E mafai ona gagau le kulukose i le maʻisuka?

O le maʻi suka o se faʻamaʻi e fesootaʻi ma le le lava o le inisalini poʻo se faʻafitauli le lelei o totonu o masini totonu i lenei hormone. O le ituaiga insulin-dependent o le faʻamaʻi e le mafai ona faʻataʻitaʻiina ma o le a faʻapipiʻiina le tagata ile injections o lenei vailaʻau mo le ola.

I le maʻisuka ituaiga 2, aemaise lava i le taimi muamua, pe a le manaomia e se tagata ni inisua ma faʻaaogaina se aofaiga maualalo o le suka-lowering tablets, e mafai ona e taumafai e suia se mea. O le mafuaʻaga autu o le atinaʻeina o le faʻamaʻi i le tele o tulaga ua avea ma mamafa tele o le tino. O le anapogi faʻatasi ma le maʻisuka e mafai ona fesoasoani e faʻaaogaina ma faʻamaonia le maualuga ole kulukose toto.

Maʻisuka ma le anapogi

O manatu o fomaʻi e uiga i le faʻaaogaina o le anapogi mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 e le mautonu i le tele o tulaga. O le au tetee o lenei auala e tausisi i le tele o tausaga o le faiga masani, togafitiga o togafitiga ma le faaaogaina o fualaau faasaina.

Fai mai le au faipule, o le matelaina e le o se faʻamavaega ma afai e le maua e le tagata maʻi ni faʻafitauli faʻapitoa ma leai se isi faʻalavelave, ae na o le meaʻai, ona mafai lea ona aoga tele lenei auala.

O le inisalini e amata ona gaosia pe a uma ona aʻafia meaai. Afai e le tupu lenei mea, e amata ona faʻaaogaina e le tino ni faʻaagaga faasao ma gaosia gaʻo totonu. E fesoasoani le vai e aveese mea uma e le tatau ai i fafo, o lea e tatau ai ona lava, ia le itiiti ifo i le 3 lita i le aso.

O le mea lea, ua faʻamamāina le tino mai toga ma toxini, o faiga faʻasolosolo e faʻapitoa, ma ua leai ni paʻu. E faʻafaigofie foi lenei mea i le faʻaitiitia o le maualuga o le glycogen i le ate, sosoo ai ma gaʻo gaʻo mai le '' totonu 'o loʻo tuʻuina atu i totonu o masini gaʻo. O lenei faagasologa e o mai faatasi ma le manogi o le acetone ona o le fausia o ketones i le tino o le maʻisuka ituaiga 2.

E faʻafefea ma pe faʻapefea foi le fiaai?

E tofu fomaʻi ma lana lava metotia. O nisi e manatu e tatau ona faʻaaogaina le faʻalauteleina o le fiaai i taimi uumi, ma o isi e mautinoa o le 10 aso o le a lava. O suʻesuʻega ua faaalia ai e oo lava i le 3-4 aso o le anapogi e mafai ona faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose i le toto o se maʻisuka ituaiga 2 ma faʻaleleia lona tulaga lautele.

O le taimi muamua e fautuaina ai e faia lenei mea i lalo o le vaavaaiga manino a se meaʻai po o le endocrinologist, ma le siakiina pea o le suka ma le mauaina o le tele o le vai. Afai e mafai, e mafai ona e alu i le falemaʻi. E tatau ona e sauniuni mo le amataga o le faagasologa, ma e le mafai ona e alu ese atu.

  1. 2-3 aso aʻo leʻi amataina le vasega anapogi, o le maʻisuka ituaiga 2 e fautuaina e 'ai naʻo fua o mea totō o laau toto ma 30-40 g olive o suāuu taʻitasi.
  2. I le taimi lava ao lei amataina le faagasologa, ua maeʻa le faamamaina.
  3. O aso muamua 4-6 aso mai le gutu ma le urine o le a manogi ai le acetone. E le pine ae pasia lenei mea, lea o le a avea ma faʻamaoniga ua mavae atu le faʻafitauli o le hypoglycem, ma o le maualuga o ketones i le toto na amata ona faʻaitiitia.
  4. O le aofaʻi o le kulukose e toe foʻi i le masani ma tumau i lenei tulaga seia oʻo i le faaiuga o le anapogi.
  5. A o faagasolo lenei vaitaimi, o faiga uma lava o le gaosiga o le tino, o le avega i luga o le paʻu ma le ate ua faaitiitia, o le gaioiga o nei totoga e toe foi mai i le masani, ma o le a le toe i ai le uiga o le maʻisuka ituaiga 2 i le tele o gasegase.
  6. O le 2-3 aso i le maeʻa o le anapogi, e fautuaina e 'ai na o vaiinu mama ma faʻagasolo malie ona faʻatupulaʻia a latou kalori. E lua taumafataga i aso taitasi. Faataʻitaʻiga: sua o fualaau suamalie i vai - fualaʻau suamalie faalenatura - uila mai susu - o se teuteuga o fualaau faisua. I aso nei, e le manaʻomia le taumafaina o le masima ma le protein.

A maeʻa le anapogi, e fautuaina e 'ai atili salalaʻau ma fualaʻau i le lumanaʻi,' ai le fualaau Eleni. O lenei mea o le a fesoasoani ia tumau le iuga mo se taimi umi. E tatau foʻi ona faʻaititia le numera o taumafataga, faʻamaʻo ai meaʻai.

O lea taimi o le anapogi ma le ituaiga 2 o le maʻisuka o ni manatu talafeagai. O le mea sili o le talitonu lea ia te oe lava. Ma e tatau ona tatou manatuaina o ia togafitiga e tatau ona faia ma le maliega a aʻu i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi, aua e le talafeagai lenei auala mo tagata uma.

Leai mo le maʻisuka: o le a le mea?

O le lomiga o togafitiga talafeagai e afaina ai o se tasi lea o mea sili ona taua i faafitauli ogaoga o le "faamai pipisi". E le o faʻamautuina pea le maʻi mo le maʻisuka mo le maʻi.

I le tele o tulaga, o le manaʻoga mo le faʻafefeteina o vailaʻau faʻasaina e faʻamaonia e le soifua manuia lautele o le tagata maʻi, iloiloga o meaola o meaola ma toto maualuga o kulukose. Ae ui i lea, e taua le iloa pe faʻapefea ma le taimi e faʻaaogaina ai nisi vailaʻau faʻamaʻi.

O le masani ma aga masani i le togafitia o se tagata maʻi i le hyperglycemia faifaipea, e faalagolago ile ituaiga o maʻi, tumau:

  1. Le meaai saʻo. E tatau ona vavaeese meaʻai gaʻo, gaʻo, ulaula ma falai meaʻai. Faʻateleina le aofaʻi o fualaau faisua, fualaau faisua ma faʻamaonia le paleni o le vai.
  2. Faatinoga faaletino. O le savali masani poʻo le faʻataʻitaʻi e mafai ona faʻalagolago i lalo le glycemia.
  3. Inisalini togafitiga. Uiga Muamua 1 mo le maʻisuka ituaiga 1. Afai e le mafai e le pancreas ona maua fua se hormone, o le tagata maʻi e faia lenei mea e ala i le tui,
  4. Le faʻaaogaina o fualaau e maualalo ai le suka. Faʻamaonia i le itu lona lua o le faʻamaʻi.

I le tele o tulaga, o lenei auala e togafitia ai le maʻisuka e mafua ai le faʻamautuina o le tulaga ma le faʻaleleia atili o le soifua manuia. Ae ei ai tulaga pe afai o se tagata, ona o lona le faautauta po o tulaga le maalofia, e le ogatasi lelei ma le faʻataʻitaʻiga a le fomaʻi.

E i ai se tulaga lamatia o le atiaʻeina o faʻalavelave faʻalavelave - coma. O se kulupu mo le maʻisuka ua mamanuina e fesoasoani vave ai ona faʻaumatia le faʻaaogaina o le pathogenetic mechanism o le faafitauli - hyperglycemia.

Galuega faaopoopo o lenei faiga:

  1. Toe faʻatauina o le paleni saʻo-faavae (pH). Faʻatasi ma le coma, acidosis foliga, lea e oʻo atu ai i le tele o le totoga o le tino.
  2. Puipuia o sela mai le hypoxia. O se numera tele o fofo faʻafesoʻotaʻi e faʻapitoa i le saunia o neurocytes ma meaʻai. Neurons o le muamua lea e pagatia mai ia ituaiga faaletonu.
  3. Faʻaleleia le microcirculation i totonu o le itu.
  4. Faʻamāeʻa. E tatau ona tuʻuina atu le toto mai i mea faʻaleagaina o le tino.
  5. Aafiaga faʻapitoa i totoga faʻatonuina, e faʻatatau i faailoga o lo latou toilalo.

O le taimi lava lea e taua ai le gauai atu e masani lava ona faia le faʻataʻitaʻiga mo tagata gasegase ma le le atoatoa o le hormonone. E mafua ona o le sili atu ona lelei le puleaina o le maʻi. I na tagata, e masani ona tupu mai.

E i ai i ia tulaga pe a tuuina atu i ai le maʻisuka. Ae ui i lea, e le o se mea e tatau ai ona manatu faapea i le fesuiaiga lona lua o le faʻamaʻi latou te le faʻaaogaina. O le mea autu o le fuafuaina lea o lona taua.

O le mafuaaga taatele o le inu o fualaau faasaina o le ketoacidotic, osmotic ma le hypoglycemic coma. O le tuufaatasiga o fofo e fesuiai ai le tagata maʻi e eseese, o lea e tatau ai ona e iloa eseesega i le tulaga o nei tulaga maʻi.

Maʻisuka (ketoacidotic) coma

  1. O le inisalini pupuu e amataina i se fua muamua o le 20 iunite s / c poo / m. E le gata i lea o le faʻatulagaina ole faʻatulagaina e faʻatatau i sikoliko indicators.
  2. I le tutusa, o le tuʻuina atu o le 1.5-2 l o le saline physiological i luga o le 3 itula amata.

  • Cocarboxylase i se aofaiga o le 100 mg e faʻamaonia ai le faagasologa o le toe faʻaleleia o le tino.
  • 200 mcg ma le 5 ml o le 1% sol. vitamini B12 ma le B6, mulimuli ane.
  • Se tamaʻi acene ascorbic (5 ml o le lima pasene) ma Panangin 10-25 ml.
  • O nei fualaau oona e masani.

    Ae ui i lea, o nisi taimi o le faasologa ma le igoa o le vailaau e mafai ona suia laitiiti. O le mea autu o le aveese lea o le maʻi mai se setete.

    O le sini autu o le toe faʻafoʻi lea o le pH o le toto, faʻatumu le tino i le suavai ma faʻaititia le glycemia.

    Ina ia faia lenei mea, ulufale:

    • Mai le 3 i le 6 lita o le vai mo le 1 aso. O le mea e sili ona taliaina e faʻasalalau ai le tumau o mea nei: muamua le lita i le 1 itula, le lua i le 2 itula, lona tolu i le 4 ma isi. O le faʻafefeteina faʻavae e puipuia ai le atinaʻe o le edema pulmonary, o le faiʻai ma le alualu i luma o le toilalo o le fatu.
    • O faʻafitauli sili ona lauiloa e lua mo le faʻaitiitia o le suka i le toto o le hyperosmolar e:
      1. 0.45% faʻasolosolo seia oʻo ina faʻaititia le kulūkose,
      2. 2.5% sodium bicarbonate. Ole fua ole fua ole 400-600 ml i le 24 itula.
    • Fualaau faʻapitoa e faʻafefe ai faʻalavelave faʻalavelave (potassium chlorine, Panangin, acid ascorbic, Cocarboxylase ma isi).

    O le hypoglycemic coma

    Talu ai o le faavae mo le atinaʻeina o lenei faafitauli o se tulaga e sili ona le lelei i le glycemia, ina ia mafai ai ona taofi le tulaga, ua tuuina atu i le tagata maʻi se kulupu ile glucose mo le maʻisuka.

    O le 40% o le vailaʻau o le carbohydrate mai le 20 i le 100ml e tuiina i totonu / inumaga seia oʻo ina toe iloa e le tagata maʻi (masani ona tui le vaʻa). I tulaga ogaoga, e tatau ona faaopoopo le 0.1% adrenaline i le aofaiga o le 1 ml SC. Glucagon ma glucocorticosteroids e mafai ona faʻaaoga i se vein, pe a tatau ai.

    I le fesuiaiga lona lua, o maʻi o le pata e masani ona faʻaaoga e faʻaleleia ai le tulaga lautele o le maʻi. O le togafitiga faʻapitoa mo togafitiga faʻapitoa e faʻataunuʻuina ina ia mafai ai ona faʻataʻitaʻiina metasolic processes ma puipuia ai le atinaʻe o faʻafitauli o le maʻisuka.

    I soʻo se tulaga, o ia mea na tutupu e naʻo totonu o se falemai i lalo o le vaavaaiga a tagata tomai faapitoa ma le siakiina atoa o le soifua manuia ole maʻi. O le lomiga o le fofo o togafitiga o se tasi lea o mea pito sili ona faigata i le auivi o vailaau faaonapo nei.

    Fautuaga & Tini

    E mafai ona maua le kulukose i le maʻisuka?

    O nisi taimi, pe afai e manaʻomia lou faanatinati faateleina o le maualuga o suka, o le kulukose e mafai ona faʻaaoga mo le maʻisuka. O gasegase e masani ona fuaina a latou kulukose o le toto, lea e mafai ona masani, siitia pe faʻaititia.

    Afai e tulaʻi le maualuga, e foia lenei faafitauli e ala i le tuiina o le insulin. Ae ui i lea, o le televave o le fualaau faasaina e tau atu ai i le hypoglycemia - maualalo maualalo, lea e mafai ona fesoasoani e faateleina le kulūkose. E tupu uma i ni pepa, ma i le tulaga o se fofo.

    Faʻamanuiaga ole Pills Glucose Pills

    O lenei fomaʻi o loʻo i ai meatotino lelei nei:

    • Gaoioiga saoasaoa anapogi. Afai e te 'ai se pulu, inu i le vai, ona oʻo mai lea i le mucous membrane o le ooto, o le kulukose vave e ulufale atu i le toto.
    • Fuafuaga. I le tulaga o le hypoglycemia, o le 1 gram o le fualaau faasaina e maualuga ai le maualuga o le suka i le 0.22 mmol / l (pe a fai o le maʻi e sili atu i le 80).

    O fualaau kullukose o se tau e taugofie, maualalo-tau mo le faʻamautuina o le suka maualalo i le maʻisuka.

    I le taimi o le hypoglycemia, o le pancreas e le lava le gaosiga o le inisalini i faʻamaʻi 2, ma i le ituaiga 1 e le maua fua mai. O le mea lea, o le aʻafiaga o papamaa e sili atu ona maitauina mo le maʻisuka ituaiga 1.

    I maʻi e iai le ituaiga 2 ma le mamafa o tagata, o le pepa laulau o vailaau o le a faʻavaivaia. Ina ia fuafua pe faapefea e le 1 kalama o meaʻai ona faʻaleleia le suka, ona o le mamafa o se tagata, e tatau ona e faʻaaoga le vaega. Mo se faataitaiga, o le mamafa o le tino o le 100 kilokalama: 0.22 mmol / L * 80 kg / 100 = 0.18 mmol / L.

    Faatasi ai ma le mamafa o le tino o le 50 kilokalama, tatou te maua ai le fua faʻatatau ole fua faatatau: 0.22 * 80 kg / 50 = 0.35 mmol / lita.

    I le hypoglycemia, e mafai ona faʻatagaina e 'ai sina mea faʻalelei.

    I le faʻaopopo atu i le vevela, e mafai ona e faʻaaogaina le acororbic acid poʻo le masini fufulu.O le kuka, sipuni, vai e le taliaina i se tulaga o le hypoglycemia. Aʻo leʻi faʻaaogaina le mita, e tatau ona e mulumulu ou lima, aua atonu o loʻo i ai ni selu i luga o ou tamatamailima ma o le a le saʻo ia faitauga. E tatau ona 'ai le tele o fualaau faasaina lea e faʻasaʻo ai le suka, ae le sili atu.

    E faʻapefea ona fuafua le aofaʻi sao ole vailaʻau?

    Mo se faʻataʻitaʻiga, o le maualuga o le maʻisuka o le 100 kilokalama. O le sugar sugar o le 4.8 mmol / lita, ma i le taimi nei, e 3.5. E tusa ai ma faʻatusatusaga, o le 1 kalama o monosaccharide o le a faateleina le suka i le 0.18 mmol / L.

    Ina ia iloa po o le a le tele o vailaʻau e tatau ona fai, e tatau ona faia se faʻavasega faigofie: 4.8-3.5 = 1.3 mmol / L. 1.3 / 0.18 = 7 kalama o le kulukose. Afai o se laupapa laugatasia e tusa ma le 1 gram, ona tatau lea ona avea ma vaega e fitu.

    I se tulaga talitutusa, latou te faia le faʻatusatusaga ma isi tau maualalo.

    E faʻafefea ona faʻafefiloi ma se taumafataga?

    Afai e maua i le maʻisuka le maualalo o le suka i totonu o le maʻisuka, e muamua ave le aofaiga tonu o le kulukose, ona amata lea ona 'ai.

    E taua lenei mea e taofi ai le hypoglycemia, o le auai lea e mafai ona taʻitaʻia ai ona o se lagona o le fiaai tele, ma o le tagofia o meaai masani e aofia ai le faateleina o faailo.

    E sili atu ona lelei le 'ai o meaʻai laiti-kapiti meaola, mo se faʻataʻitaʻiga, aʻano tunu.

    O lenei tulaga e masani lava ona faaalia o se lagona le pulea o le fiaaai.

    I le faaopoopo atu i le faateleina o le fiaaai, o le hypoglycemia e sau faatasi ma le popole ma le popole. I lenei tulaga, o le maʻi e masani ona le puleaina o ia lava ma e ono musu e ave monosaccharide. Ina ia taofia lenei mea i se taimi taua, e tatau ona e siaki muamua le auala e galue ai le kulukose i le tino o se tagata maʻi faapitoa ma pe faapefea ona suia le suka i le toto pe a uma le puleaina.

    Afai o se uiga ese o se tagata maʻi i le maʻisuka ua iloa, ua fautuaina e fua le maualuga o le suka i se glucometer.

    Afai o le tagata maʻi e faʻasaina pe i se tulaga vaivai, e tatau i se tagata lata ane ona galue vave. O fualaau kullukose po o soʻo se sipuni malosi o le a le toe fesoasoani.

    O le auala saʻo mo le maʻisuka i lenei tulaga o le tuʻuina atu lea i le tagata maʻi se vaifofo o le kulukose. O le mea autu o le faʻaumatia lea o le vai. Pe a ma le 5 minute, o le a sili atu le lelei o lou maʻisuka.

    A maeʻa faʻasalalau, e tatau ona e fuaina le maualuga o suka, pe'ā tatau ai, faʻaititia i le inisalini, matauina le saʻo saʻo.

    O le faʻamatalaga e tuʻuina atu mo faʻamatalaga lautele ma e le mafai ona faʻaaogaina mo fualaau faʻapitoa. Aua e te mafaufau ia oe lava, e ono lamatia. Ia talanoa i taimi uma i se fomai. I le tulaga o le vaeluaina poʻo le atoatoa o kopi o mea mai le 'upega tafaʻilagi, o se fesoʻotaʻiga malosi e manaʻomia.

    Maʻisuka ma le kulukose

    Matagaluega o le Soifua Maloloina o le Malo Rusia: "Faʻasese le mita ma suʻe suʻega. Leai Metformin, Diabetes, Siofor, Glucophage ma Januvius! Talia o ia i lenei mea. "

    Glucose o se tasi lea o faailoga iloga e mafai ona maua ai le maʻisuka.

    O le maualuga maualuga o le kulukosesese o se taunuuga o le le atoatoa o le inisalini, lea e aofia ai i le tali atu o le suka o le suka e suʻi tino.

    Ona o le solia o le masani masani o gaioiga o meaola oona, o le glucose le maualalo e maua i le toto o le tagata, lea o loo atagia mai i taunuuga o suesuega o le toto.

    O le a le mea e lamatia ai le maualuga maualuga o le kulukose i le maʻisuka? O le faateleina o le suka i le toto e mafai ona matauina e le gata i se auiliiliga talafeagai po o le glycemia, ae faapena foi i nisi o faailoga.

