Telmisartan (Mikardis)

Faamatalaga talafeagai i 04.11.2016

  • Igoa Latina: Telmisartan
  • ATX Code: C09CA07
  • Mea aoga: Telmisartan (Telmisartan)
  • Foafoa: TEVA Pharmaceutical Plant, JSC mo Ratiopharm International GmbH, Hungary / Siamani

Faʻalagolago i le faʻamalolo, o le tasi papaitusi e aofia ai le 80 pe 40 mg o le mea galue.

Pharmacodynamics

Telmisartan o se tagata e faʻaaogaina le angiotensin II. E tauivi ma le angiotensin mo le fusia i le AT1 e taliaina. Leai se vavalalata mo isi tagata na talia.

Telmisartan e le taofia le gaioiga o le renin, ACE, e le taofia ai auala e nafa ma le taitaia o leona, faʻaititia le mea aldosterone i toto.

O se fualaau o le 80 mg e toetoe lava a faʻaitiitia ai le siʻitia toto maualugamafua mai i le angiotensin II. O le maualuga pito i luga e 24 itula, ona faasolosolo lalo ifo lea. I lenei tulaga, o le taua o le fualaau faasaina ua lagonaina i le le itiiti ifo i le 48 itula i le maea ai o le ave o fualaau.

Telmisartan e faʻaitiitia ai le faʻasolosolo ma le diastolic, ae le afaina ai le fua o le pulus. E leai se aafiaga o le tagofia o mea ua fai ma vaisu po o le taua tele o le faaputuputuina i totonu o le tino na matauina.

Pharmacokinetics

A maeʻa ona faʻafefiloi, e lelei le vailaau faʻasolosolo ma vave ona faʻaalu. O le leai o se avanoa e tusa ma le 50%. E fusifusia lelei lava i masini plasma.

O le maualuga maualuga o le plasma concentration e masani lava ona maualuga i tamaitai pe a ave ia lava inumaga. Ae e le afaina ai le aoga.

Metabolism tupu i le ate. O lenei mea o se mea e le toaga metaboliteO le faʻamaʻalogaina e masani lava ona tupu mai i totonu o le manava. O le afa o le ola o le tino e tusa ma le 20 itula.

Faailoga mo le faʻaaogaina

E faʻaaogaina e togafitia ogaoga maualuga ma mo le puipuia o le tino mai faʻamaʻi o le cardiovascular system after taʻavale, fatu fatumaʻi gasegase lautele agavale o le ventricular agavale.

Contraindications

E faʻatagaina le faʻatonuina o Telmisartan i:

  • faʻamaʻi faʻalavelave o le vaeluaina o le biliary,
  • ogaoga foia le ate,
  • muamua aldosteronism,
  • fua o le palasele,
  • sili atu le lagona i le mea galue malosi po o soʻo se isi mea e mafai ai ona avea ma vaega o fualaau faasaina,
  • o maitaga,
  • i lalo ifo o le 18 tausaga.

Faʻaiʻuga

O aʻafiaga e seasea lava.

O se tasi o le 100-1000 tagata gasegase o loʻo faʻaaogaina vailaʻau e iai uiga nei:

I le 1 o le 1000-10000 tagata maʻi na matauina:

  • urinary ma respiratory tract infection (cystitis, pharyngitis, sinusitis) poʻo sepsis,
  • thrombocytopenia,
  • laʻititi le faʻaititia hemoglobin,
  • lagona o le popole
  • faʻalavelave vaaia
  • Tachycardia,
  • pa'ū i le toto maualuga pe a suia le tulaga o le tino (mai le faʻatapulaʻa agai i luga),
  • manava le manava
  • matagogo
  • gaioiga o le ate,
  • faʻaleleia le gaʻo enzymes,
  • faateleina le maualuga o le plasma o le uric acid,
  • tiga faʻatasi
  • erythema,
  • angioedema,
  • toso oona,
  • faʻavalea vave.

O aʻafiaga e seasea tutupu pe o le a le tele o taimi e le mafai ona fuafuaina tonu:

  • tendon tendon tutusa ma tendonitis,
  • maualuga le maualuga o eosinophi i totonu o le toto.

