Feusuaiga ma le ola feusuai i le maʻisuka: faafitauli ma faamanuiaga

Feusuaiga ma le maʻisuka

O tane e maua i le maʻisuka e mafai ona pagatia mai le faaleagaina o le erectile. O le tele o fafine e maua i le maʻisuka e afaina mai le mumusu o le maʻi na mafua ona o se maʻi afaina. Latou te mafua ai le tiga i le taimi o feusuaiga, sasaina, susunuina.

O se tasi o faʻafitauli o le maʻisuka - le neuropathy o le maʻisuka - e mafua ai le leaga o le mafaufauga o fualaau faʻapitoa, e aofia ai i tafatafa o maʻi. Pe tusa ma le tasi i le fa tamaitai ma alii uma o loʻo maua i le maʻisuka lipoti faafitauli i feusuaiga, e aofia ai faʻaititia le libido.

O le maʻisuka ma le sili ona le pulea le puleaina o le maʻisuka e mafai ona mafua ai suiga tumau i le suauu toto ma le popole, lea e aofia i le faagasologa faigata o le fausiaina. O le mafuaʻaga o faʻafitauli o le hyperglycemia - o le faateleina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Faitau atili e uiga i faafitauli i feusuaiga ma le maʻisuka ma a latou fofo, faitau i lalo i mataupu na ou aoina i lenei autu.

Maʻisuka ma feusuaiga

O le iai o feusuaiga e lelei mo le maʻisuka. O feusuaʻiga ei ai sona aafiaga lelei i le fatu, toto totoga, fesoasoani e faʻaleleia le moe ma fiafia. Ae paga lea, e le o tagata uma e maua i le maʻisuka e mafai ona fiafia i le fiafia o feusuaiga. O se mea moni lauiloa o le maʻisuka e mafai ona i ai sona aafiaga tele i le olaga o feusuaiga. O le uiga o lenei mea e le gata o le gafatia, ae o manaoga o feusuaiga ma lagona o feusuaiga.

O faafitauli tau feusuaiga ma le maʻisuka e mafai ona faaletino, ma e masani foi ona masani ai le mafaufau. O le mea lea, o le ola ai ma le maʻisuka poʻo feeseeseaiga i se mafutaga patino poʻo le galue e matua aʻafia ai lau taʻavale. E le gata i lea, o le maasiasi ma le fefe e mafai ona faalavelave i feusuaiga vavalalata. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le maasiasi o lou tino poʻo le pumpulin insulin ma le fefe i le hypoglycemia i taimi o feusuaiga.

Tina e maua i le maʻisuka

Mo se taimi umi, e leʻi taulai atu i le feusuaʻiga a fafine e maua i le maʻisuka. E le pei o tamaʻitaʻi, o fafine e maua i le maʻisuka e toetoe lava leai ni faafitauli i feusuaiga. O suʻesuʻega lata mai ua faaalia ai o le tiga e masani lava ona tupu i le taimi o feusuaiga, faʻaititia ai le malosi, ma faigata i le faʻamamaina.

Faʻasagaga ma le faʻavaivai mama ma le tiga i le taimi o feusuaiga e fesoʻotaʻi ma le le lelei o le puleaina o le maʻisuka ma faʻamaʻi masani. Faʻaleagaina o neura e faigata ai ona ausia le vaʻalele poʻo le faʻaitiitia.

Afai e lagona e se fafine o loʻo ia te ia ni faʻamaoniga o se maʻi faʻaleagaina, e pei o le vevela vevela, vevela, poʻo le tiga i le taimi o feusuaiga ma le urination, faʻatalanoa se fomaʻi. O fomaʻi o le a saunia togafitiga talafeagai e foia ai lenei faafitauli. O fafine e le lelei le faʻaleleia, e le ona o le faʻafefeteina o le fefete, e mafai ona faʻaaoga vai e faʻaleleia vai.

Mo le tele o tausaga sa ou suʻesuʻeina le faafitauli o DIABETES. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ou te faanatinati e taʻu atu le tala lelei - o le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Sciences Sciences ua mafai ona faʻatuina se vailaau faʻamalolo e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei vailaʻau o loʻo latalata i le 100%.

O le isi tala fou: o le Matagaluega o le Soifua Maloloina ua malupuipuia le taliaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau atoa o le fualaau faasaina. I Rusia ma le CIS atunuu o le maʻisuka muamua Iulai 6 mafai ona maua se fofo - TUSI!

O nisi lubricants o le a fesoa- soani foi ia te oe ia e lagona le sili atu le naunautai. E le gata i lea, o se vaʻa mamago e le lelei le tulafono faatonutonu o le suka toto e afaina ai foi le liva o fafine. O se fafine e maua i le maʻisuka e sili atu ona faigata le ausia o le iniseti nai lo se tamaʻi maʻi tutusa. E manaomia e se fafine le tele o le taimi ma le tele o le faaosofiaga ina ia oʻo atu i se tumutumu.

