O le masani o le suka i le toto pe a uma le 40, 50, 60 tausaga

O le gaosia o le inisalini hormone e tāua tele i le soifua maloloina o le tagata. O le aʻafiaga, le maloloina o meaai ma le le lava o le tino faaletino e mafai ona matua faateleina ai le lamatiaga o le tino o le endocrine i le atoa ma le pancreas. O le matua o tausaga o le tagata, o le tele lava o le mauaina o le maʻisuka ituaiga 2.

O le mafuaaga lea e matua taua ai le iloa o le toto toto maualuga mo tane, aua e tusa ai ma fuainumera o WHO, latou te sili atu ona afaina i le maʻisuka, pe a uma le 50 tausaga. Afai e te iloa le faafitauli i le taimi ma faʻafesoʻotaʻi le endocrinologist mo togafitiga talafeagai, i le lumanaʻi, e mafai ona e faia e aunoa ma ni tui inisalini.

I le tulaga o le faʻaalia o ni faʻamaoniga faapitoa, lea o le a faʻamatalaina i lalo, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi faʻatasi se fomaʻi ina ia siaki ai le suka toto. O mea nei o se faʻamatalaga o faʻamaoniga, o le faʻatagaina o le sugar sugar mo se tamaloa e limasefulu ma le 60 tausaga, ma auala e pulea ai latou.

Symptomatology

Ina ia mafai ona taliaina le maualuga o le suka i le 50, o le endocrin system e tatau ona maua ai le aofaiga tonu o le insulin.

E tupu foi e masani ona galue le pancreas ma inisalini, ae o le faafitauli o le le iloa lea e sela o le tino.

Faailoga o le amataga o le maʻisuka pe'ā uma le 51 tausaga ma luga atu o loʻo taua i lalo:

  • vaivai,
  • faʻaititia le faʻaaliga
  • fiainu
  • leaga manava
  • mamafa mamafa po o le leiloa o le mamafa,
  • e oo lava i manua laiti e le lelei ona malolo
  • sosolo
  • gasegase masani o le toto.

Afai e le itiiti ifo i le tasi se tasi o mea o loʻo taʻua i luga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau endocrinologist e suʻe suʻega talafeagai. A maeʻa, e mafai ona tupu se faʻamaʻi e aunoa ma le faʻaalia o faʻamaoniga ma le tausaga, poʻo le lua, ae mafua ai le afaina i le soifua maloloina o tagata, faʻalavelaveina le galuega o galuega uma a le tino.

Ioe, e mafai ona e fuaina le toto suka ma i le fale ma se glucometer (ave toto mai le tamailima), pe afai ei ai. Ae e sili atu le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi mo le samasama toto mai se vein - o le a sili atu le sao o lenei faʻataʻitaʻiga ma o le a faʻaaogaina e lona fomaʻi fomai, ona o le talaʻaga o le maʻi. E faʻasaina le fua o le suimui pe'ā uma ona 'ai.

I le uluai suʻesuʻega, e tatau i le tagata gasegase ona faʻaaogaina naʻo se manava gaogao.

Gaoioiga masani


O le masani o le suka o le toto i tagata peʻa a mavae le 50 tausaga e le eseese lava mai faailoga e oʻo lava i se tausaga e matua atu, mo se faataitaiga, i le 55, poʻo le 60 foi. O le laulau o loʻo i lalo e faʻaalia ai pe a oʻo i le gaʻo toto i totonu o le mea e taliaina.

Pe a pasia le uluai iloiloga, e tatau ile 52 tausaga ma luga atu ona faia se auiliiliga i luga o se manava gaogao, ma o le meaai mulimuli e tatau ona le itiiti ifo ma le 9 itula talu ai. Ua faatonuina e le fomai se tui samasama matautia. O le tulaga faatagaina e mai le 3.9 mmol / L i le 5.6 mmol / L. E mafai foi ona tuʻuina atu se faʻamatalaga mo suʻega toto pe'ā uma ona 'ai, ia le itiiti ifo ma le lua itula e tatau ona pasia pe'ā uma ona' ai. O iinei o le a sili atu le maualuga ma e masani lava ona masani, talu ai ona eli e le tino meaai, ma le gaʻo o loʻo gaosia. O le toto masani i lalo o nei tulaga e mai le 4.1 mmol / L i le 8.2 mmol / L.

O loʻo i ai se faʻataʻitaʻiga faʻavasegaina. O loʻo faʻatinoina i le aso atoa, e tusa lava po o le a le taumafa o meaʻai. Afai e masani ona galue le pancreas, o lona uiga o le toto maualuga o le concentrate sugar i le range mai le 4.1 mmol / L i le 7.1 mmol / L.

