Pancreatic togafitiga mo le mumū

O le pancreas (pancreas) o se totoga taua i totonu o le tino o le tagata lea e faʻaaoga i ni faiga eseese se lua i le taimi e tasi. I le isi itu, e maua mai ai homone e aofia i le gaogaoina o meaai, ma i le isi itu, e nafa ma le faʻasiga o le inisalini, o le mea lea e fesoʻotaʻi atu ai e le gata i le digestive, ae faʻapea foʻi i le endocrin system.

O faʻamaʻi o le pancreas e mafai ona matua eseese lava, e afua mai le afaina o le maʻisuka. O faʻafitauli faʻapitoa o loʻo faʻaalia i se umi umi ma maualuga tulaga lamatia o faʻalavelave. E masani ona latou muta i le oti. O le a le togafitiga o le pancreas? O lenei mea o le a talanoaina i la tatou tusiga.

Fautuaga lautele

O le pancreas e mafai ona taʻua o le tino sili ona mataalia o le tino. Soo se togafitiga o lenei okeni e atagia i le soifua manuia lautele, umi ma le lelei o le olaga. Afai e te le lagolagoina le pancreas (RV) ma meaʻai talafeagai, o le mumusu mai amioga leaga, gaoioiga faʻaletino faaletino, e oʻo lava i vailaau sili ona taugata e le mafai ona toe faʻafoisia le tulaga masani o le tino ma le soifua maloloina lelei i le olaga o se tagata.

O le galuega o totoga i totonu e fesoʻotaʻi. Afai o se solitulafono ua tupu i se tasi o vaega o le gastrointestinal tract, o le a aafia ai suiga o le pathological i totonu o isi matagaluega. E faapitoa lava le fesootaʻi o le tasi ma le isi o le ate ma le paʻu. O faʻamaʻi faʻafuaseʻi o nei totoga e le mafai ona faʻaleleia, o le mea lea, o le galuega autu o togafitiga faafomaʻi o le faʻalauteleina o le faʻamalologa mo se vaitaimi maualuga.

O tagata maʻi uma ua maua i le togafitiga o lenei okeni e tatau ona iloa pe faʻafefea ona faʻaleleia lana galuega ma toe faʻaleleia galuega masani. O le lagolagoina o le pancreas, e le na o vailaʻau ua faatonuina e se tagata tomai faapitoa e taua tele, ae o le olaga foi o le tagata maʻi, faapea foi ma ana taumafaiga e faaitiitia le aafiaga i le tino o mea matautia.

Afai e iai ni faitioga i le tagata maʻi, o le a faatonuina e le fomaʻi se togafitiga lelei e faʻaaogaina ai le faʻaaogaina o le mafuaaga tonu o le faafitauli, faʻapena foi ona faʻamaonia lelei le soifua lelei, e faʻaleleia ai galuega faʻapitoa. E taua le togafitia o le pancreas i le amanaʻia o le mea moni o le okeni e faia se galuega lua.

O le a muamua siaki e se fomaʻi agavaa po o le fea o nei gaoioiga ua solia. Faʻasalaga, anamnesis o loʻo faʻamalamalamaina, o se suʻesuʻega faʻamoemoeina o loʻo faia. O le faʻaaogaina o vailaau e faʻatau ai faʻamaʻi pipisi e maua ai le faitau selau o fualaau. E tofu i latou ma ona faʻamatalaga, o le faʻailogaina, o aʻafiaga o le itu, faʻapea foʻi ma faʻaaogaga o mea e faaaoga.

Faʻalagolago i le togafitiga faʻapitoa, e vaʻaia i latou i auala eseese. O nisi togafiti e taofia ai le tali le lelei, o isi e taulimaina faailoga mataga, ae o isi e taofi le tiga. O togafitiga e faia i lalo o le vaavaaiga malosi a le fomaʻi, o filifiliga filifilia tutoatasi o vailaau e matua faasaina.

I le togafitiga o faʻamaʻi pipisi, o vaega nei o fualaau oona ua faʻaaogaina:

  • analgesics. O pills e le toe faʻafoisia le tino, ae latou te fesoasoani e sao mai se osofaiga ogaoga o le tiga,
  • enzymes. Faʻaititia le avega i luga o le tino ma taofi le faʻafefe o le ita,
  • faʻasolosolo faʻasolosolo faʻaitiitia vomiting,
  • antidiarrheal,
  • atacids e faʻaitiitia ai tiga
  • visecretory fualaau faasaina ua faatonuina mo le solia o le galuega faalilolilo o sulu o le taga gastric,
  • o vailaau faʻamaʻi e faʻaalia mo le tuufaatasiga o faʻamaʻi ate ma isi faʻamaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, cholecystitis poʻo le faʻamalolo. E mafai ona faʻaaogā faʻamaʻi faʻamaʻi faʻasamaʻi i foliga o inisiua.

O le fea fomaʻi e tatau ona ou alu i ai?

E iai faʻamaoniga manino o le tino pancreatiti o loʻo taʻu mai ai le manaʻomia o se fesoasoani faʻapitoa. E aofia ai mea nei:

  • tiga faʻamau i le umbilical region, lea e amata i le itu tauagavale. O le tuiina poʻo le tipiina o le tiga e mafai foi ona aliali i le pito i luga o le manava. O le tiga o le tiga e faateteleina pe ae taoto i lou tua, faapea foi ma le taimi e ai ai meaai ma ava malosi,
  • vomani ma le le mama o le gaiola faasee,
  • maualuga le vevela
  • afaina
  • manava manava ma le le mama o meaai e leʻi faʻaaogaina.

A oʻo mai uluaʻi uiga mataʻutia, talanoa i se fomaʻi. O lenei tagata poto faapitoa o loʻo auai i le tofiaina o suʻega muamua, o le suʻesuʻeina ma le fuafuaina o lona mafuaʻaga. Muamua lava, e tatau i le fomaʻi ona aoina faʻamatalaga faʻamau.

E fiafia o ia i le taimi ma a maeʻa ona oʻo mai ai ni uiga le lelei. E taua foi mo ia le faamaninoina o le ata o le togafitiga. O le faʻamaoniga o faʻamaʻi faʻamaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻalavelave i le gaioiga o le ate, manava, ma duodenum, e taua tele.

Ina ia iloilo le natura o le faamai o le pancreas, o suʻega nei o loʻo faia:

  • iloiloga lautele. E aofia ai le suʻesuʻega o le toto, urine, faʻapea foi ma se electrocardiogram. O se suʻesuʻega o le loto e fesoasoani e vavalalata ai faʻamaʻi e pei o le fatu fatu ma le angina pectoris,
  • · Iloiloga o meaola o meaola (enzymes, protein atoa, glucose),
  • kopi. O le suʻesuʻeina o fecesi e mafai ona faʻaalia ai le i ai o filo e leʻi faʻaaogaina ma le paʻu o gaʻo,
  • E mafai ona faʻaalia le tino o gaʻo o le manava e faʻaalia ai faʻafitauli faʻaleagaga, faʻapea foʻi ma le i ai o kume ma tumutumu faigamalo,
  • faʻasologa o le manava.

I le i ai o le pancreatitis e masani ai, faʻafitauli o meaʻai ma patho o loʻo aʻafia ai le gastrointestinal tract (GIT), o le fomaʻi e faasino le tagata maʻi i se gastroenterologist. O se tagata tomai faapitoa o le a fesoasoani i le atiina ae o taumafa lelei, ma maua ai le fua saʻo ole vailaau eletene.

O nisi taimi o gaioiga faʻaleagaina i pancreas e aʻafia ai le tamaʻi motu, lea e maua ai hormones. I lenei tulaga, o le a fesoasoani le fesoasoani a se endocrinologist. E mafai e le fomaʻi ona fautuaina le togafitiga o le homone. O tagata maʻi maua i le maʻisuka o loʻo tuʻuina atu i luga o se teugatupe faʻasalalau ma o latou tulaga e mataitu. E mafai ona manaʻomia togafitiga i le inpatient i le endocrinology.

Afai o le togafitiga e aofia ai le taotoga, e le mafai ona e faia e aunoa ma le feutagai ma se fomai tipitipi. E le gata i lea, o le a manaʻomia lana fesoasoani i le siakiina o le tino pancreatitis. E mafai foi ona manaʻomia togafitiga faʻasolosolo pe a fui e maʻa maa o le gland mo alavai, tumutumu, tumutumu, ma le manaʻoga e aveese se vaega o le okeni.

O faʻalavelave ua le amanaiaina o faiga faʻaleagaina i le pancreas e mafai ona mafua ai le atinaʻeina o faigamalo. O le CT scan, a MRI scanner, o le ultrasound scan atonu e manaʻomia e faʻamaonia ai le siama. I lea ituaiga atinaʻe, o le a manaʻomia se faʻatalanoaga ma se fomaʻi.

Faʻamaʻi faʻamaʻi

Afai e le galue le pancreas, o le faʻaogaina o le gaioiga ma le metabolism i le tino ua matua faʻalavelaveina lava. Afai e te faʻatagaina le faʻaleagaina o togafitiga, e mafai ona taʻitaʻia ai iʻuga ogaoga, e manaʻomia ai tapulaa tumau i meaʻai, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina o fualaau aina i le olaga atoa.

Afai e gauai atu se tagata i lona soifua maloloina, o le a mafai ona ia iloa le atinaʻeina o suiga faʻapitoa i le tino i se taimi vave. I le tulaga o le faaletonu i le galuega o le exocrine, o le manaʻoga e sili ona leaga i tagata mamaʻi, ma le gasegase ogaoga e foliga mai e itiiti lava le galue faaletino.

Aʻo faagasolo le faagasologa o le faʻaleagaina, e le mafuatiaina le faʻavaivaia, faʻavaivaia, le faʻalavelave vaivai, taʻavale, faʻasalaga, ma le nofoa faʻamalosi e faʻalavelave. O le faʻamaʻi e afaina ai le tulaga masani, ma faʻaosofia foi le le mautonu mai le faʻaogaina o le tino.

I le aluga o taimi, o le manava manava ua aliali mai, lea e faʻaalia i le suavai suamalie ma le susulu o le manogi, manogi manogi, faapea foi ma le le mama o meaai e leʻi faʻaaogaina. O faʻalavelave i le galuega o le pancreas e faʻapitoa pe a fai o se toilalo e iloa i le taimi, ua faʻatuina se mafuaʻaga ma toe faʻaleleia togafitiga.

