave tele o faʻamaʻi o nei totoga.
  • O le ava malosi ei ai sona aafiaga faataumaoi i le fatu ma toto toto.
  • O le ava malosi e mafai ona faateleina ai le manaʻo, lea e mafai ona mafua ai le tele o mea taumafa ma, o se taunuuga, o le faateleina o le toto suka.
  • O le ava malosi e faateleina ai le toto.

O le manatu lona lua o le maʻisuka e mafai ona e inuina ava malosi, na o le tele lava o fuainumera.

E i ai le tele o tulafono faʻavae e aloese ai mai ona aafiaga leaga ile tino.

E fautuaina se tagata e maua i le maʻisuka:

  • aua nei inuina ava malosi i luga o se manava gaogao,
  • inu vaiinu malolosi po o le uaina mumu mūmū,
  • tausia se siaki i lou toto suka.

O lenei manatu e fefaasoaaʻi e tagata gasegase e le o tausisi i faʻasalaga mamafa a le fomaʻi ma latou te le manaʻo e suia le masani masani o latou ola seia oʻo ina latou maua le maʻisuka.

O ituaiga autu o le maʻisuka

O le maʻisuka e afua mai i mea e le masani ai ua tuʻuina i le gataifale, ma e mafai foi ona mafua mai i se viral vailaʻau i le tino pe o se taunuuga o se faaletonu o le tino puipuia.

E masani lava, o le faamaʻi o le taunuuga lea o le le paleni o meaai, o le leai o se tino, faaletonu o le tino, ma le togafitiga ma ni fualaau faasaina.

Tagata faʻapitoa e iloa le maʻisuka nei:

Inisalini faʻalagolago i le maʻisuka (ituaiga 1)

O loʻo i totonu o tagata gasegase ma e faʻaalia i le vave faʻalauteleina. O lenei ituaiga faʻamaʻi e faʻaosofia ai le lagona o le fiainu. I le maʻisuka, o le mamafa e faʻaitiitia le mamafa, o le maualuga o le mimilo ua faateleina le faateleina, vaivai vai vaivai. Afai e le togafitia lelei le tagata maʻi, ona mafai lea ona ia atiina ae le ketoacidosis ma le le lava o le manaʻo, inu ma le vomia.

Faailoga masani

Mo ituaiga uma o faʻamaʻi, faʻafitauli e pei o:

  • faʻalavelave i le galuega a le loto,
  • lapisi atherosclerosis,
  • mausali i faiga le lelei i totonu o le tino,
  • faʻaleagaina o le tino,
  • ituaiga maʻi o le paʻu,
  • gaʻo gaʻo
  • vaivai o le tino puipuia,
  • soli faʻatasi
  • nifo nifo.

E masani lava, o se suiga tele i le suka o le toto o loʻo faʻaalia i faʻamaoniga e tutusa ma le inupia. O le tagata gasegase e amata ona vevela, faʻapouliuli, faʻavaivaia ma le faʻavaivaia. O tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka ua fautuaina e ave le manatu o se fomaʻi ma le faʻamaoniga tonu o togafitiga o loʻo iai.

Sauniuniga saogalemu

O le ava malosi i le maʻisuka na mafua ai le faaitiitia o le galucose gaosia e le ate, lea e matautia mo tagata mamai o loo inuina le ava malosi i luga o se manava gaogao pe maea foi aoaoga faaleaoaoga.

Afai o le maʻisuka e inu tele i le ava malosi, ua oso i le toto, o le faitotoa mo le maualuga o le hypoglycemia, ua afaina ai le pito i tua ma faailoga o le neuropathy.

O sea tali i le ava malosi e le masani ai. Afai e te inuina le ava i se tapulaa faatapulaa ma siaki pea le maualuga o le inisalini, ona ono faaitiitia lea o le aafiaga o itu.

Afai o le maʻisuka e manao i ava malosi, ona le sili atu lea i le 75ml fautuaina i le aso. E ui lava o le ava malolosi e sili atu ona sui i le uaina mūmū mūmū, lea e tatau ona faʻaumatia e le silia ma le 200 g i le aso.

Afai ei ai se maʻisuka o se tagata, pe mafai ona ou inu ava i aso uma? O le faatapulaaina o le aofaiga e le o faailoa mai ai e mafai ona e inu ava i aso uma. O le sili atu o le a maualalo le faʻaaogaina, e le silia ma le faalua i le vaiaso.

Tulafono faʻavae mo le inu ava malosi i le maʻisuka

O le a le mea e tatau ona iloa e le tagata faʻamalosi o le maʻisuka? E mafai ona inu se ava malosi mo le maʻisuka? E tele ituaiga o ava malosi, lea, i le i ai o le faʻamaʻi, e matua faasaina.

O lenei lisi e aofia ai:

  • ava malosi
  • Champagne
  • pia
  • suamalie suamalie suamalie
  • soda o lo o aofia ai sina maualalo o le ava malosi.

E le gata i lea, e le tatau ona e inu ava malosi:

  • i luga o se manava leai
  • sili atu ma le tasi i le vaiaso
  • e tutusa ma se auala e faaitiitia ai le vevela,
  • i le taimi pe a uma foi taʻaloga.

E le fautuaina le maua o se mea taumafa i meaai masima pe gaʻo.

O le tulafono auro e tatau ona avea ma siaki faifaipea o le suka o le toto. Siaki muamua aʻo leʻi inuina le ava malosi. Afai e tuu i lalo, aua le inu. Afai ei ai se manaʻoga faapena, ona tatau lea ona e ave se fualaau faasaina e faateleina ai le maualuga o le suka.

Afai e onā tele le ava malosi nai lo le mea na faʻamoemoeina, ona tatau lea ona siaki le suka aʻo leʻi moe. E masani lava i lenei tulaga ua tuʻuina ifo. Fomai fautuaina le 'ai o se mea e sii i luga.

E toatele o loʻo mafaufau pe o le ava malosi i le maʻisuka e mafai ona faʻafefiloi ma isi meainu. I lenei tulaga, ua fautuaina e filifili se vaega ole maualalo-kalori. E fautuaina e teena mea inu suamalie, suamalie ma suauu.

I le tulaga o masalosalo e uiga i lou manuia manuia i le lumanaʻi, taʻu i le tagata o le a latalata ane e uiga i se gaioiga talafeagai mai le tino. I lenei tulaga, o le a mafai ona e tuʻuina atu fesoasoani talafeagai. E taua tele lenei mea.

E mafai ona ou inu vodka?

E mafai e se vomka ona inu i le maʻisuka? Ina ia taliina lenei fesili, e tatau ona e gauai atu i le tuufaatasiga o le meainu. O loʻo aofia ai le ava malosi i le vai. E leai ni mea leaga ma ni mea faʻaopopo. Ae ui i lea, o se fua lelei lea mo vodka, lea e le o mea uma na gaosia. O oloa faʻaonapo nei o loʻo aofia ai vailaʻau faʻasolosolo eseese e aʻafia ai le tino o le tagata.

E fesoasoani Vodka e faʻaitiitia le kulūkose, lea e mafai ona amata ai le hypoglycemia. O se vai inu faatasi ai ma le inisalini sauniuniga e aʻafia ai le gaosia o le aofaʻi saʻo o le faʻamamaina o homone e fesoasoani i le ate e inu ai le ava malosi.

Ae i nisi tulaga, e fesoasoani le vodka i le tulaga o le maʻisuka. E mafai ona faʻaaoga vodka mo tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2. O le ava malosi i lenei tulaga e mafai ai ona faʻamalosia le tulaga pe afai o le faasinusili o le faasinomaga e sili atu le maualuga nai lo le faʻatagaina masani. I le taimi lava e tasi, e fautuaina e le sili atu i le 100 g mea inu i le aso, e faʻamaua vodka i meaai laiti-calorie.

O le ava e faʻateleina ai le faʻamalosia o le faʻalaumalieina ma le gau o le suka, ae i le taimi lava lea e faʻalavelaveina ai le gasegase o gaioiga i le tino. I lenei tulaga, e sili atu le talanoa ma lau fomaʻi.

Inuina o le uaina

E toʻatele saienitisi e talitonu o le inu i le uaina mūmū mūmū e le mafai ona afaina ai le tino. Ae ui i lea, mo le maʻisuka, o le inuina o le ava malosi e masani ona tumu i faafitauli.

O le vai mūmū mūmū ua i ai mea e aoga mo le tino - polyphenols. E mafai ona latou pulea le maualuga ole kulukose o le toto. Pe a tago i lenei ava malosi, e tatau ona gauai le maʻisuka i le pasene o le suka i totonu o le vaiinu. E sili atu i le 5% le faʻamaoniga sili ona lelei. O le mea lea, fomaʻi e fautuaina o le uaina mūmū mūmū, e ui lava latou te maitauina e le aoga foi le sauaina.

E mafai ona ou inuina le ava malosi i le maʻisuka i ni aofaiga e le faatapulaaina? I se tasi taimi, ua fautuaina e te le sili atu nai lo le 200 g, ma mo le faaaogaina i aso taitasi, 30-50 g o le a lava.

