O le fea mea manogi e sili atu ona lelei e filifili ai, O se aotelega puupuu o mea manogi suamalie ma suamalie

O le mataupu o le filifilia o se mea suamalie e taua tele e le gata i le nuu o le soifua maloloina, ae faapena foi i tagatanuu e mamao ese mai taʻaloga, aemaise lava i latou ei ai faafitauli faʻalesoifua maloloina, oeo loʻo faʻamapulaʻaina pe faasaina le sugar sugar. A maeʻa kofe kola, o le faʻafitauli o auala e faʻafefeteina ai lenei kofe, o lea e le o toe mamao le toe iloiloina o le kofe.

I lalo o le manatu o mea suamalie o mea suamalie uma e mafai ona faʻaaoga nai lo le suka. O le malamalama i mea uma o lo latou eseesega o nisi taimi e matua faigata lava, ma o faʻamatalaga faʻaaoga e masani ona taufaasese. Mo se faʻataʻitaʻiga, o sauniuniga o le stevia e maua mai i le faʻamamaina ma le gaioiga e faaigoa mulimuli ane o le "natura", ae o aʻafiaga o le suka masani, e pei o le sukacarlose, ua faʻamatalaina o mea suamalie.

Ae ao leʻi amataina le vaʻa, ou te fia faʻaalia loʻu manatu. Tusa lava pe o le a le natura o le suamalie, ma e tusa lava pe leai se aoga o mea taumafa, ou te uunaia oe e aua nei mafaufau i soo se tasi oi latou o se vaega tumau o le meaai. Taumafai ia aua nei faʻaleagaina, ma ia fesoasoani i se sui e naʻo le tulaga o faʻalavelave faʻafuaseʻi, pe a oʻo i le tulaga lamatia o le malepe e sili atu nai lo taunuuga le lelei mo le soifua maloloina. Lea, e ui i lea, e aʻafia ai le suka lava ia.

O ituaiga eseese o suka e mafai ona vaevaeina i vaega nei:

  • Talia suamalie
  • Artificial Sweeteners
  • Meainu suamalie
  • Isi mea suamalie

Sei o tatou iloiloina nei vaega taitasi i auiliiliga.

Talia suamalie

Se vaega o oloa masani ma se suamalie suamalie, lea e faʻaaogaina ai se isi mea i le suka. E masani lava e le itiiti ifo lo latou gaosi caloric nai lo le suka, ma o nisi foi taimi e sili atu, ae o le manuia e mafai ona i ai i la latou faasinomaga o igoa, faapea foi ma le aoga aoga o nisi.

Agave Syrup (Agave nectar)

Maua, i le faasologa, mai agaves - O se laau e foliga mai o se aloe tele e afua mai Mekisiko ma ola ai i atunuu vevela. E mafai ona e maua sina sipuni mai se laau ua oʻo i le fitu tausaga, ma o le faagasologa o le mauaina e le faigofie tele ma o le oloa mulimuli e taugofie ma taugofie. E pei o le potion o loʻo faʻaaogaina i le sauveve syrup sauce, ou te masalosalo tele, ae o loʻu lava manatu lenei.

Ae o tagata gaosi oloa ma tagata faʻatau atu i lenei oloa e mafua ai ona tele naua mea aoga. Ma e ui lava o nei upega o agave e aofia ai le tele o vailaʻau faʻamalosia, e leai se tele o le agave syrup poʻo le agava nectar i le oloa mulimuli. E faavae i luga o le mea moni o le oloa i totonu oa tatou maketi e fou lava, e le lava le tele o suʻesuʻega e iloilo ai ona lelei pe faʻaleagaina.

O tagata uma, ioe, e sili atu le iloa e uiga i le meli nai lo Wikipedia, ma talu ai ona o lenei oloa e taatele i totonu o tatou latitudes, oi tatou taʻitoʻatasi ua i ai o tatou lava poto masani i le faʻaaogaina. O le a ou le maasiasi i au faaiuga, ia manatua pea e faaopoopo atu i le tele o vaega o vitamini-minerale ia e aoga tele mo le tino, e maualuga tele i kalori (e oʻo i le 415 kcal). Tau lava o le mafaufau i lau mea o lo oi ai i le aso nei i le kalori ma ia manatua o le meli e mafai ona mafua ai se faʻafitauli o le maʻi.

Suauu Maple

O le isi mea e masani ona maua ai le suamalie, lea o se faʻataʻitaʻiga o le sua suka, o le paʻu poʻo le mūmū mūmū, lea e tupu faʻapitoa i Amerika i Matu. O lona gaosiga o se vaitaimi atoa i Kanata ma isi setete o Amerika. Faʻaeteete i faʻamatalaga, o le oloa e le mafai ona taugofie. E le gata ina faaulufale mai, ae faapea foi mo le gaosiga o le 1 lita o le sua suamalie suamalie, e tatau ona e tuu lita lita 40 mai le sua suamalie ma ia mautinoa ia maua mai ia Ianuari ia Aperila. I le 100 g o oloa 260 kcal, 60 g suka, ma le gaʻo e le oi ai, o le tele o vitamini ma minerale o loʻo i ai.

Cyclamate Sodium

O se suauu suamalie ua faaigoa o le E952 e 40-50 taimi sili ona suamalie nai lo le suka. O loʻo faʻasaina pea i totonu o Amerika, Iapani ma isi atunuu, e ui lava o le mataupu o le siiina o le faʻasalaga o loʻo iloiloina. O lenei mea e mafua ona o nisi o faʻataʻitaʻiga manu na molimau atu i lona tino o le tino e tutusa ma le saccher. Sa faʻatautaia suʻesuʻega ina ia mautinoa ai aʻafiaga o le cyclamate i le tamaʻitaʻi, ma na amataina lenei suʻesuʻega ina ua maeʻa ona lipotia e faapea o le mea e mafua ai le atrophy testicular i kio. Ae o le aʻa o le faafitauli i le cyclamate o le gafatia po o le le mafai foi ona faia o gaioiga taitasi ina ia gaosia ai, o lona uiga, ia tosoina lenei mea. E tusa ai ma suʻesuʻega, o nisi o vailaau oona i le faagasologa o le gaosiga o cyclamate e maua cyclohexylamine - o se faʻalapotopotoga e foliga mai o loʻo i ai ni faʻasologa masani i meaola. Ma, e ui lava o le tele o suʻega mulimuli ane e leʻi faʻamaonia se fesoʻotaʻiga, e le fautuaina le cyclamate mo tamaiti ma fafine maʻitaga.

Acesulfame potassium

I luga o igoa e mafai ona e faʻafetaui i lalo o le code E950. Ma latou maua e ala i gasegase eseese o vailaʻau, ma o le mea lea o le suamalie e 180-200 taimi e sili atu le suamalie nai lo le suka i le leai o se meaʻai taua. O le mafaufau e tofo i le vevela oona, ma o le tele o tagata gaosi mea e faaopoopo i ai vaega lona tolu e puipuia ai le mulimuli. Acesulfame e teteʻe i le vevela ma le mausali i tulaga lelei alkaline ma faʻamalolo, lea e mafai ai ona faʻaaogaina i le tao, i le suamalie ma meaʻai. E masani ona faʻaaogaina i le gaosia o polotini, ia manatua pea e ui lava o le potassium acesulfame o loʻo i ai se fale faʻasaʻo, ae pe a maeʻa, e faʻaleagaina ai le acetoacetamide, o le mea oona i maualuga.