Fegalegaleaiga

Fesoʻotaiga o Telmisartan ma isi vailaʻau:

  • Baclofen, Amifostine ma isi sooupu antihypertensive - ua faʻaleleia le faʻamalosia o le malosi,
  • suauu, narcotic drugs, ethanol ma antidepressants - o faʻamaoniga o faʻasalalauga faʻasalalau ua faʻalauteleina pe o le aʻafiaga o le faʻatupulaia o le faʻatupulaia,
  • Furosemide, Hydrochlorothiazide ma nisi o vailaʻau faʻamalosi - faʻateleina le faʻateleina o aʻafiaga,
  • Digoxin - faʻatupulaʻia le faʻatupulaia Digoxin i plasma
  • tapenaga o le lithium - o se faʻaopoopoga faʻaopoopoga i le maualuga o le lithium i totonu o le toto, o le siakiina o lenei faailoga e tatau ai,
  • NSAID - o le aʻafiaga o faʻafitauli iloga e tupu toe le manuiaaemaise lava i le faamaʻi
  • paluga faʻamalolo-faʻamalolo faʻasolosolo, maseta, Heparin, Cyclosporin, Tacrolimus, Trimethoprim - o se faʻaopoopoga o le faʻaogaina o le pasela i le toto toto,
  • GCS - faʻaitiitia le faʻamalosia o le faʻaaoga,
  • Amlodipine - Ua faʻateleina le lelei o Telmisartan.

Faʻataʻitaʻiga

Angiotensin II tagata talitane.

Telmisartan o se faʻataʻitaʻiga patino o le faʻaaliga o le angiotensin II. O loʻo i ai se maualuga maualuga mo le subtype o le receptor AT1 o le angiotensin II, lea na faʻaalia ai le gaoioiga a le angiotensin II. Telmisartan e faʻaaogaina le angiotensin II mai lona fusifusia i le nusipepa, leai se gaioiga a se tagata faʻasalaga e fesoʻotaʻi atu i lenei faʻamaumauga. Telmisartan naʻo le fusifusia o le AT1 receptor subtype o angiotensin II. O le fusi e faʻaauau. Telmisartan e leai sona sootaga mo isi faʻamaumauga (e aofia ai le receptors AT2) ma isi suʻega angiotensin e leʻi suʻesuʻeina. O le taua o nei aʻafiaga, ma le aʻafiaga o le tele o le faʻaosofiaina o le angiotensin II, o le faʻateleina lea o le faateleina i le tofiaina o telemisartan, e leʻi suʻesuʻeina. E faʻaitiitia ai le faʻasalaga o le aldosterone i le toto, e le taofia ai le reini i le plasma toto ma e le poloka ai laina eletise, e le taofia ai le ACE (kininase II, o le enzyme e faʻaumatia ai le bradykinin). O le mea lea, o le faateleina o aʻafiaga e mafua mai i bradykinin e le o faʻamoemoeina.

Telmisartan i se fualaau o le 80 mg e matua poloka ai le aafiaga maualuga o le angiotensin II. O le amataga o le faʻamaonia o gaioioiga e maitauina i totonu o le 3 itula i le maea ai o le uluai pulega o telemisartan. O le aʻafiaga o le fualaau faasaina e tumau mo le 24 itula ma tumau pea le maualuga e oʻo i le 48 itula. O se faʻalogona taʻutaʻua e masani ona atiaʻe le 4-8 vaiaso ina ua maeʻa ona faʻaaogaina.

I tagata gasegase e maualuga le toto, o le telemisartan e faʻaitiitia le toto toto ma le diastolic, e aunoa ma le afaina o le fatu.

I le tulaga o le faalēaogaina o le telemisartan, o le toto maualuga e toe foi malie mai i lona tulaga muamua e aunoa ma le atinaʻeina o le faʻamaʻi.

Tosiga ma le pulega

O le vailaau faʻasaina ua faʻamatalaina faʻamaonia, e tusa lava po o le a le meaʻai.

