Fesoasoani muamua mo le faʻalavelave maualuga: se algorithm o gaioiga i le taimi o se osofaʻiga

Togafitiga o faigata faigata:

Corinfar (nifedipine) - 10-20 mg i lalo o le laulaufaiva

Captopril - 25-50 mg i lalo o le laulaufaiva

Clonidine (clonidine) - 0.075-0.15 mg i lalo o le laulaufaiva

Carvedilol - 25 mg i lalo o le laulaufaiva

Aʻo tuʻuina se faʻalavelave faʻalavelave, e le fautuaina le vave faʻaitiitia o le toto maualuga.

Togafitiga o faigata faigata:

Enalaprilat 1.25 mg IV (e sili ona lelei i le gau gau o le ventricular)

Faʻatonu o le Beta-adrenergic (Esmolol - 10 ml (100 mg) i totonu o se vein) faʻatasi ai ma le gasegase o le anousysm ma le maʻi faʻamaʻi pipisi.

Diuretics (lesix-furosemide 40-80 mg i totonu o se vein) i le gau gau ventricular agavale

Ganglion blockers (pentamine 5% poʻo le benzohexonium 2.5% - 0.5 -1 ml i le televave poʻo le iniseti)

Sodium nitroprusside 50 mg i le 200 ml o le 5% glucose solution i i le pupuni. - le fualaau oona e filifili ai mo le gasegase maualuga

Nitroglycerin sauniuniga (perlinganite 0.1% - 10 ml iv i le 200 ml o le saline solution (5% glucose) poo le isoket 0.1% - 10 ml iv faʻamalolo mo 200 ml o vai vai (5% glucose) - Faʻafeiloaʻi mo le ACS ma le le atoatoa o le ventricular agavale, 2-3 taimi e mafai ai ona faʻavaivaia le vavao o le waha ma le faʻataʻitaʻi poʻo le nitroglycerin mo le toomaga o le faʻalavelave.

Aʻo faʻamuta le faʻalavelave, aua le faʻaitiitia le toto maualuga e le sili atu ma le 30% o le tau muamua (sei vagana ai le faʻasologa o le anerysm).

O le a le faʻafitauli ogaoga

O le osofaʻiga lenei o le tupu malosi o le toto, ma o nisi taimi e leai se mafuaaga. O le faailo o le tonometa atonu e le o se faailoga taua, ae o le soliga o le vaega o le tino e manino lava - o le i ai o faʻamaʻi fatu, o le le mautonu o le tino, o le taoto ma le vomiting. E tatau ona valaʻau i se falemaʻi, ma i luga o le taunuu mai o fomaʻi e auina atu le tagata manua i le falemaʻi. O le sini autu o le toe faʻafoʻiina o le toto i le masani, e faʻaitiitia ai le toe foʻi.

Aisea e tupu ai se tulaga ogaoga?

A o leʻi suʻesuʻeina auiliili le algorithm o gaioiga i totonu o se ata o le falemaʻi, e tatau ona malamalama pe o le a le tulaga taua e fesoʻotaʻi ma, o a ni mea faʻalavelave faʻapitoa na muamua atu i lona faʻafuaseʻi faʻatalitali. O mafuaʻaga autu o le tigā o le mamafa atonu o se mea sili ona le mafaufauina, aʻo ufiufi ai fafo ma totonu o le olaga o le tagata. I le mataupu muamua, o loʻo tatou talanoa e uiga i:

  • tulaga faigata
  • gaoioiga faaletino
  • taofi le taofia o fualaau faasaina,
  • ogaoga masani
  • suiga o tulaga tau,
  • genis predisposition
  • meaʻai paleni (masima tele, kofe, gaʻo ma meaʻai vevela).

Afai tatou te talanoa e uiga i mea faʻapitoa, ona ono manaʻomia ai lea o le fesoasoani muamua i le taimi tatau ma se faʻafitauli ogaoga pe afai:

  • faʻasolosolo faʻamaʻi faʻamaʻi
  • faʻamaʻi faʻamaʻi o le tino cardiovascular,
  • o loʻo i ai faʻamaʻi pipisi - faʻamaoni o le lauroid,
  • ei ai le osteochondrosis o le vertebrae o le tino,
  • popolega atuatuvale e afaina ai.

Le mea e fai i le fale

Ina ia taofia le faʻalavelave, e tatau ona e galue loa, e le mafai ona e faia e aunoa ma le mauaina o ni vailaʻau maʻoti. Mo faʻataʻifaʻate, maso o le ulu, tachycardia ma angina, o le mea muamua e tatau ona e faia o le valaau lea o se avetaʻavale, aʻo tuʻuina atu i le tagata maʻi le faʻaogaina o le okesene i le tino. Aʻo le i tuʻuina atu i le pati ua aʻafia soʻo se vailaʻau, o loʻo iai se manaʻoga faanatinati e fua le mamafa o le toto e faʻaaoga ai le tonometa. O isi fautuaga faʻapitoa o loʻo tuʻuina atu i lalo:

  1. E manaʻomia le tuʻuina o le tagata maʻi i luga o se mea mafolafola, faʻasaʻo ese ia te ia o vailaʻau faʻafefiloi, ma faʻamaʻalo le potu.
  2. Aveese le moli ina ia le afaina ai ou mata: ave se fua faʻatatau o fua, faʻatusatusa i le masani.
  3. I le tulaga o le toto, taofiofia le toto, pe a oʻo i le fenumiai, tuʻuina atu se laulau a Klofelin.

Gaoioiga algorithm

Faataʻitaʻiga faʻaalia o fesoasoani muamua mo le faʻafitauli maualuga e tatau ona atoatoa ma talafeagai. A le o lea, o le taʻavale, o le tele o faʻasalaga o le cardiovascular system, o le cerebral edema e le faʻaaogaina. O le tuʻuina atu o faʻalavelave faʻafuaseʻi mo se faʻalavelave faʻafuaseʻi e manaʻomia le usitaia o mea nei e fai i le muaʻi faʻamalositino i le fale:

  • E faigofie le tuʻuina o se tagata i lalo, faʻamafanafanaina o ia, aua le popole.
  • E tatau ona faʻamalosi le manava ma le manava o le maʻi ma susu atoa.
  • E fautuaina le tuʻuina o se faʻamaʻi malulu i luga o le ulu o le tagata manua.
  • Tuuina atu se vaiinu o Captopril, Corinfar, Kapoten, Nifedipine, Cordaflex, se laulau o lau filifiliga,
  • Tuuina atu e ave le 20 - 30 matala o le tinio o Corvalol, tinawort poo valerian i totonu,
  • Mo le tiga o le loto, e fautuaina le muai togafitiga o pepa o le nitroglycerin (e le silia le 3 i le aso),

Tausiga tausi maʻi

O le tagata gasegase i faʻamaʻi le talafeagai e manaʻomia vave le falemai. I le falemaʻi, o le a tuʻuina atu se fesoasoani muamua mo se maʻi maualuga i le falemaʻi, poʻo se isi tagata faigaluega, lea o le a fesoasoani e faʻamautu le soifua manuia lautele i se taimi puupuu. O le faʻalavelave faʻafuaseʻi muamua-faʻataʻitaʻiga o faʻataʻitaʻiga a tagata tomai faapitoa o loʻo tuʻuina atu i lalo:

  1. Ina ia taofi le osofaiga, o le tausisoifua na ia faʻaaogaina Dibazole ma togafiti faʻamalosi i luga o le fautuaga a le fomaʻi.
  2. Ina ia vave aveese le osofaiga a le tachycardia, e sili atu le faʻaaogaina o beta-blockers e pei o Initiara, Obzidan, Rauseil ma le le fiafia poʻo le intramuscularly.
  3. Pe a toe maua se ituaiga o le II, o le a faia e le tausisoifua ia fautuaga ia Hemiton, Clonidine, Catapresan.

E ala i le valaau atu i se falemaʻi, o le tagata maʻi e iloa lelei auala e faʻaititia ai e le fomaʻi le mamafa ina ia faʻamautinoa le tulaga lautele o le maʻi. Faʻaaogaina e aunoa ma le faʻasalaga faafomaʻi muamua e matua faʻasaina, matautia i le ola ma le soifua maloloina. O vaega nei o vailaʻau faʻapitoa ma o latou sui:

  • Beta blockers: Rosedil, Propranolol, Obzidan,
  • vailaʻau faʻasaʻi: Apo-Clonidine, Barklid, Chlofazolin,
  • Filifili filifili o le calcium channel: Nifedipine poʻo le Corinfar,
  • antipsychotics: droperidol,
  • nitrates: Nitrosorbide, Sustak, Nitrong,
  • mamanu: Furosemide, Lasix,
  • analgesics ma fualaau faasaina (i ata faigata o falemaʻi).

Suesueina o le algorithm o le fesoasoani muamua mo le faʻalavelave maualuga, e tatau ona e gauai faapitoa atu i na vailaʻau:

  1. Normodipine. O le mea lea e faʻaaoga ai le angina pectoris, o le mea lea e masani ona faʻaaoga i le isi osofaʻiga o le calcium, e aveese ai le manava. Ole vailaʻau o loʻo maua i totonu o fualaau, o le fua fautuaina ole 1 pilule tolu taimi i le aso seiloga ua mou atu faailoga.
  2. Enap. O se atiata ACE, lea o loʻo maua i le tulaga o lozenges. E le o faʻamatalaina o se fesoasoani muamua mo ni faʻafitauli, ae ui i lea, o le piliki o loʻo mafai pea ona taofia le faʻalavelave e oʻo lava i luma o le falemaʻi vave.

O le a le mea e fai pe a maeʻa le osofaʻiga

E manaʻomia le galue e tusa ai ma tulaga faʻasalalau, a leai se osofaʻiga o le hyperceptive encephalopathy (coma) e le faʻateʻaina. A maeʻa ona tuʻuina atu le fesoasoani muamua i le tagata maʻi, e manaʻomia ile falemaʻi, i le lumanaʻi, e tatau ona faʻataunuʻuina togafitiga faʻapitoa i le maualuga o le faʻalavelave maualuga e tusa ai ma faʻamatalaga. Faatasi ai ma faʻafitauli, e iloa e fomaʻi le osofaʻiga o le fatu ma le stroke, le angina pectoris alualu i luma.

