Pancreatitis togafitiga i totonu o falemaʻi: o nofoaga sili ona lelei o Rusia

O le tele o le pancreatitis e masani ai i faʻamaʻi o le gasegase masima e oʻo atu i le 10% ma o loʻo taumafai e faʻalautele. I le 30-40 tausaga ua tuanaʻi, o le tele o lenei faʻamaʻi e sili atu nai lo le faaluaina. I atunuu atiaʻe, o le pancreatitis e masani ona matauina "laiti ma laiti: i le taimi nei, o le averesi o tagata matutua ma le pancreatitis o le 35-40 tausaga.

I le pancreatitis e le masani ai, o le mumu o le tino o le tino o loʻo faʻalauteleina. O se taunuuga o le afaina, suiga o le totoga o lenei okeni, o lona fiafiaga ma le failautusi galuega e mafatia, o lona uiga, o le inisalini o le inisalini, lea e puleaina ai le metabolism o gaʻo, ma le enzymes e tatau ai mo le teuina o meaai.

O a ni faailoga o pancreatitis?

O le ata faʻataʻitaʻi o le pancreatitis e masani ona fesuisuiaʻi. Mo lenei faʻamaʻi, o faʻamaoniga sili ona masani ai:

  • tiga i le pito i luga ma le itu tauagavale o le hypochondrium,
  • solia o le gaoia o meaai,
  • naunau e masani ona faamaligiina.

O foliga vaaia o le tiga e fesootaʻi ma le mumū o le pancreas. O le malosi o le tiga e mafai ona ese mai i le tigaina i le gaogao, mataʻutia. E masani lava o le tiga e fusi i le natura, o nisi taimi e mafai ona tuʻuina atu i le fatu, faʻapena se osofaiga a angina pectoris.

O le iʻuga o le solia o le faʻaleaina o mea taumafa ma le faʻaaogāina o meaʻai, paʻu o le mamafa o le tino, ma faʻaalia ai faʻamaoniga o le hypovitaminosis. I le pancreas, o le inisalini o loʻo faʻapipiʻiina - o se hormone e faʻafoisia ai le metabolism o gaʻo. O le solia o lenei galuega e faʻaalia i faʻamaoniga o le maʻisuka.

O le faʻasologa o le pancreatitis masani e aunoa ma le togafitiga lelei e leaga. O se faʻalavelave matuia o le faʻamaʻi o le maʻisuka, faʻaogaina o le fao, sclerosis, ma le pancreatic necrosis.

Faʻamatalaga ma togafitiga

Ina ia suʻesuʻeina le pancreatitis, o le ultrasound o organs abdominal, o le leo leo, radiography ma le faʻatinoga o faʻatinoga ua faia. Mai suʻesuʻega i suʻesuʻega suʻesuʻe, suʻesuʻega o le toto ma le toto o meaola, faʻataʻitaʻiga mo le diastase, ma suʻesuʻega suʻesuʻega ua faʻataʻitaʻiina.

I le togafitiga o le pancreatitis, o le matafaioi autu e tuʻuina atu i taumafa paleni. O le tausisia o le taumafataga mo le pancreatitis e le tatau ona avea ma episodic, ae tumau pea. Faʻesea le mauaina o mea ulaula, taumafa, gaʻo ma falai. E matua faasaina le inuina o le ava, malosi lauti, kofe, sukalati.

O vailaʻau i taimi o faigata, antispasmodics, analgesics, antacids, inhibitors o le enzyme ua faʻamatalaina. I le tulaga o le le atoatoa o le enzyme, faʻaaogaina o le enzyme; o vailaau e faʻaaogaina e puipuia ai ma togafitia ai le siama o siama.

A o faagasolo le vaitaimi o le faamagaloga o le pancreatitis, o le togafitiga o toga togafitiga e fautuaina. Filifilia se falemaʻi lea e togafiti ai le pancreatitis, e sili atu le filifilia o se falemaʻi pe a togafitia togafitiga ma vai inu. O se falemaʻi soifua maloloina o le Gorny sanatorium - o le fale sili mo tagata mamaʻi i pancreatitis i le Itumalo o Krasnodar. O tagata tomai faapitoa e galulue iinei, o loʻo i ai mea faʻapitoa faʻapitoa faʻalesoifua maloloina, mea taumafa taumafa ma tulaga faʻalelei soifuaga - mea uma e tatau ai e faʻamalosi ai le soifua maloloina ma maua se malologa lelei. Pancreatitis togafitiga togafitiga e aofia ai le inuina o vai o le mineral, o le balneotherapy faatasi ai ma le vai tafe ma vai faamalolo, massage, togafitiga o le physiotherapy, physiotherapy ma le fofo. Togafitiga o pancreatitis i totonu o le falemaʻi e faʻamalo ai le mumu, faʻaleleia le pancreas, e puipuia ai le atinaʻe atili o le faʻamaʻi ma faʻafitauli. O vasega faifaipea o toga togafitiga faʻamalosia le iuga o togafitiga.

"O le filifiliga saʻo o se falemaʻi o se laasaga taua i le faʻasaoina ma le faʻaleleia o le soifua maloloina. Gorny o se nofoaga e aofia ai le faʻasoaina o le poto masani ma le malamalama o le faa-Rusia ma le Soviet balnoology. O le i ai o mea faʻainisinia faafomai faʻapitoa ma nofoaga fou, o le tomai faʻapitoa o le aufaigaluega ma le fiafia ia latou galuega o le a avea ma faʻamaoniga mo le faʻalauteleina o le umi o le ola "- le fomaʻi o le falemaʻi Karaulov Alexander Olegovich.

Faʻafefea ona filifili se nofoaga mo togafitiga?

I le togafitiga o pancreatitis, o se taumafataga e taua, ae toetoe lava o falemaʻi uma e mafai ona tuʻuina atu lenei mea.

O le mea lona lua e sili ona taua o le i ai lea o vai oona. I le togafitiga o pancreatitis, o le faaitiitia o le malosi o vai alkaline, faapea foi ma se faaitiitia i le gaoioiga o enzymes pancreatic, e taua tele. O le faʻaaogaina o le pancreas i le taimi e tasi e faʻaititia ai lona faʻamalosi. O le mea lea, e aoga le mafaufau i nofoaga na maua e punavai masani o ia vai, mo se faataitaiga, e pei o Essentuki.

O togafitiga mo togafitiga mo le pancreatitis e tatau ona faʻatino e tagata tomai faapitoa i la latou matata - e tatau ona e nofouta i le agavaa o se fomaʻi i totonu o falemaʻi. Ioe, e ui lava o se togafitiga puipuia, e tatau foi ona fesoasoani, ae le o se mea leaga.

O le isi itu e tatau ona tuʻuina atu e le falemaʻi o le mafai lea ona faia se suʻega atoa.

I totonu o se fale fale mo togafitiga o le ate, o le paʻu ma le gall sladder, e tatau ona avea ma se meafaigaluega ultrasound ma se fomaʻi agavaa maualuga o le a galue mo ia.

O se falemaʻi lelei e maua ai fautuaga i matata faʻapitoa e pei o:

  1. Nutritionistist - o le filifilia o meaʻai talafeagai i taimi o togafitiga ma mo le lumanaʻi, pe a uma ona toe foʻi i le fale.
  2. Fomaʻi togafitiga faʻafomaʻi - o le a fesoasoani i le atiina ae o se fuafuaga sili ona lelei o gaoioiga faaletino e talafeagai mo le faʻasaʻoina o le spasm ma le faʻalavelave mai le pancreas.
  3. Physiotherapist - e aunoa ma se asiasiga, e leai se mea e iai le aia tatau e tuʻuina atu ai auaunaga mo le physiotherapy.

E le gata i lea, e manaʻomia le i ai o se homeopath. O lenei tagata tomai faapitoa e feutagaʻi i le talosaga a tagata gasegase. Ua faatonuina e lenei fomaʻi togafiti togafitiga ma togalaau poʻo togafitiga ile homeopathic.

Le faʻaaogaina o le physiotherapy i togafitiga toga

E mafai foi ona e faitau muamua i le Initaneti pe feutagai ma uo.

Mo le tele o gasegase, o le faʻafesoʻotaʻi lelei ma se fomaʻi o se vaega foi o le alofa alofa o togafitiga toga.

O se tasi o gaioiga autu o togafitiga mo togafitiga o pancreatitis i Rusia o le faʻaaogaina o le physiotherapy.

