Faʻafefea ona faʻaoga Atorvastatin 20?

Pepa vali ata, 20 mg.

E tasi le api e aofia ai

  • gaioiga galue - atorvastatin (i le ituaiga o le tiso o le calcium atorvastatin) - 20 mg
  • meaola - lactose monohydrate, cellulose microcrystalline, sodium croscarmellose, hypromellose 2910, polysorbate 80, stearate calcium, carbonate calcium
  • atigi pusa - hypromelilose 2910, polysorbate 80, dioxide (E 171), talc

Paʻepaʻe paepae biconvex pusa vela. I le malologa, o papa maa e paepae pe toetoe a paepae.

Pharmacodynamics

O le sui solasolo mai le vaega o statins. O le autu autu o le gaioiga o le atorvastatin o le taofia lea o le gaoioiga o le 3-hydroxy-3-methylglutarylcoenzyme A- (HMG-CoA) reductase, o se enzyme lea e mafai ai ona liua le HMG-CoA i le mevalonic acid. O lenei suiga o se tasi o laasaga muamua i le filifili o le filifili cholesterol i le tino. O le taofiofia o le atorvastatin cholesterol synthesis e mafua ai le faateleina o le talileleia o le LDL receptors (lowopes lipoproteins) i totonu o le ate, faapea foi i mea e aveese mai ai. O nei atigipusa e fusifusia ia particles LDL ma aveese mai le plasma toto, lea e mafua ai ona tuuitiitia le LDL cholesterol i le toto.

O le aʻafiaga antisclerotic o atorvastatin o se taunuuga o le aʻafiaga o fualaau faasaina i luga o puipui o toto toto ma vaega toto. O le vailaau faʻasaina e aʻafia ai le faʻaogaina o isoprenoids, o fua o le tuputupu ae o siama o le totonugalemu o totonu o toto toto. I lalo o le malosi o le atorvastatin, faʻaleleia atili le faʻalagolago i le ola o le toto i le toto. Atorvastatin e maualalo le cholesterol, lipoproteins maualalo, apolipoprotein B, triglycerides. Faʻatupulaia le maualuga o le cholesterol HDL (maualuga lipoproteins) ma apolipoprotein A.

O le gaioiga o le fualaau faasaina, e pei o se tulafono, e atiae pe a mavae le 2 vaiaso o le pulega, ma o le a sili atu le aoga pe a maeʻa le fa vaiaso.

Pharmacokinetics

Faʻasaʻo maualuga. O le taimi e oʻo atu ai i le maualuga o le maualuga o le 1-2 itula, o le maualuga o le maualuga i totonu o tamaitai e 20% le maualuga, AUC (vaega i lalo o le gafa) e 10% maualalo, o le maualuga o le faʻatonuga o tagata gasegase i le alcohol alcohol cirrhosis e 16 taimi, AUC e 11 taimi sili atu nai lo le masani. Mea taumafa e faaitiitia ai le saoasaoa ma le umi o le faaaogaina o fualaau faasaina (e 25% ma 9%, faasolosolo), ae o le paʻu o le LDL cholesterol e talitutusa ma le faaaogaina o le atorvastatin e aunoa ma se meaai. O le faʻaogaina o le atorvastatin pe a faʻaaoga i le afiafi e laʻititi nai lo le taeao (tusa ma le 30%). O se sootaga vavalalata i le va o le tikeri ma le fualaau o le vailaʻau na faʻaalia.

Laititi le avanoa - 14%, faʻaogaina le bioavailability of activity inhibitory against HMG-CoA reductase - 30%. O le maualalo o le bioavailability e mafua mai i le metabolism i le mucous membrane o le gastrointestinal tract ma i le taimi o le "uluaʻi fua" i le ate.

O le averesi o le tufatufaina o le 381 l, o le fesoʻotaʻiga ma pulu plasma e 98%. E maua i le ate i lalo o le gaioiga o le cytochrome P450 CYP3A4, CYP3A5 ma le CYP3A7 faatasi ai ma le fausia o metabolites o le pharmacologically active (ortho- and parahydroxylated derivatives, products beta-oxidation). O le aʻafiaga o le fualaau faasaina e faasaga i le HMG-CoA reductase e tusa ma le 70% fuafuaina e le gaioiga o le felafoaʻi o metabolites.

E maua i le talo pe a maeʻa le faʻamaʻi o le hepatic ma / poʻo le faʻasologa o le gasegase (e le afaina i le gasegase o le iniseti).

O le afa o le ola e 14 itula. O le gaoioiga faʻasaʻo e faasaga i le HMG-CoA reductase e faʻaauau pea mo le 20-30 itula, ona o le i ai o metabolite malosi. E itiiti ifo i le 2% o le fua o le tautala e fuafua i le faanatinati.

E le o faʻamalosi i le taimi o le maʻi.

