Diroton poʻo Lisinopril - o le fea e sili? Mea lilo faalilolilo!

Diroton - o papatusi ia e faʻaitiitia ai le faʻavaeina o le angiotesin II mai le angiotensin I, lea e faʻaitiitia ai le faʻaleagaina o le bradykinin ma faʻalautele ai le faʻaogaina o prostaglandins. O se aafiaga faapena o le vailaau faasaina i luga o le tino e fesoasoani e faaitiitia ai le OPSS, toto toto, avega ma le mamafa i pulmonary capillaries. E le gata i lea, o le fualaau faasaina e mafai ona tupu ai le faateleina i le minute o le toto ma faalautele ai le tala.

E mafai e le diroton, e pei ona tutusa, ona faaumiumi le soifua o tagata mamaʻi i le gasegase o le fatu ma faʻagesegese ai le atinaʻeina o le gasegase o le ventricular agavale i tagata gasegase pe a maeʻa le faʻalavelave o le myocardial.

O le mea malosi i le tuufaatasiga o Diroton o lisinopril. E tele analogues o fualaau faasaina mo le mea galue malosi. O le fesili: "O le a le mea e mafai ona sui ai Diroton?" E masani lava ona tulaʻi pe a solia e le tagata maʻi le tagofia o fualaau faasaina, o lea o le a matou talanoa ai e uiga i ona tulaga sili ona lauiloa.

Lisinopril ma Diroton e tele mea tutusa. E tuʻuina atu i le pepa lava lea e tasi - o fualaau o le 5 mg, 10 mg ma le 20 mg, ma e faʻaalu i le aso, e tusa lava po o le a le meaʻai. Ae e na o le Diroton e tatau ona faʻalua faalua - 10 mg i le aso, ma Lisinopril e na o le 5 mg. I tulaga uma e lua, o le taunuʻuga atoatoa e ausia i le vaiaso lua pe fa.

O eseesega autu o le faʻailogaina, talu ai ua faʻasaina Diroton mo tagata gasegase i le upusite Quincke's edema, ma le Lisinopril mo le gasegase o le gasegase, ma le lactose, ma le glucose-galactose Malabsorption. O le tele o faʻasolega i le tagofia o fualaau faasaina e tutusa lava:

  • maʻitaga
  • lactation
  • se talafaasolopito o le angioedema,
  • hypersensitivity i le fualaau faasaina.

O le mea malosi i le enalapril o le enalapril - o le eseesega tele lea i le va o fualaau. E le gata i lea, o le vailaau faʻasaina ei ai le fusi laititi vaʻaia o aʻafiaga, e le pei o Diroton e na o le lua faʻamaʻi e faʻaaogaina:

  • ogaoga maualuga
  • loto vaivai tumau.

E le mafai ona matua faʻasaina le faʻaaogaina i le tulaga o le le atoatoa o le galuega, pe a uma le taotoga o gafa ma le hyperaldosteronism muamua. O isi mea e teteʻe ai e tutusa ma Diroton.

O Diroton ma Lozap e ese foi i le gaioiga galue, aua o le mataupu lona lua o Lozartan. Ona o le mea, o le vailaʻau e faʻaaogaina e togafitia ai mamao mai fatu uma faʻamaʻi, ae na o le maualuga o le maualuga ma le faaletonu o le fatu. I lenei tulaga, o le solia o fualaau faasaina e foliga tutusa. O le mea lea, ua suia Loro e Diroton i na o mataupu e maʻi ai le maʻi ile lisinopril.

I le faaputuputuina, e mafai ona tatou fai atu o fualaau taitasi e iai sona lava lelei. O analogs a Diroton e iloga e ala i le faʻailoga poʻo le mea gaʻo, lea e masani ona avea ma mea taua pe a filifilia se fomaʻi.

E tusa ai ma le faʻavasegaina o fualaau o vailaʻau, o Diroton e aofia ai le vaega o le angiotensin-faʻaliliuina o le inzyters o le enzyme, poʻo le inisiua ACE mo sina pupuu.

O loʻo faʻaaogaina mo le tele o faʻamaʻi eseese, e aofia ai le atherosclerosis asymptomatic, o le faʻaaogaina o le tino, lea e faʻaalia e albuminuria.

Ae o faʻamaoniga autu mo le tofiaina o nei vailaʻau o faʻamaʻi o le cardiovascular system, faʻatasi ai ma le maualuga o le maualuga o le toto ma le faaleagaina o le toto toto, arrhythmias.

E le pei o isi vailaau ua faatonuina e cardiologists mo le togafitiga o ia faamaʻi, o Diroton, e pei lava o analogues i fafo ma fafo mai le vaega o le ACE, e le mafua ai le hypoglycemia, ma e mafai ona saogalemu mo le maʻisuka.

Ina ia malamalama i le faiga o le gaioiga o le fualaau faasaina, ia tatou nonofo i luga o le galuega a le system renin-angiotensin-aldosterone ma lona matafaioi i le faatonutonuina o le toto.

E pei o le igoa o le vaega o vailaau mo togafitiga, o lona vaega malosi o le lisinopril e mafua ai le faaitiitia i le maualuga o le ACE i plasma ma tissu ma taofia ai le liua o le angiotensin I i lona tulaga malosi, angiotensin II, e faalavelaveina ai le afaina o tali o loo faamatalaina i luga.

O le mea lea, o Diroton ei ai le fusi o le gaioiga talafeagai e faʻaitiitia ai faʻaalia o le maualuga o le toto maualuga, maʻi o le fatu fatu, o le fatu vaivai faifai pea.

O lona vailaʻau lisinopril o loʻo tuʻuina mai ai le taua mulimuli ane o le vailaʻau i luga o le tino:

  • Faʻaipoipo.
  • Vasodilating ma le televise. E faʻatagaina e Diroton le gaioiga o le kinase II i le enzyme ma faʻaleleia ai le maualuga o le bradykinin. O lenei mea e saofaga i le faʻamautuina o le toto toto o le gasegase o le toto, faʻateleina le faʻasologa o le oxide nitric. O le vailaau faʻasaina ei ai foi lona aʻafiaga e faʻaleagaina, faʻaitiitia ai le maualuga o le C-reactive protein ma le fibrinogen.
  • Faaleleia le toto i totonu o le loto ma isi totoga, lea e faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻafitauli ma le maualuga o le toto maualuga.
  • Cardioprotective. O le atiata o le ACE e mafua ai le toe fesuiaʻiina o le hypertrophy a le ventricular agavale o le fatu, ma o lenei faailoga o se fuaitau mo se faʻamaoniga le lelei o pathoces cardiovascular. E faʻapupulaina ai foi le teteʻi ma le minute o le toto i le diroton, e faʻaitiitia ai le muamua ma le togi i luga o le myocardium, lea e fesoasoani i le toe faʻaleleia o lona malosi ma le faʻamalosivale e aunoa ma le faateleina o le paʻu o le fatu. O lenei mea e faʻagesegeseina ai le alualu i luma o faaletonu masani o le fatu i se tagata maʻi ma faateleina ai le teteʻe i gaoioiga faaletino.
  • Toto. E aveeseina e Diroton le maualuga o le vai ma le sodium ions mai le tino, o se tasi lea o auala mo le faaitiitia o le toto.

Ole Lisinopril o se tasi o tagata e sili ona lauiloa ma suʻesuʻe lelei ACE. O lona vailaʻau vailaʻau, faʻapitoa o mea o loʻo i le vaega o le carboxyl, e mafua ai le umi o le tumau ma le faapalepale e faʻatusatusa i isi sui o lenei vaega.

E tusa ai ma le faʻamatalaga, o le bioavailability o Diroton e mai le 25-50%, ma o le meaʻai e le afaina ai lenei tulaga. Ole maualuga ole maualuga ole lisinopril ole plasma e tupu ile 6 itula. O le manava o le fualaau faasaina i fatugaʻo o loʻo faia i ni vaega se lua. Muamua - i le mavae ai o le 12 itula, le lona lua - pe a mavae le 30 itula, lea e fesootaʻi ma le taimi o le fesoʻotaʻiga ma le angiotensin-converging enzyme.

I lenei itu, ina ia maua ai se faʻamalosiaga faʻamalosi, o le Diroton e lava lea e ave ai le 1 taimi i le aso (o loʻo faʻamaonia i totonu o faatonuga mo vailaʻau). O le mausali mausali o le lisinopril i le toto e tupu i le aso lua - 3 o le ave o le maa, ma le faʻaauau pea ona tupu - 2 vaiaso talu ona amata le faʻaaoga.

E faasese e Diroton le puipui o le toto ma e mafai ona aafia ai le nofoaga autu o le manava i totonu o le faiʻai. O se itu aʻafia e pei o le tale e fesootaʻi ma lenei vaega o le vailaʻau. E le gata i lea, o le lisinopril e ulufale atu i le toto masaa, o le a taofia ai lona faaaogaina i le maitaga.

Ona o le faʻatusatusaina o lenei sui o le ACE o loʻo i ai togafitiga, o le tuufaatasiga tapenaga o Co-Diroton na atiaeina. I le faʻaopoopoga i le lisinopril, e aofia ai foʻi ma le diuretic component hydrochlorothiazide. O nei mea e faʻamalosia e le tasi le malosi o le isi.

E tusa ai ma fomaʻi, e le o se vaega itiiti i le taatele o Diroton e taalo i le tau maualalo. O lenei mea e mafai ai e oe ona faia ni vasega umi o le togafitiga e aunoa ma le fefe o le a faʻalavelave faʻafuaseʻi le tagata maʻi ona o le leai o se tupe.

O le fualaau faasaina o Diroton na gaosia e le kamupani Hungary GEDEON RICHTER (Gideon Richter). O vailaʻau faʻapitoa e maua mai i ni pepa i se fua o le 2.5, 5, 10 ma le 20 mg. E mafai ona i ai ni nai paʻu i totonu o le pusa, o le numera atoa o fualaau fualaau e 14, 28 poʻo le 56 vaega.

O faʻamatalaga mo le tofiaina o table o Diroton o ni faʻafitauli faʻapitoa:

  • ogaoga maualuga
  • ogaoga o le fatu, masani lava i se faʻamaʻi tutusa, o le vailaau faʻatau e faʻaaogaina ma isi vailaʻau,
  • gasegase o le myocardial, faʻatasi ai ma totoga o le hemodynamic, o le tagofia o fualaau mai le mamafa o Diroton e amata i le aso muamua ina ua maeʻa le osofaʻiga,
  • faʻaleagaina i totonu ma tino o gaʻo (nephropathy) mafua mai i le maʻisuka.

O le faʻaaogaina o le lisinopril ua gata i mataupu nei:

  • o le i ai o se tali atu i le lisinopril ia lava poo isi vaega ole papa,
  • se talaʻaga o le angioedema i le tagata maʻi poʻo le faʻasologa o mea na tupu (o le sili atu ona masani ma lautele o le igoa o Quincke's edema),
  • faʻasolosolo faʻasolosolo faʻasolosolo poʻo le faʻasolosolo o le gaʻo o se gaioiga galue tasi,
  • ogaoga taufaasese,
  • ogaoga ogaoga,
  • hypermalemia (faʻatonuga o le potassium i luga atu o le 5.5 mmol / l).

I le faʻaeteete, o le mamafa o le mamafa o le Diroton e faʻamatalaina pe a uma le gaosiga o fatugaʻo, i le i ai o ni faʻamaʻi poʻo ni mea faʻapitoa e taofia ai le tafe mai o le toto mai le ventricle agavale, leukopenia, anemia. Mataʻituina le tulaga o le maʻi e manaʻomia mo faʻamaʻi pipisi o le mea faʻafesoʻotaʻi.

Ole tausiga faapitoa ole a manaʻomia i tagata mamaʻi ile gasegase masani. A maeʻa ona faʻatulagaina pepa mo le mamafa, e tepaʻitauina pea e Diroton le maualuga o le creatinine ma le taumafa o le gaosiga o le potassium. Faatasi ai ma le faaitiitia o le fua o le filtration e itiiti ifo i le 60 ml / min, o le fualaau o le lisinopril ua vaeluaina, e itiiti ifo ile 30 ml / min - ile ¾.

Faʻatasi ai ma le faʻaititia atili o le gaioiga o galuega, ua fautuaina e filifili se isi inhibitor ACE lea e faʻafefiloi i le ate. E tatau foi ona maitauina le tuuina atu o le vasodilator ma le malosi o aafiaga o laupepa o Diroton, e sili ona lelei e le ave i le taeao, ae i le afiafi, sili atu i le taimi e tasi.

O le vailaʻau o le vailaʻau o le Diroton e ono fesuisuiaʻi e fuafua i le faʻamaʻi. O le mea lea, o le uluaʻi numera mo le maualuga o le maualuga o le toto maualuga o le 10 mg i le aso i le taimi. Afai e gasegase le patient i le lisinopril lelei, ona faʻatupulaʻia lea i le 20 mg. I le leai o se malosi o le aafiaga, o le drug Diroton e ave i le 40 mg i le aso. Ae ui i lea, o lenei vailaʻau e maualuga, o lona sili atu e matautia.

Afai na togafitia muamua le tagata gasegase ma isi vailaau (aemaise lava o le togafitiga ma le vailaʻau), e tatau ona le toe taofia i le le itiiti ifo i le 24 itula (lelei ile 2-4 aso) aʻo leʻi amataina le lisinopril. Afai e le mafai ona faia se mafuaaga, o le aofaiga muamua o le Diroton e le tatau ona sili atu i le 5 mg i le aso.

I lenei tulaga, e tatau ona pulea le maualuga o le toto. O le taimi sili ona lamatia o le 6 itula i le maea ai o le fua muamua. Ma, o le togi sili ona lelei o le lisinopril poʻo se tuufaatasiga talafeagai o vailaʻau e filifilia.

E pei ona taʻua i luga, o le aveina o Diroton e sili atu i le aoauli. O le mea lea, o le toto o le toto o le taeao e sili atu le mamafa, lea e faapitoa lava mo tagata matutua.

O le faʻaaogaina o le vailaʻau o le Diroton mo le maualuga o le toto maualuga e mafua mai i le faʻaleagaina o le renin-angiotensin-aldosterone e amata i se fua maualalo o le 2.5-5 mg. I le tasi taimi i aso uma 3, e faasolosolo malie ona faateleina i le 10 mg i le aso pe faʻafeiloaʻi foi pe a mafai. A o faagasolo lea vaitaimi, o le gaioiga, gaioiga toto, ma le potassium ma le sodium levels i le plasma toto e mataitu.

I le faaletonu tumau o le fatu, ua ave ai le diroton ma se fua o le 2.5 mg, lea e faateleina i le 5-20 mg i le 5 aso. O le filifilia o le aso sili ona lelei i aso uma o le lisinopril i tagata mamaʻi e iai le nephropathy i le maʻisuka na tupu i le auala lava e tasi. O le maualuga o le toto diastolic i lenei tulaga e le tatau ona sili atu i le 85-90 mm Hg.

