E mafai e le anapogi ona mafua ai le maʻisuka

Matela o le Maʻisuka

O le tele o fomai e talitonu o le aoga o le anapogi o le tino lea e faʻamalosia ai lona malosi atoa ma le malosi, faʻamalosia le faʻaogaina o le tino, ma faʻaleleia le faiga o le endocrine.

I le taimi lava e tasi, soo se anapogi e mo le tino, ma afai e faaumiumi, e ono lamatia ai le ola maloloina. I le tautala e uiga i le anapogi ma le maʻisuka, o le toʻatele o fomaʻi e ioe o le anapogi ma lenei faʻamaʻi e faasaina.

Faitau atili e uiga i le matelaina i le maʻisuka o loʻo i lalo ifo i tusiga na ou aoina i le Initaneti i lenei autu.

E i ai le manatu sese e uiga i le le mafai ona matelaina i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. I se tulaga sili atu, o loʻo lagolagoina e endocrinologists.

O togafitiga o lo o iai i taimi uma e faʻaaogaina ai meaai, ma togafitiga o le inisalini, faʻapea foi ma le atinaʻega o nei togafitiga, e mafai ai ona latou maua sea manatu. I le taimi lava e tasi, o tagata atamamai i le anapogi e le o faʻasalaina le maʻisuka o se faʻasaʻoga faʻamaoni.

O le mea lea i le lisi o faʻamatalaga faafomaʻi ma faʻasalaga mo le faʻaaogaina o le anapogi, ituaiga 2 o le maʻisuka o se faʻasagaga aiga ma naʻo le ituaiga 1 o le maʻisuka o se faʻasalaga tuusaʻo.

Taiala mo le eseesega o le faʻaaogaina o le lauʻeleʻele ma le faʻamalositino (RDT) mo nisi i totonu ./prof. M. A. Samsonova, tala. Yu. S. Nikolaev, tala. A.N. Kokosova ma isi.taʻu saʻo: "I le ituaiga lona lua o le maʻisuka, e le faigata ona o maʻi ogaoga o le gasegase, o loʻo faʻaaoga lelei le RDT i nisi tulaga."

O le gasegase o le maʻisuka ma le matelaina ei ai ni mea tutusa. Ma o le maʻisuka ma le matelaina, ketoneemia ma ketonuria ua lauiloa. I totonu o le toto o se tagata soifua maloloina, o tino o le ketone (acetone) o loʻo aofia ai i ni faʻataʻitaʻiga laiti.

Ae ui i lea, i le taimi o le anapogi, faʻapea foi ma tagata e maua i le maʻisuka malosi, o le mea e aofia i tino o le ketone i le toto e mafai ona faateleina i le 20 mmol / l. O lenei tulaga e taua o le ketoniaemia, e masani ona o mai faatasi ma le faʻateleina o le mea e aofia ai tino o ketone (ketonuria).

Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a masani pe tusa ma le 40 mg o tino o le ketone e faʻasalaina i le aso ma le urine, ona mafai ai lea i le maʻisuka ona faʻamalosia a latou mea i se aso o le urine e mafai ona oʻo i le 50 g pe sili atu. O le mafuaaga o le ketoneemia e talitutusa lava i ia mataupu e lua. O le maʻisuka ma le anapogi e faʻatasi ma le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o fale o glycogen i le ate.

O le tele o gaʻo ma okeni, aemaise lava o le musika, o loʻo i ai i se tulaga o le fiaaai (e leai se inisalini, e le mafai e le kulukose ona ulu i le masini ma le saoasaoa tele).

I lenei tulaga, ona o le fiafia o nofoaga tutotonu i le totoga tutotonu e ala i lagona mai le chemoreceptors o sela e maua ai le malosi o le fiaai, lipolysis ma le tuufaatasiga o se aofaiga tele o gaʻo gaʻo mai gaʻo oona i totonu o le ate, ua matua faateleina.

O le faʻaaogaina malosi o tino o le ketone e tupu i le ate. O gasegase lautele e maua i le maʻisuka ma le fiaai e taofi le malosi e faʻaaoga ai tino o le ketone e pei o le malosi, peitaʻi, ona o le maualuga maualuga o le maualuga o le tino o le ketone i le toto, o maso ma isi totoga e le mafai ona taulimaina a latou oxidation ma, o se taunuuga, o le ketoneemia e tupu.

Ae ui i lea, a o matelaina, o le ketoneemia e leaga i le natura ma e faʻaaogaina e le tino e sui i se meaʻai atoatoa i totonu, aʻo maʻi i le maʻisuka, o le ketoneemia e faʻaalia.

I le taimi o le anapogi, ina ua maeʻa le faʻafitauli o le hypoglycemic / 5-7 aso / o le numera o ketones i le toto ua paʻu, ma tumau pea i le umi o le anapogi. Faʻatasi ma le maʻisuka, o le anapogi i taimi uumi ma le uumi e sili ona lelei. Poto puupuu 1-3 aso itiiti le aoga.

A fai o le anapogi ma le maʻisuka, lapataiga ma le saʻo e tatau ona faʻaaogaina. O le taua tele o le taimi sauniuni lea o le anapogi, lea e tatau ai i le faia o faiga talafeagai mo le faʻamamaina ma iloa auala e matau ai.

O le anapogi lava ia e sili ona faia i se falemaʻi faapitoa i lalo o le vaavaaiga a tagata tomai faapitoa i le anapogi / aemaise lava mo le maʻisuka ituaiga 2 /. O le taua tele o le ala saʻo lea o le anapogi ma le oti i le taimi o le toe faʻaleleia.

I le taimi o le anapogi, faʻapitoaina o metabolic processes i le tino atoa, e aofia ai le faʻaitiitia o le avega i le pancreas, ate. O nei mea uma e afaina ai nei totoga, faʻamaonia ai a latou galuega, ma mulimuli ane, faʻaleleia le ala o le maʻisuka.

I le faʻaopoopoga, o le setete o totoga uma ma mamanu e masani ona faʻasolosolo, o le maʻi lea e masani ona avea ma tasi o mafuaaga o le maʻisuka. O le mea lea, e mafai ona tatou faapea atu ma le saogalemu o le faʻaaogaina o le anapogi, aemaise lava i mama ma ituaiga o maʻisuka, e fesoasoani e faʻaleleia lelei le ala o le faʻamaʻi ma e oʻo lava i le toe maua atoatoa.

O nisi o falemaʻi mamao mai fafo e faʻamanuia lelei le ituaiga 2 ma e oʻo lava i le maʻisuka ituaiga 1. I soo se tulaga, e tatau ona manatua o le maʻisuka e leʻo le faʻauʻuga mulimuli lea.

O se tagata e manaʻo e toe maua le soifua maloloina e mautinoa lava e faia lenei mea ma anapogi e mafai ona fesoasoani ia te ia i lenei mea. I le avea ai o se tagata o loʻo matelaina le matelaina, ou te le iloa se isi auala e ono mafai ai ona toe faʻaleleia gaioiga gaʻo ma tino lelei.

O le matelaina e mafai ona fofoina le maʻisuka

O le maʻi suka - o se faʻamaʻi e faʻalavelaveina ai le glucose metabolism, e mafua ai le faaputuputuina o le kulukose i totonu o masini, ma le faʻaleagaina mulimuli ane. O tagata o loʻo mafatia i lenei faʻamaʻi ua fai mai ua le mafai ona latou gafatia le fiaaai.

I le taimi lava e tasi, latou te vaʻai i le mea moni o le maualalo o le suka toto e mafai ona mafua ai le vaivai ma le tele o faʻailoga o le faʻaleagaina o le olaga masani. O le mea moni, o le anapogi e faʻamavaeina i na o le ituaiga muamua o le maʻisuka.

I le ituaiga lona lua o lenei faʻamaʻi, pe afai e le o faigata ona o le le mautonu o le vascular system, o se numera tele o togafitiga ua uma ona faamaumauina. O le mea o le taimi o le anapogi, o le tino o le tagata e alu ese mai le gaosiga o le gaʻo gaʻo, lea e fausia i luga o le kulukose ma le gaʻo.

Faatasi ai ma lenei fesuiaiga, e tatau i le tino ona talepeina le tamaoaiga o mea e gaosia mai fatu ina ia mafai ai ona maua mai calorie e tatau ai, pe sili atu foi, le malosi.

I le maʻisuka, o le metabolism e fausia i luga o gaʻo. Faatasi ai ma le anapogi, e mafai ona toe faʻaleleia sela o le pancreatic e maua ai le inisalini mo le gaosiga o le kulukose, talu ai ona o le suka e avea ma faailoga e le taua o le toto.

O le anapogi mo le itiiti ifo ma le tolu aso e leai se aoga, talu ai i lenei tulaga o le fiaai ua na o se toomaga, o le faʻamalologa e amata na o le fa aso. I aso muamua, ua leiloloa le masini ona o le leiloa o le masima, vai ma le glycogen, ma o le mea lea o lenei mamafa ua vave ona vave alu.

I le tulaga o le maʻisuka, e taua tele le togafitia o sauniuniga mo le anapogi. Muamua lava, e tatau ona faia ni mea e faʻamamā ai, ma fautuaina e tauaveina le faʻatinoina o le anapogi i lalo o le vaavaaiga manino a tagata tomai faapitoa. E le gata i lea, o le ala sao mai le fiaaai o se mea taua tele - o se mea e toe faʻafoʻisia ai.

O le mea lea, o le anapogi ma le maʻisuka o le togafitiga pito sili lea o togafitiga. A o faagasolo taimi, ua toe faʻaleleia ma maua ai le "malolo" o sela o le pancreas, ma ua iloa ai e le tino le faʻaaogaina o se isi punaoa eletise - gaʻo gaʻo.

O le avega i luga o le ate ua faaitiitia foi. O le faʻamautuina o le faʻatinoina o faiga uma ma okeni e amata, o le soliga o lea mea, o se tasi lea o mafuaʻaga o le maʻisuka. E le gata i lea, i le taimi o le anapogi, o le tino o se tagata maʻi e iloa le faapalepale i le hypoglycemia, o lona uiga, o le le mautonu e mafua mai i le paʻu tele i le suka (e masani lava ona siitia).

I le 5-7 aso o le fiaai, pe a maeʻa se faʻafitauli o le hypoglycemic, o le kulūkose e faʻamaopoopoina, ma tumau ai pea ma atili. O le anapogi puupuu ma le maʻisuka e leai se aoga.

O le a na o le fesoasoani e faʻamafiesea ai le mea o lo o gaosia, ma amata ai le fesuiaiga o le tino i meaʻai i totonu. O togafitiga e faʻamalolo ai le faʻamaʻi o le anapogi e naʻo le afaina pe a maeʻa se faʻalavelave.