O le togafitiga autu o le physiotherapy o loʻo faʻaaogaina:

  • o le faʻaaogaina o vai vai (penisina, coniferous, o le gataifale) e fesoasoani e faʻaitiitia ai le tiga, faʻamalosia ai le tino, ei ai se aafiaga lelei i luga o le tino,
  • pelotherapy - siama togafitiga, faʻaleleia togafitiga faʻasolosolo i totonu o le tino, fesoasoani e faʻamalosia ai musika, faateleina le leo atoa,
  • vai mafanafana (Charcot, alu aʻe) ei ai sona aafiaga lelei ile gaioiga o le tui,
  • electrophoresis - e mafai ona faʻaaogaina faʻatasi ma fualaau faʻasaina - ei ai le aʻafiaga o le antimicrobial, faʻasaʻo le mumunia ma le tiga i pancreatitis,
  • reflexology - o se metotia e sau mai i le vasa i sasaʻe - e aʻafia ai le afaina o meaola ma mea e faʻaogaina,
  • togafitiga o fualaʻau - atonu e aofia ai le inu pusi o laau afu, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina o toto faʻasoa i potu faapitoa,
  • aau i totonu o le vaitaʻele - faaopoopo le malosi i tagata gasegase, faʻaleleia galuega tau afi,
  • le faʻaaogaina o togafitiga faʻapitoa o le lanu paʻepaʻe ma le lanumoana i luga o le vaega o le faʻaogaina o le pancreas - o le metotia e fesoasoani e faʻaitiitia ai le malosi o le faʻaogaina o le manava,
  • hirudothpypy - o le faʻaaogaina o fomaʻi, hirudin, o nei meaola e faʻamalosi i le taimi o le suʻe toto, fesoasoani e faʻafefe le toto, lea e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le thrombosis,
  • togafitiga togafitiga - e mafai ona malolo ma toto, o le siʻitia o le leo e fetaui lelei mo maʻi ua faʻavaivaia e se maʻi i le taimi o le toe faʻaleleia, o le mafanafana e sili atu ona faʻaogaina i tagata gasegase e iai faʻamaʻi pipisi, e le faʻaosofia ai se faʻalavelave o le gaioiga,

E le gata i lea, o le togafitiga o le laser e faʻaaogaina - o le faʻamafanafanaga e faʻamamafana lelei ai le tino ma faʻamalosia le faʻaogaina o le tino.

O le a le mea taua e manatua pe a filifilia se falemaʻi?

O le tele numera o faʻamaonia aoga i Rusia o loʻo i le Caucasus.

O le mea moni, o le ea mama, mauga masani, mama mama o le a maua ai se aoga aoga i le tino o soʻo se tagata maʻi.

I le faʻaopoopoga, i le falemaʻi e mafai ona e faia se suʻega atoa o le tino.

Faatasi ai ma faʻataʻitaʻiga faʻapitoa, o loʻo taua i lalo:

  1. Electrocardiogram - manaʻomia e iloilo ai le gaioiga o le loto,
  2. O le toto atoa - o le a faʻaalia ai le i ai o le anemia poʻo le mumū,
  3. Suesuega o le toto o meaola - atonu e taʻu mai ai le solia o le gallbladder, faaleagaina le ate ma gaʻo.
  4. Faʻataʻotoga lautele e faʻaaogaina le faʻamatalaga o le setete o le faiga o genitourinary system.
  5. Faʻamatalaga faʻamaonia o le pancreas ma, pe a talafeagai ai, o le pelvic organs - o le a mafai ai e oe ona faʻaalia le telē ma le fausaga o okeni, faʻapea foʻi ma le i ai o faʻalapotopotoga faʻapitoa.
  6. O le suega o le faapalepale o le glucose o se faailoga lea o le maʻisuka le tumau.
  7. Gastroscopy - o le a faʻatagaina ai oe e suʻesuʻe le tulaga o le manava ma le duodenum, e iloa ai le maʻi suka, polyps.
  8. X-ray o le pusa o le pusa - faatasi ai ma le masalomia o togafitiga faʻaleagaina i totonu o le mama.

O le a se aafiaga e tatau ona faʻamoemoeina mai togafitiga togafitiga:

  • faʻaititia i le toe faʻaleleia o le fua i le taimi masani o le faʻamaʻi,
  • faaitiitia le malosi o le tiga,
  • faʻasologa masani o le fia 'ai,
  • faʻaaoga faʻamalologa e pei o le manava, belching,
  • le faʻamautuina o le inumaga.

O fomaʻi fautuaina e asiasi i le falemaʻi faʻalua i le tausaga.

E sili atu le nofo ai iina mo le masina, o le vaitaimi pito sili ona manuia o le tausaga o le tautotogo ma le autumn, o le taimi lenei o le tele o faʻaaliga o faʻavavega ua tusia.

E uiga i togafitiga o pancreatitis o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

Pancreatitis (pancreas) togafitiga i se falemaʻi ma se falemaʻi

Togafitiga o tagata gasegase o loʻo maua i le faʻaauau pe faʻafuaseʻi ona tupu mai le pancreatitis e masani ona lelei ona faia i se falemaʻi.

Ae peitai, e tatau ona maitauina e naʻo tagata gasegase e maualalo pe faʻalelei le faʻamaʻi e ono mafai ona lafoina i le nofoaga, ma faʻalavelave e le sili atu ma le faalua i le tausaga, ma e tatau ona avanoa le vaega i le taimi e tuʻuina atu ai mo le togafitiga o pancreatitis i le falemaʻi poo (sili ) faʻamalo atoa.

O le i ai i le falemaʻi ua solia:

  • O maʻi faʻamaʻi tiga tele,
  • Tagata faʻamaʻi tiga,
  • Tagata faʻamaʻi faʻalētonu i le pancreatic ducts.

O nei faʻafouga e faʻatinoina i totonu o faʻasalalauga o le faʻasologa o gastroenterological. O le vaega autu o le togafitiga o pancreatitis i totonu o le nofoaga o le faʻaaogaina lea o vai oona. O le mea lea, o mea e gaosia ai le vai, e le paleni pe o ni vai pisia e maualalo.

I le taimi lava lea e tasi, e le tatau ona maualuga le faʻaitiitia.

O le faʻaaogaina o vai e faʻamamafa ai lagona le lelei ma le tiga, faʻaleleia le tulaga o le pancreatic ducts, ma faʻaitiitia ai le lamatiaga sili o le pancreatitis toe faʻafou - o se tele naua o enzymes faalilolilo. Togafitiga i totonu o falemaʻi e ala i le faʻaaogaina o vai maualalo ua faʻatonuina e se fomaʻi.

E le gata i lea, o maʻi ma pancreatitis ua faʻamatalaina vaiinu eseese: radon, carbon dioxide, sodium chloride, hydrogen carbon dioxide. O i latou uma lava e matua lelei le aafiaga i le pancreas, ma i se faaopoopoga, latou te faatonutonuina le gaioiga o le gastrointestinal tract ma faafilemu ai le tino o le tagata maʻi, lea e taua foi mo le aoga o togafitiga.

E le gata i lea, o le gastroenterological sanatoriums faʻataʻitaʻi le togafitiga o pancreatitis ma le palapala. Le ituaiga o togafitiga ma lona umi ua filifilia e le fomaʻi, e fuafua i luga o le a le tulaga o le mumusu o le tino i se tagata maʻi faapitoa. E ui o loʻo i ai i le falemaʻi, e manaʻomia e le tagata maʻi ona mulimulitai i mea uma e manaʻomia ma faʻasologa, e aofia ai le mate.

O le tele lava o taimi, e maua ai maʻi e maua i faʻamaʻi pipisi ma togafitiga togafitiga e maua ai se feutagaiga ma se homeopath. E le gata i lea, o le fomaʻi, faʻatasi ai ma le maliega a le tagata maʻi, e mafai ona fautuaina se togafitiga mo pancreatitis ma laʻau. O le tele o taimi, o le tuufaatasiga o le tumau i le falemaʻi ma togafitiga o le homeopathic lea e maua ai le toomaga mo se taimi umi mo le maʻi, e oʻo lava i le faʻaumatia atoatoa o le maʻi.

E le gata i lea, i totonu o falemaʻi, e mafai ona faia se togafitiga o le physiotherapy. I le avea ai o se tulafono, o loʻo faʻamatalaina i le vaega toʻafilemu o le faʻavavevaveina o le mumu o le tino poʻo le tulaga o le tiga. O le togafitiga o le tino e matua faʻasaina i le gasologa o le gasegase, faatasi ai ma se tulaga ogaoga o le faʻamaʻi, faapea foi ma le solia o le tulaga o le pancreatic ducts.

I le taimi nei, o gastroenterological sanatoriums ua ofoina atu meafaigaluega faʻaonaponei mo le ultrasound, electrophoresis, inductothermy ma isi faiga. O nisi taimi o auala faʻaonapo nei mo le faʻasaʻoina o tiga e faʻaaoga - laser therapy, acupuncture.

