E faʻafefea ona suia le suka i meaʻai lelei e aunoa ma se afaina i le soifua maloloina

E faʻafefea ona suia le suka i le paʻu mamafa? Malilie, o le mea muamua e sau i le mafaufau o le meli. O le faʻaitiitia o le mamafa ma le poto masani e mafai ona ofoina atu ai nisi mea faʻapitoa e pei o le sipuni suamalie, o le agave po o le suka niu.

Ae o le a le sili atu o nei suiga? Masalo o le eseesega atoa i tau ma penefiti e iloagofie i na o gaosiga o nei meaʻai suamalie?

E moni lava, e mafai ona e faʻamatalaina le eseesega i le va o paʻepaʻe papaʻe masani ma le paleni taugata? E mafai ona suitulaga le suka i isi, foliga foliga lanu, fesoasoani i le mamafa o le paʻu, ma aiseā e lelei ai i le mafaufau o le tele o le meli ma lelei, ma le suka e leaga?

Tatou maua saʻo. Sei o tatou amata i fesili faigofie - pe i ai se mea e sui ai le suka, o le a le mea e sese ai, ma pe aisea e faigata ai ona aveesea le mamafa.

Tolu Sugar Sins

1. O le suāurose e matua faateleina ai le kulūkose toto

Aisea ua leaga ai? E mafua mai i lona natura faʻa-natura, o le sugar granulated o le succcse disaccharide e aofia ai molekamo o le fructose ma le kulukose. O le gasegase o le tino e amata amata i totonu o le pupuʻu o le waha i lalo o le aʻafiaga o le enesalamia, pe a maeʻa ona oʻo vave atu le kulūkose i le toto.

O le aofaʻi o le kulukose i totonu o le toto e pulea e le tino ma le faʻaeteete, talu ai o ana mea e sili atu e pei o se vailaʻau. E mafai ona faʻaleagaina puipui o toto toto ma faʻaumatia le fausaga o palatini. Ina ia faigofie, o le toto e mafiafia ma mumu, ma o capillaries e pala.

O le maualuga ole kulukose o loʻo i totonu o se vaiti vavalalata mai le 3.5 i le 5.5 millimita i le lita, o le le mafai e le tino ona tausia nei tulaga taua e faʻaalia ai le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2.

2. Faʻatupulaia osofaiga o le fiaaai ma manaʻoga mo lauulu suamalie.

O le suāuʻu, e pei ona tatou vaʻaia, e oʻo atu ai i le faʻateleina o le kulūkose. Ina ia faaitiitia lona maualuga, o le pancreas e faʻamaonia le siama insulin, lea e taʻitaʻia ai le kulukose mai le toto i sela mo le malosi, ma o le sili atu ua liua i le gaʻo (gaʻo), lea e teu i totonu o fomaʻi faʻasalatoto lea e avea ai le tino o le tino.

E taua tele le maitauina, mo le taumafaina o suti, o le pancreas e faalilolilo ai le inisalini ma se fanua faʻapitoa, ma o le mea lea e vave faʻaitiitia ai le kulūkose i totonu o le toto ma faʻaauau pea ona pa'ū.

O le faaitiitia o le maualuga o le kulukose e iloa e le faiʻai o se faailo iloga o le fiaai, lea e mafua ai ona tatou toe 'ai. E le gata i lea, i se tulaga faapea, tatou te filifilia ma le poto se meaʻai suamalie e maua i totonu o vailaʻau faʻamalosi faigofie ina ia mafai ai ona vave faʻafoʻi le maualuga o le kulukose i totonu o le toto i le uluai.

O se taunuuga, o se liʻo mataʻutia po o le suka, o le a muamua le maualuga o le kulukose, ona paʻu ai lea, toe tulaʻi ma toe pau.

O lenei mea leaga e afaina ai lo tatou manuia - matou te vave vaivai ma fiaaai pea, matou te mananao i sitiva, matou te popole ma le le fiafia.

3. Faʻaauau ma fai ma vaisu

E 'ai e tagata le laʻau mo le faitau afe o tausaga. O suga faigofie e maua i fualaau faisua ma fualaau 'aina, nati, fatu ma cereals. I le talafaasolopito atoa o tagata, o le suka e le o se faafitauli, ae o se fiafiaga e le masani ai.

Ae o mea uma na suia i le seneturi lona 20, pe a faʻaaogaina le suka gaosi i totonu o le alalafaga taumafa i taimi. I le taimi nei, tatou te toetoe lava 35% o kalori mai suka ma falaoamata paʻepaʻe - e tutusa lava le kulukose.

E tofu i tatou taitoatasi ma le toetoe 68 (.) Kilograms gaʻo i tausaga taʻitasi, faʻatusatusa i le 5 i le amataga o le seneturi mulimuli. E leʻi saunia lo matou tino e feagai ma le tele o meaʻai gaʻo, ma mafua ai le faateleina o le faʻateleina o faʻamaʻi o le maʻisuka ma le gaʻo.

O le faafitauli i le suka o le muamua lea e mafai ai ona tuʻuina atu le malosi, malosi ma faaleleia ai lagona. E moni, na o sina taimi puupuu lava, ona matou le manava lea ma e manaʻomia se fualaau fou, ma o taimi taʻitasi e tele lava.

O lenei mea e fai ma vaisu suka e mafai ona pulea amio, mafaufauga, lagona ma faʻatinoga.

Aisea e faalavelave ai le suka i le mamafa o le mamafa?

O le tulaga e sili ona taua mo le paʻu o le mamafa o se tulaga maualalo (basic) o le insulin - o le hormone autu lea e suia ai le tino mai le tulaga e teu ai i le auala e faʻaaoga ai le gaʻo.

O le faʻaitiitia o le maualuga o le inisalini i le fuainumera faavae e mafua ai se faʻavevesi o mea e tutupu i le hormonal, ma o le mea lea na faʻapupulaina ai e le 'adipocyte' a latou faleoloa ma gaʻo, lea e tuʻuina ai totoga ma tisipenisi ma le malosi, ulu atu i le toto. O le mea lea, o loʻo faʻaaogaina le faʻaaogaina o gaʻo gaʻo, ma o se taunuuga o le faʻaitiitia o le mamafa o le tino ma ua faʻaitiitia le voluma.

E taua le malamalama o le faʻasaʻolotoina o le inisalini mo taumafataga taitasi o se faʻaoga masani o le tino e mafua ai ona maua e sela i totonu o le tino le meaʻai ma o le toto kulukose o loʻo pulea. Faʻafitauli e amata i le taimi, i le avea o se taunuuga o le taumafaina o suka ma isi mea gaʻo ma gaʻo maualuga, o maualuga o le inisalini e maualuga.

O lenei mea e mafua ai le faʻaaogaina o gaʻo, ma o le mea lea o le mamafa o mea e leiloa, e mafai ona le mafaia e tusa lava pe i ai ni faʻasalaga mamafa i le faʻaaogaina o caloric.

O isi auala talafeagai mo le suka

O lea la, o le a le mea e mafai ona sui ai le suka i le gaioiga o le leiloa o le mamafa?

E manino lava, e tatau ona e filifilia ni mea suamalie ia o le a saʻoloto mai gaioiga o suka, e aofia ai:

  • o le a le faateleina le kulukose o le toto,
  • o le a le faaosofia ai le gaosiga o le inisalini,
  • e le o se mea e fai ma vaisu ma sili atu ona fai ma vaisu ia le itiiti ifo i le tulaga o le physiological.

I le faaopoopo atu i lenei mea, e manaʻomia e faʻapea o analogues e masani ona mafai, saogalemu, leai ni meaʻai ma maua ai le manaia lelei.

O meaʻai suamalie nei e faʻafetaui uma nei taʻiala.

  1. Erythritis poʻoerythritol (E968) - Se suamalie fou e maua mai sana, tapioca ma fualaau faisua. E le totoina ai le suka toto, e le faʻamalosia ai le gaosiga o le inisalini, e le oi ai ni calories, e le o galu (e ui atu i le gastrointestinal tract). E tumau pe a vevela, lea e mafai ai ona faʻaaogaina i le tao.
  2. Stevisiod (E960) - O se vaega o le laau stevia, lea na faʻaaogaina e Initia o Amerika, oe na le iloa le tofo o suka, mo le fiaselau tausaga. E le o caloric, e le afaina ai le toto toto ma le insulin.
  3. Sucralose (E955) - gasegase sosolo. E fesuiaʻi e avea o se taunuuga o le gaosia masani o le suka. E le o le caloric, e puipuia i le vevela, e le totoina ai le suka ma le inisalini i totonu o le toto, e le o aʻafia i le gastrointestinal tract.