    O maʻi e maua i le maʻisuka e faʻaalia i le faifai pea o le gaʻo ma se lagona faifai pea o le fia inu. E mafua mai i le mea moni o le sili atu o le kulukose e mafua ai le faʻamaʻavaina o sela o meaola.

    O le taunuuga o lenei faagasologa o le taofiofi lea o le suavai mai le tino ma le urine ma atili ai le vai inu o le tino.

    E iai taimi e masani ai pe a maʻi se tagata maʻi i le endocrin system system.Atonu o le taunuuga lea o se maualuga maualuga o le kulukose, lea e aʻafia ai le tele o suauu, lea e soli ai le fausaga o neura lautele ma faʻaititia ai lagona o se tagata.

    Ole maualuga o le kulukose e afaina ai toto o le tino. E le gata o le amiosaʻo o masini feaveaʻi, ae mafai foʻi ona faʻavaivaia a latou galuega. I lenei tulaga, o le toto i le tino, tino o le faiʻai ma le maso system ua faʻaitiitia.

    E toe manaʻo foʻi fomaʻi e faʻatautaia le maʻisuka. O loʻo i ai se togafitiga faʻaonaponei faʻaonaponei Europa, ae latou te fifilemu e uiga i ai. O le mea lenei.

    O aʻafiaga o le faʻaleagaina o le fausaga o le cell, faʻapea foʻi ma suiga i le faagasologa o vailaau faʻataʻi i totonu o le tino e fesoʻotai ma se maualuga maualuga o le kulukose, o le aʻafiaga lea o le atiaʻe o faʻamaʻi itu. E ono avea lenei mea ma se faʻafitauli i faiga faʻaleagaina e ono oʻo atu ai i le tele, le afaina o le cardiovascular system, stroke, leai se lagona, gangrene, maʻi fatugaʻo, ischemia, ma isi.

    Mo tagata e maua i le maʻisuka, e manaʻomia le siakiina o le kulukose i aso taʻitasi. Mo lenei mea, o suʻega faʻataʻitaʻiga poʻo glucometers e faʻaaogaina. O nei masini e eseese i la latou auala o le paʻu o le paʻu, faʻaoga ma tau. O le tagata tomai faʻapitoa poʻo le faufautua o le laina tutusa o le a fesoasoani ia te oe e filifili le filifiliga sili mo le glycemia.

    O suʻega masani a le toto, meaʻai ma fomaʻi fautuaga, o le taimi faʻaaogaina o vailaʻau o tulafono autu ia e tatau ona mulimulitaʻia e se tagata e maua i le endocrin system disorders.

    Sa ou maua le maʻisuka mo le 31 tausaga. Ua soifua maloloina nei o ia. Ae, o nei capsules e le mafai ona avanoa i tagata masani, latou te le mananao e faʻatau atu falemaʻi, e le aoga mo i latou.

    Faʻataʻitaʻiga

    Glucose e faʻaaogaina e avea o se auala e faʻamalolo ai (aveese o toxins mai le tino) ma toe faʻafouina (toe faʻaleleia le gau).

    5% ole fofo ole isotonic glucose e faʻaaogaina e toe faʻaleleia ai le vai ile tino. E le gata i lea, o le vaifofo o le kulukose o se punavai o meaʻai, i le taimi o le metabolism lea e faʻamalolo ai le tele o le malosi i totonu o masini, lea e talafeagai mo le atoatoa o le gaioiga o le tino.

    E iai foi vaifofo o le kulukose (10-40%), o le puleaina o mea e mafai ai ona faateleina le mamafa o le toto, faaleleia o le metabolism ma galuega antitoxic o le ate, ma le faateleina o le tafe o le vai mai le toto i le toto.

    E le gata i lea, o le faʻaaogaina o se vaifofo o le kulukose o le hypertonic e fesoasoani i le faʻaleaʻoina o toto toto, faʻaleleia le galuega faakonekarate o le fatu maso ma faateleina le numera o le urina.

    I le avea ai o se sui faʻamalosia lautele, o le kulukose e faʻaaogaina mo faʻamaʻi faʻamaʻi e oʻo mai faatasi ma le vaivai o le tino.

    O mea faʻaleagaina o le kulukose e mafua ona o lona gafatia e faʻagaoioi ai galuega a le ate i le faʻaitiitia o mea oona, faʻapea foʻi ma le faʻaitiitia o le maualuga o le toxins i le toto ona o le faateleina o le voluma o le felafoaʻi o le vai ma le faateleina o le urination.

    Faailoga mo le faʻaaogaina o le kulukose

    O se fofo o le kulukose o loʻo faʻatulagaina mo:

    • hypoglycemia (maualalo le kulukose o le toto),
    • suauʻu masolosi
    • faʻamaʻi pipisi faʻatasi ma faʻamaʻi ate (foloina o le ate, atepatitis),
    • afaina oona (oona e mafua mai i microbes e ulu i le tino ma meaai),
    • afaina o le toto (o se faʻamaʻi o le toto, faʻaalia i le maualuga o le toto),
    • maʻi faʻamaʻi e mafua mai le manava, vomiting po o le taimi o faʻasologa,
    • inupia,
    • pa'ū (o se paʻu pa'ū i le toto),
    • faateia.

    E mafai ona faʻaaogaina le kulukose mo le sauniuniga o vailaau faʻamaina mo le puleaina o le tino, faʻapea foi ma se vaega o mea e teteʻe ai ma sui toto.

    Glucose 5% e mafai ona faʻaofiina i totonu o le tino i soo se auala (i luga o le inumaga, i lalo o le palakalafa), talu ai ona o le mamafa o lona mamafa e fetaui lelei ma le mamafa o le toto. O vaifofo o le glucose Hypertonic e faʻatautaia naʻo le le mautonu, talu ai e sili atu le mamafa o le mamafa o le kuluma i totonu o fusi ma toto.

    E fautuaina e faʻaleleia le maualuga o le kulukose e ala i le tautala tautala (papa) e faʻaaoga ai le 0.5-1 g o le vailaʻau i le taimi. O le faʻaaogaina o le 5% glucose solution ma se enema e aofia ai le suamalie o le 200 ml, 500 ml poo le 1000 ml o le vailaau faʻamaʻi i le taimi, ae le tatau ona sili atu i le 2000 ml le faʻasologa o aso taitasi.

    O le 5% o le kulukose e mafai ona faʻatonuina i luga o le vavave (faʻamago) pe ave i lalo i se auala e 300-500 ml.

    O le vaifofo o le Hypertonic solution e mafai ona faʻataʻitaʻiina i le foliga o se tasi o iniseti o le 10-100 ml poo le paʻu o le 200-300 ml (fualaau o aso taitasi).

    O le faʻaaogaina o fua fautuaina o le kulukose, e fai ma tulafono, e le mafua ai ni faʻafitauli le talafeagai.

    I nisi tulaga e le masani ai, o le fualaau faasaina e mafai ona mafua ai le fiva, hyperglycemia (maualuga maualuga o le kulukose toto), gau gasegase i le itu agavale, hypervolemia (faateleina le toto), ma le faateleina o le tino.

    O gaioiga i le lotoifale i le faʻaaogaina o le kulukose e mafai ona tupu i le tulaga o le gasegase, vaʻaia, le atinaʻeina o siama, tiga i le lotoifale.

    A faʻaaogaina le kulukose 5% e avea o se solu mo isi vailaʻau, o le faʻaalia o aʻafiaga e aʻafia ona o le gaioiga o nei vailaʻau.

    O le faʻateleina o fualaau oona i le kulukose e mafai ona lamatia pe a:

    • gasegase o le maʻisuka faʻateleina (o le maualuga maualuga o le toto suka),
    • faaitiitia le faapaleni kullukose,
    • hyperglycemia,
    • o le hyperosmolar coma (o se ituaiga faapitoa o le maʻisuka),
    • hyperlactacidemia (maualuga maualuga o le lactic acid i le toto e maua i le maʻisuka).

    E tatau ona faʻaeteete pe a faʻafoeina le kulukose i le gasegase o gasegase tumau, hyponatremia, ma faʻalavelaveina ai le fatu o le fatu.

    O le faʻaaogaina o le kulukose i le taimi o le maitaga ma le taimi o le lactation ua faʻatagaina. E tatau ona manatuaina i fafine o loʻo fanauina fanau, o le maualuga o le kulukose i le faʻavave, e mafua mai i le hyperglycemia ma le le lava o le gaosiga o le inisalini. Mo le puipuia o le atinaʻeina o le maʻisuka, e tatau ona mataʻituina ma le faʻaeteete le fesuiaiga o le kulukose i le taimi o le maʻitaga.

    O le a le taimi e tatau ona e faʻaaoga ai le kulukose i papa?

    • suauu popo,
    • hypoglycemia,
    • inupia o le tino na mafua ona o le solia o le ate,
    • toxicoinfection
    • maʻi faʻamaʻi - manava, vomiting, taimi faʻasolosolo.

    O le a le kulukose?

    O le maʻi suka o le solia lea o le metabolism o gaʻo ma vai i totonu o le tino. O le taunuuga o lenei mea o le solia lea o galuega a le pancreas. O le pancreas e maua ai le hormone e taʻua o le inisalini. O le insulin e aafia i le gaosia o le suka. Ma a leai, e le mafai e le tino ona faia le liuaina o le suka i le kulukose. O se taunuuga, o le suka e faʻapupulaina i totonu o lo tatou toto ma ua faʻateleina i le tele o mea mai le tino e ala i le faʻavave.

    I le faʻafeiloaʻiga, e faʻalavelave le fesuiaiga o le vai. E le mafai e kulupu ona taofi le vai ia i latou lava, ma o se taunuuga, o le tele o vai maualalo e mafua mai i fatugaʻo.

    Afai o se tagata e maualuga lona maualuga (glucose) maualuga nai lo le masani, o lona uiga o le faailoga autu lenei o le maʻi - maʻisuka. I totonu o le tino o le tagata, o le tino o le tino (cell beta) e nafa ma le gaosiga o le inisalini. I le isi itu, o le inisalini o le hormone lea e nafa ma le faamautinoaina ua tuʻuina atu le kulukose i sene i le aofaʻi tatau.

    O lenei faʻamaʻi faʻasolosolo e mafai ona faʻatuʻu pe mauaina. O le mativa ma isi paʻu o le paʻu e tupu mai i le gasegase o le insulin, o le nifo, atherosclerosis, angina pectoris, faʻateleina o le toto maualuga, fatugaʻo, maʻi faʻalavelave, mafatia le vaʻai.

    Faatasi ai ma le faʻaaogaina o se vaifofo o le kulukose i totonu o le tino, o lona gaosiga o le phosphoryse e amata i totonu o masini. O lona uiga, dextrose ua liua i le glucose-6-phosphate.

    Glucose-6-phosphate po o le kulukose phosphorylated o se tagata taua tele i faiga faʻavae metabolic e tutupu i le tino o le tagata.

    Etiology ma pathogenesis

    O le mamanu o le maʻisuka e faʻamoemoe i le ituaiga o faʻamaʻi. E lua ona ituaiga, e matua eseese lava le tasi mai le isi. E ui lava o loʻo faʻateleina e le 'endocrinologists' nei le vavaeʻese o le maʻisuka, ae o le ituaiga o faʻamaʻi e taua i le fuafuaina o togafitiga togafitiga. O le mea lea, e fautuaina e nonofo faʻatasi i latou taitoatasi.

    O le mea lautele, o le maʻisuka na mafua ai ona aʻafia i na faʻamaʻi o loʻo i ai le soliga o le gaioiga metabolic. I le taimi lava e tasi, o le gasegase o le gaʻo o le tino e sili atu ona tigaina, lea e faʻaalia i le faʻaauauina faifai pea o le kulukose i totonu o le toto. O lenei faailoga e taua o le hyperglycemia. O le faavae sili ona taua o le faafitauli o le faʻalavelave lea o le fegalegaleaiga o le inisalini ma masini.

    O le hormone lea e na o le pau lava lea i le tino e fesoasoani i le pa'ū i le kulūkose, e ala i le faʻaaogaina i siama uma, e avea o le tino malosi mo le lagolagoina o auala. Afai o se faaletonu e tupu i le faiga o fegalegaleaiga ma le inisalini ma masini, ona le mafai lea ona aofia ai le kulukose i le masani ole metabolism, lea e saofaga i lona faʻaauau ona faʻapipiʻi i le toto. O nei mafuaaga mafuaʻaga e taʻua o le maʻisuka.

    E taua le malamalama e le o hyperglycemia uma lava o le maʻisuka moni, ae naʻo le mea e mafua mai i le uluaʻi solia o le gaioiga o le inisalini!

    Pheochromocytoma - o le tumutumu o le toto o le gland e maua ai hormones ma le isi itu o le inisalini,

    Glucagonoma ma le somatostatinoma - tupuga mai i sela e faʻasoa ai tagata tauva o le inisalini,

    O le faʻafefeteina o meaola faʻapitoa (hypercorticism),

    O le gasegase vaivai (faapalepale) i mea e gaʻo ai meaʻai o lo latou le lelei o le faʻaleleia pe a uma ona 'ai faatasi ma se mea masani masani o anapogi,

    Ole gasegase maualalo - o se faʻagasologa puupuu i le glycemia.

    O le mafai o le faʻamavaeina o nei tulaga uma e mafua mai i le mea moni e faapea o le hyperglycemia o loʻo tupu i le taimi o ia mea e lua. O ia o se faailoga o nei maʻi. O le mea lea, i le faʻamavaeina o le mafuaaga, o le maʻisuka, lea e le tumau i le natura, o le a alu ese foi. E masani lava, afai e tumau pea lea ituaiga o hyperglycemia mo se taimi umi, ona mafua ai lea o faailoga masani o le maʻisuka, lea e maua ai le aia tatau e taʻu mai ai le moni o lenei ituaiga o maʻi e tetee atu i le talaaga o le tasi poo le isi togafitiga o le tino.

    O lenei manaʻoga e tatau ona faʻamalosia, talu ai o loʻo fuafua atoatoa le togafitiga o le maʻi, lea i le amataga o le faʻamaʻi e matuā ese lava. O le umi ma le faigata o le gasegase o le maʻisuka, o le sili atu foi lea o lona vaevaeina i ituaiga o le aloaia. O le mea moni, i ia tulaga, o le togafitiga e masani ona ogatasi ma soo se ituaiga ma mafuaʻaga o le maʻi.

    Mafuaaga o le maʻisuka

    O mafuaaga sili ona taua o le maʻisuka e pei ole:

    Aiga. Matou te manaʻomia isi mea e aʻafia ai le atinaʻe o le maʻisuka.

    Mafuaaga Feteenaʻi tauva i le mamafa.

    Ole numera o faʻamaʻi e fesoasoani i le faʻaaogaina o peta peta e nafa ma le gaosiga o le inisalini. O nei faʻamaʻi e aofia ai maʻi pancreatic - pancreatitis, kanesa o pancreatic, faʻamaʻi o isi gutu endocrin.

    Iniseti faʻamaʻi (rubella, chickenpox, faʻamaʻi o le hepatitis ma isi faʻamaʻi, e aofia ai le maʻi). O nei faʻamaʻi pipisi o le amataga lea mo le atinaʻe o le maʻisuka. Aemaise lava mo tagata o loʻo lamatia.

    Le popole popole. O tagata i tulaga lamatia e tatau ona aloese mai popolega ma lagona faʻalavelave.

    Tausaga. I le matua, mo le sefulu tausaga, o le lamatiaga o le atiaʻe o le maʻisuka e faalua.

    O le lisi e le aofia ai na faʻamaʻi lea e maualuga ai le maʻisuka poʻo le hyperglycemia, ona o na o latou faailoga.E le gata i lea, o le hyperglycemia e le mafai ona taʻua o le maʻisuka moni seia oʻo ina atiaʻe faʻamaʻi ile falemaʻi poʻo faʻafitauli o le maʻisuka.

    I le 1776, na iloa ai e saienitisi o le kulukose o loʻo i totonu o le toto o le maʻisuka maʻi ma se tagata soifua maloloina. O lenei mea na mafua ai ona latou manatu e faapea i tagata e maua i le maʻisuka, o le kulukose e pasi mai le toto i le uila, ae latou te leiloa pe faapefea.

    Ina ua mavae le pe tusa o le selau tausaga, i le 1889, na iloa ai e se tasi o tagata fomaʻi o Siama, Oscar Minkowski ma Joseph von Mehring e faapea, o le pancreas e iai se mea e uiga i le maʻisuka. Na latou suʻesuʻeina i se suʻega i luga o taifau pe faapefea ona faʻaogaina le gaʻo i le tino ma aveese le pancreas. I lo latou maofa tele, na amata ona feʻaveaʻi solo manu i le tele o taimi.

    O le isi 30 tausaga na pasia ma sa maua e saienitisi i le pancreas lenei mea lilo - inisalini.

    Togafiti

    I le tele o taimi, o le kulukose e faʻaaogaina foi mo le faʻaʻonaina o vailaʻau faʻasaina, ava malosi, aniline, carbon monoxide ma isi mea e mafua ai le inupia o le tino. E ui lava i le tele o aoga o le kulukose ma lona taua, ae ui i lea, e le mafai ona e aveina i taimi uma, talu ai o loʻo i ai faʻamaʻiloga nei:

    • hyperglycemia
    • hypersensitivity
    • gasegase
    • faafitauli i le faʻaaogaina o le kulukose,
    • afaina toto i mama ma le faiʻai,
    • hyperosmola coma,
    • fula o le tino.

    A oʻo mai le inisalini i totonu o le tino pe a uma ona faʻaaogaina laupepa, e mafai ona atiaʻe le faʻaaogaina o le ventricular poʻo le vaʻalele.

    Ina ia aloese mai le le lelei o taunuuga o togafitiga mo le maʻisuka poo le tulaga o le hypoglycemic, e tatau ona mulimulitaia ma le manino le faasologa o fualaau oona e faailoa mai e le fomaʻi. E le mafai ona foloina ia pusa, e tatau ona inu pe ulaula, ia faia lenei itula e tasi ae lei faia se taumafataga, talu ai o le kulukose e faʻaitiitia ai le manava. O lenei vailaʻau e alu ese mai le tino e fatugaʻo, e sili atu nai lo le aso mulimuli ane.

    Faʻafefea ona togafitia DIABETES e faʻavavau? Faʻafefea ona faʻasaʻo le suka o le toto? Ua matala le mealilo.

    Suauu metabolism i le tino o le tagata

    I le maʻisuka, ona o le le lava o le inisalini poʻo le solia o ana fegalegaleaiga ma gaʻo eseʻese o le tino, o le kulukose e faʻapupulaina i le totoga o le maʻi.

    I le faagasologa o le faanatinati faatulagaina i totonu o capillaries o le glomeruli o gaʻo, ua faʻamamaina le plasma o le toto. I lenei tulaga, o le tele o le kulukose e masani lava ona pasia i lenei faiga, ae ua toe foʻi i totonu o le toto i totonu o le lapisi. O le mea lea, i tagata soifua maloloina, o le mimiti lona lua e le aofia ai le suka. E mafai ona maua i le urine i na o sina aofaiga tele e le o iloa e se suʻesuʻega lautele poʻo suʻesuʻega o meaola.

    O le kulukose o le tagata maʻi

    Urine glucoseGlucose plasmaLe faʻamatalaga
    0-1 mmol / litaE oʻo i le 5.6 mmol / litaLe tele o togafitiga
    1 i le 3 mmol / litaE oʻo i le 7.7 mmol / litaFaʻaleagaina le kulukosese
    Sili atu i le 3 mmol / lita7.7 mmol / lita pe sili atuO le maʻi suka

    Laasaga o le maʻisuka

    O se vaega sili ona taua i le faʻavasegaga o le maʻisuka o lona vavaeeseina lea i le tikeri o le matuia. O le faavae o lenei tulaga ese o le maualuga o le glycemia. O le isi elemene ma le saʻo lelei o le faʻamautinoaina o le maʻisuka o se faʻaaliga o le faagasologa o taui. O lenei faailo e faʻavae i le iai o faʻafitauli.

    Ae mo le faigofie o le malamalama i mea e tupu i se tagata maʻi i le maʻi suka, ma vaʻai i faʻamaumauga i totonu o pepa o fomaʻi, e mafai ona faʻaopoopoina le malosi i le tulaga o le faagasologa i se tasi vaega. I mea uma, e masani lava o le maualuga o le maualuga o le suka o le toto, o le faigata o le ala o le maʻisuka ma le maualuga o le numera o faʻalavelave faigata.

