O le malulu ma le oona i totonu o le gutu e mafua ai faʻamaʻi

O le gutu gutu e masani lava toetoe o tagata uma. Ae le o tagata uma e iloa o lenei tulaga ei ai le igoa faafoma "xerostomia", o lona uiga, e le lava le susu i le sua.

O le mafuaʻaga o le gutu maloʻo o le leaga o le galueaina o vaʻa e faʻamalo ai le fulu. Ma o le mafuaʻaga o lenei mea, i le isi itu, atonu e faʻamalosi poʻo le faʻaaogaina o vailaʻau, chemotherapy poʻo le faʻamalositino, togafitiga ma le autoimmune, ma le ulaula tapaa. E pei ona mafai ona e vaʻai, e tele mafuaaga.

O le a le uiga o lenei mea?

I le tasi itu, atonu e leai se mafuaaga e popole ai, talu ai e seasea tupu i se tagata ma le fiafia tele. O le fasifuaitau "Magogo loʻu gutu" na masani ai le toatele.

Ae peitaʻi, afai o le gutu o le gutu o le gutu e te faʻaauau pea, ona i ai lea o se mafuaaga e faia ai se auiliiliga o lou soifua maloloina, aua o se faailoga lea o le amataina o se gasegase tuga. A maeʻa, o le palata e fesoʻotai saʻo lava i le galuega o le meaʻai, e puipui ai nifo mai caries ma faʻamaʻi pipisi.

Mafuaʻaga autū

E i ai le tele o mafuaʻaga e mafua ai le leaga o laufanua. Atonu o se taunuuga o le tagofia o fualaau. Faʻasolo pe tusa ma le 400 fualaau faʻasaina lea e taofiofia ai le gaogao. O vailaau nei e maualalo ai le toto, ma isi.

Afai tatou te talanoa e uiga i le gutu malulu, e pei o se taʻavale o faʻamaʻi, ona i ai lea oi latou o loʻo i ai faʻamaʻi le lelei, lea e aafia ai, muamua lava, le galuega o le faʻamalolo. O nei maʻi o le maʻisuka, lymphorganulomatosis, HIV, Parkinson's ma Sjogren maʻi.

O le salivary gland o le a le afaina ma le gutu o le gutu o se taunuuga o le togafitiga o le radiation mo le ulu ma le ua i luga o le oncology. I ia tulaga, o le solia o le salivation e ono tumau pe tumau. E tusa ma le tutusa o faailoga e mafua mai i le chemotherapy.

Hormonal suigamafua, mo se faʻataʻitaʻiga, e ala i le faia o le misaopaʻa, faʻasaina foi le galuega o le laveaʻiina, ma mafua ai se gutu malulu i fafine i lenei taimi. O le ulaula tapaa e faʻaleleia i aso taʻitasi e tagata ulaula o le mafuaʻaga lea o le gutu malulu i tagata ulavaʻa mamafa ulaula.

Pau lava le auala e foia ai le faafitauli o le aveese lea o mafuaaga o le maʻi. Afai o nei vailaau mautinoa ua faatonuina e se fomaʻi, ona tatau loa lea ona e filifili ma ia e uiga i le ono mafai ona faʻaitiitia le tui poʻo le faʻasaoina o se isi vailaau. Afai e umi se taimi e faʻaumatia ai le mafuaaga o le matutu, ona tele lea o auala e foia ai lenei faafitauli.

Auala e foia ai le faafitauli

Faaaoga le gutu susu, o se mea e pei o se fulu sui. O le faʻaaogaina o vailaau faʻamamaina o le a faʻaitiitia ai foʻi le uiga o le mago. Fafaga atili lauti, vai e leai ni meainu.

E le o se mea faalilolilo o le taumafaina o meaʻai vevela ma suamalie e mafai ona afaina ai pe a mafatia se tagata mai le susu. Po o le faia o se setete pe a latou fai mai o le "faaputuga i le faai" ua avea.

O le taimi nei ua matou suesueina na taimi o le gutu malulu e le o iai se lamatiaga faapitoa o le soifua maloloina. O lea, seʻi o tatou iloiloina auiliiliga o na taimi e manaʻomia ai se faʻaeteetega faʻaeteete, talu ai o le le amanaiaina oi latou e mafai ona oʻo atu ai i ni taunuuga lē lelei.

I le maitaga

O le gutu gutu i fafine maʻitaga e tupu foi. O le mea lautele, i fafine maʻitaga o loʻo matauina le inu ava malosi, o lenei tulaga e matua seāseā, ona o le maʻitaga, laveaʻiina, e pei ona e iloa, naʻo le faʻaopoopoga. Afai o le mago e mafua mai i le vevela o le tau, ona leai lea o se mafuaaga e popole ai.

Ae a oʻo mai le matutu ma le eletise ma le tofo o le uamea, o loʻo taʻu mai ai le ituaiga o maʻisuka. E mafai ona e suʻeina i suega kulukose.

E le gata i lea, o le gutu malolo i fafine maʻitaga, faatasi ai ma le masani ona faia, o se faailoga lea o le sili atu o le magnesium ma le mamafa o le potassium.

Maʻisuka ma le gastrointestinal problems

O le gutu gutu ma le fiainu pea o faailoga ia o le maʻisuka. O faʻamaoniga e tutusa ma faʻamaʻi o le tino e faʻaalia ai togafitiga o le intestinal. Afai o le lanu samasama-paʻepaʻe i le laulaufaiva faatasi ai ma le fagu ma le faateleina o le gaosiga o le kesi ua faaopoopo i lenei mea, ona mafai lea ona tatou talanoa e uiga i maʻi o le gastrointestinal tract ma se faasologa atoa o faamaʻi, e aofia ai faafitauli ma le gallbladder ma le byskinesia biliary.

O ituaiga eseese o neurosis, psychosis ma isi faafitauli o le natura o le neuropsychological o loʻo faʻaalia foi e nei faailoga. Afai e maua, faatasi ai ma le tiga o le itu taumatau, e mafai ona tatou talanoa e uiga i cholelithiasis poo cholecystitis.

O le vavalalata e tuʻuina mai foʻi ma faailo o le gutu malulu. I lenei mea ua faaopoopo ai le vevela. I tausaga talu ai, o lenei faafitauli na afaina ai le toatele o tagata o le paneta ma e toatele e le o gauai i ai. Ae o vaivaiga, vevela ma tiga i totonu o le itulagi e tatau ona faʻaalia ai tagata uma o loʻo i ai nei faʻaʻailoga. E mafai ona taʻitaʻia ai se faʻalavelave faʻafuaseʻi poʻo se mea e teʻi ai. O faʻamaʻi ma gasegase maualuga e masani ona mafatia i le vaivai, vaivaiga ma le susu, aemaise i le afiafi.

E pei ona mafai ona e vaʻai, e foliga mai o se faafitauli faigofie, lea e foliga mai e na o le gutu lava e mafai ona lapatai ai, e mafai ona lapatai mai i le tele o maʻi ogaoga e amata. Afai ei ai ni faʻalavelave faʻalavelave, e tatau loa ona faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi ma faia se suʻega talafeagai. Soʻo se faʻamaʻi e faigofie ona puipuia nai lo le togafitia mulimuli ane.

Matou te fautuaina le inu i le 2 lita o le vai mama i le aso. Faʻaopopo le pepa vevela i lau taumafataga pe afai e leai se faʻailoga. O le meaʻai e faʻamalosia ai le salivation, aua o loʻo aofia ai le fusi, lea e faʻamalosia ai le gaogao.

Matou te faʻamoemoe i totonu o lenei mea, e te leʻi mauaina ni faʻamaoniga e mafai ona e maua!

Matou te alolofa tele ia te oe ma talisapaia au faʻamatalaga ua matou saunia e tuʻuina atu 3000 rubles i masina taʻitasi. (e ala i le telefoni poʻo le faletupe) i faʻamatalaga sili ona lelei o soʻo se tusiga i luga o la tatou 'upega tafaʻilagi (faʻamatalaga auiliili o le tauvaga)!

  1. Tuu se faʻamatalaga i luga o lenei mea poʻo soʻo se isi lava tusiga.
  2. Vaavaai mo oe i le lisi o tagata manumalo i la matou 'upega tafaʻilagi!
Toe foi i le amataga o le tusiga pe alu i le fomu faila.

Le tina o se fanau e toalua. Sa ou tamoe i le fale mo le silia ma le 7 tausaga - o laʻu galuega autu lenei. Ou te fiafia e faataitai, taumafai pea i auala eseese, metotia, metotia e mafai ona faafaigofie ai lo tatou olaga, sili atu ona po nei, sili atu ona tumu. Ou te alofa i loʻu aiga.

Mafuaʻaga o le oona ma le gutu malolo: togafitiga o le le toʻa

O le gutu gutu i se gagana faafomaʻi e taʻua o le xerostomia. O ia, e pei o le vevesi, o se faʻamaoniga o faʻamaʻi eseese lea e mafai ona faʻaitiitia pe taofi atoa ai le gaosia o le pulu.

E i ai mafuaʻaga mo lenei tulaga, mo se faʻataʻitaʻiga, atrophy o vaʻavaʻa faʻafefeteina poʻo ni faʻalavelave faʻamaʻi ile tino. E le gata i lea, o le oona ma le mago e mafai ona avea ma faailoilo o le faʻaleagaina o le faʻalavelave o le tino, faʻamaʻi o le vaega o meaʻai, auala o le autoimmune.

I nisi tulaga, o na lagona e ono tutupu mo se taimi le tumau, mo se faataitaiga, faatasi ai ma le faaaogaina o fualaau faasaina po o le sili atu foi ona mafatia o faamaʻi masani. Ae o nisi taimi o le mago ma le oona i totonu o le gutu o se faailoga o pathomas tuga:

  1. Muamua, o le mucous membrane o le gutu e amata i le togi,
  2. ona oso mai ai lea o papa,
  3. o se lagona mumu e tulai mai i le laulaufaiva,
  4. ua tagi le faai.

Afai e te le faʻatuina le mafuaʻaga o ia faʻaaliga ma e te le togafitia, ona mafai lea e le mucosa tautala ona tuʻufaʻatasia pe atoa le torophy.

Afai e lagona e se tagata le mago pe oona i lona gutu, e tatau lava ona alu i le falemaʻi e faia le faʻamaonia saʻo ma amata togafitiga i taimi talafeagai.

Ina ia iloa le mafuaʻaga o na faailoga, e muamua ona e alu i le fomaʻi, ma e tatau ona ia faʻafesoʻotaʻi le tagata gasegase i se faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi, gastroenterologist, fomai nifo, neurologist, otolaryngologist poʻo isi tagata tomai faapitoa.

E masani lava, o le oona ma le gutu malolo e leʻo faaalia na o ia, ae o loʻo i ai faʻatasi ma le tele o isi faʻamaoniga, ma o mea sili ona taatele o:

  • lagona o le galala ma le faʻamalosi pea e faʻataʻitaʻi,
  • isu mago ma le faʻaʻa,
  • tiga faʻitui ma faigata faʻafefe,
  • vavave i tulimanu o le gutu ma se lanu susulu i laugutu,
  • tautala lemu
  • susunuina o lagona i luga o le laulaufaiva, e liua i le mumu, faʻaogaina, e vaivai,
  • suia i le tofo o meainu ma meaai,
  • leaga manava
  • vavao o leo.

