O analog sili ona lelei o amaryl

Talu ai ona o le tau maualuga o Amaril, e masani ona faʻaaogaina analogues e faʻafaigofieina ai le kulukose toto i le maʻisuka ma le ituaiga o faʻamaʻi pipisi-insulin. O lenei fualaau faasaina e lelei mo le faatumauina o le glycemia ma se meaai faapitoa ma taaloga.

Ae peitai, e le mafai e tagata uma ona gafatia lenei sui o le hypoglycemic. O le mea lea, i totonu o lenei tusiga, o le a faʻaalia le faʻataʻitaʻiga faʻamalositino a Amaril ma o ana autu masani e maua i Rusia o le a faaigoaina.

Faʻaaogaina o vailaau faasaina

Amaryl o se vailaau oona oona e fesoasoani i le maualalo o le suka toto e ala i le faaosofiaina o le faʻamalolo ma le faʻafouina o le inisalini faʻasoasoaina e ni vaʻa patino beta o loʻo i totonu o le pacreatic tissue.

O le auala autu mo le faʻaleleia o faiga faʻavae, o le faʻateleina lea e Amalalu le tali mai o peta beta i le faateleina o le glucose concentration i totonu o le toto o le tagata.

I nai tootoo, o lenei vailaʻau e fesoasoani i se siitaga laʻititi i le tuʻuina atu o le inisalini. Amaryl o loʻo i ai le gafatia e faʻalauteleina ai le lagona o le tui o le insulin e faʻalagolago i le tui ile insulin.

I le avea ai ma se sulfonylurea, na mafai ai e Amaril ona faʻaosofia le gaioiga o le gaosiga o le inisalini. Ua faamaonia lenei mea i le mea moni e faapea, o le kulupu malosi o le faʻamalosia o fualaau faʻasaina ma ATP o laina peta. Amaryl e fusifusia faʻamalosi i luga o le paʻu o le cell filifili. O lenei meatotino o le fualaau faasaina e mafai ai ona faateleina le lagona o le tino o sela i le inisalini.

O le glucose e sili atu ona aʻafia e afaina i sulu o maso muscle o le tino.

E le gata i lea, o le faʻaaogaina o fualaau faasaina e taofia ai le tatalaina o le kulukose e sela o le ate. O lenei gaioiga e mafua ona o le faateleina o mea o loʻo i totonu o le fructose-2,6-biophosphate, lea e fesoasoani i le faʻasaina o le gluconeogenesis.

Faʻatoagaina o le faʻamalosia o le inisalini e mafua mai i le mea moni e faapea, o le mea malosi o le vailaʻau e faʻaleleia ai le aʻafia o ionsilala i totonu o siama beta, ma o le sili atu o le potassium i totonu o le suauʻu e mafua ai le faateleina o le gaosiga o le hormone.

A faʻaaogaina togafitiga faʻatasi faʻatasi ma le metformin, o loʻo i ai i tagata gasegase se faʻaleleia atili o le puleaina o le suka i le tino.

Faʻatinoina togafitiga faʻapitoa faʻatasi ma inisalini injections. O lenei metotia faʻaaogaina e faʻaaogaina i tulaga e le ausia ai le maualuga o le puleaina o le tino i le taimi e ave ai se fualaau. Pe a taitaia lenei ituaiga o togafitiga fualaau mo le maʻisuka, e manaomia le toe fetuunaiga o le insulin.

O le tele o le inisalini e faʻaaoga i lenei ituaiga togafitiga e faʻaitiitia le faʻaititia.

Pharmacokinetics o fualaau faasaina

Faatasi ai ma se fualaau e tasi o le fualaau faasaina i aso taitasi o le 4 mg, o lona maualuga maualuga e matauina pe a mavae le 2.5 itula ma e oo atu i le 309 ng / ml. O le bioavailability of drug is 100%. O le taumafaina e leai se aafiaga faapitoa i le faagasologa o le absorption, sei vagana ai sina paʻu itiiti i le saoasaoa o le faagasologa.

O le gaioiga malosi o le fualaau faasaina ua faamatalaina i le gafatia e ulu i le tuufaatasiga o le susu susu ma ui atu i le pa puipui. Lea e faʻamapulaʻa ai le faʻaaogaina o fualaau faasaina i le taimi o le maitaga ma le susu.

O le metabolism o le mea galue malosi o loʻo faia i totonu ole vaʻa o le ate. O le isoenzyme autu o loʻo aʻafia i le metabolism o le CYP2C9.I le faagasologa o le metabolism o le vaega autu o loʻo galue malosi, e lua ni metabolites ua faia, lea e mulimuli mai i le feces and urine.

O le faʻaaogaina o fualaau faasaina e faia i fatugaʻo i se voluma o le 58% ma e tusa ma le 35% faʻatasi ma le fesoasoani a le inumaga. O le gaioiga malosi o le fualaau faasaina i le urini e le o iloa e le suia.

E tusa ai ma taunuʻuga o suʻesuʻega, na maua ai e le faʻalagolago le pharmacokinetics i le tagata gasegase ma ona tausaga.

Afai o le tagata maʻi ua faʻavaivaia le gaioiga o gaioiga ma mea e le fiafia ai, o le tagata maʻi ua maualuga le faʻamaonia o le glimepiride ma o le faʻaitiitia o lona avega mamafa i le toto toto, lea e mafua mai i le faʻavaveina o le faʻamaloloina o le vailaʻau e mafua mai i le tuʻuina atu o le faʻamalosia o le vailaau oona i proteins

Tulaga lautele o le fualaau faasaina

Amaryl o loʻo taʻua o le tolu tausaga o le sulfonylurea derivative. O atunuu e gaosia le fualaau faasaina o Siamani ma Italia. O le fualaau faasaina ua faia i le laupepa i le 1, 2, 3 po o le 4 mg. 1 laupepa o Amarilini o loʻo aofia ai le vaega autū - glimepiride ma isi mea faʻapitoa.

O aʻafiaga o le glimepiride e masani ona faʻamoemoe i le faʻaitiitia o le kulukose o le toto e ala i le faaosofiaina o le gaosiga o le inisalini e pulou peta. E le gata i lea, o le gaioiga malosi o loʻo i ai se aafiaga o le insulinomimetic ma faʻalauteleina ai le lagona o le masini responsors i le suka-lowering hormone.

Pe a fai mai le tagata maʻi ile Amaryl, o le maualuga maualuga o le glimepiride e ausia pe a uma le 2.5 itula. E mafai ona ave le vailaau e tusa lava po o le a le taimi e 'ai ai meaai. Ae ui i lea, o le taumafa i se mea itiiti e afaina ai le gaioiga o le glimepiride. O le mea autu, o lenei vaega e alu ese mai le tino e ala i le manava ma gaʻo.

O le tagata togafiti togafitiga o loʻo faʻamatalaina ia pepa Amaril i se tagata maʻi ei ai le maʻisuka ituaiga 2 e pei o le monotherapy poʻo pe a faʻapipiʻi faʻatasi ma vailaʻau oona.

Ae ui i lea, o le tagofia o vailaau e le faʻasaina ai le faʻaauau pea ona tausisi i meaʻai lelei, lea e le aofia ai gaʻo ma gaʻo kulū faigofie, ma se olaga ola malosi.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina

E le mafai ona e faʻatau se vailaʻau e aunoa ma se fomaʻi. Aʻo leʻi faʻaaogaina vailaʻau, e tatau ona e asiasi i se fomaʻi ma fesili atu ia te ia uma au fesili. O ia lea e mafai ona fuafua le vailaʻau o le vailaʻau faʻasaina ma faʻamaonia se togafitiga faʻaleleia e faʻavae i luga o le kulukose o le tagata maʻi.

O fuamoa Amaryl e faʻaalia i le tautala, e aunoa ma le mumu, ma mulumulu i se vai na lava. Afai e galo le tagata maʻi e inu le vailaʻau, o le masalosalo e faasaina le fualaau. I taimi o togafitiga, e tatau ona siakiina e le aunoa le maualuga o le suka, faapea foi ma le maualuga o le hemoglobin glycosylated.

I le amataga, o le maʻi e naʻo le tasi le 1 le aso i le aso. E faasolosolo lava, i vaitau o le tasi i le lua vaiaso, o le fua o le vailaau faasaina e mafai ona faateleina i le 1 mg. Mo se faʻataʻitaʻiga, 1 mg, ona 2 mg, 3 mg, ma e oʻo atu i le 8 mg i le aso.

O le maʻisuka o loʻo i ai se faʻatonuga lelei e ave i ai aso uma e oo i le 4 mg.

E masani lava, o le fualaau oona e ave muamua muamua i se taeao o le taeao, pe, pe a fai e faasee le faaaogaina o fualaau aina, aʻo leʻi faia le taumafataga autu. I lenei tulaga, e tatau i le tagata tomai faapitoa ona amanaia le ituaiga olaga o le maʻisuka, le taimi o le taumafataga ma lana gaioiga faaletino. E mafai ona manaʻomia se fetuunaʻiga o vailaau faʻasolo pe a:

  1. paʻu mamafa
  2. fesuiaiga masani masani (meaʻai, popolega, taimi o taumafataga),
  3. isi mea.

E taua tele le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ma amata i le fua faʻatatau (1 mg) o Amaril pe a manaʻomia e le maʻi:

  • sui o le isi fualaau o le suka e maualalo ai le suka ma Amaril,
  • o se tuufaatasiga o le glimepiride ma le metformin,
  • o le tuufaatasiga o le glimepiride ma le inisalini.

E le fautuaina le suʻeina o vailaau mo tagata mamaʻi e leai se afaina, faʻapea foʻi ma le gaʻo male / poʻo le ate.

Contraindications ma aʻafiaga le lelei

Amaril glimepiride o loʻo i totonu o vailaʻau, faʻapea foʻi ma isi vaega, e le o iai pea se aafiaga lelei i le tino o le maʻisuka.

E faʻapea foi ma isi auala, o le vailaau faʻasaina e aofia ai faʻamaʻi.

E faasaina mo tagata gasegase e ave fualaau i tulaga nei:

  • ituaiga o le maʻisuka-faʻalagolago i le inisalini,
  • le vaitau o le faʻataʻitaʻiga ma le susu,
  • o le ketoacidosis o le maʻisuka (faʻaleagaina le metabolism carbohydrate), o le tulaga o le muaʻi maʻi o le diabetic ma le coma,
  • gasegase ei lalo ifo o le 18 tausaga,
  • galactose inesite, lactase le atoatoa,
  • o le atinaʻeina o le glucose-galactose malabsorption,
  • soliga o le ate ma fatugaʻo, aemaise lava o tagata gasegase e maua i le toto,
  • tasi le le faapalepale i mea o le vailaʻau faasaina, sulfonylurea, sulfonamide agents.

O faatonuga ua faapipiiina e faapea i vaiaso muamua o le togafitiga, e tatau ona ave Amaryl ma le faaeteete ina ia aloese mai le atinae o se tulaga o le hypoglycemic. E le gata i lea, i le tulaga o le faʻamaʻiina o meaʻai ma fualaau mai i le digestive tract, glucose-6-phosphate dehydrogenase deficiency, maʻi faʻalavelave faʻalavelave, ma i le i ai o se faʻafitauli o le atiaeina o se tulaga o le hypoglycemic, ua faʻaaogaina ma le faaeteete Amaril.

Faatasi ai ma le le talafeagai o le faaaogaina o papa (mo se faʻataʻitaʻiga, faʻailoga le ulufale), o aʻafiaga matuia e mafai ona atiaʻe:

  1. Tulaga o le tino, o faailoga ia o le ulu o le ulu ma le vevela, le gauai le mafaufau, osofaiga, fenumiai, moe, le mautonu, fefe, gaogao, ma le vaai mamao.
  2. Ole tulafono ole tulafono ole tulafono e fai ma tali i se faʻaitiitia vave o le kulukose, faʻaalia i le popole, palapitations, tachycardia, faʻalavelave o le fatu ma le foliga mai o le afu malulu.
  3. Faʻasologa o mea e maua ai le gasegase - televave, vomiting, flatulence, tiga o le manava, manava, gasegase o le hepatitis, faʻateleina o gaioiga o enzymes, fogone poʻo cholestasis.
  4. Faʻaleagaina o le hematopoietic system - leukopenia, thrombocytopenia, granulocytopenia ma isi faʻafitauli.
  5. Alu i le tino, faʻaalia i le paʻu o le paʻu, faʻavalavaina, urticaria, o nisi o taimi o le anaphylactic shock ma vasicitis.

O isi gaioiga e mafai - faʻasologa o ata ma hyponatremia.

Tau, iloiloga ma analogues

O le tau o le fualaau faasaina Amaryl e faʻatatau tonu lava i le ituaiga o lona faʻamalolo. Talu ai ona o le vailaʻau ua faʻaulufale mai, e tusa ai, o lona tau e maualuga tele. O le tau o paluga Amaryl o loʻo mulimuli mai.

  • 1 mg 30 fua - 370 rub.,
  • 2 mg 30 fua - 775 rubles.,
  • 3 mg 30 fua - 1098 tusi.,
  • 4 mg 30 fua - 1540 rub.,

Ae mo le manatu o le maʻisuka e uiga i le aoga o fualaau faasaina, e lelei. Faatasi ai ma le faaumiumi o le faʻaaogaina o fualaau faasaina, o kulūkose e toe foʻi i le masani. E ui o le lisi o loʻo i ai le tele o aʻafiaga e mafai, ae o le pasene o la latou mea e tupu tele. Ae ui i lea, e iai ni iloiloga le lelei o tagata gasegase o loʻo aʻafia i le tau maualuga o fualaau faasaina. O le toatele oi latou e tatau ona saili mo sui a Amaril.

O le mea moni, o lenei vailaʻau o loʻo i ai le tele o upu tutusa ma analogues na maua i le Rusia, mo se faʻataʻitaʻiga:

  1. Glimepiride o se vailaʻau o loʻo i ai le mea e tasi o loʻo galue malosi, faʻamaʻi ma aʻafiaga itu. O le eseesega ua na o mea faaopoopo lava. O le tau masani o fualaau faasaina (2 mg No. 30) e 189 rubles.
  2. O le diagninide o le fualaau o le suka, o lona tutusa e tutusa ma le fualaau faasaina mai NovoNorm. O le gaioiga malosi o loʻo faʻasalalau. Novonorm (Diagninide) e toetoe lava tutusa tutusa ma faʻamaʻiloga ma tali le lelei. Ina ia malamalama atili i le eseesega i le va o ana analogues e lua, e tatau ona faatusatusa le tau: o le tau o Diaglinide (1 mg Numera 30) o 209 rubles, ma NovoNorm (1 mg Numera 30) e 158 rubles.
  3. Glidiab o se fualaau Rusia, lea e tutusa foi ma le maʻisuka ua lauiloa o Diabeton.O le tau o Glidiab tablets (80 mg No. 60) o le 130 rubles, ma le tau o vailaʻau Diabeton (30 mg Numera 60) o 290 rubles.

Amaryl o se fualaau lelei e maua ai le suka, ae taugata. O le mea lea, e mafai ona suia i le taugofie, i totonu uma o le aiga (Diclinid, Glidiab), ma fualaau mai fafo (NovoNorm, Diabeton). O le tuufaatasiga e aofia ai le glimepiride, poʻo isi mea e fesoasoani i le faʻaitiitia o le kulukose. I le iloa e uiga i analogues, o le fomai ma le tagata gasegase o le a mafai ona filifili po o le fea o fualaau e sili atu ona lelei. O le vitio i lenei tusiga o loʻo faʻaauau pea le autu o Amaril mo le maʻisuka.

Amili - faatonuga mo le faʻaaogaina i le togafitiga o le maʻisuka, masini o gaioiga, faʻasalaga ma iloiloga

O le maʻisuka ituaiga 2 o se faʻamaʻi matautia lea e masani ona tupu i tagata e sili atu ma le toʻa 40 o ē e faigofie ona mamafa.

Faʻaitiitia le lagona o le gaʻo i le inisalini, faʻapea foʻi ma le faʻaogaina o le punaoa o le pancreatic, e taʻitaʻia ai le manaʻoga mo togafitiga faʻamaʻi ma le glimepiride.

O fualaau lelei o Amiliki, lea e mafai ona faʻaititia ai le kulūkose ma le maualalo o aʻafiaga o aʻafiaga.

O le vailaʻau e maua mai i le falemaʻi ma le vaega o vailaʻau faʻataʻitaʻi o vailaʻau o le hypoglycemic o le tolu tausaga o le sulfonylurea. Amaryl ei ai se mea umi umi.

O le tuufaatasiga, faatasi ai ma le aafiaga autu o le gaioioiga ma gaioiga laiti i luga o le cardiovascular system, na mafua ai le faaaoga lautele o fualaau faasaina e tetee ai i le maʻisuka ituaiga 2 ma le le atoatoa o metotherapy metformin.

O le vailaau faʻasaina ua tuʻuina atu i luga o le maketi i ituaiga eseese e fa o le faʻasaʻolotoina, ia ua fuafua mo le togafitiga o le maʻisuka, e faalagolago i uiga patino o le tagata maʻi:

  1. Amaril, 1 mg: pepa lanu piniki mumu o se foliga laugatasi, i itu uma e lua o loo i ai se mea e ono vaevaeina, o le mataitusi "h" ma le togitogiga "NMK".
  2. Amilini, 2 mg: fualaau lanu meamata o se pepa laugatasi, o itu uma e lua o loo i ai se mea e ono vaevaeina ai, o le mataitusi "h" ma le togitogiga "NMM".
  3. Amaril, 3 mg: papa lanu mumu lanu samasama o papatusi o se pepa laugatasi, i itu uma e lua o loo i ai se mea e ono vaevaeina, o le mataitusi "h" ma le togitogiga "NMN".
  4. Amalil, 4 mg: papa lanumoana lapopoa, mafolafola foliga, i itu uma o loʻo i ai le mea e ono vaeluaina ai, o le mataitusi "h" ma le togitogiga "NMO".
Gaioiga galueVaega a ausilali
Glimepiridelactose monohydrate, sodium carboxymethyl starch, povidone, microcrystalline cellulose, magnesium stearate, lanu mumu ma le uʻamea samasama, indigo carmine

O le fualaau faasaina e aʻafia i le vaega ole vailaʻau oona mai le vaega o le sulfonylurea. O le vaega malosi o Amaril e faʻapupulaina ai aʻafiaga o le inisalini mai suauu pancreatic.

O lenei gaioiga e mafua mai i le malosi o le fualaau faasaina e faateleina ai le lagona lelei o le pancreas i le glucose stimulation.

Faʻatasi ai ma le faʻamatalaga manino, o Amaril o loʻo aofia ai le gafatia o gaioiga faaopoopo-pancreatic ma faʻapupulaina ai le lagona o gaʻo i le inisalini. Glimepiride faʻagesegese le tuʻuina atu o le kulukose mai le ate.

O le maualuga maualuga o le toto i le toto pe a uma ona ave le 4 mg o le vailaʻau e oʻo ile 2.5 itula. O le bioavailability o le gaosiga galue o le 100%.

O le aveina o Amilali faatasi ma meaai e masani lava e le afaina ai le tikeri o le absorption ma le maualuga ole metabolism glucose. E mafai e Glimepiride ona foia le puipui o le placental ma ulufale i le tuufaatasiga o le susu susu.

O le vailaʻau faʻasaina e tupu i le ate e ala i le faʻavaeina o metabolites, lea e ulufale ai i feces (35%) ma urine (58%).

Faailoga mo le faʻaaogaina

Ua faʻaaogaina Amaril i le togafitiga o tagata matutua matutua e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e aunoa ma le manaʻomia mo le monotherapy ma le inisalini.O le faagasologa o le pulega o loʻo faʻamatalaina i mataupu e le mafai ona tausia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto i se tulaga malupuipuia naʻo le fesoasoani o le gaioiga faaletino, faʻaletonu mamafa ma meaʻai faapitoa.

E ave le amaryl i le taimi o taumafataga pe ao le i ai taumafataga, faʻamago i le vai. I le taimi muamua o le taliaina, o loʻo i ai se tulaga lamatia o le hypoglycemia, o le mea lea e tatau ai le pulea o le fomaʻi. O le fua o le glimepiride e fuafua i iuga o le fuafuaina o le maualuga o le suka i le urine ma le toto.

O le faʻataʻitaʻiga e amata i le tasi papa (1 mg glimepiride) i le aso. E le gata i lea, pe a iloa le le atoatoa o le le pulea, o le a oʻo i le 2 mg pe sili atu. O le vaeluaga i le va o le faateleina o le 1-2 vaiaso. O le maualuga maualuga o le 6 mg i le aso.

O le faʻamalosia o le inisalini e faʻataʻitaʻiina e na o se fomaʻi.

Alcohol ma Amaryl

O fualaau faasaina ei ai lona aafiaga tuusaʻo i le suka o le toto. O lenei gaioiga e tuʻuina atu i se faʻasalaga taua i lalo o le malosi o le ava malosi. Ole aʻafiaga o le hypoglycemics e mafai ona faʻatupulaʻia pe faʻaitiitia, ma e matua faigata lava ona faʻamaonia le faʻaalia o le aʻafiaga, lea e mafua ai ona taofiofia le faʻaaogaina o le ava malosi ao ave le fualaau.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

Ona o le metabolism o le mea galue i le ate, e tatau ona faʻaalia le faʻapitoa i le tuufaatasia o le vailaau faʻasaina ma le faʻamalosi poʻo le inhibitors ole isoenzymes cytochrome (Rifampicin, Fluconazole). Drug interaction glimepiride:

  1. Inisalini, vailaʻau o le hypoglycemic, steroids, chloramphenicol, mea faʻasolosolo, fibrates, quinolones, salicylates, sulfonamides, tetracyclines e ono aʻafia ai le malosi o le fualaau oona, faʻalauteleina le galuega o le ate ma le gaioiga.
  2. Faʻafeiloaʻiga, glucocorticosteroids, diuretics, Epinephrine, laxatives, estrogens, derivatives acidic nicotinic, o hormones thyroid e faʻaitiitia le aoga o le fualaau faasaina.
  3. O le reserpine e mafai ona faʻaitiitia ma faateleina le aʻafiaga o le glimepiride.

