Lorista ma Amlodipine

E mafai ona ou inu Amlodipine ma Lorista faatasi ma le maualuga o le maualuga?

Lorista ma le Amlodipine Compatibility

O nei fualaau e lua ua faatonuina mo le maualuga o le toto. O lo latou aafiaga i le tino e ese, ae latou te tuʻufaʻatasia lelei. Amlodipine e taofia le oso i le toto. Lorista e faʻaaogaina mo togafitiga umi ma o le taunuuga o togafitiga e aliali mai pe a mavae ni nai aso o le taliaina. O vailaau uma e lua e taua tele mo le toilalo o le fatu i tagata matutua.

Lorista ma Amlodipine ei ai aʻafiaga, e na o se fomaʻi e faatonuina i latou, e fuafua i le talafaasolopito o tagata maʻi taitoatasi. E tele lava ina tupu o se maʻi gasegase e amata ona faʻamalolo na o ia lava, ona foliga mai ai lea o le togafitiga e afaina, ae le fesoasoani.

Fua Faatatau o Fualaau Faasaina

Mo le togafitiga o le maualuga o le toto, o fualaau faʻasaina uma e faʻasoa faʻatasi, ae o lo latou aafiaga e matua ese lava. A oʻo mai se faʻalavelave, "O le Amlodipine" o loʻo faʻatulagaina, e vave ona galue ma taofia ai se osofaiga, ma o le mamafa e faʻaitiitia vave. "Lorista" o se auala e sili atu ona aoga mo le faʻaaogaina umi. O le fualaau faasaina e aʻafia i se vaega fou o fualaau faʻasaina, o le faʻaitiitia o le maualalo o le toto maualuga e faatoa tupu pe a maeʻa nai aso o le pulega. Latou te tosoina toto toto ma puipuia le thrombosis, faʻaitiitia le toto maualuga ma taofia le osofaia o le fatu.

Amlodipine ma Lorista e talafeagai mo le togafitia o le maualuga o le maualuga o tagata matutua.

O a faailoga e tatau ona faʻaaogaina?

O fualaau faasaina "Lorista" ua faatonuina mo le maualuga o le maualuga o le toto, faaletonu tumau o le fatu, nephropathy i tagata mamai e maua i le maʻisuka, mo le puipuia o maʻi fatu cardiovascular. "Amlodipine" e faʻaaogaina mo faʻalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi, angina pectoris tumau, arrhythmias, cerebral arteriosclerosis. O le mea lea, faatasi ai ma togafitiga e le masani ai, o nei fualaau oona e masani ona faatonuina i le tuufaatasiga.

Faʻaoga ma faʻaoga

"Lorista" o loo maua i totonu o fualaau o 25, 50 ma le 100 mg, o le eletise autu autu - losartan, e aofia ai le vaega o tagata. I le maualuga o le maualuga o le toto, o se fuasei o le 50 miligrams ua faatonuina i le aso. I tulaga ogaoga, 100 mg ua faatagaina. Faatasi ai ma le faʻaogaina faʻatasi o togafitiga, e mafai ona faʻaititia le fualaau i le 25 miligrams. O le togafitiga e oʻo i le 1.5 masina, e tusa lava po o le a le meaʻai. O se vailaʻau e faʻamatalaina e ala i le faʻamaonia.

I fualaau o Amlodipine, o le elemene autu autu o le amlodipinn benzylate, o le setagonist calcium, o se fua o le 5 ma le 10 mg. O le aso muamua o le 5 milligrams, o le taunuuga o le faʻaalia e tupu i totonu o le lua itula ma e tasi le aso. Faʻateleina le maualuga o le toto, e fautuaina e ave le 5 mg i le aso mo le tolu vaiaso, ona mafai lea ona faʻaleleia le fualaau. Faatasi ai ma le maualuga, o le fualaau faasaina e faaauau pea, o le fuataga e fuafuaina e le fomai.

Contraindications

O le faʻasaina o le faʻaaogaina o fualaau faasaina ei ai faʻamatalaga masani, ae o loʻo i ai eseesega. Le tele o faʻamatalaga e uiga ia i latou i le laulau:

O aʻafiaga o le maualuga o le toto maualuga e lauiloa e tagata uma: o laʻau nei e le mafai ona faʻamagaloina o totoga eseese (loto, faiʻai, gaʻo, toto toto, fundus). I taimi mulimuli ane, o le faʻamaopoopoina e faʻalavelaveina, o vaivaiga e aliali mai i lima ma vae, faʻaitiitia le vaʻaia, mafaufau ma atamai, ma e mafai ona afaina ai le pa.

Ina ia aua le aumaia ni faʻafitauli ma faʻatonuga, fautuaina e Oleg Tabakov se metotia faʻamaonia. Faitau atili e uiga i le metotia >>

1. Benzodiazepines ma le ava malosi

I le va o le 2001 ma le 2014, o le numera atoa o maliu na mafua ona o le aveina o le benzodiazepines na faateleina le lima. O le inuina o le ava e faateleina ai le lamatiaga o taunuuga le mafaamatalaina mai togafitiga ma le fualaau faasaina. O lenei tuʻufaʻatasiga oti e nafa ma sili atu i le lima o falemaʻi faʻatasi ma le faʻaleagaina o fualaau oona ma le ava malosi. E masani lava o lenei mea e oʻo atu ai i le faʻavaivaia o le manava.

O mea uma e lua e mafai ona faʻavaveina ai maso ma faʻagesegese ai le fatugalemu o le tino, ma tuʻuina ai se tagata e lamatia ai le pau i se paʻu ma le oti. O le masani ona faʻaaogaina fualaau ma le ava malosi e mafai ona faʻaitiitia ai le mafai gafatia o le faʻaogaina o le tino e tau ai faʻamaʻi faʻamaʻi ola, lea e oʻo atu ai i le faateleina o le aʻafiaga o le oti ma le toilalo o le okeni.

2. Faʻailoa ma le ava malosi

E pei o se tuufaatasiga matautia o le benzodiazepines ma le ava malosi, o le a sili atu le matautia o le 'auʻau pe a fefiloi ma le ava malosi. O faʻataʻitaʻiga, e aofia ai le faʻaaoga sese o heroin, ma vailaau oona e pei ole OxyContin, Vicodin, ma le hydrocodone e taofia ai le fatugalemu o le tino, lea e mafua ai ona manava. E ui lava o vailaʻau e mafai ona mafua ai le aʻafiaga o aʻafiaga ma, i nisi tulaga, o se lagona o le euphoria, o le lamatiaga o le faʻalavelave maualuga e maualuga le maualuga. E tusa ai ma le Centres for Disease Control and Prevention (CDC), o le ava na mafua ai le 22% o maliu mai le faʻaaogaina opiate.

3. Vailaau faʻasaina ma le ava malosi

O vailaau faʻamalolo e pei o Zoloft, Prozac poʻo Xanax faʻalauteleina aafiaga o le ava i luga o le tino. O le mea lea, o le inu i se tasi ipu malamalama o se meainu, e lagona e se tagata le aafiaga e pei o le inu lua. O nisi fofo e mafua ai le leiloa o le faia o faaiuga, maualuga le maualuga o le toto, ma le faateleina o le atuatuvale. Pe a faʻafefiloi le vailaʻau ma le ava malosi, e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le vevela, faoa faamalosi, fenumiai, ma oʻo ai lava.

4. Psychostimulants ma le ava malosi

Psychostimulants lava ia, e pei o Ritalin, Adderall, Meth, ma Cocaine, faʻamalosia le tino, ma mafua ai le faateleina o le toto, lea e fesoasoani e teu ai aafiaga o le ava malosi. Aemaise lava, o le tuufaatasiga o cocaine ma le ava malosi e mafua ai le gaosia o le tele o cocaine, lea e faateleina ai le lamatiaga o le gasegase cardiovascular. O lenei mea mataʻutia o le taunuuga lea o le faʻafoega faʻatasi o le ava malosi ma cocaine ma faʻapogai ai le faateleina o le mamafa i le fatu i se tulaga sili atu nai lo se isi fualaau faasaina.

5. Vaʻaia ma le ava malosi

E tusa ai ma Centres for Control Control and Prevention, e 62 pasene o fafine Amerika o loʻo fananau mai i le taimi nei o loʻo faia ni faʻatagaina, o le toʻatele oi latou o fualaau faʻatagaina o fanau. A maeʻa ona ave le pulu, e tusa ma le tolu itula mo le vailaau e oʻo atu i le toto ma amata ona i ai sona aafiaga. O fafine e sili atu le onosaʻi aʻo latou faia ni tui, ona o le tino e pisi tele ile metabolism o hormones.

E aʻafia ai le metabolism o le ethanol. E le gata i lea, o le ava malosi ua leva ona alu ese mai le tino, lea e faaleagaina ai le mafaufau loloto o tamaitai.

6. Fualaau faasaina ma le ava malosi

O fualaau faʻasolo i luga o le counter e foliga mai o se filifiliga e le afaina, ae o le sese le faʻasoa e mafai ona afaina. E tusa ai ma se suʻesuʻega na lolomiina i le journal Medical Clinics of North America, sa maua e saienitisi e 38% o tagata na atiaʻe le faaletonu o le ate na faʻaaogaina le taoto ma le ava malosi.

E tusa ai ma le aoga a le Harvard Medical School, o le 32% o tagata Amelika i le aso e ave ai cholesterol-lowering statins, ae a faʻafefiloi ma le ava malosi, e mafai ona faaleagaina e le tino le ate ma tuʻu le tino i le atiaʻeina o isi faʻamaʻi mulimuli ane.

O le fea o vailaʻau "Amlodipine" poʻo "Lorista" e sili atu ona faigata, talu ai e aofia i latou i vailaʻau faʻasaina eseese ma e masani ona faʻamatalaina i le faigata mo le togafitiga o le maualuga poʻo le faʻasaʻo maualuga.

