Mafuaaga o le faateleina o le suka i totonu o se tamaititi

O sina faasiliga tele o tulaga masani masani o nisi taimi ei ai le uiga o le physiological. O le mafuaʻaga e mafai ona avea ma faʻafitauli pe a oʻo i mea oona (adrenaline, corticosteroids) e faʻamalosia ai le gaosiga o le kulukose. O le sili atu o mea inu i le taumafa a se tamaititi poʻo le faʻamautinoaina o vailaʻau, e pei o vailaʻau ma faʻamaʻi, e masani ona oʻo atu ai i lenei faafitauli. I pepe, e mafai ona faateleina le suka ona o le tele o le taʻavale po o le vomiting.

O le maualuga o le suka i le mimi e masani ona faʻaalia ai togafitiga. O nisi nei o tulaga talafeagai:

  1. Pancreatitis O le mumusu tele o le pancreas e mafua ai le faateleina o le suka toto ona o le faaleagaina o lona tino (pancreatic necrosis) ma le gaosia o hormones. Ma o le sili atu o le kulukose mai le toto e faʻalilolilo i le urine.
  2. O le maʻi suka. E mafua mai i le le lelei o le pancreas. E le faʻamalosi le inisalini e momotu ai le kulūkose. A oʻo i luga le maualuga o le kulukose i luga aʻe o le tapuni (9.9 mmol / L), e aliali mai i le urine.
  3. Hyperthyroidism Faatasi ai ma le faateleina o le vevela, o ona hormones e mafai ona faatelevave le vaevaeina o le glycogen i le ate, lea e fausia ai le kulukose. O le faʻaleagaina o le inisalini e ala i elemene ua faʻatinoina o loʻo matauina foi.
  4. Toto fatu. I le tulaga o le faʻavevesiina o mea masini o fatugaʻo, o loʻo i ai se faʻafitauli i le suia o le kulukose mai le urine. I lenei tulaga, o le maualuga o le suka o le toto e tumau pea.

E tusa lava pe tatou te le o talanoa e faatatau i togafitiga, o le tulaga ma le faateleina o maualuga o le suka e le mafai ona le amanaiaina. O le tele o taimi, o le iloa o le kulukose i le urine i tamaiti e fesoʻotaʻi ma le maʻisuka, ma o le solia o le gaosiga o le gaʻofale e lamatia ai faigata ogaoga i le lumanaʻi.

O le a lenei mea

Tagata faʻapitoa e valaʻau i le i ai o le suka i suʻesuʻega o le urine glucosuria. O lea suiga e faʻamaonia ai le solia o le paleni o le carbohydrate. E tusa ai ma tagata atamamai, o le urine e ono aofia ai se vaega itiiti o le kulukose: e le silia le 0.06 mmol / lita. Afai e le maua le kulukose i le taimi o le suʻega, o le tino e matua maloloina lava.

O le faateleina o le kulukose e mafai ona mafua mai i le le lelei o le endocrine po o fatuga. E oʻo lava i suʻesuʻega lelei o le toto, o le faʻamaʻi pipisi o se mea e manaʻomia muamua mo le maʻisuka i totonu o se tamaititi.

O le faanatinati o tamaiti mo le gaʻo o loʻo suʻesuʻeina i auala e lua: o le ortotoluidine ma le glucose oxidase. O nisi o fale suʻesuʻe e faʻaaogā faʻataʻitaʻiga vave i foliga o fasi pepa a GlucoFAN. O nei fasi pepa ua manatu e le saʻo le saʻo nai lo suʻesuʻega o meaola, ae o le taunuʻuga ua toe foʻi mai i le 30 sekone.
O le kulūkose e faʻamoemoeina e ala i le faʻatusatusaina o le suʻega faʻasolosolo suʻesuʻe ma se faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻi, lea o loʻo i totonu o faatonuga.

Urine glucose indicator:

Faʻailogammol / l
Normleai se sili atu i le 1,7
Faʻateleina le faateleinamai le 1.7 i le 2.8
Maualuga maualugaluga atu o le 2.8

I le maualuga maualuga o le kulukose, e fautuaina ai e tagata atamamai e toe fai le iloiloga. Afai e sili atu le aofaʻi o suka i le taimi e toe faia ai le suʻesuʻega, o le a faia le suʻesuʻega ma togafitiga.

O faʻamatalaga o le masani o vailaʻau o loʻo faʻaalia i le laulau:

FaʻailogaNorm
Lanumoli samasama
Malamalamamanino
Volumesili atu ma le 30 ml
Totoga mamafae oo atu i le 5 tausaga: e tusa ma le 1012,
mai le 6 i le 10 tausaga: e tusa ma le 1015,
tauleʻaleʻa: 1013-1024
Sugae oo atu i le 1.7 mmol / l
Acetone
Faʻaauau poʻo le alcaline tali4,5 — 8
Squirrels
Urobilinogense le sili atu i le 17 micromoles
Laʻau paʻepaʻe tototamaititi 0-1-2 i le vaaiga (s / s), i teine ​​mai le 0-1-2 i le 8-10 i le s / s
Laʻau toto mumu
Epiteliume le silia le 10 p / s

O a faʻamaʻi e mafai ona taʻu?

O le i ai o le kulukose i totonu o se tamaititi e taʻu mai ai gasegase tuga. Ae o nisi taimi e iai ni mea laiti laiti mai le masani. O le mea lea, e lua ituaiga o glucosuria:

  • physiological (o le taunuuga o le tagofia o fualaau, mo se faataitaiga, corticosteroids),
  • maʻi (i le i ai o nisi o maʻi o le tino o le pepe).

E mafai ona maualuga le suauu i le mamafa o le taumafaina o meaai suamalie, faatasi ai ma le ogaoga o mafatiaga. O mafuaʻaga o gaʻo i le urine o tamaiti e tele:

  • maʻisuka
  • ua le atoatoa le aoga,
  • siama i luga o le fale,
  • afaina o le ate (e pei o le hepatitis),
  • vailaʻau faʻamaʻi
  • afaina o le tino,
  • afaina o le endocrine,
  • tulaga faigata
  • hyperthyroidism
  • le faaaogaina o oloa gaʻo i le tele o aofaiga,
  • faʻamaʻi pipisi pei o le maningitis poʻo le encephalitis.

Afai e iloa le kulukose i le faanatinati o se tamaititi, e sili atu le aua le mafaufau ia te oe lava ma talanoa i se fomaʻi agavaa.
O le masani o le suka o le a fesoasoani e puipuia faʻamaʻi ogaoga o le endocrin system:

  • maʻisuka
  • ua le atoatoa le aoga,
  • mala o le eleele
  • hepatitis.

Faʻailoga

Urinalysis o se suʻega taua ole suʻesuʻega e suʻesuʻeina ai le totoina o le okeni. O le i ai o le glucosuria o se faailo o se toilalo i le gaosiga o le gaosiga o le carbohydrate, le gaioiga o le tino, ma isi.

Ole taimi masani ole suʻesuʻega ma togafitiga faʻapitoa mo togafitiga faʻaleagaina o le a aloese ai mai faʻafitauli.
O le i ai o le acetone e mafai ona faʻaalia ai le maualuga o le suka i le urine. O lenei vaega e faʻamaonia ai le sili atu o le faitotoʻa o le 3% o gaʻololo i totonu o le urine ma le faateleina o le toto o tamaiti o le maʻisuka. Faailoga o vaega o le acetone i le maʻisuka e tatau ona mataitu i taimi uma.