Taua! O le faʻamalosaga ma le faʻasalaga o le labia minora o faafitauli sili ona taatele e mafai ona faʻasaʻoina e ala i le taotoga palasitino (paʻu palasia). Elongation, faapea foi ma le vavalalata o le labia minora, e masani lava ona afaina i le natura, o nisi taimi o le taunuuga o nisi o faamaʻi masani pe o le faaaogaina o androgens (hormones male sex).

O le faʻaogaina o taotoga palasitisi na fesoasoani e maua ai foliga matagofie ma faʻamaeʻa ai faaletonu vavalalata. I mea uma lava, e feteenai ma talitonuga masani, o le faʻaalia o feusuaiga pe'ā maeʻa le taotoga o le paopao e le gata o le a leʻa, ae o nisi foi taimi e faateleina: a maeʻa sea taotoga, e faʻaalia le tagata. I le maea ai o le taotoga maualuga, o le labia minora e le gata ina faaitiitia, ae o le a avea foi ma foliga lelei.

Tagata e maua i le maʻisuka

E pei ona e iloa, o tagata e maua i le maʻisuka ua i ai se faʻalavelave tele o le faʻaaogaina o le gaʻo. E tusa ma le afa o tagata e maua i le maʻisuka, faatasi ai ma le gasegase o le faamai, amata ona i ai ni faafitauli i le fausiaina. I le auala, o le erectile o le faʻaleagaina e masani ona faʻaalia i alii e sili atu i le limasefulu. O faʻafitauli i le faʻatuina i le maʻisuka e masani lava ona mafua ona mafua mai i le le maua o le toto i nai toto toto.

E le gata i lea, o aʻafiaga o le namu (neuropathy) ma le maualuga o le kulukose o le toto e faia ai se matafaioi. I le togafitiga o le faʻaaogaina o le erectile, e mafai ona mafaufauina vailaau faʻasaina po o vailaʻau e le lelei.

I le 47, na maua ai au i le maʻisuka ituaiga 2. I ni nai vaiaso sa ou maua pe a ma le 15 kilokalama. O le le lava o le vaivai, o le moe, lagona o vaivaiga, na amata ona nofo i lalo le vaaiga mamao.

Ina ua atoa lou 55 tausaga, ua ou togiina au lava ia i le inisalini, o mea uma lava e leaga tele. Na faʻaauau pea ona tupu le faʻamaʻi, faʻalavelave faʻafuaseʻi, na toe foʻi mai le falemaʻi mai aʻu mai le isi lalolagi. O le taimi atoa na ou manatu ai o le taimi lenei o le a mulimuli.

Na suia mea uma ina ua mafai e loʻu afafine ona ou faitauina se tasi o tusiga i luga o le Initaneti. E le mafai ona e mafaufauina loʻu agaga faafetai ia te ia. O lenei tusiga na fesoasoani ia te aʻu e faʻaumatia atoa ai le maʻisuka, o se faʻamaʻi e le mafai ona togafitia. O le 2 tausaga talu ai na amata ona ou siitia, i le tautotogo ma le taumafanafana ou te alu ai i le atunuu i aso uma, totoina tamato ma faatau atu i luga o le maketi. E maofa oʻu tuagane i le auala ou te tausisia ai mea uma, o le mea e tele ai le malosi ma le malosi e sau, latou te le talitonu pea ua 66 oʻu tausaga.

O ai e manaʻo e ola i se olaga umi, malosi ma faʻagaloina lenei faʻamaʻi matautia, faʻaaoga 5 minute ma faitau lenei tusiga.

Motugaafa: O le fautuaga mo tane e maua i le maʻisuka e: fai faamalositino masani 3 i le 5 taimi i le vaiaso. O aʻoaʻoga faʻale-tino o le a fesoasoani e faʻaitiitia le meaʻai, faʻaleleia le toto ma faʻamalosia ai hormones. E le gata i lea, o loʻo maua i tane e maua i le maʻisuka le mafaufau loloto ma malolo mo le 10 minute i aso taʻitasi.

O le faʻamalologa e mafai ai e oe ona faʻatonutonu le maualuga o le okesene i totonu o le tino ma atiaʻe ai le toʻa. O tane e maua i le maʻisuka oe mananao e tumau malosi ma fiafia i feusuaiga e tatau ona taofi le ulaula.

O le siʻosiʻomaga o loʻo i ai le faitau afe o vailaʻau oona lea e faʻaputu i totonu o le toto. E mafai ona latou faia ni faʻafitauli eseese tau feusuaʻiga, e afua mai i le le atoatoa, faʻasolosolo taimi, ma e oʻo lava i le faalēmataʻu.

Le faʻaaogaina o feusuaiga: afai o lau paga o le maʻisuka

Fautuaina e te iloa o loʻo i ai lau uo fou po o lau uo teine ​​i le maʻisuka, e te fefe i le siama, ma i ou mafaufauga e vave lava ona tulaʻi mai ni fesili e le faigofie ona fai leotele:

    Mata o le feusuaiga ma se maʻisuka ia atoatoa? Mata e afaina ai lona ola maloloina? E i ai ni tapulaa faʻafeusuaiga e tatau ona e iloa?