I le maualuga o le toto, o le uluai fua fautuaina o le vailaʻau e 1 le papa (40 mg) i le aso. I mataupu e le ausia ai le togafitiga, o le fualaau e oʻo i le 80 mg i le aso. Pe a filifili pe tatau ona faateleina le fualaau, e tatau ona amanaia e faapea o le maualuga maualuga o le antihypertensive e masani lava ona ausia i totonu o le 4-8 vaiaso talu ona amata le togafitiga.

Ina ia faʻaitiitia le maʻi o le cardiovascular ma le tino, o le fua fautuaina e 1 le papa (80 mg) faʻatasi i le aso. I le uluaʻi taimi o togafitiga, e mafai ona manaʻomia se faʻasalaga faaopoopo o le toto maualuga.

O maʻi e maua ai le le atoatoa (e aofia ai i latou o loʻo i luga o le toto), tagata matutua matutua, e leʻo manaʻomia le fetuutuunaiga o fualaau.

I tagata gasegase e maualalo le faʻavalea o le ate (vasega A ma le B i le fua o le Child-Pugh), e le tatau ona silia le 40 mg i le aso.

Faʻamataʻuga itu

O mataupu na matauina o aʻafiaga o le aʻafiaga e leʻi faʻamaopoopoina i le itupa, tausaga poʻo le ituaiga o tagata gasegase.

Iniseti: sepsis, e aofia ai le afaina o le tino, siama o le urinary tract (e aofia ai le cystitis), faʻamaʻi pipisi o le respiratory tract.

Mai le siama o le tino: o le faʻaitiitia o le hemoglobin, anemia, eosinophilia, thrombocytopenia.

Mai le itu o le tino tutotonu: le mautonu, atuatuvalega, atuatuvale, valea.

Mai le cardiovascular system: faailogaina o le faʻaitiitia o le toto (e aofia ai le faʻamalosia o le toto), bradycardia, tachycardia, faʻanoanoa.

Mai le manava o le tino: puupuu le manava.

Mai i le fualaau otaota: o le gutu maloʻo, le afaina, le faʻavauvau i le manava, vomiting, dyspepsia, manava manava, tiga o le manava o le tino, gaioiga o le ate, faʻalauteleina o gaioiga o le gasegase o le gasegase.

Mai i le polokalama urinary: o le gaioiga o le tino (e aofia ai le le atoatoa o le tino), le edema lautele, hypercreatininemia.

Mai i le maskloskeletal system: arthralgia, toe faʻaleagaina, maso maso (maso o maso pepe), tiga i pito i lalo, myalgia, tiga i tendon (o faailoga e tutusa ma le faʻaalia o le tendonitis), tiga i totonu o le fatafata.

Faʻafoʻi o le Allergic: o anaphylactic reactions, faʻaaogaina o le gasegase i le mea o loʻo galue malosi poʻo vaega fesoasoani a le vailaʻau, angioedema, eczema, erythema, paʻu o le paʻu, vevela (e aofia ai vailaau faʻasaina), urticaria, vevela vevela.

Faailoilo o le laboratory: hyperuricemia, maualuga maualuga ole CPK toto, hyperkalemia.

Isi: hyperhidrosis, maʻi-pei o le maʻi, faʻavasegaina o le vaai, asthenia (vaivaiga).

Le faʻaaogaina o le vailaau MIKARDIS® i le taimi o le maʻitaga ma lactation

Mikardis® ua solia i le maitaga ma le lactation.

Faʻatasi ai ma le maʻitaga fuafuaina, e tatau ona suia Mikardis® i se isi vailaau faʻasaina. A oʻo mai le maitaga, e tatau ona faamutaina Mikardis i se taimi vave e mafai ai.

I suʻesuʻega tuusaʻo, e leai se tauatofiaga o le fualaau faasaina na iloa, ae na maitauina se aafiaga o le gasegase.

