Teli mo le maʻisuka: o se kuka maloloina e leai se suka mo le maʻisuka ituaiga 2

O le Gelatin o se natura masani e foliga mai o se suauʻu fetogi, lea e maua mai le palakene e ala i le oʻo i le vevela maualuga. Mo lona gaosiga, o ponaivi, tendons, uʻu o puaa ma isi meaola vevela e kukaina mo se taimi umi, mulimuli ane ua faʻamago ma faʻapala.

O lenei oloa e masani ona faʻaaogaina i ituaiga eseese - fomaʻi, kuka, cosmetology, faʻapea foi ma le vailaʻau kemisi. Ae o le glycemic index of gelatin, e tutusa ma le 20, ma o lona aoga taua o le 356 kcal.

Ina ua maeʻa suʻesuʻega, sa maua e saienitisi le faaiuga o le gelatin e le afaina ai le toto toto. I lona tuufaatasiga, o loʻo i ai se tele o porotini, o le faʻaaogaina e talafeagai mo tagata o loʻo feagai ma le maʻisuka. Afai e te faʻaaogaina lenei faʻaopoopoga i le kukaina, ona faʻaosoosoina ai lea o faiga faʻavae i le tino, lauulu ma fao o le a faʻamalosi.

O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi o gelatin i le maʻisuka

Ona o le mea moni o le gelatin e aofia ai le polotini, o tagata fai togafitiga o loʻo faʻamalosia e faapea o le maʻisuka e aofia ai lenei faʻaopoopoga i la latou lisi. Ae ui i lea, ona o le maualuga o le kalori, o loʻo faʻatapulaʻaina le tapulaa, i le aso e tasi - e sili atu ile 10-15 g

Manatunatu pe oa faʻamanuiaga e aumaia i le tino faʻaaoga faʻapitoa:

  • faafetai i amino acids e maua ai le gelatin, e mafai ona ausia le toe faʻafoʻatoaina atoatoa ma le lelei o le faʻatinoga o fesuiaiga o le cartilage ma le fesoʻotaʻiga o le masukalokelet system,
  • ma, i lalo o le aafiaga o le amino acids, ua faamalosia ai le tino cardiovascular, lea e matua taua tele mo tagata e maua i le maʻisuka,
  • afai e masani ona e faʻaaogaina gelatin oloa, ona faʻaleleia lea o le galue a le faiʻai,
  • le aʻafiaga o le fatu fatu, stroke, atherosclerosis ua faʻaitiitia,
  • o le mucous membranes o le gastrointestinal tract ua puipuia mai le foliga mai o gasegase ma le pala.

E ui lava i le matagofie o lisi o meatotino aoga, e mafai ona afaina ai le tino, lea ei ai faafitauli i le faiga o le fiafia. E le gata i lea, e le tatau ona faʻamaunuʻu ia galaini oloa e tagata ua oʻo i le diathesis oxaluric ma le vai le mama-masima.

Faʻasaina gelatin ipu ma a latou kulimi

O meaai sili ona suamalie ma taʻutaʻua e mafai e le maʻisuka ona maua e aunoa ma le fefefe ona o lo latou soifua maloloina o ni mea e sili ona lelei ma e faʻapitoa. O se mea tāua o le filifili lea o oloa saʻo e maualalo le faʻasologa o igoa.

Mafaufau i ni nai fualaau mo gelatin meaʻai faavae e mafai ona maua e le maʻisuka.

Fualaau suamalie

Ua seleseleina vao, pi ma le peleina ua tipiina i ni vaega laiti, ua tumu i le vai i le aofaiga o le 1 lita, ma ua kuka mo le 2 minute. A maeʻa le taimi lenei, aveese le pusa mai le ogaumu, pe a manaʻomia, e faaopoopoina le suka i le tofo. A maeʻa lena, ona aveeseina lea o fua ma o loʻo tumu i lalo ia atigipusa. Ua sasaaina le gelatin i totonu o le paluga, lea o le sauniuni muamua e fula ma ua solo i se aofaiga o le 45 g, ua sasaa le vai i totonu o pusa, ona tuu lea i totonu o le pusaaisa.

Citrus Milk Jeli

Faʻafefe 100 ml o susu susu seia oʻo i le mafanafana, o loʻo faʻaopoopoina se tasi o taga o gelatin. 20% o le kulimi i se aofaiga o le 400 g e aumai i le tulaga lava e tasi, suia i le suka, lenamon, vanillin ma le vevela ma le 1 lemoni ua faaopoopo (ia mautinoa e le o se paʻu o le sua e ulu atu i ai, a le o lea o le a tupu mea uma). E fefiloi le kulimi ma le susu, ua faʻatumu le paluga, faʻapipiʻi elemene i le afa ma tuʻu i se nofoaga malulu.