Faʻafefea ona taofia le toe tupu

Ina ia aloese mai le maualuga o le maualuga i le lumanai, e tatau ona e mafaufau e uiga i le puipuia muamua. O faʻamatalaga taua i aso taitasi:

  • pulea le toto
  • lafoaʻi uma amio leaga, 'ai saʻo,
  • taimi faʻamaʻi togafitiga faʻamaʻi o le tino cardiovascular,
  • faamalosia toto toto
  • faʻaitiitia le atuatuvale, faʻaleagaina.

Maualuga mamafa avega

O sea malosi malosi o le mamafa e mafai ona faaleagaina ai le gaioiga o gaioiga i totonu, ma o nisi foi taimi e tau ai se olaga. E le o se mea faʻafuasei le tusia e le Matagaluega o le Soifua Malōlōina le algorithm o gaioiga mo faʻalavelave maualuga mo le au taʻavale ma fomai i falemaʻi. Ua iloa e cardiologists le mea e fai muamua, ae o le cardiologic dispensary e le o taimi lata mai.

E sili atu le taua o le tagata maʻi gasegase ma ona aiga latou te iloa le mea e tatau ona faia ina ia maua ai le fesoasoani muamua i le tulaga o se faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi, o a vailaʻau o loʻo i ai. Naʻo le sauniuni ma le faʻaeteete o le a fesoasoani i se tulaga ogaoga.

Tulaga lamatia

O le mea e leaga ai, o le tele o gasegase tuga o loʻo faʻaalia i se uiga mataga i o latou gasegase, aua o le toatele e le lagona le faʻafitauli, aua nei faʻaaoga fualaau e faʻaitiitia ai le toto ma talitonu e leai se mea matautia e tupu. Ma i le taimi lava e tasi, o le tele o mea e faʻaosofia ai e mafai ona faʻaosoina ai se faʻafefe mo se tagata maloloina lelei. Iinei o le a se mea e mafai ona faʻaalia ai se mea matautia

  • tulaga atuatuvale ma le soona galue,
  • le faaaogaina sese o fualaau faasaina poo le faalēaogaina faalēaogā,
  • tele lagona faʻaletino
  • le eseesega i vaega o fesuiaiga pe a malaga,
  • maualuga taumafaina o masima, kofe, ava malosi,
  • tuinanau mo meaʻai vevela, gaʻo ma falai.

O le tulaga e faigata i le mea moni e le o tagata uma e iloa o latou faafitauli i le mamafa. I iinei nisi o faamai e mafai ona mafua mai:

  • pheochromocytoma,
  • nephropathy
  • prostate adenoma,
  • atherosclerosis.

O faʻamaʻi pipisi e le puipuia foi mai se osofaiga ogaoga. Muamua, e masani ona amata le maualuga o le toto maualuga i le vystonia vegetoval, lea e iloa muamua i le maualalo o le toto.

Lona lua, o faʻamoemoega mo le setete o faʻafitauli o loʻo maualalo tele faʻamaumauga numera lea e faigofie ona talia e ala i le ave faʻateleina o le maualuga o le maualuga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le tagata e iai le mamafa o le mamafa o le 100/70 e mafai ona gasegase pe a oʻo i luga o le ata 130/90, aʻo gasegase maualuga o le gasegase o le 150/100 o le a le talanoa e uiga i se tulaga faʻalavelave. HA o le a tupu pe a ma le 180/120 ma le maualuga.

Ae ui i lea, o a faailoga o le mamafa e masani ona sili atu ona mataʻutia e tusa ai ma le cardiologists?

Tolu tulaga o mea lamatia

O le mea moni, o le tuulafoaia o le maualuga o le toto maualuga e matautia pe afai e le amanaiaina, ae e taua le fuafua mo oe lava pe oi ai ni tulaga manaomia mo lenei mea. Faʻatasi ma se faʻamautinoaga mautinoa - ia vave togafitiga togafitiga. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e fuaina le mamafa i aso uma: ao lei faia le taeao ma le itula e tasi pe a uma le 'aiga o le afiafi, i le taimi lava e tasi, ma pe a latalata mai le tonometa, ona oʻo lea i le taimi o le atuatuvale, ma tausia se tusi talaaga. A maeʻa pe a ma le vaiaso, o le a manino pe o le a le faʻatusaina o lou tulaga ma o le a le tulaga o mea lamatia e mafai ona mafua mai i:

  1. Malamalama - o le faateleina o le mamafa o le tulaga, e le sili atu i le 140 / 90-150 / 100, mulimuli ane faʻasaʻoina. O le fatu ma toto toto e maloloina.
  2. Laititi - o le mamafa e matua maualuga lava: 150 / 100-170 / 110, o galuega a le fatu ma toto toto e faigata tele. E i ai se vaega o le solia o le retina ma spasms o mata mata, puupuu le manava.
  3. O le mea autu o fuainumera o le taʻavale mo le 180/110, faʻafitauli matuia i galuega a le loto, gaʻo, faiʻai. E manaʻomia togafitiga faʻafuaseʻi.

I so o se tasi o nei laasaga, o mea taua o loo lisiina i luga e mafai ona mafua ai se oso i le toto e aafia ai totoga taua. O le mea lea e tatau ai ona e iloa au taumafaiga mamafa ma pulea oe.

Symptomatic symptoms

Mo se tagata ua maua i le maualuga, o le mea autu o le faaaogaina lea o fualaau faasaina e maua ai le toto maualuga, o lenei mea e faaitiitia ai le gasegase o toto toto ma le mamafa o le toto. Ae afai o nisi mafuaʻaga e tupu pea se faʻafitauli maualuga, o le fesoasoani muamua o le fuafuaina lea o lona mafuaʻaga, ina ia mafai ai ona fesoasoani saʻo ma fesoasoani vave. O faatonuga a le Matagaluega o le Soifua Maloloina e tutusa lava, ae faʻatasi ai ma se faʻamatalaga i luga ole vailaʻau na ave. Faʻalagolago i mea faʻalavelave faʻafefe HA e mafai ona vaevaeina i ni ituaiga se tolu:

  1. Faʻafitauli i le faʻalagona lagona.
  2. Le paleni i le paleni masima.
  3. Faʻafitauli matuia faʻapitoa.

Vaʻaia i le tapulaa

Soo se tagata e mafai ona i ai se faʻafitauli i se faʻalavelave popole poʻo le i ai pea i taimi uma. I o matou taimi faigata, e seasea lava ona i ai se tasi e le masani ai i le galuega, suʻesuʻe, pe a asiasi atu i se fomaʻi. E tupu mai le mamafa pe a fuaina e se fomaʻi, ona o le fefefe le fefe i togafitiga faafomaʻi, o le soʻo ua taʻua o le "paʻu paepae paʻepaʻe." Pe a oʻo i le atuatuvalega ma le atuatuvale o le tasi i le tasi, e aunoa ma le malolo ma le moe, e le mafai e le tino ona tu. Le mafuaʻaga le faʻamalūina o le toto ma le adrenaline ma, o se taunuuga, o faailoga o HA:

  • matagogo
  • se tafe toto i mata, ua, taliga,
  • gatete lima ma vae
  • paʻu
  • ulu o le ulu ma le vevela, leo i le ulu,
  • lanu uliuli i le vaai
  • lagona o le maasiasi i le tino.

I le faaopoopo atu i lagona le lelei, e seasea lava ona tupu se mea faigata, o lea e le tatau ona e valaau i se falemaʻi ma ia e fefe mo le ola, o lenei tulaga e le sili atu ma le lima itula e maua ai le fesoasoani o taimi.

Suavai ma masima

O le tele o taimi, o le faʻamaʻi e afaina ai tagata ma fafine gasegase ao maitaga. O le le atoatoa i le masima vai masima e mafua ai le solia o le taamilosaga o le maualuga o le toto, lea i tagata lautele ua matua tele lava, faapea foi ma afaina toto, lea e faaosofia ai ia tulaga:

  • Fufulu o mata ma vae.
  • Faʻailoga ma le le fiafia.
  • Vaivai, tafe mai o le toto mai mata.
  • Faʻamama, afu.
  • Le gatete le fefe.
  • Le lava le urination.

Ae peitai, afai na tupu lenei mea i se fafine maʻitaga, ona tatau ai lea ona mataituina i se fomaʻi aʻo lei fanau, talu ai o le soifuaga o le tina ma le pepe i le faaiuga o le tolu tausaga atonu o loʻo lamatia. O le tulaga o le mamafa e tatau ona faʻamaonia.

Fiafiaga ma gaogao

E leai se tasi e fiafia i falemaʻi ma togafitiga faafomaʻi, ae afai i uluaʻi tulaga e lua e mafai ona e fesoasoani i le fale ona toe liliu atu lea i se fomaʻi, ona oʻo lea i le faʻamafanafanaga ua i ai se tulaga ogaoga o le HC, pe a maʻi se tagata o le a faʻaaogaina uma se valaau faanatinati fesoasoani faʻafuaseʻi fesoasoani muamua, e pei o mea nei e mafai ona tupu:

  • E manava le tino atoa.
  • Le fefe ma le gaogao o vae.
  • O le leiloa o le mafaufau.

Afai e tulai mai se faʻafitauli maualuga, o le tausiga faʻafuaseʻi, o le algorithm lea o loʻo faʻaalia i lalo, e tatau ona vave mauaina, a leai o le a le mafai ona alofia se taunuʻuga leaga. O le tolopo e tupu mai i taunuuga ogaoga:

  • Cerebraral edema.
  • Lueina o toto toto.
  • Lafoaia o le Cerebral.
  • Paʻu.
  • Faʻaaogaina o le tino.