O le pancreas o se okeni vaivai lea e faʻaalia i mea oona ma mea e sili ona lelei e mafai ona oʻo atu ai i le tele o le tino oti. O vaega oti o le okeni ua le o toe faʻafoʻisia, ae ua suia i le fesoʻotaʻiga. Ae le mafai e le tino o le tino ona faatino galuega masani o le gaosia o le hormone ma le faʻalaumalie.

Faʻatasi ai ma togafitiga mulimuli ane o le pathological, o le aofai o le paranoyma o le masani masani o loʻo faʻaitiitia, ma o le maʻi o loʻo maʻi le alualu i luma. Pe a faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi i le amataga o le faʻagasologa, e mafai lava ona toe faʻafoʻisia le gaioiga o le pani. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia mea nei:

  • tausisi i se taumafataga ua faatonuina e se tagata tomai faapitoa,
  • suiga o olaga, e aofia ai le lafoaia o masaniga leaga,
  • aveina o vailaau faatonuina e se fomai,
  • gaioiga faʻaletino lelei.

O le a le mea e fai e togafitia ai le pancreas? Ina ia faia lenei mea, o le ae manaomia le suia tele o lou olaga. O lenei mea e sili atu i le faʻaaogaina o le ava malosi. Ova malosi e mafua ai le faaleagaina o toto toto e maua ai mea aoga i le pancreas.

E le gata i lea, o lenei toxin e afaina ai tino ola tino. Ia mafaufau nei i fautuaga a fomaʻi oe sili ona aoga i le togafitiga o maʻi eseese. Muamua, seʻi o tatou talanoa e uiga i suiga fibrotic i le pancreas.

I le na o le tuʻuina atu, o suiga ia o le tino e tupu mai ona o le sui o sela lelei i ni mea e le o galulue faʻatasi. O se faʻalavelave faʻapitoa e faʻaalia i le tino o le manava, o le paʻu o le mamafa, o le tiga, ma le faʻamaʻaloga, o le taʻavale i totonu o le manava, o le ulu, vaivaiga lautele. O le Pancreosclerosis e oʻo atu ai i le atrophy o tisipesa glandular ma fesuiaʻi suiga i le parenchyma.

Fibroma o se maʻi vaivai e tupu malie lemu ma e le taitai atu ai i le gaogao. Afai e laʻititi, ona oʻo lea mo se taimi umi e le popole ai le tagata maʻi i soʻo se uiga. I lenei tulaga, o le togafitiga e mafai ona iloa mama i se faalavelave faafuaseʻi i le taimi o faʻataʻitaʻiga o ultrasound. Afai e ola le neoplasm ma amata ona faʻapipiʻi vavalalata vavalalata, o faʻamaoniga nei e aliali mai:

  • tiga
  • lanu
  • taoto ma vili
  • lagona poʻo le manava.

O le faavae mo togafitiga o suiga fibrotic o le fesuiaiga o togafitiga. Faʻalagolago i le maualuga o le faaleagaina o le okeni, ua filifilia se fualaau faasaina ma lona vailaau. I le tulaga o le le atoatoa o le gaosiga o enzymes, o loʻo faʻaalia ai faʻafitauli o le enzyme. O togafitiga faʻapitoa e aofia ai le faʻaaogaina o vailaʻau faʻamaʻi ma vailaau faʻasaina lea e faʻaleleia ai le motusia o le gastrointestinal.

O nei neoplasms mafolafola e faia i sel epithelial e faʻapipiʻiina ai le puipui i totonu o se atigi pusa. Ae o le pancreas o se okeni popo. E mafai faapefea e polyps ona faia i totonu? O nisi taimi o tuputupu ae e mafai ona aliali mai i le pancreatic ducts, ae o latou tagata faapitoa e faatatau i kume.

Faailoga o le polyps i le pancreas e pei o le faʻaalia o le pancreatitis e masani ai: tiga i le pito i luga i le tauagavale, paʻu, gaioiga, le mamafa, fale le mama, afaina. Afai o le faʻavae ua faʻatuina i le siʻusiʻu o le pancreas ma aʻafia ai ia sene beta, o faʻaalia faailoga o le maʻisuka o foliga mai: o le galala tele, faʻaoga faifai pea, le manuia lautele lautele.

Togafitiga e faia faʻatasi ma le fesoasoani o se togafitiga faʻapitoa. E masani lava, o tagata gasegase ua talosagaina ina ia maua se vaega o le vaega na aafia o le pancreas. O le taotoga na o le pau lea o le auala e tausia ai le soifua maloloina ma polyps pancreatic. Ae ui i lea, e oʻo lava i le faʻamaeʻaina atoatoa o le tuputupu ae e le maua ai le tasi pasene pasene le faʻamautinoaga o le a le toe i ai.

O le taotoga o le pancreas o se faʻalavelave faʻalavelave, ona o le vaivai o le parenchyma ma le tulaga ese o le nofoaga faʻa-natura. Fale faʻaonaponei faʻaaoga faʻaaoga tekinolosi. E matuā saʻo ma e faʻaleagaina ai le tino.

O se taotoga e le o lona uiga o se vaifofo atoatoa, e mafai ona toe foʻi. O le tagata gasegase e tatau ona siaki e le fomaʻi i taimi uma, suʻesuʻeina ma togafitiga. O le le mautonu o le fautuaga faafomaʻi ua afaina i le oti.

O le faagasologa o le sosolo ua taʻua o le "fasioti tagata lemu," talu ai ona o se taimi umi lava. O le falemaʻi e fesuiaʻi ma e ono fesuisuiaʻi i tagata taʻitasi e faʻalagolago i le nofoaga o le neoplasm. Faailoga masani e aofia ai le tiga o le tino, paʻu o le paʻu faafuaseʻi, le mamafa i le itu tauagavale o le hypochondrium, vaivaiga lautele, le fiafia, valevalenoa.

O le masani sili ona taatele o le pancreatic head cancer. I lenei tulaga, o le faapipiiina o le mea e le fiafia ai, o le faaputuputuina o le vai pancreatic ma le fibrozo. O le tino o le tino e mafai ona oʻo atu ai i le faateleina o le ulu o le pancreas. O mafuaʻaga o le kanesa e aofia ai le pancreatitis, maʻi o le maʻisuka, gaʻo, ma le ulaula.

O le kanesa o le Pancreatic o se tasi o ituaiga sili ona malosi o oncology. O le togafiti togafitiga lelei o le aveeseina lea o le paʻu oona ma atili faʻafefe ai le mea na afaina ai. Ae o lenei auala e faʻaaogaina i na o le 0 ma le 1 o le kanesa; i isi tulaga uma lava, o togafitiga tuʻufaʻatasia e faia.

O le a se mea e mafai ona faia i le fale?

Afai oe popole e uiga i le pancreas, e le mafai ona e le amanaʻia faailo o le tino. Faʻamamaina o le okeni, o foliga vaaia e aliali mai: ua tiga le manava, ua malepelepe le nofoa, o le soifua maloloina lautele. Ina ia feagai ma faʻamaoniga le lelei, o fesoasoani mai agaifanua masani ma agaifanua o le a fesoasoani.

I nisi tulaga, faatasi ai ma se faʻavavega o pancreatitis, e fautuaina e saili fesoasoani faafomaʻi. Ae o nisi tagata gasegase ua leva ona ola faatasi ma lenei maʻi ua sili ona manaʻo e togafitia i latou i le fale. I le aso muamua o se osofaiga, e tatau ona e musu e 'ai meaai. Ma e le tatau ona e teena le vai.

E sili le inuina o le vai e aunoa ma le kesi ma le susu. I le aso lona lua, afai e te lagona le lelei, e mafai ona e faaopoopoina soupasi fufuluina fualaʻau i luga o le piko o moa, pateta paluga, fasi tila manu i le meaai. I aso o loʻo mulimuli mai, e mafai ona e faaopoopo i ai le siʻisiʻisi o le siʻi, fualaau aina ma le berry compotes ma le tilo, paluga tao poo pears i le lisi.

Faʻasuala ma vili, ua fautuaina e ave Tserukal. Ina ia faʻaitiitia le maualuga o le kulimi chlorūlini i totonu o le manava, e mafai ona e ave omeprozole. O le Pancreatin o le a faʻaitiitia ai le faʻasologa o enzymes e le pancreas, ma faʻamautinoa ai le filemu o galuega. O nisi fomaʻi e faatonuina se fofo e tusa lava pe faʻaipoipo, ae leai ni faʻamatalaga faʻamaʻi e uiga i le saogalemu o le faʻaoga.

E mafai foi ona faʻaogaina togavao e toe faʻafoʻi ai le pancreas. O ia laau totino ei ai sona aoga aoga i le galuega a le okeni:

  • vai suamalie
  • birch leaves
  • wormwood
  • bean pods
  • suauu o sana,
  • fualaau faila
  • tina,
  • fagu auro
  • Japanese sophora
  • lapisi.

O le fua mo le sauniuniga o vailaau faʻafefiloi e faʻavae i luga o laʻau e sili ona talanoa ma se tagata tomai faapitoa. E matua taua lava le mafaufau i aso e muta ai laau totō. O le faʻaaogaina o masini alumini mo le sauniuniga o vailaʻau e matua faasaina. Faʻataʻitaʻi le faʻaaogaina o le chamomile i togafitiga o faʻamaʻi pipisi.

O le vao e lauiloa mo ona anti-inflammatory, antimicrobial, analgesic, ma mea faʻamaʻi faʻamaʻi. E faʻateleina le faʻafouina o le faagasologa o le toe faʻafouina. O mea totino uma o loʻo faʻaalia i le laʻau o le chamomile. O meatotino aoga e sili atu pe afai e te fausiaina vao i totonu o se vevela. Faʻaaoga e tatau ona tasi pe faalua i le aso.

E mafai ona ou faʻaumatia faʻamaʻi faʻamaʻi maʻi? E mafai lenei mea i le vave iloa o togafitiga ma le tausisia lelei o faatonuga uma a le fomaʻi. Paʻu i totonu o le manava, manava, manava, afaina, vaivaiga, le mautonu e mafai ona talanoa e uiga i le leaga o le galuega o le pancreas. E le mafai ona toe faʻafoʻisia le gaioiga o le tino i na o fualaau faasaina. E tatau ona e sui lou olaga, suia lau meaʻai ma faʻaumatia amioga leaga.

