O le a le fesoʻotaʻiga i le va o le kofe ma le cholesterol: e aafia ai le maualuga o le vai i le vai?

Teu i totonu o le olaga toetoe o tagata uma, e toaitiiti tagata e mafaufau i la latou taeao e aunoa ma se vaega o se mea manogi malosi e maua ai le malosi ma le leo. Ae toaitiiti tagata e mafaufau pe o lenei oloa e aoga ma leaga, e ui i le tele o suʻesuʻega faifai pea. O le isi mea manaia o le kofe ma le cholesterol.

Fans of a drink whose content blood content of this organic compound ua maualuga e fefefe e inu kofe i aofaiga muamua, ae pe o le fefe ea lenei? O aso nei e tatau ona tatou mafaufau i le aafiaga o le kofe i le cholesterol i le toto, o nei faailoga e faateleina pe faaitiitia ai le ava, faapea foi ma le auala e selesele ai fatu ina ia maua ai na o le manuia mai lo latou faaaogaina.

Faʻavaeina o le inu

Ina ia iloa pe mafai ona inu le kofe i le maualuga o le cholesterol, e tatau ona e iloa le tuufaatasiga o le vaiinu. O lenei autu ua leva ona finau mo tagata atamamai - o nisi oi latou e fai mai o kofe kofe o lo o aofia ai mea e matautia mo le setete o toto toto, o isi e faapea o le vai inu e mafai ona i ai se aoga aoga i le tino.

  • suauu suauu - o le 1/2 o nei mea o le suauu,
  • sili atu i le 30 ituaiga o meaola faʻasaina - o le sili ona aoga oi latou o le chlorogenic. E auai o ia i le tuufaatasiga o molelatini moletini, faʻaleleia le fesuiaiga o le gas, maua ai se aoga aoga i le setete o le tino. I le faaopoopo atu i le chlorogenic, kofe e aofia ai citric, malic, acetic and oxalic acids,
  • caffeine - o tagata uma ua faʻalogo e uiga i mea o loʻo aofia i lenei vaega i le kofe. O le caffeine e nafa ma feeseeseaiga e uiga i le auala e afaina ai le tino, afaina ai poo le aoga. O le kulupu e aʻafia i le vasega o alkaloids faʻaleagaina e mafua ai le faateleina o le leo, malosi (ma le faʻaleagaina o le inu o le inu ma le tagofia o mea inu)
  • nicotinic acid - i le 100 g. O pusa pipi e aofia ai le 1/5 o le masani masani o le vitamini PP, lea e talafeagai e faamalosia ai toto toto ma tausia se toto atoatoa i gaʻo,
  • elemene taua tele o le uʻamea, phosphorus, potassium, calcium ma magnesium. E le tatau ona e lisiina mea aoga o nei elemene, e iloa uma e tagata. O le potassium o iai i le kofe o loʻo tumau pea i le gaioiga ma le leo o capillaries, ma faʻamaualalo ai. Faʻamataʻu e pei ona ono foliga mai, faatasi ai ma lamatiaga o caffeine i le taimi nei, o loʻo inu pea le inu.

Aisea e 'ai ma inu tele ai le inu ma le alofagia e le tele o manogi? O le manogi manogi o kofe e tuʻuina mai e suauu taua o loʻo aofia ai, lea e tele mea aoga. O le tele o suauu e osofaia le mumu, faʻaitiitia le tiga ma faʻamalo le vavao. O le manogi o kofe e faalagolago i le auala o pi paluga ma le vevela e tausia i le taimi e tasi.

E i ai cholesterol i le kofe lava ia? E taua le matauina i le tuufaatasiga o fatuga o lenei tuufaatasiga o meaʻai e le o iai, ma o le inu lava e le o se vaega o le maualuga o kalori. Ae e aʻafia ai le naʻo le tuʻuina atu o le cholesterol mai fafo i le aofaʻi o lenei vailaʻau i totonu o le toto.

E faapefea ona aʻafia le cholesterol i aʻa?