E gaosia e le au gaosiga nei mea suamalie i foliga mama pe tuufaatasia i vaega eseese, e mafua ai se laina lapopoa o suamalie e eseese i le tofo, suamalie, ma mulimuli ane.

Le lisi o loʻo i lalo o se lisi o mea e gaʻo ai le suka o le gaʻo malu:

Fuaiupu Para. 7

O se vaega o le erythritis, sucralose, stevioside. Faʻasalalau 60 paʻu i le 1 gr. Mo le suamalie, 1 kalama o le faʻafefiloi e 5 kalama o le suka. O le tau o le afifiina o le 120 rubles (mai ia Fepuari 2019).

Fuaiupu Para. 14

I le avea ai o se vaega o le erythritol ma le stevioside. Faʻasalaga pepa 100 sachets i 0,5 gr. Mo le suamalie, 0.5 kalama o le faʻafefiloi e tutusa ma le 5 kalama o le suka. O le tau masani o le afifiina o le 150 rubles.

Novasweet- Stevia

Faʻavaeina o le erythritol ma le stevia leaf extract. Folasaga faʻapipiʻi - paʻi 200 gram. 2 taimi sili ona suamalie nai lo le suka. O le tau masani o le afifiina o le 350 rubles.

Sweet World - Erythritol ma Stevia

O se vaega o le erythritis, sucralose, stevioside. Faʻasalaga - pusa o 250 gr. 3 taimi sili atu ona suamalie nai lo suka. O le tau masani o le afifiina o le 220 rubles.

E le o se lisi vaivai, e aofia ai meaʻai e mafai ona faʻatauina i Rusia ma le gaioiga lea na siakiina patino e le tusitala o lenei tusiga e ala i le siakiina o le maualuga o le suka i luma ma le maeʻa ona faʻaaogaina ile mita ole kulukose toto.

O le mea moni, e mafai ona e filifilia mea suamalie mai isi gaosi oloa e faʻavae i le stevia, erythritol ma le sucralose. Faitau ma le faaeteete mea o loʻo i totonu o le oloa aʻo leʻi faia se filifiliga. Ou te fautuaina le aloese mai meaʻai suka, e aofia ai le aspartame (E951), saccharin (E954), cyclamate (E952) ma le fructose.

E mafai ona suia le suka i le meli po o isi sasau masani?

Ou te faʻamoemoe ua maeʻa ona e malamalama o le meli, sukalani, o le suka, o le vine, o le suka ma syrups e le o le suka, ae oa latou analogues. O le mea moni, o nei oloa e tutusa lava le suka, ae o se igoa ese.

Ina ia saʻo, o nei mea e le o faʻataʻatia, e aofia ai glucose ma fuamoa fualaupapa i vaega eseese. O i latou uma lava e i ai le aafiaga le lelei i le faagasologa o le aveesea o le mamafa e pei o le suka - calories, faateleina le kulūkose ma le inisalini i le toto, osofaia osofaiga o le fiaai tele.

O le a ou tuʻuina atu ia te oe ni nai fuainumera ina ia aua le faʻamaonia. Mo se faʻataʻitaʻiga, tatou faʻatusatusa le meli ma le suka.



"> Faʻailoga "> Meli "> Laʻau vailaʻau
"> Faʻavae "> glucose, fructose, sucrose "> glucose, fructose
"> Calories, kcal mo le 100 g "> 329 "> 398
"> Glycemic index "> 60 - maualuga "> 70 - maualuga

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o sea sui e le maua ai ni aoga moni mo le gau o le mamafa. O le eseesega o le a na o le tofo.

I le faaiuga, ou te manao e tosina atu oe i le mea moni e faapea, pe a filifili pe faapefea ona suia le suka i taimi o le paʻu o le mamafa, e tatau ona e malamalama ole sui ole suka e le o se panacea e aveesea ai le faalagolago ole suka, ae o se meafaigaluega e mafai ona faasolosolo malie ona faʻaititia le suka. Ae o se faaiuga faapena o le a avea ma se laasaga tele i se soifua maloloina ma sili atu le fiafia.

O le a ou faafetai pe afai e te faʻasoa atu le sootaga i lenei tusiga ma au uo i luga o fesoʻotaiga vavave, o le "Faasoa" kulini o loʻo i lalo ifo. Taʻu mai ia i matou i faʻamatalaga e uiga i ou uiga faaalia i le suka - o le a manaia ia te aʻu ma tagata faitau uma o le blog.

O le a le suka

Faʻatau i oloa gaʻo gaʻo lea e vave faʻavaveina ai le tino ma le aofaiga tonu o le malosi. E tele ona ituaiga:

  1. Reed
  2. Beetroot
  3. Pama
  4. Maple
  5. Sorghum.

E eseese i latou uma i le kalori, le i ai o se eseesega o vitamini aoga, elemene o elemene. O tagata e maua i le maʻisuka o loʻo fuafua e leiloa le mamafa e tatau ona mafaufau e uiga i le suia o lenei oloa ma sili atu ona lelei ma faʻafefe mo le tino.

O meatotino lelei o le suka e faʻaalia pe a faʻaaogaina e le sili atu i le maualuga o faʻatagaga faatagaina. Faʻamalamalama faʻamanuiaga nei o le oloa suʻesuʻeina:

  1. O gaʻo maualuga o loʻo gaosia i totonu o le malosi talafeagai mo tagata,
  2. Glucose e fafagaina le faiʻai
  3. Fesoasoani i le gaioiga masani o le ate.

Aisea e matautia ai?

O le maualuga o le suka e mafai ona tupu i ni taunuuga le lelei:

  • Faateleina le mamafa o le tino
  • E faʻaitiitia ai galuega puipui a le tino,
  • Faʻavaveina le faiga o le fatu fatu, faʻateleina le mamafa,
  • Le afaina e aafia ai le paʻu, faʻateleina, leai se ola,
  • E le faʻatagaina le faʻaaogā lelei o vitamini B ma le vaitamini C,
  • E taʻitaʻia ai le atiaʻe o le atherosclerosis,
  • O le faʻamoemoeina o le nifo mumu,
  • E fai ma vaisu, faʻaosofia ai lagona o le atuatuvale, le atinaʻe o le maʻisuka.

Aso fai aso

O lenei faailoga e faalagolago i le tele o mea (maualuga, mamafa, itupa, tausaga, le i ai o faamaʻi), o le mea lea, e le mafai ona tuuina mai se tali mautinoa i lenei fesili. E tusa ai ma le tele o suʻesuʻega, o le masani i aso taitasi mo se tagata matua o le 9 teaspoons, mo tamaitai - 6 teaspoons.

TAITAI! Ole fua o aso taitasi e le gata o le suka e te tuʻuina i le lauti poʻo le kofe, ae faʻapea foi le aofaiga o loʻo i ai i le suamalie, meaʻai autu, sau sau.

O tagata e maua i le maʻisuka poʻo luga o se meaai e tatau ona taofi le faʻaaogaina o le suka atoa. O suiga eseese o le a oʻo mai i le laveaʻi iinei. La latou sini o le faʻalauteleina o le tofo o meaʻai, ia maua ai le fiafia mai lona faʻaaogaina.

Suā tatau aoga

Pe a filifilia se isi mea i le suka, e te manaʻomia, muamua lava, ia iloa ona uiga lelei, ia manatua o le tele o lona aofaiga o le a le maua ai foi ni faʻamanuiaga. I mea uma lava e te manaʻomia e tausisi ai i fuataga, mulimuli i fautuaga a tagata tomai faapitoa. Ia mautinoa ia gauai atu i le faasino igoa. O loʻo faʻaalia ai le vave o le gaʻo gaʻo ma gaʻo ai le suka i le toto. O le maualalo ifo o ona anotusi, o le lelei.

E taua o se mea suamalie masani e faʻaaogaina i vailaau masani e faʻafefe ai faʻamaʻi eseese. O loʻo aofia ai le tele o vitamini aoga, minerale, o le aofaiga e mafai ona fesuisuiai e faʻalagolago i le ituaiga o meli. Filifili le oloa suʻesuʻeina ma le numera sili ona maualalo (o le numera maualuga o le 100 iunite). Manatunatu pe o le a le mea o faʻaalia i nisi ituaiga o le meli:

  • Linden - 55 iunite,
  • Eucalyptus - 50 iunite,
  • Acacia - 35 iunite,
  • O pine pine - 25 iunite.

TAITAI! Faʻaalia mai i le maualuga o kalori, e le fautuaina le meli e faʻaaoga i le taimi o le paʻu o le mamafa. E le gata i lea, e tatau ona e iloa pe a vevela, toetoe o mea aoga uma o le meli e mou atu.

