Laʻau Auro - mai le Maʻisuka: O Nuances o Celandine Home Home Treatment

O mea faʻamalolo o le tele o laau na maua i aso anamua. O o tatou tuaa na talisapaia le sootaga felatai ma le natura ma taumafai e faʻaaoga ana meaalofa mo le manuia o le soifua maloloina. E oo lava i tagata e sili ona le mafaamatalaina i fanua ma togalaau e natia le malosi tele. E masani lava pe a leai se malosi o vailaau faaleaganuu, e toe foi atu se tagata i aʻa, ma manatuaina "fomaʻi lanu meamata". O mea faʻamalolo o lelandland tele o loʻo faʻamatalaina e tagata Eleni anamua, Avicenna, Odo mai alii. I se taimi mulimuli ane, faatasi ai ma le fesoasoani a tekinolosi faaonaponei, sa maua ai e saienitisi le tuufaatasiga o vailaau matautia o le laau. O lenei mea na saofagā i le faʻaofiina o mea faʻapitoa i vailaʻau faʻasaina ma togafitiga faʻaleaganuʻu. O lenei tusiga o loʻo faʻamatalaina ai le telelandland - o se faʻamatalaga, mea aoga, metotia o le seleseleina o meafaitino mataga, togafitiga o gasegase eseese, fomaʻi masani, faʻasalaga.

Celandine - faʻamatalaga, ata, talaʻaga tupuaga

O Chelidonium mai le Latina ua faaliliuina o le "meaalofa faalelagi." O tu masani a tagata e faapea o le igoa na tuuina atu i le aiga e tagata Eleni anamua. Na latou matauina o lanu samasama susulu e amata muamua lava i le taunuu mai o afu, ma pe a maeʻa fuga mulimuli, e lele ese manulele. O le mea lea o le igoa lona lua - 'aina le vao.

O le genus Chelidonium e aofia ai naʻo le tasi ituaiga o meaola - telelandlandine. O nisi taimi o le ituaiga o Asia o le laau ua manatu o se ituaiga tutusa. O ituaiga uma e lua e aofia i totonu o le aiga poppy.

Iloa! O le sua suamalie o le mutia e mauoa i alkaloids. E oo lava i manu vaefa i le vao e aloese ai mai vao vevela.

O le maualuga o le vao e oʻo i le 50-90 cm. Mai le pito i lalo, o laʻau e faʻapipiʻi i le au ma petioles, e lata i le pito i luga o le petiole ua faʻapuupuu le petiole, o papatusi ua faʻaaogaina. O le foliga o le ipu o le ovoid, faʻasili i ni nai lobes. O le pito i luga e aofia ai le tolu lobes, e iloga i ni lapoa tetele. O le fogaeleele o le lauulu, o le pito i tua e lanu. O se sua malulu mafiafia e tu i luga o le vaega o le aʻa, lea e sui vave ai le lanu i le mumu-lanu moli.

Laitiiti samasama lanu samasama i totonu o le faamalu e foliga mai faamalu i Me. Fuga e faaauau pea seia oo i le faaiuga o le taumafanafana. O le siakiina o loʻo i ai ni fagaloa e fa e oʻo i le 10 mm. E leai ni fugalaau, ae o le tele o pollen e tosina ai iniseti. A maeʻa maeʻa, faʻapipiʻi pusa faʻapipiʻi ma se tele tele o fatu laʻitiiti laʻitiiti e aliali i totonu. E tofu le fatu ma se paʻepaʻe paʻepaʻe (eliosome), lea e fesoasoani e tosina mai ai.

I lalo o le eleele o loʻo i ai se mea taua. E faʻaleleia ai le tele o meaʻai mo le taumalulu manuia ma faaauau pea vao.

Celandine ua salalau i le natura. O le nofoaga autu o le laufanua lelei. E masani ona maua i Europa ma le Metitirani. I Rusia, ua leva ona mafaufauina o se vao ma ola i luga o pa puipui, o le mafuaʻaga lea ua maua ai le igoa o le atunuu i luga o le fata.

E manaia lenei mea! I Amerika, o le ituaiga na maua mai i le ogatotonu o le XVII senituri. Na folasia mai o se vaifofo mo maʻi paʻu.

O a ituaiga igoa tauvalaau na le i maua mai i se sui o le genus Chelidonium? Ua taʻua o ia o se moa, mama, mutia auro, susu susu, susu susu, lanu samasama. Chistukha ma le taʻalo mai le malosi e faʻamamā ai le tino i totonu ma fafo, faʻamalosolo ai faʻataʻi ma papillomas. O isi igoa o loʻo fesoʻotai ma le i ai o se lanu mūmū mūmū lea e mafua ai le ita.

I Rusia, na amata ona faaaoga e le au togalaau vao vao mai le 13 seneturi e togafitia ai maʻi eseese. O faʻamatalaga o le tele o suʻega e amata mai lenei vaitaimi o le talafaasolopito. Celandine na togafitia le sili atu ma le 250 faamaʻi o faʻalapotopotoga uma o le tino.I le faaopoopo atu i le faʻamalolo o meatotino, na faʻaaogaina mo le valiina o le tino. O le umi na faia ai le mataupu i totonu o se gaʻo malosi, o le tele na tumu ai le paolo. O le mea na faʻaaogaina na faʻaaogaina e avea o se iniseti, ma o le uʻamea na gaʻo i le sua.

Na matauina e tagata Ukrainians le aafiaga malie o le mutia, o lea na latou faaaogaina ai e gaosia ai ipu ia sa teuina ai susu. Bushes i Iukureini sa taʻua o le laisa ma le kulimi kirimigi. O le potu na tausia ai lafumanu na faʻamaina i laʻau mamago. O lenei auala e puipuia mai le tele o maliu.

Homeopathy e faʻaaoga ai ni vaega e fai ai vailaʻau. Latou te togafitia faʻamaʻi o le ate, fatugaʻo, gaʻo susu, mama. Alkaloids na avea ma faavae o le anti-cancer drug "Ukraine".

Iloa! A maeʻa le mauaina o meatotino faʻaleagaina, o loʻo atiae e le sosaiete faasaienisi fualaau oona.

Faʻatulagaina o vailaʻau faʻamaʻi ma mea aoga

Faʻafefe mutia o loʻo i ai se vailaʻau faʻapitoa ma faigata. O vaega uma o le vao e tele i le sua suamalie, lea e aofia ai:

  • vitamini - C, A,
  • meaola faʻasaina - faʻasolosolo, citric, chelidonic, malic,
  • flavonoids, faʻalauiloa,
  • Saponins
  • oona ma tar
  • auala o le suauu taua
  • alkaloids - helidini, protopin, cheleritin, sanguinarine, homochelidonin ma le tusa ma le 20 isi faʻamatalaga.

O alkaloids e taua o le tuufaatasiga o meaola o le vailaau oona. O loʻo faʻaalia i le maualuga o mea ola, faʻalavelave faʻapitoa. Alkaloids e pei o le alkalis, o loʻo ulu atu i se faʻafeeseeseaiga faʻasolosolo i meaola. O gaioiga faʻaalia o salima ma vai.

O faʻamatalaga o chelidini o loʻo i ai se malosi malosi faʻapitoa, ae faʻatasi ai ma le faʻateleina o le faʻatonuga o mafuaʻaga o le faʻaogaina o le tino o le tino. Homochelidini e fesoʻotaʻi ma poppy morphine, faʻateleina le fua o le tino e tau atu ai i faʻalavelave. O meatotino o le sanguinarine - ia faateleina le gaoioi o puipui o le intestinal ma maua ai le faʻaleagaina i le lotoifale, e faʻaaogaina i le togafitiga o okeni gastrointestinal organs. O le soona fai o le suʻega e taʻitaʻi atu ai i le atinaʻeina o le faoa faamalosi ma le gafa. O le Protopin e iai sona aafiaga lelei i luga o le tino o le tino, o le tino o le maso.

E manaia lenei mea! Mai meaola uma, o le mutia auro e le afaina na o le sika sika. A maeʻa le fafagaina o povi o loʻo tupu aʻe le gaogao ma le maʻi pipili.

O saponini e maua ai le malosi o le toto ma le faʻamoemoe, o vailaʻau faʻamalosi e tau ai le togafiti faʻamaʻi. Flavonoids e puipuia ai le tino mai siama, siama, ma gaʻo. E i ai a latou gaioioiga. O le paʻu, tar, o meaola faʻamalosi tino e afaina ai le gastrointestinal tract, e faʻateleina ai le manaʻo.

E tusa ai ma le faʻamatalaina, e mafai ona tatou matauina le faʻaoʻo, cytostatic (antitumor), bactericidal, antispasmodic, mucolytic, choleretic, faʻamoemoe o le mala.

O mea faʻamalolo o Me mai celandine

O meatotino a Chukha e faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi nei:

  • paʻu o le paʻu - kata, papillomatosis, psoriasis, scabies, maʻi paʻu, eczema, siama,
  • paʻu o le paʻu - mumu, faʻamalolo umi, ma manuʻa o le purulenti, maʻi o le gaʻo,
  • mycoses o le paʻu ma le mucosa vaʻa - faʻamaʻi na mafua mai i le suka,
  • faamai o le gastrointestinal tract - ulcer, gastritis, cholecystitis, enterocolitis, pancreatitis, jaundice,
  • faʻaleagaina o le sooga faʻatasi ma le ponaivi - o le rūmatism, o le gasegase, radiculitis, chondrosis, gout,
  • le mautonu o le fatugalemu o le tino - migraine, popolega, neurosis-pei state,
  • faafitauli o le tane ma le fafine - o le cystitis, le prostate adenoma, vaginitis, o le gasegase, ectopy (otaota) o le tino, myoma,
  • ENT faʻamaʻi - tonsillitis, laryngitis, tale o le tola, bronchitis, rhinitis, foma, pneumonia, tuberculosis,
  • oncology - kanesa o le paʻu, susu, manava, mama.

E mafai e le susu susu susu ona faʻamalo le toothache, faʻasaʻo le tiga i le taimi o le manaseta, faʻatasi faʻamaʻi, migraines. Meaʻai faʻapitoa e faʻatau ai polyps o faʻalapotopotoga.O vaega o le tino e fesoasoani e taofia ai le tuputupu ae o sela o le kanesa, ma taofia ai le tuputupu ae o metastases. Faaaoga fualaau o fualaau faasaina e fesoasoani e faaitiitia ai le maualuga o le cholesterol, faamama toto ma le toto.

Manatua! Pe a togafitia i le lanu samasama oona, e tatau ona faʻaaogaina le faʻaeteetega mataʻutia, talu ai o le leaga e mafai ona sili atu nai lo le lelei. A o leʻi faʻaaogaina vailaau, o faʻatalanoaga ma lau fomaʻi e faʻamalosia.

O le isi, matou te mafaufau i aafiaga aoga o mea lanu samasama sa felafoaʻi i tulaga taʻitasi. O fualaau o vailaau masani e foia ai ituaiga eseese o maʻi e mafai ona maua i le vaega tutusa o le tusiga.

Celandine mo sooga

Altus o loʻo i ai sona aoga aoga i le tulaga o sooga faʻatasi ma le rheumatism, gout, osteochondrosis ma le arthrosis. Faʻaleaga faʻamaʻi, faʻapipiʻi ma le faʻaleagaina o le tino, faʻaleleia le tulaga o tagata gasegase. Mo togafitiga faafomaʻi, e tatau ona tuʻufaʻatasia le faʻaaogaina o mea totino i totonu ma le faʻaaogaina o meaʻai, le faʻaaogaina o le taele ma meaola i le taulaiga o le mea ua afaina.

O maʻi eseese e manaʻomia ai se isi auala. O le mea lea, o le osteochondrosis ma le rumatema ua togafitia i se mea inu vevela malosi e faʻavae i luga o le faʻafefiloi o le susu ma le ava malosi. Faʻasalaga ma le sua fou o le nofoaga ua afaina i le rūmāmati e taliaina. E faʻaaoga i nisi tulaga. O ia togafitiga e le talafeagai mo le gasegase ma le gasegase, talu ai o se taulaiga mataʻutia o le mumū o loʻo maua i totonu. E leai se mea e tatau ona e faʻamafanafanaina ai le nofoaga mumū. O le filifiliga pito sili ona lelei o le inu ava malosi o susu o le mutia auro. O alkaloids e faʻaleleia ai le laau e mafai ona faʻaleagaina ai masima e teuina i faʻamaʻi faʻamaʻi ma le gout. O faʻalavelave faʻafuaseʻi o le faʻamaʻi o le a faʻamalieina ai le vai taele e faʻavae i luga o vailaʻau.

Manatua! E le lava le togafitia o le maʻi na o fafo, ina ia mafai ona ave ese le maʻi, e tatau ona e toe mafaufau i le ituaiga olaga, faatulaga se soifua maloloina lelei. O le faʻaaogaina o tupe mai fafo faatasi ai ma le faaaogaina o decoctions ma infusions o le celandine o le a fesoasoani e faʻamalolo le tino.

O le igoa lauiloa igoa o loo tautala mo ia lava. O le lanu samasama-lanu moli e lelei atoatoa ona aʻafia ma le faʻafitauli o paʻu ma papillomas i luga o le paʻu. O mea fou fou e talafeagai mo lo latou faʻaumatiaina, faʻapea foʻi ma faʻavaega eseese e faʻavae i ai - ogati, lotions, decoctions o rhizomes.

O le gaioiga e mafua ona o le puipuiga mai le papillomavirus tagata, ona o le tele o tupuga e aliali mai. E le gata i lea, o faʻamaʻi faʻamalosi e maua ai le faʻamalolo o le faʻamaʻi, fesoasoani i le vave faʻafouina o le paʻu. E talafeagai mo le tauina o le siama ma togafitia faafitauli mai totonu i fafo. Faʻaaogā faʻatagaina o le decoction poʻo le tincture o le a vave ona faʻamalolo ma o le a mafai ai ona e faʻagaloina le faafitauli e faʻavavau.

A faʻaaogaina susu susu, e tatau ona puipui le vaega ole paʻu ola maloloina. E mafai ona faia lea mea e ala i le faʻapipiʻiina o le vaega o le papilloma ma se kulimi malu malu poo le tipiina o se pu i totonu o le fasi pepa o le faapipiiina o le lapopoa ina ia naʻo le vaega ua afaina.

O le taele ma le fufulu ma le teuteu e faʻavae i luga o vailaau faʻasaina ua faʻamanuiaina ai le gata gata ma le psoriasis, o loʻo i ai faʻamaoniga faʻamaonia o togafitiga mai le amataga o le kanesa o le paʻu. Ina ia aveʻesea siama ma paʻuuli mai mata, e fautuaina e faʻaoga masini ma lotions e faʻavae i luga o le tae.

Taua! O le fofo mo le haki ma le siama ua filifilia e faavae i le ituaiga o paʻu. Mo le paʻu o le paʻu, e talafeagai le loto ava malosi, ma faʻamago solo ma se teuteu poʻo se suauu e faʻavae i luga o le pelo o le penisini.

Ma le maualuga

O le faateleina o le toto maualuga e masani ona tupu ona o se taunuuga o se olaga le talafeagai. O le faʻaleagaina o meaai e maua i le cholesterol, kofe, ulaula, faʻaauau ona faʻaalia i le mafatiaga ma le mamafa o le tino, o le a aafia ai le soifua maloloina o le tino atoa. I le faʻaalia o ulu matua i le ua, vaivaiga, vevela, vaivai, e le o faʻanatinati tagata e fefesoʻotai se fomaʻi. I le taimi nei, o le faʻamaʻi ua alualu i luma, i se faiga masani.

E le mafai ona foʻia le maualuga o le maualuga, ae e tatau ona mataʻituina le maualuga o le toto. Faatasi ai ma le faateleina o faailoga, e tatau ona faaaoga vailaau i taimi talafeagai. A le o lena, o le maualuga o le maualuga o le totoga o le a taitai atu ai i le paʻu o le cerebral, infarction myocardial, le fatu po o le fatugao.

Afai o iai oe i se tulaga lamatia, e tatau ona e tausia lau soifua maloloina muamua. Suia lou olaga i luga o se tiga, faatulaga se soifua maloloina maloloina ma le faʻatinoga lelei, faʻaumatia amioga leaga. Mo le puipuia, faʻaaoga sauniuniga o laʻau, lea e aofia ai vao vao. O le a faʻafilemuina ai le faʻaogaina o le tino, faʻamaonia le metabolism, faʻagesegese le fatu fatu. Chukha flavonoids o le a puipuia ai le tino mai aafiaga leaga mai fafo, e fesoasoani e faʻaumatia faʻataʻi cholesterol, ma, faatasi ai ma le acid ascorbic, faʻamalosia ai puipui o toto toto. O mea aoga o le lanu samasama o le a faaopoopo i ai e le fusi, calendula, valerian, hawthorn, aʻa, arnica.

Faʻalogo! O le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaina e tatau ona tuʻuina atu mo tagata e maualalo le toto.

I le oncology

O le aʻafiaga o le moli susu o loʻo faʻaogaina e saienisi e faia ai se togafitiga mo le kanesa. I le taimi nei, o laasaga muamua o le oncology e lelei ona togafitia i fualaau faasaina e faavae i le foloina o le mutia. E faʻaaogaina faʻatasi ma togafitiga autu. O le taofia o le tuputupu aʻe o sela o le kanesa, susu susu, faʻasolosolo o le ava, mea e gaosia ai le rhizome, o se teuteu mai le faʻafefiloi o vaega uma o vao. O faʻamalologa faʻamalosi e fesoasoani e faʻaitiitia ai neoplasms, polyps, tumama. O le taofi o le tuputupu aʻe o meaʻai e fesoasoani i le faʻaleleia o togalaau, lea e aofia ai le launiu mata, laʻau masi ma fualaʻau calendula.

Mo togafitiga i le lotoifale mo le kanesa o le susu ma le paʻu, faʻaaoga le susu fou po o se suauʻu faapitoa e faʻavae ile petrolatum ma le lanolin. O se suauu manogi o le enaena e talafeagai. O vailaʻau faʻaaogaina e faʻaaogaina i le vasega ua faatonuina e le fomaʻi.

Manatua! E le aoga le faʻaaogaina o vailaau, talu ai o loʻo i ai se maualuga maualuga o le inupia ma le aafiaga o le tagofia o mea ua fai ma vaisu i sela o le kanesa.

I le kenera

Faatasi ai ma faafitauli o le gynecological, o le susu susu e fesoasoani e tau le taua, gasegase tigaina, gasegase o le tino, afaina ma le vevela i le taimi o le moa.

O le gasegase e tupu ona o le tuputupu ae o le Candida fungus, ma o le varthog e aʻafia ma le taofiofia o maʻi. O le faʻafefiloi o mea taumafa faʻatasi ai ma le taele ma le faʻauʻuina o le a faʻaitiitia ai le faafitauli. O le tupu mai o vevela vevela i le taimi o le moaopao e mafua ona o suiga o le hormonal i le tino. Muamua, o le faʻalavelave faʻalavelave e pagatia. O se vai e faʻafefiloi ai otaota e ave i totonu o le masina. A o faagasolo lea taimi, o le a matua mou ese uma lava lagona.

O le mimiti e tupu ona o le faʻalauteleina o le tino o loʻo faʻalanoa le pito i totonu o le tagata matua. I le taimi lava lea e tasi, e amata ai le faagasologa o le le fiafia. O le afu o laulaau fou i totonu o le 20 aso o le a taofia ai le mumū. Faʻatasi ai ma le ectopia o le auʻaunaga, e lelei le taʻele o le taele, ma o fomaʻi o loʻo tauivi ma tumutumu i foliga o fibroid poʻo fualaau o le vao e ala i le inu o le ava malosi. E faʻaaogaina i le auala lava e tasi e pei o le togafitiga o le oncology.

Faʻatauga ma le teuina o mea faʻatau

I le faʻasaoina o le mana faamalolo mo le lumanaʻi, e faʻaaogaina ai vao laiti. O le aoina o loʻo faʻapipiʻiina i le taimi o le vavave, lea e oʻo i le faaiuga o le tautotogo po o le amataga o le taumafanafana. O se mea e manaʻomia muamua mo le faʻasaoina atili o meafaitino mataʻutia o le timu, timu o le tau.

Manatua! O le varthog o le mea oona, o lea la e tatau ona puipuia le paʻu, mucous membranes ma mata i le taimi o le aoina o le gaioiga.

