Le masani o le suka i le afiafi ao leʻi oʻo i le taimi e momoe ai ma pe a uma le 'aiga o le afiafi: faʻamaoniga talia ma mafuaʻaga o mea sese

O le siakiina o le aofaʻi o le suka i totonu o le toto o se mea taua lea e mafai ai e oe ona fuafua i se taimi se tasi o maʻi sili ona mataʻutia oo tatou taimi, e pei o le maʻisuka. O le mea moni o le faitau miliona o tagata i luga o la tatou paneta e le masalomia le i ai o sea faafitauli, o le mea lea latou te le amanaʻia ai le asiasi atu i le fomaʻi, faʻaleagaina meaʻai gaʻo ma le mumusu e suia o latou olaga i se ala agavaa.

Ae o le mea tonu lea o amioga lea e tele lava ina avea ma mafuaaga faʻavae mo le atinaʻeina o le hyperglycemia ma foliga mai i le tino o le tino o le tele o faʻafitauli matuia e fesootaʻi ma lenei tulaga. Mai le faateleina o le maualuga o le suka i totonu o le toto, o mafatiaga uma o le tino e mafatia.

O se tagata maʻi e amata ona lagona le vaivai ma le vaivai e tusa lava pe ua uma ona moe. I nei gasegase, o le galuega o le fatu e matua faʻanunununu, latou te faitio i le vaʻaia o le vaʻaia, vaʻaia faifaipea ma le lagona faifaipea o le fiainu.

Mo le hypoglycemia ogaoga e itiiti ifo i le 2.2 mmol / l, o ia faʻaaliga e pei o le faʻamalosi ma le le faʻaaogaina o le faʻaleagaina, o se lagona o le fiaai tele ma le lagona o palpitations i totonu o le fatafata o uiga ia.

E masani lava ona i ai i ia ituaiga o gasegase, e mafai ona tupu ai le faʻavaivaia ma e oʻo lava i tulaga faʻamautuina ma se taunuʻuga leaga. Tuuina atu uma ia soliga e mafai ona mafua mai i se suiga i le tulaga masani o le kulukose i totonu o le toto, e mafai ona tatou faaiuina.

O le puleaina o le Glycemia o se faʻataʻitaʻiga faʻapitoa o suʻesuʻega e mafai ai ona e masalomia le atinaʻeina o se maʻi faʻalavelave i le amataga, pe afai e leʻi feagai se tagata ma faʻalavelave lamatiaga o le faʻaleagaina o le faʻafitauli.

Le masani o le suka toto i le afiafi i se tagata maloloina

O le tautala e uiga i le suka i le tagata soifua maloloina i le afiafi, e tatau i se tasi ona amanaʻia le mea moni o lenei faʻaaliga e le o se mea e mautu.

O le faʻatonuina o le kulukose i totonu o le toto e mafai ona suia e le gata i se suiga i le gaioiga o le inisalini ma isi hormones. E tele lava lona faʻalagolago i le natura o meaʻai a tagata soifua, o lona olaga ma le gaioiga faaletino.

I le avea ai o se tulafono, e fautuaina e fomaʻi le fuaina o le anapogi o le toto toto i le taeao ma le lua itula pe a uma se taumafataga. I tagata soifua maloloina, o le aoina o le kulukose o le afiafi e naʻo le i ai o ni faailo e faʻaalia ai le ono tupu aʻe o faʻamaʻi o le maʻisuka.

I le masani ai i le toto sosolo, o le sugar sugar e tatau ona 3.3-5.5 mmol / L, ma pe a maeʻa le gaʻo gaʻo ma le lua itula pe a uma se taumafataga - e le silia le 7.8 mmol / L. Afai e maua mai le vavaeese mai nei fuainumera, e masani ona talanoa fomaʻi i le vaivai o le kulukose i maʻi poʻo le maʻisuka.

Afai tatou te talanoa e uiga i fafine maʻitaga, e taua le amanaʻia le mea moni o le suka i totonu oo latou toto e mafai ona tupu ona o le faateleina o le manaʻo. O le faʻatonutonuina o ia faiga, o le faʻasiga o le inisalini, lea e faʻapipiʻiina ai le maualuga o le kulūkose, e faʻaititia i luga o le tino o le tino e le lua ma le tolu o le tolu masina o le maʻitaga.