Pe a inu le kofe i aso uma ma mafaufau e uiga i aʻafiaga o pi i luga o cholesterol, e tatau ona e iloa e uiga io latou foliga. E tatau ona e faia se faʻanofo vave lava lea o le ae na o le talanoa e uiga i se mea mama faalenatura, e aunoa ma ni mea faʻaopopo.

A uma mea uma, afai e inuina e le tagata le kofe i le susu, e tatau ona ia manatu o lenei oloa ua i ai nei le cholesterol, aemaise lava pe a fai o le susu ma se pasene maualuga o le gaʻo. O pi pipi ei ai se elemene e taua o le kafestol - o ia lea e mafai ona siitia le maualuga o le cholesterol i le toto e masani ona faʻaaogaina le inu i le tele o mea.

Sa faia e saienitisi ni suʻesuʻega fou, lea na mafai ai ona faamaonia le tuusao o le cafestol i le setete o capillaries ma le cholesterol toto. E le fesoʻotaʻi le vailaau tuusao ma le cholesterol, ae solia e le kafestol le faʻaaogaina o a latou lava cholesterol i tui vavalalata, aʻafia ai le pa puipui.

O a ituaiga kofe ua tele i le "cafe" cafe

E le o ituaiga uma kofe e maua ai le toto cholesterol, talu ai o mea o loʻo i le elemene o le cafestol oi ai e ese. O le a le ituaiga vai inu e tatau ona lafoai pe afai ei ai faafitauli i le faateleina o le cholesterol:

  • i Scandinavian - i se isi auala ua taʻua ai o se "ava moni." O lona uiga faapitoa i le kuka o le faʻatoʻa le kukaina o fatu eleele, ae na o le faatalitali mo le taimi o le kuka, e le gata i lea, e faʻaaogaina le kelani,
  • espresso - faatasi ai ma le maualuga o le cholesterol, e sili le lelei ona faʻaaogaina, talu ai o lenei kofe e aofia ai le tele o cafestol,
  • o se meainu na faʻaaogaina e faʻaaoga ai se kofe kofe poʻo se falemeni Falani - o le auala sauniuni e taua tutusa.

I aso nei, e tele ituaiga kofe, ma e faalagolago i le mea e inu ai le tagata, pe o le maualuga o le cholesterol i totonu o le toto o le a tumau le masani pe faateleina. E le afaina mo le lelei atoatoa o le kofe kalama e inu ai se vevela vevela e pei lava o ituaiga o loʻo i luga, pe afai tatou te le o talanoa e uiga i laasaga tetele.

Le tuufaatasiga o le oloa ma lona aafiaga i le tino

E ui lava i le faigofie o le vaiinu ma lona maualalo o kalori (i le tasi ipu e tusa ma le 9 Kcal), o le kofe ko ia lava e le faigofie e foliga mai e foliga muamua, ae o loʻo i ai se faʻalavelave tele ma eseese.

Lafo lelei ole kofe.

Caffeine - O le mea autu autu, e le gata i le kofe, ae o le lauti foi, e maua mai i le gaosiga mo le faʻaaoga atili i le inu malosi.

O le caffeine e galue i luga o le tino tutotonu, faateleina lona gaioiga, e mafua ai le faateleina o le mafaufau ma le faaletino, o le a le toe i ai le moe, dopamine (o le hormone e mafua ai le lagona fiafia) ua tatala.

E le gata i lea, o suʻesuʻega fou e faʻaaoga ai masini eletise e faʻavasegaina ua faʻaalia ai o le caffeine e faʻaitiitia ai le faʻalauteleina o le platelet, o lona uiga o le faʻaitiitia o le aʻafiaga o mea laiti e pipii faʻatasi, lea e mulimuli ane avea ai le toto.

Ae ui i lea, o loʻo i ai se itu le lelei i lenei mea, talu ai o le caffeine e faʻaleleia ai galuega a le loto, faʻapupulaina ai le toto. O le mea lea e le fautuaina ai e fomaʻi le inu o le kofe i le atherosclerosis, maualuga o le toto ma isi faʻamaʻi o le cardiovascular system.

