O le a le faʻasalaga mo le maʻisuka: aisea e aliali mai ai ma o le a le umi e i ai?

E Mafai Ona Maua le Totoga o le Maʻisuka? E mafai pe a uma le amataga o togafitiga ma le inisalini o le manaʻomia mo lea mea o le a faʻaitiitia pe faʻaitiitia atoa? O lona uiga ua maeʻa le maʻisuka?

E masani lava, a maeʻa ona faʻasaʻo mai le falemaʻi ma le amataga o togafitiga o le inisalini, e matauina e se tagata e tusa lava pe leai se faʻaofiina o le inisalini, o le maualuga o le kulukose o le toto e tumau lava le masani. Faʻatasi foʻi ma le faʻaofiina o atumaga fautuaina e le fomaʻi, o le hypoglycemia e masani lava ona tupu - o le maualuga o le kulukose toto. O le a la le mea e fai? Taofi le tuiina o le inisalini? Ua faia e fomaʻi se mea sese i le siama ma e leai se maʻisuka? Pe o se mea masani, ma e tatau ona tatou faʻaauau pea ona faʻatino ia vailaʻau na faatonuina e le fomai? Ae faapefea le hypoglycemia? O le tulaga e le sili ona manaia ... Sei o tatou taumafai e malamalama i mea o loʻo tupu.

Afai e amata muamua e se tagata ia faailoga o le maʻisuka ituaiga 1-mamafa e faaitiitia vave, e fia inu le fiainu, o le a avea ma masani, o le malosi e avea ma mea itiiti ma itiiti ifo, i se tulaga le lelei o loo i ai se manogi o le acetone mai le gutu ma le nausea, o se ulu tumau pea ma isi - o se faatelevavega o le toto i le kulukose toto. Inisalini, lea e faʻaauau pea ona gaosia i sina vaega itiiti e le paʻu, ua le lava.

I le faaopoopo atu i le mea moni o le inisalini e itiiti ifo nai lo le mea e tatau ai, o le tino foi ua faʻaitiitia le maaleale i ai - o siama e le iloa ai le inisalini, e le tali atu i ai, o lona uiga e sili atu le manaomia o le hormone. O le mea lea, i le amataga lava o le faamai, o le tele o tui o le inisalini e manaomia e faaitiitia ai le maualuga o le kulukose. O le taimi lava e amata ai le togafitiga o le inisalini, ma toe foʻi mai le maualuga o le kulukose o le toto i le masani, e vave vave ona toe faʻaleleia le lagona o le insulin i totonu o le vaiaso pe lua. O le mea lea, o le fua o le insulin o loʻo faʻatonuina e tatau ona faʻaititia.

I le taimi o faʻamuamua muamua o le maʻisuka ituaiga 1, e tusa ma le 90% o peta beta e le toe galue - ua faʻamaʻiina e siama, o lona uiga, oa latou lava siama. Ae o isi o loʻo faʻaauau pea ona faʻasaʻo le inisalini. Afai e toe faʻaleleia le tino i le inisalini, o le inisalini e faʻamaonia e nei 10% beta sela e mafai ona lava e faʻatonutonu ai le maualuga ole kulukose o le toto. O le mea lea, o le aofaʻiga manaʻomia o le inisalini, lea e tatau ona faʻatinoina, faʻaitiitia faʻaitiitia. Ma o loʻo i ai se lagona ua oʻo mai le faʻamagalo - o se vaifofo mo le maʻisuka.

Ae, o le mea e leaga ai, e le saʻo lenei mea. Nai lo lea, o le faʻamagaloina e mafai ona taʻua o se vaega, le tumau. I se isi auala, o lenei vaitaimi e taua foi o le "honeymoon." I le taimi lea, e sili atu ona faigofie le puleaina o le gasegase o le faamaʻi, aua o lou lava inisalini e faʻataʻatitia e fuafua i le maualuga o le kulukose. Aisea ua tupu ai lenei mea? Aisea e le mafai ai ona tumau lenei faamagaloga? Lelei sili atu - tumu, aua le faʻaituau?