Urine mo suʻega suʻe e aoina i le tele o auala. O le taatele:

  • taeao faʻasolosolo i le taeao (a maeʻa le moe, ae le o le vaega muamua, ae o le lona lua),
  • totogi o aso taitasi
  • 5-6 itula uma.

O le aoina o le taloina o le taeao e faia i luga o se manava gaogao. O meaai e le tatau ona itiiti ifo ma le 10 itula muamua. Aʻo leʻi ave le urine mo se auiliiliga, e tatau ona faʻaitiitia le tagi a le tamaitiiti ma inu le inu, aua o nei mea e mafai ona oʻo atu ai i se mea sese.

Fomaʻi fautuaina e suʻe faalua le suāsusu: i le 3 masina ma le tausaga. E taua tele le auiliiliga mo le iloiloga o le ola maloloina o le tamaititi aʻo leʻi faia le tui.

Tamaiti e sili atu nai lo le tausaga mo puipuiga puipuia e tatau ona faia se iloiloga i tausaga taʻitasi. Afai o loʻo maʻi le tamaititi pe o iai foi ni faʻamaoniga o mea sese, o le pediatrician e faatonuina se suega faʻamalosi faaopoopo.

Tulafono mo le aoina o urine mo suʻega suʻe:

  • i le fale talavai e te manaʻomia e faʻatau ai mea faʻamaonia mo suʻesuʻega,
  • ia faia ni faiga muamua mo le tumama e puipuia ai siama mai le ulu atu i totonu o le fagu,
  • o le vaega muamua e tatau ona faaseʻe ma piki le vaega o totoe,
  • se aso ao le i faia le taotoga, 'aua le' ai meaai ma ni vailaʻau malosi, e pei o kāloti poʻo beets,
  • aua le tuʻuina atu vitamini ma vailaʻau aʻo leʻi faia le faʻatinoga, e mafai ona aafia ai le lanu o le urine ma le suka i ai,
  • E ao ona faʻaaogāina atunuʻu e faʻapipiʻi le urine i pepe, e faʻatatau i le itupa o le tamaititi,
  • mo le auiliiliga, ua lava le pasi atu i le 0.015 l o le urine, ae afai e le mafai ona aoina le aofaiga na faailoaina, ua lava le mea ua aoina.

Taua! E tatau ona tuʻuina atu le uumi i le fale suesue e le sili atu ma le tolu itula pe a maeʻa ona aoina.

A maeʻa ona maua faʻamaumauga mai le fale suesue, o le a faʻamatala e le tamaititi le faailoga i matua. Faʻavae i luga o taunuʻuga o le auʻiliʻiliga, o le a faʻatonuina e le fomaʻi togafitiga talafeagai poʻo le saili mo suʻega faaopoopo e faamanino ai le faʻamaoniga.

E mafai e matua ona maitauina le feeseeseaiga i le maualuga o le kulukose i le faanatinati i le tamaitiiti, matauina ana amioga. O le maualuga o le gaʻo i totonu o le urine e iai taimi e matauina ai i pepe ua leva, talu ai ona e leʻi amataina a latou system endocrine.

O le i ai o vailaau faʻamalosi i le gaioiga o se tamaititi e faʻaalia i faʻamaoniga nei:

  • vaivai, faalavelave,
  • le mafai ona taulai atu
  • ulavale i amioga,
  • o se toso malosi i le mamafa o le tino,
  • manaʻoga mo laufofoga,
  • faʻaaliga vavalalata
  • ma le le galala le fia inu lea e le tineia i le inu malosi,
  • malogo, paʻu paʻu, suamalie,
  • faʻaauau faifaipea.

Afai e le o ese nei faailoga, e tatau ona faʻaalia le tamaititi i le tamaititi.

Faʻafefea ona faʻamautuina?

Ina ia aveese le kulūkose mai le urine, e tatau ona suʻe mafuaʻaga o foliga mai. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi le tamaititi mo le tofiaina o se suʻesuʻega faaopoopo ma togafitiga. E iai tulafono lautele mo le faʻamautuina o le maualuga o le suka, lea e tatau i matua ona faʻaaoga io latou lava olaga:

    1. Mea paleni taumafa: faʻamapulaʻaina mea taumafa e maua mai i le moli eletise, aemaise lava pe a mamafa i se tamaititi.
    2. Faamalositino ma le faʻatinoina lelei.
    3. Faʻatulagaina masani i aso taitasi.

Afai e le maua se lelei lelei o metotia, e tatau ona toe faʻafesoʻotaʻi le tamaititi. O le faʻamalositino i lenei tulaga o le a afaina ai le soifua maloloina o le tamaititi.

Vailaau faʻapitoa

E i ai metotia a tagata mo le faʻaitiitia o le kulūkose. E masani ona faʻaaogaina e fai ma faʻaoga i le togafitiga autu. Ae o le faʻaaogaina o togafitiga faʻasolosolo e talafeagai pe a uma ona faʻatalanoaina se tagata tomai faapitoa. O fua masani masani masani:

  1. Laʻau oisa ma aʻa
    Faʻataʻoti faʻamalosi aʻa, laumei ma launiu lanu, sasaa vai inu, tuʻu mo se vaiaso. Inu se vaega itiiti o le susu aʻo leʻi 'aʻai.
  2. Ose broth
    Sasaa se ipu vai mama mama ma vai inu (5 tioata), faʻafefete mo le itula ile vevela vevela, vevela. Inu se ipu fagu ao leʻi 'ai.
  3. Fugalaau lanu
    Sasaa se sipuni sipuni o laʻau paʻu ma ni ipu tioata se lua o le vai vevela, faʻapipiʻi mo le lima minute. Inu se afa afa i taimi uma 25-30 minute ao le i 'ai. E le gata i lea, o aso uma e mafai ona e faʻaopopo i meaai a le tamaititi poʻo inu vai afa sipuni o le kinamona.

Metotia faafomaʻi

A o leʻi faatonuina le vailaʻau, e tatau i le fomaʻi ona faia se faʻamaonia saʻo. E masani lava, faatasi ai ma le maualuga o le suka, ole togafitiga o le inisalini e faʻatau tutusa ma le taumafa. O lenei togafitiga e mafai ai ona pulea le tulaga o se maʻi maʻi. E tatau i matua ona manatua o le maʻisuka o se maʻi sili ona leaga, lea afai e le togafitia e mafai ona iu i le maliu o le maʻi.

O fomaʻi e fautuaina le aveeseina o selu ma oloa gaʻo mai le tamaititi i aso taʻitasi i le togafitiga. O lapisi mo tamaiti o loʻo gaosia, gaosia pe faʻapipiʻi. O le lisi o meaai ma ipu ua faatagaina e faamaotiina i le fomaʻi, o le taumafa a tamaiti taitoatasi e mafai ona avea ma tagata taitoatasi. O le seti o oloa e taliaina mo le taumafa o tamaiti o le maʻisuka e toetoe tutusa lava ma le lisi lelei.

E aoga le lafoai:

  • fuamoa
  • kulimi mumu
  • pasta
  • rice groats
  • pateta
  • teuteu
  • masima.

