O vailaʻau faʻainisinia o vailaʻau kiona mo maʻisuka

O le a e maua le aoga mo le maʻisuka o le faʻaaogaina o vailaau mai vailaʻau laulani. O a maʻi e ese mai le suka suka latou te fesoasoani ai. E faʻafefea ona kuka se uila faamalolo e faʻaaoga ai vaega. E faʻapefea ona faʻaaoga fasi lau paina mo le maʻisuka e togafitia ai lenei maʻi.

O meatotino o faʻamaʻaloga i togafitiga o le maʻisuka e iloa e tagata uma, ae o nai tagata maʻisuka latou te iloa i totonu o laulaʻau ma laumei vali e leai se aoga e sili atu ona aoga nai lo fatu. O le vaeluaina o vaega e aofia ai le iodine, o le le lava i totonu o le tino e mafua ai le tele o faamai. I le maʻisuka, o le iodine e lagolagoina le gaioiga o le thyroid gland, faʻaleleia le puipuiga, ma e fesoasoani i le masaniga masani o le tino.

E leai ni vaega o le maʻisuka e le gata ina maua ai le iodine i le tino - o se teuteuga na faia mai ia i latou e maua ai le maualuga o le kulukose plasma, o lea e tatau ai ona e aoao pe faapefea ona kuka saʻo. O le ava malosi i luga o le vaega e tutusa lelei lona aafiaga.

Fuga kuka

Mai i vaega o meaʻai e faia ai se faʻamalolo faʻamalolo pei o lenei:

  1. Sini (40 pcs.) Liligi se ipu vai inu ma faʻaosooso ile itula ile vevela vevela.
  2. E mafai ona faʻamalolo le vai, fufulu, ma inu i le sipuni ao leʻi fafaga 2 taimi i le aso.

O lenei vaiinu e togafitia ai le lauroid gland ma o loʻo iai ni malosi malosi. O le umi o togafitiga faʻatasi ai ma se fofo e tatau ona fuafuaina e le fomaʻi, aua o le sili atu o le iodine e matautia e pei o le le lava. E masani lava, o le vai inu e faʻaaoga i vasega o le 1-4 vaiaso, ma faia ni malologa se lua i le va oi latou.

O taunuʻuga mai le faʻaaogaina o lenei mea faigaluega o le a matauina i ni nai aso:

  • o le a lagona e se tagata le tele o le fiafia ma le malosi,
  • tiga ma le leaga o le loto o le a mou atu,
  • moe faʻalelei
  • mafaufau o le a faateleina
  • e faʻaleleia lagona ma loimata,
  • po o le a pasi
  • mamafa o le a faʻasolosolo lelei, ma faʻaleleia faiga faʻavae i le tino.

Laogaina vaega mo le maʻisuka togafitiga o faʻafitauli o lenei faʻamaʻi. Latou te fesoasoani foi e tetee atu i faʻamaʻi pipisi e mafai ona aliali i totonu o tagata.

Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona latou faʻamaloloina conjunctivitis. I le togafitiga o lenei maʻi, o uiga taua o le decoction mai le vaega e aoga. Ae latou te saunia lenei mea faigaluega i sina eseesega:

  1. O sisi o le a nutimomoia i le paʻu i le mea e teu ai le kofe.
  2. O le afa o le ipu e mafua ai le paʻu o le a sasaa i le vai (1, 5 ipu o le a manaʻomia) ma aumai i se vevela.
  3. Suauu lenei meafaigaluega mo le 20 minute ma alu e faamaalili.
  4. O le suka e faʻamaʻaina e ala i gau gau.

O le a faʻaaogaina se vai enaena enaena. O suauu suauu ua faʻaaoga i ai ma faʻaaogaina i mata. O lenei fofo e vave ona aveese le mumū.

Faʻanua ma le faʻaaogaina o mea inu ava mai vaega o fatu

Ole lalaga vaega e faʻaaogaina foi mo le sauniuniga o mea inu ava malosi. O le afa o le lita o vodka o le a manaʻomia ai le 50 kalama. fevaevaeaiga. Tincture e tatau ona tu i luma o le faʻaaogaina mo le lua vaiaso i se nofoaga pogisa. Ave i ai le afa o le sipuni i le aso, muamua faʻamaʻi i vai. Inu i lenei vailaau aʻo leʻi 'ai.