O le maʻisuka ituaiga 1 o se maʻi faʻamaʻi. I se faaupuga faigofie, o se tulaga lea e iloa ai e nisi vaega o le tino lona puipuiga mai fafo ma amata ona puipuia le tino mai ai. I lenei tulaga, e pei o "fafo", "leaga" o loo iloa ai peta beta o le pancreas, ua osofaia e auupega eseese ma maliliu ai. Seia oʻo mai i le taimi nei, e le iloa e le saienisi le auala e taofi ai nei auupega. O le mea lea, o na lava, o totoe pea ma faigaluega i le 10% o sēli e mate i le taimi. E faasolosolo lava, o le gaosiga oo tatou lava inisalini o loʻo faʻaitiitia ma faʻaitiitia, ma o le manaoga mo le inisalini, e faʻatinoina mai fafo, ua faʻateleina.

O le umi ole vavalo o totoe, o lona uiga, o le vaitaimi o le "honeymoon", atonu e eseese. O le tele o taimi, e tumau mai i le tolu i le ono masina. Ae o mea uma e taʻitasi. O se tasi o lenei vaitau e le mafai ona i ai, ao le tagata e ono oʻo i le 1.5-2 tausaga. E i ai i tamaiti le puupuu o le "honeymoon", aemaise lava pe afai latou te mamaʻi ao lei atoa le 5 tausaga pe na oʻo i le ketoacidosis i le amataga o le maʻi.

E talitonuina o le vave togafitiga o le inisalini na amata mai i le amataga o faailoga o le maʻisuka ma sili atu le lelei o le puleaina o le kulukose o le toto i le amataga o le maʻi, o le umi e mafai ai ona tumau le vaitaimi Moli. O togafitiga ogaoga ua mafai ai ona "toe faʻaleleia" isi pulou peta, faʻateleina avanoa o la latou galuega umi.

O le a le mea e fai i le taimi o le moli?

  • I le avea ai o se tulafono, e manaʻomia le faʻasaʻoina o togafitiga insulin. Ole fua ole aso ole inisalini ole a mafai ona faʻaititia i le 0.2 U / kg, atonu ole laʻititi. E masani lava e itiiti ifo i le 0.5 U / kg le mamafa o le tino.
  • Ole fua o le insalini basal atonu e matua laitiiti lava, pe atonu e le talafeagai. Ae o le Bolus insulin (mo meaai), ona ono avea lea o oe ma se fua laʻititi aʻo leʻi 'ai. E taua le manatua o lenei mea e le tumau.
  • E taua le faʻaauau pea ona mataʻituina le maualuga o le kulukose o le toto ma se glucometer, talu ai ona pau lea o le ala e iloa ai pe manaʻomia le insulin i meaʻai, tusa pe maualuga le kulukose o le toto i le po ma sina togi o le inisalini, ma pe a tatau ai ona amata ona faʻatuputeleina lona aofaʻi.
  • Afai e te atiaʻe le hypoglycemia aoe faaaogaina ni nai tui ole inisalini, e aoga mo sina taimi taofiofia le pulea o fualaau faasaina ma faaauau pea le mataituina o le kulūkose.

E taua tele le faʻaauau pea ona mataʻituina lou kulukose toto! E le mafai ona fuafua tonu pe o le a le umi o le a tumau ai le "honeymoon". Ae o le pulea lelei o le maʻisuka, e mafai ona faaumiumi ma maua ai sina taimi malolo pe a maeʻa le afaina o le maʻi.

Afai i le taimi o le "honeymoon" e maʻi ai se tagata ma se ituaiga o faʻamaʻi pipisi, faʻafitauli ogaoga pe faʻapupulaina se isi tulaga ogaoga poʻo se faʻalavelave, e tatau ona faʻapupula le tui ole inisalini. O suauu na totoe o le a le mafai ona gafatia, aua i taimi o faigata, o le faʻamalolo o cortisol ma adrenaline, hormones e faʻaleleia ai le kulukose o le toto, e faʻateleina ai le malosi. Faailoga o le tauvaga (sili atu, faigata o le kosi) o le maʻisuka malosi e mafai ona toe maua: o le fiainu, paʻu o le mamafa, faʻaoga faifaipea ma, o se taunuuga o le le lava o le inisalini, mafai ona tupu le ketoacidosis. O le mea lea, o le toto o le kulukose ma le faʻamaʻologa tatau ole tui ole inisalini i lenei vaitau e taua tele!

