O togafitiga sili ona aoga o tagata mo togafitiga o pancreatitis i tagata matutua

Pancreatitis o se faʻamaʻi lea e mafai ona faʻapolopoloina se tele o le le toʻa i se tagata o loʻo i soo se matua. I le tulaga o se tulaga e matua le amanaia, e oo lava i le maliu e mafai ona tupu. E faʻapefea ona togafitia pancreatitis faʻatasi ma togafitiga aupito sili ona lelei a tagata? O iloiloga o auala eseese o loʻo tuʻuina atu e fomaʻi ma tagata gasegase latou te ofoina mai ni fautuaga e uiga i le faʻaaogaina o auala eseese e faʻaitiitia ai pe faʻaitiitia ai le faʻamaʻi i le fale. O le a tatou talanoa atili e uiga i mea o nei taualumaga ma mea o loʻo aʻafia ai le faʻamaʻi.

O le a le pancreatitis?

Pancreatitis o se faʻamaʻi faigata lea e aafia ai le membrane mucous o le pancreas. O loʻo faʻatusalia mai ai le tele o faʻataʻitaʻiga, e mafua mai i le totoga o le okeni, e pei ona i ai. O le tino mumusu e faasolosolo malie ona faamaloloina ma, o se taunuuga, o le okeni e pei o se fasi mea tino. I le laasaga mulimuli o le faamai, e iloa ai e se tagata ni faafitauli ogaoga ma le nutimomoia o meaai ma le afaina o vaega taua mai ia mea, faapea foi ma aafiaga le lelei ma tiga matuitui i le manava.

Mafuaaga o pancreatitis

Ae e te leʻi malamalama i togafitiga faʻavae mo le togafitiga o pancreatic pancreatitis, e tatau ona e malamalama i le natura moni o se faʻamaʻi, faʻapea foi mafuaaga e mafai ai ona atiaʻe. O lenei mea e masani ona fesoasoani e puipuia le atinaʻeina o se maʻi le lelei i le tino.

O lea la, o le mafuaaga autu o le faafitauli o le le paleni. O le mea moni, o le tele o mea gaʻo, meaʻai vevela ma le tele o meaʻai o loʻo aʻafia ai le faʻaogaina o le tino, lea e aofia ai foi ma le meaʻai. Ae o taumafa mataʻutia o fafine e mananao e leiloa o latou tino e pei o le leiloa o le mamafa, o le mulimulitai ia i latou e aʻafia ai foi le galuega o totoga.

O pancreatitis e mafai foi ona atiae ona o se paʻu pe vavalalata o le uʻamea. E masani lava o le mafuaʻaga o ona foliga mai o ni faʻalavelave i le tulaga o le metabolism, o faʻamaʻi e fesootaʻi ma le galuega a le gallbladder, faʻapea foi ma se ulupo. Ole faʻamaʻi ogaoga fatu faʻamaʻi pipisi e oʻo atu i le atinaʻe o faʻamaʻi pipisi.

O faʻamaʻi o le pancreas e mafai ona maua mai i le malulu poʻo le maʻi. O lenei tulaga e matua moni lava i mataupu e faʻaaogaina ai antibiotic poʻo sulfonamides i taimi o togafitiga.

O le mafuaʻaga o le faʻafitauli e ono avea ma faʻalavelave i le manava. O le mea e mafua mai i le itu e taua foi i le atinaʻeina o le faamai. E le gata i lea, o le pancreatitis e masani ona matauina i tagata e faʻaleagaina sikaleti ma le ava malosi.

Faiga o le maʻi ma faailoga

O le filifiliga o togafitiga mo togafitiga mo pancreatitis ma togafitiga faʻapitoa e faalagolago tonu lava i le a le tulaga o loʻo i ai le maʻi. I vailaau faʻasoifua maloloina, e tolu laupepa e iloga: faʻalavelave, faʻasolosolo ma faʻamalosi. I le tulaga muamua, o le faʻamaʻi o se mea oona tele ona o le tele o le faʻaleagaina o le ava po o le nicotine. I lenei tulaga, o se solitulafono puupuu e tupu i le gland, lea e tau atu i tiga ma faafitauli pupuu.

Mo le pancreatitis masani, o se laasaga mulimuli mai. O lenei faafitauli e tupu mai i le talaaga o le tele o le tagofia o meaʻai, faapea foi ma le ava malosi. Ae o le faʻaaliga, o le faʻamaʻi ua faʻaalia i osofaiga mataga o le le lelei o le soifua maloloina, faʻapea foi ma le faʻavaeina o maʻi o le gallbladder ma duodenum.