O le mea moni, o le umi umi o le faʻamaʻi e mafua ai faafitauli i le vavalalata o tagata e maua i le maʻisuka. Ae o feusuaʻiga tau feusuaʻiga e mafai ona mafua mai mafuaʻaga e le afaina ai faʻamaʻi. Fautuaga a endocrinologists, sexologists, fomaʻi ma tagata suʻesuʻe o le mafaufau, masalo, o le a aveesea le fefe ma taʻu mai mea e tatau ona e gauai i ai pe a fuafuaina se vavalalata vavalalata ma le maʻisuka.

Toma

I tane, o le gasegase masani tau feusuaʻiga i le maʻisuka e mafai ona vaivai, faʻaititia le galuega erectile (elasticity) o le penis i luga o le manava, ma se mea faʻataunuʻu. Ae, e tusa ai ma fuainumera o le soifua maloloina, o le pasene o ia faaletonu i le maʻisuka tane e laiti: e na o le 8 mai le 100 tagata e iai ni faafitauli tau feusuaʻiga, ae e oʻo lava i nei valu, na o le afa o le siama e fesoʻotaʻi tuusaʻo ma le maʻi.

O le tele o taimi, o le faʻaitiitia o le feusuaʻiga e faʻalagolago i tulaga o le mafaufau, ma i se auala faigofie - i luga o le fautuaga a le auto. O se tamaloa e maua i le maʻisuka e iloa o se faʻamaʻi e mafai ona oʻo atu ai i le vaivai. O le faasolosolo faasolosolo pea o lenei faamatalaga i lona ulu, e fesoasoani i le mafaufau ma le mafaufau i sea atinae o mea na tutupu, polokalama lava ia e le manuia ai.

Ma o iinei o le matafaioi a se tamaitai e pei o se paaga tau feusuaiga e taua tele: o le lagona na faaalia i le uluaʻi feusuaiga o le a maua ai lou lotogatasi, ma o se upu le faʻaeteete e mafai ona faʻaleagaina ai le tulaga.

O tane e maua i le maʻisuka e sili atu ona vaivai i le mafaufau: e tusa ai ma fuainumera, o le pasene o tagata mamaʻi i le maʻisuka e 33%, lea e maualuga atu nai lo le masani (8-10% o le faitau aofai o le toʻatele o tagata ua faateleina le faʻalavelave i le atuatuvale).

O nisi taimi e le tumau le "mafanafana" i se mafutaga e mafai ona mafua mai i vailaʻau, o se itu o aʻafiaga o fualaau. O se faʻalagolago ma le faʻamaoni ma le paaga o le a fesoasoani ia te oe e saogalemu ai i le taimi nei.

O le maʻisuka

O fafine e maua i le maʻisuka e mafai ona aʻafia ai lagona le lelei o le mafanafana mama ona o le toto o le kulukose. O se taunuuga, o tiga i taimi o feusuaiga e tau atu i le mafanafana, ma e oo lava i le fefe i feusuaiga. Afai e le tumau mo nisi mafuaaga e le mafai ona ausia le paleni o le kulukose i totonu o le toto, o gel ma kulimi eseese e faʻaaogaina e tusa ai ma le faʻasologa o le fomaʻi.

Lapataiga: O tamaitai e masani ona popole io latou foliga vaaia, aemaise lava ma le faaeteete e taumafai e nana, mo se faataitaiga, faailoga o inisua inisua. O le fefe i le hypoglycemia e mafai foi ona faalavelave i le vavalalata. O nisi taimi e le mafaamatalaina e le faʻamaonia e se tagata ia te ia lava. Ae fai mai fomaʻi: o le feusuaiga ma le maʻisuka e taua e pei o le inisalini, ma o nei mea le lelei uma e mafai ona faʻamavae pe leai atoa.

O le isi faafitauli e fesootaʻi ma le maʻisuka o se maʻi faʻaleagaina lea i le nofoaga o meaʻai e mafua mai i le siama Candida albicans, e mafua ai le paʻepaʻe papaʻe, susunuina ma le vevela. Ae o le au faʻasalalauga i aso nei e vave ona togafitia i togafitiga, e ui lava, talu ai e faʻafeusuaʻi i feusuaiga, e tatau ona faia faʻatasi se taʻaloga togafitiga ma paaga.

O le a le fautuaga a fomaʻi e maua ai le lelei o feusuaiga?

    Faʻamatalaga sili atu! Mo se fafine o feagai ma se vaʻa vevela ma se tamaloa, o nisi taimi e le mautinoa le malosi o lona alii, o le amataga e sili atu ona taua nai lo se isi lava taimi! Faʻateleina le faʻaosoosoina o lau paaga! O mafaufauga erotic, mea tau feusuaʻiga, manogi, ata tifaga matutua e mafai ona faia se vavega ma foia ai faailoga muamua o le le mautonu ma le le atoatoa. E manaʻomia le faʻamaoni! Lagona le saoloto e talanoa ma le faautauta ia autu o sootaga vavalalata, musuia se paaga! O le ava malosi i tamai tootoo e aoga ... O nisi taimi e itiiti le uaina e mafai ona faasaoloto ma fesoasoani i tulaga le mautonu o le le talitonu o le tagata lava ia, ae o le maʻisuka e manaomia le pulea o le maualuga o le suka, lea, e ese mai, e mafai ona vavalalata le paaga. Tausia se paleni tatau! Faʻaaloalo faʻapitoa. O le mea e leaga ai, mo le maʻisuka, o le feusuaiga e masani lava o se mea fuafuaina. Ae e aoga pea le suia e le gata o le nofoaga, ae o le taimi foi o feusuaiga vavalalata, o le mea lea o le aveesea ai o le nofoaafi, atonu o nisi e le o taimi uma e fiafia ai i le maʻisuka i aso ua mavae.