Niacin (Vitamin B3) o le vaitamini lea e aafia i le tele o gasegase, e aofia ai le lipid metabolism. O le tasi ipu o pini masani kofe (100 ml Espresso) e aofia ai le 1.00 i le 1.67 mg o le kulicoticic acid.

E iloa lelei pe afai e sili atu i le 3-4 mg o le kulicolinika i le aso, e maualuga le maualuga o le cholesterol, LDL, ma le HDL (o le "cholesterol aoga") i le toto o se tagata.

O le Nicotinic acid e aofia ai le vitamin PP - o se tasi o vitamin autu e filifilia ai le gaioiga o le malosi, gaʻo ma le suka. E le gata i lea, e faʻamalosia ai nai tamai capillaries, faʻasolosolo le fausaga ma le elasticity o vaʻa toto, faaleleia atili le toto.

E le gata i lea, o le nicotinic acid e faʻaumatia ai toto laiti, faʻaleleia atili le taamilosaga o mea o iai i totonu, ma faʻalautele ai le fibrinolytic o le toto. Talu ai ona o le tele o ituaiga o mea tau falemaʻi, o le malosi o le vailaʻau o le nicotinic e faʻaaogaina i togafitiga faʻapitoa o le atherosclerosis ma isi faʻamaʻi pipisi.

Ae peitai, e le o lona uiga o le maualuga o le cholesterol maualuga e lava lea e faʻaaoga ai le tele o kofe kofe i le aso, e maua ai le "togafitiga" o le vailaʻau nicotinic. Aua nei galo e uiga i mea maualuga i kofe kofe o le mea muamua - caffeine.

Cafestol - o se mole o loʻo i totonu o ituaiga arabica e leai ni mea (i totonu o paluga faʻamalosi o loʻo i ai i ni vaega laiti tele). I le avea ai o se tulafono, o le cafestol o loʻo faia i le taimi o kuka. I le fausaga, e talitutusa lava ma le resin, e le mafai ona gaosia i le vai, ma pe a ulu atu i totonu o le tino, e solia ai le lipid metabolism, suia ai le gaioiga o le ate, faapea foi ma le tuufaatasiga o suauu.

I le faaopoopo atu i nei vaega e tolu lea e sili ona fiafia ia i matou, ua i ai foʻi keke keke:

Le aʻafiaga o gasegase mamafa o caffeine i le tino.

vailaau oona

  • gaʻo
  • squirrels
  • gaʻo
  • o suauu taua
  • suka
  • Vitamin B6
  • Faʻafefea e le kofe le cholesterol?

    I le isi itu, afai tatou te mafaufau i le vai inu mai le mea e vaʻai ai i le vailaau oona, o le tali i le fesili pe sili atu le faʻafefeteina o le kofe le cholesterol, talu ai e leai se gaʻo fualaʻau po o se cholesterol o loʻo iai i le kofe.

    Ae ui i lea, e sili atu ona faʻamoemoe le mafaufau i le oloa mai le manatu o le aʻafiaga o ona vaega ile tino. Toeitiiti lava o le kofe, aemaise lava le pala, e faia mai i ituaiga arabica, e aofia ai le cafestol, lea e siitia saʻo ai le cholesterol e tusa ma le 8-9% i le mavae ai o vaiaso o le inu masani.

    E le masalomia, mo se tagata soifua maloloina ma le cholesterol masani o le toto e le o se mea e lamatia ai le ola maloloina. Ae peitaʻi, mo se tagata e maua le lipid metabolism ma se maualuga maualuga o le atiaʻe o le atherosclerosis, o ia suiga e mafai ona taua.

    Pe a ulu atu i le manava, o le cafestol e afaina ai le mauaina o ana atigi epithelium, o se taunuuga, pe a maeʻa se gaioiga ogaoga o meaola, o le faateleina o le gaosiga o le cholesterol e maua ai le ate. E le gata i lea, e mafai ona faaputuputu le cafestol i le tino o le tagata ma, i le aluga o taimi, e sili atu ona leaga le aafiaga. O lea, faatasi ai ma lona faʻaaoga masani, pe a mavae le tausaga, e mafai ona siitia le maualuga o le cholesterol i le 12-20%, ma afai o le maualuga ua maualuga tele, o le faʻaopoopoga faʻaopoopoga i le 20% o le a matua taua.