Faʻaiʻuga

Faʻasaga i tua o le tagofia o vailaʻau, o aʻafiaga o aʻafiaga mai totoga eseese ma faiga e mafai ona atiaʻe. E masani ona faaalia e aofia ai:

  • hypoglycemia (tiga o le ulu, popolevale, faʻamalosi, faʻaitiitia le mafaufau, atuatuvalega, tautala ma faʻafiafiaga vaaia, faʻafefeteina, faʻasalaga, vevela, bradycardia, leai se mafaufau),
  • malulu malulu le afu
  • palpitations, afaina,
  • gaioiga, vili, o le mamafa i le manava, manava manava, hepatitis, jaundice,
  • faʻalauteleina o le platelet, leukopenia, anemia (faʻaitiitia le hemoglobin), granulocytopenia, agranulocytosis,
  • afaina o le maʻi (tigini, vevela, urticaria, osofaʻi anaphylactic, vasculitis),
  • hyponatremia,
  • ata gaioiga.

Faʻasalaga

Faatonuga mo le faʻaogaina o Amarilili e lapatai atu e uiga i le faʻaalia o faʻamaoniga o le gasegase ogaoga poʻo le togafitiga umi mo togafitiga faʻasolosolo i le maualuga o tui i le ituaiga o hypoglycemia ogaoga. E mafai ona vave taofi i le ave o se suka, lauti suamalie, sua.

O se tulaga taua tele o le fualaau faasaina ua lamatia ai le leai o se malamalamaaga, faaletonu o le neurological. I le faʻavaivai, 40 ml o le 20% lextrose poʻo le kulukosese fofo e faia faʻatasi ma le totoʻa i se tagata, poʻo le 0.5-1mg o le kullucagon e faʻatonuina ile matua.

I isi tulaga, o le a manaomia se tulafono o le fufuluina o gaosiga, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina o le malala.

Amarila analogs

Suia masini e aofia ai vailaau faʻasaina o le sulpanoylurea ma le maʻisuka ituaiga 2. Analogs o lona uiga:

  • Glimepiride - o se vailaʻau faʻatasi ma le igoa e tutusa,
  • Diagninide - o le faʻasaina o le suka e maua i luga o le lipine,
  • NovoNorm - fualaau faasaina ua faaulufale mai, e aofia ai le toe totoina,
  • Glidiab - o se fomaʻi Rusia e faavae i le glimepiride,
  • O le maʻi suka o se fualaau faʻatau mai fafo mo le maʻisuka.

Amiliki po o le maʻisuka - o le mea e sili atu

O vailaau faʻasaina ua faʻamatalaina mo le maʻisuka ituaiga 2 ma o loʻo maua i le laulau.

Latou te faʻavasegaina le gaosiga o le inisalini, faʻalauteleina le lagona o le tino, maualalo le cholesterol ma le faʻaaliga o le taimi mai le 'ai i le tuʻuina atu o le inisalini.

Afai o le tagata maʻi ua faʻavaivaia le toe aoga, o fualaau oona e faʻaititia le maualuga o le porotini i le urine. O le eseesega i le va o vailaau o le tau - O le maʻi suka e taugofie.

Le tau a Amaril

O le faʻatauina o Amaril o le a taugata se aofaiga e fuafua i le faʻaogaina o le mea galue, le numera o laupepa i totonu o le afifi ma le faiga o tau o le kamupani faʻatau. I falemaʻi a Moscow, o le tau o le fualaau oona o le:

Ituaiga o fualaau faasainaTau, rubles
Pusa 2 mg 30 pcs.629
4 mg 90 pcs.2874
1 mg 30 pcs.330
4 mg 30 pcs.1217
2 mg 90 pcs.1743
3 mg 30 pcs.929
3 mg 90 pcs.2245

E i ai loʻu maʻi matuia, matautia, o lea e tatau ai ona ou ave laupepa Amili mo le maʻisuka ituaiga 2. Ou te fiafia io latou aafiaga ma le faigofie o le faaaogaina - tasi le papalama i le aso. Sa masani ona ou ave le Diabeton, ae na avea ai au ma uila, e masani ona maʻi. Faatasi ai ma lenei fualaau faasaina e leai se aoga, ae e tau tele atu. E sili atu nai lo le tumau i le le toʻa.

E maua e loʻu tina le maʻisuka ituaiga 2 ma o loʻo ave fua Amaryl. Sa masani ona ia faaaogaina fualaau faasaina e faavae i se fua o le metformin, ae o lea ua faamalosia o ia e fesuiai i fualaau lelei. Na te faʻamaonia le faʻaaogaina o le oloa ma le leai o aʻafiaga o le itu. Tina fiafia i le galuega o vailaau, fai mai o ia e maualalo le toto suka.

Anatoly, 41 tausaga

E maua loʻu maʻisuka, ae le o le insulin e faalagolago. E tatau ona faʻaititia le toto toto ma fualaau faʻapitoa. Ou te ave Amaril aua na faatonuina aʻu e se fomaʻi. Ou te inu meaʻai i le fua o le 2 mg, ae o le a vave ona ou fesuiai i se faateleina - o le siitia malie o le maualuga o le mafaufauga e sili atu ona lelei i le soifua maloloina.

O le faʻamatalaga o loʻo i totonu o le tusitusiga e mo naʻo le taʻiala. O mea o le tusitusiga e le valaʻau mo togafitiga a le tagata lava ia. E naʻo se fomaʻi agavaa e mafai ona faia se faʻamautinoaga ma tuʻuina atu fautuaga mo togafitiga faʻavae i luga o uiga patino o se tagata maʻi faapitoa.

Amaryl tablets - faatonuga, iloiloga o le talimalo, tau

Amaryl e aofia ai le glimepiride, lea e aofia i se fou, lona tolu, o le gaosia o sulfonylurea (derivatives) (PSM). O lenei vailaʻau e sili atu le taugata nai lo le glibenclamide (Maninil) ma le glyclazide (Diabetes), ae o le tau o le eseesega e faʻamaonia e le maualuga o le gaioiga, gaioiga vave, faʻaleagaina le gasegase, ma le maualalo o le lamatiaga o le hypoglycemia.

Faatasi ai ma Amarilila, o lapopoa o peta ua faaitiitia lemu atu nai lo augatupulaga anamua o sulfonylureas, o lea o le alualu i luma o le maʻisuka ua faagesegese ma o le a manaomia le togafitiga o le inisalini mulimuli ane.

O faʻamatalaga o le tagofia o fualaau faasaina e mautinoa: e maualalo ai le suka, e faigofie ona faʻaaoga, inu pona i lea aso ma lea aso, tusa lava po o le a le fua. I le faaopoopo atu i le glimepiride mama, o lona tuufaatasiga ma le metformin ua maua mai - Amaril M.

Talofa O loʻu igoa o Galina ma ua ou le toe maua i le maʻisuka! Na na o le 3 vaiaso na ou aveina aiia aumai le suka i le masani ma aua nei avea ma vaisu i fualaau le aoga
>>E mafai ona e faitau i lau tala iinei.

Faʻamatala puupuu

FaatinogaFaʻaititia le suka o le toto, e aʻafia lona tulaga i itu e lua:

  1. Faʻasolosolo le tuʻufaʻatasiga o le inisalini, ma toe faʻaleleia le muamua, o le laʻasaga pito sili ona vave o lana pule faʻanofo. O le PSM totoe o loʻo faʻaalu lenei vaega ma galue i le lona lua, o le mea lea e faʻaitiitia lemu le suka.
  2. Faaitiitia le malosi o le insulin e sili atu le malosi nai lo isi PSM.

I le faʻaopoopoga, o vailaʻau e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le thrombosis, faʻamaonia le cholesterol, ma faʻaitiitia ai le faʻamalosia o le oxidative. O le Amaryl o loʻo faʻasolosolo i totonu o le urine, e ala mai i le vaega o le digestive, ina ia mafai ona faʻaaogaina i tagata mamaʻi ma le faʻaogaina o le gaosiga, pe afai o le gaioiga o loʻo puipuia.FaailogaO le maʻisuka naʻo le 2 ituaiga. O se muai manaʻomia mo le faʻaaogaina o ni pene beta faʻamaufaʻailogaina, o loʻo totoe o latou lava inisalini.Afai o le pancreas ua muta le maua mai o le hormone, ua le faʻamaonia Amailini. E tusa ai ma faatonuga, e mafai ona ave vailaʻau i metformin ma togafitiga insulin.FaʻasologaAmaryl e gaosia i ni pepa e aofia ai le 4 mg o le glimepiride. Mo le faigofie o le faʻaogaina, e tofu lava le laʻau ma lona lava lanu. O le fua amata e 1 mg. E 10 aso, pe a maeʻa ona amata lea ona faasolosolo malie le alualu i luma seia oʻo ina masani le suka. O le maualuga o le gaʻo faatagaina o le 6 mg. Afai e le maua ai se taui mo le maʻisuka, o fualaau mai isi vaega poʻo le inisalini e faʻaopoopo i le togafitiga.FaʻasalagaO le tele o le gasegase e mafua ai le umi o le hypoglycemia. A maeʻa le faʻamautuina o le suka, e mafai ona faʻafesoʻotaʻi pea mo le isi 3 aso. I lenei taimi uma, o le tagata maʻi e tatau ona i lalo o le vaavaaiga a tagata o lona aiga, ma se malosi malosi tele - i se falemaʻi.Contraindications

  1. Faʻaaogaina o le gasegase i le glimepiride ma isi PSM, vaega fesoasoani o le vailaʻau.
  2. Le lava le inisalini i totonu (ituaiga 1 o le maʻisuka, pancreatic resection).
  3. Faʻailoga matuia tele. O le mafai ona ave Amaril mo faamaʻi fatu fatu e fuafuaina pe a uma ona suʻeina le okeni.
  4. O le Glimepiride ua faʻafefeteina i le ate, o le mea lea, o le toilalo o le ate o loʻo aofia ai foi i faatonuga e avea o se faʻalavelave.

Amaryl e taofi le tumau ma suia i inisalini injections i le taimi o le maitaga ma le lactation, faʻafitauli tele o le maʻisuka, mai le ketoacidosis i le hyperglycemic coma. Faʻatasi ma faʻamaʻi pipisi, faʻaleagaga, faʻalagona lagona mamafa, atonu e le lava Amelieli e faʻasaʻo ai le suka, o le togafitiga e faaopoopo i le inisalini, e umi lava le umi. Tulaga lamatia o le hypoglycemiaE paʻu le suka i le toto pe a galo le maʻisuka e 'ai pe leai foi le kulukose sa faʻaalu i le taimi o le faamalositino. Ina ia faʻamaonia le glycemia, e manaʻomia ona e faʻavaveina meaʻai gaʻo, e masani lava o se suka, se ipu vai poo se lauti suamalie. Afai ua sili atu le fualaau o Amaril, e mafai e le hypoglycemia ona toe foi mai i le tele o taimi i le umi o le fualaau faasaina. I lenei tulaga, pe a uma le faʻamuamuaina o le suka, latou te taumafai e aveese le glimepiride mai le mea oona: latou te faʻaleagaina ai le vomiting, inu puluvaga poʻo le laxative. O le malosi tele o le tino o le oti; o le togafitiga mo le maualuga o le hypoglycemia e aofia ai le glucose malosi. FaʻaiʻugaI le faaopoopo atu i le hypoglycemia, pe a ave Amarilila, e mafai ona mataʻituina faafitauli tau otaota (i lalo ifo o le 1% o tagata gasegase), allergies, e afua mai i le vevesi ma le tigaina i le faʻalavelave anaphylactic (>faitau le tala ia Alla Viktorovna

Amaryl poʻo Glucophage

I le tautala manino, o le fesili Amaril poʻo le kullufafa (metformin) e le tatau ona tuʻuina. Glucophage ma analogues mo le maʻisuka ituaiga 2 e masani lava ona faʻamaonia muamua i le mea muamua, talu ai ona sili atu ona lelei nai lo isi vailaʻau faʻataʻitaʻi i le mafuaʻaga autu o le faʻamaʻi - faʻamalosia o le inisalini. Afai e faatonuina e le fomaʻi na o Amaryl papa, o lona agavaa e aoga le masalosalo.

E ui lava i le saogalemu faʻatusatusa, o lenei vailaau faʻapitoa e aʻafia ai le pancreas, o lona uiga e faʻapuupuu le sosoʻo o lau inisalini. O le PSM e faʻamaonia pe afai e le lelei le toleniina o le metformin pe o le maualuga o lona dose e le lava mo le glycemia masani. I le avea ai o se tulafono, o se faʻalavelave matuia o le maʻisuka, poʻo se gasegase umi.

Amaril ma Yanumet

Yanumet, e pei o Amaryl, e aʻafia uma le maualuga o le inisalini ma le faʻamalosia o le inisalini. O vailaau eseese e ese i le faiga o le gaioiga ma le fausaga o vailaʻau, ina ia mafai ona ave faʻatasi. Yanumet o se fomaʻi fou, o lea e tau mai le 1800 rubles. mo le pito sili ona laitiiti. I Rusia, o ana analogues ua faamauina: Combogliz ma Velmetia, e le sili atu le taugofie nai lo le uluai kopi.

I le tele o tulaga, e mafai ona maua le taui o le maʻisuka i se tuufaatasiga o metformin taugofie, meaʻai, faamalositino, o nisi taimi e manaʻomia ai e le tagata le PSM.Yanumet e aoga le faʻatau pe afai o le tau e le taua i le paketi.

O le le tausisia e le maʻisuka faʻatasi ai ma togafitiga faʻasolosolo, o le mafuaaga autu lea o le faʻateleina o le maʻisuka.

O le faafaigofieina o togafitiga e mafua mai i soo se faamaʻi masani e masani lava ona faaleleia ona taunuuga, o le mea lea, mo tagata e filifili ai, o fualaau oona e sili ona lelei.

O le Amaryl M o loʻo i ai le faʻateleina faʻatasi o le suka-lowering drugs: metformin ma PSM. O pepa taʻitasi e aofia ai le 500 mg o le metformin ma le 2 mg o le glimepiride.

E le mafai ona paleni tutusa uma mea aoga i le tasi papa maʻa mo gasegase eseese. I le ogatotonu o le maʻisuka, sili atu le metformin, e manaʻomia le itiiti o le glimepiride.

E leai se sili atu i le 1000 mg o le metformin e mafai ona faatagaina i se taimi, o tagata gasegase e gasegase tuga e tatau ona inu Faimalaga M faʻolu taimi i le aso.

Ina ia filifilia le fua saʻo, e fautuaina mo tagata aʻoga amio pulea ina ia ave faʻatasi Amaril i le taeao o le taeao ma le kalapu i le taimi e tolu i le aso.

Faʻavasegaina e Max, 56 tausaga. Na faatonuina Amilai i loʻu tina ae le o Glibenclamide ina ia mafai ai ona ave soo le hypoglycemia. O nei fualaau suamalie e maualuga atu le suka e le sili atu ona leaga nai lo lena, e le mafaamatalaina nai aafiaga i faatonuga, ae i le mea moni e leai. O le taimi nei ua ia 3 mg, suka e tusa ma le 7-8.

Matou te fefefe e faʻaitiitia, aua o le tina e 80 ona tausaga, ma e le o taimi uma e lagona ai le uiga o le hypoglycemia. Faʻavasegaina e Elena, 44 tausaga. Na taʻu mai Amilule e se endocrinologist ma lapatai mai ia te au e ave vailaau Siamani, ma e le taugofie analogues. Ina ia sefe, sa ou faatauina mai se afifi tele, o lona uiga o le tau e tusa ma le 1 papaitusi e itiiti ifo. E lava laʻu ato mo le 3 masina.

O fualaau e laʻititi, lanumeamata, o se foliga e le masani ai. Ua afaina le afu, o lea e faigofie ai ona vaevaeina i ni vaega. O faatonuga mo le faʻaaogaina e matua tele - 4 itulau i nai mataitusi laiti. O le suka o le anapogi o le 5.7, o se fualaau e 2 mg. Faʻavasegaina e Catherine, 51. Ua ou maʻi i le maʻisuka mo le 15 tausaga, i le taimi na ou suia ai le silia ma le luasefulu fualaau faasaina.

O le taimi nei ua na o Amaryl papa ma Kolya insulin Protafan. Na faaleaogaina Metformin, na latou fai mai e leai se aoga, mai le insalini vave na ou lagona le leaga. Sugar, ioe, e le atoatoa, ae o loʻo i ai ni faʻafitauli. Faʻavasegaina e Alexander, 39 tausaga. O fualaau suamalie o le suauu na filifilia mo aʻu mo se taimi uumi ma faigata. Metformin e leʻi alu i soo se ituaiga, e le mafai ona faʻaumatia faʻafitauli.

O se taunuuga, matou te nofo i Amaril ma Glukobay. Latou te fufuluina le suka, o le hypoglycemia e mafai ona fai pe afai e te le 'ai i le taimi. O mea uma lava e faigofie ma mafai ona vaʻaia, e leai se fefe e ala i le taeao. E tasi, nai lo Amaril, na latou tuuina atu le Glimepiride Canon Rusia. Ou te leʻi vaʻaia ni eseesega, sei vagana ai o le afifiina e itiiti le matagofie.

Faamolemole ia matau: E te moemiti ea e faʻateʻa ese le maʻisuka i le taimi e tasi? Aoao pe faapefea ona foʻia le faʻamaʻi, e aunoa ma le faʻaaogaina o fualaau taugata, faʻaaogaina ... >>faitau atili iinei

Maʻisuka, Maninil ma fua tutusa o suka-o le faʻaitiitia o le suka-o le a sili atu ona lelei le ave ma le maʻisuka?

O faʻagasologa ile togafitiga o le maʻisuka maʻi (DM) o loʻo suia i tausaga taʻitasi. O lenei mea e mafua mai i le atinaʻeina o saienisi faafomaʻi, le faʻamalamalamaina o mafuaʻaga autu ma faʻafitauli aʻafia.

I le taimi nei, e mafai e le falemaʻi falemaʻi ona ofoina atu e tusa ma le 12 vasega o vailaʻau eseese, e eseese uma i le faiga o gaioiga ma le tau.

O le tele o fualaau e tele ina mafua ai le fenumiai i tagata maʻi ma e oo lava i fomaʻi. E le o se mea e ofo ai, ona o loʻo taumafai tagata taʻitasi e tuʻuina atu le mea aoga o se suafa fou.

I totonu o lenei tusiga o le a tatou talanoaina le Diabeton, o analogues ma faatusatusaga ma isi fualaau. O lenei vailaʻau lea e pito sili ona lauiloa i le au o le endocrinologists. O lenei mea e mafua ona o se tau lelei le tau.

Maʻisuka ma le Maʻisuka MV: eseesega

O le maʻisuka - o le gaioiga malosi o le vailaau faasaina o le glycoslazide, lea e faasino i fua o le sulfonylurea. Mo le sili atu ma le 50 tausaga i luga o le maketi, o le vailaau faʻasaina ua faʻaalia se lelei lelei o le talaaga ma le aoga o le falemaʻi.

O le maʻisuka e faaosofia ai le faʻasiga o le inisalini e pulou peta o le pancreas, e faʻamalosia ai le ulufale atu o le kulukose i totonu o masini, faʻamalosi le puipui vascular, ma puipuia ai le atinaʻe o nephropathy.

Laupapa Diabeton MV 60 mg

I sina laʻitiiti e aʻafia ai le faʻavaeina o le toto. O le mea sili ona leaga o le fualaau faasaina o lona lafoaia lea e le mafaatusalia ma o lea o se aafiaga vaaia i le gasologa o le aso. O se metabolism faapena e mafua ai le tele o fesuiaiga i le maualuga o le glycemia.

Sa maua e saienitisi se auala mai lenei tulaga ma fatuina le Diabeton MV (tuʻu lemu). O lenei vailaau e ese mai lona muamua i se sosoʻo malie ma le faʻavavega o le mea galue - glyclazide. O le mea lea, o le kulukose o loʻo faʻamau mausali i luga o se ituaiga alalaupapa.

Ole fualaau e le o iai ni eseesega ile fomaʻi ile fomaʻi.

E mafai ona ou ave i le taimi e tasi?

O le tuufaatasiga o Maninyl e aofia ai le glibenclamide - o le mea galue, lea, e pei o le gliclazide, e mafua mai i mea e maua mai le sulfanylurea.

O le tofiaina o sui e toʻalua o le vasega faʻafomaʻi lava e tasi e le fautuaina.

E mafua lenei mea i le mea moni o le aʻafiaga o le atinaʻeina o aʻafiaga itu e faʻapupula.

Faatasi ai ma le Glucophage

O le gaioiga gaosi o le Glucofage o le metformin, o se sui o le vasega biguanide. O le faʻavae o le faiga o gaioiga o se faʻaopoopoga o le faapalepale o le kulukose ma se faʻaitiitia i le fua faatatau o le faʻaaogāina o gaʻo i totonu o le inumaga.

Pepa o glucophage 1000 mg

E tusa ai ma fautuaga a le American Association of Clinical Endocrinology (2013), o le metformin ua faʻamatalaina muamua mo le maʻisuka ituaiga 2. O le mea lenei e taʻua o le monotherapy, ma le le atoatoa e mafai ona faaopoopo i isi vailaʻau, e aofia ai le maʻisuka. O le mea lea, o le faʻaaogaina tutusa o nei vailaʻau e lua e talia ma tauamiotonuina.

E taua le manatuaina e naʻo se tagata e mulimuli i le endocrinologist e tatau ona filifilia ma tuufaatasia faʻamaʻi.

Glyurenorm e aofia ai le glycidone, o se sui o vasega o le sulfanylurea.

E tusa ai ma le lelei ma le saogalemu, o lenei fualaau faasaina e sili atu lona maualuga nai lo le maʻi suka, ae i le taimi lava e sili atu ona taugata (toeitiiti faalua).

Faatasi ai ma tulaga lelei, e tatau ona matauina le amataina o le gaioiga o gaioiga, o sina lamatiaga itiiti o le hypoglycemia, le lelei o le bioavailability. O le fualaau faasaina e mafai ona fautuaina o se vaega o togafitiga faʻapitoa o le maʻisuka.

Glimepiride (igoa tau fefaʻatauaʻiga Amaryl) o se faʻasologa o le tolu-generation sulfonylurea, o le mea lea, o se fualaau faʻaonapo nei.

Faʻasolosolo le gaosiga o le inisalini oona i luga o se taimi umi (i le 10 - 15 itula).

Faʻafefe lelei ia faʻafitauli o le maʻisuka pei o le vaaia o le tino ma le nephropathy.

A o ave Amaril, o le lamatiaga o le atiaʻe o le hypoglycemia e 2-3%, e le pei o le Diabeton (20-30%).E mafua lenei mea i le mea moni e le faʻafefeina e le glimeperide le faʻamalositino o le glucagon i le tali atu i se faʻaitiitia o le kulūkose toto. O le fualaau faasaina e maualuga lona tau, lea e aafia ai ona avanoa lautele.