Faailoga mo le faʻaaogaina

Faʻaaliga mo le faʻaogaina o le atorvastatin:

  • hypercholesterolemia, o se fesoasoani i le taumafataga mo le togafitiga o gasegase e maualuga le maualuga o le cholesterol, LDL cholesterol (low density lipoproteins), apolipoprotein B ma triglycerides, faapea foi ma le faateleina o le HDL cholesterol (maualuga lipoprotein) i tagata mamaʻi ma le hypercholesterolemia muamua ma le gafa le-hypercholesterolemia e le o se tagata), tuufaatasiga (mixed mix) hyperlipidemia (Fredrickson type IIa ma IIb), maualuga maualuga plasma triglyceride maualuga (Fredrickson type III), i tulaga e le o lava le aoga o le taumafataga.
  • i le maualalo o le cholesterol ma le LDL cholesterol i tagata gasegase ma le hypercholesterolemia faʻatasi ma le homozygous i mataupu e le lava ai se tali atu i meaʻai poʻo isi fualaau faʻatau fua.
  • mo maʻi faʻamaʻi i tagata mamaʻi e leai ni faʻamaʻi pipisi o le maʻi cardiovascular, faʻatasi ma le leai foi o le dyslipidemia, ae i ai le tele o aʻafiaga e aʻafia ai le fatu fatu e pei o le ulaula, toto maualuga, maʻi o le maʻisuka, maualalo le HDL cholesterol (HDL-C), poʻo le vave afaina o le fatu fatu i se talafaasolopito o aiga (ia faaitiitia le lamatiaga o le ola faaletino i le fatu o le fatu fatu ma le faaleagaina o le myocardial, le faaitiitia o le lamatia).

Faʻataʻitaʻiga

O le faʻaaogaina o le falemaʻi o le hypolipidemic.

O le mea galue malosi e poloka ai le enzyme HMG-CoA reductase, lea e aofia i le tuufaatasiga o le cholesterol ma le atherogenic lipoproteins i le ate, ma faʻapupulaina ai foi le maualuga o le faʻaleleia o le membrane membranes o le hepatic e maua ai le LDL. O le tagofia o fualaau faasaina i le 20 mg e mafua ai le faaitiitia o le cholesterol atoa e ala i le 30-46%, lipoproteins le maualalo e 41-61%, triglycerides e 14-33%, ma le faateleina o le antiatherogenic lipoproteins.

O le faʻamaoniaina o le vailaau faʻasaina i le maualuga o le 80 mg e faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻamalositino i le cardiovascular system, faʻaitiitia le soifua maloloina ma le tele o falemaʻi ile falemaʻi o le cardiology, e aʻafia ai tagata gasegase maualuga.

O le fualaau o le vailaau faʻasaina ua fetuutuunai e fuafua ile maualuga ole LDL.

O le aoga atoatoa e ausia 1 le masina talu ona amata togafitiga.

Pharmacokinetics: faʻaaogaina mai le gastrointestinal tract, oʻo atu ile maualuga ile plasma concentration ile 1-2 itula. O le 'ai ma le taimi o le aso e le aʻafia ai le aoga. Felaʻuaiga i le palasma protein pati lona tulaga. E faʻamaʻiina i le ate ma le faʻavaeina o vailaʻau faʻasolosolo. Ua faʻamanuiaina i le talo.

I tagata gasegase e sili atu i le 65 tausaga le matua, pe a faʻatusatusa i tagata gasegase, o le lelei ma le saogalemu o le fualaau faasaina e talitutusa lava.

Faʻaitiitia le faʻaaogaina o le faʻamauina o tamaiti e le afaina ai le metabolism ma le faʻamalositino o le fualaau faʻasaina ma e le manaʻomia ai le fetuunaiga o fualaau.

O le faʻaleagaina o le ate o le faʻalavelave lea mo le faʻaaogaina o le atorvastatin.

Aisea papaa Atorvastatin 20

Faailoga mo le faʻaaogaina:

  • afaina o le lipoproteins ma isi lipidemia,
  • mama hypercholesterolemia mamā,
  • mama hypertriglyceridemia mama,
  • faʻafefiloi ma le faʻamatalaina hyperlipidemia,
  • puipuiga o gasegase gasegase i tagata gasegase maualuga,
  • afaina o le fatu fatu (angina pectoris, faʻaleagaina o le myocardial),
  • mafatia ai i le paʻu.