    O loʻo faʻaalia ai le tulaga sili ona lelei o le faʻamaʻi lea e tatau ona togafitia ai togafitiga.I se tikeri faapena o le faagasologa, ua uma ona totogi, o le kulukose e le sili atu i le 6-7 mmol / l, e leai se glucosuria (excretion o le kulukose i le urine), ma le hemoglobin glycosylated ma le proteinuria e le sili atu i le masani masani.

    E leai ni faailoga o faʻafitauli o le maʻisuka i le falemaʻi: angiopathy, retinopathy, polyneuropathy, nephropathy, cardiomyopathy. I le taimi lava e tasi, e mafai ona ausia na taunuuga ma le fesoasoani o togafitiga o meaʻai ma le tagofia o fualaau.

    O lenei laasaga o le faagasologa o loʻo faʻaalia ai se vaega o taui. Faailoga o faʻafitauli o le maʻisuka ma faʻasologa o totoga faʻapitoa masani: foliga, fatuga, fatu, vaʻa toto, neura, pito i lalo.

    O le maualuga o le kulukose o loʻo faʻaititia ma e 7-10 mmol / L. Glucosuria e leʻi fuafuaina. O le maualuga o le hemoglobin Glycosylated o loʻo i totonu o taʻaloga masani pe faʻaititia foi. E le o toe iai ni nai meaʻai.

    O se isi foi auala tutusa o le faagasologa o loo faailoa mai ai lona alualu i luma ma le le mafai ona puleaina fualaau faasaina. I le taimi lava e tasi, o le kulukosese e eseese mai le 13-14 mmol / l, glucosuria tumau (excretion of glucose in the urine), ma le maualuga o le proteinuria (o le i ai o le protein i le urine), ma o loʻo manino ma faʻaalia ni faʻamatalaga o le afaina o le tino i le maʻisuka.

    Faʻaauau le faʻaitiitia o le gasegase o foliga vaaia, o loʻo faʻaauau pea le maualuga o le maualuga o le maualuga o le toto maualuga (faateleina le toto), o le faʻaitiitia o le lagona faʻaitiitia ma foliga mai o tiga ogaoga ma le matuia o pito i lalo. O le maualuga o le hemoglobin glycosylated e tausia i se tulaga maualuga.

    O lenei tikeri o loʻo faʻamatalaina ai le faʻateleina o le taufaasese o le faagasologa ma le atinaʻega o faʻalavelave ogaoga. I le taimi lava e tasi, o le maualuga o le glycemia e oʻo i le numera tele (15-25 poʻo le sili mmol / l), e faigata ona faasaʻo i soo se auala.

    Polotini faasolosolo alualu i luma ma le palatini. O le atinaʻeina o le le atoatoa, o le maʻi suka o le maʻisuka ma le gangrene o pito i tua o uiga lelei lea. O le isi mea taua mo le maʻisuka 4 o le masani lea e atiaʻe le masani ona maua o le maʻisuka: hyperglycemic, hyperosmolar, ketoacidotic.

    Faamatalaga Faaopopo

    Glucose e tatau ona teuina i se vevela o le ea mai le 15 0 C i le 25 0 C. O le ola ola o le fualaau faasaina e faalagolago i le ituaiga faʻamalolo - mai le 2 i le 10 tausaga.

    Glucose tablets 0.5 g 10 pcs.

    Glucose 500mg Numera 20 pepa

    Glucose fofo mo le afu 5% 200 ml

    Glucose solution mo inf 10% 200 ml fagu

    Glucose fofo mo le kuka 5% 400 ml

    Glucose solution 5% 200 ml

    Glucose 5% fofo mo le afu 200ml Nu. 1 fagu / Mosofm /

    O faʻamatalaga e uiga i le fualaau faasaina ua faʻateleina, tuʻuina atu mo faʻamatalaga faʻamatalaga ma e le suitulaga i faatonuga aloaia. O le togafitiga a le tagata lava ia e lamatia ai le ola maloloina!

    O le maualuga o le vevela o le tino na tusia i Willie Jones (Amerika), o le na ulufale i le falemaʻi ma le vevela o le 46.5 ° C.

    O fomaʻi ua foliga mai talu ai nei lava. I tua i le 19 seneturi, o le tiute o se tagata lauulu lauulu masani e toso mai ai nifo mamaʻi.

    O le avefeʻau lautele o paaga e itiiti ifo nai lo le saʻo.

    O le ate o le sili lea o le totoga i totonu oo tatou tino. O lona mamafa o le mamafa e 1.5 kilokalama.

    O le maʻi sili ona leaga o le maʻi lea o Kuru. Na o sui o le ituaiga Mua i Niu Guinea o loʻo maʻi ia te ia. O le maʻi na maliu i le talie. E talitonuina o le mafuaaga o le faʻamaʻi o le 'ai lea i le faiʻai o le tagata.

    O ponaivi e fa e sili atu le malosi nai lo le sima.

    O le tele o fafine e mafai ona sili atu le fiafia mai le mafaufauina o latou tino matagofie i le faʻata nai lo le feusuaʻi. O le mea lea, tamaitai, taumafai mo le lotogatasi.

    I le taimi o le seneezing, o le tino ua maeʻa ona galue. E oo lava i le fatu ua taofi.

    O se tagata aʻoga e faʻaitiitia lona faʻafitauli i faʻamaʻi fatu. O le gaioiga o le mafaufau e fesoasoani i le fausiaina o isi mea faaopoopo e totogi ai maʻi.

    Afai e te paʻu'ū mai se asini, o le a sili atu ona e tuleia lou ua nai lo le pa'ū mai se solofanua. Tau lava e te le taumafai e faafitia lenei faʻamatalaga.

    I Peretania o loʻo i ai se tulafono e mafai ai e le fomai tipitipi ona musu e faia le taotoga ile maʻi pe a ulaula pe mamafa. E tatau i se tagata ona lafoai masani leaga, ma, atonu, atonu o le a le manaomia se togafitiga.

    E tusa ai ma le WHO, o le faia o se talanoaga i le afa itula i luga o se telefoni feaveaʻi, e faʻapupulaina ai le ono o le faiʻai e 40%.

    Sa faʻatautaia e saienitisi Amerika suʻesuʻega i maso ma faʻauʻuina o le suamalie sipuni e taofia ai le atiaʻe o le atherosclerosis o toto toto. E tasi le vaega o moa na inu vai manino, ma le lona lua o le suamilo. O le iʻuga, o vaʻa o le vaega lona lua e leai ni pusa cholesterol.

    I se taumafaiga e aveese le maʻi, e masani ona mamao tele fomaʻi. O lea, mo se faʻataʻitaʻiga, o se tasi Charles Jensen i le vaitau mai le 1954 i le 1994. na ola ai i le sili atu ma le 900 le aveesea o le neoplasm.

    I le taimi o le olaga, o le averesi o tagata e le itiiti ifo i le lua vaituloto tetele o le suavaia.

    E maualuga le fiva o le tamaititi, e manava le isu, tiga leʻo. E malulu pe pala? O le a matou taumafai e faʻamatalaina faʻamaoniga sili ona taatele o le fomaʻi o Hong Kong.

    O manatu sili ona feteenai e iai e uiga i le kulukose, ae ui i lea, o lona i ai i le tino i tusitusiga mama e matua talafeagai lava. E afaina ai le tele o galuega a le tino lea e ulu atu ai i meaai. O le faʻateʻaina e le tino o meaʻai, o meaʻai e malepe i totonu o vailaau faʻamalosi ma faigata, faʻapea foʻi isi mea. Glucose ua naʻo le tasi le ituaiga o gaʻo.

    O a meatotino o loʻo i ai?

    O le mea lauiloa na maua i le 19 seneturi, e tusa ai ma lona fausaga, o le 6-atene suka. Foliga vaaia - tioata suamalie. Glucose e aafia ai le tele o faagasologa e tutupu i le tino, faʻapea foi:

    • ei ai se mea maualalo i le kalori
    • faigofie ona eli
    • e afaina ai le galuega a le loto,
    • o se elemene taua i le togafitiga o le inupia, o se vaega o le aisa ma le toto e sui ai fualaau faasaina,
    • tausia lelei le faiʻai, ma le faateleina o popolega faalemafaufau ua fuafuaina e avea o se auala e taulai atu ai le mafaufau,
    • taofi le fiaaai
    • fesoasoani e fetuunai le tulaga o le mafaufau, fesoasoani i le filemu o le loto.

    E na o ni nai faʻaletupe e faʻamaonia ai le tuʻuina atu o le malosi faaletulafono. Afai e leʻi faʻaaogaina atoa le kulukose e le tino, ona tuʻuina lea i le ate (glycogen), i maso. Afai ei ai se manaʻoga mo le faʻaopoopoga o le malosi, e faʻaaoga e le tino se faʻaagaaga faʻapitoa.

    O mea e maua ai glucose

    Afai tatou te manatu o loʻo i ai se fuainumera tele o mole suka i le kulūkose, ona manino lea o le tele lava o mea uma e maua i mea suamalie.

    O le sili ona mauoa i lenei mea ua faʻalelei, lea e toetoe lava 100%. O le oloa o le tamoe i totonu o le pi - meli e aofia ai le 80%, o le tele i aso, pusi falaoamata, ma isi. O se pasene maualuga e maua i cereals ma pasta.

    Mo se faʻataʻitaʻiga, i le faʻailoa - e tusa ma le 60%, ma i le pale o bele - 67%.

    E manaia le iloa o le aofai o kulukose e manaʻomia mo le tino e faʻalagolago i le taimi mamafa o le tagata 2.6. O le mea moni, ma le mamafa o le 60 kilokalama, e mafai ona e faʻaaoga le kulukose i le aofaiga o le 156 kalama.

    E le gata i lea, o le ulu atu i totonu o le tino ma meaai, o le kulukose e mafai ona avea ma se oloa tutoatasi, lea e faia i foliga o lapotopoto, suamalie, gaosia i le tulaga o laupepa, otaota. O loʻo faʻatau atu i falemaʻi uma, ma sili atu ona vave masani i tagata uma talu mai le laʻititi.

    O lona tau e laʻititi. Afai ei ai se tagata i le falemaʻi ma o loʻo i ai se manaʻoga mo le faʻaleleia, e tatau ona e faʻatumu le malosi o le malosi, ona latou faʻaaogaina lea o le pata ma le kullukose, ona oʻo saʻo loa lea i le sini, ia maua tonu i totonu o le toto.

    E faapefea ona afaina le kulukose?

    O le maua pea o le soifua mālōlōina lelei e mafai ai le tino sili ona lelei o le toto, lea e aofia ai le aofaiga masani o le suka. O lona tulaga masani e tatau ona fetaui ma nisi o faailoilo e faʻatulafonoina e le insulin. E maua mai e le pancreas ma paleni lona aofaiga i le toto, aemaise lava pe a 'ai tele se tagata.

    Afai o le gaosiga o le inisalini i totonu o le tino e le lava e faʻasaʻo ai le aofaʻi o le suka, ona tupu lea o se mea e pei o le maʻisuka.

    I lenei tulaga, o le faateleina o le maualuga o le kulukose i totonu o le tino, lea e faaosofia ai le faʻaleagaina o le metabolic, faʻateleina ai le gaʻo, popolega o le pancreatic, foliga vaaia o faʻamaʻi o le tino, e faʻaalia ai le foliga mai o le thrombosis, ma isi. O se taunuuga o lenei mea, afai ei ai se mea na tupu muamua (ona o le gasegase o le isi tagata), ona tatau ai lea ma tiute uma e 'ai le selu.

    O le a le masani o le kulukose toto?

    Mo le fuafuaina o le suka i totonu o le toto, o le metotia o suʻesuʻega falesuesue ma faailoga o se masini fuataga faapitoa, o se glucometer, o loʻo faʻaaogaina. E taua lenei mea pe a oʻo i le taimi mulimuli na 'ai ai se tagata.

    Afai e 8 itula ua pasia pe a uma ona 'ai, ona faitauina lea o le 3 - 3.5 mmol / lita e masani ai. Faatasi ai ma le amio o fuataga i le mavae ai o le 2 itula, o lenei faailo e tatau ona i totonu o le 7.8.

    Afai e aliali mai se ata i totonu o le masini poʻo le suʻega, lea o loʻo faʻaalia i le 10 iunite pe sili atu, ona tatou talanoa lea e uiga i se mea maualuga - hyperglycemia.

    O le a le faʻalavelave faʻaalia i totonu?

    Afai e ola maloloina se tagata, ona oʻo mai lea o le lamatiaga mo ia e oʻo mai pe a faʻi fa taimi e sili atu nai lo le faatagaina i le aso.

    Afai na tupu na 'ai e se tagata le manua poo le suka i lona mamanu, ona tupu ai lea o le totoina, faʻatasi ma le manava, faʻapea foi ma le vomiting. Afai e maua i le maʻisuka, o le a ono iai se tagata ogaoga.

    O faʻamaoniga i se tulaga faigata e pei ona faʻailoaina, o le maʻisuka e vave ona fuafuaina le amataga o le coma, lea o loʻo i ai uiga nei:

    • faateleina o le galala, tele le gutu malulu
    • faʻaoga faifaipea,
    • loto vaivai, lagona vaivai
    • le foliga mai o le paʻu o le paʻu,
    • mafaufau faʻafuaseʻi, faʻapouliuli mata,
    • galuega le lelei.

    O ia ituaiga o faailoga e foliga mai e vave lava i le tele o tulaga o le faʻalavelave. Mo tagata e maua i le maʻisuka, o le osofaʻi malosi i le maualuga o le suka i le maualuga o le toto e sili atu ona leaga, e afaina ai isi totoga ma tino o le tino.

    I le maʻisuka, o manua e faʻamalolōina lelei, o ponaivi e avea ma pailava, ma o le aʻafiaga ole maʻi pipisi. E masani ona o mai faatasi ma tiga i lima ma vae, o le a faʻaleagaina le vaʻai (e oʻo atu i tauaso).

    O le mea e sili ona taua o le puipuiga, o lona uiga e tatau ona i ai i taimi uma au mea taumafa taumafa e faʻaitiitia ai le suka. O nei mea e mafai ona faailoa mai ai le suauu, olani tipi, kukama fou, fualaau aina, ituaiga uma o laisite.

    Faʻaauau le tausisia o le ava malosi ina ia lava le tele o le vai e faʻamaligi ai le toto. E mafai ona e faʻaaoga vailaau e faʻaitiitia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Ua ave e pei ona faatonuina e le fomaʻi. O le maʻi suka ua taʻua o se faʻamaʻi e faʻavaivaia atoa ai le ola o se tagata, ma le inisalini faifai pea o le inisalini.

    O le mea lea, e tatau ona e faʻaeteete atili i le maualuga o le kulukose, lea e masani ona masani ai.

    O le faʻamatalaga i luga o le saite o le faufautua i le natura ma e le o se faʻatonuga mo se gaioiga; matou te fautua atu ia e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi e maua se fesoasoani!

    Glucose solution: faatonuga mo le faʻaaoga mo tui

    Glucose o se tasi o fili autu o le maʻisuka. O ona mole, tusa lava pe tele le lapoa e tusa ai ma molemoa o le masima, e mafai ona vave tuua le alavai o vaʻa toto.

    O le mea lea, mai le va o le intercellular, dextrose e alu i totonu o sela. O lenei faagasologa ua avea ma mafuaaga autu mo le faaopoopoina o le gaosiga o le inisalini.

    O se taunuuga o lenei faʻasaʻoga, o le metabolism i le vai ma le carbon dioxide e tupu. Afai ei ai le tele o le faʻateleina o le dextrose i totonu o le toto, ona sili atu ai lea o le tele o fualaau faasaina e aunoa ma ni faʻalavelave e gaʻo.

    Faailoga ma le faʻailogaina mo le faʻaaogaina

    Glucose ua gaosia i laumei ua faʻamaonia mo:

    • suauʻu masolosi
    • hypoglycemia (maualalo toto toto),
    • mea oona i meaʻai o le hepatotropic (paracetamol, aniline, carbon tetrachloride) o le agavaʻa i le agavaʻa faʻamalosi,
    • faamaʻi (manava, vomia).

    O le faʻaaogaina o fualaau faasaina e mafai ona fesoasoani i le atinaʻeina o le hypokalemia (i totonu o le toto, o le faʻaititia o le konatela moli e faʻaitiitia), hypervolemia (le maualuga o le salalau o plasma ma le toto) ma le hyperglycemia.

    Le tuufaatasiga ma foliga o le fofo

    O fualaau faasaina e maua mo 100 ml uma:

    1. glucose 5 g poo le 10 g (mea gaʻo),
    2. sodium chloride, suavai mo le tuiina 100 ml, acid 0.1 M (meaola).

    O le kulupu o le kulukose o se vai e le lanu pe lanu samasama.

    Glucose o se monosaccharide taua lea e aofia ai se vaega o le tupe faʻaalu. O le punavai autu o mea e faigofie ona gaosia i le gaʻo. O le gaʻo caloric o le vailaau e 4 kcal mo le kalama.

    O le tuufaatasiga o le vailaau faasaina e mafai ona i ai se aafiaga tele: faʻaleleia le faʻaogaina o le oxidative ma le faʻaitiitia, faaleleia le galuega antitoxic o le ate. A maeʻa le puleaina o le tino, o le tino e faʻaitiitia ai le le lava o le nitrogen ma le palatini, ma faʻateleina foi le faʻapipiʻi o le glycogen.

    O se sauniuniga leototeti o le 5% e mafai ona faʻatumu ai le vai. E i ai le aʻafiaga ma le metabolic aʻafiaga, o le faʻauluina mai o se meaʻai taua ma vave faʻaaoga.

    Faʻatasi ai ma le faʻaofiina o se vaifofo o le kulukose 10% o le kulukose:

    • oso maualuga toto maualuga
    • faateleina le suavai i totonu o le toto,
    • faiga faʻasolosolo faʻasolosolo faʻaosofia,
    • o le fale faʻamamaina e faʻaleleia lelei,
    • diuresis faateleina.

    O ai o loʻo faʻamaonia e le fualaau faasaina?

    O le 5% fofo o loʻo tuʻuina atu ma le lotogatasi e fesoasoani i:

    • televave le toe faʻaleleia o le vai ua leiloloa (faʻatasi ai ma le lautele, extracellular ma le faʻalalauina o le tino),
    • aveeseina o tulaga faateia ma le paʻu (o se tasi o vaega o le aisa ma le toto e suia ai vai).

    10% fofo o loʻo i ai faʻamatalaga mo le faʻaogaina ma le faʻaogaina o pulega:

    1. ma le faʻamalūina (vomiting, fesuisuiai o le tino, i le taimi o le faʻasologa),
    2. i le tulaga o le oona ma ituaiga uma o vailaʻau poʻo vailaʻau (arsenic, vailaʻau, carbon monoxide, phosgene, cyanides, aniline),
    3. ma le hypoglycemia, hepatitis, dystrophy, atrophy o le ate, cerebral ma le pulmonary edema, diathesis hemorrhagic, faafitauli o le loto septic, maʻi pipisi, toxico-infections,
    4. i le taimi o le sauniuniga o vailaau mo vailaau faʻasaina (faʻatonuga o le 5% ma le 10%).

    E tatau faapefea ona ou faʻaaogaina le fualaau faasaina?

    O se vaifofo o le 5% e tatau ona tafe i le maualuga maualuga o le 7 ml i le minute (150 silu ile minute poʻo le 400 ml i le itula).

    Mo tagata matutua, e mafai ona faʻatonuina le vailaʻau i se voluma e 2 lita i le aso. E mafai ona faʻaaogaina le vailaau faʻasaina ma le ita.

    O le vaifofo faʻapitoa (10%) o loʻo faʻaalia mo le faʻaaogaina e na o le pule i totonu o le 20/40/50 ml i le faʻasoga. Afai oi ai se faʻamaoniga, ona e le vave alu atu nai lo le 60 goʻese i le minute. Ole maualuga ile dose ole matutua ole 1000 ml.

    Ole fua saʻo o se vailaʻau faʻasaina o le a faʻalagolago i manaʻoga taʻitasi ole tino taʻitasi. Tagata matutua e le mamafa le mamafa i le aso e le mafai ona sili atu i le 4-6 g / kg i le aso (tusa o le 250-450 g i le aso). I lenei tulaga, o le aofaiga o le vai inu e tatau ona 30 ml / kg i le aso.