I le amataga o togafitiga mo le maʻisuka faatoa maua i le maʻisuka, ua fautuaina e fomaʻi le suia o le olaga (paʻu o le mamafa, faʻatupulaia o le tino). Faʻatasi ai ma le leai o se aoga, e fesoʻotaʻi ai togafitiga faʻamaʻi faʻatasi ma Metformin.

Maninil tablets 3.5 mg

O le fualaau e filifilia i totonu o le masina, glycemia, lipid metabolism, ma le siakiina o le supal protein. Afai, e le mafai ona togafitia le faʻamaʻi, e le mafai ona taofiofia le faʻamaʻi, ona faʻamautuina lea o se vailaau faʻasaina o se isi vaega (tele lava o le sulfanilurea) - faʻalua faʻasolosolo.

E ui i le mea moni o Maninil na toe faia i le amataga o le 60s, ae faʻaauau ona lauiloa ma tauva ma le maʻi suka. E mafua ona o le tau maualalo ma le salalau lautele.O le filifiliga o fualaau faasaina e tatau ona faia e se endocrinologist i luga o le faavae o talafaasolo faafomai ma falemai ma suʻesuʻega suesue.

Glibomet o se tasi o le tele o kulimi faʻasolosolo-sukalalo. E aofia ai le 400 mg o le metformin hydrochloride ma le 2.5 mg o glibenclamide.

Glibomet e sili atu le aoga nai lo le maʻi suka.

O le mea lea, i le tulaga o le tasi papa maa, o le maʻi e lua vaega faʻamalosi o vaega eseese o vailaʻau faʻapitoa i le taimi e tasi.

E tatau ona manatuaina i le tuufaatasiga o fualaau faasaina, o le aʻafiaga o aʻafiaga, e aofia ai tulaga o le hypoglycemic, e faʻatupulaia. E tatau ona faʻaeteete i lalo o le vaavaaiga a se endocrinologist ma faʻailoga suʻesuʻe.

O le gaioiga malosi o le kullufafuga o le metformin hydrochloride.

O loʻo faʻamatalaina tele lava mo le maʻisuka faatoa maua i le maʻisuka i le talaaga o se taumafataga. E i ai le tele o aʻafiaga ogaoga, mo se faʻataʻitaʻiga, o le atinaʻe o le lactic acidosis ma le hypoglycemia.

O le mea lea, o le maʻi suka o se fualaau saogalemu, e le pei o le kullufafage, e faʻaleleia ai le pulefaʻatasia o insulin.

Gliclazide MV

Gliclazide ma le faʻagasolo malie o le faʻaaogaina o le mea galue malosi e faʻaleleia ai le maualuga o le glycemia, ae o le tagofia o lenei vailaʻau e leai lava se mea e faʻaogaina ai le tino.

Talu ai ona o mea taua o le fausaga o vailaʻau, e mafai ona faʻaalu i le aso.

A maeʻa le faʻaaogaina umi, o le tagofia o mea ua fai ma vaisu ma le faʻaitiitia o le gaioiga e le o matauina (e le taofia le faʻasologa o inisalini).

Faʻaleagaina o meatotino a le Gliclazide MV, o se faʻaaliga faʻapitoa i luga o le puipui lapisi. O le maʻisuka e sili atu i le lelei, faʻamatalaga saogalemu, ae sili atu le taugata i le tau.

Faatasi ai ma le tulaga tautupe o le tagata maʻi, e mafai ona fautuaina Gliclazide MV e avea ma fualaau o filifiliga mo le maʻisuka.

Glidiab MV

Glidiab MV o loʻo i ai gliclazide, lea e tuʻu lemu. Pe a faʻatusatusa atu i le Diabeton MV, o vailaʻau uma lava e lua e mafai ona faʻataʻitaʻiina i tulaga tutusa o le falemaʻi, ia i ai le pito i lalo o aʻafiaga o le itu ma faʻasologa e le manaʻomia.

Pau mea e tatau ona e iloa e uiga i le maʻisuka i le vitio:

E taua le manatua o le maʻisuka o se auala o le olaga. Afai e le lafoaia e se tagata ni masaniga leaga, e le tausia lona tino, e le o se fualaau oona e fesoasoani ia te ia. O le mea lea, ua maua e saienitisi e faapea o le 2050 o tagata uma e tolu o le lalolagi o le a aafia i lenei maʻi.

E afua ona o se faʻaitiitia o aganuu, o se faʻalauteleina o faafitauli o le gaʻo. I le lautele, e le o le maʻisuka lava ia e matautia, ae o faʻafitauli e mafua ai. Faatasi ai ma faafitauli sili ona taatele o le leiloa o le vaai, le toe i ai o le tino, faaletonu o le matelaina ma le gasegase.

Faʻaleagaina o vaʻa ma neura ole pito i lalo e mafua ai ona vave le atoatoa. O faʻafitauli uma o loʻo i luga e mafai ona puipuia lelei pe afai e mulimuli mai fautuaga a le endocrinologist.

Faʻavae, vailaʻau, foliga o fua

O vailaʻau faʻapitoa e maua ma mea eseese o le glimepiride ma le metformin. I se tasi o ituaiga o meaʻai, o le maualuga o le 1 mg ma le 250 mg, i le isi itu - lua faalua: 2 ma le 500 mg.

  • O le tuufaatasiga o mea faaopoopo e tutusa lelei: lactose (i le foliga o se monohydrate), sodium CMC, povidone-K30, CMC, crospovidone, E572.
  • O vaega o le pusa ata: hypromelilose, macrogol-6000, E171, E903.

Pusa o le foliga tutusa o le oval, faʻalelei i itu uma e lua, o loʻo ufiufi i se paʻepaʻe paʻepaʻe o pipiʻi ata. E ese i latou i le makaina: i luga o se tasi o vaega o 1 mg / 250 mg pupuʻu, o le HD125 tusiga e faʻaaoga, ma o le Amaril-M (2/500) sili atu ona faʻapitoa e makaina i le ata HD25.

O ituaiga uma o Amarilu M o loo afifiina i le paʻu o le 10 pills. I totonu o se afifi o pepa malulu - 3 papatusi ma otaota, faʻapitoa.

Faamalologa meatotino

O se vailaʻau tuʻufaʻatasiga, o lona aafiaga e mafua mai i meatotino o vaega galue (glimepiride ma metformin).

O le mea muamua lava e aofia ai le vaega o le sulfonylurea o meaola o le 3 tupulaga. O loʻo i ai le malosi e faʻaosofia ai le gaosiga ma le faʻasaʻoina o le inisalini mai sela o le pancreatic, faʻateleina le faʻavevesi o le pipisi ma le musika i mea e aʻafia ai mea oona. O le maualuga o le hypoglycemics e maua ona o le maualuga, e ese mai i le 2nd generation sulfonamides, o le gafatia o se mea e faʻatonutonu ai le aofaiga o le inisalini na faia e le tino. O le meatotino lava e tasi e mautinoa ai o vailaau e sili atu ona lelei le faʻaitiitia o le lamatiaga o le hypoglycemia.

E pei foi o isi sulfrinylurea, o le mea o le Amaril M e faʻaitiitia ai le faʻamalosia o le inisalini, e maua ai le aʻafiaga o le toto, e puipuia ai pupuni o le toto, ma faaitiitia ai faʻamaʻi CCC. Faʻateleina le felaʻuaiga o le kulukose i masini ma lona faʻaaogaina, e faʻamalosia ai le gasegase o le kulukose.

A maeʻa le puleaina o le 4 mg (fuainumera o aso taitasi), o le maualuga maualuga o se vailaʻau i le toto e fausia pe a uma le 2.5 itula. O le taumafaina e toetoe lava a leai se aoga i le gaioiga, ae na o sina pisa tele lona saoasaoa.

O loʻo i ai le gafatia e ulu atu i susu o susu ma pasi atu ile placenta. E liua i le ate, e lua ituaiga metabolites, lea e maua i urine ma feces.

O se vaega taua o le vailaau e mafua mai le tino e fatugaʻo ma o isi e ala i le manava.

O se vailaʻau e faʻaaogaina ai le hypoglycemics e aofia i le vaega o biguanides. O lona gaosiga o le suka e mafai ona faʻaalia na o ia pe afai o le gaosiga o le inisalini o loʻo tumau. Ole mea e le afaina ai sē-ß o le pancreas ma e leai se auala e fesoasoani ai i le gaosiga o le inisalini. A fai e ave i luga ole tui, e le faʻaleagaina ai se aafiaga o le hypoglycemic.

I le taimi nei, o le faiga o ana gaoioiga e lei faamaninoina mulimuli ane. E talitonuina e mafai ona faʻaleleia le aʻafiaga o le inisalini. Ua lauiloa o se vailaʻau e faʻaleleia ai le gasegase o gaʻo i le inisalini e ala i le faʻateleina o le aofaʻi o faʻamaumauga o inisalini i luga o siama. E le gata i lea, o le metformin e faʻagesegese ai le gaosiga o le kulukose i totonu o le ate, faʻaititia ai le faʻavaeina o FAs saoloto, e faʻafefe ai le gaosiga o gaʻo, ma faʻaititia ai mea o le maualuga i le toto. O le mea e faʻaitiitia ai le manaʻo, o le mea lea e saofagā ai i le faʻasaoina o le mamafa o le maʻisuka po o le mamafa o lona mamafa.

A maeʻa le faʻafofoga tautala, e matua gaogao uma lava mai le mea o loʻo i ai meaʻai. O le taumafa i meaai e mafai ona faʻaitiitia ma faʻafefe ai le faʻafefe. Ua vave tufatufa atu i luga o masini, toetoe lava a le noatia i palatini plasma. E leai se metabolised.

O le manava mai le tino e tupu mai i fatugaʻo. Afai o le okeni e le o lelei ona galue, ona i ai lea o se tulaga lamatia o le faapipiiina o le vailaʻau.

Metotia o le talosaga

O le aofaʻi o le vailaau faʻasaina e fuafua faʻapitoa mo tagata maʻi taʻitasi e tusa ai ma faʻamaoniga o le glycemia. Togafitiga ma Amarilini M, e tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina, e fautuaina e amata i le fua pito sili ona maualalo lea e mafai ai ona lava le puleaina o le hypoglycemic. A maeʻa lenei mea, e mafai ona suia le vailaʻau e fuafua i faʻamaoniga o le kulukose i totonu o le toto.

Afai e misi se laulau, ona le mafai lea ona e toe faʻaleleia le vailaau na misia i soʻo se mataupu, a le o lea e mafai ona faʻaosoina ai se paʻu mataʻutia i le maualuga o le glycemia. O tagata maʻi e tatau ona fautuaina mamao atu mea e fai i ia tulaga.

Faʻatasi ai ma le faʻaleleia atili o le glycemic control, pe a iai le faateleina o le faʻavevesi i aʻafiaga o le inisalini, o le manaʻomia o se vailaʻau e mafai ona faʻaitiitia i taimi o le togafitiga o Amaril M. Ina ia puipuia le hypoglycemia, e tatau ona faʻaitiitia le metotia i le taimi pe taofi le ave o laupepa.

O togafitiga togafitiga e fuafuaina e le fomaʻi o loʻo i ai, ae o tagata e gaosi oloa e inu pe tasi pe faalua i le aso ma aʻai. O le maualuga maualuga o le metformin e mafai ona faʻatagaina mo se tasi o le 1 g, i aso taitasi - 2 g.

Ina ia puipuia le hypoglycemia, i le amataga o le togafitiga, e le tatau ona sili atu le maualuga o le fua o le maa i le aso o le metformin ma le glimepiride, lea na ave e le tagata maʻi i le vasega talu ai. Afai ole siitia ole maʻisuka i Amaryl-M mai isi vailaʻau, ona fuafua loa lea o le metotia e tusa ai ma le aofaiga na ave muamua. Afai e tatau ona faʻaleleia le fualaau o le vailaʻau, e sili atu le faʻaleleia i le afa o le papalama o Amaril M 2 mg / 500 mg.

O le umi o le vasega e fuafuaina e se fomaʻi, ua faʻatagaina le vailaʻau mo le faʻaaogaina umi.

I le taimi o le maʻitaga ma le susu

Ole fualaau faasaina Amaryl M e le tatau ona faʻaaogaina e fafine maʻitaga ma fafine o sauniuni mo le tulaga faatina. O le tina faʻamoemoe e tatau ona vave logoina lana fomaʻi e uiga i ona faanaunauga poʻo le tupuga o le maitaga i le taimi o togafitiga o le hypoglycemic, ina ia vave ona ia faatonuina se isi vailaʻau faʻasaina poʻo le tuʻuina atu i le togafitiga insulin.

Suesuega i meaola o suʻesuʻega na faʻaalia e faapea o le metformin o loʻo i ai i fualaau faasaina e mafai ona avea ma se taufaʻatau i le atinaʻeina o le pepe / fetus ma aʻafia ai le tamaititi i le taimi o le vaʻalele.

E iloa e mafai e le metformin ona faigofie ona ulu i le susu o susu. O le mea lea, ina ia puipuia le aʻafiaga o le vailaʻau i le tino o le pepe, ua fautuaina e teena e le fafine le lapataiga poʻo le fesuiaiga i isi vailaau faʻasaina ma le faʻaaogaina o le hypoglycemic lea e faatagaina mo le tausimaʻi.

Contraindications ma Puipuiga

Tau faʻatatau: (1 mg / 250 mg) - 735 rubles., (2 mg / 500 mg) - 736 rubles.

Amaryl M papa maa e le tatau ona ave pe afai:

  • Tusa le maʻisuka
  • Faʻaiʻuga o le maʻisuka: ketoacidosis (e aofia ai se talafaasolopito o), tuaa ma coma
  • Soo se ituaiga o acidic metabolic (gasegase po o le masani)
  • O maʻi tuga tuga (ona o le leai o se poto masani)
  • Tomaʻi
  • Faʻaleagaina o Renal ma faʻamaʻi pipisi (maualuga maualuga o le lactic acidosis)
  • Soʻo se tulaga ogaoga e mafai ona afaina ai le gaosiga (gasegase, faʻamaʻi pipisi, faʻaaogaina o vailaʻau ma iodine)
  • O faʻamaʻi pipisi e aafia ai le faʻafefe o le okesene i totonu o le tino (fatu fatu, faʻaogaina o le myocardial, faʻalavelave)
  • O le faʻatulagaina o le tino i le lactic acidosis (aofia ai le History of lactacidemia)
  • Tulaga ogaoga (manuaga ogaoga, vevela poʻo vailaʻau faʻamalosi, taotoga vavalalata, faʻamaʻi ogaoga ma vevela faʻamaʻi, inu oona)
  • Meaʻai le lelei ona o le matelaina, meaʻai laiti-carb, ma le le lelei o meaai
  • Faʻasologa o le faʻalavelave i totonu o le mea oona (paresis ma le faʻalavelave o le manava)
  • Faʻavaʻaina o le ava malosi, ava malosi malosi
  • Le lava le tino i le lactase, faʻamaʻi le galactose, GH malabsorption syndrome
  • Saunia mo le mafaufau, maʻitaga, lactation
  • I lalo ifo o le 18 tausaga (ona o le leai o se faʻamautinoaga saogalemu mo le tino talavou)
  • O se tulaga maualuga o le lagona o le tagata lava ia pe atoa le le faapalepale i mea o loo aofia ai i le sauniuniga, faapea foi ma soo se fualaau faasaina e maua mai i le sulfanilurea, biguanides.

O mea e tatau ona e iloa i le taimi e faatonuina ai Amaril M

I le amataga o togafitiga, o le tele o le aʻafiaga o le hypoglycemia e mafai, o le mea lea, mo le tele o vaiaso, e tatau ona e siaki ma le totoa ma, pe a tatau ai, saʻo le glycemia. O aʻafiaga o aʻafiaga e:

  • Le mafai e le tagata maʻi poʻo le le naunau e tausisia togafitiga faafomaʻi
  • Le lelei le taumafa (meaai le lelei, meaai le lelei, malosi e le mafai ona toe faʻafouina)
  • Inuina o le ava
  • Faʻafitauli faʻapitoa mo le gasegase ona o faʻamaʻi pipisi (thyroid pathology, faʻaogaina o le gaioioiga o nofoaga GM e nafa ma faiga faʻasolosolo)
  • Fiafia i faamaʻi-faʻamaʻiina o maʻi suka
  • Aveina isi vailaʻau e aunoa ma le manatu i la latou faʻatasi ma Amaril M
  • I luga o le au matutua: faʻaaogaina o le tino, e aunoa ma ni faʻamaoniga
  • Aveina o fualaau e afaina ai le tulaga o fatugaʻo (ave togafitiga e maua ai le toto maualuga, NSAID, ma isi)
  • Faʻitiʻitia pe faʻafeiloaʻi faʻamaoniga o vailaau muamua o le hypoglycemia.

Fesootaiga i fualaau faʻasaina

I le taimi o le togafitiga ma Amaril M, e tatau ona manatuaina o vaega taua e lua o lo o aofia i lona tuufaatasiga e mafai ona ulu atu taitoatasi pe soofaatasi i ni mea e le manaomia ma ni vailaʻau o isi vailaʻau. O se taunuuga, e mafai ona afaina tele ai le togafiti o togafitiga poʻo le pulea lelei o le tino ma taʻitaʻia ai le tulaga e le mafaamatalaina.

Faʻafouina o le gasegase ma le auai tuusaʻo o le CYP2C9 isoenzyme. O le mea lea, o ona meatotino e suia pe a faʻapipiʻiina faatasi ma inhibitors poʻo tagata e faʻaosoosoina se vailaau oona. Afai o ia ituaiga tuufaatasiga e tatau ai, e tatau ona faʻamaonia le sao sao, ma afai e tatau ai, fetuunai:

  • O le faʻaitiitia o le suka i le glimepiride e faʻaleleia i lalo o le malosi o le ACE, faʻamaʻi, hormones male, vailaʻau faʻasaina, MAO, cyclophosphamide, phenfluramine, pheniramidol, fibrate, fluconazole, salicylates, sulfanilamides, antibiotic tetracycline ma tetracyclines.
  • E faʻaitiitia le faʻaaogaina o le hypoglycemene pe a faʻafeiloaʻi Amaril M ma Acetazolamide, faʻataʻitaʻiga, togafitiga, sympathomimetics, GCS, gaʻo tele o le kulicotic acid, glucagon, hormones (thyroid, estrogens, progestogens), Phenothiazine, Rifampicin, faʻaaogaina umi o lauta.

Isi tali na mafai:

  • I se sooga faʻatasi ma tagata faʻataʻitaʻio H2-histamine receptors, BAB, Clonidine, Reserpine, o le aʻafiaga o Amaril M e mafai ona fesuisuiai, faateleina pe faʻaitiitia. Ina ia puipuia tulaga le lelei, e tatau ona mataʻituina ma le totoʻa le glycemia ma, e tusa ai ma ona faailoga, suia le fua faatatau masani o fualaau faasaina. E le gata i lea, o fualaau oona ei ai se aafiaga patino i tagata resitala a NS, o se taunuuga o le tali atu i togafitiga ua faʻalavelaveina. I le isi itu, o lenei mea e mafai ona mafua ai le faaitiitia o le mamafa o faailoga o le hypoglycemia, lea o le a faateleina ai le taufaamatau o lona faateleina.
  • Faatasi ai ma le tuufaatasiga o le glimepiride ma le ethanol e tetee atu i le tulaga o le tele o le taumafa po o le masani ona inu malosi, o lona aafiaga o le hypoglycemic atonu e faateleina pe faaitiitia.
  • Pe a tuʻufaʻatasia ma faʻataʻitaʻiga, e leai se mea e faʻaogaina, e leai se suiga i le tasi itu poʻo le isi.
  • O le faʻaaogaina o le glimepiride mai le gastrointestinal tract e faʻaitiitia i lalo o le faatosinaga a Kolesevelam, pe afai na ave i luma o Amaril M. Ae afai e te inuina le vailaʻau i le isi itu ma le va o le itiiti ifo ma le 4 itula, o le a le oʻo mai ni aʻafiaga leaga.

Vaega o le tali atu o le metformin ma isi fualaau

O faʻafitauli e le talafeagai e aofia ai:

  • Faʻatasi ma le ethanol. I le ava malosi, o le aʻafiaga o le acidic lactic e faʻapupulaina, aemaise lava i tua atu o meaʻai ua le faia pe le lava foi le taumafa, o le i ai o le le lava o le ate. I le taimi o le togafitiga ma Amaril M, e tatau i se tasi ona aloese mai mea inu ava malosi ma fualaau faasaina.
  • Faatasi ai ma iodine e aofia ai sooga eseese. Pe a faʻapipiʻi le togafitiga o Amaril M ma faʻataʻitaʻiga e aofia ai le faʻaogaina o le vaʻaia o soʻo se sui, o le aʻafiaga o faʻamaʻi fatuga e faʻateleina. O se taunuuga o le le lava o galuega a le okeni, o le metformin e faʻapupulaina ma le atinaʻe mulimuli ane o le lactic acidosis. Ina ia mafai ona taofia se tulaga le lelei, e tatau ona taofi le inu o Amaril M 2 aso ao lei faia ia taualumaga ma mea e iai iodine, ma ia le o le taimi lava lea e tasi pe a uma le suʻesuʻega faafomaʻi. E mafai ona toe amata le vasega pe a maeʻa ona maua faʻamaumauga e leai se faʻavave i le tulaga o fatugaʻo.
  • Faʻatasi ma vailaau faʻamaʻi e aʻafia ai aʻafiaga gaʻo e taʻitaʻi atu ai i le faʻavaeina o le lactic acidosis.