O lenei fofo e fesoasoani i le colitis. Ua lava lea e alu ai se siʻi mo le masina e faʻaumatia ai lenei maʻi.

I le maʻisuka, o le fualaau oona e ave i luga o se manava gaogao, faʻaitiitia le 6 pa'ū i totonu o se ipu vai. O le faagasologa o togafitiga e amata mai le 21 aso i le 3 masina. E mafai ona e siakiina le lelei o lenei vailaʻau e faʻaitiitia ai le suka e ala i le mataʻituina le maualuga o le kulukose i le plasma toto i aso uma. Ae e tusa lava pe le o faia lenei iloiloga, o le a lagona e se tagata le soifua maloloina sili atu ona o nei faailoga:

  • malogo le manava
  • tuinanau ma le fiainu o le a faaitiitia
  • tingling of the tongue will cease to feel.

O le vavalaʻau vaega mo le maʻisuka e fesoasoani e fofo pancreatitis i le ituaiga 1 faʻamaʻi. O se teuteuga oi latou e mafai ona faʻaititia le fualaau o le insulin.

O le antibacterial properties o le tincture e aoga mo le manava.

O isi togafitiga faʻalautele tagata mo le maʻisuka ua saunia mai i vaega o paʻu ma o latou pulou.

Ina ia saunia, ave ni nati se 10, pi, ma tuu na o vaega ma pulou i totonu o se apa. O le afa o le lita o le vai e faʻaopoopoina ia i latou ma inu le vai seia oʻo ina pouliuli. Ave le meafaigaluega 3 taimi i le aso mo se sipuni sipuni.

E le gata i lea, mo togafitiga ma le puipuia o le maʻisuka, o laupepa ma laulaʻau laulaʻau ua faʻaaogaina.

Walnut Flaps for Diabetes

O loʻo faʻasalalau solo Walnuts, ma o le lima o laʻau e sasaa mai i le lita o vai inu. Susunu ia latou mo le 7 minute. Ave le fualaau faasaina 2 ipu i le aso. O le susu e faʻaitiitia ai le suka.

O le faiga o le aveina o nei tupe e tatau ona tasi le masina, ona fai se malologa mo le vaitaimi lava e tasi. Mo le maʻisuka ituaiga 2, o le tagofia o nei vailaau e tatau ona pulea le suka ma talanoa i lau tausi soifua maloloina.

O vailaau faafomai ma togafitiga i fale e faavae i luga o laupepa o lenei laau e le tatau ona ave e tagata e faateleina le totoina o coagulability ma le tigaina o le thrombophlebitis.

O le faʻaaogaina fafo o nei tupe e leai se isi faʻasolega, sei vagana ai meaʻai i lenei fale. E mafai ona faʻamalosi faʻamaʻi o le laupepa, fufulu manua.

I le maʻisuka ituaiga 2, o fualaau oona e saunia e tusa ai ma togafitiga a tagata e lelei tele, ae latou, e pei lava o soʻo se vailaau, ei ai le faʻasaʻo. O le mea lea, ao leʻi faʻaaogaina, e manaʻomia ona faʻatalanoa lau fomaʻi.

Maʻi Suka

E mafai ona faʻamaloloina le maʻisuka i le vaeluaina o kulimi?

E leai. E tatau ona e malamalama muamua pe o le a le maʻisuka. O le solia lea o le metabolism o le carbohydrate i le tino. I le maʻisuka ituaiga 1, o le pancreas e le lelei le gaosia o le inisalini, lea e faʻaleleia ai le toto toto pe a ulufale atu le gaʻo i le tino. Afai o loʻo iai oe i le maʻisuka ituaiga 2, ona ese lea o le faʻafitauli o le maʻi - e mafai ona lelei lelei le pancreas, ae e le mafai ona faʻaaoga lelei e lelasea le insulin e maua ai le malosi mai meaai. I le maʻisuka ituaiga 1, o le togafitiga o le inisalini e talafeagai (e le o faia lau oe, o le mea lea e tatau ai ona faia i fafo), ma le maʻisuka ituaiga 2 e te manaomia e fai ai suauu masani ma le inisalini, mo lenei, i le tele o tulaga, ua lava le mulimuli i se meaai ma faateleina le gaioiga faaletino. Afai e le fesoasoani lenei mea, e faatonuina e le fomaʻi papa (mo se faʻataʻitaʻiga, Maninil), i se mea e seasea tupu, inisiua insulin.