    Faatasi ai ma se faaitiitia o le mamafa o metabolic processes, o loo i ai faailoga e faaititia ai le aso i aso uma i le 200-300 g.

    Afai e manaʻomia se togafitiga uumi, ona tatau loa lea ona faia i lalo o le mataʻituina o le maualuga o le suka.

    Mo le faʻavaveina o le kulūkose i nisi tulaga, e manaʻomia le puleaina o le inisalini.

    O le ono tulai mai o ni uiga leaga i le vailaʻau

    Faatonuga mo le faʻaaogaina o setete e faapea o le tuufaatasiga poʻo le mea autu i nisi tulaga e mafai ona mafua ai ni aʻafiaga le lelei o le tino i le glucose pulega o le 10%, mo se faʻataʻitaʻiga:

    • fiva
    • vaalele
    • hyperglycemia
    • le le manuia i le taumatau tauagavale.

    O le faʻaaogaina umi (pe mai le vave tele o le puleaina o voluma tetele) o le vailaʻau e mafai ona mafua ai le fula, o le inu o le vai, tulaga le atoatoa o le galue ole ate poʻo le faʻaaogaina o mea faʻapipiʻi o le pancreas.

    I na nofoaga na fesoʻotai ai le tino mo le puleaina o le tino, o le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi, thrombophlebitis ma le necrosis o le tino, e mafai, i lalo o le vateatea. O faʻafofoga tali tutusa i sauniuniga o le kulukose i ampoules e mafai ona mafua mai i mea faʻasolosolo poʻo le faʻaaogaina o togafiti tau pulega le saʻo.

    Faʻatasi ai ma le faʻaleagaina o le pulega, o le solia o le metabolism electrolyte e mafai ona maitauina:

    • hypokalemia
    • hypopopothemia,
    • hypomagnesemia.

    Ina ia aloese mai le le fiafia i le tuufaatasiga o fualaau faasaina i gasegase, e tatau ona matau ma le faaeteete togafitiga fautuaina ma le auala o le pulega lelei.

    O ai e faʻasoleina le kulukose?

    Faatonuga mo le faʻaaogaina o faʻamatalaga e uiga i le maitauina autu:

    • maʻisuka malosi
    • cerebral ma pulmonary edema,
    • hyperglycemia
    • hyperosmola coma,
    • hyperlactacidemia,
    • sosolo, ma lamatia ai le atinaʻeina o le edema ma le faiʻai.

    Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

    O le kulupu o le kulukose e 5% ma le 10% ma lona tuufaatasiga e fesoasoani i le faʻaleleia o le taumafa o le sodium mai le vaega o meaʻai. E mafai ona fautuaina le vailaʻau faʻatasi ma le acid ascorbic.

    E tatau ona i ai i le fuataga 1 le iunite i le 4-5 g, lea e saofaga i le maualuga o le faʻaaogaina o le mea galue.

    I le silasila atu i lenei mea, o le kulukosese 10% o se mea e sili atu le malosi o le oxidizing o le tino e le mafai ona faʻatasi i le taimi e tasi ma le hexamethylenetetramine.

    E sili ona aloese mai le kulukose i:

    • alaloids solutions
    • faʻataʻitaʻiga masani
    • momoe momoe.

    O le fofo e mafai ona faʻavaivaia le aʻafiaga o faʻataʻitaʻiga, vailaʻau o le adrenomimetic ma faʻaitiitia le aoga o nystatin.

    O nisi nuances o le faʻaofiina

    A faʻaaogaina fualaau faasaina, e tatau ona mataʻituina le maualuga o le suka i le toto. O le faʻalauiloaina o voluma tetele o le kulukose e ono mafai ona aʻafia mo i latou o loʻo maua i le maʻisuka o loʻo i ai le toilalo eletise. O se fofo o le 10% e le mafai ona faʻaaogaina pe a maeʻa osofaʻiga a le ischemia i le tino ona o le aʻafiaga o le hyperglycemia i le togafitiga.

    Afai ei ai ni faʻamatalaga, ona mafai lea ona faʻaaogaina le vailaʻau i tamaiti, i le taimi o le maitaga ma le taimi o le lactation.

    O le faʻamatalaga o le vailaʻau e taʻu mai ai e le mafai e le glucose ona aʻafia ai le malosi e pulea ai auala ma felauaiga.

    Faʻasalaga mataupu

    Afai ua tele le taumafaina, o le fualaau faasaina o le a taʻu mai ai faailoga o aafiaga i itu. O le atiaʻe o le hyperglycemia ma le coma e foliga mai lava.

    I le noatia ma le fai fuafua i le faateleina o le maualuga o le suka, e mafai ona tupu le faateia. I le fomaʻi o nei tulaga, o le gasologa o le feʻaveaʻi o vai ma eletise e taua tele.

    O le fofo mo le faʻafefeteina e mafai ona gaosia i le 5% poʻo le 10% faʻatonuga i pusa o 100, 250, 400 ma le 500 ml.

    Vaega o le atinaʻeina o le hypoglycemia

    Faʻatasi ma se faʻamaʻi, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ua faʻaitiitia faʻaitiitia. O le hypoglycemia e tupu pe a faʻapipiʻiina le masini inisalini i le paʻu. E mafai ona atiaʻe le hypoglycemia pe a faʻaleagaina e le tagata le suamalie, aua o le pancreas e galue i le tele e mafai ai.O le iʻuga, o le tele o inisalini ua faʻasaʻolotoina, o le a amata ona faʻafefe le kulūkose, e faʻaleleia le hypoglycemia.

    Faʻaitiitia le maualuga ole kulukose o le toto i lalo ifo o le 3.3 mmol / L. O le maʻi e tupu ona o se faʻafitauli ogaoga i le pancreas. A oʻo i le gaʻo, o siama e amata ona tupu, o le gaosiga o le inisalini e faʻalavelaveina. E faʻapupula le hypoglycemia e mafua mai i faʻamaʻi o le ate, pe a faʻavaivaia le masini o le glycogen i totonu o le toto. Ua faʻaititia le maualuga o le suka i le toto ona o faʻamaʻi fatugaʻo, faʻamaʻi tuga i totonu o le hypothalamus, gland slander.

    Vaega o le faʻaaogaina o le kulukose

    E fautuaina ia laʻau Dextrose ia faʻaali lemu i lalo o le laulaufaiva. Ole fua patino o le fualaau faasaina ma le umi o togafitiga e tuusaʻo tonu lava ile maʻi ole maʻi. O le mea lea, o lenei faʻamatalaga e tuʻuina atu faapitoa e le fomaʻi pe a maeʻa suʻesuʻega o le maʻi.

    Ma le faʻaeteete, o le vailaau faʻasaina ua faʻamaonia mo le hyponatremia ma le toilalo, o le siaki pea lava pea o le lotoifale o le lotoifale. I le taimi o le lactation ma le taimi o le maʻitaga, ua faʻaalia le faʻaaogaina o le dextrose. Tamaiti i lalo ifo o le lima tausaga le matua e le faʻamaoniaina le kulukose i se pepa, ona e le iloa e tamaiti le faʻaaogaina o le vailaau faʻasolosolo (e mafai ona faʻaogaina i lalo o le laulaufaiva).

    Glucose dropper: o le a le mea ua faatonuina?

    Glucose o se punaoa malosi o mea taumafa lea e faigofie ona maua e le tino. O lenei fofo e taua tele mo le tino o le tagata, talu ai o mana o le faamaloloina o le vai e mafai ona faaleleia atili ai le malosi o le malosiaga ma toe faʻafoʻisia ai le faʻavaivaia o galuega faʻalesoifua maloloina. O le galuega e sili ona taua o le kulukose o le tuʻuina atu lea ma tuʻuina atu i le tino le punavai talafeagai o meaʻai lelei.

    Glucose solutions ua leva ona faʻaaoga lelei i vailaau mo togafitiga tui. Ae aiseā latou te aʻafia ai le kulūkose i se auala vavalalata, i le a le mea e faatonu ai e fomaʻi se togafitiga, ma e talafeagai mo tagata uma? E taua le talanoa i auiliiliga.

    Glucose - o se punavai o le malosi mo le tino o le tagata

    Faʻamatalaga o le amotonic

    O lenei ituaiga dextrose ua faʻamoemoe e toe faʻafoʻisia le gaioiga o gaioiga o le tino, faʻapea foʻi ma le toe faʻaleleia o le suavai. O lenei vaifofo 5% o se punavai malosi o punaoa taua mo le ola o le tagata..

    O le a le vaifofo o le kulukose

    Ole fofo ole fofo ole folasia ole folasia ile folasia ole fofo ile folasia ole fofo ile folasia ole fofo ole fofo.

    1. Faʻasalaga. O le numera o fualaau o loʻo faʻaaoga i lenei tulaga e 300-500 ml.
    2. Faʻasalaga. E mafai e fomaʻi ona fautuaina le faʻaofiina o le vailaau faʻasaina ma le faʻamalosi (300-400 ml i le aso).
    3. Enema. I lenei tulaga, o le aofaʻi o le vaifofo o loʻo faʻaaoga e tusa ma le 1.5-2 lita i le aso.

    I lona tino mamā, e le fautuaina le tuiina o le glucose ile intramuscular. I lenei tulaga, o le lamatiaga o le faatupuina o le mumū o le tino o le tino e maualuga. O inisiua malosi e faʻamaonia pe afai e le manaʻomia se faʻavavesolo malie ma le faʻafefete.

    Fofo faʻapitoa

    O lenei ituaiga dextrose e talafeagai e faaleleia atili ai le gaioiga o le ate ma le toe faʻafoʻiina o gaioiga faʻasolosolo.. E le gata i lea, o se tali o le hypertonic e faʻafoisia ai le masani diuresis, faʻateleina vasodilation. Faʻapena foi lenei kululu ma le kulukose (10-40% fofo):

    • faʻaauau faiga faʻavae,
    • faʻaleleia galuega faʻatino,
    • faʻaititia le tele o le urina ua gaosia
    • siitia le faalauteleina o toto toto,
    • faateleina le galuega antitoxic o le okoa o le ate,
    • faʻaleleia le faʻaogaina o le vai ma masini i totonu o le toto,
    • faʻapupulaina le mamafa o le toto (o lenei uunaiga e faʻamautinoa ai le masani ai o le felafolafoai o vai ile va o le tino).

    O vaifofo faʻapitoa e faʻataʻitaʻiina e fomaʻi i foliga o injections ma tagata pala. A oʻo mai i le injections, o le dextrose e tele lava ina faia i se auala le mautonu. E mafai ona faʻaaogaina faʻatasi ma isi fualaau. E toʻatele tagata, aemaise tagata taʻalo, e sili e inu le kulukose.

    O a vaifofo o le gaʻo

    O le vaifofo o loʻo faʻafoʻiina e le iniseti e faʻaleagaina i le vailaʻau oona, ascorbic acid poo insulin. O se fualaau e tasi i lenei mataupu e tusa ma le 25-50 ml.

    Le malosi o vailaau faʻamalosi o le laʻau

    Mo le faʻasolosolo (inumaga), e masani ona faʻaaogaina le 5% lextrose solution. O le faʻamalolo o le vai ua afifiina i totonu o le palasitika, pepa faʻamaufaʻailoga faʻamaufaʻailoga poʻo se fagu i le lapisi o le 400 ml. O le fofo faʻasolo e aofia ai:

    1. Suavai faamama.
    2. O le kulukose saʻo.
    3. Talia tele.

    A oʻo i totonu o le toto, e vaelua le dextrose i le vai ma le carbon dioxide, ma faʻaalia le malosi. O togafitiga mulimuli ane e faalagolago i le natura o fualaau faaopoopo o loʻo faʻaaogaina i le pata.

    Aisea e tuʻuina ai se kululu i le glucose

    O le tofiaina o togafitiga togafitiga faʻapitoa e faʻatautaia ma le tele o faʻamaʻi eseese ma le toe faʻaleleia o se tino ua faʻavaivaia e le maʻi. O le kullukose kululu e sili ona aoga mo le soifua mālōlōina, lea o loʻo faʻamatalaina i mataupu nei:

    • hepatitis
    • pulupuna edema,
    • faʻamaʻi
    • maʻisuka malosi
    • ate fatu
    • tulaga faateia
    • fomai diamorrhagic,
    • toto i totonu
    • ava malosi,
    • faʻaumatia lautele o le tino,
    • o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto (faʻaitiitia),
    • afu, vomiting faifai pea,
    • faʻamaʻi pipisi
    • toilalo o le le manuia o le fatu,
    • gaosiga o le suavai i le totoga o le pulmonary,
    • afaina (umi o le manava),
    • faʻavavevave o le hypoglycemia, lea o loʻo i ai le pa'ū o le suka toto i se tulaga taua.

    E le gata i lea, o le afaina ogaoga o le dextrose ua faailoaina pe afai e talafeagai le folasia o fualaau faasaina ile tino. Aemaise lava glycosides cardiac.

    Faʻaiʻuga

    I se tulaga e le masani ai, o le solution ole toxtone e mafai ona faaosofia ai le tele o aʻafiaga. O le:

    • faateleina le 'ai
    • tupe mama
    • fiva
    • souscaneous necrosis,
    • toto pupuni i le nofoaga o tui,
    • hypervolemia (faateleina le toto toto),
    • hyperhydrate (solia o le masima-masima metabolism).

    I le tulaga o sauniuniga le tusitusi o le fofo ma le faaofiina o le faateleina o le dextrose i totonu o le tino, o le a sili atu ona faanoanoa taunuuga. I lenei tulaga, o se osofaiga o le hyperglycemia ma, aemaise lava mataupu ogaoga, e mafai ona matauina se coma. O le faateia e mafua mai i le matua faateleina o le suka toto i le tagata maʻi.

    O lona uiga, mo lona aoga uma, o le kulukose oona e tatau ona faʻaaogaina pe afai e maua ni faʻamatalaga faapitoa. Ma saʻo e pei ona faatonuina e le fomaʻi, ma o le taualumaga e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga a fomaʻi.

    E faapefea ona aliali mai le maualuga o le suka i totonu o le tino?

    A oʻo i luga le kulūkose i luga o le maualuga fautuaina i le maʻisuka, e mafai e le tagata maʻi ona feagai ma se faʻafitauli e pei o le hyperglycemia.

    O le Hyperglycemia e taʻitaʻia ai faʻafitauli matuia i le tino.

    O le tulaga o le hyperglycemia o loʻo faʻaalia i foliga vaaia o ni faʻailoga.

    O nei faailoga e:

    • lagona faifaipea o le fefe
    • le mautonu
    • gaʻo ma le tiga i totonu ia i latou.

    Ae i lenei tulaga, e taua tele le le umi o lenei setete.

    Afai tatou te faatagaina le suka toto e maualuga atu nai lo le masani, e tusa lava pe itiiti, mo se taimi uumi, ona mafai ai lea ona mafua le faʻaleagaina o sela o le pancreatic. O se taunuuga, o le kulukose o le a aveesea mai le tino faʻatasi ai ma le urine.

    E tatau ona e manatua pea o le maualuga o le kulukose e afaina uma ai metabolic processes i le tino o le tagata. O se taunuuga, o le tele o mea oona e faʻasaʻolotoina, lea e aʻafia ai le tino atoa. I lalo o lenei faatosinaga, o se mea taumafa lautele o mea uma o totonu ma auala taua o le tino o le tagata e tupu.

    O se maʻi maʻi faaletino e lagonaina le lagona faifai pea o le fia inu, o lona paʻu e mamago, faʻafeʻaveaʻi faifaipea, taofi le tali atu, vaivai pea ma le manaʻo e momoe. Ae o le mea aupito sili ona matautia, o le hyperglycemia e mafai ona iu i le maliu ma le maliu o se tagata.

    O le mea moni, o le mafuaʻaga o le hyperglycemia o soʻo se soliga o le endocrine o le maʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e amata ona faateleina le vevela o le thyroid goto, ona mafai lea ona matauina le oso i luga o le kulukose i lenei vaitau.

    E i ai taimi e mafai ai e le maʻisuka ona atiina ae i tua o faʻafitauli manino i le ate. Ae o se mea e seasea lava.

    Fai mai o le tagata maʻi e maua i le hyperglycemia e tatau ona i ai pe a 5.5 mol / L lona suka pe sili atu foi, ma o le auʻiliʻiliga e tatau ona faʻatatau atoa i se manava gaogao.

    Ioe, o le ata o loo i luga ua latalata. O laʻasaga taʻitasi o tagata maʻi ei ai a latou lava tulaga masani. O loʻo i ai se laulau e mafai ai ona faʻamaonia le taua o le kulukose ma, e faʻavae i nei faʻamaumauga, e taua le faia o faʻamatalaga e uiga i le i ai o le hyperglycemia i se tagata maʻi faapitoa.

    E pei ona taua i luga, o le kulukose i le maʻisuka e mafai ona sili atu i luga aʻe o le masani ma lalo ifo o le faʻatagaina o le tau.

    Ma i lena mea ma i se isi tulaga, e lagona ai e se tagata ni uiga faapitoa, atonu e eseese.

    Faailoga o le suka maualuga

    E i ai foi faailoga e foliga mai ma soʻo se ituaiga o le maʻi.

    O nei faailoga e:

    1. Le lagona masani o le fiainu.
    2. Gutu gutu.
    3. Uiga masani.
    4. O le paʻu e sili atu ona vevela, o loʻo iai se mea faʻapitoa.
    5. O le vaʻai mataʻutia ua sili ona leaga.
    6. Le lava le vaivai ma le moe.
    7. Faʻataʻititi faʻaititia le tino o le tagata maʻi.
    8. Ole manua e le o faʻamalolo, o lenei faagasologa e umi se taimi ma e oʻo mai faatasi ma se faʻalaga tiga.
    9. O nisi taimi e lagona ai le lagona tigā i luga o le paʻu pe atonu foi e ono iai ni lagona, e peiseai o lo o tafe ai goosebumps.

    O maʻi e matauina o tagata maʻi e maua i le maʻisuka latou te maua le manava manava, latou te manava tele ma manava loloto e aunoa ma se mafuaaga. Le manogi o le acetone mai le maʻisuka e aliali i le gutu. Ma, o le mea moni, o le faʻalavelave i le gaioiga o le faʻalavelave o le tino, e mafua mai ona o tagata uma na gasegase ma popole tele.

    Ina ia iloa po o le a le kulūkose i le taimi nei, e tatau i le tagata maʻi ona suʻe ni suʻega. I lenei tulaga, e taua i taimi uma le mulimuli i fautuaga a fomaʻi i le sauniuni mo le faʻapipiʻiina o sea auiliiliga. Mo se faʻataʻitaʻiga, e na o ia lava na te tuʻuina atu i luga o se manava gaogao pe a maeʻa le taeao. E manaʻomia ina ia le popole le tagata gasegase i le aso na muamua atu, ma e le manaʻomia foi le malosi faaletino.

    Ia, ma, o le mea moni, e tatau ona e faʻaaogaina atoatoa le faʻaaogaina o le ava malosi ma soo se suamalie.

    E faapefea ona taulimaina le maualuga pe maualalo le suka?

    E manino lava o le hyperglycemia, e manaʻomia ai e le tagata maʻi ni vailaʻau faapitoa e maua ai le suka. I le hypoglycemia, pe a maualalo le maualuga o le kulukose, o le lavelave o togafitiga togafitiga e matua ese lava.

    Muamua, e taua le iloa po o le a tonu le mafuaʻaga o lenei tulaga o le maʻi. E masani lava ona tupu lenei mea i tulaga o loʻo faʻaaogaina ai e le tagata maʻi le tele o fualaau e maua ai le suka poʻo le taimi e amata ai ona faʻasaʻo le tele o le inisalini ona o aʻafiaga.

    Fai mai o le tagata maʻi ua masalomia le hypoglycemia e tatau ona avea ma taimi e faʻaitiitia ai le kulūkose i lona toto i le 3.3 mmol / L. Ae o lenei tulaga e mafai ona tupu i le i ai o se maʻi mama i le tagata maʻi. O le mea lea, pe a faʻalavelaveina le faʻagasologa o le gasegase i totonu o le toto. E mataʻituina foi lenei mea i se suʻesuʻega le lelei, lea e fesoʻotaʻi ma le galuega o le vavalo poʻo le faʻalogo.

    Faailoga o lenei tulaga e pei ona taua i lalo:

    • malosi malosi
    • gatete i lima, vae ma le tino atoa,
    • ua matua faateleina le paʻu,
    • ei ai se lagona o le fefe tele.