Faatonuga faapitoa

I nisi o gasegase, ona o le taofiofia o le RAAS, ae maise lava pe a faʻaaogaina se vailaau o fualaau oona i luga o lenei faiga, o le gaioiga faʻapitoa (e aofia ai le le faʻaaogaina o le gaʻo) e faʻavaivaia. O le mea lea, o le togafitiga e tuʻuina atu i le pitonuʻu lua o le RAAS e tatau ona faʻatinoina taʻitoʻatasi ma ia mataʻituina ma le faʻaeteete le galuega faʻapitoa (e aofia ai le siakiina o le vevela o le potassium ma le concentinine concentrations).

I mataupu o le faʻalagolago i le gasegase o le tino ma le toe gaioiga e masani lava i luga o le gaoioiga a le RAAS (mo se faʻataʻitaʻiga, i tagata gasegase maualalo o le fatu, po o fatuga o fatugao, e aofia ai le faʻamaʻi o le tino poʻo le faʻasolosolo o le fatu o se fatuga tasi), le tofiaina o vailaʻau e aʻafia ai lenei tino, e mafai ona o gatasi ma le atinaʻeina o le faʻaogaina o le tuifaʻagata, agavapotemia, oliguria, ma, i se tulaga e seasea tupu, o le le atoatoa o le tino.

E tusa ai ma le poto masani o le faʻaaogaina o isi vailaʻau e aʻafia ai le RAAS, faatasi ai ma le faʻaogaina o Mikardis® ma le vailaʻau o le vailaʻau faʻasaina, mea faʻapipiʻi le potassium, masima suamalie, ma isi vailaʻau faʻateleina le maualuga o le potassium i totonu o le toto (faʻataʻitaʻiga, heparin), e tatau ona mataituina lenei faailoga i maʻi.

I le isi itu, o le Mikardis® e mafai ona faʻaaogaina faʻatasi ai ma diiotic thiazide, e pei o le hydrochlorothiazide, lea e iai foi le aafiaga faʻapitoa (eg, MikardisPlus® 40 mg / 12.5 mg, 80 mg / 12.5 mg).

I tagata gasegase i le maualuga o le toto maualuga, o se fualaau o le telemisartan o le 160 mg i le aso faatasi ai ma le hydrochlorothiazide 12.5-25 mg na lelei le toleniina ma aoga.

Mikardis® e le aoga tele i tagata gasegase o le Negroid race.

Folasaga faʻasalalau ma tuʻuina

Faʻasologa o mea e fai - pepa maʻalaʻau, lapotopoto, faʻalanuʻamea paʻu, ma le paʻuʻamea ma le chamfer, paʻepaʻe poʻo le paʻepaʻe samasama i le lanu (5, 7, 10 ma le 20 i luga o le pepa faʻailoga 1, 2, 3, 4, 5, 8 po o le 10 paopao, 10, 20, 28, 30, 40, 50, ma le 100 o fasipepa, i totonu o fagu e faʻapipiʻiina i luga o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina muamua o le faʻaaoga poʻo le faʻaaogaina o le faʻaaogaina i se pusa faʻapipiʻi po o se pule muamua, o pusa taitasi foi o loʻo aofia ai faatonuga mo le faʻaaogaina o Telmisartan).

Faʻavaeina o le 1 papa maʻa:

  • vaega galue: telmisartan - 40 poʻo le 80 mg,
  • o meaʻai (tablets o le 40/80 mg): gaʻo-sukamami-sodium -12/24 mg, sodium hydroxide - 3.35 / 6.7 mg, povidone-K25 - 12/24 mg, lactose monohydrate (susu susu) - 296.85 / 474.9 mg, magnesium stearate - 3.80 / 6.4 mg, meglumine - 12/24 mg.

Toto maualuga

O le faʻaaogaina o le telemisartan i se fualaau o le 80 mg e matua poloka ai le aafiaga maualuga o AT II. O le aʻafiaga o le antihypertensive ile atinaʻe e tusa ma le 3 itula i le maea ai o le fua muamua, e tumau mo le 24 itula ma e tumau pea le taua seia oʻo ile 48 itula. E masani lava ona atiaʻe se faʻasologa o togafitiga pe a maeʻa le 4-8 vaiaso o le faʻaaoga masani o fualaau faasaina.