Faʻatasiga faʻapitoa ma metformin, lea e manaʻomia ai le faʻaeteete:

  • Pe a faʻapipiʻiina i le vailaʻau o le corticosteroids, diuretics ma le 2-adrenostimulants, e tatau ona siaki le glycemia i le taeao nai lo le masani (aemaise i le amataga o le taamilosaga faigata) ina ia mafai ai ona fetuunai vave le metotia i le taimi o le togafitiga poʻo le maeʻa foi o le faʻamaʻiina o fualaau.
  • Pe a faʻapipiʻi faʻatasi ma le inhibitor ACE ma le metformin, o fualaau muamua e mafai ona faʻaititia le glycemia, o le mea lea, o le a manaʻomia se suiga o le tino i le taimi o togafitiga pe a maeʻa foʻi le tosoina o le inhibitor ACE.
  • Pe a tuufaatasi ma fualaau faasaina e mafai ona faaleleia ai le aafiaga o le metformin (insulin, anabolics, sulfonylurea and derivatives, aspirin and salicylates), o le mataʻituina o le kulukose e talafeagai ma suia vave le metformin pe a uma ona faaleaogaina nei fualaau faasaina e faasaga i tua o togafitiga faifaipea ma Amaril M.
  • E tutusa foi le pulea lelei o le mea e tatau ai pe afai ua tuufaatasia Amila M ma fualaau faasaina e faavaivaia lona aafiaga (GCS, hormones thyroid, thiazide drugs, oral contraceptives, sympathomimetics, calcium antagonists, ma isi) e fetuunai ai le metotia pe a tatau ai.

Faʻaiʻuga

O aʻafiaga leaga o le aveina o Amaril M e mafua mai i mea totino taitasi o le metformin ma le glimepiride, ma o latou aafiaga tuufaatasi i gaioiga i le tino.

O aʻafiaga o loʻo lisi atu i lalo e faʻavae i luga o faʻamatalaga faʻapitoa i le glimepiride ma isi sulfanylurea. E mafai ona tolopo le hypoglycemia. E foliga mai i le tulaga o:

  • Ootia
  • O le fiaaai
  • Nausea, o le vomiting
  • Tele vaivaiga
  • Moega o le moe (le mautonu po o le moe)
  • Faateleina le atuatuvale, popole
  • Faʻasalaga le talafeagai
  • Le mafai ona taulai atu, faaitiitia le mafaufau
  • Faʻaleagaina o lagona o le psychomotor
  • Le mautonu
  • Malo vaivai
  • Le mautonu le mafaufau i vaega filifilia
  • Faʻaitiitia le faʻaaliga
  • Tautalaga tautala
  • Faoa
  • Faʻanoanoa (faʻaaogaina)
  • Uma le manava, bradycardia
  • Tuluʻu, afu afu
  • Tachycardia
  • Tigā toto maualuga
  • Loto o le fatu
  • Arrhythmias.

I nisi tulaga, pe a sili atu le ogaoga o le hypoglycemia, e mafai ona fenumiai ma le maʻi pipisi i le GM. O le tulaga e faʻaleleia pe a uma ona faʻaumatia le hypoglycemia.

Isi aʻafiaga

  • Vaavaaiga vaaia: faʻaitiitia le faʻaitiitia o le faigata (aemaise lava i le tele o taimi e tupu i le amataga o togafitiga). E afua mai i fesuiaiga i le glycemia, ma mafua ai le fula o le nerve opic, lea o loo atagia i le tulaga o le teena.
  • O gaʻo gasegase: gasegase, vevela, tiga, manava manava, afaina, lagona o le atoatoa.
  • Foʻu: faʻamaʻi pipitaka, faʻafouina o enzymes toto, jaundice, cholestasis. Faatasi ai ma le alualu i luma o maʻi, o le atiina ae o tuutuuga e ono lamatia ai le soifua o le tagata maʻi e mafai. E mafai ona faʻaleleia le tulaga pe a uma le faʻamavaeina o fualaau.
  • Hematopoietic organs: thrombocytopenia, o nisi taimi leukopenia ma isi tulaga ona o suiga i le toto.
  • Immunity: faʻamaʻi ma faʻamaʻi sesega (faʻavave, itching, urticaria). E masani lava ona faʻaalia i se tikeri maualalo, ae o nisi taimi e mafai ai ona latou alualu i luma, faʻaalia e le dyspnea, se pa'ū o le toto, taʻaloga anaphylactic. O faʻasalaga e mafai ona mafua ona o le tuʻufaʻatasia i le sulfanylurea poʻo mea faapena. E tatau ona faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa.
  • Isi faʻaaloalo: faʻalauteleina le lagona lelei o le gasegase i le susulu o le la ma le vevela o le UV.

O le aʻafiaga masani masani pe a faʻaaogaina fualaau faʻasaina ma le metformin o le faʻamalolo lactic. I le faʻaopoopoga, o le vailaʻau e mafai ona mafua ai le faʻalavelave i le gaioiga o totonu o le tino ma okeni.

  • Vailaau oona: tele lava taimi - taoto, vomiting, tiga, afaina, faateleina o le kesi, leai se manaʻo. O faʻamaoniga e masani lava ona le tumau, uiga o le amataga o le togafitiga.A e faaauau pea ona ave Amaril M e mou atu i latou lava. Ina ia faʻamamaina le tulaga pe a uma palaki ma puipuia, e fautuaina e faʻapupula le gasologa lemu, ma faʻapipiʻi vailaʻau i le taumafataga. Afai o le manava manava ma / poʻo le vomiting e atiina ae, o le taunuuga atonu o le faʻamaʻaloga ma le azotemia. I lenei tulaga, e tatau ona faalavelaveina Amaril M togafitiga seia oʻo ina faʻamautu le setete o le soifua maloloina.
  • Seni leo: lē lelei "metallic" mulimuli ane
  • Foʻu: faʻaleagaina le masani ai o le tino, le atepatitis (atonu e toe foʻi mai pe a uma le faʻamalo). I le tulaga o faʻafitauli i le ate, e tatau i le tagata maʻi ona faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa i se taimi vave e mafai ai.
  • Paʻu: suamalie, vevela, erythema.
  • Hematopoietic organs: anemia, leukemia ma le thrombocytopenia. Faatasi ai ma se umi umi, o loʻo i ai se faʻaititia i totonu o le mataupu o vit. B12 i le toto, le tupu mai o le measina megaloblastia.

Faiga faʻapolopolo

Amaryl o loʻo faʻatau atu ile pepa. O lanu e faalagolago ile atinaʻe o le mea galue:

  • 1 mg glimepiride - lanu piniki,
  • 2 - lanumeamata
  • 3 - lanu samasama
  • 4-lanumoana.

E ese i latou i faailoga e faʻaaogaina i luga o papamaa.

Fegalegaleaiga

Aʻo le i faatonuina Amaryl, e tatau i le fomaʻi ona saili po o le a le fualaau oona o loʻo ave e le tagata maʻi. O nisi vailaʻau e faʻalelei atili, o isi e faʻaitiitia le malosi o le hypoglycemic o le glimepiride.

I le taitaia o suʻesuʻega, na maua ai le faʻaititia o le suka i le toto pe a faʻaaogaina:

  • vailaau ole antidiabetic oral
  • Phenylbutazone
  • Oxyphenbutazone,
  • Avanoa
  • Sulfinpyrazone,
  • Metformin
  • Tetracycline
  • Miconazole
  • salicylate,
  • MAO inhibitors
  • tamaloloa feusuaʻiga
  • faʻamaʻi vai
  • quinol antibiotic,
  • Clarithromycin
  • Fluconazole
  • tagata alofa,
  • fibrates.

O le mea lea, e le fautuaina e amata inu Amaryl ia oe lava e aunoa ma le mauaina o se talavai talafeagai mai se fomaʻi.

O sui nei e faʻavaivaia le aoga o le glimepiride:

  • faʻasolosolo
  • estrogens
  • thiezide diuretics,
  • saluretics
  • glucocorticoids,
  • nicotinic acid (pe a faʻaaogaina i ni mea maualuga),
  • laxatives (faʻaaogaina taimi uumi),
  • faʻaipoipo
  • Rifampicin,
  • Glucagon.

E tatau ona amanaia sea aafiaga pe a filifilia se metotia.

Sympatholytics (beta-blockers, reserpine, clonidine, guanethidine) ei ai le aafiaga le mafaamatalaina i le aafiaga o le hypoglycemic o Amaril.

I le faʻaaogaina o mea e maua ai le kulupu, ia manatua: o le glimepiride e faʻamalosia pe faʻavaivaia le aʻafiaga o nei vailaʻau i luga o le tino.

E filifilia e le fomaʻi fualaau mo le maualuga o totoga, vailaʻau e le o le toto, ma isi fualaau lauiloa.

Amaryl ua tuufaatasia ma le inisalini, metformin. O lenei faʻasigaga e manaʻomia ile taimi e ave ai le glimepiride e le mafai ona ausia le manaʻoga ole tino. Ole fua ole vailaʻau taʻitasi e faʻatonu e le fomaʻi taʻitasi.

O le faʻamautuina o le faʻaaogaina o mea aoga e mafai ona faʻaleleia ai le aoga o togafitiga, fesoasoani e lelei le pulea o le tulaga o le maʻisuka.

Aso faʻauma

Faaaoga le fualaau faasaina mo le 36 masina mai le aso o le faʻasalaga.

E tatau ona filifili e le sui talafeagai o le endocrinologist le mea saʻo mo Amaryl. E mafai ona ia faʻatonu se faʻasologa e faia i luga o le faavae o le mea e tasi, pe filifili se vailaʻau e faia mai isi vaega.

O tagata maʻi e mafai ona faʻamatalaina se sui Rusia, Diamerid, lea e taugofie tele. Mo le 30 fualaau o fualaau faasaina ua faia i le faavae o le glimepiride, faatasi ai ma se fua o le 1 mg i se fale talavai, o le a totogi e tagata gasegase le 179 p. Faatasi ai ma le maelega mo le faʻaogaina o le mea galue, o le tau e faʻatuputeleina. Mo le faʻamalama i se fua o le 4 mg, 383 p.

Afai e tatau ai, sui Amaryl i le fualaau faasaina Glimepiride, lea e gaosia e le kamupani Rusia Vertex. O fua faʻataʻitaʻi e taugofie. Mo se pusa 30 pcs.2 mg e tatau ona totogi 191 p.

O le tau o Glimepiride Canon, lea na gaosia e Canonfarm, e maualalo ifo. O le tau o se afifi o le 30 pauna o le 2 mg ua manatu e taugofie, e 154 p.

Afai o le glimepiride e le gauai, ua faatonuina isi tagata isi mea tutusa e faia i luga o metformin (Avandamet, Glimecomb, Metglib) poo vildagliptin (Galvus). Ua filifilia i latou e mafaufau i uiga o le tagata maʻi.

Tina, lactation

A o faagasolo le vaitau o le faʻaogaina o le pepe, o le fafagaina o le pepe fou, sulfonylurea o mea e le mafai ona faʻaaogaina. I totonu o le toto o se fafine maʻitaga, o le glucose e tatau ona i totonu o tapulaa masani. A uma lava, o le hyperglycemia e taʻitaʻia ai le tele o aʻafiaga o le faʻaleagaina o le tino, faateleina le fua o le pepe.

O fafine ua maʻitaga ua siitia atu i le inisalini. E mafai ona vavae ese le tulaga o le aʻafiaga o le aʻafiaga o fualaau faasaina ile pepe ile utero pe afai e te lafoaia le sulfonylurea i le taimi o le fuafuaina o fuafuaga.

I le taimi o le lactation, ua faʻasaina ai le togafitiga o Amaril. O le gaioiga malosi e pasi i le susu susu, o le tino o se pepe fou. Aʻo fai susu, e tatau ona toe suia le fafine ile togafitiga o le inisalini.

  • E11 E leai se inisalini e faalagolago i le maʻisuka

Faʻamatalaga o le pepa faʻatumu

Amaryl 1 mg: pepa papago, lautele, mafolafola ma se laina vaeluaina i itu uma e lua. Faʻaigoaina i le "NMK" ma tusia le "h" i itu e lua.

Amaryl 2 mg: o laumei e lanumeamata, lautele, mafolafola ma se laina vaeluaina i itu uma e lua. Fuaina "NMM" ma tusia le "h" i itu e lua.

Amaryl 3 mg: papa e pale samasama, lautele, mafolafola ma se laina vaeluaina i itu uma e lua. Faʻaigoaina i le "NMN" ma tusia le "h" i itu e lua.

Amaryl 4 mg: papa lanumoana, lautele, mafolafola ma se laina vaeluaina i itu uma e lua. Fuaina "NMO" ma tusia le "h" i itu e lua.

Pharmacokinetics

O le tele o tui o le glimepiride i aso taitasi o le 4 mg C i le toto na maua pe a ma le 2.5 itula ma e oo atu i le 309 ng / ml. O loʻo i ai se sootaga vavalalata i le va o le fuaʻau ma le C le mamafa o le glimepiride i le plasma, faʻapea foʻi i le va o le fua ma le AUC. Pe a faʻaaogaina le glimepiride ua maeʻa lona ola. O le taumafaina e leai sona aafiaga taua ile absorption, sei vagana ai sina faaletonu i lona saoasaoa. O le Glimepiride e maua i le maualalo o le tufatufa (pe a ma le 8,8 L), e tutusa ma le tele o le tufatufaina o albumin, maualuga maualuga o le fusifusia i palatini masini (sili atu i le 99%) ma le maualalo (e tusa ma le 48 ml / min). O le taʻi T 1/2, e fua i le faʻasolosolo o le serum i lalo o tuutuuga o le faʻafoega faifaipea o le fualaau faasaina, e tusa ma le 5-8 itula. A maeʻa ona faia ni togi maualuga, e i ai sina siitaga laʻititi i le T 1/2.

A maeʻa se tasi o fua o le glimepiride, o le 58% o le fualaau e faʻamalosi e fatugaʻo ma le 35% o le tui e ala i le inumaga. E leai se suiga o le glimepiride i le urine.

I le mimi ma le feces, e lua metabolites na faailoa mai ona o le metabolism i le ate (faʻaaogaina CYP2C9), o le tasi o ia mea o le hydroxy, ma o le isi o le carboxy derivative. Ina ua uma le taumafaina o le glimepiride, ole T 1/2 o nei metabolites na 3-5 ma le 5-6 itula.

Glimepiride ua faʻamalosi i le susu o susu ma ua sopoia le puipui o le placental.

O le faatusatusaga o le tasi ma le tele (tasi i le aso) le puleaina o le glimepiride e lei faaalia ai eseesega eseese i vaega o le pharmacokinetic, o lo latou maualalo o le eseesega i le va o gasegase eseese e matauina. E leai se faʻalavelave taua o le fualaau faasaina.

O faʻataʻitaʻiga o le Pharmacokinetic e tutusa lelei ma tagata gasegase eseese ma vaitausaga eseese. I tagata gasegase ua le atoatoa le galue (faatasi ma le maualalo o le creatinine), o loo i ai se tulaga e faateleina ai le kilia o le glimepiride ma se faaitiitia i lona avega masani i le toto, lea, e foliga mai, e mafua mai i le faatelevavevavega o le fualaau faasaina ona o lona mamafa i le polotini. O le mea lea, i lenei vaega o tagata gasegase e leai se isi tulaga lamatia o le tuufaatasia o fualaau faasaina.

Pharmacodynamics

Glimepiride e faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, e afua ona o le faaosofia o le faʻasaʻoina o le inisalini mai peta peta o le pancreas. O lona aafiaga e masani lava ona fesootaʻi ma se faʻaleleia atili i le mafai gase o peta pancreatic e tali atu ai i le faʻaosofia o le tino i le kulukose. Pe a faatusatusa i le glibenclamide, o le maualalo o doses o le glimepiride e mafua ai le faamatuu atu o le inisalini laitiiti ae ausia le tutusa o le paʻu o le toto o le kulukose. O lenei mea moni ua molimau e fiafia i le i ai o aafiaga o le hypoglycemic extrapancreatic i le glimepiride (faateleina le lagona o le tino i le inisalini ma le aafiaga o le insulinomimetic).

Malosiaga o insulin. E pei o isi mea uma e maua i le sulfonylurea, e puleaina e le glimepiride le faʻamalosia o le inisalini e ala i le fegalegaleai ma vailaʻau faʻasaina eletise i luga o peta-cell membranes. E le pei o isi mea e maua mai i le sulfonylurea, o le glimepiride e filifili i se polotini e iai le mamafa o le mamafa o le 65 kilokalama (kDa) o loʻo i ai i totonu o laʻau o le beta pancreatic. O lenei fegalegaleaiga o le glimepiride ma se polotini e fusifusia i ai e faatonutonuina ai le tatalaina po o le tapunia o alalaupapa eletise e aʻafia ai ATP.

Glimepiride e tapunia auala o paseka. O lenei mea e mafua ai le faaleagaina o suauu peta ma taitai atu ai i le tatalaina o auala o le calcium eletise ma le tafe o le calcium i le masini. O le iʻuga, o le faateleina o le faʻamalama o le calcium intracellular e faʻaaogaina ai le inisalini e le exocytosis.

Glimepiride e sili atu le saoasaoa ma o le mea lea o le a sili atu ona faʻafesoʻotaʻi ma ua faʻasaʻoloto mai le noataga faʻatasi ma le protein lea e fusia ai nai lo glibenclamide. Ua manatu o lenei meatotino o se fesuiaiga tele o le glimepiride ma se polotini e fusifusia i ai e fuafua ai lona uiga faalauiloaina o le iloa o suauu peta i le kulukose ma lo latou puipuiga mai le faanatinatiina ma le faaitiitia vave.

O le aʻafiaga o le faʻaleleia atili o le tino i le inisalini. Glimepiride e faʻaleleia ai aʻafiaga o le inisalini i le faʻaaogaina o le kulukose e fusi lautele.

Faʻafitauli insulinomimetic. Glimepiride ei ai aʻafiaga e tutusa ma aafiaga o le inisalini i le faʻaaogaina o le kulukose e ala i lipine lautele ma le tuʻuina atu o le kulukose mai le ate.

O le glucose o le pitonuʻu e faʻaaogaina e ala i le feaveaʻi i siama maso ma adipocytes. Glimepiride e faʻateleina le aofaʻi o molekome o loʻo feaveaia le kulukose i plasma membranes o muscle muscle ma adipocytes. O le faateleina i le faʻaaogaina o sela kulukose e mafua ai le faʻafouina o le glycosylphosphatidylinositol-faapitoa phospholipase C. O le iʻuga, o le faʻaogaina o le calcium intracellular ua faʻaitiitia, e mafua ai le faʻaitiitia o le gaioiga o le protein kinase A, lea e oʻo atu ai i le faʻamalosia o le metabolism glucose.

Glimepiride e taofiofia le faʻasaʻoina o le kulukose mai le ate e ala i le faʻateleina o le faʻaoga o le fructose-2,6-bisphosphate, lea e taofia ai le gluconeogenesis.

Aafiaga i le faaputuga faapipii ma le fausia o ni atherosclerotic plate. Glimepiride e faʻaititia le faaputuga platelet in vitro ma in vivo. O lenei aafiaga e fesoʻotaʻi ma le vaʻaiaina o le COX, lea e nafa ma le fausiaina o le motumotu A, o se mea taua o le tuufaatasiga o le platelet.

Faʻaaoga Antiatherogenic o le fualaau faasaina. Glimepiride e fesoasoani i le faʻamautuina o mea e maua i le lipid, e faʻaitiitia ai le maualuga o le allonhyde i le toto, lea e oʻo atu ai i se faʻaitiitiga taua o le perovidation lipid.

Faʻaitiitia le mamafa o le faʻamaʻaloga o le oxidative, lea e masani ona i ai i tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2. Glimepiride e faʻateleina ai le maualuga o le α-tocopherol, o le gaoioiga o catalase, glutathione peroxidase ma superoxide dismutase.

Aafiaga cardiovascular. E ala mai i le faʻaaogāina ole paluga faʻapitoa (silasila i luga), o le sulfonylureas ei ai foi sona aafiaga i le cardiovascular system.Pe a faatusatusa i mea masani o le sulfonylurea, o le glimepiride ei ai sona aafiaga itiiti ifo i le cardiovascular system. E faʻaitiitia ai le faʻalauteleina o le platelet ma taʻitaʻia ai se faʻaititia o le faʻavaeina o atherosclerotic plate.

I le aufaigaluega volenitia, o le fua faatatau aupito itiiti o le glimepiride o le 0.6 mg. O le aʻafiaga o le glimepiride o le faʻalagolago i le tui ma toe faʻatulagaina. Ole tali faʻapitoa i le gaioiga faʻaletino (faʻaitiitia le faʻamalosia ole inisalini) faʻatasi ma le glimepiride.

E leai se eseʻesega eseese i le aʻafiaga, e fuafua lava pe na faʻaaogaina le fualaau faasaina i le 30 minute ao lei oʻo i le 'aiga poʻo le taimi muamua ao leʻi' aʻai. I tagata gasegase e maua i le maʻisuka, e mafai ona ausia le atoatoa o le tino i totonu o le 24 itula ma se toʻatasi. E le gata i lea, i le suʻesuʻega a le falemaʻi, e 12 o le 16 na gasegase ma le gasegase fou (Cl creatinine 4-79 ml / min) na maua ai foi le puleaina ole tino.

Faʻafoe faʻatasi ma metformin. Mo tagata gasegase e le mafai ona maua le malosi ole metabolic pe a faʻaaoga le fua aupito maualuga o le glimepiride, e mafai ona amatalia togafitiga faʻatasi ma le glimepiride ma le metformin. I ni suʻesuʻega se lua, pe a taitaia le togafitiga faʻatasi, na faʻamaonia ai le sili atu le lelei o le pulea o le metabolic nai lo togafitiga o nei vailaau taʻitasi.

Faʻafesoʻotaʻiga faʻatasi ma le inisalini. Mo tagata gasegase e le mafai ona ausia le atoatoa o le metabolic pe a faʻaaoga le fua aupito maualuga o le glimepiride, e mafai ona amataina le togafitiga o le insulin. E tusa ai ma taunuʻuga o suʻesuʻega e lua, faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o lenei tuufaatasiga, e tutusa lava le faʻaleleia o le faʻaleleia o metabolic ma le faʻaaogaina o na o le tasi inisalini, ae ui i lea, i le tuufaatasiga o togafitiga, e manaʻomia ai le maualalo o le insulin.

Faaaoga i tamaiti. E leai ni faʻamatalaga i luga o le malosi ma le saogalemu i taimi uumi pe a faʻaaogaina fualaau faʻasaina i tamaiti.

Tusa ituaiga 2 maʻisuka (i le monotherapy poʻo se vaega o le faʻamalosiga faʻatasi ma le metformin poo le inisalini).

Tina ma le lactation

Glimepiride ua solia i fafine maʻitaga. I le tulaga o le maʻitaga fuafuaina poʻo le amataga o le maitaga, e tatau ona siitia atu se fafine i le inisalini togafitiga.

Glimepiride e alu i le susu susu, o lea e le mafai ona faia i le taimi o le lactation. I lenei tulaga, e tatau ona e fesuiaiga i togafitiga o le insulin pe taofi le susu.