O le gaioiga faʻamalosi e faʻamoemoeina pe afai e matauina i totonu o le tino se faʻalavelave atoa o faʻamaʻi o le tino, e aofia ai le faʻatasi ma le gasegase o le pancreatitis.

Ae o le mea autu o le faʻamaʻi, latou te faʻaalia i latou lava i tiga, lea e lagona mai le itu o le itu tauagavale. I se taimi pe a nofo se tagata i se nofoa po o se tulaga pepelo, o le a faʻaosofia le le toʻa. O se faailoga iloga o le tiga e fesootaʻi ma le pancreatitis o le latou le o ese atu pe a uma ona ave ni mea e le o aofia ai ni nakoti.

O se tagata gasegase i le pancreatitis o loʻo i ai foi le paʻu o le paʻu, leai se fia 'ai po o le iloa lelei o le faʻaleagaina, faʻapea foʻi ma le faʻafuaseʻi o le faateleina o le vevela o le tino. I tagata gasegase ma le gastroenterologist o loʻo i ai se faʻafitauli faapena, e masani ona matauina nofoa o le vai i le taeao, o le tele o loʻo i ai se lanu enaena.

O se faʻamaʻi e pei o le pancreatitis o loʻo i ai pea le tele o faʻamaoniga, ae afai o loʻo i luga le mea o loʻo i luga, e tatau ona e asiasi atu i se gastroenterologist e faia se suʻega.

Faatasi ai ma togafitiga sili ona aoga mo tagata togafitiga o pancreatitis o le tele o meaai, fatu, laau afu ma laau. E le o se mea faalilolilo o le pauka o se fualaau faisua lea e aofia ai le tele o vaega aoga ma minerale. Faataitaiga faʻaalia e faʻaaoga lelei, e mafai ona fesoasoani tele i le faʻaogaina o le faʻamaʻi pe a maeʻa pe faʻamalolo atoa.

E faʻapefea ona fai se meaʻai suamalie matagofie, lea e talafeagai mo togafitiga o pancreatitis? Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e ave le 100 g o paluga fualaʻau gaosia, tipiina i totonu o ni tamai cubes, ona faʻatumu lea i le 1.5 tbsp. susu. O mea e tatau ona tuʻu i luga o le ogaumu, liliu i luga se afi ma aumai i le sauniuni. Pe a mālūlū le elekene, e tatau ona faʻaumatiaina e faʻaaoga ai soʻo se meafaigaluega talafeagai i le setete o pateta palu. I le faʻaaogaina o se falesa lelei, e mafai ona e faʻaopopoina se sipuni o le suauu olive i le.

Laʻau sosolo

O se togafitiga sili ona lelei mo le togafitia o pancreatic pancreatitis o se tincture ua saunia i luga o le faavae o aʻa. O lenei oloa e mafai ona saunia i soo se taimi o le tausaga sei vagana ai le taumalulu, talu ai e naʻo mea e sili ona lelei e tatau ona faʻaaoga mo le aoga o le "sauniuniga" masani.

Ina ia saunia le tincture, e tatau ona e tago i ni teaseti se lua o aʻa o le laau ma sasaa se vaega o le 1.5 tbsp. vai vevela vevela. A maeʻa le afa itula o faʻasolosolo ma faʻamafanafana le vai, e tatau ona onā i taimi e tolu i le aso. E tatau ona toe faʻaauau le faiga masani i aso uma mo ni nai masina. O maʻi e maua i le pancreatitis e tatau ona amanaʻia le mea moni e faapea, mo le faʻasologa o le gaioiga o le lua masina masina e tatau ona faalua ona faalua i le tausaga.

Fualaau suamalie

Mo le togafitiga o pancreatitis faatasi ai ma togafitiga faʻaleaganuʻu, e mafai ona e faʻaaoga fualaau fualaʻau, faia i luga o le base o kāloti ma pati matala. O na vaega taua o loo i totonu o le fualaau aina suamalie, ei ai se aafiaga lelei i luga o le toe faʻaleleia o le mucous membrane o le pancreas ma toe faʻafoʻisia uma ona nofoaga faaleagaina.