Suka suka

E i ai se lanu uliuli. Maua mai le suka. A maeʻa le faʻamamaina aupito itiiti, e le aveesea ai le anotusi o vitamini aoga ma minerale. A e faʻatau le oloa o loʻo fesiligia, e manaʻomia ona e faʻaeteete, aua e masani lava o le suka papaʻe masani e faʻapipiiina i le vali ma faʻatau atu i lalo o le manava.

Ierusalema artichoke syrup

Faʻaaogaina mai i se paʻu oneone. E matagofie lona lanu samasama. O le tuufaatasiga e aofia ai vitamini aoga ma minerale. O loʻo faʻamatalaina i se faʻamaufaʻailoga faigofie tele, o lea ua faatagaina ai mo le maʻisuka.

O se fale Amerika Amerika i Saute e taʻua o le mutia meli. E gaosia ma inu suamalie suamalie ma sina mea e sili ona leaga pe a uma ona maua.

TAITAI! Afai e te tele naua le stevia, o le ita o le a faaleagaina ai le tofo o le inu.

O lona aoga, o lenei vaovao e maualalo-kalori (na o le 18 kkini mo le 100 g) ma e aoga aua o loʻo aofia ai vitamini B, vitamini E, PP, C, D, copper, zinc, tannins. E faʻaaoga mo lenei faʻamoemoe:

  • I le taimi o le maʻisuka
  • Ina ia faʻamaonia le galuega o le gastrointestinal tract, ma le faʻamalosi,
  • Folasaga i totonu o le taumafataga a i latou oe mananao e lafoai nisi pauna,
  • Faʻasalaga puipuiga
  • Faʻaleleia le gaioiga o le lauroid, ate, fatuga ma fatu,
  • Soothes le tino o le tino, faʻamaonia le moe,
  • Faaitiitia le toto maualuga.

O le laau atoa, na o laulaau e faʻaaogaina. E tuʻuina i totonu o se ipu, sasaa vai inu e maua ai se suavai suamalie.

Xylitol ma Sorbitol

O nei mea e suitulaga mo oloa masani. O le Xylitol e maua mai i le sipuni, o le sana, ma le fafie. I lona suamalie, e le o lalo ifo o le suka i soo se mea lava. O lona faasinomaga igoa (faapea foi ma le sorbitol e 9 iunite).

O le Sorbitol o loʻo maua i le suamalie, o le kulimi sana. Pe a faatusatusa i le suka paepae, e le o se suamalie. O le mafuaʻaga lea, ina ia mafai ai ona maua le faʻamoemoega o le manaʻoga, e tatau ona tuʻu tele le sorbitol.

E leaga lenei mea mo tagata o loʻo mataʻituina meaʻai lelei ma i latou o loʻo i luga o se meaai, aua o le 100 g o le sorbitol e aofia ai le 200 kcal.

FAʻATASI! Ua fai mai saienitisi e mafai e le xylitol ma le sorbitol ona faʻaaoga pea le tino, faʻalavelave le urinary, digestive system, faʻateleina le mamafa o le tino.

Agave Syrup

E i ai sona suamalie sili ona suamalie. O loʻo faʻaalia i le fuainumera tutusa o kalori e pei o le suka paepae. Faʻaaoga e sui ai le suka i ipu. Ae ui i lea, e manaʻomia lou faʻaogaina o lenei oloa ma le faʻaeteete tele, talu ai o loʻo i ai le tele o faʻailoga:

  1. E faʻasaina tamaitai maʻitaga aua e mafai ona faʻafefe ai se faʻanoanoa,
  2. O tagata o loʻo fuafua e maʻitaga e le fautuaina foi, ona o le suʻeina o le siva e faʻaaogaina i nisi taimi e avea o se togafitiga,
  3. O loʻo aofia ai le tele o le fuafasi, o le mea lea, o le tele o saienitisi latou te manatu e le aoga tele mo le tino.

E mafai faapefea ona suia le suka i meaʻai talafeagai?

O meaʻai talafeagai e aofia ai le suia o suka, lea e le afaina ai le soifua maloloina. O mea e sili ona talafeagai ile natura i lenei tulaga o fualaau mamago, vine, fualaau, meli.E aofia ai le fructose e le afaina i le tino.

Laʻau apricots, aso, vine, vine ma vine

Ina ia faʻamamaina le tino ma le suka, e tatau ona e taumafa e lua pe tolu fua i le aso. Ina ia sili atu ona aoga, o le a fesoasoani le kusi. E masani ona faaopoopoina e avea o se mea e tumu i totonu o le fualaau aina pe fefiloi ma i latou. E le gata i lea, 2 teaseti o le meli o le a avea ma sui sui. E fautuaina foi ina ia fefiloi ma sina siʻisi falaoisi po o le 'aina i se auala mamā, faʻamamaina i le lauti mafanafana.

TAITAI! O le tele lava o taimi, e le mafai e tagata ona teena le suka ona o le faalagolago i le mafaufau, o lea e tatau ai ona e faia lenei mea malie, ma faasolosolo malie le faailoa atu o isi oloa i le meaai. A leai, e mafai ona e toe foi i le 'ai e sili atu le suka.

Suʻeina o le suka ma le mamafa o meaʻai ma mea taumafa

Ina ia faʻaumatia ni paʻu faaopoopo, ae i le taimi lava e tasi e le faʻafefe ai oe lava i le fiafia o suti, e tatau ona e suia lelei a matou sugar masani e le gata i le lelei ae o mea maloloina foʻi. E tatau ona tuʻuina atu i fua, fua, stevia. Meli, fualaau mamago e mafai foi ona avea o se vaega o le taumafataga. E tatau ona faʻaumatia i se vaega itiiti, ona e tele a latou kalori.

Sufuga Sugar Alternative

O le mea sili ona talafeagai mo le maʻisuka o ituaiga uma o le stevia ma Ierusalema artichoke syrup. I le muamua, le lua tikeri o lenei faʻamaʻi, ua faʻatagaina e 'aina le sipuni tasi o le meli i le aso.

FAʻATASI! O le maʻisuka ua matua faʻasaina le faʻaofiina i totonu o le taumafataga le ituaiga o meli, lea e tele naua le sosolo (i le aluga o taimi, o le meli e amata ona paʻu).

E le gata i lea, e le tatau i se tasi ona galo e uiga i mea e leai ni mea. E aofia ai le aspartame, saccharin, cyclamate. Faʻatau i laupepa, aua nei aafia ai le kulukose toto. O le lamatiaga o sea ituaiga filifiliga, o lo latou faʻaaoga tele e mafai ona oʻo atu ai i le faʻafuaseʻi o faʻamaʻi pipisi.

O le atinaʻe lata mai o saienitisi na aʻafia i le sui o suka i le maʻisuka, o le tulai mai o le sucralose. E maua mai i le suka paʻepaʻe, lea e faia togafitiga faʻapitoa muamua. E le aʻafia le toto i le toto, e le o aʻafiaina e le tino, e le afaina ai le faiga o metabolic, e matua saogalemu lava mo le toto.

Faʻafefea ona suia le suka i le tao tao

E i ai ni nai auala e suia ai le suka i totonu o mea gaosi. O fualaau aina suamalie ua taua o se tasi o mea sili ona aoga: apricots mago, pineapple, prunes, fig, dates ma isi. Ua faaopoopo uma ma tipi. Na pau lava le taimi latou te maua ai le maualuga o le kalori.

O se suamalie sili ona manogi o le maltose syrup ma maple syrup. E faaopoopo i keke, panikeke, pies ma isi falaoamata falaoamata. Ae mo le meli, ona faʻaaogaina lea i le suʻega, e tatau ona e iloa pe iai se allergy i lenei mea o le beekeeping. E le gata i lea, o le meli e faʻafefe ai le vevela i le taimi o le taoina. Afai e sili atu i le 160 tikeri, ona avea lea o se keke po o se isi mea suamalie, tusa lava pe umi se taimi, atonu e susu.

Suia o le suka i le lauti poʻo le kofe

E mafai ona e suamalie le lauti poʻo le kofe ma sina vaega o le meli, stevia, fructose ma saccharin. E taua le manatuaina o lena, o le teenaina o le suka i meainu, e le tatau ona 'ai le tele o keke suamalie ma pusa e aofia ai le tele o suka gaosia. I lenei tulaga, o le a maua pea e le tino ana vaega muamua o laʻau suamalie.