I le fitusefulu tausaga, na molia ai le acesulfame o le tino o le tino, ae o suesuega mulimuli ane na aveesea ai masalosaloga mai acesulfame, ma o lea na faamaonia ai mo le faaaogaina i Europa. Ma o na tagata faitio o loo fesiligia pea le saogalemu o acesulfame potassium, faaauau suesuega i luga o lauusiusi. Ma e ui lava o loʻu ita i lenei mea e leai se tuaoi, e tatau ona ou lipoti atu o le acesulfame e faaosofia ai le puleaina o le insulin i fua o le leai o le hyperglycemia. O le isi suʻesuʻega e lipotia ai le faateleina o le numera o tumema o tamaʻi tama i le tali atu i le faʻamalositisi.

Aspartame

I tagata taatele e taʻua o le E951 o se mea faʻapitoa e faʻafefiloi gaosia e 160-200 taimi e sili atu le suamalie nai lo le suka. O lona aoga taua e foliga mai e leai, ma le umi o le suamalie, lea e masani ona fefiloi ma isi paaga e faateleina le tofo suka. Aspartame e matua le maluelue i le vevela maualuga ma i totonu o siosiomaga alkaline, o lea la o lona faaaogaina e matua faatapulaaina.

Ona o le mea moni e faapea o se tasi o mea leaga o le aspartame i le tino o le tagata phenylalanine (amino acid), o oloa uma o loʻo i ai lenei faʻopoopoga i la latou tuufaatasiga ua faaulutalaina "E iai se punavai o le phenylalanine" i luga o le igoa ma e mafai ona lamatia mo tagata ei ai se gasegase fatu phenylketonuria. Leai se fesoʻotaʻiga ma ni neoplasms poʻo ni psychiatric symptoms sa maua, ae o le aufaʻatau e masani ona lipotia lipotia. Talu ai o le aspartame ua manatu o se mea na mafua ai le faʻaleleia o meaola, faatasi ai ma sisi, sukalati, fualaʻau suamalie, monosodium glutamate, aisa kulimi, kofe ma ava malosi.

Neotame

O se aiga vavalalata o le aspartame i lona vailaʻau, ae 30 taimi e sili atu ona suamalie nai lo le sili atu ma sili atu ona sili ona mafai, lea e faʻafiafiaina ai mea e gaosia ai meaʻai. Faatasi ai ma meaʻai faaopoopo ua faailoga ai le E961. E amanaia e le afaina ma e leai ni agasala na maitauina i tua atu, atonu e mafua mai i le mea moni e faʻaaogaina i le tele o le tele, ona o le suamalie tele.

Saccharin (Saccharin)

Laʻau faʻamalosi e faʻailogaina E954 i luga o igoa. O le i ai o se suamalie 300-400 taimi e sili atu i le suka, e leai se mea taua o le taumafa. E teteʻe i le vevela maualuga ma e le aʻafia i vailaʻau faʻasaina ma isi mea taumafa, e masani ona faʻaaogaina faatasi ma isi mea suamalie e faʻafefe ai le le atoatoa o le tofo, e ui lava o ia lava e le lelei le tofo.

O le amataga (1970) faʻataʻitaʻiga i tamaʻi mamoe na faʻaalia ai se fesoʻotaʻiga i le va o le maualuga o tui o le saccharin ma le kanesa. Mulimuli ane o faʻataʻitaʻiga i uluaʻi matai na faʻaalia ai e le fesootaʻi lenei sootaga ma tagata, e pei o roi, e le pei o tagata, ei ai se tuufaatasiga tulaga ese o le maualuga o le pH ma se maualuga maualuga o le palatini i le urine, lea na fesoasoani i taunuuga leaga o suʻega. A maeʻa lena mea, o le tele o faʻalapotopotoga mo le faʻaleleia o le lelei o meaʻai ua amanaʻia e pei o le tino le o le tino, e ui i lea, i Farani, mo se faʻataʻitaʻiga, ua faʻasaina.

O le mea moni, e naʻo oe e filifili pe faʻapefea ona e fesoʻotai atu i ai, ae ou te faʻamoemoe o nei tagata uma na aafia i le kusi e le o se mea le aoga.

Sucralose (Sucralose)

O se tasi o "mea aupito sili ona suamalie" mea suamalie, ua faailogaina E955, e mafua mai i le suka e ala i le filifilia chlorination i le tele o laasaga. O le mea mulimuli e tusa ma le 320-1000 taimi e sili atu le suamalie nai lo lona matua (suka) ma e leai se aoga o mea taua, ma na maua ai se suamalie manaia mai lona tama. O le sucralose e mausali pe a vevela ma i le lautele o le pH, o le mea lea e faʻaaogaina lelei i le gaosi ma i le taimi umi e teu ai oloa.

O le mea moni, o se mea tele i le karma o le sucralose o lona le mafai ona aʻafia ai le maualuga ole inisalini. E le gata i lea, e le mafai ona sopoia le placenta ma toetoe lava o mea uma ua alu ese mai le tino. E tusa ai ma faʻamaumauga, na o le 2-8% o le faʻaaogaina o le sukalalala o le metabolise.

O faʻataʻitaʻiga i luga o le toʻiva e leʻi faʻaalia se fesootaʻiga ma le atinaʻe o le oncology, ae o le tele o atopaʻu na mafua ai ona faʻaitiitia le mamafa o le tino, o le faateleina o le malosi i totonu o le manava ma, FAʻAALIGA !, O le faateleina o le mamafa o le tino. E le gata i lea, o nisi suʻesuʻega, e ui lava ina faʻamalo ona o le tele o vaivaiga i la latou amio, na maua ai le aʻafiaga o fua tele o fualaau faasaina i luga o le atinaʻeina o le leukemia i tama ma le faaleagaina o fausaga DNA. Ae o loʻo matou talanoa e uiga i ni vailaʻau tele - 136 g, lea e tusa ma le 11,450 sachets, mo se faʻataʻitaʻiga, suia Splenda.

Meainu suamalie

O mea suamalie i lenei vaega e moni lava o gaʻo ma e le o le ava malosi uma lava. E maua i fualaau faisua ma fualaʻau. Ma i luga o se fua o le gaosiga o oloa, e maua mai i oloa e maua i suga, mo se faataitaiga, o le sana i le hydrogenation e faʻaaogaina ai faʻamalositino, sei vagana ai le erythritol, mo le gaosiga o sugars e faʻamalosi. E faʻatasi i latou e le o le zero, ae o se fuainumera itiiti o calorie ma se fuainumera maualalo maualalo e fesoʻotaʻi ma le suka. O lo latou suamalie e masani ona maualalo ifo nai lo le suka, ae oa latou meatotino faaletino ma le kukaina o amioga e avea ai i latou ma se mea lelei i isi mea suamalie. O i latou uma lava, sei vagana ai le erythritis, e mafai ona mafua ai le vevela ma le manava pe a fai e sili atu le masini fautuaina, ma e le gata i le le mautonu i totonu o le manava, ae faapea foi le lamatiaga o le tino i le paleni eletise vaivai, lea e oo atu ai i faafitauli tetele.