Ae o le vaega o le kulino, latou, tusa lava pe latou te maualalo le suka, e matua vaivai lava. E le lava lenei mea e totogi ai le maʻisuka ituaiga 2, sei vagana ai le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka (e leai se mea e suia ai inisalini i le inisalini ma le kiona!).

Nofoaga Paʻu

I aso nei, e tele mea e tusia i luga o le fesoʻotaiga e uiga i le aoga tele o le faʻafefeteina o vaega o le paina. O patipati e tuleia, o nisi taimi e fefiloi ma le uʻamea ma faʻapipiʻi i le kefir. O lenei fua e ono aoga e pei E lua uma meaʻai e maua mai i le pusa ma le paʻu paina, ae o le aoga o lenei fua mo le togafitia o le maʻisuka e matua masalomia lava. E faʻapefea e nei vavae ona maualalo le suka o le toto? Mata o le a latou faʻaogaina lau pacreas pe faʻaleleia atili le aʻafia o le inisalini e sela? Le masalosalo.

Ina ia faʻamautinoa le leai o se aoga o le togafitia o le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka faʻamalosi i puipui paina, fuaina lou suka toto ma se glucometer, ona 'ai sina mea laitiiti (e te le manaʻomia tele se mea e aua neʻi faʻalautele le suka). Ave sina siʻosiʻomaga mai i vaega o le paina. 2 itula i le maeʻa ai, toe faʻafetaui le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. A maeʻa lena, fai lau oe lava faaiuga e uiga i le valea o le togafitia o le maʻisuka ma le tincture mai laulaʻau paina.

I se tulaga masani, e mafai ona 'ai ni launiu mo le maʻisuka? E mafai, e aoga, aua walnut e faʻaitiitia le maualuga o le cholesterol leaga i totonu o le toto ma faʻalauteleina ai le malosi o puipui o toto toto. Ae o ni nusi, ae le o ni vaega. Faitau e uiga i lenei tusiga.

Laʻau mo le maʻisuka: uiga togafitiga ma mea taua

O le aʻafia mo le maʻisuka o se fua masani e le masani ai mo le faʻaaogaina o se oloa lauiloa. E toatele tagata e iloa le eseesega o mea aoga o lenei fua. O le tele o tagata, pe a tosoina o latou pulou, sasaʻese ni paʻu laiti i le va o le autu autu, ae leai se aoga.

O le tele o le maʻisuka o mafaufau pe o fesoasoani le kiona i le suka o le toto? Ua iloa e saienitisi o le palasi o se vailaau lautele. O vaega uma lava mai laulaʻau ma taele paina e mafai ona faʻaaogaina e avea ma vailaʻau faʻapitoa. O le mea autu o le saunia ma faʻaaogaina saʻo.

O le tuufaatasiga o le vaega o le kiona

O le vaega e le mafaamatalaina o le fualaau aina e aofia ai le tele o vaega nei:

  • Alkaloids,
  • Glucosides
  • Flavonoids,
  • Vitamini o le vaega B (1,2,6), PP, H,
  • Fiber (pectin),
  • Puipuia, gaʻo ma nisi o gaʻo,
  • Magnesium
  • Iodine.

O le elemene mulimuli lea o loʻo i ai se tulaga maualuga i totonu o le faʻaleleia totonu o mata. O lona aoga aoga e fuafua ai le faʻaaoga lautele o le oloa i vailaʻau masani.

O vaega o le paina i le maʻisuka e aʻafia ai le gaosiga o le tino o le tino, e ala i le faʻaitiitia o le faʻafefe o le suka mai le moli. O pene Pectin e taofia ai le tuʻuina atu o le kulukose ma tuʻuina atu se lamolemole susulu i lona maualuga ile serum.

E puipuia e le magnesium le membrane o suauu pancreatic B mai aafiaga faʻaleaga. O le Iodine e faʻamaopoopoina le malosi o le malosi o le malosi i totonu o le tino o le tagata ma e lelei le aʻafiaga o le galuega o le cardiovascular system.