    E mafai la ona inu le kofe i le maualuga o le cholesterol?

    I le tulaga lautele, ona o mea e maua i le cafestol, e le o fautuaina e fomaʻi le inu o le kofe i le maualuga o le cholesterol. Ae peitai, faatasi ai ma se auala talafeagai, e aofia ai le sauniuniga o se meainu e itiiti lava le fausiaina o le cafestol, e mafai lava ona e tausia oe lava i se ipu inu meainu.
    E lua metotia o le vavalalata o le faʻasa, lea e matua saogalemu ai le aafiaga o le cafestol:

    1. A maeʻa ona tipi le kofe, e tatau ona pasi i se mama mama, mo se faʻataʻitaʻiga, pepa tuʻugofie. O le mea lea, o mea uma e faʻamalosi ma le cafestol oi latou o le a tumau i luga o le faamama. Pe a sauni se kofe i se masini kesi, e taua tele le gauai atu i le i ai o se faamama i totonu, afai e leai, e mafai ona e faʻafefe le vai i le lava pepa faamama pe'ā uma ona saunia i le masini kesi.
    2. Talu ai e sili atu ma le 95% o le cafestol o loʻo faia i le taimi o kuka, e mafai ona e inu i le taimi vave vave ona e le mafai ona faʻaaogaina lenei gaioiga. Ae ui i lea, i lenei tulaga, o mea uma lava e faalagolago i le tulaga lelei o le oloa, ona o le falemaʻi faataugofie taugofie mo le lautele o le faʻaaogaina e le fetaui lelei ma le saogalemu ma le faʻaaogaina o tekonolosi.

    Ae ui lava i ia metotia, e le fautuaina e faʻaleagaina le inu ma inu sili atu ma le lua ipu i le aso. I se faaopoopoga, aua le galo le maualuga o meaʻai o caffeine, lea e mafua ai le mamafa o le mamafa i le fatu ma faateleina ai le toto, lea e matua le manaomia ma le maualuga o le cholesterol.

    O loʻo i ai se tala faʻasolopito o le faaopoopoina o le susu i le kofe e mafai ona faʻaleagaina ai le cafestol ma mulimuli ane o se tuufaatasiga e le afaina ai le maualuga o le cholesterol i le toto.

    O le mea moni, e le saʻo lenei mea ma o susu e le afaina ai le cafestol i soo se auala. E le gata i lea, o le faaopoopoina o le susu ma le gaʻo gaʻo o le sili atu i le 2% e sili atu ona leaga le kofe, talu ai o susu e aofia ai gaʻo manu, lea e le taliaina mo tagata o loʻo mafatia i le hypercholesterolemia.

    Faaiuga: kofe masani lelei, e pei ona masani ai, ma le maualuga o le cholesterol maualuga ua faasaina, aua, e ui i le tele o uiga lelei ma le maualuga o le vitamini, o loo i ai caffeine ma cafestol. Afai mo se tagata soifua maloloina latou te le maua se aafiaga taua, ona maua ai lea e se tagata ei ai le maualuga o le cholesterol o le a faʻaleagaina ai le tulaga. O se tuusaunoaga atonu na o le filigaina o le meainu e ala i se faamama pepa.

    O le ala ese mai le tulaga o le gaʻo vave, lea e le faʻaogaina le faagasologa o le gaosia ma faʻamavae i vai masani masani. E ui i lea, e oʻo lava i lenei tulaga, e tatau ona mataʻituina le malosi o le vaiinu ma pe fia ipu kofe oe e faʻaaoga i le aso.

    Meaʻai faʻaonaponei faʻapipiʻi

    O le isi mea e sili ona saogalemu mo le faʻamaina o mea inu vai o le kāpuni na teu i le 1903. I le faagasologa o le gaosia o beans kofe, o le lafoaʻiina o loʻo faia - o le faagasologa o le faʻafefe o caffeine e ala i togafitiga faʻatasi ai ma vaʻa, vai inu, saline ma le tele o isi metotia. I soo se tulaga, e oo atu i le 99% o le kaloti e mafai ona aveesea mai fatu.