Auala e togafitia ai le pancreatitis

O lenei faʻamaʻi e fai pe a faʻafefeteina le tino o le tino ma faʻaaogaina le okeni. Afai tatou te talanoa e uiga i pancreatitis ma ona togafitiga, ona faalagolago lea o mea uma i le fomu. Afai o se tagata e laititi, o le a vave ona tuʻuina i le falemaʻi, e faʻataʻitaʻiina se kululu. I le faifai pea o le mumu o le gland e faasolosolo malie lava, a maeʻa ona talanoa i se fomaʻi ma fuafua le faamaʻi, e mafai ona togafitia le pancreatitis i le fale. O tagata e iai ni suiga e mafai ona faʻataʻitaʻiina ai fualaau:

  • faʻamaʻi
  • antispasmodic,
  • enzymone
  • vailaʻau
  • toe faʻaleleia le microflora o le intestinal.

Togafitiga o le Cancer Pancreatic

O maʻi leaga e le masani ai. E pei o le uila, vevela ma siama e tupu i totonu o mea o loo siomia ai, o se tagata ua i ai le tiga, faalavelaveina o ala, inu o le tino. Togafitiga o le kanesa o le pancreatic, lipomatosis e masani lava ona faia e ala i le auala e faatino ai, pe a leai se metastasis. Ina ia faʻamalieina le tiga, e mafai e le fomaʻi ona faʻatonuina ia analgesics, antispasmodics, ma papalama eletise e faʻaleleia ai le faʻamalositino.

Aoao atili e uiga i maʻi o le kanesa o le pancreatic - o faʻamaoniga muamua ma le maʻi.

E faʻafefea ona togafitia le pancreas i le fale

E te masalomia o le gaioiga o le okeni e le afaina? Uluaʻi faailoga o le maʻi o le pancreatic? I le taimi e mafai ai, e tatau ona e siaki le tino. E faapefea ona togafitia le pancreas i le fale? Fautuaga:

  • teena meaai mo le itiiti ifo ma le aso,
  • inu vai inu alkaline
  • faaaoga le malulu i le manava e aveese ai le mafuaaga o le tiga,
  • afai e le i muai faatonuina ia fualaau faasaina, e mafai ona e inu Papaverine poʻo No-shpu,
  • faʻatasi ai ma le pancreatitis masani i le taimi o le faʻamagaloga, ua fautuaina e inu Almagel A, fualaʻau e faafaigofieina ai le faʻapalaina o meaai.

O nisi taimi e le mafai ai ona faʻaaogaina ni faʻalogona le lelei, e mafai ona togafitia le ate ona o le taumafa. I le popofou o le vevela o le pancreatitis, e taua le tausisia o le anapogi. E faatagaina e inuina vai inu, pulupulu pulupa, vaivai lauti. Vaega o le taumafa mo le mumū o le pancreas:

  1. E mafai ona e amata taumafa mai le 4 aso talu mai le amataga o le matelaina o le fiaʻai.
  2. Mo togafitiga manuia, e taua tele le faʻaaogaina o meaʻai e faʻaleleia ai le gaosiga o enzymes ma le fausia o le kulimi mai le taumafataga.
  3. O oloa e tatau ona fufulu pe vela. E le taliaina le kuka, ulaula, faʻaaogaina le meaʻai.
  4. E le fautuaina le suauu ina ia togafitia togafitiga faʻamaʻi - a leai o le a faʻaleagaina ai.
  5. O nisi o oloa e mafai ona faatagaina i le taimi o togafitiga: cereal, sou o le noodle, meaʻai aano, iʻa, falaoamata kulimi mama, nate tipi, fuamoa omeletini, pateta, kāloti, sisi fale.
  6. Faʻasalaina: palu faʻasusu, ulaula masi, meaʻai, sukalati, falaoamata falaoamata, soda, radish, turnip, fuamoa fuamoa uma, aano o manu, ma isi mea faapena.

Vailaau

O vailaʻau faʻasoifua maloloina o se vaega tāua o togafitiga faʻafefesa ma puipuiga. O le latou mauaina e mafai ai e oe ona faʻaumatia le tiga o se natura eseese, faʻamaonia le galuega o le gland, faʻaleleia le faʻafefe o meaʻai, ma totogi mo le le atoatoa o le endocrine. I vailaau, o vailaʻau nei e faʻaaogaina e togafitia ai le pancreas:

  1. Faʻafitauli tiga, antispasmodics. E mafai ona avea Baralgin, No-shpa, Papaverin. Latou te faʻalelei atoatoa, ae maua se aafiaga le tumau.
  2. O vailaau o le Enzyme e mamanuina ai le gasegase, faafaigofie le galoina o meaai. Latou te fesoasoani foi e faʻaitiitia le tiga ona o le faʻaitiitia o le mamafa i luga o le gland. O nei: Pancreatin, Festal, Mezim.
  3. Anetusi. O vailaʻau e faʻaaogaina mo le solia o le galuega o le exocrine o le gland, e tatau ona faʻaitiitia ai le gaosia o le kulimi hydrochloric. O nei: Almagel, Maalox, Omeprazole.
  4. Fualaau faaopoopo mo togafitiga faʻamaʻi. Mo le toe faʻafoʻisia le masani o le tino, choleretic (Allohol), vailaʻau, vailaʻau mo le manava, inu, vitamini, hormones e mafai ona faʻatulagaina.

Fofo faʻapitoa

Afai o le okeni o le digestive system ua amata ona mu, amata ona tiga, galue le lelei, e mafai ona e fesoasoani i le tulaga aoao ma vave le faagasologa o le faamalologa e ala i metotia talafeagai. O isi togafitiga o le pancreas o le a le afaina tele ai isi tino o le tino, e mafai ona faʻaaogaina e tamaiti ma e oʻo lava i fafine maʻitaga. Siaki nisi o fualaʻau lelei:

  1. O le patate juice ei ai lona aafiaga aoga i le okeni. Ina ia saunia, ia faʻafefe fualaʻau mata, faʻapalapala le vai faʻaaoga fua masani. Faaaoga ni nai itula ao leʻi faia se taumafataga o le 100 g.
  2. O nisi laau totō, mo se faʻataʻitaʻiga, Ierusalema atisichoke, e mafai ona faatumauina le tulaga o le maʻi ma faʻaitiitia le tiga. E tatau ona eli i fafo le 1 tuber i aso uma ma 'ai ai fou.
  3. E mafai e le Propolis ona faʻaitiitia le eletise o le manava, puipuia ai le fausia o gallstones. E tatau ona tipiina, fasiina mo le tusa o le itula, ona feanu lea.

O lenei oloa taua e fautuaina mo le faʻaaogaina i le taimi o le gasologa o le taimi, e toe faʻafoʻi ai le tino pe a uma le fiaai. Afai e leai ni osofaʻiga o le maʻi, e aoga le 'ai o le falala, meaʻai, masipa mai le cereal. Oona mo le togafitia o le pancreas e lelei lava o se teuteuga. E fesoasoani i le vave faʻamalosea o ala, taofi le tiga. O se elixir aoga mo le togafitia o se okeni ua saunia e pei ona taua i lalo: fofola se ipu malamalama o le fatu i se lita o vai, sasaa le susu i totonu o se vai vevela, tuu e tipi. Inu i aso uma mo le ½ cup.

Afai e te le iloa le auala e toe faʻaleleia ai lou faʻaaogaina auala faʻaoga saogalemu, faʻamalosi lauʻau. O tagata malolosi e faʻaaoga le suasusu vaovao, lea e mafai ona faʻaleleia ai le toe faʻaleleia o siama ua faʻamaina, faʻaleleia manaoga, ma faʻasaʻo le tiga. O le fua mo le teuteuina o le meaʻai: tipi aʻa, lau, sasaa vai vai (4 sipuni), tuʻu ai. Inu i le aso mo le ¾ cup - 3 taimi. E i ai isi mea aoga aoga mo le pancreas, mo se faʻataʻitaʻiga, Rhodiola rosea, vormwood oona, immortelle, pasili.

O le puipuiga e faigofie atu nai lo le togafitiga

E faʻapefea ona togafitia maʻi pipisi e faʻavavau? Ina ia aloese mai na fesili, e tatau ona e tausia lou ola maloloina. Lelei e puipuia se faʻamaʻi nai lo le togafitia. E taua le pipii atu i manatu autu:

  1. Meaʻai eseese. O se mea taumafa taumafa e fesoasoani e puipuia ai mai ituaiga o maʻi ma maua ai le tino ma mea uma e tatau ai vitamini ma minerale.
  2. Aloese mai le taumafaina o gaʻo, falai ma meaʻai vevela. Ioe, o le tuueseina o se mea falai e faigata. Ma aua le faʻaaogaina e oe le avanoa e 'ai ai meaai faʻafefe. E le tatau ona e faʻaleagaina, ona fai mai lea o le pancreas "Faʻafetai."
  3. Leai se meaai anapogi. Ua uma ona faamaonia i le lalolagi atoa - o le faʻaaogaina o meaʻai vave e lamatia ai le tele o meaʻai, o le faʻavaeina o palestarala i totonu o toto toto, faʻalavelave fatu, ma isi.
  4. Matou te taumafai e aloese mai le taumafa. E sili le lelei ona 'ai sina mea e sili atu nai lo le tele ma seasea.
  5. Matou te taumafai e aua nei popole ma aloese mai tulaga popole. Soo se mea faʻafiafia e aafia ai le tino atoa o le tagata. O totoga i totonu e afaina ai le lagona, ona o le mea e mafai ai e le pancreas ona mumū.
  6. Faatapulaa le taumafa ava malosi.

O tagata e togafitiga togafitiga ma faʻaaoga vailaau faʻamaʻi poʻo vailaʻau faʻamalolosi e tatau ona mataʻituina pea lo latou ola maloloina. O le tagofia o fualaau faʻamalosi malolosi e mafai ona tuʻu ai se faailoga i luga o soʻo se totoga i totonu.