Laʻu Sila Vaega mo le maʻisuka

E tatau ona fai i le taimi lava lena, o le togafitia o le maʻisuka ma vaega o le kiona e pei o le monotherapy o le a le aumaia le mea e manaʻo ai. Po o le a lava le aoga o latou, o le a latou le lava a latou lava punaoa mo se faʻaitiitia maualuga ma le faifai pea o le glycemia. O le mea lea, e tatau ona faʻaaogaina na o se vaega o togafitiga faʻamalosi faʻamaʻi o le maʻi.

O le vavaeina o paʻu e mafai ona faʻaleleia ai le lelei o vailaʻau faʻatoʻa ona o faʻafitauli nei:

  1. Antibacterial. Flavonoids ma alkaloids o se vaega o vaega o le paina o le antimicrobial agents. O le vailaʻau o siama B-cell e puipuia mai i le siama siama - ma le exotoxins.
  2. Faʻafouina. O le i ai o vitamini ma minerale e faʻalogo ai le tino o le maʻi ma tausia ai le paleni eletise lelei i le tino atoa.
  3. Astringent. O le 'ai o nati ma membranes e mafai ona faʻaleleia ai le' ailaina o otaota, ae o le faʻaogaina o mea e mafai ona mafua ai le taʻavale.
  4. Faʻafouina o iodine. O lenei elemene o loʻo maua ai le meafaigaluega mo le faʻaaoga lautele i isi vaega o vailaʻau, ma e le gata i le faʻamalosia. E tele vailaʻau e faʻavae i luga o le vailaʻau ma ona vaega.
  5. I luga o le Initaneti e mafai ona e mauaina ni lomiga e seasea ona talanoa e uiga i se mea e vaivai ai le faʻaaogaina o le oloa. E moni lava - i le taimi e faigata ona fai atu.

O le maʻisuka o se mea e le masani ai meaai faʻatau meaai (faʻasoifua maloloina) e faʻavae i luga o le suka o le Fucus, na atiaeina e saienitisi faasaienisi Rusia, e taua i le taumafa ma meaai a tagata gasegase, e le gata i tagata matutua ma talavou. Aoao atili

A maeʻa le faʻaaogaina masani o le fusi poʻo le teuteu, e mafai e le tagata gasegase ona matau taunuuga nei:

  • Faʻaitiitia le maualuga o le glycemia.
  • Faʻaitiitia le hemoglobin glycated i le toto.
  • Faʻaitiitia o faʻamaoniga autu (fiainu, fiaai, afaina, vaivaiga ma isi).
  • Faaleleia lautele.

E faʻafefea ona vaʻai paʻu laulani?

Ina ia ausia taunuʻuga e sili ona lelei, e tatau ona saunia lelei vaega o vailaʻau mo le maʻisuka. E tele suʻega masani e faʻaaoga i togafitiga o faʻamaʻi.

O fautuaga nei e fautuaina:

  1. Vailaʻau vai. Ina ia faia, e tatau ona e suʻeina mai le 50-60 fualaau aina ma sasaa i le 250 ml o le vai kuka. Ona fufulu lea o mea uma ile vevela vevela mo le 1-1.5 itula. Faʻasolo le mea e tupu ai le faʻafefiloi ma ave le 1 teaspoon 15 minute aʻo leʻi fafaga i aso uma. O le togafitiga e 21-30 aso.
  2. Tincture. 50 g fasi felafolafoaʻi i totonu o se fai meaʻai e tatau ona fefiloi ma le 400-500 ml o vodka poʻo le 70% o le ava malosi. Sook i se nofoaga pogisa mo le 2 vaiaso. Faʻasolo atu i le tele o laʻau o gau. Inu 1 sipuni i le 1/3 ipu vai 15 minute ao le i uma taumafataga. O le umi ole togafitiga e 1-2 masina.
  3. I se faiga masani. Le auala sili ona le masani ai ma le le masani ai. E tatau ona 'ai 20 g o vailaʻau gaosi meaʻai i aso uma ao leʻi ave le ipu autu, faʻamalu ile vai. Ona o le tofo tulaga ese, o nai suʻi suka na faʻaaogaina se metotia talitutusa. O le togafitiga e 21-60 aso.

Faʻatonuga Faʻaleagaina ma Contraindications

O aʻafiaga e le manaʻomia e mafai e tagata gasegase ona tupu mai o se taunuuga o le faaumiumi o le faʻaaogaina o vaega o le paina o:

  • Naua, vili,
  • Faʻailogaina
  • O le faʻavalea o le faʻafitauli o le urticaria,
  • Vaʻaia o le gastritis ma le maʻi o le peptic.