    O le kofe tilatilo e iai na lelei e pei o:

    • O le leai o se aafiaga i le toto maualuga ma e oo lava foi i le isi itu - o se meainu faapena e maualalo,
    • Le leai o se aafiaga o le faaosofiaina o galuega a le loto i se tulaga o le faateleina o gaoioiga,
    • O sea inu e leai se aoga i le moe, o lea e mafai ai ona e inu saogalemu i le afiafi.

    O le itu le lelei o lenei togafitiga o le le atoatoa o mea manaia ma le malosi, faafetai lea e toatele tagata e fia inu kofe i le taeao. E na o tofo e tumau ai i totonu o se vaiinu, ae o vitamini ma le kulimi nicotinic, o loʻo i ai se aafiaga lelei i le lipid metabolism.

    Teu mea inu

    Teu o se mea gaosi. O lona tuufaatasiga e matua manaia lava, aua o le punavai o le tusa ma le 2,000 elemene eseese, e aofia ai vitamini, aemaise vitamini PP, B1 ma le B2, o suauu taua e maua ai le manogi ma le manaia muamua lea tatou te fiafia i ai, e tatau ai elemene masani elemene e pei o le magnesium, phosphorus, potassium, sodium, iron ma le calcium, faʻapea foʻi ma polysaccharides solubles ma sili atu ma le 20 gaosia o meaola ninii eseese.

    Faatasi ai ma le tele o elemene elemene, o le vaega autu o loo faia pea e le caffeine. O lenei mea o se alkaloid organic, lea e afaina ai le faagaoioia o le fatugalemu o le tino. E i ai sona uiga faʻaleleia ma manaia, e taʻitaʻia ai le faateleina o le fatu ma le faʻateleina o le toto. E le gata i lea, o le caffeine e aofia i le tuufaatasiga o le dopamine, o le hormone o le olioli. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea o le faʻaaogaina masani o le inu e fai ma vaisu ma o nisi foi taimi e fai ma vaisu, e aʻafia i le ava po o le tapaa.

    E ui lava i lea, o fomaʻi e maitauina, pe a inuina lenei paluga lelei i le faʻamautuina, e leai ni lamatiaga o tulaga faʻaleagaina ogaoga. Ma e oo foi i le isi itu. O le inu i le 1-2 ipu o le inu i le aso e faʻaititia ai le ono mafai ona atiaeina ma faafaigofie le faagasologa o faʻamaʻi e pei o le:

    • Alzheimer maʻi
    • Hemorrhagic and stroke
    • Paʻi Parkinson
    • O le maʻi suka
    • Taumafa

    E le gata i lea, o le kofe e faʻaitiitia le faasologa o le matua i totonu o le tino, ei ai sona aafiaga lelei i le gafatia e taulai atu ma i luga o le faiʻai i le lautele, faʻaleleia lagona ma faʻaitiitia le mamafa o le mamafa, ma maua ai foi le gasegase laxative ma diuretic.

    Suesuega na faia e saienitisi Amerika i tagata mamaʻi na maua i le faʻamalama o le inisitituti na faʻaalia ai oi latou e masani ona inu i se vai inu e maualalo ifo i le 18% le maua o se falemaʻi. Ae ui i lea, e tatau ona malamalama o le kofe e tele ni faʻamaʻi, e aofia ai faʻamaʻi cardiovascular. O le mafuaʻaga lea e faʻafesoʻotaʻi ai e le ofisa o le fomaʻi le fesili pe iai se manaoga faanatinati e lafoai atoa lau mea e fiafia i ai

    Faʻafefea e le kofe le cholesterol?

    Cholesterol o se vaega tāua o le faʻatinoina lelei o le tino. O le tele lava o mea e maua mai i le ate, ma e naʻo se vaega itiiti e ulufale i totonu o le tino ma meaʻai, o le mea moni o le mea e faatatau i ai fautuaga a fomaʻi i luga o se taumafataga mo le cholesterol. O le maualuga o le cholesterol i totonu o le toto e fesootai tuusaʻo ma le atinaʻeina o se faʻamaʻi e pei o le atherosclerosis ma le faʻavaeina o atherosclerotic plate.