O le vao e tipi i le aʻa ma feaveaʻi i le mea e faʻamago ai. E sili ona lelei le faʻagogoina o le mutia i totonu o le fale po o lalo ole pulou ma le manava lelei, e aunoa ma se avanoa i le malamalama. Taʻu le mutia i luga o le fola ma faapipii i lea taimi ile taimi o le faʻagogo. E mafai ona e tuʻuina ni fusi o 5-7 sipi ma tautau i totonu o le fale pe faʻaaoga se vailaau faapitoa. O le tau vevela i le taimi o le susu i le meafaigaluega e 50-60 ° C. O ogalaau e mamago uma, e leai ni manogi, e leai se manogi, ma o le tofo oona.O vao vao ua teuina mo le tolu tausaga i taga pepa. O se nofoaga malulu ma malulu ma le lelei o le ea o le a faʻamautu atoatoa ai mea aoga o le chistuha.

Ina ia sauniuni mo le lumanaʻi o le lumanaʻi, e sili atu le manaia i le tautoulu, pe a sauni le fale mo le taimi e moe ai. I le taimi nei, o le maualuga o meaʻai e maualuga. A maeʻaeʻa, e fufulu aʻa i le vai malulu ma fusi. O mea lagoʻa vevela vavalalata ua faʻamago ma teuina i lalo o aiaiga tutusa. A maeʻa faʻamago, e toetoe lava a uliuli. O totonu ua avea ma tan.

Milk Juice Extract

O le maualuga o le faʻaogaina o vailaʻau faʻasaina e mataituina i le lanu moli. I le faʻasaina o vailaʻau, faʻaaoga atoa le vao mai le palapala. A maea le fufulu maeʻa, fufulu, tusi faʻalua faʻalua i se mea e teu ai meaʻai. Faʻamaʻi ma le faaeteete le pene e mafua mai i le ie. Liligi le susu i totonu o pusa ma pulou, tuʻu i totonu o se nofoaga malulu. I totonu o le 3-7 aso, o le a amata le faagasologa o le faʻamalosi malosi. Ia mautinoa e tatala le tapuni e faʻasaʻo le sili atu o le carbon dioxide, ona faʻamalosi lelei foi lea. O le a faʻauʻuina i le 3 vaiaso. O pusa faʻamaʻavale e teuina i se nofoaga malulu ma malulu. O le susu o le a puipuia ona meatotino aoga mo le 24 masina.

Fautuaga! E fautuaina e le au togalaau le seleseleina i le va o le va o masina. I le taimi lea, o fualaau suamalie e faʻamoemoeina i luga o le eleele.

Ina ia puipuia le lanu samasama-lanu moli, o le ava po o le vodka o loʻo faʻaaogaina. O le sua suamalie ua palu ma se vailaʻau oona. Aumai le 250 ml o le ava i le lita o mea masani, vodka o le a manaʻomia le 2 taimi sili atu. A maeʻa maeʻa fefiloi, teuina faʻamau faʻamau i totonu o le pusaaisa mo le tolu tausaga.

Faia o le ava malosi

Mo le faʻaleleia atili o le soifua maloloina i le tele o fua o togafitiga faʻale-aganuʻu, e faʻaaoga ai le tincture o le laau mo le ava malosi. Ina ia e manaʻomia:

  • 1 lita tioata
  • vailaʻau faafomai
  • lapisi lapisi, gaʻo ma rhizomes o le lanu samasama.

A maeʻa ona eli ma fufulu maeʻa, faʻafefe uma le laau ma faʻatumu i se fagu i le pito i luga. Liligi i le tele o le ava malosi ua tumu le fagu i le ua. Fafaga le paluga mo le 15 aso i se nofoaga malulu e aunoa ma se avanoa i le malamalama. Ina ia faʻalauteleina le faʻaogaina o palaloids, e tatau ona faʻaaoga le vailaʻau i le ono masina. Faʻasolo le mea na maeʻa ai le ava malosi, ma ave e tusa ai ma le faʻasologa ua fuafuaina e lau fomaʻi.

Suauu suauu

Ina ia fufulu mama le paʻu ma vave faʻamalolo manuʻa, e saunia se suauu. O le mutia vao mama mai se fale talavai poo le faatoa filifilia mai lau togalaau e talafeagai. Tui le upega ma tuu ma tuu i totonu o se fagu lita. E fautuaina le faʻaaogaina o le peach poʻo le almond oil, ae e mafai ona e faia i le sunflower. A maeʻa le vaiaso o le afu, e tatau ona fufulu le paluga, ma pipiʻi le keke. Faʻasusu le suʻega ma le aofaʻi o le suauu paʻu.

Manatua! Aʻo leʻi faʻaaogaina fualaau o fale, o se suʻesuʻega o le allergy ma se feutagaiga ma se fomaʻi e faʻamalosia.

Aveesea o le vevela, tafe o le fale

Ina ia taofia le tuputupu ae o le afaina o Candida, ave le 100 ml o se teuteuga o laulaau mo le 14 aso. Ina ia saunia, e tatau ona e kuka se sipuni sipuni o laʻau tipi i le 200 ml o le vai mo le 10 minute. Mo le baths, e tutusa lava le tuufaatasiga, na o le tolu lita. Sasaa le salu i totonu o le pesini ma nofo i totonu o le pesini mo le 15 minute. O le faasologa o le baths e 2 vaiaso.

Faʻavave le vevela i le taimi o le misa

Saunia se pene-aofaʻi mai le tutusa o laʻau fou o le laʻau, yarrow, goose cinquefoil. Faʻataʻitaʻiga faʻamalositino e faaluaina le tautua. I totonu o se ipu malamalama, tuu se sipuni sipuni o le aoina ma sasaa i le pito i luga ma le vai inu. Vaevae le fufusi mafana i totonu o ni talipasi se tolu. A o faagasolo le masina, o le a faʻaleleia le tulaga, o le a mou atu tides.

Togafitiga mo le oncology

Fautuaga lautele mo le taofia o le tuputupu aʻe o le kanesa kanesa e aofia ai le aveina o le afa o le sipuniti o susu i aso uma.Mo le vaiaso, e tatau ona faateleina lenei aofaiga 20 ml. O le lua vaiaso e maua ai le malologa tutusa. 5 laulaʻau e faʻaaogaina faʻasolo faatolu i le aso. Faʻapipiʻi togafitiga faʻasolosolo ma togafitiga i totonu, lubricating the area affected with milk. E mafai ona e faia se suāuʻu mai lanolin, o lauʻeleʻele mago ma le pelo o le suauu. Faʻaaoga vaega i le ratio 1: 2: 7, pe a uma ona faʻafefiloi lelei, teuina i le pusaaisa. A oʻo ina faʻaauau le ono masina o togafitiga, taofi mo se vaitaimi e 30 aso, pe a maeʻa e mafai ona toe faʻaauau le faagasologa.

Ina ia aloese mai le atinaʻe o metastases, ia saunia se faaputuga o calendula, moa ma upega. O mea taumafa e faia i le tutusa tutusa. O le faʻaaogaina o vai mai se sipuni sipuni o le aoina o le a vaeluaina i totonu o se ipu malamalama, ave i luma o le faalua i le aso.

Totoga o le afaina maualuga

Mo se faʻalavelave lamatia o fatu fatuga ma tuʻituʻi, e fautuaina e inu meaʻai mo togalaau. E ave faʻasolosolo aso e 15, ona fai lea o se malologa mo le 7 aso. O faʻatulagaga nei e talafeagai:

  1. Toto vao mama o le cynopodium, fugalaau fugalaau, siakiina, aʻa i le fua o le 2: 1: 2: 1. O se sipuni sipuni e faʻaigoa i le 400 ml o le vai inu, na faʻamalosi mo le 2 itula.
  2. Fugalaau o hawthorn, arnica, vao lanu samasama, laulaua paʻu i tutusa tutusa. I totonu o se ipu tioata o le sipuni tele o le aoina, tuʻu mo le 60 minute.

O le muamua muamua o le tino e inu i le tolu i le aso i le va o 'aiga o le 20ml, ma le lona lua e tusa ai ma le fuafuaga lava e tasi, ae 30 minute aʻo leʻi faia le taumafataga.

Manatua! E leai se sili atu i le 48 itula na teuina ai le suavai ma e naʻo totonu o le pusaaisa.

Faʻamamaina o fua faanatinati ma le isu ma le sinusitis

O le susu o le a fesoasoani i le "tofitofi" le isu o le isu ma fesoasoani le manava. Mo le faia o lenei mea, tusi i totonu o se pipeti ma le malologa 1-2 faʻafefe i totonu o fua taʻitasi. A maeʻa le 3-5 minute, ona fai lea o le faʻataʻitaʻiga. Toe fai seʻia oʻo atu se pipeni pipii o le vai i totonu taitasi. O le a vave ona faʻamalosia le manava, ma o le microflora pathogen i luga o le mucous membrane o le a oti.

Faʻaitiitiga o paʻu, papillomas

E mafai ona e aveesea ni neoplasms e mafua mai i le atinaʻeina o le papilloma virus e faʻaaogaina ai le suauu, susu, poʻo le faʻafefiloi ma le inu o le ava malosi o propolis. E faʻaaogaina le sui soʻo i le nofoaga ua afaina i le 3 itula. A maeʻa le vaiaso, o le a faʻamago le wart ma e faigofie lava ona e aveesea. Aua nei galo e uiga i le aveina o se vai e galue i le siama mai totonu.

Mai psoriasis

O le faʻamamaina o faʻamalositope, o le susu poʻo le suauʻu faʻasusu e faʻavae i luga o le rhizome o le laau o le a manaʻomia. O aʻa e tatau ona faamaluluina i le fagogo i le vai mo le lua itula, ona vevela ai lea i totonu o se vai vai taele mo le afa itula. A maeʻa le mafanafana ma le vevela, e faʻaaogaina le sipuni vai ile fusi gau, faʻapipiʻi i le mea na afaina. A maeʻa le 2-3 itula, ona aveese lea o le gau. O le laulau e lubricili i le susu mo le lua vaiaso i le taeao ma le po.

Fautuaga! I le taua faasaga i le psoriasis, o le taele mai le decoction e aoga. O le aso, ao le i momoe, tuu le nofoaga e aafia ai mo le kuata o le itula.

Faʻaleagaina o le Ava ma le Ava

Ina ia faʻaitiitia le alino ma le paʻu mai le paʻu o le tino, ia saunia se lololo. O le a e manaʻomia:

  • 100 ml o le ava malosi,
  • 50 g o le kukama juice
  • 50 ml o le susu susu.

Faʻafefiloi vaega, tuʻu i totonu o le pusaaisa mo le 10 aso. O le taina i luga o mata i aso uma ma le lotion o le a toe faʻafoi ai le paʻu i se foliga mama ma le soifua maloloina.

Faatasi ai ma se ituaiga o le paʻu, o se kulimi e saunia mai le lima o talo o le suauu suauu ma le tasi le vaega o le sua sua. E naʻo totonu o le pusaaisa e teuina, ma e faʻaaoga mo le faʻaaogaina o aso i le po. O le faapipiiina i se decoction o le ai ai foi se aoga aoga i luga o le paʻu.

Manatua! O se masini teuteu e faavae i luga o le moa fua 20% o le suāuu fuālaʻau ma le aofaʻi o susu susu o le a faʻamamāina ai foliga mai faʻamaʻi ma soʻo se ituaiga o paʻu. Faaaoga se masini i aso uma 3.

Faʻatasi ma le anemia

Mo le togafitiga o le anemia ma le faamamaina o le toto, ia saunia mea totino-ao mai fatu fusi, lau lanu samasama ma upega. Faʻafefiloi mea taua i le fua o le 2: 1: 2. Faʻafeu 25 g o le lita o vai inu ma soga mo le 6-8 itula. Aʻo leʻi faʻaaogaina, 20 g o le vailaau faʻatauina e tatau ona faʻafefe i le 100 ml o le vai.Inu i luma o taumafataga mo le 2 vaiaso.

Faʻalavelave ma faʻasaʻo

Faʻaauau pea le mafaufau o Paracelsus, e le sili atu i le vailaʻau o vailaʻau faʻataʻitaʻi e faʻavae i luga o vao. A le o lena, o le vailaau o le a avea ma mea oona, e mafua ai le afaina o le gastrointestinal tract, faatasi ai ma le manava ma le vomia, ulu o le ulu, hallucinations, le mautonu, leai se malamalama. Afai ua sili atu le inumaga, ia faia ma le faanatinati ni auala e fufulu ai le manava ma faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

Talu ai ona o mea o loʻo i totonu o vailaau oona, o le faʻaaogaina o fualaau oona e ni tina ma ni fanau e le talafeagai. O se faʻasesega malosi i le aveina o le epilepsy, psychosis, angina pectoris, le fatu fatu, fomaʻi, ma le le faapalepale tagata taitoatasi. Manatua o se taʻavale e maualalo ai le toto, e le faʻaaogaina vailaau mo le masalosalo. Afai e tulai mai ni mea e tutupu i le lotoifale, vave ona faʻaaoga le gaʻo susu.

Manatua o mea uma lava e lelei i le faʻalelei. O mea faʻamalolo o celandine o le a fesoasoani i le faʻamaʻaloina o faʻamaʻi pipisi, ae o le a manaʻomia ai le maʻi e mulimuli i faatonuga mo le faʻaaogaina.

Faʻamatalaga vave

O Celandine o se vao vavalalata faʻasalalau o le aiga poppy. O lea togalaau ei ai sona faʻamatalaga faʻaleagaina (o vaega uma o le laau o loʻo i ai le vailaʻau faʻamaʻi), ae i le taimi lava e tasi ua mafua ai ona afaina ona o le maualuga o mea o le alkaloids.

Celandine mo le maʻisuka ituaiga 2 ua faʻaaogaina ma le faʻaeteete ma naʻo le faʻatagaga a le fomaʻi auai. Faatasi ai ma se faʻalavelave faʻaoga poʻo le le talafeagai, o le laau e mafai ona afaina tele ai le tino ma naʻo le faʻaleagaina o le tulaga o le maʻisuka.

Faʻavae ma mea faʻaleagaina

Celandine o loʻo i ai le tele o mea gaosi.

O le tuufaatasiga o le vao e aofia ai vaega e pei o:

  • alkaloids,
  • flavonoids
  • o suauu taua
  • Saponins
  • Vitamini B ma C
  • meaola faʻasaina, ma isi.

E tatau i le maʻisuka ona malamalama o se vailaʻau vailaʻau e leai sona aʻa ma e le faʻaosofia ai le gaosia o le inisalini i totonu o le tino. Muamua lava, o lenei laau e fesoasoani e tau ai faʻamaoniga e maua e tagata i le maʻisuka. O le togavao o faʻamalolologa o loʻo i ai se seti o meatotino aoga.

Faʻaaoga lelei le celandine:

  • faʻamālōlōina faʻamaʻi faʻamalositino, magia, manuʻa o le purulenti ma maʻi o le paʻu i luga o le paʻu mo se taimi umi,
  • fesoasoani e togafitia se vae o le maʻisuka
  • toe faʻafoʻi manuʻa manua o le epidermis,
  • ua i ai sona aafiaga faʻapitoa,
  • faʻaitiitia le toto maualuga
  • faʻamaonia le galuega a le fatu muso,
  • faia le puipui o toto toto e sili atu le umi ma tumau,
  • fufulu toto toto o cholesterol,
  • faʻaaogaina le taʻavale
  • faʻamamā le tino o toxins,
  • poloka poloka faila e tutupu i totonu o le tino,
  • fesoasoani e tau i fomaʻi ma fomaʻi,
  • faʻavaveina le faiga o gataifale, faʻateleina le metabolism,
  • aoga aoga i luga o le faiga o meaʻai,
  • ei ai lona faʻamoemoega, faʻaitiitia faʻamalosiga o le tale,
  • e aʻafia ai le faʻaleagaina o le faagasologa,
  • faʻaosofia le gaosia o enzymes digestive,
  • faʻaopoopo le digestibility o meaai,
  • faaleleia le pancreas,
  • faatelevave le vevela o le talo,
  • taofi le tuputupu ae ma le salalau o tino,
  • faʻamalositinoina le puipuiga, ma isi.

E faʻapefea ona inuina le celandine mo le maʻisuka?

O auala e faʻavae i luga o lenei vao e mafai ona faʻaaogaina uma mo le faʻaoga tautala ma fafo. I totonu o tala faʻasolopito a tagata, e tele ni fualaau faigofie e mafai e le maʻisuka uma ona ave i luga o le laupapa.

O fualaau faʻamaʻi e mafai ona faʻaaoga e faʻaaogaina ai vailaʻau faʻapitoa e pei ole:

  1. teuteu. O se sipuni sipuni o vao mamago e tatau ona sasaaina i le 300 milliliters o le vai inu. E tatau ona tuʻu le vai i luga o le ogaumu ma vevela ile vevela vevela mo le sefulu minute. O le mea inu ua uma ona maeʻa e tatau ona faʻamamaina ma fufulu. E manaʻomia lou suʻeina o le laʻau lua i le tolu taimi i le aso.E le gata i lea, e mafai ona faʻaaogaina se vailaau mo togafitiga faʻasolosolo mo togafitiga ma faʻamalolo mo faʻamaʻi faʻamaʻi o le paʻu o le maʻisuka. E le gata i lea, e faʻaaogaina se uʻu mafanafana mo le taele o baths i le togafitiga o le maʻisuka vae,
  2. sua sua. Faʻasusu le sua mai le suavai fou, fufulu ma le fufulu ma le lau o vao. Ave le oloa gaosia i le tolu aso i le aso, tasi le sipuniti, faʻaitiitia le vai faʻapitoa ma sina vaega toʻaitiiti o le vai mafanafana. O se vailaau faʻapitoa e faʻaleleia ai le gaioiga o le mea o loʻo i ai meaʻai, toe faʻafoʻi le tui o le intestinal, taofi le gasegase ogaoga ma le faʻaogaina o le inflammatory e masani ona tupu i le tino ma le maʻisuka. E le gata i lea, o le sua mama e mafai ona togafitia manuʻa i luga o le paʻu,
  3. faʻafefete. O se sipuni sipuni ole mutia vao e tatau ona sasaaina i totonu o se pusa opaque ma sasaa 200 mililiters o le ava malosi. E tatau ona tuu i totonu o se nofoaga pogisa mo vaiaso e lua. O le oloa maeʻa e tatau ona faʻamamaina e ala i gau. E mafai ona ou inu selandine tincture mo le maʻisuka? E mafai, ae fautuaina e faʻaaoga fualaau faʻamaʻi mo le ava lua i le tolu taimi i le aso i ni togi laʻititi (tolu i le lima gutu), faʻafefe i le vai.

  • e mafai ona e faʻaaoga soʻo se auala e faʻavae i le celandine mo le silia ma le lua vaiaso,
  • pe a saunia le sua o le uaina, e manaʻomia e se tagata ona faʻaofuofu lima i ona lima,
  • pe a faʻaaogaina fualaau faasaina, e tatau ona e faʻamautinoa e le oʻo i luga o le mucous membranes mea faʻamalolo ma e le faʻaosoina ai se mu.

Contraindications

O le tali i le fesili pe ono mafai ona inu le celandine ma le maʻisuka e le manino. O fualaau faasaina ei ai le lautele lautele o lisi o faʻasalaga.

Consume celandine totonu e le fautuaina mo vaega nei o tagata:

  • maʻitaga maʻitaga
  • i tina tausimai
  • tamaiti ei lalo o le 12 tausaga.

E le gata i lea, o fualaau oona e faavae i le "mutia vao" e solia i faʻamaʻi ma tulaga e pei o:

  • angina pectoris
  • epilepsy
  • fulu
  • faamausali ma le taofia o le manava,
  • solia o le microflora o le ipu oona,
  • ogaoga leaga o le ate ma le manava,
  • popole ma faaletonu mafaufau
  • ogaoga tuga o le fatu ma toto toto.

I le tulaga o le sili atu o fualaau faasaina ua saunia mai se vailaau oona, e mafai e se tagata ona aafia i tali leaga nei:

  • faʻalavelave faʻafuaseʻi
  • vomiting ma le gaioiga
  • oso faafuasei le lolo atu,
  • gaogao
  • musele maso
  • ulu matua
  • afaina i le paʻu (paʻu, vevela, mumu, ma isi mea).