Masalo ua uma uma le maʻisuka tutusa?

E pei lava o le a tatou mananao i ai, ae atoa le faamagaloga i le maʻisuka ituaiga 1 i le taimi nei le mafai ona ausia. O le faʻamagaloga uma o lona uiga o le inisalini e le toe manaʻomia. Ma o le a le i ai i le lumanaʻi. Ae o se vailaau e mafai ai i se taimi vave ona taofi le atinaʻeina o le faʻamaʻi poʻo le mafai ona toe faʻafouina peta beta o le pancreas e leʻi maua. E tatau ona tatou taumafai e "faʻagasolo" le vaitau o lenei "fiafia" i le umi e mafai ai. Ma, ioe, faaauau pea ona talitonu i le mea sili!

O se meli mo le maʻisuka ituaiga 1?

Aisea ua na o le maʻisuka ituaiga o le maʻisuka ituaiga 1? I le maʻisuka ituaiga 1, o le hyperglycemia e tupu ona o se faaletonu o le insulin i totonu o le tino, lea e tupu ona o le faʻaumatia (faʻaumatia) o sela o le pancreatic e ala ile autoimmune poʻo isi gaioiga.

Ae o le a le umi e mafai ai ona alu lenei mea? I le aluga o taimi, o le a amata ona leiloloa ia elemene peta, o le inisalini o le a faʻapipiʻiina ma itiiti ifo. O se taunuuga, ituaiga 1 maʻisuka.

I se tasi, o le gaioiga o le autoimmune e matua faʻamalosi lava, o le mafuaʻaga lea e mafai ona tupu ai le maʻisuka i nai aso talu ona amata. O se tasi e faasolosolo malie, ma, e tusa ai, o le maʻisuka o le a tupu mulimuli ane. Ae o lenei mea e le suia ai le natura. Ole taimi mulimuli ane, o le a tupu le leai o le insulin.

O le le atoatoa o le inisalini e mafua ai le afaina o le osofaʻi o le kulukose ulufale. E faasolosolo lava, e faʻapupulaina i le toto ma amata ai ona 'aʻai uma le tino. Faatasi ai ma le maualuga o le maualuga o le glycemia i totonu o le tino o le tagata, ua faʻaaogaina ai le faʻaaogaina o taui - - "afi eletise afi". O le maualuga o le suka e malosi tele e alu ese mai le ea, urine ma le afu.

E leai se filifiliga a le tino ae na o le fesuiaiga i mea faasao o le gaʻo totonu ma le gaʻo. O lo latou mu e taʻitaʻi atu ai i le fausia o se aofaiga tele o acetone ma tino ketone, lea e matua afaina i le tino, ma, muamua lava, i le mafaufau.

O le tagata maʻi e atiaʻe faʻamaoniga o le ketoacidosis. O le faʻapitoa o le faʻapipiʻi o tino o le ketone i le toto e faʻatagaina ai i latou e soli le puipui o le toto-faiʻai (talipupuni o le faiʻai) ma ulu i le faiʻai. O le iʻuga, e tupu ai se coma ketoacidotic

Inisalini togafitiga - o le tagata solitulafono o le moli

Pe a faatonuina e fomaʻi le togafitiga o le inisalini i le tagata maʻi, o lona uiga, o le puleaina o le inisalini mai fafo, o le totoe 20% o siaki ua matua malepelepe e le mafai ai ona latou faatinoina a latou galuega (synthesize insulin). O le mea lea, i le masina muamua (o nisi taimi e sili atu), o le faʻamalosia o le inisalini e faʻamaonia saʻo lava ia ma fesoasoani e faʻaititia le suka i le tulaga manaomia.