    I le gasologa o suʻesuʻega fou i luga o le aʻafiaga o kofe i luga o le toto cholesterol, na maua ai na o ia lava, e le mafai i soo se auala ona aʻafia ai tulaga o le cholesterol. Ae peitaʻi, a uma ona fagogo pi mai i totonu o le kofe, o le elemene elemene e taʻua o le cafestol ua faʻasaʻolotoina. O ia lea na mafua ai le aafiaga o le kofe i le cholesterol.

    Ae peitai, e le o lona uiga o lea ua tatau nei ona e lafoaia le kofe ma le maualuga o le cholesterol. O le mea e lelei ai, o le tele o fua o fuataga mo lana sauniuniga e mafai ai ona e aloese mai aafiaga leaga o le kofe i le cholesterol.

    E mafai ona ou inu kofe i le maualuga o le cholesterol

    E le mafai ona taliina lenei fesili ma le manino, talu ai e faʻalagolago uma lava i le auala o sauniuniga ma le fua patino. O le cafestol o loʻo taua i luga ua faʻamalolo mai gaʻo taua i le taimi o le vevela, o lona uiga o lona maualuga o le maualuga, o le umi o le sosolo o le talo i luga o le kafe na maua i le. O nei ituaiga o sauniuniga e aofia ai le cafe Scandinavian ma ituaiga ituaiga espresso, aemaise lava i le susu, talu ai o le susu o se punavai o le cholesterol masani. O le kofe i le maualuga o le cholesterol maualuga e le fautuaina.

    E tutusa foi le faaaogaina o le kofe masani i le Turk. O le fofo sili mo i latou e fiafia i le kofe faalenatura o le faʻatau mai lea o le kofe kolose ma se fuʻa pepa. O le a mafai ai e oe ona faʻamamā le meainu uma mai gaʻo taua, o lona uiga e faʻaitiitia le maualuga ole cafestol.

    E toʻatele e fiafia i le fesili pe mafai ona faʻamamaina atoa le kofe mai le cafestol. E le lava, ae o le tali i lenei mataupu e lelei. O le faia o lenei mea, o loʻo i ai se auala faʻapitoa o togafitiga faʻasolosolo, lea e galo ai le suauu o lona fatu. O se taunuuga, e le o gaosia le cafestol, o lona uiga e leai se aoga i cholesterol. Ae ui i lea, i lenei tulaga, e le talafeagai foi le aoga ma le malosi.

    I le avea ai ma se isi mea e masani ai i le kofe uliuli masani, e mafai ona e inu koko koko, chicory, poʻo le kalama kalama. Talu ai ona o fatu o le vaega mulimuli e le faʻamamaina, ae faʻamago, mulimuli ane, o le cafestol o le a le mafai foi ona gaosia. E le gata i lea, o le kofe lanumeamata ua faʻaalia ai mea totino, e aofia ai le tannins, purine alkaloids, e mafua ai ona i ai se aafiaga lelei i le tino, faʻaleleia atili, tones ma fesoasoani e faʻamalosia ai le soona gaʻo. Pau lava le mea e tatau ona sauniuni mo le maʻoti patino ma le sogisogi, e ese mai le tofo ma le sogisogi o le kofe uliuli e masani ia i tatou.

    Cafestol ma Cholesterol

    E pei ona uma ona taʻua, ua faia le cafestol i le taimi o le kukaina o pi kope. I le taimi lava i le tootoo laitiiti ma aafia ai sela epithelial, o le cafestol e aafia ai le faagasologa o le gaosiga o le cholesterol, lafoina o le lagona o le nasu leaga i le ate, lea e iloa ai le faaitiitia o le cholesterol. I le tali atu i lenei mea, o le ate e amata ona galue malosi e maua mai lana lava cholesterol, ma, o se taunuuga, o lona laʻititi e lemu ae mautinoa e tupu.