    E oo lava i lenei tulaga, o le maʻi e atiina ae ni faafitauli i le tino o le tino, e mafai ona amata le maʻie mafaufau loloto (ono tupu le mafaufau i le maʻisuka), o se lagona o le fiaaai pea. O se taunuuga, o nei mea uma e gata mai i se paʻu ma le maliu o le maʻi.

    E tele fomaʻi e fautua mai o tagata gasegase o loʻo agaʻi i se tulaga faapea e masani ona latou maua se mea suamalie ma i latou, ma afai latou te lagona le leaga, vave ona 'ai lole.

    Ina ia aloese mai taunuuga uma o luga o le maʻisuka, e tatau ona e mulimuli i fautuaga uma a lau fomaʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, e tatau ona e siakiina le maualuga o le suka i le taimi tatau, i le taimi o le faʻagasologa e tatau ona e faʻamautinoa e tafe saʻo le toto i luga o le fasi pepa, a le o lea e ono le saʻo le iuga o le suʻega.

    E tatau foi ona e mataʻituina au mea taumafa, ia masani ona fai togafitiga faafomaʻi, le aofia ai ava malosi, faia taʻaloga i aso taʻitasi, mataʻituina lou mamafa ma asiasi i lau fomaʻi i le taimi atofaina.

    O faʻamatalaga i luga o le maualuga maualuga o le suka i totonu o le toto ma auala e faʻafaigofie ai, e mafai ona maua i le matamata i le vitio i lenei tusiga.

    Faʻatasi ma le faʻamaʻi, maʻisuka

    E taua le manatuaina, i le leai o se fesoasoani talafeagai, o se tagata e maua i le maʻisuka e mafai ona paʻu i se paʻu. Faʻafeiloaʻi o le kulukose e vave faʻavasegaina le maualuga o le suka i totonu o le toto, aʻo amata ona tuʻuina muamua le papa i le taimi o le toe faʻaleleia. O le mea e sili ona taua e le o le fenumiai o uiga o le hyperglycemia ma le hypoglycemia - e tutusa. Afai oi ai se glucometer, ona e muamua manaʻomia lea ona faia se suʻega toto.

    O le a le mea e mafua ai le tulai mai o le kulukose toto?

    I le tulaga e maualuga le kulukose mo se taimi umi, o le suka e matua oʻo atu i totonu o le toto, o lenei tulaga e mafua mai i faʻamaʻi o le endocrin system. O mea uma lava e mafai ona muta i se tiga matautia o le pancreatic, o le kulukose e amata ona faʻamalosi i le urine.

    Ole maualuga o le hyperglycemia e tuʻuina atu i le nausea, vomiting, o se tagata e fia momoe, o loʻo i ai se setete e taofia. O nisi taimi e vaivai ai le maʻi. E gata uma lava i le gasegase hyperglycemic ma le maliu o se tagata.

    Faailoga o le Maʻisuka

    • O se galala e le mafai ona gafatia e popole i se tagata.
    • Paʻu i totonu o le pupuʻu tautala.
    • E popole i le masani ai.
    • O le paʻu ua paʻu, e matua afaina.
    • Vaʻai matala.
    • Ua faateleina le valea, e lagona e le tagata le le lava.
    • Paʻu mamafa mamafa.
    • E le faʻamalolo manuʻa mo se taimi umi.
    • E i ai goosebumps i luga o le paʻu, o se tingling laitiiti.
    • E masani ona popole e uiga i faʻasolosolo malie, e faigata ona togafitia i latou.
    • O se tagata gasegase e maua i le maʻisuka masani ma loloto lona manava.
    • O se manogi o le acetone e matauina mai le gutu.
    • O le tagata maʻi e masani ona popole.

    Togafitiga o le maʻisuka

    Afai e maua le maʻisuka:

    Faaaoga fualaau faasaina e faaitiitia ai le suka e tatau ona matuai faaeteete lava. Latou te fautuaina pea le vaavaaia o latou mamafa. Faʻatasi ma le faʻamaʻi e le mafai ona aveʻesea oe i lau selu. E masani lava o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e mafai ona faʻaleleia le cholesterol, o lea e tatau ai ona e lafoaia gaʻo, faigofie gaʻo.

    Toe faʻaleleia o lauulu i le fale pe a maeʻa le vali

    Toe faʻaleleia o lauulu pe a uma le viliina O teine ​​uma e vave ona latou mafaufau e uiga i le toe faʻafouina. Ae ui i lea, o le tele o faʻataʻitaʻiga e foliga mai o ni aʻafiaga le lelei. E moni lenei mea

    Faailoga o le Glucose Maualalo Maualalo

    E tele taimi e maua ai le maʻisuka, glucosuria mo se taimi umi lava, e le o iai ma ni faʻamaʻi faʻamaʻi ma e na o suʻesuʻega o suʻesuʻega urine.

    Ae ui i lea, i tulaga ogaoga, e mafai e le tagata gasegase ona faʻaalia faailoga nei o se faʻafitauli faʻaleagaina:

    • vaivai ona o le leai o meaʻai i totonu o masini,
    • tiga ma le gaogao i maso o vae i le uumi o le savali,
    • manaʻo tele ma le fiaai tele ona o le vaivai o le kulukose,
    • vaivaiga maso
    • cephalgia, valea,
    • taʻavale masani
    • le gaioiga o le mafaufau e mafua mai i le le atoatoa o meaʻai i le mafaufau,
    • i tamaiti ma talavou, mafaufau faʻale-mafaufau ma le faʻaleleia o mea tau atinae,
    • soona inu tele.

    A o agai i luma le glucosuria, o le maʻi atonu o le a sili atu ona leaga, o se taunuuga lea o le a sili atu ona faʻailogaina ai faailoga faʻaleaga.

    • O se galala e le mafai ona gafatia e popole i se tagata.
    • Paʻu i totonu o le pupuʻu tautala.
    • E popole i le masani ai.
    • O le paʻu ua paʻu, e matua afaina.
    • Vaʻai matala.
    • Ua faateleina le valea, e lagona e le tagata le le lava.
    • Paʻu mamafa mamafa.
    • E le faʻamalolo manuʻa mo se taimi umi.
    • E i ai goosebumps i luga o le paʻu, o se tingling laitiiti.
    • E masani ona popole e uiga i faʻasolosolo malie, e faigata ona togafitia i latou.
    • O se tagata gasegase e maua i le maʻisuka masani ma loloto lona manava.
    • O se manogi o le acetone e matauina mai le gutu.
    • O le tagata maʻi e masani ona popole.

    O se tagata ua matua vaivai, afu lona ulu, lima, vae, le tino atoa ua gatete, fatu le fatu, e amata ona fefe le tagata i mea uma. I le hypoglycemia, o faafitauli e tulai mai ma le totoga tutotonu, o le tagata e le mautonu, o loo i ai ni faaletonu ogaoga o le mafaufau, ua popole i le fiaai faifai pea, ua maeʻa uma i se pa. O le tagata maʻi e tatau ona ave se mea manaia ma ia, pe a leaga, e tatau ona e 'ai vave loa i lole.

    E pei ona taua i luga, o le maʻisuka e le maua ai le insulin (T2DM) pe leai foi (T1DM). Po oa latou gaioiga o le inisalini e le afaina (T2DM). O se taunuuga, e le mafai e le glucose ona ulu i inisalini e faalagolago i le tino ma amata ona "tautau" i totonu o le toto. O le mea moni, o le toto ua liua i se "fale teuoloa" mo le kulukose, talu mai nofoaga autu e teu ai - o le ate, tino o le tino ma maso, aua e te taliaina. Ae o le toto e laʻititi tele i le voluma, ma e vave ona tumu i le kulukose, lea e faʻaalia i le faateleina o lona faʻaogaina i le toto.

    O le faateleina o le kulukose o le toto ei ai ona aafiaga leaga i luga o le tino, e fuafua i le tikeri o le faateleina. Muamua lava, e taumafai le tino e aveese le sili atu o le kulukose i totonu o le toto ma amata ona lafo i totonu o le vailaau ma, e tusa ai, i totonu o le siosiomaga i fafo. O le mea lea o le faʻateleina o le urination ma le maualuga maualuga o le kulukose o le toto, lea e iu ai ina afaina ai, aemaise lava pe afai e le inuina e se tagata le vai.

    Ole inisalini e le naʻo le teuina o meaʻai malosi (i le ituaiga o glycogen, gaʻo ma le porotini), ae o le tagata e teuina nei fanua faʻaagaaga - e poloka ai lo latou faʻaaogaina o le malosi. Ae o le taimi lava e le lava ai le inisalini, ona amata lea ona "faʻapala" -o glycogen reserves i totonu o ni nai itula, ma e mulimuli mai i le faʻavavevave o le faʻaleagaina o le siama ma le musika.

    O lea la, o uluai faailoga o le maʻisuka o:

    faʻaoga faifaipea ma faʻamalosi,

    faifai pea, le fia aai

    Ae o nei uiga uma e aliali mai na o le maualuga o le kulukose o le toto, e sili atu ma le 10 mmol / l. O le maʻisuka ituaiga 2 mo le tele o tausaga, maualuga maualuga le kulukose o le toto atonu e le mafai ona ausia ia tulaga maualuga maualuga. E mafua mai i le mea moni o le le lava o le inisalini ma lenei ituaiga o maʻisuka e faasolosolo lemu ma i tausaga muamua ua lava lea e faatumauina ai le kulukose i fuainumera maualuga, e le oʻo i le 10 mmol / L.

    I le taimi lava e tasi, e tatau ona maitauina e tusa lava pe maualuga le maualuga o le kulukose o le toto e matua afaina ai le soifua maloloina - e ui lava e faʻagesegese ae mautinoa e afaina ai toto toto i le maʻisuka, tetele tetele (atherosclerosis) ma tamai vaʻa o mata (tauaso), gaʻo (toe gaʻo) ma neura (neuropathy o le maʻisuka). O le mea lea, o le suʻesuʻega taimi o le maʻisuka i ona laʻititi muamua e taua tele.

    I le faatusatusa atu i le T2DM, o le T1DM muamua o loʻo faʻaalia i le vave faʻaitiitia o le soifua manuia ma faʻateleina faʻamaoniga o le faʻalalauina. I lenei tulaga, e faanatinati le faatonuina o sauniuniga ile inisalini.A leai, o le gasegase e vave faʻalavelaveina, lea e mafai ona oʻo atu ai i se tulaga e lamatia ai le ola - o le maʻisuka (ketoacidotic) coma.

    O se vaega taua i le atinaʻeina o lenei coma e faia i le solia o le gaʻo gaʻo. Ona o le le lava o le inisalini, ua amata ai ona faʻaaogaina e le tino le malosi o faʻaagaga o loʻo maua i totonu o le gaʻo. O le tele o le "gaʻo" e ulu atu i le toto ma o se vaega o le ate e liua i tino o le ketone, lea e ulu atu i le toto ma aʻafia ai le tino. O se ketoacidotic coma e fausiaina ("keto" - mai le upu "ketone", ma le "acidotic" - o lona uiga o le toto e avea o se mea oona).

    E tatau ona maitauina e faapea, mo le siama o le maʻisuka e matua le fautuaina e faʻaaoga se glucometer, lea e fuafua e tagata maʻisuka ia latou kulukose toto. O le glucometer o se meafale fale ma o le mea sese i le fuafuaina o lona maualuga o le kulukose i totonu o le toto e le taliaina mo le faʻamaonia saʻo o le maʻisuka. E moni lava lenei mea mo le maʻisuka ituaiga 2, a oʻo i le amataga o le faʻamaʻi o le faateleina o le kulukose o le toto atonu e laʻititi ma e le o iloa e le glucometer.

    E le gata i lea, i luga o le faʻavae o iuga o le suʻega o le kulukose o le toto i se glucometer, o le siama o le maʻisuka o le a faia i na mataupu e le maua le maʻisuka. O le mea lea, o le siama o le maʻisuka e mafai ona faia naʻo luga o se suʻesuʻega o le toto kulukose i totonu o le fale suesue, i luga o masini faapitoa, ma le le faʻaaogaina o se glucometer i le fale poʻo isi tulaga.

    - i le toto, e pei ona i ai, lea e masani ona taʻua o le suʻesuʻeina o le kulukose i le "toto atoa",

    Ina ia maua le plasma o le toto, sela mumu mumu ma isi elemene toto e aveesea mai le toto atoa, ma na o le kulukose e suʻesuʻeina i le vai e totoe mai le toto atoa. O lenei vavaeese mai le toto ua taua o le plasma toto. Ma e aliali mai o le masani o le kulukose i le toto atoa e laʻititi laʻititi nai lo le plasma toto.

    O lea, afai e maua se suʻega i ou lima e faʻaalia ai le mamafa o le anapogi o le kulukose toto, ona tatau lea ona e siakiina lau fomaʻi poʻo le fale tekinolosi mea na tofotofoina i le - toto atoa poo le plasma toto. Ma o le mea tonu lava lenei e tatau ona tusia i le faaiuga o le fale suesue, ae le na o le toto. E tatau ona matauina talu ai nei latou te fiafia e suesue le kulukose i le plasma toto. O le mea lea, ina ia aua nei fenumiai, o lenei tusi ua tuʻuina atu ai le masani o le kulukosese i le plasma toto, ae le o le toto atoa.

    O le maʻi suka e mafai ona faʻatulagaina e tusa ai ma le maualuga o le kulukose o le toto i se tasi o suʻesuʻega e tolu - i luga o se manava gaogao, e tusa ai ma se suega o le kulukose o le toto i le aso poʻo le suega o le toleniga o le kulukose.

    Faʻamatalaga o le maʻisuka

    O se suʻega urine e faia e faʻaalia ai suga i le urine. E mafai ona avea lea ma suʻesuʻega i le taeao po o se aso. O lenei faiga e le manaʻomia ai le sauniuni muamua. I le mea muamua, o le urine e aoina mo le siama i totonu o se ipu mama poʻo se ipu palasitika. Ole maualuga o le suavai i lenei tulaga e eseese mai le 50 i le 250 ml. Ina ia aoina mai i aso taʻitasi, e manaʻomia foʻi se pusa mama o se lapoa lapoa, e talafeagai le fagu lita e tolu.

    I le maʻisuka, o le suʻesuʻega i aso taitasi e masani ona faia. E sili atu le faʻamatalaga ma mafai ai ona e siakiina le tuʻuina atu o le kulukose i le gasologa o le aso i luga o se manava gaogao ma pe a uma ona 'ai. O le suʻesuʻeina o le taeao e masani lava ona faʻatonuina i le taimi o le suʻesuʻega muamua

    Urine Collection Rules

    O le faʻatuatuaina o le suʻesuʻega e tele lava ina aʻafia i le faʻamaonia saʻo. I le atofaina o se auiliiliga, e tatau i le fomaʻi ona fautuaina le tagata maʻi ile tulafono mo le aoina o le urine.

    O tulafono mo le auʻiliʻili e faigofie. I le tele o tulaga, e maua e le tagata maʻi faatonuga i ona lima, e taʻu tonu mai ai fautuaga e tatau ona mulimulitaʻia pe a aoina le urine.

    E mafai ona e saunia mo le auiliiliga e pei ona taua i lalo:

    1. 24 itula ao le i amataina le auiliiliga, ole numera o oloa e iai ni mea lanu eseese e tatau ona le aofia ai.O lenei lisi e aofia ai beets, oranges ma fualaau aina, tamato ma kapiti. E fautuaina foi e lafoaia le faʻaaogaina o meaʻai e aofia ai le tele o meaʻai gaʻo: meaʻai suamalie, sukalati, suamalie, masi, ma isi. O le siʻosiʻomaga puupuu i le suka i le tino e mafai ona afaina ai le aoga o le suʻesuʻega.
    2. Faatapulaa le gaioiga faaletino pe a ma le 18-20 itula aʻo lei amataina le auiliiliga. O le faʻatupulaia o gaoioiga e mafai ona aafia ai le gaioiga o le polokalama urinary.
    3. E tatau ona lapatai vave le fomaʻi e uiga i sauniuniga faʻapitoa o togafitiga. Afai e mafai, e tatau ona la lafoaia la latou faʻaaogaina ia le itiiti ifo ma le aso ao leʻi aoina le urine.
    4. Aua neʻi inuina le tele o le vai ao leʻi faia le suʻega.
    5. E fautuaina ina ia faʻaitiitia le faʻalagona o lagona ma feteʻenaʻiga.

    I le aoina o se suʻega masani mo le suka, e tatau ona iloiloina fautuaga nei:

    1. E talafeagai le saunia o se mea mama mama mo le aoina o le urine.
    2. I le taimi lava aʻo leʻi faia le auʻiliʻiliga, e tatau ona e fufuluina atoatoa le perineum e faʻaaoga ai le fasimoli poʻo se sooupu mo le tumama lelei.
    3. O se vaega tele o le urine e tatau ona aoina i totonu o se pusa mimi. O lona uiga, e tatau ona e amata amataina i le faletaele.
    4. A maeʻa le aoina o mea, ia fautuaina e faʻapipiʻi le pusa ma tuʻuina atu i le fale suesue ile 2-3 itula.

    O se faʻataʻitaʻiga saʻo o le a mafai ai e tagata tomai faapitoa ona maua faʻamatalaga i luga o le metabolism i le 6-10 itula i le po. Faailoilo e sili atu i le 7.5-7.8 mmol / lita o faailoga ia o le glucosuria faifaipea ma faʻalavelave faʻaleagaina i le tino o le maʻi.

    Urinalysis

    I le tele o tulaga, o le iloa o le glucosuria i le maʻisuka malosi poʻo le siakiina o lona alualu i luma e mafai ai le suʻesuʻeina i aso uma o le urine. O le suʻesuʻega e tatau ona faʻatinoina e pei ona taʻua i lalo:

    1. Saunia se pusa manino ma mamago ma se tapuni faʻapipiʻi lelei muamua. O le faʻapipiʻi o le pusa e puipuia ai le palapala, pefu, meaola eseese, ma isi mea mai le ulu atu i totonu o le atinaʻe ua aoina. O le averesi o le fagu e tatau ona 3 lita. O le tele o tagata gasegase o loʻo maua i le maʻisuka e faʻatupulaia le galala malosi, o le mea lea e mafua ai ona inu tele e tagata inisua le tele o vai. O se taunuuga, ua maitauina le televave - o se faʻaopoopoga i le aofaʻi o diuresis. I lenei tulaga, e tatau ona faʻaaoga se gafatia e 5 lita.
    2. E amata le aoina o le Urine i le 6 i le taeao. I lenei tulaga, o le vaega muamua o le urini e le faʻaogaina mo le auiliiliga, o le mea lea e tatau ona i totonu o le falemaʻi.
    3. I le gasologa o le aso, aʻo aoina e le tagata maʻi mea mo le suʻesuʻega, e tatau ona teu le pusa i se mea malulu, pei o se pusaaisa. O le vevela sili ona lelei e 5-7 ° C.
    4. E le gata i lea, ina ia suesue i le diuresis, e mafai e le fomaʻi ona faatonu le aoina o urine i ni koneteina eseese. O lenei mea o le a fuafua ai le aofaiga o le urine urine.
    5. O le vaega mulimuli o le urine e aoina i se fagu i le 6-9 i le taeao e sosoo ai. Ona tatau loa lea ona tuʻuina atu le fagu i totonu o le fale suesue i totonu o le isi 4-6 itula.
    6. A maeʻa le aoina o le urine, o mea o loʻo i totonu o le fagu e lūlūina, o le voluma o fuamini o fuamini e fuaina ma makaina i le itu.
    7. O le tagata tomai faapitoa e filifilia pe tusa ma le 150 ml o le uumi mo suʻesuʻega.

    O lenei faiga e faʻatagaina ai oe e sili ona faʻamaonia le tikeri o le glucosuria i le maʻisuka ma maua ai se ata atoa o le atinaʻega o togafitiga faʻapitoa i le tino maʻi. E masani lava, o se faʻataʻitaʻiga i aso taʻitasi e fautuaina faʻatasi ai ma glucometry, o lona uiga, o le siakiina o fua o le toto suka.