Ma ia mautinoa: o se olaga feusuaʻi ma se maʻisuka e mafai ona matua matagofie lava, e faʻalagolago lava ia te oe!

Feusuaiga ma le maʻisuka ituaiga 2: mea e tatau ona e iloa

O le maʻisuka tuʻuina lona faailoga i itu uma o le olaga, e aofia ai fegalegaleaiga vavalalata. O faafitauli tau feusuaiga e mafua ai le atuatuvale, ita, ma le tele o le maasiasi. E oo lava i se tulaga faapena, e tatau i le ulugalii ona faaauau ona fiafia i feusuaiga. Matou te taʻu atu ia te oe pe faʻapefea ona faatumauina le ola feusuai malosi o se paaga, o se tasi o loʻo maʻi i le maʻisuka ituaiga 2.

Faateleina le libido

O nisi tane ma fafine e faʻaaogaina le togafitiga o le homone e faʻafetaui ai faʻafitauli e pei o le leai o se feusuaʻiga, mea e le o le faʻasaina, ma le vevela. O ia oloa ua faatauina atu i foliga o kulimi, laulau, injections ma pusa. Talanoa ma lau fomaʻi e uiga i le saogalemu o le aveina o homone i lau mataupu.

Vaʻai se fomaʻi

Lagona le saoloto e talatalanoa i feusuaʻiga ma lau fomaʻi. O le a le mafai ona ia fesoasoani pe afai e te le taʻuina atu ia te ia le mea moni e uiga i lou olaga vavalalata. Masalo, i lau mataupu, o isi metotia o togafitiga, o vailaau mo le faʻaaogaina o le erectile poʻo se pamu penile o le a aoga, ae e na o se fomai poto lava e mafai ona iloa. E le gata i lea, o le iai o faafitauli tau feusuaʻiga e fesoasoani i le fomaʻi e fuafua ai le matuia o le atinaʻeina o le maʻi.

Ia fatufatu

E ui lava i faʻalavelave uma, o se taimi o le maʻisuka e mafai ona avea o se taimi lelei e taumafai ai auala eseese e fiafia ai i feusuaiga. Taulima e le tasi le isi i se massage ma ni suauu manogi po o se taʻele faʻatasi. O ia metotia e fesoasoani e faatumauina le tosina atu.

O le maʻi suka ei ai se aafiaga le lelei i le vavalalata o se ulugalii, faʻamalosia se tasi o paaga e galue o se tagata maʻi, ao le isi e avea ma ona tausimaʻi. Talanoa i ou tuʻinanauga o feusuaiga, faafitauli, mafatiaga ma mautinoa ia maua ni auala e alofa ai le tasi i le isi e tusa lava po o le a le tulaga o le maʻi.

Feusuaʻiga mo le maʻisuka

O le maʻisuka e aafia ai vaega uma o le soifua o le tagata maʻi, e faatatau foi i feusuaiga i ituaiga uma o le maʻisuka. E mafai ona latou faʻaalia i latou lava i auala eseese, ae afai e te le tali atu i le taimi ma tuʻu mea uma na o ia, o suiga i le feusuaiga o le a oʻo i le tulaga o le le mafai ona faʻafitia. O lea e tatau ai ona mataala i faʻaaliga uma e le masani ai ma, e aunoa ma le faatuai, talanoa i se fomaʻi.

O le a se mea e tupu? I alii ma tamaitai ua matauina eseese faailoga, e taua:

Faʻaitiitia le faʻafeusuaiga ma le faʻaitiitia o le aofaʻi o hormones gaosia. I le tele o tulaga (33%), o loʻo mafatia tagata i le maʻisuka mo se taimi umi. O le mafuaʻaga o se faʻaitiitia o le faʻalogo. O le faʻasalaina o gaioiga faʻasolosolo e oʻo atu ai i le oona o le tino atoa o le tagata gasegase ma le tino o le tino, e aofia ai, o se taunuuga, o se faʻaitiitia o le lagona o aʻafiaga.

Afai e te le o gauai i le tulaga o loʻo i luga, o le a le toe umi ae mafai e le tamaloa ona faia feusuaiga, talu ai o le faʻauiga o le a matua leai lava ma o le "tulaga faatamatane" o le a le "tulai".

I le auala, o le faailoga lenei i le tele o tulaga na fesoasoani e iloa ai le maʻisuka, talu ai e le manaʻo tagata e le gauai atu i isi faʻaʻailoga o lenei maʻi. E leai se manaʻoga i le faʻavaivai, togafitiga talafeagai, gaioiga faaletino ma le puleaina o le suka o le a fesoasoani i le vave ona avea ma "galue" ma aloese mai ia faafitauli i le lumanaʻi.