I le taeao, e sili atu le tuʻuina atu i le tamaititi:

  • popo o le wholemeal (buckwheat, oatmeal),
  • falaoa o le falaoa po o le saito paepae ma le faga.

  • totoʻa aano o iʻa,
  • tamai mamoe
  • lapisi o lapiti
  • vele pipi
  • lafumanu
  • uluaʻi vasega i luga ole gaʻo e leai se tamaoaiga.

I le afiafi, e tatau ona tuʻuina atu i ai meaʻai gaʻo susu-susu susu, kefir, cheese cheese.

Fautuaga! Mo le kukaina, e tatau ona e filifilia fua o fualaʻau.

Puipuiga

E taua mo tagata matutua le matauina i le taimi e tulaʻi ai le kulūkose o le tama i le tino. Polokalame puipuia mo tamaiti o soo se tausaga e tasi ma e tatau ona atoatoa. Ina ia aloese mai togafitiga, e tatau ona e gauai atu i:

  • le meaai saʻo
  • faamalositino masani
  • aloese mai tulaga faigata
  • inu tele vai
  • asiasiga masani i le fomaʻi.

E tatau ona manatua o matua e nafa ma le soifua maloloina o tamaiti.

Faailoga o le Suga Suauu Maualuluga

Faatasi ai ma le tele o le sao o le kulukose i totonu o le toto, o faailoga nei e mafai ona matauina:

  • vaivai,
  • tigā
  • ulavale ma le le fiafia,
  • paleni mamafa
  • vevela paʻu
  • naunau mo lauusiusi
  • faʻaaliga vavalalata
  • faateleina elemene,
  • le fia inu
  • faateleina le 'ai
  • tiga faʻalaʻau,
  • faafitauli faʻalautele.

Afai ei ai ni faʻaʻailoga, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi ma faia se suʻega.

Suga i le urine o se tamaititi

Afai i le taimi o le suʻesuʻeina lelei o le suka i le tamaititi i le urine, aua e te faanatinati atu i le atuatuvale. O le mea o se faʻagasologa itiiti o ia ituaiga faʻamaoniga mai le masani e mafai ona faʻamatala manino - e 'ai e le pepe le tele o gaʻo, ma e masani ona popole, e masani ona faʻaaogaina le caffeine poʻo le vailaʻau o le phenamine.

Afai e fanau mai le pepe i se taimi vave, o le ai ai le maualuga o le suka i totonu o nai masina muamua o le olaga. I le taimi o le susu, o le faateleina o le suka o le urine e fesoʻotaʻi ma maʻi pagatia laiti, manava manava pe vomiting i le pepe.

A maeʻa ona suʻeina le tele o le kulukose i le urine a se tamaititi, e muamua fai mai e fomai ni mafuaaga faʻapitoa mo le atinaʻeina o se vavaega mai le masani. O le suamalie suamalie i totonu o se tamaititi e aliali ona o le taumafaina o le tele o laʻau suamalie, faʻalavelave popole, togafitiga ma togafitiga malosi.

O mafuaʻaga faʻaleagaina mo le faʻalauteleina o le toto o le kulukose toto e ono mafai ona maua mai i se ituaiga e maua mai pe maua. O le tele lava o taimi, o sea solitulafono ua matauina i tagata mamai o faʻamaʻi nei:

  • O le maʻi suka
  • Toto fatu
  • Pancreatitis
  • Hyperteriosis. Faatasi ai ma lenei togafitiga, e tele atu homoni ua gaosia e faʻamalosia ai le malepelepe o le glycogen ma faateleina ai le maualuga o le suka i le tino o le tagata maʻi,
  • Faʻafitauli mamafa, lea e oʻo atu ai i le gaosia o hormones cortisol, glucagon ma adrenaline. I lenei tulaga, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto o le tagata e vave ona tulaʻi mai, lea e ulu atu i urine,
  • Pancreatic dysfunction ona o le tele o le faʻaaogaina o gaʻo. E faʻaitiitia ai le gaosiga o le inisalini, ma mafai ai ona atiaʻe le maʻisuka

E tele mafuaʻaga mo le siʻitia o le suka i le iniseti a tamaiti, ae naʻo se fomaʻi agavaa e mafai ona faʻamaonia lelei le mea e faʻaosofia ai. O le galuega a matua o le mataʻituina ma le totoʻa lelei o le soifua manuia o le la tama, ma asiasi atu i fomaʻi i taimi talafeagai.

Faailoga o togafitiga

O le faateleina o le kulukose i le urine o le pepe o loʻo i ai faʻamaʻi uiga. Ia mautinoa e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi pe afai e te mauaina faʻamaʻi faʻalavelave nei:

  • E masani lava ona fia inu le tamaitiiti, e oʻo lava ile tau malulu ma se mea itiiti.
  • O le tagata gasegase e pagatia i le le mautonu, lea ua suia i osofaiga o le le fiafia ma le moe.
  • E leiloa le mamafa o le pepe ona o le leai o se mafuaaga.
  • E masani ona aliali mai le uumi.
  • I totonu o le vaʻai vavalalata, o le paʻu e le fiafia, e lagona e le tama lagona mu ma ogaoga i luga o le paʻu.

O le faʻaalia o ia faailoga e le o lona uiga o le atinaʻeina o se faʻamaʻi matautia. Ae ui i lea, e tatau lava ona faia se suʻega faʻafanoʻaiga ma talanoa i se fomaʻi. I le taimi o le suʻesuʻega, o le aofaiga tonu o le kulukose i le urine, ma le maualuga o le le atoatoa, o le a maua. Afai e tatau ai, o le a filifili e le fomai se auala aoga o togafitiga.

Faʻasologa o le tino

O se eseesega mai le masani e masani lava ona tupu pe a 'ai le gaʻo i le tele o mea, popolega, fualaau. I pepe e laiti ifo i le tasi le tausaga, e maualuga le maualuga o le kulukose i le 1-3 masina muamua pe afai latou te fananau mai. I tamaiti e fananau mai i le taimi, e mafai ona latou iloa le kulukose i le taimi o le fafagaina i le taimi ole maʻi mama (vomiting, manava, paʻu).

Mafuaʻaga faʻapitoa

E mafai ona gafa pe mauaina mai le suka maualuga. Aemaise lava, o lenei mea e aofia ai:

  • atinaʻe o le maʻisuka
  • pancreatitis
  • tulaga faʻaleagaina o le faʻaogaina o le tino: faʻafitauli ma faʻaletonu o gaioiga e oʻo atu ai i le inisiua o le suka i le urine,
  • hyperthyroidism: faʻateleina le pulefaʻatonu i totonu o le vevela. O le faateleina i tulaga o le hormonal e mafua ai le gau o le glycogen, ma maua ai le suka i le urine,
  • Faʻalauteleina le taumafa o meaʻai gaʻo: 'oloʻo faʻaumatia malosiaga o le pancreatic, faʻaitiitia le maualuga ole inisalini. Ma o se ituaiga o maʻisuka maua e mafai ona faʻaalia,
  • popolega: o lenei tulaga e mafua ai le faʻasaoina o hormones, lea e aafia ai le tuputupu ae o le kulukose,
  • ogaoga faʻamaʻi. I tamaiti, o le suka e mafai ona tulaʻi pe a mavae faʻamaʻi pipisi e pei o le rubella ma le tale.

O le faateleina o le suka e mafai ona maua i tamaiti e faʻaaogaina i le susu o tina, lea e le faʻaaogaina i tulaga faʻaleagaina.