Ae o loʻo i ai se eseesega taua. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le aafiaga o le Amlodipine e televave, o le mea lea, e talafeagai le vailaʻau e faʻaitiitia ai faʻalavelave faʻafuaseʻi o le maualuga o le toto maualuga, ao aoga o Lorista e aoga mo se taimi umi. Ae ina ia mafai ona faatusatusa uma vailaau, e tatau ona e mafaufau i faamatalaga e uiga ia i latou i auiliiliga.

Faamatalaga o fualaau faasaina

"Amlodipine" o se vailaau mai le kulupu o dihydropyridines, o le pacone channel blocker. O le fualaau faasaina e amata ona galue i le tasi i le lua itula, ma o lona aafiaga e tumau mo se aso. E faʻasaina le vailaʻau mo le maʻitaga ma le lactating women, children, patients with failure failure. Ona o le taliaina e mafai ona tupu:

  • ulu matua
  • fulafula
  • isu
  • fatu fatu
  • tiga tiga
  • mumu o le paʻu o foliga.

Lorista o le angiotensin II o le tagata e afaina pe o se mea e teu ai. Ole vaega fou lenei o fualaau faasaina e faaitiitia ai le toto, ona o fualaau mai lenei vaega e masani ona aofia i togafitiga faafomaʻi. O le laulau e faʻaalu i le aso, ma o le aʻafiaga o fualaau e 24 itula. Aua le faʻaaogaina fualaau faʻamaʻi i gasegase i le galala, ao maitaga ma lactation, i tamaiti. Ona o le faʻaaogaina o vailaʻau, e mafai e tagata gasegase ona iloa:

  • moe le moe
  • ulu, uluvaʻa,
  • mafaufau le mafaufau
  • faʻanoanoa
  • bronchitis, tale,
  • sosolo
  • vevela paʻu,
  • alopecia.

E tutusa lelei nei fualaau faʻamaʻi?

"Amlodipine" ma le "Lorista", e pei ona taua mai i le faʻamatalaga o loʻo i luga, o vailaau mai kulupu eseese o fualaau faʻasaina. E faʻaitiitia le faʻamalosia e alalaupapa o le kalama o le Calcium e ala i le faʻalauteleina o laʻau, o lona uiga, i le faʻaitiitia o le tetee. O nei vailaʻau e puipuia ai le toto mai le fausiaina ma taofi le atinaʻe o le atherosclerosis, faʻateleina le faʻatinoina o le tino, ma faʻaalia ai se lelei i tagata matutua. I le isi itu, o le gaioiga o fomaʻi e poloka ai atigipusa mo angiotensin II ma e le faatagaina ai le hormone e mafua ai le maualuga o le maualuga. E aofia i le togafitiga o le maualuga o le totoga o le receptor Angiotensin II, e le mafua ai le maʻi vaivai ma le tosoina o le maʻi, e aoga mo le maualuga o le toto maualuga. O le mea lea, e le mafai e se tasi ona fai mai o sauniuniga faʻamatalaina e tali tutusa, ona o le sili ona lelei o le gaioiga ma le eseesega i le taunuʻuga ua ausia.

Taiala o Vailaau

  1. 1. O le aʻafiaga o fualaau uma e faʻagesegese pe afai e te 'ai ao lei faʻaaoga, aua gaʻo e taofia ai le puleaina o le vai gastric ma taofiofi ai le motusite o le iniseti (vavaega). Fai se va i le va o le tagofia o fualaau faasaina ma meaʻai: 1 le itula (muamua poʻo le maeʻa).
  2. 2. O le faʻaaogaina o vailaʻau, sulfonamides (biseptol, sulfadethoxin), antithrombotic drugs (thrombo ass, chimes, acetylsalicylic acid, aspirin, cardiomagnyl, plavix, etc.), faʻaitiitia le glycosides cardiac (digoxin) , iʻa, susu): Fai se va i le va o le tagofia o fualaau faasaina ma meaʻai: 1 le itula (muamua poʻo le maeʻa). Ae o le faʻaaogāina o sauniuniga uʻamea ma mea e faʻaaogaina (warfarin, heparin, lyoton, ma isi) faʻaleleia: faʻaaoga i le taimi o taumafataga.
  3. 3. O le faʻaaogaina o vailaʻau uma pe'ā maeʻa le aveina o gaʻo (mea suamalie uma, suamalie, falaoamata, fualaau aina) e faʻaititia ma o latou aoga e faʻaleagaina. Fai se va i le va o le tagofia o fualaau faasaina ma meaʻai: 1 le itula (muamua poʻo le maeʻa).
  4. 4. O amine vailaʻau e maua i fulufulu, yogurt, aano o manu, iʻa, caviar, faʻi, pineapple, pia, uaina, sukalati, vine, maua ai le vasoconstrictor, o lona uiga, faʻateleina le mamafa. O le mea lea, e le fautuaina e faʻaaogaina i fualaau uma, aemaise lava i vailaʻau e mafua ai le toto maualuga. Afai e faʻaaogaina le antidepressants i le taimi lava e tasi, e mafai ona tupu se faʻafitauli maualuga!
  5. 5. Nitrites ma palapala, lea ua maua nei i le toetoe lava o oloa uma, ae maise lava o le sogi ulaula, faatasi ai ma le tetracycline, fualaau faasaina (Siofor, Metformin, Glucofage), piperazine, meaola o le concertogenic! Faia se avanoa i le va o le tagofia o fualaau faasaina ma meaai: 1.5-2 itula (muamua pe mulimuli ane).
  6. 6. O salts o metale mamafa (vailaʻau mo le fatuburn - rennie, phosphalugel, maalox, ma isi) faʻatasi ai ma le tetracycline o loʻo faʻapipiʻiina ai mea faʻapitoa, o le mea lea, o le a tumau pea le manava o le fatu ma o le a faʻaleagaina le maʻi.
  7. 7. O le tetracycline e le ogatasi ma oloa gaosi susu!

Tulafono mo le aspirin (acetylsalicylic acid):

  1. 1. Faʻasalaga lelei poʻo le capsule.
  2. 2. I le manava atoa, vave loa ona 'ai.
  3. 3. Inu i vai inu (minerale pe faaopoopo le soda i le vai).
  4. 4. Afai o le laulau e masani lava, e sili atu le faʻafefe.
  5. 5. Fai i le afiafi pe a faʻaitiitia le faʻalavelave o le acid i le 40%.
  6. 6. Ina ia faʻaitiitia le toto, ave se vailaau e 50 mg, ae le o le 100 mg (e le mafai ona vaeluaina se laulau i le atigi!).
  7. 7. I le mavae ai o le 50 tausaga, ua fautuaina e ave le aspirin i se tamai fua (e puipuia ai le alofilima ma le toto), sili i le membrane e puipuia ai puipui o le manava (acetylsalicylic acid e afaina ai le mucous membrane, o lea o le gastritis, ulcer, perforation of the stomach, allergies, hearing loss).
  8. 8. E lelei le aspirin aua e le maualalo ifo le vevela o le tino i lalo ole masani.
  9. 9. O le Curantil e faʻamaligi lelei le toto - 2 taimi i le vaiaso, 1 le papa i le po (a itiiti ifo mo le ola). E i ai foi lona aafiaga faʻaleagaina - 1 taimi i le vaiaso, 1 papalama o le 75 mg - mafai ai ona maua mai le faʻafefe (faʻamaonia e le Institute of Virology).
  10. 10. Aua le faʻalavelave i le ava malosi.

E faʻasaina le faʻamaonia i Europa, ISA, ona inhibits hematopoiesis. O lana gaioiga e faʻaleleia le omez.
Anaprilin ma le analgin e faʻaititia ai le suka (sili ona matautia mo le maʻisuka).
E aofia i:
- tempalgin
- andipal (ave 2 papafa 2 taimi i le aso)
- Pentalgin
- sosolo
- faʻasalaga (faʻamaonia mo le colic, mimita, manua tiga, ave le sili atu i le 5 aso, aua ua le aoga le galuega, e faʻaititia ai le fatu, e faigata le tui, e le mafai ona maʻitaga, lactating, tamaiti ei lalo ifo o le 15 tausaga).

Paracetamol - e le sili atu i le 2 g i le aso! Tamaiti - 0.6 g E aofia i le coldrex, teraflu, panadol, solpadein, citramone, ma isi. FAʻAALIGA: E i ai se vaʻa laitiiti i le va o togafitiga faʻapitoa ma mea oona (laveai)! E silia i le 2 g i le aso le oti o fatugaʻo ma le ate, e le faʻaumatia, e taua o le oti!

Ibuprofen (nurofen, umi ...) - le malosi sili ona malosi e tetee ai i le inflammatory. Aua le inu i se manava leai.

Gaoioiga a le Gasegase i le taimi lava lea, o mea manogi e manaʻomia ona ufiufi mo le itiiti ifo i le 2 minute, ae ia umi atu lona aafiaga. Faʻatasi ma sooga tiga, toe foʻi - faʻaaoga muamua le kulimi muamua, aʻo leʻi faia le gaioiga.

O le faʻaleagaina o se tasi lea o vailaʻau e sili ona malosi e tetee i ai ma fualaau faʻamaʻi. Sooga, thrombophlebitis, gout. Aafiaga: afaina o le tino, moe, moe, maʻi. A maeʻa poʻo taimi o taumafataga, e sili atu le inu susu.

Ortofen (diclofenac, voltaren ...). Paʻulaila - vave faʻafuaseʻi. O aʻafiaga e seasea tupu. Faʻaoga mo tiga faʻatasi.

Ketorol (ketanov, ketorolac, ketoprofen, ketonal ...). E le mafai ona faʻaaogaina mo le maʻisuka ma le maʻisuka.