E moni, o le suka o se mea suamalie e maua ai le tele o mea fiafia i le taimi e faʻaaogaina ai. Ae ui i lea, o le malamalama i le tele o mea e mafai ona afaina ai le tino, pe a tatou taumafa i le tele o mea, ua amata ona e mafaufau i mea eseese. O meaʻai suka ia e iai i totonu o la latou tuufaatasiga le tele o vitamini e aoga mo le tino, lea e toesea i le suka masani. E mafai ona faʻaopopoina i le paluga, meainu, ma faʻaaoga i totonu o la latou mamanu lelei, tuʻuina atu o le fiafia i tagata soifua maloloina faʻapea foʻi i latou o loʻo i ai faafitauli i le suka o le toto.

O aoga o le meli ma se suka lelei e sui

E faʻafefea ona suia le suka i meaʻai tatau lelei o se fesili taua tele, talu ai e manaʻomia ona e 'aiina se aofaiga tele o gaʻo i le aso, ae le afaina ai lou soifua maloloina. E mafai ona faʻaaogaina le meli, ona o se mea masani e maloloina. Ae peitai, e taua le manatuaina e tatau ona e filifilia naʻo se oloa lelei maualuga, aua o le a leai se mea e mafai ona e afaina ai le tino.

Suia le Sufuga ma le Fructose

O le a le mea e sui ai le suka i meaai lelei, e faaopoopo i le meli, e tatau ona e iloa mo i latou o loʻo maʻi i lenei oloa. O le fructose o se tasi o mea sili ona suamalie masani. E leʻo aʻafiaina e le tino, ae ua liua i le kulukose i le taimi o le gasegase.

O le fructose e manaia lona tofo ma e maua i fua ma fua. O lenei vaifofo e fautuaina mo le maʻisuka, talu ai e le manaomia le inisalini mo lona faʻaaogaina. E tusa ai ma le tele o tagata fai meaʻai, o lenei oloa e aoga mo le tele o isi faʻamaʻi, e mafai foi ona faʻaaogaina i taaloga, meaai pepe, fautuaina mo tagata matutua.

O le fructose e lelei mo le oti, aua e le saofaga i le mamafa o le tupe maua. E taua le manatuaina o lenei oloa e sili atu le suamalie nai lo le suka, o lea e tatau ai ona e fuafuaina lelei le tulaga.

O faʻamanuiaga ma foliga o le sua suamalie

O le fiafia i le auala e suia ai le suka i meaai lelei, e mafai ona e faʻaaoga le sipuni o le suamalie, lea e faia mai le sua suamalie. E aoina fualaau suamalie, vavalalata ma faʻalauteleina, e aunoa ma le faaopoopoina o nisi oloa faaopoopo. O le suamalie o lenei oloa e maua ona o le mea moni o loo i ai suga masani.

O a isi mea e mafai ona faʻaaoga e avea o se mea suamalie

Ua saunia e tagata e taumafa meaai se lisi o le "E faʻafefea ona suia le suka i se taumafataga maloloina." O mea masani nei e fesoasoani e le gata i le faʻavasegaina o ipu, ae ia faʻaleleia le soifua maloloina ona o mea o loʻo iai i vitamini ma minerale.

O se tasi o mea suamalie e sili ona aoga o le Jerusalem syndichoke syrup, o foliga vaaia foliga mai o se vailaau mataʻetaʻe mafiafia. O lenei oloa e tatau ona suamalie i le i ai o polymene taua ma le masani ai, fructan, e seasea maua i le natura.

Faʻafetai i le totoina o fiva, e maua ai e se tagata se lagona atoatoa, talu ai ona o lo latou gaioiga e fesoasoani i le faʻasaʻoina o le kulukose e manaʻomia mo meaʻai talafeagai a le faiʻai. E le gata i lea, o le tuufaatasiga o le siva o loʻo aofia ai mea faʻasaina, amino acids, minerals, vitamins.

Afai e tatau ona e iloa pe faapefea ona suia le suka i meaai lelei, o le stevia o se filifiliga sili ona lelei, talu ai o laulaau o lenei laau e le masani ai e aofia ai glycosides e maua ai se fiafiaga mulimuli. O le tulaga ese o sea mea suamalie o loo taoto i le mea moni o loo aofia ai le tele o mea aoga. I lenei tulaga, o le oloa o loʻo faʻaalia i mea maualalo i le kalori.

"O le a le mea e mafai ona sui ai le suka i meaai lelei ma tuʻuina atu le tino i gaʻo?" - O se fesili e fiafia i ai le toʻatele o tagata e vaavaaia a latou meaʻai ma soifua maloloina. Agave syrup e faia mai i se laau gaosi Mexican ua manatu o se oloa lelei. Ae peitai, e taua le manatuaina o le sauniuniga o le suamalie le tele o le fructose o loʻo faʻaofo i ai, o le tele o le faʻaaogaina e mafai ona faʻaosofia ai se faʻafitauli i le manuia. I le tasi itu, e le faateleina le suka i le toto, ae i le taimi lava e tasi e mafai ona faʻaosoina ai le inisalini tetee.

O lenei meafaigaluega o se meaola masani lea e fesoasoani i le tuʻuina o le cholesterol, ma e iai foi sona aafiaga lelei i le faagaoioia o le masini fuamalie, faapea foi ma le fiber content.

Faʻafefea ona suia le suka i le paʻu mamafa

O i latou o loʻo i ai i le taumafataga, e taua tele le filifilia o mea saʻo e fesoasoani e aveese le gaʻo o le tino ma faʻaitiitia ai le mamafa. E iloa e tagata uma o laʻau suamalie e matua maualuga lava i le kalori, ma o lea e tatau ai ona faʻesea mai lau taumafataga. O i latou e le mafai ona faia e aunoa ma ni mea suamalie suamalie e manaʻomia ona iloa pe faapefea ona suia le suka i se taumafataga maloloina pe a leai se mamafa.

O le filifiliga o mea taumafa ma mea suamalie e tele lava ina faalagolago i le tikeri o le oona, o le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi, faʻapea foi ma le maualuga o le gaioiga faaletino. O mataupu faavae o mea taumafa, i le noatia ma le fai fuafua i tulafono o le gaioiga mamafa poʻo le pasi, aofia ai le faʻaaogaina o oloa eseese e aofia ai le suka poʻo ona faʻaoga.

  • paʻepaʻe paʻepaʻe ma le piniki,
  • toli
  • paluga
  • fualaau mamago
  • meli
  • falaoa ma suamalie suamalie.

E le tatau ona faʻaaogaina le suka i tagata, ma faʻatagaina le ulaula i fua faʻatapulaʻa. E tasi le oloa mai le lisi e faatagaina i le aso.

E faʻafefea ona suia le suka i se taumafataga maloloina? O se mea e popole ai le toʻatele, aemaise lava pe a leai se auala e teena ai le faʻamalosi. Afai e te manaʻo e faʻamalieina oe lava i laʻau suamalie, o lona uiga, faʻamalositisi faapitoa mo maʻisuka, lea e aofia ai mea suamalie.

E faʻafefea ona suia le suka i meaai talafeagai e tusa ai ma Ducan

Ina ia tumau i foliga ma faʻaleleia lau soifua maloloina, e tatau ona e mataʻituina au mea taumafa ma filifili naʻo meaai maloloina. Taliina o le fesili i le auala e sui ai le suka i meaai lelei, e tatau ona fai mai ma le mautinoa o lenei oloa e mafai ona vaʻavaʻavaʻaʻia uma mai lau meaai.

O le meaai a Ducan e faʻaalia ai, i le faagasologa o le leiloa o le mamafa, e mafai ona e faʻaaogaina ai suka, o le kalori o loʻo i ai le zero. O filifiliga sili i lenei mataupu o le a manuia ma "Milford". O meaʻai uma lava e maua ai le suka moni i le ituaiga glucose, sorbitol poo le sikccal e matua faasaina.

I le faaopoopo atu i le laulauina o suauu suamalie, e mafai ona e faʻaaoga vai. Mo se faataitaiga, aso syrup. E le gata o le suamalie, ae o loʻo i ai foi elemene taua ma vitamini. O lenei oloa e fesoasoani e faʻaititia ai le cholesterol, e i ai se faʻafitiga, faʻafefe-inflammatory aafiaga ma o se antioxidant.

Talu ai o le syrup o loʻo i ai suga faigofie, e fautuaina e faʻaaogaina pe a maeʻa le malosi faaletino, aua e fesoasoani i le faia mo le leai o se malosi.