Anapogi ma le maʻisuka

E i ai se manatu e faasaina le faʻaaogaina o le auala anapogi mo tagata e maua i le maʻisuka. Endocrinologists mo le maʻisuka e faʻaaogaina tulaga faʻapitoa, meaʻai, vailaʻau e faʻaititia ai le toto toto, ma togafitiga insulin.

I le taimi nei, o tagata matelaina matelaina latou te le faʻavasegaina le maʻisuka e fai ma faʻamautuga. I le lisi o faʻamatalaga faafomaʻi ma le faʻasaʻoina mo le faʻaaogaina o le anapogi, o le maʻisuka ituaiga 2 e manatu o se tagata e fesoʻotaʻi faʻatasi, ma naʻo le maʻisuka ituaiga muamua e manatu o se faʻasaʻoga faʻamaoni.

O taiala mo le eseesega o le faʻaaogaina o le anapogi e fai mai i le ituaiga lona lua o le maʻisuka, lea e le faigata i maʻi vailaʻau, o le anapogi i tulaga taʻitasi e faʻaaoga lelei. O le faagasologa o le maʻisuka ma le matelaina ei ai uiga tutusa.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le maʻisuka ma le matelaina, ketoneemia ma le ketonuria e tupu. O se tagata soifua maloloina e maualalo ni faʻasalaga o tino ketone i lona toto. Ae i le taimi o le anapogi, faʻapea foʻi ma tagata e maua i le maʻisuka malosi, o le aofaiga o tino o le ketone i le toto e oʻo atu i le 20 mmol / L.

O lenei tulaga e taua o le konetemia ma e faigata ona o le faateleina o le numera o ketone body in urine - o le ketonuria process. Afai i totonu o se tagata soifua maloloina 40 mg o tino o le ketone e faʻateleina i le urine i le aso, ona maua lea i maʻi e maua i le maʻisuka o le aofaʻi o ketone e mafai ona oʻo i le 50 g pe sili atu.

O le mafuaʻaga o le ketonaemia i taimi o le matelaina ma le maʻisuka e tutusa lava - o se faʻaitiitia faʻaitiitia o le glycogen i le ate. O tino o Ketone e amata ona galue malosi i le ate. O fusi lautele i le maʻisuka ma i le taimi o anapogi e taofi le mafai ona faʻaaoga tino o le ketone e faʻatino ai galuega faʻaletino.

Ae ona o le maualuga maualuga o tino o le ketone, totoga ma maso e le mafai ona taulimaina le faʻamaʻiina, ma o se taunuuga, o le ketoneemia e tupu. Afai, i le taimi o le anapogi, ketoneemia e lelei ma e faʻaaogaina e le tino e fesuiai ai e faʻatoʻa meaʻai i le lotoifale, i le maʻisuka, o le ketoneemia o loʻo faʻaalia ai se faasologa o le taufaasese.

A oʻo i le anapogi, e tupu mai se faʻalavelave glycoglycemic i le lima poʻo le fitu aso, o se taunuuga, o le aofaʻi o ketones i le toto e paʻu, ma le maualuga o le kulukose e faʻamaonia. O lenei tulaga e tumau pea i taimi uma o anapogi. I le maʻisuka, e fautuaina le anapogi i taimi uumi ma umi.

E tasi le aso ma le tolu-aso anapogi e itiiti le aoga ma aoga. I le taimi o le anapogi mo le maʻisuka, o le tausiga faapitoa ma le saʻo e tatau ona faʻaaogaina. O le taimi sauniuni o le anapogi e taua tele, lea e tatau ai ona e faʻatino lelei uma taualumaga o faʻamamaga ma tausisia ma le tausisia le taumafataga.

O le anapogi e fautuaina i totonu o le falemaʻi i lalo o le vaavaaiga a fomaʻi ma tagata faʻapitoa anapogi, aemaise lava mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2. O le saʻo atoatoa o le anapogi ma le taumafataga i le taimi o le toe faʻaleleia e taua tele.

I le faagasologa o le matelaina, o faiga faʻavae i totonu o le tino e faʻapitoa, o le aofaʻi o le mamafa i luga o le pancreas ma le ate ua faʻaitiitia. O nei mea uma e afaina ai le gaioiga o nei totoga, faʻamaonia a latou galuega ma faʻaleleia le ala o le maʻisuka.

I le faʻaopoopoga, ua toe faʻafoʻi uma totoga ma tino, o le faʻamaʻi lea ua avea ma mafuaaga autu o le maʻisuka. O le mea lea, e mafai ona finauina e faapea o le faʻaaogaina o le anapogi i le maʻisuka, aemaise lava i ona foliga laiti, e faʻamalosia ai le gasegase o le faʻamaʻi ma mafai ai ona fofoina atoa lenei maʻi.

Tele falemaʻi mai fafo e ala i le anapogi anapogi togafitia le maʻisuka ituaiga 2, ma e oʻo lava i nisi taimi le ituaiga muamua. Ia manatua o le maʻisuka e le o se faasalaga oti. Afai e manaʻo se tagata e toe faʻafoisia lona soifua maloloina, ona mautinoa lea o le a ia faia ma anapogi e mafai ona fesoasoani ia te ia i lenei mea.

Pe o anapogi le maʻisuka?

O faʻamanuiaga o le anapogi mo le maʻisuka o ni finauga faʻafitauli, e tele mafuaaga mo lenei mea. I le taimi nei, o le maʻisuka ituaiga 1, o lona uiga, o le insulin-e faalagolago, o se tuusaʻoga tuusaʻo. Ou te fia faaopoopo atu ua ou malilie faatasi i lenei mea: o se laina tigaina le vavaeeseina o faamanuiaga mai le tulaga faaletino.

Mafaufau mafaufauga? O se faʻalavelave mataʻutia o le maʻisuka - e tupu i le atinaʻeina o le acidosis. O le faʻamaʻi o le oxidation lē atoatoa o glycogen ma gaʻo i le faʻavaeina o mea faʻamalosi - tino o le ketone, lea e faʻavevesi ai le paleni-faavae ma faʻafefe ai le tino. Afai ole fesoasoani e le o faanatinatiina, o le a maʻi le tagata maʻi.

E masani lava, i le faagasologa o le metabolism, o le fausiaina o tino o le ketone e tupu foi, ae i se aofaiga maualalo. I le taimi o le matelaina, e tele tino o le ketone ua faia, o le maualuga o le toto e faateleina, ona o le faateleina o le gaʻo o le gaʻo e maua mai ai le malosiaga i le leai o ni meaai.

O le mea lea, o le soifua maloloina o le a atili ai ona leaga E fesuiaʻi ai se faiga faapena o le atinaʻe o acidosis. E fetaui lelei le manatu o le anapogi ma le maʻisuka o le a faʻamalosiina lenei faagasologa ma faʻateleina le ono mafai ona faʻafeiloaʻi. I le isi itu, o le pule malosi o le pulelaina o le matelaina i le faaletonu o le tino, ua lauiloa, o lea e le aoga ai le teenaina.

O le anapogi ma le maʻisuka ituaiga 2 (inisalini Tutoatasi) e sili atu ona taliaina, e le gata i se fale mautu, totogi totogi ma i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. O tagata uma, e oʻo lava i tagata soifua maloloina, e manaʻomia le faʻamalamalama lelei o le tino e faʻalavelave ai meaʻai. O le sili ona saogalemu ma sili ona faatagaina mo tagata uma o le faiga o le anapogi mo le aso e tasi pe lua i vaiaso uma.

I le taimi muamua, mo 2-3 vaiaso i le aso na filifilia o le vaiaso latou te le ai ni meaai, ae na o vai inu, ona latou le 'ai lea pe inu i se aso i lena aso. Mo tagata mamaʻi ma le gaʻo, o le malogogogo mo le 5-7-10 aso e fautuaina. Ua iloa e saienitisi e amata ona solo le tino o le tino mo 3-4 aso, o lea o taimi e oo atu i le 10 aso e manaomia.

O tuutuuga e faʻapitoa, talu ai e ese le faʻapalepale mo tagata uma. Afai e faʻasauā se tagata ona o le fiaaai ma le fiainu, pe a toe foi i meaai o le a ia vave faʻafoʻi le mamafa o le mamafa ma le tului. I lenei tulaga, e le tatau ona e mafatia, ae sili atu le faʻaitiitia o le kalori meaʻai o lau meaʻai.

O le sauniuni mo le anapogi e taua: faʻafetaui le totoina o meaai ma le faʻamamaina o le inumaga 3-5 aso aʻo leʻi amataina. Ou te faamamafa atu le manaomia ona faamama le manava, ona o le leai o se meaʻai, o le mea o loʻo i totonu o le iniseti o le a tuʻuina i totonu o le toto. E tatau foi ona inu 2-2.5 lita o vai mama i aso taitasi, i ni vaega laiti.

A maeʻa le sauniuniga talafeagai, o le lelei o le faʻalauteleina o le matelaina, i le taimi o lona faʻatinoga, o le avega i luga o le paʻu ma le ate ua faʻaitiitia, ma o faʻalavelave faʻasoesa e faʻatonutonuina. O nisi taimi o lenei mea e lava e faʻamalo ai mafuaaga lilo o le maʻisuka, ma se tagata e toe malosi.

O le matelaina o le maʻi o le maʻisuka ua maeʻa ona faia i falemaʻi faʻapitoa ma falemaʻi faʻapitoa e tusa ai ma metotia faʻataʻitaʻiina, i le amanaia o le faʻafitauli o le maʻi, o le i ai o faʻafitauli, o le tulaga lautele o le maʻi ma lona aʻafiaga.

A oi ai i le falemaʻi, e le manaʻomia e se tagata ona popole e uiga i meaai lelei i le taimi o tapenapenaga mo le anapogi ma le taimi e alu ai, o loʻo i ai tulaga lelei o nofo ma togafitiga faafomai.Afai e tatau ai, faʻavevelaina le matelaina ma tuʻuina atu i le maʻi maʻi togafitiga faafomaʻi.

O le anapogi e taua o se panacea mo le tele o faamai lea e le o noatia i togafitiga faaleaganuu. E masani lava ona e faʻalogo e mafai ona 'alofia le maʻisuka. O ona lagolago e talitonu i lenei mea, faʻatasi ai ma iloiloga o tagata toe faʻaleleia. Ae o fomai e le o faanatinati e fautua atu se togafitiga faapena io latou maʻi. Ma e oʻo lava i tusitala o auala na latou masalosalo i nisi o taimi ma e le manaʻo e tautala saʻo. O le a la le fia matelaina pe a maeʻa le maʻisuka-o le avanoa mulimuli o le faaolataga poʻo se lamatiaga ogaoga i le olaga?