Vitio faʻatalanoa

E tusa ai ma faʻaaliga o le faʻaaogaina o vailaʻau e faʻavae i le celandine:

E fesoasoani le Celandine e faʻaitiitia ai le tele o faʻamaoniga o le maʻisuka, ae i le taimi lava e tasi o se vailaʻau oona lea e aʻafia ai le tino o le tagata. Ina ia le afaina ai lona soifua maloloina ma faaleleia atili le soifua maloloina, o le maʻisuka e tatau ona togafitia togalaau faʻamaʻi ma le naʻo luga o le fautuaga a se fomaʻi. O le televave ma le ola o le tagata lava ia i lenei laau e mafai ona faateleina ai aʻafiaga o aʻafiaga o le itu ma faʻaosoosoina le atinaʻeina o faʻalavelave matuia.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Aoao atili. E le o se fualaau faasaina. ->

O mea faʻamalolo o le tinone o celandine i vodka

O le celandine o le vao e lauiloa i fomaʻi faʻapitoa mo vailaau faʻaleagaina mo ona faʻamalologa. Ua i ai i le igoa o le laau, e mafai e se tasi ona faʻamasino ona faʻamalologa: celandine - o lona uiga o se "tino mama," e aunoa ma le ita ma faʻamaʻi.

O le mea moni, e ui lava i le mea moni e faapea o le vailaau e taua oona, e oʻo lava i se aafiaga faigofie i luga o le paʻu i le suka o le celandine e mafai ona faʻaumatia ia "faʻafitauli" e pei o ni paʻu vevela. E le o se mea e ofo ai, i Rusia, o le vao e lauiloa o le "varthog".

E ui o le amataga o le igoa latina mo le celandine Chelidonium, o lona uiga o le "foloina," e fesootai ma le tala e masani ona togafitia e nei manulele laau o a latou moa ma le sua.

Celandine o se laau e foliga mai e le tauagafau ma fugalaau lanu samasama susulu ma laulaau vaneina o se lanu lanu meamata. E mafai ona maua uma i totonu o se vaomatua faʻamalo, ma i se fale vevela, ma i totonu o le fanua, i autafa o le fale. O lenei tulaga le lelei ma le masani ai o celandine faateleina lona mauaina, o lona uiga tagata uma o loʻo manaʻomia le avanoa e maua ai avanoa e faʻaaoga ai mea ofoofogia o le mutia.

I lona tuufaatasiga:

  • vitamini - acid ascorbic ma carotene, mai le mea na fausia ai le vitamini A,
  • mea faʻapitoa - meaola faʻasolosolo, mea faʻalenuʻu masani o vailaau faʻamaʻi,
  • o vailaʻau oona e lagolago ai le paleni-o le paleni o le tino e masani lava - succinic, malic, citric,
  • o suauʻu ma resins taua i mea faʻamalolo, faʻapea foʻi ma faʻalavelave faʻalavelave macromolecular,
  • gasegase faʻasolosolo faʻasolosolo,
  • tele ituaiga o alkaloids oona lea e maua ai le gasegase, narcotic ma le tonic.

O se mea na faia mai celandine o loʻo i ai uiga taua uma o se laau ola, ma ona aʻafiaga o meaola, pe a faʻaaoga tatau, e mafai ona aumaia ni aogā aoga i le soifua maloloina o le tagata.

O mea faʻamalolo o le vao e fesoasoani i faʻamaʻi:

  • paʻu - paʻu, mumu, faʻalauteleina o psoriasis, siama faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻi faʻamaʻi, paʻu ma papillomas, ulia,
  • ate - hepatitis, cholecystitis,
  • respiratory system - bronchitis ma le foma, pneumonia ma le gasegase ma e oo lava i le tale,
  • O totoga o le ENT - tonsillitis, laryngitis, gutu o le isu,
  • gastrointestinal tract - gastritis, faʻamaʻi ulcerative o le mucosa, pancreatitis, enterocolitis,
  • masukoskeletal system - osteochondrosis, radiculitis, ogā gasegase ma arthrosis,
  • fafine urogenital system - vaginitis, afaina, colpitis, cervicitis.

O le faʻaaogaina o le tincture mai le celandine e mafai ai e oe ona faʻaumatia le tiga o le ulu ma le vaʻaia. I totonu o tagata faʻapitoa, o lenei mea totino e malosi ma faʻaaogaina lelei e faʻaitiitia ai le tuputupu aʻe o le tino.

Sauniuniga fale mo vodka poo le ava malosi

Ina ia saunia se fomaʻi togafitiga mai celandine, o vaega uma o le laau e faʻaaogaina: aʻa, laʻau, aʻa poʻo le sua.

E talitonuina o le mana faamalolo e sili ona malosi e maua ai le galaine vao i le taimi muamua o le fugaina - o lona uiga, i le tautotogo. I lenei taimi o le tausaga, ua tumu le fale i sua suamalie i le tele e mafai ai, o le mea lea o le aofaʻi o vaega taua o mea aofaʻi na aoina ua ausia le tapulaa.

E iloa e tagata uma o vailaʻau masani e le mafai ona faʻamalolo nisi o faʻamaʻi. Ua faʻamaonia e vailaʻau faʻapitoa le aoga o le faʻaaogaina o le celandine. O le faʻaaogaina o isi suʻega faʻatasi ma isi vailaʻau faʻamalositino e fesoasoani i le faʻafefeina o siama faʻamaʻi ma faʻafefe ai le faʻaogaina o fuamoa.

O mea faʻamalolo o celandine ua maua ai le faʻaaogaina i le togafitiga o faʻamaʻi faʻaleagaina, aveeseina o papillomas, kopa, uila. O vailaau faʻasoifua togafitiga, e mafai ona fesoasoani i le togafitiga o faʻamaʻi o le gaʻo, o le ate, nasopharynx, ma totoga o le gastrointestinal tract.

Le tuufaatasiga o se laau aoga. Faamalologa meatotino

Mai aʻa, laumei, laʻau e maua ai ni meaʻai, sua, suamalie, o loʻo faʻaaogaina i togafitiga o celandine. O vaega uma o le laau e aofia ai le sua. O lona aoga aoga o loʻo faʻamatalaina e le maualuga o mea o loʻo galue malosi (alkaloids), lea e vave ona ulu atu i ni vailaʻau vailaʻau eseese.

O nei mea e sili atu i le lau e pei o aʻa. E sili atu le sogasoga o le gaioio talavou, o loʻo i ai le maualuga o le faʻamalosia o mea faʻamalolo.

Alkaloid helidini e faʻafefea ai le vaʻaia o puipui o toto toto ma musele malie. E taua lenei mea mo le maualuga o le toto. Homochelidini e tuʻuina atu le faʻamaʻi i le lotoifale i ni laʻititi laʻititi (faʻamaʻi). Sanguinarine faʻaleleia le salivation, faʻamalositino i le intestinal, ei ai le aʻafiaga i togafitiga. Berberine, Koptizin faʻaosofia le pulefaʻatasia o le talo.

Celandine i le taimi o togafitiga faʻalavelave e faʻalavelave ai le atinaʻeina ole tino mumusu, o ona vailaʻau, antimicrobial, o meaʻai ma mea faʻasolosolo. O le laau toto e maua ai vitamini aoga A, C, malic, citric, o meaola faʻasolosolo suamalie, lea ei ai le aoga aoga i le solia, ma saponides ma flavonoids.

Flavonoids mafai ona maua ni vailaau antiviral ma anti-inflammatory, faʻalavelave i le atinaʻeina o faʻamaʻi o le tino, le atinaʻeina ole tino. Saponides aua neʻi faatagaina le atherosclerosis, maua se faʻamoemoega ma le totogia.

"Faʻalogo! Aua e te mafaufau ia te oe lava. Faʻatalanoa i lau tausi soifua maloloina. Manatua o le laau e matua afaina lava, aemaise o aʻa. Soo se togafitiga e tatau ona amataina i se metotia pito i lalo, e faʻafefe ai le kulupu i le vai "

O le vaega eletise e tatau ona aoina mai ia Me ia Aokuso i le tau vevela. O aʻa i Aukuso, e oʻo lava i le taufaʻaiuiuga o le autumn. Laʻau lelei sili ona ola maloloina e aunoa ma ni laʻau ua leaga. Oti tipi i le 10 cm mai le aʻa. E taua tele le puipuia o ou mata ma lima mai le mafai ona faʻafesoʻotaʻi ma le sua.

Faʻasalaina mea e gaosia i le gataifale e fautuaina i le paolo, o loʻo faʻapipiʻiina, togi, tautau i nai laʻau laiti. Faʻasalaina le susulu o le la i mea faʻamalolo, faʻaititia tele le faʻaaogaina o le celandine. E tatau ona malepe se puʻu mamago pe a paʻu.

A maeʻa le mago, e nutililii le mutia, tuʻuina i totonu o pepa poʻo taga pepa, lea e tatau ona tautau i luga o tulaga malulu. E mafai foi ona e faʻaogaina se pusa laupapa mo le teuina.

Aʻo leʻi seleseleina aʻa, e tatau ona e eli uma le laau, fufulu aʻa, ma faʻagogo ile limbo. Ona afifi lea o aʻa i se pepa mafiafia poo se ie, faleoloa mo le tolu tausaga i le lava lava ituaiga.

Faʻafefea ona fai ma teu le sua o le celandine

Mo le faʻaaogā faʻamalosi o le suka celandine, e manaʻomia ona e saunia. Tatou teliina ia laau malolosi faatasi ma aʻa, ma fufulu i vai tafe. Faʻasalaina faʻamaʻi fatu, aʻa, laulaʻau, fugalaau, sufulu i se mea e fai ai meaʻai. Matou te tosoina le masini i totonu o le ie susu, pe a uma ona faʻaofufi totini lima e puipui ai lima.

Liligi le sua i totonu o se ipu tioata ma ni faʻalavelave puipui, tuu i se nofoaga malulu (ae le o totonu o le pusaaisa!). A maeʻa le 4-5 aso, e tatau ona faʻamalosi le sua, tatala le tapuni e aveese ai le kesi, faʻaaoga le 2-3 aso, ona oʻo loa lea seia maeʻa le maeʻa.

E mafai ona teuina le sua Celandine i ni mea malulu mo ni nai tausaga. E faʻaaogaina mo le gaosiga o vailaʻau faʻataʻitaʻi e tusa ai ma fua o togafitiga faʻaleaganuʻu, togafitiga o manuʻa.

Celandine tincture i vodka

I totonu o vaega e lua o le vodka maualuga, tatou te fanauina le tasi vaega o le sua fou, tatou te tausisi i se tasi aso. teuina - i totonu o se fagu pogisa, i totonu o le pusaaisa.

E faʻaaogaina mo le gastritis ma le maualalo o le acidity. 1s.l. tolusefulu minute ao lei faia le taumafataga, 2 pe 3 taimi i le aso, fitu aso i le laina. Vaevae - lua vaiaso, toe fai le togafitiga.

Le togafitiga o le gastritis ma le maualuga o le eletise, ia saunia se mea faapipii:

Matou te faʻafefiloi se tasi o vaega o le vao lalandine i vaega e lua o vailaau faʻamalolo, o St. John's wort, ma yarrow. Matou te tausisi i le lua itula 1s.l. aoina i se ipu vai inu. Inu i le taeao i luga o se manava gaogao i le 1 / 4-1 / 2 ipu mai le 7 i le 10 aso. A maeʻa aso e sefulufa, e mafai ona toe faia le togafitiga.

I le gastritis faigata i le manava, faʻapipiʻi le ufiufi i le fusi.

Togafitiga o le cholecystitis (gallbladder inflammation)

Matou te faʻafefe 6-8 gogo o le selandine tincture i le 1/4 ipu o sina vai malulu. O le vasega e tolusefulu aso, ona oʻo lea i le tolusefulu aso malolo.

O se isi vaifofo tagata. Faʻafefiloi 2s.s. immortelle sandy ma le 1s.l celandine. Matou te fafaga 300 ml o vai inu, matou te faʻaosoosoina 5-8 itula. Taʻu le fufuluina o le afu ma faamama vave. Ave 100ml 3r / d.

Toothache

I totonu o se ipu vai inu, tatou te momoe 1.s. o le efuefu na maua mai le paʻu o aʻa o le laau, taofi 10-15 minute, faamama. Fufulu lou gutu i le mafanafana mafutaga i.

Matou te faia se ipu vai inu e ave i le 2s.l.suamalie o lemonati ma laau, tu mo 3-4 itula, faamama. Fufulu le gutu mai le taeao ma ao le i momoe.

Mai le vevela, migraine:

E tatau ona faʻaosoosoina le 1.5 masina i le afa-lita o vailaka vailaʻau palu, e aofia ai le afa o le sipuniti o le celandine ma le 1.s.l. fugalaau fugalaau. Le faamama. Teuina i tioata.

Inu 5-10 mataua o le tincture 2r / d i le 200ml o vai.

Mo faʻamaʻi, rhinitis, fulafula o le mucous membrane, pe afai, e tasi le mataua o le suka galandine e tatau ona tafe i totonu o fualaau taʻitasi. I le taimi muamua, e tatau ona faʻafefe le suavai i le vai e siaki ai le tino mo se faʻafefe o le tino. E toe faʻaleleia le faʻapipiʻi pe a uma le 3-5 minute, pe afai e le o toe gaʻo.

O fua o loʻo taua i lalo e faʻaaoga i le togafitiga o le sinusitis. Matou te faʻafefiloi i le tutusa vaega o le meli vai, o le aloe vera, celandine. Pipi 8-10 faʻaleleia i totonu o pusa taʻitasi. Lafo le siva pe afai o loʻo i totonu o le nasopharynx.

Paʻu o le Paʻu Togafitiga:

Faʻafefiloi se tasi o vaega o le sua poo gaʻo tipi faʻatasi ma le 4 vaega o vailaʻau faʻasaʻi vaseline. O le suauʻu maeʻa e faʻaaogaina faalua i le aso e aveese ai le vaitau o le matutua, o sana, uʻamea, uʻamea ma papillomas. O le suamalie suamalie e aoga tele e faasaga i kata, lea e tatau ona faʻatolu faʻatolu i le aso.

Uu e tau ai. Matou te lūlūina le tasi vaega o le mutia mago, sasaa 2 vaega o le vodka maualuga, matou te faʻamalosi mo le sefululua aso i le pogisa, tulaga malulu. Tatou faʻamamāina pe a uma ona faʻamaʻi le mea totino. Faʻafefiloi ma le 3 vaega o le pelo o le penisini. O le mea e mafua ai le mimita e faʻapipiʻi ai vaega o vae ua faaleagaina.

Faʻamaʻi le paʻu e afaina i le manoa i le sua fou. I totonu, ave 15-20 drops of tincture i le 1/2 ipu vai.

Sunburn e mafai ona togafitia i se sua mai le nelandine poʻo se fagu mai laulaau fou. O loʻo faʻatinoina nei taualumaga 3-4r / d.

Mai meaʻai, e faʻamalosia ai lauulu, matou te faoina se ipu vai inu vai. otaota, tu i le afa itula. Half o se ipu malamalama o le suauu manogi mo le 3-5 minute i totonu o se vai vai, malulu. Faʻasusu le suauu i le 2.. fusi, faʻafefiloi. Faʻamau le suauu ma le sukalandini i totonu o le anufe, pe a uma le tolusefulu minute ona fufulu ese ma le vai mafanafana, faʻaopoopo se masini puʻe talafeagai.

Matou te togafitia le seborrhea ma le vaifofo lenei. Matou te vevela mo le afa itula 1Sl. celandine i le 200 ml o le vai, faamama pe a uma le 40 minute o le faʻafefete. Tusi le 3-5 r / d i le maʻila.

Toto Laʻau

Matou te tutu i le lua aso 1 kg o le mutia fou i le 10 lita o le vai. Matou te lūlū laau e aʻafia e meaola faalafua.

Faʻaeteete: ao lei amataina togafitiga ma le celandine, siaki le siakiina ma maua se fautuaga faafomaʻi. O le laau e matua vevela lava o meaola e aloese ai.

O le asu oona e tuʻuina atu i le nausea, e mafai ona faʻagesegese le pulusili, faʻaitiitia le toto maualuga, faʻasalalalaina le fiainu ma le faʻamaualuga o le falemaʻi. O lenei tulaga e manaʻomia vave ai le taele, inu malosi. Valaau faanatinati i se au o le falemaʻi.

Togafitiga ma le celandine, fafagaina o tina, fafine maʻitaga, tagata mamaʻi, fatu faʻamaʻi, bronchial asthma, manava, epilepsy, infarction myocardial, e le fautuaina. Celandine ua faʻailoaina i pepe e oʻo ile tolu tausaga.
White catalog

O le vao vao Celandine ua masani i tagata talu mai taimi muamua lava. O isi igoa e mama, varthog, lanu samasama. Na masani ona faaaogaina i Rusia, i Ancient Greece ma isi setete. O ona uiga ofoofogia na maua ma talisapaia lelei.

O lenei laau e faʻaaoga i togafitiga o maʻi eseese. O le tuufaatasiga o vao e aofia ai alkoloids, saponins, tannins. E maua ai foi i totonu o vitamini, o suauu taua ma mea aoga. O le Celandine e masani ona faʻaaogaina i vailaau faʻasoifua maloloina e faʻamalolo ai le mumū ma tau ai faʻamaʻi ma siama, i le avea ai o se sui filifilia.

Celandine Herb Recipes

E i ai le tele o fualaʻau e aofia ai le mutia. Mafaufau i faʻamaʻi masani masani e faʻaaogaina:

  1. Faatasi ai ma le tele o oso i luga o le paʻu. O nei mea e mafai ona avea ma paʻu, uʻamea, laisene, uʻamea, ma le faʻataʻitaʻiga.
  2. Faʻaaoga tele mo faʻamaʻi o nisi o totoga i totonu.
  3. Faʻateleina le mamafa ma togafitia le atherosclerosis.
  4. Faʻatasi ai ma ni manua o le vevela.
  5. I le avanoa.
  6. Faatasi ai ma mea eseese oona o le tino.

Mo togafitiga, o le tele o taimi latou te ave ai vao mamago, faapea foi le mutia vao. E mafai ona avea ma teuteu, meaʻai, kulimi, meaʻai ma isi vailaʻau ma vailaʻau. Mo faʻamaʻi taʻitasi, o le vao ua saunia i lona lava ala, ua faia e tusa ai ma se polokalame faapitoa.

E tatau ona manatua! O lenei laau i le le pulea o le tele o mea matautia, e mafai ona oo atu ai i le ogaoga o le oona. e mafai ona faʻatino i le fale, pe a leai e leai se maʻi.

O vailaau faafomai e faavae i luga o laau toto e manaomia ina ia saunia lelei e tusa ai ma le talavai ma faaaoga e tusa ai ma se mamanu patino.

O lenei laau e masani ona mafua ai le tele o talanoaga. O nisi e manatu o lenei laau matautia, o nisi e finau faapea o se panacea mo le tele o maʻi. Sei o tatou taumafai e mafaufau i ai. O le varthog juice (celandine) e faʻaaogaina mo ia faamoemoega:

  • togafitiga o faʻamaʻi gallbladder,
  • mala
  • ma le faai
  • fatugaʻo, faʻamaʻi ate,
  • mumu, sulu,
  • polyps,
  • mala o le eleele.

E naʻo se vaega itiiti o faʻamaʻi o loʻo latou faʻaoga ai lenei vavega - vai. O le sauniuniga talafeagai o vailaʻau e taua. Mo le faia o lenei mea, tata le mutia i totonu o se mea e gaosia ai le suamalie poʻo se mea e fai ai meaʻai. Faʻafesoʻotaʻi le pusa i le pusaaisa mo le 3 aso. Ona togiina lea o le uila e ala i se fusi, se laumei mama po o se sieti pai, ma faapipii le sua.

Lapataiga Aʻo leʻi faʻaaogā le kulimi suamalie, ia mautinoa e te le afaina i ona vaega.

Vailaau mo tamaiti

Sei o tatou taumafai e iloa po o le a le faʻamaʻi o le tamaititi celandine e masani ona faʻaaoga mo:

  • i le malulu, lupe leʻo, e mafai ona e avatu i lau tama se teaspoon decoction o 1 sipuni 3 taimi i le aso,
  • faʻatasi ai ma le adenoids, fufulu le isu ma se teuteuga i le tele o taimi i le aso,
  • e faʻaaogaina le suauu celandine mo faafitauli o le paʻu e pei o le lichen, psoriasis, urticaria, faʻala,
  • pe a vevela, mumu, togafiti le paʻu i le suauʻu manogi,
  • togafitiga faʻamaʻi
  • taele mai le susu susu susu o le a iai se faʻafitauli lautele.

