Mango mumu ma le manaia: e mafai ona 'ai fua ma le maʻisuka?

Puni

E amata, o faʻi o vine. Ma aʻo e suʻesuʻeina lenei mea moni, o ituaiga o faʻi e mafai ona taumafa e vaevaeina i ni vaega se lua: meaʻai (suamalie, e mafai ona 'aina faʻatasi) ma laau (mea e pei o a matou pateta, faʻiina o faʻi ua faʻasagaina muamua aʻo lei faʻaaogaina). O pusa i le taimi faʻaonapo nei o se faʻalapotopotoga faʻale-aganuʻu (o se "'auʻaunaga" faʻatautaia aganuu). Eseese o faʻi numera e silia ma le 500.
O le faʻi e tuʻu lemu e le o se mea sili lea ona lelei mo le suka. I luga o se faʻi faʻi atoa i le 100 kalama o le pulupulu, e 19.5-25.8 le kalama o meaʻai gaʻo. Ae o le aoga o lenei fua e tele foi. O pusa o loʻo i ai peta-carotene, pectin, vitamini B1, B2, B6, C, PP. O le punavai foi o le amino oona taua - lysine ma le sulfur-methionine. O minerale, o le faʻi sili ona mauoa i le potassium, lea e avea ai ma se aoga tele mo pusa. I le faaopoopo atu i le potassium, o isi minerale o loʻo i ai foi - calcium, magnesium, uʻamea, fluorine, phosphorus ma le sodium.
O le faasinomaga o le faasinomaga mo faʻi faʻi e eseese i le va o le 50-55 iunite. Ae afai e te vaʻaia fua o fualaau 'aina (i lanu enaena i luga o le paʻu), ona mafai loa lea e le GI ona oʻo i le 60.
Tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona faaeteete i le 'ai o faʻi. O se mea soifua maloloina tele, ae ona o le tele o meaʻai gaʻo, o le a sili atu le tolopoina o se meaʻai pe afai e le maualuga tele suga.

Pineapples i le Champagne! Pineapples i le Champagne!
Maofa matagofie, susulu ma vevela!

O le auala lea e amata ai e le Igor Severyanin lana poʻa lauiloa. E malie tele na ia fatuina lenei uluaʻi faʻailoga ina ua ia talimalo ia Vladimir Mayakovsky. Na toso e Mayakovsky se fasi falaoamata i le Champagne, 'ai ma fautuaina ia Severyan, o le sa nofo i tafatafa o ia, e faia foi le mea e tasi.
Ma o Meakovsky lea, o le e 2 tausaga o le a tusi:

"'Ai le pineapples, faʻapipiʻi,

O lou aso mulimuli o le a oʻo mai, bourgeois. "

O le pineapple present o se oloa sili ona taua. Faʻafetai i se faʻalavelave o vailaau faʻasolosolo, e mafai ona faʻaleleia ai le gaogao, fesoasoani e faʻamama le manava, ma maua ai se aafiaga lelei i le viscosity o le toto. Ae ui i lea, o tagata e maua i le manava o le manava e le fautuaina e 'ai le pineapa i ni mea tetele ona o lona ogaoga.
100 g o faamaumauga o pulupulu mo le 13 g o carbohydrates, 10 g o le suka. O le 100 kalama o le pineapple e mafai ona ufiufi ai le manava i aso taitasi mo le vailaʻau C i le 70-80%. Mai le tuufaatasiga o meaʻai, o le maualuga o le manganese, calcium ma le uʻamea e tatau ona iloga.
O le glycemic index of pineapple e tusa ma le 45 iunite.
A maeʻa le tausamiga fiafia, 'ai le lua fasi falaoamata o le a fesoasoani tele. O le fua o le a fesoasoani e faʻaleleia le faʻamalositino o le intestinal ma faʻaumatia le lagona o le vaivai i totonu o le manava.

Mango

O le fua o se aphrodisiac faʻamaonia. O se mea faʻapitoa ole meaola. I le tele o mea, o le paila e aofia ai peta-carotene, vitamini B (B1, B2, B5, B6, B9), A, C, D, faapea foi minerale: potassium, calcium, zinc, manganese, iron, phosphorus.

I le maʻisuka, latou te fefefe i mango ona o le fuainumera faasinomaga o le faasinomaga e le aoga. O le mamafa o le fualaau o le fualaau aina e 8.3, o lona uiga pe a uma ona 'ai se suʻu malosi i le suka o le a le matauina.

Vaega o le faʻamaʻi

O le maʻisuka o se numera o faʻamaʻi o le endocrin structure, na faia e fesootaʻi ma le le atoatoa poʻo le leai atoa o le inisalini i totonu o masini. O se taunuuga, o loʻo i ai se faʻaopoopoga taua i le kulukose toto.