E masani lava, o le suka i fafine maʻitaga e tatau ona i ai i le va o le 3.3 i le 6.6 mmol / L ma sina siitaga itiiti i le 7.8 mmol / L i le afiafi, pe a uma ona 'ai.

O le tulaga masani o le kulukose i totonu o le toto o se tamaititi soifua maloloina e le faalagolago tele i le taimi o le aso, ae o lana gaioiga faaletino, o le tausisia lelei o taumafa, faapea foi le matua o le pepe.

Faailoga masani o le glycemia i tamaiti o vaitausaga eseese o:

  • o le 12 masina muamua o le olaga - 2.8-4.4 mmol / l,
  • mai le 1 tausaga i le 5 tausaga - 3.3-5.0 mmol / l,
  • Tamaiti e sili atu ile lima tausaga - 3.3-5.5 mmol / l.

Toto masani ai le toto i le taimi moe mo ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2

Mo tagata faapena, o tulaga masani o mea inu i totonu o le tino e maualuga maualuga, ma faatasi ai ma le maualuga o le suka i totonu o le toto e pei o tagata maloloina, i se isi itu, e mafai ona leaga.

E pei ona e iloa, o le siama o le maʻisuka ua faia i tagata oe, pe a iloiloina le anapogi o le kulukose, ua fuafuaina i se maualuga e sili atu i le 7.0 mmol / L, ma a maeʻa se suʻega ma se avega i le lua itula e le faaitiitia lalo ifo o le 11.1 mmol / L.

E masani lava, i le afiafi, i tagata ei ai le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2, o le kulukose toto ua fuafuaina i le maualuga o le 5.0-7.2 mmol / L. O nei faailoilo ua faamaumauina i le tausisia o fautuaga uma e uiga i mea taumafa, tagofia o vailaʻau e faʻaitiitia ai le suka i le tele o le mamafa ma le faʻamalositino faaletino.

Mafuaaga mo le vavaeeseina o faailoga mai le masani

Faʻasalalau fomaʻi o na o le suka i le afiafi e mafai ona fesootaʻi ma mea sese i le taumafa o le maʻisuka po o se tagata e faigofie i le atinaʻeina o le hyperglycemia.

O nisi o mafuaʻaga masani o le faʻateleina o le kulukose i totonu o ia tagata o:

  • 'ai le tele o meaʻai gaʻo i le maeʻa o le aoauli ma le afiafi,
  • le lava le malosi faaletino o se tagata i le aso atoa,
  • faʻaleagaina o lapisi ma suamalie suamalie i le taimi e momoe ai,
  • taumafa o mea faasaina, tusa lava pe laiti.

E leai se afaina o le afiafi ile maualuga o le suka i le insulin ma le mamafa o le hormone, faapea foi ma fualaau faasaina i le suka. O lenei faailo e faʻalagolago lava i le natura o meaʻai a le tagata ma le tele o meaʻai gaʻo na ia faʻaumatia i meaai i le aso.

O le a se mea e tatau ona ou faia pe a tulai mai loʻu glucose plasma pe a uma le 'aiga o le afiafi?

O le mea lea, e le faʻapupulaina le gaʻo i le afiafi ma e le fesoasoani i le atinaʻega o faʻafitauli matuia i le tino o le tagata maʻi, e fautuaina e fomaʻi latou te mulimuli i fautuaga faigofie, e aofia ai:

  • taumafa gaʻo vailaʻau faʻasaina e umi se taimi o le malepelepe,
  • teenaina o falaoa paʻepaʻe ma pusa tafe mo le fiafia i fatuga atoa o le sana ma fiber,
  • 'ai le tele o fualaau' aina ma fualaau faisua mo le 'aiga o le aoauli ma le' aiga o le afiafi, faʻapea foʻi ma greens ma cereals i lalo ifo o le faʻasologa o fuainumera,
  • sui mea faʻamaʻavaʻavaʻai ma meaʻai palatini e faʻatumu ai le fiaai ma saturate le tino i le malosi,
  • faʻamalosia o le taumafa i meaʻai oona, pe a latou puipuia le faateleina o le kulukose pe a uma ona 'ai.