I faaupuga faigofie, ae le o togafitiga faafomaʻi, o le maʻisuka o se maualuga o le suka i totonu o le toto, lea e mafua mai i le le lelei o le soifua maloloina, le lelei o le ola maloloina, le atinaʻeina o faamaʻi eseese. O le sili ona lamatia o taunuuga o se coma hyperosmola, lea e masani ona iu i le oti.

E tusa lava po o le a le matua, ituaiga tagata ma ituaiga olaga, o le toto sugar sugar o le 3.9-5.5 mmol / L. I le maʻisuka, e sili atu le maualuga o lenei fuainumera. O le "taualuga" taua mo i latou o se faailoga o le 7.2 mmol / L. E tatau ona latou mataʻituina lenei tulaga ma faia ni auala talafeagai e faʻaitiitia ai.

I le amataga o le 20 seneturi, e tusa ai ma fuainumera, e tusa ma le 107 miliona tagata na mamai i le maʻisuka. I le 2014, o se senituri mulimuli ane, na aoina ai faʻamatalaga fou i le faasalalauina ma taimi o le faʻamaʻi. O le fuainumera e 422 miliona. E tusa ai ma fomai, i le lumanaʻi o le a tupu ai lava. O le a tatou le amata mafaufau i mafuaʻaga mo se tulaga leaga tele. O le mea taua ia i tatou o le mea moni e oʻo lava i le tulaga faʻaonaponei o faʻataʻitaʻiga aloaia e le mafai ai ona maua se fofo. O loʻo i ai se lisi o fuataga e faʻaitiitia ai le tulaga o tagata gasegase, ae latou te le o toe malosi atoatoa:

  • Injections masani ole inisalini (ma le ituaiga I),
  • meaʻai gaʻo-faʻapulaʻa meaʻai
  • gaioiga faaletino faʻaletino (ei ai se togafitiga faʻapitoa faapitoa mo maʻisuka).

E faavae i luga o le mea moni e faapea, o se taumafataga faapitoa e fesoasoani e faʻaitiitia ai le tulaga, ma na tulaʻi mai le manatu e togafitia le maʻi i le anapogi.

O finauga a i latou e ofoina atu le maʻisuka togafitiga o le maʻisuka e faigofie ma manino le manino. E le ulu meaai, o lona uiga e leai se mea e maua ai le toto toto. Eutino (tele gaʻo ma le protein) mea taumafa, lea e alu i ai le tino, e le mafai ona tuʻuina sela e maua ai le tele o le kulukose, o le mea lea, o faʻamau uma e tausia i tulaga masani.

I le taimi lava lea e tasi, o fomai e tausisi o le anapogi ma le maʻisuka e le manaomia. O lenei mea e mafua mai i le hypoglycemia, lea e lamatia mo ia ituaiga gasegase e le itiiti ifo ile hyperglycemia.

Ituaiga I ma le maʻisuka

O lona uiga o le pancreas e le mafai ona gaosia le inisalini. O ia na te faʻaaogaina le kulukose i totonu o nila mo lona liua i le aoga aoga. Ona o le mea moni e le o aumaia e le tino lenei hormone, pe a uma le taumafataga, o le maualuga o le suka e maua i le toto e tulaʻi ma e mafai ona ausia se tulaga taua i se mataupu o minute. O le mea lea, o le maʻisuka faʻatasi ai ma lenei fomaʻi o le maʻi e tatau ona faʻaaogaina pea tui inisalini.

O le matelaina faʻamaʻi i le maʻisuka ituaiga 1 e matua faasaina. O lenei ituaiga faʻamaʻi e aofia i totonu o le lisi o faʻamaoniga faʻamaoni i auala uma a le tusitala. O ia tagata e tatau ona maua i taimi uma meaai i ni vaega laiti, o lea la e le fetaui lelei lenei faiga o togafitiga.

O le fesili pe o le maʻisuka e mafai ona faʻamaloloina e ala i le anapogi e tumau pea le fesiligia o lenei aso. O se numera tele o masalosaloga faasaga i le talaaga o le leai o se faʻamaoniga-faʻavae faasaienisi faavae e le faatagaina le taliaina o ana fomaʻi aloaia e avea o se togafiti togafitiga lelei, tusa lava pe i ai ni faʻataʻitaʻiga lelei ma manuia. A uma mea uma, e nofofua uma i latou, ae le o se mea faʻapitoa.

I le aʻoaʻoina o faʻamatalaga e uiga i le anapogi, e amata ona mafaufau le toʻatele pe mafai ona matelaina i le maʻisuka ituaiga 2. I le tali atu i lenei fesili, e mafai ona e mauaina manatu eseese. O nisi e fai mai o faasa e faasaina. O isi, i le isi itu, o loo tausisi pea i le tatau ai.

E mafai ona faʻaitiitia le faʻaaogaina o taumafa

O le maʻisuka ituaiga 2 o lona uiga o se faʻamaʻi e faʻaitiitia ai le gasegase o masini inisalini. Endocrinologists fautuaina e faapea o tagata gasegase i uluai vaega o le maʻi e pipii i se taumafataga faapitoa ma faamalositino. O le faʻasaʻoina o soifuaga e faʻatagaina ai oe e tausia le faʻamaʻi i le tele o tausaga.

I le leai o ni faʻafitauli, e mafai e le maʻisuka ona faʻataʻitaʻi togafitiga anapogi. Ae o fomaʻi e faatagaina lenei mea i na o le amataga o le maʻi. Afai o le maʻisuka ua mafua ai le solia o le masani masani o le galueaina o le tino, ona le tatau ai lea ona e matelaina.

I le taimi o taumafa, o le inisalini e amata ona gaosia i le tino. Faatasi ai ma meaai masani, o lenei faagasologa e tumau. Ae pe a teenaina meaai, e tatau i le tino ona saili mo teugatupe, ona e mafai ai ona totogi le leai o le malosi na foliga mai. I lenei tulaga, o le glycogen e faʻamalolo mai le ate, ma amata ona vaevae gasegase gaʻo.

I le faagasologa o le anapogi, o faʻaaliga o le maʻisuka atonu e faʻaitiitia. Ae e tatau ona e inu tele vai. Ole vai e mafai ai ona e aveesea toxins mai le tino, toxins. I le taimi lava e tasi, o le metabolism e faʻapitoa, ma amata ona faʻaitiitia le mamafa.

Ae e mafai ona e teena meaai na o na tagata ua maua i le maʻisuka ituaiga 2. I le tulaga o le maʻisuka faʻalagolago i le insulin, o le anapogi e matua faʻasaina.

Filifiliga auala

Fai mai nisi e le tatau ona e fia ai i le maʻisuka. Ae o se numera o tagata atamamai e ese le mafaufau. E moni, o le filifili e teena meaai mo se aso e le foia ai le faafitauli. E oo lava i le 72 itula o le fiaai i le fiaai e le maua ai le mea e manaʻomia. O le mea lea, o fomaʻi e fautuaina e teteʻe i ituaiga ma le umi o le anapogi.

I le filifili ai e taumafai e faʻateʻa ese le maʻisuka i lenei auala, e tatau ona e faʻatalanoa se tagata e finau. E tatau ona ia suʻeina le tagata maʻi ma fuafua pe mafai ona ia faʻaogaina lenei metotia o togafitiga. O le anapogi muamua e fautuaina mo le maʻisuka i lalo o le vaavaaiga a endocrinologists ma tagata tausi fua i totonu o se falemaʻi. Faʻataʻitaʻi e fomaʻi le sili ona lelei le faʻamamaina o le tino e faʻalagolago i le tulaga o le maʻi.

Pe a anapogi mo le umi, ole meaʻai e tatau ona le itiiti ifo ma le 10 aso. O le matelaina umi e tumau mai le 21 aso, o nisi e faʻaaogaina le 1,5 - 2 masina le teenaina o meaai.

Faʻaauau le faʻalapotopotoga

E le mafai ona e matelaina i le taimi lava lena. Mo le tino, o le a matua popole lava. E tatau ona alu ma le agavaa i le matelaina. Mo lenei mafuaʻaga, 5 aso ao le i amataina, e tatau ona lafoai atoa le faʻaaogaina o meaai a manu. E taua le faia o mea nei:

  • 'ai mea taumafa o le gaosiga e faʻaaogaina i le suauu olive,
  • faʻamalosi tino masini le tino ma se enema,
  • 'ai le tele o le vai (e oʻo atu i le 3 lita i aso uma),
  • alu e faamama le tino i le faasolosolo malie.

O le matelaina ma le ituaiga 2 maʻisuka e talafeagai pe a mulimulitaʻia tulafono. I le maeʻa ai o le sauniuni, e tatau ona e alu saʻo i le fufuluina. I le taimi o le ulu e tatau ona lafoaia atoatoa le faʻaaogaina o meaai. E mafai ona e inu na o vai. O gaoioiga faaletino e tatau ona faaitiitia.

E taua le aluese saʻo mai le anapogi. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e:

  • amata ona 'ai ni vaega vaevaeina, suavai fuamalie ua faʻamamaina i le vai e sili ona lelei mo le faʻaaoga muamua,
  • aloese mai le masima mai le taumafataga,
  • faatagaina ia 'ai meaai a le vailaʻau,
  • meaʻai maualuga meaʻai e le aoga,
  • o le faateleina o voluma e faateleina.

O le umi o le taualumaga o le anapogi e tatau ona tutusa ma le umi ole faagasologa o le faamamaina. E tatau ona mafaufauina o le itiiti o taumafataga ei ai, o le itiiti ifo o le inisalini o le a tuʻuina atu i le toto.

Gaʻo Maʻisuka ma Faʻamatalaga

O le tele o le maʻisuka e fautuaina ina ia vave anapogi le 10-aso mo le taimi muamua. E mafai ai ona e:

  • faaitiitia le avega i luga o le ate,
  • faaosofia le faagasologa o gasegase,
  • faʻaleleia le faʻatinoga o le pancreas.

O lenei anapogi taimi-anapogi e mafai ai e oe ona faʻagaoioia le galuega o totoga. O le alualu i luma o le faamai e taofi. E le gata i lea, o gasegase pe a uma le matelaina o le a sili atu ona ono talia le hypoglycemia. O le ono tulai mai o faʻafitauli e mafua mai i le paʻu o le glucose concentration e faʻaitiitia.

O faʻamatalaga e uiga i le maʻisuka e uiga i le anapogi faʻamaonia e faʻamaonia ai o le mumusu e 'ai e mafai ai ona e faʻagaloina le faʻamaʻi. O nisi faiga e suia ai aso malogo ma susu o le anapogi. I le matutu, e tatau ona e teenaina na o meaai, ae faapea foi vai.

E toʻatele e finau faapea i le 10 aso e mafai ai ona e ausia ni taunuuga faapitoa. Ae o le faʻaleleia, o le a fia faia le matelaina mo se vaitaimi umi atu.