  1. Tagata taʻitoʻatasi faʻalepale i fua.
  2. Le iai o faʻamaʻi ogaoga o le faʻaogaina o meaʻai.
  3. Paʻu o le paʻu: eczema, psoriasis, seborrhea.
  4. Tigāina o le toto coagulation (coagulopathy).
  5. Lapataiga gaʻo oʻo i le pancreatitis (pancreatitis).

Faʻaaogā ma le faaeteete matala o nati, ma faasolosolo malie le faateleina o le fualaau. Aʻo leʻi amataina le togafitiga, e fautuaina e feutagai ma lau fomaʻi e uiga i le mafai o se metotia e aʻafia ai le hyperglycemia.

Mai mea ua taua muamua, e mafai ona faaiuina o le kulino mo le maʻisuka o le a avea ma fesoasoani lelei mo tagata gasegase. O ona meatotino e aoga tele, ma o le tuufaatasiga o se oa taua o mea aoga e tusa lava mo se tagata maloloina. Ia soifua maloloina!

Fautuaga & Tini

E faʻapefea ona faʻaaogaina vaega o le kulini kiona mo le maʻisuka

E tatau i le maʻisuka ona nofouta o loʻo i ai ni nai suka i totonu o lenei oloa - na o le 8%. O lenei oloa e aofia ai le sili atu ma le 12% o gaʻo, ma le tele o acid ascorbic, o lona faʻaoga e fautuaina mo le maʻisuka.

O lenei oloa e ono le aoga i tagata uma, o nisi e tatau ona aloese mai le ave. E taua tele le faʻaaogaina o vaega uma o le kulimi i togafitiga, ae le o se tuusaunoaga ma se atigi.

E matua faasaina le faʻaaogaina o faʻamatalaga ua lafoina i luga o le 'upega tafaʻilagi mo suʻesuʻega a le tagata lava ia ma fualaau faʻapitoa, faʻafesoʻotaʻi faʻapitoa i se fomaʻi! Ua faʻamaonia e saienitisi o le palasi o se vailaau masani a tagata, e aofia ai mea na faʻaaoga mo le maʻisuka.

Togafitiga faʻavaomalo mo le maʻisuka

I tua i mea o loʻo i ai O loʻo aʻafia le maʻisuka mo le maʻisuka. I le maʻisuka ituaiga 2, o le a fesoasoani le kulimi e puipuia ai le atinaʻeina o soo se ituaiga faʻafitauli i le gasologa o lenei maʻi.

O le vavalaʻau vaega mo le maʻisuka e fesoasoani foi i le maualalo o le suka ma togafitia ai faʻafitauli o lenei faʻamaʻi. E taua foi le siakiina pea o lou suka toto.

O latou fatu e aofia ai proteintini, gaʻo ma minerale. O le faʻafefiloi e kuka i le vevela vevela mo le 20 minute, ona faʻafesoʻotaʻi lea mo le 2 itula i le vevela o le potu.

Ua faʻaaogaina mo le 10 aso e aunoa ma le faʻalavelave i ipu mama. Mo le togafitiga o le maʻisuka, e mafai ona faʻaaogaina vaega eseese o laufanua: fatu, laulaau, laulaʻau (fou ma mago), vaeluaga. I lalo ifo, tatou te tuʻuina atu fualaʻau sili ona lauiloa e faʻaaogaina i vailaau masani a atunuu eseese.

Gel Gel

Oti lelei le fualaau lanu meamata, tuu i totonu o se ipu malamalama, sasaa vodka ma taofiofi 12 aso le mamao mai le susulu o le la. I lenei tulaga, o le tincture mai le vaeluaga o nusipepa o le a fesoasoani e faʻaitiitia le iodine i le tino. 200 kalama o vaega o paina e sasaa mai i se fagu vodka.

Faaaoga se siva se tolu i le aso, o le togafitiga e mai le tasi i le fa vaiaso. E toatele tagata e iloa le eseesega o mea aoga o lenei fua. O le mea lea, o saienitisi i le Yale University College o Medicine, ISA, na faia se suesuega e suesue ai le aafiaga o lenei tamaititi i le togafitiga o le maʻisuka i le 24 tagata maʻi e tusa ma le 60 tausaga.