O nisi nei o le suka suka.

Isomalt

O se suka e maua mai ai, pe a maeʻa togafitiga o le enzyme, e aofia ai le afa o kalori, ae faʻapea foi le afa o le suamalie. E i ai se faʻamaumauga maualalo maualalo. Faailoga e pei o E953. E masani ona faʻaaogaina mo le gaosiga o laxatives, o lea ia manatua o le isomalt e mafai ona mafua ai le vevela ma le manava, e pei ona iloa e le intestine e pei o le filo, e ui lava e le solia le microflora o le intestinal ma e oo lava i le isi itu - e fesoasoani i lona lelei manuia. Aua le silia le 50 g i le aso (25 g - mo tamaiti). I se faaopoopoga, faitau le tuufaatasiga i luga o le afifi, ona, ona o le laitiiti o le suamalie, o isi mea suamalie e masani ona faaaoga faatasi ai ma le faaleleia atili o le tofo. Maua tele le faʻaaogaina i le fale gaosi oloa.

Lactitol (Lactitol)

O le isi suka suka mai le lactose o le E966. E pei o le isomalt, e le aʻafia ai le suamalie i le afa, ae o loʻo i ai se tofo mama, ma e iai le afa o le tele o kalori e pei o le suka. Ma o isi mea e tutusa ma se tuagane ma o loʻo faʻaaogaina i vailaʻau faʻapitoa e pei o se laxative pe a mafai ona maua ai le faʻasalaga, o lona uiga e le fautuaina e silia i le 40 g i le aso.

Maltitol (Maltitol) poʻo Maltitol

Polycarlor sugar alcohol produced from corn corn - E965. E aofia ai le 80-90% suamalie o le suka ma o ona meatotino uma lava, naʻo le numera o le glycemic e sili ile afa ma kalori e sili atu ile afa. E pei foi o isi suka suka, sei vagana ai le erythritol, e iai sona aafiaga leaga, e ui e mafai ona saogalemu i le tele o mea - e oo atu i le 90 g.

Mannitol poʻo Mannitol

O le meaʻai faaopoopo, codenamed E421, o le mea moni e itiiti le faʻaaogaina o le suka e suitulaga ona o le le lava o le suamalie, ae ua maua lana galuega i le falemaʻi e avea o se mea e sili ona suamalie ma totogia. E faʻaaogaina i mataupu o le faʻauluuluga o le tino, e faʻaitiitia ai le faʻaogaina o le tino ma le tino. Ma, e pei lava o soʻo se vailaʻau, o le mea moni, ei ai le faʻasaʻoga: o le fatu o le fatu gasegase, faʻamaʻi ogaoga ogaoga, maʻi o le toto. Ona o le aʻafiaga o le faʻamalalaina, o lona sao i le soliga o le paleni eletise, e mafua ai le faʻavevesi ma le fatu. E le totoina le kulukose toto. E le fetaui i totonu o le oral mouth, o lona uiga e le taitai i le atinaʻeina o caries.

Sorbitol (Sorbitol) poʻo Sorbitol

O lona faailogaina o le E420. O le isomer lea o le mannitol o loʻo taʻua i luga, ma e masani ona maua mai le sipuni sana. E sili atu le suamalie nai lo le suka pe a ma le 40%. Calories e sili atu nai lo le suka atoa i le tutusa 40%. O lona faasinomaga igoa e maualalo, ae o le tele o tomai e maualuga. O le Sorbitol o se sui filifilia o le choleretic ma e faʻaosofia ai le vaega o meaʻai, ae o loʻo i ai le faʻamaoniga e le mafai ona faʻamaonia e mafai ona faʻaleagaina ai le meaola. E tusa ai ma nisi o lipoti, o le sorbitol e mafai ona teu i mata o mata.

Erythritol (Erythritol) poʻo le Erythritol

Ma, i le mea mulimuli, i loʻu manatu, o le suamalie sili ona faamanuiaina i le taimi nei, o le oloa lea o le eletene enzymatic o le kulimi suauʻu i le kulukose, sosoo ai ma le faʻamaina i le fefete. O se vaega masani o nisi o fua. O le Erythritol toetoe lava a leai ni calories, ae e 60-70% suamalie suamalie. E le afaina ai le kulukose o le toto, o le mafuaaga lea e tatau ai ona gauai atu i le taumafa a tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2. E oʻo atu i le 90% o le erythritol e faʻapipiʻi i le toto aʻo leʻi ulu atu i totonu o le inumaga, ona e le mafua ai se aafiaga leaga ma e le mafua ai ona afaina. E i ai le uiga o le suka i le kuka ma amio lelei i totonu fale e tao ai.

Ae le o mea uma e pei o le pala e pei ona ono foliga mai, ma o le lele i totonu o le suauu o le a mimilo nei. Talu ai o le uluai oloa mo le gaosia o le erythritol o le sana, ma ua lauiloa o le a suia lautele, e mafai ona avea ma se tulaga lamatia. Vaavaai mo upu "Non-GMO" i luga o le afifi. E le gata i lea, o le erythritol lava e le malie ma o le manogi mulimuli e masani lava ona i ai isi mea suamalie, e pei o le aspartame, e ono le mautinoa le saogalemu.I tulaga maualuga i aso taitasi, e mafai ona mafua ai le manava, ma e tatau ona faʻaaoga ma le faʻaeteete i tagata e maua i le ita. O nisi o suʻesuʻega e lipotia ai le mafai o le erythritol e mafua ai le afaina o le paʻu.

Isi mea suamalie

O vailaʻau nei e le mafai ona tuʻuina atu i soʻo se vaega o loʻo taʻua i luga, aua e foliga mai e maua mai i mea masani masani, ae o le gaioiga lea e faʻamalosia ai i latou e feteenai ma le natura.

Stevia (Stevia aveese)

E foliga mai o le a le mea e sili atu nai lo lenei oloa masani matagofie, lea e 150-200 taimi e sili atu le suamalie nai lo le suka ma i le taimi lava e tasi e na o le 18 kcal i le mutia? E le gata i lea, o le laau, ua lauiloa talu mai aso anamua i Amerika i Saute Amerika, o le na faʻaaogaina e le gata o se mea suamalie, ae faapea foi i a latou togafitiga masani. Ia, mo tagata amataina, ia e iloa o le stevia, e pei o le ragweed, mai le aiga o asters, o lona uiga, e mafai ona avea ma se mea e afaina ai. O mea taua e lua o le pepa stevioglycoside: stevioside o loʻo i ai se taimi oona, lea e avea ai ma mea suamalie o loʻo i ai se tofo le talafeagai, aʻo le lua rebaudioside e leai se mea e le fiafia i ai. O le a le mea e faia e tagata gaosia e aveesea ai le oona ma le leaga o le tofo? Latou te togafitia le oloa ma le sini o le aveeseina o le vevela - o le mea oona, ae sili ona aoga, ao auauna atu i le suamalie mulimuli e pei o le natura ma e le afaina, e ui lava e le o toe i ai Stevia.

