O le a le fualaau o le insulin? O le a se aafiaga o le inisalini?

O tali mo le inisalini e maua i totonu o le ate, maso ma mea faʻapipiʻi. E aofia ai le 2 α-subunits o loʻo i fafo o le lela ma o le vaega e iloagofie, ma le 2 β-subunits lea e tuia ai le membrane i totonu ma maua ai le tyrosine kinase. O le inisalini e fusifusia i α-subunits, e faateleina ai le gaoioiga o le tyrosine kinase o β-subunits, lea e tau atu ai i le phosphorylation o protein i totonu o le cell: protein e felauaiga glucose, protein e felauaiga ai le potassium ma phosphate ions i le cell, hexokinase, glycogen synthetase ma isi, lea e mafua ai se suiga i metabolic process. Ona aʻafia ai lea o le faʻalavelave o le inisalini ma le atigipusa i totonu o le masini. O le nuanua e toe faʻaaogaina i totonu o le membrane, ma o le inisalini e faʻamalosia ai le faʻaaogaina o mea amino e ala i sela, faʻamalosia ai galuega o le ribosomal protein, ona faʻamaloloina lea e lysosomes.

(glucose transporter, glucose faʻatautaia le faʻagasoloina o le tino)

Faʻaauau le faʻaleleia o mea

Aafiaga faaletino o le inisalini.

Aafiaga o le hypoglycemic: faʻateleina femalagaiga o kulukose i luga o siama, faʻamalosia glucose phosphorylation, faʻatupulaʻia le glycogen synthesis, inhibits glycogenolysis and gluconeogenesis.

Aafiaga i le gaʻo gaʻo:faʻamalosia le faʻavaeina ma le faʻapipiʻi o triglycerides, e faʻalavelave ai le liua o gaʻo eletise e faʻaaogaina ai le tino, faʻaitiitia le lipolysis, initia le lipase intracellular.

Aafiaga i le gaosiga o le porotini:faateleina le faʻaopoopoga o protein mai amino acids, e faʻalavelave ai le liua o amino acids e faʻaaogaina ai meaola.

Mo togafitiga o le maʻisuka.

E maua e tamaiti le maʻisuka ituaiga 1, e mafua mai i le faʻafanoga o sene β-pipisi ma le le atoatoa o le insulin (autoimmune, idiopathic).

Inisalini fuataga:faʻalagolago i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, glucosuria, acetonuria. 1 le iunite o le inisalini e faʻaaoga ai le 2.5-5 g o le suka. E sili atu le saʻo: 1 le inisalini faʻaitiitia le glycemia e le 2.2 mmol / l (masani anapogi glucose = 3.3-5.5 mmol / l) poʻo le 0.3 - 0.8 iunite / kg o le mamafa o le tino i le aso.

Muamua, o le pito maualuga o le tagata ua ave, ona filifilia lea o le fualaau taʻitasi. I le taimi o le filifilia o se tui o le inisalini, o le maualuga o le kulukose i le toto e fuaina i le 7-9 i le aso. O le lagona lelei o tamaiti i le inisalini e sili atu le maualuga nai lo tagata matutua.

Fuafuaga mo le faʻaaogaina o le inisalini.

- masani: gaioiga puupuu-inisalini e faʻapitoa ona faia i se mea faʻapitoa pe faʻapipiʻi ile va ole 4-5 taimi i le aso 30 minute aʻo leʻi 'aʻai.

- faavae-bolus (faʻalauteleina): insulin short-insulin 30 minute ao leʻi oʻo i le taumafataga o le inisalini ma le umi o le inisalini, latou te tuʻuina atu le maualuga o le inisalini, ae le faʻaitiitia le hyperglycemia postprandial, lea e faʻaumatia ai le iniseti (sili ona lelei, faʻafesoʻotaʻi).

E faʻaaoga foʻi insulin

- ia faʻalauteleina le manaʻoga i se paʻu o le mamafa o le tino,

- e avea o se vaega o faʻamalositino togafitiga,

- faʻatasi ai ma le maʻisuka ituaiga 2,

- faʻatasi ai ma le schizophrenia (faʻasoifua togafitiga).

Hypoglycemia(sili atu le faʻamalosia nai lo le hyperglycemia):

Tachycardia, sosolo, vevesi, taʻavale, fiaai, afaina o le fatugalemu o le tino (le mautonu, amio le masani), lecephalopathy, faʻavevesi, faʻasaga.