E tele suʻega masani e faʻaaoga i togafitiga o faʻamaʻi. E le tatau ona sili atu ile fa i le aso ona ave le togi, ma faʻafefe ifo ile pata se sefulu i le sipuni vai.

Taulimaina o le gangrene matutu mo le maʻisuka

O le tele o vaeluaga i le vai e ave i le fua o le tasi i le fa. O lenei mea totino o se fomaʻi faʻamalosia lautele, e faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose ma le cholesterol i le toto.

E le gata i lea, o laulaʻau laulamu e tumu i tannins ma flavonoids e puipuia ai sela o le tino, faapea foi ma meaola o le phenol carboxylic, ia e talafeagai mo soo se ituaiga o le maʻisuka. O le vaeluaina o vaega e faʻamaonia i le tele o uiga taua, e pei o le antimicrobial, antibacterial, astringent, faʻamalosi, antitumor. O ana togafitiga e mafai ona taofia ai le atinaʻe o le maʻisuka.

Amino acids (methionine ma le lysine) o loʻo aofia ai i totonu e taua tele mo le gaioiga masani o le tino o le tagata. Faatasi ai ma ituaiga ituaiga o nati, o loo i ai i totonu o palasi o loo i ai le tele o elemene uma, o fualaau fualaau, o suauu, tele o iodine, zinc, faapea foi ma le uʻamea ma le magnesium.

  • Maʻi Suka
  • O aoga o le kulino i le maʻisuka e maua i le maʻisuka 1 ma le 2.
  • Faʻamanuiaga o Walnuts nai
  • Faʻasalaga Palo
  • Sisiga mai laulaau o le maʻisuka.

O le mea e leaga ai, o se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka e matua taatele i le salafa o le lalolagi. O fualaau faisua fou nei, fualaau 'aina, meaʻai susu ma, muamua lava, nusipepa, o le taʻitaʻio le taʻiala i fualaau vitamini ma minerale o le Eleni. O aʻafiaga lelei o alavai i le soifua maloloina o tagata na taʻua e Hippocrates ma Avicenna. Tincture mai paʻu o le kiona e fesoasoani i faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi pipisi.

Faʻaleagaina mo le tau o le maʻisuka

O le faʻaaogaina o lenei oloa e mafai ona mafua ai le tiga o le ulu ona o le malosi o lona faʻaleagaina. O lona uiga, mo le 8 vaiaso o vaega o gasegase e 'ai e pei ona masani ai, ao le vaega lona lua o loʻo aofia ai i le taumafataga na faʻateleina le' anotusi o walnuts (56 g sili atu nai lo le alauni o aso taitasi).

O meatotino o faʻamaʻaloga i togafitiga o le maʻisuka e iloa e tagata uma, ae o nai tagata maʻisuka latou te iloa i totonu o laulaʻau ma laumei vali e leai se aoga e sili atu ona aoga nai lo fatu. Ina ia saunia se teuteuga o vaega o le paina, faʻapipiʻi mo le 10 minute i le vai. E le gata i lea, o infusions ma lauti mai lau laulani e faʻaaogaina mo le maʻisuka, faʻapea foi ma faʻaogaina o pericarp (vaeluaga).

  • Tincture o vailaau paina

O le mea muamua ma le autu o se kiona o lona mafai lea ona tau le agavaa i le atherosclerosis. O vaega o le paina i le maʻisuka e aʻafia ai le gaosiga o le tino o le tino, e ala i le faʻaitiitia o le faʻafefe o le suka mai le moli.

O le aʻafia mo le maʻisuka o se fua masani e le masani ai mo le faʻaaogaina o se oloa lauiloa. E toatele tagata e iloa le eseesega o mea aoga o lenei fua. O le tele o tagata, pe a tosoina o latou pulou, sasaʻese ni paʻu laiti i le va o le autu autu, ae leai se aoga.

O le tele o le maʻisuka o mafaufau pe o fesoasoani le kiona i le suka o le toto? Ua iloa e saienitisi o le palasi o se vailaau lautele. O vaega uma lava mai laulaʻau ma taele paina e mafai ona faʻaaogaina e avea ma vailaʻau faʻapitoa. O le mea autu o le saunia ma faʻaaogaina saʻo.