    I le gasologa o suʻesuʻega, na maua ai o le taumafaina o le 5 ipu o kafe eletise masani e mafua ai le faateleina o le cholesterol mai le 6 i le 8 pasene pe a mavae le 7-10 aso, ma le 12-18 pasene pe a mavae le tausaga. E tatau foi ona manatua o le cafestol o loʻo mafai ona faʻaopoopo puipui o toto toto, ma faaitiitia ai lo latou tulaga. I lenei tulaga, o le felauaiga o le okesene i totoga ma fusi o le tino atoa ua taofia. O lenei mea e sili ona afaina i le gaioiga o le fatu ma le faiʻai. Ae ui i lea, e le o lona uiga e tatau ona e lafoaia lau mea e sili ona e fiafia iai, ae peitai, e tatau ona e faaeteete pe a inu le kofe ma le maualuga o le cholesterol.

    O se mea e uiga i le vave inu

    O le kofe vave lava na maua ai le lauiloa ona o le faigofie o sauniuniga. E ui lava o lona tofo ma le manogi e ese mai le eleele poʻo le otaota, i le lelei e le gata e maualalo, ae o nisi taimi e sili atu i le mulimuli. O le soluble ituaiga o le ava ei ai le avanoa e le mafai ona faafitia e tusa ai ma lona aafiaga i le cholesterol, talu ai o lona sauniuniga e le manaomia ai le kuka, ma e tusa ai foi ma le cafestol e le tatau ona maua.

    E le gata i lea, i se tasi o vaega o le polokalame "Soifua Maloloina" ma Elena Malysheva, na faapea mai o le faaaogaina o kofe i aso taitasi e faʻaititia ai le ono mafai ona atiaʻe le faʻamaʻi o le Alzheimer. E ui i lea, e ui i mea lelei uma o se vai inu, o lona faʻaaogaina le pulea e mafai ona afaina ai le tulaga o le gastrointestinal tract, ate, ma le pancreas. O lenei aʻafiaga i luga o le faʻaogaina o meaʻai e fesoʻotaʻi ma tekinolosi o le gaosia o se vai inu, o se taunuuga o le tuufaatasiga o loʻo iai e iai se aafiaga faʻaleagaina i puipui o le manava.

    E mafai ona ou inu kofe i le atherosclerosis

    O le faateleina o le cholesterol e sili ona lamatia aua e mafua ai le fausia o ni atherosclerotic plate, ma o se taunuuga, o le atiaʻe o le atherosclerosis o toto toto - o le masani ona masani o le cardiovascular system. E tusa ai ma mea ua taʻua i luga, o le tali i le fesili pe ono mafai ona inu le kofe ma le atherosclerosis e taʻu mai ai ia lava. E oʻo lava i le maualuga o le cholesterol maualuga ma le i ai o le atherosclerosis, e le tatau ona e faʻamagaloina atoa oe le fiafiaga o le fiafia i se ipu o mea manogi faʻamalosi. E ui i lea, e aoga tele le tali atu i le fesili o lana filifiliga ma tapulaa i le numera o ipu inu i aso taitasi.

    E pei ona e iloa, i le maualuga o le cholesterol, e tatau ona e mataituina ma le totoʻa au meaʻai. O le fomai tipitipi o le a sili ona fesoasoani i lenei mea, lea o le a avea ai le taumafataga sili ona lelei e faavae i luga o amioga gastronomic ma le soifua maloloina o le tagata maʻi faapitoa. E tele suʻesuʻega na faia e saienitisi i le salafa o le lalolagi ua faʻaalia ai o le tausisia o tulafono faigofie o le a fesoasoani e aloese ai mai faʻalavelave i le faʻafitauli o le faʻamaʻi ae le o teenaina oe lava mea e sili ona e fiafia i ai.

    Fafaga vave

    Ole suʻesuʻega pito lata mai e fuafua ai le lelei ma le inu o se kofe inu mo tagata e maualuga le cholesterol, latou te iloa ai o le kofe vave o le sili ona saogalemu mo lenei vaega o gasegase.

    Cafestol o se mea e sili atu ona tele i totonu o se meainu i le taimi o le kuka umi. Ae o le kofe vave lava e leai se mea e kuka ai mo se taimi umi. E toatele tagata e le fiafia i se vai inu, e manatu e le masani ai.