O se togafitiga lelei o pancreatitis ma togafitiga faʻaleaganuʻu o lenei ituaiga e mafai ona faʻatinoina pe afai e te faʻaaoga fualaau fou. Ina ia saunia le sua, e tatau ona e aveina ni pateta e tolu. E tatau ona aveese mata mai fatu, ma e tatau ona tuu le pele. E le gata i lea, mo le sauniuni o le sua o le ae manaʻomia kāloti (2 pcs.). Tasi fualaau faisua ma se fatulaʻau, ona fufulu ese lea o le sua mai fafo. Mai le numera o mea e tuʻuina atu e tatau ona faʻatatau ile tioata o tupe. E tatau ona e inu. E na o le afa itula pe a uma ona inu le inu e mafai ona e 'ai meaai.

I le iloiloga o tagata gasegase na faʻataʻitaʻiina lenei vasega o togafitiga, e masani ona taʻua e uiga i lona aoga. E tusa ai ma tagata gasegase, a maeʻa le vaiaso o le sua o le sua, e mafai ona maitauina ni faʻaleleia taua.

E le fautuaina e fomaʻi le togafitia o le pancreatitis ma se togafiti a tagata ua faʻaaogaina lenei tekinolosi mo umi atu ma le tasi le vaiaso. A maeʻa se taimi umi, e tatau ona e malolo.

Faʻamafanafanaina o laʻau

Ole togafitiga ole pancreatitis faʻamaʻi ma meaʻai ma togafitiga faʻaleaganuʻu e mafai ona tuʻuina atu faatasi ma le faʻaogaina o le faʻaleagaina o le faʻaogaina o mea e fai i luga ole laʻau. Faataitaiga ma iloiloga ua faaalia ai o se vailaau e maua mai i le chamomile e togafitia lelei. E tusa ai ma faʻataʻitaʻiga o tagata gastroenterologists, faʻaaogaina o se teuteuga, e mafai ona e faʻagaloina le faafitauli mo se taimi umi.

Ina ia saunia le suka, e tatau ona e sauniuni se paluga e fai i vao mamago, aoina i vaega tutusa. Faatasi ai ma vaega, meaʻai, chamomile, vailaʻau, calendula ma sima suauu e tatau ona faʻaaogaina. A uma ona faʻafefiloi lelei i se tulaga o le laugatasia, e tatau ona e ave se sipuniti o le mea e tupu ai le paluga ma sasaa le 800 ml o le vai inu. E tatau ona tuʻu le vai i totonu o se vai vai ma vevela ile 15 minute. A maeʻa lenei vaitau, e tatau ona ufiufi le masini i se solo ma le lima mo le itula. A maeʻa le taimi atofaina, e tatau ona faʻamamafa le afifi.

E manaʻomia lou faʻaaogaina o se vailaʻau faʻamalama i le 30 minute ao leʻi faia se taumafataga. O le inu o se teuteuga e fautuaina faatolu i le aso.

I le iloiloga o le togafitiga o pancreatitis ma togafitiga faa-tagata, e masani lava ona taʻua e uiga i le maualuga o le aoga o se mea masani e pei ona tulai mai ai dog. O faʻataʻitaʻiga ma faʻatonuga o le maʻi o loʻo faʻaalia ai o lenei mea e aofia ai vaega taua e fesoasoani i le tino e toe faʻaleleia ao faagasolo le maʻi. I se tulaga talitutusa, o le teuteuina o ia fualaʻau e fesoasoani e faamalosia ai puipui o toto toto, faapea foi le faaitiitia o le cholesterol i le toto o se tagata, lea e taua foi.

Ina ia saunia se pulupa lapisi mo togafitiga o pancreatitis faatasi ai ma togafitiga faa-tagata, e tatau ona e ave se ipu malamalama o vine mamago ma sasaa i se lita o vai inu. E tatau ona aumai i le sauniuni mo le 15 minute i totonu o le vai taʻele. A maeʻa le faiga o le kuka, e tatau ona faʻafefete le susu i le vai vevela i le 1: 1 le fuataga ma inu se ipu taʻitasi (faʻi tolu i le aso) aʻo leʻi 'ai mo le 20 minute. O fusi o laʻau suamalie e mafai ona faʻaopopoina sina vaega itiiti o le meli i le vaiinu.

E le o se mea faalilolilo o le propolis o se meafaigaluega tulaga ese lea e masani ona faaaogaina i le cosmetology ma vailaau masani. Togafitiga o faʻamaoniga o le pancreatitis e masani ai ma togafitiga faʻaleaganuʻu o lenei ituaiga e mafai foi. Ina ia faia lenei mea, ave tolu kalama o mea fou ma, tuu i totonu o le oral mouth, tunu mo se taimi umi. A uma lenei, e mafai ona e 'ai na o le tasi le itula.