Mo tamaitai, o le faafitauli ogaoga e mafai ona mago i totonu o le vaʻa, ao faia feusuaiga, e mafai ona tupu mai le tiga mai lenei mea, vavave ma le taʻavale. O le mafuaʻaga o le le lava o le malosi ma le soliga o le faiga o metabolic. O le faafitauli e faigofie lava ona faʻaitiitia i le faʻamamaina o mea manogi ma mea faʻapitoa, faʻapea foʻi togafitiga faafomaʻi.

O le faafitauli lona lua o le fafine o le faʻaitiitia o le faʻalogo i elemene elemene, aemaise lava i le maota ma le foliga mai o le le mautonu. Faatasi ai ma togafitiga saʻo, e toe foʻi mea uma i le masani, ma toe amata ona toe maua le fiafia.

Taua! O le faʻavauvau i le taimi ma le maeʻa o feusuaiga e mafai ona mafua ai le i ai o nei faʻamaʻi faʻamaʻi e pei o cystitis, candidiasis, chlamydia, herpes ma isi faʻamaʻi pipisi. O le tele o nei faʻamaʻi o loʻo tuʻu mai faatasi ma le tiga, faʻamaina, susunuina ma le faʻaaogaina lelei, lea e te ioeina e le faʻaopoopo i le manaʻo e faia se feusuaʻiga.

O le mafuaaga e maualalo le puipuiga. O togafitiga tatau, o asiasiga masani i le endocrinologist ma le fomai tipitipi o le a fesoasoani e foia lenei faafitauli. O loʻo i ai se isi faʻafitauli masani mo tamaʻitaʻi e lua - mafaufauga. O nisi o tagata gasegase e faʻasoa i latou lava e toilalo, ma o se taunuuga latou te mauaina.

Afai o le mafuaaga lea, ona fesoasoani lea e mafai ona tuʻuina atu e se tagata tomai faapitoa i le mafaufau po o se tagata alofa, paʻaga. E le mafai ona e foia lenei faafitauli i fualaau faasaina. Mo le tele lava, o le mafuaʻaga o le faʻaleagaina o feusuaiga e le o se tasi lea mafuaaga, ae o le tele o taimi, o lona uiga o togafitiga e tatau ona atoatoa.

O nisi nei o mea e tatau ona e mafaufau i ai:

  1. Ina ia maua le saogalemu o feusuaiga mo le maʻisuka, ia mautinoa ia tuʻu ni kulukose i tafatafa o condom ma se lubricant.
  2. E tatau i tamaitai ona mataʻituina le faitau o le suka i le tele o aso ao le i amataina le faʻataʻitaʻiga ma nai aso pe a maeʻa. Afai e te matauina soʻo se suiga e fesootaʻi ma le faʻasoesa, suia lau meaʻai, gaioiga faʻaletino, faʻaaogaina o le inisalini ma tupe faʻaalu i taimi o feusuaiga.
  3. O uiga maualuga o le suka i le maualuga o le toto o lona uiga o le suka i le urine ua faateleina foi. O lenei mea e sili atu ona faigofie ai oe i siama. E tele fafine latou te iloa o loʻo maua i latou i le maʻisuka ona o latou toe faʻafoʻi i a latou gasegase urinary trafections. Afai oe mafatia i faʻamaʻi o le fefete, ia aloese mai le glycerin lubricants.
  4. Afai, pe a uma ona ulaina marijuana, o loʻo ia te oe se manogi suamalie, o le suka o le a amata ona "savali". Ae o le toʻatele o tagata e fai mai o mariuana e fesoasoani ia i latou e faʻasaʻo a latou toto suka. E leai se suʻesuʻega i lenei mataupu, faamolemole talanoa ma le endocrinologist. O le Ecstasy e te manatu ai e leai sou faʻamalosi, e ui o lou tino e maualalo le maualuga o le suka.

E le gata i lea, o tagata o nonofo i luga o le tele o le ava e tele vai, lea e maualalo ai le toto suka. Ae o le sili ona matautia o faafitauli uma o le ava. O le ava malosi e siitia ai le maualuga o le suka, lea e mafai ona iu ai i le galala. O le faʻaitiitia o le toto suka i le maeʻa ai o le ava ona o le mea moni o se tagata ua matua afaina ma e le mafai ona 'ai pe galo foi e uiga i meaʻai.

Afai o nei mea uma e tupu i se pati, o le a latou filifili o amioga masani e mafua mai i le inupia ma le ava malosi poo fualaau faasaina. Ma e le mafai ona e maua le fesoasoani e te manaʻomia. O uo na e sau e taaalo ma e tatau ona iloa le mea e fai, e ui lava e le tatau ona 100% le tali atu.

O a aʻafiaga lautele o le maʻisuka? Faʻitiʻitia le faʻaogaina o le vaʻaia ma le faʻaaogaina o faʻafitauli. O nei aʻafiaga e sili ona faʻailoaina i tagata matutua tifaga. O nei faafitauli e mafai ona mafua mai i le le lelei o le popole poʻo le cardiovascular system.