Fesoʻotaʻiga faʻatasi

Faatasi ai ma le teena atoatoa o meaʻai, o se tagata e oʻo i faʻafitauli ogaoga, aua e le toe tafe meaai. I lenei tulaga, ua faamalosia le tino e saili ni reserves. Glycogen amata ona aveese mai le ate. Ae o ona faʻaagaga e puupuu lava.

Aʻo anapogi i le maʻisuka, e amata se faʻafitauli o le hypoglycemic. O le suauu o le suimui e pau i lalo ifo. O le mafuaaga lena e tatau ai ona i lalo o le vaavaaiga a fomaʻi. O tino o le Ketone e tele naua i le urine ma le toto. Tusa e faʻaaoga nei mea e tuʻu ai le malosi i masini. Ae faatasi ai ma lo latou faateleina o le sao i le toto, amata ai le ketoacidosis. O le faʻafetai i lenei faiga e aveesea ai le gaʻo tele o le tino ma liliu atu i se tulaga ese o le metabolism.

Afai e le tuʻuina atu meaʻai, ona oʻo lea i le aso 5-6, o le faʻasalaga o tino o le ketone e amata ona faʻaitiitia. O le tulaga o le maʻi e faʻaleleia, o foliga masani mai le gutu, lea e aliali mai i le acetone faateleina, ua mou atu.

Faʻamatalaga Faʻamatalaga

A o lei filifili e faia se laasaga maualuga, e tatau i se tasi ona faalogo i le au tetee i le matelaina. E mafai ona latou faʻamatalaina pe aisea e le tatau ai ona fiaaai le maʻisuka. O le tele o endocrinologists e le fautuaina latou te lamatia lo latou ola maloloina, aua e le mafai ona vavalo saʻo le auala o le a tali atu ai le tino i na mafatiaga.

I le tulaga o faʻafitauli i vaʻa toto, ate poʻo isi mea le lelei o totoga o le tino, e tatau ona lafoaia le faʻailoga o le fiaai.

O tagata tetee o le fiaaai ua fai mai e le o iloa pe faapefea ona tali atu le tino ma le maʻi gasegase i le teenaina o meaai. Latou te finau e tatau ona tuu le faamamafa i le faapaleniina o mea taumafa ma le faitauina o iunite falaoa e ulufale atu i le tino.

O le a le lelei o lenei togafitiga?

Talu ai e masani ona fesili fomai i fomaʻi pe mafai ona vave anapogi mo le maʻisuka ituaiga 2, e aoga le talanoa atili e uiga i lenei mea, aua o le anapogi ma le maʻisuka ituaiga 2 e aoga tele i le tausaga e pulea le tele o le kulukose i le toto o se tagata. Ae e taua le taua i le taimi lava lena o le faʻaaogaina o lenei metotia o togafitiga e aunoa ma le faʻatalanoaina o se fomaʻi e ono lamatia ai le ola maloloina.

E le o fomaʻi uma e manatu o le matelaina o se vaifofo lelei e faatumauina ai lo latou ola maloloina, ae o loʻo i ai foi fomaʻi o loʻo mautinoa o le teenaina o meaai mo sina taimi e fesoasoani e faatumauina le maualuga o le suka i le tulaga lelei.

O le matelaina o le fiaʻai e fesoasoani e le gata ina faʻasalalau le aofaʻi o suka i totonu o le tino, ae mafai ai foʻi ona faʻaitiitia vave le mamafa o le tino, ma e matua talafeagai lava pe a fai o le tagata maʻi e maua i le maʻisuka e iai foi le meaʻai.

Tulafono faavae o le faʻamaonia mai meaai

O le maʻisuka o se faʻamaʻi sili ona ogaoga, o le mafuaaga lea e matua faasaina ai le maʻisuka ituaiga 1 ma le malogo malogo, e taua foi le mulimuli i tulafono faavae mo le teenaina o meaai. Muamua, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi, ona e naʻo se fomaʻi e mafai ona fuafua le aofaʻi talafeagai o aso mo le fiaʻai, ma o le tagata maʻi e tatau ona pasia nisi o suʻega. I se tulaga aoao, aua le umi le fiaai mo le sili atu ma le lua vaiaso, ona o le tele o le teena o meaai o le a afaina ai le tino, ma e le fesoasoani i ai.

O le togafitiga o le maʻisuka ma lenei metotia na faʻaaogaina i le tele o tausaga talu ai, o le mea moni, o le faʻamaʻi e leʻi alu ese e faavavau, ae na sili atu le alualu i luma o le suka. E tusa ai ma fomaʻi, faʻatasi ai ma le ituaiga o maʻisuka lona lua, e sili atu ona lelei le teenaina o meaai mo le maualuga o le fa aso, o le a lava lea e maualalo ai le suka.

Afai o le tagata maʻi e leʻi faʻaaogaina le anapogi faʻamalosi, ona tatau lea ona ia saunia lona tino mo lenei mea ma le faaeteete, ma ia faia se matelaina naʻo lalo o le vaavaaiga faifaipea a le au fomaʻi. E tatau foi ona e siakiina pea lou toto toto ma inu ia le itiiti ifo ma le lua ma le afa lita o vai mama. E tolu aso ae leʻi ulu atu i se meaai, e aoga le saunia o le tino mo togafitiga anapogi, aua o se mea taua lenei.

Aʻo leʻi amataina le fiaai, o le tagata maʻi na te faʻamamaina lona lava faamamaina, e fesoasoani lea e faʻamamā ai le manava o mea uma, o ia enemas e tatau ona toe faaluaina i aso uma e tolu. E tatau ona saunia mo le mea moni o le manogi o le acetone o le ai ai i le mimiti o le maʻi, ma o le manogi o le a amata ona sau mai le gutu o le tagata maʻi, aʻo faʻatonuina le vailaʻau. Ae o le taimi lava e pasi atu ai le faʻalavelave faʻafuaseʻi, o le maualuga o le acetone o le a pa'ū matala, ma o le manogi o le a mou atu. O le manogi e mafai ona faʻaalia i le uluaʻi vaiaso e lua o le fiaʻai, ae o le masani o le suka o le toto o le a faʻaauau i taimi uma lava seia musu le tagata maʻi e 'ai.

A maeʻa togafitiga ma le fiaai, e mafai ona e amata malie mai i lenei taumafataga, aua o aso muamua nei e tolu e faasaina ai le 'ai i se mea mamafa, o lona uiga, e tatau ona toe sui i le meaʻai na muamua mai le maʻi ao leʻi amataina le fiaaai. O le mea e maua ai le kalori o mea taumafa e tatau ona faʻagasolosolo malie ina ia aua nei mafua ai le oso malosi i le kulukose o le toto, i le taimi e taua tele le mataituina o faitauga o le suka.

Mo se aso, e sili atu le 'ai e le silia ma le lua taimi, ma o le meaai e tatau ona aofia ai ni vai faaopoopo e faʻafefe i le vai, e le mafai ona e' ai i meaʻai ma meaʻai mama. A maeʻaeʻaeʻa le togafitiga, e sili atu le aoga e aofia ai fualaʻau fualaʻau manogi i au mea taumafa, laulaau ma fualaʻau o soupeti e faatagaina.

O le faʻamaʻi o le maʻi suka

Alexey, 33 tausaga, Kirov

Mo le tele o tausaga i le taimi nei, sa ou tauivi ma maua le maʻisuka, lea e tigaina ai pea aʻu, e faaopoopo atu i le faatapulaʻaina o aʻu meaai ma pati inu pea, na amata ona ou matauina le maua pea o le mamafa o le mamafa mo le lima tausaga talu ai. Ona o le mamafa o le mamafa na ou filifili ai e alu i lenei meaai malosi, lea e na o le inu vai e faatagaina. I le aso lona lima o le teenaina o meaai, na amata ona ou matauina le manogi manogi o le acetone mai loʻu gutu, na fai mai le fomaʻi e tatau ona i ai, na ou fiaai mo le vaiaso e tasi, talu ai ua faigata ona ou ola e aunoa ma se meaai. I le taimi o le oge, na toetoe lava a le toe tulaʻi le sugar, sa ou fealuai solo ma le tiga, na amata ona ou ita tele, ae na leiloa le lima kilokalama.

Alexandra, 46 tausaga, Volgodonsk

Atonu na ou faia se meaai sese, ae na oo mai ia te au le faigata tele, o le lagona o le fiaaai e lei alu seia oo i le faaiuga, ma sa ou musuina meaai mo le sefulu aso atoa. O aso mulimuli e fa na sili ona faigata, talu ai o le vaivai na le mafai ona faʻafitia, o le mafuaaga lea na le mafai ai ona ou alu e faigaluega. O le a ou le toe faia na ituaiga o suʻega, e ui lava o le suka e masani ma e mamafa le mamafa o loʻu mamafa, ae e sili atu loʻu faʻaaoga togafitiga faʻamaonia ma e le afaina ai aʻu lava i le anapogi.

Kristina, 26 tausaga, Stavropol

Na fautua mai e le fomai ia te au le meaai, talu ai ou maua le maʻisuka talu mai loʻu laitiiti, o loʻu mamafa o lo o tupu pea, ma sa ou matua manao lava e aveesea nisi pauna. Na ou amataina le ulufale atu e tusa ai ma tulafono uma, muamua na ou mulimuli i se meaai malosi, ona ou faia lea o ni togafitiga o le intestinal, ma na o le taimi lava na ou alu ai i le fiaai atoatoa.Sa masani ona ou aveina se fagu vai, aua sa tatau ona ou inu i le sefululima minute, ma sa ou taumafai foi e faaitiitia le malologa ma malolo. Mo le sefulu aso o le fiaaai, na ou toeitiiti valu toe faaopoopo pauna, ma na sili atu ona lelei loʻu soifua maloloina. Ou te fautuaina oe e taumafai se meaʻai, ae naʻo lalo o le mata mata a se fomaʻi!

Natalia, 39 tausaga, Adler

Na ou maua le maʻisuka i aʻu tausaga aʻoga, ona leai lea o togafitiga togafiti masani o loʻo i ai nei, o le mafuaaga lea e masani ai ona fautuaina e le fomaʻi ou te faatulagaina aso e fia ai. E masani lava sa ou inuina le vai ma malolo mo le sili atu i le fa aso, na sili atu le lelei o loʻu ola maloloina, na toe foi mai le suka i le masani, ma o le mamafa na teuina i le tulaga e tasi. O le aso, ou te le toe faʻaaogaina lenei metotia, ae ou te fautuaina maualuga le taumafai i isi.

