Maʻisuka ma mea uma e uiga i ai

O fuamoa o le seleni e le gata e aoga, ae o se mea taua tele fualaau taumafa, o lona faʻaaogaina e mafai ona faatagaina e oʻo lava i le maʻisuka.

O loʻo aofia ai se aofaiga taua o vitamini, micro ma macro elemene, lea i le auala aupito sili e aʻafia ai le setete o le soifua maloloina i le lautele ma le tulaga puipuia.

Ae ui i lea, mo le maʻisuka, e mafai e se tasi ona iloga le gata o meatotino aoga o le igoa, ae faapea foi uiga leaga.

E mafai ona 'ai fuamoa ma le maʻisuka ituaiga 2

I le fesili, e mafai ona 'ai fuamoa i le maʻisuka ituaiga 2, o le tali o le a le manino - e moni, e mafai. A uma, o lenei oloa o loʻo aofia ai i soʻo se lisi o mea taumafa ona o lona taua o meaʻai ma faigofie le digestibility.

O le faʻamatalaga mataʻitusi o soʻo se fuamoa e tutusa ma le zero, talu ai o lenei oloa e le o aofia ai ni meaʻai gaʻo.

Ituaiga o fuamoaCaloriesKcal mo le 100 gProtein (g)Fats (g)Carbohydrates (g)
Poula15712,611,60,8
Quail16712,012,90,7
Ostrich14312,411,70,6

O fuamoa moa ma fuamoa moa ua faia i le fale e aoga mo le maʻisuka, ae e tatau ona faʻaaogaina i le faʻatusaina e tusa ai ma fautuaga a fomaʻi ma tagata fai meaʻai.

O fuamoa moa i le maʻisuka ituaiga 2 o se vaega taua o le lisi meaai. Mo lenei vaega o tagata gasegase, e sili ona lelei le kukaina ma le susu, i lenei faiga e sili atu ona faigofie ona eli i totonu o le vai. E mafai foi ona e fufulu laulati i fuamoa fuamoa. Ua fautuaina e fomaʻi le aloese mai le 'ai o fuamoa ma yolks.

O se fuamoa ua kuka e masani lava o se vaega o le aiga o le taeao. Pe tuʻuina atu i salamu, vasega muamua poʻo le lua. O le numera faatagaina o fuamoa e aina i le aso e le tatau ona silia ma le tasi ma le afa.

E mafai ona 'ai ni fuamoa, ae peitai, e le tatau ona tupu lenei mea, ae na o taimi. Aisea e tatau ai ona faʻatapulaʻa, aua e foliga mai o le a sili atu le aoga mai ia i latou nai lo le kukaina?

  1. E sili atu ona faigata ona latou eli.
  2. Avidin, o le vaega o ia mea, o nisi taimi e mafua ai le faʻafefe o le faʻafefe, ma faʻalavelave foi i le gaioiga o vitamini mai le vaega B.
  3. E i ai se faʻafitauli o siama mai luga o le atigi.

Afai ei ai le maʻisuka, ma 'ai se fuamoa i aso taitasi mo le' aiga o le taeao, ona faʻamaonia lea o se tauvaga o le le lelei ma le malosi. O le masani i fua masani o fuamoa o le a faʻavaivaia ai le vevela, faʻamalosia le puipuiga, puipuiga e puipuia ai le faʻamaʻi ma fomaʻi, ma faʻamautinoa le masani masani o metabolic processes. E tusa lava pe taua lona atigi. O le kaponi carbonate o loʻo aofia ai e faʻaaoga i meaʻai faaopoopo.

E sili atu le lelei o le palatini o le Egg nai lo isi oloa gaosia mai le gaʻo o manu, ma le gata i lea, o loʻo aofia ai uma mea aoga amino talafeagai. Ae o le tele o meaʻai i totonu o le isu. O loʻo i ai vitamini B3.

E faʻaleleia le toto ma maua ai meaʻai lelei i le faiʻai. Cholesterol e fufulu le ate. O se seti o minerale, e aofia ai le maika, sulfur, uʻamea, faʻapea foʻi ma le sima ma le kopa, faʻalauteleina le hemoglobin ma le uiga.

Talu ai o le vailaʻau C ua matua toesea uma lava i fuamoa, o fualaau faisua e lelei tele e faʻaopopo i ai.

O pine e masani ona mafua ai faʻamaʻi pipisi, ma i se faʻaopoopoga, e aofia ai le cholesterol. Afai e sili atu i le fasefulu tausaga ma o loʻo iai sou fatu le lelei poʻo le faʻaitiitia o le toto, faʻamapulaʻa lau fuamoa moa i le tolu i le vaiaso. Pe a masalosalo pe o fea fuamoa e mafai ona faʻaaoga mo le maʻisuka ituaiga 2, faʻafesoʻotaʻi se tagata poto faapitoa.

Mea aoga

Aʻo talanoa e uiga i aoga o fuamoa o le salu, ou te manaʻo e tosina atu le mafaufau i le i ai o nisi o vailaau o le vailaʻau, e pei o A, B ma le PP.

Latou te faatagaina e le gata i le tausisia o le maualuga o le suka i totonu o le toto, ae e masani foi ona i ai se aafiaga lelei i le setete o le soifua maloloina.

E le gata i lea, e le mafai e le tasi ona gauai atu i vailaʻau amino e lagolagoina ai galuega uma a le tino, saunia le gaosia o tino, faʻasologa lelei o le protein, ma sili atu.

O mea inu minerale e tatau ona i ai le faapitoa faapitoa, e taua o le calcium, iron, phosphorus ma isi.

O i latou uma e fuafuaina le aoga o le maʻisuka i fuamoa o le salu, aemaise lava pe a faʻaaogaina pea ma e leai ni faʻalavelave.

O le gaʻo faʻamamaina o gaʻo e tatau ona manatu e tutusa le taua, aua latou te saofagā i le mea moni e faʻateleina le cholesterol. E taua tele lenei mea mo se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka, e mafai ai ona e tausia ni auala sili ona lelei.

O mea aoga e mafai ona mitamita e le gata i le polotini ma le kulimi o fuamoa o le salu, ae o latou atigi foi, o le maualuga ole maualuga o le calcium e taulai. E faʻaaogaina e avea o se paʻu eletise e tagata matutua ma tamaiti. I le tautala ai e uiga i isi vaega o le aʻafiaga i le tino o le tagata, ou te fia tosina atu ai manatu i vaega nei:

  1. toe faʻaleleia o manaʻoga uma o le tino i vaega aoga ma vailaʻau,
  2. faamalosia o le fausaga o le ponaivi ma se aafiaga lelei i lona tuputupu aʻe,
  3. puipuiga e le gata i sela o le ate, ae o le tino atoa o lona atoa mai toxins.

E le gata i lea, o fuamoa o le salu i le maʻisuka e aoga foi aua latou te saofagā i le toe faʻafoʻiina o le tino, lea e taua tele mo le maʻisuka.

E moni lava, o le tele o taimi e amata ai le alualu i luma o le maʻi pe a uma le 45 tausaga pe sili atu foi. Ae ui i lea, ina ia mafai ona faʻaaoga moni le oloa ua tuʻuina atu, e matua fautuaina lava e manatua uma tulafono faʻaaogaina.

Auala e filifili ai le saʻo

Ina ia filifilia se oloa lelei, e tatau ona e gauai atu i nisi o faʻailoga pe ae faʻatau. Muamua, o fuamoa oona e tatau ona saoloto mai mea leaga, vavave, ma se mama mama, e le afaina i le paʻu ma fulufulu fulu. O fua uma e tatau ona fetaui ma le isi ma le mamafa.

I luga o le faleoloa o fuamoa, o se faailoga tusi e faʻamaonia, lea e faʻamaonia ai le lelei o le oloa ma tauaveina isi faʻamatalaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, meaai poʻo le laulau lenei fuamoa, lona togi.

Afai e te ave se fuamoa ma luluina i tafatafa o lou taliga, e mafai ona e aoaoina ni mea se tele e uiga i ai. Afai e mama tele, ona oʻo lea ua maeʻa pe ua mamago. O le fuamoa fou e mamafa ma e le faia ai ni leo pe a luluina. O lona tino e le afaina, ae le o le manaia.

Quail

E faʻafefea ona 'aina fuamoa o le salu mo le maʻisuka? E tusa ai ma lona taua ma meaʻai, o lenei oloa e maualuga atu i isi ituaiga, e aofia ai le moa. E leai ni a latou faitioga i lo latou faʻaaogaina. O loʻo aofia ai le tele o mea masani e talafeagai mo se tagata e tausia ai se soifua maloloina lelei ma lelei.

O tagata gasegase e mafai ona 'ai faʻamaʻi, ma ia togafitia foʻi ma i latou. Muamua, ave tolu i le taeao i luga o se manava gaogao, ona oʻo lea i le ono fuamoa i le aso. I le taimi muamua, o le malologa o le nofoa e mafai ona matauina, ae o le a le pine ae pasia. E saogalemu a latou iniseti, e pei o suauu e le mafai ona aʻafia i le salmonellosis. Ae o lenei faʻamatalaga e faʻaaoga i na o fuamoa fou, lea e manaʻomia foi ona mulumulu lelei.

Ina ia maua le togafitiga o loʻo manaʻomia, ole maʻi ole maʻisuka e manaomia le tusa ma le 260 fuamoa, ae mafai ona faʻaauau le togafitiga mo le ono masina pe sili atu.

O le faʻaaoga umi o lenei oloa o le a faʻaleleia ai le taunuʻuga. E mafai ona e maua se faʻaititia o le suka e le itiiti ifo ma le lua iunite.

Ma afai i le taimi lava lea e te mulimulitai ai i le taumafataga ua faatonuina mo le maʻisuka ituaiga 2, o le a sili atu nai lo mea uma e te faʻamoemoeina.