O vailaʻau faʻainisinia o vailaʻau kiona mo maʻisuka

O fualaau e taʻua o meaʻai sili ona fiafia i ai le toʻatele o tagata. O se ituaiga o meaai lelei ma lelei, lelei mo meaʻai laiti. O le mea lea, o le fesili e tusa lava pe mafai ona 'aina faʻamaʻi ma le maʻisuka ituaiga 2 e le o se mea e ofo ai, talu ai o lenei faʻamaʻi ua sili ona taatele ma o le tulaga o le soifua maloloina o ia ituaiga gaʻo e tuusaʻo lava i meaʻai latou te' ai i aso uma.

Faamatalaga lautele

O aʻa e le gata e faʻasaina mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, e fautuaina foi mo le faʻaaogaina e le gata o meaʻai, ae faʻapea foʻi ma se vailaʻau lelei. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o isi vaega o le laau e aoga foi, e aofia ai laulaʻau lau. Ma o faʻamalologa o faʻapipiʻi o fale i vailaʻau faʻalauiloa ua leva ona lauiloa mo se taimi umi.

O faʻamaʻi pipisi e faʻamaʻi mai ituaiga 2 faʻamaʻi e mafai ona 'ai e oo atu i le 70 kalama o launiu i le aso. Ae afai e fesoʻotaʻi atu le meaʻai i le maʻi faʻamaʻi, ona tatau lea ona faʻaititia le fua o aso taitasi i le 30 kalama.

Taumafa o le taumafa o le 100 kalama o laulau papaʻe:

  • Puipuia - 15.22 g
  • Fats - 65.20 g
  • Carbohydrates - 13.70 g,
  • Faʻafiafiaga o le kalori - 654 Kcal.

O fualaau aina e mauʻoa i gaʻo ma gaʻo, o le mea lea latou te matua maloloina ma maualuga i calorie, ma ona o le maualalo o le GI (15) o le a latou fesoasoani e faatumauina se lagona o le atoatoa mo se taimi umi. Latou te lelei lelei i fualaau aina fou ma fualaau mamago, lea o le a fesoasoani e faʻamaopoopo ai a latou 'oa ua leva ona iai ma le tele o vitamini.

O faʻamalologa o faʻamaʻi o nati leʻo

O loʻo faʻaaogaina Walnuts e togafitia ai faʻamaʻi eseese i le faaiuga o Iuni. O nei fua lema o le suasusu o le susu e maua ai i totonu ia i latou lava mea sili ona aoga e tatau ai mo se tagata e toe faʻafoisia le soifua maloloina. O la latou tuufaatasiga e tamaoaiga tele:

  1. Kalaku, uʻamea, potassium, ma le magnesium, cobalt ma fulukalama.
  2. Iodine
  3. Vitamini mai le vaega B (B1, B2), faapea foi C, E, PP.
  4. Carotene.
  5. Tannins.
  6. Puipuia
  7. Flavanoids.
  8. Suauu minerale.
  9. Alkoloid juglandin.
  10. Polyunsaturated fatty acids.
  11. Organic acids.
  12. Ole suāsusu taua.

O aʻafiaga e tele sona aafiaga i le tino o le tagata:

  • toe faʻaleleia
  • hypoglycemic,
  • faʻamaʻi manuʻa
  • siama
  • anti-inflammatory
  • antitumor (e mafai ona faʻaaogaina),
  • faamamaina o toto
  • antiparasitic,
  • faʻasalaga
  • antiatherosclerotic.

E tatau ona aoina mai fua e le o suamalie ona afai e te otiina i ni vaega se fa, e mafai ona e faʻatumu se fagu lita i le tolu. Liligi le avanoa i le faletupe ma le vodka lelei poʻo le moonshine, ma faʻamalosi pe a oʻo i totonu o se potu malulu malulu.

A mavae lenei vaitau, faʻafefe ma ave le vaifofo, solo le sipuni i le afa ipu vai, faatolu i le aso ao leʻi 'ai. Mo tamaiti, o le maualuga pito maualuga e le silia le 1 tsp / 2 r. i le aso. O le umi o togafitiga e tusa ma le tasi le masina.

A maeʻa le vaiaso, e mafai ona toe faʻaaoga le vasega, o lea mai le tolu i le ono taimi, e fuafua i le lavelave o le maʻi.