Tulaga o le faaolataga

Faatasi ai ma se foliga malu, o nisi taimi e lava lea e ave ai se piliki e faaitiitia ai le mamafa. O le muamua fesoasoani muamua mo le faʻalavelave maualuga e masani lava o beta-blockers - metoprolol, atenolol, ma inhibitors calcium - nifedipine, cordaflex. Ona tatau lea ona e taoto i lalo ma faatalitali mo le gaioiga o vailaau. Ae peitaʻi, afai e le faʻavaivai le mamafa ma e mamafa le tulaga, e le mafai ona e faatuai, e tatau ona e valaau i se avetaʻavale.

Talosagaina togafitiga faafomaʻi

Tuu se tagata i luga o le moega, sii i luga lona ulu ma tuu ni aluga i lalo o lona tua e taofia ai le tafe toto i lona ulu. E tatau ona e nofo filemu, aveese le fefe, faʻaalia le toʻa i se toe manuia manuia. A maeʻa lena:

  1. Tatala le faamalama, e tusa lava pe malulu i fafo, e saoloto mai ofu tele ma ia mautinoa o le manava e laugatasia ma masani. Leai se mea e manava malosi ai.
  2. Ina ia fesoasoani e ave se vailaʻau e masani ai le tagata gasegase mo le mamafa, ma afai e le o maua, ia aumai se nitroglycerin poo le valoserdine papa ma fai atu i se isi e tamoe i le fale talavai mo fualaau faasaina. E fautuaina e aua nei tuua toatasi le tagata manua.
  3. Brew Valerian aʻa, tinawort, fatu pill po o oregano, toso Corvalol i se vaega itiiti o vai.
  4. Fua le mamafa i 15 minute uma ma faitauga faʻamaumauga.
  5. Afai o se tasi o le fale naʻo ia lava, a maeʻa ona valaʻau i se falemaʻi, e tatau ona tatala le faitotoʻa ma a maeʻa ona faia se togafitiga tutoʻatasi. I lenei tulaga, o le a mafai e fomai ona ulu atu i le fale pe afai ua maʻi tigaina o ia.
  6. Fesili atu i se tagata ese e uiga i faamaʻi autu, o a fualaau na te ave, pe na tupu ia te ia muamua e taʻu atu i fomaʻi mai le falemaʻi.

Fomai i luga o le faitotoa

Aʻo lei asiasi mai le fomaʻi, i se taimi vave lava e mafai ona aumai ai tagata tomai faapitoa e tafafao faamasani - talanoa e uiga i le falemai, mea na mafua ai ona faʻaalia, o le a le umi o le osofaiga ma le oa vailaʻau ua ave. Lisi:

  1. O le a sili ona aoga le tuʻuina atu o faamaumauga o suiga i faʻamaʻi mamafa i le taimi o le osofaʻiga, aemaise lava pe'ā maeʻa ona tagofia fualaau, faʻapea foʻi ma o latou igoa. A oʻo mai le fesoasoani muamua mo se faʻalavelave maualuga, o le algorithm toe faʻaleleia o nisi taimi e le tuʻuina ai le taimi mo faʻamatalaga auiliili. Ae mo le fomaʻi i le matagaluega, o nei faamaumauga o le a le mafai ona suia.
  2. Afai o le faalavelave na tupu i le tamaitai i le tulaga, e tatau ona talanoa e uiga i le tausaga o le tauvaga, talu ai o le filifiliga o vailaau ma le faiga o togafitiga filifilia ua faalagolago i lenei mea. Tele fualaau faasaina e matautia i le fomaʻi. E mafai e fomaʻi ona faʻalavelave le magnesia, ma i totonu o se pine e tuʻu ai le kuata o metoprolol. E talia lenei mea i le amataga o le maʻitaga.
  3. E fautuaina e tusi i le falemai i le falemaʻi o le a ave le tagata manua ma, afai e leai se auala e alu ai ma ia, ave faʻamatalaga o le pulufana poo le telefoni o le falemai. O lenei mea o le a faafaigofieina ai le sailiga mo se tagata mo tagata o aiga, ma fesoasoani foi ina ia paʻi atu.

Gaoioiga faasaina

E le mafai ona e faʻaaogaina vailaau e le masani ai poʻo fualaau masani, ae i le tele o lapisi ina ia vave faʻaitiitia ai le mamafa. E tele togafitiga e fesoasoani malie ma e mafai ona e tosoina le tagata maʻi i totonu o se misa mama, e sili atu i le fualaau. Faʻasaina foi:

  • Inu le ava malosi, ma sili atu ona faʻafefiloi ma fua.
  • Le fefe ma teena le falemaʻi ile fautuaga a se falemaʻi.
  • Faʻamata pe faʻapefea ma pe aisea na tupu ai le Tulafono Faʻava-o-malo, pe a fai o lenei mea e le o ni tulaga sili ona lelei. O le mea moni, e taua mo fomaʻi ona iloa faʻamatalaga e fesoasoani i le sao e mafai ai.

Afai e te saunia muamua ma mataʻituina uma vaega o loʻo taʻua i luga, ona e le gata ina mafai ona laveaʻi lou ola, ae faʻateleina foi lou toe faʻaleleia mulimuli ane.

I le uma, o le toe malosi mai se osofaiga e faigata foi, aemaise lava pe a iai ni faʻamaʻi faʻamaʻi: maʻi suka, atherosclerosis, faʻafitauli o le fatu, cholesterol maualuga ma suka, faʻapea foʻi ma masani leaga e pei o le ulaula ma le naunau i le ava malosi. O le mea lea, mo le faʻamālōlōga mulimuli e tatau ona avea oe ma tagata fou.

Faailoga o se faʻalavelave maualuga

O le fesoasoani muamua mo le faʻalavelave maualuga o se faʻavae o fuataga e faʻatatau i le faʻamautuina o le tulaga o le maʻi aʻo leʻi oʻo mai se 'au fomaʻi. O le faʻalavelave faʻafuaseʻi algorithm mo le faʻalavelave maualuga e faigofie ma mafai ona malamalama i ai, ae ui i lea, ao le i faia ni gaioiga tonu, e tatau ona e iloa le faʻafitauli mai isi tulaga faʻaleaga.

  • o le le mautonu o le tino,
  • osofaiga faʻafuaseʻi
  • Tachycardia
  • tiga i totonu o le loto
  • togi tiga i totonu o malumalu
  • foliga felanulanuaʻi,
  • ugisa ma le televave o le pala,
  • tamatamai lima.

O le faʻailoga autu o se faʻalavelave faʻafuaseʻi, o le vave faʻaosoina o le mamafa. Ae ui i lea, o lenei faailoga e le mafai ona fuafuaina i taimi uma, ona o le leai o se tonometa i le lima.

O se uiga taua o le faʻalavelave o le tiga i le itu o le fatu. I le taimi lava e tasi, e foliga mai o ni tagata maʻi o le a le toe taofi, lea e oʻo atu ai i le faateleina o le atuatuvale. O osofaiga masani e masani lava ona o faatasi ma se faʻalavelave, e mafua mai i le faateleina o le gaosiga o le adrenaline e tali atu ai i le solia o le tino vascular.

O se uiga iloga o se tiga matuia i totonu o le loto

Mafuaʻaga mo le faʻalavelave

O se faʻalavelave e masani ona amata i lalo o le malosi o nisi mea e mafua ai. O le mea autu o le iai lea o le faʻamaʻi pipisi (maualuga maualuga).

O le faatelevaveina o le toto maualuga e mafua mai i le talaaga o le:

  • popolega ma mafatiaga faaletino
  • inu ava malosi
  • le faʻafitauli i totonu o le tui vaʻa,
  • suiga i le tulafono faatonutonu o vailaʻau faʻasaina,
  • aveina tele o caffeinated poʻo vailaʻau faʻamaʻi.

O nei mea uma e mafua ai le faateleina o le mamafa. O le tele o taimi, e tupu se faʻafitauli i le lotolotoi o mafatiaga. O lenei tulaga e foliga malie. E mafai e se tagata mo se taimi umi ona i ai i se tulaga o le maualuga o le mafaufau o le mafaufau, ae le o le gauai atu i malaise, ae i nisi taimi e le mafai e le tino popole ona tetee atu i aafiaga o le atuatuvale ma o le a amataina se faafitauli maualuga.

O tagata e maualuga le maualuga o le totoga e faʻaaogaina le fautuaga a se fomaʻi. O lenei mea e faʻaalia i se suiga e aunoa ma se faʻatagaina i le faʻataʻitaʻiina o le faʻaaogaina o papamaʻa, faʻamalosi ava malosi, ulaula ma le inu kofe. O nei mea uma e mafua ai se faʻalavelave, e ui lava i le tulaga o le inupia o le ava malosi, e masani lava ona atiina ae se faʻalavelave faʻafitauli, e manaʻomia ai le togafitiga faafomaʻi, ae le o togafitiga i le fale.

O le teena le faatagaina o fualaau faasaina e mafai ona faaosofia ai se faʻalavelave

E masani lava, o se faʻalavelave e tupu i se talaaga o osteochondrosis. E mafua ona o le faʻafuaseʻi ona solia le toto i le faiʻai ona o le faʻamalosia o le faʻi e le vertebrae. I lenei tulaga, o le faʻalavelave faʻafuaseʻi e tupu faʻafuasei ma e faʻaalia i ni faʻaʻailoga ogaoga.

Faʻamatalaga e mafua mai i le mea moni o le a masani ona feagai lenei tagata ma lenei tulaga pe a fai e le faia e ia ni auala talafeagai o le a le afaina i le endocrin ma le maʻisuka. E le o se mea e le masani ai, le atinaʻe o le glucose le lelei o siaki, o le atinaʻeina o se faʻafitauli maualuga, aemaise lava i le mauaina o le faʻamaʻi i tagata gasegase e sili atu ma le 50 tausaga.