O aoga o le anapogi

O le anapogi poʻo le faʻaitiitia o le tele o mea taumafa e fafagaina i le aso e mafai ona faʻaititia ai faʻafitauli matuia o le maʻi. A oʻo mai se meaʻai i le tino, e amata ona gaosia le insulin. Afai e le tupu lenei mea, ona amata lea ona faʻaaogaina faasao natia, ma o le faagasologa o le gaosia o gaʻo totonu. E tatau ona inu se lava o le vai e aveese ai mea uma mai le tino. O le iʻuga, ua faʻamaʻaʻa le tino, toxins ma otaota faʻasaʻolotoina, faʻasolosolo faʻasalaga, ma le mamafa o le mamafa ua mou atu. Glycogen e faʻaitiitia i le ate, o mea inu gaʻo e faʻafefiloi i gaʻo. O lenei faagasologa e tuʻuina atu i se tagata maʻi i le maʻisuka ituaiga 2 ma se manogi le lelei o le acetone. E mafua lenei ona o ketones lea e faia i le tino.

Sauniga anapogi

Mo togafitiga lelei o le anapogi ma le maʻisuka ituaiga 2, e tatau ona saunia lelei, e tatau foi ona amanaia le taimi e tuua ai le matelaina o le fiaʻai. Afai o le tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e filifili e faataitai le auala anapogi, ona tatau lea ona amata togafitiga i se falemai i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi o ia na te silafia mea uma e uiga i le tino o le maʻi.

Aʻo le i anapogi mo le 5 aso, e tatau ona e uia auala faʻapitoa e pei ole:

  • meaai paleni taumafa na o meaai fuamoa ma suauʻu olive,
  • faamamaina o le tino faʻatasi ma se enema e manaʻomia,
  • suavai suamalie o le itiiti ifo i le 2 lita i le aso,
  • fesuiai suiga i se taumafataga.

I le taimi o le fiaai i le maʻisuka, e le mafai ona e 'ai, e mafai ona e inu. O se faʻaitiitiga o gaoioiga faaletino e fautuaina.

O se taimi faʻapitoa e tatau ona tuʻuina atu i le faʻagasologa o le alu ese mai le matelaina o le matelaina ma le fesuiaiga o le 'ai o meaai maloloina.

O le tausisia o se alu malie mai le setete o le fiaai e manaomia:

  • manaʻomia ona 'ai sina meaʻai laiti,
  • faateleina le aofaiga o meaai sina siʻosiʻomaga,
  • oloa e tatau ona avea ma fualaau faisua ma susu,
  • aloese mai le masima mai le taumafataga,
  • meaai e aofia ai le porotini e le tatau ona faʻaumatia,
  • o le umi o le alu ese mai le matelaina e tatau ona tutusa ma lona umi.

E le mafai ona e 'ai uma meaʻai i se laina. E sili pe a fai o ni vai masani e faʻafefe i le vai, fualaau faisua po o meaʻai. E mafai foi ona e 'ai salakeke, soup, nusi. Ole aofaʻi o mea taumafa e tatau ona faʻaitiitia, aua le 'ai. O se taunuuga, e mafai i le gasegase o le maʻisuka ituaiga 2 ma le matelaina.

O le maʻisuka anapogi

Ma o le soifua manuia o le tagata maʻi e le oona, o le anapogi e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga faafomai. I lenei tulaga, e tatau i le tagata maʻi ona mulimuli i nei tulafono uma. Mo se taunuuga lelei, o le teena o meaai e tatau ona umi. O le mea muamua e te manaʻomia e te taumafai e aua le 'ai mo le 2 -4 aso. A maeʻa aso e tolu o le anapogi, e leai se vai, masima, glycogen i le tino. E faʻaititia le mamafa o le tino. I lenei tulaga, o le leiloa kilokalama e mafai ona toe vave foi mai. O se anapogi sefulu aso e maua ai se taunuuga lelei.
Taimi lelei o le 10 aso anapogi:

  • o loʻo i ai ni faʻaleleia i le pancreas,
  • faaleleia le metabolism o le tino,

I le maʻisuka maualalo, o nei suiga e le mafai ai ona tupu atili le faʻamaʻi.

O le anapogi mo se vaitaimi faapitoa e maua ai le malosi i le faʻaalia o le maʻisuka i le hypoglycemia. E le gata i lea, o le ono tulai mai ni faʻafitauli e ono lamatia ai le maʻi ua faʻaititia.

I le taimi o le anapogi, e tatau ona e aveina se aofaiga tele o le vai, e oʻo atu i le 3 lita i le aso. I le faagasologa o le teenaina o meaai, o le glycogen e faaitiitia ai i tagata gasegase, e faʻaputuina fanua faʻapitoa, gaʻo ma gaʻo gaʻo o loʻo teu faʻaagaga. Ona oʻo mai ai lea o se suiga, e liliu le tino i meaʻai i totonu. I le urine ma le toto, o le maualuga o tino ketone e maualuga tele. O le tulaga lautele o le tino e faateteleina, o le acetone e lagona i le gaʻo ma le urine. A maeʻa le 5 aso le taumafa, o le manogi o le acetone e mou ese atu, o le maualuga o tino o le ketone e faʻaitiitia, toe foi mai le suka i le masani, faʻavae le metabolism, ma o le a mou atu faailoga o le maʻi.

O le mea lea, o le anapogi ma le maʻisuka e fetaui lelei. Ma o togafitiga o le maʻi i lenei auala e le naʻo se faʻamaʻi faʻamaʻi, ae o se filifiliga lelei mo le laveai i le maʻisuka, lea e te manaʻomia e mulimuli ai i mea uma e manaʻomia.

Togafitiga o le maʻisuka ma le anapogi

O lo oi ai pea le fefinauaiga i fomai e uiga i le maʻisuka e mafai ona togafitia e ala i le teena atoatoa o meaai. O lenei manatu e lua tagata tetee ma tagata tetee. Ae o suʻesuʻega faasaienisi e faʻamaonia pe afai e faʻaitiitia le tele o mea taumafa taumafa pe afai foi ua faʻamaʻaʻaʻa atoa, o le kulūkose i le tino o le tagata ua faʻaitiitia. O le faataitaiina o lenei metotia togafitiga e mafai ona faʻaitiitia ai le matuia o le faʻamaʻi poʻo le faʻamalolo atoatoa. Ae o lenei faʻamatalaga sili atu ona fetaui mo togafitiga o le maʻisuka II, ona o le ituaiga I o le maʻisuka o le laina i le va o aoga ma le matautia o le tino e matua manifinifi lava.

Ina ia le faʻaleagaina le afaina i le soifua maloloina, e tatau ona faia le anapogi faʻamalosi i lalo o le vaavaaiga a le fomaʻi, ma matau nisi o tulafono o le anapogi mo le maʻisuka.

Le manatu o fomaʻi e uiga i le umi o le anapogi e le mafaamatalaina. Ina ia maua se faʻamalositiga i le ituaiga II o le maʻisuka, e tatau ona umi le anapogi ma faaumiumi, ae muamua e te manaʻomia le taumafai e anapogi anapogi (24-72 itula), lea o le a maua ai foi le lelei, e aunoa ma se afaina i le soifua maloloina. O se mea e manaʻomia muamua, pe a taitaia le anapogi faʻamalosi, o se faʻaaoga lelei o vai mama, e oo atu i le 3 lita i le aso.

I le taimi o le anapogi faʻamaʻi ma le maʻisuka, o le tele o le glycogen o loʻo faʻaagaga i le ate, ua faʻaitiitia ai le tino, faʻaaogaina le faʻaagaga o mea gaʻo ma gaʻo gaʻo. O se taunuuga o nei faiga, e tupu ai se faʻalavelave faʻapitoa i le tino, faʻatasi ai ma se maualuga maualuga o tino o le ketone i le tino o le maʻi ma le toto. O lenei tulaga eo faatasi ma se faʻafitauli i le soifua manuia atoa, o le i ai o se "acetone" manogi mai le gaʻo ma le urine. I le 4-5 aso i le maeʻa o le anapogi, manava le manava, o le numera o tino o le ketone e faʻaitiitia, maualuga le kulukose o le toto e faʻavasegaina, o gaioiga uma o le tino i le tino, o faʻamaʻi o le maʻisuka e mou atu.

Tulafono mo le umiaina o le anapogi

Mo le taimi o le anapogi e pasia ma le sili atu le lelei ma aunoa ma le tele o sauāga i luga o le tino, e tatau ona saunia lelei le tino mo le amataga o le faʻagasologa ma alu ese mai ai. Afai o se tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka ituaiga II na filifili e tofotofoina le aoga o le faʻamaʻi maʻi, ona sili atu lea ona faʻatinoina lenei faiga mo le taimi muamua i totonu o le falemaʻi poʻo lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi, ma mafaufau i le soifua maloloina lautele o le maʻi, le ituaiga o le maʻi, ma le iai o faʻafitauli.

Ina ia maua le malosi aupito sili ona lelei mai le matelaina ma ia faʻafoeina uma metabolic processes i le tino, e tatau ona e saunia lelei mo lea mea. 3-5 aso aʻo leʻi amataina le faʻatinoga, e tatau ona faia se seti o fuataga sauniuni:

  • fesuiaiga i meaʻai
  • faʻamama le inumaga o toxins faʻatasi ai ma se faʻamamaga faamama,
  • 'ai le tele o vai i meaʻai vaeluaina,
  • faasolosolo lava ina faʻaaoga e faʻafefe.

I le taimi o le anapogi, soʻo se mea e maua ai meaai, e le mafai ona e inu vai. E talitutusa foi le taua o le auala sao mai le matelaina, ma le fesuiaiga i se taumafataga masani ma maloloina. I le faia o lenei mea, e le tatau ona e taʻalo i ipu gastronomic uma, ma amata ai ona 'ai e tatau ona maua mai vai inu suamalie e pei o le sua o le fualaau aina suamalie, suamalie faalenatura ua faʻamamaina i le vai, alalaupapa mucous ma aano o manu. E le gata i lea, o tagata fai meaʻai ma endocrinologists e fautuaina le taumafa i ni vaega laiti e sili atu ma le 2-3 taimi i le aso pe a tuua le taumafataga. Mo le gaioiga faaletino, i le taimi o le matelaina, ua matua faʻaitiitia, ae pe a maeʻa, o le mama i totonu o le tino ma le malosi na oi latou lava o le a mafua ai le faateleina o le gaioiga faaletino.

O le maʻisuka ituaiga 1 o le tagata e faalagolago i le inisalini mo le ola, ae i le maʻisuka ituaiga 2, aemaise lava pe afai o le maʻi i le amataga, e mafai e se tasi ona taumafai e tau le faʻamaʻi e le gata i vailaʻau.

O tagata faapitoa na maua o le maʻisuka ituaiga 2 e le o se faʻamavaega tuusaʻo i le faʻaaogaina o se metotia togafitiga e pei o le anapogi.

E faia le metotia i lalo o le vaavaaiga manino a se fomaʻi, pe a maeʻa suʻesuʻega ma le faʻatagaina o pathomasis cardiovascular i se maʻi.