Fainu pia

E toʻatele tagata, aemaise lava tamaloloa, sili atu i le pia i le ava malosi. E taua o se oloa maualuga-kalori lea e aofia ai le tele o mea -ona. O le mea lea, e le fautuaina mo tagata e maua i le maʻisuka.

O pia foi o le ava malosi. I le maʻisuka ituaiga 2 i le aofaiga o le tasi ipu malamalama, e ono le afaina. Ae i maʻi o le insulin, o le inu e mafai ona mafua ai se osofaʻiga glycemic. O le mea lea, o le ava i le maʻisuka ituaiga 1 ma le inisalini o se faʻalavelave matautia. E tele taimi e faʻaosoosoina ai se vaʻa e faʻaosofia ai se faʻaleagaga.

O le tele o le maʻisuka latou te talitonu sese o le pia e le afaina ai lo latou ola maloloina. O lenei manatu e faavae i luga o le mea moni o le fefete ei ai sona aafiaga lelei. E masani lava o lenei oloa e faʻaaogaina mo faamoemoega puipuia. Pe a faʻaumatia e le maʻisuka le fefete a le tagata faiʻai, na te toe faʻafoʻiina se metabolism maloloina, faʻamaeʻaina le ate ma le faʻavae toto. Ae o lenei aafiaga e mafua ai le faʻaaogaina o le fefete, ae le o le pia.

Contraindications

E i ai tulaga patino o le tino lea e le fetaui ai le ava malosi ma le maʻisuka i soo se auala:

  • Faʻateleina le tului i le hypoglycemia.
  • Le i ai o le gout.
  • Faʻaititia le gaioiga o galuega faʻatasi ma se togafitiga e pei o le nephropathy o le maʻisuka.
  • Maualuluga faʻamalosi pe a fai le inu ava malosi, lea e mafua ai le toilalo i le gaʻo gaʻo.
  • O le tele o le ava malosi i le pancreatitis e mafai ona amata ai le maʻisuka ituaiga 2.
  • O le i ai o le hepatitis poʻo le cirrhosis i le maʻisuka, lea e taatele.
  • Faʻaaliga "Metformina". E masani lava o lenei fualaau faasaina ua faatonuina mo se faamaʻi ituaiga 2. O le tuufaatasiga o le ava malosi i lenei vailaʻau e mafua ai le atinaʻeina o le lactic acidosis.
  • Le i ai o le neuropathy o le maʻisuka. O le ethyl alcohol e faʻaleagaina ai neura o le gataifale.

O le taumafa e tatau ona faia i le tolu i le lima taimi tusa lava pe tatau ona aofia ai ituaiga ituaiga meaai.

O nisi tulaga lamatia o le atinaʻeina o le tuai o le hypoglycemia, pe a oʻo mai se ata faʻaleagaina e tele itula pe a uma ona inu pia. E matua faigata lava ona taofi se osofaiga ona o le paʻu o le glycogen i le ate. E le gata i lea, o lenei tulaga e mafai ona tupu pe a uma le inu o le pisapisao i se manava gaogao.

Faaiuga

Alcohol ma le maʻisuka, e tusa ai ma le tele o fomaʻi, e le o faʻatasi. O le inuina o le ava malosi e mafai ona mafua ai le pa'ū mataʻutia i le suka o le toto. Ua fautuaina malosi e fomai e te aloese mai le inuina o le ava malosi. Ae afai e le o tausia i taimi uma lenei tulafono, ona tatau loa lea i le tasi ona mulimulitaia ia faʻamaoniga e uiga i tulafono mo le inuina o meainu e tagata o loʻo mafatia i le gaioiga o le gaosiga o le kulukose.

O le ava malosi i le maʻisuka e aafia tele ai se tagata

O le maʻisuka e aʻafia ai faiga uma ma okeni a se tagata. Faʻatasi ai ma lona atinaʻe, e le gata e mafatia le pancreas. O le maʻisuka e aafia ai mata, gaʻo, lima. Pe tusa ma le 80% o le maʻisuka e maliu mai le osofaʻi ma le fatu.

O le retinopathy o le maʻisuka e mafai ona taitai atu ai i le tauaso. Ma faʻatasi ai ma le nephropathy o le maʻisuka, o aʻafiaga talafeagai mo le fausiaina o sela e mafai ona faʻavae mai le tino. O le faʻalavelave o le tino e pagatia, lea e le mafai ona malamalama lelei i le vevela o loʻo siomia ai ma faasalalauina se lagona o le tiga i le faiʻai.

O le maʻisuka e suia atoa ai le olaga ma le amioga a se tagata. E le mafai e lenei mea ona aafia ai le mauaina o le ava malosi. Ina ia faʻaitiitia le lamatiaga o le maʻisuka, e tatau ona tofotofoina oe i taimi uma ma foai atu le toto mo le suka.

Faailoga o le falemaʻi

O le maʻisuka e matua leaga lava ona o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e le faʻatautaia e le tino. I le ava malosi, o le kulūkose ua paʻu malie. Ae e mafai ona tupu faʻafuaseʻi lenei mea, lea o le a aafia ai se faʻalavelave matuia i le soifua manuia ma le leai o se malamalama.

O le i ai i se tulaga le atoatoa, o se tagata e maua i le maʻisuka o le a le mafai ona pulea lona soifua manuia ma o le a faigofie lava ona misia ni faʻalavelave lamatia o le ola. Atonu e le gauai atu o ia i:

  • Tachycardia
  • faʻateleina le sosolo
  • lima vaivai,
  • vavao
  • moe
  • fenumiai.

O aiga vavalalata na auai i le taumafataga ma maua ai faʻamaoniga o le inupia atonu e le o gauai atu i le faʻaitiitia o le tulaga o le pele ma e le o se taimi talafeagai talafeagai. Atonu latou te manatu o se tasi e pele ia te ia na moe ma e le faalavelave ia te ia. O le maualuga o le hypoglycemia ma le fesoasoani le lelei e taʻitaʻi atu ai i le atinaʻeina o se coma, lea e mafua ai le faaleagaina o le cerebral cortex.

O le a le mea e fefe ai i le ava malosi ma le suka maualuga

O le maʻisuka, e pei o le fomaʻi faʻaonapo nei, e le o se faʻamaʻi, ae o se tulaga e suia atoatoa ai le olaga o se tagata. O le ola ai ma le maʻisuka o lona uiga o le suia atoa o masaniga masani ma masaniga, faʻafetauiina i le maʻi. O le tapulaʻa autu i lenei maʻi o le faʻaaogaina o meaʻai ei ai le maualuga o le faʻamaualuga pepelo, o lona uiga, e maua ai se aofaiga tele o le kulukose pe a faʻafefiloi. O nei mea atonu e le o ni meaai suamalie, e pei o le falaoa o le falaoa po o pateta, ae pe a nutimomoia i lalo o le suka gaosia ma fegalegaleai ma enzymes, latou te maua ai se pasene tele o le kulukose.

E toatele tagata atonu latou te manatu o le ava malosi, mo se faataitaiga, e le o se suamalie suamalie po o le ava malosi, e le o aofia ai suga i lona tuufaatasiga, o lona uiga e mafai ona latou onā saoloto i le maʻisuka.

O meainu malolosi o loʻo ulu i le tino o loʻo gaosia i le ate. O iina, i lalo o le malosi o le glycogen, le decomposes o le ava ma o se vaega o faʻamaʻi. I le tulaga o le tele o tui o le ava malosi, e le mafai ona gafatia e le ate le fua saʻo o le glycogen, lea o le a mafua ai le hypoglycemia. I le toesea po o le le lava o le gaosiga o le inisalini, o le aofaʻiga manaomia o le kulukose o le a le ulu atu i sela o le tino, lea o le a mafua ai le matelaina o le ola ma e mafai ona mafua ai le maasiasi o le hypoglycemic ma le coma.

O le inuina o le ava malosi i luga o le manava gaogao e sili ona matautia, talu ai e faaopoopo i le le lelei o le inu o le kulukose, o le manava o le manava o le a mafatia, o le ava o le a suia pe faateleina le fiaai, lea o le a mafua ai le soona taumafaina o oloa e le talafeagai ma mafua ai le oso malosi i le kulukose toto.

I le faaopoopo atu i le mea moni o le tele o meainu malosi e faia faatasi ma le faaopoopoina o le tele o suka, o meaʻai lapopoa mo a latou gaosiga, e pei o vine suamalie, fualaau aina po o cereals, muamua e aofia ai le tele o suka ma maua ai le maualuga o le faasinomaga.

O loʻo maua i le maʻisuka le tele o faʻafitauli faigata lea e faʻamaonia ai le faʻafoega o vailaʻau eseese. O nisi taimi o le fuainumera o laupepa e ave i le taimi e mafai ona sili atu i le sefululua. O le ava malosi e le ogatasi ma le tele o vailaau faʻasaina ma faʻalavelave ai le faʻaaogaina o le tino o nisi vaega o fualaau faasaina. O lenei mea e ono aʻafia ai e le gata i aʻafiaga ogaoga, ae na o le faalēaogāina foi o le aʻafiaga o nisi o fualaau oona, lea o le a aʻafia ai le soifua manuia o se tagata ma le setete o lona tino. O le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina ma le ava malosi e mafai ona taʻitaʻia ai le alualu i luma o le maʻi faʻamaʻi, lea e matua lamatia tele ma e maualuga le lamatiaga o faʻafitauli.