O le ono tulai mai o faalavelave e faateleina i le i ai o faamaʻi tuga o le popole ma le cardiovascular systems.

Tulafono Fesoasoani Muamua

O le fesoasoani muamua mo le faʻafitauli ogaoga e mafai ona tuʻuina atu i tagata gasegase ia latou lava. Ae ui i lea, e tatau i tagata uma ona iloa pe faʻapefea ona faʻaalia e le faʻafitauli ogaoga ia lava, o tulafono o le faʻalavelave faʻafuaseʻi ma le algorithm o gaioiga ina ia mafai ai ona fesoasoani i se tagata na muamua feagai ma lenei tulaga.

Faʻatasi ai ma se faʻalavelave maualuga, o le algorithm o gaioiga o loʻo mulimuli mai.

  1. O le fesoasoani muamua e amata i le mea moni o le tagata maʻi e faʻamafanafanaina ma faamafanafanaina. E taua tele le taofia o le atinaʻeina o se osofaiga faʻafuaseʻi, aua o le a mafua ai ona sili atu le mamafa o le mamafa ona o le gaosiga o le adrenaline.
  2. Talu ai ona o le faʻalavelave e aʻafia ma le vaivai o le tino ma le manava o le mānava, e tatau ona faʻamautinoaina le tele o le ea fou i le potu e nofo ai le tagata maʻi. O le tagata gasegase e faʻaalia foi le manavaina o le tino - o le a fesoasoani e foia ai le atuatuvale ma faʻamalosi le manava.
  3. O le tagata maʻi e tatau ona tuʻu i le moega ma ni aluga i lalo o lona tua. E fautuaina e ufiufi le tagata maʻi i se palanikeke ma tuʻuina atu ia te ia le filemu ma le filemu.
  4. O aʻafiaga elemene e mafai ai e oe ona faʻasalalau lou lelei. O faʻalavelave faʻafuaseʻi mo faalavelave faʻalavelave faʻalavelave faigata e aofia ai le faʻaaogaina o leisa i malumalu ma le vevela vevela i vae. O le taimi o le vevela o le vevela e le silia le 20 minute.
  5. I se faʻalavelave, e tatau ona e ave se fualaau faasaina na faatonuina e lau fomaʻi e faʻaitiitia ai le toto. E le manaʻomia le faʻateleina o le tino.
  6. O se faʻalavelave ua manatu e faigata, lea e lagona ai e se tagata le tiga i le itu o le loto. O le fesoasoani muamua muamua mo se faʻalavelave faʻalavelave o le tagofia o vailaʻau e faʻavasega ai le fatu o le fatu. Mo lenei mafuaʻaga, ua faʻaalia le nitroglycerin. Tulaga faʻasologa - tasi paluga i lalo ifo o le laulaufaiva seia maeʻa ona toe faʻaleleia, faʻatasi ai ma le faʻagasologa o pulega pe a uma le 15 minute Le silia ma le tolu vailaʻau faʻatagaina. Afai e faigata le faʻalavelave i le tachycardia ma le tigaina o le tiga i totonu o le pusa, e tatau ona valaau vave se 'au fomaʻi, aua o loʻo i ai se tulaga lamatia tele o le atinaʻeina o le faʻaogaina o le myocardial.
  7. Muamua fesoasoani mo faalavelave matuia e aofia ai le fuaina masani o le toto maualuga e faʻaaoga ai le siakiina o le toto i le fale.

I nisi tulaga, i le fale, e mafai ona e ave fualaau faasaina, mo se faataitaiga, captopril. E vaevaeina le laʻau vailaʻau i ni vaega se lua, ae na o le afa e tatau ona onā, tuʻu i lalo o le laulaufaiva. E manaʻomia foʻi lou faʻatalanoa i se fomaʻi e uiga i le ave o anaprilin - o lenei vailaʻau e faʻamaonia ai le fua o le fatu.

Nai lo le faʻaitiitia o le osofaʻi vave o le mamafa - e sili atu le talanoa ma le fomai muamua

Togafitiga Fale

I le fale, e mafai ona e togafitia se faʻalavelave, ae seʻi pe afai e le faigata le faʻafitauli i le faaleagaina o le tino o le tino. A maeʻa le malosi o faʻamaʻi, e manaʻomia e le tagata maʻi ona faʻamautuina le toto. Mo lenei faʻamoemoe e faʻaaoga:

  • togafitiga
  • vailaau faʻasaina
  • antispasmodics.

O le diuretics e faʻasaʻo le masini vascular ma aveese le tele o le vai. O fualaau sili ona faigofie ma taugofie o Furosemide. O le Antispasmodics o loʻo faʻaalia i le mamafa o le mamafa, e pei ona i ai i le maualuga o le tau e le aoga. Mo le taimi muamua e feagai ai ma le maualuga o le toto, e mafai e le tagata gasegase ona ave le afa o papalama o Captopril. I le leai o se aafiaga, toe mafai ona toe pulea le fualaau faasaina e le mafai muamua nai lo le 45 minute mulimuli ane.

A maeʻa le osofaʻiga, e fautuaina e ave le vitamini B6 ma le rosehip infusion. O nei vailaʻau e lagolagoina ai le polokalame cardiovascular ma faʻamaonia le manuia o le maʻi.

O fea e tatau ai ile falemaʻi?

I le iloa o le algorithm o taga, e mafai e tagata taitoatasi ona fesoasoani ia i latou lava. I faʻamaʻi pipisi o maʻi ma le poto masani, o le faʻalavelave maualuga e taofia lelei i le fale, talu ai e iloa e le tagata maʻi le mea e fai.

O falemaʻi ma togafitiga faʻapitoa mo togafitiga faʻasalaga e manaʻomia i mataupu nei:

  • le atoatoa o mea e tutupu i le fale,
  • faʻafitauli, e pei o le tiga o le fatu,
  • ogaoga o le malosi o le tino,
  • o le vave gasegase vave o le maʻi.

Soo se tasi na feagai ma lenei tulaga mo le taimi muamua e tatau ona valaau mo fesoasoani faʻafuaseʻi ma alu i le falemaʻi. Ole togafitiga ile initaneti e tatau ona iloa ai faʻamaʻi mafai na mafua ai le atinaʻeina o se faʻalavelave.

O se faʻalavelave faʻalavelave e mafai ona oʻo atu i le atinaʻeina o taunuʻuga mataʻutia, e oʻo atu i le faʻaleagaina o le myocardial, o lea e manaomia ai tagata maʻi e falemai e aunoa ma le toilalo.

Falemaʻi mo le faʻalavelave maualuga

Aiseā ua lamatia ai se faalavelave?

O faʻalavelave faʻalavelave faʻalavelave e lamatia mo totoga o le tino. O le vave oso i luga o le mamafa e mafua ai:

  • gasegase o le cerebral,
  • faʻaleagaina o le myocardial
  • glaucoma atinae
  • Vaʻavaʻai mamao
  • gaʻo fatugao.

I nisi tulaga, o se faʻafitauli faʻafuaseʻi o le gasegase faʻafuaseʻi e afua ai le oti, talu ai e leai se tasi na mafai ona fesoasoani muamua i le tagata maʻi, ma o le tagata maʻi lava ia e le malamalama i le mea o loʻo tupu ia te ia.

O tagata e maua i le maualuga o le maʻi ua fautuaina e tausia pea vailaʻau mo le malosi o loʻo fautuaina mai e le fomaʻi. I le avea ai o se faʻalavelave faʻafuaseʻi, e mafai ona e faʻaaoga le captopril poʻo le clonidine.

O faʻafitauli faigata

Ole faʻafitauli maualuga o le gasegase e mafua ai le faʻalavelaveina o le cardiovascular system. O lenei mea e faʻaalia e le arrhythmia, o se faʻalavelave maualuga o le paʻu ma le faʻaleagaina o le myocardial. E masani ona faʻalavelave faʻafuaseʻi faʻalavelave faʻafuaseʻi o se mea e manaʻomia muamua mo le atinaʻeina o se fatu fatu.

O se osofaʻiga le saʻo pe leai foi se puʻea e mafai ona taʻitaʻi atu ai i le pulusary edema ona o le le atoatoa o le manava, poʻo le edema cerebral ona o le solia o lona toto. O nei tulaga e manaʻomia ai le vave faʻataʻi ile falemai, o le pili e alu i minute.

O faʻafitauli sili ona taatele pe a mavae se faʻalavelave, o patini fatugao. O fatugaʻo e avea ma faʻamuamua o le maualuga o le toto maualuga, o lea e tatau ai i tagata maʻi ona tausisia ma le faʻaeteete fautuaga a le fomaʻi ma faia mea uma e mafai ai ona puipuia le faaleagaina o le tino o le tino.

I le 35% o mataupu, o faʻamaʻi pipisi o le cerebrovascular ma le ceremaral edema e mafua ai le oti.

Faailoga o le amataina o le maualuga o le faʻalavelave maualuga ma ona faʻalavelave

O faʻamaoniga autu e ō mai ma le GC o:

  • O le tiga o le ulu, e masani lava i totonu o le itulagi,
  • Lagonaina o le paʻu i totonu o malumalu
  • Tesema ma le tinisitus,
  • O le le lava o le manava, e lagona e le tagata maʻi le le lava o le ea, e peiseai o loo poloka se mea i ona ala vaalele,
  • O osofaiga o le gase ma vomiting i le lotolotoi o ulu matua tiga e le aumaia le toomaga,
  • Lulu ma le fula o le paʻu o foliga ma le ua,
  • Soa lemu, uila,
  • O nisi taimi e iai tiga i tua o le sternum o se natura faʻamalosi,
  • O le gatete o le mafanafana, o le le mautonu o le faamaopoopoga ma mafaufauga o le neurology, o le tagata maʻi e le maluelue i ona vae, o lona gaits ua le mautonu ma le mautinoa,
  • O le gutu gutu, le fia inu, e masani ona manaʻo le tagata maʻi e inu,
  • Faʻaleagaina o le fatu fatu, o ona taimi - tachycardia ma le tiga i totonu o le loto,
  • Faʻalavelave faʻaalia i foliga o laʻau lele, veli i luma o mata, faʻaitiitia le tino vaaia,
  • O faaletonu o le lagona i le tulaga o le faateleina o le le mautonu, popole, lagona o le fefe, atuatuvale, le fiafia, moe.