I le maualuga o le toto maualuga, o le telemisartan e maualalo le tumutumu o le toto ma le diastolic (BP) e aunoa ma le afaina o le fatu (HR).

A maeʻa le faʻaitiitia o le fualaau faasaina, o le maualuga o le toto o le toto e toe foʻi i lona uluaʻi tau aogā mo ni nai aso. O le faʻaitiitia o le maʻi e le tupu.

E tusa ai ma faʻatusatusaga o suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga, o le aʻafiaga o le telemisartan e faʻatusatusa i fualaau o isi vāega (faʻataʻitaʻiga, atenolol, hydrochlorothiazide, enalapril, lisinopril, amlodipine). Ae ui i lea, o le maʻi malulu i tagata gasegase na maua telemisartan na tutupu i le tele o taimi nai lo le gasegase o loʻo faʻaaogaina le ACE.

Faʻaleagaina o le faʻamaʻi cardiovascular

I tagata gasegase 55 tausaga le matua ma le matutua i se osofaiga faʻafuaseʻi, faʻamaʻi, fatu faʻamaʻi o le fatu (CHD), faʻasologa o gaʻo ma faʻafitauli o le maʻisuka ituaiga 2 (e pei o le hypertrophy o le ventricular left, micro-macroalbuminuria, retinopathy) ma se talafaasolopito o i se vaega lamatia mo faʻafitauli faʻapitoa o le cardiovascular, telmisartan ei ai sona aafiaga e tutusa ma lena o le paʻu i le faaitiitia o le pito sili ona tuufaatasi: falemai ona o le le mautonu o le fatu afaina o le neostatal, nonastal infarction, cardiovascular mortality.

Telmisartan, e pei o le ramipril, ua faʻaalia foi le aoga i le faʻaitiitia o le taimi ole tulaga lua: o le leai o se manua tuga, faʻaleagaina o le myocardial, ma le soifua maloloina o le cardiovascular.

O le aoga o le telemisartan i popo o le itiiti ifo ma le 80 mg e faaitiitia ai le lamatiaga o le soifua maloloina o le lotofuatiaifo e lei suesueina.

E le pei o le ramipril, telemisartan e ono le afaina ai aʻafiaga e pei o le mago ma le angioedema. Ae ui i lea, e le tusa ai ma le talaaga o lona faʻaaogaina, e masani lava ona tupu le faʻamalosia o le mafaufau.

Faiga o foliga:

1 papalama e aofia ai:

vailaʻau 40 mg

gaioiga galue: telmisartan - 40 mg

tagata faʻatau: sodium hydroxide - 3.4 mg, povidone K 30 (polyvinylpyrrolidone molecular molecular weight) - 12.0 mg, meglumine - 12.0 mg, mannitol - 165.2 mg, magnesium stearate - 2.4 mg, talc - 5.0 mg .

fua o le 80 mg

mea galue malosi: telmisartan - 80 mg

tagata faʻapitoa: sodium hydroxide - 6.8 mg, povidone K 30 (polyvinylpyrrolidone molecular molecular weight) - 24.0 mg, meglumine - 24.0 mg, mannitol - 330.4 mg, magnesium stearate - 4.8 mg, talc - 10.0 mg.

O papa maa e paʻepaʻe pe toetoe lava a paepae, lapotopoto, faʻalanoa faʻalanuʻu ma le paʻu ma le vaʻalele.

Fale faʻamaloilo

Pharmacodynamics

Telmisartan o se angiotensin II patino faʻataʻitaʻi talipupuni (type AT1), faʻaleleia pe a faʻaalia i le tautala. E i ai sona maualuga maualuga mo le subtype AT1 angiotensin II tagata e maua mai ai le gaioiga o le angiotensin II. Faʻafesoʻotaʻi le angiotensin II mai le fesoʻotaʻiga ma le nūmera, ae le o le faia o se gaioiga e fesoʻotai atu i lenei lepela.