O fuamoa o le kuluga i la latou tuufaatasiga o loʻo i ai se faʻamalosi, o se vailaʻau masani. O ia o se fesoasoani lelei i se tagata i le taua faasagatau i meaola ninii ma le malulu. E fesoasoani Tyrosine i taimi uma e maua ai se mea lelei tele.

Faʻasolosolo le faagasologa o le faʻafouina ma le toe faʻafouina o sela o paʻu, faʻasaoina lona mausali ma le faʻagata. E tele le sodium, phosphorus, potassium, ma le itiiti ifo o le calcium ma le magnesium, o le uʻamea.

o le pasela e lima ona sili atu le maualuga nai lo le faʻaogaina o lenei elemene faʻatusatusa i le moa.

O le mea lea, aoteleina mea uma o loʻo i luga, e mafai ona tatou faʻamautu e sili atu le lelei o fuamoa o salu mo le maʻisuka nai lo isi ituaiga.

Seisi togafiti togafitiga ma fuamoa. Faafefiloi se moa se tasi pe lima i le ono fuamoa o le suka ma le sua o le lemoni i se voluma o le 50-60 ml.

O le taunuuga o le oloa e ave i luga o se manava gaogao, ma toe faia lenei faiga mo aso e tolu, ma o le paluga fou e fou i aso uma. Ona latou malolo mo le numera tutusa o aso. Ma o le taamilosaga e toe faafou.

O se taunuuga, o le aofai o le kulukose e mafai ona paʻu i le 4 iunite. I le gastritis, e iloa ai le maualuga o le elemene, e mafai ona suitulaga fua o le citrus i le atisitoke a Ierusalema.

O vailaau faʻapitoa e fautuaina le togafitiga o lemoni-fuamoa mo le maʻisuka o loʻo mafatia i faʻamaʻi 2, lea e faʻavae i luga o le tulituliloaina tumau o tagata gasegase o loʻo tagofia lenei fualaau faasaina. E tatau ona manatua o le umi o le teuina o fuamoa e aʻafia ai o latou fale faʻamalolo, o le mea lea e fautuaina ai e 'aina i latou fou.

Ostrich

O fua tetele ia, o latou mamafa e oʻo atu i le lua kilokalama. I le maʻisuka e sili atu ona lelei le kukaina o masini fufulu. Ina ia faia lenei mea, kuka le fuamoa i le vai inu mo le fasefululima minute. Latou te le o faʻatau ona o lo latou tofo faapitoa. O le fuamoa ostrich e 30-35 moa i le mamafa. O fua falai ua saunia mai ai e vaevaeina i le sefulu auaunaga.

O le oloa e aofia ai le tele o meaʻai aoga:

  1. Vitamini A, E, ma le B2.
  2. Calukoni, potassium, phosphorus.
  3. Threonine. Faʻalagolago i le faʻatinoga o le tino puipuia, faʻaleleia le gaosiga o auupega.
  4. Lysine. O se vaega o puipuiga uma, faʻamalosia ai le puipuiga o le tino.
  5. Alanine. E manaʻomia se vaega i le soki o le kulukose e le ate.
  6. Isi.

Pe a faatusatusa i isi fuamoa, e tele mea e pei o le threnona ma le lysine, ae o le alanine ma le cholesterol, i se isi itu, e itiiti.

E uiga i aoga o fuamoa

O fuamoa o se punavai e vave ona faʻaaogaina ma maeʻa faʻaopoopoina vaega. O le tuufaatasiga o le moa moa e aofia ai le oʻo atu i le 14% o le paʻu manu, e aunoa ma le masani ai o le galue malosi o sela o se tino ola, aemaise lava i le maʻisuka. E le gata i le polotini, o fuamoa e aofia ai:

  • vitamini B, E, O vaega,
  • e oʻo atu i le 11% polyethsaturated fatty acids.

O se faʻamatalaga patino o le vailaʻau D, lea o fuamoa e lona lua i iʻa. O le mea lea, o le maʻisuka, o fuamoa o se mea aoga tele.

E ui i lea, e ese le manaʻomia e nofo ai i luga o le faʻavae, o lona uiga, moa ma moa fuamoa. E le gata i lea, o auala mo le sauniuni o le oloa e taua foi, mo se faataitaiga, o kuka poʻo fuamoa mata.

Maʻisuka ma moa fuamoa

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e mafai ona e saogalemu i fuamoa moa i soo se ituaiga, ae o le numera e faʻaumatia i le aso e le tatau ona sili atu i le lua fasipepa, e le o fautuaina uma mea o loʻo i luga.

Ina ia le mafai e le cholesterol ona faʻalauteleina i totonu o le masini, o le faʻaaogaina o soʻo se gaʻo o meaola manu e le fautuaina i taimi o kuka.

Faʻatonu ma faʻamaʻo saʻo fuamoa moa:

  • mo se ulugalii
  • faʻaaogaina o le suāuu olive.

I le taimi o le taumafataga o le taeao, e mafai ona e 'aina se fuamoa e fufulu vela Ae i le taimi lava e tasi, e le tatau ona e faʻaaogaina sanuisi, e aofia ai le pata, e ui o lenei ituaiga ua avea ma se mea masani mo se taimi umi. O le suauu manu e aofia ai le tele o cholesterol, lea e afaina i le maʻisuka.

Maʻisuka ma Laau

O tagata e maua i le maʻisuka ae e le afaina i lenei mea e mafai ona i ai taimi e aofia ai fuamoa moa fou ma moa fou i a latou meaai. Naʻo le taimi e te ai ai e tatau ona fufuluina lelei le suʻega ma le fasimoli.

Ae aua nei faʻaleagaina fua o fuamoa, aua e le faigofie ona tuʻuina i totonu o le tino le protein. E le gata i lea, o fuamoa matagofie e ono mafua ai se faʻamaʻi matautia e pei o le salmonellosis, ma le maʻisuka, o lenei faʻamaʻi e sili ona matautia.

Maʻisuka ma fuamoa

O fuamoa o le seleni e laʻititi tele, e ui i lea, e sili atu i latou nai lo le moa i le numera o mea ola maloloina ma maloloina. Ae o loʻo i ai isi mea lelei o lenei oloa, fuamoa o le salu:

  1. e le oi ai le cholesterol,
  2. e le mafai ona mafua ai le dermatitis poʻo isi faʻamaʻi maʻi,
  3. o lo latou faʻaaogaina i se faiga masani e le gata ina mafai, ae faʻamalosia,
  4. e le o aʻafiaga o salmonellosis, e pei o le salu lava ia e le afaina i lenei maʻi,
  5. e mafai ona teuina i le 50 aso.

Fomaʻi fautuaina e aofia ai fuamoa o le salu i le taumafataga o tamaiti faʻamautinoaina ma luga o le lisi o aso taʻitasi o tagata matutua.

Afai e le mafai e se tagata, ona o se mafuaʻaga po o se talitonuga, ona faʻamalosia o ia e 'ai se fuamoa moa, ona mafai loa lea ona ia faaseseina lona tino ma' ai se fuamoa o le selu omea, falai pe faʻaopoopo i se kulimi kulimi, pulu. O mea taumafa o meaʻai e faasaoina i lenei tulaga.

Ae, e ui lava i faʻamanuiaga uma o fuamoa o le salu, ma le maʻisuka e le tatau ona e 'aina ia sili atu i le lima i le ono fasi pepa i le aso.

Fautuaga faaopoopo mo le 'ai o fuamoa mo le maʻisuka

Mo se togafitiga lelei o le maʻisuka, e fautuaina e 'aina ni fuamoa sela se tolu i luga o se manava gaogao, e mafai ona e inu i se ituaiga vai. O le fuainumera o fuamoa e 'aina e mafai ona faʻatupulaʻia malie i le aso i le ono vaega. O le umi o le taamilosaga o ia togafitiga e 6 masina.

Ona o lenei aofia i le taumafataga, o le aofaʻi o le kulukose e mafai ona faʻaititia i le 2 points, ma mo tagata e maua i le maʻisuka i soo se ituaiga, o se faʻaititia tele lea. Afai o le a faʻaaogaina pea fuamoa o le kao i taimi uma, e mafai ona e ausia:

  • faʻaleleia atili o faʻaaliga
  • faʻamalosia le faʻaogaina o le tino,
  • faʻamalosia le faiga o puipuiga.

Afai e masalosalo pea se tasi i le faʻaoga saʻo o fuamoa o le salu mo le maʻisuka, e mafai ona ia saili faʻamatalaga auiliili mai se fomaʻi.

Ae e le tatau ona galo ia i tatou uma fuamoa moa ma suauu e mafai ona 'aina i na o mea e gata ai, na o le taimi lava latou te maua ai se faʻamalologa i le tino.

O iinei e mafai ona e fesili mai pe faapefea ona fesoʻotaʻi fuamoa moa ma cholesterol, mo se faʻataʻitaʻiga, talu ai mo le maʻisuka o lenei fesili e fiafia foi.

O i latou e masalosalo pe aoga le fuaina o fuamoa i le taimi o le maʻisuka e mafai ona faʻatalanoa se fomaʻi mo fautuaga. Peitai, e tatau ona manatuaina o fuamoa ma moa, e 'aina i le faʻaogaina, o le a sili ona aoga mo le tino o le tagata.

Fuamoa ma le maʻisuka

O fuamoa o se fualaau taumafa, o lona uiga o lo latou taumafa e taua tele mo le tele o faʻafitauli faʻaleaga. Ae e mafai ona 'ai fuamoa mo le maʻisuka, ma i le a le ituaiga e mafai ai ona latou' ai, e tatau ona e malamalama. E taua le matauina o fuamoa e faigofie ona ufiufiina e le tino ma tele mea aoga.

O le maʻi suka o se faʻamaʻi faʻamaʻi lea o le tausisia ma le tausisia o se taumafa faapitoa o se vaega taua o togafitiga. Aemaise lava i le ituaiga 1 o togafitiga.