Fesoasoani: digestible breakfast, sweetness. Faʻatasi ai ma le coma iv, o se fofo 40% kulukose.

Lipodystrophyi nofoaga o pulega o le inisalini - o le leiloloa poʻo le faateleina i le teuina o gaʻo gaʻo. E atiina ae e avea o se taunuuga o le faʻaofiina o iniseti leaga le mama, i le soliga o le auala o le puleaina o fualaau faʻamaina (malulu, manaia o le pulega (e tatau ona loloto le vaʻaia), faʻafeiloaʻiga i le nofoaga e tasi. O le tele o le vave ma le atoatoa, o le inisalini e afaina mai i le tino o le paʻu pito i luma o le paʻu, o le sosoʻo mai le tauau, i luma o le suilapalapa ma lemu lemu mai le vaega laiti ma le togi. E sili atu ma le 16 IU o le inisalini e le o faia i se tasi nofoaga, tasi i le 60 aso.

Tali atu i le Allergic (tigā, vevela, faʻalavelave anaphylactic). O le taunuuga lenei o le le mama o le inisalini, i luga o togafitiga, i le inisalini manu. E talafeagai le tuʻuina atu o le tagata gasegase i se vailaau faʻasaina (immunogenic) (inisalini o le tagata), e faatonu ai antihistamines, HA.

Fetogi o le mafaufau, mama, totoga i totonu.

Tupe maua (afaina).

Ata o le atrophy ata, cell insulin resistance(faʻavae pe a manaʻomia le inisalini e sili atu i le 2 PIECES / kg o le mamafa o le tino, ma le faʻaofiina o le silia ma le 60 PIECES i le aso).

Fesuiaiga o le eletise, faʻaleagaina o le tino, le iloa o le mafaufau, faʻalavelaveina o faʻataʻitaʻiga, agavaʻa, faʻafitauli o le hemodynamic.

Eseesega faigata: iv 40% vaifofo.

Ole gaʻo tigaina o le inisalini (10-20 IU) + glucose pe a manaʻomia.

E le gata i lea, o le inisalini poo i / m 5-10 IU o le inisalini mo le kulukose.

Faʻamatalaga faʻasolosolo - fofo o le sodium chloride, paluga o le chloride.

I le toto pH o le itiiti ifo i le 7.0 w / w sodium bicarbonate solution.

Cocarboxylase e faʻaititia ai le maualuga o le ketone.

Tusa 2 le maʻisuka malosi

O vailaau oona oona e faʻamatalaina e leʻo faʻaaogaina i tamaititi.

Igoa o le hypoglycemial oral

Faʻataʻitaʻiga

O le inisalini o loʻo i totonu o lo tatou toto o se hormone lea e puleaina ai le gaosiga o le carbohydrate, faʻaitiitia le toto suka, ma fesoasoani e faʻaaogaina le kulūkose.

E manaomia e se tagata le inisalini mai fafo i ia tulaga pe a le toe gaosia e le pancreas i le tele o le aofaiga pe tele foi mea e maua. O le maualuga o le inisalini i le toto o se tagata maloloina e 3-20 mkU / ml. Faʻasalaga, o le maʻisuka ituaiga 1 e oʻo i se tulaga maualalo, ma o le maʻisuka ituaiga 2 e atiaʻe ma le faateleina o le inisalini.

O le tuiina o insulin mo togafitiga faafomaʻi e faia mai i laʻau o le pancreas, povi, ma le inisinia o le kenera o loʻo faʻaaogaina foi.

Faailoga mo le faʻaaogaina o le inisalini

O le faʻaaogaina o fualaau faasaina o le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1. I nisi tulaga, e faʻaaoga foi mo le maʻisuka ituaiga 2.

O se vaega itiiti o le inisalini (5-10ED) e faʻaaogaina e togafitia ai le hepatitis, o le cirrhosis i le laasaga muamua, ma le vaivai, furunculosis, acidosis, meaʻai le lelei, thyrotoxicosis.

E mafai ona faʻaaogaina le vailaʻau e faʻamalo ai le tino o le tino, e togafitia ai le ava malosi, o nisi ituaiga o vhizophrenia.