E faʻapipiʻiina foi le mafaufau i le faʻaleleia o le mafaufau o tagata gasegase i le pancreatitis - toetoe lava o vaega uma o loʻo i ai se tagata poto faapitoa e fesoasoani i tagata mamaʻi i le mumunia o le paʻu o le pancreatic e feagai ai ma le atuatuvale e mafua ona o se lagona faifaipea ma maua ai se tauleleia lelei o lagona - ma e taua tele mo togafitiga lelei o le maʻi.

Pancreatitis togafitiga i Crimea

O le va o le Crimean e fiafia tele mo tagata uma e mafatia i le pancreatitis masani, ma o le mea lea, i le aso e mafai ona tatou fautuaina le alu atu i nofoaga lauiloa o le soifua maloloina Crimean. O nisi o taʻaloga sili ona lauiloa ma taimi e suʻesuʻeina e mafai ona iloga "Miskhor", "Lagoon", "Sunrise", "New World", "Kurpaty" ma le "Nest Eagle".

O tagata tafafao uma i falemaʻi o se faʻasalalauga faapitoa i le gastroenterology ua tuʻuina atu carbon dioxide ma sodium chloride bath baths e aʻafia ai le gaioiga o le gastrointestinal tract. O togafitiga aupito maualuga o pancreatitis i le Crimea e maua mai i le i ai o meafaigaluega faʻaonapo nei, e aofia ai le ultrasound, acupuncture, laser therapy ma le physiotherapy.

Mo se togafitiga atoatoa ma atoatoa o le pancreas i le Crimea, e taua le faʻaaogaina o vai e ola maloloina mai le punavai o Saki, faʻapitoa foi ona faʻaaoga togalaau faʻapitoa e aoina i totonu o mauga Crimea. O togafitiga faʻapitoa e sili ona aoga, e le gata ina faʻaleleia le tulaga o le maʻi, ae faʻamafanafanaina ai foi lona tino.

Pancreatitis togafitiga i sanatoriums o Rusia

O le tele o nofoaga tau soifua maloloina o le Russian Federation ua faʻapipiʻiina i masini faʻaonaponei mo togafitiga lelei togafitiga o ituaiga uma o gastroenterological mala.

E masani lava, o le faagasologa o taualumaga mo le tasi malaga e mai i le 16 i le 22 aso, e faʻalagolago i le ogaoga o le faʻamaʻi, faapea foi ma lona foliga. I le tele o tulaga, o le togafitiga lelei o le pancreatitis o loʻo faia i totonu o falemaʻi o Rusia o loʻo i le itu i saute.

O falemaʻi soifua maloloina e pei o Essentuki, Mineralnye Vody, Kislovodsk ma Sochi e lauiloa i le lalolagi atoa, e tele naua tagata gasegase e tatau ona o mai iinei.

O le a le fibrosis pancreatic?

I aso nei, e toatele tagata Rusia na maua le avanoa e alu ai i falemaʻi soifua maloloina i Essentuki.

O le tele o mea mama ma faʻalavelave faʻapitoa, faʻapitoa foʻi ma fale faafiafia, faʻatagaina tagata uma e filifili sili ona talafeagai mo i latou lava.

O vai o le lalolagi o punaoa lauiloa i Essentuki e lelei i le faamamaina o le mumu o le tele o gastroenterological mala, e aofia ai le pancreatitis.

Pancreatitis togafitiga i fafo

O le tele o faʻamaʻi pipisi e faʻamanuiaina lelei e le gata i lo tatou atunuu, ae faʻapea foi i fafo, o fea, e faaopoopo atu i falemaʻi ma fale e nonofo ai, o loʻo i ai foi le faʻalavelave faʻalavelave. Ina ia filifilia le sili ona talafeagai mo oe lava, e taua le faitau ma le totoa foliga o ia mea taitasi.

Pancreas Treatment i Isaraelu

O nofoaga lauiloa iloga o Isaraelu ua iai se tulaga maualuga i le salafa o le lalolagi, ona e eseese i latou i le faʻaogaina o tekinolosi faʻatekonolosi, faʻapea foi ma le faʻaaogaina o fualaau fou.

O iinei e mafai ona e maua ai le togafitiga o le laser, acupuncture, faʻapea foi ma nisi o atinaʻe fou e mafai ona taulimaina lelei e oʻo lava i le masani o le maʻi.

O le mafuaaga lena o le togafitiga o pancreatitis i Isaraelu o le filifiliga tonu lea.

I Karlovy Vary

O se fofo sili e togafitia ai le faʻaogaina o le tino ma le paʻu o se malaga i le Czech Republic, o fea i Karlovy Vary e mafai ona e ave se pati faʻamalolo sili ona lelei i totonu o se fale mafanafana. O punavai lauiloa o punaoa o minerale i le eria o lenei aai anamua e aofia ai mea taua uma o vitamini ma minerale taua.

I Belarus

O se tasi o atunuu e sili ona faigofie ona maua e latalata i fafo mo le togafiti o pancreatitis o Belarus, lea e aoga tele i le tetee atu i ituaiga uma o gastroenterological maʻi. O falemaʻi faʻapitoa i Belarus ua faʻapipiʻiina mea uma e tatau ai, ma o le tau e talia lelei mo le toʻatele oo tatou tagata faʻaaloalo.

I Siamani

E tusa ai ma le tele o iloiloga lelei, o le tele o falemai i Siamani ua lava lelei ma mea uma e manaʻomia mo le togafitiga o pancreatitis ma isi faʻamaʻi gastroenterological.

O se auala talafeagai i le tagata maʻi, o le faʻaaogaina o tekinolosi faʻatekinolosi ma vailaau masani e faʻaolaina ai le ola o le tagata maʻi.

Pau lava le toe taui o le tau o auaunaga i Siamani e maualuga tele.

O foliga o togafitiga o le pancreatic i Saina e aofia ai le faʻalauteleina o le faʻaaogaina o meaʻai ma infusions, lea, faatasi ai ma vailaʻau ma faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai le maua o se lelei lelei.

Mea e fiafia i ai i lenei autu!

E mautinoa lava, e iloa e tagata uma o le togafitia o faʻamaʻi uma e sili atu ona faigofie pe'ā iloa lelei ma matauina.

I le togafitiga o le tino pancreatitis, e taumafai le fomai e foia le tele o faafitauli i le taimi e tasi: ia le aofia ai mea e faaosofia ai le ita.

O togafitiga faʻaonapo nei o le pancreatitis ua filifilia ma faia faʻamautinoa lava e fuafua i le a le ituaiga tino o le maʻi e mafatia.

Ata faʻaleleia

O faʻamaoniga autu o pancreatitis e aofia ai:

  • tiga i le itu o loʻo i lalo, ma tuua le hychondrium,
  • manua,
  • masani ona manava.

O le tiga e mafai ona matua fesuisuiai, toe foʻi, faateleina i le tulaga maualuga. O le faʻamalosia o le gaogao, ma le manava manava e oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le mamafa o le tino, foliga vaaia o le hypovitaminosis. I le aluga o taimi, e ese mai i le tala o le pancreatitis, e mafai ona aliali mai faʻamaoniga o le maʻisuka. E masani lava, o le pancreatitis e tupu e aunoa ma ni faʻamaʻi ogaoga.

Taumafa i meaʻai

I le togafitiga o pancreatitis, faapea foi ma isi faʻamaʻi o le faʻaogaina o meaʻai, o le vaega autu e tuʻuina atu i togafitiga o meaʻai. I lenei faʻamaʻi, o le taumafa Numera 5p ua faʻaalia. O lenei taumafataga o loʻo tuʻuina mai ai taumafa vaevaega 5-6 taimi i le aso. O meaʻai vevela, gaʻo meaʻai, paluga, sukalati, ulaula meaʻai e le aofia ai mea taumafa.

I le pancreatitis, ua faʻaalia ai le faateleina o le protein. E manaʻomia lenei mea e faʻaitiitia ai le faaletonu o le palatini ma faʻalautele ai le toto o le inhibitors enzyme proteolytic. I le falemaʻi "Vitoria" - Kislovodsk lala o le JSC "TsSTE" (umia) o loʻo i ai tagata tomai faapitoa oeo le a fautuaina ma filifilia meaai lelei mo oe.

Vailaʻau omea

O le inuina o le vai o le minerale o se mea sili ona taua ile togafitiga o le pancreatitis.

Faʻapitoa mo tagata mamai i pancreatitis i Kislovodsk "Victoria" - o le lala o Kislovodsk o le JSC "CSTE" (umia) e faʻaaoga i le togafitiga o le vai o le mineral "Essentuki-4", "Slavyanovskaya" ma le narzany. I le pancreatitis, o le vai "Essentuki-4" ua faʻaalia.