Telmisartan naʻo na o le AT le ATT1 angiotensin II receptors. O le fesoʻotaʻiga e faʻaauau pea. E leai se afaina mo isi tagata faʻaleleia, e aofia ai auupega2 talini ma isi suʻesuʻega angiotensin le itiiti ifo suʻesuʻega. O le taua o nei aʻafiaga, ma le aʻafiaga o le tele o le faʻaosofiaina o le angiotensin II, o le faʻateleina lea o le faateleina i le tofiaina o telemisartan, e leʻi suʻesuʻeina. E faʻaitiitia ai le faʻaogaina o le aldosterone i totonu o le toto, e le taofia ai le reini i le plasma toto ma e le taofia ai laina eletise.Telmisartan e le taofia le angiotensin liliu mai o le enzyme (kininase II) (o se enzyme lea e malepe foi i lalo o le bradykinin). O le mea lea, o le faateleina o aʻafiaga e mafua mai i bradykinin e le o faʻamoemoeina.

I tagata gasegase, telmisartan i se fualaau e 80 mg e matua poloka ai le aafiaga maualuga o le angiotensin II. O le amataina o le antihypertensive action e matauina i totonu o le 3 itula ina ua maeʻa le uluai pulega o telemisartan. O le aʻafiaga o le vailaau faʻasaina e tumau pea mo le 24 itula ma tumau pea le maualuga e oʻo i le 48 itula. O se faʻasalaga faʻasalalau e masani ona atiaʻe 4-8 vaiaso pe a uma ona faʻafofoga masani.

I tagata gasegase e maualuga le maualuga o le toto, o le telemisartan e maualalo le toto ma le diastolic toto (BP) e aunoa ma le afaina o le fatu (HR).

I le tulaga o le faalēaogaina o le telemisartan, o le toto maualuga e toe foi malie mai i lona tulaga muamua e aunoa ma le atinaʻeina o le "withdrawal" syndrome.

Pharmacokinetics

Pe a faʻaalia i le tautala, e vave lava ona galo mai le gastrointestinal tract. O le leai o se avanoa e 50%. Pe a ave faatasi ma meaai, o le faaitiitia o le AUC (vaega i lalo o le taimi o le faamasinoga) e mai le 6% (i se fualaau o le 40 mg) i le 19% (i le fualaau o le 160 mg). 3 itula i le maeʻa ai o le taumafaina, o le faʻaoʻoina i le plasma toto e faʻapipiʻi, tusa lava po o le a le taimi e 'ai ai. E i ai se eseesega i le plasma concentrations i alii ma tamaitai. Mamax(maualuga le maualuga) ma le AUC e tusa ma le 3 ma le 2 taimi, faʻasolosolo, maualuga i fafine e faʻatusatusa i tane e aunoa ma se taua tele i le aoga.

Fesootaiga ma palatini plasma - 99.5%, aemaise lava i le albumin ma le alpha-1 glycoprotein. O le tau o le manino o le tufatufa atu i le faʻatusatusaga o le tau e 500 lita. E maua i le faʻafefiloi ma le glucuronic acid. Metabolites e le o faʻamalosi ile falemaʻi. O le afa-ola e faʻaumatia ai e silia ma le 20 itula. E mafua mai i le inumaga e le fesuiai, o le manava o fatugaʻo - itiiti ifo i le 2% o le avega. O le aofaʻi o le faʻasalaga plasma (900 ml / min) faʻatusatusa i le tafe o le toto o le "hepatic" (pe a ma le 1500 ml / min.).

O vailaʻau mo togafitiga o telmisartan i tagata matutua matutua e le ese mai i tagata gasegase. E le manaʻomia le fetuunaiga.

Tagata gasegase ma le gaʻo

E le manaʻomia ni suiga i tagata gasegase e le manaʻomia, e aofia ai ma gasegase ile maʻi. Telmisartan e le aveeseina e le hemodialysis.

Tagata gasegase e le maua le ate

I tagata gasegase e maualalo le faʻavalea o le ate (vasega A ma le B i le fua o le Child-Pugh), e le tatau ona silia le 40 mg i le aso.