Faatonuga faapitoa

I faʻafitauli faʻapitoa o le falemaʻi, e pei o le vevesi, togafitiga o taotoga, faʻamaʻi pipisi i le fiva fever, puleaina o le gasegase e mafai ona faʻavaivaia i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, ma e ono manaʻomia ona faʻafesoʻotaʻi mo sina taimi i le togafitiga o le inisalini e faʻamautinoa lelei ai le pulea o le maʻisuka.

I vaiaso muamua o togafitiga, o le tulaga lamatia o le atiaʻe o le hypoglycemia e mafai ona faateleina, ma o le mea lea, aemaise lava le mataʻituina ma le totoa o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e manaomia i le taimi lenei.

O mea e mafua ai le lamatiaga o le hypoglycemia e aofia ai:

Ole gasegase poo le le mafai ona gasegase o le tagata maʻi (masani ona matauina i tagata matutua) e galulue faatasi ma se fomaʻi,

Mea e le lelei, taumafa le 'ai poʻo le faʻailoga meaai,

Faʻafitauli i le va o le tino ma gaioiga o le gaʻo,

Inupia o le ava, aemaise lava i le tuufaatasiga ma taumafataga,

Faʻafitauli matuia,

O le faʻaleagaina o le ate (i maʻi e iai le faʻaleagaina o le ate, le faʻaaogaina o togafitiga o le inisalini, o loʻo faailoaina, a itiiti ifo seia oʻo ina maua le faʻataʻitaʻiga)

O nisi faaletonu o le endocrine e faʻalavelaveina e faʻalavelaveina ai le gasegase o le carbohydrate poʻo le faʻataʻitaʻiga faʻapitoa i le tali atu i le hypoglycemia (mo se faʻataʻitaʻiga, o nisi o mea e le mafai ona faia i le pituitary, ma le le atoatoa)

O le faʻaaogaina faʻapitoa o nisi vailaau faʻatele (silasila i le vaega "Fesootaiga"),

Faʻaalia o le glimepiride i le leai o ni faʻamatalaga mo lona mauaina.

O togafitiga faʻatasi ai ma le sulfonylurea, e aofia ai le glimepiride, e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻe o le anemia hemopone, o le mea lea, o tagata mamaʻi ma le glucose-6-phosphate dehydrogenase e le tatau ona matua faʻaeteete pe a faatonuina le glimepiride ma e sili atu le faʻaaoga o vailaʻau o le hypoglycemic e le o le sulfonylurea.

I le i ai o tulaga lamatia o loʻo i luga mo le atinaʻeina o le hypoglycemia, faʻatoʻosaʻoina o le kulimepiride poʻo le togafitiga atoa e manaʻomia. E faʻaaoga foi lenei mea i le tupuga o faʻamaʻi pipisi i le taimi o togafitiga poʻo se suiga i le soifuaga o tagata gasegase.

O na faailoga o le hypoglycemia e atagia ai le suia o le tino i le tali atu i le hypoglycemia (vaai i le vaega "Aafiaga e aʻafia ai") atonu o le agamalu pe le o iai foi i le gasologa faifaipea o le hypoglycemia, i tagata matutua, tagata gasegase o le neuropathy, poo gasegase e maua le beta -o loʻo i lalo, o le clonidine, reserpine, guanethidine ma isi masini alofa.

O le hypoglycemia e mafai ona faʻaumatia faʻafuaseʻi ma le vave faʻaaogaina o gaʻo kulūkose (glucose poʻo le sucrose).

E pei o isi sulfonylurea, e ui lava i le uluai fesoasoani manuia o le hypoglycemia, e ono toe amata le hypoglycemia. O le mea lea, e tatau i tagata maʻi ona tumau i lalo o le vaavaaiga faifaipea.

I le hypoglycemia matautia, o togafitiga faʻapitoa ma togafitiga faafomaʻi e manaʻomia, ma i nisi tulaga, falemai o le maʻi.

I taimi o togafitiga ma le glimepiride, o le siaki masani o le ate ma le toto toto (aemaise lava le numera o leukocytes ma platelet) e manaomia.

Talu ai ona o nisi aʻafiaga, e pei o le hypoglycemia ogaoga, suiga matuia i le ata o le toto, ogaoga o le afaina o le ate, suiga ole ate, e mafai i ni tulaga faapitoa ona lamatia ai le ola, i le tulaga o le atinaʻeina o ni mea e le manaomia pe matuia, e tatau i le tagata maʻi ona vave logoina le fomaʻi e uiga ia i latou i soo se tulaga, aua le faaauau le tagofia o fualaau faasaina e aunoa ma lana fautuaga.

Aafiaga i luga o le malosi e ave ai taavale ma isi masini. I le tulaga o le atinaʻeina o le hypoglycemia poʻo le hyperglycemia, aemaise lava i le amataga o togafitiga pe a maeʻa suiga i togafitiga, poʻo le taimi foʻi e le faʻaaogaina ai fualaau faasaina, o le faʻaitiitia o le gauai ma le vave o le psychomotor reactions e mafai. E mafai e lenei mea ona faʻaleagaina le gafatia o le tagata maʻi e tietie ai taavale poʻo isi auala.

Faʻatau

Sanofi-Aventis Deutschland GmbH, Siamani, na gaosia e Sanofi-Aventis S.p.A. (Italia).

Stabilimento di Scoppito, Strada Statale 17, km 22, I-67019 Scoppito (L "Aquilla), Italia.

Amaryl e aofia ai le glimepiride, lea e aofia i se fou, lona tolu, o le gaosia o sulfonylurea (derivatives) (PSM). O lenei vailaʻau e sili atu le taugata nai lo le glibenclamide (Maninil) ma le glyclazide (Diabetes), ae o le tau o le eseesega e faʻamaonia e le maualuga o le gaioiga, gaioiga vave, faʻaleagaina le gasegase, ma le maualalo o le lamatiaga o le hypoglycemia.

E taua le iloa! O se mea fou na fautuaina e endocrinologists mo Faʻaauau le Mataituina o Maʻisuka! E na o aso uma e tatau ai.

Faatasi ai ma Amarilila, o lapopoa o peta ua faaitiitia lemu atu nai lo augatupulaga anamua o sulfonylureas, o lea o le alualu i luma o le maʻisuka ua faagesegese ma o le a manaomia le togafitiga o le inisalini mulimuli ane.

O faʻamatalaga o le tagofia o fualaau faasaina e mautinoa: e maualalo ai le suka, e faigofie ona faʻaaoga, inu pona i lea aso ma lea aso, tusa lava po o le a le fua. I le faaopoopo atu i le glimepiride mama, o lona tuufaatasiga ma le metformin ua maua mai - Amaril M.

O gasegase ma le tafe o le a avea o se mea o le taimi ua tuanai

O le maʻisuka o le mafuaʻaga lea o le toeitiiti 80% o tafaoga uma ma toesega. 7 mai le 10 tagata e maliliu ona o le pisa o fatu o le fatu po o le faiʻai.E toetoe lava o mataupu uma, o le mafuaʻaga mo lenei faʻamoemoe matautia e tutusa lava - maualuga le toto suka.

E mafai ma e tatau ona tuʻituʻi le suka, pe leai se mea. Ae e le fofoina ai le faʻamaʻi, ae naʻo le fesoasoani e tau ai le suʻesuʻega, ae le o le mafuaaga o le maʻi.

Na pau lava le vailaʻau ua fautuaina aloaia mo togafitiga o le maʻisuka ma e faʻaaoga foi e endocrinologists i la latou galuega o lenei.

Le aoga o fualaau faasaina, fuafua e tusa ai ma le auala masani (o le numera o tagata gasegase na toe malosi i le numera o tagata gasegase i le vaega o le 100 tagata na togafitia togafitiga) o:

  • Tulaga masani o le suka - 95%
  • Faʻaitiitia o vein thrombosis - 70%
  • Faʻamamaina o se fatu fatu malosi - 90%
  • Aveesea o le toto maualuga - 92%
  • Faamalosia o le aso, faaleleia o le moe i le po - 97%

O gaosi oloa e le o se faʻalapotopotoga faʻapisinisi ma e faʻatupeina i le lagolago a le setete. O le mea lea, o nei tagata nofomau uma e maua le avanoa.

  • o le taumafataga lea o lo o latou faaaogaina ai fualaau oona e tatau ona tele,
  • E leai se mea e tatau ona e fafaguina meaai. Afai e le mafai ona e 'aina le taeao, ua faʻafeiloaʻi atu Amaril i le aoauli,
  • e tatau ona faʻaopoopoina se faʻagasologa o le faʻaaogaina o mea inu i totonu o le toto. O lenei sini e maua i taimi masani (i le mavae ai o le 4 itula), le tufatufaina atu o gaʻo i totonu o ipu uma. O le maualalo o meaʻai, o le faigofie foi lea ona ausia le taui o le maʻisuka.

Ua inu aufela mo le tele o tausaga e aunoa ma le malepe. Afai ua uma le faʻaitiitia o le suka, o le a manaʻomia vave ona sui i le insulin.

Taimi faʻatino

Amaryl ua atoatoa lona ola, 100% o fualaau faasaina ua oʻo atu i le nofoaga o gaioiga. E tusa ai ma faatonuga, o le maualuga o le maualuga o le glimepiride i totonu o le toto e faia pe a uma le 2.5 itula. O le aofaʻi o le umi o le gaoioiga e sili atu i le 24 itula, o le maualuga o le metotia, o le umi umi o laumela o le a galue.

Ona o lona umi, o le vailaʻau faʻatagaina e mafai ona faʻaalu i le aso. A o le 60% o le maʻisuka e le o faʻamalosi e mulimuli i faatonuga a le fomaʻi, e mafai e se fualaau e tasi ona faʻaitiitia le leai o vailaʻau e 30%, ma faʻaleleia atili ai le maʻisuka.

Contraindications

O loʻo i ai se lisi tele o faʻasalaga mo le aveina o Amaril:

  • 1 ituaiga
  • ogaoga le solia o le ate ma fatugaʻo,
  • maʻi o le maʻisukacidosis, precoma ma coma,
  • , ,
  • o le i ai o faʻamaʻi faʻasalaga e le masani ai, mo se faʻataʻitaʻiga, le galactose inlerance, glucose-galactose malabsorption poo le lactase deficiency,
  • tausaga o tamaiti
  • le faapalepale po o le lagona lelei i fualaau faasaina ma isi.

E manaʻomia le faʻaeteete i le amataga o togafitiga o tagata gasegase, talu ai i lenei taimi e iai se faʻafitauli o le hypoglycemia. Afai e ono mafai ona atiaʻe le hypoglycemia, ona masani lea ona e fetuunai le fualaau glimepiride poʻo togafitiga faʻapitoa. E le gata i lea, o le i ai o vavave faʻatasi ma isi faʻamaʻi, ituaiga soifuaga, mea taumafa ma isi mea e manaomia e manaʻomia ai le gauai faapitoa.

Faatonuga mo le Amaryl (Metotia ma fua)

O fualaau e fuafua mo le faʻaaogaina totonu, e aunoa ma le ulaina ma inu tele vai.

E masani lava, o le fualaau e fuafua i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Mo togafitiga, o le fua pito maualalo maualalo, o loʻo fesoasoani e ausia ai le faʻatonuina o le tino

O faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o Amaril e faʻamalamalamaina foi i le taimi o togafitiga, o le fuafuaina faifaipea o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma le maualuga ole hemoglobin glycosylated e manaʻomia.

Soʻo se faʻaaoga sese o meaʻai, faʻapea foʻi ma le faaseʻeina o le isi togafitiga, e le fautuaina e toe faʻaleleia i se vailaʻau faaopoopo. O tulaga faapena e manaʻomia ona malilie muamua i le fomaʻi.

I le amataga o togafitiga, o maʻi ua faatonuina i aso taitasi o le 1 mg. Afai e tatau ai, o le a faasolosolo malie le alualu i luma, faia o le siakiina masani o le toto o le kulukose toto e tusa ai ma le polokalame: 1 mg - 2 mg - 3 mg - 4 mg - 6 mg - 8 mg.O le masani masani masani i tagata gasegase e lelei le pulea o le 1-4 mg o mea aoga. Ole fua ole aso o le 6 mg poʻo le sili atu e maua ai se aafiaga ile na o se vaega toaitiiti o tagata mamaʻi.

O le faasologa o aso o le fualaau faasaina ua setiina e le fomaʻi, talu ai e tatau ona mafaufau i mea eseese, mo se faataitaiga, o le taimi e ai ai, o le tele o gaoioiga faaletino, ma isi mea.

E masani lava, o se mea e tasi i aso taitasi o le fualaau faasaina ua faatonuina, aʻo le i atoa le taeao po o le meaai muamua. E taua pe a maeʻa ona tago i le laulau e le misia se taumafataga.

E iloa lelei o le faʻaleleia atili o le gataifale e fesoʻotaʻi ma le faateleina o le lagona o le inisalini, ma i taimi o togafitiga, o le manaʻoga mo glimepiride mafai ona teena. E mafai ona e aloese mai le atinaʻeina o le hypoglycemia e ala i le faʻaitiitia o le taimi o le gaʻo pe taofi le ave o Amarilili.

I le faagasologa o le togafitiga, fetuutuunaiga o fua glimepiride e mafai ona fai pe a:

  • paʻu mamafa
  • suiga o olaga
  • o le tulaʻi mai o isi mea e mafua ai le faʻasolosolo i le hypoglycemia poʻo le hyperglycemia.

I le avea ai ma tulafono, o le togafitiga a Amaril mo se taimi umi.

Vaitaimi o le faʻatau

I falemaʻi, e mafai ona e maua Amaryl pe afai o iai sau faʻamatalaga mai lau fomaʻi.

Mea e teu ai Meaʻai

O fualaau Glimepiride e tatau ona teuina i se mea pogisa, puipuia mai le susulu o le la, e le mafai ona maua e tamaiti. Lavela o mea e teu ai - e oo atu i le +30 i le С.

Aso faʻauma

Faaaoga le fualaau faasaina mo le 36 masina mai le aso o le faʻasalaga.

E tatau ona filifili e le sui talafeagai o le endocrinologist le mea saʻo mo Amaryl. E mafai ona ia faʻatonu se faʻasologa e faia i luga o le faavae o le mea e tasi, pe filifili se vailaʻau e faia mai isi vaega.

O tagata maʻi e mafai ona faʻamatalaina se sui Rusia, Diamerid, lea e taugofie tele. Mo le 30 fualaau o fualaau faasaina ua faia i le faavae o le glimepiride, faatasi ai ma se fua o le 1 mg i se fale talavai, o le a totogi e tagata gasegase le 179 p. Faatasi ai ma le maelega mo le faʻaogaina o le mea galue, o le tau e faʻatuputeleina. Mo le faʻamalama i se fua o le 4 mg, 383 p.

Afai e tatau ai, sui Amaryl i le fualaau faasaina Glimepiride, lea e gaosia e le kamupani Rusia Vertex. O fua faʻataʻitaʻi e taugofie. Mo se pusa 30 pcs. 2 mg e tatau ona totogi 191 p.

O le tau o Glimepiride Canon, lea na gaosia e Canonfarm, e maualalo ifo. O le tau o se afifi o le 30 pauna o le 2 mg ua manatu e taugofie, e 154 p.

Afai o le glimepiride e le gauai, ua faatonuina isi tagata isi mea tutusa e faia i luga o metformin (Avandamet, Glimecomb, Metglib) poo vildagliptin (Galvus). Ua filifilia i latou e mafaufau i uiga o le tagata maʻi.

Alcohol ma Amaryl

E le mafai ona vavalo i le taimi muamua pe faapefea ona aafia le tagata o loʻo tagofia fualaau faasaina i luga o le glimepiride ona o le ava malosi. Ova malosi e mafai ona faʻavaivaia pe faʻaleleia ai le malosi o le hypoglycemic o Amaril. O le mea lea, e le mafai ona faʻaumatia i le taimi e tasi.

E tatau ona faʻaaogaina vailaʻau faʻasaina mo se vaitaimi uumi. Ona o lenei mea, o se vavalalata i le faʻaaogaina o mea inu ava malosi mo le toʻatele e avea ma faafitauli.

Tina, lactation

A o faagasolo le vaitau o le faʻaogaina o le pepe, o le fafagaina o le pepe fou, sulfonylurea o mea e le mafai ona faʻaaogaina. I totonu o le toto o se fafine maʻitaga, o le glucose e tatau ona i totonu o tapulaa masani. A uma lava, o le hyperglycemia e taʻitaʻia ai le tele o aʻafiaga o le faʻaleagaina o le tino, faateleina le fua o le pepe.

O fafine ua maʻitaga ua siitia atu i le inisalini. E mafai ona vavae ese le tulaga o le aʻafiaga o le aʻafiaga o fualaau faasaina ile pepe ile utero pe afai e te lafoaia le sulfonylurea i le taimi o le fuafuaina o fuafuaga.

I le taimi o le lactation, ua faʻasaina ai le togafitiga o Amaril.O le gaioiga malosi e pasi i le susu susu, o le tino o se pepe fou. Aʻo fai susu, e tatau ona toe suia le fafine ile togafitiga o le inisalini.

  • E11 E leai se inisalini e faalagolago i le maʻisuka

Faʻavae ma le faʻavae o le faʻamalolo

i totonu o se pusa paʻu o le 15 pcs., i totonu o se atigi pusa pepa 2, 4, 6 poʻo le 8.

i totonu o se pusa paʻu o le 15 pcs., i totonu o se atigi pusa pepa 2, 4, 6 poʻo le 8.

i totonu o se pusa paʻu o le 15 pcs., i totonu o se atigi pusa pepa 2, 4, 6 poʻo le 8.

Faʻamatalaga o le pepa faʻatumu

Amaryl 1 mg: pepa papago, lautele, mafolafola ma se laina vaeluaina i itu uma e lua. Faʻaigoaina i le "NMK" ma tusia le "h" i itu e lua.

Amaryl 2 mg: o laumei e lanumeamata, lautele, mafolafola ma se laina vaeluaina i itu uma e lua. Fuaina "NMM" ma tusia le "h" i itu e lua.

Amaryl 3 mg: papa e pale samasama, lautele, mafolafola ma se laina vaeluaina i itu uma e lua. Faʻaigoaina i le "NMN" ma tusia le "h" i itu e lua.

Amaryl 4 mg: papa lanumoana, lautele, mafolafola ma se laina vaeluaina i itu uma e lua. Fuaina "NMO" ma tusia le "h" i itu e lua.

Feʻau

O le vailaʻau o le hypoglycemic mo le faʻafofoga tautala o le vaega sulfonylurea o le lona tolu o augatupulaga.

Faʻataʻitaʻiga

Pharmacokinetics

O le tele o tui o le glimepiride i aso taitasi o le 4 mg C i le toto na maua pe a ma le 2.5 itula ma e oo atu i le 309 ng / ml. O loʻo i ai se sootaga vavalalata i le va o le fuaʻau ma le C le mamafa o le glimepiride i le plasma, faʻapea foʻi i le va o le fua ma le AUC. Pe a faʻaaogaina le glimepiride ua maeʻa lona ola. O le taumafaina e leai sona aafiaga taua ile absorption, sei vagana ai sina faaletonu i lona saoasaoa. O le Glimepiride e maua i le maualalo o le tufatufa (pe a ma le 8,8 L), e tutusa ma le tele o le tufatufaina o albumin, maualuga maualuga o le fusifusia i palatini masini (sili atu i le 99%) ma le maualalo (e tusa ma le 48 ml / min). O le taʻi T 1/2, e fua i le faʻasolosolo o le serum i lalo o tuutuuga o le faʻafoega faifaipea o le fualaau faasaina, e tusa ma le 5-8 itula. A maeʻa ona faia ni togi maualuga, e i ai sina siitaga laʻititi i le T 1/2.

A maeʻa se tasi o fua o le glimepiride, o le 58% o le fualaau e faʻamalosi e fatugaʻo ma le 35% o le tui e ala i le inumaga. E leai se suiga o le glimepiride i le urine.

I le mimi ma le feces, e lua metabolites na faailoa mai ona o le metabolism i le ate (faʻaaogaina CYP2C9), o le tasi o ia mea o le hydroxy, ma o le isi o le carboxy derivative. Ina ua uma le taumafaina o le glimepiride, ole T 1/2 o nei metabolites na 3-5 ma le 5-6 itula.

Glimepiride ua faʻamalosi i le susu o susu ma ua sopoia le puipui o le placental.

O le faatusatusaga o le tasi ma le tele (tasi i le aso) le puleaina o le glimepiride e lei faaalia ai eseesega eseese i vaega o le pharmacokinetic, o lo latou maualalo o le eseesega i le va o gasegase eseese e matauina. E leai se faʻalavelave taua o le fualaau faasaina.

O faʻataʻitaʻiga o le Pharmacokinetic e tutusa lelei ma tagata gasegase eseese ma vaitausaga eseese. I tagata gasegase ua le atoatoa le galue (faatasi ma le maualalo o le creatinine), o loo i ai se tulaga e faateleina ai le kilia o le glimepiride ma se faaitiitia i lona avega masani i le toto, lea, e foliga mai, e mafua mai i le faatelevavevavega o le fualaau faasaina ona o lona mamafa i le polotini. O le mea lea, i lenei vaega o tagata gasegase e leai se isi tulaga lamatia o le tuufaatasia o fualaau faasaina.

Pharmacodynamics

Glimepiride e faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, e afua ona o le faaosofia o le faʻasaʻoina o le inisalini mai peta peta o le pancreas. O lona aafiaga e masani lava ona fesootaʻi ma se faʻaleleia atili i le mafai gase o peta pancreatic e tali atu ai i le faʻaosofia o le tino i le kulukose.Pe a faatusatusa i le glibenclamide, o le maualalo o doses o le glimepiride e mafua ai le faamatuu atu o le inisalini laitiiti ae ausia le tutusa o le paʻu o le toto o le kulukose. O lenei mea moni ua molimau e fiafia i le i ai o aafiaga o le hypoglycemic extrapancreatic i le glimepiride (faateleina le lagona o le tino i le inisalini ma le aafiaga o le insulinomimetic).

Malosiaga o insulin. E pei o isi mea uma e maua i le sulfonylurea, e puleaina e le glimepiride le faʻamalosia o le inisalini e ala i le fegalegaleai ma vailaʻau faʻasaina eletise i luga o peta-cell membranes. E le pei o isi mea e maua mai i le sulfonylurea, o le glimepiride e filifili i se polotini e iai le mamafa o le mamafa o le 65 kilokalama (kDa) o loʻo i ai i totonu o laʻau o le beta pancreatic. O lenei fegalegaleaiga o le glimepiride ma se polotini e fusifusia i ai e faatonutonuina ai le tatalaina po o le tapunia o alalaupapa eletise e aʻafia ai ATP.