Suʻifu Suʻe mo Sufuga

I le maʻisuka, e tatau ona mataituina le faʻaleleia o meaai. O oloa mo i latou o loʻo mafatia i le maʻisuka e mafai ona vaeluaina, faʻagata ma faʻasaina. O se tasi o nei mea faasaina o le sugar granulated, o lea e tatau ai ona e iloa le auala e suia ai le suka i meaai lelei, ina ia aua le faʻaleagaina lou tulaga.

Sugar-Free Dairy Products

O le kulimi o loʻo i ai lona lava suka - lactose, o lona auai e maua ai se mea suamalie. O le faʻaopoopoga o suālaʻau faʻasaina i oloa gaosi susu e faʻalauteleina ai le mea e maua ai le kalori, o meaola maloloina ma kulimi e avea ma calorie maualuga. Ina ia aloese mai lenei mea, e fautuaina le faʻaaogaina o meaai inu susu e aunoa ma le suamalie pe faaopoopo ni fua fou poo ua mamago.

Sugar o loʻo i ai i le tele o ipu, ae e afaina tele ai le tino, o lea e mafai ai ona e faʻaaogaina meaai maloloina lelei e mafai ona suia atoatoa ai le suka.

E faʻafefea ona suia le suka i meaʻai paleni lelei ma le mamafa?

O le upu "suka" o lona uiga o le carbohydrate vave.lea e fafagaina o tatou tino mo le 1-2 itula. Suafa vave vave. Ona o lenei mea, o le tino i se taimi puupuu e tuuina atu ai se faailo i le faiʻai e uiga i le manaomia ona 'ai. O le inisalini o le hormone e aʻafia i lenei gaioiga. I se tagata soifua maloloina, e maua pe a ulu le kulukose i le toto.

A faʻaaogaina kulūkose uma, o le inisalini e toe faʻaalia le faiʻai e uiga ile leai. O le lagona lea o le fiaai. O gaʻo palapeti pupuu e faʻaititia i le averesi i le lua itula. O lona uiga, afai o loʻo e masani i suti, ona e manaʻo ai lea i taimi uma ma le le iloa.

O le gaioiga o le inisalini e vavalalata vavalalata ma le gaioiga o le serotonin ma le tofa. Glucose e le gata ina aofia ai i le masini feaveaʻi o le totoga o totoga uma, ae mafua ai foi lagona o le fiafia ma le toafilemu. Low glucose e taitaia faʻalavelave, faʻaleagaina, popole. O le iʻuga, o le mafuaʻaga lea o mea e le o tutupu i luga.

E faʻafefea ona suia le suka i meaʻai talafeagai ma le maumau mamafa? E i ai tele mea suamalie i le ituaiga o sipuni, pulu, papa ma oloa masanie pei o le meli ma le stevia.

E mafai foi ona e suia le suka masani suauu po o lanu enaena (cane) suka. Afai e te filifili se isi mea e sui ai le suka mo oe, o le a sili atu le faigofie ma sili atu ona fiafia le taumafataga.

Le afaina ma faamanuiaga o le suka

E leai se aoga o suāpala, sei vagana ai le meli ma le stevia. Pau lava o faamanuiaga o mea suamalie - latou te faʻaitiitia le popolega o le mafaufau ma "togafiti" le mafaufau ona o le suamalie suamalie.

E taua le manatua o le suka e suia Aspartamelea o le faavae o mea suamalie, afaina i le ate ma fatugaʻo, faʻalavelaveina a latou galuega. E faaleagaina ai puipui o toto toto ma afaina ai le faiʻai. E faʻateleina ai foi le lamatiaga o le maʻisuka ma le kanesa. Pau le aoga o le Aspartame mo le paʻu o le mamafa e maualalo le kalori (0%).

Aua nei suia le suka i ia mea suamalie:

O ia ituaiga o suka matautia e afaina ai le tino o le tagata.

E faapefea ona suia le suka e le afaina ai le ola maloloina?

E mafai ona e suia le suka i le tele o oloa o le natura moni: honey, fructose, agave syrup, stevia, syrup sua ma isi.

Le faaaogaina o le meli se sipuni i aso taitasi, o le a le taitai atu i se mea leaga i le taimi o le taumafataga. E faʻapena foʻi ona faʻaaogaina i pati taʻitasi i ni tapulaa faʻapulaʻa. E te faʻatuatuaina oe lava ma lou manaʻo? Ma o le meli o le mea e te manaʻomia. O le sugar lava lenei, na o le sefulu taimi sili atu le soifua maloloina.

E mafai foi ona fai tutusa i taumafaiga e sui ai le suka. fructose. O lona tumau, e foliga tutusa ma le suka suka, ae o lona suamalie e tele taimi e itiiti ifo ai. Fructose o le suka lava e tasi, ae maua mai i se isi punaoa.

Le faaaogaina o le meli, fructose, stevia - O se isi auala sili i le faʻaaogaina o le suka mama. O nei oloa e tele mea aoga aoga, ma afai e faʻaaoga lelei, o le a manuia ai le tino i taimi uma o taumafa.

Afai e te filifili e suia le suka i fuamalie e masani ai, e taua le faatumauina o le faʻafetaui lelei o latou taumafa. O mea taumafa i lenei tulaga e tatau ona fai ma faʻailoga ma tali.

Afai o oe o se tagata faʻamalositisi, suka e suitulaga i:

O sauniuniga i le ituaiga pepa, palupa ma sipuni o loʻo maua. I le taimi nei, e sili ona lauiloa i le leai o se mamafa. Ua fai mai le au gaosi e mafai ona faʻaaogaina e le gata mo le faia o lauti poʻo isi meainu, ae faʻapea foi mo le taoina, faʻasaoina ma le saunia o meaʻai.

I le masani ai, o fualaau oona ei ai se togafitiga faafomaʻi, lea e te manaʻomia e faʻaaoga i ai. Ae oi latou na faʻaaogaina fualaau mo le tele o tausaga, ia maitauina ua uma ona latou puleaina ma taofi le matauina.

Stevia o le mea aupito sili lea ona suitulaga i le natura

Stevia - O le faʻalaʻau lea o lau laʻau ma fatuga e maua ai se tofo lelei. E mamao ese mai lo tatou tofo ma masani ai. Ae peitai, ua na o le pau lenei o le suamalie aoga e mafai ona fautuaina i tagata uma. O sea oloa e faʻapipiʻi ai le tino i le taimi o le paʻu o le mamafa ma e le afaina ai le soifua maloloina.

Stevia sugar suia - O se oloa masani lea o le a avea ai so o se meaai o le a liua i le fiafia. O Stevia e mafai ona gaosia i le lauti, pastries, sugar ua suia i le fua mo le masi, compote ma soʻo se isi lava faʻasaoina ma meaʻai. I totonu o siama ma compotes, e mafai ona e faʻaopoopo uma lava laulaau ma se decoction o le stevia.

Gaʻo mafai e mafai ona suitulaga i le tao

I le taimi o le paʻu o le mamafa, e le tatau ona mulimuli i se taumafa malosi, matelaina ma faafiti oe lava i le faʻaaogaina o meaai suamalie. E tele fua o meaʻai, e foliga tutusa ma mea masani.

Pe a leiloa le mamafa, e taua tele le suia lelei o meaai masani ma i latou e maualalo le gaʻo ma gaʻo. Diet Napoleon, Cheesecakes, Hash Browns, Pancakes, Cupcakes ma puddings - o nei mea uma e mafai ona fetaui lelei i totonu o le meaai.

Pe a mou atu le mamafa, e mafai ona e suia le suka i le kuka i stevia, fructose, meli, fualaau mama ma le suka enaena.

  • Stevia tutusa lelei faʻavae mo le puipuia ma le faʻaleagaina.
  • I le taoina, e mafai foi ona e faʻaaogaina fructose. E maua ai se suamalie manaia masani, ma e sili atu ona faigofie le suia o le suka nai lo se isi lava oloa. Afai e te faaopoopoina foi le vanilla, o le eseesega o le a toetoe lava a le mafai ona iloa.
  • Melie fai ma sui, e mafai ona e faʻaaogaina i le sauniuniga o kulimi ma tioata malulu. O lou togi mamafa o le a sili atu ona ese ma sili atu le tele pe afai mai lea taimi i lea taimi e te faatagaina oe lava ia o se fualaau suamalie masani, suamalie suamalie po o se sorbet, e faafefiloi ma le meli.

Soo se mea suamalie lelei e mafai foi ona saunia ma meaʻai suamalie, ua lava lea e faʻaopopo i le taoina o le fua o le sui e pei ona taʻua i le fua. O le mataupu faavae autū e le o le faʻaaogaina.

O le a le fautuaga ole maʻisuka?