O suʻesuʻega i le in vitro, o le stevioside ma le rebaudioside na maua mai i le mutagenic, ma e ui lava e le o matauina se mea faapena i tagata o loo faia ni a latou gaʻo, o le puleaina o taumafa i nisi o atunuu e lapatai i lenei mea, ma i le tele o isi atunuu ua faasaina atoatoa le faaaogaina o stevia. . E tatau i tagata maʻi ona faʻasaʻo le faʻaaogaina o lenei oloa, aua e mafai ona faʻaitiitia le toto. Faʻafesoʻotai lau fomaʻi pe afai ei ai ni faʻafitauli i le nutimomoia ma hormones.

Tagatose (Tagatose)

O le monosaccharide natura o loo i ai i ni nai fualaau faisua, fualaau suamalie, susu ma koko. Ma mo le gaosiga o fale gaosi oloa, e faʻaaoga ai le lactose, lea e faʻafesoʻeneʻi le elekone e gaosia ai le galactose, lea o le a faʻasusuina i alkali ma D-tagatose. Ae e le o mea uma. Ona faʻamamāina lea, faʻamavae ma toe faʻamanatuina. Fuh! Ona latou talanoa lea e uiga ia te ia o se mea manogi masani ma atoatoa. E amanaʻia e saogalemu ma aoga tele, talu ai e le gata ina siitia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, ae e faʻaitiitia ai foi, lea e taua mo le maʻisuka ituaiga 2.

Ia, o se lele i totonu o le suauu, e ui lava e laitiiti, ae o loʻo i ai pea iina. E le fautuaina e sili atu i le fua masani o le taumafaina o le tagatose, e tusa ma le 50 g, talu ai e mafai ona i ai sona aafiaga leaga, lea e mafai ona mafua ai le faʻavevesi. O le suamalie e le tatau ona faʻaaogaina e tagata ei ai le fua o le fructose masalosalo.

Faaiuga

O mea suamalie o se mea e sili ona manaia i le suka, ma e toetoe lava leai ni calories. O le lelei o lo latou faʻaaoga e aofia ai le mea moni e faapea

  • aua le faʻaumatia nifo
  • maualalo pe leai foi calories
  • e mafai ona faʻaaoga mo le maʻisuka
  • saogalemu i fua faʻatatau

Ae ui i lea, pei ona ou fai atu i luga, taumafai e aloese mai mea suamalie, faapea foi ma suka, aua foi, e ui lava o le suamalie suamalie o le suitulaga e iloa e le faiʻai e pei lava o le tofo o le suka, e leai se tali, e pei ona faaalia i suesuega. O lona uiga latou te le mafua ai ni lagona le fiafia, ma e mafai ona latou faaosofia ai le fiaai sili atu. E le o se mea faʻafuaseʻi le tele o suʻesuʻega e lipotia ai o le faʻaaogaina o le suka i le taimi uumi e fesoasoani i le faʻaopoopoga o le numera o le tino e le tusa ai ma faʻamoemoega. E le mafai ona faaseseina le tino.

Aumai lau fua o le suka mai fualaʻau, cereals, ma isi meaai maloloina ma masani.

Talia suamalie

O mea suamalie faalenatura e faia mai mea masani. O mea uma faalenatura faalenatura ei ai calorie eseese, o le a lemu lemu i totonu o le tino, pe a faatusatusa i le suka, o lona uiga e le tupu se tui malosi o le inisalini i totonu o le toto!

Tuusaunoaga: Stevia (herb), erythrin - e ui lava i lo latou natura, o nei mea suamalie e leai se aoga (aua le aafia le malosi ma le gaʻo gaʻo). O le mamafa o mea oneone e sili atu ona vaivai, o le mea lea ua itiiti ai le faʻaitiitia (o le suka masani e le malie tele).

O se tasi o mea lauiloa masani o le suauu fructose. O mea e masani ai le suka o le suamalie pe sili ona suamalie. O mea suamalie faalenatura e aofia ai:

O le suamalie sili ona suamalie mo le maʻisuka o le fufuluina, ae e matua suamalie lava. E fautuaina e faʻaopopo i le kukaina o meaai ma meainu i ni mea laiti, o lea e faʻaitiitia ai le kalori. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le fructose e mafai ona faʻatagaina e le maʻisuka ona o le maualalo o lona igoa.

I le suka masani, o lenei fuainumera e 4 taimi e sili atu. E mafai faapefea ona ou faʻaaogaina lenei mea suamalie, mea o le kalori? Ole fua ole aso fautuaina ole fructose e 40 g ile tagata.

I le auala, e mafai ona faʻafefeteina le falufuga i totonu o le taumafataga e tusa lava pe laʻititi. O le oloa e talafeagai mo le kuka.

O le faʻavae vailaʻau o le hexatomic alcohols (e sili atu le vaivai nai lo le suka) - e le faʻaaogaina le sorbitol i gaʻo gaʻo (maualalo-kalori). Ina ia maua ai le suamalie e lenei tino, e manaʻomia le inisalini. Sorbitol e aofia ai:

  • apricot
  • mauga mauga
  • apu ma isi fua.

E oʻo i le 12-15 km o le sorbitol e mafai ona 'aina i aso taʻitasi, o le mea sili e le sili atu i le 35 g i le aso. Afai e sili atu le maualuga o lenei laasaga, e mafai ona maua se maʻi o le intestinal - o le manava.

Afai e te filifilia mai le lisi o mea suamalie, fuafua mo oe lava ia mea suamalie e sili atu mo le aveesea o le mamafa poʻo le maʻisuka, ona tatau lea ona e gauai i le erythritol. O lenei oloa e taua foi o le suka tilo.

O mea taua, pe a uma ona faʻaaoga lenei suamalie i faʻatau faʻatauvaga, e taua:

  • toetoe lava leai se mea e maua ai le kalori
  • e le faateleina le kulukose o le toto,
  • vave faʻavave i le vai
  • leai se manogi
  • e le faʻaosoina ai caries,
  • pe a oʻo i le sili atu o le fua o le aso e le mafua ai le manava ma isi aafiaga le aoga,
  • e aunoa ma ni aʻafiaga i itu.

E masani lava, o tagata gaosiga o Sorbite faʻaopoopo le erythritol ia latou mea faaopoopo. O le mea lea, o le gasegase e faʻaleleia ai le palatala. Mai mea uma o loʻo taʻua i luga o le faʻaopoopoga, e manino lava le suamalie e filifili ai. O Eritrit e le mafaatusalia.

I le taimi nei, toetoe lava o tagata uma na mumusu i le sipuni o loʻo latou iloa Stevia. O lenei oloa o loʻo faʻatau atu i falemaʻi, meaʻai ma taaloga taʻavale. Stevia o se laʻau toe faʻaleleia o se laau toto i Asia ma Amerika i Saute.

O fualaau faʻatoʻaga e iai uiga nei:

  • atoatoa le natura
  • calorie-leai,
  • o le suamalie e sili atu i le suka pe a ma le 200 taimi.