A maeʻa le masina poʻo le lua o totoe o le pancreatiti, toe amata ona latou faia la latou misiona, ae le o le gauai atu i le mea moni o le fesoasoani na auina atu ia i latou mo se fesoasoani (inisalini mai fafo) e faʻaauau pea ona galue malosi. O nei mea uma e taʻitaʻia ai le mea moni o le maualuga o le sukū ua faʻaititia tele ma e tatau ona faʻaitiitia le fualaau o le insulin.

O le mea moni o le tele o lou manaʻo e faʻaitiitia le fualaau o le inisalini e faʻalagolago lava i le pasene o isi peta beta o tamaʻi motu o Langerhans. O nisi o tagata gasegase e mafai lava ona faʻaaogaina le fualaau faasaina (lea e seasea lava), ma o nisi atonu latou te le lagonaina foi le moa.

Peitai, e ui lava i le i ai o se taimi lelei i le olaga o ituaiga uma o le maʻisuka ituaiga maʻi, e le tatau i se tasi ona galo e oʻo lava i lenei vaitau e le faʻavaivai le faagasologa o le autoimmune. Ma o le mea lea, a mavae sina taimi, o le a faʻaumatia ia fagu peta o totoe, ona avea ai lea ma le taua o le togafitiga o le inisalini, taua mo se tagata.

O le mea e lelei ai, i le taimi nei i le maketi tau falemaʻi, o loʻo i ai le tele o filifiliga o sauniuniga o lenei hormone. Na o ni nai tausaga talu ai, e na o le miti lava e tasi e uiga i ai, o le tele o tagata gasegase e maliliu mai le le atoatoa o le insulin.

O le umi o le faʻasalaga mo le maʻisuka e mafai ona sili atu pe itiiti ifo ile masina. O lona umi e faalagolago i le fua o le faagasologa o le autoimmune, i luga o le natura o meaʻai a le tagata maʻi ma luga o le pasene o isi peta beta.

E faʻapefea ona faʻalautele le maʻisaga o le maʻisuka?

Ina ia faʻalautele le vaitau o le faamagaloga o le faʻamaʻi, i le mea muamua, e taua le taumafai e faʻagesegese le faagasologa o le osofaʻiga a le tagata. E faʻapefea ona faia lenei mea? O lenei laasaga e lagolagoina e fofo masani o faʻamaʻi. O le mea lea, o le toe faʻaleleia o le foʻio le faʻamaʻi o le galuega autu. O faʻamaʻi pipisi viral e mafai foʻi ona faapuupuuina le umi ole taimi o le meli, ia mautinoa ia aloese mai ia i latou. Ae paga lea, o le taofi o le faagasologa atoa e leʻi mafai. O nei faiga o le a fesoasoani e le gata ina faʻavaveina ai le faagasologa o le faʻaumatiaga o le tino.

O le natura o meaʻai a le tagata e mafai ona aʻafia ai le umi o le faʻamagaloga o le maʻisuka. Aloese mai le maualuga o luga i le kulukose. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona aloese mai le faʻaaogaina o meaʻai gaʻolaʻo māmā faigofie, 'ai le meaʻai faʻasolosolo, ma ia faia saʻo saʻoga.

E taua foi le aua nei faatuai le amataga o le togafitiga o le insulin. O le tele o tagata gasegase e fefefe e sui i le insulin e aunoa ma le iloa o fesili taua e pei o le tuiina o le inisalini, pe faapefea ona fuaina le fualaau, pe faapefea ona teuina, ma isi mea faapena. ) peta beta.

O le mea aupito sili ona sese i le taimi o le taimi o le mafanafana o le maʻisuka

O le tele o tagata gasegase, i le mauaina o se faʻaleleia atili o le maʻisuka, talitonu e mafai ona taofia atoa le togafitiga o le inisalini. I le 2-3% o mataupu, e mafai ona e faia lenei mea (mo sina taimi le tumau), i isi tulaga, o lenei amio o se mea sese, lea e le muta i se mea lelei. I le avea ai o se tulafono, o lenei mea e oʻo atu i le amataga o le falemaʻi ma e oʻo lava i le atinaʻe o le maʻisuka malosi, e taʻua o le suka suka.