Alcoholism togafitiga. Sui o fomaʻi, fomaʻi mafaufau-fomaʻi, fomaʻi mafaufau - Oleg Boldyrev, i luga pe mafai ona togafitia tagata ua fai ma vaisu i fualaau faasaina ma ava malosi e faavavau pe leai foi.

E faʻapefea ona fesoasoani i se mea inu malosi?
Le siosiomaga o se ava malosi
Faʻaleagaina ma le toe faʻaleleia
Tino o le tino - Allerma Allergy
Ava malosi

Toga ma le ava malosi. E faʻapefea ona faʻalautele le agavaʻa?

E faapefea ona togafitia togafitiga o fualaau faasaina ma le inu i totonu o se nofoaga mo le toe faaleleia o fualaau faasaina.

E faʻapefea ona galue i le ava malosi
Auala e fesoasoani ai i se ava malosi
Auala e togafitia ai le ava malosi
O le a le mea inu ava malosi
O le a le mea e fai pe'ā iai se tagata maʻi i le inupia i le aiga

Inisalini faalagolago ile maʻi suka

O lenei faʻamaʻi e le mafai ona togafitia lea e manaomia ai e le maʻi maʻi le faʻaaogaina o le inisalini masani i se taimi puupuu ma umi. O tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e tatau ona i ai i se meaai paleni, lea e faʻamavaeina ai le ava malosi mai le taumafataga poʻo le faʻaaogaina o le ava. O se tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e mafai ona oʻo atu i le 70 g o le ava malosi i le aso. O tagata ua leva ona mafatia i le maʻisuka poʻo i latou o loʻo i ai faʻafitauli faʻafuaseʻi o le faʻamaʻi e le tatau ona inu ava malosi.

Mo i latou o loʻo i ai sina taimi puupuu o le maʻi, e le faigata le tulaga ma pe a maeʻa feutagaiga ma tagata togafiti togafitiga, e sili atu:

  • ave se vaega itiiti o le ava malosi ina ua uma ona 'ai,
  • aua le faatagaina oe lava e ave i luga o se manava gaogao,
  • o le fualaau o le inisalini e faʻatonuina e tatau ona faʻaitiitia ma tatau ona mataituina le maualuga o le suka i le toto, talu ai o le toto o le hypoglycem pe a uma ona inuina le ava malosi o le a matua faʻaititia, ma o le fua o le inisalini e mafai ona faʻaosoosoina ai le atinaʻe o le faʻalavelave o le hypoglycemic,
  • aua le inu ava malosi i le afiafi ao lei moe, talu ai o se pa'ū mataʻutia i le kulukose o le toto e sili ona matautia,
  • ae leʻi inu ava malosi, e tatau ona e 'ai i se mea e maualalo i le kulukose, aua o le a fesoasoani lea e faatumauina le maualuga o lau suka.

I le maʻisuka ituaiga 1, e matua faigata tele le fuaina o se fualaau o le ava e leai se afaina tele i le suka o le toto. O le mea lea, e tusa lava pe le faʻasaina e le fomaʻi faʻatagaina le inu ava malosi, o le a talafeagai le lafoaia atoatoa ma le lamatia ai.

O le maʻisuka e le o le insulin e faalagolago i le maʻisuka

Faatasi ai ma lenei ituaiga o le faamai, o le pancreas e faalavelave i le gaosia o le aofaiga sao o le inisalini, ae e le o gauaiina e le tino. Ina ia mafai e le tino ona galue masani, o se tagata e iai lenei ituaiga o suka suka tatau ona:

  • siaki le mamafa o le tino ma, afai e tatau ai, faaitiitia,
  • tausisi i se meaai faapitoa e maualalo i meaʻai gaʻo,
  • ave vailaau.

Ole ituaiga lona lua o le maʻisuka o se faʻamaoniga lea e le tatau ai ona e inuina ava malosi, aua e mafai foi ona mafua ai oso i le maualuga o le suka. Ae o tagata gasegase e iai le maʻisuka-tutoatasi tuto o le maʻisuka mo nisi mafuaaga e le mafaufau i ai. Latou te manatu talu ai ona o loʻo i ai le inulin, e mafai ona ave le ava malosi. O se faʻasesega lea e ono mafua ai le faateleina o le faʻamaʻi ma oʻo atu ai i le fausiaina o faʻafitauli, faʻapea foʻi ma le lamatiaga o le olaga.

O tagata e maua i lenei faʻamaʻi e tatau ona tausisi i tulafono lava e tasi e pei oi latou o loʻo i ai le ituaiga muamua o le maʻisuka:

  • e le mafai ona e inu i luga o se manava gaogao,
  • puipuia mea inu suamalie,
  • fetuunai le fualaau o fualaau faasaina ao le i inuina le ava malosi,
  • o fualaau oona mo le maʻisuka e matua le ogatusa ma le ava malosi ma le inupia o le ava malosi ua faasaina.

E sili atu ona lelei le fofo ma talanoa le ava malosi ma lau fomaʻi. O le a fesoasoani ia te oe e filifili ai le saʻo o vailaʻau faʻamuamua ma le maeʻa ai o le inu ava ma o le a tuʻuina atu fautuaga i le taimi e fua ai le suka o le toto.

"Maʻi" faʻamaʻi ma le ava malosi

O le maʻisuka atonu o le a le mafai ona faʻataʻitaʻiina ipu uma i le tausamiga fiafia, ma le agalelei e inu uaina e tofo i le ava malosi. E i ai pea nisi tapulaa. Afai o le ava malosi e maualalo i le kalori ma e le oi ai le suka ma ona faʻaoga tutusa i le faiga, e le afaina ai le maualuga ole kulukose. O le mea tonu lea latou te fefe ai i le maʻisuka.

Ae ui i lea, o le faʻaaogaina o le ava malosi e matautia mo le maʻisuka, aua e mafua ai le oti. O le malamalama i le masini o le aafiaga o le ethanol i luga o le ate ma le pancreas o se tagata maʻi o le a fesoasoani i le maʻisuka e avea ma uiga taua i le ava malosi.

E faʻapefea ona amio le ava i totonu o le tino toto? Ethanol mai le toto toto e ulu atu i le ate, o loʻo faʻasalaina ai e le enzymes ma ua malepe. Ole tele o fua o le ava e puipuia ai le sifi o le glycogen i le ate, e matautia tele mo le maʻi suka - hypoglycemia.

O le tele o le fualaau o le ava lea e ulu atu i le toto, o le umi o le tuai i le maualuga o le suka. E mafai ona tupu se faʻafitauli i soo se taimi ae le o taimi uma o le ai ai se tasi e mafai ona tuʻuina atu le fesoasoani muamua.

E tatau i le faʻavavau ona lafoai ituaiga o meaʻai suamalie, ava malosi, nisi pia ma meainu malosi ma le suka ma suitulaga i le glycemia.

E faʻamalosia e le ethyl alcohol le aʻafiaga o fualaʻau o le suka ma faʻalautele ai le fia 'ai pe a le toe mafaufau i se meaʻai. E leai se eseesega o alii ma tamaitai i le maʻisuka, e pei lava ona leai ni eseesega i taunuuga o le faʻaleagaina o meainu malosi. I tamaitai, o le tagofia o le ava malosi e vave ona atiina ae ma sili atu ona faigata ona togafitia, o le mea lea, o le fualaau o le ava malosi e tatau ona matua itiiti ifo nai lo alii.

O le maualuga mo le tino fafine o se ipu malamalama mūmū mūmū po o le 25 g vodka. I le taimi muamua, e taua le siakiina o suiga i kulūkose ile afa itula.

Afai o le maʻisuka e avea ma vaisu i le ava malosi, matamata i le vitio

O le a le maʻisuka e sili atu ona matautia mo le ava malosi?

O le maʻi suka e tupu i le le mautonu ona o mafuaʻaga faʻavae, se faʻamaʻi viral poʻo se faʻafitauli o le puipuiga o le immune ma endocrine. Meaʻai le paleni, popolega, faʻafitauli o le hormonal, faʻafitauli i le pancreas, o le taunuuga o le faʻaaogaina o vailaau faapitoa e faʻaosofia ai se maʻi "suamalie". O le DM e mafai ona maua i le inisalini ma e le o le insulin-e faalagolago.

Faatasi ai ma nisi o ona ituaiga, o mea nei e mafai:

  1. Loto o le fatu
  2. Atherosclerotic vascular changes,
  3. Flammation o le tino,
  4. Paʻu o le paʻu
  5. Suiga i le faagaoioia o le tino,
  6. Faʻaleagaina le puipuiga,
  7. Oona gaʻo
  8. Vaʻaia o le faʻaaliga ma le tulaga o nifo ma sooga.