O se tasi o mea faʻaleagaina i le faʻaaogaina o lenei mea suamalie o le faʻapitoa mulimuli ane lea. 3.5-4.5 mg / kg o le mamafa o tagata e faatagaina i aso taitasi. O lenei mutia o le meli ua lauiloa o se auala e faʻaitiitia ai le le atoatoa o le kulukose i le plasma.

O le mea sili lea ona suamalie, e oʻo lava i le maʻisuka, ona o lona natura ma le calorie e aunoa ma le faʻamalosia ole endocrinologists fautuaina le oloa ile maʻisuka. Stevia e saogalemu, e aunoa ma le faʻasaʻo.

Sucralose (gaʻo fusi)

O le faʻaopoopoga e faia i luga o le faavae o le sugar granulated. O le suamalie o le faʻaopoopoga e sili atu i le suka, sili atu ma le 600 taimi. I le taimi lava e tasi, o Sucralose e leai lava se calories ma e leai se aafiaga i le kulukose. O le eseesega sili ona lelei mai isi mea suamalie, o faʻamatalaga o tagata faatau e tutusa ma le tofo o le oneone masani.

E faaopoopo le sucralose i le taimi o kuka, e le suia le oloa pe a maeʻa ona faʻaalia. E taʻua e le 'aufailaʻau taumafa Suceli se sui maualuga o le suka e sui, lea e faʻatagaina mo le faʻaaogaina e tagata uma o mea taumafa, e aofia ai:

E oʻo i le 15 mg / kg o le mamafa o le tagata e faatagaina i le aso. O le digestibility o Sucralose e 15%, pe a maeʻa le 24 itula ua maeʻa atoa le tino.

O le mea e sili ona lauiloa, o le suka, e sili atu nai lo lona tauva (sugar) 200 taimi i le suamalie. Aspartame e maualalo i calories. O se tasi o tuutuuga mo le faʻaaogaina o Aspartame o le faʻasaina o le faaopoopoina o se faʻaopoopoga i ipu e faʻaaogaina i le umi o le kuka ma le kuka.

A leai, o Aspartame o le a solo. Faʻaaogaina lenei mea suamalie e mafai ona naʻo le faʻamaʻo saʻo lava i le fualaau. Ona saogalemu lea o le fesoasoani.

O le leaga o le saccharin, lea e sili ona talanoaina, e le faʻamaonia e se mea. O faʻataʻitaʻiga na faia i luga o manu suʻesuʻe i totonu o le 70s ua uma ona faʻataunuʻuina. I le faagasologa o suʻesuʻega faʻaonaponei, ua maua e saienitisi e faʻatagaina se tagata e sili atu i le 5 mg / kg o le mamafa o le mamafa i le aso. E taua le iloa o le saccharin sili atu nai lo le suamalie o le suka i le 450 taimi.

O le suamalie o le kiona e aunoa ma le calorie sili atu i le suka i le 30 taimi. O se vailaʻau vailaʻau e faʻaaoga mo le taoina ma le kuka. E oʻo i le 11 mg / kg o le mamafa o le tagata e faatagaina i aso taʻitasi. O le tele o taimi, e faʻaleleia le tofo ma faʻaitiitia le fua, e faʻaogaina le Cyclamen ma se isi mea suamalie - saccharin.

O le a le mea sili ona suamalie

E masani lava, o tagata e fia tuʻu le suka, ei ai se fesili taua, o mea suamalie e sili atu ona faʻaaoga. Soo se mea suamalie, pe a faaaoga ma le poto, e le afaina. Ina ia mautinoa o se olaga suamalie e aunoa ma le suka e saogalemu, pe a filifilia ni mea suamalie, e tatau ona e faitau i le tuufaatasiga o le oloa ma le metotia ua faʻasinoina i luga o igoa.

Soo se mea, e oʻo lava i le mea sili ona le lelei le taumafa o mea taumafa e le mafai ona faʻamalosi e mafai ona afaina ai lou soifua maloloina. Ou te fautuaina le faia o lau filifiliga e faʻafeiloaʻi i mea masani, pe a latou saogalemu atoatoa.

Fructose poʻo le sorbitol e fetaui lelei mo faʻatauvalea ma tagata masalosalo oe fefefe i mea fou. O mea fou suamalie, Sucralose, Stevia poʻo Erythritol lelei, ua talafeagai. I soʻo se tulaga, e manaʻomia lou faʻaaogaina o le suka e aunoa ma le sili atu i le togafitiga fautuaina.

Afai ei ai se maʻi faʻamaʻi poʻo se isi faʻamaʻi, ona faatoa mafai lea e se fomaʻi ona fautua pe o le a le suamalie e sili atu ona lelei ile tasi mataupu poʻo se isi. O le oloa o loʻo faʻatau atu i falemaʻi, meaʻai, vaega o meaai a le maʻisuka o supermarkets ma na o faleoloa meaʻai. Aʻo leʻi faʻaaogaina le meaʻai faaopoopo, e tatau ona e faamasani ia oe lava i faatonuga o faʻasoaga, o lona uiga o le olaga fiafia o le a le maua ai lou ita. Fiafia i lau pati tea!

O le a le faʻaopoopoga e te faʻaaogaina? Faasoa atu lou poto masani i faʻamatalaga i lau pou.)

Ituaiga o mea suamalie

O se suka e suitulaga o se vailaʻau vailaʻau e faʻaaoga nai lo le suka. I le tulaga faʻapitoa, o nei oloa e taua o mea taumafa faaopoopo, talu ai o le autu o la latou talosaga o le alamanuia meaai.

O le suamalie e aoga ona faʻaaoga ona e sili atu ona taugofie nai lo le suka masani. Ae ui i lea, o le toatele oi latou e le oi ai ni calories, ona o le mea latou te maua ai le paʻu mamafa i tagata e faʻaaogaina.

E le gata i lea, o lo latou faʻatagaina e faʻatagaina mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, talu ai o le tele o mea suamalie e le faateleina le aofaʻi o le kulukose i totonu o le toto, e mafai ai e tagata gasegase ona le tuʻuina a latou meaai e fiafia i ai.

Ae ui i lea, e le mafai ona fai mai o nei mea uma e le afaina. E matua ese lava, ma e tofu lava ma ona lava uiga. Ina ia malamalama po o le fea mea e sili ona suamalie, e tatau ona e taulima uiga o ituaiga taitasi. Ae muamua lena, e tatau ona e sailia po o le a le ituaiga o suamalie.

Faatasi ai ma:

  1. Faanatura. E mafua mai i le natura masani ma e maua mai fua, fua ma laau. E masani lava latou maualuga i calories.
  2. Faʻatau. E faia mai i vailaʻau faʻasolosi. O le tele o suamalie suamalie e leai ni calories, ma o loʻo faʻaalia foi i latou i se manogi suamalie. Ae latou te le saogalemu i taimi uma mo le soifua maloloina, aua atonu e aofia ai mea e le o aʻafia e le tino.

I lenei itu, e faigata ona taʻu atu pe o le a le ituaiga o mea suamalie e sili atu ona lelei. E taua le sailia o mea o loʻo aofia ai i mea taitasi e suitulaga - naʻo le taimi lena e mafai ona e filifili.