Ona maua ai lea o ni fasi alalaʻau se lua, ufiufi, ma le faʻaaogaina o se suʻeuʻu poʻo le sua o le sua. O le afa o le pusa o le gelatin e sasaa mai, o le taimi lava e amata ona paʻu ai le paluga, e tatau ona sasaaina i luga o luga ole paluga susu.

Kefir curd jelini

O sina vai malulu e ave, 15 g gelatin ua sasaa, vevela ma tuu seia tafe. Ona tuu lea o le fagu i totonu o se vai taele seia maeʻa atoa le gelatin (aua neʻi faʻafefeteina, a le o lea o le a le faʻamago le jelly), aveese mai le ogaumu ma faʻamafanafana.

O le kulimi laʻau i le 200 g ua sasaina i se mea faʻaofuofu poʻo le ufiufi i totonu o se sieve, o se suauu, ua faʻasalaʻi muamua i totonu o se sipuni vai, ua faaopoopoina. 350 ml o le kefir ua sasaa mai le 2.5% ma faʻafefiloi lelei, faʻauʻuina i le mea e tasi mai le lemoni e tasi. O fugalaau ua sasaina i se mea e gaosia ai le toto, tuʻuina i le pito i lalo o manulele, sasaa mai i le falala mai lefir-curd e maua mai i luga ma tuua i totonu o le pusaaisa seia oʻo ina toe fua.

Laʻau manu mo le maʻisuka

O vae o poula, o le lapiti i luga o le ponaivi, vevela (ogavae) e mulumulu lelei ma faʻatumu ile vai i le 2 lita i le 1 kilokalama o aano o manu. A uma le kuka, e faaopoopoina se laulaau lauusiusi, pepa uliuli ma peas ma ni nai laumei sipuni laiti (e le mafai ona faaopoopo ni kāloti, o loo i ai se faasinomaga maualuga pe a kuka). O le suka e tunu mo le 7-8 itula.

A maeʻa maeʻa le susu, o le vaega atoa o le gaʻo na faaputuputu ile luga ua aveeseina. Ona vevela ai lea o le vai i se tulaga mafanafana, o le a tuueseeseina le aano mai ponaivi, ona tipiina lea i ni fasi vaega. Ua tuu i totonu o pusa ma faatumuina i le susu. Mo le faʻaleleia o le tofo, 'oloʻo faʻauluina le keleka ma le fufuluina o fuamoa ua fufulu. O le mea ua maeʻa tuʻuina i totonu o le pusaaisa seia maeʻa.

E mafai ona eseese ituaiga o mea taumafa, o le mea autu lava e eseese ituaiga, ma e aunoa ma le toesea, e tatau ona faʻaitiitia le susu i le maea ai o le kuka (pe a maeʻa, aveese le gaʻo mai luga ma se sipuni).

Contraindications

O le mea moni, o le gelatin, o se mea masani, e talia lelei e le tino, ma e le faʻaosofia ai aʻafiaga. Ae ui i lea, o lona faʻaaoga e mamao lava mai le saogalemu ma maloloina. E tatau i tagata ona aloese mai ai, feagai ma faafitauli nei:

  • faʻalavelave faifaipea ma faʻafitauli o le manava,
  • cardiovascular disease
  • otaota
  • faamaʻi pipisi
  • oneone i totonu o le vevela,
  • faʻalavelave i le paleni masima.

Mai i nei mea, e mafai ona faʻauʻuina o le maʻisuka e le gata ina mafai, ae e manaʻomia foi ona faʻaopoopo ni gelatin ia latou meaʻai. O ia meaʻai e aoga tele mo le tino vaivai vaivai o se tagata maʻi. O le faʻaaliga autu o le sauniuniga lelei ma le filifilia o oloa ma se faʻamaumauga maualalo maualalo.

Glycemic index

O le maʻisuka o le tino sili ona lelei o mea taumafa. I lenei tulaga, e tatau ona taʻitaʻia oe e le laulau o oloa, e faʻaalia ai le faʻasologa o igoa. O le faʻamatalaga faʻapitoa o se faailoilo lea e aafia ai le toto suka pe a faʻaaogaina se oloa faapitoa.

GI e vaevaeina i ni tulaga se tolu - laʻititi (e oo i le 50 iunite), medium (e oʻo atu i le 70 iunite), maualuga (mai le 70 iunite ma luga). O lea la, o oloa e maualalo le GI e mafai ona faʻatagaina i soʻo se aofaiga, i se averesi - e mafai ona e faia i nisi taimi, ae o le 'ai faʻatasi ma le GI maualuga e faʻasaina.