O faʻafitauli o le hypoglycemia e talitutusa ma le inisua: o le maʻisuka e foliga mai o momoe, leai se faʻasologa, e le lelei le faʻalautele i se tulaga. E manaʻomia e ia se faʻalavelave faʻafuaseʻi o le vaifofo o le kulukose. O ia tagata e tatau ona i ai i taimi uma ni pepa faafomaʻi ma ni fautuaga ma i latou.

Ituaiga 1 Matemaʻi

I le taimi nei, o le maʻisuka ituaiga 1 o se faʻamaʻi e le mafai ona faʻaleleia lea e manaʻomia ai togafitiga toe suia i le olaga atoa. E afaina le suāsusu i le inisalini. E manaʻomia e tagata e maʻi insulin le maualalo o taumafa.

O le ava malosi o se oloa maualuga-kalori, ma o le mea lea e le tatau ona aofia ai i meaai masani o le maʻisuka.

Ethanol faʻaitiitia le faʻafefe o gaʻo kulimi ma e le maua e le tino le malosi e manaʻomia. O le inisalini puupuu, lea e maua i le maʻisuka ituaiga 1, e faʻatauina aʻo le i ai taumafa, e le faʻaaogaina mo lona faamoemoega faamoemoeina. Faatasi ai ma lona soona fai, o matematega e matuai matelaina lava.
E faalagolago lava i le ituaiga o ava malosi: afa afa o le pia o le ava e faʻaaoga ai le fefete faʻanatura poʻo se ipu uaina i le vaiaso mo alii, e faatagaina e nisi o tagata tausi fua. O le fua o le brandy poʻo le vodka e oʻo ile 50g. E manaʻomia e fafine ona faʻaititia lenei fua faatatau i le afa.

E taua la le inu ava malosi mo le maʻisuka? E leai se tulafono faʻasaina manino i tulafono nei:

  • Aua nei inuina le ava i luga o se manava gaogao

E le o tagata uma e gasegase i le maʻisuka ituaiga 1 e mafai ona fuafua lelei le fua o le inisalini, ma mafaufau i mea o le kalori o le ava malosi, o le mea lea, e aunoa ma se manaoga faapitoa, e le tatau ona e lamatia lou soifua maloloina.

Ituaiga 2 Matemaʻi

Mo le lagolagoina o le tino i se tulaga o taui, e tatau ai:

  1. O meaai maualalo ole gaʻo gaʻo ma le tele o meaʻai protein ma fualaʻau mata,
  2. Faʻataʻitaʻiga ma le mamafa (pei o se tulafono, o le ituaiga lona lua o le maʻisuka e atiina ae i le tele o meaʻai),
  3. Taking Metformin ma isi fualaau o le suka,
  4. Suʻega ole suʻega masani ile glucometer.


I le maʻisuka ituaiga 2, e sili atu ona lelei le vavaeeseina o le ava mai le taumafataga: e fasi le pancreas, e taofia ai le tuufaatasiga o le insulin hormone, ma faʻavevesi le metabolism. E le o tagata uma e malamalama i le lamatiaga o ni nai tioata o le ava malosi i se tulaga faapena.

I le faaopoopo atu i se paʻu mataʻutia i suga, o isi faʻamaufaʻailoga ua faaopoopoina:

  1. O mea inu uma o loʻo iai le ava malosi ma le suka (e oʻo lava ile maualalo o le ava) e matua vavaeeseina.
  2. Afai e le mafai ona faʻafesuiaʻi suiga o le metabolism o le carbohydrate, o le ava malosi o soʻo se ituaiga e vavaeeseina atoa.
  3. Afai e inuina le uaina (uaina le mūmū mūmū ma le maʻisuka ituaiga 2) ma isi meainu e le aʻafia, e tatau ona fetuʻunaʻi vailaau o le suka e faʻaitiitia ai le suka e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atiaʻe o le maʻisuka faigata.

O le taunuuga pito sili ona leaga, o le amataga o le atinaʻe e le mafai ona vaʻaia muamua aʻo le i inu, poʻo le itiiti foi pe a maeʻa, o se suiga tele i le maualuga o suga i le plasma toto. E mafai ona tupu lenei mea i se miti pe a le mafai e le maʻisuka inu ona pulea lelei lona manuia.

O le faʻafitauli foi o loʻo i ai i le mea moni e faapea, a oʻo ina inu, o le maʻisuka e mafai ona misia le faʻavaeina o faailoilo o le hypoglycemia, talu ai e talitutusa lava ma foliga o le onosaʻi masani:

  • Loto o le fatu
  • Le mautonu le mafaufau
  • Faateleina le vevesi
  • Taʻaloga o le taotoga
  • Faʻamāopoopoina maʻi,
  • Lave lima
  • Ootia
  • Tautala le gagana
  • Half moe.

E tusa lava pe lava le aiga e latalata ane o le a le mafai ona iloa saʻo le lamatiaga ma maua le fesoasoani talafeagai i le hypoglycemia. I se faʻalavelave matuia, ua pa'ū le tagata ua afaina, e matautia ona o suiga e le mafai ona suia i le fatu ma le faiai.

O le fea mea inu e sili ona lelei

Afai e le mafai ona e le amanaiaina le valaaulia i se taumafataga, e tatau ona e filifilia ni meainu e mafai ona itiiti se afaina. E mafai ona ou inu vodka mo le maʻisuka?

Nai lo o se 'ava malosi po o le vine, e sili atu le inu i nisi o vodka, mataʻituina puipuiga uma:

Afai ei ai lau filifiliga, e sili atu le lelei le inu i se ipu malamalama mūmū mūmū (250g), e pei o mea inu malosi e poloka ai le faʻaogaina o le faʻaogaina o hormones e faafaigofie ai le inu o le ava i le ate. O le uaina mumu o loʻo i ai polyphenols maloloina e faʻasaʻo ai faitauga o le glucometer. O le a le ituaiga uaina e mafai ona ou inu i le maʻisuka? O le togafitiga faʻapitoa e faʻaalia pe a le sili atu ma le 5% le maualuga o le suka i le uaina.

E toatele tagata e manatu o le pia e avea ma oloa e sili ona leaga. O le ava e maualuga i kalolo, aua o loʻo i ai le tele o gaʻo (mafaufau i se mea e pei o se "manava pia"). O le fua masani mo le pia Alene o le vai, malt, hops, ma le fefete. I le maʻisuka, e aoga le fefete a le faifaʻailoga: latou te faʻasaʻo le metabolism, toe faʻaleleia le galuega o le ate. O lenei taunuuga e le o le pia, ae o le fefete. I le fua o ituaiga o pia faʻaonapo nei, atonu o le a leai.

E mafai ona pia mo le maʻisuka? I fua faatatau fautuaina:

  1. Pia lelei - 350 ml.
  2. Ova mama - 150 ml.
  3. Mea inu malolosi - 50 ml.

Se fualaau o le ava e mafai ona faʻaosoina ai le hypoglycemia:

  1. Meainu malolosi - 50-100 ml.
  2. Uaina ma mea na maua - 150-200 ml.
  3. Beer - 350 ml.

Pe tatau ona ou faʻafefiloi ituaiga eseese o ava malosi? E manaʻomia le inu o meainu mai le tasi o ituaiga o meafaitino ma mea e maualalo ifo kalori. O le laulau e fesoasoani ia te oe e suʻe ai le kalori o mea inu ava malosi.

Dessert20172 Semi-dessert12140 Ava30212 Faʻamalosia12163 Semisweet588 Toa810 Semi-mago378 Ava64 Malamalama (11% i totonu)542 Malamalama (20% solu i)875 Pogisa (13% soli iv)648 Pogisa (20% mago i)974

Vodka235 Cognac2239 Ava40299 Martini17145 Mead1665

Auai i mea na tutupu ma se taumafataga tele, lea e le mafai ona tuulafoaia, o le maʻisuka e tatau ona feutagai ma lana finocrinologist e uiga i meainu malolosi. E masani lava, i le soifua maloloina masani ma le lelei o le suka, e le faasaina e le fomai se vodka laitiiti po o se uaina, i lalo o puipuiga uma.

Faʻaitiitia le inu lelei o le inu ava malosi e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le oti i le maʻisuka e le o le insulin. O maʻi e maua i le maualuga o le toto, siama, neuropathy, pyelonephritis ma isi faʻamaʻi pipisi o loʻo maua i le maʻisuka e mafai ona maua se faʻatagaga faʻapitoa.

E mafai e tagata uma ona maʻisuka e inu ava malosi

Aua le tuufaatasia le ava malosi i le maʻisuka:

  • Faatasi ai ma se uiga o le hypoglycemia,
  • Afai ei ai i totonu o maʻi faʻasolosolo,
  • Faʻatasi ma le nephropathy - ethanol e aafia ai neura o le gataifale,
  • A oʻo i le maualuga o le faʻamaʻi o le ava,
  • I faʻamaʻi o le gastrointestinal tract ma le fatu o le fatu,
  • Ethanol i pancreatitis e oʻo atu i le maʻisuka ituaiga 2,
  • Afai ei ai faʻafitauli e pei o le hepatitis poʻo le cirrhosis,
  • A togafitia ma Metformin, o togafitiga sili ona lauiloa mo le maʻisuka ituaiga 2. O aʻafiaga e aofia ai le acidosis lactic,
  • Tina ma tagata afeleti.