O le faʻaaogaina o lenei vai e faʻaleleia ai le manava o le talo, toe faʻaleleia le masani masani o le suasami gaosia, faʻamalo le manava, e faʻamalosia ai le puleaina o le vai o le pancreatic juice. Faʻatasi ai ma togafitiga faʻaleaga, e mafai ona faʻamautuina isi vai eli.

Balneotherapy

Balneotherapy - e mafai ona saogalemu i luga o togafitiga sili ona leva ma faʻamaonia o togafitiga. O le muamua na taʻua ai le hydrotherapy ma ona aafiaga i le tino o le tagata o loo taʻua i tusitusiga a Herodotus ma Hippocrates, e lata mai i le 5 senituri BC.

I le taimi o le fonotaga o le balneotherapy, e tele ituaiga o aafiaga e tutupu i le taimi e tasi i le tino o le tagata maʻi: o le aafiaga o le vai, o lona tuufaatasiga ma le vevela.

I vailaau faʻasoifua, o ituaiga nei o vailaʻau e faʻaaogaina: faʻaaogaina o vai inu i totonu, faʻamaʻi ma faʻafesoʻotaʻi tuusaʻo ma vai e afua mai le faatofuina o le tino i le taele.

O le pancreatitis, narzan, iodine-bromine, o le coniferous ma le paʻu paele ua faatonuina.

Pancreatic spa togafitiga

O se okeni taua o le vaega o meaʻai ma le endocrine o le pancreas. O le lelei o le faʻalaumalieina e faalagolago i lana galuega. O le faia o enzymes mo le malepelepe o proteins, o gaʻo, lipids, ma le uʻamea ua faʻavaveina ai lo latou gauaʻi i le toto.

O le isi sini taua o le gland o le gaosia o le insulin Hone, lea e aʻafia ai le faʻaaogaina o le kulukose ma le faʻamautuina o le metabolism.

I le tulaga o le solia o le manava o le enzyme, o le pancreatitis e atiina ae, i le tulaga o faʻalavelave faʻaleagamoni - maʻi suka.

I le faaopoopo atu i togafitiga faʻaleaganuʻu o togafitiga, mo faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, e tatau ona tuʻuina atu togafitiga puipui e puipuia ai le toe faʻaleleia ma le faʻavaveina. E mafai ona faʻaleleia lou tino ma fesoasoani i se vaivai vaivai i se fale faʻapitoa.

O togafitiga mo togafitiga e talafeagai e puipuia ai le toe faʻaleleia o faʻamaʻi.

Afai e i ai i le tagata ni faafitauli i le gastrointestinal tract, aemaise lava, ma le pancreas, o loʻo lamatia o ia. O lea e le toe tupu ai le faʻamaʻi, e le tupu ni faʻafitauli, e tatau ona e mulimuli i se taumafa malosi, maua ni togafitiga faʻatau togafitiga ma togafitiga o le physiotherapeutic. E mafai ona faʻasoa uma faʻatasi ma asiasiga masani i falemaʻi.

Falemaʻi ile falemaʻi ua faaigoaina mulimuli ane Gorky.

Gastroenterologists fautuaina le auala o togafitiga togafitiga ina ia:

  • faateleina le lelei o togafitiga faasao,
  • faʻamalosia le faʻaleleia o faʻaleleia ma metotia masani,
  • toomaga ma le puipuia o le pancreatitis e masani ai poʻo le faʻavaivai faifai pea,
  • faʻamaʻaloga o patipati gastrointestinal i se foliga agamalu ma faʻalelei.

O le aoga o togafitiga mo togafitiga o le maualuga lea, o le itiiti ifo lea o le faʻalavelaveina o le faʻamaʻi (sili atu i le lua taimi i le tausaga). I lenei tulaga, o faʻamaʻi e faʻamagaloina i le taimi o togafitiga e aʻafia i togafitiga faʻapitoa.

Toe faʻaleleia auala i vailaʻau faʻasaina

O le inuina o le tele o vai minerale e matua talafeagai mo faʻamaʻi o le gastrointestinal tract.

    Meaʻai I totonu ole nofoaga o falemaʻi gastroenterological, o loʻo faʻatupulaia ai e le au fai meaʻai le atinaʻeina o tane taʻitoʻatasi. Ina ia mautinoa le filemu mo le oona mumusu, e tatau ona e tausia lelei le meaai, tuu le ulaula tapaa, inu ava malosi.

Faʻaauau ona inu vai inu. O le vasega, fuataga ma le ituaiga vai e filifilia taitoatasi e le fomaʻi. O le suavai maualalo ma le suavai, e le mautonu, e le mautonu, o le siʻosiʻomaga maʻaleʻale e fautuaina. O le suamalie o le suamalie e le gata e togafitia ai le mumū, ae e iai foi lona faʻafitauli, o le antispasmodic effect. E faʻamamaina e le vai le faitioga a le tagata, faʻateleina lona tosoina ma aveesea le faʻamalologa.

  • Faʻaaogaina fafo o vai. O le vai e faʻaaogaina i le faʻamamaina e ala i le suʻesuʻeina tauaso, faʻapipiʻiina o le gallbladder ma se suʻe duodenal, faʻavaivaia o le ooto ma le vaʻa.
  • Balneotherapy faatasi ai ma le tofiaina o paʻu i luga o carbon dioxide, radon, sodium chloride substances, oxygen.

    I le faʻaopopo i le faʻasaʻoina o le tiga, latou te maua se aafiaga lelei i le faʻatinoga o le vaega o meaʻai, e maua ai se mea e malolo ai. Peloid togafitiga. O ana metotia e mafai ai ona e togafitia le pancreatitis ma le faʻamalolo. O le gaosiga o le galvanic mud poo ozokerites e sili atu ona faʻatulagaina i luga o le vaega o loʻo i ai le gland.

  • Faʻaleleia o le vai, e aofia ai faʻamaʻaloga faapitoa, massage vai faʻatasi ai ma le faʻamoemoe o le faʻaleleia o le puipuiga, faʻateleina o le leo, faʻamautuina faiga faʻavaomalo.
  • Fomaʻi togafitiga. A oʻo i le electrophoresis i le eria o le hypochondrium agavale, e faʻaaogaina se vailaʻau e iai se faʻalogiga ma le antispasmodic aafiaga.

    O le mumusu i totonu o le vaega o meaʻai e togafitia lelei i gasegase oona, togafitiga laser, inductothermy, acupuncture.

  • Ovailana togafitiga e faʻavae i luga o le faʻaaogaina o cocktails faʻamalosia ma le okesene. O mea inu ua fuafuaina e faʻavave ai faiga faʻavae, faʻamaonia ma faʻamautuina le gaioiga o le pancreas.
  • Faataʻitaʻiga o togafitiga faʻapitoa mo le togafitiga o le pancreas

    I le gastroenterology, faʻaaogaina mea faʻaonapo nei.

    O togafitiga Gastroenterological e togafitiga lelei i le gagana Rusia e faʻaaoga ai masini faʻaonaponei.

    O le togafitiga e eseese i le va o le 16-22 aso, e fuafua i le malosi ma le ituaiga o le maʻi. O faʻavae tuʻufaʻatasiga o loʻo i totonu o 'aʻai o Essentuki, Mineralnye Vody, Sochi, Kislovodsk.

    O taʻaloga aupito sili ona lauiloa i Rusia o nofoaga ia o le aai o Essentuki, e lauiloa mo ona vai faʻafefe o le vai, lea e afaina ai le gasegase. E aofia ai:

    • Punaoa
    • Vanu o Narzanov,
    • Rusia
    • latou. Adzhievsky,
    • Faamaloloina.

    O togafitiga Crimean e lauiloa e le gata mo se auala filifilia lelei o togafitiga, ae mo se nofoaga lelei. Soifua maloloina soifua maloloina o le peninsula Crimean:

    O se togafitiga lelei mo le pancreatitis e faʻamautinoa e ala i le faʻaogaina o metotia faʻaonapo nei i mea aupito maualuga.

    O faʻatinoga lelei o le faʻaaogaina o faʻamalosi, togafitiga laser, metotia o le physiotherapeutic.

    E le gata i lea, o se taumafataga e inu tele vai inu vai na aumai i totonu o le vaipuna o Saki ua faatonuina. O le faʻalavelave e faʻaaogaina ai faʻamatalaga faapitoa o laau na aoina i mauga ma vanu o Crimea.