O faʻafitauli o HA e faʻalagolago i le ituaiga o faʻafitauli:

O faʻalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi e le afaina tele e ala i lona faʻaaliga, e ui o ona uiga e faigata ona faʻafeiloaʻi mo soʻo se tagata maʻi, ae o ona faʻafitauli e mafai ona oʻo atu ai i le oti. O le togafitiga le saʻo poʻo le le saʻo o togafitiga faafomaʻi e mafai ona taugata ai se tagata maʻi. O faʻalavelave sili ona lamatia o se faʻafitauli ogaoga e aofia ai:

  • Faʻailoga o le paʻu,
  • Angina pectoris,
  • Faʻaleagaina o le myocardial
  • Coma
  • Faʻaitiitia
  • O le edema pulmonary
  • Manua ogaoga o fatu
  • Encephalopathy
  • Arrhythmia.

Tausiga mo faʻalavelave faʻafuaseʻi mo le faʻalavelave maualuga

O le uluai fesoasoani faafomai muamua mo le faʻafitauli ogaoga e tatau ona faʻamoemoe i le faʻamautuina o le maʻi o le maʻi, i le faʻaitiitia lemu o le toto, e tusa ma le 20-30 mm RT. Art. i le itula. O le faʻaitiitia o le malosi o le malosi e mafua mai i faʻalavelave lamatia o le ola. Fesoasoani muamua mo fesoasoani faʻafuaseʻi e mafai ona tuʻuina atu uma e le tagata maʻi o ia lava ma ona tagata faʻatasi ma ia. O le faʻalavelave faʻafuaseʻi ile algorithm mo le faʻalavelave faʻafuaseʻi e tatau ona aofia ai faʻataʻitaʻiga nei:

  • Faʻatuina o tulaga toʻafilemu ina ia le faʻaosofia ai le faateleina o le toto. Mo le mafuaʻaga lenei, e tatau ona faʻapipiʻi le tagata maʻi i se tulaga toʻafilemu ma faʻamautinoa le leai o se pisa, ma faʻaaoga ai le 20 pata o corvalol, valocardin, faʻapea foʻi ma le tinigort o le motherwort poʻo le valerian,
  • Toe faʻafoʻiina o le malosi o le manava ma le talosaga a le tagata gasegase e faia se faasologa o le manava loloto ma le faʻalavelave, faʻasaʻolotoina o ia lava mai lavalava fufusi ma vaʻavaʻai le potu,
  • E tatau ona faʻamafanafana le tagata maʻi, faʻaaogā faʻamafalati vavalalata i luga o le mea o le povi ma faʻamafanafana mafanafana e faʻamafanafana ai vae ma vae. E fautuaina e faʻaaoga se faʻamaʻi malulu i luga o le ulu. O nei mea tutupu e faia mo le 15-20 minute,
  • O le faʻaaogaina o vaega o fualaau oona e pei o le vasodilators e tosoina ai le toto, ua faailoa mai mo le tiga i totonu o le loto (nitroglycerin 1 papa i lalo o le laulaufaiva, i le leai o se faʻatagaga e faatagaina ai e ave 2 isi laumei i le va o le 5 minute, captopril ½ tablets, sodium nitroprusside), beta-blockers ( propranolol), anti-adrenergic drugs (phentolamine), o togafitiga e faʻaalia mo le afaina o le ulu o le ulu e aveese ai le tele o le vai mai le tino (furosemide, arifon), antipsychotics e taulai i le faamautuina o le lagona lagona faale o le onosai (droperidol) ma ganglionic (pentamin). Faatasi ai ma le maualuga o le mamafa mo le afa itula, e ui lava i le faʻaaogaina o vailaʻau, o le faʻaaogaina o le lava fualaau e tasi e faʻaalia, faapea foi ma se valaau faʻafuaseʻi.
  • Faatasi ai ma isi mea, e tatau ona tumau le faʻasalaina o le toto maualuga i lalo o le puleaina ma fuafua i se taimi o le itiiti ifo ma le tasi i 10-15 minute uma, faʻapea foi le pulea o le taimi ole faʻailoga o le manava ma le fatu. E taua lenei mea e iloilo ai le tulaga o le faagasologa ma le aoga o fesoasoani.

O le falemaʻi i se tulaga o le maualuga o le faʻafitauli ogaoga e leʻo faʻaalia mo tagata maʻi uma.A faʻaleleia le tulaga, o le toto maualuga e faʻamaopoopoina pe a oʻo mai se taʻavale, e leai se lamatiaga i le soifua o le tagata maʻi, o le mea lea e le manaʻomia ai le falemaʻi. O lenei ituaiga o HA e masani ona taua o le faigata. I le lumanaʻi, e tatau i nei tagata gasegase ona mulimulitaʻi i togafitiga faʻaleleia i luga o se falemaʻi ma tausia se tusi o aso taʻitasi e faʻaalia ai le maualuga o le toto.

O le falemaʻi e faʻamalosia mo na gasegase lea na tulaʻi mai ai faafitauli mo le taimi muamua, e tusa lava pe leai se faʻalavelave. Ma, o le mea moni, o se faʻaosoosoga vave mo togafitiga faʻamaʻi e talafeagai mo tagata gasegase e iai ni faʻafitauli faigata faʻafitauli. E tusa ai ma fuainumera, o maʻi faʻamaʻi tolu uma e feagai ma se faʻalavelave maualuga. O le saʻo ma le taimi talafeagai o togafitiga faafomaʻi mo le HC, o le faʻataʻitaʻiga mo le soifua o le tagata maʻi e lelei, ae ui i lea, o le toesea po o le le atoatoa o le algorithm o le gaioiga mo togafitiga faafomaʻi ua mafua ona o taunuuga leaga mo le maʻi.

E TATAU ONA ILOA! Faʻafofo lelei mo le faʻatulagaina galuega o le fatu ma le faʻamamaina o vailaʻau ola! ...

E tatau i tagata uma ona iloa pe faʻapefea ona saunia le tausiga faʻafuaseʻi mo le faʻalavelave maualuga, aua o lenei tulaga o se faʻalavelave faifaipea o le maualuga o le maualuga. Faʻatasi ai ma se faʻalavelave faʻafuaseʻi, o le faʻapupulaina ma le faafuasei o le maualuga o fua o le toto e matauina, e masani lava ona avea ma se tulaga lamatia i le olaga o se tagata ma e manaʻomia ai ni vave vave e taofi ai. I le taimi nei, o le tasi vaetolu o le matutua tagata e afaina i le maualuga o le toto maualuga ma ua i ai le faʻamautinoaga o le maualuga o le toto maualuga, ae le o tagata uma e ave i ai ma le ogaoga tatau ma i le tele o tulaga latou te amataina o latou maʻi. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea i le muamua GB e le mafua ai soʻo se faʻalavelave faʻapitoa i se tagata ma e toʻatele e togafitia faʻamaʻi vailaau. Ae o lea e le mafai ona togafitia le toto maualuga. O le faʻamaualuga ma mulimuli ane mafua ai le atinaʻeina o se faʻalavelave maualuga.

Mataʻutia o se tulaga faʻaleaga

O le maualuga o le maualuga (GB) o se masani masani masani o le cardiovascular system (CVS), o se faʻamaʻi o atunuu faʻapisinisi nei, ona o le olaga faʻaonaponei o tagata ua tumu i lagona, atuatuvalega, faʻanoanoa, le malosi o le tino, ma isi. O le afa o tagata e le iloa o latou gasegase, e maua i se avanoa, i le taimi o suʻesuʻega puipuia, pe a faatatau i se fomaʻi mo isi faʻamaʻi, pe ua i ai i le taimi o se faʻalavelave tutupu. O lenei mea mataʻutia ua matauina ona o le GB e faʻalavelave, faʻafefeteina i faʻalavelave ma mo se taimi umi e le lagona ai e ia lava, i le 50% o mataupu, e le ave e le tagata maʻi fualaau faasaina, faia lenei mea mai lea taimi i lea taimi. O tamaʻitaʻi ma fafine e masani lava ona maualuga le maualuga o le maualuga o le toto maualuga, o le taimi nei ua sili atu le laʻititi ma e maua i tupulaga talavou, ma i tamaiti.

    Sili fomaʻi "O poulaupapa o papillomas i le pito i luga ma luga o le ua o lona uiga o le amataga o le vave ....

O le faailoga autu o le maualuga o le toto maualuga o le toto maualuga - toto maualuga (AH). E tumau, tumau ma tumau. I le taimi nei, o le pito i luga o le taatele o le toto maualuga ua suia, mo ituaiga uma tausaga o le 139/89 mm Hg. koluma, ma ua leva 140/90 - ua manatu o le amataga o le toto maualuga. Faʻavasegaga ile maualuga o le toto maualuga ua faʻatulagaina: 1 tikeri o le maualuga maualuga -140/90 -159/99, II tikeri - 160 / 100- 179/109, III tikeri o le maualuga maualuga - 180/110 ma le maualuga. O le mea lea, o igoa o le tikeri e laʻititi, agavaʻa ma ogaoga. O le maualuga o le maualuga o le toto toto mai le 120/80 i le 129/84 mm Hg. Art. GB vaega:

  1. 1. O loʻu tulaga - o le faateleina o le toto maualuga e le ogatasi, laitiiti, o le galuega a le loto e le motusia.
  2. 2. II tulaga - o le toto o le toto ua faateleina pea, o loo i ai le faateleina i le tauagavale tauagavale, o vaetaineta o vaalele e vaʻaia.
  3. 3. Vaega III - o fuainumera e maualuga, tumau, loto, fatugaʻo mafatia, ua afaina le toto o le faiʻai, ua afaina ai vaa.
  • E TATAU ONA ILOA! O vaʻa i le ulu e mafai ona "KI" pe tuʻituʻi se fatu oso! Aua le faʻasaoina le mamafa, ae ia togafitia i le natura ...