O a laasaga e tatau ona fai pe a tutupu ia faʻaʻailoga?

O mafuaʻaga autu o le oona ma le gutu malulu

Afai o le gutu susu e faʻalavelave ai se tagata i le po pe aliali mai i le taeao, ma e leai ni faailoga i le ao, ona le avea lea o se mea matautia ma e le o se faailoga o nisi maʻi ogaoga e manaʻomia ai togafitiga.

O le gutu o le po i le po o se taunuuga o le manava mai le gutu po o le taunuuga o le osooso i se miti. O le manava o Nasal e mafai ona faʻavaivaia ona o le vavao o le septum nasal, vavago vavalalata, gutu o le isu, polyps i totonu o le vavau, o le rhinitis siama, sinusitis.

E le gata i lea, o le oona ma le gutu malolo e mafai ona foliga mai o aʻafiaga mai le mauaina o vailaau maʻoti. O lenei aafiaga o fualaau oona e iloa ai lava ia lava, aemaise lava pe afai e ave e se tasi le tele o fualaau faasaina i le taimi e tasi. O le gutu gutu e mafai ona mafua mai i vailaʻau o vaega nei o vailaʻau faʻataʻitaʻi:

  1. Faauluuluga o Antifungal.
  2. Ituaiga uma o vailaʻau.
  3. Malu gasegase, fualaau mo le togafitiga o faaletonu o le mafaufau, vailaau, vailaau, vailaau mo togafitiga o le enuresis.
  4. Antiallergic (antihistamine) maʻa.
  5. Painkillers.
  6. Bronchodilators.
  7. Fualaau mo togafitiga o le gaʻo.
  8. Ava vailaau.
  9. Vailaau faʻamaʻi ma mea faʻapitoa.

O nei faʻaʻailoga e masani lava ona aliali mai i faʻamaʻi pipisi e mafua mai i le lautele o le inisua o le tino ma le faateleina o le vevela o le tino. E mafai foʻi ona maua i faʻamaʻi pipisi o vailaʻau vailaʻau e fesoʻotaʻi ma vaʻaiga faʻafefete ma faʻasalaga, ma aʻafia ai le fausiaina o fulu.

O le malulu ma le oona i le gutu e mafai ona avea ma faailoga o faʻamaʻi ma tulaga nei:

O gasegase i totonu o le tino ma faamaʻi faʻapitoa e pei o le maʻisuka, HIV, maʻi Alzheimer, anemia, maʻi o Parkinson, Sjogren syndrome (sei vagana ai le vavalo o le tino, o le mago e matauina i le va ma le mata), stroke, arthritis rhythmis, hypotension.

Le faʻatoʻilaloina o le gaogao ma o latou ala i mumps, Sjogren syndrome, le fausiaina o maʻa i totonu o le papa.

Faʻaitiitia le gaosia o le gaʻo i le taimi o le chemotherapy ma le vevela.

Faʻaleagaina o le faʻamaoni o neura ma vailaau faʻamalolo ma ulu poʻo manua.

Faʻamalalaina. Mo soʻo se faʻamaʻi e faʻatasi ma le vevela maualuga, fiva, manava, vomiting, faʻavauvau, le toto, o le mucous membranes e mafai ona mago ma malulu, lea e faʻaalia i le oona ma le mago i totonu o le potu. Faatasi ai ma le faʻamamaina o mafuaʻaga ma le toe faʻaleleia, o lenei tulaga ua mou atu.

Manua o gaogao vavao i taimi o taotoga ma gaioiga o nifo.

E le gata i lea, o se lagona oona ma le gutu goto e mafai ona aliali mai pe a uma le ulaula, ma i le tuʻufaʻatasiga ma le galala ma le masani ona faia e mafai ona avea ma faailoga o le maʻisuka.

Afai e fia inu le tagata i taimi uma, e masani ona tosina atu o ia i le faletaele, o lona mamafa e mafua ona o le tele o ona manaʻoga, pe, i se isi itu, o loʻo mole le mamafa, lagona le mago ma le oona i lona gutu, e tatau ona tofotofoina mo le toto kulukose.

Ae maise lava pe afai o le vaivai, o le vaivaiga e faʻapipiʻi i nei faailoga, o loʻo i ai le faoa i tulimanu o le gutu, ma o le paʻu e lilofia i lupe pustular.

O faʻaʻailoga o le maʻisuka i fafine e foliga mai e pei o le sasaina i totonu o le va ma totonu o le pitonuu. I tagata, o le maʻisuka e mafai ona lagona e ia i le faʻaitiitia o le malosi ma le faʻaogaina o le faʻavae. O le manava, mago ma le oona i totonu o le gutu o le maʻisuka e tutoatasi mai le vevela o le vevela.

Afai e lagona e tagata soifua maloloina le fia inu i le vevela, pe a uma ona inu ava malosi pe 'ai meaai mama, ona faʻamaʻaʻaina pea lea o le maʻisuka, ma o mafuaʻaga nei o le mago ma le vevela.

Symptomatology

O le malulu ma le oona i totonu o le gutu e faʻaalia ai foliga o le le lelei o gaioiga i totonu o le tino, ae faatasi ai ma nei faailoga, o isi mea e ono aliali mai. Faʻasaʻo ma le oona i le gutu, luga o laugutu, e lagona ai e se tasi le numera o faʻamaoniga faaopoopo:

  • fiainu
  • isu mago ma le faʻaʻa
  • tiga pe a foloina le gutu,
  • sosova viscosity
  • susunuina, vevela ma le laulau vavalalata,
  • lagona manogi
  • lagona le lelei le tofo,
  • leo leotele.

I le tulaga pe afai o le fenumiai po o le le iloa o le manava, o le paʻu o le laugutu, o le laulaufaiva ma le vavalalata uma o loʻo vaʻaia ma le oona i le gutu, ona manaʻomia ai lea e le tagata se togafitiga faʻapitoa.

Afai o le tagata maʻi e lagona le itiiti ifo o ni faʻataʻitaʻiga taua, ona faʻaalia ai lea o le faʻavaeina o maʻi faʻaleagaina o le mamafa faʻamalosi. O ia faʻamaoniga e aofia ai:

  • gasegase toto
  • matagogo
  • mea manogi leaga
  • sili atu le faʻamalolo,
  • vili
  • mativa leaga
  • tiga o le ulu
  • taʻavale
  • tale
  • maualuga le vevela o le tino.

I le falemaʻi o le tele o faʻamaʻi, faatasi ai ma le mago ma le oona i le faai, o le sosolo o le mucosa ofo, foliga mai o le papa, ma le mu o le laulaufaiva ua faʻaalia. O ia faʻaʻailoga e mafai ona faʻamaonia ai le faʻaaogaina o fualaau faasaina po o togafitiga ogaoga faʻaleaga. Afai ei ai se mea faʻapena e faʻaalia tele, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi vave se fomaʻi, ina ia le faʻaosofia le alualu i luma o le maʻi.

I le matauina o le faʻaalia o faʻamaoniga tumau, o le maʻi e manaʻomia le fesoasoani mai se fomaʻi. Afai ei ai ni faaletonu o le vaega o le manava, ona tatau ai lea ona faʻatalanoa se fomaʻi ENT, i le i ai o le maʻisuka, i se endocrinologist, ma afai o le fausaga ma le gaioiga o le gastrointestinal tract ua le afaina, talanoa i se gastroenterologist.

Muamua, ao le i faatonuina togafitiga, e tatau i le fomaʻi ona faia se suʻega atoa e saili ai le mafuaʻaga o le amataina o faʻamaʻi. I le maea ai o le suʻesuʻega o meafaigaluega ma suʻesuʻega a le tagata maʻi, o se togafitiga e faʻamatalaina i le faʻaaogaina o se taumafataga maloloina.

Mo faʻamaʻi o totoga o meaʻai, e tatau ona mulimuli i tulafono faigofie o se soifua maloloina maloloina ma le ituaiga soifuaga ina ia mafai ai ona faʻaitiitia faʻamalologa le lelei:

  • e mafai ona e kuka le sipuni maʻi mai fatu laʻau ma inu ai pe a uma ona 'ai, a oʻo mai le oona,
  • faʻaaoga mea masani masani e mafai ona faia mai laau - valerian, motherwort ma peony,
  • inu vai inu suamalie fou mai le kāloti, pateta, seleri, pasili,
  • inu le itiiti ifo i le 2 lita o le vai mama i aso taitasi,
  • aloese uma gaʻo, falai, ulaula tapaa,
  • faaitiitia le aofaiga o suti, sukalati i le taumafataga,
  • faʻatagaina tagata gasegala e 'ai fualaʻau, fualaau' aina, fualaau 'aina

I le avea ai o se vaega o togafitiga, e tatau i le tagata maʻi ona lafoaʻi masani leaga.

Afai o le oona ma le mago i totonu o le pupuʻu tautala e faʻaalia i taimi uma, ae na o nisi taimi, ona mafai lea ona masalomia o nei faailoga e faʻaalia ona o le malulu i le potu. I ia tulaga, e fautuaina e faʻapipiʻi se mea faʻamaualalo i le potu. Ina ia puipuia laugutu mai le faʻamamago, e fautuaina e faʻaaoga pine faapitoa.

Ina ia aveesea le manogi leaga, o fomaʻi e fautuaina le fufuluina o le gutu pe a maeʻa taumafataga taʻitasi ma le suimui (faatasi ai ma mea e le masani ai, e tatau ona e matua faʻaeteete lava, talu ai ona o le tele o le suimui e mafai ona faʻaalia ai le vai inu gaosia, o le a faʻaosofia ai suiga o le pathological i le gastrointestinal tract).

E mafai foi ona e faʻaaogaina galuega o le gaogao ona o le vevela pepa, ae o lona faʻaopoopoga i meaʻai e tatau ona laʻititi, aua o le oloa e mafai ona i ai se aafiaga leaga i le manava.

Puipuiga

O le gutu gutu ma le oona i le gutu, o le fulu, vomiting, manava o mea ia e mafai ona avea o se fesuiaiga o le tali a le tino i nisi o tulaga ma e le o se lamatiaga matautia i le ola o le tagata, ae e mafai ona faailoa ai le fatuina o maʻi matuia. Ina ia le faʻaosofia le faʻaalia o ni faʻafitauli ogaoga, e tatau ona suʻe oe i se fomaʻi, mataʻituina au meaʻai, savali i le ea fou ma lafoaʻi amioga leaga.

Faʻaleagaina uiga

O faʻamaoniga o le VVD e masani lava ona tutusa ma le ata o le maʻi maʻi o totoga i totonu. O le gutu gutu e faasino i faailoga iloga. Neuropathologists faailoa mai mafuaaga nei o le le mautonu:

  • Faailoga o se VSD latini.
  • O taunuuga o togafitiga fualaau faasaina.
  • Se faailoga o se isi faʻamaʻi.