O le faʻamaʻiina o le maʻisuka e manaʻomia 5 taimi, i taimi masani. O taumafataga taitasi o se mea ese. Kovarna ua tuai le hypoglycemia, pe a tupu mai se maʻi o le maʻisuka i le tele o itula pe a maeʻa ona maua le ethanol i le tino. E faigata le faʻaolaina o le tagata afaina ona o se paʻu mataʻutia i le glycogen i le ate. Glycogen e le suia mai le ate i le glucose.

I le tulaga o faʻaletonu faʻafuaseʻi, e le mafai e le ate ona toe faʻatumu ona fanua i totonu o le lua aso talu ona uma ona inuina le ava! O sea mea na tupu e mafai ona tutupu pe a uma ona faʻaaoga se tasi o meainu anapogi.

O le maʻisuka, ae maise lava le ituaiga lona lua, lea na maua ai lenei faʻamaʻi lata mai talu ai nei, e faigata ona faʻatapulaaina oe lava i le taumafataga, lea na aʻoaʻoina aʻo laʻititi. Ae o le suʻesuʻega e faʻasaʻo amioga, ma aloese mai faʻalavelave, e tatau ona amanaʻia.

O le inu malosi e le o se mea taua taua, e ui o le masani o se faailoga o le aso malolo. Ina ia faʻaauau pea le aso malolo, e sili atu le filifilia o se olaga atoa e aunoa ma le ava malosi, pe a uma le tele o taumafa o le "vai mu" e mafai ona e faʻauʻu i le maʻi tigaina.

E mafai ona inu ava malosi mo le maʻisuka?

E faʻataunuʻu le alcohol ethyl alcohol ma le maʻisuka? I le va o endocrinologists e le taofia ai feeseeseaiga e uiga i lenei mea. O nisi e talitonu o le faʻamaoniga o le maʻisuka o lona uiga o le faʻasaina atoatoa o le ava malosi, ae o isi, o loʻo tautala mo le faʻasaʻoina o le maʻisuka, aua le mafaufau i le faʻailoga atoa o le faasaina. O lona uiga, o le maʻisuka e mafai ona inupia le ava, ae naʻo taimi taʻitasi. E taua le iloa le tele, pe faapefea, ma le ituaiga o meainu malosi. O lenei malamalama o le a fesoasoani e aloese ai mai le le lelei o taunuuga.

Faʻaleagaina o le ava i luga o le tino

O le a le aafiaga o le alcohol ethyl i le tino? Muamua, o le ava e suia ai le masani masani o le tele o metabolic process. E mafua lenei tulaga i le mea moni o le ava e mamafa tele i le ate, lea o loʻo galue i lona gaioiga, ma "tolopoina mo mulimuli ane" isi mataupu uma. Ua maua le ethanol e faʻaitiitia ai le suka toto. E mulimuli mai lenei mea mai le aafiaga o le ava malosi i luga o le ate, talu ai o le ate o loʻo galue i le gaosia o le ava e le faʻamaunuuina ai lona isi galuega - tuʻuina atu le tino ma le kulukose mai ana faleoloa.

O lenei mea e mafua ai le lamatiaga muamua o le ava malosi mo i latou na maua i le maʻisuka ituaiga 1 - o le lamatiaga o le hypoglycemia ma le tele o le faʻaaogaina o le ethanol. O lenei mea e tatau ona teu i le mafaufau mo soʻo se tasi e maua i le maʻisuka. O lenei tulaga e mafai ona tupu malie, ae e matua faigata lava ona maua se tagata mai fafo. O togafitiga masani, e pei o kulumacose, e masani ona le fesoasoani iinei. E tele taimi e tatau ona vave faʻasolosolo ile maʻi. O le lamatiaga o loʻo i ai i le mea moni o faʻamaoniga o le inupia i le tele o auala e foliga tutusa ma faailoga o le hypoglycemia.

Isi aʻafiaga o le ava i le faʻamaʻi

O le ava malosi e mafua ona o aʻafiaga i totoga eseese, aemaise lava i luga o le cardiovascular, faapea foi i luga o le tino. E fiafia i le faaputuputuina o pusa cholesterol i puipui o toto toto ma faʻamautinoa le atinaʻe o le atherosclerosis. O le ethyl alcohol e afaina ai foi le ate, faiʻai, fatu, e fesoasoani i le vasoconstriction ma le maualuga. O le faʻalavelave matautia o le ava malosi o le faʻaaogaina lea i le tino, e aʻafia ai le paʻu. O le mea lea, afai o se tagata maʻi e leai se inisalini e faalagolago i le maʻisuka inu i mea maualuga, ona faasolosolo malie lea ona faʻaitiitia le gaosiga o le inisalini i lona tino, ma faʻateleina le faʻamaʻi.

O le isi mea e manatua mo le maʻi o le maʻisuka o le ethanol e maualuga tele i le kalori. O le aoga o lona caloric e maualuga atu nai lo le kalori o mea mama gaʻo, talu mai le ethanol faagasologa o le ate i totonu o analogues fat - acetates. O le mea lea, afai e inu se tagata i taimi uma, ona mafai lea ona saofaga i lona gaʻo. E le gata i lea, o le ava malosi e mafai ona faateleina le manaʻo. O lenei mea e masani ona taʻitaʻia ai le faʻamaʻi o le maʻisuka ma maua ai le maualuga o fualaau o gaʻo.

E le gata i lea, o le ethanol e mafai ona taʻitaʻia ai aʻafiaga o le toto i le maʻisuka.

Le faʻalagolago i aafiaga o le ava i luga o le ituaiga inu

O ituaiga eseese o ava malosi e aofia ai le tele o suka. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le ava malosi, ava ma vailaʻau suamalie o loʻo i ai le tele o suka. I vodka, vine, maroke ma vai mamago, i le isi itu, o meaʻai gaʻo o loʻo i ai i na o ni tootoo laiti. O le a le faaiuga e mulimuli mai i lenei mea? O le saogalemu mo le maʻisuka e naʻo le inu o le ava malosi.

E tusa ai ma suʻesuʻega, o vailaʻau mūmū mūmū e sili ona lelei mo le tino, e aofia ai le maʻisuka. O loʻo i ai ni mea faʻapitoa - polyphenols, lea e faʻamautu ai le maualuga o le suka i totonu o le toto, ma o loʻo avea foi ma antioxidants. O le maualuga o le suka i totonu o ia vine e le tatau ona sili atu i le 5%. O nei mea e mamago pe mamago. Ina ia aua le faaseseina, e sili lava le vaai i le igoa. O le ava maualuga e tatau ona faʻaumatia. ae le o ni suti o le mafuaʻaga le mafuatiaina. O tagata gasegase ua fautuaina e aua le sili atu nai lo le 200 ml o le uaina i le aso.

Ae faʻapefea mea inu inu ava malosi ma le maʻisuka? Faʻatasi ai ma lenei faʻamaʻi, e matua leai lava se aoga e faʻaaogaina ai le tele o meaʻai gaʻo. O le mea lea, o meainu suamalie suamalie, e pei o ava malosi, ava malosi, meaʻai, vailaʻau taumafa, e tatau ona vavaeeseina mai le taumafa a tagata gasegase e maua i le maʻisuka.

O le a le tele o le ava malosi e mafai ona e maua i le maʻisuka?

Afai o le ethanol ma le maʻisuka e fetaui lelei, ona na o le ava malosi e ave i luga o se tulaga faʻavae, ae le o se faʻaauau pea. Alcoholism ma le maʻisuka e le o ni faʻamatalaga talafeagai. E le gata i lea, o loʻo i ai le tele o faʻamaʻi lea e faʻamaonia ai le faasaina o le faʻaaogaina o le ava i le maʻisuka:

  • faʻasologa masani o le faʻailoga
  • loto vaivai tumau
  • siama fatu fatu
  • pancreatitis
  • gout
  • maualuga le toto triglycerides,
  • tuinanau i tulaga tau hypoglycemic,
  • hepatitis po o le cirrhosis,
  • ketoacidosis
  • o le maʻisuka faʻateleina (maualuga toto kullukose e maualuga atu i le 12 mmol / l).

O taunuuga o le inuina o le ava i nei tulaga e mafai ona oso.

O a pusa e manatu e talia? O le fua o le vai inu e fautuaina e faʻaaoga e faalagolago i le ituaiga o maʻisuka (1 ma le 2), le itupa o le gasegase, le i ai o faʻamaʻi faaopoopo, le malosi o le inu ma le aofaʻi o gaʻo. Afai o loʻo matou talanoa e uiga i mea inu ava malosi, e pei o le uaina, e fautuaina e faʻaumatia ia sili atu nai lo le 200-300 ml i le aso. O le pia ma le faʻamaʻi ua onā i sina aofaiga telē - e oo atu i le 350-500 ml (fuafua i le malosi). Afai o tatou talanoa e uiga i meainu malolosi (pe a ma le 40 °) - ona latou inu ai lea i se voluma e le silia le 75ml. Mo fafine e maua i le maʻisuka, e tatau ona faaitiitia le auala lenei i le 2 taimi. Ma e tatau ona faamanino e le o tatou talanoa e uiga i tulaga masani o aso taitasi, ae o le maualuga o alauni aso. E le faatagaina le inu i le maʻisuka i aso uma. O le tele o le taimi ole ava malosi e 3 taimi i le vaiaso.