Faailoga o le Suga Sili

  • matuai galala
  • afaina, sosolo malosi,
  • faʻaauau faifaipea
  • paleni mamafa
  • moe moe tumau
  • le faʻaalia o se faʻafitauli i le paʻu paʻu,
  • e le o le lagona o le vaivai.

O nei faʻailoga uma e manaʻomia ai se taimi e feiloaʻi ai ma se fomaʻi mo nisi suʻesuʻega ma le suʻesuʻeina o se suʻesuʻega poʻo lona faʻataʻitaʻiga.

Saunia o le tamaitiiti mo auiliiliga

E tatau ona faia faʻamalosi le aoina o le urine i le taeao, talu ai e le tatau ona 'ai le tamaititi i le 10-12 itula aʻo leʻi faia se suʻega. E le taliaina le inu i le tele o mea, o le avega o le fuafuaga faʻale-tino, e tatau ona mautinoa e le maua e le tamaititi le mafatiaga ma e le tagi - o nei mea uma e mafai ona faʻaseseina ai taunuuga.

E tusa ai ma fautuaga faʻafomaʻi, o le suʻega a le tamaititi e tatau ona faia pe a oʻo i le 3 masina ma le tausaga. E taua lenei mea ona o tui puipui ua tuʻuina atu i nei vaitau. Ona e faia lea o auʻiliʻili i tausaga taʻitasi e siaki ai lou soifua maloloina. I le tulaga o gasegase, masalomia o togafitiga, o suʻega e faaopoopoina.

Tulafono faʻavae mo le suʻeina o suʻega:

  • Ina ia aoina le mimi, e le taliaina le faʻaaogaina o fagu ma pusa mo le inu, e tatau ona e faia ni pusa faapitoa faʻatasi ai ma faʻavaa. O loʻo faʻatau atu i falemaʻi, taofi le 120 mililita ma e faʻamaʻi.
  • E taua le fufuluina o le pepe ao lei aoina, aua e le tatau ona ulufale le siama. E le mafai ona aoina vave le isumu, o le a tuʻuina atu sina mea itiiti i tua o le ipu malamalama, e aoina le isi.
  • Muamua e tatau ona e vavaeese meaai e mafai ona aafia ai le leo o le urine. Mo le aso e le tuʻuina ai le mango, beets, kāloti.
  • E fautuaina e fomaʻi aʻo leʻi faia le suʻega e le faʻaaogaina fualaau o vailaʻau ma vailaau faʻamaʻi, e aofia ai le B2, aspirin ma nisi mea e maua ai le vasoconstrictor.
  • Ina ia fuafuaina le suka i le urine a se tamaititi e oo atu i le tasi le tausaga, o le filifiliga aupito sili mo le aoina o se meaola vave. O ato faapitoa e faia i le polyethylene o loʻo faʻapipiʻiina e se vaega faʻapipiʻi ma ua faʻatau atu i se fale talavai. A faʻatau, mafaufau i le itupa o le tamaititi.
  • E sili atu le itiiti ifo i le 15-20 mililita mo le suʻeina. I le va o le pa o le urine ma lona auina atu i le fale suesue e le tatau ona silia ma le 3 itula.

Ole faʻataʻitaʻiga o le auʻiliʻiliga e na o se fomaʻi e faia, e masani lava o se tamaititi. Afai o mea e le masani ai, o le a faatonuina e le fomaʻi se suʻega toto ma tuʻuina atu fautuaga.

Mau le lelei

Afai e maua le suka i le vevela, e le vave masalomia maʻi, ona o se mea sese, o le 'ai o se fualaau aina po o se keke aʻo leʻi lava le suʻega. Ina ia le aofia ai ni suʻesuʻega le saʻo, e taua le aua nei taumafa mo le itiiti ifo i le 9 itula.

O vailaʻau e faʻavae i luga o vaomago, tannin, caffeine, acid salicylic, ma le tele o isi mea e mafai ona aʻafia ai taunuuga. Lapatai le fomai e uiga i vailaau uma, supplements ma vitamini, i le fea itu o le a mafai ai e ia ona faaleaogaina se vaega o ia mea, pe a tatau ai. Ma le isi, e le mafai ona e tuʻuina atu i le tamaititi le acid ascorbic, e mafai ona maua ai se tali le lelei, aemaise lava pe a fai se suʻega faʻamaonia.

O le a le mea e fai i le maualuga o le suka?

Afai e sili atu le masani ole suka o le suka, o le mea muamua lava e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi talavou o le a faia isi suʻesuʻega, ma afai e talafeagai, o le a fautuaina oe e fetuunai le meaai.

Faʻatasi ma le susu, o le meaai e sili ona popole i le tina o le pepe. I le tulaga ogaoga o faʻamaʻi, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina le fafagaina pe fafaga.

O tamaiti matutua ua uma ona sui i se laulau masani ua fautuaina ina ia aloese mai nisi o oloa.

I le avea ai o se tulafono, o le taumafataga e aofia ai le faʻaaogaina o mea taumafa o loʻo i ai vailaʻau faʻasaʻo mai le meaʻai: suauu mama, suamalie, sukalati, siamu, meli, faʻapea foʻi ma oloa e maua ai mea faʻapipiʻi. E tatau ona aloese mai le ulaula ma ulaula, ae tuʻuina atu i le kuka ma tao i totonu o ipu umu.

E tusa ai ma le tulaga masani, o oloa nei e aveesea mai le taumafataga:

  • meaai faʻafelaʻau ma saisi,
  • noodles, araisa, puff ma pastry (oloa mai ia i latou),
  • kosi anufe, pato, caviar,
  • vine, faʻi, aso, vine,
  • fulufulu suamalie, ice cream, sugar, pastry,
  • semolina
  • meainu suamalie, soda,
  • piko ma piko.

Mo le toe faʻafoʻiina o le gaʻo gaʻo, o fomaʻi fautuaina e faaopoopo atu:

  • meaʻai suamalie, iʻa,
  • oatmeal, karite karite, buckwheat, karite,
  • falaoa (rye, bran),
  • kusi cheese, oloa lactic acid,
  • zucchini, kapisi paepae, eggelu, tamato, kukama,
  • sea ​​sea
  • sua suamalie,
  • cherries, blueberries, cherries.

O le suka i totonu o le tino o se tamaitiiti, e pei o se tagata matua, e tatau ona pulea e aloese mai le atinaʻeina o faʻamaʻi matuia ma matuia. Aua e te fefe e faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa pe afai ei ai lava sina masalosaloga.

E mafai foi ona e fesiligia le matou tagata atamai la matou fesili.

Fuagafanua

Suga i le urine i tamaiti o se popolega. O se tuusaunoaga atonu e na o pepe faatoa fananau mai, o le maualuga o le kulukose e maualuga tele ona o le fafagaina o susu. O le suʻesuʻeina ata o se tagata maʻi ma le suʻesuʻega o faʻamaoniga e faia ai se faʻamaonia saʻo e le lava. O se fomaʻi faapitoa o le a fautuaina oe e pasi i le suʻega mo le suʻesuʻeina o suʻesuʻega.