Afai o se tagata o loʻo mafatia i le VSD ua faʻapupulaina le toto, "o aʻafiaga ua fuafuaina" o loʻo suʻesuʻeina. O nei mea e aofia ai le gall vladimir and the kidneys and heart are checked. O lagona le lelei i le gutu e masani ona tulai mai ona o le tele o le gaosiga o le adrenaline. O le isi faaosoosoga o le faamalolo.

Faʻailoga o fofo

Taofiofia o meaʻai i le talo e mafai ona aʻafia ai le ate. O toxins e toe faʻafoʻi i totonu o le toto, o le tino e 'ona oona. O le galugala o le gall ma le au o loʻo faʻamauina i le aofaʻi. Mo lenei mafuaʻaga, e le o feagai le ate ma ona tiute. O le "leaga" toto e salalau solo i le tino atoa.

O le faiʻai e musu e taliaina ma faʻapipiʻi toto toto. Ua faateleina le toto toto, ua tiga le ulu. E i ai le solia o fatugaʻo. Talu ai ona o lenei mea, ua aʻafia ai siama namu senia. O lenei mea e mafua ai le le mautonu o le tino tutotonu. Faailoga o VVD, neurosis, osofaʻiga osofaʻi.

Aisea ua i ai le manava

O le tali i le fesili pe o lenei faailoga e mafai ona faʻaalia ai faafitauli o le gastrointestinal e sili ona lelei. O le sunburn e masani lava o se faʻataʻitaʻiga o le tino vaivai o le tino.

O nisi taimi e faitio se tagata i le tingling, o le mea e faʻafefeteina. O le vevela e salalau atu i le tino. E i ai le solia o le nofoa. O le faʻamalosia e suia i le manava. E mafai ona faʻalavelave se tagata. O nisi taimi o le gasea e liua i le vomiting.

Aisea e afaina ai le laulaufaiva

O tagata maʻi faʻatasi ma le VVD e fiafia i le fesili pe mafai ona paʻu le gagana ma pe aisea ua tupu ai lenei mea. O lenei faailoga, e taʻua o le paresthesia, e masani lava ona matauina i le mataupu o:

  • Cervical osteochondrosis,
  • O faamai o le tino cardiovascular,
  • Faatoilaloina o lagona.

Faʻatasi ai ma le osteochondrosis, o le laulaufaiva e faʻaleagaina le talaaga o se faʻalavelave sili atu o maʻi. O vaʻa autu e faʻapipiʻiina i le vertebrae strangulated. E mafua ai ona le atoatoa le maʻi.

I faʻamaʻi o le cardiovascular system, e le gata o le laulaufaiva e le mautonu, ae o le lima tauagavale foi. O se tulaga lamatia lea e mafai ona faʻaosoina ai le faʻaogaina o le myocardial.

Afai o le paresthesia e fesoʻotaʻi ma le faʻaoga o le lagona, o faʻamaoniga e pei o le vevela, faʻafitauli le tautala. O le tagata gasegase e ono fefe e ave ni meaʻai malosi.

Aisea e faateleina ai le salivation

Faʻateleina le alofa i le VVD e faʻaosofia e ala i le faʻaaogaina o antipsychotics. Afai e le inuina e se tagata nei vailaʻau, e mafai ona taʻu mai ai faafitauli o le manava.

O le masani lava, e faateleina le faʻafefete i le taimi o le alualu i luma o le gastritis masani. E mafai ona faʻaalia e le ultrasound scan se suiga lelei i le vevela.

O nisi taimi ei ai se lagona o le matelaina sese. E foliga mai i se tagata e manaʻo e 'ai, e ui o le mea moni e leai. O lenei faailoga e faapitoa lava le faalauiloaina i afiafi.

Aisea e aliali mai ai le matutu

O le toʻatele o tagata e fia iloa pe o lenei faailoga e mafai ona faʻamaonia ai faʻamaʻi matautia e tutupu i tua o le IRR. O le gutu gutu e faailoa ai le i ai o:

  • O le maʻi suka,
  • O le ania masi,
  • Cystic fibrosis,
  • HIV

Tele lava le fufulu o le gutu e mafai ona oʻo atu ai i le faʻavauvau. O lenei uiga e aliali mai ona o le solia o le vavao, gaʻo eletise.

Mafuaʻaga o le Faʻamaʻaina o le Lautetela

O le mafuaaga autu o le susunuina o le laulaufaiva ma le VVD ua faateleina ai le popole i le le mautonu. O isi faʻafitauli faʻaosofia e aofia ai:

  • O le le lelei o le gaioiga o le tino tutotonu,
  • Faʻafitauli Hormonal
  • Faʻalētonu taimi uma
  • Le mautonu le popole.

Ona o le fefe tele, aafiaga, phobias, pine o namu endings i lenei vaega ua faatulagaina. O lenei mea e oʻo atu ai i le atinaʻeina o le paʻuʻese o le laulaufaiva. E masani lava, o nei uiga e aliali i tamaitai 25-40 tausaga.

O nisi taimi ma le "gutu pala" o le laulaufaiva e vaivai. E le gata i le VVD, e mafai foi e lenei faailoga ona talanoa e uiga i le vasega o le osteochondrosis.

O mafuaʻaga mo le faʻaalia o se taimi oona

O se taimi le fiafia e tulaʻi mai i le talaaga o VVD faʻamaoniga e uiga i le mafaufau, maʻi faʻamaʻi.

Afai e seasea ona aliali mai, ona tatou talanoa lea e uiga i uiga o le tino i se tulaga faigata. Pe a oʻo mai le oona i totonu o le gutu, o loʻo faʻaalia mai ai le iai o faʻamaʻi gasegase ogaoga. O nisi taimi o lenei faailoga, na faia i le taimi o VVD, o loʻo faʻaalia ai le atinaʻe o le gastritis.

Aʻo tuʻuina atu se taimi le fiafia i le manava, o loʻo faʻaalia ai le alualu i luma o le gastroesophageal disease reflux.

E le mafai ona faafitia le atinaʻeina o mea o le gaosiga o le gastrointestinal tract, cholecystitis. Afai o le oona i totonu o le gutu e faʻapipiʻiina ma le le toʻa i le gums, e mafai ona taʻu mai ai le mumū o le ooto tautala.

O se tagata e mafatia i le VVD o nisi taimi e faatonuina e ave vailaau malolosi. O nisi oi latou e mafai ona afaina ai le ate. Mo lenei mafuaʻaga, e lagona e le tagata maʻi le le fiafia i se taimi mulimuli ane.

Mafuaʻaga o le gutu malulu

E i ai le tele o mafuaaga e mafai ai ona maua le gutu malogo, ae o nei fomaʻi e iloagofie mea nei faʻalagolago i maʻi faʻatasi.

  1. O le lagona o le malulu i taeao pe a mavae le moe o le po, lea e popole ai le tagata maʻi i le po, ma o le amataga o le aso na o ia lava, e matua le afaina lava ma e le afaina ai taunuuga. O le malulu i le gutu i le po e mafai ona tupu pe a manava se tagata i lona gutu po o le fiafia i lana moe. I lenei tulaga, o le togafiti o le manava mai le manava e ono mafai ona avea ma taunuuga o le curvature o le septum nasal, o le mumū o le polyp, rhinitis e mafua mai i allergies, pisia ai le maxillary sinuses, poo le malulu masani foi.
  2. Gutu gutu atonu e avea ma se itu itu mai le faʻaaogaina o fualaau eseese. O se itu e sili ona taatele le aʻafiaga lea e mafua mai i fualaau oona, aemaise lava pe afai e faʻaaogaina faʻatasi.
  3. E masani lava, o le mago ma le oona i totonu o le gutu o faʻamaoniga o faʻamaʻi o le natura afaina ona o le faaumiumi o le fiva ma le soona inu lautele. O le faʻamagoina o le ooto e mafai ona mafua mai i vailaʻau faʻamaʻi pipisi e aʻafia ai le gaogao vavalalata, faʻasalaga totoga ma aʻafia ai le laveaʻiina, mo se faʻataʻitaʻiga, i le tulaga o mumps.
  4. I le tulaga o faʻamaʻi pipisi o tino i totonu, aemaise lava o le maʻisuka, o le anemia, stroke, hypotension, arthritis rhumatoid and other pathologies.
  5. I le tulaga o radiation poʻo le chemotherapy ma faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma faʻafitauli o le kanesa, lea e aʻafia ai foʻi le laveaʻi.
  6. I le tulaga o faʻalavelave faʻapipiʻi ma manua o le ulu e solia ai le amio saʻo o le faʻalavelave poʻo le gaogao.
  7. Faʻamalolo ma maʻi faʻapitoa e fesootaʻi ma le faʻateleina o le salu, vevela, foliga mai o le vevela, manava ma le vomia, o le mucous membrane o le ooto tautala e mafai foi ona faʻamamago.
  8. Mo faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma faafitauli o nifo.
  9. E le gata i lea, o le gutu malogo e mafai ona avea ma taunuuga o le ulaula tele.

Afai o le gutu malogo e masani ona lagona, o faʻapupulaina ai le lamatiaga o le atinaʻeina o maʻie fesootaʻi ma guki ma isi totoga o le oral vevela, e pei o le gingivitis, candidiasis, stomatitis, caries, tonsillitis tumau ma isi faʻamaʻi o lenei ituaiga, lea e mafua mai i le soliga o galuega faavae o le vavao.

Afai e faaopoopo i le lagona o le oona ma le masini i totonu o le oral vevela, e aliali mai i luga o le laulaufaiva se lanu samasama vaivai, o le vevela, palapitations, o le fiainu ma le masani ai o mafatiaga faifaipea, o se faasologa o maʻi tuga lea e na o se fomaʻi ua iai se maʻi suʻesuʻega o le maʻi. O le isi, o le a tatou taumafai e mafaufau i nisi o faʻamaʻi e mafua ai le mago ma le oona i totonu o le vavao o le tautala.

Faʻamatalaga o le paʻuʻese o le laulaufaiva

Pe a vaivai le laulaufaiva, e fautuaina le tagata maʻi e suʻe se suʻega toto e fuafua ai le kulūkose. O le GGG, o se ultrasound o le fatu ua faatonuina. Afai o lenei faailoga e tuʻufaʻatasia ma le le atoatoa o le faʻaopoopoina, faʻapena foi ma le vevela, e tuʻuina atu le maʻi mo le CT poʻo le MRI.

O faʻataʻitaʻiga e faasolosolo malie, e masani lava e le mafai e tagata gasegase ona taʻua le taimi tonu o le faʻaalia o faailoilo patino.

O lenei mea e fesoasoani i le faʻalavelaveina o le ata o le falemai. O le tagata gasegase atonu e le saʻo ona maua.