Pancreatitis ma ona ituaiga

Pancreatitis e mafai ona tupu i ni mea se lua:

O ituaiga taitasi uma e manaomia ai le gauai faapitoa ma e aofia ai le tele o foliga. Mafaufau i se pancreatitis. E tulaʻi vave ma e leʻi fuafuaina. O le gasegase o le faʻamaʻi ma le tiga e faʻalagolago i le gafatia o le tino e tali atu ai i fualaau oona. E le gata i lea, o le mafai gafatia o le puipuiga o le faʻaaogaina o faiga faʻafesoʻotaʻi e taofiofia ai le faʻaogaina o le faʻaogaina o mea leaga, o le ai ai se taua taua i lenei.

Le togafitiga o le tino pancreatitis e ese mai le masani ai. O le taunuuga o le faamai o le a faalagolago i le tele o mea. O le foliga laititi e sili atu le faigofie ona togafitia, ma e tele se avanoa e faʻaumatia ai e faavavau. Ole taimi e manaʻomia ai togafitiga uumi, ma le puipuiga mulimuli mai o le a sili atu le faigata nai lo le i ai o se foliga lapopoa.

Faailoga o Vai Pancreatitis

E le mafai e le faʻamaʻi ona paʻu e aunoa ma se laina, ae o loʻo i ai se numera o mea faʻapitoa. O nei:

  1. O le tiga tele i le pancreas. O faʻamaʻi tiga e mafai ona tuʻuina i tua, o nisi taimi e tiga uma le manava.
  2. Vomiting, gasegase, ma le leai o se manaʻo e mafai.
  3. O le toto toto e maualalo.
  4. Faʻafitauli o le respiratory.
  5. Tachycardia.

Afai e matauina e le tagata maʻi le tele o faailoga o loʻo i luga - e le mafai ona tuai se asiasiga i le fomaʻi. O togafitiga faʻapitoa e fesoasoani i le faʻamalolo ma faʻagalo le tiga.

Tausaga masani

Afai o le faʻamaʻi ua fai ma foliga masani, o lona uiga o lona uiga e faʻatasi ma le tamaʻi pathogen, o le maʻi o le a faʻaalia lava. I le leai o ni mea e faʻaleagaina, o le a ia faʻamagaloina. O lenei pancreatitis e aofia ai le tele o suiga le lelei i totonu o le tino. O nisi taimi, o se taunuuga, o le uʻamea ua faʻaumatia atoatoa, ma o le faagasologa o le mumū e oʻo mai i se tulaga e leai se toe foʻi mai.

E masani lava, o le maʻi e maua ai se foliga masani pe a oʻo mai faʻamaʻi o le maʻi mo le silia ma le ono masina. O le tiga e tutusa lava ma le auala vaʻaia. O le mea moni, o loʻo i ai le tele o foliga e iloagofie ai lenei fomu:

  • Paʻu paepae i luga o le laulaufaiva.
  • E faʻaititia le mamafa o le tino.
  • E leai se paʻu o le paʻu ma e vaivai.
  • O tulimanu o le gutu e ufiufi i tamai vaʻavaʻa.
  • E mafai ona maua i luga o itu ma le pusa le afaina o le eleele.

Taʻiala mo togafitiga

E faʻapefea ona togafitia maʻi pipisi e faʻavavau? Aʻo le i faia togafitiga, e le gata e tatau ona iloa e le tasi ona mataupu faavae, ae ia maitauina.

  • Mataupu Autu 1. O togafitiga e tatau ona masani.
  • Mataupu Autu 2. Afai o le pancreatitis oona e mafua ona o le ofo, o le mea muamua lava e fai o le tagofia lea o vailaʻau talafeagai ina ia taofia le fausia o le vaʻaia.
  • Mataupu Autu 3. Tipiʻi i meaʻai faʻatulagaina ma mulimuli i fautuaga uma a le fomaʻi.

I le noatia ma le fai fuafua i nei fautuaga faigofie, o togafitiga o le ai ai se taunuuga lelei ma le gaosia.

E mafai e togafitiga ona faʻaumatia faʻamalosi pancreatitis?

E mafai e le pancreatitis ona faʻamalolo e faʻavavau? Faʻamatalaga mai tagata atamamai e faʻapea o le faʻaumatia o pancreatitis e faigata, ae mafai. E tatau ona tatou mafaufau pe faapefea ona faia lenei mea. O le mea moni, o le faʻaumatia o pancreatitis maoaʻe e faʻavavau e faigofie nai lo taimi masani. E taua le manatua o se faʻamaʻi i le faʻamagaloina e matua faigata lava ona togafitia. Ma o lenei faagasologa e manaomia ai le malosi tele ma le onosai. O le mea lea, o le a tatou nonofo ai i itu e sili ona taua e iloa ai pe mafai ona faʻamalolo e faavavau le pancreatitis.

Manatua! Afai e mafai ona faʻafeiloaʻi le maʻi faʻamaʻi i se tulaga o le faamagaloga, ona faia lea o puipuiga e uiga ile pancreatitis, e mafai ona galo. E faigofie! Matou te faʻateʻa ese faʻamaʻi o le faʻamaʻi - matou te faatea ese ia lava.

E faapefea ona togafitia se foliga masani?

E faʻapefea ona togafitia le pancreatitis tumau e faavavau? Togafitiga e tupu i laʻasaga, i le tausisia o fautuaga uma a le fomaʻi ma i lalo o lana vaavaaiga. Muamua, tatou te vavaeeseina mea e mafai ona faʻaosoina ai se maʻi.

  1. Matou te faʻaumatia faʻamaʻi e mafai ona aafia ai le gaioiga o le pancreas. Muamua lava, e tatau ona e gauai atu i na gasegase lea e mafua ai le ufiufi o le mea e le fiafia i ai lenei okeni.
  2. Matou te fesoasoani i le galuega o le gland e ala i le faia o tapenaga sauniuni. O sea gaioiga o le a fesoasoani i le toe faʻafoʻisia o le pancreas.
  3. Afai e tupu le tiga, matou te ave ni meaʻai. O le tiga o le a mafua ai le gaogao ma faʻafefe ai le tafe mai lenei okeni, ma e le lelei tele.

Ona matou ave lea o vailaau ua faatonuina e le fomai, ma o loo matou i lalo o lana vaavaaiga. Matou te faia i taimi uma ni suʻega ma fai se vailaʻau o le pancreas. Tatou te fesoasoani i le tino e toe faʻafoʻiina e ala i le faʻaaogaina o vailaau faʻate.

Matou te togafitia se foliga tele

Ina ia aloese mai le pancreatitis, ma sina tiga itiiti i le pancreas, e tatau ona e faafesootai se fomaʻi. Faatasi ai ma togafitiga talafeagai, o le a ia faatonuina le togafitiga saʻo ma faatonu ai fualaau. O le tagata gasegase lava ia e mafai ona aʻafia le ala o le faʻaleagaina o le faʻaoga. O faʻamaʻi faʻamaʻi ma le faʻamaʻi atoa e mafai ona faʻaitiitia e ala i le mulimulitaia o tulafono faigofie e tolu:

  1. Fiafia. E le mafai ona faʻamafanafanaina ni mea vaivai! Ae o se faʻamalosi malulu e lelei atoatoa i le tau faasaga i le mumū.
  2. Le manava vaivai. Faatasi ai ma se faʻavavega o le faʻamaʻi, e sili atu le nofo fiaʻai mo se taimi, ona e alu ai lea i se taumafa lelei. O lenei mea o le a fesoasoani e faafaigofieina ai le galuega a le pancreas ma fesoasoani i se vaega o le avega.
  3. Malo malolo. O le tausisia o le moe e malolo o se isi fesoasoani i le tau faasaga i maʻi.

Togafitiga e manaʻomia ai le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaina ma faʻamaʻi. O loʻo tuʻuina mai e le vaega mulimuli:

  • Faʻaleleia o musele mumu o le biliary tract ma sphincter, lea, i le isi itu, e maua ai le faʻamamaina o kesi o le gland mai le talo.
  • Faʻaitiitia i se faʻamaʻi tiga.
  • O le mamafa i le manava ma le duodenum ua faaitiitia.

E mafai ona aofia i le togafitiga togafitiga faʻamalosi. O le taimi lea e faʻapipiʻi ai le tagata gasegase i fofo fofo. O lenei fuataga o gaioiga e fesoasoani i le faʻaumatia o le vomiting, lea o loʻo i ai i le taimi o le faʻaogaina o le faʻaogaina. E mafai foʻi ona faʻataʻitaʻiina fualaau faʻatau. Latou te fesoasoani e faʻamamā le tino o toxins. Ma o le mea moni, o vailaʻau e aofia ai le aveina o le tele o vailaʻau faʻamalosi.

O togafitiga faʻapitoa e matua oʻo lava i le togafitiga. E naʻo faʻamatalaga e pei o le tupuga o abscesses, peritonitis, totoga, pancreatic necrosis.

Polokalame Pisreatic Diseases and Treatment Principles

O le pancreas i le tino e nafa ma le gaosia o enzymes digestive ma insulin. O le taumafaina o gaʻo, taumafa mamafa, faʻaaogaina o fualaau faasaina, ava malosi e oʻo atu ai i faʻamaʻi eseese o le tino.

O le pancreatitis sili ona taatele e masani ona faʻafefeteina le gland.

I le pancreatitis masani, o le manava e faʻavauvau i taimi uma, fulafulaina, taʻavale, gaioiga, ma vaivai. O aʻafiaga e fesoʻotaʻi ma maʻi faʻamaʻi ona o le le lava o le gaosiga o enzymes. O faʻalavelave faʻafuaseʻi o le faʻamaʻi e masani ona tupu. I totonu o le pancreatitis, o loʻo matauina ai ua afaina le gland, faʻalauteleina, tigaina tiga. A aunoa ma le fesoasoani faafomaʻi, o loʻo i ai se maualuga maualuga o le oti mai le necrosis pancreatic.

O se umi faaumiumi o pancreatitis e mafai ona taitai atu i foliga vaaia o:

  • maʻa
  • u
  • maʻisuka malosi
  • tino oona
  • cancer - o se okeni okeni.