Alu ava malosi mo le maʻisuka ituaiga 1

I lenei tulaga, o le aafiaga o le ava malosi ua tuufaatasia ma le gaioiga o le inisalini o le tagata. Glycogen e le ulu i le ate ma le toto kulukose toto e le toe faʻaleleia. E le gata i lea, o le ava malosi e mafua ona o le faateleina o le aafiaga o le hypoglycem o nisi vai. O le mea lea, o laasaga tetele o le ava malosi, aemaise lava le malosi, e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻe o le tuai o le hypoglycemia - o se tasi o faʻafitauli matuia o le maʻisuka. O le tele o taimi, e atiina ae i le 7-8 itula pe a uma le mea inu mulimuli.

  • gatete
  • sosolo
  • lagona o le fefe
  • tiga o le ulu
  • Tachycardia
  • faʻaititia le faʻaaliga
  • fiaʻai tele
  • faʻaleagaina
  • vaivaiga
  • vavao.

O le maualuga o le fualaau o le ava malosi, o le tele o taimi e pasia aʻo leʻi amataina le faʻaalia o le hypoglycemia. Ina ia puipuia lenei mea, i le aso e tatau ai ona inu ava malosi, e tatau ona faʻaitiitia le faʻasologa masani o le inisalini pe a ma le 2 taimi. E manaʻomia foi ona e siakiina pea lou maualuga o le suka. O le mea lea, e tatau ona i ai i taimi uma se glucometer i luga o le lima, e tusa lava pe asiasi. O le taimi muamua e manaʻomia ai le fuaina o le kulukose aʻo leʻi amata ona inu. Afai e maualalo le kulukose, ona e le tatau ona inu. Po o le faʻaaogaina o vailaʻau faʻamalosi, poʻo oloa e maua ai le suka. E tatau ona manatuaina latou te inu ava malosi pe a maeʻa sina meaʻai. E leai se tulaga e tatau ai i se maʻisuka inu ona inu pe a uma le faʻamalositino poʻo le gaioiga faaletino, lea e mafai foi ona faʻaititia le aofaʻi o glycogen i le ate.

E fautuaina e ave fua o le kulukose i ni nai taimi i le taimi o se taumafataga. Ae o le mea e sili ona taua o le fuaina o le kulukose aʻo lei moe, talu ai e le mafai e le tagata ona iloa le tupu o le hypoglycemia i le taimi o le moe. I soo se tulaga, e tatau ona matauina le fua. A uma, o le inuina o le ava malosi e mafai ona mafua ai le le mautonu, lea o le a puipuia ai se tagata mai le fua saʻo o fualaau oona. E tatau ona manatua o le faʻaaogaina o le kalukeka i le hypoglycemia ava malosi e le aoga.

I le faʻaopoopoga, o faʻamaoniga o le hypoglycemia e tele lava ina tutusa ma faailoilo o le inupia - le faʻaaogaina o aʻoaʻoga, tautalaga le lelei. O le mea lea, ei ai se tulaga lamatia o le a faʻaseseina se tagata maʻi i se tulaga talitutusa mo se ava malosi, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a toe foʻi mai i le fale pe a maeʻa se taumafataga. O lenei manatu o le a faʻaleleia e le manogi o le ava malosi e sau mai se tagata. O lea la, o le taimi e manaʻomia e fesoasoani ai o le a misia. O le mea lea, i na tulaga e tatau ona i ai ni pepa faʻamaʻi faʻatasi ma oe, lea e taʻu mai ai o loʻo mafatia se tagata mai le maʻisuka.

Vaega o le ava malosi i le maʻisuka ituaiga 2

Faatasi ai ma le ituaiga totogi o le maʻisuka, o se taimi e tasi le taimi e taumafaina ai le ava malosi e faatagaina. E ui lava o faatinoga o le hypoglycemic o le uiga lea o le ava, e le aoga le faʻamoemoe e mafai ona suitulaga ai fualaau o le suka, talu ai o le faʻaleagaina mai le tino e sili atu nai lo le manuia.

O le inu foi e faasaina mo tagata o loo masani ona ave se vailaau faasasaina o le suka e pei o le metformin. O le faʻaaogaina o le ava malosi ma le metformin e faʻatupulaʻia ai le lamatiaga o se faʻalavelave matuia - lactic acidosis. Ma o le mea moni o lenei vailaʻau e faʻamaʻaloina e le 90% o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o le fesili e mafua mai i le faufautua o le taumafaina o le ava malosi i lenei maʻi. Sei vagana ua tatou talanoa e uiga i se tasi ipu malamalama o le uaina soli (e oo i le 200 ml) poʻo se ipu inu malosi (e oo i le 50ml) i le laulau 'ai.

E le gata i lea, aua le inuina ava ava malosi i le maʻisuka ituaiga 2: ava malosi ma ava malosi, vine suamalie, aemaise lava mea faʻamalosi, suamalie suamalie. Afai e inuina e le tagata maʻi na meainu, o le a taʻitaʻia ai i le oso i luga o le kulukose toto, ma o mea oona o le ava o le a le fesoasoani iinei.

Aʻo leʻi inu pia, e fautuaina e fua le maualuga o le kulukose. Afai e sili atu i le 10 mmol / l, o le ava e tatau ona lafoai. Faʻateleina le suka, e le mafai ona e inu ava malosi. E le gata i lea, afai e inu se tagata i le sili atu ma le 3 taimi i le vaiaso, e tusa lava pe le sili atu i le fua o aso taitasi, ona aafia lea o lona soifua maloloina.

Taiala mo le saogalemu le faʻaaogaina o le ava malosi e le maʻisuka

E taua foi le le o le mea tonu e inu ai le tagata, ma le tele, ae pe faapefea. Afai e te filifili e inuina se ava malosi, ona tatau lea ona e faia lenei mea pe a uma ona e maitauina nisi tulaga. E tatau ona manatuaina latou te le inu i se manava gaogao ma a maeʻa le faamalositino. Aʻo leʻi inu pia, e sili atu le 'ai sina meaʻai. O le meaʻai sili ona lelei o se meaʻai faʻamalosi o le carbohydrate, e pei o le falaoa po o pateta. O nei vailaʻau faʻasolosolo ua gase lemu ma faʻamalosolo le lamatiaga o le hypoglycemia. E le gata i lea, latou te faʻagesegese ai le inu o le ava malosi. E le gata i lea, aua le faʻafefiloi ituaiga eseese o agaga.

E faapefea ona aafia le maʻisuka i le ava?

O le tulaga autu mo le totogiina o le maʻisuka ma le puipuia o faafitauli e ono tulai mai o le faatumauina o tulaga masani o le kulukose i totonu o le toto.

E mafai ona ausia lenei mea e ala i tulafono faigofie:

  • mulimuli i se taumafataga faapitoa, lea e aofia ai le faʻatagaina i aso taitasi o gaʻo,
  • faaaoga fualaau faasaina e maualalo ai le toto suka, lea e masani ona lua ituaiga o faamaʻi,
  • faia e tusa ai ma le faʻatonuga a le fomaʻi polokalame o le inisalini puupuu ma faaumiumi (e talafeagai mo le maʻisuka ituaiga 1).

O le toʻatele o tagata na feagai muamua ma le faʻamaʻi o le maʻisuka ua faigata ona faʻaaoga vave se ituaiga olaga fou, faʻapea foʻi ma le lafoaia o le masani masani, lea e le itiiti ifo i nisi taimi pe naʻo aso malolo, ae sa i ai ni meainu malosi. O le mafuaaga lea e taua ai mo tagata maʻi taitoatasi ona iloa pe eseese ituaiga ava malosi ma meaai e fautuaina mo le faamaʻi, ma le ituaiga o oloa e maua ai sina mea leaga.

Faagasologa i le tino i lalo o le aafiaga o le ava malosi:

  1. O le aofaʻi o kulukose e gaosia e le ate o loʻo faʻagesegese ifo i totonu o le toto, lea e faʻatele ai le avega i luga o le okeni. I le tulaga o se manaʻoga faʻafuaseʻi mo le kulukose, e le mafai e le ate ona vave faʻatumu ona faʻaagaga ona o le faʻamalolo o le glycogen.
  2. O gaʻo gaʻo e ave e se tagata ma le ava malosi, e sili atu ona lemu, lea e sili ona lamatia mo tagata ei ai le ituaiga 1 faʻamaʻi, pe a tui le inisalini i totonu o le tino, ma faʻalavelave tele. O le maualuga o le maualuga o le hormone i le taimi o le inupia o le ava e tau atu i le matelaina o sela ma e mafai ona afaina ai le manuia o se tagata. Pe a onunu, o tagata e mafatia i le maʻisuka e mafai ona misia uluai faailoga o le hypoglycemia, o lona uiga, o se paʻu mataʻutia i le toto o le kulukose, ma le faʻafefe o latou lagona mo le malaise masani pe a uma mea inu malosi.
  3. Ova malosi, e pei o le tele o tuusaunoaga i luga o le lisi o le maʻi, e maualuga tele i le kalori. E tatau ona manatuaina i le tuufaatasiga o le ava malosi e leai se aoga aoga e tatau ai mo le auai i faiga faʻavavelaʻau, o le mea lea e tau atu ai i le tele naua o le lipids i le toto ma le gaʻo, lea e matautia mo le maʻisuka.
  4. O faʻamaʻi faʻamaʻi tumau o le ate ma fatuga o loʻo faʻateleina, ma o le faʻaogaina o maʻi eseese o le cardiovascular system ua faʻapupulaina foi.
  5. A uma ona inu le ava malosi, faʻalautele le fiaʻai, o lea e mafai ai e se tagata ona amata le faʻaaogaina o gaʻo, ma taitaia lona tino i le hyperglycemia (o se faʻateleina o le maualuga o le suka i le toto).
  6. O le ethyl alcohol, o se vaega o le ava malosi, e fesoasoani i le faʻailogaina o neura o le gataifale.