Glimepiride e tapunia auala o paseka. O lenei mea e mafua ai le faaleagaina o suauu peta ma taitai atu ai i le tatalaina o auala o le calcium eletise ma le tafe o le calcium i le masini. O le iʻuga, o le faateleina o le faʻamalama o le calcium intracellular e faʻaaogaina ai le inisalini e le exocytosis.

Glimepiride e sili atu le saoasaoa ma o le mea lea o le a sili atu ona faʻafesoʻotaʻi ma ua faʻasaʻoloto mai le noataga faʻatasi ma le protein lea e fusia ai nai lo glibenclamide. Ua manatu o lenei meatotino o se fesuiaiga tele o le glimepiride ma se polotini e fusifusia i ai e fuafua ai lona uiga faalauiloaina o le iloa o suauu peta i le kulukose ma lo latou puipuiga mai le faanatinatiina ma le faaitiitia vave.

O le aʻafiaga o le faʻaleleia atili o le tino i le inisalini. Glimepiride e faʻaleleia ai aʻafiaga o le inisalini i le faʻaaogaina o le kulukose e fusi lautele.

Faʻafitauli insulinomimetic. Glimepiride ei ai aʻafiaga e tutusa ma aafiaga o le inisalini i le faʻaaogaina o le kulukose e ala i lipine lautele ma le tuʻuina atu o le kulukose mai le ate.

O le glucose o le pitonuʻu e faʻaaogaina e ala i le feaveaʻi i siama maso ma adipocytes. Glimepiride e faʻateleina le aofaʻi o molekome o loʻo feaveaia le kulukose i plasma membranes o muscle muscle ma adipocytes. O le faateleina i le faʻaaogaina o sela kulukose e mafua ai le faʻafouina o le glycosylphosphatidylinositol-faapitoa phospholipase C. O le iʻuga, o le faʻaogaina o le calcium intracellular ua faʻaitiitia, e mafua ai le faʻaitiitia o le gaioiga o le protein kinase A, lea e oʻo atu ai i le faʻamalosia o le metabolism glucose.

Glimepiride e taofiofia le faʻasaʻoina o le kulukose mai le ate e ala i le faʻateleina o le faʻaoga o le fructose-2,6-bisphosphate, lea e taofia ai le gluconeogenesis.

Aafiaga i le faaputuga faapipii ma le fausia o ni atherosclerotic plate. Glimepiride e faʻaititia le faaputuga platelet in vitro ma in vivo. O lenei aafiaga e fesoʻotaʻi ma le vaʻaiaina o le COX, lea e nafa ma le fausiaina o le motumotu A, o se mea taua o le tuufaatasiga o le platelet.

Faʻaaoga Antiatherogenic o le fualaau faasaina. Glimepiride e fesoasoani i le faʻamautuina o mea e maua i le lipid, e faʻaitiitia ai le maualuga o le allonhyde i le toto, lea e oʻo atu ai i se faʻaitiitiga taua o le perovidation lipid.

Faʻaitiitia le mamafa o le faʻamaʻaloga o le oxidative, lea e masani ona i ai i tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2. Glimepiride e faʻateleina ai le maualuga o le α-tocopherol, o le gaoioiga o catalase, glutathione peroxidase ma superoxide dismutase.

Aafiaga cardiovascular. E ala mai i le faʻaaogāina ole paluga faʻapitoa (silasila i luga), o le sulfonylureas ei ai foi sona aafiaga i le cardiovascular system. Pe a faatusatusa i mea masani o le sulfonylurea, o le glimepiride ei ai sona aafiaga itiiti ifo i le cardiovascular system. E faʻaitiitia ai le faʻalauteleina o le platelet ma taʻitaʻia ai se faʻaititia o le faʻavaeina o atherosclerotic plate.

I le aufaigaluega volenitia, o le fua faatatau aupito itiiti o le glimepiride o le 0.6 mg. O le aʻafiaga o le glimepiride o le faʻalagolago i le tui ma toe faʻatulagaina. Ole tali faʻapitoa i le gaioiga faʻaletino (faʻaitiitia le faʻamalosia ole inisalini) faʻatasi ma le glimepiride.

E leai se eseʻesega eseese i le aʻafiaga, e fuafua lava pe na faʻaaogaina le fualaau faasaina i le 30 minute ao lei oʻo i le 'aiga poʻo le taimi muamua ao leʻi' aʻai. I tagata gasegase e maua i le maʻisuka, e mafai ona ausia le atoatoa o le tino i totonu o le 24 itula ma se toʻatasi. E le gata i lea, i le suʻesuʻega a le falemaʻi, e 12 o le 16 na gasegase ma le gasegase fou (Cl creatinine 4-79 ml / min) na maua ai foi le puleaina ole tino.

Faʻafoe faʻatasi ma metformin. Mo tagata gasegase e le mafai ona maua le malosi ole metabolic pe a faʻaaoga le fua aupito maualuga o le glimepiride, e mafai ona amatalia togafitiga faʻatasi ma le glimepiride ma le metformin. I ni suʻesuʻega se lua, pe a taitaia le togafitiga faʻatasi, na faʻamaonia ai le sili atu le lelei o le pulea o le metabolic nai lo togafitiga o nei vailaau taʻitasi.

Faʻafesoʻotaʻiga faʻatasi ma le inisalini. Mo tagata gasegase e le mafai ona ausia le atoatoa o le metabolic pe a faʻaaoga le fua aupito maualuga o le glimepiride, e mafai ona amataina le togafitiga o le insulin. E tusa ai ma taunuʻuga o suʻesuʻega e lua, faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o lenei tuufaatasiga, e tutusa lava le faʻaleleia o le faʻaleleia o metabolic ma le faʻaaogaina o na o le tasi inisalini, ae ui i lea, i le tuufaatasiga o togafitiga, e manaʻomia ai le maualalo o le insulin.

Faaaoga i tamaiti. E leai ni faʻamatalaga i luga o le malosi ma le saogalemu i taimi uumi pe a faʻaaogaina fualaau faʻasaina i tamaiti.

Tusa ituaiga 2 maʻisuka (i le monotherapy poʻo se vaega o le faʻamalosiga faʻatasi ma le metformin poo le inisalini).

Contraindications

hypersensitivity i le glimepiride poʻo soʻo se vailaʻau o vailaau faʻasaina, isi faʻamaʻi sulfonylurea poʻo sulfa vailaʻau faʻasaina (ono aʻafiaga o gaioiga o le eleelea),

ituaiga 1 maʻisuka

maʻi o le maʻisukacidosis, maʻi o le maʻisuka ma le coma,

ogaoga o le ate (le lava le poto masani)

ogaoga faaletonu, e aofia ai i tagata gasegase i le maʻi o le tino (le lava le poto masani)

tausaga o fanau (leai se poto masani),

o aʻafiaga e le masani ona maua mai e pei o le inlerance galactose, lactase deficiency poʻo le glucose-galactose malabsorption.

tulaga i vaiaso muamua o togafitiga (faʻaititia le aʻafiaga o le hypoglycemia). Afai ei ai tulaga taua mo le atinaʻeina o le hypoglycemia (silasila i le vaega o "Polokalame Faapitoa"), o se fesuiaiga o fua o le glimepiride poʻo le togafitiga atoa e mafai ona manaʻomia,

faʻamaʻi pipisi i le taimi o togafitiga poʻo le taimi e suia ai olaga o tagata gasegase (suiga i meaʻai ma taumafa, faʻalautele pe faʻaitiitia le gaioiga faaletino),

malabsorption o meaai ma fualaau faasaina i totonu o le vaega o meaʻai (vavalalata i le intestinal, paʻu o le intestinal).

Tina ma le lactation

Glimepiride ua solia i fafine maʻitaga. I le tulaga o le maʻitaga fuafuaina poʻo le amataga o le maitaga, e tatau ona siitia atu se fafine i le inisalini togafitiga.

Glimepiride e alu i le susu susu, o lea e le mafai ona faia i le taimi o le lactation. I lenei tulaga, e tatau ona e fesuiaiga i togafitiga o le insulin pe taofi le susu.

Faʻaiʻuga

Mai le itu o le metabolism: o se taunuuga o le hypoglycemic effect of Amaril, o le hypoglycemia e mafai ona atiae, lea, e pei o isi sulfonylureas, e mafai ona faaumiumi.

O faʻamaoniga o le hypoglycemia o: maʻi tigaina, fiaai, gasea, vomiting, vaivai, moe, popole i le moe, atuatuvale, ma le vave o mea e fai, atuatuvalega, le mautonu, faaletonu o le tautala, gasegase, faʻalavelave vaaia, paresis, faʻalavelave faʻafuaseʻi, faʻavalea, leai o le pulea o le tagata lava ia, faʻamalosaga, gaogao o le cerebral, masalosalo po o le leiloa o le mafaufau, e oʻo i le vaivai, manava vaivai, bradycardia.

I le faʻaopoopoga, o faʻaaliga o tulafono faatonutonu faʻapitoa e mafai ona tupu i le tali atu i le hypoglycemia, e pei o le foliga mai o le malulu, afu afu, popolega, tachycardia, toto maualuga, angina pectoris, palpitations, ma faʻalavelave faʻalavelave o le fatu.

O le faʻataʻitaʻiga o le maualuga o le hypoglycemia e mafai ona tutusa ma se paʻu. O faʻafitauli o le hypoglycemia toetoe lava a mou atu uma pe a uma ona faʻaumatia.

Mai le itu o le okeni o le faʻaaliga: i le taimi o togafitiga (aemaise lava i lona amataga), faʻalavelave faʻafuaseʻi o le vaaia ona o se suiga i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e mafai ona matauina. O la latou galuega o se suiga lē tumau i le fula o le tioata, e fuafua i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, ma ona o lenei, o se suiga i le faasinomaga faasinoupu o tioata.

Mai i le gastrointestinal tract: o mea e le masani ai - o le gasea, vomiting, lagona o le mamafa poʻo le masuasua i le epigastrium, tiga o le manava, manava, i nisi o tulaga - faʻamaʻi pipitaka, faateleina o gaioiga o le ate ma le / poo cholestasis ma le jaundice, lea e mafai ona alualu i luma i le faʻaleagaina o le ate , peitaʻi e ono oʻo i se faʻagasologa suiga pe a faʻaumatia le vailaʻau.

Mai i le system hemopoietic and system lymphatic: seasea - thrombocytopenia, i nisi o tulaga - leukopeneia, hemolytic anemia, erythrocytopenia, granulocytopenia, agranulocytosis and pancytopenia.

Faʻafitauli lautele: i se mea e seasea tutupu, o le maʻi ma le pseudo-allergic responses, e pei o le pruritus, urticaria, faʻavave o le paʻu, e mafai. O ia ituaiga o gaioiga e mafai ona oʻo atu i ni faʻafitauli matuia ma le le lava o le mānava, o le faʻaitiitia o le paʻu o le toto, lea e mafai i nisi taimi ona alualu i luma i le faʻalavelave anaphylactic. Afai e aliali mai faailoga o le urticaria, faʻafesoʻotaʻi loa se fomaʻi. I nisi tulaga, e ono i ai se faaitiitia i le serum sodium concentrations, vasculitis allergic, photosensitivity.

Fegalegaleaiga

Glimepiride e maua i le cytochrome P4502C9 (CYP2C9), lea e tatau ona amanaia pe a faʻaaogaina i le taimi lava e tasi faatasi ai ma tagata faʻaola (eg rifampicin) poʻo inhibitors (e pei o le fluconazole) CYP2C9.

Ole malosi ole gaioiga o le hypoglycemia ma, i nisi tulaga, e ono mafai ona matauina pe a tuufaatasi ma se tasi o fualaau oona nei: insulin ma isi hypoglycemic agents mo le fofogaina ole fofoga, tagata inhibitors ACE, tino o le vailaau oona, malemoni, chloramphenicol, siama, cyclophosphamide, disopyramide , fenfluramine, pheniramidol, fibrates, fluoxetine, guanethidine, ifosfamide, inhibitors MAO, fluconazole, para-aminosalicylic acid, pentoxifylline (high parenteral s inumaga), phenylbutazone, azapropazone, oxyphenbutazone, probenecid, quinolones, salicylates, sulfinpyrazone, clarithromycin, sulfonamides, tetracyclines, tritokvalin, trofosfamide.

E mafai ona mataʻituina le faʻaogaina o le hypoglycemic ma le faateleina o le faʻamaʻi o le kulukose toto pe a tuʻufaʻatasia ma se tasi o fualaau oona nei: acetazolamide, barbiturates, GCS, diazoxide, diuretics, epinephrine ma isi sympathomimetic agents, glucagon, laxatives (faatasi ai ma le faʻaaoga umi), acidic nicotinic (i mea maualuga), estrogens ma progestogens, phenothiazines, phenytoin, rifampicin, ammonia o loʻo i ai iodine.

O tagata poloka o le H 2 histamine, o le beta-blockers, clonidine ma le reserpine e mafai ona faʻaleleia ma faʻavaivaia le aafiaga o le hypoglycemic o le glimepiride. I lalo o le faatosinaga a le au faʻafeiloaʻi, e pei o beta-blockers, clonidine, guanethidine ma reserpine, o faailoga o le faʻataʻitaʻiga faʻamaonia i le tali i le hypoglycemia e mafai ona faʻaititia pe leai foi.

I tua atu o le aveina o le glimepiride, o le faateleina ma le vaivai o le gaioiga o mea e mafai ona matauina.

O le faʻaaogaina o le ava malosi e tasi poʻo le faʻalepoʻalo e mafai ona faʻamalosia ma faʻavaivaia le aafiaga o le hypoglycemic o le glimepiride.

Faʻasalaga

Faʻailoga: o le gasegase maualuga, faʻapea foʻi le togafitiga faaumiumi ma ni gasegase maualuga o le glimepiride, e mafai ona oʻo atu ai i le tuga matautia o le hypoglycemia.

Togafitiga: o le taimi lava e iloa ai le maualuga, e tatau loa ona e logoina lau fomaʻi. O le hypoglycemia e toetoe lava o taimi uma lava e vave ona taofia e ala i le faʻaaoga vave o mea inu (glucose poʻo se suka, sua suamalie suamalie poo le lauti). I lenei itu, o le tagata maʻi e tatau ona i ai i taimi uma 20 g o le kulukose (4 fasi suka). E le aoga le suamalie i le togafitiga o le hypoglycemia.

Seia vagana ua filifili le fomaʻi e faapea o le tagata maʻi e ese mai le lamatiaga, e manaomia e le tagata maʻi se togafitiga faʻapitoa faʻapitoa. E tatau ona manatua e mafai e le hypoglycemia ona toe fai pe a maeʻa le toe faʻafoʻisia o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Afai o se maʻi e maua i le maʻisuka e togafitiga e fomaʻi eseese (mo se faʻataʻitaʻiga, i le taimi o le falemaʻi pe a mavae se faʻalavelave tupu, ma se gasegase i le faaiuga o le vaiaso), e tatau ona ia taʻu atu ia i latou ona maʻi ma togafitiga muamua.

O nisi taimi o falemaʻi falemaʻi o le tagata gasegase atonu e manaʻomia, e tusa lava pe na o se lapataiga. O le taua tele ma le ogaoga o faʻafitauli i faʻamatalaga e pei o le le iloa o le mafaufau poʻo nisi faʻafitauli matuia o le neurological o tulaga faʻanatinati ma manaʻomia vave togafitiga ma falemaʻi.

I le tulaga o le maʻi o le maʻi o le maʻi, o le tui malosi o se vaifofo o le dextrose (glucose) e talafeagai (mo tagata matutua, e amata i le 40 ml o se fofo 20%). E fai ma faʻataʻitaʻiga, i se fua faatatau o le 0.5-1 mg. O se isi mea e ese mai i tagata matutua, faʻalavelave mataga, gaogao poʻo le faʻaogaina o le glucagon.

I le togafitiga o le hypoglycemia ona o le faʻalavelaveina o le pulega a Amaril e tamaiti laiti poʻo tamaiti laiti, o le fua o le dextrose e faʻatonutonuina e tatau ona faʻaleleia ma le faʻaeteete i le tulaga o le ono maua mai o le hyperglycemia matautia, ma le faʻafoega o le dextrose e tatau ona faia i lalo o le mataʻituina pea o le toto o le kulukose toto.

I le tulaga o le maualuga o Amaril, atonu e tatau ona fufuluina le manava ma ave ai le malala.

A maeʻa le toe faʻaleleia vave o le faʻamasinoga o le kulūkose i totonu o le toto, o le faʻafefe o mea faʻafefeteina o se vaifofo dextrose i se faʻatonuga maualalo e talafeagai e puipuia ai le toe faʻafouina o le hypoglycemia. O le toto o le kulukose o le toto i totonu o ia tagata gasegase e tatau ona siakiina pea mo le 24 itula. I mataupu ogaoga ma se umi faaumiumi o le hypoglycemia, o le lamatiaga o le faaitiitia o le toto glucose i le maualuga o le hypoglycemic e mafai ona tumau mo ni nai aso.

Tosiga ma le pulega

I totonu, atoa lava, e aunoa ma le mumu, fufuluina i se aofaiga o le vai (pe tusa ma le 0.5 kalama).

I le avea ai o se tulafono, o le fualaau o Amaril e faʻamoemoeina e le faʻamoemoe maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O le laʻititi aupito sili ona maualalo e lava e tatau ai ona faʻaaogaina le tatau ona faʻaaogaina le metabolic.

I le taimi o togafitiga ma Amaril, e tatau ona fuafua i taimi uma le faʻamasinoga o le kulukose i totonu o le toto. E le gata i lea, o le siakiina masani o maualuga o le hemoglobin glycosylated ua fautuaina.

Faʻaaoga le lelei o fualaau faasaina, mo se faataitaiga, lafoaʻi le isi fualaau o loʻo sosoo mai, e le tatau ona faʻateleina e le faʻaaoga mulimuli ane o se fua maualuga.

O gaioiga a le tagata gasegase pe afai e te tago i le fualaau (aemaise lava, pe a fuʻe le isi fualaau poʻo le faaseʻeina o meaai) poʻo ni tulaga e le mafai ai ona ave le vailaʻau e tatau ona talanoaina e le tagata maʻi ma le fomaʻi muamua.

Toto muamua ma le fuaina o fualaau

Ole fua muamua ole 1 mg o le glimepiride 1 le taimi i le aso.

Afai e tatau ai, e mafai ona faasolosolo malie le faasolosolo i aso taitasi (i vaitau o 1-2 vaiaso). E fautuaina le fuaina o le fualaau i lalo o le siakiina masani o le toto o le kulukose toto ma ia tusa ai ma le fua faatatau o fualaau oona nei: 1 mg - 2 mg - 3 mg - 4 mg - 6 mg (-8 mg).

O loʻo iai i le tagata gasegase le maʻisuka lelei

E masani lava, o le fualaau o aso taitasi i tagata mamaʻi e maua lelei le maʻisuka o le 1-4 mg glimepiride. Ole fua ole aso ole sili atu i le 6 mg e sili atu ona aoga ile na o se numera toʻaitiiti o tagata gasegase.

Ole taimi e ave ai fualaau faasaina ma le tufatufaina o tui i le aso atoa ua fuafuaina e le fomaʻi, e fuafua ile soifua ole tagata maʻi ile taimi atofaina (taimi o taumafataga, numera o gaoioiga faaletino).

E masani lava, o le tasi fualaau o le fualaau faasaina i le gasologa o le aso e lava lea. E fautuaina e faapea i lenei tulaga, o le fualaau atoa o le fualaau faasaina e tatau ona vave ave i luma o se taumafataga o le taeao po o, pe afai e leʻi aveina i lena taimi, i le taimi lava lea aʻo leʻi faia muamua le taumafataga muamua. E taua tele le aua nei faimalaga se taumafataga pe a uma ona tago i fualaau.

Talu ai ona o le faʻaleleia atili o le gataifale e fesoʻotaʻi ma le faʻalauteleina o le lagona o le inisalini, e ono faʻaitiitia le manaʻomia mo le glimepiride i taimi o togafitiga. Ina ia aloese mai le atinaʻeina o le hypoglycemia, e tatau ona vave faʻaitiitia le fualaau poʻo le taofi le ave o Amarilili.

Tuutuuga e ono manaomia ai foi le fetuunaiga o fualaau o le glimepiride:

Paʻu mamafa i se tagata maʻi

Suiga i le soifuaga o le tagata maʻi (suiga i meaʻai, taimi o taumafataga, aofaiga o gaoioiga faaletino),

O le tulaʻi mai o isi mea e mafua ai le faʻasolosolo i le atinaʻe o le hypoglycemia poʻo le hyperglycemia (silasila i le vaega "Faatonuga Faapitoa").

O togafitiga Glimepiride e masani lava ona faia mo se taimi umi.

Faʻaliliuina atu o le tagata maʻi mai se isi sui o le hypoglycemic mo le faʻafofoga tautala ile Amaryl

E leai se fesoʻotaʻiga saʻo i le va o atopaʻu o Amaril ma isi mea faʻapitoa o le hypoglycemic mo le faʻafofoga tautala. Pe a suia se sui o le hypoglycemic mo le faʻafofoga tautala ma Amaril, e fautuaina e faapea o le taualumaga mo lona pulega tutusa ma le uluai pulega o Amaril, o lona uiga. togafitiga e tatau ona amata i se fua maualalo o le 1 mg (e tusa lava pe siitia atu le tagata maʻi i Amaryl ma le maualuga ole fualaau ole fualaau oona mo le tautala tautala). Soʻo se faʻasologa o fualaau e tatau ona faia i laʻasaga, ia amanaʻia le tali i le glimepiride e tusa ai ma fautuaga o loʻo i luga.

E talafeagai le amanaia o le malosi ma le umi o le aafiaga o le sui muamua o le hypoglycemic mo le puleaina ole fofoga. Faʻasalaga o togafitiga atonu e manaʻomia ina ia aloese mai soʻo se otootoga o aʻafiaga e mafai ona faʻaititia ai le lamatiaga o le hypoglycemia.