Vitio faʻatalanoa

E uiga i le suka toto pe a uma ona 'ai i le vitio:

O maʻi e maua i le hyperglycemia e tatau ona gauai atu i o latou ituaiga olaga, ia atili gaioiga ma tumu. O le mea lea, i le afiafi, ua fautuaina e le au atamamai o le maʻisuka e faaalu le itula pe lua i le ea fou, savali i le paka.

Obese tagata e tatau ona gauai atu i lo latou mamafa ma faʻaeteete e faʻaitiitia. E mafai ona e ausia ni taunuuga lelei i le aveesea o le mamafa e ala i se seti faapitoa o faʻatinoga.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Aoao atili. E le o se fualaau faasaina. ->

O le tala i se tasi oa tatou au faitau, Inga Eremina:

O loʻu mamafa na faapitoa lava le atuatuvale, Sa tusa ma le 3 o le au fagatuaga tuufaatasia, e 92kg.

E faʻapefea ona aveese le mamafa o le mamafa? Faʻafefea ona feagai ma suiga o le hormonal ma le gaʻo? Ae leai se mea e leaga pe talavou i se tagata e pei o lona faatusa.

Ae o le a le mea e fai e leiloa ai le mamafa? Lasiga liposuction taotoga? Na ou iloa - e le itiiti ifo i le 5 afe tālā. Faʻamatalaga o masini - LPG massage, cavitation, faʻaliliuina RF, myostimulation? Aititi tau taugofie - o le tau e totogi mai le 80,000 rubles ma se tagata fai meaʻai. E mafai lava ona e taumafai e tamoe i luga o se lapisi, i le itu o le valea.

Ma afea e maua ai i taimi uma? Ioe ma e taugata tele lava. Ae maise lava i le taimi nei. O le mea lea, mo au lava ia, sa ou filifilia se isi metotia.

Mo tagata faapena, o tulaga masani o mea inu i totonu o le tino e maualuga maualuga, ma faatasi ai ma le maualuga o le suka i totonu o le toto e pei o tagata maloloina, i se isi itu, e mafai ona leaga.

E pei ona e iloa, o le siama o le maʻisuka ua faia i tagata oe, pe a iloiloina le anapogi o le kulukose, ua fuafuaina i se maualuga e sili atu i le 7.0 mmol / L, ma a maeʻa se suʻega ma se avega i le lua itula e le faaitiitia lalo ifo o le 11.1 mmol / L.

E masani lava, i le afiafi, i tagata ei ai le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2, o le kulukose toto ua fuafuaina i le maualuga o le 5.0-7.2 mmol / L. O nei faailoilo ua faamaumauina i le tausisia o fautuaga uma e uiga i mea taumafa, tagofia o vailaʻau e faʻaitiitia ai le suka i le tele o le mamafa ma le faʻamalositino faaletino.

Faʻailoa se faʻafitauli

Mo le fuafuaina o mafuaaga o le suka e sui i le po ma le vave itula, e tatau ona faia fua i le taimi e 3 itula i le po. E mafai ma tele taimi - o lenei mea o le a mafai ai ona sili atu le saʻo le fuafuaina o le taimi faʻasalaga. E faʻalagolago i tulaga ua maua, e mafai ona tatou talanoa e uiga i le mea ua fuafuaina.

E mafai ona mafua mai oso i mafuaʻaga nei:

  • o le faʻalauiloaina o se inumaga ole inisalini i le afiafi (i le 3 ma le 6 i le taeao o le a matua faateleina le suka)
  • Somoji syndrome poʻo le hyperglycemia posthypoglycemic (e tolu i le po o le a pa'ū le suka, ma e ono o le a tulai mai),
  • o le vaveao o le taeao (i le po, o faailoga e masani, ao leʻi toefafa i luga).

E mafai foi ona maua ni lanu i le po pe a faʻaaogaina se fuainumera tele o gaʻo i le taimi e momoe ai. E amata ona malepe, o le maualuga o le kulukose. O se isi tulaga talitutusa e tupu pe a lemu se maʻi maʻisuka i le ao, ma 'ai i le po. Pe, i se isi itu, e leai se 'aiga o le afiafi. O le manava o le insulin e tuai tele (mulimuli ane i le 23 itula) o se mafuaaga taatele o lenei tulaga.