O le faʻamatalaina o le Diroton i le maea ai o le faʻasaina o le myocardial ua faʻamaonia mo tagata mamaʻi e aunoa ma ni faʻamaoniga o le vavalalata.I le aso muamua ma le lua i le maea ai o le osofaiga, o le sauniuniga o le 5 mg ua faʻamaonia, ona ave lea o le 10 mg. Liewopril ua ave mo le itiiti ifo i le 6 vaiaso. Faatasi ai ma le faaitiitia o le toto, o lenei mea ua vavaeeseina.

E tatau ona maitauina le ono mafai ona togafitia togafitiga faafomaʻi Diroton pathologies o le cardiovascular system at childhood. E tusa ai ma fomaʻi, e leʻi iai ni faʻamoemoega i le falemaʻi i le aafiaga o le lisinopril i se tamaititi. I lenei itu, e le o faʻamaonia le vailaʻau seia oʻo i le 18 tausaga, e oʻo lava i mafuaaga faʻalesoifua maloloina.

O le faʻaaogaina o le vailaʻau o le Diroton i le taimi o le maitaga ua solia. O Lisinopril e sopoia le pa puipui ma e ono mafua ai le faaletonu o le hypoplasia ma le fatu fatu i le fetus, skeletal deformity, ma vai-electrolyte ua le atoatoa. O faʻafitauli faʻapitoa e masani ona feteʻenaʻi ma isi atinaʻe o tama.

Afai o le maitaga ua lauiloa i le taimi o togafitiga ma Diroton, e tatau ona faamuta le togafitiga i se taimi vave lava, ma pe a uma ona fanau mai, mataʻituina le tulaga o le tamaititi e tatau ai. E le gata i lea, e leai ni faʻamaumauga a le cardiologists pe a ulu atu i le lisinopril i susu susu. Ae peitai, o lona faaaogaina e faasaga i le lactation e le fautuaina.

O aʻafiaga o le vailaʻau o le Diroton i totonu5-6%gasegase:

  • tiga o le ulu
  • vavao
  • malogo, tafaoga faaumiumi
  • o se toso malosi i le toto maualuga ma se suiga i le tulaga o le tino,
  • afu po o le vomia
  • tiga o le pusa
  • paʻu o le paʻu.

O isi aʻafiaga aʻafia e fesoʻotaʻi ma se aafiaga i le gaosiga o aldosterone ma e seasea ona maua.

E mafai e tagata maʻi ona faitio i nei faʻaʻailoga:

  • arrhythmia,
  • matagogo
  • afaina fua o le tino (leai o meaʻai, tulaga o le ogaumu, faaleagaina o le ate),
  • faʻateleina le sosolo
  • lagona lelei i le susulu o le la,
  • o le moe, le mafaufau, e tatau ona mafaufauina pe a ave se taavale, ma isi,
  • lagona o lagona
  • manava manava
  • osofaʻiga masani ile mea na afaina,
  • solia o le hematopoietic system (o le pa'ū i le maualuga o leukocytes, hemoglobin, platelets, neutrophils ma isi elemene faatulagaina o le toto),
  • faaitiitia le malosi
  • urination disorders e fesootaʻi atu i galuega le atoatoa,
  • musele, tiga faʻatasi, faʻavavevave o le gout.

I le aliali mai o nei faʻafitauli, e le mafai ona faalēaogaina le fualaau faasaina ona o le aʻafiaga o le faʻalavelaveina o le gaioiga o le fatu.

O le tele o fualaau masani o le vailaʻau o le Diroton e lamatia i se paʻu mataʻutia i le taʻaloga o le toto ma le le atoatoa. I le faʻaopopo atu i togafitiga faʻamaʻi, gasegase oona ma le faʻafefeteina, faʻapipiʻi i luga o se "fatu fatu" o le a fesoasoani e aveese mea aoga a le vailaʻau lisinopril.

O le fualaau oona Diroton i le tikeri tasi po o le isi o loo i ai sona aafiaga i totoga ma mamanu uma, o le mea lea o le puleaina o fualaau faaopoopo e tatau ona malilie faatasi ma le fomai. O le mea lea, i le tulaga o le le atoatoa o le galuega i se tagata maʻi, e tatau ona faʻaeteete faʻapitoa pe a faʻafefiloi ia vailaʻau faʻamalolo (Veroshpiron, Aldacton) ma le lisinopril ona o le lamatiaga o le hyperlink.

O fualaau o loʻo mulimuli mai e faʻaleleia ai le malosi o le malosi o Diroton:

  • peta blockers,
  • paʻu o le calcium
  • togafitiga
  • paleni, gasegase,
  • vasodilators.

O le tuufaatasiga o Diroton ma mea inu ava malosi e mafai ona oo atu ai i se tuga ogaoga.

O le vaega malosi o le vailaau oona Diroton lisinopril ua le aoga ao aoga i vailaau nei:

  • non-steroidal anti-inflammatory drugs,
  • tapenaga o lithium
  • aitema (faʻaitiitia le faʻaaogaina o le lisinopril i le gastrointestinal tract).

E le gata i lea, o le faʻaleleia o fualaau o vailaau oona e talafeagai mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka.E tatau i tamaitai ona nofouta o le fualaau faasaina o le Diroton e faaitiitia ai le togafitia o togafitiga o fualaau oona e puipuia ai le maitaga.

Hungarian Diroton i le tau e le tele se eseesega mai i aiga.

O le tau o le teuina o papatusi e 28 vaega e faalagolago i le numera o vaega taua:

  • 2.5 mg - 120 rubles,
  • 5 mg - 215 rubles,
  • 10 mg - 290 rubles.

O analogues o le fualaau faasaina o Diroton o Lisinopril, Lisinopril Teva, Iramed, Lisinoton, Diropress, Lysigamma, Lizoril, Listril, Liten.

O faʻamatalaga e uiga i cardiologists o loʻo faʻamaonia mai o le vailaʻau o le Diroton e maua ai le malosi ma le puipuia o totoga o loʻo mafatia mai le fatu o le fatu. E le gata i lea, o mea taua faapitoa o le vailaau faasaina e mafai ona fautuaina mo le tele o tagata gasegase o loo mafatia i le maualuga o le gaʻo ma le gaʻo ma le ate.

Lomia i totonu o le tusi talaaga:
"Maualuga maualuga", 2010, Nu. 3, i. 46-50

A.A. Abdullaev, Z.Yu. Shahbieva, U.A.Islamova, R.M. Gafurova
Dagestan State Medical Academy, Makhachkala, Rusia

A.A. Abdullaev, Z. J. Shahbieva, U. A. Islamova, R. M. Gafurova
Dagestan state health academy, Makhachkala, Rusia

Aotelega
Faamoemoega: e faʻatusatusa le malosi, saogalemu ma le falemaʻi-tamaoaiga faʻamaonia o togafitiga faʻatasi ma le laisene ma le generic ACE inhibitors lisinopril (Irumed (Belupo) ma Diroton (Gideon Richter)) e pei o le monotherapy ma faʻatasi ai ma le hydrochlorothiazide i tagata mamaʻi i le vasega 1-2 vaʻaia maualuga.
Mea ma metotia: 50 tagata gasegase ma le AH o le 1-2 tbsp na aofia ai i se faasologa faasolosolo matalaina o suʻesuʻega ua fuafuaina. (22 alii ma le 28 tamaitai) 35-75 tausaga, ma le umi o le AH e 7.1 ± 3.3 tausaga. E ono tagata gasegase na toesea mai le suesuega: 2 i tua o togafitiga ma Irumed ma le 4 i tua o togafitiga ma Diroton. O le siakiina i aso uma o le toto maualuga (BPM) sa faia i le faaaogaina o meafaigaluega SL90207 ma le 90202 (SpaceLabsMedical, ISA).
Iʻuga: togafitiga ma Iramed na taʻitaʻia ai le tele o le faʻaitiitia o le toto (-27.8 ± 8.6 / -15.1 ± 6.9 mm Hg) faʻatusatusa i le Diroton (-21.1 ± 6.9 / -9.0 ± 5.9 mmHg), iFaaiuga: Togafitiga ma Irumed i tagata gasegase ma le AH o le 1-2 ogaoga o loʻo faʻamatalaina e le sili atu ona aʻafiaga e sili ona lelei ma e sili atu ona faʻamaonia le tamaoaiga nai lo togafitiga o Diroton.
Keywords: afaina maualuga, lisinopril, Irumed, Diroton.

Fuafuaga: e faʻatusatusa le lelei ma le faapalepale o le togafitiga o togafitiga ma le generic Ahibitor inhibitor lisinopril (Irumed, Belupo ma Diroton, Gedeon Richter) i le monotherapy ma le tuufaatasiga faatasi ai ma le hydrochlorothiazide i tagata gasegase o le toto maualuga (AH).
Mea ma metotia: O le suʻesuʻeina o le suʻesuʻega e aofia ai 50 tagata gasegase ma le AH (22 alii ma le 28 fafine e 35-75 tausaga) o lona uiga 7.1 ± 3.3 tausaga. O le 6 gasegase ua tuua suʻesuʻega (Irumed -2 ​​ma Diroton - 4). O le toto o le toto (BP) sa mataʻituina mo le 24 itula ma le masini SL 90207 ma le 90202 (SpaceLabs Medical, USA).
Iʻuga: Irumed the clinical BP (-27.8 ± 8.6 / -15.1 ± 6.9 mm Hg) nai lo Diroton (-21.1 ± 6.9 / -9.0 ± 5.9 mm Hg ), iFaaiuga: O le togafitiga o le mumusu na maua ai le malosi tele ma le itiiti ifo o le tau nai lo togafitiga o Diroton i tagata gasegase e maualuga le maualuga o le maualuga 1-2.
Upu autu: afaina maualuga, lisinopril, Irumed, Diroton

Faamatalaga e uiga i tusitala
Abdullaev Aligadzhi Abdullaevich - Dr. med. saienisi, ulu. Matagaluega o Tomai Faʻafofo, Cardiology ma Fomai Faʻapitoa
GOU VPO Dagestan State Medical Academy
Shakhbieva Zarema Yusupovna - tamaititi faauu o le matagaluega e tasi
Islamova Ummet Abdulhakimovna - Cand. meli saienisi, fesoasoani o le matagaluega e tasi. 367030, RD, Makhachkala, I. Shamily Ave., 41, fesoasoani. 94.
Gafurova Raziyat Magomedtagirovna - Cand. meli saienisi, fesoasoani o le matagaluega e tasi. 367010, RD, aai o Makhachkala, ul. Mendeleev, d.12.

Faatomuaga
O le togafitiga o tagata gasegase maualuga (AH) o le taimi nei o se galuega faanatinati, ona o lona sao i le cardiovascular (SS) o le soifuaga faaletino e oʻo atu i le 40%, ma i le lelei ma le saogalemu o togafitiga, e faasino i suiga faʻafitauli mo le atinaʻeina o maʻi fatu fatu ( IHD) ma isi faʻamaʻi SS. O taunuuga o le tele o suʻesuʻega ua faamaonia ai o le monotherapy e aoga i se vaega itiiti (pe a ma le 30%) o tagata gasegase e maualuga. O le faʻaaogaina o fualaau e lua e mafai ai e oe ona maua le maualuga o le maualuga o le toto (I le maea ai o le taimi puipuia o pateni, soo se kamupani gaosi oloa e mafai ona faatauina ma faatauina atu le fualaau faasaina. O faʻamanuiaga uma o le vailaau faʻasaina, faʻamaonia i le tele o faʻataʻitaʻiga faʻapitoa o togafitiga, e fesoʻotaʻi ma uluaʻi fualaau. ma fualaau faasaina ua gaosia i lalo o laisene.O vailaʻau faʻasaina e tatau ona faʻamaonia le faʻatusatusaina o le malosi i se suʻesuʻega faʻapitoa pe a faʻatusatusa saʻo ma le uluai kopi. I lenei tulaga, e mafai ona tatou fai atu o le fualaau faasaina o le a aoga ma saogalemu e pei o le uluai kopi, ma o faamatalaga na mauaina i le uluai fualaau faasaina e mafai ona tufatufa atu i ai. O le mea e leaga ai, e naʻo se numera itiiti o fualaau faʻasaina, o suʻesuʻega tutusa lava na faia.

I tausaga talu ai nei, o loʻo i ai le taua tele i le itu tau tamaoaiga o le falemaʻi. O lenei mea ua tuleia e le faatapulaa o le faatupeina o falemaʻi ma, i le tele o tulaga, o punaʻoa a le tagata maʻi lava ia. Ina ia foia lenei faafitauli i le tulaga oi ai nei, e tatau ona amanaia e le gata o le aoga ma le saogalemu o se vailaau faapitoa, ae faapena foi lona aafiaga tau tamaoaiga i luga o le tagata maʻi ma le tausiga o le soifua maloloina. O le falemaʻi o le falemaʻi o soʻo se faʻamaʻi e tatau ona faʻavae i luga o falemaʻi.

Sini suʻesuʻega - faʻatusatusa le malosi, saogalemu ma falemaʻi mea tauamiotonuina o togafitiga ma laisene ma faʻateleina inhibitors Lisinopril (Irumed (Belupo) ma Diroton (Gideon Richter)) i le tulaga o le monotherapy ma faʻatasi ai ma le hydrochlorothiazide i tagata gasegase e maualuga le maualuga o le maualuga o le hypertension.

Mea ma metotia: o le suesuega na aofia ai le 50 tagata gasegase e maualuga le maualuga o le 1-2 faigata, e 6 gasegase na paʻu i le vaitaimi o le siakiina: 2 i le taimi o togafitiga ma Irumed ma le 4 i taimi o togafitiga ma Diroton. E toʻa 44 tagata gasegase na maeʻa le suʻesuʻega. Muamua, o vaega e leai ni eseesega o le matua, ituaiga, ma isi uiga (Laulau 1). O le suʻesuʻega na aofia ai tagata gasegase ua taʻi 18-75 tausaga ma le faʻasolosolo fou ua maua i le maʻi poʻo le tagata e leʻi faʻaaogaina fualaau faasaina i le masina ua teʻa. I le taimi o le aofia ai, o le kulumaga o le toto toto (SBP) o le vasega (vasega) e 158.5 ± 7.5 mm Hg. Art., Diastolic blood pressure (DBP) C. 97.5 ± 5.0 mmHg. Art., Fatu 74.7 ± 8.8 pele / min. E le gata i lea, o le tulaga o le faʻaaogaina: o le lua o fomaʻi o le maualuga o le toto maualuga, faʻalavelave faʻafuaseʻi o le cerebrovascular, faʻaleagaina o le myocardial i le 6 masina talu ai, angina pectoris II-III FC, le fatu, fatufatuga o le loto, ate ma gaioiga.