I le faaopoopo atu, e faalagolago i le vevela o togafitiga o meaai pe o le a faateleina le GI. O ipu uma e tatau ona saunia i na o ni auala:

  1. Laʻau
  2. Tuʻu
  3. Mo se ulugalii
  4. I totonu o le microwave
  5. I le televise mode "tineia",
  6. I luga o le meaʻai.

Ae o loʻo i ai ni mea faʻapitoa, mo se faʻataʻitaʻiga, o kāloti mata e iai le faʻaalia o le 35 iunite, ae i totonu o le 85 iunite.

O le tulaga e talitutusa ma sua - ua faʻasaina faasaina mo le maʻisuka, e tusa lava pe faʻaaogaina fualaau aina maualalo ile GI mo le kuka.

Low GI Geli Products

I le taimi nei, e tatau ona e iloa po o le a le mea e manaomia mo le sauniuni o le tilotilo o le a manaomia, ona o le latou faailo o le faasino igoa. I se tulaga lautele, e mafai ona faaaoga le gelatin mo le maʻisuka ituaiga 2?

Talu ai nei lava, ua iloa e saienitisi e le afaina tele le keli i le toto toto. O lona vaega autū o le puipuiga, lea e taua mo se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka. O Gelatin lava ia e faʻaleleia faiga faʻavae i le tino, faʻamalosi ai lauulu ma fao.

Soʻo se oloa o le maʻisuka e tatau ona i ai mea e faʻaaogaina mo lana sauniuniga ma se faʻamaumauga maualalo maualalo. O se faʻamaoniga lea e le gata i le lelei, ae faʻapea foi meaʻai maloloina.

Mo tiʻeli, o mea nei e manaʻomia:

  • Blackcurrant - 15 PIECES,
  • Laʻau mumu - 30 PIECES,
  • Apple - 30 iunite,
  • Strawberry - 33 PIECES,
  • Fugalaau - 32 PIECES,
  • Cherry - 22 PIECES,
  • Mandarin - 40 PIECES,
  • Pear - 34 iunite,
  • Orange - 35 iunite,
  • Fatisi e leai se tino - 30 vaega,
  • Palu le laumei 9% - 30 PIECES.
  • Leai le yogurt - 35 iunite,
  • Milu - 32 PIECES,
  • Kefir - 15 iunite,
  • Teʻa 10% - 35 PIECES,
  • Pulu 20% - 60 PIECES.

O le mea moni mai lenei lisi o oloa e mafai ona e kuka uma fualaau aina ma fualaau aina.

Fualaau suamalie

Soo se fualaau suamalie e faia mai ituaiga uma o fua, suamalie (stevia) ma gelatin. O le filifiliga o fualaʻau e faalagolago i na o mea e fiafia iai le tagata. Ae e taua le iloa o le gelatin e le tatau ona kuka, ma e le gata i lea, e sili atu le filifili vave gelatin, lea, pe a uma ona galo, e sasaa vave i totonu o le compote poo le sua.

O le fua muamua ma le faigofie o le fualaʻau malie: tipi le strawberries, pi ma cherries i ni fasi, e kuka mo le lua minute i le tasi lita o le vai. Ona aveese lea mai le vevela ma faaopoopo le suamalie pe afai e le suamalie le fua. Tuu ni fasi fua i le pito i lalo o le mama, sasaa solo le gelatin i totonu o le compote ma sasaa mea uma i totonu o masini. Ave i se nofoaga malulu seia maeʻa maeʻa.

O le vave gelatin e maua mai se vaega e 45 kene i le lita o vai. Fuʻu i totonu o le vai mafanafana aʻo le i faia ni mea suamalie.

O le fua lona lua e sili atu ona faigata, ae o le a sili ona teuteuina soo se laulau malologa. O mea nei o le a manaʻomia:

  1. 100 ml susu susu
  2. Talia,
  3. 1 lemoni
  4. 2 lanu
  5. 400 ml kulimi ma se gaʻo gaʻo e oʻo i le 20%,
  6. 1.5 sachets o vave gelatin,
  7. Vanillin, cinnamon.

Muamua e te manaʻomia le mafanafana o le susu i le vevela o le vevela ma liligi i totonu 1 le sachet o le gelatin. Ona tatau ai lea ona e mafanafana le kulimi ma faaopoopo le suamalie i le tofo, vanillin, o lenamon ma le suamalie lemoni peel.

O le mea autu iinei o le le inu lea o le sua i totonu o le kulimi, mai lenei mea o le a latou gasolo loa. Ona faʻafefiloi lea o le kulimi ma le susu. Sasaa le vai i luga o fulufulu seia oo i le afa e alu ai le potu mo fualaau suamalie. Tuu le panacotta susu i totonu o le pusaaisa.