O le maualuga o le p / inflammatory effect, e tutusa tutusa ma le indomethacin, ibuprofen. Faaitiitia le aafiaga o togafitiga, fatuga. Faʻaleleia le hypoglycemic (o lea e le manaʻomia mo maʻisuka). Aua e te aveina aspirin, pei o loʻo i ai se faʻafefe o le toto toto. Faateleina le aʻafiaga o glycosides (digoxin). Faʻaleleia le aʻafiaga o mea faʻamaʻi.

Pe a ave le manala, faʻapipiʻi pe a inu i le lafoina o se papa i totonu o le vai. E fautuaina le inuina o fualaau e 10 i le masina. E taua tele le le tagofia o isi vailaʻau i le taimi lava lea e pei o le koale (o le a le galue). E mafai ona e inuina i le amataga o ARI - e "aumaia" microbes.

Alu ma vailaʻau:

O le ava malosi + o le a alu ifo = le lamatiaga o le paʻu.
Ava oona, + vailaau = tino le faatagaina!
Ava malosi + kofi = matua leai
Alcohol + maʻisuka fualaau faasaina = matua le faatagaina!
30 g - fualaau faasaina
150 g - uaina

Aua nei faʻaaoga peta-blockers (concor, anaprilin, atenolol, egilok, nebilet, ma isi) ma le calcium channel blockers (verapamil, nifedipine, amiodarone, amlodipine) i le taimi e tasi - atonu e ono puʻeina le loto.

Mo tiga i totonu o le loto, e le mafai ona e inu i le-shpu, o le aiga.

E le mafai ona e tineia le fatu muʻu i le suasusu, e susunuina foi le esophagus, e pei o le suka.O fualaau o le sunburn (rennie, almagel, ma isi) e vave galue, ae le o le umi. E fautuaina e puipuia le manava, ioe. taofia le fausia o le suka i totonu o le manava. Mo le faia o lenei mea, inu 1 pusa o omeprazole (omez, romancek, omeprazole, ma isi mea) mo 2-3 aso i le po (ia lava lelei mo le ono masina). E le mafai ona tuʻufaʻatasia ma le 'ulu ma ulaula meaʻai.

Aano pancreatiti (o le pancreas e maua ai lona enzyme, ae le ulu i totonu o le manava, o le faailoga o le tiga matuia o le vavalaʻau o le herpes) - ave antispasmodics (leai-shpa, baralgin, kontrikal, ma isi). O le pancreatitis (o le enzyme e le maua pe ua le lava) - panzinorm, festal, pancreatin, creon, ma isi.

O le faʻaaogaina o sela e toe faʻafouina i le 3-5 masina, sei vagana ai i latou na "fasiotia" e le ether (alcohol alcohol). Faʻaaogaina mea taua, phosphoncials, kosol courses, laʻau vavalaʻau sauni (Karsil).
Heptral Injection

heart.su »Antihypertensive Therapy» Angiotensin Receptor Blockers

Losartan - angiotensin II tagata e afaina ai le talipupuni

CARDIOLOGY - puipuiga ma le togafitiga o le LĒ FAATINO - HEART.su

Tulafono mo le ave angiotensin II receptors blockers (ARBs)

O sauniuniga a le ARB e mafai ona ave uma i luga o se manava gaogao ma le meaai. E pei ona i ai i le initaneti ACE, o le tele o taimi o le faʻaaogaina o fualaau, vailaʻau ma le vaitau taimi i le va o tui o ARBs e faʻaalia e le fomaʻi. Faʻalogo: pei lava o faʻataʻitaʻiga ma le ACE inhibitors, ina ia lagona le malosi atoatoa o togafitiga, e tatau ona e faatali mo ni nai vaiaso! Faʻaauau le mataʻituina o toto ma gaioiga i le taimi o togafitiga ma ARBs.

O le aʻafiaga o le obstructor block receptors block (ARBs) e tutusa ma le initaneti ACE. Ae ui i lea, o lenei aafiaga e maua i se auala e ese le eseese. E pei ona uma ona e iloa, o le renin o loʻo faʻapipiʻiina i fatugaʻo, o le angiotensin, o se vailaʻau e vaʻaia ai toto toto, ua faia i lalo o le malosi o se tasi o le enzyme. Ina ia mafai ona maua se aafiaga faapena, o lenei vailaau e galue i luga o tagata e taliaina i toto. ARBs poloka nei saini, o lea e le mafai ai e angiotensin ona maua lona aʻafiaga.

O aʻafiaga o le faʻaaogaina o vailaau faʻamaʻi a le angiotensin II

o Faʻafitauli ma vaivaiga. O lenei itu e mafai ona sili atu ona faʻaleleia pe a uma le fua muamua o le vailaʻau, aemaise lava pe afai o loʻo e faia ni togafitiga i le taimi lava e tasi.

o Faʻafitauli faaletino. Tuai, gaogao poʻo vaivaiga o le maso, tiga poʻo tua o le vae, sola, paʻu o le fatu, sinusitis (mumunia o paranasal sinuses) ma faʻamaʻi pipisi o le gasegase maualuga

o Le mautonu

o Faʻaleagaina ma le manava. I le tulaga o vomiting matuia poʻo le manava, o loʻo i ai se tulaga lamatia o le faʻamaʻavaʻa ma le leiloa o masima

o Faʻatinoina mai le toto o le toto

O le faʻamaʻi o le receptor obstructor Angiotensin II (ARB)

Cozaar (losartan), Diovan (valsartan), Avapro (irbesartan), Atakand (candesartan).

O Losartan o se fualaau faasaina i le angiotensin-II group blocker group (ARB). O le Angiotensin o se vailaʻau lea e fausia mai le renin, lea o loʻo faʻapipiʻi i fatugaʻo. o le aʻafiaga o le angiotensin o le faʻaitiitia o toto toto, ma mafua ai ona faʻaititia le toto. E faʻaalia e Angiotensin lona aafiaga e ala i le mea ua taʻua. taliga, lea e masani ona faʻaoʻo i puipui o maʻa.

E pipii Angiotensin i lenei siaki, ma mafua ai ona faaitiitia le taua. O le Losartan e pipii i angiotensin receptors, ma o le angiotensin ua le o toe aoga. E mafua ai ona faʻaitiitia le toto maualuga.

Faʻaaogāina: pei o fualaau faʻasaina o le ACE, o le losartan e faʻaaogaina i le togafitiga o le maualuga o le toto maualuga, o le fatu ma le nephropathy o le maʻisuka. E mafai ona faʻaaoga pe na o ia pe faʻatasi foi ma isi fualaau.

Tausaga: o le losartan e masani lava ona faatonuina i le 50 mg i le aso mo tagata matutua. Ole maualuga ole fualaau o le 100 mg. E mafai ona vaevaeina i aso uma i ni vaega. E mafai ona ave le fualaau e tusa lava pe o le a le taumafataga.

Fegalegaleaiga ma isi vailaau: ao faaaoga fualaau faasaina, inhibitors cytochrome P450 (e pei o fluconazole, nizoral), o se faaitiitia o le gaoioiga a losartan e mafai ona maitauina, lea e tatau ona amanaia. O le aveina o losartan e ono mafai ona o faatasi ma le faateleina o le maualuga o le maualuga o le potassium i totonu o le toto, ma mafua ai le ogaoga o mea e tutupu. O le mea lea, e le fautuaina e ave faʻasolosolo faʻatoʻa togafitiga o losartan ma potassium (triamteren, amiloride). E ono faʻaitiitia le aʻafiaga o le toesea o le losartan pe a faʻapipiʻiina ma vailaau faʻamaʻi-anti-inflammatory (aspirin, naproxen, ibuprofen, indomethacin, etc.).

Faʻaaoga i le taimi o le maʻitaga ma le lactation: e le fautuaina e faʻaaoga le fualaau faasaina i le taimi o le maʻitaga, aemaise lava i le taimi lona lua ma le lona tolu, talu ai e mafai ona i ai se aafiaga le lelei i le fetus. O le mea lea, afai o loʻo maua se maʻi, e tatau ona faʻagata le fualaau faasaina. E le o iloa pe o losartan poʻo ona metabolites ua faʻasalaina i le susu o le tagata, ae i totonu o puaa ua faʻateleina. O le mea lea, e le fautuaina e ave le fualaau faasaina ao faagasolo le susu.

Faʻaiʻuga. I suʻesuʻega a suʻesuʻega, o le aʻafiaga o aʻafiaga o losartan e pei lava o le placebo. Faatasi ai ma aʻafiaga o loʻo aʻafia ai: manava manava, gasegase maso, vevela, sogasoga ma faʻasalaga mata. E le gata i lea, o le tale, faʻalauteleina le maualuga o le pisapisao i le toto, ma le angioedema e ono tupu. O Losartan atonu ei ai sona aʻafiaga i le toe faia o galuega i nisi o tagata gasegase, o lona uiga e le fautuaina mo tagata ei ai le faʻasolosolo o le fausiaina o le tino.

GERMAN CARDIOCENTER i BERLIN - Siamani

CARDIOCENTER NIDERBERG - Siamani

FAʻAMATALAGA I ISRAEL - MC Faʻatino

TULAFONO TAUSIGA I MOSCOW - OJSC MEDICINA

FAʻAMATALAGA O LE KOMISI I totonu o le sanatori BARVIKHA - MOSCOW

+7 495 545 17 44 - o fea ma o ai e galue ai le fatu

Mataupu faavae o le taotoga

O le toto maualuga e mafua ona o le vavalalata o vaʻa toto i le tino o le tagata. O le tafe o le toto e faaitiitia i le lapoa ma le lautele ona o le faatosinaina o le tele o ions calcium i totonu o sela o le tino.

Amlodipine poloka poloka o calcium. Ua faateleina le vaa, ua tafe fua le toto.

E maua e le fatu ma le meocardium le aofaʻi tatau o le okesene, galue i le masani masani. Ua paʻu le mamafa. O le amlodipine o loʻo i ai se faʻamuamua, ma i le mea muamua, o le faʻasalaga.