    Afai ei ai se masalosaloga o le maʻi suka, o lenei siama e tatau ona faʻamaonia pe faʻamaonia. E i ai le numera o falesuesue ma meafaigaluega mo lenei mea. E aofia ai:

    Totoina o le kulūkose o le toto - anapogi le kulūkose toto,

    Glucose tolerance test - fuafua le fua o le anapogi glycemia i lenei faailo pe a mavae le lua itula i le maeʻa ai o vaega o carbohydrate (glucose),

    Glycemic profile - o le suʻesuʻeina o fuainumera faʻamaonia i le tele o taimi i le ao. Faia e iloilo ai le aoga o togafitiga,

    Urinalysis ma le naunautaiga o le maualuga o le kulukose i le urine (glucosuria), protein (proteinuria), sela paʻepaʻe,

    O se suʻega o le urine mo mea e maua ai acetone - ma masalomia le ketoacidosis,

    O le suʻega o le toto mo le faʻaogaina o le hemoglobin glycosylated - e faʻaalia ai le maualuga o le faʻalavelave e mafua mai i le maʻisuka,

    O le suʻega o le toto o le suʻesuʻeina o le ate ma fatu fatu, o loʻo faʻaalia ai le le lava o le gaioiga o nei totoga e faasaga i le maʻisuka,

    O le suʻesuʻeina o le paʻu o le toto - faʻaalia i le atinaʻeina o ituaiga ogaoga o le maʻisuka,

    Reberg test - o loʻo faʻaalia ai le maualuga o faʻamaʻi fatugao i le maʻisuka,

    Fuafuaga o le maualuga o le inisalini i totonu o le toto,

    Suesuega Faaputugatupe,

    Suesueina o le tino o le tino, fatu ma fatuga,

    ECG - ia iloilo le tikeri o le maʻisuka faaleagaina i le maʻisuka,

    Faʻataʻitaʻiga o tala o le vailaʻau, capillaroscopy, rheovasography o vaʻa pito i lalo - iloilo le tikeri o maʻi vailaʻau i le maʻisuka,

    O tagata uma e maua i le maʻisuka e tatau ona faʻatalanoaina e ni tagata tomai faapitoa:

    Tomai tipitipi (vailaʻau faʻapitoa poʻo fomaʻi faapitoa),

    O le faʻatinoina o le faʻalavelave atoa o nei faʻataʻitaʻiga o le a fesoasoani i le faʻamaonia lelei o le ogaoga o le faʻamaʻi, lona tikeri ma le sao o togafiti faʻatatau i le togafitiga. E taua tele le faʻatinoina o nei suʻesuʻega e le o le tasi, ae ia toe faia i le tele o taimi pe a manaʻomia e le tulaga patino.

    E mafai ona ou fofo le kulukose i le maʻisuka - togafitiga o le maʻisuka

    I le togafitiga o le glucosuria, lea na atiae e faasaga i le talaaga o le maʻisuka, o togafitiga e tatau ona taulai i le faapaʻosaʻoina o le maualuga o le toto ma le faaleleia o meaʻai o le tino. O lona uiga, o togafitiga faafomaʻi i lenei mataupu e faʻamoemoe e faʻaaogaina le mafuaʻaga lava ia, lea e oʻo atu ai i foliga vaaia o le kulukose i le urine.

    I le vaitaimi o togafitiga, o le tagata maʻi e faʻatapulaʻa faʻapulaʻa i le faʻaaogaina o le susu. E manaʻomia lenei mea e faʻaitiitia ai le taofiofia o le kulukose mai le tino. Ae peitai, e aoga le mafaufau e le mafai ona faʻaitiitia le tele o le vai o loʻo faʻaaogaina e le tagata maʻi, aua o lenei mea e vave ona oʻo atu ai i le faʻamalaina.

    Faatasi ai ma le le lava o le inisalini, o le tagata maʻi ua faatonuina le inisiua tui o le fualaau faasaina. Afai o le tino o le maʻi e maua mai lana lava siama, ae i le le lava o mea, o loʻo tuʻuina atu i le tagata ia mea e fai i le insulin. Latou te totogiina le le lava o lenei penefiti taua.

    I le maʻisuka, e taofi glucosuria, e tatau ona e mulimuli i se meaʻai. O meaʻai talafeagai o le faʻavae lea o togafitiga mo lenei maʻi faʻafitauli. O le faavae o le meaai e tatau ona avea ma fualaau faisua, fualaau aina ma meaʻai susu. E tatau ona 'ai le aano o manu. O lenei mea e maua ai le tino ma le aofaʻi tatau o meaʻai ma faʻaitiitia ai sugars sili atu. O meaai e tatau ona fafaga soo, lima taumafataga i le aso, i ni vaega laiti. O lenei fuataga o le a fesoasoani i le faatumauina o le kulūkose i se tulaga patino.

    O tagata mamaʻie maua i le glucosuria o le maʻisuka e mafai ona 'ai i fualaau fou. E tatau ona tuʻuina atu i ai le aano o apu, lemoni, peaches ma apricots.

    Ina ia faʻaitiitia le sili atu o le suka i le urine, o meaʻai uma e aofia ai le sili atu o le suka ma le masima e tatau ona tuʻuese mai le taumafa. E tatau ona e lafoaia lauusiusi poo sukalati, pastry ma isi falaoamata oloa. E taua le tuʻufaʻatasiga o falaoa i le falala, e pei ona faia mai le gutu matala ma e faʻaalia i se pasene laʻititi maualalo o gaʻo gaʻo, lea e faʻateleina ai le kulūkose i totonu o vai ola o tagata.

    E tatau foi ona e lafoaia meaʻai vave ma isi mea e maua ai gaʻo susu. O meainu suamalie e matua faʻaseseina mo tagata mamaʻi e maua i le glucosuria o le maʻisuka. Latou te faʻateleina le maualuga o le suka toto ma i le taimi lava e tasi e faʻateleina ai le faʻasolosolo faifaipea, o se taunuuga o le tele o le suavai o le tagata maʻi.

    O le maʻisuka glucosuria o se maʻi faʻaleagaina lea e tupu ona o le soli o le suka i le tino o le tagata. I lenei tulaga, o le kullukose e le ulu i totonu o le tino ma teuina i le toto o le tagata maʻi. Pe a faʻavasegaina i fatugaʻo, o nisi o gaʻo maualuga i le urine ma faʻamalosi i le taimi o le urination. Glucosuria e manaomia le suʻesuʻega taimi ma togafitiga maeʻa e se endocrinologist.

    I aso nei, o le fesili e ono mafai ona maua se vaifofo atoatoa mo le maʻisuka e matua finau lava le mafaufauina. O le lavelave o le tulaga o le faigata tele ona toe faʻafoʻi mea na leiloa. E na o le tasi lava ia o ituaiga o maʻi o le maʻisuka o le ituaiga lona lua, lea e faʻamalosia lelei i latou e pulea i lalo o le malosi o togafitiga o meaʻai.

    Ae ui i lea, e tele tagata gasegase muamua na mafai ona toe faʻaleleia mai lenei faʻamaʻi e le mafai ona faʻamaʻiina ma le faʻamalosi maʻi. Ae faʻagalo le auala lenei pe afai e le mafai ona e maua se fomaʻi lelei i totonu o lau 'aʻai o le a mafai ona pulea oe ma puipuia le tulaga mai le leai o se faʻataʻitaʻiga. Ona e tele naua mataupu pe a uma le suʻega a le tagata lava ia i togafitiga mamafa!

    Aʻo le auala e faʻaaogaina ai le faʻamaʻi o le maʻisuka i le faʻapipiʻiina o se ituaiga o pancreas, o se masini e suʻesuʻeina le maualuga o le hyperglycemia ma faʻalauiloa ai le aofaʻi o le insulin. O taunuuga o ia togafitiga e maofa i lo latou aoga, ae e le o iai ni faaletonu matuia ma faafitauli.

    O loʻo faʻaauau pea le atinaʻe i totonu o le faʻasologa o na ituaiga inisalini, lea o le a aofia ai vaega tutusa e patino mo tagata maʻi taitasi. Ma aʻo tumau pea lenei mea mamao, o tagata uma, ua vaivai i le gasegase o le maʻisuka, ua talitonu o le a tupu se vavega.

    Glucose o se tasi lea o faailoga iloga e mafai ona maua ai le maʻisuka. O le maualuga maualuga o le kulukosesese o se taunuuga o le le atoatoa o le inisalini, lea e aofia ai i le tali atu o le suka o le suka e suʻi tino. Ona o le solia o le masani masani o gaioiga o meaola oona, o le glucose le maualalo e maua i le toto o le tagata, lea o loo atagia mai i taunuuga o suesuega o le toto.

    O le a le mea e lamatia ai le maualuga maualuga o le kulukose i le maʻisuka? O le faateleina o le suka i le toto e mafai ona matauina e le gata i se auiliiliga talafeagai po o le glycemia, ae faapena foi i nisi o faailoga. O maʻi e maua i le maʻisuka e faʻaalia i le faifai pea o le gaʻo ma se lagona faifai pea o le fia inu. E mafua mai i le mea moni o le sili atu o le kulukose e mafua ai le faʻamaʻavaina o sela o meaola. O le taunuuga o lenei faagasologa o le taofiofi lea o le suavai mai le tino ma le urine ma atili ai le vai inu o le tino.

    E iai taimi e masani ai pe a maʻi se tagata maʻi i le endocrin system system. Atonu o le taunuuga lea o se maualuga maualuga o le kulukose, lea e aʻafia ai le tele o suauu, lea e soli ai le fausaga o neura lautele ma faʻaititia ai lagona o se tagata.

    Ole maualuga o le kulukose e afaina ai toto o le tino. E le gata o le amiosaʻo o masini feaveaʻi, ae mafai foʻi ona faʻavaivaia a latou galuega. I lenei tulaga, o le toto i le tino, tino o le faiʻai ma le maso system ua faʻaitiitia.

    O aʻafiaga o le faʻaleagaina o le fausaga o le cell, faʻapea foʻi ma suiga i le faagasologa o vailaau faʻataʻi i totonu o le tino e fesoʻotai ma se maualuga maualuga o le kulukose, o le aʻafiaga lea o le atiaʻe o faʻamaʻi itu.E ono avea lenei mea ma se faʻafitauli i faiga faʻaleagaina e ono oʻo atu ai i le tele, le afaina o le cardiovascular system, stroke, leai se lagona, gangrene, maʻi fatugaʻo, ischemia, ma isi.

    Mo tagata e maua i le maʻisuka, e manaʻomia le siakiina o le kulukose i aso taʻitasi. Mo lenei mea, o suʻega faʻataʻitaʻiga poʻo glucometers e faʻaaogaina. O nei masini e eseese i la latou auala o le paʻu o le paʻu, faʻaoga ma tau. O le tagata tomai faʻapitoa poʻo le faufautua o le laina tutusa o le a fesoasoani ia te oe e filifili le filifiliga sili mo le glycemia.

    O suʻega masani a le toto, meaʻai ma fomaʻi fautuaga, o le taimi faʻaaogaina o vailaʻau o tulafono autu ia e tatau ona mulimulitaʻia e se tagata e maua i le endocrin system disorders.

    Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e le mafai ona i ai se ata atoatoa o le tulaga o le maʻi e aunoa ma se taunuuga o se auiliiliga mo le hemoglobin glyc.

    O lenei faailo e lipotia ai le kulukose plasma i le tolu masina muamua.

    E tatau ona faia sea suʻesuʻega, e tusa lava pe iai se masalosaloga o le maʻisuka. I le masani ai, o isi fesuiaiga o igoa o lenei faailoga e faʻaaogaina foi. Faatasi ai ma: A1C, hemoglobin A1C, HbA1C.

    O lenei suʻega e sili atu le faʻamatalaga ma faigofie nai lo le faʻataʻitaʻiina o le sugar sugar test ma le glucose tolerance test.

    E tatau ona faia i taimi uma, faatasi ai ma le va o le 3 masina. O sea faʻataʻitaʻiga o le a mafai ai e oe ona siakiina pea le maualuga o le kulukose ma faia se gaioiga i le taimi.

    Fofo toto i le taeao i luga o se manava gaogao. O faʻamaoniga e mafai ona sese pe afai e leʻi leva se taimi e uma ai pe a uma le tui o le toto pe pe a uma le tafe. O le mea lea, a maeʻa ia tulaga, e sili atu le tolopoina o le auʻiliʻili mo 2-3 vaiaso.

    Afai oe popole i lou soifua maloloina, e sili atu le faia o se suʻega toto mo le hemoglobin glycated, e oʻo lava i le soifua maloloina lelei. Ole taimi ole suʻesuʻega o le auala sili lea e aloese ai mai le matuia o taunuuga.

    Maualuga maualuga na maua i le taimi o le suʻega e mafai ona faʻaalia ai le iai o le maʻisuka poʻo le leai o se uʻamea i le tino.

    O le fua o le hemoglobin glycosylated i le toto e eseese i le va o le 4.5 ma le 6.5% o le maualuga o le suka. Afai ole eseesega i le va o fuainumera o le 6.5 ma le 6.9%, ona maualuga lea o le maʻisuka.

    Afai e sili atu i le 7% le fua, o lona uiga o le faailoga lea o le maʻisuka ituaiga 2.

    O le maualuga o le hemoglobin glycated e fautua mai ai e maualuga le suka o le toto. O lona uiga o fua na faia i togafitiga o le maʻisuka e le lava ma e le i maua se taui. E masani lava, o se faailoga lenei o togafitiga faʻaleagaina i totonu o le metabolism o le carbohydrate, e faʻaalia ai le i ai o le maʻi.

    O le hemoglobin glycatedSuauu toto i le 2-3 masina mulimuli.
    5,0%4,4
    5,5%5,4
    6,0%6,3
    6,5%7,2
    7,0%8,2
    7,5%9,1
    8,0%10,0
    8,5%11,0
    9,0%11,9
    9,5%12,8
    10,0%13,7
    10,5%14,7
    11%15,6

    Glucose i fualaau: faʻatasi ma isi vailaʻau

    E toʻatele tagata, pe a uma ona maua se faʻamaʻi o le maʻisuka ituaiga 2, e maofa i le iloa e manaʻomia ona latou faia se mea e ese mai i le insulin. I le tele o tulaga, e tupu mai le inisalini, e faʻaogaina faʻafuaseʻi poʻo le tui, e tatau ona tuʻufaʻatasia ma fualaau kulukose. E tupu e pei ona aʻoaʻo tagata e faʻafetaia o latou tulaga ma sili atu ona pulea a latou toto suka, o nisi o ia mea e le tatau ona suʻe fua kulūkose i taimi uma.

    O fualaau kullucose ua fautuaina isi auala. O nisi taimi e faatonuina e fomaʻi le glucose ole gutu nai lo pepa. E masani lava ona faia lenei mea e faʻavae i luga o manaʻoga o tagata maʻi ma e mafai ona fesoʻotaʻi pe latou te fiafia i le tofo o le maʻa poʻo le leai. O fualaau kullukose e manaia le suamalie, ma o nisi foi e manogi lelei. O la latou suka suka o loʻo faamatalaina e leai se aoga ma e leʻo faamalieina e pei o le suka i luga o le laulau, e ui lava o le mea moni e pele le laʻau.

    O nisi tagata latou te faʻaaoga lole kullukose po o pusa faapitoa ma kuki e pulea ai le suka ae le o kulukose.O sui le talafeagai e aofia ai sitaili, lole lole, po o isi mea tutusa e maua ai le suauu po o le fructose, e ui lava i tulaga ogaoga e mafai foi ona e faʻaaogaina.

    Pe a toe lolomiina mea mai le 'upega tafaʻilagi, e manaʻomia se hyperlink i le' upega tafaʻilagi.

    Faʻaalia mataupu
    Auala e togafitia ai tiga i le lima taumatau

    Onosai ma le tiga faifai pea.

    Faʻanoanoa pito i luma nai lo togafitiga

    O a mea e togafitia? NATURAL Thinker (6017) tiga tiga.

    E mafai ona ou inu kofe i le dermatitis

    Faʻasolosolo Faʻasaʻi O Loo I Ai Pea.

    Tusitusiga mataʻina
    Mataupu Fou

    Faʻaleleia le soifua maloloina lelei

    Matou te tausia lauulu i le fale. Musumatua_Beauty. Seiloga e te filifili e faia ni suiga tele i le ata, aemaise lava, ia suia lauulu

    Toe faʻaleleia o lauulu i le fale pe a maeʻa le vali

    Toe faʻaleleia o lauulu pe a uma le viliina O teine ​​uma e vave ona latou mafaufau e uiga i le toe faʻafouina. Ae ui i lea, o le tele o faʻataʻitaʻiga e foliga mai o ni aʻafiaga le lelei. E moni lenei mea

    Toe faʻaleleia o lauulu i le fale i alii

    Fesoasoani i tagata: auala e toe faʻaleleia ma faʻavavevave ai lauulu lata mai I le taimi nei, e tele ma sili atu le aufaasālalau alii o loʻo tuʻuina atu le toesea

    Toe faʻaleleia o lauulu i totonu o le Masini aʻo leʻi oʻo i le taimi

    Taʻiala mo le keratin toe faʻaleleia o lauulu i totonu o le laufanua O le lauulu matagofie e tosina mai le mafaufau. I taimi uma lava, sa taumafai tamaitai e tausia ni pulu, e faʻaaoga ai fua o tagata mo lenei faʻamoemoe.

    E mafai ona maua le kulukose i le maʻisuka?

    O le a le taimi e tatau ona e faʻaaoga ai le kulukose i papa?

    • suauu popo,
    • hypoglycemia,
    • inupia o le tino na mafua ona o le solia o le ate,
    • toxicoinfection
    • maʻi faʻamaʻi - manava, vomiting, taimi faʻasolosolo.

    Glucose mo le hypoglycemia

    Faʻaaogāina o se vailaau faʻamalosi e aofia ai le kulukose, e mafai ona e faʻasalaina le tulaga glycemic o le tino o le tagata ma le maʻisuka.

    Togafiti

    I le tele o taimi, o le kulukose e faʻaaogaina foi mo le faʻaʻonaina o vailaʻau faʻasaina, ava malosi, aniline, carbon monoxide ma isi mea e mafua ai le inupia o le tino. E ui lava i le tele o aoga o le kulukose ma lona taua, ae ui i lea, e le mafai ona e aveina i taimi uma, talu ai o loʻo i ai faʻamaʻiloga nei:

    • hyperglycemia
    • hypersensitivity
    • gasegase
    • faafitauli i le faʻaaogaina o le kulukose,
    • afaina toto i mama ma le faiʻai,
    • hyperosmola coma,
    • fula o le tino.

    A oʻo mai le inisalini i totonu o le tino pe a uma ona faʻaaogaina laupepa, e mafai ona atiaʻe le faʻaaogaina o le ventricular poʻo le vaʻalele.

    Ina ia aloese mai le le lelei o taunuuga o togafitiga mo le maʻisuka poo le tulaga o le hypoglycemic, e tatau ona mulimulitaia ma le manino le faasologa o fualaau oona e faailoa mai e le fomaʻi. E le mafai ona foloina ia pusa, e tatau ona inu pe ulaula, ia faia lenei itula e tasi ae lei faia se taumafataga, talu ai o le kulukose e faʻaitiitia ai le manava. O lenei vailaʻau e alu ese mai le tino e fatugaʻo, e sili atu nai lo le aso mulimuli ane.

    Faʻafefea ona togafitia DIABETES e faʻavavau? Faʻafefea ona faʻasaʻo le suka o le toto? Ua matala le mealilo.

    Faaaoga le kulukose i totonu o pusa saʻo

    Faailoga ma le faʻailogaina mo le faʻaaogaina

    Glucose ua gaosia i laumei ua faʻamaonia mo:

    • suauʻu masolosi
    • hypoglycemia (maualalo toto toto),
    • mea oona i meaʻai o le hepatotropic (paracetamol, aniline, carbon tetrachloride) o le agavaʻa i le agavaʻa faʻamalosi,
    • faamaʻi (manava, vomia).

    O le faʻaaogaina o fualaau faasaina e mafai ona fesoasoani i le atinaʻeina o le hypokalemia (i totonu o le toto, o le faʻaititia o le konatela moli e faʻaitiitia), hypervolemia (le maualuga o le salalau o plasma ma le toto) ma le hyperglycemia.

    Vaega o le faʻaaogaina o le kulukose

    E fautuaina ia laʻau Dextrose ia faʻaali lemu i lalo o le laulaufaiva. Ole fua patino o le fualaau faasaina ma le umi o togafitiga e tuusaʻo tonu lava ile maʻi ole maʻi.O le mea lea, o lenei faʻamatalaga e tuʻuina atu faapitoa e le fomaʻi pe a maeʻa suʻesuʻega o le maʻi.