Laulau 1. O le uluai falemai ma uiga tau le faitau aofaʻi ma le falesuesue o vaega

FaʻailogaIrumed, n = 23Diroton, n = 21
Tausaga, tausaga (M ± sd)52,8±9,952,3±7,8
Alii / tamaitai,%43,5/56,542,9/57,1
BMI, kg / m2 (M ± sd)27,2±2,627,4±2,2
Vaʻaia antihypertensive muamua,%65,266,7
Hiona., Mm RT. Art. (M ± sd)158,4±7,4/98,2±4,4158,6±7,7/96,9±5,7
Loto o le fatu, pu / min (M ± sd)73,5±7,976,0±9,7
Umi o le toto maualuga, tausaga (M ± sd)7,3±3,37,0±3,5
Le maualuga ole maualuga 1/2,%30,4/69,633,3/66,7
Creatinine, μmol / L (M ± sd)96,1±11,395,8±14,5
Glucose, mmol / L (M ± sd)5,8±0,85,6±0,9
AST, iunite / l17,3±3,717,0±6,7
ALT, iunite / l16,0±3,216,4±5,9
Potassium, mmol / L (M ± sd)4,5±0,54,5±0,3
Sodium, mmol / L (M ± sd)143,1±3,1142,1±2,8
Mo nei faailoilo uma, o vaega e le eseese le tasi i le isi.

Suesuega Suesue: o le suʻesuʻega na faʻapitoa, faʻamaeʻaina, faʻamoemoeina, ma faia e tusa ai ma tulafono a le GCP (Good Clinical Practices) ma le 2000 Helsinki Declaration. O le umi o le umi e 24-25 vaiaso. A o leʻi aofia i totonu o le suʻesuʻega, na faʻataunuʻuina le talafaʻasolopito o le soifua maloloina i maʻi uma lava, na faia ai se suʻesuʻega faaletino, o le toto na fuaina i le auala a Korotkov, ma mulimuli ane na faʻataunuʻuina i le 2 vaega tutusa ia matai e leʻi faʻaaogaina, ma muamua na amata togafitiga ma Iramed ma lona lua ma Diroton i se fua o le 10 mg / aso. I le maea ai o le 2 vaiaso, e leʻi maua le maualuga o le maualuga o le toto (o le toto o le toto e pei o le 3 fuataga o le toto maualuga ma se masini tusi sphygmomanometer i le tulaga o le nofo ai i le 10-15 minute o le malolo, ma le tu, 1 minute ao le i aveina le fualaau faasaina i le aso o le asiasiga mo le aoga o togafitiga antihypertensive mo le toto toto o le AD, na latou faʻaitiitia le faʻaaogaina o cell cell DBP e 10% poʻo 10 mm Hg ma le GARDEN i le 15 mm Hg mai le amataga. poloketi polokalama Statistiña 6.0 (Statsof t, ISA), aiaia ai le avanoa mo le iloiloga faʻasolosolo ma le leai ni faʻataʻitaʻiga. Na vaʻaia eseesega i le pTali ma talanoaga

Na suʻesuʻe e le toʻalua ia fualaau faʻasaina lelei, ma ua faʻalauteleina i le fesiitaiga o tagata gasegase i togafitiga faʻapitoa. Irumed maualuga le maualuga o le toto maualuga i le cl. Hiona, ma tusa ai ma le Smad. Ina ua mavae le 2 vaiaso o le aveina o le lisinopril i le 10 mg / aso i le vaega Irumed, o le toto na paʻu mai le 158.4 ± 7.4 / 98.2 ± 4.4 mm Hg. Art. e oʻo i le 146.1 ± 9.1 / 93.1 ± 6.1 mmHg. Art. (iPusa 2. Vaʻaia o le toto maualuga. ao faagasolo togafitiga ma Irumed ma Diroton.

E sili atu lisinopril pe sili atu? O le a le eseesega?

Sauniuniga e aofia ai Lisinopril Lisinopril, ATX code ATC C09AA03 E tele taimi na faʻafeiloai ai pepa faʻapolopolo mo le sili atu i le 100 ofo i faleoloa o Moscow. Diroton Diroton.

E toetoe lava a tutusa le mea lenei. E iai faʻamaoniga (tele). Faʻatalanoa se fomaʻi aʻo le i aveina.
O eseesega autu o le faʻailogaina, talu ai ua faʻasaina Diroton mo tagata gasegase i le upusite Quincke's edema, ma le Lisinopril mo le gasegase o le gasegase, ma le lactose, ma le glucose-galactose Malabsorption.

O nei mea e tutusa lelei fualaau faasaina.
O Diroton o se tasi lea o igoa tau fefaʻatauaʻiga mo le lisinopril
O le eseesega e naʻo le gaosi oloa ma le tau

E fesoasoani lena. O fualaau faasaina e eseese lava i tagata uma

O upu autu o le toto maualuga, lisinopril, Irumed, Diroton.If monotherapy ma le lisinopril Irumed poo Diroton na le mafai ona aʻafia le toto maualuga, ona sosoo ai lea ma le 2 vaiaso na faaopoopo ai le hydrochlorothiazide hydrochlorothiazide GCT 12.5 mg i le aso e avea o se tuufaatasiga saoloto.

O aʻu lava e leʻi fetaui i le tasi pe o le isi ... e leai se aoga

O le faavae o le fualaau faasaina o le lisinopril dihydrate, ma o le eseesega o loo i totonu o vaega faaopoopo, o le igoa lea i le faafilo i Latina Teva, Actavis, Ratiopharm, Stada, faapea foi se vaega o ituaiga eseese o le faasaolotoina Indapamide, Diroton, Irumed, Dapril, Captopril, Sinopril ...

Ioe, o oe o le valea. Fai ma faataitaiga o le aspirin, ma aspirin mai Amerika e tasi ma tutusa, ma le eseesega i le tau o le wow. Ou te galue i le fale talavai, o lea ua ou masani ai i le tulaga

Diroton lisinopril Faatonuga Richter Gedeon Ltd, Hungary O ai o loʻo faʻaalia Diroton. O le maualuga o le toto maualuga i le ituaiga o monotherapy poʻo le faʻatasi ai ma isi faʻamaʻi faʻamalosi.

E saʻo. Ua matou valea i le avea ma tama matua.
Matou te totogia faʻasalalauga, mo le atinaʻe matagofie.

Ou te manatu ioe, iinei o le Saina e masani lava ona atamai, ua latou faʻaaogaina vailaau faʻasaʻi mo le afe ma afe o tausaga, ae latou te leʻi tuʻuina lava i lalo !!

Vaʻa lelei. E tolu ituaiga masima: laulau, sami, ma tekinolosi. Fomula tasi o le sodium chloride. Ae e ese le leaga ... e te sasaa atu le masini tekinolosi i totonu o lau vaalele? E faapena foi i fualaau faasaina. muamua e masani lava ona faʻaleleia. Aua e sili atu le pulea.

E i ai se vailaau faafomai. O le tau o le Duphaston e tusa ma le 500 rubles, o loo i ai se mea tutusa Rusia (igoa ua galo) -120 rubles. - leai se eseesega. Ae i le taimi lava e tasi, o le tatou acyclovir e le fesoasoani tele, e ui e tau i se penny, ma e le faʻaituau-170p fesoasoani vave.

O le a ou le fai atu e le fesoasoani le acyclovir, ae e eseese ituaiga o siama, e fesoasoani i se tasi i le taimi lava lena, ae le o se tasi
Ae! Ou te talia le laumei (faaulufale mai), suia i la matou lisinopril (o le mea galue malosi o le lisinopril, o le tasi o le mea e tasi) -e tupu 0. E i ai se eseesega, e ui lava o le eseesega o le tau e 30%.

Ma o oe e sili atu le diroton poo le maualuga, o le a le eseesega i le va o fualaau faasaina. O Diroton lisinopril o se tasi o le atiata ACE. Prestarium perindopril o se isi fualaau faasaina mai le kulupu e tasi.

E mafai ona ou fai atu e uiga i Acetylsalicylic acid o la tatou gaosiga ma Bayer (Ou te le iloa e uiga i Amerika): o tatou o se racemate (paluga) o le 2- (Acetyloxy) benzoic acids ma le 4- (Acetyloxy) benzoic acid, ma ua faamamaina ai le tagata gaosi mai le 4- (Acetyloxy ) benzoic acid, ma o le mea lea e sili atu le lelei. (O lea na taʻu mai ai ia te aʻu e lo matou fomaʻi fomaʻi faasaienisi).
Ma o loʻo i ai Generic vailaʻau ma Original ((Generic atonu o iai isi mea e sili atu nai lo le uluai - ma o vailaʻau uma e aofia ai meaʻai i le tele o mea e aʻafia ai le gaioiga o vailaau faʻasaina (vailaau faʻasaina (faʻaititia / faʻaitiitia), ma isi)
Muamua fualaau faasaina: atiae, faia uma sailiiliga, pateni, ma isi ... (e tau tupe) .... ma o le generic e gaosia pe a maeʻa le pateni o le uluai ma / pe i luga o suiga Aux.
O le mea lea, tatou te sisiva, o le a sili atu ....

O se pine e aoga ai le tupe. O ai o le a totogiina pe a le oi matou?

I lenei uunaiga, e tatau ona e valaʻau i se taʻavale, a leai e mafai ona e gaioi le solofanua

Analogues of tablets Diroton. Paʻu papatini Fua faʻatatau o palota 8. Faʻailoga Gideon Richter Hungary Folasaga tuʻufaʻatasia O loʻo maua tala tutusa o papatini Diroton. Papa Lisinopril Fua Faatatau o Palota 18. Ole taugofie e sili atu ona taugofie mai le 60 rubles.

Taumafai LYSINOPRIL 10 poʻo le 20 pe afai e te le 10. Inu 1 le papa i le po.

O lea e tatau ona e tau atu i le fomaʻi ma piki ni mea fou, ma e tatau ona e inuina ni togafitiga

Falemaʻi, latou te tuʻuina atu injections. Faanatinati manaʻomia le tuʻuina atu o le mamafa, o le mea lea e le aoga le togafitiga a le tagata lava ia i lenei mataupu.

O le mea aoga autu o Diroton o le lisinopril. O le tau o le Diroton 20 mg o le 600 rubles. Ole faʻalogologo analogues a Diroton ma le autu autu lisinopril.

O le malosi o le fualaau faasaina e fetaui lelei mo faalavelave, e le talafeagai mo le togafitiga, o le mea lea e fua ai le mamafa o le mamafa. e fai si puupuu lona faʻatinoga ma e le o faʻaupuina mo se taimi umi.
Afai o loʻo e faʻamaonia fualaau oona, o lona uiga o le a na o le lua vaiaso e iloiloina, pe a uma le 4 vaiaso. O lea aua nei e faanatinati atu i faaiuga.

I le fomaʻi, ma afai e le fesoasoani pailani, ona tatau lea ona e taumafai i isi. faia e tagata uma!

Oooooh poʻo se mea ia te oe lava! O le taimi lava e faanatinati ai le mamafa i lalo o le laulaufaiva, volidol poo nitroglycerin i lalo o le laulaufaiva ma faanatinati valaau atu i se falemaʻi !! ! E manaʻomia lou tuʻuina i le ofisa o togafitiga poʻo le ofisa o cardiology! Ae i lou matua e le o se mea masani !! ! Ou te malamalama pe afai o oe o se tagata matua !! ! Ae le o lena tausaga

I lenei uunaiga, e tatau ona e tuiina le dibazole ma le papaverine (o se taʻavale a le falemaʻi) Ma o le mea moni e tatau ona e filifilia se vailaau mo togafitiga ma se diuretic i le tuufaatasiga ...

Ёёёёё….
Numera numera 10, e mafai ona e numera 5
i faʻalavelave faʻafuaseʻi, fai le taele vevela vevela i luga o le tapulima, ae le sili atu i le 5 minute - o le a faʻavave faʻavaveina vaa, o le a faʻaitiitia le mamafa aʻo malaga atu le falemaʻi ....
Ua uma ona suʻesuʻeina oe? e tatau ona e iloa le faafitauli.

O Diroton e le o se faʻamatalaga lisinopril. O Gideon Richter, o le na te faia, o se laau totino i Hanikeri, lea latou te ave ai mea ou te le iloa. Ou te matua malilie i le manatu maualuga o Mikhail Yuryevich o se eseesega o se tasi pe lua ni fatu e mafai ona natia se eseesega tele!

Laupapa o analogues ma tau

Diroton (Lisinopril) - faatonuga aloaia mo le faʻaaogaina (faʻapitoa)

O se tusiga a le tusitala o le saite, o se cardiologist, i le togafitiga o le maualuga o le toto

E uiga uma tonometers

E iai faʻamaoniga. Faʻatalanoa se fomaʻi aʻo le i aveina.

Faʻasalalau igoa i fafo (fafo) - Acebitor, Acemin, Acerbon, Acinopril, Carace, Cipril, Coric, Diotril, Hipril, Lanatin, Linoxal, Lipril, Lisihexal, Lisinostad, Lisitec, Lisodura, Lisotec, Nivant, Novatecos, Odace, , Prinivil, Ranopril, Renotens, Secubar, Sedotensil, Sinopren, Tensiphar, Tensopril, Tevalis, Tobicor, Trupril, Vivatec, Zestomax, Zestril.

O loʻo i ai nisi o loʻo puipuia le ACE.

O fualaau uma o loʻo faʻaaogaina i tala fatuga iinei.

E mafai ona e faia se fesili pe tuu se toe iloiloga e uiga i vailaʻau (faʻamolemole aua nei galo e taʻu le igoa o le vailaʻau i totonu o le savali) iinei.