E tatau ona tuʻuina atu e le tagata aoga endocrinologist ia lisi taʻitasi mo maʻisuka taʻitasi, o lona uiga o le maʻi e le televave le atinaʻega.

O fuamoa o loʻo i ai se faʻalavelave faʻafuaseʻi o aoga aoga amino, minerale, elemene ma isi mea, e mautinoa lava e maua ai aogā.

E tatau ona maitauina o le isu o loʻo aofia ai le tele o le cholesterol. Mo lenei mafuaʻaga, e tele gasegase e mumusu e faʻaaogaina, aua o lenei mea e oʻo atu ai i le faʻavaeina o atherosclerotic plate (le atherosclerosis). Ae ui i lea, o le mea moni, o le fua o le cholesterol lamatia e itiiti lava le aofaiga, o le mea lea, e mafai ona faʻatagaina le faʻaaogaina o le sooga. O le mea autu o le tausisi i tulafono.

O fomaʻi umi o loʻo fai mai o le palatini ei ai lona aʻafiaga i le tino, o lona uiga ua faʻasaina fuamoa mo faʻatau fatugao.

O le mea moni, na maua ai o le polotini e fesoasoani i le tele o gaʻo, ma o le mea lea ua latou le toe aoga ai masani. Ona o lenei mea, ua atiina ae ai le nephropathy (maʻi o le maʻisuka).

O se taunuuga, o loʻo i ai se faʻaititia o le fua o le filtration maualuga, e mafua ai le inupia o le tino. E naʻo le tulaga lenei, e faʻaititia le fua o le porotini.

O suʻesuʻega faʻaonaponei, e ui i lea, faʻamaonia o le polotini e leai sona aʻafiaga leaga i fatugaʻo ma e le o taʻitaʻia ai faʻafitauli faʻaleaga. Ae ui i lea, ei ai foliga.

Afai e te faʻaaogaina le protein ao faʻamautuina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, ona leai lea o se afaina. Afai e le pulea e le tagata maʻi le suka ma ua sili atu ona tele i totonu o le toto, ona faʻaumatia ai lea o le tino.

O le mea lea, e tatau ai i tulaga taʻitasi ona faʻamautuina nisi o fua o le fuamoa.

O lenei manaʻoga e faʻaaogaina i le ituaiga 1 ma le maʻisuka 2 o le maʻisuka. Ina ia le afaina ai le tino, e tatau ona e siakiina pea le maualuga o le suka i totonu o le toto ma faia se suʻesuʻega mo le i ai o mea sese i fatugaʻo.

Le aoga ma le vevela o fuamoa

O le polotini o se moa moa, lea e sili ona faigofie ona ufiufiina e le tino, ua manatu e sili ona aoga mo le maʻisuka. O nei meatotino e aofia ai mea nei:

  • o loʻo i ai faʻamaʻi amino e aofia i le tuputupu ae ma le atinaʻe o sela,
  • lysozyme e vavaeeseina ai meaola leaga, soo se siama,
  • elemene o elemene e le faatagaina le anemia e atiina ae,
  • minerale ma sili atu le faamalosia o le ponaivi, lauulu, nifo,
  • faafetai i le zinc, o manuʻa e sili atu le vave faʻamalolo
  • uʻamea faʻamalosia ai le puipuiga o le tino ma tetee i faʻamaʻi, faʻaleagaina ai siama,
  • O le vitamin A o loʻo faʻatatau i le tausisia o le vaaia o mea faitino, puipuia o le atinaʻeina o tusi ma le toe faʻafouina o masini, tino o le paʻu,
  • faafetai i le vaitamini E, o loʻo puipui puipui o le faʻamalositino,
  • faaleleia le galuega o le ate,
  • faʻamalositino o faʻafitauli oona, toxins, radionuclides ma isi mea leaga mai le tino,
  • faʻatalanoaina o le mafaufau.

Afai e fufulu fuamoa i fua tele, aemaise lava i foliga masani, e ono afaina i auala nei:

  • le tuputupu ae o le biotin, o lona uiga, o se faamaʻi lea e paʻu ai lauulu, o le paʻu e maua ai se lanu enaena ma le puipuiga mausali ua matua faaitiitia,
  • fatu fatu ma le taʻavale,
  • afai e te 'ai fuamoa i se foliga masani ma i ni fuainumera tele, e mafai ona maua le salmonella, lea e oʻo atu ai i le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi.

E faʻaaoga fua fuamoa mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2

I le tele o atunuu o le lalolagi, e faʻaaogaina tagata e 'ai fuamoa fulufulu poʻo fuamoa e fetoʻai mo le' aiga o le taeao. Ae ui i lea, i le tulaga o le maʻisuka, e le faatagaina lenei mea. E fautuaina le 'ai o fuamoa mo le aoauli, pe a uma isi meaʻai ua ulu atu i le manava. Mo le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2, o mea nei e mafai ona saunia mai fuamoa moa:

  • faʻafefete fuamoa "i totonu o se taga" po o se mea e vevela,
  • faia se omelet i totonu o se pusa vaʻa,
  • ufiufi fuamoa ma faʻaopopo i le salati pe naʻo le paluga, pasili ma isi fualaau faisua.

E le manaʻomia le faʻaaoga o fuamoa i foliga o fua falai. I lenei fomu, o fuamoa e fetogi ai manu e leaga. A faʻafeu ai omeleti, aua le faʻaaogaina le suauu ma le gaʻo, ae fai i totonu o se vai vai. E le fautuaina e faaopoopo le pata, ae o sina olive itiiti o le a tausia ai le tele o mea aoga.

E le o se mea e sili ona fautuaina mo le maʻisuka ia 'ai fuamoa, ae na o ni mea laiti e mafai ona faatagaina. E tatau ona e iloa ae leʻi aina le atigi o fuamoa e tatau ona faʻaleleia lelei e ala i le fufuluina i le soap. O lenei auala e puipuia oe mai salmonella.

O se fuamoa moa e faʻasaina foi i gasegase o le tino. E tatau ona e iloa o le protein paleni, e le pei o le porotini ua kuka, e sili ona leaga le tino o le tino, o lea e leai se uiga i le 'ai o fuamoa saʻo. Vagana ai mo se suiga o le lisi autu.

O faʻamanuiaga ma faʻafefete o fuamoa o salu

O fuamoa moa ua leva ona taʻutaʻua i le togafitiga o le tele o faʻamaʻi, talu ai o loʻo i ai le tele o mea faʻamalosi malosi. O le uiga ese o fuamoa o le silati o le leai lea o le cholesterol, lea e taua mo le maʻisuka o soo se ituaiga. Faatasi ai ma mea aoga mo le maʻisuka e aofia ai:

  • tulaga lautele tulaga faaleleia,
  • toefuataiga o mea vaaia,
  • faʻatalanoaina o le kulukose o le toto i le maʻisuka ituaiga 2,
  • puipuiga o faafitauli,
  • faʻamalosia le faʻaogaina o le tino,
  • faʻatalanoaina o puipuiga ma puipuiga i le lautele,
  • aveeseina o le anemia,
  • toe faaleleia o le loto,
  • toto toto malosi,
  • faʻamalosia le gaosia o hormones ma enzymes taua mo le tino,
  • faaleleia le faatinoga o le mafaufau,
  • uiga mataʻutia
  • saoasaoa o le gaʻo gaʻo,
  • faʻatalanoaina o le galuega o totoga i totonu - ate, fatuga,
  • puipuiga o vaalele.

Le lelei o fuamoa o le salu i luga o isi ituaiga meaola:

  • leai se cholesterol leaga
  • faʻatagaina e 'ai fua
  • e le afaina ai se tali atu,
  • e leai se lamatiaga o siama salmonella,
  • e mafai ona 'ai e 6 fuamoa i le aso.

Tulafono mo le faʻaaogaina o fuamoa o le salu

  1. O fuamoa o le kulimi e tatau ona faʻaofiina vave i le taumafa o le maʻisuka.
  2. I nai aso muamua e faʻatagaina ai le 'ai i le maualuga o le 3 fuamoa, ma ao leʻi faia le taeao ma le faga.
  3. O le inu o fuamoa e fautuaina i luga o se manava gaogao i le taeao.
  4. Afai e te le fiafia i le tofo o ia fuamoa ma e le mafai ona e faʻamalosia oe lava e ai, ona faʻaaoga lea i totonu o le fugalaau. E mafai ona e faia se omele, faʻaopoopo i le salati.

Afai e te leʻi fufulu muamua ni fuamoa o le salu, ia saunia mo le mea moni e mafai ona e maua i le taimi o le manava, aua o mea gaioiolosi e maua ai se aafiaga vaivai.

Togafitiga o fuamoa o salu o le maʻisuka

O fuamoa o moa ua i ai se aafiaga faʻamalosi i le maʻisuka, o lea e faʻaaogaina ai i latou i togafitiga faʻapitoa. Mo le tasi vasega, e tatau ona e kuka pe tusa ma le 250 fuamoa. A maeʻa lenei vaitau, e faʻatagaina ona faʻaaogaina ia fuamoa o le sipili i na o ni mea laiti.

O le togafitiga e aofia ai le 'aiina o fuamoa o salu i se mea e leai se tino i luga o se manava gaogao i se aofaiga e 3 iunite. O isi vaega e totoe e mafai ona onā pe 'ai i le ao. O le umi o le vasega e masani lava ono masina. E mafai ona e teuina lenei ituaiga o fuamoa mo le 5 masina i se nofoaga malulu.

Afai e te filifili e 'ai i moa ma moa, ia mautinoa ia faʻatalanoa lau fomaʻi ole tatau ona fuafua le metotia ma fuafua le auala o togafitiga. A le o lea, oe faia le lamatiaga o le maua o ni faʻafitauli matuia ma faʻafitauli.