Mo ituaiga eseese o le maʻisuka - inisalini-faʻalagolago ma faʻavaivaia le glucose toleni, E i ai auala eseese e suia ai le suka.

O maʻi o le ituaiga lona lua e tatau ona mulimulitai i se taumafa faʻamaʻi ma le faʻasaʻo tele o lauusiusi. O le ituaiga muamua o loʻo faʻaalia i se kulūkose e faʻatulagaina i le tulaga o inisua o inisalini.

E taua le mafaufau o mea uma e maua i le suka e ese le faʻafefe. O le mea lea, o tagata e maua i le maʻisuka e le tatau ona auai tutoatasi i le filifilia o suauu.

Mo se auiliiliga poto ma auiliiliga o totoga uma, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi se tagata e fai meaʻai-endocrinologist. E tatau lea mea ina ia mafai e le fomaʻi ona faʻamaonia le fualaau aupito sili ona lelei e mafai ona sui ai le suka.

E matua mafai lava ona i ai lenei mea o se mea suamalie masani e pei o le meli po o le fructose. Atonu o oe i lau mataupu o le a fautuaina e le endocrinologist le sui o le suka i le Asparkam.

Ae afai e filifili e suitulaga le suka i le maʻisuka ia oe lavasili atu ona faʻaaoga stevia. O le faʻaaogaina o lenei oloa o le a sili atu ona saogalemu ma sili ona aoga mo le tino i le maʻisuka ma taimi o le paʻu o le mamafa.

O le a le mea e inu ai le la ma le paʻu mamafa

O se tasi o mea e sili ona leaga o le mea lea e taʻua o le meaʻai, e aofia ai le lauti poʻo le kofe ma kuki, mea suamalie. Mo se tasi o ia fonotaga, e mafai ona e faʻaaogaina e oʻo i le 600 kcal, ma o le lona tolu lenei o calorie uma i le aso. Ina ia amata, atiae le masani o le inu o le lauti poʻo le kofe e aunoa ma sisi. O le a se mea e mafai ona sui ai le suka pe a le maua le mamafa i meainu? O le suamalie o lauti ma isi meainu vevela e mafai ona suamalie i mea suamalie, e pei o le fructose, stevia, saccharin, ma isi.

Meaʻai suamalie

Suiga suāuʻu o se auala lelei e aveesea ai le mamafa ma faʻapipiʻi ai lou tino, e le aofia ai le sipuni mai le taumafataga. Sugar e faʻaolaina le gaosiga o le dopamine ma le serotonin - o mea e taʻua o hormones o le fiafia. Ae e lagona e se tagata le tulai mai na o le 15-20 minute muamua, pe a maeʻa ona oʻo mai lea o le malepelepe ma le le fiafia, talu ai e manaʻomia e le tino le tele o le malosi e faʻaititia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

O mea suamalie e maualalo le calorie meaai. O lo latou aoga taua e laʻitiiti tele e le mafai ona amanaia pe a fuafuaina le KBZhU. O loʻo faʻagesegese lemu, puipuia le osofaʻi malosi o le inisalini, e le pei o le siʻosiʻomaga faleoloa. E i ai mea suamalie faalenatura mo le mamafa o le paʻu ma vailaʻau. O meaola masani e aofia ai le fructose, stevia, xylitol, sorbitol, ma mea e faʻaogaina e aofia ai le cyclamate, aspartame, saccharin, acesulfame potassium, sucralose. Mea moni fiafia:

  • O nisi o gaosiga e faʻafesoʻotaʻi le lua poʻo le sili atu ituaiga o mea e sui (natura poʻo vailaʻau) i se fuainumera patino. Faʻaaloalo: pepa, paʻu, sipuni.
  • O le suʻega e faitau fiasefulu taimi e sili atu le vaivai nai lo mea masani faʻalelei. E tasi le laulau e tutusa ma le 1 tsp. fualaau gaosia.
  • Faʻamaumauga faʻapipiʻi ma se pusa e tusa ma le 72 g (1200 papa) - 5.28 kilokalama o mea faʻalelei.
  • E sili atu le taugofie o mea suamalie faalenatura, ae o latou tagata fai meaʻai e fautuaina le faʻaaogaina e faʻafetaui le mamafa. E mafai ona e faʻatauina se suka e suitulaga i le paʻu o le mamafa i se fale talavai, le ofisa o le maʻisuka o le supermarket, i le initaneti.

Fructose Slimming

O tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka e mafai ona faʻaaoga fualaau suamalie o le suka, ae o la latou fuainumera e tatau ona faʻamapulaʻaina. O le masani i aso uma o ia mea suamalie e le tatau ona sili atu i le 40 g. E masani ona faʻaaoga le fructose nai lo le suka mo le mamafa o le mamafa. Faiga faʻavae - paʻu, sachete ma vaifofo. E mafai ona faaopoopo fructose i meainu ma meaai suamalie.

E mafai ona suia le suka i le meli

Afai ei ai se filifiliga, meli po o le suka pe a faʻaitiitia le mamafa, ona mautinoa lea - meli. O lenei oloa e aofia ai le tele o meaʻai e maua ai se aoga aoga i le tino o le tagata. E le tatau ona e faaopoopoina le meli i le tao ma vevela, aua i le vevela maualuga o meaʻai e faʻaumatia. Fufulu i le 2 tsp. meli i le aso pe faaopoopo atu i vaiinu mama, vai, faaitiitia i le lauti mafanafana.

Vitio: sui sui o stevia sugar

Irina, 27 tausaga Mo le tele o tausaga ou te le o faaaogaina ai sugar sugar, o le mea lea ou te 'ai tele fua ma fua, ou te faaopoopo mea suamalie faalenatura i lauti ma kofe. E i ai taimi (i Aso Sa) Ou te faʻatulagaina mo aʻu lava se kopi laitiiti o tifaga i le ituaiga o marshmallows poʻo halva - o nei mea e le afaina ai le suamalie. Faafetai i lenei faiga, na ou aveesea nisi centimetimita i le puimanava. Faailoga lelei le tulaga o le paʻu.

Anastasia, 22 tausaga le matua. E masani lava ona mamafa loʻu mamafa. Na ou alu atu i se tagata paleni, na ia fautua mai ou te sui le suka paepae ma le stevia (mutia meli). Sa ou faʻatauina se mea faʻapitoa i luga o le 'upega tafaʻilagi, e faʻavae i le stevia. Faatasi ai ma aʻoaʻoga mamafa mo le masina, na mafai ai ona ou faʻaumatia 5 isi pauna. Ou te faʻaauau pea ona faʻaaoga lenei oloa e avea o se mea suamalie.

Olga, 33 tausaga ou te mafaufau pea pe faapefea ona suia le suka i le paʻu mamafa. Na ou faitau i le tele o tusitusiga i lenei mataupu. Ua laveaiina au i fua, fualaau mamago, ae o lea e faigata tele ona faatapulaaina au i le tele. Sa ou taumafai e faaopoopo mea suamalie suamalie i le lauti ma le kofe, ae o se mea e le lelei le suamalie o loo totoe. E masani lava ona ou talepe i luga o laufanua suamalie.

Alesana, 40 tausaga le matua. Na ou matauina se suka e suitulaga i laʻu ava, na ou filifili loa e faataitai. E i ai se mea e le masani ai, e ese mai le masani masani a le suka, ma e suamalie lelei. Mo le vaiaso i luga o laʻu kulimi, na faʻaitiitia ai loʻu manava. O le a ou faʻaauau pea le suʻega ma siaki le tele e mafai ai ona faʻaleleia lau tino, e le aofia ai na o le suka mai le meaai.