Sauniuniga e aofia ai le lisinopril (Lisinopril, ATX code (ATC) C09AA03):

FaʻailogaIrmedDirotonR Irmed-Diroton
Asiasia le 1-2-12,3±6,0/-5,1±1,3-7,1±3,6/-4,5±1,9
UlutalaFaiga faʻapolopoloFaʻapipiʻiAtunuʻu, gaosi oloaTau i Moscow, rO ofo i Moscow
Diroton2.5 mg moli14 ma le 28Hungary, Gideon Richtermo le 14pc: 45- (avefeʻau 57) -72,
mo le 28pc: 81- (fuainumera 99) - 130
836↗
Diroton5 mg pepa14, 28 ma le 56Hungary, Gideon Richtermo le 14pc: 69- (fuainumera 86) -163,
mo le 28pcs: 75- (avefeʻau 156) - 250,
mo le 56pcs: 229- (mean 279) -358
1914↗
Diroton10mg papa14, 28 ma le 56Hungary, Gideon Richtermo le 14pc: 99-0 (fuainumera 123) -188,
mo le 28pcs: 129- (avefeʻau 218) -260,
mo le 56pcs: 234- (fuainumera 341 tau) -467
2128↗
Diroton20mg papa14, 28 ma le 56Hungary, Gideon Richtermo le 14pc: 120- (lautele 182) -213,
mo le 28pcs: 150- (o le 349) -550,
mo le 56pcs: 332- (average 619) -731
1806↗
Irumed10mg papa30Croatia, Belupo125- (avefaʻi 203) -240353↗
Irumed20mg papa30Croatia, Belupo223- (fuainumera 282) -341330↗
Lisinopril (Lisinopril)5 mg pepa20 ma le 30Eseesemo le 20pcs: 19-32,
mo le 30pcs: 8- (fuainumera 23) - 110
512↘
Lisinopril (Lisinopril)10mg papa20 ma le 30Eseesemo le 20pcs: 11- (fuainumera 12) -137,
mo le 30pcs: 13- (ave 35) - 125
615↗
Lisinopril (Lisinopril)20mg papa20 ma le 30Eseesemo le 20pcs: 16- (avefeʻau 43) -186,
mo le 30pcs: 30- (fuainumera 101) - 172
663↗
Lisinopril-teva5 mg pepa30Hungary, Teva86- (fuainumera 100) -121192
Lisinopril-teva10mg papa20 ma le 30Hungary, Tevamo le 20 pcs: 75- (fuainumera 89) -105,
mo le 30 pcs: 92- (mean 118) -129
350
Lisinopril-teva20mg papa20 ma le 30Hungary, Tevamo le 20 pcs: 114- (avefeau 131) -146,
mo le 30 pcs: 139- (fuainumera 175) -194
182
Lisinoton (Lisinoton)5 mg pepa28Iceland, Actavis69- (avefeau 95) -124183↘
Lisinoton (Lisinoton)10mg papa28Iceland, Actavis114- (aofaʻi 139) -236250↘
Lisinoton (Lisinoton)20mg papa28Iceland, Actavis125- (fuainumera 192) -232198↘
Lysoril5 mg pepa28Initia, Ipka30- (avefeʻau 94) -129100↘
UlutalaFaiga faʻapolopoloFaʻapipiʻiAtunuʻu, gaosi oloaTau i Moscow, rO ofo i Moscow
Diropress5 mg pepa30Siamani, Salutas Pharma23- (avefeʻau 87) -9611↘
Diropress10mg papa30Siamani, Salutas Pharma94- (avefeau 127 fa) -15362↗
Diropress20mg papa30Siamani, Salutas Pharma152- (mean 271) -28725↗
Lysigamma (Lisigamma)5 mg pepa30Siamani, Konekarate Faʻatau87- (fuainumera 100) -12248↘
Lysoril10mg papa28Initia, Ipka138- (avefeʻau 149 tau) -17918↘
Lysigamma (Lisigamma)10mg papa30Siamani, Werwag Pharma94- (ave 127) -15362↘
Lysigamma (Lisigamma)20mg papa30Siamani, Konekarate Faʻatau139- (fuainumera 215 tau) -25142↘
Lisinopril (Lisinopril)2.5 mg moli30Eseese342↘
Lisinopril Grindeks10mg papa28Letton, Grindeks171↘
Lisinopril-teva2.5 mg moli30Hungary, Teva40- (fuainumera 85) -1786
Lisinopril Stada10mg papa20Rusia, Makiz Pharma80- (fuainumera 106) -12765↗
Lisinopril Stada20mg papa20 ma le 30Rusia, Makiz Pharma119- (fuainumera 159) -18680↗
Lysoril-5 (Lisoril-5)5 mg pepa10 ma le 30Initia, Ipka85- (fuainumera 92) -10917
Lysoril-10 (Lisoril-20)10mg papa10 ma le 30Initia, Ipka138- (avefaʻi 149) -17918↗
Lysoril20mg papa28Initia, Ipka140- (avefeʻau 231) -39932↘
Lister (Listril)5 mg pepa30Initia, Torrent771↘
Lister (Listril)10mg papa30Initia, Torrent100- (fuainumera 104 fa) -16010↗
Liten (Liten)5 mg pepa20 ma le 30Bosnia ma Herzegovina1171↘
Liten (Liten)10mg papa30Bosnia ma Herzegovina84- (avega 170) -2075↘
Liten (Liten)20mg papa30Bosnia ma Herzegovinaleaileai
Dapril20mg papa20Kuperu, Medocemileaileai

O le fea mea e sili atu?

Vaega o fomaʻi ma falemaʻi:

ACE Pule (Angiotensin Converting Enzyme)

O le inhibitor ACE, e faʻaitiitia ai le faʻaalia o le angiotensin II mai le angiotensin I. O le faʻaitiitia o mea o loʻo i le angiotensin II e oʻo atu ai i le faʻaitiitia faʻaitiitia o le faʻamalolo o aldosterone. Faʻaititia le faʻaleagaina o le bradykinin ma faʻateleina le faʻaogaina o prostaglandins. E faaitiitia ai le OPSS, toto toto, avega mamafa, avega i capillaries o le pulmonary, mafua ai le faateleina o le toto maualalo o le toto ma faateleina le faapalepale o le myocardial e faamamafa ai i gasegase ua le atoatoa le fatu. Faʻateleina laʻau i se tulaga sili atu nai lo veins. O nisi o aʻafiaga e faʻamatalaina e ala i le aʻafiaga i le tino o le renin-angiotensin system. Faʻasolosolo le faʻaaogaina, o le hypertrophy o le myocardium ma pa o arteries o le resistive type e faʻaitiitia. Faʻaleleia le toto i le myocardium ischemic.

O le atiata ole ACE e faʻalauteleina ai le ola o tagata mamaʻi i le gasegase o le fatu, faʻagesegese le alualu i luma o le afaina o le ventricular agavale i tagata gasegase pe a maeʻa le afaina o le myocardial e aunoa ma faʻamatalaga o le le atoatoa o le fatu.

O le amataga o le fualaau faasaina - pe a uma le 1 le itula, ausia le maualuga pe a uma le 6-7 itula ma tumau mo le 24 itula. O le umi o le aafiaga e faʻalagolago foi i le tele o le avega. Faʻatasi ai ma le maualuga o le maualuga o le toto maualuga, o le aafiaga e matauina i aso muamua pe a uma le amataga o togafitiga, o le a faʻaleleia le malosi o le amio pe a uma le 1-2 masina. Faatasi ai ma se faʻamaʻaʻa le faʻaaogaina o fualaau faasaina, e le o matauina le faateleina o le faateleina o le toto.

Diroton® faʻaitiitia albuminuria. I tagata gasegase i le hyperglycemia, e fesoasoani i le faʻamalositinoina o le gaioiga o le endothelium sili ona leaga. E le afaina ai le toto o le kulukosesese i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ma e le o se mea e tupu i le maualuga o mataupu o le hypoglycemia.

A maeʻa ona ave le lisinopril i totonu, ona ausia lea o Cmax i le mavae ai o le 7 itula. O le tikeri o le absorption o le lisinopril e tusa ma le 25%, faatasi ai ma le eseesega o le eseesega (6-60%). O le 'ai e le aʻafia ai le faʻaaogaina o le lisinopril.

O Lisinopril o loʻo noatia faʻamalosi i masini plasma. O le permeability e ala atu i le BBB ma le pa puipui o loʻo maualalo.

Lisinopril e le o se mea e faʻaaogaina.

E naʻo fatugaʻo e le suia. A maeʻa ona faʻatonuina, o le T1 / 2 aoga e 12 itula.

I tagata gasegase e le tumau le fatu, ua faʻaitiitia le faʻaaogaina ma le faʻamaonia o lisinopril.

O le le atoatoa o le galuega e taitai atu ai i le faateleina o le AUC ma le T1 / 2 o le lisinopril, ae o nei suiga e avea ma mea aoga pe afai e le itiiti ifo i le 30 ml / minute le fua o le filtration.

I luga o tagata matutua, o le faʻamaualuga o fualaau faasaina i plasma ma le AUC e 2 taimi maualuga atu nai lo tamaiti matutua.

O Lisinopril ua faʻamalosi e le siama.

Faʻasologa o mea

O le fualaau faasaina e faʻaalia i le tautala 1 taimi i le aso, mo faʻamaoniga uma, e tusa lava po o le a le mea e 'ai, pe sili atu i le taimi tutusa o le aso.

Faʻatasi ai ma le maualuga o le maualuga, o siama e le o mauaina isi vailaʻau faʻasaina o loʻo faatonuina 10 mg i le aso. O le masani masani o tausiga ile 20 mg. Ole fua pito i maualuga o le 40 mg.

O le malosi atoatoa e masani ona atiae pe a uma le 2-4 vaiaso mai le amataga o togafitiga, lea e tatau ona amanaia pe a faateleina le fualaau. Ona o le le atoatoa o le aoga, e mafai ona tuufaatasia le fualaau faasaina ma isi fualaau oona.

Afai o le tagata maʻi na mauaina muamua togafitiga ma togafitiga, ona tatau loa lea ona taofia o latou taliaina 2-3 aso aʻo leʻi amataina le faʻaaogaina o Diroton. Afai e le mafai ona faʻaigoaina ia tagata mama, ona le tatau lea ona muamua le muamua o le tui o Diroton i le 5 mg i le aso. I lenei tulaga, pe a uma ona ave le tui muamua, e fautuaina le mataʻituina o togafitiga mo le tele o itula (o le maualuga o le aoga e maua pe a ma le 6 itula), ona o se faʻaitiitia iloga o le toto maualuga e mafai ona atiaʻe.

I le tulaga o le maualuga o le toto maualuga poʻo isi tulaga ma le faateleina o le RAAS, e fautuaina foi e faʻamaonia se laʻititi muamua ifo o le 2.5-5 mg i le aso i lalo o le vaavaaiga o togafitiga faafomaʻi (puleaina o le toto, totoga o le tino, concentrated potassium concentrations). Ole fua ole tausiga e tatau ona fuafuaina e faalagolago ile malosi o le toto.

I le faaletonu o le fatu, ona o le mea moni o le lisinopril ua faʻamalosi e fatugaʻo, e tatau ona fuafua le uluaʻi fuataga e fuafua i le tuʻuina atu o le KK, o le mea lea, e tusa ai ma le tali, e tatau ona faʻamautu se fuataga tausiga i lalo o tulaga o le mataituina pea o le galuega, o le mamafa o le potassium ma le sodium i le toto.

Lafoaia o le Creatinine (ml / min)Toto muamua
30-705-10 mg
10-302.5-5 mg
itiiti ifo i le 10 (e aofia ai ma gasegase ile gasegase)2.5 mg

I le faaletonu tumau o le fatu, ole fua muamua ole 2.5 mg 1 le taimi i le aso, lea e mafai ona faasolosolo malie ile 3-5 aso i le masani ole lagolagosua ole 5-20 mg. O le fualaau e le tatau ona sili atu i le maualuga o le 20 mg o le aso. Faatasi ai ma le faʻaaogaina faʻatasi ma togafitiga, o le fua o le diuretic e tatau ona faʻaitiitia muamua, pe'ā mafai. Aʻo leʻi amataina le togafitiga ma Diroton® ma mulimuli ane, aʻo faagasolo togafitiga, totoga toto, galuega fatu fatu, potassium ma le sodium i totonu o le toto e tatau ona siakiina e le aunoa ina ia aloese mai le atinaʻeina o le vavalalata o le toto ma le faaletonu o tamaiti.

I le gasegase o le myocardial (o se vaega o le tuufaatasiga o togafitiga), o le 5 mg ua faatonuina i le aso muamua, 5 mg i le aso lona lua, 10 mg i le aso lona tolu, ma le fua o le tausia o le 10 mg i le aso. I tagata gasegase ma le faʻaleagaina o le myocardial, e tatau ona faʻaaogaina le fualaau mo le itiiti ifo ma le 6 vaiaso. I le maualalo o le toto o le toto (itiiti ifo i le 120 mm Hg Art.), O le togafitiga e amata ile maualalo (2.5 mg /). I le tulaga o le atinaʻeina o le faʻamalosia o le toto, pe a oʻo i lalo ifo o le 100 mm RT le toto toto o le toto. Art., Ua faʻaititia le fua o tausiga i le 5 mg i le aso, pe a tatau ai, e mafai ona e tofia mo le taimi le tumau 2.5 mg i le aso. I le tulaga o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le faʻaititia o le toto (toto toto i lalo o le 90 mm Hg Art. E silia ma le 1 le itula), e tatau ona taofi le togafitiga ma le fualaau faasaina.

I le nephropathy o le maʻisuka i tagata gasegase e maua i le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka, o le Diroton® e faʻaaogaina i le 10 mg i le aso.Afai e tatau ai, e mafai ona faateleina le fualaau i le 20 mg i le aso ina ia maua ai le maualuga o le toto diastolic i lalo ole 75 mm Hg. Art. i se tulaga e nofo ai. I tagata gasegase e leai se inisalini e faalagolago i le maʻisuka, o le fualaau faasaina ua faatonuina i le fua lava lea e tasi ina ia maua ai le maualuga o le toto diastolic i lalo o le 90 mm Hg. i se tulaga e nofo ai.

O aʻafiaga aupito sili ona taatele o le vevela, maʻi tiga (5-6%), vaivaiga, manava manava, mago mago (3%), gasegase, vomiting, vaʻaia o le tino, vevela paʻu, paʻu o le pusa (1-3%).

O le tele o isi faʻafitauli leaga e itiiti ifo i le 1%.

Mai i le cardiovascular system: faailogaina o le paʻu o le toto, tiga o le fatafata, e seasea ona maua - o le tachycardia, bradycardia, foliga vaaia o le toilalo o le fatu, faʻaleagaina le AV, faʻasologa o le myocardial.

Mai le faʻaogaina o le tino: vevela, vomia, tiga o le manava, gutu malolo, manava manava, dyspepsia, anorexia, maʻi o le tino, pancreatitis, siapatitis (hepatocellular ma cholestatic), lemonic (hepatocellular or cholestatic), hyperbilirubinemia, faateleina le gaʻo.

Mai le paʻu: urticaria, faʻalauteleina o le sosolo, ata pueina o le tino, paʻu o le paʻu, pa'ū lauulu.

Mai i le itu o le fatugalemu o le tino: le gafatia o le faʻalagona, faʻavaivaia o le mafaufau, faʻavaivaia, faʻateleina le vaivai, momoe, mimitaina o maso o lima ma laugutu, e seasea ona maua - maʻi lela, faʻalavelave.

Mai le manava o le tino: dyspnea, maʻi vaivai, bronchospasm, apnea.

Mai le polokalame o le hemopoietia: leukopenia, thrombocytopenia, neutropenia, agranulocytosis, anemia (o le faaitiitia i le concentration o hemoglobin, hematocrit, erythrocytopenia), faatasi ai ma togafitiga faaumiumi, o se faaitiitia itiiti o le hemoglobin ma le hematocritisi e mafai, i nisi tulaga - agranulocytosis.