I totonu o se tamaʻi sua, faʻasusu ni ata se lua. Afai e leai se iunite i le fale, e tatau ona e faia le sua ma le lima ona e tosoina lea i totonu o se faʻalavelave. E tāua le tumau pea o sina pulupulu i le sua. Ona liligiina lea o le 0.5 pakete o le gelatin i totonu o le sua, pe a amata ona faʻamalosi le jelly, ona sasaa lea i le panacotta susu.

E mafai ona teuteuina soo se meaʻai suamalie i fualaau aina ma vine, pe a uma ona tuʻuina atu i fafo ole pito.

Curled Jelly

O le keli vao e kukaina vave pei o fua. O le lisi moni o mea e sili ona lautele. Ae o sea mea taumafa e matua eseese lava e le gata i aso uma, ae o se laulau fiafia.

Mo le sauniuniga manuia o nei mea manogi, e tatau ona e iloa se tulafono taua - o le fuaina o le vave gelatin o le a fai sina ese, ona o le mamafa o le tutusa, o le tele lea o le gelatin e manaʻomia.

Mo le keeli-curd jelini, o mea nei e manaomia:

  • Kefir 2.5% - 350 ml,
  • Lī le laumei - 200 kalama,
  • 15 kalama o gelatin (2 sipuni tele e aunoa ma se paʻu),
  • Talia,
  • Raspberries (fou pe malulu)
  • Zest o le lemoni e tasi.

Liligi le gelatin i totonu o sina vai malulu ma vevela, tuu i totonu o le vai vai taele i le afa itula ma faʻaali seʻia oʻo ina maeʻa uma. Tuʻu faʻamafanafana.

Tili le kisi falaoa i luga o se mea e faʻafefeteina pe olo i totonu o se sieve ma faʻaopopo le suamalie ua solo i totonu o le sipuniti vai. Ona faʻafefiloi ai mafanafana lefir ma le kusi falaoa ma sasaa gelatin iina. Afai e manaʻomia, e mafai ona e faʻafeiloaʻi le suamalie o le lemoni i le curd, e tuʻu ai le tilotilo se tofo piʻifi.

E mafai ona sasaina fugalaau i luga o se mea faʻafefeteina ma faʻafefiloi ma le kefir-curd mass, pe mafai ona e tuʻuina paluga pateta i luga o le pa. O iinei o le filifiliga e mo na o le tagata lava ia. Ave ese le keli i le malulu mo le itiiti ifo ma le tolu itula.

Auauna e teuteuina i le laʻau suamalie ma fualaau aina ma fufuluina i le kinamona.

Unsweetened Yogurt Jeli

Leli mai le yogurt e le gata ina lelei, ae aoga foi mo le gastrointestinal tract. O le saunia o se meaʻai suamalie e leai se suka e tusa lava pe oʻo atu i ai tagata fou e kuka. O le mea autu o le tausisia o fautuaga uma o le fua.

O nei kalu mai le yogurt e le gata e aoga mo le maʻisuka o le ituaiga muamua ma le lona lua, ae mo tamaiti, ona o lona natura ma le taua o meaʻai.

Ina ia saunia se lima fesoasoani, o le ae manaomia mea nei:

  • 15 kalama o vave gelatin,
  • 200 kalama o pasy curd,
  • O le suamalie, e faavae i luga o le tolu laulau punumu o le suka masani,
  • 100 kalama o le strawberries (fou pe faʻasisa),
  • 400 ml le kulimi,
  • 100 ml o le kulimi ma se gaʻo oona e le sili atu i le 20%.

Sasaa vave le gelatin i le vai mafanafana ma tuʻu ai mo le lima minute, ona tuʻu lea i totonu o se vai vai ma faʻaauau pea le faʻaauau ina ia tutusa lelei. Aveese mai le vevela ma faʻataga e faʻaliliu.

Lili leisi kisi i totonu o se paluga ma fugalaau, pe fai i totonu o se sieve. Faʻaopopo le kulimi, suamalie, yogurt - fefiloi lelei ma sasaa i le gelatin. Toe faʻamalosi ma faʻalautele le masini i ni mamanu. Ave i se nofoaga malulu mo le tolu i le fa itula, seia maeʻa maeʻa.

O le auauna atu i le siloti e mafai ona le gata i vaega atoa, ae e tipi foi i vaega. Ina ia faia lenei mea, muamua-ufiufi le siaki ma le pipiʻi ata. Ma na ona faasalalauina le paluga.

O le a tuʻuina atu ai foʻi le faʻataʻitaʻiga o meaʻai ma lana faʻataʻitaʻiga - o le tilo o loʻo taatia i luga o papatusi e mafai ona teuteuina i fasi pepa fasi pepa, laau o le kumamoni po o paʻu koko koko. I se tulaga lautele, ua na o se mea moni.

I le vitio i lenei tusiga, o le fua o le Panacota mo le maʻisuka o loʻo tuʻuina mai.

Tuua Lau Faamatalaga