Metotia o le talosaga

Ae o le vailaau oona e tui i totonu o le musele poo lalo o le paʻu, i tulaga ogaoga e maua ai le maʻisuka lea e faia faʻatasi ma le le mautonu.

Ole fua ole fua o le fualaau faasaina ua fuafuaina taitoatasi e tusa ai ma taunuuga o iloiloga, e aofia ai. faʻamatalaga i luga o le maualuga o le suka, insulin i totonu o le toto, o lea e mafai ai ona e tuʻuina atu na o le ave faʻataʻitaʻi masani.

Ole fua ole inisalini mo le maʻisuka resitala mai le 10-40 ED i le aso.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e le sili atu ma le 100 iunite i le aso e mafai ona faʻasolosolo ona faia i lalo, ma faatasi ai ma le pulea lelei, e le silia le 50 iunite i le aso.

Mo isi faʻamaoniga, o le vailaau faʻasaina o loʻo faʻatulagaina i ni tofo laʻititi - 6-10ED / aso.

Mo le inisalini o inisalini, e faʻaaogaina se tui faapitoa, faʻatasi ai ma se nila ua fausiaina, o le mamanu lea e maua ai le faʻaofiina o mea uma e aofia ai e aunoa ma se mea e totoe, lea e mafai ai ona e tausisia le fua saʻo o le fualaau faasaina.

Aʻo leʻi aoina mai le inisalini i le tulaga o le taofiga i se tuila, o mea o loʻo i totonu o le vial e tatau ona lūlūina e fausia ai se faʻamalolo tatau

O le masani lava, o le aso ole aso e faia i le lua i le tolu inumaga. O le inisiua e faia ile afa itula, tasi le itula ao lei faia se taumafataga. O le gaioiga o le inisalini, o se fualaau e tasi, e amata ile afa itula, itula ma e 4-8 itula.

O le gaioiga o le inisalini e faʻaaogaina ma le faʻamalosi e amata i le 20-30 minute., O le maualuga o le suka e pa'ū i le tulaga muamua i le tasi i le lua itula.

Faʻaiʻuga

A faʻaaogaina le fualaau faasaina, e mafai ona tupu le lipodystrophy. E le gata i lea, o le fualaau faasaina e mafai ona mafua ai allergies.

O le maualuga o le inisalini ona o lona maualuga e mafai ona oo atu ai i le maasiasi o le hypoglycemic. Faʻailoga: faʻateleina le laveaʻi, afu, vaivaiga, le lava o le mānava, vevela, faʻamaʻaloga, seasea - gaʻo, gaogao, faʻasalaga, leai se mafaufau.

Inisalini: tau i falemaʻi i luga o le initaneti

Faʻasologa o le sML inisalini 3x comp 1ml n20 (u40 ​​/ u100 26g 0.45x12)

Togaina o le inisalini bini mumu + 0.5ml n10 (u100 g29 0.33x12.7)

Togaina ole inisalini micro mini + 1ml n10 (u40 ​​30g 0.3x8)

Togaina ole inisalini micro-fine + 1ml n10 (u100 g30 0.3x8)

Togaina o le inisalini micro moa + lemi 0.3ml n10 (u100 g30 0.3x8)

Insulin Protafan NM susuga. d / tui 100ME / ml 10ml

Inisalini Faiga Faʻafoe NM mo le tui 100ME / ml 10ml

Faʻailogaina o le insulin 3x comp 1ml n100 (u100 29g 0.33x12.7)

Faʻaaogaina o le sML inisalini 3x comp 1ml n100 (u40 ​​29g 0.33x12.7 i le faʻapipi)

Inisalini Faʻapipiʻi NM Penfill solution mo tui tui 100 IU / ml cards 3ml Nu. 5

Insulin Protafan NM Penfill Susp. d / inject100ME / ml card 3ml N5

Inisalini Humulin M3 Susp. d / tui 100 IU / ml kata. 3ml №5

Inisalini Humulin Faʻamatalaga masani r / d 100 IU / ml kata. 3ml №5

Inisalini Humalog rr d / tui 100ME / ml kata. 3ml №5

Insulin Apidra Tali mo le tui tui 100ME / ml 3ml Numera 5 spr-pen.

O faʻamatalaga e uiga i le fualaau faasaina ua faʻateleina, tuʻuina atu mo faʻamatalaga faʻamatalaga ma e le suitulaga i faatonuga aloaia. O le togafitiga a le tagata lava ia e lamatia ai le ola maloloina!