Faaaoga mo alii

Faatasi ai ma le matua, o le toatele o tagata o le vavalalata malosi e mafai ona aafia i faʻamaʻi e pei o prostatitis, prostate adenoma. E masani lava o tagata o soo se matua e mafatia i maʻi pipisi. O se vailaʻau sili ona lelei mo togafitiga o laʻau o le vao vao. Seʻi o tatou vaʻavaʻai atu:

  1. Mo le vao vao ma le celandine mo le 1 sipuni. Faʻafefiloi lelei ma faaopoopo le 100 kalama o le ava malosi. Faʻamalosia le 2 vaiaso i totonu o se potu pogisa. Taumafa i aso uma i le taimi lava e tasi ao leʻi 'ai.
  2. O bath baths faʻatasi ai ma se teuteuga o sipuni ma lau o le mama o le a aoga mo le soifua maloloina o tagata.
  3. Ua faʻaaogaina le suka Celandine e togafitia ai le adateoma prostate. O le togafitiga e umi, ae e maua ai ni taunuuga lelei. O le polokalame o le faʻapupulaina lea o le sua, mai le 1 i le 40 fuga i le aso, pe a maeʻa i le isi itu. E mafai foi ona e faʻaaogaina se afu o lauʻau 3 taimi i le aso.

Faʻaaogaina i le cosmetology

I le cosmetology, o le celandine e lauiloa tele. E oo lava i le igoa o le vao vavalalata e uiga i ona uiga ofoofogia. Celandine o se tino mama. O le vao e masani ona faʻaaogaina mo sauniuniga o masks, lotions, compresses, lotions. O nisi nei o fualaʻau ma lenei togavao:

  1. 100 kalama o le siʻisi falaoa ua faʻafefiloi ma le 50 kalama o le sukaroti. Faʻaopopo 3 mataua o le suka, faʻafefiloi mea uma, faʻaaoga i foliga 1-2 taimi i le vaiaso.
  2. Yolk 1 le falaoa ua fefiloi ma le suauu olive, faaopoopo i ai le 5 matala o le suka faasaina. Faʻaaogā i le paʻu, tuʻu mo le 10 minute. A maeʻa le ufiufi, faʻapipiʻi le paʻu ma se susu.
  3. faʻaaoga se teuteuga o vao vao ma le aʻa. Galu le paʻu ma le celandine (1: 1) ma faʻafefiloi, sasaa le 1 lita o le vai inu. Fufulu lauulu pe a uma ona fufuluina.
  4. O se vaifofo sili ona lelei mo le paʻu lelei o le paʻu o le oatmeal, honey and celandine juice.Oatmeal 100 kalama, faʻafefiloi ma le 1 tbsp. sipuni o le meli, faaopoopo 10 laulaʻau o le sua fou. Faʻaaogā foliga mo 5-10 minute.
  5. Faʻatasi i le siama fesoasoani i le teuteu o celandine ma. Fufuluina lenei fala i aso uma i le taeao ma le afiafi.
  6. Ole yogurt e leai ni gaʻo ma le suauu ganesine e faʻaaogaina e faatumauina ai le paʻu i mata. Faʻafefiloi vaega i se fuataga o le 3: 1, faʻaaoga i le paʻu ile mata ile 5 minute. Fufulu i le vai ma faʻaaoga se molimusu mama.
  7. Mo le togafitiga o le fasipolo fao, faʻaaoga le suka celandine 5-6 taimi i le aso i papatusi ua afaina.

Hemorrhoid togafitiga

O fua o loʻo mulimuli mai e faʻaaogaina e togafitia ai le afaina o le afaina:

  1. Lotini o le sua fou.
  2. Enema broth celandine.
  3. O le suauu manogi mo le faʻaaogaina fafo.
  4. O fale mafanafana mai se decoction o celandine.
  5. Chistoplot broth i totonu.

Fibroid togafitiga

I le gynnecology, o mea faʻamalolo o le vao vao e faʻaaogaina e togafitia ai le kanesa, faʻaleagaina. O se faʻamaʻi masani o le tino o le fafine o le fiberroid uterine. O se maʻi paʻu lea e tupu i totonu o le tino o le matua. Faatasi ai ma togafitiga fualaau faasaina, o metotia faa-anamua e masani ona faaaoga. E aofia ai:

  • toʻalua, e mafai ona e faʻafefiloi meaʻai mo se teuteuga. Fai faalua ni nai aso i le aso,
  • le faʻaaogaina o moligaʻo ma mea e faʻamalo ai vao,
  • tampons susu i le sua sukalane.

A faʻaaogaina foi le celandine i totonu. Mo le fuafuaina o togafitiga, e tatau ona faʻatalanoa se fomaʻi.

Mo le gau o le mamafa

I le tele o tulaga, o le paʻu o le mamafa pe a fai e faʻaaogaina le vao o le celandine e faʻamatalaina e ala i le faʻavaeina o metabolic processes i le tino ma mea faigaluega. O le aveesea o mea leaga mai le tino e oo atu ai i le faamamaina o le tino atoa ma le faamautuina o le mamafa. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga se teuteuga o le susu lanu samasama e avea o se mea faʻaopoopo meaʻai. E tatau ona e ave le afa afa i le aso.

Togafitiga o le kanesa

O mea sili ona lelei o le antitumor properties o celandine e iai se aafiaga le lelei i sel o le kanesa o le tino. O lenei laau toto e mafai, i nisi tulaga, le taofi o le tuputupu ae o kanesa ma ua faamaonia ai o ia lava i le vavalalata ma togafitiga fualaau faasaina.

Taua! O le faʻaaogaina o lenei togafitiga e fautuaina i na o le amataga o le kanesa. I taimi mulimuli ane, e le mafai ona taofi mea e gaosia.

Mo ituaiga eseese o lenei maʻi, o fua nei o loʻo faʻaaogaina:

  1. O faʻataunuʻu lemu o le a fesoasoani i sea mea e fusi ai. Faʻafefiloi tutusa tutusa le mutia o celandine, upega, calendula, faʻafefiloi lelei, sasaa se ipu vai inu. Inu se ipu malamalama i le taeao i luga o se manava gaogao.
  2. Mo le kanesa o le paʻu, fufulu i se teuteuga o varthog ma chamomile. Liligi le mutia i vaega tutusa ma se lita o vai inu, taofi i totonu o le pata palu mo 20 minute. O le manava, faʻafefe ma fufulu na afaina ai paʻu. E mafai ona e taele.
  3. Pe a afaina i le kanesa o le gasegase, e fautuaina e ave le ava malosi i aso uma. E mafai foi ona e faʻaaogaina se mea teuteu o celandine.
  4. Mo le kanesa o le tino, ua fautuaina e ave kvass mai le mama. Ina ia faia lenei mea, ave lau ma laumei o susu susu ma le suka. O mea e faʻaaoga e tuʻuina i le ie susu poʻo le ie lelei ma sasaa i le uila. A maeʻa le 3-4 vaiaso o le faʻamalosi, ua sauni le kvass. Ave se ipu tioata i aso uma.

Manatua! Soʻo se faʻaaogaina o isi suʻega mo faʻamaʻi matuiā faʻapea e manaʻomia le feutagaʻi ma se fomaʻi. Sili pe afai o le a faia i lalo o lana pule malosi.

Celandine contraindications

E le lautele tele faʻamatalaga mo lenei vao. E le mafai ona ave faʻatasi ma le mumu o le vaega o meaʻai, maualalo le toto ma le epilepsy. O le faʻaaogaina o le celandine e faʻasaina i le ogaoga o le mafaufau ma le mafaufau. Leai se faʻaitiitia o le taua o le faʻamaʻi, fomaʻi, angina pectoris ma le dysbiosis. Aua foʻi nei galo o le laau o lo oi ai mea oona. O le le faʻaaloalo i le faʻatinoga e le o maitauina, e mafai lava ona tupu.

E iai faʻamaoniga mo tamaiti ma fafine maʻitaga. E tusa lava pe i ai se mafuaaga e inu ai, ae leai lava se mea e te faia.E le mafai e le tino o le tama ona feagai ma le inupia, ma i totonu o le manava o le manava o le fomaʻi e mafai ona 'ona oona ma maua ai le matelaina o le okesene i taimi pupuu.

Le faʻaaogaina o le celandine i vailaʻau masani

I vailaau faʻale-aganuʻu, o meatotino aoga o loʻo i ai le taunuʻuga nei:

1. antitumor 2. bactericidal 3. faʻamaʻi faʻamaʻi faamalolo 4. faʻamoemoega

O uiga faʻamaloloina e faʻasaʻo ai le psoriasis, siama, siama ma isi paʻu o le paʻu. O le susu e fesoasoani i le tale o le isoping, le isu, le manava, bronchitis, tonsillitis ma le tracheitis. O le faʻaaogaina o laʻau e talafeagai mo le togafitiga o le gastritis, ulia ma le hepatitis. O faʻamaʻi tamaʻitaʻi e le o se faʻasalaga: vaginitis, colpitis, cervicitis ma le afaina. I totonu o tagata faʻataʻitaʻiga, o se aganuʻu le faʻaaogaina o lelandland i se teuteuga, tincture, po o lona sua.

Celandine mo togafitiga o faʻamaʻi paʻu

O maʻi o le paʻu e togafitia i le celandine e matua lautele lava. O ona faʻamalologa o le a faʻamalolo ai faʻamaʻi e pei o psoriasis, lichen paʻu ma dermatitis. Ua faatonuina foi o ia mo paʻu ma papillomas. O fualaau mo nei faʻamaʻi e ese. O lea la, ina ia togafitia psoriasis, e manaʻomia lou faʻaaogaina o le sua suamalie po o le teuteu.

O se laumei itiiti e togafitia i susu fou. Faʻaaoga i le vaega ua afaina i le taeao ma i le moe mo le 14 aso. O le faʻaaogāina o le taele e fautuaina mo le tele o leona. Afai e te le iloa pe faʻapefea ona saunia se vailaʻau vailaʻau, faʻaaoga lenei fua. I le 3 lita o vai inu, faaopoopo 25 g. otaota gaosi ma faʻaaogaina i le vevela vevela. O mea aoga sili ona aoga o loʻo i le aʻa o le laau. Fufuluina aʻa Muamua, ona fufulu lea ile vai vevela mo le 2 itula. Vaʻa faʻapala mo le 30 minute, malulu, faʻamago ma faʻaaoga e pei o se lololo. E sili atu le faʻamamaluina o le gau ma faʻaaoga mo le 3 itula.

Ava Auala e Faaaoga ai

I totonu o tagata faʻapitoa, faʻamalolo ma siama e faʻamalolo e celandine. O fuataga mo lenei mea e fesuisuiai, mafaufau i le tele o togafiti. O le paʻu o le paʻu e manaʻomia le tausiga lelei, o lea e lelei ai le faʻaaogaina o le kulimi. Mo le kuka, uu 2 tbsp. l otaota mago i le 0.5 lita o le vai inu, tuu mo le 3 itula. Faʻesea le paluga, e le manaʻomia. I totonu o le kulimi, faʻamalulu le 'ie fulufulu ma ufiufi foliga, ae le umi atu i le 10 minute. Ina ia puipuia meatotino aoga mai le vaivai, teuina le oloa i totonu o le pusaaisa.

Faatagaina e faʻaaoga recipes mo le ava malosi. Faʻafefiloi 50 g o le sua o le mutia fou, o le sua o le kukama ma le 100 ml o le ava malosi. E faʻafefiloi le paluga i totonu o le pusaaisa mo le 10 aso, pe a maeʻa ona saunia mo le faʻaaoga. Latou te fufuluina lona paʻu faalua i le aso.

Celandine o le suauu mai le afu - o faatonuga mo le faʻaaogaina ma iloiloga

O le faʻaaogaina o le suāuʻu mai le afu fao e sili atu ona lelei i le faʻatasi ma le soda. Muamua, solo se sipuni sipuni o le suamalie i le 3 lita o vai inu ma fufulu ou vae mo le 20 minute. Ona faaaoga lea o suauu i papatusi. A e le iloa le auala e kuka lelei ai ma faʻaaoga le suauʻu, faʻatau i se fale talavai. O faatonuga e taʻu mai ai o le suauu e faʻaaogaina o se oloa e tasi. E manaʻomia lou suʻeina o fao i le vai, ona faʻaaoga lea o le oloa i le fao ma le paʻu o loʻo siomia ai. A mavae le 15 minute, aveese le tootoo totoe. Lelei aoga - 2 itu. i le o. seia maeʻa togafitiga.

O tagata i iloiloga latou te fai mai o le celandine e faʻamalolo ai le manogi. E na o le togafitiga e umi se umi, e le itiiti ifo ma le ono masina. Ma afai e amata le maʻi, ona umi tele lea o le taimi. I ia tulaga, e le o maitauina le solia o tulafono ma le itu.

Mo lauulu ma fao celandine

E masani lava, o le suāuʻu poʻo le susu e faʻaaogaina i totonu o vailaʻau mo fao ma lauulu. Suauu e mafai ona e saunia e oe lava e pei ona taua i lalo:

1. tuʻu le mutia vao i totonu o se fagu, ma faʻatumu i le suauʻu olive 2. faʻapipiʻi mo le masina, lulu i vaiaso taitasi 3. maeʻa ma faʻaaoga

O fao e togafitia i le suauu pe a uma le vaʻa. I le togafitiga o lauulu, e faʻaaoga i aʻa mo le 20 minute. Ona fufulu lea o lou ulu i le vai mafanafana. E mafai foi ona e faʻamamaina lou lauulu i se teuteuga o selandine fou pe malogo. I le mataupu mulimuli, o loʻo i ai faʻasolega - maaleale matala.

Celandine e aveese papafi

O meatotino aoga o le laau e taofi le alualu i luma o le papilloma virus.I vailaau faʻale-aganuʻu e eseese ai fua. Mountain celandine mai papillomas, e tatau i tagata uma ona iloa auala e faʻaaoga ai. E mafai ona e faʻaleleia le fausiaina i susu susu, na o le puipuia o le paʻu o loʻo siomia ai ma se kulimi mauoa. E faʻaaogaina le susu i le 2 itula.

O le a tineia le tuai tuai pe afai e te faʻaaogaina i le ava malosi. I le 0.5 lita o le ava malosi, soak 2 tbsp. l mutia mago ma mea e faʻaaogaina mo le 14 aso. O le tincture ua faʻaiʻuina i le 15 toʻesea ao leʻi faia se taumafataga mo le tusa o le masina. Afai ei ai faʻasatauga i mea inu ava malosi, faʻaaoga se mea teuteu. 2 tbsp. l sasaa se laau fou ma lua ipu vai ma le kuka. Faʻaauau le 2 itula ma inu se sipuni sipuni aʻo leʻi 'aʻai.

Celandine togafitiga ma togafitiga - meaʻai mai celandine

O uiga faʻamalolo o le mutia e le gata ina togafitia ai faʻamaʻi ua taʻua muamua, ae faʻamamaina ai le tino atoa. E le seasea faʻamaoniga, ae afai e le taua, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina se laau i tamai tofo.

O loʻo i ai suʻega mo faʻamaʻi tamaʻitaʻi ma tama, faʻamaʻi o gaʻo, manava, taliga ma le tele o okeni. O le faʻatoʻaga faʻatoʻaga e togafitia le gaogao. Mo le taliaina i totonu, saunia se teuteuga. Sasaa se sipuni sipuni o meaʻai ma se ipu vai ma faʻafefe mo le 10 minute. Vaevae i le 2 vaega ma inu i le aso. O le togafitiga e 14 aso.

O le Cirrhosis na te faamaloloina le fua. Faʻailoga 2 tsp. celandine ma le 1pp. yarrow, adonis ma le atunuʻu. Ia ave nei le 2 tsp. o le mea e tupu ai le paluga ma le uu i totonu o se ipu vai inu vai mo le 15 minute. Inu 2 faaputuputu. le aso ao leʻi 'ai. O le taimi o togafitiga e faʻalagolago i le tikeri o le gasegase.

O aoga aoga o le mutia e mafai ona taofia ai maʻa maʻa. Fai le inu o le ava malosi ma le inu 10 pata.

Faʻatau togafitiga o le Celandine ma mea faʻasaʻo

O fualaau atonu o le togafiti sili ona aoga. O ona vailaau faʻaleagaina e faʻamalolo ai le isu ma le sinusitis. O le tasi faʻasolega o le mucosa maaleale. Faatasi ai ma se pipeta atoatoa o le sua o le vai fou, e le sili atu nai lo le 3 r i pogaiisu. i le aso. A maeʻa le vaiaso, e mou atu le isu o le isu.

I totonu o tagata faʻapitoa, latou te togafitia foi le manava i le sua. O le aso muamua, inu 1 tsp. suamalie 3 r. se aso ao le i faia le taumafataga. Le aso lona lua ma le isi - o se sipuni sipuni.

Kvass i luga o celandine e tusa ai ma le Bolotov - kvass fua

Liligi i totonu o le 3 lita o le vai ua kuka ma faʻafefiloi se ipu suka, faʻamavae. Gagau se ipu malamalama i totonu o se taga ie ma tuu i le pito i lalo ole mafai. Tuu i ai 1 tbsp. l o kulimi kulimi fale. Ufiufi le vaa i le gau ma tuu i le pouliuli mo le 3 aso. E tatau ona avea 100 ml. i le 15 minute ao lei faia le taumafataga.

Celandine muti: mea tau vailaau ma faʻamaʻi, recipes

O Jaundice, o le mutia auro ma le otaota o igoa ia o se tasi laau. E uiga i celandine. O fugalaau lanu samasama e mafai ona vaaia mai ia Me ia Aokuso i luga o auala ma lata i puipui.

Afai e te motusia le aʻa o se laau toto, e mafai ona e vaʻai i le lanu samasama-lanu moli. Oona, pei o isi vaega o le laau. Ae ui i lea, o lenei mea e leʻi avea ma faʻalavelave i lona faʻaaoga mo togafitiga faafomaʻi. O faʻamanuiaga ma faʻasauā o le celandine e faʻalagolago i le fua o vailaʻau faʻatauina.

Celandine: mea tau vailaau faʻasaina ma faʻamaʻi, recipes, metotia faʻaaogaina, vailaʻau vailaʻau

O le faʻamalologa o le herb cealaine i faʻamatalaga faʻaleaganuʻu ua maua lautele. O le igoa o le laau e talanoa i ona meatotino: e fesoasoani e faaleleia ai le tulaga o le paʻu. Ae e le mamao lena mea.

Homeopaths e togafitia ai i latou i faʻamaʻi o le ate, o le iniseti, faʻafitauli o le tino. Ua lauiloa o le aveesea mai laau e taofia ai le tuputupu ae o le siʻi ma isi maʻi mama.

O aoga aoga o le celandine ua faʻamaonia faʻasaienisi, o:

  1. anti-inflammatory
  2. antiviral
  3. faʻamaʻi
  4. antispasmodic,
  5. sosoʻo vaivai
  6. filifili
  7. insecticidal
  8. laxative.

O le a le mea e fai ai togafiti celandine

O faʻavae sauniuniga Celandine e faʻaaogaina e togafiti ai:

  • gasegase gynecology (faʻalavelave o le vaomatua, faʻafefe o le tino),
  • faʻamaʻi o le ate ma le gall vladder (jaundice, maʻa ma oneone i le gall)
  • afaina o gastrointestinal (polyps, gastritis, colitis),
  • faʻamaʻi paʻu (faʻamamā le paʻu mai paʻu, valaʻau, uʻamea ma le vevela, vavao),
  • sinusitis (faʻafefe o le sua ile pogaiisu)
  • otaota (lubricate the cones with juice, drink a decoction inside).

O a vaega o le laau e faʻaaogaina

Laʻau mamago ma mamago, o aʻa laau e maua ai togafitiga faafomai. Mo fafo ma totonu, faʻaaogaina le sua suamalie, suāuʻu, meainu o le ava, vaiinu, teuteu ma isi mea.