Quail Egg Treatment for Diabetes

Fautuaga aoga ma fua o togafitiga masani e fesoasoani e faaleleia atili ai le tulaga o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. O le faʻafitauli ole gasegase ma le maualuga o le toto suka mafua ai faʻalavelave i le tino.

O togafitiga faʻasoifua i togafitiga faʻapitoa e iai le tele o faʻasolega, o le mea lea o la latou faʻalauteleina le faʻaaogaina e le manaʻomia. O se auala lelei mai le tulaga o le faʻaogaina lea o isi metotia o togafitiga.

Faʻafefea ona faʻaaoga togafitiga faʻasoifua masani

O isi metotia e mafai ona i ai ni faʻamaʻi ma aʻafiaga itu, o lea e tatau ai ona faʻaaoga ma le faʻaeteete. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le togafitiga o le a aoga pe afai e muamua feutagai ma lau fomaʻi ma mulimuli i se meaʻai.

E mafai ona faʻaaogaina vailaʻau faʻasoifua faʻasoa pe'āfai e iai:

  • maʻisuka vaivai
  • leai ni allergies
  • leai ni faʻalavelave matuia.

Mo le ogaoga, faʻafitauli faigata o le maʻisuka, togafitiga faʻasolosolo faʻaleagaga e faʻaaogaina o se auala faaopoopo, ma o le autu autu o le togafitiga ma fualaau oona.

o le galuega o le aloese mai faʻalavelave, faʻaleleia le lelei o le soifua maloloina o le tagata ma faʻalauteleina, aua e leai ni fualaau e mafai ona faʻaumatia atoa ai le faʻamaʻi. Ole tuufaatasiga o fualaau, togafitiga masani ma mea taumafa o le a faaleleia atili ai le soifua maloloina ole maʻi.

Togafitiga o fuamoa o salu

O fuamoa o le seleni e tulaga ese ona e lelei, maloloina ma e leai ni faʻalavelave. Latou te le maua le cholesterol, o loʻo i ai se lisi sili ona lelei o mea ola e aoga mo tagata soifua maloloina ma maʻi.

E leai ni faʻamaʻi fuamoa, aua o nei manulele e le mafatia i le salmonellosis. O le faʻaaoga umi o se mea taumafa o le a fesoasoani e faʻaitiitia le kulukose toto e le 3 poʻo le sili atu iunite.

I taumafa i aso taitasi e manaʻomia ona e faʻaaogaina ia le itiiti ifo ma le 6 fuamoa, ae e manaʻomia ona e amata togafitiga i ni vaega se tolu i luga o se manava gaogao i le taeao. E i ai so latou aafiaga itiiti, ae o sea aafiaga e le o se faʻalavelave mo le maʻisuka.

O le umi o togafitiga e tatau ona le itiiti ifo ma le 6 masina. E tatau ona e inu pe tusa o le 250 fasi vaega ina ia taua ai le aafiaga.

O se fua aoga aoga o le faʻafefiloi o le sua o le lemon ma fuamoa o le salu. E tatau ona tui le sua o le lemon ma faʻafefiloi i fuamoa fou e 5. Ona oʻo lea i le aso e mafai ona e faʻaalu lenei paluga i le afa itula ao leʻi oʻo i taumafataga. E tatau ona saunia le faʻafefiloi i aso taitasi, ma e tatau ona faʻaauau togafitiga mo le masina. A maeʻa le 3 aso o le suʻeina o vailaʻau, e tatau ona e malolo mo le 3 aso.

E mafai ona e patipogi fuamoa ma se paluga, faaopoopo le sua e maua ai se meaʻai lelei ma maloloina. O se togafiti togafitiga lelei lea o le a fesoasoani i le faʻasaʻoina o mea sese i le suʻega toto ma faʻaititia le suka i le 4-5 iunite.

Afai o loʻo iai sau suavai malosi, o le suamalie o le lemoni e mafai ona suia i le paʻu o le sua pia (o le artichoke a Ierusalema) poʻo se teuteuga o laulaʻau masani. E mafai ona e faʻaaoga fatu pi asparagus.

Talu ai ona o le faʻaitiitia o mea taumafa o mea taumafa o le oloa ma le faateleina o le ola, e tatau ona e faatauina fua fou mo togafitiga. O le aoga o le faʻaaogaina o fuamoa o le salu e faʻamaonia e ala i matauga a fomaʻi.

Vitamini, vailaau o meaola e faʻaaogā faʻasolosolo, elemene elemene e talafeagai mo le togafitiga o tagata gasegase e le afaina i lenei oloa. O fuamoa o le seleselega e nofo ai i se nofoaga agavaa i metotia masani tau togafitiga. O mea aoga ma le faʻaaoga tatau o le a faʻaleleia ai le tulaga o le maʻisuka.

A maeʻa le kosi, e manaʻomia lou siakiina o le auiliiliga, atonu e sili atu nai lo le togafitiga. Masalo e le tau faia e le tagata gasegase injections inisalini, ae faʻafaigofie ona faʻaleleia lana meaai.

Vitamini E, B, maualalo o le cholesterol, protein i le tuufaatasiga o le oloa o le a faʻaitiitia ai le le lelei o faailoga o le maʻisuka ma faʻaleleia le lelei o le olaga.

O le faʻaaogaina o fuamoa moa mo le maʻisuka o se fofo sili lea ona lelei i le faafitauli, aua e mafai ona faʻaitiitia le faʻaaogaina o vailaʻau o vailaʻau faʻapitoa, poʻo le lafoaia foʻi, mo sina vaitaimi.

Faʻaaliga ma faʻaogaina o le faʻaaogaina o fuamoa

O fuamoa moa mo le maʻisuka o se sui lelei mo fuamoa moa, lea e masani ona faʻaaogaina mo meaʻai paleni. E mafai ona vave faʻavavevave le faagasologa o le faʻamalologa.

Ua faailoa mai i le matau o le faaaogaina umi o fuamoa o le salu o le a le aumaia ai aʻafiaga o le itu ma taunuuga e le manaomia. A o leʻi avea i latou ma oloa faʻapitoa, o lea e mafai ona faʻatauina i soʻo se faleoloa faatau.

O fuamoa moa o se punavai mamana o meaʻai o le a faʻaleleia ai le soifua maloloina e le gata o maʻi ae o tagata soifua maloloina.

E tatau ona e amanaʻia lenei faʻataʻitaʻiga: e le mafai e tagata uma ona inu le oloa i lona foliga masani, e oʻo lava i ni faʻaopoopoga, o lea e tatau ai ona e inuina i le vai. O se mea lelei lea e talia, aua o mea tau vailaʻau o le oloa o le a le gata ina faʻaitiitia, ae o le a aumaia ai le maualuga o le aafiaga.

E mafai ona e fufuluina fuamoa, faʻapipiʻiina i isi oloa, poʻo fry, e ui o lenei mea e le aoga tele mo le maʻisuka. E mafai ona 'aina uma lava o latou ola, ae e taua le aua nei solia le tulafono masani: e le sili atu ma le 6 fasi vaega i le aso.

O se tulaga uiga ese, taua ma taugata e fautuaina mo mea tau fualaau oona e fomaʻi ma fomaʻi masani.

Taumafa ma le Soifua Maloloina: O Faamanuiaga o Laau Saʻo mo Maʻisuka ma Isi Maʻi

O fuamoa anufe e aofia ai le tele o meaʻai e manaʻomia e le moa i le taimi o le atinaʻega.

E tusa ai ma manaʻoga o le physiological, o manulele ma mammamanoa e talitutusa, o lona uiga latou te manaʻomia ni faʻalavelave faʻapitoa o meaola o meaola mo le olaga masani.

O loʻo faamatalaina ai le maualuga o le taumafa o lenei oloa mo tagata: o se vaega taua o le lelei o mea taumafa.

E tusa ai ma le vailaʻau oona, fuamoa o le sipili, lea e masani ona taʻua i le tele o uiga faʻamalolo, e sili ona lelei i le tino o le tagata. E aoga moni lava ma e mafai ona faʻafefete fuamoa i totonu o le meaai mo le maʻisuka ituaiga 2?

Vaega o le 'ai o fuamoa

Muamua lava, ou te manaʻo e faafitia upu o le faʻaaogaina o fuamoa o salu io latou foliga saʻo e saogalemu atoatoa.

E matua itiiti lava le faʻaosoosoina o le fausiaina o lino pipisi, ae ui i lea, i lenei tulaga e mafai lava.

O le mea lea, e fautuaina e faʻapipiʻi igoa o loʻo tuʻuina atu ma o nisi taimi e mafai ai e le maʻisuka ona togafitia i latou i le fausua o fuamoa o salu, lea o le a fesoasoani foi e aveesea le maʻisuka.

Ina ia mafai ona saunia lelei le oloa tuʻuina atu, e taua tele le faʻataunuʻu saʻo lenei faiga. Muamua lava, e taua le fufulu lelei o fuamoa i le taimi lava lea aʻo leʻi amataina le kuka.

I le tautala e uiga i le auala e kuka ai, ou te fia tosina atu i le mea moni e le tatau ona e faia lenei mea mo le sili atu ma le lima minute - o le taimi o le a sili atu nai lo le taimi.

Afai e manaʻomia ona falai fuamoa, ona faʻatagaina lea e faʻatino mo le lua i le tolu minute i lalo o le tapuni ma na o le uila.

Ae maise lava le taua o le aofaiga tonu lea e mafai ona faʻaaogaina. O le mea lea, o tamaiti e leʻi atoa le tolu tausaga e le mafai ona sili atu nai lo le lua fuamoa i aso taitasi, tamaiti ei lalo ifo o le 10 tausaga le matua - e le silia ma le tolu.

I le tulaga o tauleʻaleʻa, o le aofaiga ua tuʻuina atu ua uma ona fa fa aso, mo tagata matutua e leʻi atoa le 50 tausaga - e sili atu ma le ono.