I le taimi o le taimi o le faʻasalaga, e mafai ona faʻafeiloaʻi le tagata gasegase i le faʻavae o togafitiga, o lona uiga, pe a lava le tuiina o le inisalini e faʻamautinoa ai lona faʻamalosi i aso faisoo. O le insulin mo meaai i se tulaga talitutusa e mafai ona faalēaogāina. Ae e taua le feutagai ma lau fomaʻi aʻo leʻi suia se mea i lau togafitiga.

O le a le mea e tupu pe a amata ona tui e fomaʻi le inisalini mai fafo

Uo, matou te matua laki le matou ola i le seneturi 21. O le le atoatoa o le insulin e mafai nei ona faia i fafo. E faigata ona mafaufau i aso oo tatou tinamatua ma tinamatutua e le mafai ona latou moemiti i se vavega faapena. O tamaiti uma ma tamaiti matutua, faʻapea foi ma nisi o tagata matutua e mautinoa lava na maliliu.

O le mea lea, o le puleaina o inisalini mo le totoe 20% o sulu e pei o se manava o le ea fou. "Na iu lava ina latou auina atu ni fitafita!" O tagata na sao mai na taufaamatau ma le fiafia. O le taimi nei e mafai ona malolo ia sela, "tagata faigaluega mai fafo" o le a latou faia le galuega mo i latou. Pe a mavae sina taimi (e masani lava 4-6 vaiaso), o toega na totoe, ua malolo ma maua le malosi, ua ave mo le mafuaʻaga na latou fananau mai ai - ia tuufaatasia le inisalini.

Faatasi ai ma le inisalini, o le gaogao sili ona amata amata ona sili atu le lelei. O le mafuaʻaga lea ua le toe manaʻomia ai "tagata asiasi mai" ma o le manaʻomia mo latou ua amata ona laiti. O le a le itiiti ifo o le manaʻomia o le inisalini e faʻalagolago i le numera o totoe ole tino o le tino.

O le mafuaʻaga lena na mafua ai le faʻailogaina o le togafitia o le maʻisuka, e ui lava o vailaau faʻapitoa e taʻua o le "Honeymoon" o le maʻisuka. I se isi faaupuga, o le maʻisuka ua maeʻa sina mea itiiti, o le inisalini e faʻaitiitia i le tele o taimi, ona o le tagata e masani ona oʻo i le hypoglycemia ona o le tele o le inisalini. O le mea lea, ua faʻaititia le fuainumera ina ia le tupu ai nei hypoglycemia. I nisi tagata, o le inisalini e toetoe lava a vavaeʻese uma, ona o le totoe o sela e mafai ona lava le insulin. Ma o nisi atonu latou te le lagonaina foi lenei "moli".

Ae leai se mea e taʻua ai le moa o le meli. E maeʻa uma i le taimi, ma le meli. Aua nei galo e uiga i le faiga o le autoimmu, lea e le moe, ae o le filemu ma le faifai pea faia lana galuega eleelea. Faʻagasolo lava na sela na sao mai le oti. O le iʻuga, o le inisalini e toe faʻaleagaina, ma ua amata ona toe ola le suka.

O le a le umi o le Honeymoon mo le maʻisuka ma pe faapefea ona faaumiumi

O le umi o le faʻamagaloga o le maʻisuka o le tagata lava ia ma e ese le tupe maua mo tagata uma, ae o le mea moni o tagata uma e ui atu i ai i se isi itu o se mea moni. E faʻalagolago lava i:

  1. autoimmune faagasologa saoasaoa
  2. le numera o leʻo totoe
  3. natura o meaai paleni

E pei ona uma ona ou fai atu, o nisi e mafai ona faia sina inumaga o le inisalini mo sina taimi, ma o nisi o le ai ai sina faaitiitiga itiiti i inisalini. Sa ou faitau e seasea lava pe a mafai ona toe faʻamagaloina i le tele o tausaga. O la matou "meli" sa tumau naʻo le 2 masina, o le faʻaititia o fualaau, ae leʻi oʻo i le faʻamavaega atoa. Na matou tosoina uma pupuʻu pupuu ma umi.