O se lubricant free-free e faatauina i le faleoloa o le a fesoasoani i tamaitai e taulimaina lenei faafitauli, ma o fualaau faasaina e pei o Viagra o le a aoga mo le tele o alii. Afai o loʻo e faia se faʻaleleia atili o fale, aua le faʻatau i luga o le initaneti. Ia mautinoa e fefaʻatauaʻi lau fomaʻi ma maua se faʻamatalaga mai ia te ia mo le fualaau faasaina.

  • Afai e te muamua muamua pe a uma ona faia feusuaʻiga, o le a fesoasoani lea e faʻaitiitia ai faʻamaʻi o le urinary tract.
  • Ia mautinoa ia ofuina se taulima faʻamaonia o le inisiua.
  • Afai e le mafai ona e ola e aunoa ma ni vaega tuʻi o le tino o lau paaga, ia e nofouta e tele lava ina tupu mai siama i tagata e maua i le toto maualuga. O le siama o le a mafua ai le maʻila i le tui, ma o le a faateleina ai le suka toto.

    Afai e te masalomia se faʻamaʻi, ia vave vaʻai se fomaʻi. Pe a tuia le laulaufaiva, o le a vevela le laulaufaiva ma avea ma afi mumū. Mai lenei mea o le a e taumafai ai e le 'ai, lea o le a taʻitaʻia ai foi i se osofaiga o le hypoglycemic.

  • E i ai le manatu o nisi o teineiti o loo misia ni inisua o insulin e faatumauina le maualuga o le toto suka. O le iʻuga, o le faʻaititia o le manava. O sea "polokalama o le leiloa o mea mamafa" e matautia ma valea.
  • Ma o se nai musumusuga laitiiti nei. O se tasi o fausiaina o togafitiga faʻafeusuaiga sa maʻi i le maʻisuka mo le tele o lona soifuaga. Sa matua faigata lava ona feagai ma le faamaʻi na ia tuiina ai lona inisalini i faalua i le aso. O lona igoa o Albert Ellis, na maliu o ia i le 93 o ona tausaga. Na fai mai o ia e faigata ona tau i le maʻisuka, ae sili atu ona leaga le leai o se mea. O Ellis sa avea ma se lagona feusuai i lona olaga atoa. I le 90, na ia faitau ma tusia tusi e uiga i feusuaiga!

    Tagata e maua i le maʻisuka i le moega e le ese mai isi tagata. E tatau lava ona e fuafua muamua se mea ae alu i nisi suega faaopoopo. Ae o lenei mea e tupu i le olaga.

    E faʻapefea ona aʻafia le ola mama i le maʻisuka?

    O tagata e maua i le maʻisuka e sili atu nai lo isi le i ai o faʻafitauli tau feusuaiga. E mafai e alii ma tamaitai uma ona maua se faʻaitiitia o le libido poʻo se faʻaitiitia o le manaʻoga feusuaiga. O le tele o mea e mafai ona aʻafia ai lo tatou liua: mai le atuatuvale, vaivai ma le atuatuvale i aʻafiaga o vailaʻau ma le leai o se malosi.

    O nei mea uma e masani ona i ai i tagata e maua i le maʻisuka. Afai e te matauina soʻo se uiga o le faʻaitiitia o le libido, faʻafesoʻotai lau fomaʻi e fuafua po o le a le auala e mafai ona faia e faasaʻo ai le tulaga.

    Aua e te popole ma matamuli - e le o oe muamua e fetaiai ma lenei faafitauli. Atonu e ono foliga mai ia te oe se mea fou ma le le iloa, ae o tagata fomai agavaa e mafai ona fesoasoani ia te oe.

    Le lava le malamalama

    Aua nei galo e talanoa i lau paga ma au paaga. Le lava le malamalama i le va o itu auai e ono aʻafia ai le tulaga feusuaʻiga o le mafutaga. E tusa lava pe naʻo le maʻisuka, mo se faʻataʻitaʻiga, o oe, lau paaga ma tagata vavalalata ia oe o le a lagona foi o loʻo e maua lenei maʻi.

    O talanoaga tatala ma talanoa saʻo ma se paaga o le a faʻalatalata atili ai oe ma fesoasoani e aloese mai le le malamalama i le mea e tupu i se tasi aso o le a leai se malosi o lou ola feusuai pei o muamua. Afai e te le malamalama i le faafitauli, atonu e lagona e lau paga le teenaina. Ae ui i lea, o le iloa o mafuaʻaga ma lagona o loʻo i tua o au filifiliga o le a fesoasoani e foia le faafitauli, ma o le a mafai ai ona e lagonaina se lagona o le fiafia mai le vavalalata ma lau paaga.

    O aʻafiaga o le maʻisuka i le soifua maloloina o tagata

    O le faafitauli taatele o tagata e feagai ma le ituaiga 1 poʻo le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaleagaina. E tupu mai o se taunuuga o le faaleagaina o neura (neuropathy) ma vaʻa toto e tuʻuina atu le penisini i le toto, faatasi ai ma le maualuga maualuga o le suka i totonu o le toto.