    Ma le faʻaeteete, o le vailaau faʻasaina ua faʻamaonia mo le hyponatremia ma le toilalo, o le siaki pea lava pea o le lotoifale o le lotoifale. I le taimi o le lactation ma le taimi o le maʻitaga, ua faʻaalia le faʻaaogaina o le dextrose. Tamaiti i lalo ifo o le lima tausaga le matua e le faʻamaoniaina le kulukose i se pepa, ona e le iloa e tamaiti le faʻaaogaina o le vailaau faʻasolosolo (e mafai ona faʻaogaina i lalo o le laulaufaiva).

    Glucose faapitoa

    Faʻatasi ma le faʻamaʻi, maʻisuka

    E taua le manatuaina, i le leai o se fesoasoani talafeagai, o se tagata e maua i le maʻisuka e mafai ona paʻu i se paʻu. Faʻafeiloaʻi o le kulukose e vave faʻavasegaina le maualuga o le suka i totonu o le toto, aʻo amata ona tuʻuina muamua le papa i le taimi o le toe faʻaleleia. O le mea e sili ona taua e le o le fenumiai o uiga o le hyperglycemia ma le hypoglycemia - e tutusa. Afai oi ai se glucometer, ona e muamua manaʻomia lea ona faia se suʻega toto.

    Ma le tele o taaloga

    Faʻamatala le kulukose ma tagata taʻaalo. Dextrose laulau e manaʻomia pe a taʻalo i taʻaloga e faatumauina se tulaga masani o le kulukose i totonu o le toto, tuʻuina atu gaʻo meaʻai i maso ma le ate.

    I le tulaga o le ava malosi

    E le gata i lea, o le vailaʻau e faʻaleleia ai galuega o le ate, e fesoasoani e faʻateʻa vave ai le tino o togani faatupulaia. Ole fua ole togafitiga e fautuaina e se fomaʻi ile tulaga ole 2-3 itula.

    Faʻamaumauga e aʻafia ai

    O le a le maualuga o le kulukose mo le maʻisuka?

    O le a le mea e mafua ai le tulai mai o le kulukose toto?

    I le tulaga e maualuga le kulukose mo se taimi umi, o le suka e matua oʻo atu i totonu o le toto, o lenei tulaga e mafua mai i faʻamaʻi o le endocrin system. O mea uma lava e mafai ona muta i se tiga matautia o le pancreatic, o le kulukose e amata ona faʻamalosi i le urine.

    Ole maualuga o le hyperglycemia e tuʻuina atu i le nausea, vomiting, o se tagata e fia momoe, o loʻo i ai se setete e taofia. O nisi taimi e vaivai ai le maʻi. E gata uma lava i le gasegase hyperglycemic ma le maliu o se tagata.

    Faailoga o le Maʻisuka

    • O se galala e le mafai ona gafatia e popole i se tagata.
    • Paʻu i totonu o le pupuʻu tautala.
    • E popole i le masani ai.
    • O le paʻu ua paʻu, e matua afaina.
    • Vaʻai matala.
    • Ua faateleina le valea, e lagona e le tagata le le lava.
    • Paʻu mamafa mamafa.
    • E le faʻamalolo manuʻa mo se taimi umi.
    • E i ai goosebumps i luga o le paʻu, o se tingling laitiiti.
    • E masani ona popole e uiga i faʻasolosolo malie, e faigata ona togafitia i latou.
    • O se tagata gasegase e maua i le maʻisuka masani ma loloto lona manava.
    • O se manogi o le acetone e matauina mai le gutu.
    • O le tagata maʻi e masani ona popole.

    Vaega o le atinaʻeina o le hypoglycemia

    Faʻaitiitia le maualuga ole kulukose o le toto i lalo ifo o le 3.3 mmol / L. O le maʻi e tupu ona o se faʻafitauli ogaoga i le pancreas. A oʻo i le gaʻo, o siama e amata ona tupu, o le gaosiga o le inisalini e faʻalavelaveina. E faʻapupula le hypoglycemia e mafua mai i faʻamaʻi o le ate, pe a faʻavaivaia le masini o le glycogen i totonu o le toto. Ua faʻaititia le maualuga o le suka i le toto ona o faʻamaʻi fatugaʻo, faʻamaʻi tuga i totonu o le hypothalamus, gland slander.

    Faailoga o le Glucose Maualalo Maualalo

    Suauu toto

    I nisi o tulaga, e ono tulaʻi maualuga le maualuga o le suka i le toto. E tatau ona faia le auiliiliga i luga o se manava le aoga, e le mafai ona e 'ai meaai seia oo i le 8 itula.

    Togafitiga o le maʻisuka

    Afai e maua le maʻisuka:

    Faaaoga fualaau faasaina e faaitiitia ai le suka e tatau ona matuai faaeteete lava. Latou te fautuaina pea le vaavaaia o latou mamafa. Faʻatasi ma le faʻamaʻi e le mafai ona aveʻesea oe i lau selu. E masani lava o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e mafai ona faʻaleleia le cholesterol, o lea e tatau ai ona e lafoaia gaʻo, faigofie gaʻo.

    Mataupu taua:

    Leai se faʻamatalaga!

    Faʻaalia mataupu

    Glucose solution: faatonuga mo le faʻaaogaina mo le afaina o meaʻai

    Glucose o se tasi o fili autu o le maʻisuka. O ona mole, tusa lava pe tele le lapoa e tusa ai ma molemoa o le masima, e mafai ona vave tuua le alavai o vaʻa toto.

    O le mea lea, mai le va o le intercellular, dextrose e alu i totonu o sela. O lenei faagasologa ua avea ma mafuaaga autu mo le faaopoopoina o le gaosiga o le inisalini.

    O se taunuuga o lenei faʻasaʻoga, o le metabolism i le vai ma le carbon dioxide e tupu. Afai ei ai le tele o le faʻateleina o le dextrose i totonu o le toto, ona sili atu ai lea o le tele o fualaau faasaina e aunoa ma ni faʻalavelave e gaʻo.

    O se vaifofo o le 5% e tatau ona tafe i le maualuga maualuga o le 7 ml i le minute (150 silu ile minute poʻo le 400 ml i le itula).

    Mo tagata matutua, e mafai ona faʻatonuina le vailaʻau i se voluma e 2 lita i le aso. E mafai ona faʻaaogaina le vailaau faʻasaina ma le ita.

    O le vaifofo faʻapitoa (10%) o loʻo faʻaalia mo le faʻaaogaina e na o le pule i totonu o le 20/40/50 ml i le faʻasoga. Afai oi ai se faʻamaoniga, ona e le vave alu atu nai lo le 60 goʻese i le minute. Ole maualuga ile dose ole matutua ole 1000 ml.

    Ole fua saʻo o se vailaʻau faʻasaina o le a faʻalagolago i manaʻoga taʻitasi ole tino taʻitasi. Tagata matutua e le mamafa le mamafa i le aso e le sili atu nai lo le 4-6 g / kg i le aso (pe a ma le 24 itula). I lenei tulaga, o le aofaiga o le vai inu e tatau ona 30 ml / kg i le aso.

    Faatasi ai ma se faʻaititia o le mamafa o metabolic processes, o loʻo i ai faʻamatalaga e faʻaititia ai le fua o aso taʻitasi o le taifau.

    Afai e manaʻomia se togafitiga uumi, ona tatau loa lea ona faia i lalo o le mataʻituina o le maualuga o le suka.

    Mo le faʻavaveina o le kulūkose i nisi tulaga, e manaʻomia le puleaina o le inisalini.

    Toe faʻaleleia o lauulu i totonu o le Masini aʻo leʻi oʻo i le taimi

    Taʻiala mo le keratin toe faʻaleleia o lauulu i totonu o le laufanua O le lauulu matagofie e tosina mai le mafaufau. I taimi uma lava, sa taumafai tamaitai e tausia ni pulu, e faʻaaoga ai fua o tagata mo lenei faʻamoemoe.

    E mafai ona maua le kulukose i le maʻisuka?

    O le a le taimi e tatau ona e faʻaaoga ai le kulukose i papa?

    • suauu popo,
    • hypoglycemia,
    • inupia o le tino na mafua ona o le solia o le ate,
    • toxicoinfection
    • maʻi faʻamaʻi - manava, vomiting, taimi faʻasolosolo.

    Glucose mo le hypoglycemia

    Faʻaaogāina o se vailaau faʻamalosi e aofia ai le kulukose, e mafai ona e faʻasalaina le tulaga glycemic o le tino o le tagata ma le maʻisuka.

    Togafiti

    I le tele o taimi, o le kulukose e faʻaaogaina foi mo le faʻaʻonaina o vailaʻau faʻasaina, ava malosi, aniline, carbon monoxide ma isi mea e mafua ai le inupia o le tino. E ui lava i le tele o aoga o le kulukose ma lona taua, ae ui i lea, e le mafai ona e aveina i taimi uma, talu ai o loʻo i ai faʻamaʻiloga nei:

    • hyperglycemia
    • hypersensitivity
    • gasegase
    • faafitauli i le faʻaaogaina o le kulukose,
    • afaina toto i mama ma le faiʻai,
    • hyperosmola coma,
    • fula o le tino.

    A oʻo mai le inisalini i totonu o le tino pe a uma ona faʻaaogaina laupepa, e mafai ona atiaʻe le faʻaaogaina o le ventricular poʻo le vaʻalele.

    Ina ia aloese mai le le lelei o taunuuga o togafitiga mo le maʻisuka poo le tulaga o le hypoglycemic, e tatau ona mulimulitaia ma le manino le faasologa o fualaau oona e faailoa mai e le fomaʻi. E le mafai ona foloina ia pusa, e tatau ona inu pe ulaula, ia faia lenei itula e tasi ae lei faia se taumafataga, talu ai o le kulukose e faʻaitiitia ai le manava. O lenei vailaʻau e alu ese mai le tino e fatugaʻo, e sili atu nai lo le aso mulimuli ane.

    Faʻafefea ona togafitia DIABETES e faʻavavau? Faʻafefea ona faʻasaʻo le suka o le toto? Ua matala le mealilo.

    Faaaoga le kulukose i totonu o pusa saʻo

    Faailoga ma le faʻailogaina mo le faʻaaogaina

    Glucose ua gaosia i laumei ua faʻamaonia mo:

    • suauʻu masolosi
    • hypoglycemia (maualalo toto toto),
    • mea oona i meaʻai o le hepatotropic (paracetamol, aniline, carbon tetrachloride) o le agavaʻa i le agavaʻa faʻamalosi,
    • faamaʻi (manava, vomia).

    O le faʻaaogaina o fualaau faasaina e mafai ona fesoasoani i le atinaʻeina o le hypokalemia (i totonu o le toto, o le faʻaititia o le konatela moli e faʻaitiitia), hypervolemia (le maualuga o le salalau o plasma ma le toto) ma le hyperglycemia.

    Vaega o le faʻaaogaina o le kulukose

    E fautuaina ia laʻau Dextrose ia faʻaali lemu i lalo o le laulaufaiva. Ole fua patino o le fualaau faasaina ma le umi o togafitiga e tuusaʻo tonu lava ile maʻi ole maʻi. O le mea lea, o lenei faʻamatalaga e tuʻuina atu faapitoa e le fomaʻi pe a maeʻa suʻesuʻega o le maʻi.

    Ma le faʻaeteete, o le vailaau faʻasaina ua faʻamaonia mo le hyponatremia ma le toilalo, o le siaki pea lava pea o le lotoifale o le lotoifale. I le taimi o le lactation ma le taimi o le maʻitaga, ua faʻaalia le faʻaaogaina o le dextrose. Tamaiti i lalo ifo o le lima tausaga le matua e le faʻamaoniaina le kulukose i se pepa, ona e le iloa e tamaiti le faʻaaogaina o le vailaau faʻasolosolo (e mafai ona faʻaogaina i lalo o le laulaufaiva).

    Glucose faapitoa

    Faʻatasi ma le faʻamaʻi, maʻisuka

    E taua le manatuaina, i le leai o se fesoasoani talafeagai, o se tagata e maua i le maʻisuka e mafai ona paʻu i se paʻu. Faʻafeiloaʻi o le kulukose e vave faʻavasegaina le maualuga o le suka i totonu o le toto, aʻo amata ona tuʻuina muamua le papa i le taimi o le toe faʻaleleia. O le mea e sili ona taua e le o le fenumiai o uiga o le hyperglycemia ma le hypoglycemia - e tutusa. Afai oi ai se glucometer, ona e muamua manaʻomia lea ona faia se suʻega toto.

    Ma le tele o taaloga

    Faʻamatala le kulukose ma tagata taʻaalo. Dextrose laulau e manaʻomia pe a taʻalo i taʻaloga e faatumauina se tulaga masani o le kulukose i totonu o le toto, tuʻuina atu gaʻo meaʻai i maso ma le ate.

    I le tulaga o le ava malosi

    E le gata i lea, o le vailaʻau e faʻaleleia ai galuega o le ate, e fesoasoani e faʻateʻa vave ai le tino o togani faatupulaia. Ole fua ole togafitiga e fautuaina e se fomaʻi ile tulaga ole 2-3 itula.

    Faʻamaumauga e aʻafia ai

    O le a le maualuga o le kulukose mo le maʻisuka?

    O le a le mea e mafua ai le tulai mai o le kulukose toto?

    I le tulaga e maualuga le kulukose mo se taimi umi, o le suka e matua oʻo atu i totonu o le toto, o lenei tulaga e mafua mai i faʻamaʻi o le endocrin system. O mea uma lava e mafai ona muta i se tiga matautia o le pancreatic, o le kulukose e amata ona faʻamalosi i le urine.

    Ole maualuga o le hyperglycemia e tuʻuina atu i le nausea, vomiting, o se tagata e fia momoe, o loʻo i ai se setete e taofia. O nisi taimi e vaivai ai le maʻi. E gata uma lava i le gasegase hyperglycemic ma le maliu o se tagata.

    Faailoga o le Maʻisuka

    • O se galala e le mafai ona gafatia e popole i se tagata.
    • Paʻu i totonu o le pupuʻu tautala.
    • E popole i le masani ai.
    • O le paʻu ua paʻu, e matua afaina.
    • Vaʻai matala.
    • Ua faateleina le valea, e lagona e le tagata le le lava.
    • Paʻu mamafa mamafa.
    • E le faʻamalolo manuʻa mo se taimi umi.
    • E i ai goosebumps i luga o le paʻu, o se tingling laitiiti.
    • E masani ona popole e uiga i faʻasolosolo malie, e faigata ona togafitia i latou.
    • O se tagata gasegase e maua i le maʻisuka masani ma loloto lona manava.
    • O se manogi o le acetone e matauina mai le gutu.
    • O le tagata maʻi e masani ona popole.

    Vaega o le atinaʻeina o le hypoglycemia

    Faʻaitiitia le maualuga ole kulukose o le toto i lalo ifo o le 3.3 mmol / L. O le maʻi e tupu ona o se faʻafitauli ogaoga i le pancreas. A oʻo i le gaʻo, o siama e amata ona tupu, o le gaosiga o le inisalini e faʻalavelaveina. E faʻapupula le hypoglycemia e mafua mai i faʻamaʻi o le ate, pe a faʻavaivaia le masini o le glycogen i totonu o le toto. Ua faʻaititia le maualuga o le suka i le toto ona o faʻamaʻi fatugaʻo, faʻamaʻi tuga i totonu o le hypothalamus, gland slander.

    Faailoga o le Glucose Maualalo Maualalo

    Suauu toto

    I nisi o tulaga, e ono tulaʻi maualuga le maualuga o le suka i le toto. E tatau ona faia le auiliiliga i luga o se manava le aoga, e le mafai ona e 'ai meaai seia oo i le 8 itula.

    Togafitiga o le maʻisuka

    Afai e maua le maʻisuka:

    Faaaoga fualaau faasaina e faaitiitia ai le suka e tatau ona matuai faaeteete lava. Latou te fautuaina pea le vaavaaia o latou mamafa. Faʻatasi ma le faʻamaʻi e le mafai ona aveʻesea oe i lau selu. E masani lava o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e mafai ona faʻaleleia le cholesterol, o lea e tatau ai ona e lafoaia gaʻo, faigofie gaʻo.

    Mataupu taua:

    Leai se faʻamatalaga!

    Faʻaalia mataupu
    Lotofi ma goosebumps

    Faʻatauga: mafuaʻaga, togafitiga I mea taʻitasi.

    Togafitiga o failautusi ma isi metotia

    Togafitiga o tagata popoto.

    Auala e togafitia ai le mu o le esophagus i le fale

    Suafa o le isophagus ma le manava Mafu o le isophagus ma tua atu.

    Tusitusiga mataʻina
    Mataupu Fou

    Faʻaleleia le soifua maloloina lelei

    Matou te tausia lauulu i le fale. Musumatua_Beauty. Seiloga e te filifili e faia ni suiga tele i le ata, aemaise lava, ia suia lauulu

    Toe faʻaleleia o lauulu i le fale pe a maeʻa le vali

    Toe faʻaleleia o lauulu pe a uma le viliina O teine ​​uma e vave ona latou mafaufau e uiga i le toe faʻafouina. Ae ui i lea, o le tele o faʻataʻitaʻiga e foliga mai o ni aʻafiaga le lelei. E moni lenei mea

    Toe faʻaleleia o lauulu i le fale i alii

    Fesoasoani i tagata: auala e toe faʻaleleia ma faʻavavevave ai lauulu lata mai I le taimi nei, e tele ma sili atu le aufaasālalau alii o loʻo tuʻuina atu le toesea

    Toe faʻaleleia o lauulu i totonu o le Masini aʻo leʻi oʻo i le taimi

    Taʻiala mo le keratin toe faʻaleleia o lauulu i totonu o le laufanua O le lauulu matagofie e tosina mai le mafaufau. I taimi uma lava, sa taumafai tamaitai e tausia ni pulu, e faʻaaoga ai fua o tagata mo lenei faʻamoemoe.

    E mafai ona gagau le kulukose i le maʻisuka?

    E iloa e faapea o le maʻisuka e taua tele le fuaina o le maualuga o le kulukose i totonu o lo latou toto ma, pe a talafeagai ai, ia faia ni mea faanatinati e faaitiitia ai pe, i se isi itu, siitia lenei masani.

    Afai o le suʻega o le toto o le tagata maʻi e iloa ai e sili atu le maualuga o le maualuga o le suka o lona toto nai lo le mea e tatau ai, o lenei tulaga e mafai ona oʻo atu ai i aʻafiaga e pei o le hyperglycemia.

    A oʻo ina faʻaitiitia le toto o le toto, e mafai ona tupu ai se taunuʻuga e pei ole hypoglycemia.

    Ae le gata i lea, e fautuaina foi ia iloa pe aisea e mafai ai ona oso i luga le kulukose, ma pe faapefea ona puipuia oe lava mai se tulaga faapena.

    Fomaʻi mo le maʻisuka: faʻamaoniga mo le faʻagaioiga mo le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 faʻamaʻi

    O le afaina o fualaau o fualaau oona i le togafiti o le endocrine e masani ona faʻaaogaina i taimi o faʻalavelave tuga e lamatia ai le ola o se tagata. O fomaʻi mo le maʻisuka ua faʻaaogaina mo sauniuniga mo taotoga, faʻapea foi i taimi o togafitiga i le potu maʻi tigaina. O vailaau faʻasoifua maloloina e faʻaaogaina i ituaiga 1 ma le ituaiga 2 faʻamaʻi.

    Maualuga maualuga o le kulukose

    O le taunuuga o le faʻalauteleina o le maualuga o le suka i le toto, o le faʻaleagaina lea o le fatu, toto toto, ma le faʻalavelave. Ona o togafitiga le talafeagai, o le solia o le meaai, le lava o le inisalini ma isi mea, o le tino o le maʻisuka e le mafai ona taulimaina le avega, ogaoga tulaga matautia.

    O le maʻi faʻamaʻi ua vaevaeina i ni faʻamaʻi se tolu lea e faanatinati ai le afaina o le afaina:

    • ketoacidotic coma poʻo ketoacidosis,
    • hyperosmola coma,
    • hyperlactacidemic coma.

    O le maʻisuka ei ai se tulaga lamatia o le atiaʻe o le gasegase oona ona o le le lelei o le puleaina o sauniuniga o inisalini.

    Ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka

    E tatau i se kululu ona vave faʻaitiitia le tulaga o le hyperglycemia, lea e lamatia mo maʻisuka uma.