I le iloiloga o fomai e uiga i lenei metotia o togafitiga, ua fai mai o le propolis o se mea lea e mafai ona toe faaleleia ai puipui o toto, faapea foi ma mucous membranes, lea ua faaleagaina i le pancreas ao faagasolo le pancreatitis. Togafitiga ma se fomaʻi faʻapitoa i le fale e taugofie, e le mafai ae faʻamolemole tagata maʻi.

Fatu laʻau

E faʻaalia lelei e le tagata o loʻo i ai le pancreatitis e uiga i lenei mea e faʻaaogaina ai. O faʻataʻitaʻiga e faʻaalia ai fatu lili e fesoasoani e toe faʻafoʻi ma lagolagoina le gaioiga o le gastrointestinal tract, faʻaosofia le atinaʻeina o le tino puipuia, ma e iai foi se aafiaga faʻapipiʻi i puipui o le manava ma le pancreas.

I le tulaga e faʻaalia ai faailoga ma faailo o pancreatitis, o togafitiga faʻatasi ai ma se fofo faʻaleaganuʻu o lenei ituaiga e faigofie lava. Ina ia faia, e tatau ona e ave se sipuni tele o fatu, tuu i totonu o se vevela ma sasaa se ipu vai inu. I lenei fomu, e tatau ona fuʻa mo le 1.5 itula. A maeʻa le taimi atofaina, e mafai ona faʻamaunu le gaʻo saunia (tasi le itula ao leʻi faia se taumafataga).

Umu mumu

Togafitiga o le pancreatitis e masani ai ma togafitiga faʻaleaganuʻu e mafai ona faʻataunuuina ma le fesoasoani o se ituaiga o fale e fai ma faʻamaʻi auro. Ina ia saunia se vailaau faʻapitoa, e tatau ona sasaa ni lau lau lau tolu mai le vao o le laau ma le vai inu (tolu ipu). E tatau ona tuʻu le masini i luga o se afi mumū ma faʻaauau i luga mo le luasefulu minute. A maeʻa lenei vaitau, e tatau ona aveese le pani ma le vai ma o mea e mafai ona tuʻuina i le po. A uma ona fufulu le susu, e mafai ona e aveina se kuata kuata i le aso ao lei 'ai. O le togafitiga faʻatasi ai ma se fofo e le sili atu i le tolusefulu aso. E tusa ai ma tagata gasegase, pe a maeʻa se taimi tuʻufaʻatasia, o le a le toe faʻaaogaina faʻamaoniga o le faʻamaʻi.

Meaʻai mo le Pancreatitis

O meaʻai talafeagai o se tasi lea o vaega o togafitiga faʻapitoa o pancreatitis faʻatasi ma togafitiga faʻapitoa ma vailaau sili ona aoga. O se meaʻai malosi, o lona uiga o le faʻaaogaina o gaʻo uma, mea vevela, suamalie, falai, ulaula ma le masima. I le taumafataga mo le pancreatitis, e tatau ona e aofia ai le polotini, meaʻai susu, iʻa maualalo, ma fualaau faisua.

E pei ona faaalia i le faatinoga, pe a matauina se tulaga ogaoga o le atinaʻeina o se faamaʻi o se tagata, ua faatonuina ai o ia i se taumafa malosi, lea e le aofia ai le taumafaina o meaai i totonu o le tino mo le 4-6 aso mai le amataga o le vevela. I le taimi nei, e mafai ona e inuina naʻo vai minerale e le o le suavai, o le pulupulu o le rose, ma le vaivai vaivai e aunoa ma le suka, o loʻo i ai ni meaʻai.

O meaai uma e faʻamaʻaʻaina pe a maeʻa se vaitaimi o le faʻavavevaveina e tatau ona kukaina le kuka poʻo le uila. O nisi meaʻai e sili ona lelei ona faʻaaogā fou, e le faʻamaonia.

Vaega o le kuka mo tagata mamaʻi

I le faagasologa o le togafitia o faailoga o pancreatitis faatasi ai ma togafitiga faa-tagata ma isi metotia, ioe, e le tatau ona tatou faagaloina o ipu uma mo le tagata maʻi e le gata ina saunia lelei, ae ia tautua foi i le tulaga talafeagai. Aemaise lava, e tatau i se tasi ona malamalama o le tagata maʻi e le tatau ona taumafa vevela pe malulu foi meaai. I le faagasologa o le 'aina, e le mafai ona e inuina vai, ma o vaega e le tatau ona tele.