    Ae ui i lea, i le faagasologa o le saunia o fatu, latou te gaosia foi - e falaiina, tatalo, pe a maeʻa le kofe i se vaitafe vevela, ma o le kofe eleele ua fafaguina. O se taunuuga, i itu uma e lua, ua maua mai se oloa faanatura masani.

    Afai na faaopoopo e le au gaosiga muamua le dichloroethane i le taimi vave o le kofe (i taimi o gaosiga), o nei tulaga mama e le faatagaina ai le faaaogaina o lenei mea faaopoopo. O le mea lea, o tagata fiafia i meainu vave e mafai ona toʻa - o le oloa e faʻapitoa uma lava, e ui lava o loʻo i ai se manogi e le sili atu lona taua nai lo le eleele.

    E mafai ona ou inu kofe pe a maualuga laʻu cholesterol

    Faatasi ai ma le maualuga o le cholesterol, e tele fomaʻi e fautuaina le lafoaia o le lauti malosi ma le kofe, ae pe talafeagai? E pei ona uma ona taʻua, i le tele o ituaiga o vaiinu ei ai le cafestol, ma e sili atu foi ona i ai ile togafitiga umi o le vevela. O le umi o le inu o le vai, o le tele foi lea o le afaina mo tagata e maua i le toto maualuga o le cholesterol.

    E tusa ai ma lea, afai e kuka le kofe i le tele o taimi ao faagasolo sauniuniga (mo se faataitaiga, pe a kuka i le auala Scandinavian), ona le mafai lea ona faʻaaogaina i le maualuga o le cholesterol. O tagata alolofa i mea inu vai e mafai ona fautuaina i le auala e aveesea ai cafafol sili mai le kofe, ina ia mafai ona faʻaaogaina e aunoa ma le fefe.

    E tatau ona faʻaaoga se faamama pepa, o le tele o vailaau oona o le a tumau i puipui o le faamama, ma o le inu lava ia o le a faamamaina. Afai e te manaʻo ai, e mafai ona e faʻatau se kapeta faapitoa faapitoa ua faʻapipiʻiina i se faiga faʻavasega pepa.

    O le isi auala e aloese ai mai aafiaga leaga o le cafestol i luga o le tino o le inuina lea o se meaʻai e aunoa ma se caffeine. Ua leva ona alofagia e tamaitai, ona o le meatotino o le faaitiitia o le mamafa, faamamaina o le tino o toxini ma toxins. I le taimi o sauniuniga o fatulaʻau, o le caffeine tele e fufuluina mai ia i latou, aʻo tausia pea se manogi e le mafaagaloina ma mea aoga.

    Ae ui i lea, o fomaʻi o loʻo faʻatalanoaina iinei, aua o le cafestol ua faʻamalolo i le taimi o le vaeluaina o le inu, ma o le mea e maua ai caffeine e le fesootai ma lenei i soo se auala lava. O tagata e fiafia i le fesili pe o le a le tele ma pe o le a le kofe e mafai ona inu ona o le le afaina ai o latou soifua maloloina, e sili atu le asiasi atu i se fomaʻi, foaʻi toto mo le cholesterol ma filifili se ituaiga mea inu lelei ma le fomaʻi.

    I le faaiuga

    E tele fomaʻi na latou fautuaina tagata - o le ae inuina le tele o kofe, e matua leaga ai lou tulaga. Ma o nisi vaega e saʻo - aua i totonu o se mea inu ua uma ona kuka i le tele o taimi, o mea o loʻo i totonu o le cafestol, lea e afaina ai le setete o toto toto, e maualuga tele.

    Ae afai e te faʻaaogaina i se taimi se mea inu vevela poʻo le suia i ituaiga meaʻai e leai ni caffeine, o le a le afaina ai lou soifua maloloina. E tatau ona manatua e le oi ai le cholesterol i le kofe lava ia. Ae ina ia le faateleina lona tulaga i le toto, aua le faʻaleagaina le inu, e taua le matauina o tekonolosi sauniuni ma feutagai ma tagata tomai faapitoa.

    Tuua Lau Faamatalaga