    O ia faʻalavelave e faʻaleagaina ai le tafe o le toto i le tino, lea, i le iʻuga, e oʻo atu ai i faafitauli i le tupu ma le tausiga o se fausaga. O le mea e lelei ai, faʻafetai i le faʻagasolo i togafitiga faʻaonapo nei, o le faaleagaina o erectile ua le toe avea ma se faasalaga ma ua togafitia lelei. I le tulaga o le faaleagaina o le erectile, ia mautinoa e talanoaina le faafitauli ma lau fomaʻi, aua o lenei faʻamaʻi e mafai ona faʻaalia le i ai o isi faʻafitauli.

    O aʻafiaga o le maʻisuka i le soifua maloloina o tamaʻitaʻi

    O fafine e maua i le maʻisuka e mafai ona oʻo i le tele o faʻafitauli tau le soifua maloloina tau feusuaʻiga. O nei faafitauli e mafai ona tupu i tamaitai uma i vaitau eseese oo latou olaga ma e le faalagolago i le i ai o le maʻisuka. Ae peitai, o le maʻisuka e mafai ona faateleina lamatiaga o le aafia i na faafitauli:

      Suamati faʻamalasea Inisalini faʻamaʻi (faʻamaonia / iniseti vailaʻau) Faʻaleagaina o faʻamaʻi pipisi Maʻi pipisi o le urinary Cystitis Urinary incontinence Faʻafitauli i le orgasm

    E pei o tane, o le faatumauina o le maualuga o le suka (glucose) i se maualuga maualuga e mafai ona oʻo atu ai i le faaleagaina o neura ma vaʻa toto e nafa ma le toto totoʻa i tino. I fafine, o na faʻaleagaga e mafai ona oʻo atu ai i le vavalalata vavalalata ma faʻaitiitia ai le lagona lelei.

    Afai o loʻo iai oe i le maʻisuka mo le taimi muamua, aua e te popole, o faafitauli uma o loʻo i luga e mafai ona faigofie ona togafitia. O le mea pito sili ona taua, aua e te matamuli - o nei faafitauli uma e maua i le tele o fafine mo mafuaaga eseese.

    Hypoglycemia i taimi o feusuaiga

    E pei ona e iloa, i le gaioiga faaletino, o le maualuga o le toto suka e masani lava ona paʻu. O le feusuaiga e masani ona faʻataʻitaʻiina ma le malosi o le tino, e mafai ona mafua ai le pa'ū mataʻutia i le suka o le toto ma mafua ai le hypoglycemia. Ina ia puipuia ni aʻafiaga e ono tutupu, fua lau suātini aʻo lei oʻo i le maeʻa ona fai feusuaʻiga.

    Lapataiga: Faʻalagolago i faʻamaumauga na maua, atonu e manaʻomia lou i ai o se mea e 'ai (pei o le taimi muamua). O le mea moni, o le manaʻoga e faia ia faʻavae e ono le mafai ona faateleina lau manaʻoga feusuaiga, ae ui i lea, e mafai ona puipuia oe mai le tupu o le hypoglycemia.

    E le gata i lea, mafaufau e teuina fualaʻau kulukose ma mea gaʻo gaʻo i luga o lau laulau i tafatafa o le moega pe a manaʻomia oe. O le maʻisuka e faʻaaogaina le tui insulin mo togafitiga e mafai ona vavae ese le pamu aʻo leʻi faia se feusuaʻiga - sili ona taua, ia manatua le manaomia mulimuli ane e toe faʻafeiloaʻi.

    Afai e te manaʻo e lelei le puleaina o le maʻisuka ma se soifua maloloina lelei ma feusuai, ia e fuafua e fuafua mamao. Faʻalogo lelei i le suʻesuʻeina pe faʻapefea ona "faauo" i le maʻisuka ma feusuaiga ma le auala e ausia ai taunuuga lelei i vaega uma e lua. Ia sauniuni mo ni faafitauli e ono feagai ma oe ma saili pe faapefea ona e foia. Talanoaina le tulaga ma lau paaga ma fesoasoani ia te ia e tuuina atu ia te oe fesoasoani uma.

    Faiga fou

    O foliga mai o se tagata fou i le olaga o se taimi o le fiafia faapitoa. Fesootaiga fou, popolega fou, avanoa e aoao ai le tele. I le avea ai o se tulafono, e taumafai tagata uma e natia se mea mai se paaga fou. O se tasi o mataupu tatou te ono le talanoaina i le aso muamua o le iai lea o soʻo se faʻamaʻi.

    E le afaina pe faapefea ona e nanaina lou maʻisuka mai lau paaga, aua e te taumafai e fai lenei mea mo le tele o mafuaaga. I se tulaga maualalo, o le maʻisuka o se vaega o lou olaga i aso taitasi, ma e le o toe umi pe mulimuli ane o le a iloa e lau paga.

    Ma le isi, atonu e te manaʻomia le lagolago faaletino ma faalelagona i le puleaina o lou maʻisuka, o lea e sili ai le faamaoni ma tatala mai le amataga. I lou iloaina o loʻo iai oe i le maʻisuka, o lau paaga atonu o le a sili atu ona maaleale, malamalama ma o le a ia maua le fesoasoani talafeagai. O le maʻi suka e le o se mea e matamuli ai. O se paaga alofa e tatau ona talia oe mo oe oe, e aofia ai le maʻisuka ma togafitiga.