Fale faʻamaloilo

Pharmacokinetics

Faʻasaʻo maualuga. O le afa o le ola o le 1-2 itula, o le Cmax i tamaitai e 20% le maualuga, AUC e 10% le maualalo, Cmax o tagata gasegase i le liver cirrhosis e 16 taimi, AU 11 e sili atu nai lo le masani. Mea taumafa e faaitiitia ai le saoasaoa ma le umi o le faaaogaina o fualaau (e 25 ma le 9%, faasolosolo), ae o le paʻu o le LDL cholesterol e talitutusa ma le faaaogaina o le atorvastatin e aunoa ma se meaai. O le faʻaogaina o le atorvastatin pe a faʻaaoga i le afiafi e laʻititi nai lo le taeao (tusa ma le 30%). O se sootaga vavalalata i le va o le tikeri ma le fualaau o le vailaʻau na faʻaalia. Laititi le avanoa - 14%, faʻaogaina le bioavailability of activity inhibitory against HMG-CoA reductase - 30%. O le maualalo o le bioavailability e mafua mai i le metabolism o le gastrointestinal mucosa ma le taimi o le "uluaʻi fuaitau" i le ate. O le averesi o le tufatufaina o le 381 l, o le fesoʻotaʻiga ma pulu plasma e sili atu ma le 98%. E maua i le ate i lalo o le gaioiga o le cytochrome CYP3A4, CYP3A5 ma le CYP3A7 faatasi ai ma le fausiaina o vailaʻau faʻasolosolo faʻamalosi (vailaʻau ortho ma parahydroxylated, oloa o le oxidation beta). In vitro, ortho- ma para-hydroxylated metabolites ei ai le aafiaga faʻamalosi i le HMG-CoA reductase, e faʻatusatusa i lena o le atorvastatin. O le aʻafiaga o le fualaau faasaina e faasaga i le HMG-CoA reductase e tusa ma le 70% le fuafuaina e le gaioiga o le felafoaʻi o metabolites ma faaauau pea mo le 20-30 itula ona o lo latou i ai. O le afa-ola e faʻaumatia ai e 14 itula. E maua i le talo pe a maeʻa le faʻamaʻi o le hepatic ma / poʻo le faʻasologa o le gasegase (e le afaina i le gasegase o le iniseti). E itiiti ifo i le 2% o le fua o le tautala e fuafua i le faanatinati. E le o faʻamalosi i le taimi o le maʻi o le tino ona o le matua faʻamalosia i pulu plasma. Faʻatasi ai ma le toilalo o le ate i tagata gasegase o le cirrhosis (Child-Pyug B), o le CMAx ma le AUC e faʻatupulaʻia tele (16 ma le 11 taimi, i le faasologa). Cmax ma le AUC o fualaau faasaina i tagata matutua (65 tausaga le matutua) e 40 ma le 30%, i le faasologa, maualuga atu nai lo i latou o tagata matutua o le tupulaga talavou (e leai se aoga taua). O le CMAx i tamaitai e 20% le maualuga, ma o le AUC e 10% maualalo nai lo i latou (e leai sona aoga). O le faaletonu o Renal e le aʻafia ai le faʻasalaga plasma o le vailaʻau.

Pharmacodynamics

Atorvastatin o se sui soʻo mai le vaega o statins. O se tagata faʻataʻitaʻi faʻatauvaʻavaʻavaga o le HMG-CoA reductase, o se enzyme lea e liua ai le 3-hydroxy-3-methylglutaryl coenzyme A i le mevalonic acid, o se vailaʻau o vaʻaia, e aofia ai le cholesterol. Triglycerides ma cholesterol i totonu o le ate o loʻo aofia i le tuufaatasiga o lipoproteins maualalo maualalo (VLDL), ulufale i le plasma ma o loʻo feaveaʻi i tisipesa lautele. Laititi lipoproteins (LDL) maualalo mai i le VLDL ao fegalegaleai ma le LDL receptors. O le faʻaitiitia o le plasma cholesterol ma le lipoprotein maualuga ona o le faʻasaina o le HMG-CoA reductase, faʻasologa o le cholesterol i le ate ma le faateleina o le numera o le "ate" LDL receptors i luga o le potu, lea e oʻo atu ai i le alualu i luma ma le catabolism o LDL. Faʻaititia le faʻavaeina o le LDL, mafua ai le faʻalauiloaina ma le faʻateleina o le gaioiga o le faʻaleleia o le LDL. Faʻaitiitia le LDL i tagata mamaʻi ma le hypercholesterolemia aiga, e masani lava e le mafai ona mafai ona togafitiga i fualaau o le lipid-lowering. E faaitiitia ai le maualuga o le cholesterol atoa e 30-46%, LDL - ile 41-61%, apolipoprotein B - mai le 34-50% ma le triglycerides - i le 14-33%, mafua ai le faateleina o le maualuga o cholesterol-lipoproteins ma apolipoprotein A. Fai-e faʻaitiitia ai le maualuga LDL i tagata gasegase ma le hypercholesterolemia faʻatasi ma le homozygous, faʻasaʻo togafitiga faʻatasi ma isi fualaau o le lipid-lowering. E taua tele le faʻaitiitia o le lamatiaga o le atinaʻeina o faʻafitauli o le ischemic (e aofia ai le atinaʻeina o le oti mai le infarction myocardial) i le 16%, o le aʻafiaga o le toe falemai mo angina pectoris, faʻatasi ai ma faailoilo o le myocardial ischemia, e 26%. E leai ni aʻafiaga o le tino ma le toto. O le togafiti togafitiga e maua i le 2 vaiaso talu ona amata le togafitiga, e ausia le maualuga pe a uma le 4 vaiaso ma tumau i le taimi o togafitiga.

Tosiga ma le pulega

Totonu, ave i soo se taimi o le aso, e tusa lava po o le a le meaʻai. Aʻo leʻi amataina le togafitiga, e tatau ona e sui i se meaai e mautinoa ai le faʻaitiitia o le lipids i totonu o le toto, ma matauina i le gasologa o taimi uma.