E taua le manatua o tagata mamai e maua i le maʻisuka e tatau ona maua i lea taimi ma lea taimi ni fualaau faasaina ina ia faatumauina ai le toto toto ma faaitiitia ai le lamatiaga o ni faafitauli vave lea e le mafai ona fetaui e tusa lava pe itiiti sina ituaiga o ava malosi.

O a ituaiga o ava malosi e sili ona lelei mo le maʻisuka?

Pe a filifilia le 'ava malosi, o maʻi e maua i le maʻisuka e manaʻomia ona gauai atu i nisi uiga i le taimi e tasi:

  • o le aofaʻi o meaʻai gaʻolaʻi ua tuʻuina atu o ni mea faʻaopopo faaopoopo e maua ai le ava malosi i se 'oa malosi ma faʻalautele ai le kalori o mea o le oloa,
  • le aofaʻi o le alcohol alcohol in the drink.

E tusa ai ma le tele o tagata atamamai i le tulaga o meaai paleni, o le 1 g o le ava malosi e 7 kcal, ma o le tele o le gaʻo e aofia ai le 9 kcal. O lenei mea e maua ai le maualuga o le kalori o mea inu ava malosi, o lona uiga o le tele o le ava malosi e aofia ai le maua vave o se tupe mama.

Ina ia puipuia le atinaʻeina o le oona, o tagata e maua i le maʻisuka ua faatagaina e inu meainu vevela nei:

  • vodka / cognac - e le silia le 50ml,
  • uaina (malogo) - e oo atu i le 150 ml,
  • pia - e oo atu i le 350 ml.

Uiga faasaina o ava malosi e aofia ai:

  • ava malosi
  • suamalie suamalie, lea e aofia ai mea inu inu, faapea foʻi ma suamalie,
  • liqueur
  • suamalie ma vine malosi, suamalie suamalie ma le suamalie.

E taua le manatuaina o le ava malosi e tatau ona faʻaaogāina i ni mea laiti, i ni vaega laiti ma i ni vaitau umi.

O loʻo faaalia i le laulau faʻamatalaga o le kalori o meainu malolosi:

Vine ma Champagne

Dessert (20% suka)20172 Malosi (e oʻo i le 13% suka)12163 Liqueur (30% gaʻo)30212 Semi-suamalie (e oo atu i le 8% o le suka)588 Semi-mago (e oo i le 5% gaʻo)378 Toa8100 Uma (leai le suka)064

Pia (faʻaalia le tele o mea matutu)

Malamalama (11%)542 Malamalama (20%)875 Pogisa (20%)974 Pogisa (13%)648 Isi meainu Vodka0235 Ava40299 Cognac2239

E mafai ona faʻamago le uaina?

O le uaina, i le manatu o le tele o tagata ma tagata e fai meaʻai, e naʻo le inu ava malosi lea, pe a faʻapalaina i se vaega itiiti, e maua ai ni faʻamanuiaga i le tino. E mafua mai i le mea moni e faapea, i le tuufaatasiga o le ava malosi ei ai vaega e mafai ona faʻaitiitia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma faʻafouina le lagona tele i le insulin. O le mafuaaga lena e taua ai le iloa po o le fea mea inu uaina o le ai ai se aafiaga faʻapitoa i le tino.

I le faʻaopoopoga i le kalori mea o le inu, o se vaega taua e faia i lanu, e faʻalagolago i tekonolosi gaosiga, tausaga, ituaiga ma nofoaga o le seleselega vine. I totonu o vini uliuli o loʻo i ai ni mea faʻapitoa polyphenolic e aoga mo le tino, aʻo latou i ai ituaiga malamalama e leai. O le mafuaaga lena o le filifiliga sili mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka o le a mūmū pe vevela le uaina.

E faʻafefea ona aafia ai le maʻisuka i le pia?

O le pia, ona o lona maualuga o le gaʻo, o le mea maualuga o le kalori. O le faʻaaogaina o lenei ituaiga ava malosi e se tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e ono le mafai ona tau atu i se faafitauli ogaoga o le soifua maloloina, ae i totonu o se maʻi o le insulin e mafai ona mafua ai le hypoglycemia.E ui lava i le manaia lelei o le inu, o le tui o le inisalini aʻo leʻi inu e tatau ona faaitiitia e aloese ai mai se pa'ū mataʻutia i le suka.

O le inu pia e mafai ona na o le leai o ni fesuiaiga mataga i le kulukose i totonu o le toto, faapea foi ma le maʻisuka totogi.

O taunuuga o le inu ava malosi

O le inuina o le ava malosi ma tagata e maua i le maʻisuka e mafai ona oʻo atu ai i ni tulaga ogaoga ma lamatia ai le ola.

E aofia ai:

  1. O le hypoglycemic coma - o le setete o le tino lea e faʻaitiitia ai le suka i le taua tele o tau.
  2. Hyperglycemia - o se tulaga e matua maualuga ai le taua o le kulukose nai lo le masani. E mafai foi ona atiae le Coma i le lotolotoi o tulaga maualuga o le suka.
  3. Faʻaauau le maʻisuka, lea o le a oʻo ia te ia lava i se taimi lata mai ma o le a faʻaalia ai i le ituaiga o faʻalavelave faʻafuaseʻi (nephropathy, retinopathy, polyneuropathy, angiopathy o le maʻisuka ma isi).

O le tele o taimi, a maeʻa le inuina o le ava malosi, e faʻaleleia le hypoglycemia, pe a sili atu le tele o inisalini poʻo pepa e manaʻomia. Afai e misia e se tasi ia le au muamua o se mea na tupu (le mautonu, vevela tele, moe, le tautala i le tautala), ona le mafai lea e meaai masani ona fesoasoani ia te ia e toe malamalama. O se metotia e pei o le kulukose oona o le a faʻaaogaina ma e ono manaʻomia ai se falemaʻi.
Vitio e uiga i le aafiaga o le ava i le tino o le tagata:

Faʻafefea ona faʻaitiitia le afaina?

E mafai ona puipuia aʻafiaga le talafeagai mo le tino mai le inupia o le ava malosi e ala i le tausisi i tulafono taua nei:

  1. Aua nei inuina le ava i luga o se manava gaogao. E faʻasaina foi le suia o se taumafataga atoa i le ava malosi, ina ia aua le faʻateleina le lagona o le fiaaai. Ae leʻi inu, e tatau ona e maua se meaʻai.
  2. Pe a inuina mea inu vevela, e taua le 'ai o se aofaiga masani o meaai e puipuia ai le atinaʻeina o le hypoglycemia.
  3. E tatau ona faʻaaogaina le uaina i le suavai faʻamamaina ina ia faʻaitiitia ai lona kalori.
  4. I le taimi ma pe a uma ona inuina le ava malosi, e tatau ona e fuaina le fua o le suka i le toto. O le puleaina o lenei mea ua fautuaina e sui i le aiga maʻi, lea e tatau ona lapatai muamua atu e uiga i le taumafa ava ma mea lamatia e ono tutupu.
  5. E tatau ona inu na o sina vaega o le ava malosi ma ia mautinoa e fetuunai le fualaau o vailaau e tusa ai ma le vaega taliaina o meainu malolosi.
  6. Ina ia aloese mai le maualuga o le suka, aua le tagofia ituaiga ava malosi.
  7. A maeʻa le ava malosi, e tatau ona faʻaumatia atoatoa le tino.
  8. E faʻasaina le faʻafefiloi ituaiga eseese o ava malosi.
  9. E taua tele lou puleaina o le aofaʻi o meaʻai gaʻo ma kalori e te 'ai ina ia faʻataunuʻu ai lou suka i le taimi ma le tuiina o inisalini poʻo fualaau.

E mafai ona faigata tele mo se tagata o loʻo maua i le maʻisuka e faʻasaʻoina ai o ia i mea e sili ona fiafia i ai o lona tofo poʻo le vavaeeseina atoa mai ia meaʻai. Ae e taua le malamalama o le maʻi e manaomia ai le usitai i tulafono manino e uiga i meaai paleni ina ia aloese ai mai faigata matautia.