Maʻimau pe ana e le uma pe tumau i le umi e mafai ai! E faʻapefea ona tatou saofagā i lenei mea?

Muamua, e tatau ona faia le toe faaleleia o fofo masani o faʻamaʻi e lagolagoina ai le gaioiga o le autoimmune, e pei o le okesene e lagolagoina le faʻamafanafana. O faʻamaʻi viral viral, lea e aʻafia ai foi, e tatau foi ona alofia. O le mea lea, tatou te le faʻavavevaveina le faagasologa a le tagata lava ia, ae tatou te le taofi, o le mea e leaga ai.

I le taimi nei, o vailaʻau e lei faʻaaogāina fualaau faʻamaina e toe faʻafoʻi ai le leiloloa o siaki i le maketi taulima, e ui lava o loʻo i ai nei ma o loʻo feagai ma a latou suʻega. O nei fualaau e tatau ona faaosofia ai le tuputupu ae o sela fland ina ia mafai ai ona maua le gaioiga o le masimune, aua o le galue i ai, e pei ona i ai, e sili atu ona faigata. O le mea lea, o lenei mea e faʻalagolago ia i tatou i se auala le saʻo. O lona uiga, o le muamua togafitiga o le inisalini amata, o le tele o sene o le a tumau pea ona aoga.

O le parakalafa lona tolu e faʻalagolago atoa lava i le tagata poʻo le aiga e tausia le tamaititi maʻi. Afai e te manaʻo e faʻalautele le umi o le faamagaloga, ona tatau lea ona aloese mai le maualuga o le toto i le suka. Talu ai ona o le suka o le suka e mafua ona o le faʻaaogaina o meaai ma le maualuga o le faasino igoa, e le aofia ai mai le taumafataga, e sili atu pe itiiti foi le sugarsu e mafai ona ausia.

O nisi o loo taumafai e faalautele atu le faamagaloga e ala i le faia o totogi o ituaiga laau. Ae e le mafai ona ou fautuaina oe i se mea, aua ou te le malamalama i togafitiga o fualaau, ma e leai ni au uo lelei o togafitiga. Talu ai ona o loʻu atalii na i ai pea le faʻafefe, ou te le fesili moni lava i lenei fesili, ina ia aua neʻi faʻafefeteina le tulaga ma ni mea faʻafefe. I le faaiuga, sa ou filifilia le leaga o mea leaga.

O le a le mea pito sili ona sese na faia e tagata fou fou

O le sese sili ona mataʻutia ma le leaga o nisi tagata amataina, o le teena atoatoa o le inisalini i le lotolotoi o se faʻaitiitia o lona manaʻoga. I se tulaga e le masani ai, atonu e talafeagai, ae o le tele lava o tagata e manaʻomia le lagolago i le puleaina o le basal.

I se isi faaupuga, e le mafai ona e tuiina le inisalini i meaai, ae e mautinoa lava e tatau ona e le itiiti ifo ma sina togi o le insalini basal. E mafai ona faia lenei mea i le faʻaaogaina o lima i faʻavae o le 0.5 iunite. O loʻo ou sauniuni se tusiga pe faʻapefea ona faia lenei mea teu i faʻamatalagaina ia le misia.

O le faʻaosoosoina o le faaosoosoina o le tuʻuina atu o le inisiua, ae o le faia o lea e te faapuupuu ai lau moli. E le gata i lea, o lau amio e mafai ona fesoasoani i le atinaʻeina o le maʻisuka labile - maʻi suka, lea e matua faigata lava ona pulea, lea e le atoatoa le tali atu i le inisalini.