Faʻaleagaina i totonu o le fatafata, tiga, faʻavauvau o le fatu - o faailoga ia o se angina osofaiga. O faʻataʻitaʻiga faʻasolosolo e faʻamoemoe e foia lenei faafitauli. O le fatu maso e maua ai le toto, oxygen.

Ua faateleina le gaosiga, o lea ua maua ai e le myocardium le toto e aunoa ma se popolega mo le tino. O le mea lea, o le toto o le toto ua paʻu.

Amlodipine faaumiumi galuega. Pe manaʻomia ona e faʻaalu i le aso, o lona aafiaga e le itiiti ifo ma le 24 itula. O le fualaau faasaina ei ai sona aafiaga i se faasologa malie. E le pa'ū le mamafa, o le pao o le fatu e le suia. E faʻamaluluina maso o vaʻa, e faʻamalieina le spasm.

O le amlodipine e iai sona vaivaiga vaivai ma faʻaleagaina. E faʻaleleia ai le gaioiga o le toto, e faʻaitiitia ai le teteʻe o vaʻa toto i le totoga urinary. O lenei vailaʻau e faʻaaogaina i le monotherapy ma togafitiga faʻapitoa faʻatasi ma faʻamaʻi faʻamaonia.

O le faʻataʻitaʻiga o le kalama - Amlodipine ma mea na suitulaga ai - e aofia i vailaau e 3 augatupulaga. Used in therapy for about 20 tausaga. O lo latou malupuipuia mo le togafitiga o tagata gasegase i le maualuga, angina pectoris, faʻamaʻi o le fatu fatu faʻapitoa na faʻamaonia i le falemaʻi e suʻesuʻega faavaomalo.

E le aafia i le tino le faʻaogaina o metabolic processes i le tino. O loʻo faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi pipisi ma fatu i tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, gout, etc.

Uiga o Amlodipine

O vailaau faʻapitoa e aofia ai le amlodipine besylate. O lenei vailaʻau e faʻamautu ai le toto maualuga e ala i le taofiofia o le gaioiga ole alalaʻau. O se fualaau faasaina e faavae i luga o lea mea e puipuia ai le fatu o le calcium i totonu o fausaga feaveai ma faamautinoa le faalauteleina o toto toto. Faʻatasi ma le talaaga o le faʻaaogaina o Amlodipine, o le manava o le okesene ma le faʻaogaina o vailaʻau lautele ua faʻaitiitia.

O le faʻaitiitia o le faʻalauiloa o le mamafa pe a faʻaaogaina le vailaʻau e mataituina i le mavae ai o le 6-10 itula. O le faʻamalositino e tusa pe tusa ma le 1 le aso. O le faʻaaogaina o tupe e le faʻateleina ai le fatu.

Ua faʻamaonia le vailaʻau mo le faʻaaogaina i tagata gasegase e iai le gout, bronchial asthma ma le maʻisuka. A maeʻa le faʻafofoga tautala, o le gaioiga galue e vave ona gaʻo ma tufatufa atu i totonu o tino uma. O le vailaʻau e faʻamalosi e le manava ma fatuga.

Analogues o fualaau faasaina

O Amlodipine e tele ni faʻamaʻiloga, o ni mea e le lelei ai, o lea e sui ai e le fomaʻi i mea e tutusa ai. E aofia ai:

Seʻi tatou talanoa e uiga ia i latou taitoatasi, faʻatusatusa le Amlodipine ma ana mea tutusa.

Lerkamen poo Amlodipine

Ole Lerkamen o se vailaʻau e poloka ai laina ole calcium. O le faʻaitiitia o le maualuga o le toto, e faʻatele ai le maualuga o vaʻa toto, faʻaititia ai lo latou tetee atu i le tafe toto.

E ave e tagata gasegase i soʻo se laasaga o le atinaʻe o le maualuga. O le gaioiga malosi o le lecanalipipine hydrochloride.

Faʻaalu 1 le aso i le aso, tasi le papa. Faʻateleina le fualaau i le 2 vaega e le masani ona taʻitaʻia i se taunuuga lelei. A maea le togafitiga o le 2-vaiaso ma le le lava o le alualu i luma, o le maʻi o loʻo faʻamaonia mai ai fualaau malosi. Mo se faʻataʻitaʻiga, amlodipine.

E le pei o Amlodipine, Lerkamen e leai se aoga i galuega a le loto. O le mea moni, e na o se galuega faʻatonu.

Amlodipine po o Lorista

Lorista o se faʻamaonia, vispasmodic fualaau faasaina. O le gaioiga malosi o le losartan.

O loʻo taʻuina atu mo maʻi ma faʻamaʻi nei:

  • toto maualuga
  • taʻavale
  • loto vaivai
  • maʻi faʻamaʻi, fatu faʻamaʻi
  • Tachycardia.

E faʻaaogaina o se vaega o le faʻalavelave faʻapitoa o le maualuga o le toto. O le aʻafiaga o le faʻatagaina e ausia i nai aso.

Ina ia faʻaitiitia le maualuga o le toto maualuga i tagata matutua ma le atherosclerosis, angina pectoris, e sili atu ona faʻaoga Amlodipine. O le aʻafiaga o le tagofia o lenei vailaau e maua i le taimi lava e tasi, e umi se aafiaga.

Amlodipine poʻo Concor

O le Concor o se vailaʻau faʻamaʻi, mea faʻapitoa ma mea faʻamaonia. O lenei mea o se tagata e faʻapipiʻiina mea. O le aʻafiaga autu o le faʻaitiitia o le fatu. Faʻatasi ma le faʻaaogaina umi-faʻaaogaina ma le faʻamaonia.

Faailoga mo le aveina o Concor:

  • ogaoga o le fatu
  • toto maualuga
  • suʻesuʻega o le loto.

O le gaioiga malosi o le bisoprolol.

E tusa ai ma tagata gasegase o loʻo ave Concor, e leai se faʻagasologa faaumiumi. Ina ia ausia se taunuuga lelei o togafitiga, e tatau ona faʻaaogaina mo le itiiti ifo i le 2-3 masina. O se taimi puupuu pe a uma le tosoina o le fualaau faasaina, o le faateleina o le toto, o le leaga o le soifua manuia o tagata mamaʻi e maualuga le maualuga o le toto.

E le mafai ona faʻaaoga le Concor mo le togafitiga o le maualuga o le toto i totonu o fafine maʻitaga poʻo fafine lapatai.

Amlodipine ma Concor e le mafai ona faʻatusatusaina, talu ai o latou o ni vaega eseese o fualaau.

Amlodipine po o le Vaalele

Faʻaaloalo o se fomaʻi aloaʻia. O loʻo i ai se faʻalavelave faʻaleagaina, faʻamamaina o toto toto, aveeseina le tele o le suavai, faʻaleleia le faʻaleleia pe a mavae le fatu ma le sasa. Puipui le fatu muso.

E tatau ona e faia mo se taimi umi, masani mo le olaga. O le aveeseina o le tagata lava ia o le fualaau faasaina e tau atu ai i le taofiofia o le mamafa, fatu fatuga ma le sasa.

O le faʻasalalau e faʻamaonia saogalemu mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, talu ai e le faʻapupulaina le kulūkose.

O se tasi o meatotino lelei o le Indapamide o le saogalemu i le maualuga ma le faaletonu o le fatu. Ole fualaau faasaina e le vave ona aafia i le maualuga o le toto, e pei o, mo se faataitaiga, Amlodipine, ae e itiiti lava aafiaga taua.

Amlodipine poo Bisoprolol

Bisoprolol ei ai aafiaga nei i le tino:

  1. faʻaitiitia le toto maualuga
  2. faaitiitia ai faailoga o maʻi fatu fatu,
  3. faʻamaonia le fua o le fatu,
  4. Faʻasaʻo le tulaga o le okesene i le myocardium.

Bisoprolol o se fomaʻi faʻapitoa e iai se faʻalavelave faʻafuaseʻi, o le faʻaaogaina o le tino.

Aveina o le bisoprolol ao le susu ma le maʻitaga e le fautuaina.

Faʻaitiitia le fatu ma le okesene ile matelaina o le myocardium. Bisoprolol e tatau ona faia e tusa ai ma le faasologa ua faatonuina e le fomaʻi poʻo le cardiologist. O le fua muamua e tupu malie i luga o nai vaiaso.

Ole maualuga pito i luga e le sili atu i le 0.02 kalama i le aso. O togafitiga a Bisoprolol o loʻo i ai faʻamatalaga faʻasolosolo ma togafiti. I le mataupu mulimuli, o tagata gasegase e tago i taimi uma i fualaau, o lona uiga, mo le ola.

O le faʻafefiloi o le bisoprolol ma le calcium antagonists e sili ona matautia, mo se faʻataʻitaʻiga, amlodipine. Faʻamataʻu lemu le faʻaaogaina o le prophylactic, e aunoa ma le faalēaogaina faʻamalosi. E lamatia ai aʻafiaga toto, afaina o le fatu.

E le pei o Amlodipine, o le falemaʻi faʻafomaʻi autu o Bisoprolol e le o se faʻaitiitia o le toto ma le vasodilation, ae o le faʻamautuina o le pao o le fatu maso o maso ma le okesene i le myocardium. Bisoprolol o le Rusia faaferetania o le Siamani Concor, ae o tau e itiiti.