Ava malosi, e ui lava e aumaia ai taimi fiafia i se olaga o se tagata, e le o se mea talafeagai, e aunoa ma se mea e le mafai ona i ai. O le mafuaaga lea e tatau ai i tagata o loʻo maua i le maʻisuka ona taofia le naunau e inu ava malosi i le tele e mafai ai, poʻo le mataʻituina o fautuaga uma o loʻo lisiina atu i luga aʻo ave.

E lua ituaiga o maʻisuka.

Ituaiga 1 maʻisuka e atiina ae pe a le lava le inisalini e maua ai e le tino, e pei ona faʻaumatia ia sela o le pancreas e mafua ai. O le mafuaaga mo lenei mea e ono:

  • Itū faʻatasi
  • Le tali a le autoimmune i se siama poʻo se faʻamaʻi pe a amata ona osofaia e le tino ia lava.

I le avea ai o se tulafono, o lenei ituaiga o maʻisuka e maua i tagata ei lalo o le 40 tausaga, ma e le mafai ona puipuia, alas. I le taimi lava e tasi, o le maʻisuka ituaiga 1 e le masani, ma e naʻo le 10% o mataupu e naʻo le pau.

Ituaiga 2 maʻisuka e atiaʻe pe a faʻaauau pea ona maua le inisalini e le tino, ae e le o faia i le tele o aofaiga, pe o le a le mafai e le tino ona puipuia. O mafuaʻaga o lenei solitulafono e aofia ai:

  • Tusa o le mamafa ma leai se gaioiga faaletino. I tagata o loʻo i ai le tele o tupe mama i luga o le manava, o le lamatiaga o le atiae o le maʻisuka ituaiga 2 e maualuga tele.
  • O le mea lava lea e tasi.

O le maʻisuka ituaiga 2 e masani lava ona maua i tagata e sili atu i le 40 tausaga, sili atu i le tele o alii. Ae ui i lea, o le aso nei ma lenei faʻamaʻi o loʻo tele naua le tele o tamaiti ma le tupulaga talavou o loʻo feagai ma le tele o meaʻai ma le mamafa tele. I se tulaga sili atu, o lenei mea e faʻaaoga i tagata o atunuʻu atinaʻe, faʻapea foʻi ma tagata Asia, Latina Amerika ma Afro-Caribbean. I totonu o tagata matutua e maua i le maʻisuka, 90% o le maʻisuka ituaiga 2.

Faailoga o le Maʻisuka

O faʻapogai autu o le maʻisuka o:

  • Faʻavaʻa vave, aemaise ile po
  • O le fiainu lava
  • Tele le vaivai
  • Paʻu le mamafa o le mamafa
  • Faʻasinomaga faʻapitoa poʻo tagata faʻapitoa
  • Laveʻa le faʻamaloloina o manua ma tipi
  • Vaʻai matala.

O faʻamaoniga o le maʻisuka ituaiga 1 e masani ona iloa ma atiae vave vave i totonu ole vaiaso. Ae o le taimi lava e faaaoga ai togafitiga saʻo ia i latou, e vave ona mou ese atu.

Mo le maʻisuka ituaiga 2, o lona uiga e ono le manino lava. O le maʻi e amata lemu, o nisi taimi e oʻo atu i ni nai tausaga, ma e masani lava ona iloa i le taimi o suʻesuʻega faafomaʻi masani. Ae ui i lea, e pei o le maʻisuka ituaiga 1, o le a le pine le faailoga pe a maeʻa togafitiga talafeagai.

O le inuina o le ava malosi e mafai ona mafua ai le maʻisuka

E tolu auala autu e mafai ai e le tele o le ava ona mafua ai le maʻisuka:

  1. Ole inu masani ma le le pulea e aafia ai le lagona o le tino i le inisalini, mafua ai le maʻisuka ituaiga 2.
  2. O le maʻisuka o se mea e masani ona aʻafia ai le pancreatitis, i le tele o mataupu e mafua mai i le na o le inu ava malosi.
  3. O le ava e aofia ai le tele o kalori. E tasi le ipu pia e mafai ona tutusa ma se fasi pizza. O lona uiga, o le ava malosi e faigofie lava ona taʻitaʻia ai le mamafa ma le atinaʻe o le maʻisuka ituaiga 2.

Teetotalers ma le 'ava malosi e tutusa le avanoa e maua ai le maʻisuka

O pusa laititi o le ava malosi e mafai ona faateleina ai le puipuiga a le tino mai le atiaʻe o le maʻisuka. E tusa ai ma se ripoti o le 2005 e aofia ai suʻesuʻega e 15 e uiga i le faʻafefiloi o le ava malosi ma le maʻisuka, o tagata e inu ava malosi (1-6 fesoasoani i le aso) o le tasi vae tolu e le mafai ona atiae le maʻisuka ituaiga 2 pe a faatusatusa i tagata e le inu ava malosi ma le ava malosi. Sa faʻamaonia e saienitisi lenei tulaga i le mea moni e faapea, o fua o le ava malosi e mafai ai e le tino ona faigofie le inisalini.

Mataʻutia o le maʻisuka

I le maʻisuka, o le tele o glucose ulufale e tumau pea i le toto ma, o le mea lea, e le faʻaaogaina e avea o se punaoa malosi. O le tino e taumafai e faʻaititia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, aveese le sili atu i le urine.

O tagata mamaʻi i togafitiga o le inisalini e mafai ona maua ai le maualuga o le suka i le suka. O lenei tulaga ua lauiloa o le hypoglycemia, ma o ona faailoga e aofia ai:

  • Tautalaga faamalosi
  • Ootia
  • Faʻafitauli
  • Faalua vaaiga
  • Le amio le talafeagai

I le hypoglycemia, o le inuina o le ava malosi e mafai ona sili atu ona matautia, aua e ono sese oe tagata ona o le inu, e le o le iloa e te manaʻomia togafitiga faafomai faʻafuaseʻi. O le faʻateleina o taumafa e mafai foi ona faateleina ai avanoa o le atiaʻeina o le hypoglycemia, talu ai ona o le inu i luga o se manava gaogao e puipuia ai le ate mai le gaosia o le kulukose. Mo se faʻataʻitaʻiga, ei ai se maualuga maualuga o le mauaina o le hypoglycemia i le taeao pe a uma se pati mataga.

Afai e iai sau faʻaleagaina o le namu ona o le maʻisuka, o le inuina o le ava malosi e na ona faʻaleagaina ai le tulaga e ala i le faateleina o le tiga, atuatuvale, le mautonu ma isi faailoga.

Totoina o talafatu o le maʻisuka

O le mea moni, o le maʻisuka e le mafai ona afaina, ma o le mea lea, puipuia atoatoa mai ai. Ae peitai, o lo oe malosi e faʻaitiitia ai mea lamatia e mafua ai le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2.

  • E le feteenaʻi ma le talitonuga lauiloa, o le mea moni o le 'aina o selu ma le suka i se tulaga masani e le mafua ai ona maua i le maʻisuka, ae e oʻo lava i le maua o le gaʻo.
  • O le aʻafiaga e le mafai ona mafua ai le maʻisuka, e ui lava e mafai ona faʻamalosia ona uiga.
  • O se faʻalavelave faʻafuaseʻi poʻo se faʻamaʻi e le mafai ona faʻaosofia le amataina o le maʻisuka, ae mafai ona faʻaalia, pe afai ei ai.

Puleaina le tele o le ava malosi

E mafai ona faʻaitiitia le lamatiaga o le soifua maloloina e ala i le mulimuli i fautuaga i luga o le tele o voluma o ava. O ni auala sili nei e tolu e fai ai lenei mea:

  1. Taumafa i le taumatau. Meaʻai maloloina, meaʻai ao lei inu ma faʻafefe i le taimi o le ava o le a faʻagesegese ai le inu o le ava malosi. E taua tele lenei mea pe afai o oe o le maʻisuka. O le ava malosi e maualalo ai le toto toto, o lea e tatau ai ona e 'ai le tele o meaʻai-gaʻo-tamaoaiga e faʻaleleia ai.
  2. Faitau le aofaiga o le ava o loʻo e inuina. Afai e te le o mautinoa e mafai ona e tausia oe i totonu o le faʻavae, faʻaaoga le Drinkaware poo le mea faapena. E le gata i lea, e fesoasoani foʻi le iloa o le aofaʻi o kalori o loʻo i ai i le 'onā ma o le a faʻaalia ai le mea e tutusa lelei i mea e teu ai, meaʻai ma meaʻai.
  3. Iloa lau fua. O igoa o le ava malosi e masani ona taʻu mai ai le ava malosi volumetric. Fai mai, latou te faʻaalia uma le tele o lenei vaiinu o le ava malosi, ma e matua tele lava lenei taua. Mo se faʻataʻitaʻiga, atonu e iai le 3.5% o le ava malosi, ae atonu e ono oʻo atu i le 6% le tele o vao. O lona uiga o se ipu tioata e ono aofia ai le sili atu ma le 3 tautua o le ava malosi, ma e tatau ona e mataʻituina lelei le aofaiga.

Tuua Lau Faamatalaga