    E le gata i lea, o le maualuga o le toto maualuga e taua, o lona uiga, muamua, e le taualoa le tala, ma le lua, faailoga, ma le talaaga o le faaleagaina o isi totoga ma tino (faatasi ai ma faamai o fatuga, fatu ma le endocrine, atherosclerosis ma le ava malosi). O le faʻavasegaina e talafeagai mo le filifiliga saʻo o togafitiga. Faatasi ai ma le GC, o le siitia o tagata e oo atu i tulaga ogaoga, o le gaioiga o le CCC ma le mafaufau ua faalavelaveina. O faʻalavelave faʻalavelave ua vaevaeina i faigata ma faigata:

    1. 1. Faʻalavelave faʻalavelave e tupu i tulaga o le ST 1-2, o faʻamaoniga: o le tagata gasegase e le mautonu, faanatinati, paʻu, mimiti lima, afu, lagona vevela, masini susu, lanu mumu i luga o le fatafata, atonu o ni mailei, maʻi tigaina pulusating, palpitations, fatu e oʻo atu i le 100 pa / min., toto maualuga i le 200/110 mm Hg O le faʻalavelave faʻapupula vave ma vave foi ona vave alu, o lona umi e oʻo atu i le 2-3 itula, pe a fuaina ni fua talafeagai, o le mamafa e faʻasalalau.
    2. 2. O se faʻalavelave faigata o faʻalavelave faʻafuaseʻi, o le mea e taʻua o le lua-order crise, o ona faailoga: e amata lemu, e oʻo lava i le 2 aso, e le mafai ona togafitia lelei. O faʻafitauli faʻapitoa o le maʻi, gasegase, e ono fesuisuiai, faʻaitiitia le faʻalogo ma le vaʻaia, o le toto maualuga e maualuga i luga 220-240 / 120-130 mm Hg. Ona o lona tulaga, o se lamatiaga tuusao i le olaga, ma o faafitauli e mafai ona tulai mai i le tulaga o: coma, heart attack, cardiac arrhythmias, thrombosis vascular, stroke, edema pulmonary, cerebral edema, afaina, eclampsia i totonu o fafine maitaga, spasms optic with deficiencies visualization e oʻo atu i tauaso. E oʻo lava i le faʻaitiitia o le toto maualuga i nei tulaga, i lalo o le aʻafiaga o fualaau oona, o le faʻalavelave e masani ona maeʻa i se paʻu.
    • Dvornichenko: "I le taeao o le a sau se anufe ma le palapia pe afai e te inuina le masani masani ae e te lei moe ..."

      Faitau se faatalatalanoaga ma le pule sili o le Rusia Federation >>

      E tatau ona fai mai o faʻalavelave e mafai ona tutupu ma le maualuga maualuga o le maualuga. E leai se mafuaaga, e masani lava ona i ai le tele o mea e mafua ai: faafuasei ona faalēaogāina fualaau faasaina, tulaga o mea tau meteorological ma le mamafa o le ea, suiga o le tau, le mautonu, gasegase o le mafaufau, gasegase o le tino, faigata o le IHD, prostate adenoma, faaaoga tele o masima, kofe, ava (aemaise lava pia), ulaula, femalagaiga i luga o le ea, faʻamalologa o le hormonal (manopause, nephropathy o fafine maʻitaga).

      I tamaiti, e mafai foi e le HA ona atiaʻe, ae o se isi faʻauigaga i isi faʻamaʻi: fatu fatu fatu, hyperthyroidism, pheochromocytoma. I talavou, o se faʻalavelave e mafai ona i ai se uiga autu.

      Fesoasoani Muamua

      O le a le mea muamua e tatau ona fai mo le faʻafitauli ogaoga? Afai o le tagata na o ia i le fale, e faafuasei lava ona masalosalo lona gutu, o lana tautala ua amata ona moe ma ua tiga o ia i le GB, e tatau ona ave Captopril i lalo o lona laulaufaiva, valaau i se taʻavale, tatala le faitotoa ma alu i le moega.

      O le fesoasoani muamua mo le faʻalavelave maualuga e iai lona lava algorithm o gaioiga: faʻamafanafanaina le tagata maʻi, tuʻuina o ia, sii lona ulu, faʻasaʻo mai lavalava fufusi, faia avanoa i le ea fou, se kulimi malulu i le ulu, i lalo o le laulaufaiva Enap, Corinfar, Captopril, pe afai e mafai, tuu atu le oxygen susu, fuaina le toto i soo se 10-15 minute. I le taimi e sau ai le fomaʻi, saunia le faiga, tui, fulufulu mamoe, ava malosi.

      Togafitiga faafomai mo faalavelave

      Faʻatasi ai ma se faʻalavelave faigata, fesoasoani muamua mo le maualuga o le toto: Dibazole o loʻo faia ma le le faʻaaloalo, diuretics - Lasix, Furosemide. Beta-blockers e maua ai se taunuuga lelei: Initia, Obzidan, Anaprilin, Atenolol, Propranolol, Rauseil - e mafai foi ona faia i totonu, o le a latou faalauteleina le lumenia o arteries, e faaitiitia ai le fatu. E le mafai ona e faʻaitiitia le faʻaitiitia o le toto, e afaina i faʻalavelave faʻafuaseʻi o le paʻu, suʻesuʻega o le loto, gaʻo ma le faiʻai. O le mea lea, e mafai ona faʻaitiitia le mamafa i le 2 itula muamua na o le 20%.

        Chazova: "Ou te aioi atu ia te oe, aua e te inuina fualaau mo le mamafa, e sili atu Le manava, aua e te fafagaina le fale talavai, o le mamafa o le mamafa, le taugofie ...

      Faʻatasi ma GC faigata, o le hematon, clonidine, catapresan, ma / poʻo le hyperstat e faʻatautaia. I soʻo se tulaga, sublingual o le Nifedipine poʻo le Corinfar. Faʻamatalaga o le gau o le ventricular agavale, togafitiga o togafitiga, o meaʻai e aveesea le sodium sili atu, faʻaitiitia le maualuga o le tafe toto ma faʻaitiitia le gasegase vascular. I le faaletonu o le fatu, e faʻaaogaina ai le palapala (Sustak, Nitrong), lea e faʻalauteleina ai le lumenia o arteries, analgesics, antipsychotics sosoʻo e oʻo atu i fualaau faasaina. I le faagasologa o togafitiga, e tatau ona e mautinoa e leai se manaʻoga o le vomit. O le faʻamoemoe o le togafitiga e tatau ona faʻaitiitia ai le toto ma le mamafa o le tui e puipuia ai le atinaʻeina o faʻafitauli, lea o loʻo taʻua i luga.

      O fualaau mo fesoasoani e faia i foliga o injections poo lalo o le laulaufaiva, aua o le afaina e le aoga i le vomiting. I le averesi, o le mamafa e tatau ona faaitiitia i le 10 mmHg. Art. i le itula. Afai ei ai se tulaga lelei, e le faʻamaʻiina le tagata maʻi, tuʻu i le nofoaga ma se valaau i leoleo i le lotoifale i le aso e sosoo ai mo le mataʻituina ma togafitiga. O togafitiga faafomaʻi ile falemaʻi e maua e cardiologists.

      Taofiaga

      Afai e muta le faʻafitauli e aunoa ma ni faʻafitauli, e le o lona uiga e mafai ona e faʻaauau pea ona le faʻaeteete. O le maʻi o se faʻamatalaga o le faʻaleagaina o lau cardiovascular system ma, pe a fai e toe fai, o le a sili atu ona faigata.

      E le mafai ona faʻaitiitia le puipuia o le maualuga o le toto, ma o le mea lea o faʻalavelave. E tatau i tagata maʻi ona manatua le tulafono faavae o togafitiga: fualaau mo le maualuga o le toto maualuga ua faatonuina mo le pulega masani ma le olaga atoa, e le mafai ona e faʻamaloina oe lava. I le fale, e tatau ona i ai sau tonometa ma siaki i taimi uma lou malosi. Taofi le ulaula, aloese mai se aso faigaluega le lelei, se olaga e le tauagafau, matauina meaʻai i le tulaga o le faaitiitia o le masima, falai, savali atili, fai taga, taumafai e moe atoa ma malolo. Mulimuli faʻatasi ma lau fomaʻi.

      Ma sina mea itiiti e uiga i mealilo ...

      Pe na e mafatia mai LE VAAI I LE LOTO? I le faʻamasinoga i le mea moni o loʻo e faitauina lenei tusiga, e leʻi i ai le manumalo i ou tafatafa. Ma o le mea moni o loʻo e sailia pea se auala lelei e aumai ai lou loto i le masani.

      Ona faitau lea o le mea na fai mai Elena Malysheva i lenei faatalanoaga e uiga i auala masani o le togafitia o le fatu ma le faamamaina o toto toto.

      Mai lenei tusiga o le ae iloa ai: o le a le mea e tatau ona i ai ile faʻalavelave faʻafuaseʻi mo le faʻalavelave faʻafuaseʻi, pe faʻapefea ona saunia lelei.