O lenei faʻatinoga e sili ona talafeagai mo i latou o loʻo mafatia i le gaʻo. O se taunuuga o le anapogi, o le avega i luga o le ate ma le pancreas ua faʻaitiitia, o faiga faʻavae e faʻavaeina e ala i le aofia ai o mea faʻaagaaga, o le tino ua faʻamamāina mai mea oona.

Tulafono o le anapogi

A aunoa ma le matauina o nisi tulafono, o le anapogi ma le maʻisuka e ono afaina ai le soifua maloloina, o lea la ao lei amataina togafitiga ma le fiaai, e tatau ona e sailia le lagolago a lau fomaʻi ma mulimuli i fautuaga nei:

  • Aua le amata anapogi i le maʻisuka tele.
  • O le taimi muamua o le anapogi e tatau ona oʻo mai i le 24 i le 72 itula ina ia leai se faʻalavelave mamafa o le tino. Ae o le togafitiga o le togafitiga e matauina mai le aso 4 o le taualumaga.
  • I nai aso ao leʻi amataina le anapogi, o meaai e tatau ona na o le fualaau faisua ma le faʻaopoopoga o le suauu olive.
  • I le amataga o le faagasologa faia se faamama faamama.
  • E masani lava e tatau ona pulea le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ina ia le afaina ai le tino.
  • O aso uma e te manaʻomia ai le inu i le 3 lita o le vai i le aso.
  • E sili pe afai o le taualumaga o le anapogi e faia i totonu o se falemai faapitoa, i lalo o le vaavaaiga faifaipea a tagata tomai faapitoa.
  • O le taimi aupito sili ona lelei o le anapogi e le sili atu i le sefulu aso, ae o le taimi e filifilia taitoatasi mo tagata taʻitasi.

O le faʻaitiitia o le maualuga o le suka, o le a maua ai le manogi o le ketone body in urine ma le toto, o le manogi o le acetone e faʻalogoina mai le gutu, i le aso lona lima mai le amataga o le anapogi, o nei mea faʻafuaseʻi e pasia (e le o le atoa), o le aofaiga o le kulukose e toe foʻi i le masani,

Auala mai le matelaina

A maeʻa le faʻatonuina o le anapogi, e taua le amata ona 'ai lelei. Amata ona 'ai faʻatasi ma le faʻaaogaina o vaiinu: fualaau faisua ua faʻafefeina i le vai, gaʻo fualaʻau faʻatasi ma le uila. Faʻesea le faʻaaogaina o masima ma meaʻai.

E tolu aso talu ona maeʻa le anapogi, meaʻai e maualalo le suamalie, fualaʻau fuamoa, ma mucous cereals e amata ona faasolosolo malie ona faʻaofiina i totonu o le lisi. I se taimi mulimuli ane, e mafai ona e 'ai i le aano o manu, pala. O le taumafaina e tatau ona 2-3 taimi ile aso, vaega - laiti.

O faʻamaoniga i le faʻamālōlōina o le anapogi

O le faʻatagaina i luga o le anapogi o le maʻisuka faʻalagolago i le maʻisuka (ituaiga 1). E le fautuaina le faʻanoanoa ia i latou o loʻo maualalo le mamafa, o le pito maualalo ole tino o manu.

O le matelaina e manaomia ai sauniuniga ogaoga o le mafaufau, e le mafai e tagata uma ona onosaia le faʻasalaga umi mai le 'ai ma le tupu o le hypoglycemia, o le mea lea, ao le i amataina le faiga, e tatau ona e mamafa i lou malosi. O le matelaina i le tulaga o le atherosclerosis, o le faaletonu o le vaaia o le tino, o le faʻamaʻi o le fatu fatu e faʻasaina foi.

E ese fomaʻi e uiga i le aoga o le anapogi i le maʻisuka, ae o le tele o tagata atamamai e le faafitia le aoga o le metotia i le oona ma le maʻisuka e le o ogaoga le maʻisuka. O le mea lea, ao lei filifili e amata anapogi, e tatau ona faia se suʻega maeʻaeʻa e faʻalavelave ai faʻamaʻi pipisi.

Le faiga o le gaioiga o le maʻisuka anapogi

E tatau ile tagata maʻi ona manatua o le tauaveina o sea aafiaga i le tino ua mafua ona o taunuuga le lelei, ma e masani lava ona faatatau ia i latou e mananao e taumafai anapogi faatasi ma le maʻisuka ituaiga 1.

O le mafuaaga lena e le mafai ai ona e teena meaai e aunoa ma le vaavaaiga a se fomaʻi. O le filifiliga sili lava pe afai e amata ona matelaina se tagata i se falemaʻi, lea e mafai ai ona latou tausia tausiga faʻapitoa pe a manaʻomia.

I le mea lava ia, o le aloese mai meaʻai e tutusa le masini mo le aʻoga, faapea foi ma le "maʻi manaia".

O le faagasologa o suiga i le tino e pei ona taua i lalo:

  1. O uluaʻi 1-3 aso e aunoa ma ni meaʻai e taʻitaʻi atu ai i se lagona o vaivaiga ma vaivaiga.
  2. Talu ai o le malosi e le sau mai fafo, e tatau i le tino ona faʻaaoga tino o gaʻo, proteins ma gaʻo.
  3. O le ate e amata ona galue malosi, faʻamaʻoina le glycogen i totonu.
  4. Talu ai ona o le le mafai ona tuʻuina atoatoa atu o mea uma ma okeni i le kulūkose, ua faʻalauiloa le faiga o le faʻavaeina o tino o le ketone. Ketetemia ma ketonuria o loʻo agaʻigaʻii luma.
  5. O se uiga lelei o le acetone mai le gutu e ono aliali mai.
  6. I le 5-7th aso, ua toe fausia atoa le tino i se auala fou, o le numera o tino ketone ua toetoe lava a toe foi atu i le masani, o le metabolism e faʻamautuina.
  7. E i ai le faaitiitia o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, lea e mafai ona faʻatutuina i le tausisia o tulafono o se togafitiga faʻapitoa.

E matua taua lava mo le maʻi o le mataʻituina faifaipea o le soifua lelei ma le vaavaaiga a se fomaʻi. Mo le tele o tagata, o le anapogi muamua ma le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona mafua ai le leiloa o le mafaufau poʻo le faʻataʻoto. I le tele o tulaga, e mafua ona o se auala le saʻo.

Tusa 2 maʻisuka anapogi: faʻamanuiaga ma faʻalavelave

O aʻafiaga matuia e oʻo mai pe afai o se auala le saʻo i ia togafitiga e mafai ona:

  • O le malosi o le hypoglycemia ma le atinaʻe o coma,
  • Le lagona lautele o le le mautonu
  • Faʻasologa o meaʻai
  • Manatua

E taua le maitauina o le teenaina o meaai e mafai ona faia i na o amataga o le faamai. O le faʻalavelave ogaoga o le "faʻamaʻi maʻi" ma le ituaiga o le insulin-o le maʻi o faʻamalologa faʻamaonia mo le togafitiga faapena.

O aʻafiaga aoga o le matelaina i le maʻisuka ituaiga 2 e aofia ai:

  • O le faʻaitiitia o le faʻalauiloaina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto,
  • Tulaga masani o le gaʻo ma gaʻo gaʻo,
  • Pulea o le tino
  • Fetuunaiga o le tino e faʻaitiitia ai le tele o mea taumafa e 'aina.

O tulafono o anapogi anapogi

O le mea sili ona taua i lenei auala o togafitiga o le mulimuli i le faasologa atoa o le taualumaga ma tulafono o amioga.

Ina ia maua le maualuga o le aoga mai le faʻasaʻo, e tatau ona e sauniuni lelei mo ia.

Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e:

  1. I nai aso ao lumanai togafitiga, e teena ai meaʻai aano.
  2. Alu mo fualaau 'aina ma fualaʻau.
  3. Faʻamama le inumaga ma se enema.
  4. Siʻitia le suavai i le 3 lita i le aso.

O le umi o le anapogi e tatau ona 5-10 aso, e fuafua i le soifua manuia o le maʻi. I taimi o tapulaa, e faatagaina le tagata maʻi e faʻaaoga na o vai masani. E sili atu pe a fai o le uluai aafiaga o le faʻamausali o loʻo faia i se falemaʻi i lalo o le vaavaaiga a fomaʻi.

E leai se taua o le faagasologa o le faatoilaloina o le matelaina. A maeʻa aso e 10, e le mafai ona e osofaia vave ituaiga uma o mea lelei. E tatau ona faʻalauteleina le tuʻuina atu o meaai i totonu o meaai.

E sili le amata i teuteuga o fualaau faisua ma fualaau aina suamalie, ona suamalie mama, cereals.E na o le 2-3 aso o le toe amataina o se meaai lelei e mafai ai ona e toe foi atu i mea masani.

E taua le tau atu o le teenaina o mea taumafa mo le 1-3 aso e le aumaia ai faamanuiaga faʻapitoa. O le mea lea, e le tatau ona e toe faʻanofoina le tino i se tulaga le talafeagai. A uma ona faʻamaeʻa se auala o togafitiga faʻapitoa, e matau e se tagata le mama i totonu o le tino, faʻaleleia le lelei. O numera i luga o le mita ua faʻaititia.

Togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 e ala i le anapogi o se tasi lea o auala sili ona matautia e ono aafia ai le tino. O tagata mamai o loʻo i ai se faʻalavelave ogaoga o le faʻamaʻi poʻo faʻamaʻi pipisi e le tatau ona faʻaaogaina. Ae ui i lea, e leai se tasi e mafai ona faasaina se tagata e suʻeina o latou lava soifua maloloina.

O le mea taua o le faʻafesoʻotaʻi lea o se fomaʻi aʻo leʻi amataina le faʻamaonia. E tatau ona faia se suʻesuʻega auiliili mo le talafeagai o le teenaina o meaai. Mo le tele o gasegase, o lenei faiga e mafua ai le faʻavaeina o faʻamaʻi fou.

E mafai ona matelaina i le maʻisuka ituaiga 2 le faigata?

O le tele o endocrinologists e faamamafaina le le gafatia o le matelaina i le maʻisuka. E mafua lenei mea ona o mea e sili ona taua o le gaioiga o le inisalini ma le suka. Ae ui i lea, o le maʻisuka ma le anapogi e le masani ona feteʻenaʻi. O le mea moni o le anapogi e le taliaina atoa ma se ituaiga insulin-faalagolago o lenei maʻi.

I le taimi lava lena, faatasi ai ma le maʻisuka faigata o le maʻisuka-tutoʻatasi tutoʻatasi, o le anapogi faʻamaonia e talia lelei. Faʻalēaogaina o mea taumafa (sili atu ma le tolu aso) e sili.