Gusu gutu aʻo maitaga

Xerostomia lea e tupu i se fafine maʻitaga, ao matauina le inu ava, o se mea e seasea ona tutupu, talu ai o le faʻasalaga, i se isi tulaga, e matua faateleina i le taimi o le maitaga. Ae i nisi tulaga, mago ma le oona e mafai ona tupu i tulaga nei:

  • i le vevela vevela, i le taumafanafana, faʻamago e mafai ona tupu ona o le faateleina o le sosolo, o le masani,
  • pe afai o le lagona o le mago i totonu o le gaʻo i totonu o fafine maʻitaga ma le tofo o le uamea ma le vevela, o loʻo taʻu mai ai le i ai o se ituaiga o maʻisuka, lea e maua i suʻesuʻega o le toto mo le kulukose,
  • afai o le maitaga, e tele taimi e fanau ai tamaitai, lea e mafai foi ona maua ai se lagona o le malogo ona o le aveeseina malosi o le vai mai le tino, lea e leai se taimi e toe faʻaleleia ai,
  • ma, o le gutu malogo i fafine maʻitaga e ono aliali mai ona o le vaivai o le potassium ma le sili atu o le magnesium.

Faʻailoga o le ate

E mafai e se tagata ona siaki naʻo lona ate. Ina ia faia lenei mea, e fautuaina e 'ai ni beets kuka i luga o se manava gaogao. A maeʻa le 20-25 minute, e tatau ona e inu 200 ml o le vai malulu. A maeʻa le tui, e tatau ona e gauai atu i le paolo o le urine. O le faʻasalaga mumu e faʻaalia ai le gase.

O le tali i le fesili pe mafai ona fesoasoani le togafitiga fou e faalagolago i le ogaoga o le ata o le falemai.

Fesoasoani i le susu

Afai i le taimi o le suʻesuʻeina e leai ni faʻamaʻi matautia, na mafai ona togafitia le susu i le tulaga o le VVD e aunoa ma le faʻaaogaina o fualaau. O se tagata e faʻaaogaina le faʻatulagaina o le pulega o le aso. O le mafaufau e tatau ona fesuiaʻi ma le tino. E taua le matauina o le inu ma meaʻai, pulea lou mamafa.

O le togafitiga o le VVD ma le gutu malolo e aafia ai le auala o:

  • Vibro massage,
  • Acupuncture
  • Balneotherapy
  • Massage togafiti,
  • Galvanotherapy.

Ole faʻalavelave faʻapitoa o le submandibular ma fusi parotiti e mafai ona manuia le tulaga o le maʻi. Ina ia faʻaumatia taunuuga o le atuatuvale, e tatau i se tagata ona auai i aʻoaʻoga a le mafaufau e pei ona faatonuina e le fomaʻi.

Fesoasoani i le laulaufaiva mumū

O le laulaufaiva mumusu e tetee atu i le talaaga o maʻi le atoatoa o le tino, ua faʻamavaeina e vitamini B. Faʻatasi ai ma faʻamatalaga faʻaalia, ua auina atu le maʻi mo le togafitiga. O le toomaga o le maʻi e faʻafaigofieina e ala i le faʻaaogaina o metrophoresis.

O tagata maʻi faʻatasi ma le VVD e fiafia i le fesili pe mafai e le fomaʻi ona faʻamatalaina fualaau. Afai e malosi tele le lagona mu, e tatau i se tagata ona inu se ala o le eglonil ma le amitriptyline. O nei vailaʻau e mafua ai le moe.

Afai o le faʻalavelave na mafua mai i se faʻafitauli faʻafeia, e tatau ona ave tui antihistamines ua faʻamatala mai e lau fomaʻi.

Fesoasoani ma le oona i le gutu

O le tiga i totonu o le gutu ua soloia e ala i le faia o ni mea o le peony, valerian, motherwort. E mafai ona faʻaaoga se teuteuga o oregano. O le tea a Valerian e mafai ai e oe ona faʻamautu le setete o le tino. Faʻaitiitia le malosi o faʻamaoniga o le VVD fesoasoani i le ginseng decoction.

E le gata i lea, o le oona i totonu o le gutu e soloia pe a uma ona faʻamamaina le manaʻoga. E mafai ona faia lenei mea i le faʻaaogaina o meaola. Aua nei faatagaina le faamalosi, manava. E taua tele le mataituina o le tulaga masani o le nofoa.

Fesoasoani mo le muʻu

Faʻatasi ma le susu, e mafai ona faʻatagaina le faʻafoega o faʻataʻitaʻiga e le faʻavevelaina:

Fautuaga faʻasao

Ina ia puipuia le tupu mai o le le mautonu i le gutu i le va o le vegetovalcular dystonia, e tatau ona fai se suʻesuʻega ia le itiiti ifo i le 1 le taimi i le 6 masina.

O tagata e mafatia i maʻi gasegase gasegase e tatau ona resitalaina i se gastroenterologist. O le taimi vave e faʻamalolo ai maʻi o le a fesoasoani e faʻaaogaina ai le lamatiaga o ni aʻafiaga matautia.

O se tasi o faailoga ma le le lelei o taunuuga o le gastritis o le gutu malogo

E mafai ona e malamalama i le mafuaʻaga o le foliga mai o le mago ma le oona i lou gutu naʻo lou malamalama i le natura moni o le gastritis ma le malamalama i mafuaʻaga e faʻaosooso ai. O le Gastritis o se tulaga faʻaleagaina o le tino lea e amata ai ona mu ma faʻaumatia ai le mucous membranes e mafua ai le manava, ma mafua ai ona teena le tino.

Ole amio le talafeagai i lou soifua maloloina ma le le amanaiaina o le faafitauli e mafai ona oo atu ai i le faʻalavelaveina o le tulaga o le maʻi ma le atinaʻe o maʻi o le manava.

I le tulaga o le faaleagaina o le tino ma le oti, ua le toe gafatia e le manava ia galuega o le gaosia o meaʻai mai. O le gaosiga o le suka gastric ua faʻaititia, o se taunuuga lea e le mafai ai e le tino ona faʻataʻotoina atoatoa meaʻai.

O meaai e le faʻaaogaina e faʻaauauina lona alualu i luma i le vevela, o le faagasologa o le faʻamalosi ma le pala e amata, faʻatasi ai ma le faʻalauteleina o le kesi. E faasolosolo malie le alu i luga ole sosolo i le faitotoʻa, mafua ai se tofo le lelei i le gutu ma saofaga i le fausiaina o se faʻailoga e leʻi faʻamaonia i luga o le laulaufaiva.

O le faafitauli o le mago e le masani ona fesootai ma le atinaʻeina o gastritis ma isi faʻamaʻi matautia. E masani lava, o se lagona le lelei o le faamago i totonu o le oral vevela e mafua mai i le faʻaaogaina o meaai le talafeagai ma meainu malosi.

Ole faʻamago e le faʻaleagaina e faigofie lava ona faʻaitiitia e le tele o le inu masani poʻo le leai o ni meaʻai suamalie, i le tulaga o faʻamaʻi tuga e le faigofie ona faʻafetaiaʻia le faʻamaʻi - atonu o le a manaʻomia le fesoasoani a se fomaʻi maʻi.

Afai o le tagata gasegase, faaopoopo i le gutu malulu, iloa le tele o isi faʻaʻailoga, e mafai ona tatou talanoa saogalemu e uiga i le solia o le lelei o le faʻatinoina o le va. O faʻafitauli o faʻafitauli e le manaʻomia i le manava e aofia ai:

  1. Faʻamatalaga leo
  2. E maua e Ievava se tulaga tutusa,
  3. O oloa masani tulaga taumafa e amata ona maua mai ni ata o tofo,
  4. O le laulaufaiva e suia ai le lanu, o se faʻailoga e le faʻamaonia, faʻaalia, vavave faʻateleina,
  5. E i ai se manaoga faifaipea mo le suavai pe a 'aina meaʻai ona o le le lelei o le faʻasao,
  6. O le susulu o lagona i le laulaufaiva,
  7. E masani ona i ai i le laugutu,
  8. Le foliga mai o se manogi le lelei.

E i ai le tele o mafuaʻaga e ono mafua ai le vevela tele o le mucous membranes. O le mea lea, o le mago e masani lava ona feagai ma tagata oe, i le taimi o le moe, faʻafefe le ea io latou gutu. I le taimi o le moe, e faʻaitiitia ai le salivation, ma o le ea o loʻo sau e faigofie lava ona solo ese uma mai mucous membranes. Ina ia foia le faafitauli, ua lava lea e inu sina vaega itiiti o le vai pe a uma le moe.

O fualaau mucous mafiafia e mafai ona faʻaaoga sese ai le ava malosi. E tusa lava pe e te faatagaina oe lava e inu i nisi taimi nai lo le faʻatagaina masani, o le faafitauli o le ai luga o foliga.

Afai o faʻatalanoaga o tagata ua faʻamatalaina i luga, o le faailoga o le malogo e matua saogalemu lava ma e mafua mai mafuaʻaga mai fafo, ona i ai lea i nisi o faʻafitauli o loʻo faʻaalia ai le faʻalavelave o faʻamaʻi faʻamaʻi ola:

  • O se lagona faifaipea o le fiainu e fesootaʻi ma faafitauli ma le paʻu.Ia mautinoa e feutagai ma se endocrinologist ma pasia uma suega talafeagai e faailoa ai faafitauli i le suka o le toto.
  • Faʻafitauli i le faʻaolaina e mafai ona avea ma tali a le tino i le atinaʻeina o le stroke, maʻi Alzheimer ma Parkinson, maualalo o le toto, gasegase, ma isi.
  • Afai o le tiga i totonu o le manava o le manava e faaopoopo i le mago, vele ma le faateleina o le gaosiga o le kesi, flatulence ma le namu - o le pancreatitis e mafai ona tupu i totonu o le tino.
  • O le masaniga o le faʻaogaina o laufanua e mafai ona faʻavaivaia i le taimi o togafitiga o le chemotherapy mo tagata mamaʻi ua maua i maʻi mama.
  • E masani lava, o sui o feusuaʻiga lelei e feagai ma le fia inu ma le malogo i le taimi o le misaopao po o le maitaga.

O faʻamaʻi e mafai foi ona faʻaalia ai se faʻalavelave sili atu o le maʻi.

O mafuaʻaga nei e mafua ai le faʻaogaina o le gastritis:

  • Helicobacter pathogens e faʻalavelave ai le galue masani a le manava,
  • Mea le lelei ma le le paleni mea taumafa i le tulaga o faafitauli o le manava - taumafaina o meaʻai ma gaʻo, faʻaleagaina o meaai i luga o auala (meaai pisapisao), suauu, meaʻai talafeagai, mea ulaula,
  • Faʻaauau ona inu
  • Itū faʻatasi
  • Vailaʻau le pulea
  • Faaaogaina o le tapaa, aemaise lava i luga o se manava gaogao.
  • Oona taumafa,
  • Faʻaumikale poʻo le faʻaaogaina o masini i mucous membranes i totonu o le manava.

Afai e te feagai pea i na faʻaʻailoga, e tatau ona e faia se taimi atofaina ma se fomaʻi faapitoa - o se gastroenterologist i se taimi puupuu. O le fomaʻi o le a faʻatalanoaina suʻesuʻega talafeagai ma suʻega e fesoasoani e faʻamaonia pe teena le iai o le faʻamaʻi i le tino.

O le taimi lava e amata ai e le tagata maʻi le faagasologa o le faamagaloga, o le a le toe i ai uma faailoga.