O le mea lea, o le amlodipine o loʻo i ai mea lelei nei i luga o analogues:

  1. vave ona aʻafia i se tasi fua,
  2. faaumiumi gaoioiga
  3. togafitiga talafeagai mo le maʻisuka ma le gout,
  4. lelei ma isi fualaau oona ua faatonuina i le togafitiga o le toto maualuga,
  5. faaitiitia le lamatiaga o le fatu fatu,
  6. maualalo le tau,
  7. e mafai ona suia i ni tala tutusa e aunoa ma se afaina i le soifua maloloina o le maʻi pe afai e iloa le leaga o gaioiga.
  8. e i ai sona aafiaga agavaʻa, e aunoa ma ni aʻafia mataʻutia i le toto maualuga,
  9. faʻaaogaina e togafitia ai tagata mamaʻi i le faʻala,
  10. faʻaaogaina mo faʻamoemoega faʻasolosolo faʻanatinati, mo le faʻamalosi o le gasegase maualuga poʻo gasegase e afaina i osofaʻi ma fatu fatuga,
  11. tau maualalo
  12. avanoa.

Vitio faʻatalanoa

Faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina Amlodipine i le vitio:

O le matafaioi mo le filifilia o fualaau mo togafitiga ma le puipuia o le maualuga o le toto maualuga ma fatu fatu, o toto toto e taoto ma le fomai ma le maʻi. E tatau i tagata maʻi ona faʻalogo lelei i le tino, iloilo le aʻafiaga o fualaau oona i luga o le galuega o totoga i totonu, ma lipotia ni faʻamaʻi e ono afaina. Ona faigofie ai lea mo tagata e togafitiga ma cardiologists e filifili se sui mo Amlodipine poo ana mea tutusa.

Aoaoga a Lorista

Lorista (o le gaioiga gasegase o le losartan) - o se vailaʻau faʻamalosi, angiotensin II le tagata e faʻaaogaina le gaioiga o mea e filifili ai (faʻaalia le tetee i le AT1 ituaiga faʻamaumauga). O auala mo le togafitiga o faʻamaʻi fatu cardis i aso nei, masalo, o le vaega pito sili ona lauiloa o le vailaau faʻataʻitaʻi, lea o loʻo nofoia le tele o vaega i pupuni. E le o se mea e ofo ai lenei: o le fatu cardiovascular is now stranded in the single leader position i le fausaga o le tino atoa o le tino, e sili atu le tutusa o faʻataʻitaʻiga mai isi mafuaʻaga e ono tutupu. O le aʻafiaga o le lorista e faʻavae i luga o le malosi o le vailaau faʻasaina e fausia ai se pa puipui e le mafaagaloina i le va o le AT1 ma le angiotensin II, ma taofia ai aʻafiaga uma o le tino, e tusa lava po o le a le ala o lona faʻavaeina i totonu o le tino. O le mea lea, e le mafai e angiotensin II ona iloa lona tulaga ofoofogia o le gasegase, e ui i le mea moni o lona aofaiga e le faaititia, e pei ona tupu i le taimi o togafitiga ma le initaneti o le angiotensin-converting. E taua tele, e le pei o le mulimuli, o le lorista e le taofia le kininase II enzyme, lea e aofia i le metabolism o bradykinin. O se taunuuga, e leai se faʻaopoopoga o le tele o le bradykinin, lea e aloese ai aʻafiaga e fesootaʻi i le ituaiga o le tale ma le angioedema.O Lorista e faʻaitiitia le maualuga o vailaau lautele, teteʻe i le pulmonary (pulmonary) liʻo o le toto, faʻaititia le siaki o le myocardial afterload, o loʻo i ai se aafiaga faʻavaomalo talafeagai. O le vailaʻau e puipuia ai le atinaʻe ma le alualu i luma o le hypertrophy o le ventricular agavale (o se tagata vavalo i mea tau fatu cardiovascular), faʻateleina le faʻafetaui i le faʻamalosi tino i tagata mamaʻi e mafatia i le faʻavaivaia o fatu. Ina ia ausia se faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto i le tumutumu o le toto (maualuga) ma le diastolic (maualalo), ua lava lea e ave le lorista 1 taimi i le aso. O le fualaau faasaina e taofiofia le toto maualuga i se tulaga ua atofaina i le aso atoa, e aunoa ma ni suiga faafuasei ma e tusa ai ma le taamilosaga masani o le circadian.

O le maualuga o le maualuga o le toto maualuga o le masani lea o togafitiga cardiovascular, mo togafitiga lelei lea e taua ai le filifilia o le sooupu talafeagai. O se tasi o fualaau sili ona lauiloa ma lauiloa o Lorista. O le a le uiga ese o lenei vailaau ma le lelei i luga o isi vailaʻau mo le maualuga o le toto maualuga, o le a lona le lelei ma le faʻasaʻoina - ia tatou taumafai e faʻataʻitaʻiina.

Le aano o le faafitauli

O le i ai o le maualuga o le toto maualuga i totonu o se tagata o loʻo taʻua i le mataupu o le faʻateleina faifaipea le faateleina o le toto maualuga i luga o le 140 i le 90 mmHg.

O le toatele o tagata gasegase e maualuga le maualuga, ona o se tuufaatasiga o se mea na mafua mai i le natura ma le faaosofia o le siosiomaga (popolega, le atoatoa o le tino, gaioiga, gaʻo, ava malosi, ulaula). E naʻo le tasi vaesefulu o tagata gasegase na mauaina lenei faafitauli e uiga i le talaaga o le alualu i luma o le faamaʻi (fatu faʻamaʻi, endocrin system, etc.). A aunoa ma le alu i faʻamatalaga mole mole, o le faateleina o le mamafa i totonu o vaa e mafai ona faʻamatalaina i ni auala, mo se faʻataʻitaʻiga:

  1. O le faateleina o le voluma o le felafolafoai o le toto ma lona fua faatatau i le gafatia o le lapisi lapoa e fesoasoani i le faateleina o le mamafa i totonu o fua o le laʻau - mo se faataitaiga, pe a taumafa meaai mama ma faatumauina le vai i le tino.
  2. O le solia o le tulafono faatonutonu o le leo o maso masele o le puipui vascular e tau atu i lo latou vavalalata ma faateleina ai le toto. E mafai ona tupu lenei mea i lalo ole aʻafiaga o mea e faia e le fua o le tamaʻitaʻi (hormones o le cornex, regulators o le toto o le toto) poʻo le aʻafiaga mai le tino.
  3. O le faateleina o le gaioiga fatuga i le taimi o le vavao o loʻuocardial - atonu e iai faʻamaʻi pipisi o le fatu muso, faʻalavelave faʻalavelave, ma isi.

O faʻafitauli o le maualuga o le toto maualuga e le mafai ona faʻaalia i taimi uma, e masani ona aʻoaʻoina tagata i se avanoa pe tuai foi e uiga i latou faʻamaʻi, pe a oʻo mai ni faʻafitauli mai isi tino ua tulai mai. O le mea lea, o fomaʻi o loʻo valaau mo le fuaina masani o lenei faʻaaliga i le fale. Afai o le faʻateleina le maualuga o le toto maualuga o le sili atu i le 140 i le 90 mmHg, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi, faia nisi suʻesuʻega ma filifili ma le fesoasoani a se fomaʻi fualaau talafeagai (poʻo vailaʻau) e faʻamaonia le maualuga o le toto.

O nei vailaau faʻasaina e mafai ona ave mo se taimi uumi poʻo le ola foi, e ui lava i tulaga masani o le mamafa i taimi o togafitiga. Taofi le avea o fualaau e aunoa ma le faʻatagaga a se fomaʻi e le mafai ona i ai ina ia aloese mai le atinaʻe o faʻalavelave faʻafuaseʻi.

Faʻauʻau autu

O vailaʻau faʻasaina faʻaonapo nei o vailaʻau tele ia e vaevaeina i ni vaega autu:

  1. Avanoa o le initaneti - ei ai le faʻamalositino e mafua mai i le faʻalauteleina o vaʻa o le sami ma se faʻaitiitia o le tetee i totonu o le puipui vascular. O nei vailaʻau e le aʻafia ai le faʻasolosolo o le systolic ma le tele o faʻasologa, ina ia mafai ona faʻaaogaina mo le toilalo o le fatu. O le tele lava o taimi latou te faia ai se itu i le foliga o se fatu malogo. O sui autu o Enalapril, Lisinopril, Captopril, Perindopril ma isi.
  2. Diuretics - ia i ai se aafiaga o le diuretic, faʻaitiitia le tele o le toto ma le suavai o loʻo faʻasalalau i totonu o vaʻa i le isi extracellular space. E masani ona faʻaaogaina i le faʻamalosia faʻatasi ma isi fualaau faʻasaina. O aʻafiaga e aofia ai le faʻaleagaina o feusuaiga. O nei mea e aofia ai vailaʻau faʻasaina (Hypothiazide), thiazide-like (Indap), fomaʻi mausalisa (Furosemide), faʻamaʻi faʻamalolo (Veroshpiron).
  3. Paʻu o le kesi - poloka vave alalaupapa calcium, faʻamalosi ai le gaosiga o le calcium. O le sili ona lauiloa o le augatupulaga aupito lata mai o nei fualaau faʻasaina ma le umi o le togafitiga (Amlodipine, Lacidipine, Nifedipine). E masani ona faʻaaogaina faʻatasi ma isi fualaau faʻasaina.
  4. Beta - faʻamaʻi faʻamaonia - o le sili ona lauiloa oi latou o fualaau oona, e masani ona faʻaaogaina mo le maualuga o le gaʻo i le gasegase o le fatu. Sui - Bisoprolol, Atenolol, Metoprolol.
  5. O faʻataʻitaʻiga o le talipupuni o le antiotensin-2 (sartans) o ni vailaau fou e sili ona lelei, galue i totonu o le aso, e le mafua ai le tale, e sili atu ona faʻasaina e tagata gasegase. E masani ona faʻaaogaina mo le le atoatoa poʻo le le faapalepale o tagata ACE. O se tasi o sui pito sili ona lauiloa o nei fualaau oona o Losartan ma fualaau faasaina e faavae i luga ia Lorista, Lozap ma isi. O lenei vaega faʻavae e tatau ona faʻalauiloa i nisi auiliiliga.