O le nuʻu o endocrinologists ua faʻaaogaina tulaga masani e faʻamaonia ai le maʻisuka poʻo le setete o tagata maʻitaga i tagata e 50 i le 54 tausaga, ma i le vaitau 56 - 59 tausaga. O le mea masani, i le tausaga lona lua, e mafai ona siitia fesuiaiga i le 0.2 mmol / L.

Preditebetes o se tuʻutuʻuga o se tagata pe a faʻapipiʻiina o ia i se vaega faʻafitauli mo le atiaʻe o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka ona o le toto suka. O le toʻatele o tagata o loʻo mafaufau, o le a le fua o le suka mo le maʻisuka ma vaʻaia i le 53 ma le 57? E faigofie le tali - o faʻamaumauga tutusa lava e mafai ona talia mo se vaitau o le 50-60 tausaga.

O mea o loʻo mulimuli mai o faʻataʻitaʻiga o le suka o le toto, ma mafaufau i le auʻiliʻiliga o le uta. O lona uiga o le faʻaaogaina o le kulukose, lea e faʻatau atu i soo se fale talavai. Muamua, e faia e le tamaititi le suʻega i luga o se manava gaogao, ona inu ai lea o le kulukose, ma a uma le lua itula, ona ia toe suʻe lea. O lenei mea e mafai ai e oe ona vaʻai i le ata atoa o le gasegase o le pancreas.

O mea nei o faʻataʻitaʻiga masani:

  1. prediabetes: 5.55 - 6.94 mmol / l, i le taimi o le mamafa 7.78 - 11.06 mmol / l,
  2. maʻisuka, pe'ā tuʻuina atu se suʻesuʻega i luga o se manava gaogao: mai le 7.0 mmol / l ma le luga, ma le mamafa o le 11.1 mmol / l,
  3. suauu masani i le suʻesuʻeina o le toto toto - mai le 3.5 mmol / l i le 5.5 mmol / l,
  4. o fua masani o le suka mo le totoina o toto samasama - 6.1 mmol / l, o numera maualuga atu o loʻo taʻu mai ai faʻamuamua.

I le mataupu pe a masalomia e le tagata maʻi le fua o le sugar, e le lelei foi, pe afai e le mulimuli o ia i tulafono mo le sauniuni mo le auiliiliga, ona sili atu lea ona toe toe maua. Afai e maua i le muaʻi maʻi, e le tatau ona lafoai. O le mea moni, o le le lava o togafitiga ma le le usitaia o faʻamaumauga a le fomaʻi o le a taʻitaʻia ai le atinaʻe o le maʻisuka e faʻalagolago i le maʻisuka.

O le a se mea e mafai ona faʻalavelaveina ai le falemaʻi o suʻesuʻega

O le tino o le tagata e matua nofouta lava i le tele o mea i fafo atu, ma pe a pasia se suega suka, e tatau ona e mafaufau e mafai e nisi oi latou ona fesuiaʻi le ata o le falemai. O le aʻafiaga, o le taumafa talu ai nei ma le tele o faʻamaʻi e afaina ai le gaosiga saʻo o le inisalini.

Afai e iai se tasi o nei faʻamaʻi, o lona uiga e aafia tonu lava le maualuga o le suka i le toto:

  • taʻavale
  • fatu fatu
  • Ona o le maʻi o Herenko-Cushing,
  • insulinoma.

O le faʻamaʻi mulimuli e seasea lava, o loʻo matauina i tane pe a mavae le 53 tausaga. O le insulinoma o se tumo lea e mafua ai le gaosiga tele o le inisalini, o fuainumera e mai le 2.9 mmol / L.

O le tulafono autu pe a suʻeina le suālaʻau o le meaai mulimuli lea e tatau ona le itiiti ifo ma le 8 itula talu ai.

I le taeao, e faʻasaina le inu ava, sei vagana ai vai.

Taofiaga


Ina ia faatumauina le tino i se tulaga maloloina, e tatau ona e taitaia se olaga ola malosi ma ia 'ai saʻo. O le ki lenei i le manuia ma le puipuia o le maʻisuka. E tusa lava pe 58 tausaga le maʻi, e leai se manaʻoga e teena le togafitiga faaletino. E fesoasoani i se faʻaititia o le kulukose i totonu o le toto. E mafai ona e suʻeina le savaliga i le ea fou, a itiiti ifo ma le 45 minute i le aso, i aso uma. E aoga foi le filifilia o filifiliga e pei o le aau ma le savali.