I le avea ai o se tulafono, ua tuufaatasia le celandine ma isi vailaʻau faʻamalositino: yarrow (mo le bronchitis), violetol violet (mo psoriasis).

Faʻaaogaina fafo o le celandine

O le laau e le o se mea e taʻua o celandine. O le tausia o le soifua maloloina o le paʻu o lona autu autu lea. O le celandine o loʻo aofia ai mea e mafai ona faʻamaʻaʻaʻese uma ai le tino, laitiiti, ma le paʻu o le paʻu. O le auala aupito sili ona faigofie o togafitiga o le faʻaaogaina lea o vai inu vai fou.

Faatasi ai ma auala eseese o le faʻaaogaina o fua anamua o le a fesoasoani. O mea faʻamalolo ma faʻamaʻiloga o celandine e faʻaauau pea ona suʻesuʻe e saienitisi i aso nei.

Celandine faasaga i le afu afu: talosaga

Aʻo leʻi amataina le faʻagasologa, e tatau ona uʻu fao i totonu o le taele vevela (ia le itiiti ifo i le 10 minute). Faʻaaogā vailaʻau i na o vaega na aʻafia (fao, vae, paʻu i le va o tamatamailima) ma le taliga taliga. Mai le filo fao, e faʻafia ona faʻaogaina le suauu celandine i le tele o taimi i le aso. O le tuufaatasiga e faʻaaogaina seia oʻo ina tupu lelei le ola maloloina o le fagu fagu.

Celandine mo aʻa i luga o foliga

O le toto o se laau fou ua totoina ma o pimple uma e togafitia ma le sua e maua ai. O le paʻu maloloina i paʻu oona e manaʻomia ona faʻafefeteina i se kulimi gaʻo. E tatau ona maitauina o le suamalie e pisia le paʻu ma e le lelei le fufuluina i le vai.

O le fufuluina ile teuteu o le celandine e maua ai foi le lelei. Ina ia faia lenei mea, ave tolu laulau. sipuni. vao mamago, sasaa 0.5 vai ma le vevela mo le 5-8 minute i totonu ole vai vai. Filu, teuina i totonu o le pusaaisa. E mafai ona e faʻaaogaina le teuteu e pei o se mimiti ma tuʻu i ou foliga.

Mo le aveeseina o papillomas, o le celandine e talafeagai i le ituaiga o le sua poo le tincture. Aʻoga e na o le cauterize celandine i aso uma. O le faʻatinoga e faʻatino 3-6 taimi i le aso.

E faʻafefea ona ave faʻamaʻi i le celandine

Celandine e lauiloa e pei o se varthog. Faʻailoga tusi 5-7 taimi i le aso ma le suavai fou o le laau o le a fesoasoani i le faʻaaogaina tumau o mea leaga leaga.

E masani lava, e le toe i ai ni fomaʻi pe a uma le 2-4 vaiaso o faiga masani. E mafai ona e faʻaaogaina le vai vailaʻau poʻo le inu o le ava malosi. Ma afai e te manaʻo ai, e mafai e tagata uma ona faʻataʻitaʻi le sauniuniga o le suka mai le suka i le fale.

Fale faʻamalolo faʻapitoa

I le taimi o togafitiga ma le celandine, e mafai ona e faʻaaogaina e le gata o lona sua, ae ia faia foi ni mea laiti. Mo lenei mea, e mafai ona e faʻaaogaina e le gata fugalaau, ae o laʻau ma fatu. O lona suamalie o loʻo i totonu o vaega taʻitasi o le laau, ma o le togafitiga faʻapitoa e faʻamoemoeina e ala i le i ai o alkaloids i le mutia.

O nei mea tuufaatasia o loʻo i ai le malosi e ulu atu ai i ni vailaʻau vailaʻau eseese. Ae o le toʻatele oi latou o loʻo iai i le rhizome. E taua foi le manatuaina o le fale tuai ua sili atu le faamalologa nai lo le talavou. Ae o le faʻamaloloina o aafiaga o le mutia laʻitiiti e sili atu le manava. Matou te faʻamoemoe ua e iloa le auala e aoina lelei ai togafitiga.

O le tuufaatasiga o celandine e aofia ai:

  • Alkaloid chelidonin - fesoasoani i le maualuga o le toto, pe a faʻamamaina le pipisi mai puipui o toto toto.
  • Sanguinarine - fesoasoani e faʻatau ai meaola ma faʻaosofia ai le faʻamalositino.
  • Koptizin ma le berberine - e fesoasoani i le tolopoina o le talo.
  • Homochelidonin - e tatau ona faʻaaogaina i se vaega itiiti. Ua faʻaalia tino sili ona lelei o vailaʻau oona.

Faamalologa o celandine (faʻaaoga mo togafitiga faafomaʻi e fesoasoani e taofiofia ai le tuputupu ae o le tino) ei ai lona aʻafiaga, diuretic, antimicrobial ma antiviral. O sea lisi tele o faʻamatalaga e sili ona lauiloa i lenei vailaʻau i vailaʻau faʻapitoa.

E le gata i lea, o le vailaau e aofia ai vitamini A ma C ma nisi ituaiga o gaʻo: citric, succinic ma malic.E i ai a latou aoga aoga i faafitauli faʻaleagaga. O Celandine o loʻo i ai foi ni flavonoids ma saponides.

Flavonoids ei ai aʻafiaga e aʻafia ai ma aʻafiaga, latou faʻaitiitia ai le lamatiaga o le tino o le toto ma le atinaʻeina o faʻamaʻi. Saponides o loʻo tuʻuina atu i ai se uiga faʻapitoa ma faʻamoemoe.

Afai e te filifili e faia togafitiga oe lava ia, ona e tatau lea ona e iloa o se laau oona lelei lava o le celandine. Faʻaaogā ma togafitiga e tatau ona amata i se fua maualalo ma e na o le vai e tatau ona faʻavaivai. E sili ona matautia le taua o le mutia.

E faapefea ona saunia?

Aʻo leʻi faʻaaoga le celandine, e tatau ona saunia, ma e tatau ona saʻo le faia. O lanu lanumeamata e tatau ona aoina naʻo le tau vevela i le va o Me ma Aokuso, ma eliina le rhizome ia Aokuso, ae afai latou te le maua le taimi, ona le muamua atu nai lo le tuai o le autumn. E tatau ona e filifilia ni laau maloloina ma malosi, e aunoa ma le faaleagaina o laulaau. E vavae ese le aʻa i se mamao e 10 cm mai le rhizome. Ia mautinoa ia puipuia ou lima ma mata ina ia le maua ai le suamalie.

A maeʻa le seleselega, e tatau ona vego. Faia lenei mea i se nofoaga pogisa, e tautau i nai laʻau laiti. O lālā o le lā e afaina ai ona mea faʻamalolo, e faʻaitiitia ai le togafitiga. Afai e mamago le aʻa, pe a paʻu e faigofie ona malepe.

A uma ona faʻamago le laau, e nutililii ma tuʻu i taga pepa, e tautau i latou i se mea malulu. E mafai ona e teuina i se pusa laupapa.

Ae o le seleseleina o aa, e tatau ona eli uma, ona fufulu lelei lea ma tautau mo le mago. A maeʻa ona faʻagogo, afifi i totonu o pepa ma teuina i totonu o se tulaga faʻagata. Soifua o le ola pe a ma le tolu tausaga.

Matou te aoina ma saunia mo le teuina o le suka celandine

O se togafitiga faʻamalolo e mafai ona faʻaaogaina e le gata i le ituaiga o mutia po o aʻa, o le suka celandine ua manatu foi o se vailaau malosi. O lona faaaogaina e fesoasoani i le puipuia ma le faamaloloina o le tele o faamai. Ae ao le i faia togafitiga, e tatau ona saunia lelei ma teuina mo se taimi umi.

O laau ola maloloina ma malosi e faʻamaʻaina atoatoa i aʻa, ma ua uma ona fufulu mama. Oti lelei le laau atoa, amata mai le aʻa i fugalaau, ona pasia lea o se mea e teu ai manu. Faʻasala le masini e mafua mai i le susu, ae tausi lelei ou lima, e sili atu le faʻaoga o totigilima.

Liligi le sua o le sua i totonu o fagu ma tapuni le tapuni. Teuina i se nofoaga malulu, ae le o totonu o le pusaaisa. A maeʻa le 5 aso, ona tatau lea o le sua. Lafoaʻi le kesi na faʻaputuina i lalo o le tapuni, ma o aso uma e lua seʻia maeʻa ona tapunia.

E mafai ona e teuina le oloa mo ni nai tausaga, ae naʻo totonu o se nofoaga malulu, e faʻaaogaina i le togafitiga o ituaiga manuʻa eseese.

O le faʻaaogaina o le celandine i vailaau e fesoasoani i le tele o faʻamaʻi, e masani ona faʻaaogaina i le gynnecology, dermatology, faʻamamaina o foliga, faʻamalosia o lauulu, togafitiga o malulu, faʻamaʻi o le manava ma le gaʻo, ate ma le gall vladder. O lona faʻaaogaina i le togafitiga o le ooto tautala e aoga tele foi.

Isi auala o togafitiga ma le celandine

I lo tatou atunuu, o le tele o laau e aoga mo le tino o le tagata ua tupu. O le aofai o fualaau o togafitiga e oʻo atu i le 25,000, 250 ituaiga e suʻesuʻe ma le totoʻa ma faʻaaogaina i vailaʻau faasaienisi.

I tagata faʻamuamua, e sili atu ma le 2,000 ituaiga o meaola e faʻaaoga, e aofia ai le celandine. O lona faaaogaina na faaalia ai le ofoofogia o taunuuga i le togafitiga o le tele o faamai, ae na o le mea lava e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi, talu ai o lenei togalaau ua manatu o se mea sili ona malosi.

E oʻo lava i aso anamua, sa faʻaaogaina le celandine i fomaʻi faʻapitoa. Na tusia e le faifilosofia Eleni Theofast e faapea na ia faatonuina mo le jaundice, o le paʻu o le ate, o le tui ma le gallstone.

I le Vaitau Tutotonu, na talitonuina o se tasi e lalagaina vao vao vao faatasi ma ia o le a leai ni faʻalavelave i le amataina o soʻo se pisinisi.

Ma i le ogatotonu o le 20 seneturi, na faʻaaoga ai e fomaʻi lenei togalaau i le togafitiga o le oncology. E leai ni faʻamatalaga faasaienisi o tagata na faʻaaogaina le sukalandine na faʻamalolo atoa, ae o le mea moni na fesoasoani e faʻaitiitia le tuputupu aʻe o mea e faʻamaonia ua faʻamaonia.

O taunuuga lelei i le togafitiga o le tele o faamai ua faaalia ai le tele o celandine. O le faʻaaogaina totonu ma le togafitiga o manua i fafo e fesoasoani e aveesea ai le tele o faʻamaʻi faʻamaʻi o le ate, intestines, stomach, ma le psoriasis ma isi ituaiga o siama paʻu.

Celandine e masani ona faʻaaogaina e le gata i lo tatou atunuu. I Polani, e faʻaaogaina o se vailaʻau, anti-inflammatory, mo le togafitia o faʻamaʻi o le manava ma le fatu, faatasi ai ma colitis ma le afaina.

I Ausetalia, o togafitiga e faia i vine mama o celandine, o loʻo i ai se lagona toʻafilemu i le tino, ma o se mea e sili ona lelei le faʻamalosia. E oo lava i togafitiga masani, e masani ona faaaoga le celandine i le gaosia o vailaʻau.

I Siamani, o le mutia matagogo po o le mutia e masani ona faʻaaogaina: o le tosoina e pei o le la ma le tagofiaina i se mea mafanafana e mafai ona faʻamalolo ai le malulu.

I Bulgaria, e tele fomaʻi e fautuaina foi celandine mo le tele o faamai. O le faʻaaogaina (toe iloiloga o tagata gasegase faʻamaonia lenei) o afu mo le maʻi suka, scrofulosis, malaria, jaundice ma isi faʻamaʻi ua faʻaalia ai latou te leʻi mauaina se togafitiga sili atu.

Celandine i fomaʻi faʻataʻitaʻi e faʻaaogaina i le suauu, gaʻo, faʻafefeteina, mea inu ava, ma le suauu.

Ava o le celandine

Talu ai nei, o le toatele o le faitau aofaʻi o le lalolagi e fiafia i togafitiga ma isi metotia, ma o le ava malosi e masani ona filifilia mo nei faamoemoega. I totonu o le lisi o meafaigaluega lauiloa o loʻo i ai foi se siʻosiʻona o le celandine mo le ava malosi. Fesoasoaniga fesoasoani i le tiga i le ate, manava, fesoasoani e faamama le vevela, faʻamalosia le puipuiga. Faateleina le manaʻo ma faʻatau i le kanesa, ae na o amataga lava.

O le faia o au lava mea i luga o ava malosi o le a le faigata:

  1. Ave 20 gr. otaota ma sasaa 200 gr. vodka, faʻaauau mo le 14 aso i se nofoaga pogisa ma malulu, faʻafuaseʻi luluina. A maeʻa le lua vaiaso, faʻaaogaina le celandine i luga o le ava malosi. O le talosaga e mafai ona oʻo atu i le fa taimi i le aso i le 10 pa'ū faʻatasi ma le faʻaopoopoga o le vai.
  2. Ave 1 le ipu sua sukalane ma faaopoopo iai le 250 g. Vodka. Liligi le vailaʻau atoa i totonu o se ipu tioata, latalata faʻatasi ma se tapuni ma faʻaosooso mo le 14 aso, ua saunia lau laumei o celandine mo le ava malosi. Faʻaaogaina na o le taeao i luga o se manava gaogao i le aofaiga o le 15 matutu, lea o le a faʻaopopo i se ipu vai.

Teuteuga ma mea laiti o le celandine

O mea teuteu uma ma vailaau mai togafitiga o vailaau e saunia mai mea vevela ma mea fou. O le faʻaaogaina o le celandine i totonu e pei o se decoction e fesoasoani i le faʻamaloloina o faʻamaʻi o totoga o le tino: ate, ate, manava, vevela ma isi. E le gata i lea, e masani lava ona faʻaaogaina se teuteu e fufulu ai le oral vevela, i le foliga o lotions, faʻalelei ma le taele o vai taele.

E mafai ona faʻaosoina vao vao vao e le gata i le ava malosi, aua o le ava malosi atonu e le talafeagai mo tagata maʻi uma, o le mea lea, mo tagata faapena, o le masani masani o celandine e atoatoa. O lona faʻaoga na faʻaalia foi iuga sili ona lelei, ma e mafai ona e kuka pei o lenei:

  • O le ae manaʻomia 2 tbsp. laulau vavalaʻau tapuni lelandlandine. Liligi le mutia i le tasi le lita o le vai inu ma le kuka mo le isi 3 minute. A maeʻa lena, tuʻu ese le susu ma faʻavave mo se itula. O le faʻafefeteina faʻafefete e lelei mo le faʻamamaina o le gutu po o le fafao.
  • O loʻo i ai se isi auala e fai ai le tinone o le celandine. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e ave le mutia fou, fufulu lelei ma tuu i totonu o se fagu, sasaa le 1 lita o le vai inu, ia tuu le mea e afaina ai mo le 4 itula ma le vevela. E tatau ona avea le afa afa i le aso 10 minute ao leʻi oʻo i taumafataga.O le togafitiga e na o le vaiaso, a maeʻa e tatau ona e alu i aso e lua ma toe fai le faiga.

E lelei le togafitiga o faʻamaʻi pipisi e fesoasoani i le vao vao. E taua tele le faʻatinoga o le talosaga e tusa ai ma le faʻataʻitaʻiga i le taimi e tasi, naʻo le auala lenei e mafai ai ona e mauaina ni taunuuga lelei ma togafitiga. Sasaa le vai tafe i luga o le mutia, tuu i ai mo le 5 itula, ma ave 3 taimi i le aso.

Celestine Cancer Treatment

Talu ai nei, o le toʻatele o tagata e mafatia i le kanesa. O le taliaina o celandine i le amataga, ua fesoasoani i le toatele e taofi le atinaʻeina o le faamai. Ae, ala, e le o tagata uma e iloa le fua saʻo, o le mafuaaga e le fesoasoani ai celandine i tagata uma. O faatonuga mo le faʻaaogaina o le a mafai ai ona togafitia le faʻamaʻi i le amataga ma sina faʻafefeteina le televave o le tuputupu ae o sela o le kanesa i le ogatotonu.

Afai o le tagata gasegase ei ai lona laasaga muamua o le faamai, ona mafai lea e se teuteuga o laau fou o lelandland ona fesoasoani lelei ia te ia, ae taofi le tuputupu ae o metasisi, o se teuteuga o laau e tolu e talafeagai: celandine, nettle ma calendula. O lenei aoina e valaʻauina e le tele o super-celandine. Metotia o le talosaga: inu i luga o se manava gaogao o se fagu vai, afa afa.

Celandine ua faaalia iʻuga sili ona lelei i le togafitiga o tumutumu oona, e masani ona faʻaaogaina i le togafitiga o le tele o faʻamaʻi faʻamaʻi.

Celandine mo faʻamaʻi fafine

O tamaitai uma o le matutua na latou lagonaina uma "alofa" o le misa, ae peitai e toaitiiti tagata latou te iloa o le super-celandine o le auala sili lea e faamama ai uiga. O le auala e faʻaaoga ai e faigofie ma faigofie. E tatau ona e 'aina le 1 sipuni o le sukalandine paʻu ma sasaa se ipu vai inu, faʻasolosolo ma vaelua le tioata i le tolu inisi i le aso. E mafai ona e faia mo le faʻasaina, o le a e manaʻomia 30 gr. otaota ma le 3 lita o le vai inu, faʻasolosolo ma faalua 2 taimi i le aso.

Celandine mo allergies

Talu ai nei, o le tele ma le tele o tagata e mafatia i ituaiga uma o gasegase. O le mafuaʻaga o lona tupuga atonu o le faʻaaogaina o vailaau faʻamaʻi ma isi sooupu, faʻalauiloaina o le siosiomaga, fua o vaovao, vailaʻau ma vailaʻau. Faatasi ai ma allergies, o vailaʻau e le fesoasoani i taimi uma. Ae o loʻo i ai se vaifofo matagofie - celandine. Faatonuga mo le faʻaaogaina:

  • Sasaa 500 ml o le tasi sipuni sipuni o vao vao lelandland. tafe vai ma tumau ai 4 itula. Ave le broth i le taeao ma le afiafi i le afa afa.

Sauniuniga saogalemu

Celandine, e pei o isi togafitiga faʻasolosolo ma togalaau, ei ai ona lava faʻasiga. O le vao vao Celandine ua manatu e sili ona oona. E le mafai e le lafumanu i le togavao ona 'ai, ma o nei mea uma ona o helidoni o loʻo aofia ai. E afaina ai le tulaga o le manu, ma pe a mavae se taimi puupuu e paʻu le manu. O le tele o fomaʻi e tutusa lelei le lalandland ma se malosi malosi e pei o le morphine. O le mea lea, e sili ona lelei le amata togafitiga ma le celandine i se vaega itiiti, i se faʻaoga itiiti, ma na o le maeʻa ona talanoa i se fomaʻi.

I le tele o taimi, o lona faʻaaoga e mafua ai le ita i totonu o le vaega o meaʻai ma e mafai ona faʻaitiitia le toto maualuga. I le tulaga o se tulaga maualuga, e mafai e le tagata gasegase ona iloa:

E le gata o gaioiga ma teuteuga e mafai ona mafua ai le le lelei o le soifua maloloina. O loʻo i ai faʻamaoniga mo faʻasalalauga i fafo, mo se faʻataʻitaʻiga, pe ae faʻaaogaina le suauu celandine. Faʻaaogā (iloiloga o tagata e faʻaalia lenei) e tatau ona matua faʻaeteete. E toatele e matauina, o le faʻaaogaina o se aofaiga tele i manuʻa poʻo le paʻu o le paʻu, latou te lagona ai se lagona mu muʻamuʻa, ma o se taunuuga, o se mu na faʻataʻamilomilo.

O ai e faʻaaogaina e le celandine?

E pei ona matou fai mai, o le celandine o se vailaʻau oona. E tatau ona latou faia le togafitiga ma se tiutetauave tele ma le gauai. Le mea sili i mea uma, pe a fesili le tagata maʻi mo se fautuaga ile faʻaaogaina e lau fomaʻi.