    E tele faʻamaʻi pipisi e togafitia lelei i fafo:

    • I totonu o Isaraelu, faatasi ai ma falemaʻi ma fale e nonofo ai, o loʻo i ai faʻalavelave faʻalavelave. E faʻaaogaina tekinolosi faʻavavelosi, o le faʻasolosolo fou o vailaau.
    • O le Czech Czech i Karlovy Vary e lauiloa mo lana faamalolo mafanafana, lea e manaʻomia ai le taele e togafitia ai le meaʻai ma le paʻu. O le faʻalavelave ua fuafua e maua mai vai inu mai punaoa i le lotoifale, faʻamaoaigaina ma le tele o vitamini ma minerale. O iinei tatou te togafitia ai faʻamaʻi gastroenterological, ae faʻapea foi le tino atoa.
    • E leai se lauiloa e sili atu ona lauiloa o Belarus.
    • Na o le toe foʻi mai o togafitiga Siamani ua faʻapipiʻiina ma tekinolosi faʻavavelosi ma le tuʻuina atu o fesoasoani faʻapitoa faapitoa o le tau maualuga lea o togafitiga.
    • Pe a togafitiga i togafitiga Saina, o togafitiga ma togafitiga faʻaleagaina e faʻaaoga lautele, lea, faatasi ai ma vailaau, e maua ai se lelei lelei.

    Faʻafoe togafitiga o pancreatitis: malolo ma faʻamanuiaga mo le pancreas

    O maʻi pancreatic ua amata ona taatele. O togafitiga faʻamaʻi ma se mea talafeagai e mafai ona vave faʻaumatia ai le le lelei o faʻamaoniga o togafitiga o le faʻaogaina o meaʻai. O togafitiga mo le togafitiga o pancreatitis ua manatu o se auala aoga o le puipuiga faaopoopo ma le toe faʻafoʻiina o le faʻaleleia o le mumū masani.

    Auala e saunia ai

    O togafitiga aupito sili mo togafitiga o pancreatitis i Rusia o loʻo i ai pea i le Caucasus. O ia nofoaga e manuia ai le tino e ala i le mama o vai, mauga maualuga ma aso uma.

    Resorts e iloa i Europa atoa: Essentuki, Sochi, Kislovodsk, Gelendzhik, Alushta, Yevpatoriya ma isi.

    Aʻo leʻi togafitiga i ia faʻalapotopotoga, e tatau ona faia sina iloiloga aupito itiiti:

    • potu suʻesuʻe: suʻesuʻega lautele o le toto ma le urine, biochemistry, suʻega toleniga o le kulukose (poʻo le suka toto),
    • electrocardiogram
    • X-ray poʻo le faʻamalama o le pusa,
    • fibrogastroscopy,
    • Faʻailoga o le vevela o le manava (pancreas, ate, gall vladder).

    Faamoemoega ua Faamoemoeina

    Pe a asiasi atu i se nofoaga faʻapitoa mo le soifua maloloina, e tatau i se tagata maʻi ma le pancreatitis ona malamalama lelei i aʻafiaga o le a ia maua mai i le togafitiga.

    E tusa ai ma se taunuuga lelei o togafitiga o toga e faʻaalia ai:

    • faaitiitia i le malosi o le tiga o le manava,
    • faʻaitiitia i le taimi o le faʻamalosia o le faʻamaʻi,
    • manaʻoga faʻalautele
    • faʻasologaina o galuega a le manava,
    • faʻamaʻaloga o faʻamalologa le lelei: fusiua, mimiti, leu.

    Contraindications

    O le togafitiga o togafitiga mo togafitiga e aoga mo se tagata gasegase i le togafiti o le tino. E ui lava i le lisiina o tulaga lelei o le togafitiga, e aoga le gauai atu i le faʻasaʻo.

    E le fautuaina e asiasi i falemaʻi faʻapitoa mo tagata mamaʻi:

    • ma le tiga ogaoga o le manava
    • ma faʻamaʻi pipisi
    • ma se ituaiga o pancreatitis,
    • faatasi ai ma le cirrhosis o le ate,
    • ma faʻamaʻi pipisi
    • ma vaʻa ole 3-4 vaega.

    E faʻapefea ona filifili se taimi lelei e asiasi atu ai i se falemaʻi soifua maloloina?

    O le mea e sili ona lelei o le toe faʻaleleia i tulaga faʻasao faʻaalua i le tausaga. Ina ia maua le maualuga ma ia faʻamalosia iuga, o le tumau i le nofoaga e fautuaina mo se umi o le 3-4 vaiaso.

    E fautuaina le asiasi atu i falemaʻi ma pancreatitis i le tautotogo o le tautoulu, talu mai le taimi nei, e tele taimi e tupu mai ai faʻatelega.

    O le a le mea e aofia ai togafitiga toga?

    Ina ia mautinoa le aoga o le nofo i se vasa, e tatau ona mulimuli i nisi o tulafono ma asiasi atu i togafitiga lelei. Faʻalagolago i foliga o le falemaʻi, o le tele o gaoioiga faʻaopoopo e mafai ona fesuisuiai.

    O mataupu autu o togafitiga o:

    1. Meaʻai. E sili ona taua mo le togafitia o pancreatitis i totonu o falemaʻi. I le gastroenterological organizations resort, e aʻafia ai e le au fai meaʻai i le atinaʻeina o taumafa ma mea taumafa a le tagata lava ia. Ina ia maualuga le soifua maloloina o le tino, o le usitai i se taumafa malosi i le taimi atoa o le nofo i totonu o falemaʻi e faʻamalosia. E fautuaina e taofi le ulaula. Matou te fautuaina e te faitau i fualaau mo pancreatitis: Soa Cutlets, Salani.
    2. Fafagaina o le vai. O loʻo faʻatinoina e tusa ai ma se fuafuaga faʻapitoa e atiaʻe. Faʻalagolago i uiga o le tino o le tagata maʻi, o le ituaiga o vai fautuaina, o le aso o le taumafaina ma le umi o le vasega o togafitiga ua fuafuaina. Faʻamamaina le inu o le suavai, e maualalo ai le suavai o le eleʻele, o le maualalo o le eleʻele poʻo le eleele maualalo.
      O le mineral vai i le tulaga o le vevela ua i ai se fomaʻi e tetee i inflammatory, antispasmodic ma analgesic. O le faʻaaogaina o ia vai e fesoasoani e faʻaaogaina ai le faʻamalosiina i totonu o masini o le pancreas.
    3. Lapataiga sili o vai inu. O le mea tonu lava pe'ā fai ni solo o le oral veve, suʻesuʻeina tauaso o le gallbladder, fufuluina o le inumaga.
    4. Fomaʻi togafitiga. E aofia ai le faʻaaogaina o electrophoresis, laser, reflexology, inductometry ma isi metotia. O nei faʻavae e faʻamaonia e ala i fomaʻi, antispasmodic, faʻamaʻi ma mea e aʻafia ai.
    5. Faʻaaogaina togafitiga. E faʻamalosia le tino atoa, faʻaleleia le faʻaogaina o le manava faʻanoanoa ma le gall vladder.E aʻoaʻoina foʻi e tagata tomai faapitoa metotia metotia e mafai ona faʻamalolo ai le tulaga i le taimi o le faʻavavega o le maʻi.

    Faiga Faʻaletolosi

    1. Pelotherapy - o le faʻaaogaina o le vai faʻafefe ina ia faʻaleleia ai le vaega o le faʻataʻitaʻiga. O le faʻaaogaina o le ozokerites ma le paʻu o loʻo i ai le lauiloa. O faʻataʻitaʻiga e faʻatagaina ai oe e faʻalauteleina le leo o le tino, faʻamalosi ai musika, faʻamaonia faiga faʻavae.
    2. Balneotherapy - le faʻaaogāina o le taele ma le faʻamalositino. O le sili ona lelei o le penisina, sami ma le vaiinu. O le faʻagasologa e faʻafilemuina le tino o le tino, faʻamalosi ai le tino. Faʻafeiloaʻiga Balneological faʻatasi ai ma le radon, okesene, carbon dioxide, masini siama o chloride faʻamalosi lelei le faʻaitiitia o le tiga ma faʻamaonia faiga faʻaogaina e mafua ona o aafiaga antispasmodic.
    3. Suavai e faʻavae i luga o le faʻaaogaina o le massage vai e faʻaaogaina ai faʻagasologa o le faʻaleleia o vai. Laʻau a Charcot - le faʻaaogaina o se agaga maualuga mo togafitiga faʻasolosolo. O lenei metotia e mafai ai ona e fetuʻunaʻi faiga faʻava-o-tino i le tino, faʻamalosia le faʻaogaina o le tino, faʻaleleia le leo atoa, ma faʻamaonia le faʻamalositino o le intestinal.
    4. Vaitalaʻau - o le faʻaaogaina o meaʻai teuteu poʻo le aromatherapy e faʻaaoga ai otaota o estheral. O lenei togafitiga e togafitia ai le tele o aafiaga i le tino o le tagata maʻi, ae manaomia ai le auai o se tagata poto faapitoa i lenei vaega.
    5. Faʻasologa o le eletise - o se metotia e faʻaaogaina tutoatasi pe faʻatasi ma togafitiga fualaau poʻo togafitiga. O auala e fesoasoani e faʻaumatia vave ai le tiga o le tiga, faʻaitiitia le faʻaogaina o le inflammatory, maua ai se aʻafiaga e tetee ai.
    6. Reflexology - o se auala e faʻailoa ai le aafiaga i le tino o le tagata. E i ai sona aafiaga lelei i luga o le popole ma le faʻaogaina o fualaau.
    7. Hirudotherapy - le faʻaaogaina o lelei ma le faʻamoemoe o se mea e faʻamalosia ai le tino. E ala i le faʻaaogaina o le metotia, ua faʻaitiitia ai le faʻalavelave o paʻu o le toto, ua faʻaitiitia le viscosity o le toto, lea e faigofie ai le toe maua mai o le maʻi.
    8. Faʻaaogāina o le faʻaaogaina o le mea e faʻaaogaina ai le palapala O loʻo i ai se faʻaaliga faʻaleagaina o le inflammatory. Fiafia i le faaaogaina o le lanumoana ma le paʻepaʻe mo lenei faʻamoemoe.
    9. Ovailana togafitiga - faʻavae i luga o le faʻaaogaina o meainu o le okesene-faʻamaonia e faʻaleleia ai le gataifale, faʻamautuina galuega o le faʻaogaina o le tino.