      • Fesoasoani mo Fesoasoani Muamua
      • Mea masani masani i le tausiga faʻafuaseʻi
      • Faʻaaliga

      O faʻalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi o le faateleina ma le faafuaseʻi o le faateleina o le toto, faʻatasi ma nisi o faʻamaumauga ma faitioga a le maʻi. I se faʻalavelave, e faigata ona faʻamautinoa le taua o faafitauli o le toto maualuga, talu ai e tatau ona faʻavae i luga o le mamafa o le mamafa o se maʻi faapitoa. Mo se tagata e masani ona faʻaititia pe faʻaititia foi le mamafa i le masani masani o le olaga, o le tonometa o luga o le 130/90 mmHg e mafai ona avea ma faʻalavelave maualuga. Art. Mo maʻi gasegase "faʻapitoa" ma le mamafa o le mamafa 150/100 mm Hg. Art. o le mamafa o le a taua tele i le 200/120 mm RT. Art. ma luga. O faʻamaʻi faʻalavelave faʻafuaseʻi e mafai ona tupu uma e le gata i le talaaga o le maualuga o le maualuga o le maualuga, ma maua ai se tagata maloloina lelei mo le taimi muamua.

      O le mafuaʻaga lea, afai e masalomia se faʻalavelave maualuga, e taua le le faalagolago i faʻamaumauga patino o tonometa, ae i luga o faitioga onosaʻi:

      • mumu o foliga, afu, lagona o le vevela,
      • tiga ootia, valea,
      • taoto ma vili e le aumaia le toomaga,
      • felelei o laumei i luma o mata, faapouliuligia o mata ma isi faaletonu vaaia,
      • leai se ea, puupuu le manava,
      • faamalosi tiga i totonu o le loto, i tua o le sternum,
      • tachycardia - palpitations o le sili atu i le 90-100 i minute uma,
      • fenumiai, leai se aʻoaʻoga i le vateatea, faʻafitauli le tautala,
      • atuatuvalega, atuatuvale, mataʻu i le oti.

      O le fesoasoani muamua mo le faʻalavelave maualuga o se tulaga sili ona talafeagai i le faatumauina o le soifua maloloina o le tagata maʻi ma le ola maloloina. E taua tele le iloa e tagata uma o mataupu faavae o le fesoasoani muamua i se tagata gasegase i se faʻalavelave maualuga, talu ai o faʻataʻitaʻiga sili ona faigofie e fesoasoani e manumalo ai i ni ao taua ao le i taunuu fomai.

      O le masani lava, o le fesoasoani muamua faafomaʻi i lenei tulaga ua tuʻuina mai e fomaʻi ma fomaʻi o le 'au vaʻalele a le' au vaʻalele asiasi, faʻapea foʻi ma fomaʻi o polyclinics ma falemaʻi. Ona faʻamaʻi ile maʻi ile falemaʻi faʻapitoa poʻo togafitiga faʻapitoa, ma o loʻo iai tagata tomai faapitoa - o le a fesoasoani le cardiologists ia te ia.

      O le mataupu sili ona taua o le fesoasoani muamua mo faalavelave matuia: "Aua le afaina!". E sili atu le faia o ni nai mea e fai nai lo le faʻaaogaina o le "fesoasoani." Lalo o le a tatou iloiloina mea sese sese i le fesoasoani muamua.

      E taua le malamalama e le o se faʻafitauli ogaoga i totonu ia lava e matautia, ae o ni faʻalavelave matuia e mafai ona mafua ai: faʻaleagaina o le myocardial, faʻamalosia o le iniseti, edema pulmonary, faʻavevesi ma isi faʻamaʻi.

      Fesoasoani Muamua ma isi togafitiga faʻapitoa i lenei tulaga ogaoga e tatau ona faʻatatau sao i le puipuia o ia faʻafitauli.

      O le a le mea e fai pe afai e te masalomia se faʻalavelave maualuga

      Faʻatasi ai ma faʻafitauli faʻafuaseʻi o le hypertensive faʻafuaseʻi, o le algorithm e pei o lenei:

      1. O le laasaga muamua o le valaʻauina o se taʻavale a le falemaʻi pe amata foʻi ona vaʻaia ma le faʻaeteete le tagata maʻi i le falemaʻi lata ane.
      2. Taumafai e suʻe se tonometa, fua le toto ma faitau le pulupulu o le tagata manua.
      3. E taua tele le faʻamafanafanaina o le tagata maʻi, faia se toafilemu, filemu le siosiomaga mo ia, faʻatupuina ia te ia le faʻatuatua i se mea manuia.
      4. E tatau ona fesili i le tagata maʻi pe ua maʻi o ia i le maualuga o le toto, o fualaau oona na te ave, tusa lava pe na te tago i lana vailaau i le aso pe ua galo pe inu ava malosi. O nei faʻamatalaga uma e tatau ona faʻaliliuina auiliili i fomaʻi.
      5. O le tagata maʻi e tatau ona siitia atu i se tulaga tuʻufaʻatasi ma vae i lalo - e faʻaitiitia ai le toe foʻi mai o le toto vevela mai vaʻa pito i lalo, lea e faʻaitiitia ai le avega i luga o le fatu. I le tulaga lava e tasi, e tatau ona e aveina atu le tagata maʻi i se falemaʻi.
      6. Afai e mafai, e tatau ona ave i fafo le tagata manua i le ea fou, tatala faamalama ma faitotoa, tatala le kola e maua ai le ea fou ma faafaigofie le manava.
      7. Faʻatasi ma le vave o le fatu - tachycardia, pe a sili atu i le 90 paga o le pulupili i le minute, ma e faitio le tagata maʻi e faapea "o le fatu e oso mai i fafo o le fatafata" - o se metotia e pei o le massage o carotid sinuses e aoga. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e suʻe pe faʻamalo le pito o le ua i le itulagi o le pulupation o le carotid o loʻo i itu uma. O le umi ole massage e 10-15 minute.
      8. Afai ei ai lana vailaʻau faʻasaina i le tagata manua, e tatau ona tuʻuina atu ia te ia le isi fualaau o fualaau faasaina. O le sili ona aoga ma sili ona aoga o le a iai pe a faʻapipiʻi pe tuʻuina le laulau i lalo o le laulaufaiva.
      9. O le vailaʻau lona lua e tatau ona avea ma vailaau faʻasao - valerian, motherwort, vailaʻau tuʻufaʻatasia, mea faʻasalalau, ma isi.
      10. O le lona tolu ma le faʻamaʻi faʻasaina ua faʻamaonia mo le faʻaaoga e aunoa ma se fomaʻi o le nitroglycerin. O lenei vailaʻau e faʻamaonia e le World Health Organization, poʻo WHO, o se meafaigaluega aupito sili mo le puipuia o le faʻaogaina o le myocardial ma le fesoasoani muamua i le tulaga muamua muamua mo osofaiga o le maualuga o le toto maualuga, angina pectoris ma le tiga i totonu o le loto. O lenei vailaau e tatau ona i totonu o soʻo se taavale fesoasoani muamua, faʻapea foʻi ma kits fesoasoani muamua a le lautele o le lautele: fale gas, faleoloa tau pisinisi, faleoloa ma isi. Nitroglycerin o loʻo i ai i le ituaiga o laupepa, capsules ma sprays. O le fua tutusa o le nitroglycerin o le 0.5 mg. O ia ma e tatau ona faia i lalo ole laulaufaiva poʻo le alafau. E taua foi le manatuaina o le taimi e ave ai le nitroglycerin ma logoina tagata faigaluega o loʻo soifua maloloina.

      O fomaʻi e taunuu mai o le a iloilo le tulaga, fua le mamafa ma pulusese, ave se cardiogram ma amata ai le puleaina o fualaau faasaina e maualalo ai le toto. Ma le isi, o le tagata na afaina o le a ave i le cardiology sili ona lata mai poʻo le potu maʻi tigaina, i le mea o le a ia maua ai togafitiga faʻapitoa, faʻatasi ai ma se auiliiliga auiliili o faʻafitauli faigata o se faʻalavelave maualuga.

      Mea masani masani i le tausiga muamua

      O le a tatou iloiloina auiliiliga sili ona taatele ma sese o le fesoasoani muamua mo le faʻalavelave faʻafuaseʻi:

      • Le musu e faia ni faʻalavelave faʻafuaseʻi o le maʻi o ia lava poʻo isi. O le fesoasoani muamua e manaʻomia mo se faʻalavelave maualuga e matua faigofie lava ma e le manaʻomia ai ni poto faapitoa ma tomai.
      • Faʻanoanoa o isi. O le fiafia, le aoga ma le atuatuvale o isi e mafai ona faateleina ai le popole o le tagata maʻi ma faateteleina le ala o le faalavelave.
      • Taliaina o "fafo" fualaau faasaina mo le toto maualuga i tagata ua afaina. O le tuʻuina atu o vailaʻau faʻasaina ua faʻamatalaina i se isi tagata maʻi e matua le taliaina. O lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i ni ogaoga ogaoga. O lea, mo se faʻataʻitaʻiga, o le aveina o nisi vaega o vailaʻau mo faʻalavelave faʻapitoa o le gaʻo e mafai ona oʻo atu ai i le ogaoga o le toilalo ma le faʻalavelave tele o le faʻalavelave maualuga.
      • Alu ava malosi ma le faamoemoe o le "faalauteleina o toto toto." O lenei aafiaga o le ava malosi e puupuu lava le ola, ma o le aafiaga o le alcohol ethyl i totonu o le loto o le a na ona faateteleina ai le ata o le faalavelave. E le gata i lea, o le ava malosi e faʻatasi ma le nitroglycerin ma vailaʻau faʻasaina e mafai ona tuʻuina atu ai taunuuga le mafaamatalaina. O le inuina o le ava malosi e soloia ai le ata o le faafitauli o le maualuga o le gasegase ma faalavelave ai i le siama.
      • Ave faalua pe tolu tolu fualaau o fualaau faasaina "mo le faatuatuaina." O le faʻateleina o le faʻateleina o vailaau o fualaau faasaina e matua le taliaina. Afai e te fuafua e tuʻuina atu i le tagata manua ana vailaau faʻasaʻo e faasaga i le mamafa - e tatau ona tasi le fua faatatau. Le fua o le nitroglycerin e le tatau ona sili atu i le 1 mg!
      • Faʻasolosolo vave le faʻavaivai. O fautuaga uma a le lalolagi o cardiologists e taʻu mai ai o le maualuga o le maualalo o le toto i le togafitiga o le ogaoga o le lamatiaga e le tatau ona silia ma le 20-25% o le uluaʻi mamafa i le lua i le tolu itula.
      • Faʻailoaina o mafuaʻaga o se faʻalavelave mai tagata fomaʻi, e pei o le ava malosi poo nisi fualaau faasaina. E le gata i lea, o se sese matuia o le le logoina o fomaʻi e uiga i le faaaogaina o fualaau faasaina mo le mamafa ma le nitroglycerin.