Mo se ata

E tasi le taimi i le manava, e paʻu ai le suka i vaega, o le tasi o le kulukose. O loʻo aʻafia i totonu o le toto. A maeʻa lena, e tusa ma le ¼ o lona vaega e teuina e pei o le glycogen i le ate, ae o le isi tagata e alu i le fausiaina o adipocytes. O le mea mulimuli e faʻamalosia e le inisalini, lea e gaosia e le pancreas i le taimi lava e ulufale atu ai le kulukose i le toto.

p, blockquote 4,0,0,0,0,0 ->

O le tau o le mamafa o mea nei: o le sili atu o le kulukose o loʻo maua i le toto, o le maualuga o le insulin, o lona uiga o le sili atu le sili atu o tupe maua. I le gasologa o taimi, e taʻitaʻia ai le tele o meaʻai, lea o le a fesoasoani i le atinaʻe o le maʻisuka, toto maualuga ma le atherosclerosis. O nei faʻamaʻi uma e vavalalata vavalalata e vaʻaia i latou o se tasi taimi i vailaau - faʻasologa o le maʻi.

p, blockquote 5,0,0,0,0 ->

O le i ai i totonu o le mea oona, o le suka e pulea e "faia mea" iina. E faʻaitiitia ai le faʻamalositino o le gastric juice, ma le afaina ai le gaioiga o le vaega o meaʻai. O meaai uma lava o loʻo i ai i lena taimi e faigata ona eli, ma o se vaega tele o lea mea e lafoina atu i talone i le ituaiga o tupe teu.

p, blockquote 6.0,0,0,0,0 ->

E le faʻatagaina e le 'ai mea taumafa ona' ai le suka ona e faʻaitiitia ai le faʻaogaina o metabolic process, ma e feteenai ma le sini o soʻo se gau gau - ia faʻavave le metabolism. Sa matou talanoa e uiga i le metabolism ma lona matafaioi i le paʻu mamafa i se mea ese.

p, blockquote 7,0,0,0,0 ->

Mo le soifua maloloina

E mafai ona faʻaumatia le suka e aunoa ma se afaina i le soifua maloloina, pe afai e te le 'ai tele. O le mea e leaga ai, e faaopoopo atu i sipuni matou te tuʻuina i le lauti, matou te 'ai lelei i le suamalie, susu sukalati, aisa kulimi ma isi sipuni leaga lea e maualuga tele ai ona anotusi. Ona ia liliu atu lea i ni faafitauli ogaoga:

p, blockquote 8,0,0,0,0 ->

  • e masani ona afaina ai,
  • paʻu o le paʻu: faʻaleagaina faʻamaʻi faʻamaʻi, sili atu maunu, foliga mai ua leiloloa,
  • o se faʻalagolago faʻalagolago i luga o laʻau suamalie ua atiaʻe,
  • caries e atiina ae
  • puipuiga faʻaititia
  • fatu vaivai vaivai
  • o le ate ua lofituina ma faaleagaina,
  • e leai se saʻolotoga e faia (e tusa ai ma nisi o lipoti, latou te maua ai sela o le kanesa),
  • uric acid maualuga, lea e mafua ai se lamatiaga i le loto ma fatuga,
  • o le lamatiaga o le atiaʻe o le faamaʻi o le Alzheimer ma le vevela senile ua faateleina,
  • ponaivi e vaivai ma pala,
  • faasologa o le soifua matua ua faatelevaveina.

Taofiina o le talafatu. O i latou e fiafia i laʻau suamalie latou te talitonuina o le suka e taua mo le gaioiga masani o le faiʻai. O le mea moni, ia faʻamalosia tomai faʻapitoa i le tulaga saʻo, oe manaomia le kulukose, lea e maua i meaʻai lelei - o le meli, fua, fualaau mamago.

Meli nai lo le suka

Pe a fesiligia pe mafai ona suia le suka i le meli, e tali mai le au fai meaʻai i le ioe. E ui lava i le mea moni o lenei oloa o le beekeeping e maualuga lona kalori (329 kcal) ma se GI tele (mai le 50 i le 70 iunite, e fuafua i le eseese), e sili atu ona aoga:

p, blockquote 10,0,0,0,0 ->

  • faʻaleleia, ae le faʻafefeina le gasegase,
  • vave, ae le faʻagesegese lalo le metabolism,
  • faigofie ona eli
  • E leai se aafiaga leaga i le tino - i se isi itu, e faʻaaogaina i togafitiga o le tele o faʻamaʻi ma faʻaleleia le galuega o toetoe lava o totoga uma.

p, blockquote 11,0,0,0,0 ->

E manino lava, pe a leiloa le mamafa, e sili atu le meli nai lo le suka. I le taimi lava e tasi, e le tatau ona faʻagaloina e tagata e fiafia i le suamalie mea o loʻo i ai le kalori ma le GI. E te manaʻo ia fesoasoani o ia ia te oe i le tau faasaga i isi pauna - faʻaaoga e sili atu ma le 50 g i le aso ma naʻo le taeao.

p, poloka 12,0,0,0,0 ->

Mo nisi faʻamatalaga i le faʻaaogaina o le meli i le mamafa o le mamafa, faitau le fesoʻotaʻiga.

p, blockquote 13,0,1,0,0 ->

Sweeteners

Faʻatauga Suga Masani

p, blockquote 14,0,0,0,0 ->

  • Xylitol / Xylitol / Faʻaopoopoga o Meaʻai E967

O le a le mea e faia i le: o le cotton ma le sunflower husks, corn cobs, hardwood. Telefoni o le suamalie: tele. Calories: 367 kcal. Taimi o le aso: 30 g.

p, blockquote 15,0,0,0,0 ->

  • Sorbitol / Glucite / E420

O mea e gaosia: glucose, sima. Telefoni o le suamalie: maualalo. Faʻafiafiaga kalori: 354 kcal. Taimi o le aso: 30 g.

p, blockquote 16,0,0,0,0 ->

  • Molasses (faʻafeiloaʻiga uliuli)

Mai lea mea ua faia ai: o se oloa e maua mai i le gaosia o suka beets. Talia o le suamalie: faateleina, ae i ai se tofo faapitoa e le fiafia tagata uma. Faʻafiafiaga kalori: 290 kcal. Taimi o le aso: 50 g.

p, poloka poloka 17,0,0,0,0,0 ->

  • Stevia / E960

E tusa ai ma le au fai meaʻai, o le sili lea o le suka e suia. Mai le mea na faia ai: o le American American plant o le igoa lava lea (e taua foi o "mutia meli"). Toa o le suamalie: matautia, ae o sina mea malie. Faʻafiafiaga kalori: 0.21 kcal. Taimi o le aso: 0.5 g i le 1 kilokalama o le mamafa.

p, poloka poloka 18,0,0,0,0 ->

  • Sucralose / E955

E sui le suka sili ona lauiloa. O le a le mea e faia mai: sugar granulated. Togi o le suamalie: tele. Faʻafiafiaga kalori: 268 kcal. Taimi o le aso: 1.1 mg i le 1 kilokalama o le mamafa. E maualuga lona tau.

p, blockquote 19,0,0,0,0 ->

O loʻo i ai foʻi siva o le agave, o le atisikoke a Ierusalema ma isi suamalie masani e mafai ona faʻaaoga mo le paʻu o le mamafa.

p, blockquote 20,0,0,0,0 ->

p, blockquote 21,0,0,0,0 ->

Sui sui

p, blockquote 22,0,0,0,0 ->

  • Saccharin / E954

Faʻafiafiaga kalori: 0 kcal. Meaʻai: 0.25 mg i le 1 kg o le mamafa o le tino i le aso.

p, blockquote 23,0,0,0,0 ->

  • Cyclamate / E952

Faʻafiafiaga kalori: 0 kcal. Taumafa: 7 mg i le 1 kg o le mamafa o le tino i le aso.

p, blockquote 24,0,0,0,0 ->

  • Aspartame / E951

Faʻafiafiaga kalori: 400 kcal. Meaʻai: 40 mg i le 1 kilokalama o le mamafa o le tino i le aso. O le faʻalavelave e le mafai ona faʻaogaina, e faʻamaina e le maualuga o le vevela.

p, blockquote 25,0,0,0,0 ->

Fructose, lea o loʻo faʻatau atu i totonu o le soifua maloloina maloloina, o loʻo faʻaosofia ai lagona feteʻenaʻi i le au fai meaʻai. O nisi e fautuaina e faʻaaoga pe a le maua le mamafa. Mo se faʻataʻitaʻiga, e faatagaina i le Montignac taumafa o se mea maualalo-GI. O isi lapatai mai o calories oi ai e le itiiti ifo nai lo le suka, e faalua ona suamalie ma i le auala lava lea e tasi e fesoasoani i le fausia o gaʻo.

p, blockquote 26,1,0,0,0 ->

O la matou galuega o le suʻeina lea pe mafai ona faatagaina le fructose nai lo le suka ma pe oa foi a latou eseesega.

p, blockquote 27,0,0,0,0 ->

p, blockquote 28,0,0,0,0 ->

E uiga i le Cane Sugar

E masani lava, tatou te faʻaaogaina pe o le suka poʻo le suka. Latou te le eseese tele mai le tasi i le isi i foliga uma ma meatotino o meaʻai. Ae na o le pau lava lea pe afai e faʻamamāina. Ae ui i lea, i aso nei i faleoloa e mafai ona e maua i se auala faigata le gaosi, lea e lanu enaena enaena ma se mea e le masani ai. Ua saunia e faʻaaoga tekinolosi malu, faafetai lea e tumau ai elemene taua. O loʻo i ai foi fiber meaai, lea e:

p, blockquote 29,0,0,0,0 ->

  • lemu lemu
  • faamamaina lelei le manulele, faʻasaʻoloto mai feces ma toxins,
  • manaʻomia le faʻaleleia atili o kalori,
  • toetoe lava a le tuʻuina i vaega faʻafitauli.