I le puipuia o maʻi fatu fatu Ole fua muamua mo tagata matutua e 10 mg i le aso. O le fualaau e tatau ona suia i se vaitaimi o le itiiti ifo i le 2-4 vaiaso i lalo o le puleaina o le lipid i totonu ole plasma. O le fua maualuga o aso taitasi o le 80 mg i le 1. Faatasi ai ma le pulega tutusa ma le cyclosporine, o le fua aupito maualuga ole aso ole atorvastatin e 10 mg, ma le clarithromycin - 20 mg, ma le itraconazole - 40 mg.

Atmatua hypercholesterolemia ma le hyperlipidemia ua tuufaatasia (tuufaatasia) 10 mg i le aso. O le aafiaga e aliali mai i totonu o le 2 vaiaso, o le maualuga o le mea e matauina i totonu o le 4 vaiaso.

Athomozygous familial hypercholesterolemia o le muamua muamua o le 10 mg i le aso, ona oʻo lea i le 80 mg i le aso (o le faʻaitiitia o le LDL ile 18-45%). Aʻo leʻi amataina togafitiga, e tatau i le tagata gasegase ona faʻataʻitaʻiina se fua masani o le hypolesterolemic, lea e tatau ona ia mulimuli i ai i le taimi o togafitiga. Faʻatasi ma le toilalo o le ate, e tatau ona faaitiitia le fualaau. Mo tamaiti mai le 10 i le 17 tausaga (na o tama ma faʻamauaso teine) faʻatasi ma le heterozygous familial hypercholestérolemia, o le fua muamua e 10 mg 1 le taimi i le aso. O le fualaau e tatau ona faʻateleina ae leʻi oʻo i le 4 vaiaso poʻo le sili atu foi. Ole fua maualuga o aso taitasi o le 20 mg (o le faʻaaogaina o tui e silia ma le 20 mg e leʻi suʻesuʻeina).

Tagata matutua ma tagata gasegase i faʻamaʻi fatu fatu fesuiaiga o le faʻatulagaga o mea e le manaʻomia.

Tagata gasegase e maua ai le gaʻo galuega tausiga e tatau ona faia e fesootaʻi ma le faʻagesegeseina o le faʻaumatia o fualaau mai le tino. O faailoilo ile falemaʻi ma suʻesuʻega o le ate e tatau ona mataituina ma le totoʻa ma, faatasi ai ma suiga iloga faʻaleaga, e tatau ona faʻaitiitia pe faalēaogā le fua.

Faʻaaogā faʻatasi ma isi vailaau vailaʻau. Afai e tatau ona faʻaaogaina le atorvastatin ma le cyclosporine, o le fua o le atorvastatin e le tatau ona sili atu i le 10 mg.

Faʻaiʻuga

Mai le faʻalavelave faʻalavelave: tigā, maʻi tigaina, maʻi o le asthenic, malaise, dizziness, neuropathy lautele, amnesia, paresthesia, mūpia, faʻavauvau.

Mai le fualaau otaota: gaioiga, manava, paʻu o le tino, dyspepsia, flatulence, faamaʻi, vomiting, anorexia, siapatitis, pancreatitis, jaundice cholestatic.

Mai le maskotakeletal system: faʻasolosolo, toe faʻaleagaina, faʻasolosolo, musele maso, myositis, myopathy, rhabdomyolysis.

Tali a le Allergic: urticaria, pruritus, vevela paʻu, vevela mataʻutia, anaphylaxis, erythema e sili atu i le polymorphic (e aofia ai syndrome Stevens-Johnson), Laille syndrome.

Mai itutino hemopoietic: thrombocytopenia.

Mai le itu o le metabolism: hypo- poo hyperglycemia, faʻateleina le gaioiga o le serum CPK.

Endocrine polokalama: maʻi o le maʻisuka - o le tele o le atinaʻe o le a faʻalagolago i le i ai poʻo le leai o ni aʻafiaga o aʻafiaga (anapogi glucose ≥ 5.6, faʻamaumauga o tino o le tino> 30 kilokalama / m2, maualuga faʻamaʻi, talafaasolopito o le maualuga).

Isi: maʻi susu, vaivai, faʻafeusuaʻiga tau feusuaʻiga, afaina lautele, gaioiga mamafa, tiga o le pusa, alopecia, mataupu o le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻamaʻi, aemaise lava i le faʻaaogaina umi, faʻamaʻi le afaina (pe a oʻo i inumaga tele ma iniseti CYP3A4) .

Contraindications

hypersensitivity i so o se mea o le vailaʻau

gasegase o gase malolosi, faʻalauteleina le gaioiga o le "ate" faʻaleagaina (silia ma le 3 taimi) o le amataga e le iloa

fafine o loʻo faʻatoa fanau mai e leʻo faʻaaogaina metotia talafeagai o le faʻasaina

tamaiti ei lalo ifo o le 18 tausaga le matua (aoga ma le saogalemu e leʻi faavaeina)

co-pulega faʻatasi ma faʻamaʻi puipuia protease HIV (telaprevir, tipranavir + ritonavir)

faʻasologa o le galactose o le gasegase, lactase deficiency poʻo le faʻaitiitia o le glucose-galactose absorption

O le Atorvastatin e mafai ona faʻasalaina i se fafine e nafa tausaga pe afai e mafai ona lauiloa e le o maʻitaga o ia ma logoina le lamatiaga o le fualaau faasaina ile fetus.

se talafaasolo o maʻi o le ate

ogaoga eleelea eletise

endocrine ma le faʻaleagaina o le tino

ogaoga faʻamaʻi pipisi (sepsis)

taotoga tele

Tafaoga faʻamalosi

Faatasi ai ma le pulega tutusa o cyclosporine, fibrates, erythromycin, clarithromycin, immunosuppressive drugs (related to azoles) ma le nicotinamide, o le faateleina o le atorvastatin i le plasma ma le lamatia o le myopathy ma le rhabdomyolysis ma le le atoatoa ua faateleina.