O meaʻai mo mea mama e lelei foi le faasologa saʻo o taumafataga. E tatau ona tatou gauai atu i le tele o taimi e 'ai ai meaai - o lenei faagasologa e le tatau ona faia e le sili atu nai lo le tolu itula. Ua fautuaina foi e le fomaʻi e faapea o taumafa uma e tatau ona lelei, o lona uiga, e aofia ai se tele o minerale aoga ma vitamini.

I le tulaga o le tagata maʻi e maualalo le pancreatitis, ona tausia lea o lana taumafataga i lona olaga atoa. Ma o le mea e sili ona taua: aʻo leʻi faʻaaogaina nei mea faʻapitoa, e tatau ona faʻatalanoa se fomaʻi i lenei mea.

Taunuuga o Suʻega Faʻataʻi

O le mea autu pe a faʻaaoga vailaʻau faʻaleaganuʻu o le faʻamaopoopoina lea o la latou faʻaaogaina ma le fomaʻi, o ia o le a ia iloiloina le aoga aoga e ono faʻamoemoeina, faʻailogaina, ma aʻafiaga o faʻafitauli. O nisi taimi e le iloa e se tagata maʻi sili ona aʻoaʻoina le tulaga o le faʻaleagaina o lona tino, o foliga o le kosi o vaega taʻitasi o pancreatitis, lea e iloa lelei e le fomaʻi.

O togafitiga faʻapitoa mo pancreatitis e aofia ai le lisi tele o fualaau faʻatau e faʻavae i luga o laau afu ma isi laau.

Faailoga ma le laasaga o pancreatitis mafua ai le faʻaaogaina o metotia eseese o isi vailaʻau:

  1. O le faasologa masani o togafitiga faʻapitoa e manaʻomia ai togafitiga togafitiga e le faʻatagaina ai se faʻavavevavega o le gaioiga, e filifilia ai se fomaʻi faʻalagolago i lenei mea.
  2. O le gasegase o le pancreatitis poʻo se mea na tupu o le faʻamagaloga e manaʻomia ai le vave faʻataʻi falemai, pe a fai o le tuʻuina atu o le tagata maʻi i le tino ma lagona faʻaletino e masani ona ave. Ae o iinei, o le fesuiaiga i le masani masani o le olaga mo tagata uma e le mafai e aunoa ma togafitiga faʻaleaganuʻu, o loʻo i ai se faʻamalologa ma le faʻamalolo.

O togafitiga faʻapitoa mo togafitiga o pancreatitis o loʻo i ai le tele o fomaʻi. O ituaiga uma nei o mea teuteu ma meaʻai e iai taimi eseese, o mea inu ava ma le "cocktails" atoa e faʻavae i luga o nisi o mea masani.

E ui i lea, o soʻo se tapenaga masani e le aʻafia ai le tikeri talafeagai o le faʻamamaina, o nisi toxins ma toxins o le a faʻaputuina i le tino ma le atinaʻeina o le le mautonu ma le le talafeagai.

I lenei tulaga, o le tuufaatasiga o laʻau e fautuaina ina ia suia i vaiaso uma, lea o le a ono aʻafia ai le aafiaga o togafitiga. E le mafai ona toe faʻaigisi pe faʻaaogaina i se isi ituaiga o mea e faʻaaogaina muamua mo le vailaʻau, talu ai e leai se mea aoga e totoe i totonu.

O fomaʻi masani e masani ona maua ni nofoaga tulaga ese e aoina ai laau e sili ona taua ma le taugata e togafitia lelei ai faʻaaliga o pancreatitis.

Ae o nisi taimi o mea e sili ona aoga e le mafai ona toe faʻafoʻisia le gland pe afai o le tagata maʻi e taʻitaʻia se ituaiga o meaai e le lelei ma e le maua ai se gaioiga faaletino.

Faatasi ai ma le pancreatitis, o nisi o faamalositino gymnastic e mafai ona afaina ai le gland. O le faʻaogaina o le faʻaogaina o le tino i le totoga o le tino, pe afai o le muso o le tino e faʻamalosia taimi, o le taimi e tuʻuina atu e malolo ai puipui o le abdomina tua.

O faamalositino togafitiga e mafai ona:

  • toe faʻafoʻi faʻamalosi faʻamalosi i totonu o le okeni,
  • faʻafefea e aʻafia ai le gaioiga o isi meaola o meaʻai ma le togafiti atoa
    galue.