E faapefea ona aoga

Lorista o se angiotensin-2 enzyme receptor antagonist. O lenei vailaau e ala i se filifili o suiga faigata e mafua mai i se pulu faapitoa ua gaosia i le ate, ma ua i ai se gaoioiga tuusao tuusao. I lalo o le uunaiga a le angiotensin-2, o le gaʻo o le tino e osofaʻi ma aldosterone e gaosia, lea e tumau ai le sodium ma le vai i le tino ma aveese le potassium. Na te faʻamalamalamaina le faʻailoga ma faʻateleina le mamafa i totonu ia i latou, ma mafua ai le lagona fiainu. O le faʻaoga o lenei enzyme o se faʻavae mo le gaioiga o vailaau faʻamalosi e mafua mai luga o le losartan, lea e poloka ai senitene e faʻaeteete i ai ma faʻaaoga uma ai le le talafeagai.

Lorista (mea vailaau vailaau losartan) filifili poloka poloka uma o mea (talosaga) o le angiotensin 2 e tu i nisi o nofoaga (maso mumu o toto toto, fatu, gaʻo, selu) ma e leai se aoga i luga o isi faʻaleleia ma laina intracellular e aofia i tulafono faatonutonu o le cardiovascular system. O le fualaau faasaina e faʻaitiitia ai le malosi o le malosi i le mamafa o le tino, e faʻaitiitia ai le taofiofi o le sodium ma le vai e ala i le faʻaitiitia o le gaosiga o le aldosterone. E faʻaleleia ai le tulaga o tagata gasegase i le fatu o le fatu fatu, ona e faʻaitiitia ai le mamafa i totonu o vaʻa o le pulmonary circulation. O le vailaau faasaina ua tufatufa atu i le aso atoa, o lona gaioiga e fetaui lelei ma le fati masani o le tino. E leai se aʻafiaga i le fatu, ae e faʻaitiitia ai le faʻasolosolo ma le diastolic, e puipuia ai le atinaʻeina o le fatu o le fatu fatu. O Lorista e mafai ona faʻaaogaina i ni tulaga tatau i tagata matutua, faʻapea foi i tulaga maualuga ma maualuga i tupulaga talavou e aunoa ma le lamatiaga o le atinaʻeina o le "withdrawal" syndrome pe a uma le togafitiga.

O Lorista ua totoʻa i totonu o le toto pe a maeʻa ona 'aiina, pasi i le ate ma le faʻavaeina o le gaioiga gaosi o lona metabolism. I lenei tulaga, o meaʻai e le aʻafia ai le maua o le vailaʻau. O le gaioiga galue e toetoe lava a noatia atoatoa i le toto toto, e masani lava e le ulufale i le pupuni o le toto. Ae ui i lea, o suesuega ole falemaʻi i fafine maʻitaga mo ni mafuaaga manino e leʻi faia, o lea e leai ni faʻamatalaga i luga o le aafiaga i le fetus. E sili atu ona tele i le talo i totonu o le manava.

Faʻaaliga ma metotia faʻaaoga

O le vailaʻau o Lorista o loʻo maua i laulau o 12.5, 25, 50 ma le 100 mg. I le faaopoopo atu i le masani masani o lo o aofia ai losartan, o loʻo i ai se faʻatasi ma se diuretic hydrochlorothiazide (Lorista N).

O lenei vailaʻau e tatau ona faʻatulagaina e se fomaʻi pe a uma ona suʻe le tagata maʻi. O mafuaʻaga mo lenei tulaga o tulaga faʻaleagaina nei:

  1. O le maualuga o le totoga - togafitiga e masani ona amata i le 50 mg, pe a manaʻomia, faaluaina. O le taunuʻuga sili ona lelei e maua pe a uma le masina e amata mai i le amataga o le ave faʻamaonia. E le o ni mafuaaga mo le faʻaitiitia o fuataga. O le faʻaitiitia o le faʻaititia o le oʻo atu i le 25 mg e mafai ona maua i le foia o le ate.
  2. O le le atoatoa o le cardiovascular (aemaise lava i le leai o se aafiaga o togafitiga ma le ACE inhibitors) - i lenei tulaga, e tatau ona faʻasalaina le fualaau mo togafitiga mo vaiaso muamua, e amata i le togi maualalo mo aso muamua 7, sosoo ai ma le 25 mg i le vaiaso lona lua ma 50 mg mo le soifuaga e fai ma togafitiga.
  3. Puipuiga o le atinaʻeina o faʻalavelave cardiovascular i tagata gasegase e maualuga le tulaga lamatia (maualuga maualuga i le hypertrophy o le ventricular agavale) - mai le 50 mg poʻo le sili atu i le aso.
  4. Nephropathy ogaoga (proteinuria, maʻi o le edema, maualuga maualuga) i tagata mamai e maua i le maʻisuka - mai le 25 mg pe sili atu i le tagata lava ia.

O le fualaau faasaina e faʻaalia i le faʻaalia i le aso, sili atu i le afiafi, tusa lava po o le a le meaʻai.

Lapataiga

Lorista o se mea faigaluega faʻaonaponei i se faʻaleleia atili o le faʻatonuga, e talia lelei e tagata gasegase. Ae ui i lea, aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona mafaufau i ai faʻatau uma ina ia aloese mai le atinaʻega o se taufaʻatau i le ola maloloina ma le ola. O ai e le mafai ona tagofia le fualaau faasaina:

  • maʻitaga ma fafine lacting
  • tamaiti ma tamaiti ao le i matua ona o le le lava o faʻamaumauga i luga ole faamasinoga,
  • tagata ei ai le gasegase o le ate galue, faʻalavelaveina o le biliary tract ma le malolo i le talo,

  • i le faaletonu ogaoga o le faaletonu ma le kiliaina o le creatinine itiiti ifo i le 30 ml i le minute,
  • faatasi ai ma tulaga oi ai nei o le hypercalcemia ma le hypokalemia, e le mafai ona faʻasaʻo, faʻapea foi le hyponatremia,
  • i tagata e maua i le uric acid diathesis (syndrome syndrome),
  • faʻatasi ai ma le lagona o le tagata lava ia i losartan ma tagata e le afaina, e aofia ai ma le tui ole lactose.

E tatau i tagata ona matua faaeteete i ituaiga o togafiti e pei o:

  • maʻisuka malosi
  • agavaʻa ma le faʻamalosi o le tino,
  • faʻaogaina o le tui,
  • faaitiitia i le maualuga o le faasalalauina o le toto toto (manava, vomiting, meaai e leai se masima),
  • cerebrovascular disorders,
  • fatu valve faaletonu
  • afaina o le autoimmune o se natura natura (lupus),
  • maualuga tulaga o le myopia ma le glaucoma.

O togafitiga faʻatasi ma togafitiga o le faʻamalaʻau-potassium e faʻaititia ai le lamatiaga o le hyperkalemia. O le faʻafelagolagomai faʻatasi ma fualaau oona mai le NSAID e mafai ona faʻaitiitia ai le malosi o le losartan. Lorista e faʻaleleia le togafitiga o isi fualaau oona e faʻaaogaina i le mamafa.

Tau ma mea tutusa

  • Vazotens (Iceland) - o laupepa i le fua tutusa e teuina i vaega e 14, o lona uiga o le tau e toetoe lava 2 taimi e sili atu nai lo Lorista, ae o le togafitiga umi o le a sili atu ona tau,

  • Cozaar (Egelani) - tutusa lava le tuufaatasiga, tutusa lava le afifi e 14 pauna o le 50 mg ia sili atu le taugata, e tusa ma le 270 rubles, 28 papalama - 500 rubles,
  • O Losartan (Maketonia) e tusa ma le tau o le tau e pei o Lorista, ae o se fualaau faʻasaina e taʻua o Losartan e sili atu ona taugofie
  • Presetan (Initia) - o le tau sili ona tele e tusa ma le 400 ruuga i le pusa o 28 papa,
  • Lozap (Slovakia) - mai se tau sili atu taugata, ae o loʻo i ai se afifi o se fualaau o le 100 mg i le 90 pusa, lea e tau pe tusa ma le 700 ruulu,
  • Blocktran (Rusia) - 50 mg tablets i le faletusi o le 30 e taugofie nai lo Lorista, e 60 pauna i le pa - o le tau e tusa ma le 360 ​​rubles.

I totonu o falemaʻi, e mafai ona e maua igoa tutusa o fualaau faasaina i le muaʻi faʻasalalauga e talanoa e uiga i le kamupanī. O le fea e filifilia, e tatau ona filifili i se tulaga tutoʻatasi, e faʻavae i luga o fautuaga a fomaʻi ma ia amanaʻiaina manatu faʻaalia.

Galina Starodubtseva, 58 tausaga, Yaroslavl:

Na ou liliu atu ia Lorista ina ua uma Enalapril, o le na fesoasoani ia te aʻu i le mamafa, ae na mafatia i se talema le mautonu. Na filifilia le fomaʻi ma le fomaʻi malie, aua ou te ave le Bisaprolol mo le faʻailoga i le taimi e tasi. O se taunuuga, i le taeao i luga o le manava leʻo Bisaprolol 5 mg, i le afiafi Lorista 50 mg. O le mamafa e teuina i se tulaga malulu, sei vagana ua e popole ma galue i le togalaau. Sa ou taumafai e faaitiitia le fualaau - toe oso i numera. Na ou iloaina e le afaina le tulaga lamatia. Na lapatai mai le fomai e faapea o loʻu loto o lenei togafitiga o le a umi se taimi. E lelei e leai ni aʻafiaga itu.