Anatikarasi faʻaitiitia le faʻasalaga e 35% (o le aafiaga ile LDL cholesterol e le suia).

O le faʻaaogaina o le atorvastatin ma warfarin e mafai ona faʻaleleia ai le aʻafiaga o warfarin i taʻaloga o le toto i aso muamua (faʻaitiitia o le taimi o le prothrombin). O lenei aafiaga o le a mou ese atu i le mavae ai o le 15 aso o le felagolagomaʻi o nei fualaau faasaina.

O le faʻaogaina o le atorvastatin ma inhibitors protease e taʻua o le CYP3A4 inhibitors e faʻatasi ma le faateleina o le plasma concentrations o atorvastatin (ao faʻaaogaina le erythromycin ma le Cmax, o le atorvastatin e faʻapupulaina e 40%). Inhibitors o le protease HIV o CYP3A4 inhibitors. O le faʻaaogaina o faʻamaʻi puipuia o le HIV protease ma statins e faʻapupulaina ai le maualuga o fuainumera i totonu o le toto, lea e masani ona tupu i le atinaʻeina o le myalgia, ma i tulaga tulaga ese i le rhabdomyolysis, le afaina tele ma le malepelepe o maso ua mafua, e oʻo atu ai i le myoglobulinuria ma le le atoatoa. O le faʻasalaga mulimuli i le tasi vae tolu o mataupu e maeʻa i le oti.

Faaaoga le atorvastatin ma le faʻaeteete ma le itiiti ifo o fualaau faʻamaʻi ile inhibitors HIV puipuiga: lopinavir + ritonavir. Ole fua ole atorvastatin e le tatau ona sili atu i le 20 mg i le aso pe a tuʻuina faʻatasi ma le HIV protease inhibitors: fosamprenavir, darunavir + ritonavir, fosamprenavir + ritonavir, saquinavir + ritonavir. Ole fua o le atorvastatin e le tatau ona sili atu i le 40 mg i le aso pe a tuʻu faatasi ma le inhibitor protease in nelfinavir.

A faʻaaogaina le digoxin faʻatasi ma le atorvastatin i se fualaau o le 80 mg / aso, e faʻatupulaʻia le maualuga o le digoxin e tusa ma le 20%.

Faʻateleina le faʻasalaga (pe a faʻatonuina i le atorvastatin i se fualaau o le 80 mg / aso) o fomaʻi faʻamataʻu e tautala ai e aofia ai le norethistero e 30% ma le ethinyl estradiol e 20%.

O le aʻafia o le lipid-o le faʻatasi ma le colestipol e sili atu nai lo lena mo vailaʻau taʻitasi taʻitasi, e ui lava i le 25% o le faʻaitiitia o le maualuga o le atorvastatin pe'ā faʻaaogaina faʻatasi ma le colestipol.

O le faʻaaogaina faʻatasi ma fualaau faasaina e faʻaitiitia ai le faʻasalaga o hormones steroid (e aofia ai le ketoconazole, spironolactone) e faʻateleina ai le aʻafiaga o le faʻaitiitia o hormones steroid (o le faʻapitoa e tatau ona faʻaaogaina).

O le faʻaaogaina o le sua o le vine i le taimi o togafitiga e mafai ona mafua ai le faateleina o le plasma concentrations o atorvastatin. O le mea lea, i taimi o togafitiga, e tatau ona aloese ai le sua o le vine.

Faatonuga faapitoa

Atorvastatin e mafai ona mafua ai le faateleina o le CPK, lea e tatau ona amanaia i le eseesega o le siama o le tiga o le pusa. E tatau ona manatuaina o le siitia o le KFK e tusa ma le 10 taimi e faʻatusatusa i le masani, faʻatasi ai ma le vaivai ma le vaivai o musika e mafai ona fesootaʻi ma le myopathy, e tatau ona faʻagata le togafitiga.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le atorvastatin ma le cytochrome CYP3A4 proteite inhibitors (cyclosporine, clarithromycin, itraconazole), e tatau ona amata le muamua o le dose i le 10 mg, faatasi ai ma se poto puupuu o togafitiga faʻamaʻi, e tatau ona faʻagata le atorvastatin.