E le leaga i le tau faasaga i le manava ma le gastritis, o auala faʻalauiloa latou te faʻaalia. Manatua o le faʻaaogaina o "tamamatua" auala e faʻatagaina pe a uma ona feutagai ma se fomaʻi ma i le leai o ni faʻamaʻi. O metotia o loʻo faʻamatalaina i lalo fesoasoani e faʻatuina ai le faʻaogaina o le faʻaogaina:

  1. Salu vai ma malulu i le vevela o le potu. O le suamalie o le lemoni po o nisi tioata o le citric acid ua faaopoopo i se ipu vai. E tatau ona fufulu lou gutu i le mea e tupu mai i le mea e tupu i le aso 3 aso i le aso,
  2. Aʻo lei faia taumafataga taʻitasi, e fautuaina e 'ai le 200 ml o le vai inu mama,
  3. E mafai ona e fetuunai le salivation i le tino ma se fasi pepa vevela. O le auala e faʻasalaina i le taimi o le faʻavavega o gastritis,
  4. O se galuega lelei o le tincture o fatu lili,
  5. Liligi le 1 sipunifi o stigmas o sana (faatau i se fale talavai) i totonu o se pesini ma sasaa 200 ml o vai vevela vevela. Faʻapipiʻi le koneteina ma tuʻu ai mo le 2 itula e faʻamalosi ai. O le susu na maua pe a maeʻa ona faʻaaoga e fufulu le gutu pe'ā uma ona 'ai. E mafai ona e faʻaaogaina se vaega laitiiti o tincture i totonu aʻo leʻi faia taumafataga taitasi.

O le tiga i totonu o le gutu ma le gastritis o se faafitauli na tupu i le toetoe lava o tagata gasegase. I le auala, ua aofia ai e le World Health Organization le gastritis i le lisi o maʻi masani faʻaonapo nei masani.

O lea ituaiga "lauiloa" o le faamai ua faamatalaina manino lava - o le olaga vave o le olaga e alu ai le taimi mo taumafa tatau ma lelei, ua faateleina lo tatou suauu, meaai leaga ma isi mea e afaina ai le tulaga o le gastrointestinal tract.

Maofa pe mafai ona i ai le oona i le gutu ma le gastritis? O le tali iinei o le faigofie, o le oona o se faʻamatalaga tumau ma faifaipea o faʻafitauli o le manava. E ono tupu ai le le toʻa i le gutu:

  • Ova malosi, e tusa lava pe itiiti sina alcohol alcohol i le tuufaatasiga,
  • Meaʻai gaʻo, sausage, sausage, oloa gaosi,
  • Salty, meaʻai vevela ma ulaula. Afai e te mafatia i gastritis, e tatau ona faʻaitiitia le faaaogaina o masima ma taimi eseese,
  • Fuʻa. E toaitiiti tagata e iloa, ae o le asu e inu i le taimi o le ulaula e ulufale atu e le gata i mama, ae faapena foi i le mea e gasegase. O se pusafana o le resin, nicotine ma le hydrocyanic acid e mafai ona faʻaleagaina ma faʻaumatia le mucosa.

Talu ai o le gastritis o se faafitauli e masani ona taatele, ua faia e fomaʻi fualaau e tele e fesoasoani e foia ai le faafitauli. Faatasi ai ma fualaau sili ona lelei e mafai ona matauina "Maalox." O pusa e faʻamalamalamaina e se aʻafiaga aʻafia ma afifi ai vaega faaleagaina o le manava. Faʻaauau le faʻaaogaina e mafai ai e oe ona faʻagaloina le faafitauli o le oona ma le manava.

Aua le inuina vailaau e aunoa ma le talanoa i se fomaʻi. O fualaau le saʻo e filifilia e mafai ona faʻalavelaveina ai le tulaga o le maʻi.

Faatasi ai ma metotia a tagata e tetee ai i mea tiga, e mafai e se tasi ona matau:

  1. Fagu suauʻu manogi. E mafai ona e faʻaaogaina le suauu paʻu mama. Ua lava le ave o le sipuniti o le oloa ao lei faia taumafataga taitasi,
  2. Tinomi o le meaola po o le sage. Saunia se teuteuga o le sage po o le chamomile e tusa ai ma le metotia o loʻo taʻuina i luga o le atigipusa ma le oloa. O le gaʻo e mafua ai le faʻamamaina o le gutu pe a uma ona 'ai,
  3. Suavai mama. Faʻateleina le tele o vaiinu faʻaaogaina, o le vaifofo lelei lava o le vai minerale i se tulaga mafanafana.

O le gutu susu ma le oona o ni faailoga ia e lua o ni taunuuga le lelei o gastritis. O aso nei na matou suʻesuʻeina auala sili ona lauiloa e fesoasoani e foʻia ai le faafitauli. Aua nei galo o soo se togafitiga tutoatasi e aunoa ma le feutagai ma se fomai e ono lamatia ai le faateteleina o le tulaga.

Gutu gutu i le maʻisuka

O se lagona o le matutu i le oral mouth, lea eo mai faatasi ma le fiainu, o le faailoga autu lea e fesootai ma le maʻisuka. Afai e maʻi le maʻi i le fia inu, faʻaauau faifaipea, o se faʻateleina o le tele o meaʻai ma le mamafa, pe, i se isi itu, o le mamafa o le mamafa, ma i le ooto o le vavao ua matutu ma vaivaiga, o loʻo e foliga mai o pustules ma paʻu i tulimanu o le gutu - e manaʻomia ona vave suʻeina le glucose i totonu o le toto.

O le maʻi suka i le afa o le faitau aofaʻi e mafai foi ona faaopoopoina e se lagona o le sasaina i totonu o le nofoaga lautele. I le isi itu, i alii, o le malosi e matua faʻaitiitia ma e afaina ai le faʻaaliga. O le lagona o le fia inu ma le mago i le vavalo o tagata i mafatiaga mai le maʻisuka, e faʻaalia i taimi uma, e ese mai i tagata soifua maloloina o loʻo lagona na faailoga i le vevela o le taumafanafana pe a uma ona inu suamalie, suamalie poʻo le ava malosi.

Paʻu ma le tiga o le manava - togafitiga o le intestinal

I le tulaga o soʻo se mea e 'ai i meaʻai pe a tupu mai le manava, vomiting, tiga o le manava, o le tino o le tino ua leai se vai, lea e oʻo atu ai i se lagona o le mago i totonu o le vavagana. E masani lava ona tupu lenei mea ona o le maʻi o le manava o le bowel poʻo le dysbiosis.

Afai o maʻi fomaʻi ma le dyspepsia mulimuli mo le tele o masina, o le gasegase o le tino e mafai ona maua e le gastroenterologist. O faʻafitauli i totonu o le manava e tele lava mafuaʻaga, e mafua mai i le tagofia o vailaʻau ma faʻauʻu i meaai le talafeagai. I le taimi lava e tasi, e fetoʻi fomaʻi faailoga nei o maʻi o le intestinal:

  • tiga i le itumalo pito i tele pe a uma ona 'ai, lea e mou atu pe a leai se mea e gaogao,
  • manava manava pe a mavae le moe i se po, pe, i se isi itu, faʻavae,
  • afaina pe afaina i totonu o le manava
  • mamafa tumau i le manava
  • toilalo i le tulaga moe, se lagona o vaivaiga, vevesi ma le ulu.

Ou te fia vave matauina o faailoga e sili atu ona mamafa i le atuatuvale, malosi faaletino po o le fiafia.

Oona ma le oona i le gutu ma le pancreatitis

O uiga vaaia o le pancreatitis o le manava, o le gutu malolo, o le tiga, tiga i le itu tauagavale, le afaina, leu, ma le selu.

Afai o le mumū o le pancreas e le taua, o lona uiga e mafai ona e le afaina, ma o togafitiga faʻatasi ai ma vailaʻau e le manaʻomia ai le mumu o le pancreas i le taimi muamua. I le taimi o se osofaʻiga o pancreatitis, e amata ona lagona e se tagata le tiga tele.

I totonu o lenei setete, o le a le mafai e le enzymes o le pancreatic ona alu i luga o le vavao i totonu o le manava, ae tumau i totonu o le gland lava ma faʻaumatia mai totonu, e mafua ai le inupia o le tino atoa.

I le pancreatitis e masani ai, e taua mo se tagata ona mulimuli i taimi uma i se meaai, manatua mea e mafai ona ia 'ai ma mea e leai, ma togafitiga faʻataʻitaʻi tutusa.

O lenei maʻi e taʻitaʻia ai le tele o mea e aoga i le tino e le o aʻafia ai, ma o le tulaga lea o le tulaga masani o le paʻu ma mucous membranes o loʻo faʻalavelaveina, lauulu ma fao o le a le manaia ma le pala, mago ma le oona e aliali i le gutu, ma paʻu i pito o le gutu.

O le malulu ma le oona o mafuaʻaga autu ia

O se lagona oona ma le gutu gutu o foliga vaaia o lanu paʻepaʻe paepae-sinasina i luga o le laulaufaiva, faʻapea foʻi ma le faʻamaʻi o le fatu ma le gaosiga o le kesi - o faʻamaʻi e fesootaʻi ma faʻamaʻi o le gastrointestinal tract ma se lisi atoa o isi faʻamaʻi o le tino o le tagata.

  1. Dyskinesia o le pulelele poʻo le faʻafitauli i le gallbladder.
  2. O se lagona o le mago ma le oona i totonu o le oral vevela o taunuuga ia, o le mumū o gom, lea eo mai faatasi ma se lagona mu ma se tofo o le uamea i le gutu.
  3. O ituaiga eseese o neurosis, psychosis ma isi faafitauli o le natura o le neurotic e mafua ai foi le mago ma le oona i le gutu.
  4. Afai o se lagona o le mago ma le oona e sau faatasi ma le tiga i le itulagi o le itu taumatau - atonu o le cholecystitis poʻo le maʻi gallstone.
  5. O faʻamaoniga o le mago ma le tiga e mafai foi ona avea ma se taunuuga o le ave o vailaʻau.
  6. Faʻatasi ai ma faʻalavelave e fesoʻotai ma le toto, o le adrenaline e tulaʻi ma, o le mea e tupu ai, o le lafoaʻi o le laulau e pei o le samasama ma le paʻepaʻe, ma le vevela ma le mago e foliga mai i le gutu.
  7. E le gata i lea, i le tulaga o le gastritis, lea eo mai faatasi ma le tiga i totonu o le manava, o le fatu ma le gasea, o le oona ma le vevela matuia o loʻo matauina i totonu o le vavau o le tautala. Ae ui i lea, i le tele o tulaga, o le soesa o le faamaʻi o le Helicobacter pylori bacteria.

Paʻu gutu ma le vevela

Laititi o le toto maualuga e faʻatasi foʻi ma le gutu malulu ma le vavao. O le mea e leaga ai, talu ai nei o le tele o tagata i luga o la tatou paneta o mafatia i le faʻaitiitia o le mamafa, e aunoa ma le gauai atu i ai. Ae afai ei ai le vaivaiga ma le valea, e pei foi o le tiga i le pito i tua o le ulu, o ni mea faʻalavelave nei e mafai ona oʻo atu ai i se faʻalavelave faʻafuaseʻi, teteʻi, ma isi faʻafitauli faʻafitauli tau soifua maloloina.