O nei mea uma e mafai ai ona e faʻaaogaina pe a aveesea le mamafa. Ae aua nei galo e pei o le maualuga-kalori o lona "uso" faamamaina: o loo aofia ai le 398 kcal.

p, blockquote 30,0,0,0,0 ->

O suauu sili ona masani i tulaga paʻu o le paʻu o le meli, fualaau mamago ma fualaau fou. E moni, o oloa muamua e lua e lamatia mo le maualuga o le kalori. Ma o le mea e leaga ai, o fua, e le suamalie ma e te le tuʻuina i lauti.

p, blockquote 31,0,0,0,0 ->

E i ai se manatu. O le tele o faʻamaumauga e faʻaalia ai soʻo se mea suamalie (faʻapitoa ma vailaʻau) o manuʻa ia ma o loʻo aʻafia ai le kanesa. O le mea moni o le taufaafefe, ae leʻo faʻamaonia le faʻasaienisi.

Lisi o oloa

O le faafitauli i le suka o le "natia" i le tele o faleoloa oloa. E oo lava i mea e le mafai ona tatou mafaufau i ai. E te siakiina le kulupu o le sose mo lona i ai? Ma e matua leai lava se aoga: e tele. O le mea lea, matou te lapatai atu ia te oe e uiga i se tulaga lamatia e ono faʻaaoga ai le lisi lea.

p, blockquote 33,0,0,0,0 ->

O oloa e ono aofia ai:

p, blockquote 34,0,0,0,0 ->

  • yogurts, pata, pata, ice kulimi, siaki,
  • kuki
  • sausage, sausage, sausages ma isi mea e gaosia i le aano o manufasi,
  • granola, falaoamata ma mea e gaosi ai meaʻai, meaʻai vave, palatini polo, granola, cereal cereals,
  • ketchup, saunia sau sau,
  • pikiapu pi, pi, sana, fua,
  • meainu uma i totonu o faleoloa, e aofia ai le ava malosi.

E masani ona suia e tagata gaosi i le kulukose-fructose syrup. E sili atu le taugofie ma sili atu ona leaga i le soifua maloloina. Ua faia i luga o le faavae o sana. O le lamatiaga e le faʻamaualuga ma naʻo le faʻaleleia o le manaʻoga e tusa lava pe a uma se taumafataga tele ma maualuga-kalori. E le gata i lea, e alu o ia i le fausiaina o gaʻo e aunoa ma se fua. O igoa o loʻo taʻu mai ai le sua suamalie suamalie suamalie, glucose-fructose syrup, sugar sugar, syrup corn, WFS poʻo le HFS.

p, blockquote 35,0,0,0,0 ->

O le mea e lelei ai, o loʻo i ai foi oloa e leai se "mea suamalie lelei". E mafai ona latou faaopoopo atu ma le saogalemu i le taumafataga pe a le maua le mamafa, pe afai e mafai ona e ulufale atu i totonu o le kalo i aso taitasi.

p, blockquote 36,0,0,0,0 ->

p, blockquote 37,0,0,0,0 ->

Sugar Free Products:

p, blockquote 38,0,0,0,0 ->

  • aano o manu
  • sisi
  • iʻa, iʻa, iʻa,
  • fualaau faisua, fualaau 'aina, greens, nati, vine, fatu, puʻupuʻu,
  • fuamoa
  • pasta
  • o sukalati pouliuli, meli, marmalade, lole, marshmallows, mea lelei faʻasalalau ma fatu ma vine ma vine,
  • yogurt masani, kirimulimi oona, cheese cheese, yogurt, kefir, susu,
  • fualaau suamalie
  • fualaau mamago
  • suamalie fou ua gaosia, inu vai.

Mea moni fia iloa. Leitioa a fai ma vaisu le suka. E pei ona faʻaalia i suʻesuʻega o suʻesuʻega, i lalo o lana gaioiga i le faiʻai e tutusa lava le auala e tasi e tupu e pei o le faʻaaogaina o fualaau faasaina.

Fautuaga faaopoopo

O le masani o suka i le aso mo se soifua maloloina ma le lelei o taumafa e 50 g mo fafine ma 60 g mo tane. Ae ui i lea, o nei faailoilo e aofia ai mea o loʻo i totonu o oloa teu oloa. E tusa ai ma fuainumera, i le averesi, o se tagata e faʻaaogaina pe tusa ma le 140 g i aso uma - o se mea faʻasaina e aʻafia ai le gata i le numera, ae faʻapea foi le soifua maloloina.

p, blockquote 40,0,0,0,0 ->

p, poloka poloka 41,0,0,0,0 ->

Ae o le fesili, e fia karaka o suka i le aso e mafai ona fai pe a le maua le mamafa, o iinei o manatu o tagata fai meaʻai eseese eseese eseese.

p, blockquote 42,0,0,0,0 ->

Muamua manatu. O lenei faailo i soo se meaʻai e tatau ona leai se mea. A itiiti i lona tulaga mamā, e sili atu le le faʻaaogaina, ma faʻamapulaʻa isi suamalie (e oʻo lava i le aoga) i se mea maualalo.

p, blockquote 43,0,0,0,0 ->

Le manatu lona lua. E mafai ona faʻaaoga mo le gau o le mamafa, pe afai e te mulimuli i tuʻutuʻuga e 2:

p, blockquote 44,0,0,0,0 ->

  1. Faatapulaa le aofaiga i le itiiti ifo: 1 tsp. i le ipu ti lauti + ½ keke keke / 1 le lole + ½ tsp. i luga o se ipu falaoa.
  2. Faʻaaoga i le taeao - i le taimi o le taeao po o le aoauli.

O i latou na talosaga i le manatu lona lua e fautuaina le faia o se mea faigofie faigofie:

p, blockquote 45,0,0,0,0 ->

I le 100 g oneone - 390 kcal. I le 1pp. - 6 g Afai e na o le 2 teaspoons o le a faʻasese i le tii i le taeao, matou te faaopoopoina na o le 46.8 kcal i le kalo i aso taitasi. O le mea moni, o se aofaiga e le taua, lea e toetoe lava a le mafai ona tupu i le 1,200 kcal. O le mea lea ua fautuaina i luga o le kalori i aso taitasi mo le leiloa o le mamafa, lea o le a saʻo lelei le faʻatusatusaina e faʻaaoga ai ni fua faʻatatau e amanaia ai uiga taʻitasi o tagata taitoatasi.

p, blockquote 46,0,0,0,0 ->

Ae ui i lea, e tatau ona e malamalama o le manatu iinei e le o calories, ae i na faiga e amataina ai lenei oloa i le tino. E oʻo lava i se siʻosiʻomaga itiiti o le a faʻaosofia ai le malosi o le inisalini, ma o mea uma na e 'ai muamua poʻo le taimi o le tea suamalie o le a avea ma gaʻo.

p, blockquote 47,0,0,0,0 ->

O taunuuga o le teenaina o le suka

p, blockquote 48,0,0,0,0 ->

  • toesea mamafa
  • fufulu o paʻu
  • faaitiitia le mamafa o le fatu
  • faʻaleleia o otaota,
  • faamalosia o puipuiga
  • aveesea o le lelava masani,
  • lelei moe.

p, blockquote 49,0,0,0,0 ->

  • tiga, ita malosi, ita, le fiafia,
  • moe i le moe
  • loto vaivai, lagona o le le lava ma le vaivai e faavavau,
  • vavao
  • tiga o le muscle tiga
  • fia osofaʻi
  • fiafiaga lemalosi mo lauusiusi.

O le fesili pe tatau pe leai le suka i le taimi o le leiloa o le paʻu, e tatau ona filifili e tagata taʻitoʻatasi eseese, e fuafua i uiga taʻitoʻatasi o lona tino ma le fautuaga a se tagata fai meaʻai. Afai o le sini o le aveesea o le 4-5 faaopoopo pauna, o le lua teaspoons i le taeao i le kofe o le a le avea ma fili mo le ata. Ae faatasi ai ma le tele o le II-III, e faigata i le maʻisuka, o le ae lafoaia soʻo se mea lelei, e oʻo lava i le sili ona aoga.

p, blockquote 50,0,0,0,0 ->

p, blockquote 51,0,0,0,0 -> p, poloka poloka 52,0,0,0,1 ->

Tuua Lau Faamatalaga