I le sili atu o le 50, o le tolu i le fa o fuamoa o le salu e mafai ona faʻaumatia.

E le gata i lea, o le igoa ua tuʻuina atu e mafai ona faʻaaoga e avea o se vaega o isi ipu, mo se faʻataʻitaʻiga, salakeke po o omeleti.

E fautuaina e faʻaaogaina i lenei mataupu isi mea aoga tutusa, mo se faʻataʻitaʻiga, fualaau 'aina, igoa o susu. I lenei tulaga, o le faʻaaogaina o fuamoa o le salu i le maʻisuka ituaiga 2 o le a sili ona aoga. E fautuaina malosi foi e gauai atu i tapulaa ma faʻailoga.

E mafai ona afaina ai fuamoa o le maile ma faʻasalaga

E ui lava i faʻamanuiaga uma o le oloa tuʻuina atu, o lona faʻaaoga e le mafai ona faatagaina. I le tautala ai i lenei mea, faʻalogo i le i ai o le meaʻai ma na o se aofaiga tele o le mamafa o le mamafa i le lautele. E le gata i lea, o fuamoa o le salu i le maʻisuka e le manaʻomia mo le faʻaaoga i mataupu nei:

  • o le i ai o le gallstone faamaʻi, aua o le oloa na tuʻuina atu lea e faʻaolaina ai le faʻasaʻolotoina o le talo, faapea foi le fausia o le colic,
  • o le i ai o se mea e tupu ai le faatupuina o ni mea e ono afaina ai - ae ui i lea, o le tulaga ua tuʻuina atu e tatau ona matua faʻatupulaia ina ia mafai ai ona maua i le maʻisuka,
  • eseese tulaga faʻaleagaina e fesoʻotaʻi ma le gaioiga o le tino, e aofia ai le manava ma le inumaga atoa.

E le gata i lea, e le tatau ona faʻaaogaina e le tagata gasegase le faʻamaʻi o le maʻisuka e aʻafia i faʻalavelave faʻafuaseʻi i le faagasologa o le faʻasalaga o le vaega o le suka.

O le isi mataupu o finauga, o tagata tomai faapitoa e taua le faatagaga o le faaaogaina o fuamoa o le salu i le tulaga o le atherosclerosis.

E mafua ona o le i ai o se aofaiga taua o le cholesterol, lea e matua afaina ai le toto, ma o le faagasologa o lo latou toe maua mai e sili atu ona faaumiumi i le maʻisuka.

Ou te fia iloa foʻi o lenei oloa, lea e maua ai salu, e mafai ona faʻaaogaina i le malae o le cosmetology.

E mafai ona aoga lenei mea mo le maʻisuka, ona o le faʻamaʻi e masani ona fesootaʻi ma le faʻaleagaina o le paʻu, nisi o manuaga laiti.

O a latou togafitiga o le a faatelevaveina ai le faʻaaogaina o fuamoa o le sipili, lea e sili ona fautuaina e talanoa ma se tagata faʻatau ma le diabetistist muamua.

O le mea lea, o le oloa na tuʻuina atu o se tasi lea o mea sili ona aoga, ma o lea e matua faʻaaogaina ai lava mo le maʻisuka.

Ina ia mafai ai e fuamoa o le salu ona fesoasoani e feagai ma faʻamaʻi faʻamaʻi, e taua tele le feutagai ma se fomaʻi faapitoa o le a faailoa mai mea aoga o le igoa ma foliga o lona faʻaaogaina.

E le gata i lea, i le faagasologa o le aveeseina o le maʻisuka, e tatau ona tuuina atu se matafaioi taua i le amanaia uma o faʻamaʻiloga ina ia mafai ai ona tausia le tino ile tulaga sili ona lelei.

DIABETES - E LE MAFAUFAUINA!

Na taʻu mai e le au faipisinisi le moni atoa e uiga i le maʻisuka! O le maʻisuka o le a mou ese atu i le 10 aso, pe ae inu i le taeao ... "faitau atili >>>

O a ituaiga o selu e mafai ona ou 'ai ma le maʻisuka

O aoga o fuamoa mo le maʻisuka

O se paleni paleni mo le maʻisuka o se faʻamaoniga o le ola maloloina ma le umi o le ola.

O le taumafataga e maua ai le maualuga masani o le kulukose i totonu o le toto, faʻalavelaveina le faʻatinoina o tino ma tino, aemaise lava le ate ma le gastrointestinal tract.

Ae ui i lea, o le lisi ole maʻisuka o se mataupu o feeseeseaiga mo tagata o meaʻai ma tagata gasegase latou lava. O fuamoa moa ma moa o loʻo taʻua o mea feteenai i meaai a le tagata maʻi - pe faatagaina i latou mo le maʻisuka?

O a fuamoa e aoga mo le maʻisuka ma pe o le a le glycemic index of the product

O le tuufaatasiga o le moa moa e aofia ai le 14% o paʻu manu, lea e mautinoa ai le atoatoa o le gaioiga o le tino. O lenei mea moni e matua taua lava i le tulaga o le maʻisuka. E le gata i lea, o lenei oloa e aofia ai:

  • vitamini o vaega B, E, A, D,
  • polyunsaturated fatty acids (e tusa ma le 11%).

O le fuamoa o se punavai o mea e tutusa lelei.

O fuamoa moa e faaluaina le tele o mea aoga aoga. O aoga o lenei oloa mo le maʻisuka e manino:

  • atoatoa cholesterol free
  • e le faʻaaogaina e avea o se faʻamalosi mo faʻamaʻi o le tino,
  • e mafai ona 'ai faʻatasi,
  • e le mafai ona avea ma puna o salmonellosis.

I le tautala e uiga i se soifua maloloina lelei mo le maʻisuka, e le mafai e se tasi ona le amanaiaina le manatu o le faasinomaga igoa (GI). Ua faaalia ai le vave vave ona liua le vaega o meaai i le kulukose ma gauai i totonu o le tino. O le maualuga o le fuainumera, o le sili atu lea ona afaina ai le oloa mo le maʻisuka. I le avea ai o se taʻiala, ua avea o se GI tutusa ma le 100 iunite.

E taua le iloa! E mafai ona eseese le faasino igoa o le oloa lava e tasi - o le faailo e faalagolago i tulaga o teuina, auala o sauniuniga, ma isi.

O fuamoa e maualalo (meaʻai) GI meaai - oi luga o le lisi o meaʻai e mafai ona aofia ai i le taumafa o le maʻisuka.

Le fua faʻamatalaga o fuamoa, ma mafaufau i le auala o la latou sauniuniga - laulau

GaosigaFaʻaaliga GI
Laʻau moa feʻai30
Fufulu le puaa moa48
Fuamoa fua *30–50
Eod noodles *50–55
Omelet *40–55
Uu fuamoa30

* O le faasinomaga e fesuisuiai e fuafua i le auala o sauniuniga o le oloa.

Manatua: O le a le tele e te manaʻomia e kuka ai fuamoa

Fautuaga mo le 'ai o fuamoa mo le maʻisuka

O se tagata e mafatia i le maʻisuka o le a aoga mai fuamoa pe afai e mulimuli i nisi o fautuaga:

  • fuamoa e tatau ona aofia i le taumafataga i le taimi o le aoauli po o le aoauli. Lagolagosua fautuaina - suamalie fufuluO le mea pito sili ona aoga o se fuamoa ua gaosia
  • e mafai ona faʻatagaina e faʻaaoga fuamoa i le foliga o se omele na saunia e aunoa ma le faʻaaogaina o suauu manu,
  • pe a aofia ai le oloa i le lona lua, muamua vasega ma salata, e fautuaina e faʻaaoga le olive faʻapitoa olive,
  • fuamoa e sili ona tuʻufaʻatasia ma greens ma fualaau faisua,
  • mai fua falai i totonu o le apa e tatau ona lafoai atoa,
  • o le fua fautuaina o fuamoa i aso taitasi e 2 fasi vaega.

E le fautuaina e 'ai fuamoa mata

Mo fuamoa fua: o le maʻisuka e leai ni mea e afaina ai i nisi taimi e mafai ona inu ai fuamoa moa mata i luga o se manava gaogao. Muamua, o le oloa e tatau ona fufulu lelei i le fasimoli.

E le aoga le faʻaleagaina ma liliu le 'ai o fuamoa saʻo i se amioga masani. Muamua, e sili atu le faigata o le protein mai le tino, ma le lona lua, o se oloa gaosia e mafai ona ave ai le lamatiaga o salmonella.

O fuamoa o failua e faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka. E fautuaina e tagata popoto ia 'ai i le tolu i luga o se manava gaogao, fufuluina i lalo i le vai. O le umi o le togafitiga e 6 masina.

O le taunuuga o togafitiga atonu o se faʻaitiitia o le kulukose toto e ala i faailoga e lua. E le gata i lea, o fuamoa o le salu e fesoasoani i:

  • toefuataiga o faaaliga
  • faʻamalosia le faʻalavelave popole
  • faamalosia o puipuiga.

E taua le iloa! Aʻo leʻi faia togafitiga i fuamoa o le selu, e aoga le feutagai ma se fomaʻi ma pasia se suʻega mo faʻamaʻi maʻi.

I le tulaga o le maʻitaga ma le lactating women, faʻapea foi ma tamaiti o loʻo mafatia i le maʻisuka, e tatau ona mulimulitaia ia lava fautuaga.