I maʻi gasegase, o le vevela ma le gutu o le gutu e masani ona matauina, faapea foi ma lagona o vaivaiga ma le le mautonu, aemaise i le afiafi. O le solia o le toto e mafai ona aafia ai le toetoe lava o totoga uma a le tagata, e aofia ai pupuni e nafa ma le faʻasaʻolotoina o fulufulu. O le mea lea, o le tagata maʻi e ono oʻo i le tiga o le ulu ma se lagona o le mago i le vaeluaga o le tautala. Mo lenei mafuaʻaga, mo soʻo se faʻamaʻi e aʻafia ma le mamafa, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi faʻatasi le cardiologist o le a faatonuina togafitiga.

Faʻafefea ona taulimaina le oona ma le gutu gutu?

O le laasaga muamua lava o le faʻatuina lea o le mafuaaga tonu o le faia o le mago ma le oona i le gutu, talu mai e aunoa ma se faʻamaonia saʻo e le mafai ona e faʻaumatia le faʻapogai o le faailoga.

  • Afai o mafuaʻaga o le mago e mafua mai i faʻalavelave e fesoʻotaʻi ma le manava manava, maʻi o le gastrointestinal poo le maʻisuka, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi le matagaluega o gastroenterological poʻo endocrinological o le falemaʻi.
  • E le gata i lea, o uiga o lenei ituaiga e mafai ona mafua mai i masaniga leaga: ulaula, inuina o le ava malosi ma meaai leaga, lea e fautuaina e faatea ese.
  • Faʻateleina le suavai mama i le 2 lita i le aso atoa.
  • Mataitu le susu i totonu o le potu, lea o le a fesoasoani foi e taulimaina le faafitauli.
  • E mafai ona e faʻaaogā faʻapitoa lipoli faʻaputu.
  • Faʻaaoga vailaʻau faʻamaonia, faʻamaonia.
  • Pe a faaopoopo le pepa vevela i le taumafataga, e faʻaaogaina foi le salivation, talu ai o loʻo i ai le capedicin, lea e aʻafia ai le vavao.

Afai o faiga ua talanoaina i luga e tetee atu ai i le oona ma le gutu malolo e le taitai atu ai i le mea e manao i ai, ona mafai ai lea e fualaau ua faatonuina e se fomaʻi ua le mafai ona faia. I le lautele xerostomia togafitiga tuusaʻo faʻatatau i le mafuaʻaga o lona tupuga. O le mea lea, e taua i taimi uma le fuafuaina o le mafuaʻaga o le faʻamago ma le oona i totonu o le ooto.

Maʻi Tautupu - Mafuaʻaga o le Tigā ma le Mumu Mata

O le gutu gutu o se faailoga lea e taua i le tele o faʻamaʻi e mafua ai le faʻaitiitia o le pulepulega o le vavao.

O le tiga ma le malulu e mafai ona tupu ona o mafuaaga eseese.

O mea autu e aofia ai: atrophy o vaʻavaʻa, ituaiga eseese o faʻamaʻi pipisi, faʻalavelave o le tino, ma togafiti o le manava.

E masani lava, o le gutu malogo e mafai ona le tumau, aemaise lava i le faʻamaonia tele o ituaiga uma o faʻamaʻi faʻalaʻi poʻo le faʻaaoga umi o vailaʻau.

Afai, i le faaopoopoina i le mago, sasaina ma le susunuina o le mucous membrane, o le oona oona, ma o se maigogo ua aliali mai, o nei "logo" mataʻutia e mafai ona faailoa mai ai ni maʻi ua tupu.

Afai o le faaletonu e tumau, e tusa lava po o le a le mea e taumafa ai, ona tatau loa lea ona e sailia fautuaga a se fomaʻi e iloa ai le mafuaʻaga o le solia. O le mea masani, o le oral veve e faʻamaluluina e ala i le pule faʻanofo mai gland. O se lagona faifai pea o le gutu malolo, o se tofo oona, lea e mafua ai le tele o le le mautonu, e mafai ona mafua mai i faamaʻi eseese po o le le atoatoa o le gaioiga o le tino.

E masani lava, o mafuaaga o le mago ma le oona i totonu o le gutu e natia i le le lelei o le vaega o meaʻai ma le gall vess. O se taimi oona e mafua mai i le tele o le faʻasaolotoina o le talo i totonu o le esophagus. Ina ia iloa le mafuaaga tonu o nei faailoga, e tatau i le fomaʻi ona faia se suʻesuʻega atoa.

I le tele o tulaga, o le mago ma le oona oona o loʻo i lalo o le malosi o le tele o faʻamaʻi, pei o:

  • Sjogren syndrome,
  • cholecystitis
  • faʻamaʻi viral, maʻi,
  • gastritis
  • biliary dyskinesia,
  • faʻaleagaina o mea faʻaleaga
  • faʻamaʻi o le vaʻa tautala
  • maʻi pipili
  • ate fatu
  • faʻamaʻi
  • afaina o le intestinal
  • maʻisuka malosi
  • gallstones.

O nisi taimi o nei faʻamaoniga e matua leai se afaina, mo se faataitaiga, aʻo maʻitaga. E fesoʻotaʻi ma se suiga tele i le tala faʻasolopito ma le tuputupu ae o le fomaʻi, lea e amata ona faʻaosofia le manava ma le gall vess, ma suia i le diaphragm. E le tatau ona e popole i lenei mea, o le a le toe i ai ni uiga le lelei pe a uma ona fanau le pepe.

O le le lava o le saliva e faalilolilo, e faaopoopo i se lagona o le mago ma le viscosity i le gutu, e mafua ai le tiga, mumu o le mucous membrane o le gutu ma le gutu, fulafula vaaia, afaina o gom, maʻi o le lotoifale.

Le manava manaia ma le pala o nifo atonu o iai.

O le laulaufaiva vaivai e maua ai se siosiomaga lelei mo le toe gaosia o siama.

O faʻamaʻi faʻamaʻi e masani ona maua ai le oona i le gutu ma o se faailoga manino o le hepatitis. Faʻatasi ma le hepatitis faaumiumi, o le ate e faʻasaoina i lea laʻasaga ma lea laasaga ma le cirrhosis. I lenei tulaga, e leai lava isi faailoga i le amataga.

O le gutu gutu eo mai faatasi ma ni numera o faʻamaoniga, o autu autu e:

  • Suʻu mata, gutu.
  • Faʻavaʻa vave.
  • Lagona o le fiainu.
  • E faigata ona folo.
  • E iai pisa i tulimanu o le gutu ma laugutu.
  • Faʻateleina le vavao o le pala.
  • Le tofo o meainu ma meaʻai suiga.
  • Le laulaufaiva lanu mumu, papaʻe paʻepaʻe atonu o iai.
  • Le manava manaia e mafai ona tupu.
  • E le mafai ona maua le leo.

Afai e aliali mai nei uiga, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ma foaʻi le toto mo se auiliiliga lautele.

O se maʻi e le masani ai i le tagata e mafai ona aʻafia ai le fesoʻotaʻiga o le mucous membranes.

O le tele o taimi, o lenei faʻamaʻi e faʻaalia i tamaitai i le taimi o le menopause.

O se uiga iloga o lenei maʻi o le magoga lautele o ituaiga mucous uma o le tino.

O le faʻamaʻi o le gasegase, e mafai ona aʻafia ai e le gata i le lacrimal ma le gaogao, ae o maso, paʻu ma sooga.

O faʻamaoniga o le maʻi o le Sjogren e faʻaalia i faailoga nei:

  • o le faateleina o le viscosity of guinea, ona o lea lauga e mafai ona paʻu,
  • o le mucous membrane ma laulaufaiva e faʻafefe,
  • vaega o le atrophia o le papillae o le laulaufaiva poʻo le maeʻaeʻa faʻaalia,
  • faateleina i le vevela o le tino i le 38-39 tikeri,
  • le faʻavaeina o maa i totonu o parotid gland, ona o le suiga o foliga o foliga,
  • e masani ona tetee i le talaaga o le faamai, afaina ai maʻi pipisi, mafai ona tupu le stomatitis.

I le suʻesuʻeina o le talafaasolopito, o le faʻaitiitia o le faʻaitiitiga o le galuega faalilolilo o vavao o loʻo vaʻaia i le mucosa ofo.

E faʻafefea ona faʻaumatia le gutu malolo (faʻaaogaina o metotia a tagata)

E mafai ona e kopiina le komi. O le tele o fulu o le a gaosia ma o le a faʻamago.

O le taumafaina o fualaau aina fou po o fualaau faisua e tutusa lelei lava.

E tele a latou vitamini ma minerale aoga, faʻapea foi ma le aofaʻiga talafeagai o le vai.

E mafai ona e faʻaogaina le fatu fatu apricot. Taʻimau i lou gutu mo sina taimi.

Pe a oʻo mai na faʻaʻailoga, o togafitiga nei a tagata o le a fesoasoani:

  1. E mafai ona e faia le silotiu po o le teuteu o fatu lili. E maua pe a oʻo mai le oona i le gutu,
  2. E fautuaina ina ia faʻafefeteina cloves po o le kanamoni (e mafai ona kukaina),
  3. 100 gr. Barberry sasaa le 1 lita o le vai inu, kuka i luga o le vevela maualuga mo le 20-30 minute. Aveese mai le ogaumu, malulu, inu le 200ml ma le meli pe afai e tupu ni uiga le lelei.
  4. Inu sefe fou le sua mai le seleni, pateta, kokoloti poo le pasili.
  5. Inu ia le itiiti ifo i le 2 lita o vai mama i aso taitasi.
  6. Faʻesea ulaula ulavaʻa, gaʻo ma falai meaʻai mai meaai.
  7. E taua tele le faʻaititia o le aofaʻi o suamalie, aemaise lava sukalati.
  8. E mafai ona e fautuaina le fauina o fualaʻau calendula (1 sipuni i totonu o se ipu vai inu, faʻaaoga se mea teuteu 3 taimi i le aso).

I le tulaga pe afai o le lagona o le malogo i le gutu e na o le po po o le taeao e na o le pau lava lea o le mea e tupu.

O le gutu o le po e aliali mai ona o le gaogao o le mata, manava i le gutu, poʻo le galu.

O le manava o Nasal e mafai ona faʻavaivaia ona o le isu o le isu, sinusitis, sinusitis, rhinitis, polyps i le vavau o le nasal poʻo le curvature o le septum nasal.

O le taumafaina o gaʻo, meaʻai vevela pe mama i le taimi e momoe ai, e fesoasoani i le faʻaaogaina o masima tele i le tino. Ina ia aveesea, e tatau ona e inuina le tele o vai.

Aʻo suʻesuʻe mo mafuaʻaga e mafai ona tupu ai le xerostomia, e tatau i le fomaʻi ona suʻe faitioga a le tagata maʻi, lona tulaga lautele, ma iuga o nisi o suʻega. E tatau lea mea ina ia aua nei faia se mea sese i le siama, talu ai ona e tele mafuaaga mo lenei maʻi.