O le a le mea na tupu? E le o se mea e tupu, e le o se mea e tupu, e le o se mea e tupu. alu ese mai le transudate i totonu o le lumen o le alveoli).

Mai le gaosiga o le tino: siama, oliguria, agavaʻa, faʻalavelaveina o le tino, gasegase lapoa, faʻaitiitia le malosi.

Faailoga o le laboratory: hyperkalemia ma / poo le hypokalemia, hyponatremia, hypomagnesemia, hypochloremia, hypercalcemia, hyperuricemia, faateleina o plasma urea ma le creatinine, hypercholesterolemia, hypertriglyceridemia, faaitiitia le faapaleni kulukose.

Isi: faʻasolosolo, faʻasolosolo, gaioiga, fiva, vevela tele o gout.

Faʻasalaga, e tatau ona faʻamaonia le vailaau mo le faʻasolosolo o le fausiaina o le fatu poʻo le faʻamaʻi o se tasi o le fatu o le fatu, fatuga pe a uma le gaosiga o le fatu fatu, le toe faʻavaivai (CC e itiiti ifo i le 30 ml / min), faʻamaʻi o le vailaʻau vaʻavaʻa, e aofia ai le le atoatoa o le cerebrovascular), faʻamaʻi o le fatu, maʻi ogaoga o le maʻisuka, ogaoga o le fatu fatu, maʻi faʻamaʻi (e aofia ai le scleroderma, suauu lupus erythematosus), le puipuia o le hematopoiesis o le ponaivi, tulaga o le hypovolemic (e aofia ai ma le manava, vomiting), hyponatremia (i tagata mamaʻi i se masima e leai se masima, leai se masima, o loo i ai se tulaga faateleina o le atiaeina o tupuaga masalosalo), tagata matutua matutua ma le faʻaogaina o fualaʻau e faʻaaogaina ai membranes dialysis maualuga (AN69®).

O le faʻaaogaina o Diroton i le taimi o le maitaga ua solia. O Lisinopril e sopoia le pa puipui. A oʻo ina maitaga le maitaga, e tatau ona faamutaina le vailaʻau i se taimi vave e mafai ai. O le taliaina o le atinaʻe ACE i le II ma le III o faʻataʻitaʻiga o le maitaga e i ai se aafiaga leaga i le fetus (o le faʻaitiitia o le toto o le toto, gasegase toeititi, hyperkalemia, ulutala o le hypoplasia, o le maliu e le mafai).E leai ni faʻamatalaga i aʻafiaga le lelei o le fualaau oona i luga o le fetus pe a faʻaaoga i le uluaʻi masina. Mo pepe fou faatoa fananau mai ma tamaiti laiti oe na maua le faʻaogaina o le intrauterine i le ACE, o loʻo fautuaina e faʻapipiʻi ma le faʻaeteete le vave iloa o le faʻaitiitia o le toto, oliguria, hyperkalemia.

E leai ni faʻamatalaga i le ulu atu o le lisinopril i susu susu. Afai e tatau ai, o le tofiaina o le fualaau faasaina ao faagasolo le lactation, e tatau ona faamutaina le susu.

I le tulaga o le faaletonu, ona o le mea moni e faapea o le lisinopril e mafua mai i fatugaʻo, e tatau ona fuafua le uluaʻi fuataga e fuafua i le faʻamagaloina o le creatinine, ona tusa ai ma le tali, e tatau ona faʻamautu se fua o le tausiga i lalo o tulaga o le mataʻituina pea o le galuega, le potassium ma le sodium concentration i le toto.

Lafoaia o le Creatinine (ml / min)Toto muamua
30-705-10 mg
10-302.5-5 mg
itiiti ifo i le 10 (e aofia ai ma gasegase ile gasegase)2.5 mg

Faʻasalaga, e tatau ona faʻamautuina le vailaau mo le faʻaleagaina o le tino, faʻamaʻi faʻatasi ai ma le faʻasolosolo o le gaʻo o se fatuga tasi ma le alualu i luma o le azotemia, le tulaga pe a uma le gaosiga o fatuga, le toe gaogao, azotemia.

O le tele o taimi, o le faʻaitiitia o le paʻu o le toto e mafua mai i le faʻaitiitia o le maualuga o le toto e mafua mai i le togafitiga o le diuretic, o le faaitiitia o le masima i meaʻai, paʻu, manava, po o le vomiting. I le faaletonu tumau o le fatu ma le faʻasolosolo o le le atoatoa poʻo le leai foi, o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto maualuga e mafai. O le faʻaitiitia o le faʻalauiloaina o le toto maualuga e maua i tagata mamaʻi i se tulaga ogaoga o le le mautonu o le fatu, e mafua mai i le faʻaaogaina o togafitiga i mea maualuga, hyponatremia, poʻo le faʻaaogaina o le tino. I ia ituaiga o gasegase, o togafitiga ma Diroton e tatau ona amata i lalo o le vaavaaiga mataʻutia a se fomaʻi (faʻaeteete, filifili se fualaau o fualaau faasaina ma togafitiga).

E tatau ona mulimulitaʻia tulafono faʻapitoa pe a faatonuina le Diroton i tagata gasegase e maua ai le maʻi o le fatu, o le cerebrovascular insufficiency, lea e mafua ai le paʻu o le toto e mafai ona oʻo atu ai i le faʻamaʻi o le myocardial poʻo le stroke.

O se faʻasolosolo faʻasalaga le tumau e le o se faʻalavelave mo le isi togi o le vailaʻau.

Aʻo leʻi amataina le togafitiga faʻatasi ma Diroton, pe afai e mafai, ia faʻamaonia le faʻatonuga o le sodium ma / poʻo le faʻasolo mo le leiloloa o le suavai, mataʻituina ma le totoʻa le aafiaga o le fua muamua o le Diroton i luga o le toto o le tagata maʻi.

Togafitiga o le faʻataʻitaʻiga o le faʻaogaina o le moe e aofia ai le tuʻuina o le moega e malolo ma, pe a manaʻomia, iv puleaina o le vai (saline infusion). E le o se faʻalavelave mo togafitiga faʻatasi ma Diroton®, ae ui i lea, atonu e manaʻomia ai se faʻasolosolo le tumau, poʻo se faʻaititia o fualaau.

O le togafitiga o Diroton® e faʻasalaina i le tulaga o le le mautonu i le cardiogenic ma le faʻaogaina o le myocardial infarction, pe afai o le tofiaina o se vasodilator e mafai ona mamafa tele le hemodynamics, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a le sili atu le mamafa o le toto toto i le 100 mmHg. Art.

I tagata gasegase i le gasegase o le myocardial, o le faʻaitiitia o le galuega faʻapitoa (o le platinma creatinine concentration o le sili atu i le 177 μmol / L ma / poʻo le proteinuria o le sili atu ma le 500 mg / 24h) o se faʻalavelave mo le faʻaaogaina o le vailaʻau o le Diroton®. I le tulaga o le atinaʻeina o le le atoatoa i le togafitiga ma le lisinopril (o le maualuga o le creatinine i le plasma o le toto e sili atu i le 265 μmol / L pe lua faalua le maualuga), e tatau i le fomaʻi ona filifili i le tatau ona taofi togafitiga.

Faʻatasi ai ma le hyponatremia ma / poʻo le faʻaitiitia o le pcc poʻo le faʻasolosolo o le toto, o le faʻasalaga faʻaleagaina e mafua mai i le faʻaaogaina o le vailaʻau o le Diroton® e mafai ona taʻitaʻia ai le faʻaitiitiga o le gaioiga faʻatasi ma le alualu i luma mulimuli ane o le toe faʻaaogaina (pe a uma le faʻamalolo) le atoatoa. O sina faʻaitiitia le tumau i le maualuga o le urea i totonu o le toto ma le creatinine e mafai ona matauina i mataupu o le gaioiga o le tino, aemaise lava i le talaaga o togafitiga tutusa ma togafitiga.I mataupu o le faʻaitiitia o le faʻaititia o le galuega toeitiiti (CC itiiti ifo nai lo le 30 ml / min), e manaʻomia le lapataiga ma le faʻatonutonuina o le galuega faatino.

O le angioedema o foliga, limo, laugutu, laulaufaiva, epiglottis ma / poʻo le larynx e seasea ona matauina i tagata gasegase e togafitia i le inisiua ACE, e aofia ai le vailaʻau o le Diroton®, lea e mafai ona tupu i soo se taimi aʻo togafitiga. I lenei tulaga, o togafitiga faʻatasi ma Diroton® e tatau ona taofi i le vave e mafai ai ma e tatau ona mataʻituina le maʻi seia oʻo ina maeʻa ona toe faʻafoʻi tino. I mataupu e na o mata ma laugutu, o le tulaga e masani lava ona alu ese e aunoa ma se togafitiga, ae ui i lea, e mafai ona faatonuina le antihistamines. O le mentione Angioneurotic ma le edema laryngeal e mafai ona afaina. A faʻaogaina le laulaufaiva, epiglottis poʻo le larynx, o le a le mafai ona tupu le vaalele (0.3-0.5 ml o le epinephrine (adrenaline) fofo 1: 1000 sc, le puleaina o le GCS, antihistamines) ma / poʻo fua e faʻamautinoa ai le taofia o vaalele auala. I tagata gasegase e iai se talaʻaga o le angioedema e leʻi fesoʻotai ma togafitiga muamua faʻatasi ma le inisiua ACE, o le aʻafiaga o lona atinaʻe i taimi o togafitiga faʻatasi ai ma le inhibitor ACE.

Na faʻaalia foi le faʻaalia o anaphylactic i tagata gasegase o loʻo maua i le totogia e ala i le faʻaaogaina o membranes dialysis maualuga (AN69®), o loʻo ave faʻatasi le Diroton®. I ia tulaga, e tatau ona faia se iloiloga i le faʻaaogaina o se ituaiga ituaiga o membrane dialysis poʻo isi sui sooupu.

I nisi tulaga o le faʻaleagaina o le tino e faasaga i le arthropod allergens, o togafitiga ma le inisiua ACE na tuʻuina atu i ai faʻauiga o le hypersensitivity. E mafai ona aloese mai lenei mea pe a fai e te le tumau le taofia o le initaneti ACE.

I tagata gasegase e iai le taotoga tele poʻo le taimi o faʻamaʻi pipisi lautele, o le a mafai e le inhibitors ACE (aemaise lava le lisinopril) ona taofia le faʻavaeina o le angiotensin II. O le faʻaitiitia o le toto maualuga e fesoʻotai ma lenei faiga o gaioiga e faʻamaonia e le faateleina o le pcc. Aʻo leʻi faia le taotoga (e aofia ai le dentistry), e tatau ona lapatai le tagata suʻesuʻe e uiga i le faʻaaogaina o le vailaʻau o le Diroton®.

O le faʻaaogaina o fualaau fautuaina o fualaau faasaina i tagata matutua matutua e mafai ona o faatasi ma le faateleina o le maualuga o le lisinopril i le toto, o le mea lea o le filifiliga o le fualaau e manaomia ai le faapitoa faapitoa ma e faia i luga o le gaioiga a le tagata maʻi ma le toto. Ae ui i lea, i tagata matutua ma le au gasegase, o le malosi o le vailaʻau o le Diroton® e tutusa lava lona faʻailoaina.

A faʻaaogaina le initeti ACE, sa maitauina se tale (faʻagogo, faaumiumi, lea e mou atu pe a uma togafitiga ma le inisiua ACE e faʻagataina). Faʻatasi ai ma le siakiina o le tale, o le tale e mafua ona o le faʻaaogaina o le inisiua ACE e tatau ona mafaufau i ai.

I nisi tulaga, sa maitauina le hyperkalemia. O aʻafiaga o aʻafiaga mo le atinaʻeina o le hypermalemia e aofia ai le le atoatoa, le maʻisuka, supplements, poʻo fualaau e faʻateleina ai le toto pālolo (pei o le heparin), aemaise lava i tagata mamaʻi e leai se aoga.

I le vaitau o togafitiga ma le vailaʻau, o le siakiina masani o le potassium, glucose, urea, lipids i le plasma toto e talafeagai.

I le taimi o togafitiga, e le fautuaina le inuina o le ava malosi, e pei O le ava malosi e faʻaleleia ai le malosi o le fualaau faasaina.

E tatau ona faʻaalia le faʻaeteete pe a fai ni faʻamalositino i le vevela o le tau (o le lamatiaga o le faʻamalalaina ma le tele o le paʻu o le toto e mafua mai i le faʻaitiitia o le pcc).

Talu ai e le mafai ona taofiofia le tulaga lamatia o le agranulocytosis, o le mataituina taimi o le toto toto e manaomia.

Pe a tulai mai ni mea leaga mai le fatugalemu o le tino, e le fautuaina le aveina o taavale pe faatino galuega e fesootaʻi ma se faʻalavelave faateleina.

Faailoga: faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto, o le susu, o le moe, o le taofiofia o le urinary, constipation, anxiety, faʻalautele le faʻaleagaina.

Togafitiga: gasegase, gaʻoina o le malala, tuʻuina atu i le tagata maʻi se tulaga faʻasaga i luga o vae, toe faʻaleleia o le pcc (iv puleaina o fofo vailaau plasma), togafitiga faʻamaʻi, mataʻituina o galuega o le cardiovascular ma respiratory system, pcc, uria, creatinine ma electrolytes faʻapea foʻi ma diuresis. Lisinopril e mafai ona aveesea mai le tino e ala i le tui.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina faʻatasi ma togafitiga faʻamalolo-faʻamalolo (spironolactone, triamteren, amiloride), sauniuniga o le paluka, mea masima e aofia ai le potassium, o le aʻafiaga o le faatupuina o le hyperkalemia faateleina, ae maise lava i tagata mamaʻi e leai se aoga. O le mea lea, o le faʻatasi faʻasalalauga e mafai naʻo luga o le faavae o se filifiliga a le fomaʻi taʻitasi ma le siakiina masani o le vevela ma le gaosiga o galuega.

Faʻatasi faʻatasi ma beta-blockers, faʻaitiitia le faʻaaogaina o le calcium channel blockers, diuretics ma isi vailaʻau faʻasaʻi, o le faateleina o le faʻaogaina o le fualaau oona e matauina.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina faʻapitoa o le inisiua ACE ma sauniuniga auro (sodium aurothiomalate) iv, ua faʻamatalaina se faʻafitauli faʻapitoa, e aofia ai le vevela o foliga, leisa, vomiting, ma le vaʻaia o le tino.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina tutusa ma vasodilators, vaʻavaʻai, phenothiazine, tricyclic antidepressants, ethanol, ua faʻaleleia ai le malosi o le faʻaaogaina o fualaau faasaina.

Faatasi ai ma le faaaogaina tutusa ma NSAID (e aofia ai le filifili filifili COX-2), estrogens, faapea foi ma agonists, o le a le faaitiitia le aafiaga o le lisinopril.