O le tele o taimi, o le maʻisuka o se gasegase tumau e mafua mai i le faʻavevesi i le metabolic process - carbohydrate, protein, gaʻo, minerale ma le masima-masima.

I le taimi o le faʻamaʻi, o le pancreas e maua ai le inisalini e faʻalavelaveina. O lenei hormone o se porotini o loʻo aʻafia i le metabolism. I se isi faaupuga, e liliu mai, gaosia le suka i le kulukose, ona tuʻuina atu lea i siama.

E le gata i lea, o le hormone e maua ai le tulafono faatonutonu o le maualuga o le suka. O le mea lea, o le tele o maʻisuka e fiafia i le fesili - e mafai ona 'ai mango ma le maʻisuka ituaiga 2, ma o le a le tele? E filifili lenei mea e faalagolago ile ituaiga o maʻi.

Faʻavasegaga

  • moni
  • lua (symptomatic).

O le vaaiga lona lua e fesootaʻi atu i faʻamaʻi faʻamaʻi o le vaʻaia - o le vevela, o le pancreas, pituitary ma slanders, ma o se faailoga foi o le amataga o le faʻavaeina o togafitiga muamua.

O le ituaiga moni o le maʻi ua vaevaeina i:

  • ituaiga 1 inisalini e faalagolago
  • inisalini tutoatasi le lua ituaiga.

Mango fatuina

O le tuufaatasiga o le fualaau ua faamatalaina o lo o suitulaga i se aofaiga tele o ituaiga uma o vitamini, vailaau e mautinoa ai le faatulagaina o metabolic process in tissues.

Mango ile taimi o le maʻisuka e faatagaina. O fualaau suamalie nei e aofia ai:

  • Solid Vitamin C
  • se vaega o vitamini B ma E, A,
  • fualaau suamalie
  • fiber
  • minerale, meaola faʻasaina.

Mea aoga

Endocrinologists fautuaina tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e 'ai ai se tamaʻi aloese.

E mafua ona o le mango e mafai ona faʻaititia le maualuga o le cholesterol i le toto, lea e taua mo le maʻi.

O le tele o taimi, o fualaau aina o se mea taua i le faasologa o meaai i le faiga o le faʻaaogaina o "aso fia 'ai" faʻatasi ma isi "malamalama" meaai.

Mango foi e taofia ai le fausia o maa i le gallbladder, e maua ai le faamamaina o puipui lapoa ma le ate. Ole aofaiga tele o vitamini e mafai ai ona e faʻaaogaina e avea o se mea faʻasolosolo i taimi o le fualaʻau.

O le mea lea, o se mango o loʻo i ai le faʻamaufaʻailogaina o le faasinomaga e mafai ai ona e:

  • faaleleia le toto
  • faaitiitia le lamatiaga o le tumau,
  • faamalosia puipui puipui,
  • faʻalavelaveina le atinaʻeina o siama vaivai,
  • faamalosi loto muso
  • faʻaleleia le gaioiga o le toe mata,
  • togafitia nisi faʻamaʻi fatugao
  • tuʻufaʻatasiga atoatoa.

O le aofia ai i se fua masani o le fomaʻi i le faʻaitiitia o le maʻisuka, e faʻaititia ai avanoa o le faʻaalia o nisi faʻafitauli e mafua mai i lenei maʻi tuga.

Aafiaga leaga

E pei ona taʻua i luga, o le mango i le maʻisuka e mafai ona faatagaina pe afai o le tulaga lua, peitaʻi, i se tulaga talafeagai. Ae e tatau ona e manatuaina o lenei fualaau suamalie ua iloga i le i ai o mea o le allergenic.

E le manaʻomia le 'ai o mango i le vaega o le maʻisuka e tusa ai ma le faʻaauau pea o le gasegase o le hypersensitivity, e tusa lava po oa mafuaʻaga.

Mo le taimi muamua, e fautuaina e taumafai se tamai vaega o le fomaʻi ma le siakiina o le tali a le tino. Ae afai e maʻi le maʻi i le maʻisuka ituaiga 1, ona faasaina loa lea o le mango ia te ia. E tatau ona e maua se isi fualaau aina ua faatagaina e le fomai. Afai e le mulimulitaia lenei fautuaga, o le aliali mai o ni uiga le lelei i foliga o le sasaina, o le fulafula o laugutu ma mucous membranes e mafai.

Afai e te 'aina se fualaau le lelei, e maualuga maualuga le gaʻo o le toto, faapea foi ma le faʻafefeina o le mucosa gastric. Aʻo taumafa i le tele o pulupula matutua, faʻaopopo i le faateleina o le suka i totonu o le toto, manava, o le febrile poʻo le faʻalavelave tali tutusa ma le urticaria e mafai ona atiaʻe.