O faʻamalositino e faʻaalia foi mo pancreatitis, e pei o le moli faʻamalosi pe savali i le ea fou, aau ma yoga. Soo se gaioiga faaletino e solia i le faʻamalosia o pancreatiti.

Faiga Faʻafomaʻi Fesuiaʻi Suʻesuʻega

O le pancreatitis mai togafitiga ma togafitiga faa-tagata e mafai ona vave alu vave i lona ata o le falemai. O fomaʻi faʻapitoa i le taimi o lona soifuaga (toetoe lava mai le taimi o le sosaiete anamua) ua atiae se tele o fua o fua, o mea fou e faaopoopoina i taimi uma. O faʻafitauli o pancreatitis e faʻamalo ai vaifofo nei.

O masini ua faʻaalia e lelei tele mai le mumusu o le mumū.

E leai se mea naʻo le keli e faia mai le saito. E oo lava i aso anamua, o fua o le oatasi na faʻavasegaina mo mea maualalo maualalo, faʻafefiloi i le vai ma faʻamalosi mo sina taimi i le vevela o le potu. O le mea lea, na faia ai tulaga mo le totoina o fatu, lea na nutimomoia, kuka i totonu o le vai ma faʻaaogaina o se vailaau mo tiga tiga o le tino ma le maʻi lese.

I le taimi nei, e mafai ona faatauina mai pupu vine e pei ona taua i lalo:

  1. Toto i se mea e fai ai le kofe, ona sasaa lea o le vai i le fua o le paʻu / vai = 1/100.
  2. Faʻasusu le mea e tupu mai ai i totonu o le pulumu ma mafanafana aʻo leʻi faʻaaogaina.

E taua le faʻaaogaina o le tiloti pe a uma ona 'ai e pei o se vai inu tutoatasi ma mo sina taimi pe a uma ona le' ai se mea.

O vailaau faʻaonapo nei e mafai ona tofotofoina le aoga o vailaʻau eseese uma, ma o le oatmeal kissel ua uma ona pasia suega e fai ma vailaau faʻamalolo mo le paʻu:

  1. O ona mea oona e faʻaaogaina ai le galuega faalilolilo a le tino, toe faʻafouina le tuufaatasiga o le enzyme o le exocrine juice.
  2. O le faifai pea o le fualaau faasaina e mafai ai e le lump ona nofo i totonu o le mea oona e maua ai fualaau mo se taimi lea e tatau ai mo le faʻamalosiina e enzymes pancreatic, lea e mautinoa ai le faʻaaoga lelei o meaʻai.

I le togafitiga o pancreatitis faatasi ai ma togafitiga faa-aganuu, o le vao teas foi ua amanaiaina e sili ona aoga.

O a latou gaioiga e matua tulaga ese lava i le vaai i le mea moni e mafai ona latou faʻaopoopoina ni taga se lua:

  • tetee atu i le faateleina o le faagasologa masani,
  • galue e avea o se fua puipuia mo le atinaʻeina o maʻi o le maʻisuka.

O le afaina o le pancreas e masani ona solia ai le galuega o le okonei o le okeni, lea e mafua ai le faaaogaina o le kulukose ma le malosi o le malosi. O le paleni o taumafa ma le faʻaaogaina o lauti o le laʻau e le faatagaina ai le atinaʻeina o le maualuga o le glycemia ma isi faʻalavelave ogaoga.

Mo maʻi ma pancreatitis, o laʻau o loʻo taua i lalo e manatu sili ona aoga:

  • coltsfoot,
  • auro vaivai,
  • blue amethyst
  • laʻau aʻa
  • wormwood
  • Ledum.

O vaega taʻitasi o le lauti faʻamalolo e ave i le aofaiga o le 30-40 kalama, lea, ona o le tele o mea e aofia ai, o le a faia ai se lapisi tele. E le tatau ona faʻafefe, e mafai ona vaevaeina le paluga i ni vaega poʻo le faʻaaogaina na o ni nai vaega mo se vaitaimi patino, sui i isi aoe 'ai le lauti.

Mo se mea e tasi, e na o le tasi le sipuni sipuni o le faʻafefiloi mo le afa-lita o vai inu. E tāua le faʻaauau pea ona inu i se vai ina ia faʻaolaina ai le vai i fua taua. O loʻo faʻafefeteina le suavai ao leʻi 'aʻai, lea e aʻafia ai le pancreas.