Faʻatasi ma le faʻaaogaina o le lithium, o le faʻamaʻalogaina o le lithium mai le tino faʻagesegese (faʻateleina le cardiotoxic ma le faʻaleagaina o le lithium).

Faatasi ai ma le faʻaaogaina faʻatasi ma mea faʻamaʻi ma colestyramine, ua faʻaititia le faʻavaʻaina ile vaega o meaʻai.

O le fualaau faʻasaina e faʻaleleia ai le aʻafia o le salicylate, faʻavaivaia ai le aafiaga o gasegase hypoglycemic mo le faʻafofoga tautala, norepinephrine, epinephrine ma anti-gout, faʻateleina aafiaga (aofia ai aʻafiaga) o glycosides cardiac, o le aʻafiaga o musika o le tino, ma faʻaitiitia ai le manava o quinidine.

Faʻaitiitia le aʻafiaga o faʻamataʻu tautala.

Faatasi ai ma le pulega tutusa a le methyldopa, o le lamatiaga o le atiaʻe o le siama o le siama.

O fualaau faasaina o se talavai.

Lisi B. O le vailaʻau e tatau ona teuina mai le mea e mafai ona maua e tamaiti i le vevela mai le 15 ° i le 30 ° C. Aso faʻauma - 3 tausaga

Lisinopril ma Diroton, o le a le eseesega?

Lisinopril o se fualaau faasaina lea ei ai le tagata e le faʻaogaina le tino (faʻamaʻoina o konatela mai le tino e fatugaʻo), faʻamaʻiina (puipuia o le muso o le fatu) ma le faʻaogaina (faʻaitiitia o le toto).

O le diroton o se vailaʻau faʻasolosolo (mamao) vasodilating (malolo o maso mumu o puipui o toto toto) ma se faʻamalosiaga malosi i le tino o le tagata.

  • Lisinopril - o le elemene galue i lenei vailaʻau o le lisinopril dihydrate. E le gata i lea, o le tuufaatasiga e aofia ai mea e talafeagai e tuʻuina atu ai le pepa e sili ona lelei e toe faʻaleleia ai. O fualaau faasaina e gaosia e kamupani kamupanisi a Rusia.
  • Diroton - o le elemene malosi i lenei vailaau o le lisinopril. E le gata i lea, o le tuʻuina atu o le fomaʻi sili ona lelei, o vailaʻau faaopoopo o loʻo aofia i le tuufaatasiga. O le fualaau faasaina ua gaosia e le faalapotopotoga o falemaʻi o Gideon Richter (Hungary).

Faʻatinoga o gaioiga

Lisinopril - o le gaioiga malosi o lenei vailaau faasaina, faaitiitia le faagasologa o le faamatuu atu o le aldosterone (o le hormone oona e gafa ma le vai ma le paleni o le suauu, faapea foi le vaapiapi o vaituloto), lea e faaitiitia ai le aofaiga o ionite soda e mailei vai i le tino o le tagata, voluma o le felafolafoai o le vai), lea e matua faateleina ai le avega i luga o le fatu. E le gata i lea, o le lisinopril e faʻaaogaina ai maso mumu o puipui o toto, e faʻaitiitia ai le toto.

Diroton - talu ai o lenei vailaʻau, o le gaioiga galue malosi o le lisinopril, o lona faiga o le gaioiga e tali tutusa ma le fualaau o loʻo taʻua i luga.

  • Faʻasaʻo maualuga (o se faʻamaʻi e mafua mai i le faʻateleina o le maualuga o le toto),
  • Faʻasologa o le fatu o le fatu
  • I le avea ai o se vaega o togafitiga faʻapitoa, i le togafitiga o le faʻaleagaina o le myocardial,
  • Nifropathy (faʻaleagaina o fatuga ona o le maʻisuka).

  • O faʻamaoniga e tali tutusa ma le fualaau o loʻo i luga.

Contraindications

  • O le gasegase ile vaega ole vailaʻau,
  • Laga o le faʻapalepale.

  • Faʻasalaga tagata taʻitoʻatasi i vaega o le vailaʻau,
  • Tina ma le lactation,
  • Vaʻaiga faʻasolo mai i le Faʻasalaga o le edema (faʻalavelave faʻafuaseʻi o le faʻamaʻi, o loʻo faamatalaina e le edema o le pito i luga o le respiratory tract),
  • Tausaga (e leʻi tofia i tamaiti ei lalo o le 18 tausaga).

Faʻaiʻuga

  • Faʻatonuga a le Allergic (mumu, vevela, ma le vevela i luga o le paʻu),
  • Faailoga faʻamaʻi (faʻaleagaina, vomiting, manava manava poʻo le faʻamalosi, flatulence ma bloating, tiga i totonu o le manava),
  • Ootia, valea,
  • O le atinaʻeina o le faʻasaina o le myocardial (pe afai o le tui e sili atu i le gasegase e maua i le fatu fatu)
  • Tauvalea, vaivai,
  • Paʻa i tua o le sternum
  • Umi le manava
  • Tele le tale
  • Tachycardia (faʻalautele i le fatu fatu) poʻo le bradycardia (faaitiitia i le fatu),
  • Leai o le fiaai
  • Faateleina le vevesi
  • Lulu o lauulu
  • Erectile faʻaletonu (manaʻoga feusuaiga) i alii,
  • Paʻu musika
  • Photophobia.

  • O aʻafiaga e tutusa ma le fualaau o loʻo i luga.

Folasaga faʻasalalau ma tau

  • 5 mg tablets, 30 pcs, - "mai 89 r",
  • 10 mg tablets, 30 pcs, - "mai 115 r",
  • 10 mg tablets, 60 pcs, - "mai le 197 r",
  • Pusa o 20 mg, 30 pcs, - "mai le 181 p."

  • 2.5 mg tablets, 28 pcs, - "mai le 105 r",
  • 5 mg tablets, 28 pcs, - "mai 217 r",
  • 5 mg tablets, 56 pcs, - "mai le 370 r",
  • 10 mg tablets, 28 pcs, - "mai le 309 r",
  • 10 mg tablets, 56 pcs, - "mai le 516 r",
  • 20 mg tablets, 28 pcs, - "mai le 139 r",
  • Pusa o 20 mg, 56 pcs, - "mai 769 p."

Diroton poʻo Lisinopril - o le fea e sili?

Ina ia iloa po o le fea o vailaʻau e sili atu ona lelei, e tatau ona malamalama i a latou eseesega, talu ai ona o nei vailaʻau o loʻo i ai le mea tutusa, ma e tusa ai ma faʻamaoniga ma itu e tutusa.

O le toʻatele o tagata latou te manatu sese o nei vailaʻau e tutusa lelei ma fualaau (vailaau faʻasaina ma mea e ese ai gaioiga, ae o faʻamaumauga tutusa), e saʻo le taʻua o genericics (o le mea lava lea e tasi, o igoa tau fefaʻatauaʻiga).

I le tulaga aoao, o le eseesega i le va o fualaau faasaina o loo i ai i le teenaina. Lisinopril e le tatau ona faʻasinoina i tagata e maua le laoga o le tui. I le isi itu, ua faasāina Diroton i tagata o loo i ai se tuuga masani i le manusume a Quincke.

O Lisinopril o loʻo gaosia e kamupani Rusia, ma o Diroton o loʻo gaosia i Hanikeri, ma o le mea lea, o lona tau e sili atu le maualuga. Ae e le afaina ai le aoga.

Lisinopril poʻo Diroton - o le fea e sili atu? Faʻamatalaga

Faʻavae i luga o iloiloga e uiga i nei fualaau oona, e mafai ona e maua se ata talafeagai ole vailaʻau e sili atu.

  • Tau maualalo
  • Le saoasaoa o le togafitiga.

  • E le fetaui mo tagata e maua le lactose o le le faapalepale.

  • Feololo faʻamaʻi
  • Maualuga maualuga.

Le aoga o laisene togafitiga ma generic lisinopril i le monotherapy ma le tuufaatasiga faatasi ai ma le hydrochlorothiazide i tagata mamaʻi e maualuga le maualuga o le toto

A.A. Abdullaev, Z. J. Shahbieva, U. A. Islamova, R. M. Gafurova
Dagestan state health academy, Makhachkala, Rusia

Aotelega
Faamoemoega: e faʻatusatusa le malosi, saogalemu ma le falemaʻi-tamaoaiga faʻamaonia o togafitiga faʻatasi ma le laisene ma le generic ACE inhibitors lisinopril (Irumed (Belupo) ma Diroton (Gideon Richter)) e pei o le monotherapy ma faʻatasi ai ma le hydrochlorothiazide i tagata mamaʻi i le vasega 1-2 vaʻaia maualuga.
Mea ma metotia: 50 tagata gasegase ma le AH o le 1-2 tbsp na aofia ai i se faasologa faasolosolo matalaina o suʻesuʻega ua fuafuaina. (22 alii ma le 28 tamaitai) 35-75 tausaga, ma le umi o le AH e 7.1 ± 3.3 tausaga. E ono tagata gasegase na toesea mai le suesuega: 2 i tua o togafitiga ma Irumed ma le 4 i tua o togafitiga ma Diroton. O le siakiina i aso uma o le toto maualuga (BPM) sa faia i le faaaogaina o meafaigaluega SL90207 ma le 90202 (SpaceLabsMedical, ISA).
Iʻuga: togafitiga ma Iramed na taʻitaʻia ai le tele o le faʻaitiitia o le toto (-27.8 ± 8.6 / -15.1 ± 6.9 mm RT.Art.) Faʻatusatusa i le Diroton (-21.1 ± 6.9 / -9.0 ± 5.9 mm Hg), pFaaiuga: Togafitiga ma Irumed i tagata gasegase ma le AH o le 1-2 ogaoga o loʻo faʻamatalaina e le sili atu ona aʻafiaga e sili ona lelei ma e sili atu ona faʻamaonia le tamaoaiga nai lo togafitiga o Diroton.
Keywords: afaina maualuga, lisinopril, Irumed, Diroton.

Fuafuaga: e faʻatusatusa le lelei ma le faapalepale o le togafitiga o togafitiga ma le generic Ahibitor inhibitor lisinopril (Irumed, Belupo ma Diroton, Gedeon Richter) i le monotherapy ma le tuufaatasiga faatasi ai ma le hydrochlorothiazide i tagata gasegase o le toto maualuga (AH).
Mea ma metotia: O le suʻesuʻeina o le suʻesuʻega e aofia ai 50 tagata gasegase ma le AH (22 alii ma le 28 fafine e 35-75 tausaga) o lona uiga 7.1 ± 3.3 tausaga. O le 6 gasegase ua tuua suʻesuʻega (Irumed -2 ​​ma Diroton - 4). O le toto o le toto (BP) sa mataʻituina mo le 24 itula ma le masini SL 90207 ma le 90202 (SpaceLabs Medical, USA).
Iʻuga: Irumed the clinical BP (-27.8 ± 8.6 / -15.1 ± 6.9 mm Hg) nai lo Diroton (-21.1 ± 6.9 / -9.0 ± 5.9 mm Hg ), iFaaiuga: O le togafitiga o le mumusu na maua ai le malosi tele ma le itiiti ifo o le tau nai lo togafitiga o Diroton i tagata gasegase e maualuga le maualuga o le maualuga 1-2.
Upu autu: afaina maualuga, lisinopril, Irumed, Diroton

Faamatalaga e uiga i tusitala
Abdullaev Aligadzhi Abdullaevich - Dr. med. saienisi, ulu. Matagaluega o Tomai Faʻafofo, Cardiology ma Fomai Faʻapitoa
GOU VPO Dagestan State Medical Academy
Shakhbieva Zarema Yusupovna - tamaititi faauu o le matagaluega e tasi
Islamova Ummet Abdulhakimovna - Cand. meli saienisi, fesoasoani o le matagaluega e tasi. 367030, RD, Makhachkala, I. Shamily Ave., 41, fesoasoani. 94.
Gafurova Raziyat Magomedtagirovna - Cand. meli saienisi, fesoasoani o le matagaluega e tasi. 367010, RD, aai o Makhachkala, ul. Mendeleev, d.12.

Faatomuaga
O le togafitiga o tagata gasegase maualuga (AH) o le taimi nei o se galuega faanatinati, ona o lona sao i le cardiovascular (SS) o le soifuaga faaletino e oʻo atu i le 40%, ma i le lelei ma le saogalemu o togafitiga, e faasino i suiga faʻafitauli mo le atinaʻeina o maʻi fatu fatu ( IHD) ma isi faʻamaʻi SS. O fua o le tele o suʻesuʻega ua faamaonia ai o le monotherapy e aoga i se vaega itiiti (e tusa ma le 30%) o tagata gasegase maualuga 2, 3. O le faaaogaina o fualaau e lua e mafai ona ausia ai le maualuga o le toto (I le maea ai o le vaitaimi o le puipuiga o pateni, e mafai e soo se kamupani gaosi oloa ona gaosia ma faatau atu le fualaau faasaina. O se taunuuga, o le fualaau tutusa o le tele o gaosiga e mafai ona faatauina atu i falemaʻi, ma o nei fualaau faasaina e mafai ona matua ese le eseese i le lelei ma le saogalemu. O fualaau o vailaʻau, faʻamaonia i le tele o faʻataʻitaʻiga o togafitiga, faʻafesoʻotaʻi i fualaau faʻasaina ma fualaau faasaina ua gaosia i lalo o le laisene. O vailaʻau faʻasolosolo e tatau ona faʻamaonia le tutusa lelei i se suʻesuʻega faʻapitoa e ala i le faʻatusatusa tuusaʻo ma uluai mea. I lenei tulaga, e mafai ona tatou fai atu o le fualaau oona o le a lelei ma E saogalemu, e pei o le muamua, ma e mafai ona tufatufaina faʻamatalaga na maua i luga o le vailaau muamua. O le mea e leaga ai, e naʻo se numera itiiti o fualaau faʻasaina, o suʻesuʻega tutusa lava na faia.

I tausaga talu ai nei, o loʻo i ai le taua tele i le itu tau tamaoaiga o le falemaʻi. O lenei mea ua tuleia e le faatapulaa o le faatupeina o falemaʻi ma, i le tele o tulaga, o punaʻoa a le tagata maʻi lava ia. Ina ia foia lenei faafitauli i le tulaga oi ai nei, e tatau ona amanaia e le gata o le aoga ma le saogalemu o se vailaau faapitoa, ae faapena foi lona aafiaga tau tamaoaiga i luga o le tagata maʻi ma le tausiga o le soifua maloloina. O togafitiga faafomaʻi faʻamaʻi o soʻo se faʻamaʻi e tatau ona faʻavae i luga o teugatupe faʻavaomalo 7, 8.

Sini suʻesuʻega - faʻatusatusa le malosi, saogalemu ma falemaʻi mea tauamiotonuina o togafitiga ma laisene ma faʻateleina inhibitors Lisinopril (Irumed (Belupo) ma Diroton (Gideon Richter)) i le tulaga o le monotherapy ma faʻatasi ai ma le hydrochlorothiazide i tagata gasegase e maualuga le maualuga o le maualuga o le hypertension.