E tele auala e iloa ai le kulūkose i totonu o le vailaʻau o tamaiti, e aofia ai:

  • I le taimi o suʻesuʻega o meaola o mea olaola,
  • A maeʻa ona suʻeina le urine i aso taʻitasi i le fale suesue,
  • Pe a faʻaaoga se faʻamaʻitaʻiga faapitoa.

Afai e te manaʻo e suʻeina le suka i totonu o le faʻamalosi a se tamaititi i le fale, faʻatauina se suʻega faʻapitoa i se fale talavai. E tatau ona aoina le uini i le taeao, i le taimi lava e maeʻa ai. E tatau ona mama, mamago ma le faʻamaonia le pusa o le urine, ma e mafai foi ona faʻatau i le falemaʻi. Faʻamalie lemu le fasi pepa i le vai, faʻatali mo le taimi atofaina. Afai o le urine e aofia ai le glucose, o le suʻega o le a suia le lanu.

Mo suʻesuʻega o suʻesuʻega i aso taʻitasi, e tatau ona aoina le diuresis i totonu o le 24 itula i totonu o se koneteina lapoa, e amata mai i le faʻataʻitaʻiga lona lua. Ona faʻafefiloi ai lea o le vai, ma eseese i totonu o se atigi pusa. I luga o se faʻamatalaga o loʻo faʻapipiʻi i totonu o le atigipusa, ia faʻaalia faamatalaga patino a le tagata maʻi, o le aofaʻiga o le urine na faʻatuina atu i le aso, meaʻai ma mea inu. O lenei mea o le a maua ai faʻamaumauga saʻo.

Afai ei ai masalosaloga o le atinaʻeina o le maʻisuka, e tatau foi ona e suʻeina le toto mo le faapalepale kullukose. O le biomaterial e ave i le taeao. I le taimi muamua, 30 minute ao le i faia le taualumaga, e tatau i le pepe ona inu se vai inu ma glucose.

Totogi

Pe a faʻaalia mai i le suʻesuʻega le i ai o le suka i le urine o le tamaititi, e amata ona popole matua. O le mea o le tulaga masani o le kulukose e le o iai i le urine. Soo se eseesega mai le masani e mafai ona avea ma se faailoga o se togafitiga matautia. O le togafitiga o le tamaititi ua filifilia e faalagolago i le mafuaʻaga o le faateleina o le kulukose.

O le tele o taimi, o le meaʻai e mafua ai le faateleina o le toto toto, o lea e tatau ona tuʻuina atu se tamaititi e sili atu lona mamafa i se taumafataga faapitoa ma se seti o aʻoaʻoga. O faʻamaʻi faʻamaʻi e oʻo atu i le gaʻoina o le suka i totonu o le mimilo e tatau ona togafitiga i lalo o le vaavaaiga manino a fomaʻi.

Afai e oso mai le suka i le urine mai lea taimi i lea taimi, aua e te popole tele. Masalo o le mafuaaga e physiological, ma o le vavae ese mai le masani o le a mou atu na o ia lava, e aunoa ma se togafitiga faaopoopo.

Faʻatasi ma le maʻisuka

Afai o le pepe e faʻasauāina i taimi uma i le galala, faʻavaveina le toto, maua le fiaʻai ma faanatinati i taimi uma, e mafai ona tatou faia le atinaʻe o le maʻisuka.

I lenei tulaga, e manaʻomia togafitiga faafomaʻi faʻafuaseʻi. O se togafitiga matautia e faigata ona togafitia, ma e matua le mafai lava ona taofi lona alualu i luma. O le maʻisuka e sili atu ona faigofie le puipuia nai lo le togafitia mulimuli ane. O le mafuaʻaga lea e tatau ai ona faia e le aunoa le urine o se tamaititi mo suʻega suʻesuʻe, e tusa lava pe leai ni faʻalavelave faʻalavelave.

Faʻaleleia o meaʻai

Afai ei ai le maualuga o le kulukose i le pepe, o se meaʻai faapitoa e talafeagai. E fautuaina e tagata taʻitoʻatasi le taumafa i ni vaega laiti, 5-6 taimi i le aso. O le lisi o aso taitasi e le tatau ona avea ma salu, mea faigofie e gaosi ai gaʻo, oloa e tele ni mea faʻapipii gaosi. O le faʻaaogaina o mea leaga o le a mafai ai ona e vave aveeseina le suka mai le tino maʻi.

O oloa e mafai ona kuka, tao i totonu o le ogaumu poo luga o le meaʻai, kuka i totonu o se fafie faʻatau. Fats i le taumafa o le tamaititi e le tatau ona sili atu nai lo le masani masani. Afai e te mulimuli i se meaʻai, ia mautinoa o le tagata maʻi e le amata amataina le glypoglycemia. O le lisi o ipu ma oloa faʻatagaina e tatau ona talanoa muamua i se fomaʻi.

Fomaʻi togafitiga

Ina ia toe faʻafoʻi masani le kulūkose i le tino o le tagata maʻi, o nisi o vailaʻau faʻapitoa e masani ona faʻatulaga. Ae ui i lea, o ia togafitiga e aofia ai le faia o se suʻesuʻega saʻo, sailia o mafuaaga mo le atinaʻeina o togafitiga. O le faʻatulagaina o fuataga ma le umi o togafitiga e filifilia taitoatasi mo tagata maʻi taitasi.

E mafai ona maua se aafiaga lelei e ala i le faaopoopoina o togafitiga insulin ma se meaai faapitoa. O le a fesoasoani lenei mea e aloese ai mai le hyper- ma le hypoglycemia.

Fofo faʻapitoa

E le fautuaina e fomaʻi ni fualaau faʻapitoa. Ae ui i lea, o loʻo i ai togafitiga faʻasolosolo e mafai ai e oe vave ona faʻasalalau le maualuga o le kulukose i totonu o le tino. Aʻo le i ai ni meaʻai ma meaʻai, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi.

Mafaufau i nisi o fualaʻau aupito sili ona aoga na maua ai se numera tele o iloiloga lelei.

  • I totonu o se atigipusa laitiiti, faʻafefiloi fasi falaoamata mama, lanu lanu lanu, laʻau faʻamau. O mea uma talafeagai e mafai ona faʻatau i soo se fale talavai, e le taugata tele. Ave 1 tbsp. paluga suamalie, ma faʻafefiloi ma le 1.5 tbsp. vai inu. Ufiufi le atigipusa, faʻamalo ma manaia. E tatau ona e ave lau lava vailaau i totonu o le 1 aso. O ia togafitiga e faatagaina 1 taimi i le 7 aso.
  • Faʻafefe togafitiga. Ua faʻamaonia e tagata popoto e mafai ona faʻaititia le toto toto i lenei meaʻai susu.
  • I totonu o le oveni, tao 1 taofi le sipisi, ma tuu atu i le tamaititi e ai i luga o se manava gaogao i le taeao. O le tofo e le manaia, ae sili ona aoga.
  • Ofe ofe. I totonu o se saulala matou te auina atu 200 gr. avo ma 1 lita vai. Aumai i se vevela, faʻaitiitia le vevela i le pito i lalo, ma kuka isi 8-10 minute. Ona tatau ai lea ona faʻaaoga le vai mo le 50-60 minute. E manaʻomia lou inu vai inu 200 ml. ao le i ai.
  • I le afiafi, liligi ni nai pi i le vai inu. I le taeao, pe a fuga le oloa, e mafai ona 'aina. E sili atu le ave 1 bean i luma o taumafataga taitasi.