Faʻaaogaina o tamaiti

O faailoga autu o le pharmacokinetics o le telmisartan i tamaiti e taʻi 6 i le 18 tausaga talu ona latou aveina le telemisartan i se fualaau o le 1 mg / kg po o le 2 mg / kg mo le 4 vaiaso, i se tulaga lautele, e tutusa ma faamatalaga na maua i le togafitiga o tagata matutua, ma faamaonia le nonlinearity o pharmacokinetics of telmisartan aemaise ile Cmax.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

Telmisartan atonu e faʻapupulaina ai le malosi o aʻafiaga o isi sooupu faʻasaga. O isi ituaiga o fegalegaleaiga o le taua ogaoga e lei faailoaina.

O le faʻapotopotoina faʻatasi ma le digoxin, warfarin, hydrochlorothiazide, glibenclamide, ibuprofen, paracetamol, simvastatin ma le amlodipine e le oʻo atu ai i se fegalegaleaiga taua tele. O se faailoga iloga i le avega o le digoxin i le toto plasma e tusa ma le 20% (i le tasi tulaga, e 39%). Faatasi ai ma le pulega tutusa o telemisartan ma digoxin, e fautuaina ai le fuafuaina o taimi o le concentration o le digoxin i le toto.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le telmisartan ma le ramipril, o le siʻitia o le 2.5-fold i le AUC0-24 ma le Cmax o le ramipril ma le ramipril sa matauina. O le taua ole taua o lenei mea e le i faavaeina.

Faatasi ai ma le pulega faʻapitoa o le inisiua ACE ma tapenaga o le lithium, na maitauina ai le faateleina o le faateleina o le maualuga o le lithium i totonu o le toto, faatasi ai ma se aafiaga oona. I nisi o tulaga e le masani ai, o ia suiga ua lipotia mai i le puleaina o tali a le angiotensin II. Faatasi ai ma le faʻafoega faʻapitoa o le lithium ma le angiotensin II, o loʻo fautuaina e fuafua le faʻatupulaia o le lithium i totonu o le toto.

Togafitiga ma NSAID, e aofia ai acetylsalicylic acid, COX-2 inhibitors, ma NSAID e le filifilia, e mafai ona mafua ai le le atoatoa o le tino i tagata maʻi vai. O vailaʻau o loʻo galue i luga o le system renin-angiotensin-aldosterone (RAAS) atonu e iai sona aʻafiaga. I maʻi maua NSAID ma telemisartan, e tatau ona totogi le pcc i le amataga o togafitiga ma mataʻituina le matagaluega.

O le faʻaitiitia o aʻafiaga o sui sooupu, e pei o telmisartan, e ala i le taofia o le vasodilating aafiaga o prostaglandins ua matauina ma le togafitiga ma NSAID.

Tosiga ma le pulega

Teu Telmisartan e fuafua mo le faʻafofoga tautala i aso taʻitasi ma ave i le vai, faatasi ai ma le leai foi o meaai.

Togafitiga o le maualuga o le toto maualuga

O le fua o le tagata matua fautuaina e 40 mg i aso taʻitasi.

I mataupu e le maua ai le toto maualuga, o le fua o le Telsartan® e mafai ona faateleina i le maualuga o le 80 mg i le aso.

Pe a faʻatupulaʻia le fualaau, e tatau ona manatu e maualuga le maualuga o le aʻafiaga o le aʻafiaga i totonu o le fa i le valu vaiaso pe a uma le togafitiga.

Telsartan® e mafai ona faʻaaogaina faʻatasi ma vailaʻau thiazide, mo se faʻataʻitaʻiga, hydrochlorothiazide, lea e faʻatasi ai ma le telemisartan o loʻo i ai se faʻaopoopoga o le faʻamoemoe.

I tagata gasegase e maualuga le maualuga o le toto, o le fualaau o le telmisartan e 160 mg / aso (lua papa o Telsartan® 80 mg) ma i le tuufaatasiga ma le hydrochlorothiazide 12.5-25 mg / aso na lelei le toleniina ma sa aoga.