Afai o meaʻai e le toe ulufale i totonu o le tino, ona amata loa lea ona faʻaaoga faʻaagaga i totonu. Muamua lava, o le anapogi i le taimi o le maʻisuka lona lua o se ituaiga o le insulin-tutoatasi e faʻateleina ai le gaosiga o gaʻo i totonu. Afai e matauina e le tagata maʻi le pulega o le ava (e tusa ma le tolu lita o le vai i le aso), e fesoasoani lea e aveese ai otaota otaota. E faʻamamaina siama ma masini i togene, ma i le taimi lava e tasi, o le faʻamautuina o metabolic processes, e aofia ai le carbohydrate, e faia. I lenei tulaga, o le fesili pe mafai ona faʻamaloloina le maʻisuka e ala i le anapogi e tumau pea.

Ituaiga 2 maʻisuka anapogi

O le auʻiliʻiliga o suʻesuʻega e fautuaina ai le faʻailogaina o le fa aso mo togafitiga faafomaʻi e faʻaleleia atili ai le faitau o kulukose toto. O nisi tagata atamamai e finau e mafai e le tagata gasegase ona faʻataunuʻu le anapogi i aso e 10. Ae ui i lea, i tulaga uma, o lenei faagasologa e tatau ona o faatasi ma le vaavaaiga faafomai. O le siakiina o le kulukose tumau ma le faʻaaogaina o le tele o le vai e tatau ai.

O lea la, e mafai ona matelaina i le maʻisuka ua fautuaina - e naʻo le fomaʻi e filifili ai lenei mea.

O togafitiga o togafitiga e faʻatinoina e tusa ai ma se fuafuaga faʻatusatusa:

  1. I ni nai aso ao le i matelaina i le maʻisuka o le maʻisuka-tutoʻatasi tutoʻatasi, e tatau ona fesuiai naʻo se meaʻai fualaʻau. E le gata i lea, e tatau ona e alu i le 40 kalama o le suauu olive,
  2. Aʻo leʻi amataina togafitiga, e tatau ona e faia se enema,
  3. I aso muamua, o le manogi o le acetone o le a lagona mai i le vevela o le tautala. O le mea lava lea e tupu mai le urine. O loʻo taʻu mai ai ua amata le faʻafitauli o le hypoglycemic. I ni nai aso, o na mea uiga ese ua pasi. I le taimi lava e tasi, o le kulūkose e faʻatulagaina,
  4. O le taimi atoa o le anapogi, e tatau ona e inu vai e tele: e fesoasoani lea i le tino e aveese ai toxins.

O lea, e mafai ona matelaina i le maʻisuka ituaiga 2 - naʻo le tagata maʻi. I le taimi o le le tumau o le teenaina o meaai, o le gaioiga o le pancreas ma le ate ua faʻamaonia, talu ai ua faʻaitiitia le mamafa o nei totoga. E le gata i lea, o faʻamaʻi o le maʻisuka i le tele o gasegase e mou ese atu. O lea e taua ai le fuaina o le lelei ma le faʻamalosi ma faia se togafitiga i lalo o le vaavaaiga a le fomaʻi.

O loʻo i ai fautuaga mo le faʻaaoga ma le umi o le matelaina - e oo atu i le lua vaiaso. E le o tagata uma e mulimuli i lenei auala. Ina ia faia lenei mea, ia faia se suʻesuʻega auiliili. O suiga e le masani ai i toto toto poʻo faʻafitauli o se uiga eseʻese o ni faʻamaoniga mo ia togafitiga.

Ina ia tauivi ma lagona o le fiaaai, o faatinoga faaletino faigofie e tatau ona faia.

E faʻapefea ona aluese mai le anapogi?

O le ala ese mai lenei faiga e taua tele. O se tutoatasi tutoatasi poo le solia o faatonuga uma a le fomaʻi e mafai ona matua faaleagaina ai le soifua maloloina ma taitai atu i le alualu i luma o le maʻisuka.

I le popofou, e fautuaina e faʻaaoga na o fualaau aina fua ma vaifofo paleni. O fua o meaʻai e aoga tele. I le lumanaʻi, e tatau ona faʻalautele le faʻalauteleina o le lisi ma faʻalauiloa ai meaʻai susu, aemaise lava, uʻu, i totonu o le taumafataga.

I aso popo, e tatau ona le aofia ai le masima ma le protein. E le tatau ona mulimulitaia se masima e aunoa ma le masima ma le polotini e tolu aso. I le isi itu, o le faasologa o faasologa o loʻo faasolosolo malie. I le taimi lea, o loʻo faʻaaogaina tele le lagomeli: latou te fesoasoani e faʻamalosia le lelei o le togafitiga.

I le vaitau pe a uma le anapogi, e le manaʻomia ona e faʻafefe. Taumafai e aua nei taloina, ae ia e tulaʻi mai luga o le laulau ma se lagona o sina fiaʻai. E lava i le muamua ona 'ai faalua i le aso.

E mafai ona faʻamaloloina le maʻisuka e le anapogi anapogi?

O fomaʻi o loʻo fautuaina pea le matelaina mo lenei faʻamaʻi, ae le sili atu ma le sefulu aso. O le mumusu o le teenaina o meaʻai e le maua ai se aafiaga faapena. Ae ui i lea, e oʻo lava i anapogi pupuu i le tele o tulaga, e maua ai ni mea ofoofogia, aemaise lava, le faʻamautinoaga o le glycemia i se tulaga talafeagai mo se faʻamaʻi.

O lea la, o le tali i le fesili pe mafai ona anapogi mo se taimi umi ma le maʻisuka ituaiga 2 e lelei i le tele o mataupu. I le tele o tulaga, e mafai ona puipuia atoa le atinaʻe o le maʻi. Peitai, e moni lenei mea i uluai vaega o lenei maʻi.

Maʻisuka-faʻaitiitia o le suka toto

O le maʻi suka o se faʻamaʻi tuga faʻapitoa. I le taimi o lenei faʻamaʻi, o le tagata ua faʻalavelaveina i le gaʻo, lipid ma le palatini o le gaʻo.

I togafitiga faʻapitoa o le maʻisuka, e faʻaaogaina ai ituaiga togafitiga eseese:

  • inisalini togafitiga
  • faʻaleleia olaga.

Faataitai ma se ituaiga togafitiga e pei o le anapogi. O lenei togafiti togafitiga e le o faʻatagaina e le diabetlogists, ae i nisi o tulaga faʻapitoa e aoga tele.

Faʻasalaga i le maʻisuka: o mea lelei ma faʻamalosi

O loʻo i ai se manatu o le umi o le leai o se meaai e matua faʻasaina mo le maʻisuka. E talitonuina o le maualalo o mafuaʻaga ona o le leai o ni sukaʻava i totonu o le toto, e mafai ona faʻafefeteina ai, gaogao ma isi faʻafitauli e le manaʻomia. I le faʻataʻitaʻiga, o nei tali e le tupu mai lava i taimi uma, ma afai latou te faia, e masani lava ona tupu mai i se foliga malie.

O le teenaina o le meaʻai e le taliaina ma afaina i le le mafaatusalia o tali a le tino.

Ae peitai, afai e te mafatia i le maʻisuka e le o se talaaga o le tui o le inisalini ma filifili e faʻaaoga lenei togafiti togafitiga, e tatau ona e feutagai ma se fomaʻi.

E tatau i tagata mamaʻi ona nofouta o le umi o le leai o se meaai i le maʻisuka e mafai ona mafua ai le ketoneemia - o se faʻateleina o mea e maua. O le tulaga e tuʻuina mai faatasi ma le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o tupe faʻaagaga i totonu o fatu o le ate.

O se faʻalavelave talitutusa e atiina ae i le faʻasalaga o le faʻamaʻi, ae i lenei tulaga, o le ketoneemia e afaina i le natura ma galue o se ituaiga o faailoga mo le ala sao o togafitiga. Ina ua uma le amataga faʻafitauli o le hypoglycemic(e tupu i le 4-5 aso) o le aofaʻi o le koneta i totonu o le plasma e faʻaititia, ma o le kulūkose e faʻamautu ma tumau pea i le taimi atoa o le gaioiga.

Mataupu faavae autu

I le taimi o le anapogi, o le tino o le maʻi e alu ese mai le gaosiga o le tino gaʻo i le lipid metabolism.

I lenei tulaga, o le vaevaeina o le tino o le tino mo le malosi o loʻo faʻatinoina. O le faagasologa e ogatasi ma le toe faʻaleleia o le tino: o le insulin mo le gaosiga o le gaosiga i le taimi nei e le manaʻomia ma o le uʻamea taimi mo se toe faʻaleleia atoatoa o le tino.

O nisi fomaʻi e talitonu o le anapogi o le togafitiga sili ona saogalemu ma le "soifua maloloina" togafiti.

O le faʻaaogaina o gaʻo gaʻo e avea o se punaoa malosi ae le o le kulukose fesoasoani e toe faʻaleleia ai le setete o le pancreas ma tuʻuina ai le malologa. O faʻamalologa atoatoa o togafitiga o le maʻisuka ituaiga II o loʻo faamatalaina!

Tulafono mo le maʻisuka

Aʻo faia le anapogi faʻamaʻi ma le maʻisuka ituaiga II, faʻaeteete ma saʻo lelei e tatau ona matauina.

O le mea lelei, e sili atu ona lelei le faia i totonu o se falemaʻi faapitoa i lalo o le vaavaaiga a tagata tomai faapitoa, e ui lava, e moni, e le o faʻataʻitaʻiga faʻapitoa masani e faʻaaogaina lenei auala. Afai e te le maua le avanoa e matela ai i le falemaʻi, e tatau ona faia togafitiga i lalo o le vaavaaiga a e pele, e fautuaina foi e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi i aso uma (pe a telefoni).

O pupuʻu o le anapogi (e oʻo atu i le 3 aso) faʻatasi ai ma se faʻamaʻi faigata faʻamaʻi e le aoga - e na o sina vaega itiiti lava e faʻamalolo ai le mea o le meaʻai, ae le maua ai se faʻasologa o mea faʻapitoa. O le togafitiga faʻapitoa e amata mai le 4 aso. O se isi togafitiga faʻapitoa o le faʻamautuina o le mamafa o le tino.

O le faagasologa e manaʻomia ai se taimi sauniuni, e aofia ai le faʻamamāina o le tino ma le sauniuniga o le mafaufau

I le taimi o togafitiga, e tatau ai ona aveesea le koneta ma isi toxins mai le tino i se taimi talafeagai. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faʻaaogaina se tele vai (pe tusa ma le 3 lita i le aso). E tatau ona inu le vai i ni vaega laiti.

Ia saunia mo le faʻaalia o le manava le manava o le acetone mai le gutu, faʻatasi ai ma le faʻalauteleina o le gaosia o le koneta i totonu o le tino. Ketonuria o le ai ai foi - o se maualuga maualuga o le acetone i le urine.