Manatua o le faateleina o le suāsusu o le suka e le o se mea mataʻutia, ae o se mea faʻafefe. Aua e te le amanaiaina. Ole suʻesuʻega ole taimi ma le faʻamaoniga ole mafuaʻaga o le suiga o le a puipuia ai le tamaitiiti mai le atinaʻeina ole maʻi faʻaleagaina, e aofia ai le maʻisuka. Mulimuli lelei i fautuaga uma a le fomaʻi, faafitia le tamaititi suamalie, e tusa lava pe manaʻo moni i se lole.

Faʻafou le aso: 10/06/2018, aso o le faʻafouga fou: 10/06/2021

O le a le uiga?

Glucose ua taʻua o se vailaʻau faʻamalosi, lea e avea ma punavai autu o le malosi mo le tino o le tagata. O gaʻo uma e sau ma meaai i totonu o le gastrointestinal tract ua faʻaumatia e le enzymes i le kulukose. O loʻo i ai i lenei faiga e faʻaaogaina ai vailaʻau faʻamalosi i suauu.

I le maualuga o le kulukose o le toto o le tamaitiiti e teuina i le tulaga tutusa. O le foliga mai i le urini e mafai ona fai pe afai e sili atu le maualuga o le kulukose o le toto (i le tele o tamaiti o lenei paepae e 10 mmol / l) pe afai foi ua faʻalavelaveina le faʻaaogaina o le kulukose i fatugaʻo. O lenei tulaga e taʻua o le glucosuria.

Afai e tulaʻi le maualuga o le kulukose, e mafai e le tamaititi ona faʻaalia faailoga e pei o:

  • Uiga masani
  • Faateleina le galala
  • Paʻu mamafa
  • O le vaivai, moe ma vaivaiga
  • Tuʻu ma vego paʻu

O le mafuaʻaga autu e mafai ona mafua ai le foliga mai o le kulukose i le manava o tamaiti o le maʻisuka. I le tele o mataupu e le masani ai, o faafitauli nei e tau atu i le glucosuria:

  • Pheochromocytoma,
  • Acromegaly
  • Cushing's Syndrome
  • Hyperthyroidism
  • Cystinosis
  • Malabsorption syndrome,
  • Faʻaleagaina o le tui
  • Faʻafitauli o fatugaʻo, lea e faʻaitiitia ai le alafua mo le faʻaaogaina o le glucose,
  • Fefe
  • Lapatai pancreatiti
  • Faʻanoanoa o le ulu, encephalitis, manitis,
  • Glomerulonephritis,
  • Suafa.

Faʻafitauli faʻapitoa

E masani lava, o le siakiina o le kulukose i le urine e fesootaʻi ma lona soona inu i totonu o le toto, lea e aʻafia ai le faamamaina o tamaiti. Glucose e le o gaʻo atoatoa e fatugaʻo, o le mea lea, e amata ona faʻamalosi i le urine. E mafua ai ona paʻu malie le maualuga o le kulukose o le toto ma le matelaina o siama e tatau ona maua lenei kulukose e avea ma malosiaga.

O le eseesega i le va o le glucosuria (primary), lea e mafua ai ona faʻaaogaina le glucose metabolism, faʻapea foʻi ma le lua, e fesoʻotaʻi ma faʻamaʻi fatugao, mo se faʻataʻitaʻiga, mea oona.

Glucosuria o le lagona e mafua mai i le atuatuvale ma le glucosuria taumafa, pe a aliali mai le kulukose pe a uma ona suia ia meaʻai (taumafa i le sili atu o mea inu gaʻo), e ese foi le eseesega.

O le vaevaeina o glucosuria i ituaiga eseese e faavae ile mafuaʻaga o lenei faailoga. O ituaiga nei e iloga:

  • Renal. E afua mai i gasegase o gasegase, ona o le glucose e ulu atu i totonu o le mimilo i se aofaiga faateleina. O le maʻi e faʻaalia i se lagona o le fiaaai, vaivai, vaivaiga. Mo togafitiga, latou te fautuaina se faiga o mea taumafa ina ia faatumauina le maualuga ole kulukose o le toto.
  • Renal. Faatasi ai ma lenei ituaiga faamaʻi, o le maualuga o le kulukose i le urine ua faateleina, ma o le toto e masani lava. E tupu lenei mea ona o le vaivai o le kulukose i fatugaʻo, mo se faʻataʻitaʻiga, ma le nephrosis poʻo le toilalo.
  • Aso uma. Glucose e maua i le urini i le aso, e masani lava pe a mavae le malosi o le tino ma le taumafa tele o meaai suamalie.

O le a le auʻiliʻiliga ua fuafuaina?

O le fuaina o le kulukose i le urine e faia i le taimi o se auiliiliga lautele o le urine o le tamaititi. Afai o se suʻega e faʻaalia ai le kulūkose, o le tamaititi ua faʻataʻitaʻiina se suʻega, faʻapea foʻi ma se suʻega toto. O loʻo i ai foi se faʻasolosolo vave o le glucosuria, lea e faʻaaogaina ai faʻataʻitaʻiga faapitoa. I le faaopoopo atu i ai, o le kulukose i aso taʻitasi o loʻo fuafuaina.

Totoga o Suʻega Faʻaipoipoga

I nisi tulaga, o le kulukose i totonu o le urine e iloa e ni faailoga faapitoa. O le faavae o lenei auiliiliga o le fegalegaleaiga o le kulukose ma le enzyme glucose oxidase faatasi ai ma le faamatuu atu o le hydrogen peroxide, o lona gau i le peroxidase ma le oxidation o le vali i luga o se fasi laau. O gaioiga e naʻo le i ai o le kulukose i le faʻataʻitaʻiga o le urine. O se auala lelei lea e fesoasoani ai e tali le fesili pe a iai le kulukose i totonu o le mimi. Na te le fuafuaina le sao atoatoa, mai se suiga o lanu, e na o le mea lava e mafai ona iloa.

I faʻamatalaga, e faʻaaoga ai fasi pepa, o le lautele e 5 mm ma le uumi e 5 cm. E i ai la latou lanu samasama lanu samasama, e le faʻaaogaina i le vali ma le enzymes. O le maua o lenei vaega faapitoa e tupu i le taimi o le tali i le kulukose.

Mo le faʻataʻitaʻiga saʻo, e tatau ona tuʻu ifo i lalo le faʻasolosolo ina ia mafai ai ona susu susu, ma mulimuli ane ona vave aveese lea ma mafai ona taoto mo le lua minute. Ona tumau ai lea e faatusatusa le fasipepa lea na i ai i luga o le fua o le suauu. Manatua o fasipepa e tatau ona teuina lelei ma aua nei paʻi atu i vaega o faʻaaliga i ou tamatamailima.

Glucose e ulufale atu i le urine i se vaega itiiti lea e le maua i le auiliiliga, o lona uiga o le leai atoa o le kulukose i le faataitaiga o le urine o le tamaititi o le masani.

O le a le taimi e mafai ai ona sese le taunuʻuga?

Afai e 'ai e le tama i le afiafi le tele o laʻau suamalie, e aofia ai fua, o le taunuuga e mafai ona faʻalauteleina. E le gata i lea, o le faaaogaina o fualaau faasaina, mo se faataitaiga, o fualaau oona ei ai tannin, salicylic acid, senna, saccharin, caffeine, e mafai ona taitai atu ai i se sese sese o le kulukose i le urine.