O meaʻai talafeagai o le vaega sili lea ma sili ona taua o le puipuia o le maʻisuka ituaiga 2. Ma pe a faia se suʻesuʻega, e tatau i le tagata maʻi ona tausisi i tulafono uma o le taumafaina o mea taumafa ma tausisia le lisi o oloa na faatagaina e le fomaʻi. O mea taumafa e tatau ona i ai ni nai mea inu gaʻo. E tatau ona faʻagaloina e faʻavavau mea e maua mai i falaoamata, suamalie, gaʻo ma falai.

E tupu i le matua, e masani lava ina ua mavae le 57 tausaga, amata ona maua sina mamafa o le tagata, ma o tausaga uma lava e maualuga ai le fuainumera i luga o le fua. E pei ona faʻamaonia e fomaʻi, o tagata gasegase e mafatia i le maʻisuka e sili atu nai lo o latou tamaʻi laumei. O le mea lea, o le mamafa tele e tatau ona tau, aua o le maʻisuka ma le gaʻo o se mea matautia tele "tuaoi".

E leai se mea e mafai ona e faʻanoanoaina ai le tino - o le mea lea e mafua ai le oso i le suka suka, ae e le mafai foi ona e gaogao. E tatau ona faapaleni le taumafataga ma vaevaeina i le 5 - 6 taumafataga, sili ile taimi e tasi. O lenei tulafono o le a fesoasoani i le tino e maua ai le inisalini, ma faʻaleleia ai foi le galueaina o le gastrointestinal tract.

O meaai uma e le tatau ona suamalie, e faʻaaoga foi i meaʻai susu - kulimi suamalie, fulu. Ua faʻasaina le pulu. O le anufe gaʻo le maualalo o le a avea ma taumafataga sili ona lelei, ae le sili atu i le 300 ml i le aso. O aano o manu e fautuaina le moa, leai ni paʻu, o nisi taimi e mafai ona e 'ai le moa.


O meaʻai uma lava e kuka pe uʻu. O meaʻai manogi, ulaula ma paluga o le a matua faateleina ai le faasinusaga o le suka, faapea foi ma le taumafa o nisi o pata, e pei o le araisa ma le semolina.

E tatau ona faʻaleleia le taumafaina o le vai mama, a itiiti ifo i le 2 lita i le aso. E faʻasaina le suka ma le mea inu inu pia i le maʻisuka ma le vailaʻau. Afai ei ai le malosi malosi e inu le vai, ona tatau lea ona faʻaitiitia i le fua ile 1 i le 3, ae le silia le 75ml o le oloa mama.

O le ava malosi e tumau pea i lalo o le tapunia atoa; e tatau foi ona e taumafai e aveesea le vaisu o le nicotine.

Afai o loʻo iai i le tagata le maʻisuka, poʻo le prediabetes, ona mafai lea ona e togafitia togafitiga o fualaʻau - o le faʻaaogaina o teuteuga e faʻavae i fualaau faʻamaʻi. E naʻo le tatau ona manatuaina mai le taimi o le resitalaina ma le endocrinologist, o le tagata gasegase e tatau ona logoina o ia e uiga i le faʻaofiina o meaʻai fou ma meainu i totonu o le taumafataga, pe afai e le o aofia ai i le lisi o mea e faatagaina.

Vailaau faʻapitoa

Ua leva ona taʻutaʻua bean pods mo o latou fale faʻamalolo i le maʻisuka. O nei mea uma ua faʻamatalaina i le mea moni e faapea o pusa o loʻo i ai se porotini e tutusa i le fausaga i se fualaʻau fualaʻau. Ma o le inisalini o se porotini foi.

O sauniuniga talafeagai o teuteuga mai fatu pi ma o latou manaʻoga e mafai ona faatumauina le maualuga o le maualuga o le toto toto mo le oʻo atu i le 7 itula. Aua le faʻataʻitaʻi, ma teena le tuiina o le inisalini, faʻaaogaina o se teuteuga.

O togafitiga mo le faia o se decoction o le umi-afa o le tausaga. A maeʻa lenei taimi, o le taunuuga o le a matauina. O le fua mo le broth e faapenei: i totonu o le paluga, o le pi mamago e palu ma le paʻu tutusa. 55 kalama o le oloa na maua mai ua sasaaina i totonu o se vevela ma 400 ml o le vai inu ua sasaaina. Faʻamalosia 12 itula. Fuafuaga o le taliaina - 20 minute ao lei faia taumafataga, tolu taimi i le aso. O le vitio o loʻo i lenei tusiga o le a ofoina atu faʻamatalaga e uiga i uluaʻi faailoga o le maʻisuka.