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi faʻaleagaina

Faatasi ai ma le lautele o lisi o mea lelei e uiga i le aofia ai o fuamoa moa i le taumafa o le maʻisuka, e iai foi le tele o mea le lelei:

  • le tele o le faʻaaogaina o meaai faʻanatura e mafai ona mafua ai le atinaʻeina o le le atoatoa o le biotin. O le faʻamaʻi e faʻaalia i le gau o le lauulu, lanu paʻepaʻe, faʻafitauli faʻavaivaia,
  • o se fuainumera tele o fuamoa i le meaʻai a le tagata maʻi e mafai ona mafua ai se fatu fatu poʻo se faʻamaʻi. O le mafuaaga o le cholesterol,
  • o le oloa faʻanoanoa o se uta o le salumella microbe. O le faʻamaʻi e oʻo atu ai i le gasegase o le intestinal, i se mea e seasea tupu, i le typhoid.

E faalumaina fuamoa moa i tagata e iai le polotini le faapalepale.

Fautuaga mo le filifilia ma le teuina o fuamoa

A filifilia fuamoa, e tatau ona taʻitaʻia oe i tulafono e tolu:

  1. Aua e te le amanaiaina le faaigoaina. O le fuamoa ma le mataitusi "D" i luga o le atigi o meaai, e tatau ona faʻaaoga i totonu o le 7 aso. O le tusi "C" o le a faʻaalia ai se taimi e faʻatino ai le 25 aso.
  2. Siaki le oloa mo le saʻo fou i le fata. Lulu le fuamoa i lou lima - o le a leai se sulu fou.
  3. Tausia lelei au fua. Ole fulufulu ma le paʻu o le tino o se faailoga o le le lava o le tumama o le oloa.

E tatau ona teuina ni laumei i totonu o le pusaaisa mo le silia ma le 7 aso pe a fai e makaina le "D" ma le 25 aso pe a fai e maka le oloa i le mataitusi "C"

E tatau ona teuina laumei i le vevela o le 7-13 tikeri. E sili atu le tuʻueseina o latou mea mai mea manogi malosi, e pei o le vao, mea manogi, ma isi.

Fiafia e iloa! Le lanu o le fuamoa oona e le o faʻamautuina lona tau aoga. Naʻo le faʻamaumauga: O le paʻu e sili atu le malosi nai lo le paʻepaʻe.

Faʻavae ma aoga aoga

O nei mea laititi, lamolemole ma mea mataʻutia o loʻo natia ai se vailaʻau tino mauoa:

  1. polotini (e oo atu i le 12%),
  2. gaʻo (e tusa ma le 13%),
  3. carbohydrate (pe tusa o le 0.6%),
  4. vai (pe a ma le 74%),
  5. uʻamea uʻamea (sodium, phosphorus, calcium, uʻamea, potassium),
  6. vitamini (C, A, vaega B),
  7. isi mea faʻapitoa faʻatasi ma mea faʻapitoa (e nafa ma le puipuia o le moa, le faʻaleagaina o meaola ninii).

i totonu o se oloa o suauu e le mafai ona faʻaaogaina, e fuafua ai lona taua tele i lona tulaga masani. Laititi e faʻaitiitia ai le tele o faʻamalologa. O fua fou fou e sili ona lelei mo togafitiga.. Ae ui i lea, e manatu e le saogalemu le faʻaaogaina o mea taumafa e masani ona gaosia, ma mo tamaiti ua na o le pau lea o le ala e mafai ai ona 'ai fuamoa.

E mafai e tamaiti ona kuka pe kuka ni meaʻai, e sili ona vevela.

O lenei mea e faʻaitiitia ai le ono faʻaaogaina o le oona poʻo le faʻamaʻi pipisi e le mafai ona faʻamagaloina, e tusa lava pe o le mea muamua e tilotilo ai e matua talafeagai lava mo meaai.

I le tele o latou uiga lelei, o fuamoa o le salu e maualuga atu i fuamoa o isi meaola.

O le mea lea, ua i ai i tagata le lagona e mafai ona latou togafitia toetoe o faʻamaʻi uma lava. Latou te faʻamamafa le tino i vaega taua, ae e tatau ona e iloa po o ai e sili ona aoga i le 'ai, ma o ai e le mafai.

Aʻo le i ai fuamoa i soʻo se ituaiga, e tatau ona fufuluina, e pei o faʻamaʻi ma vailaau e ono tumau i luga o latou luga.

Saina saina

  1. Faʻapipiʻi muamua le moa moa muamua (6 ipu).
  2. Faafei 2 fuamoa moa ma 1 le protein ma le 2 tbsp. l vai malulu malulu.
  3. Faʻaopopo le masima ma le faʻavasegaga e tofo ai.

  • Faʻafesoʻoto faʻavave le kulimi fuamoa i totonu o le susuga o le susuga - o fuamoa o le a sosolo i ni vevela manifinifi.
  • Faʻaopopo le sou, faʻapipiʻi le pepa, faʻalelei le ipu.
  • Tatou te 'ai ma le falaoa.

    Saina Saina - o se mea faigofie ma maloloina mo le maʻisuka

    O ai e aoga?

    O laumei o loʻo aofia ai i totonu o le lisi o oloa e taua mo meaai lelei. E tasi le auala po o le isi, e 'ai e se tagata - pe afai e le o latou foliga mamā (kuka, falai pe aisa), ona fai lea o ni mea e tao, o ni mea suamalie ma suamalie, meaʻai.

    E i ai faʻamaʻi e faʻaaogaina ai fuamoa o le salu e mafai ona faʻaleleia lelei le tulaga. I le isi itu, o le faʻaogaina o meaʻai taua e aoga mo le mamanu maʻi, ua faʻatumuina, i le isi itu, o le tino atoa ma lona tino puipuia o loʻo faʻamalosia.

    O lea la, e fautuaina e aofia ai fuamoa o salu i le taumafataga, pe a iai ni faʻafitauli o le soifua maloloina:

    1. fulu
    2. anaemia
    3. migraines
    4. faafitauli faʻaaliga
    5. gasegase o le cerebrovascular
    6. afaina o le tino
    7. vaivai
    8. oso i le toto maualuga,
    9. lalo ifo
    10. vaivai faʻamaʻi
    11. maʻisuka

    Fautuaina le faʻaaogaina o lenei oloa i le taimi o le toe faʻaleleia o le tino i le maea ai o gaioiga, faʻalavelave faigata ma faʻamaʻi umi.

    I le tulaga o soʻo se faʻamaʻi, aʻo le i ai fuamoa, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi poʻo se fomaʻi, aua o loʻo i ai le avanoa e maua ai faʻamaʻi faʻamaʻi e feteʻenaʻi ai lenei oloa.

    Lapataiga

    E talitonuina o le 'ai o fuamoa o salu e le gata e aoga, ae e saogalemu foi.

    O lona uiga o lenei ituaiga o manulele, e le pei o moa, e le mafatia i le salmonellosis, o lona uiga e le mafai ona tuʻuina atu i tagata.

    O lenei faʻamaʻi e sili ona matautia, ma o le leai o se faʻamaʻi pipisi e faateleina ai le taua o fuamoa o salu.

    O loʻo faʻamaʻi le kulili i le isi, e leai se maʻi ogaoga - pullorosis, e tutusa ma kulupu o le salmonellosis. Peitai, o ona faʻaaliga, o se tulafono, e le ogaoga.

    O le mea lea, e tatau ona e faʻaeteete i le taimi e 'ai ai fuamoa, e sili atu ona lelei le faʻatau mai o tagata e faʻatuatuaina.

    E le gata i lea, o fuamoa o ituaiga eseese o manu felelei e masani ona teuina i talatala ma, pe a faʻafesoʻotaʻi, e mafai ona "fefaʻasoaaʻi" faʻamaʻi le tasi ma le isi e tumau i luga o le atigi.

    Ia mautinoa e te manatua o lenei mea o se mea e mafai ona pala. O lapisi e lua faalua ona vave.

    O le umi o le taimi o le malupuipuia saogalemu o oloa gaosia o:

    1. i le malulu - 60 aso (mai le aso o la latou gaosiga),
    2. i totonu o se potu malulu i le vevela e oo atu i le 24 tikeri, e mafai ona e teuina mo le 1 masina,
    3. i le maualuga ma le vevela ma le vevela, ua faʻaitiitia le ola.

    O le mea e maofa ai, o fuamoa moa e mafai ona tausia a latou meatotino mo se taimi puupuu. E afua ona o le le lava o se enzyme i totonu ia i latou o loʻo faʻaleagaina siama. Ae i totonu o le salu o loʻo i ai ma e mafai ona faʻataʻi faʻamaʻi pipisi lea e punitia ai le atigi.

    O le ola i totonu o le pepa ua afaina e faaitiitia i le 5-7 aso i le pusaaisa ma le 7-10 itula i totonu o se potu e maua ai le vevela. Afai e tatagi le atigi, e teuina le oloa e tusa lava pe itiiti ifo (e oo i le 3 aso).

    Afai o se manogi le lelei e lagona pe a talepe le atigi, o le tofo o le polotini ma le yolk ua suia, e te manaʻomia le togiina o se fuamoa. O suiga i lona uiga e faailoa mai ai auala o le pala, o le atinaʻe o siama.

    I le 'ai ai, e mafai ona e' ona 'oʻona. E tatau ona e manatua o lenei mea o le allergenic product, o loʻo aofia ai le palatini e mafai ona faʻaosoosoina ai le tali atu i tagata o loʻo iai le vailaʻau.

    Aemaise lava e tupu lenei mea i pepe.

    Ae ui i lea, o le maualuga o le allergenicity i fuamoa o le salu e maualalo ifo nai lo le moa, aua e aofia ai se mea faapitoa - ovomucoid. O lenei vaega o se vaega o togafitiga faʻamaʻi.

    Ae e manaʻomia pea ona e siaki le fuataga (e le sili atu i le 6 fasi vaega i le aso, pe a leai e leai ni faʻailoga faaopoopo.

    o se fuainumera tele o puipuiga eseese e mafua ai ona taofia le faaaogaina o fuamoa mo tagata ei ai gase fatu ma le ate. Afai e le o mautinoa e se tasi o loʻo galue lelei ana totoga i totonu, e tatau ona ia fesili i le fomaʻi mo se manatu.