Gaioiga o laʻau vao:

  1. Laʻau faʻatoʻaga e faʻateleina ai le toe faʻaleleia o faʻamaufaʻailoga, tauʻa ma faʻamaoniga uma o le mumu ma le faʻaogaina o le okeni.
  2. Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le lauti, o le tiga o le tiga lea e masani ona faʻalavelave ai tagata gasegase e masani ona faʻaipoipo pe a maeʻa taumafa taʻitasi.

O le taumafataga o se vaega taua o soʻo se pancreatitis togafitiga (vailaʻau poʻo le le masani). O isi metotia o togafitiga e tatau ona tuʻuina mai faatasi ma le faʻaaoga lelei o polotini, gaʻololo ma gaʻo, lea o le a maua ai ni tulaga lelei mo le aʻafiaga o vailaau faʻasaina. O le leai o ni ulaula, paluga fou ma suamalie, ava malosi ma mea inu inu i le taumafataga e puipuia ai le malosi o le supercreatic overstrain ma o le a le faalavelave i lona faamalologa, lea e maua mai e isi vailaʻau. O le paleni taumafa o le faavae o le auala e togafitia ai le pancreatitis, faatasi ai ma metotia o fualaau faasaina ma faʻalauiloa tagata.

Isi togafitiga masani

E mafai ona e togafitia pancreatitis ma togafitiga faʻasalalau ma i latou e toaitiiti tagata e iloa. E tele vailaau faʻamalo e faia e falemaʻi. E le mafai ona tupu togalaau faʻamaʻi i nofoaga vavalalata, ae o le fale gaosi vailaʻau e mafai ona maua e tagata uma.

O vaifofo nei e taatele i le tau o faleoloa:

  • I le leai o le maualuga o le maualuga e pei o le autu o le faʻaseseina, o isi togafitiga e fautuaina ai le faʻaaogaina o le tinutone o Eleutherococcus, lea e lauiloa o se mea e faʻaleleia. O le fualaau faasaina e fesootaʻi ma le pancreas o loʻo galue o se sui galue, lea e faʻaleagaina ai le faʻaleagaina ma le edema i totonu. Faʻafesoʻotaʻi faʻamalosi, pe a faʻapipiʻi i se okeni, faʻaumatia lona parenchyma, ma e mafai e Eleutherococcus ona faʻasaʻoina a latou faʻamaʻi malosi, lea e puipuia ai faʻamaʻi tiga ma osofaʻiga o pancreatitis. O echinacea ma calendula tinctures, o loʻo i ai i luga o le faʻatauvaʻa faʻatau, e tutusa foi le aafiaga, ae toaitiiti tagata e iloa lo latou aʻafiaga i pancreatitis.
  • Togafitiga o pancreatitis i le fale e mafai ma le faʻaaogaina o tinctures i aʻa o barberry. O le meafaitino e sasaa mai i le ava malosi, faʻaosoosoina i se auala e faʻaitiitia ai, ma ave se sipuni suamalie ao leʻi 'aʻai. O le meafaigaluega e faʻamalieina atoatoa ai le tiga ma faʻamautu ai le galuega eletise o le gland.
  • O le efuefu e maua mai i le lūlūina o lau o le ash e faʻaaogaina e avea o se vailaʻau anticancer. Faʻaaogā e fai ma meafaigaluega tutoʻatasi, e aunoa ma le faʻafefiloi pe faʻasalaina i totonu o soʻo se vai. O se vaega se tasi o le vailaau e tutusa ma le aofaiga o le paʻu i luga o le pito o se naifi lea e faʻaumatia aʻo leʻi 'ai.
  • O vailaʻau faʻamalaʻau e maua mai aʻa o le laau faʻasama, o le fua lea e faʻalauteleina i le sipuni. O le aʻafiaga o lenei togafitiga faʻasolosolo e ono aʻafia ai le afaina o centaury, lea ua saunia mai ona aʻa ma lau, sasaa i le vai ma faʻapipiʻi.
  • O metotia o faʻamalologa faʻamalologa e aofia ai le faʻapitoa. E sili le lelei ona e inu vai mai ia te oe lava, e faʻaaoga ai aʻa o lenei togalaau. O mea laititi e tatau ona nutimomoia ma vevela ile vevela vevela.