Hormones e aafia ai le metabolism o le suka i le tino

Glucose e gaosia mai meaʻai meaai, glycogen, sida, ma o loʻo faʻapipiʻiina mai le glycogen ate, amino acids, lactate, glycerol.
O le fua o le suka o le toto i tagata o vaitausaga eseese e faalagolago i le tele o le inisalini ma lona gafatia e faʻapipiʻi le kulukose i siama. Ae i totonu o le tino o loʻo i ai ni homoni o loʻo i ai se aafiaga o le hyperglycemic. O lenei:

O faiga faʻavae faatonutonu e faʻamautinoa ai le gaosiga o le carbohydrate masani ma fuafua ai le toto suka. O le masani i tagata e sui ma le matua.

O faʻamaoniga muamua o le maʻisuka

O le masani o le suka toto i tagata o soo se vaitausaga e 3.5-5.5 mmol / l. Pe a ave le toto mai le vein, 6.1 mmol / L e manatu o se faailo taliaina. I luga atu o lenei tau aogā ua leva ona avea ma faailoga o tagata muamua.

I le faʻateleina o fuainumera, o loʻo mulimuli mai faailoga nei:

• solia o le puipuiga a le tino,

• O le mamafa o le paʻu ma le faateleina o le 'ai,

• mago mucous mu,

• Polyuria, lea e faapitoa ona faalauiloa i le po,

• faʻamaloloina manuʻa,

• faʻamaʻiina o maʻi poʻo le uʻu.

O nei suiga uma e tupu pe afai e sili atu le maualuga o le suka suka. I totonu o tagata e 50 tausaga, o nei faʻamaoniga e sili ona faʻailoa.

Le afaina o le glucose maualuga

O le suka o le toto (pe a fai e sili atu) e le o faʻaaogaina mo le gaosiga o le malosi, ae ua liua i ni triglycerides, o loʻo teuina e pei o ni gaʻo e leʻo manaʻoina pe faaputuputu i totonu o le toto, lea latou te saofagā ai i le fausia o ni atherosclerotic plate.

O le maʻi suka ma le gasegase i le faʻamaʻi

O le maʻi suka o se faʻamaʻi lea e faʻaleagaina ai ituaiga uma o metabolism, aemaise lava o le gaʻo.

E tele taimi e tupu ai i tagata o loʻo i ai nei faʻafitauli lamatia:

• gasegase i aiga,

• prediabetes (faʻaititia le kulukose i luga atu o le masani),

• maualuga cholesterol maualuga,

• ola solofanua,

• talaʻaga o le angina pectoris, faʻaʻau fatu poʻo le stroke,

O mea uma o loʻo taʻua i luga o loʻo taatele i le tele o tagata o latou tausaga e 45 pe sili atu tausaga.

Le matautia o le hyperglycemia

O le faʻatagaina masani o le suka o le toto i tagata pe a mavae le 50 tausaga e oʻo atu i le 5.5 mmol / l i le taeao i luga o se manava gaogao ma oʻo atu i le 6.2 mmol / l aʻo leʻi faia le aoauli po o le 'aiga o le afiafi. Faʻateleina le faʻatinoga e matua le manaʻomia.

Sugar harms cells e ala i le tele o auala ma o se mafuaʻaga taua i le tupu mai o faʻamaʻi eseese i tagata matutua:

• faʻaleagaina le retina,

• faʻalavelave faʻaleagaina ma le vevesi,

• faʻaititia le toto toto,

• faʻateleina le faʻatoagaina o faʻamalolo saoloto.

O lenei mea e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le gaioiolosi auala. I suesuega i tagata, o maualuga maualuga o le kulukose na mafua ai le faateleina o le ola faaletino mai le kanesa o le vaega o meaʻai (i le tele o tulaga) ma le kanesa o isi localizations.

O le masani o le suka o le toto i tagata pe a mavae le 60 tausaga ua faʻaititia le siʻitia. Ae ui i lea, o faailoga i luga atu o le 5.5-6.0 mmol / l e tatau ona mataala, talu ai o lenei tausaga e maualuga le lamatiaga o le atiaʻe o faʻamaʻi eseese. O le fatu faʻamaʻi o le fatu, o le atherosclerosis o le matelaina o maliu ma le cerebral, o stroke o faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma le maʻisuka ma vailaʻau. I le faʻaopoopoga, e mafai ona mafai ona faʻalavelave faʻalavelave i le telefoni feaveaʻi i le tele o okeni ma faiga. O fatuga, mata, ma aʻafiga o le neura e afaina tele i le toto maualuga.

O le mea lea, i le matua o tagata, o le maualuga o kulukose o le toto e aunoa ma le taumafaina o meaai e masani ona faateleina, ma o le soifua maloloina e faaitiitia.