    Afai e 'ai e se tagata fuamoa moa mo le taimi muamua, e tatau ona e taumafai na o le 1 suʻesuʻega ma vaai pe faʻaalia ni faʻafitauli o le maʻi.

    Faʻamanuiaga o le Tamaoaiga

    Muamua, o fuamoa o le salu i le maʻisuka e mafai ona suia atoa fuamoa moa. E eseese i latou mai moa i le mea latou te le manaomia muamua ona kukaina, ua latou inu ma mata, aua o le salu e le taliaina le salmonellosis.

    Lona lua, o lo latou faʻaaogaina e tuʻuina atu ai i le tino o le tagata ia elemene taua e pei o le uʻamea, potassium, copper, cobalt, phosphorus. O le potassium e maua i fualaau aina e maua ai le suka, lea e faasaina i le maʻisuka. O le mea lea, o fuamoa o le salu e avea ma punavai o mea aoga e le maua e le tagata maʻi.

    Latou te fesoasoani i le faʻafouina o le faiʻai. E le gata i lea, o le porotini o loʻo i ai le tele o mea faʻafefete, lea e matua talafeagai mo le maʻisuka. E matua aoga lava mo tamaiti laiti ua maua i le ania ma le rickets. O lenei oloa e mafai ona faʻaaogaina mo le faʻalavelaveina o le vaega o meaʻai, mea faʻalavelave, o mata ma le vaega pito i luga o le manava.

    E maua e tagata faʻamaʻi fuamoa o le salu mo le maʻisuka ituaiga 2 pe a latou mananao e faʻaititia le vailaau ma faʻamautinoa le maualuga o le suka suka. Talu ai ona o le maʻisuka ituaiga 1 o le insulin-faalagolago, o le faʻaaogaina o le oloa o le a le mafai ona faʻamautuina le kulūkose, ae o le a faʻamamaina ai le tino ma meaʻai ma faʻamalosia ai puipuiga. Latou te ave fuamoa moa e tusa ai ma se mamanu patino.

    Muamua, mo aso e lua, e inu ai le maʻisuka tolu. Talu ai e mafai ona aʻafia le fomaʻi mata i le gaioiga o le vaega o meaʻai, e manaʻomia e le tino se taimi e faʻaaoga ai.

    Amata mai le aso lona tolu, e oʻo atu i le 6 i le aso e faʻaofiina i totonu o le taumafataga. O lenei oloa e matua suamalie lava, e tatau ona faia ao lei faia le taeao.

    E tusa ma le 250 iunite e faʻatau mo le gaosiga atoa o togafitiga.

    Avidin ma cholesterol

    O fuamoa o le kiliva e masani ona faateleina le sikoa o le avidin, ae afai e te tumau i le maualuga o aso taitasi o le 6, e leai ni faʻafitauli e tulai mai. O le sili atu o le avidin i le tino o le tagata o loʻo faʻaalia i uiga e pei o tiga o musika, alopecia, anemia, ma le atuatuvale.

    Togafitiga i fuamoa o le salu e aoga tele i le faatumauina o tulaga masani o le cholesterol. Faatasi ai ma se "faʻamaʻi manuia," o pusa cholesterol o loʻo i luga o puipui tetele e mafai ona taofia le tafe toto.

    O le mea lea, e taua tele mo le maʻisuka ina ia tausisia tulaga masani o le kulukose ma le cholesterol i totonu o le toto. E iai le 186 mg o le cholesterol, o le 70% o le masani i le aso.

    Ma i le salu, mo le 100 g o le yolini, 600 mg o le cholesterol ua pa'ū, aʻo iai i le taimi lava lea e tasi le leccithin - o se mea e faʻaitiitia ai le cholesterol.

    Ma le isi, e ala i le saunia o sea oloa i luga o meaola manu, e mafai ona e faateleina le cholesterol. O le mea lea, ina ia mafai ona kuka se fuamoa falai masani po o se omeletini, e tatau ona e faʻaaogaina le suauʻu manogi.

    I le faʻaopoopoga, e mafai ona e 'ai fuamoa i se pepa ua afaina. O le suamalie o sua suamalie e fesoasoani e faʻaitiitia le cholesterol toto. Ae e le tatau ona ave ni suālaʻau o loʻo iai fualaʻau mo le maʻisuka.

    Fualaau faisua mai seleni, kapisi poo kukama e sau i le laveai.

    Ae e te leʻi 'ai i sea oloa, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi.

    O le a le ituaiga o fuamoa o le salu ua saunia mo tamaiti?

    O lenei oloa e aoga tele mo tamaiti, ae le mafai ei latou uma ona inu se fuamoa i lona foliga masani. E masani lava mo pepe, e mafai e tina ona kuka kulumini, fuamalie e vevela ma vevela, fufuluina, coccot, ma fuamoa falai.

    E tatau ona manatuaina e tatau ona fagaina i le suauʻu suauu, e leai se mea i luga o se manu.

    Afai e le amanaia lenei tulafono, e mafai ona atiaʻe se osofaiga o le hypoglycemic poo le hyperglycem o le maʻisuka.

    E tatau i mātua ona matua mataʻituina le fua mo tamaiti - e le silia ma le ono fuamoa i le aso. Afai e mafai e se tamaititi ona inu se moa mata, ona sili lea ona inu i le vai.

    O lenei mea o le a saofagā i le vave faʻasalaina e le tino o mea aoga uma o loʻo iai i fuamoa o le salu. E le gata i lea, o sea oloa e mafai ona faʻaaogaina e avea o se meaʻai i le muamua (soups, green borscht) ma vasega lona lua.

    E mafai foi ona faʻaaoga i le sauniuni o salakeke.

    O le filifiliga sili mo le saunia o se mea maloloina mo tamaiti laiti o le a faʻamamaina. I lenei fomu, o le kulimi e tumau pea, ma e le faʻaumatia ia microelements ma vitamini.

    E le gata i lea, o lenei ipu e matua lelei lava, e ono le mafai e le pepe ona musu. Ina ia faʻapalapala le fuamoa mumu, e tatau ona faʻafoʻi lelei i le vai inu ma tuʻu mo le 1.5 minute.

    Ona aveese lea mai le vevela, malu ma auauna atu i le tamaititi.

    Afai e te kukaina mo se umi umi atu i le 1.5 minute, o le a amata ona vevela le isu ma e leiloa ana meaʻai.

    Quail Eggs Recipes

    Talu ai o le togafitiga ma fuamoa o le salu e umi se taimi umi, e manaʻomia ai ona faʻagasolo malie. Lalo o nisi o fualaau faigofie mo lenei oloa matagofie:

    1. 5 yolks o fuamoa o moa ua malepe i totonu o ipu ma ua i ai iina ni nai mataua o le sua o le tipolo. O lenei inu o le maʻisuka ua faia ae leʻi leva le taeao.
    2. Ua sasaa le lapisi i totonu o se papaʻu papaʻu ua ufiufi i le pepa gaʻo. O ona pito e tatau ona gaugau ina ia faia se ato. Ona faʻauʻuina lea ile vai inu mo 2-3 minute. E mafai ona teuteu e fuamoa fua o soʻo se ipu.
    3. I le suauu suauu e te manaʻomia e fufulu ai le aniani, fuʻe ma pulou. Ona sasaa lea o sina vai ma fuamoa i totonu o lenei paluga, ona tao lea i le ogaumu.
    4. "Orsini" o se mea faigata tele mo le kuka. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona vaevaeina i latou i proteins ma yolks. O pulu pia e manaʻomia ona faʻafefete ma sasaina i se pufuefu, ona tuʻuina lea i luga o se pepa e tao ai le kuka, muamua na teu. I le lafoaʻiina o le eletise, latou te faia ni mea e sasaa ai ma sasaa ai le selu iina. O le ipu e mafai ona faʻavasegaina i au mea manogi e sili ona e fiafia i ai ma faapipii luga i luga o le kulimi malo. Ona tao lea.

    E tele suʻega mo le faia o fuamoa o salu mo tagata mamaʻi ua maua i le maʻisuka. Ina ia faia lenei mea, faatoa na o oe e teu le faʻamatalaga manaʻomia i le sailiga, ma faitau pe matamata i le vitio o le oloa.

    O le faʻaaogaina o fuamoa o le salu e mafai ona aoga ma faʻaleagaina - e faʻalagolago i le tele o mea taumafa e faʻaaogaina ma le mamanu o le faʻaaogaina.

    Ae ui i lea, e sili atu lo latou lelei nai lo isi oloa. O lenei oloa e mafai ona sui ai fuamoa moa, e tele mea aoga e aofia ai.

    O fua uma o loʻo i luga e mafai ona faʻaaoga pe afai e filifili se tagata e saunia meaʻai mo le maʻisuka.

    Faatasi ai ma le faʻaaoga lelei ma le sauniuniga, o maʻi e le oʻo i aʻafiaga, e oʻo lava i tamaiti laiti e mafai ona faʻaumatia. E le gata i lea, o fuamoa o le salu i le maʻisuka ituaiga 2 e mafai moni lava ona faʻaititia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, faʻaleleia le puipuiga o le maʻi ma le soifua maloloina lautele.

    Faʻailoa lau suka pe filifili se kenera mo fautuaga. Suʻeina. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua.

    Fuamoa mūmū fua

    1. Maʻa le kuka 10 fuamoa, tipi ese, vavaeese ia pulu.
    2. Faʻaaogaina se vavae faʻatasi ai ma sekone, faʻafefiloi i le sisi lanumoana (100 g) ma sina vaega ole pasili.
    3. Faaopopo le kulimi mumu (50 g) ma le tanasisi (1 tsp.

    ), masima ma le pepa e tofo ai.