  • Malosiaga mai le susu o vaovao fatu e faʻagesegese ai le alualu i luma o pancreatitis. E maua e le manogi fualaʻau se vaiinu e faavae i luga, lea e faʻaaogaina ai e le gata o aoga, ae e manaia foi.
  • O tiga le tumau i le pancreas e tupu i le faʻaaogaina o le sua suamalie fou mai Brussels. O lenei fualaau aina e le gata ina mafai ona faatauina mai i le tausaga atoa i faleoloa, ae na tupu foi i luga o se fuafuaga a le tagata lava ia. O lenei laau ua lelei ona totoina i le ogatotonu.
  • I le pancreatitis, o se teuteuga o laʻau masani e masani ai - opu, e aoga foi. I luga o se sipuni sipuni o vao mamago, aua le sili atu nai lo se ipu vai inu, lea e maua ai le inu lelei, lea e faʻaaogaina e le sipuni i luma ole taumafataga taitasi.
  • O se mea e le masani ai faʻamalolo mo le pancreatitis e maua mai lemoni ma le suka. O lenei fualaau faasaina, inu i luga o se manava gaogao, o le a faatupuina ai se lagona umi o le nofo malie ma faia lelei le pancreas i manaoga o le tino.
  • Birch buds o se faleteuoloa moni masani o mea aoga e mafai ona faatoilalo pancreatitis. O mea masani e masani ona tausisi i le ava malosi mo se taimi umi lava - ia le itiiti ifo i le masina. Se sipunipuni o tincture aʻo leʻi faʻafefeteina e faʻamaʻi elemene pancreatic.
  • O le Cumin e faʻaaogaina e le gata o se taimi faʻavasegaina mo ipu ma paluga, ae o se vailaau tutoatasi mo le mumū i le pancreas. O le sipuniti o fatu e sasaa mai i vai inu i le aofaiga o le tasi tioata, o loʻo faʻaosoosoina ma filiga. E tolu vaega tutusa o le vai e tatau ona faʻaaogaina i le aso atoa.
  • O le tina ua lauiloa foi o se togafitiga tulaga ese lea e aveesea ai maʻi uma. O le oloa o loʻo faʻatau atu i faleoloa o falemaʻi i pepa laulau, lea, pe a faʻaaogaina i le pancreatitis, e tatau ona nutimomoia ma o se vaifofo ua saunia i le vai. Mo le tolu lita o le vai, e tatau ona e 'ave 2-3 laulau, ma inu i le mea e inu ai i se taimi vave ao le i momoe, pe a faʻaleleia lona aoga.
  • O se aafiaga aoga i luga o le paʻu o se meaʻai faigofie ma masani ai - pateta. Mo le faʻaleleia o le tino, e 'aina, faʻatau, i se aofaiga e le silia le 10 kalama i le aso. O lenei vaega e mafai ona faʻaleleia i luga o le taimi, ona o le aʻafiaga o le fiber natura i le tuufaatasiga o le fualaau faisua ua vave ona maua ai se faailoilo iloga.

  • E le mafai e le tasi ona taʻua e uiga i se fofo lea e iloa mai maʻi uma e pei o propolis. Ina ia aveese le mimiti o le mumu i le eletise elevelea, o le propolis tincture ua faʻaitiitia i le susu vevela. Le itiiti ifo ma le 20 fuga o le vailaau faʻasaina ua faʻasese i totonu o se ipu susu ma inu ao leʻi moe.
  • E aoga i le togafitiga o pancreatitis holistic mixtures of substances. O se pusi malosi e maua mai i le kilokalama o leona, tolu selau kalama o le kalama ma le tele o le pasili. O le faʻafefiloi e nutililiina i totonu o le fagu ma se mea e teu ai meaʻai poʻo se mea e gaosi ai meaʻai, faʻaauau pea mo sina taimi i se nofoaga malulu ma 'ai muamua aʻo leʻi' aina taʻitasi mo le masina.
  • E mafai foʻi ona e faʻatautaia le faʻaleagaina o togafitiga i totonu o le gland o le faʻafefiloi fefiloi e ala i le 'ai oatmeal. O gaioiga e mafai ona fai e masani ai o le 'aiga o le taeao o le aʻai sau ma le itiiti ifo o kalori. E tolusegi apu e tolu ua tosoina, tipi ma kuka, ma e faigofie ona fufuluina le oloa e ala i se sieve ma fefiloi ma le meli. O lea ituaiga laei mo le falaoamata e maua ai se tofo tulaga ese ma se manogi. O le tuufaatasiga ma le ogatasi o le oloa e saofagā i le malūlūina o le 'aina o meaai ma se aofaʻiga o enzymes proteolytic.

Soʻo se tagata maʻi faapitoa i se tulaga patino o le gaioiga o le a sili ona fetaui i se tasi poʻo se isi metotia o togafitiga masani.

Tuua Lau Faamatalaga