O le ea i fafo e mafai ona aʻafia ai le tupu o le gutu.

Ua e filifili e fufuluina ou nifo i le soda? Faitau e uiga i aoga o lenei metotia o le fufuluina o ou nifo i le tusiga.

E uiga i le auala e togafitia ai fafine maʻitaga e mafai ona maua gingivitis iinei.

Ua e tofia Kamistad? E mafai ona e mauaina faʻamatalaga e uiga i lenei vailaʻau ma analogues iinei.

O le mucous membranes o le gutu, faatasi ai ma le nausea, e masani ona taʻu mai ai le maualalo o le toto, gasegase o le tino, poʻo le vave gasegase o fafine maʻitaga.

Toxicosis e le leaga ma e masani ona mou atu i le vaiaso 12 o le maʻitaga.

I tausaga talu ai, ua i ai le faateleina o le numera o tagata o loʻo mafatia i le maualuga o le toto maualuga ma e le o gauai i ai.

Ae afai e tumau pea le gutu ma le susu, faatasi ai ma le tiga i tua o le ulu, e tatau ona e sailia vave le fautuaga a se fomaʻi, talu ai ona o nei uiga o mea autu ia i le ogaoga o le faʻalavelave.

Ina ia foia le faafitauli o foliga mucous mu ma suia i manatu o le tofo, e na o le mafai lava ona aveesea le togafitiga poʻo le mafuaʻaga e mafua ai foliga tutusa. O le faʻaumatiaina o ia faʻaaliga e aunoa ma se suʻesuʻega maeʻaeʻa ma togafitiga e naʻo le faʻaleleia le tumau.

O fautuaga faigofie ma fautuaga e faʻamalo ai foliga mucous matutu ma se tofo oona atonu e aofia ai:

  • faʻamalositino lelei ma maeʻaeʻa,
  • teena po o le faasaina o masani leaga,
  • lava le faʻaaogaina o vai mama i aso uma,
  • faʻaitiitia faʻaitiitiga o oloa o loʻo i ai se faʻauigaga,
  • faʻamaoaigaina o taumafa i aso uma ma fualaau 'aina fou ma fualaau faisua,
  • faamamaina le tino o toxins,
  • toe faʻaleleia o le intestinal microflora faatasi ai ma sauniuniga probiotic,
  • puleaina le microclimate o le potu faatasi ai ma le fesoasoani o masini faʻapitoa (faʻamaualuga, faamamaina o le ea).

E mafai e le gagana ona tele mea e uiga i le soifua maloloina o tagata. Igoa o le gagana a tagata matutua - o a mafuaaga o ia uiga ma o le a le foliga o se ituaiga gagana?

Faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faʻatau Camistad Baby o loʻo tuʻuina atu i lenei autu.

Afai o metotia o le tetee atu i le xerotomy e le maua ai le mea e manaʻomia, o le vailaʻau e taua tele. Togafitiga e tatau ona na o se fomai atamai e tatau ona faatonuina e faavae ile suega ma iuga ole suega. E tatau ona manino le faailoaina o le faailoga e mafua ai lenei maʻi ona toe faʻaolaina ai lea i le vave e mafai ai.


  1. "O ai ma le a le mea o loʻo i le lalolagi o le maʻisuka." Tusitaulima na tusia e A.M. Krichevsky. Moscow, Faletusi Tutotonu Faʻatagata, 2001

  2. Russell Jesse Type 2 Matemaʻi Misitus, Faʻasologa o Tusi -, 2012. - 962 c.

  3. Fadeeva, Anastasia Diabetes. Puipuiga, togafitiga, meaʻai / Anastasia Fadeeva. - M.: Peter, 2011 .-- 176 itu.
  4. Balabolkin M.I. O le maʻi suka. E faʻapefea ona tausia se olaga atoa. Uluai lomiga - Moscow, 1994 (e leai ni a matou faʻamatalaga e uiga i le tagata lomitusi ma le lautele)

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Faailoga ma mafuaʻaga o le oona ma le gutu gutu # 8212, faʻatau saʻo!

O le toʻatele o tagata i le aso atonu e ono aʻafia i le vevela po o le oona i totonu o le potu. O na lagona e le gata ina le lelei mo se tagata, ae e mafai foi ona faauigaina o le maʻi o loʻo i ai soʻo se faʻamaʻi. O a na uiga e mafai ona talanoa e uiga i, auala e mafai ai ona faaitiitia, ma oa mafuaaga o latou foliga mai o le a talanoaina i lenei mataupu i lalo.

I togafitiga faafomaʻi, o lagona le lelei i le gutu e iai foi le igoa xerostomy. O lenei faailoga o le a le mafai ona gaosia i le gutu o le tagata maʻi i le aofaiga tonu o le fulufulu.

O lenei tulaga e lua ituaiga:

  1. Le tumau. E mafai ona tupu pe afai o le tagata maʻi ua faʻaaogaina vailaʻau mo se taimi umi poʻo le maʻi ua i ai se faʻalavelave tele o faʻamaʻi faʻamaʻi.
  2. E tumau le tumau i se tagata maʻi pe afai ei ai sona faʻamaʻi tuga, lea e tuʻuina mai faatasi ma le faʻamamaina o le mucosa, o le mu ma le pa'ū i le laulaufaiva. matagogo.

O mafuaʻaga o xerostomia e mafai ona avea ma faʻamaʻi nei:

  • faamai pipisi o totoga o le ENT,
  • atrophy o fusi vaʻaia,
  • faafitauli faʻalesoifua maloloina e fesoʻotaʻi ma le faʻalavelave faʻalavelave,
  • gasegase gasegase
  • afaina o le autoimmune.

Afai na maitauina e le tagata maʻi se lagona o le gutu malulu, ona manaʻomia loa lea e ia se fomaʻi.

A maeʻa ona suʻe le tagata maʻi, e mafai e le fomaʻi ona auina atu o ia mo le suʻega i isi tagata tomai faapitoa:

  • i le fomai nifo
  • faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi pipisi
  • neurologist
  • gastroenterologist
  • otolaryngologist.

Mafuaʻaga o le matutu ma le oona

I le faaopoopo atu i faʻamatalaga ua mavae, e mafai ona tupu le xerostomia i nei tulaga:

  1. E mafai e le tagata ona maua le susu pe afai e tagi i le taimi o moe. E mafai ona tupu lenei mea pe afai e mumū le polyps i totonu o le isu, o loʻo i ai le rhinitis e mafua mai i le faʻafefe o le tino, le vavalalata o le septum nasal, o le isu goto o loʻo ō mai i se malulu masani, ma ua poloka le gaogao.
  2. O le tagata gasegase ei ai se talaʻaga o faʻamaʻi e pei o: leai se uʻamea i totonu o le tino (anemia), stroke, toto maualuga, vai o le vai.
  3. O le tagata maʻi e i ai ni faʻafitauli i le oncology ma o lea e aʻafia ai i se vasega o togafitiga faʻafomaʻi.
  4. Taʻaloga ona o le faʻaleagaina o le ulu. Ona o le mea na tupu na solia ai le faʻalavelave popole.
  5. O le tino o le maʻi e le lava le vai.
  6. Mamai o nifo.
  7. E masani ona ulaula i le aso atoa.

Tigā aʻo maʻitaga

I se tamaitai i tulaga, e mafai ona matauina le xerostomia pe a iai tulaga e pei o:

  1. Taimi o le taumafanafana. I lenei tulaga, faʻamamago i totonu o le gutu ona o le fafine maʻitaga e faʻateleina le afu. O na lagona o le masani lea mo le tina faatalitali.
  2. Afai o se fafine maʻitaga e iai lona gutu malogo e lagona le manava poʻo le tofo, ona tatau lea ona ia suʻeina se suʻega toto mo le i ai o le kulukose. Talu ai o nei faʻaʻailoga e mafai ona taʻu mai ai o le fafine maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka gestation.
  3. Xerostomia e aliali mai pe a le lava le meaʻai i totonu o le tino pe a ua tele le magnesium.
  4. I le taimi o le maʻitaga, atonu e tele taimi e tele ai le maʻi o le tina faatalitali, lea e tau atu i le xerostomia. O mafuaʻaga mo le malulu i lenei tulaga e faapea o le suavai e alu ese mai le tino faʻapitoa.

Pancreatitis

Pancreatic disease (pancreatitis) e mafai ona tuʻuina mai ma faʻamaʻi nei:

  • oona ma le mago i totonu o le ooto,
  • tiga i le itu tauagavale,
  • fufulu
  • faʻanoanoa
  • taʻavale
  • manava manava

Faʻatasi ai ma lenei faʻamaʻi, e tatau i le tagata maʻi ona mulimulitaʻi i se meaai malosi, lea e tatau ai i le tagata maʻi ona faʻatapulaʻa le taumafaina o meaʻai gaʻo ma falai, ma e aunoa foi ma le maʻi ole tagata e le tatau inu ava malosi.

O lenei faʻamaʻi e maua ai le maʻi tigaina i le manava e tupu ona o le mea moni e faapea:

  1. O le enzymes o loʻo i ai i le pancreas o loʻo taofia pea ona e le mafai ona latou pasi atu i totonu o le manava e ala i le gase.
  2. O le i ai i le gland, o ona enzymes ua amata ona faʻaumatia i le gasologa o taimi, lea e mafua ai le inupia o le tino.

Faʻailoga talafeagai

O le gutu susu o le a tuʻuina mai ma faʻamaoniga nei:

  1. Faatasi ai ma le xerostomia, ole a le malamalama le isi tagata i le tautala a le tagata maʻi.
  2. Le laulaufaiva, lea eo mai faatasi ma lona susunuina ma le mago.
  3. Faʻaiʻu suiga pe a 'ai meaʻai poʻo meainu.
  4. Jam.
  5. Faateleina le galala.
  6. Urination e avea ma masani.
  7. E amata ona afaina le faai ma e faigata ona faʻaumatia e le tagata maʻi ona o le mea moni ua mamae i le larynx.
  8. O le malulu i totonu o le vavau.
  9. Le foliga mai o se manogi le lelei mai le vavagana o tautala.

E naʻo le fomaʻi e mafai ona tuʻuina atu i lona tagata maʻi ia fautuaga nei o le a fesoasoani ia te ia e faʻaitiitia ai le le mautonu ole xerostomia.

O nei fautuaga e aofia ai:

  1. Aveesea o masani leaga (ulaula, ava malosi).
  2. Faʻaauau le puleaina o lou manava. O lea faʻatonuga o le tagata maʻi e tatau ona manava na o ia i lona isu.
  3. Taumafa i lalo: meaʻai gaʻo, meaʻai vave, saunia o meaʻai suamalie ma nati, o loʻo faʻatau atu i faleoloa, meaai faʻafefe, pusa.
  4. E pulumu ou nifo i se paʻu e aofia ai le fulufulu.
  5. A maeʻa ona 'ai, aua le alu vave moe.
  6. Taumamafa e le aunoa, ae o sina mea laitiiti.
  7. Faʻaaofia meaai e maualuga i le fiber i lau meaʻai.