    Lisi o falemaʻi mo maʻi ma pancreatitis

    5 aai o Rusia ma le sili ona lelei mo togafitiga o pancreatitis.

    E faʻaaogaina le faiga o le faʻamaloloina o vai. E mafua ai ona faʻaleleia le lelei e aunoa ma le aʻafiaga o aʻafiaga e mafai ona taʻitaʻia ai fualaau faasaina. O le tumau i aso taitasi e 2500-4500 rubles.

    Sanatorium i Essentuki "Vanu o Narzanov"

    Faʻalapotopotoga faʻapitoa faʻatasi ma le bath baths. Homeopathy iinei o se vaega taua i le aveesea o le tiga. O le tau o togafitiga ile aso e tusa ma le 6100 rubles.

    Falemai faʻamalosi puipuia o loʻo i ai auaunaga faʻafomaʻi e fesoasoani e faʻaleleia ai le gaioiga o laufanua oona ma galuega lagolago a le tino. O le tau o le ola ma faafiafiaga e 2800-4000 r i le aso.

    Gelendzhik - Black Sea Health Resort. O penisione i le lotoifale e maua tagata tafafao maimoa i le tausaga atoa, e ofoina atu gaoioiga faafiafia mo tagata. E mafai ona latou faʻaogaina: aerotherapy, faʻaaogaina faʻaaogaina o punaoa faalenatura, togafitiga o le palapala, vai taele. Mo se totogi o aso taitasi mai le 1000 i le 4500 p.

    1. Crimea:
    • Maota o le Sanatorium-complex complex "Mriya Resort",
    • Gaspra Pine Grove
    • "O i latou. Pirogov "(Saki),
    • "Pension Crimean punavai Sudak."

    O le faʻaleleia atili o fausaga o le Crimea ua i ai le tele o ituaiga o mea faafiafia ma le soifua maloloina, tulaga fou o auaunaga e ogatasi ma tulaga faavaomalo. O le tau o le tumau i nofoaga tutotonu o soifua maloloina e 3000-6000 r.

    Latou te taulimaina lelei le pancreas e le gata i metotia masani faʻatau, ae faʻapea foi ma le fesoasoani o togafitiga toga. O le faʻafelagolagomaʻi o le a faʻaitiitia le lamatiaga o le faʻamalosia i se tulaga maualalo ma faʻaitiitia faʻamaloilo le lelei o le faʻamaʻi.

    Pancreas nofoaga

    Pancreatic maʻi aʻafia ai se tasi o totoga sili ona taua o digestive, lea e faia ai galuega taua e lua:

    • exocrine, faʻatonutonuina faiga faʻafefete,
    • iniseti (endocrine), lea e pulea ai le gaioiga o le metabolism.

    I le tulaga muamua, o le pancreas e gaosia ma faʻafeiloaʻi i le waicreatic pancreatic juice o loʻo i ai se seti o enzymes (amylases, lipases, trypsin, chymotrypsin, lactase, maltase, elastase, diastase) e aʻafia ai i le malepelepe o puipuiga, gaʻo ma gaʻo.

    O le galuega o le endocrine o le okeni o le gaosiga ma le tuusao atu i le toto o vaega faapitoa o sela, o le igoa o le motu o le Langerans, o le gland o hormones o le inisalini (β-sel) ma le glucagon (α-cell), e nafa ma le kulukose toto (gaʻo gaʻo). I le faaopoopo atu i ai, o le tele o siama o nei vaega o le pancreatic e nafa ma le faʻamalositino o isi hormones, mo se faʻataʻitaʻiga, o le hormone fiaai.

    E manino lava, soʻo se faaletonu o le pancreatic poʻo le faʻalavelave faʻafuaseʻi ua avea ma faafitauli matuia mo le tino atoa. O le faʻamaʻi masani e maua ai le maʻi o le pancreatitis.

    O mafuaʻaga taatele o le faʻamaʻi pipisi

    E tele mafuaʻaga o faʻamaʻi pipisi, ma e masani lava ona fesoʻotai i ituaiga olaga o se tagata, meaʻai, popolega, poʻo faafitauli o isi totoga, e pei o le gallstone disease. O loʻo matou talanoa e uiga i le tino pancreatitis, peitaʻi, i nisi tulaga, o lenei maʻi lea e mafua ai le atinaʻeina o isi maʻi faʻaleaga.

    O mafuaʻaga masani mo faʻamaʻi pipisi uma o loʻo mulimuli mai.

    1. Ava malosi (o nisi taimi e oo lava i ni atopaʻu laiti).
    2. Meaʻai le maloloina (faʻafefe, gaʻo, falai, ulaula ma meaʻai vevela).
    3. O taunuuga o le gallstone faamaʻi.
    4. Faaaogaina o fualaau faasaina.
    5. Atherosclerosis ma le thrombosis o ipu o gland.
    6. Postoperative (taʻavale vaʻaia).
    7. Vaʻaiga faʻasologa.
    8. Manua.
    9. Vailaʻau faʻamaʻi.
    10. Faʻamalosia (faʻafia i tamaitai).

    Mo le tele o faʻamaʻi, o le lisi o mafuaaga e faaopoopo i ai:

    • sili atu meaʻai gaʻo
    • feʻai
    • tausaga (maʻisuka, kanesa).

    O le mafuaʻaga o le faʻaalia o se uila e mafai ona toe auauna atu:

    • o le i ai o se maʻi leaga poʻo le faʻaleagaina,
    • sili atu cholesterol toto,
    • faʻamatalaga parasite.

    Ma mo le oncology, ua faaopoopo foi:

    • ulaula (o le aʻafia o le kanesa o pancreatic mo tagata ulaula e faalua ona maualuga)
    • itupa (e masani ona maʻi tagata).

    O le tiga o le abdominal atonu o se faailoga o le maʻi pancreatic.

    Faʻalagolago i le ituaiga o maʻi pancreatic, e mafai ona fesuiaʻi faʻamaʻi, aemaise lava i le maʻisuka, ae mo le tele o latou faʻamaoniga e tutusa lava ma faailoga ia e mafai ai ona faʻamasinoina le atinaʻeina o pancreatitis.

    • Faʻailoga, e le o le pagatia i le itu taumatau poʻo le agavale o le hychochorium (o le faʻatinoga faʻalagolago i luga o le nofoaga o le liona) e oʻo ai le tiga. E i ai le faateleina o lagona i le taimi o le gaioiga ma le maeʻa ona 'ai.
    • Naua ma le faʻaogaina vave, o nisi taimi ma faailoga o le talo.
    • Lanu samasama o le paʻu.
    • Paʻu.
    • Gutu gutu.
    • Totoina.
    • Laʻau.
    • Tatala
    • Paʻu mamafa.
    • Laga maualalo (o nisi taimi e oo i le 39 - 40 ° C).
    • Tachycardia.
    • Umi le manava.
    • Faʻaitiitia o le toto.
    • Paʻu faafuasei le paʻu.
    • Cyanosis (faʻaoga cyanotic e mafai ona tupu i luga o le manava, itu ma foliga).

    O fuainumera lisi e fesoʻotaʻi ma le amataga o le faʻamaʻi, peitaʻi, afai e tupu, e tatau loa ona e sailia se fesoasoani faafomaʻi. Ole suʻesuʻeina o le toto ma le urine, faʻapea foʻi ma isi metotia o le suʻega o le maʻi (ultrasound, CT, MRI, ma isi mea), naʻo tulaga faʻapitoa, o le a fesoasoani i le saʻo o le siama, ma, mulimuli ane, saʻo auala filifilia togafitiga.