Antonina Belozerova, 49 tausaga, Salsk:

E maua i loʻu maʻi le maʻisuka, gaʻo, arrhythmia, ma le fatu o le fatu. Na te inuina le tele o fualaau faasaina, e masani ona teenaina i latou, ona toe amata lea. Na faatonuina Lorista ia te ia i se falemai ma isi fualaau faasaina. Ae na matou faatauina mai se taufaʻatasi taugofie -Losartan. E i ai se aʻafiaga, e le oso le mamafa, e faigofie ona ave - i le po 1 taimi i le aso. Ae na amata ona latou maitauina ua pa'ū lona lauulu nai lo mea masani. O le mea moni, o le matua o le 73 tausaga, ae e leʻi i ai lenei. Matou te faitau o loʻo i ai se itu taua o lenei fualaau faasaina. Ua fautuaina e le fomai e aua le faanatinati e faalēaogāina, e sili atu ona lelei le faʻatau Lorista, faʻatalanoa se endocrinologist, ona o le tulaga e le taua. Ou te manatu o le a tatou faatauina Lorista ma taumafai, fai mai o ia sili atu ma e le aʻafia ai.

Victor Nikolaev, 52 tausaga, Krasnodar:

Ou te fiafia ia Lorista, galue malie, faasolosolo malie le mamafa, e aunoa ma le paʻu. Sa masani ona ou ave Amlodipine ma Indap, na amata ona ou le toe maua le mamafa ma moe loa i le po. Na ou alu ia Lorista i luga o le fautuaga a le fomaʻi i le lotoifale ma ou te le salamo. E leai ni ou aʻafiaga, ou te moe lelei ma ou te le popole o le a tupu se faʻalavelave i le ogatotonu o le po, e masani lava, ona o aʻu o se maʻi gasegase umi ma se talafaasolopito umi. Sa ia fautuaina le fualaau faasaina i lona tina, e ui sa masalosalo o ia i le taimi muamua, ae na faamaonia e lana fomai le filifiliga. O le taimi nei, o le faletua, nai lo le masani a Adelfan, o loo ave se fualaau faasaina. E ui o taugata, e sili atu le saogalemu ma sili atu ona lelei i le faʻaitiitia o le mamafa.

Valentin Sviridov, 59 tausaga, Sarank:

E iai loʻu maʻisuka ituaiga 2, ou te ave fualaau. Le malosi ma le fulafula o au uo tumau. Drank Furosemide, na amata ona le fiafia le loto. Na fautuaina e le fomai ia Lorista N, pe tusa ma se vaiaso na ou lagona ai se tamaloa. Ua lelei loʻu manuia, ua le iloa aʻu e le sili atu o le vai, ua faigofie ona ou alu ese, ua faaleleia loʻu moe. Ua faamalieina aʻu, e ui lava ou te fefe mo le ate, ma loʻu maʻi o mea uma lava e mafai. O le fomaʻi seia oʻo ina faʻamalo le vailaʻau, fai mai o Lorista e afaina ai le ate, faʻatonu ia sau i le masina mo le pule, ona tatou vaʻai ai lea. E sili atu le lelei.

Svetlana Pustovalova, 39 tausaga, Krasnoyarsk:

Na ou tofia aʻu ia Lorista lava, ma ave mai le tina o loʻu tina mo se suega, pe a amata ona le fiafia le uunaiga. E i ai laʻu galuega popole, tumau le popole ma leai se moe. Na amata ona ou ave i lalo ifo o le metotia e tusa ai ma faatonuga, ona ou faaopoopo lea i le 25 mg, ao ou tu i lena mea. O le aafiaga e leʻi amata vave, pe a ma le vaiaso. I le taimi lava e tasi, sa ou alu i le aoina o fualaau oona. E momoli au e le tina o loʻu toalua i le fomai, ma e leai lava se taimi. O fualaau e fesoasoani ma lelei. O le mea moni, o le mea sese lenei, e le mafai ona onā ni vailaau faʻamalosi e aunoa ma se faʻasalaga. Ae na ou suʻesuʻeina mea uma ma le faaeteete, pe afai e le itiiti ifo ma le tasi o uiga leaga na aliali mai, o le a ou alu loa i le fomaʻi. I le auala, o le tina o le tina o Lorista o loo inupia mo le 5 tausaga ma e lagona le masani i le 69 tausaga.

Faamatalaga ma faatonuga o fualaau faasaina Lorista

Lorista - o se fualaau faasaina, o lona uiga, o se auala e faʻaitiitia ai le toto. O le gaioiga malosi o le fualaau faasaina - potassium lortazan - poloka le gaioiga o mea e pei o le angiotensin II i le tino. O le iʻuga, o le mamafa o le paʻu o le tino, o le gasegase o vailaau lautele, ma le mamafa i luga o le fatu. O Lorista foi ei ai lona aafiaga.Togafitiga i lenei fualaau faasaina ua faailoa mai e le gata mo le maualuga o le toto, ae faapea foi mo tagata mamaʻi e ono lamatia le afaina, o le fatu le tumau, o le maʻisuka ituaiga 2, e faigata i le i ai o polotini i le urine - e puipuia ai fatugaʻo. I le mataupu mulimuli, o le faʻaaogaina o Lorista e mafai ai ona e faatuai le manaʻoga mo le paʻu, o le amataina o le taimi o le maʻi.

Lorista e gaosia i ni pepa e iai vailaʻau eseese o mea galue. O nei laʻau e tatau ona faʻaalu i le aso, e tusa ai ma faatonuga o fualaau faasaina, e tusa lava po o le a le taumafataga. I le faaiuga o le masina muamua o le faʻaoga masani a Lorista, e tatau i se tagata ona faʻamoemoe le maualuga o le faʻamalosia o le faʻamalosia. I se fua faatatau masani o aso taʻitasi o le 50 mg, e mafai ona maua se faʻaopoopoga faʻalua. O le aofai o Lorista e faʻaaoga i le aso i le amataga o togafitiga e tatau ona laʻititi. A o faaauau le vasega, o le fualaau o le fualaau faasaina e faasolo ina faateleina. Afai o le tagata maʻi ua faʻavaivaia le ate, ona tatau loa lea ona toe iloilo le tulaga faatonuina a Lorista i le itu o le faʻaitiitia o tui.

O le mafuaaga o lenei vailaʻau e le o faʻaalia ona o lona le faapalepale, faʻalauteleina le gaʻo i totonu o le toto, masalomia, faʻamalolo. E le o togafitia Lorista mo le maʻitaga ma le lactating tamaitai, faapea foi ma gasegase ei lalo ifo o le sefuluvalu tausaga.

Faatinoga Lorista

O le vaega malosi o lenei sui o le potassium losartan. O lenei vailaau e taofia ai le gaioiga a le angiotensin tagata e aunoa ma le faia o se aafiaga i le angiotensin liliu mai o le enzyme. O le vailaau e faaosofia ai le excretion o le uric acid ma puipuia le excretion o aldosterone. Faʻasaga i tua o lona faʻaogaina, faʻalagolago ile tino, tumau le norepinephrine i le toto ma le faʻaitiitia o le toto.

O le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina e matauina 5-6 itula pe a uma ona faʻaaogaina. O fualaau e le aafia ai le maualuga o le kulukose, triglycerides ma le cholesterol. E televave le gauai ma fausia ni fusi malosi ma albumin. O le metabolites o lona vaega galue e faʻaaogaina i totonu o le 24 itula e fatugaʻo ma gaogao.

Lorista e faaosofia le excretion o le uric acid ma puipuia le excretion o aldosterone.

Aafiaga tuʻufaʻatasia

O le faʻaaogaina o Lorista ma Amlodipine e mafai ai ona vave faʻatūina le gaioiga o le tino cardiovascular atoa ma faʻamalosia ai le mamafa. A faʻaaogaina lenei tuʻufaʻatasiga, faʻalautele toto toto, o le aʻafiaga o le toe faʻafoʻi i le maualuga o le toto maualuga ua paʻu, ma le faʻavae toto e faʻamaopoopoina. O le taunuʻuga na maua i le aso.

Faʻafefea Lorista

Lorista (Losartan) e aofia ai le vaega o tagata, e faʻaaogaina e togafitia le maualuga o le maualuga.

O le vailaʻau o loʻo i ai le itu nei:

  • aveese le pipisi o toto toto,
  • faaitiitia le toto maualuga i totonu o le mata,
  • aveese le toto maualuga o pulmonary,
  • ua i ai sona aafiaga tau totoga,
  • faʻaitiitia le faʻaleleia o le tino.

O Lorista o loʻo i ai le vailaʻau malosi o le losartan potassium i le aofaiga e 12.50 mg.

O le tuufaatasiga o fualaau e aofia ai mea faaopoopo:

O le vailaau faʻasaina e tuʻuina atu i pusa o le 12.5 mg, 25 mg, 50 mg, 100 mg. O Angiotensin II e fegalegaleai ma ni atigipisa AT-1 i totonu o masini, faʻamalosi ai aldosterone. Angiotensin - II faʻateleina le aofaʻi o siama muso mumu.

Lorista o le AT1 talitane, o lona metabolite E3174 e faʻaitiitia ai aʻafiaga o le angiotensin II. O le vailaʻau e maua ai le toto maualuga pe a uma ona ave le vailaʻau i se fualaau o le 100 mg, e le aafia ai galuega autonomy ma le tele o norepinephrine i le plasma.

O Lorista o loʻo i ai le itu nei: faʻamavae vasospasm, faʻaititia le toto maualuga i le mata.

Faʻailoga mo le faʻaaogaina tutusa

O fualaau Amlodipine e aoga i na faʻamaʻi:

  • maualuga le toto maualuga
  • faʻaalia o maʻi o le cardiovascular.

Ua fautua atu le Losartan i le tagata maʻi i togafitiga nei:

  • gasegase o le ventricular agavale agavale,
  • puipuiga o le maliu faafuaseʻi,
  • puipuiga o le maualuga o le maualuga o le maʻisaga i tagata mamaʻi i le maʻisuka ituaiga 2,
  • o se vaega o togafitiga faʻatasi.