    Soifua Maloloina o le Maʻisuka ma Fafine

    Toeitiiti lava o tagata uma o loʻo maua i le maʻisuka o loʻo i ai se olaga masani o feusuaiga. Ae o nisi oi latou e ono iai ni feusuaʻiga tau feusuaʻiga, ma e le gata i tane, ae faʻapea foi i tamaitai. Faʻatasi ai ma faʻafitauli e sili ona maua i le maʻisuka o loʻo faʻaitiitia le manaʻomia mo le faia o feusuaʻiga, vavalalata vavalalata, leai se malosi o le mafaufau, maʻi faʻamaʻi, ma isi.

    O gaioiga faʻafeusuaiga o tamaitai taʻitasi o le tagata ma mafuaʻaga o faasea e mafai foʻi ona fesuisuiaʻi. Ma o nisi o faafitauli tau feusuaiga e le afaina uma i le i ai o le maʻisuka. O le mafuaʻaga lea pe a oʻo mai ni faitioga, e tatau ona e muamua taumafai e suʻe le mafuaaga tonu o foliga vaaia.

    Faaitiitia manaoga mo feusuaiga

    O nisi fafine e faigata tele ona tuʻufaʻatasia le maʻisuka ma feusuaiga. E ui lava e le o lea, e mafai ona maua i le maualuga o le suka, o le manaʻo e faʻaalia le alofa e faʻaititia. Ma le gata i lea, o le vaivai faifai pea e mafai ona faʻaitiitia ai se manaʻoga faapena. I ia tulaga, e foia le faafitauli e ala i le faʻamautuina o le kulukose.

    I le uma, ma le maʻisuka totogi, e lagona lelei e se tagata, e le o ia te ia le ulu o le ulu poo le vaivai. Ma o nisi taimi o le mafuaaga mo le teenaina o feusuaiga o le mafaufau i le natura. O nisi fafine e maua i le maʻisuka latou te lagona le le mautonu ma fefefe e ono tulai mai le hypoglycemia i soo se taimi.

    O lenei fefe e mafai ona avea ma se tulaga vaivai. E tupu foi i le le lava o le faʻasalaga faʻaleagaina, e fefefe ai se fafine i faigata i feusuaiga ma taumafai e aloese mai le faiga lava ia. Ae o lenei lomiga e sili atu ona faigofie le foia e ala i le faatauina mai o ni auala faapitoa nai lo le teena atoa o le faia o feusuaiga.

    I soo se tulaga, e tatau i se fafine ona aoao e alofa ia te ia lava, lona tino ma aua le afaina ai nei mea uma. E tatau foʻi ona faʻalagolago i lau paaga feusuaʻiga i mea uma ma aua neʻi faʻaesea, aua o taumafaiga faʻatasi e sili atu ona faigofie le foʻia o faʻafitauli.

    Vaʻa faʻafefe

    Faʻatasi ai ma le maualuga o le suka o le toto suka, o le maʻisuka i fafine e mafai ona mafua ai lagona le lelei o le mago ma le le lava o le faʻaaogaina o le toto e tatau ai mo feusuaiga. O lenei tulaga e aumaia ai i se tamaitai le le mautonu ma tiga.

    Ina ia le aloese mai le feusuaʻiga, e mafai ona e faʻatau se kulimi faapitoa poʻo se gel i le fale talavai lea o le a suia ai le lubricant masani ma faʻasaʻo le fafine o lagona le fiafia. O ia tupe e mafai ona faʻamaonia mai e lau fomaʻi, ma o le a latou faatagaina oe e taitaia se olaga masani o se teine.

    Faʻafitauli faʻapitoa

    O le faateleina o le kulukose i totonu o le toto o le tagata e mafua ai ona foliga mai i le urine, ma, e pei ona e iloa, o le tele o sigi ma siama i totonu o se siosiomaga suamalie ma suamalie e atiina ae vave vave ma lelei. E mafai ona taʻitaʻia ai faʻamaʻi e pei o vaginitis poʻo le gaʻo.

    O le mea lea, afai e te aʻafia i le vevela ma le susunuina i totonu o le itutino, e pei foi ona e popole e uiga i le faʻamaʻaloga, ona saili lea ole fesoasoani mai se fomaʻi o le a ia fautuaina fualaau talafeagai e fesoasoani e tau ai lagona le lelei.

    Feusuaiga ma le maʻisuka

    O nei manatu e matua fetaui lava, ma afai e te faia uma metotia talafeagai e foia ai le maʻisuka ma fesootai le mafaufau masani, ona le mafatia ai lea o le olaga o le fafine. O le mea sili ona taua o le siakiina pea o le kulukose ma ia mautinoa i ou tomai.

    Afai ei ai ni faʻafitauli faʻafeusuaiga, e pei o le afaina o le tino poʻo le vavalalata, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi i se taimi talafeagai ma faia ni auala talafeagai e faʻaaogaina ai, aua o fafine maloloina e iai foʻi taimi e mafatia ai mai le vaginitis ma le tino.

    Tuua Lau Faamatalaga