    O le pancreatitis o se tasi lea o maʻi sili ona taatele o le pancreatic.

    O le tele o mafuaʻaga, e mafua mai i le olaga ma meaʻai a le tagata faʻaonapōnei, e taʻitaʻia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi e fesootaʻi ma lenei tino taua. O faʻalavelave taatele o le atinaʻe o:

    • gasegase ogaoga,
    • chronic pancreatitis,
    • pancreatic necrosis,
    • ituaiga aʻu maʻi suka
    • u
    • fomaʻi pipisi.

    Seʻio tatou nonofo faʻatasi i latou taʻitasi.

    O faʻaaliga ma ituaiga o pancreatitis

    O se vave gasolosolo, o le alualu i luma e le o le afaina o faamai pipisi e afua mai i le vaeluaina o le gland lava ia ma le le atoatoa o lona lava pule faitalia. O mafuaʻaga o le taofiofia o le lolovaia e mafai ona ese tele, mo se faʻataʻitaʻiga:

    • faʻalavelaveina o au i maa,
    • tuiina o se fulu poʻo se uila,
    • faigata i le tafe i le tulaga o le ava malosi.

    Ae peitaʻi, i soʻo se tulaga, o le faʻamaʻaloga o le sua o le pancreatic i le pancreatic tissues e aʻafia ai lo latou gaʻoina e ala ia latou lava enzymes (trypsin ma le lipases), mafua ai le fulafula ma le oti o le tino glandular. Le lava togafitiga talafeagai e mafai ona afaina.

    O le faʻaalia o le pancreatitis e masani ai

    O lenei ituaiga o togafitiga e mafai ona tupu e avea o se taunuuga o se gaioiga laititi ma o se faamaʻi tutoʻatasi, faatasi ai ma le pa'ū o le tino o le glandular e avea ma mea fesootai. O foliga masani e le mafai ona faʻaalia mo le tele o tausaga, ae i le tele o tulaga o lona alualu i luma e faaauau pea ina ua maeʻa ona faʻaumatia mea e faʻaosofia ai. Le tele o togafitiga talafeagai e fesoasoani i:

    • faatamaia o le fausaga o le okeni,
    • o le foliga mai o faailoilo o mea faʻaleagamoni ma le enzyme,
    • o le atinaʻe o le ituaiga o loʻu maʻisuka.

    O le vaega lamatia mo le faamaʻi e sili atu i le 40 tausaga, ae i tausaga talu ai nei, ua avea le pancreatitis ma le laiti ma o le tele lava o fafine e mafatia mai ai.

    Ituaiga o le pancreatic necrosis

    O se faʻamaʻi na mafua ona o le le lelei o le faʻaogaina o puipuiga o le gland mai le faʻaleagaina o le tagata lava ia e elemene pancreatic. E aliali mai o ia lava o ni taunuuga ogaoga o le pancreatitis (e oo atu i le 20 - 25% o mataupu) ma o loʻo faʻaalia mai i le degenerative-suiga faʻaleagaina i le parenchyma pancreatic. Tulaga masani mo le maʻi o:

    • televave atinae
    • maualuga faaletino.

    Ituaiga 1 maʻisuka

    Tusa le maʻisuka - o le maʻi autoimmune e mafua mai i le polokaina o le tui puipuia o le inisalini ma suiga leaga i sē β o le pancreas o motu o Langerans, e nafa ma le faʻamalosi o lenei hormone. Le le atoatoa o le insulin e taʻitaʻia ai le hyperglycemia. O maʻi e maua i lenei ituaiga faʻamaʻi e manaʻomia le mataʻituina o le maualuga o le kulukose o le toto ma le inisalini faifaipea o le inisalini.

    O le isi igoa - o le maʻisuka na maua i le maʻisuka na maua mai ona o le mea moni e masani lava ona maua i tamaiti ma talavou, e ui e mafai ona tupu le maʻi i soo se matua. E ese le maʻi:

    • o ni faʻafitauli iloga
    • televave atinae
    • vave vave faʻaleagaina e aunoa ma togafitiga.

    Pancreatic Cancer

    O le kanesa o le Pancreatic o se maʻi e seasea tupu, ae sili ona matautia, aemaise lava ona e naʻo le mea e gata ai, e masani lava e le mafai ona mafai ona tupu mai le maʻi. O le tino i le tumutumu o pathology e matua maualuga lava, talu ai na o le 1 - 5% o tagata mamaʻi e ola i le lima tausaga.

    Mafuaaga o le pancreatitis o le tamaitiiti

    Talu ai ona o le pancreas ua amataina ma amata ona galue i le tamaititi i le tulaga o le atinaʻe o le tama, o pepe e faigofie i faʻamaʻi pipisi i masina muamua oo latou olaga. E pei ona taʻua i luga, o tamaiti e lamatia le ituaiga maʻisuka ituaiga 1, ae e leai se tulaga maualuga o le lamatiaga o le gasegase o le galuega, e masani lava ona mafua mai i suiga o le tausaga ma pancreatitis, aemaise lava i le faiga o le gasegase.

    O mafuaʻaga autu mo le faʻaalia o ituaiga eseese o le faʻamaʻi i se tamaititi o:

    • faʻafitauli mai faʻamaʻi pipisi muamua (pneumonia, vailaau faʻamaʻi pipisi o le viral respiratory, tonsillitis),
    • faʻasolosolo faʻamalositino o le faʻaogaina o meaʻai (cholecystitis, gastritis),
    • faʻaleagaina o fanau ma le faʻatoʻateleina o le tino,
    • Passion mo mātua e mafaufau loloto i se tamaitiiti,
    • faʻalavelave faʻafuaseʻi ma taua i le taumafaina o mea taumafa, leai se 'aiga o le taeao atoa,
    • meaʻai vave, meaʻai i luga o le tamoe, mea taumafa maualuga i preservatives, meaʻai faaopoopo,
    • gaʻo ma meaʻai vevela
    • maualuga maualuga, suka,
    • afaina o le tino
    • popolega.

    E le gata i lea, e mafai e tamaiti laiti ona atiina ae le pancreatitis e mafua mai i meaai le talafeagai, e pei o le aumaia o aano o manufasi poo fualaau suamalie i totonu o le meaai a pepe.

    O le faʻafitauli o faʻamaʻi i tamaiti e tele lava ina ese mai ai i le soifua manuia o tagata matutua, o le mea lea o le galuega autu a matua o le iloa lea o le faafitauli i le taimi ma faʻatalanoa se fomaʻi mo se fesoasoani faʻapitoa, lea o le a fesoasoani e aloese ai le toatele, i nisi tulaga e le mafai ona faʻafitia, taunuuga.

    Mea e manaʻomia mo faʻamaʻi pipisi

    O le vaega sili ona taua o le togafitiga o faʻamaʻi pipisi o mea taumafa i le falemaʻi, aemaise lava i le taimi o faʻalavelave ma faʻalavelave ogaoga o le faʻamaʻi, fuafua e tuʻuina atu:

    • meaʻai lelei o le tino ma le tele o mea e manaʻomia,
    • maualuga maualuga o le gland aloese mai mea mai fafo ma le faamautuina o ana galuega tauave,
    • faaitiitia galuega faalilolilo,
    • fesiitaiga o le tagata maʻi i meaʻai lelei, aemaise lava e tusa ai ma faʻataʻitaʻiga o le protein.

    Mo lenei faamoemoe, o se meaai faapitoa e tusa ai ma le M.I. Pevzner - laulau Numera 5p, ua fuafuaina mo tagata mamaʻi e iai ma foliga masani o pancreatitis, faapea foʻi ma isi maʻi o le maʻi suka, sei vagana ai i latou e maua mai i le maʻisuka (o se isi taumafa e fautuaina mo i latou - laulau Numera 9).

    Lisi o le laulau meaai 5 e tusa ai ma le Pevzner mo maʻi o le pancreas

    E lua ni filifiliga o mea taumafa e faʻaaogaina mo ituaiga faʻafitauli eseese e ese i le vailaʻau faʻasolosolo ma le malosi o le malosi.

    Muamua o loʻo faʻamatalaina i le tulaga o osofaiga o le tino pancreatitis ma faʻateleina ai le masani o le maʻi. I le avea ai o se tulafono, e mafai ona togafitiga le meaʻai mo le 4 i le 5 aso o togafitiga, talu mai aso muamua e faʻamaonia ai le anapogi pe, pe a tatau ai, matua matua (glucose, saline solution).