O nisi taimi o le teenaina o le inisalini o le mulimulitai i fautuaga a le tele o tagata e faʻaaogaina lenei mea. Aua le faʻatau! O le ae mauaina pea le inisalini i le lumanaʻi, ae na o le a faapefea ona tafe lou maʻi suka? ... I le taimi nei, e leai se fofo mo le maʻisuka ituaiga 1.

O lena mea uma mo au. Ou te faʻamoemoe o le ae le faia le mea aupito sili ona taua, aʻoaʻo e ola filemu ma le maʻisuka, talia e pei ona i ai.

Manatua mo le maʻisuka

I le maʻisuka ituaiga 1, naʻo le tusa ma le luasefulu pasene o suauu pancreatic e maua ai le inisalini e masani ona galue i se maʻi.

A maeʻa ona faia se suʻesuʻega ma faʻasolo atu injections o le hormone, pe a mavae se taimi e faʻaitiitia le manaʻomia.

O le taimi o le faʻaleleia atili o le tulaga o le maʻisuka ua taʻua o le meli. I le taimi o le faamagaloga, o loʻo totoe lela o totoe o le okeni, talu ai ina ua maeʻa togafitiga ogaoga na faʻaitiitia le mamafa o le galuega. Latou te maua le aofaiga o le insulin. O le faʻatomuaga o le fua muamua e faʻaititia ai le suka i lalo ifo o le masani, ma o le tagata maʻi e atiaʻe le hypoglycemia.

I se tagata matua

I tagata matutua, e lua ituaiga o faʻamagaloga e iloga i le taimi o le maʻi:

  1. maeʻa. E foliga mai i le lua pasene o tagata gasegase. O tagata maʻi e le o toe manaʻomia le togafitiga o le inisalini,
  2. vaega. O le gasegase o le maʻisuka e manaʻomia pea, ae o le fua o le hormone e faʻaitiitia, pe a ma le 0.4 iunite o fualaau faasaina i le kilokalama o lona mamafa.

Toga i le tulaga o se maʻi o se tali lē tumau o le okeni ua aʻafia. O le vaivai vaivai e le mafai ona toe faʻafoʻisia atoatoa le inisalini, e toe amata ona osofaia e le siama ona sela ma poloka le gaosiga o le hormone.

O le tino vaivai o le tamaititi na te faʻamaonia le sili atu le leaga o le maʻi nai lo tagata matutua, ona o lona puipuiga puipuia e leʻo atoatoa ona faʻatumu.

O tamaititi o loʻo maʻi ao leʻi oʻo i le lima tausaga le matua e maualuga le lamatiaina o le atinaʻe o le ketoacidosis.

O le faʻagaloga i tamaiti e sili atu ona puupuu nai lo tagata matutua ma e toetoe lava a le mafai ona faia e aunoa ma le inisalini o le inisalini.

E tupu le maʻisuka ituaiga 2?

O le maʻi e tupu ona o le le lava o le inisalini, faatasi ai ma lenei ituaiga o faʻamaʻi e tatau ona tui.

I le taimi o le faamagaloga, toto maualuga toto toto, e sili atu le lagona o le maʻi, o le fua o le hormone ua faaitiitia. O le maʻisuka o le ituaiga lona lua e ese mai le muamua i le togafitiga o le inisalini e le o manaʻomia, ua lava lava le pipii atu i se meaʻai maualalo ma le fautuaga a se fomaʻi.

O le a le umi e alu ai?

O le faʻamagaloga e masani ona oʻo i le tasi i le ono masina. I nisi o gasegase, o le faʻaleleia atili o loʻo mataituina mo se tausaga pe sili atu.

O le vasega ole vaega o le faʻamalologa ma lona umi e faʻalagolago i tulaga nei:

  1. itupa o le tagata maʻi. O le vaitaimi o le faʻasao e sili atu ona umi i alii,
  2. faʻalavelave faʻapitoa i le ketoacidosis ma isi suiga faʻafefe. O le itiiti ifo o faʻafitauli na tulaʻi mai ma le faʻamaʻi, o le umi o le faʻamagaloina mo le maʻisuka,
  3. maualuga elekene. O le maualuga o le maualuga, o le umi o le vaitaimi o le faʻagaloga,
  4. uluaʻi suʻesuʻega ma togafitiga faʻapitoa. Inisalini togafitiga, faʻamaonia i le amataga o le faʻamaʻi, e mafai ona faʻaumi le faʻamagaloga.