Le afaina ma faamanuiaga o le suka

O le faʻaaogaina o suka i vaega eseese e manaʻomia ai le lapataiga. E tatau ona e iloa tonu pe o le a le mea aoga mo i latou ma le mea e tatau ona mataʻituina. O le mafuaaga lena e taua ai le sailia o mea aoga ma leaga o mea suamalie ina ia mafai ai ona suʻeina.

O nei oloa e tele uiga taua, ma o le mea lea ua faʻaaoga tele ai.

O mea taua o mea suamalie e aofia ai:

  • maualalo i le kalori (poʻo le leai o ni kalori),
  • leai se avega i luga o le pancreas pe a faʻaaogaina,
  • igoa maualalo maualalo, e mafua ai ona le faateleina le kulukose o le toto,
  • faʻavave o le masini (poʻo le faʻamamaina mai le tino e le suia),
  • faʻasologaina o le manaʻoga,
  • aʻafiaga faʻaleaga
  • malosi e faateleina ai le puipuiga o le tino, atoa le malosi o le tino,
  • puipuia le tupu mai o nifo nifo.

E tatau ona ou fai atu o nei foliga e le o aofia uma i sui suka. O nisi oi latou e leai se faʻamamaina ma faʻamalosia. Ae o le tele o nei meatotino o loʻo faʻaalia i le tikeri e tasi pe o le isi i totonu o sugar sugar substitution.

Ae latou te i ai foʻi ni mea le lelei:

  1. O le lamatiaga o le atinaʻeina o faʻalavelave i totonu o le vaega o meaʻai i le taimi o le faʻaaogaina o nei vailaʻau.
  2. Faʻatonuina o vailaau faʻasaina (ona o lea mea, o le tofo o le oloa ma le sogisogi e mafai ona suia).
  3. O le aʻafiaga o sui gaosiga na o na o tofo. Ona o lea mea, e le mafai ona lava se tagata mo se taimi umi, ona e le oʻo mai faʻamaufaʻailoga tutusa i le faiʻai. O lenei mea e mafua ai le fafagaina.
  4. Le ono mafai ona tupu le kanesa o le susu ona o le faʻaaogaina o le saccher.
  5. Le faʻavaeina o mea oona i le metabolism o le aspartame. E mafai ona faaleagaina ai neura, fatu ma toto.
  6. O le lamatiaga o le tuputupu ae o le intrauterine pe a faʻauʻuina e se fafine maʻitaga se mea e taua o le cyclamate.
  7. Le faʻafitauli o le mafaufau o le psychoneurotic.

O le tele o uiga le lelei o le uiga lea o sui o le suka. Ae o mea masani e mafai foi ona afaina pe a faʻaaogaina i se tau le talafeagai.

Artificial Sweeteners

O le tuufaatasiga o suamalie suamalie e puleaina e vaega vailaʻau. Latou te le saogalemu mo le tino, aua e le mafai ona gauai. Ae o nisi e manatu o lenei mea o se mea lelei - pe afai e le aʻafia le vaega, o lona uiga e le afaina ai le metabolism o le carbohydrate, le mamafa ma le kulukose.

E tatau ona e mafaufau i nei mea suamalie i auiliiliga auiliili e iloa ai pe aoga:

  1. Saccharin. E taʻua o se tino maliu i nisi atunuu, e ui lava e faatagaina i Rusia. O le faitioga autu o lenei mea e fesootaʻi ma le i ai o se mea e le lelei le tofo. I le faʻaaoga soo, e mafai ona mafua ai faʻamaʻi gasegase. O lona lelei e aofia ai le maualalo o le malosi o le malosi, lea e taua ai mo tagata e sili atu le mamafa o le tino. E le gata i lea, e le maumau ai ana meatotino pe a vevela ma e le faʻafefeina ai mea oona.
  2. Cyclamate. O lenei tuufaatasiga ei ai se suamalie tele i le leai o ni kalori. O le mafanafana e le faʻaseseina ona meatotino. E ui i lea, i lalo o lana faatosinaga, o le aafiaga o le tino o le tino ua faateleina. I nisi atunuu, o lona faaaogaina e faasaina. O le tele o contraindications mo le cyclamate e aofia ai le maitaga ma le lactation, faʻapea foi faʻamaʻi fatugao.
  3. Aspartame. O lenei oloa e sili atu le maualuga nai lo le suka i le tofo malosi.Ae ui i lea, e leai se mea e le fiafia i ai mulimuli. Ole aoga ole malosi o le vailaau e itiiti lava. O se tulaga le lelei o le aspartame o le le mautonu i le taimi o togafitiga vevela. O le vevela e mafua ai ona vevela - methanol ua faʻamalolo.
  4. Acesulfame Potassium. O lenei tuʻufaʻatasiga o loʻo i ai foi se tofo sili atu ona faʻamatalaina nai lo le suka. Calories o loʻo misi. A faʻaaogaina le oloa, e toetoe lava a leai se faʻalavelave o faʻamaʻi o le tino. E le afaina foi i nifo. O lona umi teuina e faatagaina. O le le lelei o lenei mea suamalie ona e le o aʻafia e le tino ma e le auai i faiga faʻavaomalo.
  5. Sucrazite. O meatotino o le sukariisi e le afaina i le vevela - e tumau pea le suia pe a vevela ma malulu. Necalorien, ona o lea mea e masani ona faʻaaogaina ei latou e manaʻo e aveesea le mamafa. O le lamatiaga o le i ai i totonu o le fumaric acid, o loʻo i ai lona aʻafiaga.

Vitio e uiga i meatotino o mea suamalie:

Faʻatasia tupe

Aʻo leʻi filifilia pe o le a le suamalie e sili ona lelei, e tatau ona e mafaufau i oloa o se tuufaatasiga o nisi mea. E foliga mai i nisi tagata faʻaaoga e sili atu le taua tele o ia mea suamalie.

O le sili ona lauiloa o:

  1. Milford. O lenei sui e maua i le tele o ituaiga, o lona tuufaatasiga o loʻo i ai eseesega. O vaega o le faatosinaga o oloa e faalagolago i vaega o loʻo aofia i totonu. O nisi oi latou e latalata i le natura (Milford Stevia), o isi o loʻo faʻamalosi (Milford Suess).
  2. Faʻamatala le para. O lenei oloa e aofia ai vaega e pei o le sucralose, erythritol, stevioside ma le rosehip. Toeitiiti lava oi latou uma (sei vagana ai sisi o le oso) o loʻo faʻapipiʻi. O le meafaigaluega o loʻo faʻamatalaina i mea maualalo le kalori ma se faʻamaumauga faʻapitoa laitiiti. E manatu le saogalemu o le oloa, e ui lava o le faʻaleagaina o le tino e mafai ona mafua ai taunuuga le lelei (maua o le mamafa, faʻaitiitia le faʻamaʻi, faʻalavelave faʻalavelave faʻalavelave, faʻamaʻi o le tino, ma isi). Talu ai e tele mea o loʻo i totonu o lenei mea suamalie, e manaʻomia ona e amanaʻia faʻamalamalamaga o latou taʻitasi.

O le faʻaaogaina o kulimi tuʻufaʻatasi e foliga mai e fetaui i le toʻatele. Ae e tatau ona e manatuaina le i ai o vaega gaosia i totonu, lea e mafai ona afaina ai.