Tulaga faapitoa o le faʻaaogaina

E le gata i lea, na o le 0.5 vaega e tatau ona 'ai i le taimi. O le mea e sili ona manaia o le mafai lea ona faʻaaogaina lenei fualaau o se tasi o mea o loʻo i totonu o se salati po o se mea taumafa meaai.

O lenei mea e mafua mai i le mea moni e faʻaleleia atoatoa ai a latou tofo. E tusa ai ma le au fai meaʻai, o na meaʻai e mafai ona sosolo i le sua o le tipolo ma 'ai i lenei pepa.

E le gata i lea, e fautuaina le faʻaaogaina o le mango fua mo le maʻisuka i le ituaiga o suasusu i le maualuga o le 0.5 ipu e le silia le 1-2 taimi i le aso. O le filifiliga lelei o le sua sua ma le pulp, e pei o se ituaiga o mafaufauga sili ona aoga mo se maʻisuka.

Filifiliga lelei fua

E le tatau ona taulai atu i le fesili o le sao saʻo o le fetus, faʻapea foʻi ma le faʻavae autu mo le fua.

A filifilia se mango, e tatau ona amanaia mea nei:

  1. fualaau aina i luga o fale teu oloa mo le tele o vaega e le atoatoa,
  2. e manaʻomia ona tuʻuina atu le taimi e matua ai i le vevela o le potu. O nisi o maʻisuka latou te tuʻuina i totonu o le pusaaisa mo le matua, ae o lenei auala e matua sese,
  3. o fua o fualaau 'eseʻese e ese ma e le o luga o le pele, lea e tatau ona tuʻuina atu i sina taimi e teu ai.

E masani lava, o le mango i le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona i ai se manogi manaia ma le matagofie. E manaʻomia e se tagata gasegase se tamaititi ua matua tumu. Ina ia taofia le amataina o aʻafiaga le lelei o le soifua maloloina mai manuka, e tatau ona e nofouta i mea e ono afaina mai le 'ai.

Vitio faʻatalanoa

O a fua e mafai ona aina e le maʻisuka ma e le o:

E mafai foi ona maua le manuka i le maʻisuka, ma afai o lea, o le a le tele? E pei ona faamautinoa mai e endocrinologists, o lenei fualaau aina e masani lava e le solia ai le maʻisuka e maua i le ituaiga 2 maʻi. I le uma, o se punavai o mea e le mafai ona faʻaaogaina e maua ai se aoga aoga i le soifua maloloina o lenei vaega o tagata gasegase. Quercetin ma noratiriol - o mea ia. O nisi taimi e faʻaaogaina ai i le faagasologa o le tuʻuina atu o fualaau mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.

Ae ui i lea, o le le pulea lelei o le 'ai o fualaau aina e sili ona matautia. E tatau ona faʻaleleia ma le faʻaeteete le tele o le manuka e 'ai e tusa ai ma le i ai o ni meaʻai gaʻo. E le sili atu i le 15 kalama le latou lautusi. E na o le pau lenei o le auala e taofia ai le amataina o taunuuga leaga.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Aoao atili. E le o se fualaau faasaina. ->

Le faʻamaualuga ma fuataga - o le ki i le ola maloloina!

A oʻo mai i fualaau aina e le tupu i la matou eria, e tatau i tagata uma ona faʻaeteete ia aua nei faʻagaloina le fautuaga a tagata fai meaʻai, ma ia 'ai fualaau aina. Aemaise lava pe afai o loʻo e suʻe fua mo le taimi muamua pe tuʻuina atu i se tamaititi. O le faʻavae elemene ma le lapataiga: o le a le tele o le tino e tali atu i se oloa le iloa? E le gata i lea, aua le 'ai ni mea fou i le tino, e aofia ai fualaau aina mo le maʻisuka, e aunoa ma le feutagai ma se fomaʻi.

Afai e te feagai ma lenei maʻi lē lelei ma matautia, ua e iloa o le manuia o togafitiga ma le faʻataʻitaʻiga e le gata ina faalagolago i le masani ai, ae o suiga i le olaga atoa:

  • maualuga le inisinia o le inisalini (se vailaʻau eseese o vailaʻau),
  • suega masani "mo le suka" (atonu e tutoatasi),
  • mataʻituina e se fomaʻi agavaa, tausisia ana fautuaga,
  • lava gaioiga faʻaletino, se pulega malosi o galuega, malolo ma le moe.

Naʻo le tausisia o le faʻalavelave atoa e mafai ona fesoasoani tele i le olaga o se tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka.
Fruit Island e fiafia tagata uma soifua maloloina!

Tuua Lau Faamatalaga