Pepa o Meaʻai falaoa (Faʻamatalaga Faʻamatalaga Faʻamatalaga Meaʻai)

O a tatou tusiga ua mamanuina e fesoasoani ai i le "maʻisuka" e atiina ae se faigaʻai mo i latou lava ma taulimaina lelei le faʻamaʻi.

I le muamua ma le lua o ituaiga o maʻisuka, e tatau ona e fuaina gaʻo gaʻo faʻaaogaina e tusa ai ma le "glycemic index" ma le "Gagana Pauna". Vagana ai e te maua le inisalini i se auala faʻapitoa.

Mo le lelei o le fuafuaina o oloa faʻaaogaina, ua fausia ai laulau e faʻaalia ai mea o loʻo iai i totonu o le eletise XE. I le tasi "XE" o loʻo aofia ai pe tusa ma le 10-12 kalama o meaʻai. O le mea lea, e mafai ona vave fuafua pe fia kene o se oloa e te manaʻomia e faʻatau e aunoa ma le mamafa o oloa taitasi. Afai e faailogaina oloa, ona mafai loa lea ona e fuafua le aofaʻi o le "XE" na o oe.

O le aofaʻi o le faʻaaogaina o le "XE" e fuafuaina e tusa ai ma le mamafa o le tino ma le gaioiga faaletino a se tagata. Pe o le a le tele "XE" i le aso e tatau ai mo oe, e tatau ona e suʻe mai lau fomaʻi.

E pei ona e iloa, ua vaevaeina le meaʻai i le lua ituaiga: faigofie ma faigata.

Pe a ave ma meaai. E tatau ona amanaia la latou fetaui. E talitonuina e leai se sili atu i le 5 "XEs" e tatau ona faia i le taumafataga.

O meaʻai ma meaʻai uma o le sana e aofia ai vailaʻau faʻamalosi. Mo se faʻataʻitaʻiga, saito, avo, karite ma isi. O ia ituaiga o vailaʻau faʻataʻavaʻavalea o loʻo faʻamaluina e le tino mo se taimi umi. O vailaau faʻataʻavaʻavaʻagofie e televave vave ma faateleina tele le maualuga o le suka i totonu o le toto.

Matou te faʻalauiloaina oe i le manatu o le "glycemic index".

O le "GI" o le tikeri o le faʻamalamalamaina e le tino o le faʻamaina o meaʻai.

O loʻo faʻaalia ai pe faʻapefea ona aʻafia se oloa faapitoa i le suiga i le suka o le toto pe a uma ona faʻaumatia.

O le faʻamatalaga faʻapitoa e faʻavae i luga o se faʻamatalaga faʻatusatusa pe faapefea ona tali le tino i se oloa faapitoa ma pe faapefea ona tali atu i le faʻaaogaina o le kulukose mama. "GI" o le faʻaogaina o le mulimuli o le 100.

O le laʻititi o le "GI" o le oloa, o le faʻagesegese le maualuga o le maualuga o le toto suka pe a uma ona faʻaumatia.

E te manaʻo e maua talafou lata mai i lau masini feaveaʻi? Mulimuli mai ia i matou i le Yandex Zen!

Tuua Lau Faamatalaga