E faigata tele ona faʻamalolo faʻamaʻi faʻamaʻi ma faʻavavau, ma e mafai lava i se taimi vave. O suiga uma i totonu o le tino o le okeni e le mafai ona fesuisuiai, o lea e taua ai le togi o le malosi i le faatumauina o le galue ma taofia ai le alualu i luma o le faamaʻi. Aʻo leʻi amataina togafitiga, o suʻega toto mo enzymes, ultrasound poʻo le MRI o le gland e faia. O togafitiga e filifilia e tusa ai ma tulafono nei:

Taʻiala togafitigaItuaiga o fualaau faasaina
Faʻaitiitia le faʻaitiitigaFaiga Faalilolilo
Faʻaleleia o le DigestionEnzymes
Faʻamamaga tigaAntispasmodics
Faaitiitia o le inupiaSorbents, fofo fofo
Faaleaogaina o le mumūAntibiotics

I le tino o le maʻi, e faʻaaogaina se isi auala - "fiaai, malulu, filemu." O lenei mea e faʻatagaina ai oe e "faʻafefe" le faanununuina o le tino.I le tutusa ma soʻo se ituaiga pancreatitis, e tatau ona togafitia faʻamaʻi faʻamaʻi o le ate, vaʻa pilia, intestine, manava.

Meaʻai ma le suiga o le olaga

Afai e manaʻo le tagata maʻi e faʻamalolo le pancreas e faʻavavau, e tatau ona e amata i le faʻatulagaina o se meaʻai ma mulimuli i ai i taimi uma, e aunoa ma le toilalo. I le fale, o meaʻai e fesoasoani e faʻateʻa ese ai faafitauli faʻaogaina. O sini autū o le taumafataga:

  1. Aua le taumafa meaai vave. O meaai o meaʻai e aofia ai le tele o gasegase gaʻo, gaʻo manu maualalo maualalo lea e fasiotia moni ai le pancreas.

E taua le faatea ese o le atuatuvale, tuu le ulaula, inu pia. O le gaioiga faʻaletino faaletino o le a le mafai ai ona tulai mai se faafitauli matuia - o le tele o le gland. I osofaʻiga mataʻutia, e faʻaaoga ai le anapogi, mulimuli ane latou te 'ai meaai e leai ni meaʻai (cereals, pateta).

Tausiga togafitiga

O mataupu ogaoga o faʻamaʻi pipisi e togafitiga ma taotoga. E i ai tulaga e na o togafitiga faʻapitoa e mafai ona taulimaina ai le faafitauli, pe a faʻapea o le lamatiaga o le oti e maualuga. Faʻatasi ma tumutumu oona, o laulau o se ausilali i le natura - e taua le faia o le taʻavale e aveese ai le paʻu, ma lona le mafai ona gafatia, togafitiga o chemotherapy.

Aua e te faia e aunoa ma se taotoga mo le supporation o le gland ma le faia o foci o le necrosis.

O le taotoga o loʻo faʻamatalaina foi mo le taofia o le talo, le faʻamaʻi o le sphincter o Oddi, o le foliga mai o le tele o kystes, o le tino pala. O faʻatinoga e faia faʻatasi ai ma le faʻasalaga o le mea aupito maualalo o le tino, lea e fesoasoani e puipuia le manaʻoga mo le inisalini.

Faatasi ai ma le faʻalauteleina o paipa, e faʻaleleia alavai. E fesoasoani lenei mea e faʻaitiitia ai le mumu, fulafula o le palanyma okeni. Ua amata ona tatalaina, ma faʻapipiʻi. A maeʻa le taotoga, o se taumafa malosi e faʻamaonia, o le toe faʻaleleia e mafai ona oʻo atu i le 1-2 masina.

Laʻau togafiti

O togafitiga faʻapitoa e mafai ona tumau ai le soifua maloloina o le gland mo se taimi umi. I le amataga o lona toilalo, o meaai ma togafitiga o togalaau e mafai ona lava e taofia ai le gaioiga ma le umi o le faamagaloga. E mafai e le fomai ona fautuaina le aveina o ia tupe:

    Alfalfa infusion. E tatau ona aoina le mutia o le alfalfa fou pe malogo, sasaa se sipuni sipuni o meaʻai mata ma vai inu (300 ml). A maeʻa le afa itula, e mafai ona e amata togafitiga - e tatau ona e inuina le fua i sina sipuni i le aso atoa. O le vasega o le a 1 le masina.

E mafai foi ona e faia tapenapenaga fualaau mo le pancreas - mai le tina matua, St. John's wort ma mint, faapea foi mai le elecampane, valerian, violet, dill. Faʻaauau le faʻailoga mo le masina, pe a uma le 1-2 masina o se malologa latou te toe fai.

Isi suʻega

O le togafitiga o palu pancreatic o le lauiloa i tagata. O lenei mea totino e mafai ai ona e vave aveese le mumu, mo togafitiga o le a e manaomia ai ona fatu. A uma ona fufuluina, o susu o le a faʻafefete i le vai i le po, ona tumu ai lea i se mea e gaosia. Ma le isi, e tatau ona faʻamago le masini i le ogaumu i le 90% i le setete o le paʻu (e mafai ona e faʻamagoina le saito ao leʻi faʻafefe). O se teuteuga e faia mai le paʻu o le oat - 15 g o le paʻu o loʻo kuka i le 200 ml o le vai i le taele mo le 30 minute. E fesuiaʻi se tasi o le auʻaunaga, o le aso ao leʻi oʻo i taumafataga, inu 2 fesoasoani.

E mafai ona togafitia faʻamaʻi taimi faʻapitoa:

    faʻatau i totonu o le faleoloa mea masani e aunoa ma ni faʻaopoopoga,

Faatasi ai ma tumutumu oona o le gland, o lona gaʻo, e faʻaaogaina ai le suauu cumin cine. E ave i luga o le sipuniti tolu taimi / aso mo se taimi umi, o le oloa e leai ni faʻalavelave ma aʻafiaga i itu. E le gata i lea, o togafitiga aupito sili ona lelei o tagata o le tinolite o le propolis (aveese le mumū), o le taamilosaga o laei laiti (faaleleia metabolism).

Faʻataʻitaʻi tagata fomaʻi i le 'ai o fatu o le flax - sasaa soʻo se meaʻai ma se pine, lea e toe faʻafoisia ai le gaioiga o meaola uma. E le gata i lea, o lenei oloa e mafai ona faʻaaoga e faia ai le jalu. I totonu o se ipu vai e ave se sipuni e aunoa ma se mauga o fatu. E faʻafefiloi vaega, ona vevela lea mo le 10 minute. E le tatau ona faʻaaogaina le fualaau faasaina - afai e leai se cholecystitis gasegase, e inu soʻo faatasi ma fatu (pe a uma ona filiga). Ave se vaega na tuuina atu i luga o se manava gaogao i le taeao mo se taimi umi.

O le a se isi mea e fautuaina mai e fomaʻi masani?

O oloa o le tausiga o le beekeeping ua leva ona faatonuina mo tagata mamaʻi ma le pancreatitis ma isi pathoces pancreatic. O le jelly laititi, o se meaola malosi e iai le tele o elemene aoga, e fesoasoani faapitoa i le lelei. E aofia ai foʻi le enzyme amylase, lea e maua mai e le pancreas. Auala e faʻaaoga ai le tiloni tautupu e faapenei:

    solo i le gutu mo se sipuni tele tolu taimi / aso,

O le vasega o le 1-3 masina, pe a uma le masina e mafai ona e faia. Afai e afaina paʻu i le taimi o gasegase, ogaoga, e fautuaina e inu le kalama calendula tincture. 50 g fugalaau tutu i le 0.5 l o vodka i le pogisa mo le 2 vaiaso. A maeʻa ona faia se sipuni tolu taimi / aso. Afai e tele taimi e masani ona tupu ai, e fautuaina e kuka, inu vai o Eleutherococcus poo Echinacea i le faasologa lava e tasi.

Uluai tusiga masani

E mafai ona e saunia se vailaau mo le pancreas mai mea faigofie o loʻo i le umukuka. Mo se faʻataʻitaʻiga, fufuluina ma fusi 4 lelo i totonu o se mea e gaosi ai meaʻai, faʻaopoopo le 100 g o le pasesa ma le gaʻo gaosi lelei i le masini. Tuu le paluga i totonu o le pusaaisa, ave i luga o le sipuni aʻo leʻi 'aʻai. Faʻasalalauga taʻitaʻia tolu / aso. E iai isi togafitiga lelei:

  1. Sauerkraut. Faʻasusu le vai tipi o loʻo faʻatulagaina mai le taimi o kuka. Inu se sipuni tele i meaai, o le suavai o le a fesoasoani e faʻamaonia le aofaʻi o enzymes.

Soo se isi togafitiga e leai se aoga e tatau ona suia e se aganuu masani, ma e le tatau i se tasi ona galo se meaʻai - e oʻo lava i tusi sili ona lelei o le a leai se malosi pe a leai.

E faʻafefea ona faʻamalolo le pancreatitis masani e faʻavavau ma togafitiga faʻa-tagata

Togafitiga ma togafitiga faa-tagata e sili ona lauiloa i le faitau aofaʻi. E taua le manatuaina pe afai e tupu mai le pancreatitis, o le mea muamua lava e fai o le vaai lea i se fomaʻi. Togafitiga ma togafitiga masani e mafai ona na o le tuufaatasi ma fualaau. A leai, o le aoga o ia togafitiga o le a leai se mea. Pe o le a fesoasoani mo se taimi puupuu, ae o le a toe foi mai le faʻamaʻi. E le mafai ea ona faʻaaogaina vailaau faʻaleaganuʻu? E leai! O le natura o le natura na faia se faleteuoloa atoa o laau totino ma mea taua. O le mea lea, o le aveina o ia tupe o le a fesoasoani i le tino e toe maua ai lona malosi ma aveesea ai le faʻamaʻi.