Aʻo leʻi amata togafitiga ma le celandine, e tatau ona e iloa masani oe lava i le faʻailoga.E ui e fesoasoani i le tele o faʻamaʻi, o lona faʻaoga e le fetaui mo tagata uma. O iloiloga e tuʻuina atu fautuaga ia i latou na faʻataʻitaʻiina lenei vaifofo, ma latou faamanatu: e matuai taua lava le matauina o le metotia ma le umi o le aveina o celandine, e aunoa ma le toilalo i le togafitiga. O le tasi leo e fai mai o le amataina togafitiga e na o se fua maualalo ma i se gaioiga itiiti lava. Siaki lou tino ma saili pe faʻapefea ona e talia le celandine. Metotia o le talosaga: amata i le tasi mataua o le tincture, pe afai o se teuteuga, ona faʻaalu lea o le vaega muamua i le tele o vai.

O le faʻaaogaina o le celandine ua faʻasalaina:

  • maʻi pipisi
  • maʻitaga ma lactating,
  • tamaiti ei lalo o le 3 tausaga,
  • O tagata maʻi e maua i le maʻilala ma le faʻamaʻi o le tino ma le angina pectoris e tatau ona togafitia ma le faʻaeteete i le celandine.

Faʻatasi ai ma le le faapalepale o le celandine, o le auala muamua o le a faʻaalia ai pe faapefea ona aafia ai lou tino. Afai ei ai ni faʻamaoniga o mea oona, pe afai e te lagona le maʻi tele, ia vave ona e alu e ave celandine ma fufulu lou manava. I le tulaga o le 'ava malosi, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. Aua nei faʻaauau pea togafitiga pe a tutupu ni aʻafiaga e le manaʻomia.

Celandine o se vailaʻau faʻamalositisi lelei, o le a fesoasoani i le fofoina o faʻamaʻi faʻasolosolo, o le a fesoasoani e taofi le tupu aʻe o sela o le kanesa ma le gasegase i tagata mamaʻi. E faʻamaonia lelei ai manuʻa, mumu, tipi, fesoasoani e foia ai le malulu, ae ia naʻo le faʻamaoni saʻo ma fautuaga ma ia aua nei faʻaalia le mea e le faʻaleagaina ai lou tino ma ia oʻo atu ai i se faʻaleagaina o le faʻafitauli o le maʻi, ae le o le faʻaosofia o le atinaʻe vave o le maʻi.

O le saʻo le faʻaaogaina o vao vao e mafai ona faʻamalolo ai se faʻamaʻi masani e aunoa ma se afaina i le tino ma puipuia ai isi faʻamaʻi. Ae aua e te mafaufau ia te oe lava. E ui lava e masani tagata uma ile celandine, ae tatau lava ona faʻaaloalo ia faatonuga mo le faʻaaogaina. Fefaʻasoaʻi muamua ma lau 'auʻaunaga soifua maloloina. O vailaʻau faʻalaʻaulaʻau e iai sona aʻafiaga, ae e iai foi a latou aʻafiaga ma faʻalavelave.

Celandine o se laau lea e toatele na faʻalogo i ai. O le mea e sili ona mataʻutia, o le mea lea, e tupu ai i soo se mea, e oʻo lava i luga o suauʻu tino le lava. E toʻatele faʻatoʻaga ma fai togalaau e faʻaumatia lenei vao. Ae leai se aoga. I le uma, o le iloa e uiga i mea aoga ma le faʻailogaina o le celandine, faatasi ai ma lana fesoasoani e mafai ona e faʻateʻa ese ai faʻafitauli eseese. Mo le toʻatele, o se laau e sili ona taua ua maua ai lana talosaga i totonu o aganuʻu ma aganuʻu.

O le seleseleina o togalaau o loʻo i ai i le fuga. Mo togafitiga, e sili atu le faʻaaogaina o lau, fugalaau o le laau ma le pito i luga o pito. O mea teuteu eseese, faʻamalosi ma meaʻai e saunia mai le mutia. Ia faʻaaogaina foʻi le suamalie ma le suāuu o le celandine.

Mea aoga

I le tele, o le celandine e fesoʻotaʻi ma se laau e fesoasoani e faʻataʻi faʻamaʻi paʻu. E moni lenei mea, aua o le igoa o loʻo tautala e uiga i sea meatotino. Faatasi ai ma lana fesoasoani, e mafai ona e faʻaumatia otaota, uʻamea, siama, masini, uʻamea, laisene. E faʻamamafa ai foʻi le paʻu o le tino ma le faʻaita. O mea faʻaleleia ma le celandine e faʻamaluluina ma faʻamamago le paʻu.

O le laau e maua ai se faʻalogiga faʻagutu. Celandine, o mea aoga e faʻaaogaina e faʻamalolo ai le tiga i le taimi o mu, o se vaega o mea e faʻamalosia ai le mu. Ma faʻafetai i ona aʻa, o loʻo lelei tele mo le togafitia o manuʻa fou. E moni lava lenei mea pe afai oe mamao ese mai le pusa fesoasoani muamua, mo se faataitaiga, i totonu o fafie poʻo le atunuu.

Ae o aoga o le celandine e le faatapulaaina i se aafiaga lelei i luga o le paʻu. O vailaau faafomai na maua ai o ia e sili atu ona lautele lona faaaogaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le celandine o se antispasmodic lelei. O le mea lea, e faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi gallstone, colitis, gastritis.

E fesoasoani le laau e faamama le tino o mea leaga.Ae e mafai ona ia tuʻuina atu le fesoasoani sili ona aoga i na o vaega muamua o le faʻasalaga. O le mea lea, e tatau ona faʻaaoga e avea o se faʻasologa.

Celandine decoction e mafai ona faʻaaoga e fufulu ai lou gutu. E faʻamamāina ai le maʻi o le gum, fesoasoani e faʻamalo ese stomatitis ma faʻaitiitia le toothache. O se mea mai se vailaau togafitiga e fesoasoani e faʻasaʻo ai le mumū i le nasopharynx.

Ona o le lagona filemu o le celandine, ua aofia ai i le tuufaatasiga o vailaau ma togalaau e sauniuni e tetee atu i le popole, le mautonu ma le atuatuvale. Ae i lenei tulaga, o togafitiga e sili ona lelei pe a maeʻa ona talanoa i se fomaʻi, talu ai ona o le celandine e maua ai le toto maualuga ma faʻagesegese ai le fatu.

E pei o le tele o laau oona, e mafai e le celandine ona taofiofi le atinaʻe o sela o le kanesa. E faʻaaogaina mo le puipuia ma le togafitia o maʻi mama ma mama. Ae e taua le malamalama e tatau i le celandine ona fetaui ma togafitiga autu, ma e le faʻaaogaina e avea o se vailaau tutoʻatasi.

O le laau e aoga foi mo tamaitai. E faʻafaigofieina le microflora o le vaʻa, fesoasoani e taulimaina le faʻamalositino o le vevesi, vevela ma le talepeina o le au. E le gata i lea, o le laau e faʻaitiitia ai le tulaga i le taimi o le manaseta ma i le vaitau o le gataifale (faʻafefe osofi vevela).

E sili atu ona amata le faʻaaogaina o le celandine ma ni togi laiti. Ia mautinoa ia faʻalogo i lou lava tino. Afai e tali mai masani, o le a mafai ona faasolosolo malie le alualu i luma.

Celandine i tala faʻasolopito. Recipes

Celandine e masani ona faʻaaogaina i vailaau faʻataʻitaʻi. I le suʻesuʻeina o mea aoga ma le faʻasaʻoina, e mafai ona e saunia le tele o vaifofo mo maʻi paʻu, faʻafitauli o le gynnecological male male, faʻamaʻi o le tino o meaʻai, fatugaʻo, pusafanala, sooga, ma isi mai le laau. Mafaufau i nisi.

O le sua mama e faʻaaogaina e togafitia ai ni mea lelei, togavao, uʻamea ma sana. Manatua e mafai ona sili atu le lamatia o le suka celandine, o lea e sili ai le faʻaaogaina i le lotoifale ma i ni mea laiti. I le faʻaaogaina o le sipuni o le cotton, faʻaaoga malie le vai i le vaega ua aafia, aloese mai le faʻafesoʻotaʻi ma le paʻu puipuia. E tatau ona toe faia le faiga masani 2-3 taimi ile aso. Atonu e naʻo ni nai aso na te faʻamaʻaʻa atoatoa ai le paʻu.

E saunia faigofie fualaau. O le a ia manaʻomia ni laau fou i le vaitaimi o le vavao. Faaputuputu vao lalandine ma laulaʻau ma fugalaau (tipi le silia ma le 12-15 cm). Fuʻu lelei ma faʻagogo le mutia. Ona fuli lea e ala i se mea e fai ai meaʻai a manu ma faapipii le sua (e mafai foi ona faia e faaaoga ai le sua). Ina ia aloese mai le susunuina, mulimuli i le auala ma totigilima lima.

Afai o loʻo e mauaina se oloa mo le faʻaaogaina i le lumanai ma e te manaʻo e teuina mo se taimi umi, e tatau ona e faʻatali sei maeʻa le faʻamaeʻa. Ina ia faia lenei mea, tuʻu le vai inu i le pusaaisa mo le 2 pe 3 aso. Faʻasolo i totonu o le ie, ma sasaa i totonu o se pusa tioata mama ma ufiufi ma se tapuni i ni pu laiti. E manaʻomia ni laʻau ina ia sola ese le ea mai le koneteina ma e le faʻaputu ai gas. A maeʻa pe a ma le 2-3 vaiaso, ona maeʻa ai lea o le faʻamaʻi, ma mafai ona teuina le suavai inu i totonu o le pusaaisa mo le itiiti ifo i le tausaga.

O le isi auala e puipuia ai meatotino aoga o le suavai o le faʻafefiloi lea i vodka poʻo le ava malosi. Mo le 1 lita o le sua fou, e tatau ona e ave le 0.5 lita o vodka poo le 0.25 lita o le ava malosi. I se nofoaga pogisa ma malulu, o le a teuina se vaifofo mo se taimi umi. E moni, o lona aoga, pe a faʻatusatusa i le mama mama, o le a maualalo ifo.

Ina ia saunia le susu, ave 1 tbsp. l gaosi lafumanu lelandland (o le mutia e mafai ona fou pe mamago), sasaa se ipu vai malulu ma tuu vevela vevela. A uma le kuka, e manaʻomia pea le kuka mo le lua minute.

O se mea teuteu e faʻamamaina ma faʻamafanafana i le vevela vevela e faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi paʻu, mo se faʻataʻitaʻiga, fulufulu, dermatitis, psoriasis. Latou te suʻeina vaega o loʻo aʻafia 2-3 taimi i le aso.E mafai foi ona faʻaaoga e fufulu ai le gutu.

Celandine infusion e talafeagai mo le faʻafofoga tautala. E mafai foi ona saunia mai laau toto fou ma mamago. Ave le 1 tsp. otaota gaosi, faatumu i se ipu vai inu ma tuu ai mo le 20-25 minute. Ua ave le fualaau mo le 1-2 tsp. 15-20 minute aʻo le i faia le taumafataga e sili atu i le 3 taimi i le aso.

E mafai ona faʻaaoga le Celandine infusion mo faafitauli nei:

  • hepatitis
  • neurosis ma le le mautonu
  • afaina afaina, e aofia ai totoga i totonu,
  • cholecystitis
  • polyps o totoga o totonu,
  • tuberculosis
  • gastritis ma colitis,
  • gynecological problems
  • malignant ma benign neoplasms,
  • i le tulaga o se fomaʻi ma le sui filifilia.

I nisi o punaoa e mafai ona e maua faʻamatalaga e mafai ona faʻaaogaina le fusi o le celandine i ni voluma tetele. Ae aua nei galo o le laau oona ma e matua malosi lava ona aafiaga. O le mea lea, o le tele o tui e tatau ona faʻaaogaina pe a uma ona faʻatalanoa se fomaʻi.

  • Ava malosi

O lenei meafaigaluega e mafai ai e oe ona faʻapolopolo uma aoga o le laau mo se taimi umi. Laʻau fou e faʻaaoga mo le kuka. E tatau ona mulumulu lelei ma tipi. Faʻasalalaʻu pala, e tatau ona faʻatumu se atigipusa tioata ma faʻatumu i vodka poʻo le ava malosi. I le faʻafefiloi e faʻafefiloi, aveese le fagu i se nofoaga pogisa ma malulu mo le 2-2.5 vaiaso. E tumau pea e faʻavaivai ai le tincture.

Afai e te aveina le oloa i totonu, amata i ni mataua se lua. E faasolosolo lava, e mafai ona faʻaititia le numera o lālā i le 10-15. O le inuina o le sili atu ma le 15 pata o le tincture i le taimi e le fautuaina. Mo le faaaogaina i fafo, o le tinomi e mafai ona faʻaaoga i le auala e tasi e pei o le sua. E sili atu ona lelei le paʻu i luga o le paʻu, e ui i lea, e le vave tele.

O le suāuu e faʻaaogaina i fafo e faʻafefe ai faʻamaʻi paʻu. E faʻamamāina ai le mumu ma le vevela, faʻamalolo le paʻu, faʻafefeteina le paʻu o le tino, aʻo galue filemu ma le saogalemu. E mafai ona faʻatau i se fale talavai pe faia i le fale oe lava.

Ina ia saunia le suauu, ave le mutia fou, fufulu, faamamago ma tapena lelei. Tuu i totonu o se koneteina tioata ma faʻatumu i le fuālaʻau manogi ina ia ufitia ai le mutia. Mo nei faʻamoemoega, e mafai ona e faʻaaoga masani le sunflower poo le suāuʻu olive. O peach ma almond oona e talafeagai foi, lea e faʻamamaina ai ma fafagaina ai le paʻu, ma faʻateleina ai le aafiaga o le celandine. O le mea na mafua ai le faʻamalosia i se nofoaga malulu malulu mo le tusa ma le 10 aso. A maeʻa lena mea, e tatau ona e togiina ma vevela lelei.

O le kulimi e faʻaalia mo le faʻaaogaina i fafo. Ina ia kukaina, ave laulaau paʻu o celandine, laʻau o le suauu ma lanolin ile maualuga ole 2: 1: 1. O mea e manaomia e tatau ona palu lelei, ma o le suauu o le a saunia mo le faʻaaoga.

  • Aveese le nifo

Ina ia saunia se vailaʻau faʻasoifua maloloina, e tatau ona faʻafefiloi le sua celandine ma le sua i le tutusa tutusa. Faʻasusu se sipuni po o se sipuni susu i le faʻafefiloi ma faʻaaoga i nisi taimi i le nifo malo.

Le faʻaaogaina o le celandine mo tamaitai

  • Suʻe togafiti

E tatau ona e sauniuni se mea teuteu e faʻataʻitaʻia ai le faʻamalosi. Ave 1 tbsp. l tipi vao fou ma sasaa se ipu vai mama. Tuu le faʻafefiloi i luga o le afi, aumai i se vevela, ona faʻaitiitia le vevela i se mea maualalo ma faʻafefe le fofo mo le 10 minute. O le gaʻo maeʻa e faʻamamaina, faʻamaʻapeʻapeina, vaevaeina i ni vaega tutusa 2 ma faaluaina i le aso. O le fuafuaga fautuaina e 1.5-2 vaiaso.

Ina ia faʻamalosia togafitiga, faʻatasi ai ma le tagofia o vailaʻau, e mafai ona e taele i lenei faʻalavelave faʻavave. 1 lita o le vai inu e manaʻomia 1 tbsp. l vao mutia. Sasaa vai inu i luga o le celandine ma manaia i se mafanafana lelei. E mafai ona e ave se bathz bath ma le vaifofo mo le 10-15 minute pe fufulu taimi foi.

E tatau ona saunia se paluga o selandone fou, goose cinquefoil, ma le maualuga ole 1: 1: 2: 2. Ave 1 tbsp. l tapena sauni ma faatumu i se ipu vai inu. E tatau ona tuʻuina le vaifofo mo le tusa o le 15 minute.Ona faamamaina lea ma vaeluaina i ni vaega se tolu. O le fusi e fautuaina e ave 3 taimi i le aso mo le 4 vaiaso. O lenei mea o le a fesoasoani e faʻaumatia ai le vevela ma le faʻafefe o lagona i le taimi o le moa.

O nisi o aiga e talitonu e mafai e le celandine ona laveaʻi se fafine e tusa lava pe o se maʻi. E tatau ona e ave bath baths ma le celandine mo le 15-25 minute i aso uma mo le 1.5 vaiaso. Ina ia faia lenei mea, 2-3 tbsp. l celandine mo le 3 l o le vai inu ma lelei le vai i se mafanafana lelei.

O le mea lea, o le suʻesuʻega o uiga ma meatotino o le celandine ua manino ai o lenei fale o loʻo i ai uma le lelei ma le faʻaleagaina. Ina ia faʻaitiitia ai le ono tulai mai o ni faʻaaliga leaga mai le laau, e tatau ona faʻaaogaina i le faʻalelei ma faʻaeteete ma faʻaeteete i le togafitiga. Aua nei galo o le estlandine o le mea oona, ma afai e faʻaaogaina le talafeagai, e mafai ona aʻafia ai se tino ua vaivai i le maʻi.

O le tuufaatasiga o le celandine e aofia ai mea e sili atu ma le luasefulu, alkaloids (o tuufaatasiga o mea nei o loʻo i ai le vailaʻau oona, o loʻo i ai se fausaga faʻapitoa mole mole). E iai foi le celandine e maua ai le flavonoids, vitamini C, malic, choledonic, acidic succinic acid, carotene, saponins, volatile.

I laʻau lava ia, o loʻo i ai elemene taua e pei o le zinc, seleni, copper, silver, barium, ma le suka. O le alkaloid chelidonin ei ai se meatotino e pei o le morphine. Homochelidine ei ai sona aafiaga faʻapitoa. Ma o le pulumu e faʻapipiʻi ai le tino maso o le fatu ma faʻaitiitia ai le faʻafoʻiina o le tino o le tino.

I le taimi nei, e le na o saienitisi e masani i mea faʻamalolo o celandine, o loʻo i ai le antispasmodic, anti-inflammatory, bactericidal, choleretic ma le diuretic. E sili atu le tele o faʻamatalaga fou e uiga i lenei laau. Celandine e faʻaaogaina i faʻamaʻi ogaoga o le manava, faʻalavelave o le manava, ate, faʻaleagaga ma faʻamaʻi pipisi i le feusuaiga, rūmatism.

O le chelidonin mea e fesoasoani e faamalūlūina ai le tiga o le muscle ma le gaogao, faʻasaʻoina le toto ma le fua o le fatu. Fesoasoani i le togafitiga o le gastritis, gall vesch, ulutala duodenal ma le manava. Faʻafetai i le faʻalavelave faʻapitoa ma aʻafiaga, o loʻo faʻafilemuina ai le faʻalavelave popole. Aua o le celandine e faʻaaogaina i togafitiga faʻapitoa o le neurosis, ae e le tatau ona e fuafuaina se laau faapena mo oe lava, e tatau ona faia e se fomaʻi.

O le puipuia e taua tele, e mafai ona e faʻaaoga saʻo togafitiga o laʻau mai celandine mo nei faʻamoemoega, e fufulu le tino o le faʻamaʻi i vaega muamua. E sili atu ona puipuia faʻamaʻi nai lo le faʻamalolo.

Oona, siʻosiʻomaga, suauu, faʻafefete, gaseland leland

O le taimi nei o le faʻaaogaina o le celandine e mafai ona faia i ituaiga eseese. O le suamalie fou e faʻaaoga i togafitiga o nasopharynx ma sinusitis. Pau lava le mea e te manaʻo e tuiina mai le laau, faʻamalo i totonu o le sipuni, tuʻu i totonu o se atigipusa e tapunia, ma tuʻu i totonu o le pusaaisa mo ni nai aso. A maeʻa le suavai, e mafai ona e faʻapipiʻi se pipeti i totonu o le isu. E mafai ona e kuka le 1: 1 le sua o le celandine ma le meli i luga o le vevela seia oʻo ina iai le puao, ma o le tino e muta le pei o le meli. O lenei susu e lubricili ma se mata.

O le Celandine e faʻaalia i le tautala mo le tele o faʻamaʻi o le manava. Faatasi ai ma lona faʻaogaina, e mafai e se tasi ona vave matauina se faʻaleleia atili o le manaʻo, o foliga mai o le toʻa ma le faifai pea le moe. Stool normalizes (ia le itiiti ifo ma le tasi i le aso). O le faʻaogaina o le tino o le tagata e toe foʻi mai i le masani.