Afai e tofotofoina lelei, e tatau i le fomaʻi ona masalomia le maʻisuka ma faʻatonu le tamaititi i se suʻega o le toto e fesoasoani e faʻamaonia ai le fefe pe faafitia.

O le taunuuga e ono leaga. Afai ua faʻaumatia e se tamaititi le acid ascorbic i ni aofaiga tetele, o le a leai se suʻega o le kulukose urinary.

O uiga taumafa o se tamaititi ei ai le glucosuria e tatau ona o gatasi ma le maʻi, o lona uiga o le excretion o le kulukose i le urine. Afai o le solitulafono e mafua mai i le tele o le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo, ona fautuaina lea o le tamaititi i se meaʻai e faʻatapulaʻa ai mea inu gaʻo.

I le glucosuria, le manava ma le le lava o le potassium e masani ona matauina, o le mea lea e taua ai le mataʻituina o le tele o le inu mo se tamaititi ma le faʻaaogaina o fualaʻau, fatu, ma leki.

Faʻamatalaga o le suka i le urine

E mafai ona e fuafuaina le maualuga o le kulūkose i totonu o le uila i le fale. I totonu o falemaʻi, o faʻataʻitaʻiga faapitoa faʻataʻitaʻiga ma faatonuga ma le faʻatulagaga o taunuʻuga ua faʻatau atu. Ae aua le faʻalagolago atoa ia i latou, e sili atu le pasi o suʻega i le fale suesue.

O le suʻeina o pepe e suʻe i le 2 ma le 12 masina. O tamaiti matutua latou te faia suʻega taʻitasi i le tausaga. Afai ei ai ni faʻalavelave faʻalavelave, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi mo se suʻesuʻega faaopoopo.

E lua auala e ave ai le urine:

O le auala o le aoina e faalagolago i le ituaiga o suʻesuʻega na faia i le fale suesue ma le faʻamaʻi ua mafua ai. E le gata i lea, e mafai ona faatino se suʻega o le toto faʻamaʻi ma le glucose toleniga.

Ina ia faʻaitiitia le lamatiaga o se le saʻo, e tatau ona saunia lelei le tamaititi mo le suʻesuʻega. I le afiafi o le tuʻuina atu o le urine, e tatau ona e tausisia se masani masani ma inu ava. E fautuaina e le 'ai le beets, kāloti ma isi mea lanu. E le gata i lea, o le a taʻuina atu e le fediatrician ia oe poo a vailaau e tatau ona lafoai.

Mo le auʻiliʻili, e te manaʻomia le faʻasolosolo taeao po o le aoina i le aso. O le tamaititi e muamua ona fufuluina ma solo le tino i fafo. E tatau ona mama ma mamago ipu pusa o le Urine. E sili atu ona lelei le faʻatau o se atigi pusa faʻapitoa i se fale talavai. Afai e aoina le muimui i le taeao, e tatau ona e faia se vaega tele.

Mo se tamaititi, e sili atu ona faʻatau le faʻatau faʻataʻitaʻi, talu ai o le a faigata ona ave se urini mai ia te ia.

Mo suʻesuʻega, e manaʻomia le 15-20 ml o le vai. Ae e mafai ma itiiti ifo pe afai e le mafai ona e aoina le aofaʻi saʻo. E tatau ona tuʻuina atu le koneteina i le faʻamalosi i le fale suesue ile 4 itula.

E faʻapefea ona maualalo le suka i le tamaititi

Afai e maua se sili atu o le kulukose i le urine, o le fetuunaiga o meaʻai e muamua ma taua tele. Aʻo fai susu, e tatau i le tina ona mulimuli i se meaʻai poʻo le tuʻuina atu o le pepe i le fafagaina. O tamaiti matutua atu o loʻo faʻaalia se meaai soifua maloloina ma se faʻasaina i le taumafa o laʻau suamalie e mauoa i suga "vave", gaʻo tumu. I le tulaga o le solia o le faapalepale i gaʻo, e mafai ona tuʻuina atu le tamaititi ile laulau togafiti Nu.9.

O se faʻateleina o le maualuga o le suka o le urine o se faʻaaliga mo se suʻesuʻega faaopoopo. Afai e maua se togafitiga, o le a faatonuina e le fomai togafitiga talafeagai.

O le faateleina o le suka i le uumi o se tamaititi o se faailo mataʻutia. E tusa lava pe leʻo se faʻamaoniga o maʻi, ae manaʻomia le mataituina lelei e mātua ma se fomaʻi. Ina ia aloese mai le lamatiaga o le atinaʻeina o togafitiga, e tatau ona faʻaauau pea ona faʻasolosolo le urine a tamaiti mo le auiliiliga, e tusa lava pe leai se uiga manino.

Faitau le tala o loʻo taua i lalo: faʻagogo le paʻu i tamaiti laiti

Aisea e faateleina ai le suka ile urine?

Afai o suʻega ua faʻaalia ai le maualuga o le suka i le urine, o le a le uiga o lenei mea? O le mafuaaga taatele o le glycosuria o le maʻisuka. E le mafai e le tino ona gaosia le kulukose e sau i meaai, e faʻapupulaina i le toto ma e sili atu nai lo le mea e taʻua o le "pito i tua".

O le a le "pito i tua"? O vavalalata vavalalata o fatugaʻo e mafai ona toe totoina se aofaʻi o le suka. O le kulūkose molecule e fusifusia i le molini kulupu, o lona uiga e mafai e le tino ona faʻafeiloaʻi se aofaiga faʻatapulaʻa o le vailaʻau. A oʻo i le sili atu i le 8.9-10.0 mmol / L, e leai se kulūkose e mafai ona feaveaʻi ma faʻavave i le faʻavave.

O faamai e mafua ai le glucosuria e ese mai i le maʻisuka:

  • faʻamaʻi o fatugaʻo e mafua ai se faʻalavelave i le felauaiga o le kulukose - tubulopathy, e aliali mai ona o suiga i le fausaga o siama siaki, faʻaleagaina o le elemene e maua ai femalagaaiga,
  • faamai o le fatu o gaʻo, pancreas,
  • hyperthyroidism - hyperthyroidism ma le tele naua o le faapaiotoronini ma le thyroxine,
  • liona afaina.

Fesoʻotaʻiga faʻatasi

O a nisi o faʻamaoniga atonu e masalomia e matua o loʻo i ai i le tamaititi se faʻamaʻi e mafua ai le faateleina o le suka i le urine? O faailoga nei e tatau ona matauina:

  • polyuria - faʻaoga faifaipea ma le faʻaaogaina,
  • e masani ona fia feinu - e inu tele le tama ma e le mafai ona onā,
  • o le paʻu e mama, vevela ma vevela,
  • e leai se manaʻo o le pepe, na te 'ai sina mea mamafa,
  • o le tamaitiiti ua vaivai, vaivai, moe tele.

O nei faailoga e tatau ona faʻaalia ai matua. O le auala tonu lea e faʻaalia ai le maʻisuka ia lava aʻo laʻititi. Afai oi ai ni faʻailoga faʻafefe, e tatau ona vave fesoʻotaʻi atu i se fomaʻi.

E faapefea ona fuafua le maualuga o le suka?