      Faʻafitauli mo le faʻalavelave ogaoga

      O le togafitiga o le maʻi e faalagolago i:

      1. Le matua o le maʻi. O le laʻitiiti ma sili atu le soifua maloloina o le tagata maʻi, o le faigofie o le a tumau i lenei tulaga ogaoga.
      2. Ituaiga o faʻalavelave ma faʻaleagaina i aʻafiaga o aʻafiaga. O se faʻalavelave faʻalavelave ma le faaleagaina o le mafaufau, gaʻo po o le faʻaumatia o le myocardial o se tulaga le lelei tele, e mafua ai le le atoatoa o le tino ma le oti.
      3. Agavaʻa muamua fesoasoani ma togafitiga mulimuli ane mo le faʻalavelave maualuga. O togafitiga faʻamuamua ma le puipuia o faʻalavelave ua amataina, o le sili atu foi lea o avanoa o le tagata maʻi e manuia ai.
      4. Tulaga e faʻaleagaina ai le faʻataʻitaʻiina ma faʻalauteleina le ola faaletino: oona, maʻi o le maʻisuka, tuʻi i le thrombosis, fatu faʻamaʻi ma fatu fatu, mea inu, ulaula tapaa.

      E tusa ma le 60% o mataupu o faʻalavelave faʻafuaseʻi o se taunuuga o se taimi umi ma le le pulea o le toto maualuga, o le mea lea, e taua tele le togafitiga o le maualuga o le toto maualuga. O vailaau mo le maualuga o le toto maualuga e tatau ona filifilia ma le faaeteete, ma faia i aso uma.

      (2 palota, fua faʻatatau: 4.00)

      O faʻalavelave faʻaleagaina o se faʻalavelave o le maualuga o le toto. O lenei faʻamaʻi e faigata tele, ma o lea e manaʻomia ai se fesoasoani vave.

      O i latou e mafatia i lenei maʻi e tatau ona manatua o le maʻi e mafai ona tupu i soo se taimi, ma o le mea lea e tatau ai ona e saunia mo lenei mea ma iloa pe faapefea ona tuʻuina atu le tausiga faʻafuaseʻi i le tagata maʻi i se faʻalavelave maualuga.

      E tele mafuaaga e mafai ai ona tupu se faʻamaʻi faapena. O le tele o taimi, o faʻafitauli e mafai ona tupu i:

      • Suiga o le tau.
      • Faʻafoʻioi le tagata lava ia o faʻasolosolo faʻamalosi, ma le faʻaogaina o mea e le masani ai.
      • Manatua.
      • Ava malosi.
      • Faʻasalaga.
      • O mamafa mamafa i luga o le tino.
      • Fafagaina.

      O nisi tagata gasegase e manatu afai e vave faʻaitiitia le mamafa i tulaga faatauaina, o le a fesoasoani lea i le aveesea o faailoga. E le fautuaina e fomaʻi le faʻaitiitia vave o le mamafa.

      O lenei mea e mafai ona mafua ai le paʻu ma mafua ai ona leai se malamalama. Afai e ogaoga le mataupu, o le toto e tafe atu i le faiʻai atonu o le a faʻavaivai.

      E fautuaina e faʻaitiitia le mamafa o le mamafa. 20-30 millimita o le mercury i le itula. Afai o nei faailoga e tupu mo le taimi muamua, ona tatau loa lea ona e faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa, valaʻau se au fesoasoani mai le falemaʻi.

      Afai e le maua se fesoasoani i le taimi, ona oʻo mai lea o foliga vaaia o mea faʻaletino. I lea tulaga, e mafai ona faʻaleagaina totoga o le loto ona o faʻalavelave tutupu i le tino. O le a manaʻomia muamua le fesoasoani faʻapitoa a fomaʻi.

      E tatau foi ona maitauina, e ui lava i le taliaina lautele, e mafai ona tupu se faʻafitauli ogaoga e aunoa ma le fuafuaina o fuainumera o le toto. O ia fuainumera o le a avea ma tagata taitoatasi.

      A oʻo mai se faʻalavelave, o le ono mafai ona atiaʻe faʻamaʻi i totonu o okeni taʻitasi e mafai foʻi ona faʻatupulaʻia le tele. E mafai, e fai ma faʻataʻitaʻiga, le faʻaoga o le tino, o le edema pulmonary, poʻo se osofaʻiga o le fatu.

      O le toto toto e mafai ona tulaʻi i luga ona o ni auala se lua e manatu i le lalolagi ua aloaia:

      Ina ia mafai ona tuʻuina saʻo le fesoasoani muamua mo se faʻalavelave maualuga i le fale, e tatau ona faʻamaonia tonu le mafuaʻaga o le faʻateleina o le mamafa.

      O nisi o faailoga autu e faailoa ai le maualuga o le toto maualuga o mea nei:

      • Tuʻu o le ulu (e masani lava i le itumalo pito i tua).
      • Se faʻateleina ma le malosi o le mamafa.
      • Paʻu tiga i malumalu.
      • Vomiting pe na o le nausea.
      • Umi le manava.
      • Faʻafitauli leaga. E seasea ona tupu.
      • Paʻu tiga ogaoga.
      • Mumu o le paʻu i nisi vaega o le tino.
      • Faʻaleagaina.
      • Fiafia.

      Ituaiga o Crisis

      I le taimi nei, o fomaʻi e vaʻaia le va o ni faʻafitauli se lua. O lenei:

      1. Hyperkinetic. E masani ona aliali mai i le amataga o le faʻamaʻi. E amata malie. I lenei tulaga, o le mamafa e faateleina le malosi, o le pulupulu e vave tele.
      2. Hypokinetic. E masani lava ona faʻaalia ia lava i tulaga mulimuli o le faʻamaʻi. I le taimi lava e tasi, o le toto maualuga e tulai mai i le tele o taimi. O lenei ituaiga o faʻalavelave e tupu malie (i le tele o itula - i ni nai aso).

      O le fesoasoani muamua mo le faʻalavelave maualuga e aʻafia ai foi le manaʻomia ona iloa po o fea pepa papaʻi e sili ona aoga.

      O tagata tomai faapitoa uma lava o latou gaioiga e faʻaaoga i le faʻafefeina o lenei faʻamaʻi ma togafitiga, e masani lava ona taumafai e aʻoaʻoina a latou tagata faʻatau ina ia latou iloa mea e mulimuli ai i le amataga o le amataga o le maʻi.

      E tatau foi ona maitauina e iloa e tagata gasegase le auala e fesoasoani ai ia i latou lava i le fesoasoani muamua i le taimi muamua, ina ia le sailia le fesoasoani a fomaʻi.

      Ae peitai, e ui i lea, o nisi taimi e le mafai e se tasi ona faia e aunoa ma le faʻaogaina o se fomaʻi, talu mai faʻamatalaga muamua e mafua ai le amataina o le maualuga o le toto, lea e le i iloa muamua e le tagata maʻi.

      Faʻafitauli faʻafuaseʻi

      A manaʻomia e le tagata o tausia le tausiga faʻafuaseʻi, ona tatau loa lea ona faia fualaau faasaina:

      Nitroglycerin. E masani ona faatau atu i totonu o laupepa. Ae o le inisiua o le a sili atu ona lelei. Mafai ona fai vave se aafiaga i le tino ma faʻatonutonu le maualuga o le mamafa.

      Sodium nitroprusside. Mafai ona faʻaitiitia le toto. O le aʻafiaga o le fualaau faasaina e mafai ona faʻatonutonu. E amata ona galue mo se taimi puupuu pe a uma le pulega. A uma ona faʻaaoga le oloa, e tatau ona e siakiina pea le mamafa.

      E mafai e le fualaau faasaina ona afaina vai toto ma faaleleia le galuega fatu. Talu ai ona o le vailaʻau e tumau pea i totonu o le toto mo se taimi uumi, e mafai ona iai le oona i ni fua tele. E mafai ona faʻaalia i le ituaiga o leisa.

      Faʻaauau. Faʻatusatusa i fualaau ua taua i luga, e seasea lava ona ave se tasi. E mafua lenei mea i le tele o itu o aʻafiaga e mafai e le mea faigaluega ona tupu. Ina ia faʻaitiitia le aofaʻi o aʻafiaga, e fautuaina e tuʻufaʻatasia lenei vailaʻau i ni nai atumaga ma isi vailaʻau e faʻaitiitia ai le toto.

      Hydralazine. Injection malosi. E fesoasoani i le faʻafilemuina o tala. O le faʻaaogaina o fualaau faasaina e ono mafua ai le ulu o le ulu ma le tachycardia.
      E le fautuaina mo i latou o loʻo maua i maʻi faʻamaʻi. O le mea faigaluega e mafai ona faʻaaogaina e fafine maʻitaga, aua e saogalemu mo le soifua maloloina.

      E taua le maitauina, ina ia aloese mai faʻafitauli i le taimi o se faʻalavelave faʻafuaseʻi, ma ia le manaʻomia foi se falemaʻi, e tatau i le tagata o tausia ona mataʻituina lona lava malosi. O ia faailoilo e mafai foi ona faamaumauina.

      E taua foi le aua le misia le taimi o le aveina o tupe na faatonuina e le fomaʻi mo le puipuiga. O le tasi pasi e mafai ona oʻo atu ai i ni mea le lelei. O se tagata tomai faapitoa o le a talanoa e uiga i le ogaoga o faafitauli i le vitio i lenei tusiga.

Tuua Lau Faamatalaga