Ricochet hyperglycemia

O le faateleina o le kulukose i le po e mafai ona mafua mai i le Somoji syndrome. O le gasegase o le maʻisuka o le maʻisuka e maualuga le faʻaititia. I le tali atu i lenei mea, o le tino ua amata ona faʻamalolo le glycogen mai le ate, ma o le maʻisuka na te faatupuina le hyperglycemia.

I le avea ai o se tulafono, o le suka e maualalo i le ogatotonu o le po. E ala i le taeao, o loʻo faʻateleina faailoga. O le oso o le po e mafua mai i le mea moni o le tino e faʻafoʻi i le hypoglycemia o se ogaoga faigata. O le taunuuga o le faʻasaʻolotoina o hormones contra-hormonal: cortisol, adrenaline, norepinephrine, glucagon, somatropin. O latou ia o le faʻapogai mo le aveeseina o le glycogen mai le ate.

O le Somoji syndrome e amataina ma le maualuga o le inisalini. I le tali atu i le faʻaofiina o se fua tele o le homone, amata ai le hypoglycemia. Ina ia faʻamaonia le tulaga, o le ate e faʻamalolo ai le glycogen, ae le mafai e le tino ona taulimaina ia lava.

E liua se liʻo mataʻutia: o le vaaia o se suka maualuga, o le maʻisuka e faʻapupulaina le tui ole inisalini. O lona faʻavae e mafua ai le hypoglycemia ma le faʻaleleia o le hyperglycemia. E mafai ona e faʻamaonia le tulaga pe afai e faʻaititia malie le fua o le homone. Ae o lenei mea e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga a se endocrinologist. E faʻaititia le fua ile 10-20%. I le taimi lava lea e fetuunai ai le meaai, faaopoopo le gaioiga faaletino. E naʻo le faʻafelagolagomaʻi e mafai e se tasi ona faʻaumatia le mea na tupu i le Somoji.

Taeao i le taeao

O le tele o le maʻisuka e masani i se tulaga lea, e masani ona maua ai le gasegase o le hyperglycemia mo le leai o se mafuaaga i le po, i le taeao.

E le o se faʻamaʻi: o tagata uma i vave itula o loʻo i ai se faʻaopoopoga i le glucose concentration. Ae na o le maʻisuka latou te iloa.

I le maʻisuka totogi, o le suka e masani lava i le afiafi, ma e leai ni fesuiaiga tele i le po. Ae tusa o le 4 i le taeao o loʻo i ai se oso. I le po, ua tupu mai le hormone tuputupu aʻe i le tino. E taofia ai le inisalini gaoioiga. Glycogen amata ona faʻamalolo mai le ate. O lenei faʻalavelave e taʻitaʻi atu ai i aʻa i le suka. I talavou, o nei fesuiaiga e faapitoa ona faalauiloa ona o le tele o le hormone tupu.

Afai e maualuga tele faailoga o le taeao, e tatau ona e feutagai ma se endocrinologist. Atonu e talafeagai le faʻaitiitia o le aofaʻi o meaʻai gaʻo mo le 'aiga o le afiafi pe faaopoopo i ai se tui o le inisalini.

O le maʻisuka e faʻalagolago i le maʻisuka e tatau ona suʻesuʻeina i taimi uma a latou suka i le tele o taimi i le aso. I le maʻisuka totogi, e le silia le 5.5 mmol / l i le aso atoa. Afai e le aoga le faamalositino, o le po po o le taeao o le a faateleina le suka.

Afai o le suka pe a uma ona 'ai e maualalo ifo nai lo le manava gaogao, masalo o se fesili o le atinaʻe o le gastroparesis. O le maʻi e mafua mai i le le mautonu o le manava, o lona maʻi pipili. Meaʻai e le vave pasia i totonu o le manava pe a maeʻa ona gaʻoina, ae tumau i le manava mo ni nai itula. Gastroparesis e mafai ona taʻitaʻia ai i se tulaga ogaoga. Afai e pa'ū le kulūkose i lalo o le 3.2, e mafai ona atiaʻe le hypoglycemic coma.