E iai ni matapulega mata e faia ma o le paʻu o le paʻu e togafitia: herpes, eczema, suauʻu, sigi, taula. Celandine mo paʻu o le mea sili lea ona lelei, e na ona e faʻamuina lava i le sua. A oʻo mai le meaʻai, o le suka celandine e faʻapipiʻi i totonu o le anufe. O lenei mea o le a fesoasoani e faʻateʻa ese ai ni nai lauulu ulu.

O le faatauina mai o celandine i fafo i se fale talavai e le faigata, o se togafitiga e le taugata ae aoga mo le mu ma le mumu. E i ai mea uma e faʻalelei ma vailaau. E fesoasoani le suauʻu i le toto i tagata e valaʻau, paʻu o le paʻu, polyps. O loʻo maua iʻuga lelei i togafitiga o le cefileine papillomatosis, maʻi taimiontal, dermatosis, lichen.

I le avea ai o se mea e sili ona mamafa, puluvala poʻo se vai, e mafai ona e saunia se fusi o vao vao. E tatau ona teuina i totonu o le pusaaisa ma faʻaoʻo i totonu. Afai o popolega, e tatau ona e faia se teuteuga. O manuʻa, faʻamaʻi pipisi e fufuluina ai, o loʻo faʻafiafiaina ai le faʻapalapala ma le paʻu o le tino.

I le faaopoopo atu i le fufuluina, e mafai ona e fufuluina le vaega aafia i le paʻu mai laau mama, pe faapipii lau paʻu i le paʻu. Ae e tatau ona e malamalama ma iloa e mafai ona e ave le suamalie po o le fusi o le celandine i totonu e le sili atu ma le tolu masina i se laina, atonu o le a amata le dysbiosis.

Celandine togafitiga

E tatau ona e manatua pea o togafitiga a le tagata lava ia ma le celandine e mafai ona mafua ai ni tali eseese, o le laau o le oona. E taua tele le sailia o le fautuaga a se tagata poto faapitoa. O le tele o le mutia e mafai ona faʻaaogaina e mafai ona iai ni taunuʻuga ogaoga tau soifua maloloina. E mafai ona e fesili e uiga i iloiloga o le celandine ma ana taga i fomaʻi faʻapitoa po o faʻalapotopotoga.

O lea ituaiga laau e faʻaaogaina mai i faʻataʻoto, maʻi faʻapitoa, polyps, sana. Ua togafitia le adetoma Prostate. Faʻafefiloi le 1: 1 le suka celandine ma le vodka, ave le vaifofo i aso uma, e amata i le tasi mataua, ma faʻailoa i aso taitasi le fualaau e tasi seia oo i le 30 matū.

Ina ia aveesea le nifo, o le fulufulu mamoe e faʻaaogaina i le nofoaga o le mumū, na susu muamua i tutusa tutusa ma le sua o Kalanchoe ma celandine. Mo faʻamaʻi o le manava ma le ate, e tatau ona e inuina le fua o le celandine ao lei faia se taumafataga mo le tele o masina.

Mo le togafitiga o nasopharynx, ua totoina le sua o le suka ile isu ile faaputuga ile 1-2 pala. O le faʻatinoga e faia i se taimi le tumau mo le 5 minute, seia oʻo ina sasaa le 0.5 ml o le sua i le aoauli.

Mo faʻamaʻi o le natura i luga o le natura o totoga o totonu, ua fautuaina e inu le fua mai le celandine. Faʻatasi ai ma mastitis, o lūlū o nifo o loʻo faʻamaluina i le sua sua ma mafai ai ona sosolo. Faʻasalaga, o le fufuluina o le nasopharynx ma le oral vavao o le a aoga tele ma lelei.

O le paʻu poʻo le frostbitten vaega o le paʻu e mafai ona faʻasaina faʻafefeteina i le celandine 3-4 taimi ma malologa pe a ma le 5 minute.

Celestine e faʻamalolo maʻi paʻu. Fai mai fomaʻi o loʻo iai se tagata i totonu, ona fafo lea. Afai e tupu se vevela poʻo le eczema, o le a faʻaalia ai se metabolism le talafeagai i le tino o le tagata. Muamua e te manaʻomia e teu tupe e faʻamamaina ai le toto, ona fafo, poʻo mea uma i se mea faigata.

Celandine e le o se oloa itiiti, e tatau ona e vavaeina se vaega e mafai ona faʻaumatia i se tasi o fonotaga. A maeʻa le vaiaso o le suʻeina o celandine, e tatau ona e faia se tafaoga a itiiti mai e 3 aso. Ma i le taimi o togafitiga e tatau ai ona 'ai tele kaloti.

E ui lava i ona aʻafiaga, e faʻasaina ai e Celandine le tele o faʻamaʻi

Mai otaota

E tatau ona liligi le lua teaspoons o lelandland dry with cold, but boiled water (1 glass). Tuu i ai mo le 8 itula, inu le kuata kuata e tusa ma le fa taimi i le aso.

Sogi se totoa o le sipuni i totonu o le sua, faʻapipiʻi i totonu o le vai mo le taimi muamua mo sina taimi, e tusa o le afa itula, ona 45 minute, ona oʻo ai lea mo le itula. E sili atu le faia o taualumaga i le po. A maeʻa laasaga uma, faʻapipiʻi se ufiufi i totonu o le suauu o le rosehip. A maeʻa le 2 vaiaso o le ae ola maloloina.

Celandine faasaga i le kanesa

Homeopaths i le lalolagi faʻaonaponei o loʻo i ai se manaʻoga lelei, e manatu i latou ma o latou manatu. E tusa ai ma le manatu o ia tagata tomai faapitoa, o le togafitiga o le kanesa ma le celandine e aoga, e aafia ai le faaleagaina o sela o le kanesa i le amataga o le faamai, ma mulimuli ane fesoasoani e aveesea o latou toega mai le tino

O le mea moni, faʻatasi ai ma mea faʻafefeteina o le a itiiti se aoga, ae faʻaaogaina ma le faʻamoemoe e taofi lo latou tuputupu ae ma le faʻatuputupulaia. O le faʻaaogaina o le mutia celandine e fasi ai colonies o microbes, faʻalavelave ai le tuputupu ae o le tino. Mo le puipuiga, e mafai ona inu se totogi faapena i ni seti se tolu o le 10 aso i le laina.

O lenei vailaau e puipuia ai le leukemia: 10 kalama o calendula ma taranisi tatarnik i le lita o vai inu, faaopoopo i ai le sukalandine ma laʻau vao.Faʻamalosia e tusa ma le valu itula, tuu i se nofoaga malulu. Fufulu ile potu vevela i le vai aʻo leʻi faʻaaogaina. Lelei sili ona lelei o le faʻafefeteina i luga o le tino atoa. Ae i taimi o togafitiga, e tatau ona e mulimuli i se meaʻai patino, 'ai na o fualaau aina, kāloti, kapisi, beets (e mafai lava ona e faʻamago).

O le isoneine infusion e mafai ona faʻaaoga i totonu. E faigofie ona saunia: sasaa se sipuni se tasi ma se paʻu o le mutia vao i totonu o se fagu ma sasaa vai inu, faʻasolo mo ni nai itula, pasi i gau poʻo se sieve lelei.

Mo le kanesa o le paʻu, e mafai ona e faʻaaogaina i luga. Po o le saunia o se suauu mai le eleʻele vevela, lanolin ma le pelo o le suauu. O lenei paluga e mafai ona faʻaaogaina e togafitia ai le pito sili ona faʻafefe: papillomas, paʻu, tupuga, sana, eczema, tuberculosis.

O se suauu e maua mai i le estlandine i luga o se vaifofo oona e aoga tele. I le vaega o le mutia, e faalua le tele o le ava malosi e ave, e tatau ona teuina i totonu o le malulu ma puipuia mo le lua vaiaso, o nisi taimi e lulu. Ma, e ala atu i le sipisi, o le fusi e faʻapipiʻi ma le faʻaeteete, ua aveese le palapala. O le gaʻo meaʻai e faʻapipiʻiina ma faʻafefeteina e ala i le uila, seia oʻo ina faʻavave le ava. I le taimi lava lea e tasi, e toʻasefulu mataua o fuataga o loʻo faʻaalia i le tautala (faʻaitiitia i vodka 1: 3 e faʻaititia ai le concentrate), faʻamamaina i le sua mai le plantain (1/4 ipu).

O le tele o le faʻasagaga: faʻaleagaina poʻo le afaina o le gastrointestinal tract, manava manava, tiga o le manava, vomiting, ulu o le ulu. E le mafai ona e faʻaaogaina lelandland i tina faʻamoemoe, pe afai ua faʻaalia faailoga o le oona, e tatau ona e faʻamalosi e fufuluina ma asiasi i le falemaʻi.

Celandine ua faʻailogaina i tamaiti laiti, o le laʻititi laʻititi e ono mafua ai se tali le lelei. E taua le mumusu e ave laulandone mo tagata e leai se mafaufau mama, bronchial asthma, angina pectoris, epilepsy. Afai i le taimi muamua e faʻaaogaina le ogaoga o le vevela poʻo le afaina o le paʻu, e tatau ona e faanatinati le faʻailoga ma feutagai ma se fomaʻi.

O fualaau o togalaau o le celandine o loʻo i ai le tele o mea faʻaaogaina, fesoasoani e faʻataʻi faʻamaʻi. O le mea autu o le mafai lea ona faʻaaoga faʻamatalaga faʻamaoni ma usitaia fautuaga uma a fomaʻi.

Faia o le celandine juice i le fale

O se aafiaga lelei i le togafitiga o le paʻu o le paʻu e maua ai le sua sua. O le faʻalauteleina o le taimi o lona faʻaogaina, e mafai ona inu i le ava malosi.

O le faia o lenei mea, o fatu faatoa totoina ua nutimomoia i totonu o se paluga suamalie, tui le sua ma fufulu suavai ma le 70% ava malosi (1: 1). Teu oloa i totonu o se nofoaga pogisa malulu.

Nai lo o le sua o le sua, e mafai ona e faia le pata. Ina ia faia lenei mea, o le vaega eleele o le laau (sili ona mamae) e matua tumu i totonu o se koneteina tioata ma sasaa mai i le suauu faamalu (sili atu olive, ae mafai ona eseese).

Aua nei ave le suauu faamamaina. Faʻaosooso togafitiga mo le 2 vaiaso i se nofoaga pogisa. Ona faʻamamāina lea o le suʻega ma faʻaitiitia i le suauʻu masani i le fua faatatau o le 1: 1.

Faʻamaina o le suka gaosi

Aʻo leʻi inu le sunlandine e faʻamamā ai le tino, e tatau ona e mautinoa e leai ni faʻalavelave. Afai e lelei mea uma, vaevae le 3 g o vao mago i le 0.5 l vai.

Ona latou inu lea i aso taitasi i le afa itula ao leʻi faia le taumafataga o le tolu o le ipu tioata i le aso mo le luasefulu aso. O ia faʻamamaga e faia i le tele o taimi i le tausaga. I lenei tulaga, o le ava e tatau ona lafoai atoa.

Hepatitis, cirrhosis, cholecystitis ma cholelithiasis e togafitia e ala i le taumafaina o se decoction:

  • 1 tsp fufuluina o le mutia pe a uma le 200 ml. vai inu
  • vevela i totonu o se vai vai taele mo le 10-15 minute.

Faaaoga le tasi vaetolu o se ipu susu i le aso mo le luasefulu minute. ao le i ai.

A maeʻa aso e sefulu, latou te faʻaalu se vaiaso malolo ma toe ave. E mafai ona e toe fai le vasega 3-4 taimi i le tausaga.

E faʻapefea ona faia le tincture o le celandine i vodka

I le avea ai o se meaola mo le tincture, e talafeagai lelei le mutia mago ma le mutia.

  • Ave uma le laau - i aʻa ma fugalaau.
  • Celandine ua maeʻa faʻapipiʻiina, faʻapipiʻi faʻamau i totonu o le ipu tioata 0.5 lita.
  • Liligi vodka (manaʻomia e tusa ma le 200 ml), tapuni faʻatasi ma se tapuni.
  • Faʻamalosi mo le itiiti ifo ma le lua vaiaso i se nofoaga pogisa.

O le umi o le oloa e matua, o le tele o meaʻai e pasi mai celandine i le tincture. Faʻaaoga togafitiga aʻo leʻi 'ai. Muamua, o le fua faatatau o aso taitasi e tatau ona i ai le 3 pata (e ave i se sipuni sipuni vai). Afai o le tino e masani ona tali atu i ia togafitiga, o le fualaau o le a faasolosolo malie i luga i aso uma.

E masani ona 'ave le 5-10 pa'ū faʻatolu i le aso ao leʻi' aʻai. A maeʻa le 7-10 aso, ave se vaiaso malolo. O se vaifofo lelei lenei mo faʻamaʻi o le mea o loʻo gaosia, ate, bronchitis.

Ae aua nei galo o le celandine o le mea oona. Ma a oʻo mai le faʻalavelave, e tatau ona taofi lana tali.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o le celandine i le tulaga o le tincture

Faatasi ai ma homeopaths o le "royal" technique e lauiloa. E faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi gastrointestinal, rectal polyps.

E amata le kosi i le faʻaaogaina o le 5 pata mata o le suamalie e faʻamalosi e le ava i le taeao i le luasefulu minute ae leʻi 'ai meaʻai, faʻalauteleina le suʻega i aso uma i le 1 le mata. O fualaau taitasi o le suavai ao le i faʻafefeina i le vai, ma aumaia le tele o le vailaʻau i le 50-100 ml.

A oʻo i le 15-20 suʻe, o loʻo maʻi le maʻi. Afai o loʻo i ai se faʻalavelave, o le a faʻaitiitia le fua ile tasi mataua i aso uma. E faia lenei mea sei vagana ua faamutaina e le vailaau le faavaivai.

I le mauaina o "latou" fualaau, o loo faʻaauau pea le faaaogaina o le vailaau i aso taitasi. Ole numera o mataua tumau e le suia sei oʻo i le faaiuga o le vasega. A uma le masina, fai se malologa mo le 15 - 30 aso. Afai e manaʻomia, toe faʻaauau togafitiga. E le mafai ona sili atu i le 3 vasega i le tausaga.

Le taimi e aoina ai le celandine mo togafitiga

Totoina ma le seleseleina o le sukalandine o loʻo faʻatinoina i le taimi o fugālaau totō. I le vaitau lenei, o le mutia e sili ona aoga. Mo le sauniuniga o suauu ma ava malosi, e mafai foi ona e saunia aʻa.

E masani lava ona eli uma le laau, ona fufulu, paʻu pe faʻagogo i lenei pepa. O le tele o taimi, e sili atu ona faigofie le faʻatau o le suka i le suka i totonu o se fale talavai, o le tau o sauniuniga uma e faʻavae laau e avanoa mo tagata uma.

Teu le Celandine i totonu o se fale talavai: tau ma le afifiina

Afai e leai ni laufanua lafonia i lata ane, e mafai ona e faʻatau se oloa na faia. E masani lava i falemaʻi latou te faʻatau atu le suka celandine i totonu o fagu e iai le malosi o le 30 ml pe sili atu, faʻapea foʻi ma suauu. Le tau pito i maualalo mo fualaau faasaina ma le ava malosi. Toeitiiti lava mafai e tagata uma ona gafatia e faʻatau. O le sua mama e tau tele atu.

I totonu o falemaʻi, e mafai ona e maua le mutia vao o celandine, faʻapea foʻi taga lauti e fetaui mo le gaosia. I faatonuga mo sauniuniga, ua faailoa mai e le kamupanī le togafitiga fautuaina ma metotia faʻaaoga.

E faapefea ona saunia se laau

O lanu lanumeamata e seleseleina i le tau vevela mai ia Me ia Aokuso, aʻa i Aokuso pe oʻo i le tau o le autumn. O sui sili ona maloloina e filifilia, ma laʻau laʻau. E selesele le vavae 10 cm mai le aʻa. Lima ma mata e tatau ona puipuia mai le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le sua.

E sili atu le faʻamamago o mea e gaosi i totonu o se paolo, lelei le vaʻaia, tautau i nai laʻau laiti. O le faʻasalaga i le la e faʻaumatia ai mea faʻamalolo, faʻaititia ai le mafai ona faʻaaogaina o le celandine. O se vavao maeʻaeʻa e vave momotu pe a paʻu.

O le mutia vao ua nutimomoia ma tuu i totonu o ni pepa poʻo ni ie. O pusi e sili ona tautau i totonu o se nofoaga pogisa malulu. O se pusa laupapa e talafeagai lelei mo le teuina.

Pe a selesele aʻa, ona totoina atoa lea o le laau. A maea le fufuluina o aʻa, ua malogo le vao i limbo. O aʻa ua afifiina i se pepa mafiafia poo le ie, ua teuina i totonu o se nofoaga malolo i se nofoaga manaia mo le tolu tausaga.

Sauniuniga ma le teuina o le suka suka

Mo le faʻaaogā faʻamalosi o le suka celandine, e tatau ona saunia.

Fufulu lau laau ola maloloina ma aʻa, fufulu lelei. Toto le tipi, laulaau, fugalaau, aʻa, mince. Faʻasala le masini e mafua mai i le susu, puipui lima i totini lima.

Liligi le sua i totonu o koneteina tioata ma se tapuni faʻapipiʻi lelei, tuu i se nofoaga malulu, ae le o totonu o le pusaaisa. A maeʻa le 4-5 aso o le a faʻamalosi le sua, faʻasaʻo le kesi faʻaputu. A uma le lua i le tolu aso, toe tatala le tapuni, aveese le kesi.Toe fai seia maeʻa le faʻamalosi.

O le suka Celandine e teuina i se nofoaga malulu mo ni nai tausaga. E faʻaaogaina mo le togafitia o manua, o le sauniuniga o vailaʻau faʻapitoa e tusa ai ma fua o togafitiga masani.

Le faʻaaogaina o le celandine mo togafitiga o faʻamaʻi gasegase

Fua mo le tincture o celandine i vodka:

  • faʻaalu le tasi vaega o le vai fou i vaega e lua o vodka, tuʻu mo le 24 itula. Teu i totonu o se pusaaisa i totonu o se pogisa.

Tincture e faʻaaogaina e togafitia ai gastritis ma le maualalo o le acidity. Ave le 1.s. afa itula ao le i faia meaai 2-3 taimi ile aso mo le vaiaso. Ona ave lea ia le itiiti ifo ma le lua vaiaso le umi. A uma ona toe fai le kosi.

O le faʻasologa lea e faʻaaogaina e togafitia ai le gastritis ma le maualuga maualuga:

  • Faʻafefiloi le tasi vaega o le celandine, lua vaega o le chamomile grass, yarrow, Hypericum perforatum. Brew 1.s. faʻafefiloi ma se ipu malamalama vai, faʻasolo mo le lua itula, aʻa.

Ave le 1 / 4-1 / 2 ipu i le taeao ao leʻi faia le taeao mo le 7-10 aso. E mafai ona toe faia i le lua vaiaso le vasega.

Afai e maua mai le gastritis ma le manava, faʻapipiʻi le ufiufi i le fusi.

Mo le togafiti o le manava o le manava 15 minute ao lei faia se taumafataga, e faaaoga le 1/2 tsp. celandine tinctures i luga o vodka, ua fufulu i lalo i le afa afa vai.

O le isi auala: faʻaalu se tasi o vaega o le sua i vaega e sefulu, ave le afa afa i le 15 minute aʻo leʻi oʻo i taumafataga.

Le togafitia o le faʻavavega o le maʻi o le tino pe a le o se tasi o metotia mo le 7-10 aso.

E faʻafefea ona inu le celandine ma le polyps

Polyps i totonu o le inumaga ua mafua ai le le faʻavauvau, tiga, mamafa, totoa gau. E fautuaina e fomaʻi togafitiga faʻapitoa, e ui lava e masani ona aoga le taumafai e faʻaaoga lelandone.

Mo le cauterization o polyps, ave 1 / 2-1 tsp. sua fou pe selesele, suamalie i le vai, se itula ao le i taumafa. O le togafitiga e lua masina, ona ave se vaiaso malolo. Afai e tatau ai, ia togafitiga mo se isi masina pe lua.