O le tele o fafine e mafai ona sili atu le fiafia mai le mafaufauina o latou tino matagofie i le faʻata nai lo le feusuaʻi. O le mea lea, tamaitai, taumafai mo le lotogatasi.

O se tagata e ave faʻamalosi i le tele o mataupu o le a toe mafatia mai le atuatuvale. Afai o se tagata na te taofiofi ma lona atuatuvale, ua ia te ia avanoa uma e galo ai e uiga i lenei setete e faʻavavau.

E masani ona avea lena mafiafia e faatamaoaiga ai le tino ma le okesene. Peitai, o lenei manatu na faamaonia. Sa faʻamaonia e saienitisi e faʻafefete, e faʻamamaina e le tagata le faiʻai ma faʻaleleia lana gaioiga.

E miliona miliona siama ua fananau mai, e ola ma feoti i totonu o o tatou gutu. E na o le maualuga lava e mafai ona vaaia, ae afai latou te potopoto faatasi, o le a latou fetaui lelei i se kofe masani.

E fa ituaiga o sukalati pogisa e tusa ma le lua selau kalori. O lea, afai e te le manaʻo e lelei atili, e sili atu ona lelei le le sili atu i le lua lobili i le aso.

Ina ia mafai ona fai atu upu sili ona pupuu ma faigofie, tatou te faaaogaina le 72 muso.

I le 5% o tagata gasegase, o le clomipramine antidepressant e mafua ai le iniseti.

Afai e le toe gaoioi lou ate, o le a oti i totonu o le aso.

O le toto o le tagata e "tamoe" i totonu o vaa i lalo ifo o le mamafa, ma afai e solia lona amio saʻo, e mafai ona fana e oo atu i le 10 mita.

O le ate o le sili lea o le totoga i totonu oo tatou tino. O lona mamafa o le mamafa e 1.5 kilokalama.

O le maʻi sili ona leaga o le maʻi lea o Kuru. Na o sui o le ituaiga Mua i Niu Guinea o loʻo maʻi ia te ia. O le maʻi na maliu i le talie. E talitonuina o le mafuaaga o le faʻamaʻi o le 'ai lea i le faiʻai o le tagata.

O le tele o fualaau faasaina na muai faatauina atu e avea o fualaau faasaina. O Heroin, mo se faʻataʻitaʻiga, na muaʻi faʻatau atu e avea o se tale o le tale. Ma o le koko sa fautuaina e fomaʻi o le faʻamaʻiina ma o se auala e faʻatupulaʻia ai le faʻatumau.

Faatasi ai ma se asiasiga masani ile moega tanning, o le avanoa e maua ai le kanesa o le paʻu e faateleina i le 60%.

I le taimi o le olaga, o le averesi o tagata e le itiiti ifo i le lua vaituloto tetele o le suavaia.

E mafai e a tatou fatuga ona fufulu tolu lita o le toto i le minute e tasi.

O le numera o tagata faigaluega o loʻo galulue i galuega a le ofisa ua faʻapupulaina ma le maoaʻe. O lenei tulaga e sili ona taua o aai tetele. O galuega a le ofisa e tosina ai alii ma tamaitai.

Umi o le gaioiga o fualaau faasaina

I vailaau, o vailaʻau o faʻatulagaga nei e iloga:

  • puupuu
  • mulimuli ane
  • le umi o le taimi e faʻaalia ai
  • umi taimi faʻaalia.

O le faʻaaogaina o se tasi poo le isi ituaiga o inisalini e faalagolago i uiga o le tagata maʻi ma togafitiga o le maʻisuka. Eseese ituaiga o inisalini e eseese i latou lava i le auala o le tuufaatasia ma le tuufaatasiga. Mo ituaiga uma o fualaau faasaina, o faʻatonuga mo le faʻaaogaina ua atiae e tusa ai ma nei foliga.

E le gata i lea, o loʻo i ai nisi o manaʻoga lautele e tatau ona matauina pe a fai le faʻamalosia o le inisalini. O vailaʻau inisalini taitasi e iai faʻamaoniga faʻapitoa mo le faʻaaogaina ma le faʻailoga.

