Tea mo le Lelei: O se iloiloga o mea vevela e vevela ai le toto suka

I soo se vaitausaga o tagata, o le maʻisuka e tupu. O le gasegase masani o le faamai e aofia ai le le atoatoa o le tino i le tino. Tea e faʻaitiitia ai le suka ma vailaau - o se tauiviga manuia i le faʻamaʻi. E ese le eseese o le maʻi ma e iai ni faʻafitauli faigata, e suia ai le ata ma le pao o le olaga o se tagata. Ina ia pulea le kulukose o le toto ma le metabolism, e tatau ona e mulimuli i se meaʻai ma inu i se vai mafanafana e faʻaitiitia ai le toto suka.

E TATAU ONA ILOA! E oʻo lava i le maʻisuka maualuga e mafai ona faʻamalolo i le fale, e aunoa ma se taotoga poʻo falemaʻi. Tau lava faitau le mea na fai mai Marina Vladimirovna. faitau le fautuaga.

Mafuaaga ma faailoga o le maualuga maualuga

I le tino o loʻo maua i le maʻisuka, o loʻo i ai le faateleina o le kulukose toto. Ole aofaiga o le kulukose i totonu o le toto i luga o se manava gaogao e tatau ona 3.9-5.5 mmol / L, pe'ā uma ona 'ai - e le sili atu nai lo le 7-8 mmol / L. I tagata matutua, e tutusa lava tulafono. E lua ituaiga o maʻisuka ua iloa:

E faaitiitia vave le suāuʻu! O le maʻisuka i le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faʻafitauli o le vaʻai, tulaga paʻu ma lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma oʻo ai i le paʻu o le tino! Sa aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻavasega ai a latou sukū. faitau i ai.

  • inisalini faalagolago
  • non-inisalini tutoatasi.

O mafuaʻaga o le maʻisuka o:

  • uiga faʻamaoni
  • afaina
  • viral infections
  • solia o le pancreas,
  • mafatiaga faaletino ma mafatiaga.

O le tagata maʻi e popole i uiga nei:

  • fia inu pea
  • mago ma vevela paʻu
  • faʻaauau faifaipea
  • faʻaaliga vavalalata
  • leiloa o mea mamafa po o tupe mama,
  • ulu, uluvaʻa,
  • faateleina le vaivai
  • le faʻamaloloina o soʻo se manuʻa
  • faʻamaʻi pipisi
  • solia o lagona.
I feutagaiga, o le a faatonuina e le fomaʻi se suʻega ma togafitiga.

I le i ai o ia faailoga, e tatau ona saili le fesoasoani a se tagata tomai faapitoa, pasi suega. Faʻatasi ai ma le maualuga o le suka, o le a faatonuina e le fomai togafitiga o fualaau faasaina, o se taumafa a le tagata lava ia e maualalo ai le kulukose, togatogo. O le manuia i togafitiga e faalagolago lava i le tagata lava ia. Aua e te mafaufau ia te oe lava, naʻo se fomai e mafai ona filifili le polokalame o togafitiga faavae ma ausilali.

Laʻau lanu meamata ma le laʻau mo le tino

O le faʻaaogaina o meainu eseese e talafeagai mo le faʻafoisia o le soifua maloloina lelei ma faʻaleleia le puipuiga o le tino. E fautuaina e inu teasi o mea eseese eseese, totogifuapauina mai laau afu, faʻapipiʻi i vaega patino ma ituaiga o laau i le taimi oa latou tapenaga e faʻaitiitia ai le suka toto. Faʻamamaina i vitamini, o le lanu lanumeamata e fesoasoani e faʻamautu ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, e tatau ona faʻaaoga i totonu o le masina. O le vaiinu o se vaifofo mo le tino ona o le i ai o le vitamini B1 i totonu. E mafai ona e faaopoopo i ai le chamomile, sage, St. John's wort, Mint, lea o le a le manuia le tetee atu i le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi, faʻafilemuina le tino o le tino.