E taua le siakiina pea o fua o le ate i luma o togafitiga, 6 ma le 12 vaiaso talu ona amata le fualaau faasaina pe a uma foi ona faaopoopo le fualaau, ma taimi uma (i le 6 masina) i le taimi atoa o le faaaogaina (sei vagana ai le faatulagaina lelei o tagata mamaʻi, ) O se faʻaopoopoga i le "faʻasolosolo faʻamaʻi" o loʻo matauina aemaise lava i le 3 masina muamua o le faʻaaogaina o fualaau faasaina. E fautuaina le faalēaogāina o le vailaau faʻasaina pe faʻaititia le faʻasolosolo i le faateleina o le AST ma le ALT e sili atu ma le 3 taimi. O le faʻaaogaina o le atorvastatin e tatau ona faʻagataina mo se taimi lē tumau i le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻamaoniga o le i ai o le myopathy, pe i le i ai o mea e mafua ai le atinaʻeina o le toilalo faʻaleagaina ona o le rhabdomyolysis (faʻamaʻi pipisi, faʻaitiitia le toto maualuga, taotoga lautele, faʻalavelave faʻaleagaina, . E tatau ona lapatai tagata maʻi e tatau ona latou vave feiloaʻi i se fomaʻi pe a fai e le maua se tiga poʻo se vaivaiga maso, aemaise lava pe afai o mai faatasi ma le malaise poo le fiva.

O loʻo i ai lipoti o le atinaʻeina o fasicoitis iona ma le faʻaaogaina o le atorvastatin, e ui i lea, o se fesoʻotaʻiga ma le faʻafoega o fualaau faasaina e mafai, ae leʻi faʻamaonia, e le o iloa le tala.

Aafiaga i le musele maso. Aʻo faʻaaoga le atorvastatin, e pei o isi vailaʻau o lenei vasega, o mataupu e le masani ai o le rhabdomyolysis ma le lua le gaogao le mafuaʻaga ua mafua ona o le myoglobinuria ua faʻamatalaina. O se talaaga o le le atoatoa o le tino e mafai ona avea ma se tulaga lamatia mo le rhabdomyolysis. O le tulaga o ia tagata gasegase e tatau ona mataʻituina ma le faaeteete mo le atinaʻeina o faʻaaliga o le maso skeletal.

Atorvastatin, faapea foi ma isi fuainumera, i se tulaga e le masani ai, e mafai ona oo atu ai i le atinaʻe o le myopathy, e faaalia i le tiga o musika po o vaivaiga vaivai i le tuufaatasiga faatasi ai ma le faateleina o le creatin phosphokinase (CPK) sili atu ma le 10 taimi mai le maualuga o le tapulaa maualuga. O le faʻaaogaina o faʻasologa maualuga o atorvastatin ma fualaau e pei o cyclosporine ma inhibitors malolosi o le isozyzyme CYP3A4 (eg, clarithromycin, itraconazole ma le inhibitors protease HIV) e faateleina ai le lamatiaga o myopathy / rhabdomyolysis. I le faʻaaogaina o fuainumera, o mataupu e le masani ai o le puipuia o le myopathy (IONM), o le autoimmune myopathy, ua lipotia mai. O le IONM o loʻo aʻafia i vaivaiga i kulupu vavalalata vavalalata ma le faateleina o le palatini creatin kinase, e faʻaauau pea e ui lava i le taofi o le ave o fuainumera, o loʻo iloa ai le myopathy i le taimi o le biopsy muscle, lea e le o faʻatasi ma le faʻaleagaina ogaoga, o le faʻaleleia atili pe a ave le immunosuppressants.

O le atinaʻeina o le myopathy e tatau ona masalomia i tagata mamaʻi e faʻasalalauina le faʻaaogaina, faʻamaʻi o le muscle poʻo vaivaiga ma / poʻo le maualuga o le maualuga o le CPK. E tatau ona lapatai tagata maʻi e tatau ona latou logo vave atu i la latou fomaʻi e uiga i le foliga mai o le tiga, le tiga poʻo le vaivaiga i maso, aemaise lava pe afai eo mai faatasi ma le malaise poʻo le fiva, faʻapea foi pe a tumau pea faʻamaoniga o muscle pe a uma le atorvastatin. Faatasi ai ma le maualuga o le maualuga o le CPK, maua mai le myopathy poo le masalomia o le myopathy, o togafitiga ma le atorvastatin e tatau ona faamutaina.

O le lamatiaga o le atiina ae o le myopathy i le taimi o togafitiga ma fualaau faasaina o lenei vasega e faateleina i le faaaogaina o cyclosporin, o mea e maua mai i le fibro acid, erythromycin, clarithromycin, o le hepitis C virus protease inhibitors, telaprevir, combined use of inhibitors protease infections (including saquinavir + ritonavir, ritinavir + ritonavir, ritonavir + ritonavir, ritonavir + ritonavir, darunavir + ritonavir, fosamprenavir ma le fosamprenavir + ritonavir), o le suauu nicotinic poo le antifungal mai le azole. I le iloiloina o le fesili o lo o umia se tuufaatasiga togafitiga ma atorvastatin ma fibric pogai acid, erythromycin, clarithromycin, saquinavir i le tuufaatasiga ma ritonavir, lopinavir i le tuufaatasiga ma ritonavir, darunavir i le tuufaatasiga ma ritonavir, fosamprenavir, po fosamprenavir i le tuufaatasiga ma ritonavir, sooupu antifungal mai le vaega o azoles po acid nicotinic i le lipid-lowering dosage, e tatau i fomaʻi ona vaʻaia ma le faaeteete penefiti ua faamoemoeina ma ono ono lamatia ma mataʻituina lelei le tulaga o tagata gasegase e iloa ai soʻo se faailoilo ma uiga o le muscle, tiga poʻo le vaivaiga vaivai, aemaise lava i masina muamua o togafitiga, faʻapea foi i le taimi o le faateleina o le fualaau o nei fualaau. Afai e te manaʻomia le faʻaaogaina o le toorvastatin ma fualaau o loʻo taʻua i luga, e tatau ona e mafaufau i le mafai ona faʻaaoga le atorvastatin i lalo ifo ma le tausiga o siaki.