O le masani i le taimi lava e uma ai se taumafataga o se fua faatatau lea i le 11.1 mmol / L. O faʻamanuiaga i lalo ifo o le 5.5 mo le maʻisuka e manatu maualalo - faʻatasi ai ma ia faailoga latou te faʻaalia ai le hypoglycemia. O lenei tulaga e le itiiti ifo le lamatia nai lo le hyperglycemia.

Faʻataʻitaʻiga gaioiga

Afai o le kulukose o le toto:

  • ifo i lalo pe a uma ona 'ai
  • maualuga i luga o se manava leai
  • siitia i le po,
  • tuʻu ifo i le po
  • tulaʻi i le aoauli
  • maualuga i le taeao pe a mavae le tulaʻi mai - o se mafuaaga taua lea e faʻafesoʻotaʻi ai se fomaʻi.

O togafitiga togafitiga e faʻamoemoeina pe a maeʻa le faʻamaonia saʻo. I nisi tulaga, e manaʻomia togafitiga fualaau faasaina.

I le taeao o le tafa o ata, atonu e manaomia se taumafataga o le afiafi. O nisi taimi - faʻaopoopoina le puleaina o le inisalini i aso muamua.

E sili atu le faigata ona faʻamautuina le tulaga ma le Somoji syndrome. O lenei togafitiga e faigata ona fuafua, e sili atu ona faigata ona togafitia. Mo se faʻamaonia saʻo, e sili atu le siakiina o ni po i se laina. Suʻega faʻapitoa: suiga i meaʻai, gaoioiga faʻaletino, faʻaitiitia le aofai o le insulin o loʻo faʻatonuina. O le taimi lava e faʻasolosolo ai le tulaga, o le a alu ese le hyperglycemia nocturnal.

O le a le mea e tatau ona masani ai le suka o le toto i le taimi o le aso?

I aso nei, o le lamatiaga o le maua o le maʻisuka e matua maualuga lava, o lona uiga o le masani o le suka o le toto i le aso o se mea taua mo tagata uma. I le puipuia o le atinaʻeina o se faʻamaʻi, o fomaʻi e fautuaina e taunuu i suʻesuʻega faʻatulagaina ile taimi. I nisi tulaga, o le kullukose e mataʻituina i le aso atoa e faʻafitia pe faʻamaonia ai le mea na fuafuaina.

Le masani o le suka o le toto i le aso

O mea laiti laiti mai le masani e mafai.

O totoga taʻitasi o le tagata lava ia, o lea i le tulaga o se eseesega itiiti, aua e te fefe:

  • i le taeao ao leʻi oʻo i taumafataga - 3.5-5.5 iunite,
  • ao lei amataina le aoauli ma luma o le afiafi - 3.8-6.1 iunite,
  • se itula talu ona 'ai - Mo le maʻisuka, o latou tapulaa mo le suka suka ua faatulagaina foi:

  • mai le taeao i le taumafataga - 5-7.2 iunite,
  • pe'ā uma ona 'ai mo le lua itula - O ai e tatau ona pulea le suka nai lo isi:

  • mamafa tele tagata mamaʻi
  • tagata e maualuga le toto maualuga
  • maualuga tagata mamaʻi cholesterol
  • fafine na fananau mai i tamaiti ei ai le mamafa o le tino O nei mea e aofia ai:

  • faafitauli i le gastrointestinal tract,
  • vaivai tele le mamafa o le mamafa
  • telegese le faʻamalolo o faʻamaʻi ma manua,
  • o le gutu malolo, manao faifai pea e inu,
  • televave masani
  • fulafula o pito,

  • tingling o vaega eseese o le tino,
  • vaivaiga, moe,
  • toesea o mea faitino vaaia.

Ua mamanuina le glucometer ina ia mafai ai ona e maua i se taimi le toto toto, ma e aunoa ma le tuua o lou fale. O le faʻaaogaina e faigofie. O se fasimea faapitoa ua faʻaofiina i totonu o le masini, e faʻaaogaina ai se mataua o le toto maʻi. A maeʻa ni nai sekone, o le a faʻaalia e le laumei se tau o se faailoga o le suka o le toto.