O le a lenei mea

O le inisalini o se tapenaga protein-peptide hormone. E faʻaaogaina o se vailaʻau faʻapitoa i togafitiga o le maʻisuka. O le hormone lenei o loʻo aʻafia malosi i le gaosiolosi gaʻo ma faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. E maua le faʻaitiitia o le carbohydrate e ala i le faateleina o le suka i le tui o le insulin i lalo o le aafiaga o le inisalini, lea e faʻateleina ai le faʻaogaina o le glycogen e le ate ma le puipuia o le liua o amino acids ma gaʻo i totonu o mea gaʻo.

Ae ei ai le itu o le inisalini i le tino.

Afai o loʻo misi?

I le leai o se mea, e matauina le faateleina o le suka, lea e mafua ai le tupu o le maʻisuka ma isi faafitauli. O le le atoatoa o le inisalini e mafua ona o suiga i le pancreas, lea e mafua mai i le faʻalavelave i le gaioiga o le endocrine, pe a mavae ni manuaga poʻo le taimi o popolega maualuluga faʻapitoa e fesootaʻi ma tulaga faigata.

O vailaʻau e faia mai le tino o le paʻu o manu.

Faʻafofo mo le maʻisuka

O le inisalini ua taua o le fomaʻi faapitoa i le togafitiga o le maʻisuka, talu ai e faʻaitiitia ai le hyperglycemia, toe faʻaleleia le tuʻuina atu o le glycogen i totonu o le ate ma muso, faʻaitiitia le kulūkose, faʻamamaina le liva o le maʻisuka, ma faʻamaonia le tulaga lautele o le maʻi. O le inisalini mo le faʻaaogaina o togafitiga e maua mai i le laʻau o puaa ma povi. O loʻo i ai se metotia mo le gaosiga o vailaʻau o le inisalini, ae o le taimi nei e le mafai ona mafai. O metotia o le biotechnology mo le gaosia o le inisalini tagata ua atiaʻe. O le inisalini e maua mai i le inisinia o le tino e matua ogatasi lava ma le amino acid series o inisalini tagata.

I tulaga e maua mai ai lenei vailaʻau mai vao, e le mafai ona faʻamamaina le tele o mea leaga (glucagon, proinsulin, proteins, self-statin, polypeptides, ma isi) i totonu o le oloa. O le mama atoatoa o mea taumafa e mafai ona faaosofia ai le tele o itu itu.

O le inisalini o le pancreas insulin e sili atu ona lauiloa i aso nei. O le inisalini o le tagata crystalline na faʻaaogaina lautele.

O le gaioiga o lenei vailaʻau ua fuafuaina lelei. Mo le tasi vaega o galuega (iunite faavaomalo), o le gaoioiga o le 0.04082 mg o le inisalini e ave.

Aʻo leʻi iloiloina pe faʻafefea ona aʻafia le tino ma aʻafiaga o lenei vailaʻau i le inisalini, tatou te iloa po o fea mataupu ua faʻamaonia.

Faailoga mo le tofiga

Faʻaaliga mo le tofiaina o le i ai lea i le tino o le alualu i luma o ituaiga o le maʻisuka inisiua. I nai togi, e mafai ona faʻaaogaina i le togafitiga o nisi o maʻi o le ate. Afai e talafeagai, e mafai ona faʻaaogaina nei vailaʻau i togafitiga o faʻamaʻi mafaufau ma neuropsychiatric.

Inisalini e mafai ona i ai faʻamatalaga nei mo le faʻaaogaina:

  • togafitiga ma le puipuia o le acidosis,
  • puipuiga o le tino,
  • thyrotoxicosis,
  • furunculosis,
  • maʻisuka dermopathy,
  • urticaria, eczema, ma isi.

Faʻamamaina ma le faʻamalosi

O le faʻaaogaina o le inisalini i le togafitiga o le ava malosi ma nisi ituaiga o viivophrenia ua faʻaalia ai iʻuga lelei. I le togafitiga o le fomaʻi, o le togafitiga faʻasolosolo ua faʻamaonia, lea e faʻasolo mai ai se tui o le inisalini i le tino o le tagata maʻi e le mafai ona mafua ai le le mautonu o le tino. I nisi o tulaga, o fualaau oona ei ai insulin e faʻatonuina i gasegase i le taimi o le toomaga o le faʻaogaina o le tino.