E naʻo fomaʻi e mafai ona iloa le i ai o le suka i le urine ma fuafua po o le a le faʻamaʻi na mafua ai ona foliga mai. A uma ona liliu atu matua i le tamaititi maʻi ma se faitioga e uiga i le le lelei o le soifua maloloina o le tamaititi, ua tusia e le fomaʻi se tusi talosaga mo suʻega. O a metotia o faʻataʻitaʻiga e fuafua ai le maualuga o le kulukose i le urine?

Faʻamatalaga Faʻamatalaga

O le auala sili ona faigofie e suʻesuʻeina ai le faʻaaoga o le FAN test strips. I le taimi atofaina, biomaterial - urine e aumai i le fale suesue. O se tagata tomai faapitoa e maualalo se laina faapitoa mo le 30-60 sekone i totonu o se atigipusa ma le urine. Mai le fesoʻotaʻiga ma le urine, e suia le lanu, o lona lanu e mafai ona faʻaaoga e faʻamasino ai le aofaʻi o suka i totonu o le uila. E faʻatusatusa le lanu i le fua faʻasoa:

  • e oo i le 1.7 mmol / l - le masani,
  • 1.7-2.8 mmol / l - maualuga mea,
  • sili atu i le 2.8 mmol / l - maualuga maualuga o glycosuria.

E le gata i lea, o loʻo i ai auala nei e faʻamaonia ai:

  1. Glucose oxidase metotia. O le aofai o le kulukose e fuafuaina e le i ai o oloa lanu, lea e mafua ona o le faʻamaofiofi o le ortotoluidine ma le hydrogen peroxyide, lea e faia i le oxidation oxidation o le kullukose oxidase. Faʻaaogaina e iloa ai le pentosuria, le faapalepale i le lactose ma le fructose.
  2. Faʻaoga Ortotoluidine. A vevela, glucose, faʻatasi ma le sulfuric acid ma le orthotoluidine, e maua ai le lanumoana lanumeamata.

Faʻapena sauniuniga o pepe ma le aoina o faʻasolosolo

Mo le 10-12 itula, e le mafai ona fafagaina le tamaititi. Afai na te ala mai i le 7-8 i le taeao, o le meaai mulimuli i le aso talu ai e le tatau ona sili atu i le 8 i le afiafi. E tatau i matua ona gauai atu i le tulaga o le pepe - popolega, o le mautonu o le atuatuvale e mafai ona suia le molimau. O le aso ao leʻi oʻo i le aoina, e tatau ona e faʻailoa le faʻaaogaina o nisi o oloa ma vailaʻau e aʻafia ai le lanu ma le gaioiga o le urine: beets, kāloti, aspirin.

I le taeao, i le taimi lava e teʻi ai, e tatau ona fufulu le pepe ina ia aua nei ulufale atu i ai siama. E tatau ona tuʻu ifo i lalo le fagu muamua o le taeao ona tuʻu ai lea o le fagu i lalo o le vaitafe. O le aofaiga aupito sili ona lelei o le vai mo le auiliiliga e 15-20 ml.

E masani lava ona faia faʻamalosi mo tamaiti i le 3 masina ma le 1 tausaga. I le matua e sili atu ma le 1 le tausaga, e fautuaina e ave i tausaga taʻitasi ina ia mautinoa e leai ni faʻamaʻi.

E faapefea ona faʻaititia le kulūkose?

Glucose i le faanatinati o se tamaitiiti ua siitia - o le a se mea e tatau ona ou faia? Muamua lava, e tatau ona e iloa po o le a le faʻamaʻi na taʻitaʻia ai lenei tulaga, ma o le a fesoasoani le tamaititi i lenei mea. I le glycosuria, e tatau ona mulimuli le pepe i se meaʻai e faʻaitiitia ai le maualuga o le suka. Faʻatasi ai ma faʻamaʻi, e pei o le maʻisuka, meaʻai e tatau ona mulimulitaia i le olaga atoa.

Meaʻai faapitoa

O se taumafataga maualuga i mea oona e fesoasoani e faateleina le suka toto. O se taumafataga maloloina e atiae e se tagata tausisoifua faatasi ai ma se endocrinologist. E tatau ona faapaleni le lisi ma ia sili atu le protein ma le gaʻo.

E tatau ona faʻaesea mai le taumafataga:

  • suka
  • sukalati
  • falaoamata
  • Fale faʻafiafia

E le mafai ona lafoaia uma le suamalie, ae maise lava talu ai e manaʻo le tamaititi e 'ai i meaʻai suamalie. O keke e sili ona suia i fua, aua o loʻo i ai le fructose nai lo glucose. O le suka saʻo e mafai ona suia i se mea suamalie. I totonu o faleoloa, e mafai ona e filifilia oloa faapitoa i le matagaluega mo le maʻisuka.

Tomai faʻavae

O le a le mea e fautuaina mai e fomaʻi masani? O nai fuamoa lelei e maualalo ai le suka o le urine:

  1. O lenamamini i le ituaiga o paʻu po o fasi laau e faaopoopo i soʻo se ipu e fetaui ma lou tofo. E mafai ona avea ma lauti, falaoa, pancakes. Afai o le kanalini ua faʻapalaina i totonu o le 40 aso, e tatau ona faʻaitiitia le kulūkose i le urine.
  2. Ofe ofe. O se ipu oatemaal sasaa 5 ipu vai. Suauu i luga o se ogaumu ma faʻapala mo le itula. Ona togi lea o le susu ma tuu atu i le tamaititi se mea inu i le ao mo ni sipuni.
  3. Faʻasalaga o laumei. 1 sipunipuni o vao mamago mo se ipu vai inu. Faʻaosooso mo le 15 minute ma le aʻa. Aumai sina vaiinu i le aso o ni nai sipuni. E mafai ona faaopoopo ni laumei malati mama i le laumei.

Taofiaga

E mafai ona puipuia le maualuga o le kulukose? Fomaʻi fautuaina fautuaga nei:

  1. Se taumafa paleni. E le tatau ona e faʻafefeina le tamaititi i laʻau suamalie, meaʻai ma gaʻo. I lana meaai e tatau ona lava fualaau faisua, fualaau 'aina, cereals.
  2. Le lava le popole. O le atuatuvale le popole, o se tulaga feteenai i totonu o le aiga, o popolega faifai pea - o nei mea uma e mafai ona aafia ai le soifua maloloina o le pepe. I tamaiti e ola aʻe i se siosiomaga le lelei, ua faʻaitiitia le faʻamaʻi, e masani lava ona maʻi.
  3. Taimi asiasi i le fomaʻi. O faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga i se tausaga patino ua faia ina ia mafai ai ona iloa vave maʻi i le atinaʻe o le tamaititi. Afai e mātauina e mātua ni faʻalogona mataʻutia i le soifua manuia poʻo le amioga a le tamaititi, e tatau ona e asiasi vave atu i le fomaʻi ma ave suʻega faʻatulagaina.

Afai o se suʻega faʻasolosi masani e faʻaalia ai le maualuga o le suka, aua e te popole. E le o se faailoga o le maʻisuka. E ono mafai ona mafua le mafuaʻaga o le maualuga o fua o le suauu i le taumafataga. Ina ia faʻamaonia le faʻamaonia, e masani ona fautuaina e fomaʻi ni suʻesuʻega faʻamaonia faaopoopo.

Tuua Lau Faamatalaga