O fea le sui e filifili?

E tatau i se fomaʻi ona fesoasoani ia te oe e filifilia le suamalie aupito sili mo se tasi o loʻo i ai se faafitauli faʻalesoifua maloloina. Afai ei ai le faʻasaina o le faʻaaogaina o le suka, ona faʻaaogaina lea o le vailaʻau mo le sui i taimi uma, o lona uiga o mea lamatia mai le faʻaaoga e tatau ona itiiti.

E le faigofie le amanaʻiaina o uiga o le tino ma le ata o le falemaʻi e aunoa ma se malamalama talafeagai, o le mea lea e sili ai mo le maʻisuka poʻo tagata o loʻo i ai le telefoni e faʻatalanoa ai se fomaʻi. O lenei mea o le a fesoasoani i le filifilia o se oloa lelei e mafai ai ona faʻaaogaina mea masani.

O le suʻesuʻeina o meatotino o meaʻai suamalie ma iloiloga a tagata faʻapitoa na mafai ai ona ma faʻatulaga mea sili ona lelei mai lenei vaega.

O faailo taua i le iloiloga o faailoga nei:

  • puipuiga malu
  • le ono mafai ona aʻafia ai aʻafiaga
  • mea i le kalori
  • tofo uiga.

Mo tulaga uma o loʻo taʻua i luga, o Stevia o le sili lea. O lenei vailaau e masani lava, e le aofia ai ni mea leaga faʻaleagaina, leai ni meaʻai. O aʻafiaga pe'ā faʻaaogaina naʻo le i ai o le faʻalogo. E le gata i lea, o lenei suamalie e silia ma le suka i le tikeri o le suamalie.

O se mea e le saogalemu ma talafeagai mo le suka o Aspartame. O ia foi e le o le kalorici ma ua i ai sona suamalie suamalie.

O le faʻafitauli o lona faʻafitauli lea i le taimi o le mafanafana, ona o le mea na leiloa ai le meatotino. E le gata i lea, o nisi tagata e aloese mai lenei oloa ona o lona natura natura.

Acesulfame potassium o le isi suka e suitulaga i mea e leai se afaina, e ui lava i lona fatuga gaosia.

E leai ni calories, e le afaina ai le glucose i le toto, e le suia i le taimi o le vevela o togafitiga. O le le lelei o aʻafiaga e aʻafia ai ma le galuega a le vaega o meaʻai.

Xylitol i le nofoaga lona fa i le faʻavasegaga. E lelei lona tofo ma le tele o mea aoga. E faʻaalia i le televave o le faʻasauāina, ona e le afaina ai le hyperglycemia. Mo tagata faʻatau e mulimuli i se taumafataga, e le fetaui le xylitol ona o lona mea o le kalori - o le mea lea e le mafai ai ona valaʻau i le sili.

Sorbitol o le mulimuli i luga o le lisi o mea sili ona aoga ma sili ona saogalemu. O se natura ma e le o se mea matautia. O le tino e faʻamaonia lenei mea ma le malie, lea e taua mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. E i ai sona suamalie suamalie. Ona o le maualuga o le malosi o le malosi, o le oloa e le mafai ona faʻaaoga e le mamafa o tagata.

Vitio - uma e uiga i mea suamalie:

O faʻamaumauga i lenei fua faatatau e vaʻaia, talu ai o le aʻafiaga o soʻo se mea suamalie e mafai ona fesuiaʻi ona o mea taʻitasi o le tino.

O a mea suamalie?

E iloa lelei o le tele o mea taumafa a le tagata i mea taumafa ma meainu e aofia ai le tele o suka, e fesoasoani i le atinaʻe o faʻamaʻi nifo, e aʻafia ai le paʻu, e mafai ona taʻitaʻia ai le mamafa.

Sweeteners o vailaʻau faʻasaina ma vailaʻau o loʻo i ai se tofo suamalie. Mo i latou e fia taumafa i le suka masani, o le fesili saʻo e tulaʻi mai: "O le fea mea manogi e sili atu?"

Sweeteners e i ai i le tulaga o:

E tele mea e faʻaaoga i totonu o le alalafaga taumafa. O le suamalie i le ituaiga o laʻau e faʻaaogaina e faʻaleleia atili ai le tofo o meainu eseese, ma faaopoopo le suamalie suamalie a le talimalo i le tele o ipu na faia.

O a ni mea suamalie suamalie?

O mea suamalie faalenatura e maua mai mea tau laau. E i ai a latou calorie, ae o lo latou malepelepe i le pancreas e umi se taimi nai lo le malepe o le suka, o lea e le tupu ai le maualuga o le inisalini i le toto.

O le tuusaunoaga o le erythritol ma le stevia. O nei mea suamalie e leai se aoga taua. E masani lava, o mea suamalie ei ai le pasene maualalo o le suamalie nai lo o latou gaosiga gaosia. Stevia iinei e ese mai le vaega atoa - e sili ile 200 taimi e sili atu lona suamalie nai lo le suka.

O suamalie sili ona suamalie o mea ia e faia mai mea masani masani, ae fautuaina e faʻatalanoa se tagata tomai faapitoa aʻo lei aveina.

O suamalie suamalie e faia mai i vailaʻau faʻasolomika, ma e masani ona leai ni calorie. Pe a faʻaaogaina nei vailaʻau i ni aofaiga tele atu nai lo le fautuaina, o le vavalalata o latou tofo e mafai.

O suamalie sili ona taatele ma o latou uiga

Seʻio tatou faamasani masani i mea masani.

O se vaega o se vaega o fualaau faisua, fualaau 'aina, meli. E sili atu le suamalie nai lo le suka i luga o le 1.5 mita taimi, ae e maualalo lona kalori. O le faʻasalaga o le paʻu paʻepaʻe, e solo lelei i le vai. Afai e vevela se mea, o ona meatotino e suia laitiiti.

O le fructose e gasegase mo se taimi uumi, e le mafua ai ona oso oso i le insulin i totonu o le toto, o le mea lea e faatagaina e fomaʻi ona faʻaaogaina i ni nai atopa mo le maʻisuka. Mo se aso, e mafai ona e faʻaaogaina se tagata soifua maloloina e aunoa ma ni aʻafiaga le lelei seia oʻo i le 45 g.

  • pe a faʻatusatusa i le fesuiaiga, ei ai le malosi faʻaletonu i luga o le nifo,
  • e nafa ma le i ai o se mea mausali o le kulukose i totonu o le toto,
  • E i ai se mea totino, lea e taua mo tagata e galulue malosi i le tino.

Ae o le fructose o loʻo i ai ona lava malosi vaivai. E naʻo le ate (fugose) e talepe i lalo (e le pei o le kulukose, o se vaega o le suka masani). O le faʻaaogaina o le fructose e taʻitaʻia, muamua, i se faʻaopoopoga o le mamafa i le ate. Lona lua, o le tele o le fructose e vave ona alu i totonu o faleoloa gaʻo.
E le gata i lea, o le tele o le fructose e mafai ona afaina ai foliga vaaia o le maʻi o le manava.