Faaaoga i le tuufaatasiga ma le metformin

I tagata gasegase e le lelei le pulea o le maʻisuka, pe a ave le maualuga o aso taitasi o le glimepiride poʻo le metformin, e mafai ona amata togafitiga faʻatasi ai ma nei vailaʻau e lua. I lenei tulaga, o le togafitiga muamua faʻatasi ma le glimepiride poʻo le metformin e faʻaauau i le fua tutusa, ma o le fuataga faaopoopo o le metformin poʻo le glimepiride e amata i se fua maualalo, lea e faʻasalaina e fuafua i le maualuga o le puleaina o le metabolic e oʻo i le maualuga o fualaau o aso taʻitasi.O togafitiga faʻatasi e tatau ona amata i lalo o le vaavaaiga a le fomaʻi.

Faʻaaogā faʻatasi ma le inisalini

I tagata gasegase e le o atoatoa le pulea o le maʻisuka, e mafai ona tuʻuina atu le inisalini i le taimi lava e tasi pe a ave le tele o aso o le glimepiride. I lenei tulaga, o le fua mulimuli o le glimepiride ua faatonuina i le tagata maʻi e tumau pea e le suia. I lenei tulaga, o togafitiga o le inisalini e amata i le maualalo o doses, lea e faasolosolo malie ona faateleina i lalo o le pulea o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O togafitiga tuʻufaatasi e manaʻomia ai togafitiga faʻapitoa faʻapitoa.

Faʻaaogāina i tagata gasegase i le le atoatoa. E le lava le faʻamatalaga e uiga i le faʻaaogaina o fualaau faʻamaʻi i tagata gasegase e le o toe faʻaaogaina. O tagata mamaʻi e le atoatoa le galuega e mafai ona sili atu ona maaleale i le aafiaga o le hypoglycemic o le glimepiride (tagai vaega "Pharmacokinetics", "Contraindications").

Faʻaaogā faʻamaʻi pipisi i le ate. O loʻo i ai se aofaʻiga o faʻamatalaga e uiga i le faʻaaogaina o le vailaau mo le faʻamaʻi o le ate (vaai vaega "Contraindications").

Faaaoga i tamaiti. O faʻamatalaga e uiga i le faʻaaogaina o fualaau faasaina i tamaiti e le lava.

Faatonuga faapitoa

I faʻafitauli faʻapitoa o le falemaʻi, e pei o le vevesi, togafitiga o taotoga, faʻamaʻi pipisi i le fiva fever, puleaina o le gasegase e mafai ona faʻavaivaia i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, ma e ono manaʻomia ona faʻafesoʻotaʻi mo sina taimi i le togafitiga o le inisalini e faʻamautinoa lelei ai le pulea o le maʻisuka.

I vaiaso muamua o togafitiga, o le tulaga lamatia o le atiaʻe o le hypoglycemia e mafai ona faateleina, ma o le mea lea, aemaise lava le mataʻituina ma le totoa o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e manaomia i le taimi lenei.

O mea e mafua ai le lamatiaga o le hypoglycemia e aofia ai:

Ole gasegase poo le le mafai ona gasegase o le tagata maʻi (masani ona matauina i tagata matutua) e galulue faatasi ma se fomaʻi,

Mea e le lelei, taumafa le 'ai poʻo le faʻailoga meaai,

Faʻafitauli i le va o le tino ma gaioiga o le gaʻo,

Inupia o le ava, aemaise lava i le tuufaatasiga ma taumafataga,

Faʻafitauli matuia,

O le faʻaleagaina o le ate (i maʻi e iai le faʻaleagaina o le ate, le faʻaaogaina o togafitiga o le inisalini, o loʻo faailoaina, a itiiti ifo seia oʻo ina maua le faʻataʻitaʻiga)

O nisi faaletonu o le endocrine e faʻalavelaveina e faʻalavelaveina ai le gasegase o le carbohydrate poʻo le faʻataʻitaʻiga faʻapitoa i le tali atu i le hypoglycemia (mo se faʻataʻitaʻiga, o nisi o mea e le mafai ona faia i le pituitary, ma le le atoatoa)

O le faʻaaogaina faʻapitoa o nisi vailaau faʻatele (silasila i le vaega "Fesootaiga"),

Faʻaalia o le glimepiride i le leai o ni faʻamatalaga mo lona mauaina.

O togafitiga faʻatasi ai ma le sulfonylurea, e aofia ai le glimepiride, e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻe o le anemia hemopone, o le mea lea, o tagata mamaʻi ma le glucose-6-phosphate dehydrogenase e le tatau ona matua faʻaeteete pe a faatonuina le glimepiride ma e sili atu le faʻaaoga o vailaʻau o le hypoglycemic e le o le sulfonylurea.

I le i ai o tulaga lamatia o loʻo i luga mo le atinaʻeina o le hypoglycemia, faʻatoʻosaʻoina o le kulimepiride poʻo le togafitiga atoa e manaʻomia. E faʻaaoga foi lenei mea i le tupuga o faʻamaʻi pipisi i le taimi o togafitiga poʻo se suiga i le soifuaga o tagata gasegase.

O na faailoga o le hypoglycemia e atagia ai le suia o le tino i le tali atu i le hypoglycemia (vaai i le vaega "Aafiaga e aʻafia ai") atonu o le agamalu pe le o iai foi i le gasologa faifaipea o le hypoglycemia, i tagata matutua, tagata gasegase o le neuropathy, poo gasegase e maua le beta -o loʻo i lalo, o le clonidine, reserpine, guanethidine ma isi masini alofa.

O le hypoglycemia e mafai ona faʻaumatia faʻafuaseʻi ma le vave faʻaaogaina o gaʻo kulūkose (glucose poʻo le sucrose).

E pei o isi sulfonylurea, e ui lava i le uluai fesoasoani manuia o le hypoglycemia, e ono toe amata le hypoglycemia. O le mea lea, e tatau i tagata maʻi ona tumau i lalo o le vaavaaiga faifaipea.

I le hypoglycemia matautia, o togafitiga faʻapitoa ma togafitiga faafomaʻi e manaʻomia, ma i nisi tulaga, falemai o le maʻi.

I taimi o togafitiga ma le glimepiride, o le siaki masani o le ate ma le toto toto (aemaise lava le numera o leukocytes ma platelet) e manaomia.

Talu ai ona o nisi aʻafiaga, e pei o le hypoglycemia ogaoga, suiga matuia i le ata o le toto, ogaoga o le afaina o le ate, suiga ole ate, e mafai i ni tulaga faapitoa ona lamatia ai le ola, i le tulaga o le atinaʻeina o ni mea e le manaomia pe matuia, e tatau i le tagata maʻi ona vave logoina le fomaʻi e uiga ia i latou i soo se tulaga, aua le faaauau le tagofia o fualaau faasaina e aunoa ma lana fautuaga.

Aafiaga i luga o le malosi e ave ai taavale ma isi masini. I le tulaga o le atinaʻeina o le hypoglycemia poʻo le hyperglycemia, aemaise lava i le amataga o togafitiga pe a maeʻa suiga i togafitiga, poʻo le taimi foʻi e le faʻaaogaina ai fualaau faasaina, o le faʻaitiitia o le gauai ma le vave o le psychomotor reactions e mafai. E mafai e lenei mea ona faʻaleagaina le gafatia o le tagata maʻi e tietie ai taavale poʻo isi auala.

Faʻatau

Sanofi-Aventis Deutschland GmbH, Siamani, na gaosia e Sanofi-Aventis S.p.A. (Italia).

Stabilimento di Scoppito, Strada Statale 17, km 22, I-67019 Scoppito (L "Aquilla), Italia.

Amaryl e aofia ai le glimepiride, lea e aofia i se fou, lona tolu, o le gaosia o sulfonylurea (derivatives) (PSM). O lenei vailaʻau e sili atu le taugata nai lo le glibenclamide (Maninil) ma le glyclazide (Diabetes), ae o le tau o le eseesega e faʻamaonia e le maualuga o le gaioiga, gaioiga vave, faʻaleagaina le gasegase, ma le maualalo o le lamatiaga o le hypoglycemia.

E taua le iloa! O se mea fou na fautuaina e endocrinologists mo Faʻaauau le Mataituina o Maʻisuka! E na o aso uma e tatau ai.

Faatasi ai ma Amarilila, o lapopoa o peta ua faaitiitia lemu atu nai lo augatupulaga anamua o sulfonylureas, o lea o le alualu i luma o le maʻisuka ua faagesegese ma o le a manaomia le togafitiga o le inisalini mulimuli ane.

O faʻamatalaga o le tagofia o fualaau faasaina e mautinoa: e maualalo ai le suka, e faigofie ona faʻaaoga, inu pona i lea aso ma lea aso, tusa lava po o le a le fua. I le faaopoopo atu i le glimepiride mama, o lona tuufaatasiga ma le metformin ua maua mai - Amaril M.

Faʻamatala puupuu

FaatinogaFaʻaititia le suka o le toto, e aʻafia lona tulaga i itu e lua:
  1. Faʻasolosolo le tuʻufaʻatasiga o le inisalini, ma toe faʻaleleia le muamua, o le laʻasaga pito sili ona vave o lana pule faʻanofo. O le PSM totoe o loʻo faʻaalu lenei vaega ma galue i le lona lua, o le mea lea e faʻaitiitia lemu le suka.
  2. Faaitiitia le malosi o le insulin e sili atu le malosi nai lo isi PSM.

E le gata i lea, o vailaʻau e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le thrombosis, faʻamaonia le cholesterol, ma faʻaitiitia ai le faʻamalosia o le oxidative.

O le amaryl e tele sona vaega i le vevela, o se vaega ile vaega o meaʻai, ina ia mafai ona faʻaaogaina i tagata gasegase i le le atoatoa, pe afai o le gaioiga o galuega o loʻo puipuia.

FaailogaO le maʻisuka naʻo le 2 ituaiga. O se muai manaʻomia mo le faʻaaogaina o ni pene beta faʻamaufaʻailogaina, o loʻo totoe o latou lava inisalini. Afai o le pancreas ua muta le maua mai o le hormone, ua le faʻamaonia Amailini. E tusa ai ma faatonuga, e mafai ona ave vailaʻau i metformin ma togafitiga insulin. Faʻasologa

Amaryl e gaosia i ni pepa e aofia ai le 4 mg o le glimepiride. Mo le faigofie o le faʻaaogaina, o suʻe taitasi e iai lona lava lanu.

Ole fua amata ole 1 mg. E 10 aso, pe a maeʻa ona amata lea ona faasolosolo malie le alualu i luma seia oʻo ina masani le suka. O le maualuga o le gaʻo faatagaina o le 6 mg.Afai e le maua ai se taui mo le maʻisuka, o fualaau mai isi vaega poʻo le inisalini e faʻaopoopo i le togafitiga.

FaʻasalagaO le tele o le gasegase e mafua ai le umi o le hypoglycemia. A maeʻa le faʻamautuina o le suka, e mafai ona faʻafesoʻotaʻi pea mo le isi 3 aso. I lenei taimi uma, o le tagata maʻi e tatau ona i lalo o le vaavaaiga a tagata o lona aiga, ma se malosi malosi tele - i se falemaʻi.Contraindications

  1. Faʻaaogaina o le gasegase i le glimepiride ma isi PSM, vaega fesoasoani o le vailaʻau.
  2. Le lava le inisalini i totonu (, pancreatic resection).
  3. Faʻailoga matuia tele. O le mafai ona ave Amaril mo faamaʻi fatu fatu e fuafuaina pe a uma ona suʻeina le okeni.
  4. O le Glimepiride ua faʻafefeteina i le ate, o le mea lea, o le toilalo o le ate o loʻo aofia ai foi i faatonuga e avea o se faʻalavelave.

Amaryl e taofi le tumau ma suia i inisalini injections i le taimi o le maitaga ma le lactation, faʻafitauli tele o le maʻisuka, mai le ketoacidosis i le hyperglycemic coma. Faʻatasi ma faʻamaʻi pipisi, faʻaleagaga, faʻalagona lagona mamafa, atonu e le lava Amelieli e faʻasaʻo ai le suka, o le togafitiga e faaopoopo i le inisalini, e umi lava le umi.

Tulaga lamatia o le hypoglycemia

E paʻu le suka i le toto pe a galo le maʻisuka e 'ai pe leai foi le kulukose sa faʻaalu i le taimi o le faamalositino. Ina ia faʻamaopoopoina le glycemia, e manaʻomia lou suʻeina o meaʻai gaʻo, e masani lava o se suka, se ipu vai suamalie po o se lauti suamalie.

Afai o le fualaau o Amaril ua sili atu, o le hypoglycemia e mafai ona toe foi mai i le tele o taimi i le umi o le fualaau faasaina. I lenei tulaga, pe a uma le faʻamuamuaina o le suka, latou te taumafai e aveese le glimepiride mai le mea oona: latou te faʻaleagaina ai le vomiting, inu puluvaga poʻo le laxative. O le malosi tele o le tino o le oti; o le togafitiga mo le maualuga o le hypoglycemia e aofia ai le glucose malosi.

FaʻaiʻugaI le faaopoopo atu i le hypoglycemia, pe a ave Amarila, e mafai ona mataʻituina faafitauli tau otaota (i lalo ifo o le 1% o tagata gasegase), allergies, e afua mai i le vevesi ma le tigaina i le faʻalavelave anaphylactic (8%). A maeʻa ona totogi le faʻamaʻi, e faʻaitiitia le manaʻomia mo fualaau oona, ma ua faalēaogāina Amaryl.

O fualaau faasaina e ave i meaai. . E le mafai ona nutimomoia le papa, ae mafai ona vaeluaina i le afa. O togafitiga a Amarila e manaʻomia ai le faasaʻoina o meaʻai:

O gasegase ma le tafe o le a avea o se mea o le taimi ua tuanai

O le maʻisuka o le mafuaʻaga lea o le toeitiiti 80% o tafaoga uma ma toesega. 7 mai le 10 tagata e maliliu ona o le pisa o fatu o le fatu po o le faiʻai. E toetoe lava o mataupu uma, o le mafuaʻaga mo lenei faʻamoemoe matautia e tutusa lava - maualuga le toto suka.

E mafai ma e tatau ona tuʻituʻi le suka, pe leai se mea. Ae e le fofoina ai le faʻamaʻi, ae naʻo le fesoasoani e tau ai le suʻesuʻega, ae le o le mafuaaga o le maʻi.

Na pau lava le vailaʻau ua fautuaina aloaia mo togafitiga o le maʻisuka ma e faʻaaoga foi e endocrinologists i la latou galuega o lenei.

Le aoga o fualaau faasaina, fuafua e tusa ai ma le auala masani (o le numera o tagata gasegase na toe malosi i le numera o tagata gasegase i le vaega o le 100 tagata na togafitia togafitiga) o:

  • Tulaga masani o le suka - 95%
  • Faʻaitiitia o vein thrombosis - 70%
  • Faʻamamaina o se fatu fatu malosi - 90%
  • Aveesea o le toto maualuga - 92%
  • Faamalosia o le aso, faaleleia o le moe i le po - 97%

O gaosi oloa e le o se faʻalapotopotoga faʻapisinisi ma e faʻatupeina i le lagolago a le setete. O le mea lea, o nei tagata nofomau uma e maua le avanoa.

  • o le taumafataga lea o lo o latou faaaogaina ai fualaau oona e tatau ona tele,
  • E leai se mea e tatau ona e fafaguina meaai. Afai e le mafai ona e 'aina le taeao, ua faʻafeiloaʻi atu Amaril i le aoauli,
  • e tatau ona faʻaopoopoina se faʻagasologa o le faʻaaogaina o mea inu i totonu o le toto. O lenei sini e maua i taimi masani (i le mavae ai o le 4 itula), le tufatufaina atu o gaʻo i totonu o ipu uma. O le maualalo o meaʻai, o le faigofie foi lea ona ausia le taui o le maʻisuka.

Ua inu aufela mo le tele o tausaga e aunoa ma le malepe.Afai ua uma le faʻaitiitia o le suka, o le a manaʻomia vave ona sui i le insulin.

Taimi faʻatino

Amaryl ua atoatoa lona ola, 100% o fualaau faasaina ua oʻo atu i le nofoaga o gaioiga. E tusa ai ma faatonuga, o le maualuga o le maualuga o le glimepiride i totonu o le toto e faia pe a uma le 2.5 itula. O le aofaʻi o le umi o le gaoioiga e sili atu i le 24 itula, o le maualuga o le metotia, o le umi umi o laumela o le a galue.

Ona o lona umi, o le vailaʻau faʻatagaina e mafai ona faʻaalu i le aso. A o le 60% o le maʻisuka e le o faʻamalosi e mulimuli i faatonuga a le fomaʻi, e mafai e se fualaau e tasi ona faʻaitiitia le leai o vailaʻau e 30%, ma faʻaleleia atili ai le maʻisuka.

Ava malosi

O le inu malosi o le ava e afaina ai Amaryl ma le le mautinoa, e mafai ona faaleleia uma ma faʻavaivaia ona aʻafiaga. O le lamatiaga o le ola maloloina o le hypoglycemia e amata, amata i se tulaga maualuga o le inupia. E tusa ai ma le maʻisuka, o se pusa saogalemu o le ava malosi leai se sili atu nai lo se ipu vodka poʻo se ipu uaina .

Amarila analogs

O le vailaau e iai ni mea faʻapitoa e sili atu taugofie ma le mea e tasi e galue malosi ma fua, o mea e taʻua o generics. O le mea moni, o nei mea papalama o gaioiga faʻaleleia, mai oloa faʻatau mai e mafai ona e faʻatau naʻo Croatian Glimepirid-Teva. E tusa ai ma iloiloga, o le gagana Rusia e le sili atu ona leaga nai lo Amina ua faaulufale mai.

Amarila analogs Atunuu o gaosiga Faʻatau Tau mo le togi maualalo, suʻe.
GlimepirideRusia110
Glimepiride CanonCanonfarm Production.155
FaigamaloAkrikhin180
Glimepiride-tevaCroatiaPliva o Khrvatsk135
GlemazAtenitinaKimika Montpelliere le maua i falemaʻi

Amaryl poʻo le Maʻisuka

I le taimi nei, o le PSM sili ona lata mai ma puipuia e glimepiride ma se faaumiumi foliga o gliclazide (ma analogues). O vailaʻau uma e lua e sili atu nai lo o latou muamua na mafua ai le faʻamaʻi o le hypoglycemia.

Ae, o peletini Amaryl mo le maʻisuka e sili ona lelei:

Fomaʻi o Fomai Faʻafomai, Ulu o le Inisetiute o Taʻafia - Tatyana Yakovleva

Sa ou suʻesuʻeina le maʻisuka mo le tele o tausaga. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ua ou faanatinati e taʻu atu le tala lelei - ua mafai e le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ona atiaʻe se vailaau e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei fualaau faasaina ua lata i le 98%.

O le isi tala fou: ua faia e le Matagaluega o le Soifua Maloloina se vaetamaina e totogi ai le tau maualuga o le fualaau faasaina. I Rusia, maʻisuka seia oo i le aso 2 o Mati mafai ona maua - E na o le 147 rubles!

  • latou te aʻafia ai le mamafa o gasegase maualalo
  • o le aʻafiaga le lelei i luga o le cardiovascular system e leʻo faʻaalia,
  • maʻisuka e manaomia ai le maualalo o fualaau oona (o le maualuga o le maʻisuka e tusa ma le 3 mg o Amaril),
  • o le faaitiitia o le suka pe a ave Amaril e alu faatasi ma le maualalo o le maualuga o le inisalini. Mo le maʻisuka, o lenei fua faatatau e 0.07, mo Amaril - 0.03. I le PSM totoe, o le fua faatatau e sili atu le leaga: 0.11 mo le faʻamalolo, 0.16 mo ​​glibenclamide.

Amaryl poʻo Glucophage

I le tautala manino, o le fesili Amaril poʻo le kullufafa (metformin) e le tatau ona tuʻuina. ma analogues mo le maʻisuka ituaiga 2 e masani lava ona faʻamaonia muamua i le mea muamua, talu ai e sili atu le lelei nai lo isi vailaʻau faʻataʻitaʻi i le mafuaʻaga autu o le faʻamaʻi - faʻamalosia o le inisalini. Afai e faatonuina e le fomaʻi na o Amaryl papa, o lona agavaa e aoga le masalosalo .

E ui lava i le saogalemu faʻatusatusa, o lenei vailaau faʻapitoa e aʻafia ai le pancreas, o lona uiga e faʻapuupuu le sosoʻo o lau inisalini. O le PSM e faʻamaonia pe afai e le lelei le toleniina o le metformin pe o le maualuga o lona dose e le lava mo le glycemia masani. I le avea ai o se tulafono, o se faʻalavelave matuia o le maʻisuka, poʻo se gasegase umi.

Amaril ma Yanumet

Yanumet, e pei o Amaryl, e aʻafia uma le maualuga o le inisalini ma le faʻamalosia o le inisalini.O vailaau eseese e ese i le faiga o le gaioiga ma le fausaga o vailaʻau, ina ia mafai ona ave faʻatasi. Yanumet o se fomaʻi fou, o lea e tau mai le 1800 rubles. mo le pito sili ona laitiiti. I Rusia, o ana analogues ua faamauina: Combogliz ma Velmetia, e le sili atu le taugofie nai lo le uluai kopi.

I le tele o tulaga, e mafai ona maua le taui o le maʻisuka i se tuufaatasiga o metformin taugofie, meaʻai, faamalositino, o nisi taimi e manaʻomia ai e le tagata le PSM. Yanumet e aoga le faʻatau pe afai o le tau e le taua i le paketi.

O le le tausisia e le maʻisuka faʻatasi ai ma togafitiga faʻasoifua maloloina o le mafuaaga autu lea. O le faafaigofieina o togafitiga e mafua mai i soo se faamaʻi masani e masani lava ona faaleleia ona taunuuga, o le mea lea, mo tagata e filifili ai, o fualaau oona e sili ona lelei. O le Amaryl M o loʻo i ai le faʻateleina faʻatasi o le suka-lowering drugs: metformin ma PSM. O pepa taʻitasi e aofia ai le 500 mg o le metformin ma le 2 mg o le glimepiride.

E le mafai ona paleni tutusa uma mea aoga i le tasi papa maʻa mo gasegase eseese. I le ogatotonu o le maʻisuka, sili atu le metformin, e manaʻomia le itiiti o le glimepiride. E leai se sili atu i le 1000 mg o le metformin e mafai ona faatagaina i se taimi, o tagata gasegase e gasegase tuga e tatau ona inu Faimalaga M faʻolu taimi i le aso. Ina ia filifilia le fua saʻo, e fautuaina mo tagata aʻoga amio pulea ina ia ave faʻatasi Amaril i le taeao o le taeao ma le kalapu i le taimi e tolu i le aso.