E pei ona mafai ona iloa mai luga, e tatau i se tagata ona gauai atu i soo se faailo o le tino. Afai o le tagata maʻi e masani ona popole e uiga i le mago ma le oona i lona gutu, ona tatau lea ona alu i le ofisa o le fomaʻi, o ia lea, pe a maeʻa le suʻega, o le a mafai ona tuʻuina atu se fomaʻi i fomaʻi ma se tamaititi faʻapitoa ma faia ni suʻega.

E pei ona e iloa, e sili atu le puipuia o se faʻamaʻi nai lo le faʻalauiloa ona tuʻu ai lea o lou tino mo se taimi umi. O le mea lea, e tatau i tagata taitoatasi ona gauai atu i lona tino.

Lebedev Vladislav Valerevich

Gusu gutu i le taeao: o le a le mafuaaga ma pe faapefea ona faatea?

O le toʻatele o tagata e lagona le vaivai o le tino pe a maeʻa le taeao, i vailaʻau faʻapitoa e valaʻau ai xerostimia.

E masani lava, e le o gauai atu se tagata i lenei faailoga, e ui atonu o le faailoga muamua lea o se maʻi ogaoga ua tupu, o lea e sili atu ai le malamalama i mafuaʻaga o lona tupu i le taimi muamua ma filifili le auala talafeagai e foia ai le le mautonu.

Faailoga o le malo vaivai

E masani lava o le taeao malulu o le taeao e faʻatasi ma le tele o isi faʻaʻailoga, faʻamatalaina i lalo:

  1. O se lagona o le matuai galala i le po ma le le maua o le tele o le vai ona o le tele o taimi e fai ai.
  2. Totoina o mucous membranes o le isu ma le gutu.
  3. Sensation of throat, lea e faʻalavelave faʻaleagaina ai galuega.
  4. O foliga vaaia o ni mea tiga i tulimanu o le gutu.
  5. Le faʻavaeina o se laʻau faʻapitoa i laugutu.
  6. Faʻateleina le vavalalata o le vavalalata, ona o le faʻasoesa o le diction, o le tautala e le mafai ona lisiina.
  7. Faʻaleagaina o le tofo, e oʻo atu ai i le faʻalavelaveina o le tofo o mea taumafa taumafa.
  8. Fufuluina o le mucous membranes o le oral oral.
  9. Suia le lanu o le laulaufaiva, e masani lava ona maua se uila mumu, o se lagona o le sasaina ma le malogo.
  10. Le foliga mai o le manava manava e tusa lava pe faʻafeiloaʻi masani.
  11. Siufofoga leo, foliga vaaia o le vavalalata.

O faʻamaʻi e ono mafua ai le gutu malulu

Ae ui i lea, i nisi tulaga, o le gutu malogo e mafai ona avea ma faailoga o faʻamaʻi ogaoga poo faʻamaʻi faʻapitoa i le tino:

  1. Faʻaleagaina, tonsillitis ma soʻo se isi faʻamaʻi pipisi. lea e siitia ai le vevela o le tino, o le gutu malolo o se tasi lea o faailoga masani.
  2. Meaʻai oona ma soo se faʻamaʻi e fesootaʻi ma vomiting poo le faaumiumi o le manava, aua latou te taʻitaʻia ai le tele o le suavai.
  3. Pancreatitis I lenei faʻamaʻi, e faaopoopo atu i le gutu malulu, o le maʻi e masani lava ona i ai le tele o le gaosiga o le kesi, manava ma le tiga i le itu tauagavale.
  4. Cholecystitis, gastritis ma isi faamaʻi. faʻalavelaveina le faʻatinoina o le tino. O faʻataʻitaʻiga o loʻo tuʻuina i luga o le laulaufaiva, fatu ma le lagona oona i le gutu.
  5. Ua leai se gaogao. e mafua ai le faʻaitiitia o le gaosiga o gaʻo, lea e faʻafefe ai le magoina o le mucous membranes o le vavagana o waha. O le mafuaʻaga e mafai ona faʻaleagaina i le namu endings e lagolagoina ai le faʻatinoina o lauulu tutusa.
  6. Uluaʻi maʻisuka ma isi faʻafitauli o loʻo faʻalavelaveina ai le gaioiga o le system endocrine.
  7. Tumama o loʻo i totonu o le vaeluaga o le tautala tusa lava po o le a lo latou amataga ma le ituaiga.
  8. O le le lava o le vaitamini A.
  9. Anemia
  10. Sjogren syndrome. aafia ai le leaga o le galuega o sulu vavalalata.
  11. Fesoʻotai faʻamaʻi tino e oʻo atu ai i le faʻamaʻalosi ma le faʻamalosia o nisi o vaega i le oral mouth.
  12. Cystic fibrosis. lea o loʻo i ai i le tagata maʻi se liona o totoga uma ma totonugalemu o loʻo i ai le gaioiga faʻamalosi.

Paʻu ma le oona i le gutu

O le faʻamagoina o le mucous membranes i totonu o le vavagana o le tautala ma se lagona tutusa o le oona o le faailoga autu lea o le tele o faʻamaʻi e aʻafia ai le gastrointestinal tract ma faʻalavelave ai le faʻaogaina o le tino.

I le taimi lava e tasi, e taua i le a le taimi o loʻo aʻafia ai lenei faailoga, i luga o le faavae o lenei mea e mafai ona tatou manatu o se tasi o maʻi nei o loʻo i ai:

Gusu gutu i le taeao

Afai o le gutu malulu e matauina i le taeao, ona masani lea ona tupu mo mafuaʻaga nei:

  1. O le faʻaaoga ao le i momoe o gaʻo ma mamafa mea taumafa e faʻateleina ai le ate poʻo le faʻalavelave solo i fafo o le talo i le po.
  2. Inupia le ava malosi poʻo le ulaula ao leʻi moe. Vaʻai i se tusiga o le a taliina le fesili i le auala e faatea ai vaʻa.
  3. Fainu le tele o vai i le taimi e momoe ai, aemaise lava le lauti poʻo le kofe, ona o latou mea inu inu.
  4. Le faʻaaogaina o se fuainumera tele o meaʻai masini pe ulaula ao le i momoe, talu ai o le masima i le po e maua mai ai vai mai le masini, e mafua ai le faʻamalūina o le tino e ala i le fafaguina o le taeao.
  5. Faʻaitiitia le faʻafefe i totonu o le potu, aemaise lava pe afai e vevela i mea eletise.

Aveesea o le gutu malogo

O le i ai o faʻamaoniga faʻamaʻi ma isi faailoga faʻalavelave o se mafuaaga mo le vave sailia o le fomaʻi faʻapitoa faʻapitoa, talu ai ua na o se fomai tomai faapitoa e mafai ona fuafua auala e aveese ai le gutu e tusa ai ma le siama. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e togafitia le faamaʻi autu, o le togafitiga e faʻasino taʻitasi.

Afai o le gutu malolo e mafua ona o mea moni i le lotoifale poʻo isi mafuaaga e le o ni faʻamaʻi, ona mafai lea ona e taumafai e faia faiga nei:

  1. Sauni ni tilotilo , o lenei auupega o loʻo i ai se lagona lelei i luga o le fualaau oona ma totoga i totonu, ma e sili atu ona lelei pe afai e tupu le mago pe'ā uma ona 'ai. E mafai ona e mauaina e ala ile fufulu tasi o le sipuni sipuni o palakeke, lea e sasaaina i le 200 ml o le vai, faʻapipiʻi i se faʻala. E mafai ona e tago i le mea malie i le taimi lava e manava ai i se mafanafana lelei, o le fua fautuaina o le afa afa i le taeao ma le afiafi. O le umi o le vasega e le sili atu i le 4-5 aso, pe a maeʻa ona maeʻa atoa le gutu malolo.
  2. Faʻasalalauga o faʻatuga masani talafeagai pe afai o le foliga mai o le gutu malogo e fetaui ma le faʻalavelave faʻalavelave po o le faʻalagona faalelagona. O fualaau talafeagai e mafai ona saunia tutoatasi pe faʻatau i le fale talavai, o faʻamaʻi sili ona lelei e faʻavae i luga o valerian.
  3. O le faʻaaogaina o fualaau suamalie, faʻapea foʻi ma le fufuluina o mea manogi. mo se faʻataʻitaʻiga, cloves poʻo le namononi, e fesoasoani pe a faʻamagoina le mucous membranes o le gutu ona o le foliga mai o se mea le lelei mulimuli ane.
  4. O le faʻaaogaina o le sua suamalie fou e sasaina mai lago po o fualaau faisua. E taua tele le faʻaaogaina o le oloa, o le a faʻatamaoaigaina ai le tino ma vitamini ma o le a faʻaosofia ai le gaioiga o gaogao, e le talafeagai mo nei faamoemoega.
  5. O le faateleina o le inu o voluma, ao lauti ma kofe e tatau ona tuulafoaia mo se taimi le tumau. talu ai ona o nei mea inu ua i ai se aafiaga o le toto. Suavai inu lelei, faʻapea foʻi ma meaʻai e faʻasolo i luga o sipuni o le rosa, currants poʻo le mint, o le aofaiga fautuaina o le 2-2.5 lita i aso uma.
  6. Metotia eseese mo le faʻamamaina o le tino o meaʻai ma le tino atoa. E tatau ona muamua feutagai ma se tagata tomai faapitoa ma ia mautinoa e leai ni faʻasalaga, ina ia e le afaina ai lou lava soifua maloloina.
  7. Faʻaaloalo i le taumafa. o lona uiga o le le atoatoa mai le taumafataga o mea faʻafiafia ma mea suamalie, mea e leʻi maeʻa, mea inu ma mea e 'ai faʻamalosi, lemu, ulaula meaʻai, meaai mama ma meaʻai gaʻo. E tatau ona 'ai le tele o fualaʻau, fualaau' aina, togafiti fou, meaʻai susu, falaoa o le falaoa pe'ā mafai, mo le 'aiga o le taeao e fautuaina e kuka ai le falaoamata. O auaunaga e tatau ona laʻititi e puipuia ai le fafagaina ma faʻalauteleina le atuatuvale i gaioiga o le tino e nafa ma faiga faʻafefete.

O le fea fomaʻi e tatau ona faʻafesoʻotaʻi mo le gutu malogo

Faatasi ai ma le faʻaogaina o le gutu malulu ma le faʻasaoina umi o lenei faailoga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi tagata tomai nei:

  1. Fomaʻi pe afai e leai se isi faʻamaoniga. O le a ia faia se suʻega o le vavagana o laufofoga ma fesoasoani e faailoa mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi.
  2. Fomaʻi. pe afai o le mago e aofia i le faʻalavelave o faʻamaoniga e faʻaalia ai le iai o faʻamaʻi. O le a ia faia se suʻesuʻega lautele, ma, pe a manaʻomia, toe tuusaʻo i se endocrinologist, o le rheumatologist poʻo le gastroenterologist. O se suʻesuʻega saʻo e manaʻomia ai se suʻega o le toto ma le urine, ma i nisi tulaga o le x-ray, ultrasound, poʻo le faʻatautaia o faʻasalalauga.

Tuua Lau Faamatalaga