    Laʻau o le maualalo-kalori (aofaiga atoa i le aso - e oʻo i le 1800 kcal) faʻatasi ai ma se faʻaititia o mea o gaʻo ma gaʻo. Ole fua ole aso o nei mea taumafa e le tatau ona sili atu ile:

    • 80 g porotini
    • 60 g gaʻo
    • 200 g gaʻo vailaʻau
    • 10 g masima.

    O le aofaiga masani o le vai e leai se vai (e aofia ai meaʻai, faʻataʻitaʻiga i ipu muamua) e oʻo atu i le 2 lita.

    O le lomiga lona lua o le taumafataga (laulau Numera 5p) o loʻo faʻataʻitaʻiina mo tagata mamaʻi e maua i le pancreatitis (i le faʻamagaloina) ma isi faʻamaʻi. O loʻo faʻaalia i le faateleina o le kalori (e oo atu i le 2800 kcal i le aso) ma le faʻaopoopoga i tulaga masani o vaega o lisi:

    • 120 g porotini
    • 80 g gaʻo
    • 300 g masini gaʻo
    • 10 g o masima,
    • e tumau pea le tutusa o le fua faatatau o le ola i le vai.

    O manaoga nei e faʻaaoga i filifiliga uma o mea taumafa:

    • o le aofaiga atoa o le porotini e tatau ona aofia ai le 60 - 65% o le manu,
    • gaʻo - 15 - 20% o fualaʻau,
    • carbohydrates - e oʻo atu i le 10% suka (fructose).

    O le taimi o le suiga mai le uluai kopi o le taumafataga i le lona lua ua fuafuaina e le fomaʻi.

    Pancreatic Nutrition Rules

    O le maualuga o taunuʻuga i le toe faʻaleleia o le soifua maloloina i togafitiga o mea taumafa e mafai ona ausia e ala i le tausisia o tulafono nei.

    1. O le 'ai ma le inu e faʻatagaina na o le vevela.
    2. O meaai e tatau ona faia i ni vaega, i ni vaega laiti (5-6 taimi i le aso) - o le a mafai ai ona e faʻaogaina le masani i aso uma, faʻamalolo le totoga o mamanu o mea e teʻi ai.
    3. E sili atu le faʻatulagaina o le lisi i le tausisia o tulaga o aso taʻitasi mo le vaiaso, o lea o le a faʻaalia paleni ma eseese.
    4. O le kuka e tatau ona tupu naʻo auala faʻaaogaina tekonolosi: kuka, taʻavale, uila, tao tao. O falai, ulaula ma meaʻai vevela e matua faasaina.

    O le faavae o le taumafa mo faʻamaʻi o le pancreas o:

    • masima masima
    • uʻu pe kukaina aano o manu ma iʻa (ituaiga vela),
    • otaota vevela-vevela (kuka, uʻu, afu),
    • cereals (semi-liquid, vai) mai cereals uma (sei vagana ai suauʻu ma karite),
    • taofi falaoa o le falaoa (e pei o ananafi),
    • fuamoa - fuālaʻau fufulu vela poʻo fuʻamuʻi (faatasi ai ma le uluai kopi o le laulau Numera 5p - naʻo le protein),
    • kalu falaoisi,
    • tao tao pe fufuluina apu apu (isi fua e le aofia).

    Mo nisi faʻamatalaga i mea faʻatagaina ma faʻasaina, faʻafesoʻotaʻi lau 'auʻaunaga soifua maloloina.

    O le mafanafana i le lotoifale i faʻamaʻi o le pancreas

    I totonu o le pancreatitis, o le tagata maʻi e mafai ona vave tuʻuina i falemai. O togafitiga o aso muamua o loʻo i luga o "poutu e tolu":

    • fiaai (meaʻai matua),
    • malulu (mafuiʻe ma le aisa i le lotoifale),
    • filemu (gaioiga maualalo).

    O fualaau ma metotia o le faʻaaogaina e faʻaaogaina:

    • analgesics ma antispasmodics e nafa ma le toomaga tiga,
    • atacids ma vailaau e faʻamalolo ai fualaau faʻasaina ua maua ai le malologa o galuega o le pancreas,
    • vailaʻau puipuia i le tulaga masalomia o siama.

    I le taimi lava e tasi, o loʻo faʻataunuʻuina togafitiga faʻamaʻi-faʻamaʻotoga, aemaise lava i le faʻaaogaina o fualaau o le vevela poʻo le fuamosorption.

    I le tulaga o le maualalo o le togafitiga poʻo le tupu mai o faʻafitauli, e mafai ona faia se filifiliga i luga o taotoga taotoga.

    O le suamalie suamalie o le pateta

    O vailaʻau faʻaleagaina ua maua ai seneturi o le poto masani i togafitiga o faʻamaʻi pipisi. O le mea moni, soʻo se ituaiga o faʻasalaga e manaʻomia le vave faʻaogaina e togafitiga faʻale-aganuʻu, peitaʻi, i taimi o faʻamagaloga poʻo i le tulaga o se maʻi masani o le faʻamaʻi, o togafitiga ma isi metotia e mafai ona faʻaitiitia ai le tulaga ma le tuai ona toe foʻi.

    O nisi nei.

    1. Skip se kilokalama o lemoni le lepela ma 0.3 kilokalama ia pakisa paisa ma fufulu le garlic i totonu o se mea e suʻi ai meaʻai ma faʻaliusi i totonu o se ipu malamalama poʻo se ipu elela mo le afa masina. Ave se sipuni suamalie i totonu o le tolu taimi i le aso ao leʻi 'aʻai.
    2. E faalua i le aso, e lelei le inu i se ipu malamalama o le pateta fou. O le togafitiga e 2 vaiaso.
    3. Saunia le aoina: 2 vaega o le chicory root ma le sima ma le tasi vaega o fualaau o le anise ma fennel, root burdock, o vao vaomago, hillwort, plantain, goldenrod ma le lanu o Chernobyl ma fefiloi lelei. O se sipuni sipuni o le paluga o le vao, ma ia mafaufau i le mamafa o le tagata maʻi e togafitia i le 60 kilokalama (o le mamafa tele o le tino e manaʻomia ai le faateleina o le aofaiga o le paluga), faʻaiʻu le afa o le lita o le vai inu ma le vevela mo le 1 itula. Togafitiga - afa afa i le tasi vaetolu o le itula aʻo leʻi faia taumafataga, o le vasega ma le afa masina.

    Le faʻaaogāina o vaiinu mamā i le togafitiga o le pancreas i totonu o falemaʻi o Essentuki

    Tulaga faʻapitoa mo le puipuia ma le togafitiga lelei o faʻamaʻi gasegase, ma aemaise lava le pancreas, e maua ile togafitiga ile togafitiga. I nai vaiaso i totonu o se falemaʻi e taulai atu i le faʻamaʻi ma le gafatia atoatoa o auala lelei ma metotia tau togafitiga, faʻatautaia mea moni faʻalelotoifale, e faʻavae i:

    • le tele o tausaga o le poto masani i fomai
    • falemaʻi faafomaʻi
    • galuega maualuga i fafo.

    Ae ui i lea, e tatau ona manatuaina o le toe faaleleia o falemaʻi e faʻaalia i le tulaga o faʻamagaloga ma le leai o ni faailo o le toe foʻi.

    O le tulaga tulagaese o le CMS e faatagaina ai nofoaga i Essentuki e taulimaina lelei ai maʻi o le tino, aemaise lava faafitauli pancreatic. I le faaopoopo atu i taumafa faʻaletoʻaga masani ma meaai faʻapitoa i le tele-faceted relaxation i se nofoaga faʻapitoa e puipuia lelei, e valaʻaulia ai malo o le nofoaga.

    1. Togafitiga i vai eli i le lotoifale: togafitiga o togafitiga, vailaau togafitiga, faʻavaivai, fufulu, ma isi.
    2. Balneotherapy.
    3. Suavai.
    4. Peloid togafitiga.
    5. Fomaʻi togafitiga
    6. Ovailana togafitiga.

    O le punavai o le vai o loʻo faʻaaoga i togafitiga o faʻamaʻi pipisi

    E taua tele le togafitiga o pancreatitis taumafa o vai, ituaiga, vailaʻau ma togafitiga, lea e filifilia e le fomaʻi. Suavai malosi faamalolo:

    • o loʻo i ai ni mea faʻapipiʻi ma faʻamalosi,
    • togafitia le mumū
    • e puipuia ai le faʻaaogaina o le pulelaʻau, faʻaitiitia ma faʻateleina lona tosoina mai le mamanu maʻi.

    Puipuiga ma togafitiga o faamai pipisi e avea ma nofoaga autu mo 25 nofoaga i le taulaga o Essentuki.

    Tuua Lau Faamatalaga