O le faʻatauina o lou tamatamai lima e faigofie foi. Mo lenei mea, ua saunia e le au gaosiga i seti taʻitasi se laupepa faapitoa. O le mea autu o le fufulu lelei o ou lima i le mea oona muamua aʻo le i faia le faʻatulagaga.

Ina ia iloa suiga i le suka i luga atoa, e fa fua. Muamua, ao leʻi faia le taeao, ona lua itula lea pe a maeʻa se taumafataga, o le lona tolu o taimi pe a uma le 'aiga o le afiafi, ma le taimi lona fa ao le i momoe. O le a lava lea e pulea ai suiga.

O le faasologa o le suka i le taeao e amata mai i le 3.6 i le 5.8 iunite i se tagata maloloina.Mo tamaiti, faʻamaoniga eseese. Ma o se tamaititi ei lalo ifo o le sefululua tausaga le matua e pei o le masani mai le 5 i le 10 iunite, faʻapea foi i luga o se manava gaogao.

Afai i se tagata matua, pe a fua le suka, o le faailoga e sili atu i le fitu, ona aoga ai lea ona asiasi atu i se fomaʻi mo se suesuega atoa ma se siama.

A maeʻa ona 'aʻai, pe a uma le lua itula, ona tupu ai lea o se faʻalauteleina masani o le kulukose. O le a le tele o lona alu e faalagolago i le mea o loʻo 'ai e le tagata, pe fia le maualuga o le kalori meaai. O le masani e faʻamatalaina le tapulaʻa pito i luga, o le 8.1 iunite.

Afai e te fuaina le maualuga o le suka i le taimi lava e uma ai, ona le tatau lea ona maualalo ifo le tau i le 3.9 ma e le sili atu i le 6.2 iunite. Afai o le faailoga o loʻo i luga o lenei vaega, ona mafai loa lea e le tagata gasegase ona mafaufau ia te ia lava o le soifua maloloina atoatoa.

O le aoga o le 8 i le 11 iunite o se faailoga o le maʻisuka maʻi. E silia i le 11 - o se taimi e saili ai fesoasoani mai tagata tomai faapitoa. O lenei faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻaalia ai le ogaoga o soliga i le tino. Ae ua vave tele le fefe. O le a suʻesuʻeina e le fomaʻi le tagata, ma e na o le taimi lava lena e maua ai faaiuga. Sugar atonu na oso i luga ona o le atuatuvale po o le mafatia.

Aʻo leʻi faia suʻesuʻega i le falemai, e tatau ona e tausisi i nisi o tulafono:

  • 'aua le' aina le selu i le aso ao lei faia le toto,
  • tuu le ava malosi
  • o le meaai mulimuli e tatau ona sili atu i le ono i le afiafi,
  • Aʻo leʻi suʻeina, e naʻo le inu vai e mafai ona faʻaaogaina.

Ae o le suka toto e le gata ina mafai ona tulaʻi. O lona paʻu e faʻaalia ai le i ai o ni faʻalavelave matuia i le tino. Mo se faʻataʻitaʻiga, o lenei mea e aofia ai faʻafitauli i le vevela o le thyroid, cirrhosis o le ate, o faʻalavelave faʻafanoʻi ma le tele o mea.

E tele mafuaaga e mafua ai le maualuga o le suka. O le mea e sili ona leaga o le faʻaaogaina o le ava malosi ma le tapaa, popolega ma le atuatuvale, fualaau faasaina. I nisi tulaga, ua lava le toe iloilo o lou olaga: alu i totonu mo taaloga, sui galuega, ma isi.

Suesuega Laboro

E mafai e tagata uma ona siaki le suka o le toto. O lenei auiliiliga e faia i soo se fomaʻi. E ese auala e suʻesuʻe ai, ae o taunuʻuga e saʻo lelei. O le faʻavae o vailaʻau faʻasolosolo, o se taunuuga o le maualuga o le suka e fuafua i le lanu lanu.

Tulaga o le auiliiliga:

  1. O le toto e aveesea mai le tamatamailima o le maʻi poʻo mai se vein.
  2. Totogi toto e faia seia aulia le 11 i le taeao, i luga o se manava gaogao.

O faailoga mo le vevesi ma le toto suauu e ese.

Tuua Lau Faamatalaga