O lea la, faʻapefea ona togafitia faʻamaʻi pipisi e faʻavavau faʻatasi ai ma togafiti a tagata? Faatasi ai ma faʻataʻitaʻiga lauiloa, o le sili ona lauiloa o:

  • Togafitiga ma laulaʻau lanu ma fugalaau. E sili atu le aoina o laumei i Aokuso, pe a tumu le vao i le malosi o le la ma faʻafefe uma ai le vitamini. Sasaa laulaau ma se ipu vai inu. Tatou amata mai le fua o le 1 tbsp. Aoina le sipuni i le 1 ipu (200 ml). Alu mo le 1 itula e fafa ai le meainu. Ona mo le 40 aso tatou te faʻaaogaina ai lenei faʻasoʻotoga faatolu i aso uma.
  • Paleni Barberry. Matou te saunia se teuteuga. Mo lenei, 1 tbsp. l sasaa le paʻu ma le vai inu (200 ml). Matou te talia 1 tbsp. sipuni aʻo leʻi 'ai.
  • Ina ia faʻamalie le tiga, e mafai ona e faʻaaoga le calendula tincture 2-3 taimi i le aso. O le fua mo le tasi dose o le 1 teaspoon.
  • Lemon Therapy. Mo ia togafitiga, o le ae manaomia le 1 kilokalama o nei fua, 300 g pasili, 300 g o keleni (ona lau laau lanumeamata). O mea uma e gaosi i totonu o se mea e gaosia ai le suamalie poʻo se mea e teu ai meaʻai ma faʻaaoga ai le paluga o le paluga 1 teaspoon aʻo leʻi faia se taumafataga. E le tatau ona sili atu ma le fa taimi i le aso.
  • Sauerkraut foi e aoga. E aoga tele ia te ia ma lana sua. O enzymes e maua ai lenei fuamoa o loʻo maua i le tele o vailaʻau o loʻo faʻaaoga e togafitia ai le pancreatitis.

Ae pe mafai faʻapefea ona faʻamalolo e faavavau le pancreatitis faʻatasi ma togafitiga faʻatoʻa? I totonu foi o le faletupe a le au fai togafiti o togafitiga o tagata, o ituaiga uma ia o togafitiga. E tele a latou meatotino: mai antispasmodic i le biliary. O mea nei e sili ona lauiloa:

  • Goose cinquefoil aʻa ma fugalaau fugalaau. O lenei aoina e fesoasoani i le togafitiga o le pancreatitis o le taimi masani. Ina ia saunia le fusi, e tatau ona e faʻafefiloi nei mea i mea tutusa ma sasaa i vai inu. A uma le itula e tasi o le afu, e mafai ona e ave le 100 ml i le aso.
  • Fugalaau o calendula, mamele oneone ma le tina. Sasaa vai inu (1 l) tolu sipuni o lenei faaputuga, faamama pe a uma le 1 itula ona ave lea o le 100 ml aʻo leʻi fafagaina faatolu i le aso. E mafai ona e faia se totogi ile masina ma le afa.
  • Tincture o laau i vodka. Mo le faʻafefete, mullein, o le mutia lanu samasama ma le chicory o loʻo faʻaaogaina. O mea taitasi e faʻaaogaina e 1 tbsp. l Liligi le aoina o le 500 ml o vodka. Matou te tuʻuina atu aso e 3 e faʻamalosi ai. O koneteina ma le afuafu e tatau ona puipuia mai le susulu o le la, lea o le a tatau ai ona tuu i se mea pogisa. O le mea e tupu mai ai e tatau ona faia aʻo leʻi 'ai. Totoga e mafai ona faʻaaogaina: 10 tuʻu ifo i le 100 ml o le vai.

E alu ese le pancreatitis e faʻavavau?

E tusa ai ma fuainumera o le soifua maloloina, o le pancreatitis e mafai ona mafai ona faʻatautaia i lalo o aiaiga nei:

  1. Faʻaaloalo ma le maʻi i faatonuga uma a le fomaʻi.
  2. O tagata o loʻo aʻafia e faʻavasegaina e le aunoa.
  3. O se asiasiga i se fomaʻi ma se faʻamaʻi e tupu i se taimi talafeagai.
  4. Togafitiga ma fualaau faasaina faatasi ai ma togafitiga faa-tagata.

E mafai ona e faʻateʻa ese le pancreatitis. E tusa ai ma faʻamatalaga o tagata gasegase muamua, e le toe foi mai le faʻamaʻi pe afai e saʻo le togafitiga. O le mea e leaga ai, i le tulaga masani o se faʻamaʻi, togafitiga e umi se taimi. E tele taimi e manaʻomia e toe faʻafoʻi ai le tino. Ae ui i lea, e mafai ona soloia le foliga masani. O togafitiga faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o vailaʻau, lagolagoina e vailaau masani, o le a fesoasoani e galo ai lenei maʻi. O lenei ua e iloa le auala e fofo ai le pancreatitis e faʻavavau. Ia soifua maloloina!

O fomai, fomai tipitipi, ma fautua o isi vailaau faafomai e iloa pe faapefea ona togafitia pancreatitis. O lenei o le ae nofouta i lenei mea.

Faamatalaga lautele

E masani lava, o le pancreas o loʻo i tua o le manava. Na te faʻamalamalamaina enzymes digestive i totonu o le duodenum, auai i le faʻatonutonuina o le metabolism o hormonal, ma tausia ai le maualuga o le suka. O le taumafaina o le tele o gaʻo, falai, mea vevela, ma aemaise lava le ava malosi, e mafua ai le paʻu i le gaioiga o le taua taua ma mafua ai ona le lelei.

Faailoga e tuʻuina atu ai se mafuaʻaga e faʻafesoʻotaʻi ai se fomaʻi ma se masalomia o le maʻi pipisi:

  • ogaoga o le manava o le tino e tupu pe a uma ona 'ai le meaʻai, gaʻo, falai meaai, faʻapea foʻi ma le inu ava malosi,
  • o le tiga o le fusi
  • fufulu ma le taalili i totonu o le manava
  • vavao maso,
  • faʻalavelave ma le faʻaogaina o le vomiting
  • vaivaiga lautele ma le vevela.

O lenei faʻamaʻi e matautia, ma e naʻo se fomaʻi e mafai ona filifili pe mafai ona togafitia le pancreatitis i se maʻi.

Faʻafomai faʻaonapōnei o loʻo faʻamālōlōina pancreatitis atoatoa. Muamua lava, i le tulaga o le tigaina o le tiga i totonu o le manava, e tatau ona vave valaau loa le au taʻavale a le falemaʻi. Aʻo faʻatali, e tatau ona faʻaaoga le "taʻi auro" o taotoga: malulu, fiaai ma le filemu.

Faʻamatalaga faʻamalositino ma togafitiga

A oʻo i le falemaʻi, o le a suʻesuʻe e le fomai tipitipi le tagata maʻi. O le a latou suʻeina le toto, urine ma feces, o le a faia ai se x-ray o le tino o le tino. O le suʻesuʻeina o maualuga maualuga o enzymes pancreatic, amylase, ma diastase e faʻamaonia ai le faʻamaoniga o pancreatitis. A maeʻa le suʻega ultrasound, o le laccentesis ma le faʻatulagaina o le faʻataʻitaʻiga o le a faʻamatalaina pe a manaʻomia.

Faʻasologa o togafitiga faʻaonapo nei e mafai ai e oe ona faʻamaonia le faʻamaʻi ma amata togafitiga i se taimi talafeagai, lea e aofia ai metotia lelei nei:

  • le faʻaaogaina o secretolytics - fualaau faʻasaina e faʻaititia ai le eleʻele o le suasusu gaosia,
  • o le faʻaaogaina o sauniuniga o le enzyme e "tape" ai le pancreas mai le galue malosi ma faʻamautinoa le malolo,
  • o le faʻaaogaina o vailaau e faʻamalolo ai le spasm mai le gaʻo ma le gutu o le gland ma faʻasaʻo ai le tiga - antispasmodics,
  • aveeseina o le inisua malosi e ala i le inuina o le saline,
  • le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaina e puipuia ai le mumū o mea ua oti,
  • siakiina - togafitiga o vai o minerale o alkaline composition e pei o Borjomi ma Essentuki.

O fomai agavaa e sili atu le togafitia o le pancreatitis e le o se taotoga: latou te poloka ai enzymes, e taofia ai i latou mai le 'aiina o totoga ma fusi uma o loʻo i ai i le taimi lata mai. Latou te faʻasaoina tagata gasegase ma faʻamalolo ai le pancreatitis e faʻavavau.

I le faaopoopo atu i togafitiga masani, i nisi tulaga, e faʻaaogaina ai suʻesuʻega faʻalaʻau ma vailaʻau faʻasaʻi lautele (cephalosporins ma fluoroquinolones 3-4 tupulaga + metronidazole).

Fualaau faasaina

O vailaʻau faʻasaina o le Antispasmodic (Drotaverin ma Baralgin) i le faagasologa o le faʻaogaina o le inflammatory e maua ai se aafiaga lelei toetoe lava o le taimi lava lena. O le Drotaverinum e sili ona aoga mo inisiua matautia ma e leai lava ni aʻafiaga i itu, sei vagana ai mataupu e masani lava e le masani ai o le nausea, dizziness, ma tachycardia.

O Baralgin o loʻo faʻasaina le faʻaaogaina, o le tele o aʻafiaga, e maua i na o fualaau, e le fegalegaleai ma le tele o fualaau, ma o le mea lea ua le aoga tele.

I le avea ai o se sui sooupu, o le fua masani masani o fualaau faasaina o le omeprazole. A oʻo i totonu, e aofia ai i le faʻatonutonuga o le gaosia o le suka gaosia.

O le ituaiga o fualaau faasaina o pepa, capsules ma vailaau o le paʻu mo le tui iniseti.

O lenei vailaau fou e toetoe lava a leai se faʻailogaina, sei vagana ai le le faapalepale i mea o loʻo aofia ai i lona fatuga, ma le matua - ua faʻatonuina i tagata gasegase e sili atu i le 5 tausaga. Ae i tamaiti, o le i ai o pancreatitis e seasea lava ona tupu, ona o mea faʻaanatura poʻo manuʻa.

E leʻi maua ni aʻafiaga. Ma afai e matauina le ulu ma le ulu, ona mafua lea ona o le le lelei o le puleaina o fualaau faasaina.

O le Omeprazole e le mafai ona ave na o ia: naʻo se fomaʻi e mafai ona faʻamatalaina ona togafitiga ma metotia.

O le isi, leai se aoga, o lona uiga o Contred (Gordox). E mafai ona faʻaaogaina mo tamaiti ma fafine maʻitaga ma le faʻaeteete togafitiga faafomai.