  • Matou te tuʻuina atu le polotini ma le mea e tupu mai ai, faʻapipiʻi fuamoa i luga o se ipu ma fufuluina i fasi seleni seleni (2 stal).
  • Matou te faʻapuupuu i le pusaaisa.
  • Auauna i se ipu ma fualaau faisua fou.

    Salati i le fua ma le seleselega

    1. Matou te mama ma tipiina se vao vao i totonu o kupita.
    2. Laʻau moa (4-5 pcs.) Faʻapipiʻi lelei ma tipi i le afa.
    3. Faʻasalaina lelei le greens (dill, pasili).
    4. Faʻafefiloi vaega.
    5. Mo le faʻamauina, matou te faʻaaogaina se paluga o le sinapi ma le sua o le tipolo.

    Fuamoa - moa po o salu - o se oloa o le a aoga i tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka e faʻamaoni uma i le ituaiga muamua ma le lona lua. E leai se mea e manaʻomia e faʻagata ai lou lava tino i vitamini ma elemene o loʻo maua i le fuamoa.

    Peitai, e taua le matauina o le fua.

    E faʻafefea ona togafitia i fuamoa o le selu - o le a le mea e fai i le maʻisuka

    I aso nei, o fuamoa o le salu e faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi eseese. O latou o se vaega o taumafa a tagata matutua ma tamaiti. E taua tele e mafai ona e 'aina ia mea e pei lava o le aano.

    O fuamoa moa o loo i ai vitamini B, o le mea lea, o se mea suitulaga lelei mo aano o manufasi. Ma le magnesium ma le uʻamea, o se vaega o le oloa, togafiti i le anemia, fatu fatu ma le toto.

    Laʻau moa ma le maualuga o le cholesterol

    1. O le faʻaaoga masani o fuamoa o salu e faʻaleleia lelei ai le tulaga o tagata gasegase ma faʻalavelave atuatuvale ma le bronchial asthma.
    2. Tamaiti e fafaga fuamoa moa e seasea ona maʻi, e lelei la latou vaai ma manatua.

  • O le aʻafiaga aoga o fuamoa o le salu i luga o tagata mamaʻi ua lauiloa, talu ai ona latou aveesea le cholesterol ma radionuclides mai le tino.
  • Aua nei galo e uiga i le atigi: o loo i ai le tele o le kopa, iron, calcium, phosphorus, zinc ma isi mea taua.

    O fuamoa o le seleni e faʻaaogaina e togafitia ai mulimuli i maʻi:

    • Toe faʻaleleia o le tino pe a mavae se gasegase umi, gaioiga, ma le faʻaitiitia o le puipuiga.
    • Migraines, ulu o le ulu.
    • Faamai o le manava ma le fatu.
    • Anemia, ogaoga o le toto.
    • Maʻi faʻafuaseʻi o le maualuga o le respiratory tract, pneumonia, bronchitis.
    • O maʻi suka, maʻi faʻamaʻi.
    • Dystrophy.
    • Tesea ma le bronchial asthma.
    • Vaʻa mata eseese - glaucoma, cataract.
    • Faʻasalaga feusuaiga.

    E masani ona faia moa fuamoa.

    1. Mo le luasefulu aso e tatau ona e inu fua masima e lima i le aso.
    2. Ona malolo lea mo le sefululima aso ma toe fai le kosi. O togafitiga o fulu o ate ma fuamoa o le salu e manatu lelei lava.

    O fuamoa o le seleselega ua faateleina le suia o togafitiga faasao. Ua iloa e fomaʻi a latou penefiti e faatatau i le tele o faʻamaʻi. O le oloa o loʻo i ai se malosi malosi, e oʻo lava i le faʻamaʻiina o maʻi.

    • O aʻafiaga, gaʻo ma gaʻo siama maua i fuamoa o loʻo i ai se aafiaga lelei i le soifua maloloina o tamaitai ma e aoga faapitoa i le taimi o le maitaga. Latou te fesoasoani e faigofie ona faʻafeiloaʻi le faagasologa o le fanauina o se tamaititi, faʻaitiitia le faʻamaʻi, ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le faʻanoanoa.
    • E le gata i lea, o le oloa e masani ona faʻaaogaina mo le gau o le mamafa, o lea e le mafai ai ona maitauina ona aoga mo le fuainumera. Ma afai e masani ona e ai fuamoa o le salu, o le a faʻaleleia le tulaga o le lauulu, paʻu ma fao.

    O fuamoa o le kiliva ei ai foi se aoga aoga i le ola maloloina o tagata.

    • Muamua lava, latou te faʻamalosia ma faʻamalosia le gaioiga faʻafeusuaiga.
    • Faatasi ai ma lo latou faʻaaoga pea, o loʻo i ai se faʻaitiitia o le cholesterol. O lenei vailaau ua manatu o le tagata solitulafono o le tele o maʻi, e aofia ai le faaitiitia o le malosi, gaioiga mamafa, fatu fatu ma toto toto. O fuamoa o le seleselega foʻia lenei faafitauli, faʻaleleia le mafai. E le gata i lea, o le i ai i le taumafa o lenei oloa e maua ai se faʻaopoopoga i le maualuga o le faʻamalosia.

    E faʻafefea ona togafitia i fuamoa o salu

    Le lagona le manuia o fuamoa o le salu mo tamaitai ma alii, e fautuaina e inu ni fuamoa o le salu - lua i le tolu i le aso, i taimi uma aʻo leʻi 'ai. Malosiaga vevela ole laititi.

    E faʻafefea ona togafitia fuamoa o salu mo le maʻisuka

    1. O le fulufaʻi manu o le salu e aofia ai le tele o mea faʻafefe. Mo lenei mafuaʻaga, e mafai ona saogalemu le oloa lenei i le taumafa o le maʻisuka pe a uma le taotoga. O le a faʻavaveina le faʻamaloloina o manua.
    2. O tagata taʻitoʻatasi e maua i le maʻisuka e tatau ona inu i le ono aso fou, fausua o le salu i le aso.

    O le togafitiga e aofia ai le faʻaaogaina o le tolu selau fasi pepa, ae e mafai ona e faalauteleina i le ono masina. E taua le matauina o le oloa o loʻo i ai se aafiaga lelei tele. Ina ia faʻaitiitia le tulaga, e mafai ona e inuina fuamoa e tolu i nai aso muamua.

    E le gata i lea, e mafai ona e faia se taumafataga manaia ma lelei e faʻaitiitia ai le maualuga o le suka i totonu o le toto - taia ai fuamoa e lua, faaopoopo le sua o le lemoni e tasi.

    Inu le paluga i luga o se manava gaogao, ma fai le taeao i le itula.

    Ma le maualuga o le cholesterol

    I le maualuga o le cholesterol ma le atherosclerosis, e le fautuaina le faʻaaogaina o fuamoa. O le solia o lenei tulafono e ono mafua ai ona ogaoga taunuuga.

    O le siʻitia o le aofaʻi o le cholesterol i le tino e faʻapogai ai le faʻalavelave vascular ma le thrombosis mulimuli ane, lea e oti mo le olaga.

    I le taimi lava e tasi, o le oloa e aofia ai le leithite, lea e le faatagaina ai le faaputuputu o le cholesterol. I le taimi lava e tasi, ua leva ona masani le tino o le tagata i le cholesterol, lea e le mafai ona taʻua e uiga i le lecithin.

    O le mea lea, o nisi fomaʻi talitonu o lena namu fuamoa ma le maualuga o le cholesterol E mafai ona e inu, e aofia ai le atherosclerosis.

    I le avea ai o se finauga, latou te taua mai iuga o se suʻega na faia e fomaʻi Isaraelu. O aso taʻitasi mo le tausaga, e inu fua ai fualaau e lua. O le aofai o le cholesterol mulimuli ane e leʻi suia.

    O le a le mea e fai pe afai e te maʻi i fuamoa o moa

    E fai mai o fuamoa o le salu, e le pei o le moa, e le afaina ai allergies. Ae ui i lea, e le saʻo lenei. O le oloa e aofia ai se mea e pei o se ovomucoid, e ono mafua ai ona mafua ai le faʻafitauli.

    E faigofie lava mea uma. O fuamoa moa o se porotini. E le mafai ona iloa e le tino o le tama, o se taunuuga o nei mea le lelei e matauina. I le faaopoopo atu i le matua, o se allergy i fuamoa o moa atonu e mafua mai i le le atoatoa o le tino, pe afai e le mafai e le tino ona gaosia le polotini.

    I le avea ai o se tulafono, o foliga o le allergy e le o toe mamao ona faʻaaoga lea o le oloa, ae o nisi taimi e ono umi se taimi ae leʻi oʻo mai. E tāua tele le tele ma le ituaiga lea e ulu atu ai le tagata manua ile tino.

    O fuamoa moa e mafai ona tupu ai ni tali e pei o le:

    • Paʻu o le paʻu: urticaria, dermatitis, eczema.
    • O le manava ita ma le gaogao, lea e faʻaalia i faʻamaʻi nei: o le aisa, vomiting, bloating.
    • Faʻanoanoa, vevela, vevela.

    O le mea lea, pe a 'aina ni fuamoa o salu, e tatau lava ona faʻaauau le faʻaeteete. Muamua, taumafai se fuamoa se tasi, pe a maeʻa ni nai itula e leai se tali e matauina, e mafai ona faateleina le fuainumera, ae i soo se tulaga e le faʻaaogaina.

    Fualaau mo le maʻisuka: mafai ona 'ai e le maʻisuka

    O laumei o loʻo taʻua o se tasi o mea sili ona taua i le taumafataga ma le soifua maloloina lautele mo le tele o faʻamaʻi. O se faʻataʻitaʻiga mataʻina o le numera o le laulau 9. O le mea lea, faʻatasi ai ma le maʻisuka, o lenei oloa e fautuaina mo le faʻaaogaina o meaai.

  • Tuua Lau Faamatalaga