Mea ma metotia: o le suesuega na aofia ai le 50 tagata gasegase e maualuga le maualuga o le 1-2 faigata, e 6 gasegase na paʻu i le vaitaimi o le siakiina: 2 i le taimi o togafitiga ma Irumed ma le 4 i taimi o togafitiga ma Diroton. E toʻa 44 tagata gasegase na maeʻa le suʻesuʻega. Muamua, o vaega e leai ni eseesega o le matua, ituaiga, ma isi uiga (Laulau 1).O le suʻesuʻega na aofia ai tagata gasegase ua taʻi 18-75 tausaga ma le faʻasolosolo fou ua maua i le maʻi poʻo le tagata e leʻi faʻaaogaina fualaau faasaina i le masina ua teʻa. I le taimi o le aofia ai, o le kulumaga o le toto toto (SBP) o le vasega (vasega) e 158.5 ± 7.5 mm Hg. Art., Diastolic blood pressure (DBP) C. 97.5 ± 5.0 mmHg. Art., Fatu 74.7 ± 8.8 pele / min. E le gata i lea, o le tulaga o le faʻaaogaina: o le lua o fomaʻi o le maualuga o le toto maualuga, faʻalavelave faʻafuaseʻi o le cerebrovascular, faʻaleagaina o le myocardial i le 6 masina talu ai, angina pectoris II-III FC, le fatu, fatufatuga o le loto, ate ma gaioiga.

Laulau 1. O le uluai falemai ma uiga tau le faitau aofaʻi ma le falesuesue o vaega

FaʻailogaIrumed, n = 23Diroton, n = 21
Tausaga, tausaga (M ± sd)52,8±9,952,3±7,8
Alii / tamaitai,%43,5/56,542,9/57,1
BMI, kg / m2 (M ± sd)27,2±2,627,4±2,2
Vaʻaia antihypertensive muamua,%65,266,7
Hiona., Mm RT. Art. (M ± sd)158,4±7,4/98,2±4,4158,6±7,7/96,9±5,7
Loto o le fatu, pu / min (M ± sd)73,5±7,976,0±9,7
Umi o le toto maualuga, tausaga (M ± sd)7,3±3,37,0±3,5
Le maualuga ole maualuga 1/2,%30,4/69,633,3/66,7
Creatinine, μmol / L (M ± sd)96,1±11,395,8±14,5
Glucose, mmol / L (M ± sd)5,8±0,85,6±0,9
AST, iunite / l17,3±3,717,0±6,7
ALT, iunite / l16,0±3,216,4±5,9
Potassium, mmol / L (M ± sd)4,5±0,54,5±0,3
Sodium, mmol / L (M ± sd)143,1±3,1142,1±2,8
Mo nei faailoilo uma, o vaega e le eseese le tasi i le isi.

Suesuega Suesue: o le suʻesuʻega na faʻapitoa, faʻamaeʻaina, faʻamoemoeina, ma faia e tusa ai ma tulafono a le GCP (Good Clinical Practices) ma le 2000 Helsinki Declaration. O le umi o le umi e 24-25 vaiaso. A o leʻi aofia i totonu o le suʻesuʻega, na faʻataunuʻuina le talafaʻasolopito o le soifua maloloina i maʻi uma lava, na faia ai se suʻesuʻega faaletino, o le toto na fuaina i le auala a Korotkov, ma mulimuli ane na faʻataunuʻuina i le 2 vaega tutusa ia matai e leʻi faʻaaogaina, ma muamua na amata togafitiga ma Iramed ma lona lua ma Diroton i se fua o le 10 mg / aso. I le maea ai o le 2 vaiaso, e leʻi maua le maualuga o le maualuga o le toto (o le toto o le toto e pei o le 3 fuataga o le toto maualuga ma se masini tusi sphygmomanometer i le tulaga o le nofo ai i le 10-15 minute o le malolo, ma le tu, 1 minute ao le i aveina le fualaau faasaina i le aso o le asiasiga mo le aoga o togafitiga antihypertensive mo le toto toto o le AD, na latou faʻaitiitia le faʻaaogaina o cell cell DBP e 10% poʻo 10 mm Hg ma le GARDEN i le 15 mm Hg mai le amataga. poloketi polokalama Statistiña 6.0 (Statsof t, ISA), aiaia ai le avanoa mo le iloiloga faʻasolosolo ma le leai ni faʻataʻitaʻiga. Na vaʻaia eseesega i le pTali ma talanoaga

Na suʻesuʻe e le toʻalua ia fualaau faʻasaina lelei, ma ua faʻalauteleina i le fesiitaiga o tagata gasegase i togafitiga faʻapitoa. Irumed maualuga le maualuga o le toto maualuga i le cl. Hiona, ma tusa ai ma le Smad. Ina ua mavae le 2 vaiaso o le aveina o le lisinopril i le 10 mg / aso i le vaega Irumed, o le toto na paʻu mai le 158.4 ± 7.4 / 98.2 ± 4.4 mm Hg. Art. e oʻo i le 146.1 ± 9.1 / 93.1 ± 6.1 mmHg. Art. (iPusa 2. Vaʻaia o le toto maualuga. ao faagasolo togafitiga ma Irumed ma Diroton.

FaʻailogaIrmedDirotonR Irmed-Diroton
Asiasia le 1-2-12,3±6,0/-5,1±1,3-7,1±3,6/-4,5±1,9=0,03/0,02.

Togafitiga ma fualaau faasaina i le tulaga o le monotherapy ma o se tuufaatasiga faatasi ai ma le hydrochlorothiazide e le afaina ai le fatu, o le eletise o le electrolyte ma sa faaalia i le faapalepale lelei.

Ua faʻamaonia le faʻaaogaina o le tamaoaiga o togafitiga ma Iramed, talu ai o tau o lona faʻaaogaina e 3 taimi e itiiti ifo nai lo le togafitiga o Diroton.

LITERATURE
1. Belenkov Yu.N., Mareev V.Yu. Faʻaauauina le Cardiovascular. CH 2002, 3: 7-11.
2. Shalnova S.A., Oganov R.G., Deev A.D. Iloiloga ma le puleaina o le tulaga lamatia o le maʻi cardiovascular i le faitau aofaʻi Rusia. Cardiovask. ter. ma le tala. 2004, 4: 4-11.
3. Chazova I.E., Martynyuk T.V. Tuufaatasia o togafitiga faʻatasi ma se inhibitor o le enzyme angiotensin-liliu ma se diuretic. O le tino e maualuga tele. 2006: 8 (2).
4. Chazova I.E., Ratova L.G. Maualuga maualuga: mai A.L. Myasnikov e oo mai i le taimi nei. Cardiol. Vestn. 2010, 5 (1): 5-10.
5. Podzolkov V.I., Tarzimanova A.I. Faʻatasiga faʻavae i le togafitiga o le maualuga o le toto. Faʻaaogaina o le falemaʻi i mea tau fatu. 2010, 6 (2): 192-6.
6. Lopez-Sendon J, Swedberg K, McMurray J et al. Task Force on ACE-inhibitors of the European Society of Cardiology. Faʻamaumauga o manatu autasi i le angiotensin liliuina o le inhibitors o le enzyme i le maʻi cardiovascular. Eur Heart J 2004, 25 (16): 1454-70.
7. Chazova I.E., Ratova L.G. O le matafaioi o le siakiina o le toto i le 24 itula i le iloiloga o le aoga o togafitiga antihypertensive (Oʻuga o le 24 itula le siakiina o le toto i le polokalame CLIP-ACCORD). Faigaluega. sili atu. 2007, 1: 18-26.
8.Faʻamatalaga ma togafitiga o le toto maualuga. Fautuaga a le Sosaiete Fomaʻi Rusia mo le Faʻatonuina o le Toto ma le Scientific Society of Cardiology uma (Russian-Scientific Society of Cardiology). Cardiovask. ter. ma le tala. 2008, 7 (6 Itulau 2): 1-32.
9. Fautuaga mo togafitiga o vailaau mo togafitiga o tagata gasegase o gasegase cardiovascular. GFCF, Rational Pharmacotherapy vaega. M., 2009, 56.
10. Yagudina R.I. Faʻataʻotoga tau tamaoaiga i le togafitiga o le maualuga o le toto maualuga i le Bisoprolol fualaau faasaina i le taimi o le falemaʻi ma fafo. Faʻatauga tamaoaiga. 2009, 1: 25-31.
11. Galyavich A.S. O le faʻaaogaina o le angiotensin-liuaina o le inhibitors o le enzyme i le togafitiga o le toto maualuga. Faigaluega. hypertensive. 2006, 8 (2).
12. Zanchetti A, Crepaldi G, Bond G et al. Aafiaga eseese o faiga e le faʻaaogaina i luga o le Fosinopril poʻo le Hydrochlorothiazide ma pe leai foi le lipid e maualalo e Pravastatin i le alualu i luma o le asymptomatic carotid atherosclerosis. Tigā 2004, 35: 2807-12.
13. Talosaga LM, Reid CM, Ryan P et al. O se faʻatusatusaga o taunuʻuga ma le angiotensin-faʻaliliuina o le inhibitors o le enzyme ma togafitiga mo le maualuga o le maualuga i le paʻu. N Engl J Med 2003, 348: 583-92.
14. Dagenais GR, Pogue J, Fox K et al. Angiotensin-converging-enzyme inhibitors i le faʻasolosolo faʻamaʻi pipisi e aunoa ma le faʻaaogaina o le systolic ventricular poʻo le toilalo o le fatu: o se faʻasalaga tuʻufaʻatasi o tolu suʻega. Lancet 2006, 368 (9535): 581-8.
15. Kutishenko N.P., Martsevich S.Yu. Lisinopril i togafitiga o fatuga: togafitiga faʻamaonia. Faʻasologa o vailaʻau faʻamalosi i le fatuga 2007, 5: 79-82.
16. Chazova I.E., Ratova L.G. O ituaiga ma Irumed. Faʻaleagaina i le togafitiga o tagata gasegase e maualuga le maualuga. Faʻasologa. Med. 2005, 7: 1.
17. Chazova I.E., Ratova L.G. Faʻamālōlōina o togafitiga o le toto maualuga. M.: Media Medica, 2007.
18. Morozova TE, Yudina I.Iu. Fuafuaga faʻaonapo nei mo le faʻaleleia o le tausisia o togafitiga o tagata gasegase e maualuga le maualuga o le toto: tuufaatasiga o fualaau faasaina. Faʻasologa. Med. 2010, 12 (1): 23-9.
19. Nebieridze D.V., Papova F.A., Ivanishina N.S. et al. O le faʻafitauli o le aoga o le togafitiga o le maualuga o le toto maualuga i le ulaina o tagata gasegase. Fomaʻi ma le Puipuia o Cardiovascular 2007, 1: 90-2.

I nisi tulaga, atonu e talafeagai le vaetofia o analogues

O le tofiaina o se vailaʻau sui e manaʻomia i mataupu uma pe'ā maua e le tagata maʻi ni faʻailoga o le le faapalepale i lenei fualaau faasaina. Afai ei ai ni faʻafitauli i le faʻafeiloaʻiga, e tatau ona e faʻavave ona faʻaaogaina ma faʻafesoʻotai lau fomaʻi e atiae auala mo togafitiga mulimuli ane.

O le aʻafiaga pito sili ona taatele o loʻo tupu ona o togafiti togafitiga faʻatasi ai ma vailaau o le foliga mai o se maʻi malogo, tumau. I nisi o tulaga, o le tale e faʻaalia i se tikeri maualuga lea e matua afaina ai le soifua maloloina o le tagata maʻi.

E i ai foi nisi o itu tau tamaoaiga ma le tamaoaiga mo le suia o fualaau faasaina pe afai e le maua e le tagata gasegase le gafatia tau tupe e faatau ai vailaʻau faatonuina.

O a analogues

O le falemaʻi faʻapitoa tau vailaʻau faʻapitoa e mafai ona ofoina atu le tele o vailaʻau faʻamaʻi, e mafai ona avea ma se mea talafeagai i lenei vailaʻau. E mafai ona e filifili se faʻasologa mai vailaʻau o loʻo i ai i le ituaiga o vailaʻau faʻapitoa pei o Lisinopril. Ae o lenei filifiliga e le fetaui i mataupu o le faalēaogāina o togafitiga ona o le atinaʻeina o se fatuga o fualaau faasaina i le maʻi ona o le mea moni o sui uma o le vaega o le angiotensin-converting enzym inhibitors e tutusa le itu.

I le tulaga o le tofiaina o tupe mai isi vaega, e tatau ona manatuaina o loʻo i ai a latou vaega eseese o le faʻaaogaina o le togafiti o togafitiga, o lona uiga o le mamafa o le faʻamalosi e mafai ona fesuisuiai.

Diroton poʻo Lisinopril: o le mea e sili atu

O le aoga o vailaʻau faʻatusatusa e mafai ona faʻatusatusa, talu ai e faʻavaeina i luga o le kulite faʻamalosi tutusa - lisinopril dihydrate.

O eseesega ua na o le mea moni o fualaau oona e gaosia e kamupani eseese tau vailaau faʻapitoa i atunuu eseese. O le Diroton e gaosia i Siamani ma e sili atu le lelei o isi vaega. O le mea lea, na ia fautuaina lelei lava o ia i tagata mamaʻi, e ui lava i le maualuga o tau o vailaʻau. Lisinopril ei ai lona tau maualalo ma i le taimi lava e tasi e faʻaitiitia lelei ai le mamafa, ae ui i lea, e taʻitaʻia ai le atinaʻega o faʻafitauli ma faʻaleagaga i le tele o taimi.

Perindopril poʻo Lisinopril: mea e te filifilia

Perindopril, e pei o Lisinopril, o le vaega o le pharmacological vaega o le angiotensin o le liliu mai o le enzyme antitagonists. O le mea lea, e aʻafia ai foi le leo o le moega lapoa ma faʻaitiitia ai le tulaga lautele o le tetee.O le Perindopril o se aafiaga e matua vaivai tele, o le mea lea e le mafai ona faʻaaogaina e taofi ai faʻalavelave, ae e fesoasoani lelei i pathomasis cardiovascular masani e manaʻomia ai togafitiga faʻaletausaga umi. O Perindopril e tatau ona togafitia ma le faʻaeteete faapitoa, talu ai ona o le faatonuina o le sili atu o lenei vailaau faasaina, o le maualuga maualuga o le toto maualuga ma le tele o syncope e mafai ona tupu.

Suia le losartan

O Losartan o se mea sili ona lelei i mataupu pe a maʻi le tagata maʻi i le tali atu i le faʻaaogaina o le angiotensin-liua inhibitors inhibitors. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea o le vailaʻau o le losartan potassium e aʻafia ai le vaega o le angiotensin-2 blockers blockers, ma o ona sui e le o faʻaalia i le atinaʻeina o sea faʻalavelave e pei o le mago vaivai.