O fomaʻi tausi meaʻai ma endocrinologists faʻatino auala eseese. O nisi e tumau i taimi uumi (sili atu ma le lua vaiaso), o isi e talitonu o le a atoa le sefulu aso. O suʻesuʻega e faʻaalia ai e oʻo lava i le 4 aso o le anapogi e iai sona aoga i le kulūkose ma faʻaleleia le tulaga lautele o tagata gasegase.

O le taimi sauniuni e aofia ai:

  • Faʻaaloalo i se taumafa malosi i aso e tolu ao le i amataina: i aso nei e tatau ona e 'ai na o fualaau aina ma 40-50 g o suauu olive i aso uma,
  • Faʻafoe faʻamalolo faʻamalolo vave i luma o le sauniga.

O le manogi o le acetone mai le gutu e mataʻituina pe a ma le 4-6 aso talu ona amata le togafitiga, ona mou atu ai lea: o le maualuga o ketones ua faaitiitia, ma o le aofaiga o le kulukose e toe foi i le masani ma tumau pea seia oo i le faaiuga o togafitiga. E afua mai le aso 4, o faiga faʻavae e faʻapitoa, o le mamafa i luga o le pancreas ma le ate ua faaitiitia: o le gaioiga o nei totoga ua faʻalautele. O faʻamaoniga uma o le maʻisuka i le tele o tagata gasegase ua matua taofia.

E tatau ona e iloa tulafono mo se tulaga agavaa mai le matelaina.

  • I aso muamua e 3 e fautuaina ai e faʻaaoga na o vaiinu mama, ma faasolosolo malie le faateleina o le latou kalori.
  • E lua taumafataga i le aso e lava.
  • O le taumafaina o le tele o masima ma fualaʻau e le manaʻomia.

I le lumanaʻi, e tatau ona e tausisi e faʻamautinoa le taunuʻuga o togafitiga ausia.

O le matelaina i le maʻisuka o se tasi lea o togafitiga e le o fualaau oona mo togafitiga mo le maʻi. I luga o le upega tafailagi e mafai ona e maua le tele o iloiloga o le teenaina o meaʻai na fesoasoani e faʻasaʻo le maualuga o kulukose toto ma faʻaleleia le tulaga o le pancreas. E faapena? O le a le ituaiga o anapogi e togafitia ai le ituaiga 1 maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2?

O le masani o le suka toto e mai le 3.9 i le 5.5 mmol / l, e tusa lava po o le a le matua poʻo le itupa o le maʻi. Mo le maʻisuka, o le maualuga e taliaina e 7.2 mmol / L.

I le taimi talu ai nei, o faʻamaʻi na maua i le maʻisuka sa faʻasaina le 'aiina o falaoa, fualaau suamalie, suamalie, ma isi oloa e mafua ai ona osooso malosi i le suka suka. I le taimi nei, ua toe teuteuina lenei fautuaga - o le faiga mo le glucose ua maua i ituaiga eseese o le faamaʻi na fuafuaina.

O le ituaiga muamua o faʻamaʻi - o le inisalini e faalagolago i le tino - o laʻau pancreatic e le maua ai le inisalini pe ua maliu. O le faʻaaogaina o gaʻo faʻatagaina, peitaʻi pe a ave ni fua talafeagai o lenei hormone.

Le isi ituaiga - inisalini e gaosia, o nisi taimi e sili atu. Ae o sel o le tino e le mafai ona fegalegaleai ma le kulukose, faʻafitauli o le tino. E le mafai ona pasi i totonu o le tino, lea e tau atu i le faaputuputuina o le carbohydrate i totonu o le toto. I lenei ituaiga o maʻisuka, o le togafitiga e faʻavae i luga o se meaai e maualalo i le gaʻo ma gaʻo le faʻaaogaina o le kulukose.

Faatasi ai ma le le lava o meaai paleni i le maʻisuka ma tagata soifua maloloina, o le tino ua amata ona suʻeina le malosi i le tino. O gaʻo ifo i lalo i ni meaola laiti faigofie.

O le faʻaitiitia o le kulukose o le toto e mafai ona na o le umi o le matelaina. Ae o lenei mea e faateleina ai le lamatiaga o le hypoglycemia.

Faailoga o le le atoatoa o le kulukose:

  • taʻavale
  • vaivaiga
  • sosolo
  • faalua vaaiga
  • osofaiga
  • moe
  • fenumiai,
  • gagana le mafaamatalaina.

O se tulaga matautia lenei mo se tagata maʻi e maua i le maʻisuka. O le taunuuga e mafai ona faʻataʻatia ma maliu.

Fesoasoani muamua i lenei mataupu o se taumafataga. E fautuaina le maʻisuka ia i ai ni laʻau suamalie poʻo ni kulukose pepa faʻatasi ma i latou.

Le lelei ma le le lelei o le anapogi i togafitiga o le maʻisuka

O vailaau aloaia e le iloa le togafitiga o le maʻisuka e ala i le anapogi o se auala aoga e mafai ona faaleleia ai le tulaga o le maʻi. Le lava o meaai e faigata mo le tino. Mo le maʻisuka, o le faʻalagona lagona e solia.

Le aoga o le anapogi ma le maʻisuka:

  • mamafa le mamafa o le tino
  • faiga malolo o le gastrointestinal tract, pancreas,
  • ma le maʻisuka ituaiga 2, o meaʻai paleni o se ituaiga o togafitiga,
  • e faʻatagaina oe e faʻaititia le tele o le manava, lea e fesoasoani e faʻaititia le aofaʻi o taumafa pe a uma le taumafataga.

O le metotia e tele naua mea le lelei. Fagaga o le matelaina i le maʻisuka:

  • leai se faʻamaonia
  • maualuga le lamatia o le hypoglycemia,
  • popole mo le tino
  • se faateleina i le maualuga o ketones i le tino,
  • o le foliga mai o le manogi o le acetone ma lona i ai i le urine.

Afai e te filifili e faʻataʻitaʻi le metotia o le kulukose o le toto, ia talanoaina lenei mataupu ma lau suʻega. Ma sili atu - faʻatino galuega i se fomaʻi i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

I le ituaiga 1

Faatasi ai ma se ituaiga o le faamaʻi o le inisalini, e le maua mai ai siama o le pancreatic le inisalini, o le hormone lea e fesoasoani i le kulukose e gase mai le toto. O siama e le maua ni meaai paleni ma e lagona e le tagata maʻi se malosi malosi o le fiaaai ma osofaiga le pulea o le fiaai.

Ole aofaiga o le kulukose i totonu o le toto e le faalagolago i luga o faʻamaʻaloga o mea taumafa poʻo le malogo. O loʻo i ai seʻia oʻo ina faʻaaogaina e le tagata maʻi le inisalini.

E le fautuaina e fomaʻi ia tagata maʻi i le fiaai. Ina ia faʻaitiitia le suka, e tatau ona e tui inisalini, tusa lava pe leai se meaʻai. O lenei mea e mafua ai le atinaʻeina o le hypoglycemia. Ma na o le pau lava le auala e togafitia ai le tulaga o le faʻaleleia lea ole maualuga o le suka e ala i le taumafaina o le gaʻo poʻo le tui.

O le anapogi mo le maʻisuka ituaiga 2 o se filifiliga o mea taumafa. Endocrinologists fautuaina se auala e teena ai le togafitiga pe afai e lava le vai. O lenei mea e mafua ai le gau o le mamafa. O le mamafa o le mamafa e mafua ai le le atoatoa o le gataifale ma e fesoasoani i le atinaʻeina o le faamai.

Sauniuniga, auala saʻo e teena ai meaʻai, alu faʻamalosi ma le tausisia o tulafono o le lelei o mea taumafa pe a uma ona anapogi i le faʻaitiitia o le suka.

E fautuaina e tagata faʻamaonia tagata maʻi ma se faʻamaʻi o le maʻisuka ituaiga 2 e umi le umi - 5-7 aso - mataupu o le teenaina o meaai. Ole maualuga o le suka i le maeʻa ai o se faʻalavelave o le acidotic ua naʻo le 5-6 aso o le anapogi. O le filifiliga sili i le vaitaimi o le teenaina o meaai o le vaavaaia lea e fomaʻi.

O sauniuniga tatau mo le anapogi e amata i le 1 vaiaso aʻo leʻi fufulu le tino. E tatau ona e lafoaia mea mamafa, meaai falai, aano o manufasi. Faʻaitiitia faʻaitiitia le vaega, aveese lau sima ma le ava mai le meaai.I le aso o le anapogi, fai se faamama faamama.

I le laasaga muamua, o le manogi o le acetone o le a aliali mai, suiga o suʻega toto ma urine. E tatau ona inu le vai i se aofaiga o le itiiti ifo i le 2 lita ma faʻavaivaia otaota. Soʻo se meaʻai e tatau ona faʻaaogaina. E le faasaina le faʻamalositino.

I le amataga - o se aso poʻo se lua - o loʻo matelaina le fiaai. O tagata maʻi e maua i le maʻisuka e fautuaina e faʻamamā le tino i luga o le faʻavae o se fomaʻi.

O le alu ese mai le matelaina o le tele o aso e pei o le taimi o le teenaina o meaai lava ia. I le amataga, ua faʻafeiloaʻi ai suamalie, meaʻai faʻamalama. O meaʻai purotini e amata ona ulu atu i le taumafataga i le na o le vaiaso talu ona uma le togafitiga.

A o faagasolo lenei vaitau, e tatau ona faʻataunuʻu mataasama. O le teenaina o mea taumafa e afaina ai le motumotu o le fatu.

O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo faʻaalia 2 vaega o le anapogi i le tausaga. E tele taimi - e faasaina.

Contraindications i togafitiga

O le maʻi suka o se faʻalavelave i le faaumiumi o le teenaina o meaai. E faʻatagaina le faia o le matelaina o maʻi mo vaega nei o tagata gasegase:

  • ma faʻamaʻi pipisi o le cardiovascular o suiga eseese,
  • ma faʻamaʻi maʻi
  • ma faaletonu mafaufau,
  • tamaiti ei lalo o le 18 tausaga
  • faʻatasi ai ma faʻafitauli o le urinary system,
  • maʻitaga ma fafine lacting.

O le anapogi e fesoasoani e tuuitiitia le kulukose o le toto. Ae i le saogalemu, o lenei togafitiga e mafai mo tagata soifua maloloina.

O le maʻi suka o se faʻamaʻi faapitoa. E le mafai ona faʻamalolo ia te ia, ae ia pulea, ola i se olaga masani, fanauina fanau mo soʻo se tagata maʻi. Mulimuli i se taumafataga, ave vailaʻau faatonuina - inisalini, glucophage - faia se suʻega suʻesuʻe ma fiafia i le olaga.

Tuua Lau Faamatalaga