Kalakade lauti e faʻaitiitia ai le suka o le toto

Karkade - o se mea inu lauti o le lanu mumu sesega ma se manogi suamalie, na faia mai fugalaau mamago o le Sudanese rose. E mauoa i vitamini ma minerale, vitamini C i totonu e tolu taimi sili atu nai lo le moli. O le Hibiscus e puipuia ai le faʻamaʻi, faʻaitiitia le atuatuvale popole, faʻasaʻo le toto maualuga ma faʻaitiitia le kulukose toto. Afai e te inuina se mea vevela vevela poʻo le inu i se taimi e tasi i le aso, o le a leai ni faʻafitauli i le mau, gaogao, ma fesoasoani faʻapitoa e faʻaumatia ai siama ma siama. Ina ia inu, ave se tasi sipuniti o petals, sasaa se ipu vai vevela ma suamalie ia tofo.

Le aoga o tea Ivan

Ivan tea e faʻaleleia le puipuiga, faʻamaonia le galuega ma galuega a le faʻaogaina o meaʻai, ona e aʻafia i le suka. O le laʻau willow e maualalo le suālaʻau e aoga e le gata mo le maʻisuka, e fesoasoani foi i le le lava, migraines, overwork, ma le malulu. O lenei meainu e mafai ona inu pe a vela, faʻaopoopoina isi laau e maualalo ai le suka. Tolu laulau puno o le paluga o le suamalie mo le tasi le lita o le vai, faʻapipiʻi mo le afa itula, ia faʻamavae mo le itula. E tatau ona e inuina se inu vai i le afa afa i le aso, 20 minute ao lei faia ni taumafataga mo le masina.

  • Ivan tea
  • lanu
  • manogi
  • Ierusalemaichokei
  • faʻatasi
  • Muliki
  • Ierusalemaichokei
  • pi
  • birch
  • burdock
  • blackberry.
Toe foʻi i le laulau o mea

Isi ituaiga

O laʻau tila o se fesoasoani tele i togafitiga o faʻamaʻi.

O le faʻaitiitia o le suka toto, e fautuaina e inu vine, fusi, fugala, infusions fua, lea e maua ai le faʻaititia o le malosi. Faatasi ai ma nei mea inu keke, e mafai ona e faʻaititia le toto suka ma faʻamalosi lau puipuiga. Laʻau mūmū ma laʻau e talafeagai mo le faia o se mea lanu moana. I totonu o se ipu vai inu, e tasi le sipuni sipuni o mea masani e gaosia, faʻaaogaina ma faʻaalu faatolu i le aso, e tusa lava po o le a le meaʻai. Mo se taimi umi, e mafai ona faʻaaogaina le fusi fualaʻau i togafitiga o le maʻisuka. Faʻasolosolo i fafo o le laumei le paʻu o le blackcurrant i se meaʻai ma inu i le aso atoa. Laʻau laʻau ma vine i soo se ituaiga fesoasoani e faʻaititia ai le suka. Pau lava le mea e tatau ona latou fafaguina, inu ma feinu i soo se taimi.

E foliga mai e le mafai ona togafitia le maʻisuka?

O le faʻamasinoga i le mea moni o loʻo e faitauina nei laina i le taimi nei, o le manumalo i le tau faasaga i le maualuga maualuga o le suka o le toto e le oi ai i lou itu.

Ma ua uma ona e mafaufau e uiga ile togafitiga ile falemai? E manino, aua o le maʻisuka o se maʻi sili ona leaga, lea, afai e le togafitia, e mafai ona iu i le oti. O le fiainu, vave vave, faanenefu le vaaiga mamao. O nei faʻamaoniga uma e masani ai oe muamua.

Ae pe mafai ona togafitia le mafuaaga nai lo le aafiaga? Matou te fautua e faitau se tusiga i togafitiga o maʻisuka o loʻo iai nei. Faitau le tusiga >>

Mai le chamomile

O le faavae o lenei vaiinu o le chamomile - o se laau e tele ituaiga o vailaau togafitiga. O le lauti Chamomile e faʻailoaina i le maualuga o le suka ma o loʻo avea ma sui o lena vaega laitiiti o vailaʻau, i le aoga o sui o faʻalapotopotoga faʻalapotopotoga faʻapitoa ma faʻalapotopotoga faʻapitoa faʻafomaʻi e matua talitonuina.