E mamao lenei mea mai se suauu saogalemu, ma o lona faʻaaogaina e faʻatagaina naʻo le fautuaga a se fomaʻi.

O lenei mea suamalie mo meaʻai ma meainu e maua mai i fualaau aina o le igoa e tasi, lea e taua o le mutia meli. E tupu i Asia ma Amerika i Saute. O le faʻatagaina i le aso e oʻo i le 4 mg i le kilokalama o le mamafa o tagata.

Faʻaaoga pe a faʻaaoga stevia:

  • leai ni calories
  • o le mea e matua suamalie lava
  • faatulaga le toto toto,
  • o le tuufaatasiga e aofia ai antioxidants,
  • fetuutuunai le galuega o le vaega o meaʻai,
  • aveese le toxins
  • faʻaititia le cholesterol leaga
  • e aofia ai le meaʻai e manaʻomia e fatuga ma fatu.

Ae le fiafia tagata uma i le tofo o le stevia. E ui lava o loʻo faʻaleleia pea e le au gaosi oloa le tekinolosi, o lenei faaletonu ua tau le iloa.

O lenei suamalie ua taua foi o le suka tilo. O le natura tioata, e leai se manogi i totonu. O le mea e maua ai caloric o le vailaau e leai se aoga. O le maualuga o le suamalie e 70% pe a faʻatusatusa i le tofo o le suka, o lea e le afaina ai pe'ā faʻaaogaina e tusa lava pe sili atu le tele nai lo le sucrose. E tele taimi e faʻatasi ma le stevia, talu ai o le erythritol e totogi mo lona tofo faapitoa. O le mea na tupu o se tasi o mea sili ona suamalie.

  • o le foliga vaaia e le ese mai le suka,
  • maualalo le kalori content
  • leai se faʻaleagaina pe a faʻaaogaina i le faʻalelei,
  • lelei solubility i le vai.

E faigata ona maua ni mea e le lelei, o lenei suamalie e mafaufauina e tagata atamamai o se tasi o sili ona lelei i aso nei.

O loʻo i ai i le tuufaatasiga o fualaau mama (aemaise lava fualaau mamago). O le Sorbitol e le mafuatiaina i gaʻo, ae o le ava malosi. O le suamalie o le faʻaopoopoga o le 50% o le maualuga o le suka. O le kalori content is 2.4 kcal / g, o le masani ua fautuaina e le sili atu ma le 40 g, ma sili atu i le 15 g. E faʻaaogaina e le au gaosi oloa e avea ma emulsifiers ma faʻasao.

  • togi maualalo maualalo
  • faʻapupula le aofaʻi o le gaosiga o le suka gaosia,
  • o se sui sooupu.

Faatasi ai ma le le lelei: e i ai sona aafiaga leaga ma mafai ona mafua ai le afaina.

Ia mafaufau nei i le suamalie ma le suamalie o le gaosiga fausaga.

E iai le saogalemu. O se faʻaopoopoga e faia mai le suka, e ui o le 600 taimi e sili atu ona suamalie nai lo. A faʻaaogāina, o le aso e 15 mg / kg le mamafa o le tino e le mafai ona sili atu, e faʻamavae atoa mai le tino o le tagata i le 24 itula. Ua faamaonia le Sucralose mo le faʻaaogaina i le tele o atunuu.

Mea aoga o mea manogi:

  • e masani ona i ai le tofo o le suka,
  • leai o kalori
  • pe a vevela, e le faʻaumatia ona meatotino.

E leai se suʻesuʻega faʻamaonia e uiga i lamatiaga o lenei mea suamalie, e aloaia lava e avea o se tasi o mea sili ona saogalemu. Ae e le fautuaina mo tamaiti ei lalo ifo o le 14 tausaga, e mafai ona faateleina le maualuga o le insulin.

po o se mea faaopoopo faaopoopo meaai E951. Le mea e sili ona masani ai le suamalie. E le o iloa lelei e saienitisi ia aoga ma mea leaga e mafai ona ia aumaia i le tino o le tagata.

  • 200 taimi sili atu ona suamalie nai lo suka
  • o loʻo i ai le itiiti ifo o kalori.

  • I le tino, o le aspartame e paʻu i lalo i amino acids ma methanol, o se mea oona.
  • Talu ai o le aspartame ua aloaia le saogalemu, e maua i le tele o meaʻai ma meainu (suamalie suamalie, yogurt, kulumu, taʻaloga taʻavale, ma isi).
  • O lenei mea suamalie e mafai ona mafua ai le le mautonu, tiga o le tino, le mautonu, ma le atuatuvale.
  • A o suʻesuʻeina le aspartame i meaola, na matauina ai mataupu o le kanesa o le faiʻai.

O le mea e sili atu le suamalie nai lo le suka 450 taimi, ei ai le oona oona. Ole fua ole aso e mafai ona faatagaina ile 5 mg / kg. I aso nei, o le sagharin ua manatu o se mea e afaina ai e iai se aafiaga le lelei i le tino o le tagata: e mafua ai le maʻi gallstone. O Carcinogens i lona tuufaatasiga e mafai ona mafua ai ni maʻi mama.

E maua foi i le faʻaaogaina o vailaʻau ma, e pei o le vaega muamua, e afaina ai le soifua maloloina, aemaise lava, mafua ai le le atoatoa. O le tupe faʻatagaina i aso taitasi mo se tagata matua o le 11 mg i le kilogram o le tino.

O faʻamanuiaga ma mea leaga o mea suamalie

Soʻo se tagata e mafaufau e uiga i se soifua maloloina soifua ona o popolega o le soifua maloloina poʻo le tatau ona iai se filifiliga i le va o le suka poʻo le suauu. Ma, e pei ona faaalia i le faatinoga, e te manaʻomia se malamalamaaga o le mea suamalie e saʻo mo oe.

I le isi itu, o le suka o loʻo faʻaaogaina e tagata gaosi oloa o loʻo tuliloa mea latou te fiafia i ai, ma, e le o se mea moni. ia muamua le soifua maloloina o tagata faatau i totonu oi latou. O le mea lea, e taua tele le malamalama ia i latou ma mafai ona faia se filifiliga tutoʻatasi, pe e te manaʻo e inuina meainu ma aspartame, mo se faʻataʻitaʻiga?

O le a le mea e taofi i: le filifiliga saʻo

A o le i faaopoopoina se suamalie faʻamalosi i ipu, e tatau ona e iloilo le lamatiaga o le soifua maloloina. Afai e filifili se tagata e faʻaaoga se mea suamalie, e lelei tele le faʻaaogaina o se mea mai le tino (stevia, erythritol).

Pe a fesiligia po o fea e sili atu, e mafai ona fautuaina le stevia, aua e saogalemu e tusa lava mo fafine maʻitaga. Ae e tatau ona latou siaki ma a latou fomaʻi pe faʻaaoga le faʻaopoopoga manaʻomia i meaʻai pe leai. Ae e tusa lava pe lelei le soifua maloloina o se tagata, o lea i lenei tulaga e tatau ona maua se fautuaga faʻapitoa, e sili atu le suamalie e filifili ai.

O le filifiliga faaiʻu o le suamalie e masani lava oe.

Tuua Lau Faamatalaga