Faʻafefea ona faʻalautele le umi o le vaitaimi o le faʻagaloga?

E mafai ona e faʻalauteleina le meli e tusa ai ma fautuaga faafomaʻi:

  • pulea o le lelei o le tagata,
  • faamalosia o puipuiga
  • aloese mai le malulu ma le vevela o faamaʻi masani,
  • togafitiga taimi i le ituaiga injections inulin,
  • tausisia o mea taumafa paleni ma le aofia ai o vailaʻau faʻamalolilo māmā ile meaʻai ma le le aofia ai meaʻai e faʻatele ai le suka suka.

O maʻi suka e tatau ona 'aina sina mea taumafa i le aso atoa. Le aofai o taumafataga - 5-6 taimi. A oʻo i le taumafa, o le avega i luga o le tino mamaʻi e faʻaititia atili. E fautuaina e mulimuli i se meaʻai protein. O le le usitaia o nei fua faatatau o le a fesoasoani e mautinoa ai e le mafai e sene ola maloloina ona maua mai le aofaʻi saʻo ole inisalini.

Metotia o isi vailaʻau, lea e folafola atu e faʻamalolo maʻi i se taimi pupuu, e le aoga. E toetoe lava a le mafai ona faʻaumatia uma le faʻamaʻi.

Afai ei ai se taimi mo le faʻamagaloina mo le maʻisuka, e tatau ona e faʻaaogaina le taimi lenei ao faagasolo le maʻi ina ia faʻaitiitia le numera o inisiua ma avatu ai i le tino le avanoa e tau ai oe lava ia. O le togafitiga muamua na amata, o le umi o le vaitaimi o le faʻamalologa o le a.

O a ni mea sese e tatau ona alofia?

O nisi e talitonu e leai se gasegase, ma o le suʻesuʻega o se fomaʻi maʻi.

O le a muta le meli, ma i le taimi lava e tasi, o le a maʻi le tagata maʻi, e oʻo i le atinaʻeina o se maʻi suka, o ona taunuuga e mafai ona faanoanoa.

E i ai ituaiga o le faʻamaʻi pe a, nai lo le inisalini o inisalini, o le maʻi e manaʻomia le faʻaofiina o vailaau o le sulfonamide. O le maʻisuka e mafai ona mafua mai i fesuiaiga o gaʻo i le peta-cell receptors.

Ina ia faʻamaonia le siama, e manaʻomia ni suʻesuʻega faʻapitoa, e tusa ai ma taunuʻuga ua filifili le fomaʻi e suitulaga i togafitiga o hormonal ma isi vailaʻau.

Vitio faʻatalanoa

Faʻavae e faʻamatalaina ai le meli mo le maʻisuka ituaiga 1:

Faʻatasi ai ma se faʻamaʻi taimi, e mafai ona maua e le maʻisuka se faʻaleleia atili i le tulaga masani ma le ata o le maʻi. O lenei vaitau ua taua o le "honeymoon". I lenei tulaga, o le maualuga o le kulukose o le toto e masani lava, o le inisalini e mafai ona faʻaitiitia. Ole umi o le faamagaloga e faalagolago i tausaga, matua ma tulaga ole maʻi.

E tumau mai le tasi masina i le tausaga. E foliga mai i le tagata gasegase ua toe malosi atoatoa. Afai ua uma ona taofia le togafitiga o le hormone, o le a faasolosolo vave le maʻi. O le mea lea, e naʻo le fomaʻi e faʻaitiitia ai le tui, ma isi ana fautuaga uma e uiga i meaʻai ma le mataʻituina lelei o le soifua maloloina e tatau ona matauina.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Aoao atili. E le o se fualaau faasaina. ->

Tuua Lau Faamatalaga