Faʻamatalaga Faʻamatalaga

O le suka o le toto e fuaina i se glucometer ma i le suʻesuʻeina o le toto vevela. O le eseesega i faitauga e 12%, o lona uiga, i totonu o le fale suesue, ma le sili atu ona saʻo le filifiliga, o le maualuga o le suka e sili atu nai lo le suʻesuʻega o le pa'ū toto. Ae ui i lea, o le glucometer o se glucose lelei, ae o le a sili atu ona maualuga le taua, o le mea lea, pe a sili atu le maualuga o le suka o le toto i tane, o se suʻesuʻega i le fale suesue o le a faʻamaonia pe faafitia le uluaʻi suʻesuʻega.

Ina ia iloa ai le maʻisuka ma le prediabetes, o le kulukose tolerances ma le hemoglobin glycated o loʻo faʻaaogaina.

O le auʻiliʻili o le faʻapalepale o le kulukose o le faʻamoemoe lea o le lagona o le inisalini, o le gafatia o kulūkose e iloa ai lenei hormone. O le suʻeina lea o le suālaʻau. O le suʻesuʻega muamua na faia i luga o se manava le aoga, ona inu ai lea o le g gkokose e 100 gutu i le faʻaaogaina o le toto pe a uma le 120 minute.

Faailoga mo le togafitia o le maʻisuka

Ua faʻaaogaina e le Faalapotopotoga o Endocrinologists ia faʻataʻitaʻiga masani e ono masalomia ai le maʻisuka ma le predabetes. Glucose faailoga:

Prediabetes - 5.56-6.94 mmol / L.

Prediabetes - toto toto 7.78-11.06 lua itula i le maeʻa ai o le 75 karamu o le kulukose.

Maʻisuka - anapogi toto toto o le 7 mmol / L poʻo le maualuga.

Maʻisuka - toto toto 11.11 mmol / L pe sili atu pe a mavae le 2 itula pe a uma ona faʻatauina le suka.

O le maʻi suka: na maua faʻafuaseʻi le suka toto - 11.11 mmol / L pe sili atu faʻatasi ma faʻamaʻi o le maʻisuka.

Afai ei ai se masalosalo e uiga i le siama, e tatau ona toe faia le suʻega i le aso e sosoo ai. E ui lava e le o faʻaalia i le auala muamua, ae o loʻo faʻateleina ona tupu i le maʻisuka.

O le faʻamautinoaina o le hemoglobin glycated e faʻaalia ai le maualuga o le suka i aso taitasi mo le 2-3 masina. E tele mea e ono aʻafia ai le faʻamaoniga: faʻamaʻi fatuga, hemoglobin leʻo, lipids, ma isi mea. I le siama o le maʻisuka, o lenei auiliiliga e le o malamalama. O le manaʻomia mo lona faʻataunuʻuina ua faʻamaonia e le mea moni e mafai ai e oe ona iloilo pe faapefea ona pulea e le tagata maʻi le kulukose i totonu o le toto.

O le pulea lelei e puipuia ma puipuia ai nisi o aʻafiaga o le maʻisuka. I le isi itu, o le maʻisuka o le inisalini ma isi togafitiga o maʻisuka e mafai ona faʻaititia ai le lamatiaga o le hypoglycemia i le ola.

Endocrinologists finau pe o le a le masani o le suka o le toto i tane e maua i le maʻisuka. Ole maualuga e le tatau ona sili atu i le 5.00 mmol / l toetoe ile taimi atoa. Afai e sili atu i le 5.28 mmol / L pe a uma se taumafataga, ona saʻo lelei lea o le fua o le inisalini ma mulimuli ai le taumafataga.

Faʻaitiitia le suāuʻu

O lenei faailoga e taua o le hypoglycemia. E mafai ona avea o se faailo o ituaiga faamaʻi i alii:

• hyperplasia poo le pancreatic adenoma,

• faʻasoesa o le addison, hypothyroidism, adrenogenital syndrome,

• faʻaleaga mea leaga o le ate,

• le manava o le manava, kanesa o le adrenal, fibrosarcoma,

• o le hypoglycemia faʻamalosi i le gastroenterostomy, faʻalavelave, malabsorption i totonu o le vaega o meaʻai,

• oona ma vailaʻau ma vailaʻau, ava malosi,

• malosi malosi faaletino,

• ave le anabolics, amphetamine.

Faatasi ai ma le maualuga o le suka-dwindling drugs, insulin, hypoglycemia e mafai foi, e oo atu i le atinaeina o le coma.

Tuua Lau Faamatalaga