O le umi o le faʻaaogaina o le suka gastine e faʻalavelave ai le paleni o le intestinal microflora, o lea e toe faʻaleleia ai pe a uma le tausaga. I le avea ai o se tulafono, e mafai ona aveesea le polyps i le sua o le laau i le taimi muamua.

Ina ia aveesea polyps i totonu o le isu, faʻafefiloi i vaega tutusa le sua o le celandine ma le chamomile. Faʻaaogā i luga o turundas pe faʻapipiʻi ni nai mataʻu i totonu o taʻifala taʻitasi.

Le faʻaaogaina o le celandine i faʻamaʻi o le vaʻa tautala

Le auala faʻafefea e aveese ai le nifo: Brew 1s.l. elefise mai le aʻa o le laau ma se ipu vai inu, tumau pea 10-15 minute, vevela. I le foliga o vevela, fufulu le gutu i le afu.

Faʻaaogaina le Celandine e togafitia ai gingivitis, periotitis, faʻamaʻi pipisi:

  • O le fua mo le gingivitis: brew 2.s.l. otaota ma le lemon balm ma se ipu vai inu, e tumau pea 3-4 itula, aʻa. Faʻamama lou gutu i le taeao ma le afiafi.
  • Togafitiga o le vaʻavaʻai: faʻafefiloi i le tutusa o vaega o le selandia i luga o le vodka ma le olive poʻo soʻo se suāuʻu manogi. Faʻaaoga i le moe mo le 15 minute i suʻe, fufulu lou gutu i le pito. Ia togafitia mo le tasi i le lua vaiaso.
  • O le tau faasaga i le faʻasolosolo taimi: faʻamamā le solo i le suka o le celandine, faʻaoga mo le 1-2 minute i faʻamaʻi tiga.

Togafitiga o vaʻa toto, toto maualuga, migraine

Celandine e faʻaaogaina mo le atherosclerosis o toto toto:

  • faʻailoga 1.. otaota ma se ipu vai inu, faʻasolosolo i se nofoaga mafanafana mo le lua itula, faʻafefe.

Ave le manava 1/4 i le taeao ma le afiafi mo le 10 aso.

Mo le togafitiga o le maualuga o le toto, o le isi fua e faʻaaogaina:

  • Faafefiloi 2.. celandine ma le faapipii, 1.s. calendula fugalaau, aʻa valerian. Brew 1.s. o se faʻafefiloi o le 0.5 l o le vai faʻafe, tuʻu mo le 2 itula, faʻalavelave.

Ave le 1.s. se itula pe a uma ona 'ai mo le tasi i le lua vaiaso.

I le tulaga o le ulu o le ulu ma le totoʻa, faʻaauau le tasi ma le afa masina i le 0.5 l o vodka 1s.l. calendula fugalaau ma le 1/2 tsp. celandine, aʻa. Teu i totonu o se ipu tioata.

Ave 5-10 mativa o le tincture i se ipu vai vai faalua i le aso.

O le faʻaaogaina o le celandine i le cosmetology ma faasaga i faʻamaʻi meaola

O le laau e faʻaaogaina e togafitia ai le tele o faʻamaʻi paʻu.

  • Fua mo le suāuʻu manogi mai lelandone: faʻafefiloi le tasi vaega o le suamalie po o le mutia vao faʻatasi ma vaega e fa o le uamea.

O le suauu e faʻaogaina faalua i le aso e faʻaitiitia ai kulimi, ave faʻamalosi ma vaʻa matutua, aveese faʻamaloti ma kata. O le suamalie suamalie e aoga foi e faasaga i kesi, e faʻaaoga 3 taimi i le aso.

  • O le fua mo le suauʻu mo le togafitia o le laʻau: faʻafefe se tasi vaega o vao mamago, sasaa ni vaega se lua o vodka, tuu mo le 12 aso i se nofoaga pogisa ma malulu. Faʻasologa, muaʻi faʻapipiʻi le mea totino. Faʻafefiloi ma le tolu vaega o le sipili gaʻo. O le taunuuga o le mimita e faʻaaogaina e faʻapipiʻi ai vaega o loʻo pagatia o le paʻu o vae.

Faaaoga le sua susu i le aso e togafitia ai paʻu paʻu. I totonu, ave 15-20 drops o le tincture saunia i le afa afa vai.

Gruel mai lau celandine po o le sua sua suamalie e fesoasoani e taulima ai aʻafiaga o le la. Ia togafitia 3-4 taimi i le aso.

Ina ia faʻaumatia taumafi, faʻamalosia fulufulu o lauulu i le cosmetology, o loʻo faʻaaogaina le vaifofo nei:

  • Brew 1.s. otaota ma se ipu vai inu, faʻapipiʻi i totonu o se atigipusa faamau mo le 30 minute. Faʻasologa o le afa afa o le suāuʻu fualaʻau i totonu o le vai faʻaʻeleʻele mo le 3-5 minute, ia faʻamafanafana. Faaopopo i le suauu 2.. fusi, faʻafefiloi.

Lisi le kulimi mai le suauu ma le celandine i totonu o le anufe, fufulu i le vai mafanafana ma le moa pe a uma le afa itula.

Ina ia faatea ese le seborrhea, vevela i totonu o se vai vai mo le 30 minute se ipu vai ma le 1.. celandine. I le mavae ai o le 40 minute, aʻafia. Faʻamau i totonu o le anufe 3-5 taimi i le aso.

I totonu o le togalaau, faʻafefete e faʻaumatia aphids ma isi faʻamaʻi.

  • Faʻavae mo le totoina o laau toto: aoina 1 kilokalama o le mutia fou, tumau i se pakete vai mo aso e lua.

Leona Celandine - fua o togafitiga, mea tau vailaau faʻasaina ma faʻailoga

O se fuataga tele lava o fualaʻau i vailaau faʻaleaganuʻu, o nisi taimi, e tuʻuina ai le fesili "Aisea e le faʻaaogaina ai lenei faʻamatalaga atoa i le aso faʻapitoa faʻapitoa?". Ma, e moni, o le fautuaga poto a le tinamatua, e pei o se tulafono, e aoga tele ma e maua ai se taunuuga vaaia. O se tasi o panacea faʻaaogaina o le tailandia. Ona o le lanu samasama-lanu moli o lona sua, ua taʻua ai lenei laau o le "mutia auro", ma ona o mea aoga o celandine e tulaga ese i lo latou faaaogaina. I lona autu, o se togavao o le mutia, ae o le mea taua o le aʻafia o le laau e aofia ai le suamalie o loʻo tumu i meaola oona, lea e aoga pe a faʻaaoga saʻo. O le celandine lava ia e oona i le tofo ma ua vaivai, leai se manogi manogi, ua ia taʻua o mea faʻafanoʻi ma nisi o aoga aoga:

  • siama
  • tagata faʻamoemoe
  • diuretic (faʻaitiitia le toto maualuga)
  • antispasmodic,
  • antiviral.

I le igoa lauiloa o celandine, o lona meatotino autu ua faataatia, o le mea lea o le auala sili ona mautinoa o lona faaaogaina o le togafitiga o maʻi paʻu. E pei o: paʻu, papillomas, ticks cuts, manuʻa, mumu, psoriasis. I le faʻaopoopoga, faʻaaogaina o le celandine i totonu, o le a faʻaaogaina oe i le vavae ese o faafitauli ma le manava, faʻavae le metabolism, fesoasoani i le ate ma faʻateʻa ese le maualuga o le toto.

E tele naua filifiliga mo le sauniuni o tinicures ma mea teuteu o le suka celandine, ma faalagolago i faafitauli, o vaega na faʻaaogaina e eseese i le fua ma le aofaʻi o le taumafaina. O loʻo i ai suʻega sili ona lauiloa mo celandine, o nisi oi latou:

Mo le faaaogaina i fafo

  1. O le masani masani o le faʻaaogaina o lenei laau e faigofie - e tatau ai, a uma ona e toso ese le vao mai le eleele, fufulu lelei ma tipi se centimita o aʻa. O le a e vaʻai i se lanu samasama - o le suavai aoga lea, e mafai ona vave faʻaaogaina na nofoaga e manaʻomia ai togafitiga. O lea e mafai ona e tipiina le centimita i le centimeter stem fou seia oʻo ina leai se vai. E le talafeagai le aoina o le selandia vai i totonu o se koneteina - o le a leiloa ituaiga uma o vitamini aoga ma le umi o le le gaoioi. Mo le faʻateleina faʻateleina o le aoga mai celandine mai faʻafitauli tutusa, e mafai ona e faia se suauu ia oe lava.Ina ia faia lenei mea, faʻafefiloi le sua o le laau ma le suauu moli, faʻafefiloi ia tasi i le fa. E tatau ona nana se suauu faapena i totonu o le pusaaisa, e le sili atu i le luasefulu fa masina. 3. E mafai foi ona e faʻaaoga aʻa, aʻa ma fugalaau o le laau, tuu mea uma i totonu o se fagu eletise, sasaa se ipu vai vevela iina ma mafanafana i le vevela vevela mo le luasefulu minute, ona malulu ma faʻavaivai. O se teuteuga e mafai ona faʻaaogaina ai ni faʻafitauli faʻafitauli e iai se cotton pad lua pe fa taimi i le aso. 4. Afai o loʻo i ai i lou tino ni vaega e sili ona afaina ai le paʻu, e tatau ona e faia le mea teuteu tutusa lea, o lona tuufaatasiga o loʻo faʻamatalaina i luga, ma faia ni meaʻai i le taeao ma le aoauli.

5. Fufuluina pe tusa ma le lima lita o le vai malulu, ma lafo i le selau kalama o le vao, gaʻo vao lelandland, tuu ai mo le tusa o le itula, ma sasaa i totonu o le faletaele. O lea taʻele o loʻo i ai se uiga faʻaleleia. Ave i lau masani masani mo le sefululima i le luasefulu minute, e aunoa ma le faʻaaoga o fasimoli ma gels.

Na faaalia mai o loʻo faʻaalia ai le faʻamaoniga o le anticholinesterase - e faʻaolaina ai le faʻaliliuina atu o manaʻoga o le nasu:

  • faʻaleleia le vavave o musele malie (bronchi, centerus, talo ma le urinary tract, gastrointestinal tract, mata),
  • faateleina le galue faalilolilo o le afu ma laufanua e ola ai,
  • faʻaosofia autonomic NS,
  • fesoasoani e faʻalauteleina ai le leo o le sosoʻo ma le agaalofa NS,
  • Faʻamalosia le musika vavae.

O le Sanguirythrin e iai lona aʻafiaga i siama siama ma siama, ole mea fefete ma le fefete-pei ole masima, Trichomonas.

Saratov saienitisi i le 2008-2009 na maua ai o le alkaloids o le extractive celandine ua "faʻapipiʻiina" i le helix faʻa-lua o meaola faʻapitoa, suia ai lona fausaga. O le faʻaleagaina o aafiaga o lenei laau e sili ona aoga e faatatau i le gaioiga o meaola o microbes e faʻasao i vailaʻau faʻasaʻi tetele.

Suesuega sa faia i le Inisetiute o Neurosurgery. Academic A.P. Romodanova (Iukureini, Kiev) i le 2010 na faaalia ai se aafiaga lelei o Amitozin (o se fofo e faavae i le celandine alkaloids) i luga o vela tumo.

O fualaau oona e faʻaalia ai le tele o vailaau faʻasao ma le faʻamalosia o le aʻafiaga o le oncology clinical.

I le faaopoopo atu i mea o loʻo manatu i ai, o le laau e aofia ai:

  • ethers
  • vitamini faʻalavelave
  • nisi o flavonoids
  • moe
  • aoga
  • carotenoids.

Celandine fatu, i se faaopoopoga i se aofaiga taua (40-60%) o le suauu gaʻo, e aofia ai lipase, se enzyme e fesoasoani e solo, talepe ma lafoai gaʻo. O mea uma lava e ola maloloina ma ua leva ona tosina mai le mafaufau o tagata suʻesuʻe.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O aoga aoga o le celandine e faʻaaogaina i fomaʻi ma aganuʻu masani. O faʻamatalaga mo lona faʻaaogaina e lautele ma faʻaaoga i totoga uma ma tino o le tino.

I le avea ai o se vaega o totogifuapauina, ua faʻaalia le celandine e faaosofia ai le hematopoiesis, aveese toxins, toxins, fuafua. O le sua vai ua maua ai le faʻaaogaina i le faʻamamaina o le ate ma le faʻaleleia o metabolic processes.

Doctor of Sciences Sciences, le saienitisi Ukrainian Tomilin S. A. i le ogatotonu o le seneturi lona XX na fautuaina le celandine mo angina pectoris, maualuga maualuga, ma pathologies o le ate, fatu o le biliary, fatuga ma sooga.

O faʻasologa o oloa faʻa-Celandine e faʻaalia ile togafitiga:

  • polio
  • gasegase pipi
  • Alzheimer maʻi.

E faʻaaogaina le suāuu toto mo le toothache, o le manava o le manava, o le afaina o le tino, o le mumu o le tino, faamaʻi leaga ma isi maʻi o loʻo aʻafia ma tiga ogaoga.

O se teuteuga o le vao vao e masani ona faʻaaoga i le angina, papillomatosis, teʻo moe, diphtheria. Faʻasaʻoina o le susu e fautuaina mo colon polyps, vaʻaia o le fale, gasegase o le susu.

I fafo, o le suka celandine e faʻaaogaina i togafitiga:

  • papillomas
  • herpes simplex
  • uʻamea
  • faʻamaʻi
  • tala faʻataʻitaʻiga,
  • faʻanoanoa
  • lupus erythematosus.

I nisi atunuu o Europa, ua faatonuina le celandine mo vaitaimi tiga ma avea o se anthelmintic, ma pe a fefiloi ma isi vaega o laau toto, e faʻaaogaina mo le malulu ma le fiva. Kvass Bolotova i luga o celandine ua fautuaina e inu i le pulmonary tuberculosis and diabetes.

Faatasi ai ma faʻafitauli o loʻo aʻafia ai le mutia o le afu, e iai:

  • faʻamaʻi o le ate ma le talo (hepatitis, biliary dyskinesia, cholecystitis),
  • afaina o le afaina
  • gout
  • laryngeal papillomatosis,
  • afaina o le dermatological (kata, psoriasis, siama, paʻu o le paʻu, ulia o tala eseese, faʻaleagaina o masini i le epidermis, ma isi),
  • maʻi faʻasolosolo
  • neurodermatitis,
  • colpitis
  • myoma
  • gasegase o le fale,
  • endocervicitis.

O le lisi o faʻamaʻi na faʻaalia mo le togafitiga o celandine e faʻaauauina pea.

E lua auala e saunia ai:

  1. O mea e gaosi lelei e tiʻetiʻe lelei i ni vaega e oʻo i le 2 cm le lapopoa, tuʻu i totonu o se ipu tioata tioata 2 tamatamai lima i lalo o le ua ma tumu i vodka lelei i le pito i luga. Tutu i le pogisa mo le itiiti ifo i le tolu vaiaso. A uma le maeʻa, ona faʻamamaina lea o le tincture. O mea e gaosia e gaosia, ma o le aofaiga e maua mai ai le faʻaopoopoga e faaopoopo i vodka i le voluma ½ o le oloa maeʻa.
  2. I le tulaga lona lua, o lau ma fugalaau ua vavae ese mai se laau toto fou, eleele i totonu o se paluga i se setete. O le mea na mafua ai le malelemo i le vodka i le fua faatatau o le tasi i le lua ma le mausali e aunoa ma le avanoa i le malamalama mo ni nai vaiaso. O le oloa maeʻa e tatau ona faʻamamaina.

Faʻaauau le togafitia o togafitiga faʻaleagaina o maʻi, ulia, colitis, enteritis ma pathologies biliary.

I totonu, o se sauniuniga saunia e tusa ai ma le fua muamua e faʻaaogaina ma le faʻaeteete, aua e aofia ai mea o le cytotoxic ma mea faʻafefe.

Faʻatasi ma le kanesa, ua inu le tincture e tusa ai ma le polokalame:

  • 1 aso - mataua ma le mataua i luga o le lua sipuni tele o le vai i le aso ao lei oʻo i taumafataga,
  • 2 aso - 2 pata,
  • 3 aso - 3 pata.

E tatau ona faʻaauau le togafitiga mo vaiaso e lua, ma faʻapipiʻi le numera o mataʻu i le 14, ma le vai i le 100 ml. Afai e leai se faʻalavelave ma aʻafiaga itu, e mafai ona faʻatagaina le vailaʻau e suʻe 20 matū. A maeʻa lena, e faʻaauau pea le faʻafeiloaʻiga, faʻaititia le aofaʻi i le isi itu. Aumai le aofaʻi o le faʻasolosolo i le 1 le mataua, e tatau ona faʻafetaia se lua taimi e faʻasologa ai le vaiaso. Afai e manaʻomia, toe fai le kosi.

E i ai isi filifiliga mo le faʻaaogaina o le vodka tincture. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e togi le 10 pata o se oloa i totonu o se ipu vai ma ave muamua ao lei 'ai (tusa o le afa itula). Faʻaoga faatolu i le aso. Faʻaaoga se siʻosiʻomaga mo le 7 aso, ona faʻafetaia lea o se vaiaso malolo umi, ma, pe a leai ni aʻafiaga itu, faʻalautele le aofaiga na faʻaalia o le tinomi i le mataua i aso uma. O le mea lea, o se tasi fualaau e aumai i le luasefulu mataua ma ua ave mo le 10 aso. O le togafitiga faʻasolosolo e mulimulitaʻia e le lima aso le faʻasologa.

Ulufale ma le faaeteete le tincture, iloilo le setete o le soifua maloloina. Vaʻaia lelei le polokalame ma le gaioiga ina ia aua nei mafua ai ni allergies po o mea oona.

Ina ia saunia le suka e ave:

  • 1 vaega o lau o le laau,
  • 10 vaega o le vai.

O le mutia sa nutimomoia, sasaa i vai, kuka ma vaivai mo ni nai minute. Na faamamaina le susu ma faʻaaoga e pei o enemas, pe a uma ona faʻamamā. Na faʻaauau le togafitiga i le 6-10 faʻavae. O ia ituaiga o fuataga sa faia i le taimi o le vaitau o le vavalaʻau o le laau, ma o le togafitiga atoa e oo atu i le 3 tausaga. Ae ui i lea, na matauina ina ua mavae le 2 vaiaso na faamamaina le iniseti mai polyps.

Ina ia saunia e ave:

  • 100 g o le vao mago poo le 100 g o fualaau suamalie fou,
  • 400 g suauu gaʻo.

Faʻafefiloi lelei vaega. Teuina i se nofoaga malulu i totonu o se atigi pusa tioata. Taʻaloga nofoaga faʻatafunaina faatolu i le aso.

O le faʻamanatuga o faʻalaʻau toto e faʻaleleia ai le aoga, faʻaitiitia ai le vevesi ma faʻateleina ai le faʻaopoopoga o mea e faʻaleagaina ma faʻamalosia. Siamani Siamani mai le fale homeopathic WALA Heilmittel GmbH ua atiae 15 metotia mo le sauniaina o pepe matamata i le faleopathic.E aofia ai le celandine.

Mo 100 ml uma o le vailaʻau o loʻo faʻatonutonuina:

  • 75 ml o le vai
  • 50 ml le uila faatoa saunia.

E faʻafefiloi vaega ma faʻamafanafana mo le 4 aso, luluina le faalua faalua i le aso. A maeʻa se taimi atofaina, ona faʻamamaina lea o le vai, faʻapipiʻi ma faʻaputuina mea e gaosia i le ea. O le afa o mea maua na maua mai i totonu o se fagu uamea. O vaega o loʻo faʻafefiloi i le fua faatatau o le 0.05 g o le pefu mo le 100 ml o le faʻafefeteina. Latou te tuʻuina i se nofoaga malulu (12-15 ° C) ma faʻaauau pea le ono masina e aunoa ma se avanoa i le malamalama. Faʻasaga i se ie masani.

O lea faʻafefeteina faʻamalosi e tamaoaiga i mea e ola ai. Talia i le 30-60 minute. ao leʻi 'ai meaai, 10-15 toʻotoʻo 5-6 taimi i le aso i togafitiga o le kanesa, pulmonary tuberculosis, pathologies o gastrointestinal tract.

Tuua Lau Faamatalaga