O le Losaratan faʻatasi ma Amplodipine e faʻaitiitia ai le maualuga o le toto maualuga i le nephropathy o le maʻisuka.

Faʻafefea ona ave Amlodipine ma Lorista

O otaota lozaratania ua faatonuina mo tagata mamaʻi i le gout e faʻaitiitia ai le toto maualuga aʻo tausia le taumafa tatau. O le fualaau oona Lorista ma le hypertrophy o le augavale tauagavale ua faatonuina i se fualaau o le 100 mg.

I le maualuga, o le fualaau masani o le vailaʻau o le 50 mg, e ave le 1 taimi i le aso. E mafai e le cardiologist ona faateleina le aofaʻi o le vailaʻau i le 100 mg.

Ole togafitiga ole faaletonu ole fatu ole a aafia ai Lorista i le 12.5 mg i le aso.

O se matafaioi tele e tuʻuina atu i vailaʻau faʻasaina e faʻamoemoeina mo le puipuia o le atinaʻe o maʻi CVD. O le Losartan o loʻo fuafua i le 50 mg i le aso, ua ave le Amlodipine 1 le aso i le aso ile 5 mg. I totonu o le 4 vaiaso, ua faateleina le fualaau i le 10 mg.

Faʻaiʻuga

E masani lava pe a uma ona ave Amlodipine, o le tagata maʻi e: maʻi tiga, vaivai, moe, tetete.

Pe a faʻaaogaina vailaʻau, e mafai ona e faʻaalia ni faʻaaliga e pei o le mago, ma le manava, manava, maunu.

Faailoga masani pe a uma ona fufuluina fualaau, leai se manaʻo, ma tiga tiga.

Urology e masani ona fai ma sui o faʻamaoniga e pei o le:

  • urination,
  • cystitis
  • pyelonephritis,
  • vaivai.

Le manatu o fomaʻi

Kolyakhin S.A., urologist

Lorista ua faʻatuina ia lava e avea ma vailaʻau taugofie mo togafitiga o le maualuga o le toto. O vailaʻau e itiiti ni aʻafiaga itu. O le vailaʻau e le mafua ai le faʻaalia o se tale mago, pei o isi atitiata ACE.

Teplyakov A.S., fomaʻi

Fualaau lelei, vailaau talafeagai. O vailaʻau a Lorista e leai sona aʻafiaga. Faʻaitiitia le faʻaitiitia o le toto. E masani ona ou faatonuina se vailaau i le taimi e tasi e pei o le amlodipine.

Patient Reviews

Ivan Fedorovich, 70 tausaga, Ivanovo

Sa amata ona ia togafiti ma Lorista pe a oʻo mai le toto toto i le 170/90. Na ia tago i le 0.25 mg fualaau i le taeao ao lei faia le taeao. Heli i le maualuga o le 155/100. Na ou le toe faaaogaina fualaau, aua faʻaalia aʻafiaga.

Boris Petrovich, 58 tausaga, Astrakhan

Na ia tago i fualaau faasaina o Amlodipine ma Lorista e pei ona faatonuina e le fomai. Ua faaitiitia le malosi, ae le o vave. I le vaiaso mulimuli ane sa i ai se pisa i le ulu, lea na mou atu ina ua uma ona teena le tagofia o fualaau faasaina.

O aʻafiaga ma le sologa lelei o Lorista

O aʻafiaga faʻapitoa o lenei vailaʻau i le tino e mafai ona mafua ai le tele o faʻailoga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le galala poʻo le ulu o le ulu, faʻalavelave moe, atuatuvale, poʻo le atuatuvale. E le gata i lea, o faʻamalosuga sese e faʻamalosi, faʻamafanafanaga, mago o le paʻu e mafai - i se isi faaupuga, o faailoga o le le lelei o le aafiaga o Lorista i le tino maʻi e mafai ona matua eseese. O se allergy i vaega o le vailaau faasaina e mafai ona faamatalaina o urticaria poʻo tulaga sili atu ona ogaoga, e aofia ai le Quumeke o le edema ma isi.

Pe a oʻo i le maualuga tele o doses o Lorista, e ono faʻaitiitia le toto maualuga, e mafai ona faʻalauteleina le fatu fatu (tachycardia), pe, i se isi itu, o le faʻaitiitia o le fatu fatu (bradycardia).

Faʻamatalaga mo Lorista

Pe a faasoa atu e tagata maʻi lo latou poto masani i le ave o fualaau faasaina i le iloiloga o Lorista, latou te masani ona matauina i le amataga o le vasega, o le fualaau faasaina "na matua lelei lava", "o le mamafa na faasolosolo malie lava." Ae i se taimi mulimuli ane, o nisi oi latou e afaina i le gasegase o le afiafi. E masani lava, i le taimi lava e tasi, o loʻo faʻaalia foi lagona faʻalautele. E faigata ona fai atu pe o le le faʻamainaina o nei gasegase o lo latou tulaga ese, poʻo le taliaina e Lorista e fetaui lelei lava ma le taimi faigata, pe, a le o lea, o le faʻaaogaina o lenei vailaʻau e mafua ai le faʻalagona lagona ...

O le tali i nei iloiloga, o se tulafono, o le fautuaga e suia ai vailaʻau. O le mea moni, o le filifilia o togafitiga fualaau mo tagata mamaʻi ma le maualuga o le totoga o se faagasologa faigata ma le faʻapitoa e toetoe lava a le uma. O le tagata gasegase ma le fomaʻi e tatau ona fegalegaleai i taimi uma, fuafua le filifiliga saʻo togafitiga.

Lorista - fualaau faasaina o le a fesoasoani i le faaitiitia o le malosi o le toto i totonu o vaa ma le toto i le pulmonary (laitiiti) liʻo toto. O le faʻaitiitia o aʻafiaga e mafua mai i le faʻalauteleina o laʻau laiti. Lorista e taofia le atinaʻeina o le hypertrophy o le taumatau tauagavale o le fatu, faʻamaloloina ona uiga e pei o le le lava o le mānava, angina pectoris, palpitations, moe ma le vaivai, faʻatasi ai ma le faʻalogo loto vaivai e faʻateleina le faʻamalositino. O le aʻafiaga o le fualaau oona e le aʻafia ai rhythms circadian o le tino ma e tutusa lelei le falemaʻi mo le 24 itula. Lorista ei ai lona malosi, lea e tupu i le 1-2 itula pe a uma le pulega ma tumau mo le 6-12 itula.

Vaega o le talosaga:

Ou te aioi atu ia te oe e tali, pe o fiainu lava ia Lorista N mo le ola? Sa ou inupia mo le tusa ma le 15 tausaga. Ma talu ai ou te le inu mo le 2 aso, ua vave ona oso i oʻu vae ma ua oso aʻe le mamafa. E le o se togafitiga lenei, ae naʻo le lagolago, ae faʻapefea ona faʻamalolo se tasi?

E mafai ona toe ave Lorista i tua atu o Burlipril? Sa ou i Lorista mo le tusa ma le lima tausaga, ona i ai lea o se toilalo na tupu, masalo ona o le mea moni na ou faaitiitia le fua. Sa ou aveina Burlipril mo le afa tausaga i le taimi nei, ae ou te fiafia i loʻu tulaga ma Lorista. (Faatasi ai ma Burlipril nisi ituaiga o popolega). E mafai ona ou toe alu ia Lorista?

Ae e mafai ona tuʻu faʻatasi i latou uma?
Ou te fiafia foi i lenei fesili. Sa ou i Lorista mo le tusa ma le lima tausaga, ona i ai lea o se toilalo na tupu, masalo ona o le mea moni na ou faaitiitia le fua. Sa ou aveina Burlipril mo le afa tausaga i le taimi nei, ae ou te fiafia i loʻu tulaga ma Lorista. (Faatasi ai ma Burlipril nisi ituaiga o popolega). E mafai ona ou toe alu i le loris?

Lelei lelei Sa ou aveina Lerkamen 10 mg mo se taimi umi, ua leva ona 2 tausaga. mai le maualuga o le mamafa (talu mai luga o le maualuga o le maualuga). I le taimi muamua, na fesoasoani lenei fualaau ia te aʻu ma o le mamafa na teuina i totonu o pou o le 140/95 pulse 58. Ua ou tuua pea le hypertrophy ventricular. Ma i le tautoulu o le 2016, na amata ai ona toe oso le malosi, ma le malosi malosi seia oo i le 190/110 54. Na tatau foi ona ou faaaogaina Captopril. Na ou alu i le fomaʻi na faatonuina Nifecard CL 60 mg i le po. Ina ua maeʻa le 2 masina, e leʻi tele se faʻaleleia atili, o le pulse 61 na teuina i totonu ole 160/100, ma o le vae o le vae na faʻaalia i mea uma. Na ou alu e vaai se cardiologist ma faalēaoga ma faatonuina Lorrt ND 100ml / 25mg 1 le papa i le taeao. O iinei ou te inu ai na o le lima o aso. O le po nei, na paʻu ai le mamafa i le 110/63 pulse 64. O le taeao nei ou te leʻi inuina le pusa ona o le mamafa o le 118/78 pulse 64. Faamolemole taʻu mai ia te aʻu le mea e tatau ona ou faia? E mafai ona faʻaititia le fualaau?

E faʻapefea ona ave faʻatasi Amlodipine ma Lorista

Faʻatasi ai ma se faʻamaʻi pipisi, o le vailaʻau o fualaau oona e 5 mg o le Amlodipine ma le 25 mg o Lorista. O lapisi e tatau ona fufulu ile vai. I le tulaga o le gaioiga o le fatu gaioiga ma le le i ai o se lelei lelei, e tatau ona faasaʻo le faʻatulagaga o fua. O le filifiliga e uiga i le ave ma le tui e faia e le fomaʻi.

Faʻatasi ai ma le faʻamaʻi pipisi, o le tui o le 5 mg o le Amlodipine.

Tuua Lau Faamatalaga