O vailaʻau uma e lua e tau lelei ma le maualuga o le toto maualuga ma e talafeagai mo le faʻaaogaina masani o le faʻaaogaina. Ina ia mafai ona foia le fesili po o le a le mea e filifili i ai ia filifili ina ia suia lelei le togafitiga, e tatau ona e sailia le fautuaga a se fomaʻi agavaa.

O le enalapril o se analogo lelei

E pei ona taʻu mai i le igoa, o le enalapril e tutusa uma i le vaega o le falemaʻi. Ma o le mea moni lava lenei mea e faʻatapulaʻa ai le tele o tulaga faʻamaʻi e mafai ai ona fesuiai nei sui. E mafua mai lenei mea i le mea moni e faapea o le tagata maʻi o le a oʻo i le faʻalavelave ma faʻafitauli i le taimi e ave ai Enalapril. O lenei mea matautia ua faamatalaina e le tutusa tutusa o meaola ninii o mea malolosi.

A maeʻa ona faʻaleleia e le epithelium mataʻutia o le gastrointestinal tract, e le vave ona oʻo atu le atalapril i le taulaʻau, ae e liua muamua i le ate i lona foliga o le ola. O Lisinopril, i le isi itu, e ulu atu i le tino o le tagata ua uma ona saunia atoatoa mo fegalegaleaiga ma masini feaveai ma molemole. O le mea lea, i tagata gasegase e manaʻomia ona faʻaititia le avega mamafa i luga o le ate parenchyma, o lenei vailaʻau e talafeagai.

Lausanne poo Lisinopril: o le mea e sili atu

Lausan o se vailaʻau tuʻufaʻatasia, lea e aofia ai nei mea taua e lua, ma e taua le matauina oi latou uma e fesoasoani i le atinaʻega o gaoioiga faʻasalaga i le tino o le maʻi. Lausanne o loʻo i ai le potassium losartan (o le vailaʻau vascular angiotensin receptor blocker) ma le hypochlorothiazide (o le diuretic itiiti e fesoasoani e faʻaitiitia le toto maualuga e ala i le faʻaitiitia o le maualuga o le tafe toto). O lenei tuʻufaʻatasiga e maua ai se tulaga sili ona leaga o le faʻaleagaina.

Lausanne e mafai ona avea ma sui sili ona lelei pe afai o loʻo iai faʻamaoniga o le tagata maʻi mo le faʻafoega tutusa o vailaʻau faʻasaina ma le toto. O lenei mea o le a matua faafaigofieina ai le ola o le tagata maʻi, aua nai lo nisi o meaʻai e mafai ona e inu na o le tasi.

Lorista poʻo Lisinopril: mea e te filifilia

Lorista ma Lisinopril o fualaau oona lea e aofia i vaega eseese ma e eseese itu e faʻaaogaina ai mea faʻapena. Ae o le tele o fomaʻi e malilie e tutusa a latou aoga ma e ono avea ma sui mo le tasi ma le isi. O le tutusa o nei fualaau faasaina e mafua mai i le mea moni e faapea o nei mea uma ua mafua ai le maualuga o le toto ona o le faaitiitia o le tino maso ma le faaitiitia o le tetee lautele.

O faʻatalanoaga o loʻo faʻaauau pea i totonu o vailaʻau faafomaʻi e sili atu le aoga o fualaau oona, ae e leai se maliega autasi i lenei mataupu. O le mea lea, i le taimi nei, pe a filifilia se vailaau faʻasaina, e masani ona taulaʻi atu i le faʻafitauli o le tino.

Prestarium e tutusa ma tutusa: e tatau ona suitulaga

O le gaosiga gaosi o Prestarium o Perindopril - o se vailaʻau e tutusa lona maota vailaʻau i Lisinopril. O le mafuaaga lena e eseese ai le eseesega o nei vailaʻau.Afai o le maʻi e iai ni faʻafitauli ona o le aveina o Lisinopril, ona le fautuaina lea e fesuiai i Prestarium, talu ai o le tele lava o maʻi e maua ai e tagata taitoatasi le le faapalepale i fualaau uma o le angiotensin-converging enzyme antitagonists.

Le mea e filifili ai: Captopril poʻo Lisinopril

Captopril e le mafai ona avea ma sui sologa lelei, talu ai o le aʻafiaga o nei vailaau e fesuisuiai eseese, tusa lava pe latou te auai i le vaega o le falemaʻi. E le inu le Captopril i luga o se faʻaauau pea, ae na o na tulaga e faʻaaogaina pe a manaʻomia ona vave taofia se osofaʻiga malosi o le maualuga. E le talafeagai mo le tausiga faifaipea o le mamafa masani.

Amlodipine poo lisinopril: o le mea e sili atu

Amlodipine e fesoasoani foi e faʻafilemuina puipui o musika o vaituloto. Ae na te iloa ona aʻafiaga faʻaleagaina ona o le vaʻai filifilia o le alalaupapa calcium. Amlodipine e mafai ona fesoasoani i tagata mamaʻi o loʻo mafatia i se tale lea e atiina ae aʻo aveina se inhibitor ACE.

Fosinopril poʻo Lisinopril: faʻapefea ona filifili le fua saʻo:

O nei uma e faʻatusatusa i fualaau faʻasaina e fai ma faʻataʻitaʻiga o le ACE, o lea e mafai ai ona faʻaogaina faʻatasi Fosinopril ma Lisinopril i le aso. I isi itu, o nei papa e toetoe lava tutusa.

O le faaiuga mulimuli i le filifiliga o le fualaau faasaina i soʻo se mataupu e tatau ona faia e se tagata cardiologist agavaa, e le mafai ona faia toʻatasi.

O le fea e sili atu - Lisinopril poʻo Diroton?

Lisinopril ma Diroton e tele mea tutusa. E tuʻuina atu i le pepa lava lea e tasi - o fualaau o le 5 mg, 10 mg ma le 20 mg, ma e faʻaalu i le aso, e tusa lava po o le a le meaʻai. Ae e na o le Diroton e tatau ona faʻalua faalua - 10 mg i le aso, ma Lisinopril e na o le 5 mg. I tulaga uma e lua, o le taunuʻuga atoatoa e ausia i le vaiaso lua pe fa.

O eseesega autu o le faʻailogaina, talu ai ua faʻasaina Diroton mo tagata gasegase i le upusite Quincke's edema, ma le Lisinopril mo le gasegase o le gasegase, ma le lactose, ma le glucose-galactose Malabsorption. O le tele o faʻasolega i le tagofia o fualaau faasaina e tutusa lava:

  • maʻitaga
  • lactation
  • se talafaasolopito o le angioedema,
  • hypersensitivity i le fualaau faasaina.

Le fea e sili atu - Diroton poʻo Enalapril?

O le mea malosi i le enalapril o le enalapril - o le eseesega tele lea i le va o fualaau. E le gata i lea, o le vailaau faʻasaina ei ai le fusi laititi vaʻaia o aʻafiaga, e le pei o Diroton e na o le lua faʻamaʻi e faʻaaogaina:

  • ogaoga maualuga
  • loto vaivai tumau.

E le mafai ona matua faʻasaina le faʻaaogaina i le tulaga o le le atoatoa o le galuega, pe a uma le taotoga o gafa ma le hyperaldosteronism muamua. O isi mea e teteʻe ai e tutusa ma Diroton.

Le fea e sili atu - Lozap poʻo Diroton?

O Diroton ma Lozap e ese foi i le gaioiga galue, aua o le mataupu lona lua o Lozartan. Ona o le mea, o le vailaʻau e faʻaaogaina e togafitia ai mamao mai fatu uma faʻamaʻi, ae na o le maualuga o le maualuga ma le faaletonu o le fatu. I lenei tulaga, o le solia o fualaau faasaina e foliga tutusa. O le mea lea, ua suia Loro e Diroton i na o mataupu e maʻi ai le maʻi ile lisinopril.

I le faaputuputuina, e mafai ona tatou fai atu o fualaau taitasi e iai sona lava lelei. O analogs a Diroton e iloga e ala i le faʻailoga poʻo le mea gaʻo, lea e masani ona avea ma mea taua pe a filifilia se fomaʻi.

Lisinopril

O le gaioiga malosi o le lisinopril dihydrate. Avanoa i le pepa. E i ai le tulaga faʻatauvaʻa, faʻaleagaina ma le faʻaleagaina o aʻafiaga. O vailaʻau e puipuia ai le maʻi o le myocardial hypertrophy. E maitauina le manaia o le antihypertensive i le 60 minute i le maeʻa ai o le pulega, ona faʻateleina lea i le 6 itula. O le faʻamalosia pea o aʻafiaga e aliali mai pe a mavae le 2 vaiaso o faʻaaoga masani.

O le taumafa o meaai e le afaina ai le afaina o le vailaʻau. Fesootaiga ma palatini e maualalo. E mafua mai fatugaʻo e le suia. Half-soifua - 12 itula.

Faʻaaliga mo le faʻaogaina o:

  1. Maualuga maualuga.
  2. Faʻasologa o le fatu o le fatu.
  3. Ituaiga 2 maʻisuka.
  4. Faʻalavelave faʻalavelave i le myocardial e aunoa ma le faateleina o le mamafa.

O le faʻamaualuga faʻamaoni o le maualuga tele lea o le mafaufau ile vailaʻau e fausia ai le tuufaatasiga. E le manaʻomia foi le faʻaoga ma:

  • Hyperkalemia
  • Malosiaga anaphylactic i le talafaasolopito.
  • Maʻi o le ate ma fatuga.
  • Renal ario stenosis.
  • Faʻatoʻa toe gaosia.
  • Gout.
  • Tuai.
  • History of Quincke's edema.
  • Vavave.
  • Tausaga a tamaiti.

Ave 1 le laulau i le taeao, e tusa lava po o le a le meaʻai. I le taimi lava e tasi, inu tele vai.

Gaioiga galue - lisinopril dihydrate. Avanoa i le pepa. O loʻo i ai le faʻalavelave ma le faʻaleagaina o aʻafiaga. E sili atu le maualuga o le tausiga pe a mavae le 6 itula. E le gata i lea, e iai pea, ae e ono fesuisuiai e fuafua i le suʻega.

Pe a faʻamaʻaina mai le meaʻai, o le a le faʻatagaina le vailaʻau i aʻafiaga. O le leai o se avanoa e 25-30%, e tusa lava po o le a le meaʻai. O le afa o le ola ile 12 itula. E mafua mai fatugaʻo e le suia. E le maua se maʻi faʻasolosolo ma le faʻafuaseʻi ona taofia le tagofia o fualaau faasaina.

  1. Faʻasologa o le fatu (i le avea o se vaega o le faʻasologa o togafitiga).
  2. Puipuiga ole afaina o le ventricular agavale ma le toilalo o le fatu.
  3. Maʻisipathy maʻi.
  4. Maualuga maualuga.

  • Talafaasolopito o le angioedema.
  • O le mea na tupu mai Quincke's edema.
  • Tamaiti ei lalo o le 18 tausaga.
  • Faʻaipoipo ma faʻamalosi fafine.
  • Maualuga maualuga i vaega o le vailaʻau.

O faʻasagaga e vaʻaia ai:

  • Laʻau o le gutu o le aorta.
  • Totoina o fatu.
  • Faʻasalaga o Renal.
  • Vavave.
  • Faalavelave Cerebrovascular.
  • O le maʻi suka.
  • Tomaʻi matutua.

E tatau ona ave le 1 laulau i le aso, tusa lava po o le a le taumafataga. E tutusa le taimi.

Eseesega ma eseesega

Fualaau faasaina faapitoa ma fuataga faatonuina e le fomaʻie faʻatatau i le faʻamaʻi ma le tulaga o le maʻi. O vailaau uma e lua e aoga tele i togafitiga o le maualuga o le toto, ae o lo latou faaaogaina soofaatasi e matua faasaina. O se faʻaopoopoga i le faʻaogaina o le mea galue i totonu o le toto e mafai ona oʻo atu ai i le maualuga ma foliga vaaia o aʻafiaga.

O vailaau uma e lua o le vaega lava lea e tasi o le falemaʻi, ei ai le mea e tasi e galue malosi, faʻapea foi ma se masini o gaioiga. E ui lava i le mea moni o loʻo maua ia laulau e aunoa ma se mea e teu ai fale, e mafai ona ave e tusa lava po o le a le meaʻai. E tatau ona inu uma ia vailaʻau i le taimi lava e tasi. Faatasi i le aso.

O vailaau uma ua na o le pepa o pill. E le maua i isi pepa faʻatumu. O le umi o le togafitiga o fualaau faasaina e toetoe lava a tutusa ma o se tulaga faifaipea le mausali e matauina pe a uma le 2-4 vaiaso.

E leai se vailaʻau e tatau ona ave e tamaiti, maʻitaga poʻo fafine lapatai. E mafai ona taʻitaʻia ai aʻafiaga ogaoga.

E ui lava i le mea moni o loo i ai i le lua uma le aofaiga o le vailaau, o le vailaau e ese mo latou. E tatau ona ave Diroton i le aso i le 10 mg, ao Lisinopril e mafai ona ave i se fua o le afa.

Afai e faʻaogaina le talafeagai, o vailaʻau uma e tele naua aʻafiaga e amata mai i le vevela masani ma faʻauʻu i le Quumeke o le edema poʻo le faʻalavelave anaphylactic.

O le eseesega o le tau. Lisinopril e mafai ona faʻatau i le eria 100 rubles. O le tau o Diroton e 2-3 taimi maualuga.

A o faia se suʻega i le 2010, na maua ai o Lisinopril e faʻatusatusa ma Diroton e sili atu ona lelei i le faʻaitiitia o le toto. O le faʻataʻitaʻiga e aofia ai tagata e 50 e maualuga le maualuga.

Aʻo ave le fofo muamua, toe foʻi mai le toto i le masani i le 82% o tagata gasegase. A o ave Diroton - 52%.

Cardiologists matauina o tagata gasegase e talia lelei e fualaau uma e lua. O aʻafiaga e seasea.

O le mea lea, e ui i le mea moni e tusa ai ma taunuʻuga o suʻesuʻega, o Lisinopril na faʻamaonia o se fualaau lelei tele, e tatau i le fomaʻi ona faatonu togafitiga. Ole togafitiga o le maualuga o le toto maualuga e le mafai ona faia e aunoa ma se vaavaaiga faapitoa. O le tagofia o fualaau faʻamalosi e mafai ona oʻo atu ai i le tele o aʻafiaga i itu. O le tagata tomai faapitoa e filifilia le vailaʻau faʻatasi mo tagata maʻi taitoatasi, e fuafua ile tausaga, faʻamaʻi ma tino.

Tuua Lau Faamatalaga