Talu ai ona o le tau maualuga o Amaril, e masani ona faʻaaogaina analogues e faʻafaigofieina ai le kulukose toto i le maʻisuka ma le ituaiga o faʻamaʻi pipisi-insulin. O lenei fualaau faasaina e lelei mo le faatumauina o le glycemia ma se meaai faapitoa ma taaloga.

Ae peitai, e le mafai e tagata uma ona gafatia lenei sui o le hypoglycemic. O le mea lea, i totonu o lenei tusiga, o le a faʻaalia le faʻataʻitaʻiga faʻamalositino a Amaril ma o ana autu masani e maua i Rusia o le a faaigoaina.

Faʻaaogaina o vailaau faasaina

Amaryl o se vailaau oona oona e fesoasoani i le maualalo o le suka toto e ala i le faaosofiaina o le faʻamalolo ma le faʻafouina o le inisalini faʻasoasoaina e ni vaʻa patino beta o loʻo i totonu o le pacreatic tissue.

O le auala autu mo le faʻaleleia o faiga faʻavae, o le faʻateleina lea e Amalalu le tali mai o peta beta i le faateleina o le glucose concentration i totonu o le toto o le tagata.

I nai tootoo, o lenei vailaʻau e fesoasoani i se siitaga laʻititi i le tuʻuina atu o le inisalini. Amaryl o loʻo i ai le gafatia e faʻalauteleina ai le lagona o le tui o le insulin e faʻalagolago i le tui ile insulin.

I le avea ai ma se sulfonylurea, na mafai ai e Amaril ona faʻaosofia le gaioiga o le gaosiga o le inisalini. Ua faamaonia lenei mea i le mea moni e faapea, o le kulupu malosi o le faʻamalosia o fualaau faʻasaina ma ATP o laina peta. Amaryl e fusifusia faʻamalosi i luga o le paʻu o le cell filifili. O lenei meatotino o le fualaau faasaina e mafai ai ona faateleina le lagona o le tino o sela i le inisalini.

O le glucose e sili atu ona aʻafia e afaina i sulu o maso muscle o le tino.

E le gata i lea, o le faʻaaogaina o fualaau faasaina e taofia ai le tatalaina o le kulukose e sela o le ate. O lenei gaioiga e mafua ona o le faateleina o mea o loʻo i totonu o le fructose-2,6-biophosphate, lea e fesoasoani i le faʻasaina o le gluconeogenesis.

Faʻatoagaina o le faʻamalosia o le inisalini e mafua mai i le mea moni e faapea, o le mea malosi o le vailaʻau e faʻaleleia ai le aʻafia o ionsilala i totonu o siama beta, ma o le sili atu o le potassium i totonu o le suauʻu e mafua ai le faateleina o le gaosiga o le hormone.

A faʻaaogaina togafitiga faʻatasi faʻatasi ma le metformin, o loʻo i ai i tagata gasegase se faʻaleleia atili o le puleaina o le suka i le tino.

Faʻatinoina togafitiga faʻapitoa faʻatasi ma inisalini injections. O lenei metotia faʻaaogaina e faʻaaogaina i tulaga e le ausia ai le maualuga o le puleaina o le tino i le taimi e ave ai se fualaau.Pe a taitaia lenei ituaiga o togafitiga fualaau mo le maʻisuka, e manaomia le toe fetuunaiga o le insulin.

O le tele o le inisalini e faʻaaoga i lenei ituaiga togafitiga e faʻaitiitia le faʻaititia.

Pharmacokinetics o fualaau faasaina

Faatasi ai ma se fualaau e tasi o le fualaau faasaina i aso taitasi o le 4 mg, o lona maualuga maualuga e matauina pe a mavae le 2.5 itula ma e oo atu i le 309 ng / ml. O le bioavailability of drug is 100%. O le taumafaina e leai se aafiaga faapitoa i le faagasologa o le absorption, sei vagana ai sina paʻu itiiti i le saoasaoa o le faagasologa.

O le gaioiga malosi o le fualaau faasaina ua faamatalaina i le gafatia e ulu i le tuufaatasiga o le susu susu ma ui atu i le pa puipui. Lea e faʻamapulaʻa ai le faʻaaogaina o fualaau faasaina i le taimi o le maitaga ma le susu.

O le metabolism o le mea galue malosi o loʻo faia i totonu ole vaʻa o le ate. O le isoenzyme autu o loʻo aʻafia i le metabolism o le CYP2C9. I le faagasologa o le metabolism o le vaega autu o loʻo galue malosi, e lua ni metabolites ua faia, lea e mulimuli mai i le feces and urine.

O le faʻaaogaina o fualaau faasaina e faia i fatugaʻo i se voluma o le 58% ma e tusa ma le 35% faʻatasi ma le fesoasoani a le inumaga. O le gaioiga malosi o le fualaau faasaina i le urini e le o iloa e le suia.

E tusa ai ma taunuʻuga o suʻesuʻega, na maua ai e le faʻalagolago le pharmacokinetics i le tagata gasegase ma ona tausaga.

Afai o le tagata maʻi ua faʻavaivaia le gaioiga o gaioiga ma mea e le fiafia ai, o le tagata maʻi ua maualuga le faʻamaonia o le glimepiride ma o le faʻaitiitia o lona avega mamafa i le toto toto, lea e mafua mai i le faʻavaveina o le faʻamaloloina o le vailaʻau e mafua mai i le tuʻuina atu o le faʻamalosia o le vailaau oona i proteins

Tulaga lautele o le fualaau faasaina

Amaryl o loʻo taʻua o le tolu tausaga o le sulfonylurea derivative. O atunuu e gaosia le fualaau faasaina o Siamani ma Italia. O le fualaau faasaina ua faia i le laupepa i le 1, 2, 3 po o le 4 mg. 1 laupepa o Amarilini o loʻo aofia ai le vaega autū - glimepiride ma isi mea faʻapitoa.

O aʻafiaga o le glimepiride e masani ona faʻamoemoe i le faʻaitiitia o le kulukose o le toto e ala i le faaosofiaina o le gaosiga o le inisalini e pulou peta. E le gata i lea, o le gaioiga malosi o loʻo i ai se aafiaga o le insulinomimetic ma faʻalauteleina ai le lagona o le masini responsors i le suka-lowering hormone.

Pe a fai mai le tagata maʻi ile Amaryl, o le maualuga maualuga o le glimepiride e ausia pe a uma le 2.5 itula. E mafai ona ave le vailaau e tusa lava po o le a le taimi e 'ai ai meaai. Ae ui i lea, o le taumafa i se mea itiiti e afaina ai le gaioiga o le glimepiride. O le mea autu, o lenei vaega e alu ese mai le tino e ala i le manava ma gaʻo.

O le tagata togafiti togafitiga o loʻo faʻamatalaina ia pepa Amaril i se tagata maʻi ei ai le maʻisuka ituaiga 2 e pei o le monotherapy poʻo pe a faʻapipiʻi faʻatasi ma vailaʻau oona.

Ae ui i lea, o le tagofia o vailaau e le faʻasaina ai le faʻaauau pea ona tausisi i meaʻai lelei, lea e le aofia ai gaʻo ma gaʻo kulū faigofie, ma se olaga ola malosi.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina

E le mafai ona e faʻatau se vailaʻau e aunoa ma se fomaʻi. Aʻo leʻi faʻaaogaina vailaʻau, e tatau ona e asiasi i se fomaʻi ma fesili atu ia te ia uma au fesili. O ia lea e mafai ona fuafua le vailaʻau o le vailaʻau faʻasaina ma faʻamaonia se togafitiga faʻaleleia e faʻavae i luga o le kulukose o le tagata maʻi.

O fuamoa Amaryl e faʻaalia i le tautala, e aunoa ma le mumu, ma mulumulu i se vai na lava. Afai e galo le tagata maʻi e inu le vailaʻau, o le masalosalo e faasaina le fualaau. I taimi o togafitiga, e tatau ona siakiina e le aunoa le maualuga o le suka, faapea foi ma le maualuga o le hemoglobin glycosylated.

I le amataga, o le maʻi e naʻo le tasi le 1 le aso i le aso. E faasolosolo lava, i vaitau o le tasi i le lua vaiaso, o le fua o le vailaau faasaina e mafai ona faateleina i le 1 mg. Mo se faʻataʻitaʻiga, 1 mg, ona 2 mg, 3 mg, ma e oʻo atu i le 8 mg i le aso.

O le maʻisuka o loʻo i ai se faʻatonuga lelei e ave i ai aso uma e oo i le 4 mg.

E masani lava, o le fualaau oona e ave muamua muamua i se taeao o le taeao, pe, pe a fai e faasee le faaaogaina o fualaau aina, aʻo leʻi faia le taumafataga autu. I lenei tulaga, e tatau i le tagata tomai faapitoa ona amanaia le ituaiga olaga o le maʻisuka, le taimi o le taumafataga ma lana gaioiga faaletino. E mafai ona manaʻomia se fetuunaʻiga o vailaau faʻasolo pe a:

  1. paʻu mamafa
  2. fesuiaiga masani masani (meaʻai, popolega, taimi o taumafataga),
  3. isi mea.

E taua tele le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ma amata i le fua faʻatatau (1 mg) o Amaril pe a manaʻomia e le maʻi:

  • sui o le isi fualaau o le suka e maualalo ai le suka ma Amaril,
  • o se tuufaatasiga o le glimepiride ma le metformin,
  • o le tuufaatasiga o le glimepiride ma le inisalini.

E le fautuaina le suʻeina o vailaau mo tagata mamaʻi e leai se afaina, faʻapea foʻi ma le gaʻo male / poʻo le ate.

Contraindications ma aʻafiaga le lelei

Amaril glimepiride o loʻo i totonu o vailaʻau, faʻapea foʻi ma isi vaega, e le o iai pea se aafiaga lelei i le tino o le maʻisuka.

E faʻapea foi ma isi auala, o le vailaau faʻasaina e aofia ai faʻamaʻi.

E faasaina mo tagata gasegase e ave fualaau i tulaga nei:

  • ituaiga o le maʻisuka-faʻalagolago i le inisalini,
  • le vaitau o le faʻataʻitaʻiga ma le susu,
  • (soliga o le gaosiga o le gaʻo), o le tulaga o le muaʻi maʻi o le diabetic ma le coma,
  • gasegase ei lalo ifo o le 18 tausaga,
  • galactose inesite, lactase le atoatoa,
  • o le atinaʻeina o le glucose-galactose malabsorption,
  • soliga o le ate ma fatugaʻo, aemaise lava o tagata gasegase e maua i le toto,
  • tasi le le faapalepale i mea o le vailaʻau faasaina, sulfonylurea, sulfonamide agents.

O faatonuga ua faapipiiina e faapea i vaiaso muamua o le togafitiga, e tatau ona ave Amaryl ma le faaeteete ina ia aloese mai le atinae o se tulaga o le hypoglycemic. E le gata i lea, i le tulaga o le faʻamaʻiina o meaʻai ma fualaau mai i le digestive tract, glucose-6-phosphate dehydrogenase deficiency, maʻi faʻalavelave faʻalavelave, ma i le i ai o se faʻafitauli o le atiaeina o se tulaga o le hypoglycemic, ua faʻaaogaina ma le faaeteete Amaril.

Faatasi ai ma le le talafeagai o le faaaogaina o papa (mo se faʻataʻitaʻiga, faʻailoga le ulufale), o aʻafiaga matuia e mafai ona atiaʻe:

  1. Tulaga o le tino, o faailoga ia o le ulu o le ulu ma le vevela, le gauai le mafaufau, osofaiga, fenumiai, moe, le mautonu, fefe, gaogao, ma le vaai mamao.
  2. Ole tulafono ole tulafono ole tulafono e fai ma tali i se faʻaitiitia vave o le kulukose, faʻaalia i le popole, palapitations, tachycardia, faʻalavelave o le fatu ma le foliga mai o le afu malulu.
  3. Faʻasologa o mea e maua ai le gasegase - televave, vomiting, flatulence, tiga o le manava, manava, gasegase o le hepatitis, faʻateleina o gaioiga o enzymes, fogone poʻo cholestasis.
  4. Faʻaleagaina o le hematopoietic system - leukopenia, thrombocytopenia, granulocytopenia ma isi faʻafitauli.
  5. Alu i le tino, faʻaalia i le paʻu o le paʻu, faʻavalavaina, urticaria, o nisi o taimi o le anaphylactic shock ma vasicitis.

O isi gaioiga e mafai - faʻasologa o ata ma hyponatremia.

Tau, iloiloga ma analogues

O le tau o le fualaau faasaina Amaryl e faʻatatau tonu lava i le ituaiga o lona faʻamalolo. Talu ai ona o le vailaʻau ua faʻaulufale mai, e tusa ai, o lona tau e maualuga tele. O le tau o paluga Amaryl o loʻo mulimuli mai.

  • 1 mg 30 fua - 370 rub.,
  • 2 mg 30 fua - 775 rubles.,
  • 3 mg 30 fua - 1098 tusi.,
  • 4 mg 30 fua - 1540 rub.,

Ae mo le manatu o le maʻisuka e uiga i le aoga o fualaau faasaina, e lelei. Faatasi ai ma le faaumiumi o le faʻaaogaina o fualaau faasaina, o kulūkose e toe foʻi i le masani. E ui o le lisi o loʻo i ai le tele o aʻafiaga e mafai, ae o le pasene o la latou mea e tupu tele. Ae ui i lea, e iai ni iloiloga le lelei o tagata gasegase o loʻo aʻafia i le tau maualuga o fualaau faasaina.O le toatele oi latou e tatau ona saili mo sui a Amaril.

O le tasi laulau o le vailaau faasaina e aofia ai le mea galue malosi - glimepiride - 1-4 mg ma vaega o ausilali: lactose monohydrate, povidone, sodium carboxymethyl starch, cellulose microcrystalline, indigo carmine ma magnesium stearate.

Faiga faʻapolopolo

Amaryl e gaosia i papa maʻa 1-4 mg, o loʻo faʻapipiʻiina i le 15 fasi vaega i le pulu. E tasi le pusa o le vailaʻau e mafai ona aofia ai le 2, 4, 6 poʻo le 8 paʻu.

Faʻataʻitaʻiga

O fuamoa Amaryl e maua ai le aafiaga o le hypoglycemic.

Pharmacodynamics ma pharmacokinetics

Contraindications

O loʻo i ai se lisi tele o faʻasalaga mo le aveina o Amaril:

  • 1 ituaiga
  • ogaoga le solia o le ate ma fatugaʻo,
  • maʻi o le maʻisukacidosis, precoma ma coma,
  • , ,
  • o le i ai o faʻamaʻi faʻasalaga e le masani ai, mo se faʻataʻitaʻiga, le galactose inlerance, glucose-galactose malabsorption poo le lactase deficiency,
  • tausaga o tamaiti
  • le faapalepale po o le lagona lelei i fualaau faasaina ma isi.

E manaʻomia le faʻaeteete i le amataga o togafitiga o tagata gasegase, talu ai i lenei taimi e iai se faʻafitauli o le hypoglycemia. Afai e ono mafai ona atiaʻe le hypoglycemia, ona masani lea ona e fetuunai le fualaau glimepiride poʻo togafitiga faʻapitoa. E le gata i lea, o le i ai o vavave faʻatasi ma isi faʻamaʻi, ituaiga soifuaga, mea taumafa ma isi mea e manaomia e manaʻomia ai le gauai faapitoa.

Faʻaiʻuga

I le taimi o togafitiga ma Amaril, e mafai ona atiaʻe le tele o ituaiga o mea e le manaʻomia, o se tasi auala poʻo se isi e aafia ai le gaioiga o toetoe lava o tino uma. O le tele lava o taimi, o aʻafiaga itu e faʻaalia mai i le hypoglycemia, o ona uiga e faʻaalia: o le fiaʻai, taʻavale, vili,,,, ma le tele o isi faʻaʻailoga. O nisi taimi o le ogaoga o le falemaʻi o le hypoglycemia e pei o le paʻu. A maeʻa ona faʻamamaina, o faʻamalologa e leʻo manaʻomia e maeʻa atoa.

I le laasaga muamua o togafitiga, o faafitauli i le vaʻaia, faʻaogaina o le tino, ma le totoina e mafai ona tupu. E mafai foi ona atiaʻe, lea e mafai ona avea ma faʻalavelave. O le mea lea, afai e aliali mai ni faʻafitauli e le manaʻomia, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

Faatonuga mo le Amaryl (Metotia ma fua)

O fualaau e fuafua mo le faʻaaogaina totonu, e aunoa ma le ulaina ma inu tele vai.

E masani lava, o le fualaau e fuafua i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Mo togafitiga, o le fua pito maualalo maualalo, o loʻo fesoasoani e ausia ai le faʻatonuina o le tino

O faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o Amaril e faʻamalamalamaina foi i le taimi o togafitiga, o le fuafuaina faifaipea o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma le maualuga ole hemoglobin glycosylated e manaʻomia.

Soʻo se faʻaaoga sese o meaʻai, faʻapea foʻi ma le faaseʻeina o le isi togafitiga, e le fautuaina e toe faʻaleleia i se vailaʻau faaopoopo. O tulaga faapena e manaʻomia ona malilie muamua i le fomaʻi.

I le amataga o togafitiga, o maʻi ua faatonuina i aso taitasi o le 1 mg. Afai e tatau ai, o le a faasolosolo malie le alualu i luma, faia o le siakiina masani o le toto o le kulukose toto e tusa ai ma le polokalame: 1 mg - 2 mg - 3 mg - 4 mg - 6 mg - 8 mg. O le masani masani masani i tagata gasegase e lelei le pulea o le 1-4 mg o mea aoga. Ole fua ole aso o le 6 mg poʻo le sili atu e maua ai se aafiaga ile na o se vaega toaitiiti o tagata mamaʻi.

O le faasologa o aso o le fualaau faasaina ua setiina e le fomaʻi, talu ai e tatau ona mafaufau i mea eseese, mo se faataitaiga, o le taimi e ai ai, o le tele o gaoioiga faaletino, ma isi mea.

E masani lava, o se mea e tasi i aso taitasi o le fualaau faasaina ua faatonuina, aʻo le i atoa le taeao po o le meaai muamua. E taua pe a maeʻa ona tago i le laulau e le misia se taumafataga.

E iloa lelei o le faʻaleleia atili o le gataifale e fesoʻotaʻi ma le faateleina o le lagona o le inisalini, ma i taimi o togafitiga, o le manaʻoga mo glimepiride mafai ona teena.E mafai ona e aloese mai le atinaʻeina o le hypoglycemia e ala i le faʻaitiitia o le taimi o le gaʻo pe taofi le ave o Amarilili.

I le faagasologa o le togafitiga, fetuutuunaiga o fua glimepiride e mafai ona fai pe a:

  • paʻu mamafa
  • suiga o olaga
  • o le tulaʻi mai o isi mea e mafua ai le faʻasolosolo i le hypoglycemia poʻo le hyperglycemia.

I le avea ai ma tulafono, o le togafitiga a Amaril mo se taimi umi.

Faʻasalaga

I mataupu o le faʻalavelave maualuga poʻo le faaumiumi o le faʻaaogaina o mea maualuga glimepiride ogaoga o le hypoglycemia, lea atonu e lamatia ai le ola, e ono tupu.

Afai e maua se televave, e tatau loa ona e faafesootai se fomaʻi. E mafai ona taofi le hypoglycemia e ala i le aveina o suātini, mo se faʻataʻitaʻiga, kulukose poʻo se fasi vaega itiiti o soʻo se mea suamalie. Seʻi vagana ua faʻaaogaina atoa ia faʻaoga o le hypoglycemia, o le tagata maʻi e manaʻomia le vaavaaiga lelei o togafitiga faafomaʻi, pe a toe faʻaalia le faʻaaliga. Ole togafitiga faʻapitoa e faʻalagolago i faailoga.

Fegalegaleaiga

O le faʻaaogaina o le glimepiride ma fualaau faasaina e mafua ai le atinaʻeina o le hypoglycemia, mo se faʻataʻitaʻiga, maInisalini ma isi vailaʻau o le hypoglycemic, Faʻailoga a le ACE, faʻamaʻi vai ma tamaloloa feusuaʻigafaʻavae Coumarin, Cyclophosphamide, Dizopyramide, Fenfluramine, Feniramidol, Fibrates, Fluoxetine, Guanethidine, Ifosfamide, inhibitors MAO, acid para-aminosalicylic, Phenylbutazone, Azapropazone, Oksifenbutazonom, Salinamilamilamizam ma isi.

Faʻaaliga , faʻaipoipo , GKS , diazoxides , togafitiga , ma isi sui o le sympathomimetic, laxatives (faatasi ai ma le faʻaaogaina faʻaʻumiva), (i luga o le maualuga), estrogen ma progestogens, phenothiazine, phenytoins, rifampicins,iodine-e aofia ai hormones o le thyroid mafua ai le faʻavaivaia o le malosi o le hypoglycemic, ma e tusa ai ma lea, faʻapupulaina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Le faʻamalosia poʻo le faʻavaivaia o le faʻaaogaina o le hypoglycemic o le glimepiride e mafai ona punitia ai tali o H2-histamine, ma beta-blockers.

Vaitaimi o le faʻatau

I totonu o falemaʻi, o le vailaau faʻasaina ua faʻatuina i se faʻamaumauga.

Amaril Reviews

O le tele o iloiloga o tagata gasegase ma tagata tomai faapitoa o loo faailoa mai ai, i le togafitia o le maʻisuka, o le filifiliga saʻo o le metotia ma togafiti togafitiga e taua tele.

E le gata i lea, o iloiloga a Amaril e faʻaalia ai e le talafeagai lenei vailaʻau mo tagata uma o maʻisuka. E masani lava, i le taimi muamua o togafitiga, e maua ai e tagata gasegase se suiga tele i le suka i totonu o le toto. Ae peitai, ua talitonu tagata atamamai e faapea, o ia tulaga, e tatau ona iai se suiga o fualaau i le itu o le faateleina ma e le o se faailoga lea o le le atoatoa o le fualaau faasaina.

O le mea moni, soʻo se fetuunaiga e fesootaʻi ma le faʻateleina ma le faʻaitiitia o le metotia e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga vavalalata a se tagata tomai faapitoa. Ua faʻamautuina o le taliaina vave o Amaril e mafai ona mafua ai faʻafitauli o le maʻi.

Tuua Lau Faamatalaga