O le sogasoga o le vevela ile pulega e tatau ona amata i le vave e mafai ai ma osofaʻiga muamua o le maʻi. O le togafitiga e faia i se faʻaleleia atili i le tulaga o le maʻi i le pancreatitis i itu uma.

O tapenaga autu o le enzyme mo togafitiga o pancreatitis o Digestal, Pancreatin, Enzistal, Festal, Creon, Mezim. O loʻo maua i le tulaga o ni timu poʻo ni mea maʻaleʻale, o loʻo ufiufi i paʻu solu. O le tofiaina o fualaau faasaina ma a latou metotia ua fuafuaina e le fomaʻi aoga.

Meaʻai talafeagai

Mo le togafitia o le pancreatitis masani, muamua lava, e tatau ona mataʻituina mataʻupu o meaʻai talafeagai: o le vaevaega o taumafa i aso taitasi mo 5-6 vaega laiti ma le le taliaina o le tagofiaina.

O oloa e sili ona fiafia i ai ua solo, aua e le afaina ai le mucosa gastric. O meaai i aso uma e tatau ona aofia ai le aofaʻi maualuga o le pulu (160 g) ma le itiiti ifo o le gaʻo (e le silia le 80 g).

E tatau ona vavae ese oloa e mafua ai le aʻafiaga mai le faʻaaogaina: eseese gaʻo malolosi (aano o manufasi, iʻa, fualaau faisua, mushroom), meaʻai ma piko, ice cream, ava malosi.

Faatasi ai ma osofaʻiga o le faʻavavevaveina o le faʻamaʻi, o le anapogi o le anapogi o le a sili ona aoga, o lona uiga, o le teena atoa o meaai mo le 2 aso.

O le lisi e tatau ona aofia ai meaʻai e maua mai i meaʻai gaʻo: pateta (faʻafefiloi pe kuka), meli, fua suamalie, falaoamata ma meaʻai.

I le fesoʻotaʻiga o gaʻo, e mafai ona faʻamaunuʻu le pata i nai vaega. O oloa gaosia o le protein e taliaina, o iʻa ma meaʻai suamalie, e sili ona lelei i le kuka pe kuka.

O le meaai pancreatitis e aofia ai ipu nei:

  • faʻaputu falaoa o le areto,
  • vaivai ma le susu soup,
  • taʻavale aisa, uila, meaʻai a manu,
  • iʻa maualalo-gaʻo: sami ma vaitafe,
  • omelets,
  • oloa gaʻo susu gaʻo,
  • pata e leʻi faʻamaloloina na o se faʻaopoopoga i ipu,
  • masini fualaau faisua
  • fufuluina o apu ma pea,
  • cereals ma pasta,
  • fualaau suamalie, meaʻai ma susu susu ma fuala,
  • fualaau o fualaau fou ma mamago ma vine,
  • vaivai le lauti po o le teuteu o sulu o le rose, lingonberries, bran.

E mafai ona faʻaputuina se faasologa o mea taumafa e maua ai meaʻai mo le pancreatitis e pei o nei. Mo le taumafataga o le taeao, ia 'ai palu pateta ma se fasi falaoa o falaoa i le aso ananafi ma le ipu o le vai vaivai. A maeʻa sina taimi, ia fai le taeao i le taimi lona lua: moli vevela moa pe fufulu fuamoa ma se ipu susu e talia.

Mo le taumafataga o le aoauli, faʻaaoga se salati o le zucini, o se moa susu moa ma iʻa fagota, se fasi falaoa ma se luʻu o vine vine. O se taumafataga i le aoauli e mafai ona aofia ai le tilo ma le tilo. Mo le taumafataga o le afiafi, o le kālati mamae ma le palu paʻu, o se vaega itiiti o le oatmeal ma se ipu ti lauti ma susu.

E i ai tulaga faʻapitoa e le mafai ona sili atu. O lea la, e le taliaina le sili atu i le 200 g falaoa, 20 g o le pata ma le 30 g suka i aso taitasi.

I le faaopoopo atu i oloa faʻasaina ua lisiina atu i luga, o mea nei e tatau ona faʻaaogaina atoa:

  • meaʻai gaʻo
  • kapisi, radisa, radisa, masipi, puluni,
  • rye falaoa ma tao tao,
  • ulaula meaʻai, sola, meaʻai kuka.

O lenei taumafataga e mafai ona faʻaititia ai le faasee, ma faʻamaonia ai le galue malosi o le pancreas ma le faʻamālōlōina o le pancreatitis.

Isi Suʻega Fesoasoani Faʻafomai

Faatasi ai ma le natura mumusu o le faamaʻi e avea o se sooupu lagolago i tamai tootoo, e tolu laʻau e mafai ona faaaoga: faila, dill ma coriander, poo cilantro. O suauu taua o nei laau toto e mafua ai le pancreas e maua mai ai le tele o enzymes digestive.

10 g o le laisene ma le 3 g o le pi ma le fatu coriander, sasaa se ipu vai inu ma inu le fua na mafua mai i le aso. Lua vaiaso talu ona faʻamaʻaina, e mafai ona aveese le laisene, ma o isi meaola e faʻaauau pea ona faʻaaogaina, ma taofi le fua. O lenei vailaau faʻasolosolo o le a fesoasoani i faiga faʻaogaina.

O le suamalie fou o le 2-3 pateta ma le 1 koko koko, inu 30 minute ao lei faia se taumafataga, e fesoasoani e toe faʻafoʻiina le gaioiga. O le faagasologa o ia togafitiga o se vaiaso. Le isi o se malologa puupuu. Ma le isi, toe fai.

O le tuufaatasiga faafomaʻi o vaega tutusa o lelandland, fualaau oona, fualaau o le sana, manulele o le mauga, siamu laisa, tricolor violet ma le St. John's wort ua faaaogaina e avea ma sui filifilia. 2 sipuni tele o nei meaʻai mo le 600 g vai ma faʻaauau mo se aso. Inu se ipu tioata 3 taimi i le aso mo le lua vaiaso.

O togafitiga o togatogo e na o se faʻaopoopoga i le vaega autu o togafitiga ma ua faatonuina e se fomaʻi.

O nisi tagata faʻamaonia e taʻua o latou tagata faʻamalolo e le malamalama i taimi uma i le auala e fofo ai le pancreatitis. O tagata togafitiga o togafitiga, e pei o deco deco o mushrooms, mea inu o le susu o le vaovao, baths ma saunas, e tatau ona vavaeese atoa, e afaina ai le soifua maloloina.

O le aveeseina o le tino palacreatic tissue o se faʻalavelave faigata, e masani ona taʻitaʻia atu ai i taualumaga e le mafai ona faʻafanoina ma le maliu o le tagata maʻi. O le mea lea, o le tausisia atoatoa o faʻamaumauga a fomaʻi, tausisia ma le mausali o meaʻai, teenaina o mea ua fai ma vaisu, o le faʻatinoina o le maʻi faʻamaʻi e faʻamaonia ai le ola faʻaolaina ma le faʻamalologa mai maʻi.

Le faʻaleagaina o le pancreas e mafua ai le le lelei o se tagata. E le gata i lea, o le faʻamaʻi e lamatia ai ni aʻafiaga ogaoga pe a fai e le faʻatagaina i le taimi. O le mea lea, o le fesili i le auala e togafitia ai le pancreatitis e tiga ai tagata uma oe na feagai ma lenei faafitauli. E faʻafefea ona togafitia le vailaʻau i fualaau ma isi metotia, o le a e aʻoaʻoina mai le toe iloiloga.

O le a le pancreatitis ma le auala e togafitia ai

O le le lelei o meaai paleni o le mafuaaga autu lea o faailoga o pancreatitis. E afaina le afaina ona o le taumafa soo, taumafa i meaʻai ma mea manogi. I le tulaga o le masani ona usitai i mea mama, o le tulaga lamatia o faamaʻi e sili foi. Ona o le le lava o puipuiga ma gaʻo, o le tino e le lelei lona galue. I le taimi lava e tasi, o le inu ava malosi e matua faateleina ai le avanoa o le pancreatitis o se tagata.

O fafine ua maua i se faʻamaʻi lona lua ona o se taunuuga o:

  1. Gall vladder problems.
  2. Ofo faʻamaʻi.
  3. Cholangitis (le lelei le gaioiga o le biliary).
  4. O maa i totonu o le vevela.
  5. Le faʻaaogaina o sikaleti ma le ava malosi.

E faʻafefea ona togafitia le pancreas e faʻalagolago i le maualuga o le maʻi. O le faʻamaʻi e mafai ona faʻasolosolo poʻo faʻalavelave. Le leai o togafitiga e mautinoa lava e tau atu i taunuuga faanoanoa. E mafai e se tagata ona maua le maʻi pipisi, cholecystopancreatitis, maʻi suka, poʻo le pancreatic necrosis. O faʻafitauli uma mulimuli ane e tafe atu i isi faʻamaonia, e aofia ai le kanesa.

O le faʻafitauli tele o le faʻamaʻi o nisi taimi e faigata ai ona iloa. E lagona e le tagata maʻi le le mautonu i le vaega o tauau o le taua, loto, tauau, itu tauagavale o le tino. I lenei tulaga, o le tulaga o le tagata ua matua alualu i luma mo le leaga. I ia tulaga, o le togafitiga o pancreatitis i totonu o le falemai e manaomia, sili atu i le vave e mafai ai. E tele taimi e tatau ai ona e alu i le taotoga o le pancreatic.

Taimi

O loʻo i ai se isi faʻalavelave o le faʻamaʻi - masani. Faatasi ai, o le pancreas e masani lava ona mumusu ma e le lelei le galue. O mea taumafa e le lelei ona aʻafia i totonu o le manava, ma mafua ai le tele o siama faʻamaʻi. Faailoga o le faʻavavevaveina o le faʻamaʻi i lenei tulaga:

  • manava manava (e mafai ona toe faʻaluaina i le fitu taimi i le aso, o le tagata e televave lona alu ese pe a fai o se mea e sili atu ona tupu i taimi uma),
  • faʻanoanoa
  • vili
  • fufulu.

Togafitiga o le pancreatitis e masani ai e aofia ai meaʻai talafeagai, lagolago faʻamalosi, suʻesuʻega masani o ultrasound. O lenei mea o le a mafai ai e oe ona iloa suiga mo le leaga i le taimi muamua ma puipuia ai le atinaʻega o faʻalavelave. I ni faʻalavelave matuia, faʻaopoopoga i togafitiga fualaau, o le maʻi e faʻamaonia le fiaai mo le 3-5 aso, ma o nisi taimi o meaʻai paleni.