O faʻamaʻi ma aʻafiaga o le insulin o le a tuʻuina atu i lalo.

O a tulaga e faʻasaina ai le inisalini?

O le inisalini ei ai ni tapulaa ma faʻasolega mo le faʻaaogaina.O tulaga faʻaleagaina nei e aofia ai i le lisi o faʻasalaga:

  • pancreatitis
  • hepatitis
  • lapisi
  • o le i ai o le siakiina o fatugaʻo ma le vaitaimi o le faʻavavevaveina o faamaʻi fatu fatu,
  • afaina fatu fatu,
  • mamate digestive.

I le faaopoopo atu i faamaʻi o loʻo i luga, o insulin ua solia i mataupu nei:

  • o le i ai i se tagata maʻi e maua ile maʻisuka o se ituaiga o le hypersensitivity ile inisalini i insulin insulin,
  • hypoglycemia poʻo mea e manaʻomia muamua mo lona tupu,

Fautuaga faapitoa

O se aiga e faʻasaga i le faʻaaogaina o nei vailaʻau o le i ai o ni faʻalavelave faʻavevesi faʻafuaseʻi i vailaʻau o loʻo i ai le inisalini.

E tele faʻamaʻi e maua ai le inisalini e le fautuaina mo le togafitia o le maʻisuka aʻo maitaga ma le lactation. I le taimi lea, o vailaʻau e faia i luga o le insulin o meaola e tatau ona faʻaaogaina.

O aʻafiaga o le inisalini

O aʻafiaga e tupu i le taimi o le faʻaaogaina o le inisalini e faʻaalia i tulaga o le faʻalavelave i le taimi o le tui. I lenei tulaga, o le faateleina o le toto o se mea e mafai ona matauina. O lenei mea e mafai ona fesoasoani i le atinaʻeina o se setete o le hypoglycemia, lea e mafua ai le faateʻia o le hypoglycemic.

O le itu taua lenei o le inisalini i le tino o le tagata, ae o loʻo i ai isi.

O le faʻateleina o lona maualuga e saofaga i le faʻalauteleina o le sosolo, vavalo, faʻateleina o le failautusi o le vavao ma le atinaʻeina o le manava. Faʻatasi ai ma le faʻalauiloaina o le teledose ma e aunoa ma le faʻaaoga taimi o vailaʻau poʻo mea taumafa maualuga i le gaʻo, o le leiloa o le mafaufau ma le faoa faamalosi e mafai ona tupu. O le faʻasolosolo mulimuli ane e faʻaosofia ai le vaʻaia o le hypoglycemic.

Faʻafefea ona puipuia lenei mea?

Ina ia faʻaumatia faailoga o le maualuga, e tatau ona e 'ai le 100 g o le falaoa paʻepaʻe, o sina sipuni tele o suka poʻo se ipu inu suamalie, e mafai ona e' ai i le apu.

Afai e aliali mai ni faʻalavelave faʻafuaseʻi, e tatau i le tagata gasegase ona tui i totonu o le kulūkose. Afai e tatau ai, o le pulea o le adrenaline e mafai foi ona faʻaaogaina.

O aʻafiaga o le inisalini e tatau ona iloa i maʻisuka uma.

O nisi lapataiga e manaʻomia pe a faʻaaogaina nei vailaau faʻamalosi o le maʻisuka, aemaise lava pe a oʻo ina latou le atoatoa le gasegase ma i le tulaga o faʻalavelave i le gaioiga o le cerebral. I le tulaga o le faʻaaogaina o ituaiga faaumiumi o inisalini, o le mataʻituina o le siama o le maʻi ma le toto ma le fuafuaina o le maualuga o le suka i totonu ia i latou e manaʻomia. O lenei suʻesuʻega o le a fesoasoani ia te oe e malamalama ai poo le a le taimi e sili ona lelei mo le faʻaaogaina o se vailaau e faʻaitiitia ai aʻafiaga o le insulin.

O le faʻaaogaina o vailaau e faʻasaina i le inisalini, e faʻaaoga ai tui faapitoa o inisalini poʻo tui o peni, e faʻalagolago i le ituaiga insulin o loʻo faʻaaogaina i le inisalini togafitiga.

E faʻapefea ona faʻaaoga le vailaau e aloese ai i aʻafiaga o le insulin i le maʻisuka?

Tuua Lau Faamatalaga