I ia tulaga, e tatau ona fuafua i le taimi le gaoioiga o le creatin phosphokinase (CPK), ae peitai, o le pulea e le o mautinoa ai le puipuia o le myopathy ogaoga.

I tagata gasegase e iai le tala faʻanatura poʻo le faʻaleagaina o le tino, o le faʻaogaina o le Atorvastatin e mafai lava pe a maeʻa ona iloiloina le tulaga lamatia / aofaʻi, o le ono ono lamatia ai le faʻaleagaina o le afaina o le maʻi.

O tamaitai o le tausaga fanau e tatau ona faʻaaoga auala faʻalagolago i le faʻasaina. Talu ai o cholesterol ma mea e faʻapipiʻiina mai le cholesterol e taua tele mo le atinaʻe o le tamaititi, o le aʻafiaga e ono aʻafia ai le HMG-CoA reductase e sili atu i le aoga o le faʻaaogaina o fualaau faasaina i le maʻitaga. A faʻaaogaina e tina le lovastatin (o le HMG-CoA reductase inhibitor) faʻatasi ma le dextroamphetamine i le uluaʻi masina muamua o le maitaga, fananau mai o tamaiti ma le ponaivi o le ponaivi, togafiti-esophageal fistula, ma le atresia o loʻo iloa. I le tulaga o le maʻitaga i le taimi o togafitiga, e tatau ona taofi vave le vailaʻau, ma e tatau ona lapatai tagata gasegase i le ono lamatia o le tamaititi.

O nisi o faʻamaoniga e taʻu mai ai o fuainumera pei o se vasega e maualuga ai le kulukose o le toto, ma i gasegase e maualuga le lamatia o le maua o le maʻisuka, e mafai ona mafua ai le faateleina o le toto suka, lea e manaʻomia ai togafitiga talafeagai. Ae peitai, o aoga o fuainumera i le faaitiitia o lamatiaga o le maʻi fatu fatu e sili atu nai lo le faateleina o le lamatiaga o le atiina ae o le maʻisuka, o lona uiga e le tatau ona taofia le faaaogaina o fuainumera. O loʻo i ai mafuaaga mo le mataituina taimi ole glycemia i tagata gasegase e ono aʻafia (anapogi glucose o le 5.6 - 6.9 mmol / l, numera o le tino> 30 kilokalama / m2, faʻateleina triglycerides, maualuga maualuga), e tusa ai ma fautuaga lata mai.

Vaega o le aʻafiaga o le vailaau faʻasaina i luga o le malosi e ave ai taavale poʻo ni faʻalavelave lamatia: tuʻuina atu aʻafiaga o le fualaau faasaina, e tatau ona faʻaeteete i le taimi e ave ai taavale afi poʻo isi faʻalavelave lamatia.

Faʻasalaga

Faailoga o faailoga faapitoa o se tulaga maualuga e le i faavaeina. O aʻafiaga e ono aʻafia ai le tiga i le ate, faʻalavelave faʻaleagaina tele, faʻateleina le faʻaaogaina o le myopathy ma le rhabdomyolysis.

Togafitiga: e leai se vailaau faʻapitoa, togafitiga faʻamalositino ma fuataga e puipuia ai le faʻateleina o le gaʻo (gaosiga ma le faʻaaogaina o le malala). O le Atorvastatin e tele lava ina fusifusia i masini plasma, ma o se taunuuga, e le aoga le toto. Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o le myopathy, sosoo ai ma le rhabdomyolysis ma le gasegase tele (seasea) - vave le faʻagataina o fualaau faasaina ma le faʻaofiina o se diuretic ma le sodium bicarbonate solution. Rhabdomyolysis e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o le hyperkalemia, lea e manaʻomia ai le puleaina o le calcium chloride poo le calcium gluconate, o le kuka o le kulukose ma le inisalini, o le faʻaaogaina o fesuiaiga o le konatela poʻo le, i tulaga ogaoga, o le toto.