Togafitiga o le pancreas ma togafitiga faa-tagata

Fesoasoani i le tino e togafitia le pancreatitis i le fale o se auala tutusa lelei. Togafitiga o se maʻi ma togafiti a tagata lautele e maua ai taunuuga lelei pe afai e faia lelei. O le tele o meaʻai i totonu o le togalaau ma totonu o le pusaaisa e mafai ona fesoasoani i se tagata, pe a faʻaaoga saʻo. O se meaai malosi poo le fiaai foi, o fua o kuka a tinamatua ma tina e le o togafiti togafitiga e sili atu nai lo togafitiga.

O togafitiga o togalaau o se tasi lea o auala lauiloa e foia ai le tele o faʻamaʻi na faʻaaogaina e tagata Rusia mo se taimi umi. E aoga mo le puipuia ma o le a fesoasoani e faʻamalolo le pancreas. E faʻapefea ona togafitia pancreatitis ma vao? Faʻaauau taimi e ave ai decoctions ma infusions. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le chamomile, immortelle, celandine ma le wormwood o loʻo faʻamalosi ma ave le afa afa ao leʻi 'aʻai.

Fua mo le kukaina:

  1. Laʻau ma fugalaau vevela e 1 tbsp. sipuni o vasega taitasi.
  2. Sasaa vai inu (300 ml).
  3. Faʻafiafia ma inu 6 taimi i le aso.

O se tasi o auala faigofie ma mataalia auala e togafitia ai le pancreatitis i le fale o le aofia ai o fua i le taumafataga. O lenei cereal ua lauiloa i vailaau mo ona fale faʻamamaina ma ua faʻaaogaina mo le tele o tausaga e aveese ai toxins ma toxins mai le tino. Oatmeal poo susu e aoga e faʻaoga e le gata mo pancreatiti, ae ia toe faʻafoʻi ai le ate. Ina ia saunia le meaʻai i le fale, kuka ni paluga o fatu (cereal cereal atoa).

O se mea e gaosi ai le beekeeping e aoga tele mo le tino. O se vailaʻau faʻapitoa, anti-inflammatory, soʻo puipuiga. E faapefea ona togafitia pancreatitis ma le meli? Faʻafefiloi 100 g o le meli ma le suamalie uliuli (250 ml). O le oloa e maua ai e tasi le masina i aso uma mo le 1 tbsp. sipuni aʻo leʻi 'ai. O lenei mea o le a fesoasoani i le faʻasaʻoina o metabolic processes, faʻafouina gaʻo ua faaleagaina, ma faafou le toto.

Mo i latou e fia iloa auala e togafitia ai le pancreatitis ma se meaai, e taua le aʻoaʻoina o le tulafono: "E le afaina, sili atu meaʻai maloloina." O uluaʻi aso e lua e tatau ona teena meaai. I le taimi lea, e tatau ona tupu le faʻaleleia atoa o le gastrointestinal tract, ma o le a taofi le gaosiga o le enzyme tele. I le laasaga muamua o togafitiga, ua faatagaina ai e ave togalaau, suavai e aunoa ma le kesi, tapuva o le ulu. Ma le isi, e tusa ma le lua vaiaso o le eseese o meaai paleni o loʻo faʻatulagaina ma faasolosolo malie le faateleina o le meaai.

Vailaʻau mo le pancreatiti

Togafitiga o le pancreas i se tamaititi poʻo se tagata matua e faʻavae i se tuufaatasiga o le tele o metotia i le taimi e tasi. O le polokalame e faapenei:

  1. Fiaai.
  2. Faʻafoega leaga o vitamini.
  3. Antibiotics.
  4. Afai e tatau ai, antispasmodics, antihistamines, suauu.

Pills

A maeʻa suʻesuʻega, e fautuaina e fomaʻi vailaau i le tagata maʻi faʻapitoa:

  1. Afai o le tagata gasegase ei ai le atinaʻe lona lua o cholangitis, ona faʻamaonia mai ai lea o vailaʻau: Zefspan, Doxycycline, Ampioks.
  2. O vailaʻau faʻasaina nei mo pancreatitis e faʻaaogaina: No-shpa, Gastrocepin, Platifillin, Atropine.
  3. Afai o le faʻamaʻi faʻatasi ma le fulafula, e faʻasolosolo ona faʻatulagaina ia togafitiga.
  4. I le tulaga o le solia o le galuega faalilolilo o le pancreas, o sauniuniga o le enzyme ua faatonuina: Vigeratin, Pancreatin, Nyguedazu.
  5. E mafai ona faʻamalamalamaina palola: Baralgin, Pentazocine, Ibuprofen.

Pancreatic drugs

I le faʻaopopo atu i pusa mo togafitiga o pancreatitis, fofo tui, suspensions, microspheres e faʻaaoga:

  1. O le sauniuniga o le enzyme o le "Creon" e le o aofia ai meaola kulimi. O le tuufaatasiga e aofia ai vaega masani e fesoasoani i le malepe o gaʻo ma pulu.
  2. Gentamicin o se vailaau mai le vasega aminoglycoside. E faʻaaogaina faʻapitoa e puipuia ai faʻalavelave.
  3. O le "Cerucal" o loʻo faʻataunuʻuina ma le faʻaogaina ina ia puipuia ai le faʻaleagaina o spasm.

Aoao atili e uiga i le auala e togafitia ai lau maʻi ma fualaau.

Aigaopathy

Togafitiga o pancreatitis ma le homeopathy ua faʻataʻitaʻiina i tagata gasegase faatasi ma se taumafa malosi, o nisi taimi ma le tofiaina o insulin (enzymes poʻo hormones). O le faʻatinoga o loʻo faʻatinoina ile falemaʻi. O se togafiti togafitiga faʻafesoʻotaʻi lea e faʻapipiʻiina ai se faʻavae malosi mo le tagata maʻi. Togafitiga e mafai ai e oe ona maua se faʻamagaloga mausali o le pancreatitis masani, e aloese mai faʻalavelave. O nisi taimi, e tusa ai ma tulafono ma manaoga a le fomaʻi, ua faʻamalolo atoa se tagata.

E mafai ona faʻamalolo atoatoa le pancreatitis?

O tagata uma lava na feagai ma se faʻafitauli o loʻo fesili mai: "E mafai ona faʻamalolo lelei atoatoa le pancreatitis tumau?" E i ai le manatu e le mafai ona faʻaumatia le mumu o le pancreas e faʻavavau. E taofia ai tagata mai togafitiga. O pancreatitis e mafai ona faʻamalolo e i latou e le fiu taumafaiga ma ausia le manuia e ala i le faʻaumatia o le maʻi.

O le togafitiga o le pancreatitis masani i totonu o le taotoga umi e faaumiumi seʻia maeʻa le toe faʻaleleia. A leai, o le a toe faʻaalia mai faailoga o le maʻi. O le afaina o le pancreas e afaina ai le tino. Ina ia puipuia ni faafitauli ogaoga, e taua le amataina o togafitiga i le amataga. Amata mai le tele o aso o le fiaaai, faʻaauau pea ma se taumafa malosi ma vailaʻau, o nisi taimi e mafai ona foʻia le maʻi. O le manuia o le faʻatinoga e faʻalagolago i le tagata gasegase, lona loto ma lona tiute tauave. E fesoasoani le fomaʻi e faʻasaʻo le tiga ogaoga ma tuʻuina atu faatonuga. Faʻafouina toe faʻaleleia i lima o le tagata maʻi.

Afai e faʻatauaina e se tagata lona soifua maloloina, o le a ia faia fautuaga nei mo togafitiga o pancreatitis:

  • Aloese i masaniga leaga.
  • Taumafa i le taumatau.
  • Aloese mai le atuatuvale.

O fea fomaʻi e togafitia pancreatitis

Mo togafitiga manuia o le pancreas, e taua le faʻafesoʻotaʻi le tagata poto faapitoa. O lenei faamaʻi o le matafaioi a le tele o tagata tomai faapitoa ma e manaʻomia le suʻeina e tagata uma:

  1. I se tiga tiga, e tuʻuina atu i latou i se fomai tipitipi.
  2. A maeʻa lena - i le gastroenterologist.
  3. O le tagata maʻi e tatau ona siakiina e se endocrinologist mo faʻalavelave faʻatasi ma le faʻailoga.
  4. A maeʻa ona faʻatagaina - suʻesuʻeina e le fomaʻi.

Vitio: auala e togafitia ai le pancreas i le fale

Faiga faʻaonapo nei o le togafitia o le pancreatitis e fesoasoani i le tau faasaga i faʻalavelave faʻalavelave, ogaoga tiga, ma puipuia faʻalavelave faifai pea. O se fesoʻotaʻiga tuʻufaʻatasia o le faʻasaʻoina o le faʻamaʻi, o le soifuaga sao ma togafitiga lelei o le a faʻaitiitia ai le faʻavauvau ma le le toʻa. I le vitio o loʻo i lalo, o le ae vaai i fautuaga mo le taitaia o togafitiga i le fale.

Aoao atili e uiga i le auala e togafitia ai lau paʻu i le fale.

Togafitiga Manatu

Alofa, 47 tausaga: Sa ou ola ma pancreatitis mo le fitu tausaga. Ou te masani ona ave pancreatin ma omeprozole e faʻaleleia ai le meaʻai. Faʻafetai i lenei mea, o le pancreas e le faʻalavelave tele. Ou te fiafia i fualaau faasaina e le taugata ma aoga.

Inga, 27 tausaga le matua: E tele tausaga o maua loʻu tina pancreatitis. Togafitiga mo le vevela i le falemaʻi ua faʻamaonia, ma i le fale e inu ai le kuka. E aofia ai enzymes e fesoasoani i le pancreas.

Ivan, 43 tausaga: Na fautua mai e le fomai se auala ile homeopathic mo pancreatiti. O le faafitauli i le pancreas na faasolosolo ina faalumaina, ae na foliga mai ua le mautonu. Ona o faʻafitauli, ou te lei faamalieina i togafitiga.

Tuua Lau Faamatalaga