    O le tofiga mo le afaina o le vailaau o vailaau faafomai e aliali mai i tulaga faapea:

    1. Maualuga maualuga o le kulukose i totonu o le toto.
    2. Suiga i le toto maualuga.
    3. Faateleina le tele o lipids.

    Faʻatasi ai ma le faʻamautuina o le kulukose o le toto, o le faʻasolosolo togafitiga e iai sona aafiaga lelei i le gaioiga o totoga i totonu:

    1. O le paleni o le acid-base faʻasalaga i le tino o le tagata maʻi ua toe faʻaleleia.
    2. Vailaʻau o le Brain pe a uma le gaioiga galue o vailaʻau e puipuia malu ai i latou mai le hypoxia.
    3. O le togafitiga e faʻamalosia ai le microcirculation.
    4. E vave ona aveese mea leaga.

    Taua! O le tele lava o taimi, o meaola mo le maʻisuka e maua i se ituaiga o gasegase ma le le atoatoa o le homone. O lenei tulaga e mafua mai i le mea moni e faigata ona pulea le maualuga o le inisalini ma e masani lava ona atiae e se tagata se coma.

    Faʻaiʻuga o le maʻisuka ma a latou togafiti faʻaonapo nei

    O le mafuaʻaga autu mo togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 2 e manatu o le faʻavaivaia le faʻamalosia ona o togafitiga o le cardiovascular system. E iai togafitiga faʻapitoa mo le afaina o le maʻisuka.

    Afai o le tagata gasegase e iai le maualuga o le suka, o le toto masani ma le tele o le gaʻo i totonu o le tino, o meaʻai lelei ma nisi vailaʻau o le a lava. I isi tulaga uma lava, o togafitiga faʻavae faapitoa e le mafai ona tufatufaina.

    Ona o le faaitiitia o le gaosia o le insulin poo le leai o le tino, o le kulukose i le toto o le tagata maʻi ua vave ona faateleina. I se tulaga faapea, o le tino ua faʻamaʻava.

    I le taimi o le gasegase o le maʻisuka gasegase o le gasegase o gasegase i le tino o le tagata maʻi, e faaopoopo atu i le maualuga o le kulukose, o le aofaʻi o tino o le ketone i le toto e faateleina, ma e foliga mai foi i le urine. O lenei tulaga e manaomia ai le vave faʻamaʻi falemai, ma le togafitiga e le faia e aunoa ma le faʻaaogaina o fualaau faasaina.

    Ketacidotic coma i le maʻisuka ma togafitiga

    Faatasi ai ma le le lava po o le leai atoa o le inisalini o le hormone, o le gaosiose gaosia e le ate, o lona faʻaaogaina e musele, ate ma mea faʻapipiʻi ua faʻaleagaina. O le togafitiga faʻaleagaina e oʻo atu ai i le hyperglycemia.

    I le tulaga o le le lava o le inisalini, e maua e le tino le malosi ao faagasolo le gaosia o gaʻo gaʻo maualalo, lea e taʻitaʻia ai e ala i oloa-tino ketona. E vave lava ona faia vave ina ia leai se taimi e lafoai ai, o le ketoacidosis e atiina ae.

    O se kulupu mo le maʻisuka ituaiga 2 e tuʻuina i le taimi lava e tasi ma le soloia o laupepa ma le faʻaaogaina o le inisetila o sauniuniga mo le inisalini puupuu. I totonu o se falemaʻi, faʻafefe faʻafefe e faia mo se taimi umi.

    Ua vaevaeina togafitiga i ni vaega se tolu:

    • toe faʻamamaina ma se lapisi tele o le saline,
    • Faʻasaʻoina o le tino-faavae o le toto i le 16.7 mmol / l, lagolago mo faailoga i se tulaga masani,
    • pulea le glycemia ma le fesoasoani o injections o le hormone i le 4 po o le 5 itula.

    Faʻasoloina o togafitiga mo togafitiga o endocrine

    O faʻafitauli e faʻaaogaina e le faʻafefe:

    • sodium chloride
    • sauniuniga faʻasaʻi
    • sodium bicarbonate.

    Ole aofaiga o fofo taitasi ma le taimi o le taualumaga e faalagolago i le tulaga o le ua afaina, o ona tausaga ma uiga faaletagata.

    Faʻafefeteina o le fofo o vaifofo i togafitiga o endocrin

    O le hyperosamola coma

    O se maʻi faʻaleagaina e masani lava ona maua i tagata e maua i le maʻisuka pe a mavae le 50 tausaga. E ui lava o lenei coma e tupu tele mai nai lo le ketoacidosis, o lona soifuaga faaletino e tupu i le 50-60% o mataupu, o lea e vave amataina togafitiga.

    Faʻaalia i se maualuga maualuga o le kulukose i totonu o le toto i le taimi e tasi ma le hyperosmolarity. O le vai inu ma le gau o le ola e mafua ai le atinaʻe vave o le pipisi i le maʻi.

    Muamua lava, e tatau ona faʻaitiitia le faʻamalolo ma toe faʻafouina le osmolarity masani o le plasma, o lea la e vave amata ai le togafiti faʻasolosolo:

    1. I itula muamua o le maʻi faʻapitoa, e tatau ona e alu i le 2 lita o se vaifofo o le hypotonic, ona faʻaauau pea lea o le faʻavaivai le vai o le isotoni seia oʻo ina pa'ū le glucose i le 12 mmol / l.
    2. Pe a faʻaitiitia le suka o le toto, e puipuia ai le hypoglycemia, o le 5% glucose solution e faʻatasi i le taimi lava e tasi ma le insulin e lafoai ai le vailaʻau.

    Faʻafitauli o le maʻisuka glucose

    I le maʻisuka, e tuʻuina atu ai le laʻau i luma o se taotoga ma le inisalini o faʻataʻitaʻiga ma gaioiga pupuu.

    O taotoga o taotoga masani e faia pe a maeʻa le maualuga o le sukari e le sili atu nai lo le 8 mmol / l aʻo leʻi 'aʻai.

    Afai e leai ni faafitauli i le ate ma le tele o le mamafa o le mamafa, o le a manaomia e le maʻisuka se kulupu ile glucose, insulin ma le potassium - o se tuufaatasiga masani e faia mo le 5 itula.

    E mafai foʻi ona e manaʻomia le faiga lenei:

    • paluga chloride solution e puipuia ai le hypokalemia,
    • fomaʻi sui o vailaʻau,
    • sodium bicarbonate ma le ketoacidotic coma,
    • albumin.

    Vaʻaia faʻafuaseʻi mo le maʻisuka faafitauli

    O fomaʻi mo le maʻisuka ituaiga 2 e tuʻuina atu foi e puipuia ai le tele o taunuuga o le le atoatoa o le tino o le endocrine.Faʻamataʻu i le faʻalavelave o le maʻisuka, o le lapalai e masani lava ona tuʻuina i le gaioio gaʻo. O le vailaau faʻamalositino e faʻamalosi ai le polyneuropathy.

    O le thiogamma, dialipon ma isi fualaau oona e faʻaaogaina e faʻaleleia ai le toto i totonu o le tino. Lipoic acid e faʻafeiloaʻiina e faʻatonutonu ai faiga faʻasolosolo, faʻaitiitia le cholesterol. O faʻamatalaga mo togafitiga faʻapea ole polyneuropathy, angiopathy, hyperlipidemia.

    O le fualaau faasaina ua faʻaitiitia i le kulukose poʻo le sodium chloride solution aʻo leʻi faia le pulega.

    O le auala lautele o togafitiga e aofia ai ma le 20 faiga ma ei ai aafiaga nei i le tino o le maʻisuka:

    • faʻaolaina gaioiga o le faʻafouina o mea,
    • faʻateleina le metabolism
    • e faʻaleagaina ai le tele o faʻaleagaina o toto toto.

    I le maʻisuka, o le Actovegin e faʻamalolo ai na o ni faʻafitauli iloga e pei o le tiga, faaletonu i totonu o le loto, o se lagona mumū, lagona faʻaoʻo. O se tasi o faailoga masani o le vailaʻau o le polyneuropathy o le maʻisuka. O fualaau mo le maʻisuka ma Actovegin i le mavae ai o le 3 vaiaso ua suia i fualaau.

    Faʻateleina le faʻaleleia o le kulūkose i totonu o le toto, o le popolega, cardiovascular system e mafatia. Ina ia faʻamalosia le tino, faʻaleleia le soifua manuia lautele o le tagata maʻi, o loʻo tuʻuina atu le laʻau mo le maʻisuka mo toto toto.

    PolyneuropathyAcino thioctic, lipoic acid. O le togafitiga e mai i le 10 i le 20 aso, ona faʻaauau lea ona ave le vailaʻau i le ituaiga o laʻau mo 1-3 masina.
    KetoacidosisInisalini, saline, sauniuniga faʻasaʻi, sodium bicarbonate. O meaola e faalagolago i le setete o le maʻisuka ma le malosi o le maʻi faʻaleagaina.
    Faʻavae malosiActovegin, Mekisidol, Trental. O le togafitiga e faʻalagolago i le soifua maloloina o le cardiovascular system patient. O fualaau e faʻatinoina mai le 3 aso i le 3 vaiaso.
    O le hyperosamola comaVaʻavaʻalo, faʻava o le isotonic, glucose.
    A o lei taotoSaline solution, vailaau plasma, glucose solution, sodium bicarbonate ma isi.

    Toto maualuga toto toto

    I le maʻisuka, o lapalai e naʻo luga o le fautuaga a se fomaʻi pe a maeʻa suʻesuʻega maeʻa.

    I faʻamaʻi nei, o vailaau faʻamalosi i lenei auala e le mafai ona faʻaofiina i le tino o le tagata maʻi:

    • faʻaleagaina o le myocardial
    • faatumauina le tumau i totonu o masini,
    • le lelei o le ate ma fatugaʻo,
    • pulupuna edema,
    • maʻitaga ma lactation,
    • le lelei o le toto coagulation
    • toto maualuga
    • tasi le le faapalepale i le fualaau faasaina.

    Taua! E tatau ona faʻaaoga le faʻaeteete ma le afaina o le suka pe a fai o le maʻisuka faatoa faia talu ai nei le taotoga.

    Le ala sao e ola ai i le maʻisuka

    Talu ai o le faʻamautinoaina o le maʻisuka e faʻatupulaʻia le lamatiaga o le fatu ma le toto i luga o le toto i le 5 taimi, o le puipuia o faʻafitauli e masani lava ona tuʻuina atu i nei tino toto.

    1. O le faʻaaogaina o meaola e masani ona faʻaitiitia ai le lamatiaga ole maʻi suka.
    2. O le afaina o le faʻafefe e faʻafefe ai le gaioiga o le togafitiga, e taofi ona aʻafiaga leaga.
    3. Ole numera o aʻafiaga itu ma faʻafitauli eseese e faʻaititia.
    4. O le uta i luga o vaʻa ma le faʻalavelave o loʻo faʻaitiitia.

    O le faʻataʻitaʻiga o le a lelei i togafitiga talafeagai, o se suiga atoatoa i le olaga ma meaʻai. Faʻaleleia le lelei o le ola o le maʻisuka, faʻapea foʻi ma le aloese mai le tele o aʻafiaga o togafitiga o le tino o le endocrine, e mafai ai togafitiga talafeagai.

    Faʻafitauli o le glucosuria i le maʻisuka

    I le maʻisuka, o le toesea o le glucosuria togafitiga e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o le tele o faʻalavelave e mafua ai le faʻalavelaveina o totoga eseese ma tino:

    1. Arrhythmia ma le faʻaleagaina o le gaioiga o le fatu maso.
    2. Inisalini vaisu. I le leai o le togafitiga o le glucosuria, o le tagata maʻi e atiina ae se faʻasalaga faifaipea o le metabolism o le glucose, e mafua ai le manaʻomia faifai pea le faʻaaogaina o le inisalini e totogi ai lenei maʻi.
    3. Faʻanoanoa, mafaufau le mama, coma.
    4. Faʻalavelave faʻatupulaia o atinae i tamaiti.
    5. Maʻisipathy maʻi.Faʻailogaina o le polokalama urinary, e mafua mai i le faaleagaina o le vascular network of the kidneys. I le glucosuria faaumiumi, o lenei soliga e taʻitaʻia ai le le toe faia.
    6. Faʻafitauli o le cardiovascular system ma le faiʻai. E atiina ae o se taunuuga o se paʻu mataʻutia o meaʻai i totonu o masini. O faʻamaʻi faʻapenei e mafai ona oʻo atu ai i le siama.

    I tamaitai i tausaga o le matua, o le glucosuria e tetee i le talaaga o le maʻisuka o se maʻi matautia lea e mafua ai le le lelei o le fomaʻi. O lenei soliga e taʻitaʻia ai faʻafitauli nei:

    • afifi oʻo atu,
    • fetal maliu o le fotus,
    • vave fanau
    • hypoplasia placental.

    O le maʻisuka lava ia e le afaina ai le ola o le tagata. O ona faʻafitauli ma o latou taunuuga e matautia. E le mafai ona taʻuina nisi o na mea, lea e masani ona tutupu pe ave vave se lamatiaga i le soifua o le tagata maʻi.

    Faailoga o lenei faʻalavelave faʻatupulaia i le saoasaoa o le uila, e tusa lava po o le a le ituaiga o maʻi suka. O le faʻamatalaga aupito sili ona taufaamatau o le fenumiai poʻo le faʻamalosia tele o le maʻi. O ia ituaiga tagata e tatau ona faʻaulufaleina vave i le falemaʻi lata ane.

    O le masani masani o le maʻisuka o le ketoacidotic. E afua mai i le faaputuputuina o oloa gasegase oona, lea ei ai aafiaga leaga i luga o siama namu. O lona manatu autū o le manogi malosi lea o le acetone i le manava o le maʻi. I le tulaga o le hypoglycemic coma, o le mafaufau foi ua faanenefu, o le tagata maʻi e ufiufi i le malulu, afu o le afu, ae o le taua tele o le kulūkose ua faamaumauina, lea e mafai ona maua i le onosaʻi o le inisalini. O isi ituaiga o vao, o le mea lelei, e le masani ai.

    Edema e mafai ona faʻapitonuʻu pe taatele, e faʻalagolago i le maualuga o le loto vaivai. O le mea moni, o lenei faʻamaoniga o se faailoga o le le toe faʻaleagaina. O le sili atu o le faalialiavale, le sili atu o le maʻi o le maʻisuka nephropathy.

    Afai o le edema o loʻo faʻamalamalamaina i le lautele, e na o le tasi le vae po o le vae e maua ai, o lona uiga o loʻo maua ai le maʻisuka microangiopathy o pito i lalo, lea e lagolagoina e le neuropathy.

    O faʻamatalaga o le faʻasolosolo faʻavae ma le diastolic foi e avea o se faitioga mo le ogaoga o le maʻisuka. E mafai ona vaʻaia i ni vaalele se lua. I le tulaga muamua, o le maualuga o le maualuga o le mamafa o le tui o le brachial ua faʻamasinoina. O lona faateleina e faʻaalia ai le alualu i luma o le nephropathy o le maʻisuka (faʻatoʻa fatugao), ma o le taunuuga lea latou te faʻasaʻo ai mea e faʻateleina ai le toto.

    O le isi itu o le tupe siliva o se faaitiitia o le toto i luga o vaʻa o pito i lalo, e pei ona fuafuaina e ala i le iʻuga o le tala. O lenei faailoga o loʻo faailoa mai ai le maualuga o le maʻi o le maʻisuka pito i lalo.

    O le tiga o le vae e mafai ona taʻu mai ai le angio o le maʻisuka po o le neuropathy. E mafai ona e faʻamasinoina lenei mea e ala ile natura. O le microangiopathy e faʻaalia i le faʻaalia o tiga i le taimi o soʻoga faʻaletino ma le savali, lea e mafua ai ona taofi faʻapitoa tagata maʻi e faʻaitiitia ai lo latou malosi.

    O le aliali mai o le aoauli ma le mafanafana e faʻaalia ai le neuropathy o le maʻisuka. E masani lava eo mai faʻatasi ma le numera ma le faʻaitiitia o le malamalama o le paʻu. O nisi tagata gasegase e lipotia se lagona mu i le lotoifale i nisi vaega o vae vae po o vae.

    O maʻi faʻamaʻi o le isi laasaga o le angio-ma le neuropathy o le maʻisuka pe a uma le tiga. O foliga vaaia o manua o loʻo i ai ituaiga eseese ole vae o le maʻisuka e matua ese lava le eseese, ona e ese a latou togafitiga. I lenei tulaga, e taua tele le suʻesuʻe saʻo i mea laiti uma, aua o le mafai ona laveaʻi le lima e faalagolago i lenei.

    O le taimi lava lea e taua ai le matauina o le vavalalata o le maʻi pipili o le neuropathic.E mafua mai ona o le faʻaitiitia o le lagona o vae e mafua mai i le aʻafiaga o le nerve (neuropathy) e aʻafia ai le tala o le faaletonu o le vae (diabetic osteoarthropathy). I tulaga masani o le paʻu o le paʻu i nofoaga o le faʻafefe, o gaʻo e foliga mai, e le o lagona e tagata gasegase.

    Gangrene e tele lava ina mafua mai i le maʻi o le maʻisuka. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona i ai se tuufaatasiga o liʻo o ogalaau laiti ma lapoa. E masani lava, o le faagasologa e amata i le vaega o le tasi vaevae o vae. Ona o le leai o se toto e tafe atu i ai, o tiga ogaoga i le vae ma le mumu ua aliali mai. I le aluga o taimi, o le paʻu e avea ma cyanotic, fulafula, malulu, ona ufitia ai lea i paʻu o loʻo i ai ni mea oona ma mea uliuli o le paʻu paʻu.

    O suiga ua faʻamatalaina e le mafai ona faʻafitia, o le mea lea, e le mafai ona laveaʻi le vaevaega i lalo o soʻo se tulaga aliae mai, o loʻo taʻuina atu le toesea. O le mea moni, e fautuaina le faʻatinoina i se tulaga maualalo, talu ai o gaioiga i luga o vae e le maua ai se aafiaga i le gangrene, o le vae pito i lalo e manatu o le maualuga o le vavaega. A maeʻa se faʻafitauli, toe faʻaleleia le savali faatasi ma le fesoasoani o le manava lelei e mafai.

    Puipuiga o faʻafitauli o le vave iloa lea o le maʻi ma lona lava togafitiga talafeagai. O lenei mea e manaomia ai fomaʻi ia i ai se malamalamaaga manino o faʻalavelave uma o le vasega o le maʻisuka, ma mo tagata gasegase ia matua tausisia uma meaʻai ma fautuaga faafomaʻi. O se vaega ese i le puipuiga o le maʻisuka faafitauli o le faamamafaina lea o le tausiga lelei o aso taitasi o vae laiti ina ia puipuia ai lo latou faaleagaina, ma afai e maua, ia vave saili le fesoasoani a fomai tipitipi.

    Lafoaʻi o le Maʻisuka

    O le mea e leaga ai, e le o tulaga uma e mafai ona aʻafia ai le le mautonu o le foliga mai o le maʻisuka ituaiga 1. I le uma, o ona mafuaʻaga autu o aʻafiaga taʻitoʻatasi ma nai faʻataʻi laiti e feagai ma tagata uma. Ae le o tagata uma e atiina ae le maʻi. Ma e ui lava na maua e saienitisi e faʻapea, o le maʻisuka e sili atu ona taatele i tamaiti ma tagata matutua oe sa fafagaina ma togafitia mo faʻamaʻi pipisi i vailaau faʻasaina, e le mafai ona mafua ai le puipuiga patino. O le mea lea, o auala aoga moni e le oi ai.

    O se tulaga e matua ese lava, o le puipuia o le maʻisuka ituaiga 2. I le uma, o le masani lava o le iuga o se olaga le talafeagai.

    O le mea lea, o le puipuiga atoatoa e aofia ai:

    Tulaga masani o le mamafa o le tino

    Puleaina o le maualuga o le toto maualuga ma lipid metabolism,

    O taumafa vaevaega saʻo ma le maualalo o mea e aofia ai gaʻo gaʻo ma gaʻo e mafai ona faigofie ona faʻaaogā,

    Gaioiga faaletino. Latou te fautuaina le tau faasaga i le le atoatoa o le tino ma le teenaina o mea mamafa.

    Tuua Lau Faamatalaga