Puipuiga o le gasegase fatu ma le tino

Ole fua fautuaina ole 80 mg i aso taitasi.

E le i fuafuaina pe o gaʻo i lalo ifo o le 80 mg e aoga i le faʻaitiitia o le cardiovascular morbidity ma le olaga faitino.

I le uluai laasaga o le faʻaaogaina o le vailaʻau o Telsartan® mo le puipuia o le maʻi maʻi cardiovascular ma le tino, ua fautuaina e pulea le toto maualuga (BP), ma atonu foi e tatau ai ona faʻasaʻo le toto i vailaʻau e mafua ai le toto maualuga.

Telsartan® e mafai ona ave e tusa lava po o le a le meaʻai.

E le manaʻomia ni suiga i tagata gasegase e le manaʻomia, e aofia ai ma gasegase ile maʻi. E i ai le poto masani i le togafitia o tagata gasegase ma le le atoatoa o le tino ma le maʻi. Mo ia ituaiga o gasegase, e fautuaina e amata i se fua maualalo o le 20 mg. Telsartan® e le aveesea mai le toto aʻo hemofiltration.

I tagata gasegase ma le agavaʻa ma le agavaʻa o le ate, e le tatau ona silia le 40 mg i le aso i le aso.

E le manaʻomia le fetuunaiga.

Faʻavasegaga Nosolog (ICD-10)

Pills1 le.
mea galue malosi:
telemisartan40/80 mg
tagata faʻapitoa: sodium hydroxide - 3.4 / 6.8 mg, povidone K30 (polyvinylpyrrolidone mole mole molemole) - 12/24 mg, meglumine - 12/24 mg, mannitol - 165.2 / 330.4 mg, magnesium stearate - 2.4 / 4 , 8 mg, talc - 5/10 mg

Foafoa:

Severnaya Zvezda CJSC, Rusia

Tuatusi faaletulafono o le kamupanī:

111141, Moscow, Zeleny prospekt, i. 5/12, itulau 1

Talosaga gaosia ma le taliaina:

188663, Leningrad Region., Itumalo o Vsevolozhsk, nofoaga i le taulaga Kuzmolovsky, fausiaina o le mafutaga faaleaoaoga Nu. 188

Tina ma le lactation

O le faʻaaogaina o Telmisartan-SZ e faʻasaina i le taimi o le maitaga. Pe a faʻamaonia le maʻitaga, e tatau ona taofi vave le fualaau faasaina. Afai e manaʻomia, ole togafitiga faʻapitoa e tatau ona faʻataʻitaʻiina (isi vasega o fualaau faʻasaina ua faʻamaonia mo le faʻaaoga i le taimi o le maitaga).

O le faʻaaogaina o le ARA II i le taimi lona lua ma le tolu o le tolu masina o le maitaga ua faʻasaina.

I suʻesuʻega muamua o le telemisartan, o aʻafiaga o aʻafiaga na le mafai ona iloa, ae na faʻatūina le toto. E iloa o le aafia i le ARA II i le lua ma le tolu o vaevaega o le maitaga e mafua ai le fetotoxicity i totonu o se tagata (faʻaitiitia le galuega o le tino, oligohydroamnion, tolopoina le faapipiiina o le ulupoo), faapea foi le afaina o le tino (le toe maualalo, masalomia, hyperlinks). O maʻi e fuafuaina se maʻitaga e tatau ona tuʻuina atu togafitiga fou. Afai o le togafitiga o le ARA II na tupu i le taimi o le lona lua o masina o le maitaga, ua fautuaina e iloilo le aoga ma le tulaga o le ulu i totonu o le fetus i le ultrasound.

O pepe fou faatoa fananau mai o latou tina na mauaina ARA II e tatau ona mataʻituina lelei le masalosalo.

O le togafitiga faʻatasi ai ma Telmisartan-SZ e faʻasaina i le taimi o le susu.

E leai ni suʻesuʻega i le fausiaina o tamaʻitaʻi.

Tuua Lau Faamatalaga