O le lauti Chamomile e faʻaitiitia ai le toto suka o loʻo i ai mea nei:

  1. aafiaga e tetee ai le inflammatory
  2. gaioiga puipuia, ie. o loʻo i ai se manatu e faʻapea, o le faʻaauau pea o togafitiga faʻatasi ma lenei lauti e mafai ona e puipuia ai le amataina o le maʻisuka,
  3. faʻafesoʻotaʻiga
  4. uiga mataʻutia.

Mai le lanu

O se vaega autu i le faʻaaogaina o le maʻisuka e fai i le blueberries, lea e tele naua aafiaga o faʻamalologa i le tino o le maʻi. O ona fua ua leva ona lauiloa o se vaega taua lea e mafai ona i ai se aafiaga lelei i le vaaiga a tagata ma o se vaega e faamautu ai.

O laulaau laulaau, saunia i le ituaiga o lauti, o loʻo i ai le tele o vailaʻau mo togafitiga:

  1. faamautu le faagaoioia o le pancreas,
  2. faaitiitia le totoga o le kulukose i le tagata maʻi,
  3. faateleina le leo o le tino atoa,
  4. taofiofi le foci o le faʻaogaina o mea leaga,
  5. faaleleia atili le faagasologa o toto.

O le tasi suiga o le lauti tipi e faasaga i le maʻisuka o se pusa o faʻamalolo.

O lenei vaiinu e aofia ai se tuufaatasiga o laulaau lanu meamata ma le lanu lanumeamata i vaega tutusa. Blueberry cocktails o fomaʻi faʻapitoa togafitiga fautuaina le maʻisuka e inu i le aso atoa ma le faʻaopoopoga o le meli e faʻamautinoa ai le taua masani o le suka ma faʻamalosia le puipuiga.

Soo se tasi e mafatia i le maʻisuka, o le a aoga e faʻaaogaina lenei vaiinu, o lona faʻaogaina e fesoʻotaʻi ma togafitiga o isi maʻi.

Sage tea o loo i ai le tele o itu aoga aoga i le tino o le "suka":

  1. faamautu le maualuga ole inisalini
  2. faʻaitiitia le soona inu o le maʻi,
  3. faʻamalosia le faʻaogaina o le tino
  4. aveese le toxins
  5. fesoasoani e faʻaleleia le faʻatinoina o tagata.

I le masani ai, o lenei lauti, faʻaitiitia le suka o le toto, ua saunia i foliga o se teuteuga.

Tea Balance Diabetic

O le maʻisuka phytotea e aʻafia i le vaega o meaʻai faʻalaʻauina ma e aofia ai le tele o togalaau faʻalaʻau (vailaau vine, laulaau, launi vine, fasi plantain, fugalaau chamomile, fuga o St. John, fugalaau fugalaau) ma ua faʻaalia aloaia o se faʻaoga i le tau faasaga i le maʻisuka.

Afai e inu malosi le Phytotea Balance mo le maʻisuka, o le a fesoasoani:

  1. faateleina le lagona o le insulin
  2. faamautu le metabolism o le carbohydrate,
  3. faateleina faailoga o le tumau faaletino ma le gaioiga,
  4. faʻaitiitia le faʻaleagaina, faaleleia le moe,
  5. faʻaleleia le soifua maloloina lautele, faʻapupulaina le malosi fou i le tino maʻi.

E mafai ona e faatauina mai le la suka suka mai le maʻisuka i totonu o se falemaʻi, o se oloa o le atinaʻeina o tagata atamamai i totonu o aiga ma e lua ituaiga o faʻamaumauga: i totonu o pusa o afifi eseese ma ato mama.

Vitio faʻatalanoa

O le pata tila mo le maʻisuka ma le totogi o le monastery e matauina foi ma ni iloiloga lelei. E sili atu i le mulimuli i le vitio:

I le aotelega, ou te fia faamamafa atu o soʻo se tasi o meainu ua taua i luga e le tatau ona vaʻaia o se maʻisuka masani o le maʻisuka. Soo se lauti na muamua mafaufau i le maualalo o le suka toto ua na o se faaopoopoga i togafitiga autu ma fualaau faasaina ma se taumafa tatau. O maʻisuka uma e manaʻomia ona iloa o mea masani o meainu uma o soo se vaiinu e mafai ona i ai sona aafiaga le lelei i lona soifua maloloina. O le mea lea, e lelei le amataina o se feutagaiga ma se fomaʻi faapitoa aʻo leʻi amataina se taotoga o le lauti. E le gata i lea, aua nei galo le autu autu o le togafitiga ma togafitiga faa-aganuu ma togafitiga masani: ia mautinoa e taofi le togafiti togafitiga pe a oo i le taimi o togafitiga ua i ai se tulaga e iloagofie ai le tulaga o le maʻisuka.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Aoao atili. E le o se fualaau faasaina. ->

Green tea

O le lauti lanu meamata o loʻo faia mai laulaʻau vevela o le laʻau (Chinese camellia) e aunoa ma le tuʻuina atu i latou i le faiga o le faʻamalosi. O lenei vaiinu e faʻaleleia ai le gasegase o le glucose, e pei ona molimauina e suʻega na faia e tagata saienisi ma tagata taitaiau i Taiwanese.

Ua maua e tagata suʻesuʻe o le lanu lanumeamata e faʻaleleia ai le gasegase o le kulukose i tagata soifua maloloina ma faʻaititia foi le maualuga o le suka o le suka i le maʻisuka. O taunuʻuga o le suʻesuʻega sa lolomiina i le 2004 i totonu o le tusi talaaga BMC Pharmacology. Ua faapea mai saienitisi na latou tuuina mai nisi faamaoniga o aafiaga o le lauti lanumeamata. E faʻavae i la latou sailiga, e mafai ona sili atu lau suʻesuʻeina pe faʻapefea ona maualalo le maualuga o le suka.

Blueberry ma Sage Tea

Laʻau o le togalaau e faʻavae i luga o le laʻau mago mago e fesoasoani foi i le pulea o le maʻisuka, o se tusiga na lafo i luga o lipoti i BattleDiabetes.com. O lenei tusiga o loʻo taʻu mai ai o le laumei e faʻaaogaina ai le suka i lalo o se mea e taʻua o le kulluquine. E le gata i lea, e foliga mai e iai ni mea faʻamalolo pe a oʻo mai i le neuropathy o le maʻisuka, lea e aʻafia ai le faʻaaliga o tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2.

Sage tea, i le isi itu, faʻamalosia le inisalini i le maʻisuka, o loʻo fai mai ai le tusiga lava e tasi. E le gata i lea, o lenei vai inu ua sili ona aoga i le puleaina o suka i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2. O isi mea aoga o le lauti tea o lona mafai lea ona faʻaleleia le galuega o le ate. O le maʻisuka ma isi tagata o loʻo mafatia mai le le lelei o galuega a lenei tino, e feagai pea ma faʻafitauli faʻavaivaia, vaivai ma le ulu.

Laau mumu e fesoasoani i le suavai laititi

O le isi vaiinu e aafia ai le toto suka o le lauti mūmū poo le puer tea, e afua mai le itumalo saute Saina o Puer Yunnan. Puerh e faia mai laʻau felafolaʻau ma tila o le lauti lauti.

E aoga tele o se vailaau e maualalo ai le suka toto, faʻapea foi ma se auala e puipuia ai le maʻisuka. O loʻo faʻamatalaina lenei mea i se tusiga na lolomiina ia Me 2009 i Saina i aso uma.

O le tusiga o loʻo talanoa e uiga i taunuuga o se faʻataʻitaʻiga ua silia ma le lua tausaga na faia e saienitisi mai le Iunivesite o Jilin i Changchun ma le Scientific and Technical University of Saina. Sa togafitia e le au saienitisi ni rato o le falesa o loo mafatia i le tele o meaʻai ma le lanu mumu. I le taimi lava lea e tasi, o se vaega o le kulupu o laumei na maua muamua le faʻamatalaga na maua rosiglitazone, o vailaau faʻasaina e maualalo ai le suka toto.

I le lua vaiaso mulimuli ane, i le kosi na togafitia i le puerh, o le toto toto na paʻu i lalo e 42%. I le taimi lava e tasi, i le vaega o loʻo pulea le mauaina o fualaau faasaina, o lenei faailoga e 36.5%.

Tuua Lau Faamatalaga