Faʻatau

RUE Belmedpreparaty, Republic of Belarus

Talosaga faaletulafono ma Talosaga Tuatusi:

220007, Minsk, Fabricius, 30,

t //f.: (+375 17) 220 37 16,

Igoa ma le atunuu o le resitalaina resitalaina

RUE Belmedpreparaty, Republic of Belarus

Le tuatusi o le faʻalapotopotoga o loʻo talia faitioga mai tagata faʻatau i le tulaga lelei o oloa i le teritori o le Malo o Kazakhstan:

KazBelMedFarm LLP, 050028, Republic of Kazakhstan,

Almaty, st. Beysebaeva 151

+ 7 (727) 378-52-74, + 7 (727) 225-59-98

Tuatusi imeli: [email protected]

I.O. Sui Faatonu Sili mo le Tulaga Aupito Manaomia

Tosiga ma le pulega

Aʻo leʻi amataina le togafitiga ma Atorvastatin, e tatau ona faʻafeiloaʻi le tagata maʻi i se meaʻai e mautinoa ai le faʻaitiitia o le toto toto, lea e tatau ona matauina i taimi o togafitiga ma le fualaau faasaina.

Totonu, ave i soo se taimi o le aso (ae i le taimi lava e tasi), e tusa lava po o le a le mea e 'ai.

Ole laasaga ole fautuaina ole 10 mg ile aso. Ma le isi, o le fuainumera filifilia i le tagata lava ia e faʻalagolago i le o le cholesterol content - LDL. E tatau ona suia le fuainumera i se va o le itiiti ifo i le 4 vaiaso. O le fua maualuga o aso taitasi o le 80 mg i le 1.

Homozygous hypercholesterolemia

Ole fua ole fua ole tutusa ma isi ituaiga hyperlipidemia. Ole fua muamua e filifilia taitoatasi e faalagolago i le ogaoga ole maʻi. I le tele o tagata gasegase e maua mai i le hypercholesterolemia, e sili ona lelei le mataʻituina pe a faʻaaogaina le vailaʻau i aso taitasi o le 80 mg (tasi).

Galuega gaʻo maʻi

I tagata gasegase ma le gase o le galuega, e tatau ona faʻaalia le faʻaeteete e fesootaʻi ma le faʻaitiitia o le fualaau faasaina. O suʻesuʻega faʻataʻitaʻi ma potu suesue e tatau ona mataituina ma le totoa, ma afai e iloa lelei suiga faʻaleaga, e tatau ona faʻaitiitia le fualaau poʻo le togafitiga.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

Faatasi ai ma le pulega tutusa o cyclosporine, fibrates, erythromycin, clarithromycin, immunosuppressive, anti-anti-drugs (e fesootai ma azoles) ma le nicotinamide, o le faateleina o le atorvastatin i le plasma (ma le lamatia o le myopathy) e faateleina.

Anatikarasi faʻaitiitia le faʻasalaga e 35% (o le aʻafiaga ile LDL cholesterol e le suia).

O le faʻaogaina o le atorvastatin ma inhibitors protease o loʻo taʻua o le CYP3A4 cytochrome P450 inhibitors e faʻatasi ma le faateleina o le plasma concentrations o atorvastatin.

A faʻaaogaina le digoxin faʻatasi ma le atorvastatin i se fualaau o le 80 mg / aso, e faʻatupulaʻia le maualuga o le digoxin e tusa ma le 20%.

Faʻateleina le faʻaogaina e 20% (pe a faʻatonuina i le atorvastatin i se fualaau o le 80 mg / aso) o fomaʻi faʻamataʻu tautala e aofia ai norethindrone ma ethinyl estradiol. O le faʻaitiitia o le lipid-lowering o le faʻatasi ma le colestipol e sili atu nai lo lena mo fualaau taitasi taʻitasi.

Faatasi ai ma le pulega tutusa ma warfarin, o le taimi o le prothrombin ua faaitiitia i aso muamua, peitaʻi, a maeʻa aso e 15, o lenei faailo e faʻasolosolo. I lenei itu, o tagata gasegase e ave iorvastatin ma warfarin e tatau ona sili atu nai lo le taimi e pulea ai le taimi.

O le faʻaaogaina o le sua o le vine i le taimi o togafitiga ma le atorvastatin e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaopoopoga o le faʻasalalau o le vailaʻau i le plasma toto. I lenei itu, o tagata gasegase e ave le fualaau faasaina e tatau ona aloese mai le inuina o lenei sua.

Faʻasologa o faailoga

O faailoga faapitoa o le lugaga e lei faavaeina. O aʻafiaga e ono aʻafia ai le tiga i le ate, faʻalavelave faʻaleagaina tele, faʻateleina le faʻaaogaina o le myopathy ma le rhabdomyolysis.

E leai se vailaau faʻapitoa, faʻamalositino togafitiga ma fua e puipuia ai le faʻaopopoina atili o le gaʻo (gasegase ma le faʻaaogaina o le malala).O le Atorvastatin e tele lava ina fusifusia i masini plasma, ma o se taunuuga, e le aoga le toto. Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o le myopathy, sosoo ai ma le rhabdomyolysis ma le gasegase tele (seasea) - vave le faʻagataina o fualaau faasaina ma le faʻaofiina o se diuretic ma le sodium bicarbonate solution. Rhabdomyolysis e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o le hyperkalemia, lea e manaʻomia ai le puleaina o le calcium chloride poo le calcium gluconate, o le kuka o le kulukose ma le inisalini, o le faʻaaogaina o fesuiaiga o le konatela poʻo le, i tulaga ogaoga, o le toto.

Tuua Lau Faamatalaga