O sea vodka extract o le a aoga i le tele o faʻamaʻi:

  1. Le maʻisuka e le o le insulin.
  2. Leona o le suamalie, anemia, vaivai le tumau.
  3. O le popole, ita.
  4. Faʻamatalaga inflammatory i le vaega o meaʻai.
  5. Faʻalavelave fesoasoani.
  6. Tumama, faʻapitoa ma leaga.
  7. Mastopathy
  8. Diathesis, dermatitis ma isi maʻi paʻu.
  9. O faʻamaʻi pipisi o le toto ma le tino, e aofia ai le leukemia.
  10. I le avea ai ma se faʻamamā toto.
  11. Faʻafitauli, tane ma le fafine.
  12. Hypothyroidism
  13. Faʻafitauli faʻapitoa e pei ole atherosclerosis, maualuga maualuga.
  14. Trombophlebitis.
  15. Glomerulonephritis.
  16. Adnexitis, uterine fibromyoma.
  17. Rheumatism, arthrosis, polyarthritis, osteochondrosis.

O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o lenei meafaigaluega o loʻo maua foi. O le hyperthyroidism lea, o lona uiga, o le tele o hormones o lo oi ai i totonu o le toto, faapea foi ma le maitaga ma le lactation.

O faʻamanuiaga o laufanua paʻu

O sisi e maua ai le maʻisuka o se avanoa lelei e le gata ina faʻamalosia ai le tino ma meaʻai talafeagai, ae ia faʻaleleia lelei foi. Muamua, o lenei oloa e aofia ai le tele o aano o gaʻo susu (10%), lea e aveesea ai le cholesterol mai le tino.

E tusa ai ma mea e maua i le protein, o fatuga e le itiiti ifo i le aano o manu ma isi fuatini o meaola, ae o loʻo i ai se mamafa sili atu ona mamafa i le tino ma totoga o meaʻai.

O le kulino o loʻo i ai ni meaola, elemene o elemene faʻatasi ai ma le malosi o le antioxidant ma le anti-cancer. E i ai foi mea e afaina ai le gaosia o le melatonin, o le homone e nafa ma se moe lelei ma le moe atoa.

E tele penemono i nati, o loʻo i totonu o la latou vailaʻau faʻataʻitaʻi e pei o hormones sex feusuaʻiga ma e mafai ona suitulaga i latou i se isi itu. O le masani ona 'ai ia i latou e mafai ai e se fafine ona maua le kanesa o le susu.

Maua maualuga le suka suka

E faʻapefea ona faʻamaʻi laulaʻau paina? Mai le atigi faʻanofo e mafai ona e kuka ai se meafaigaluega matagofie e faʻaitiitia ai le faʻaogaina o le kulukose i totonu o le toto. Ina ia faia lenei mea, faʻafefe vai i totonu o se voluma e 3.5 lita ma togi ni lima se lua o folasisi na muai saunia. Tausia uma nei i le 100 tikeri mo le itiiti ifo i le afa itula. O le vai o le a lanu enaena.

Ma, e aunoa ma le aveeseina mai le vevela, tuu i totonu o se pani se lima o fatu pi mago mo le isi lima minute. Faaopopo sina lima o lau paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe ma tumau pea le mu mo le isi sefulu minute. Ona malulu lea, vele ma teuina le fofo i totonu o le pusaaisa. Inu sina mea, i le ao, e aofia ai i le po, inu 1-2 ipu o fualaau faasaina.

Walnuts mo le maʻisuka ituaiga 2 o se vailaau faʻamaonia ma faʻamalosia e fesoasoani tele i le faʻaitiitia o le suka toto i se taimi puupuu.

Lavea tulafono

Afai e te faʻatau faʻatalanoaga e aunoa ma ni afu, i lenei tulaga, e sili atu le filifilia o se oloa ua faʻamamaina i luga o le 'eleʻele ma i le faʻamaufaʻailogaina. Ma o le a tumau pea fou ma faʻaaoga. Afai e le puipuia le pale o le nusipepa e ala i le afifiina o se afifi ma o loʻo faʻaalia i le susulu o le la po o le okesene, ona o le maualuga o mea e gaʻo latou te vave leiloa ai le latou tofo, liliu lanu samasama ma oona.

Pe a faʻatau mai ni fatu i totonu o le atigi, e tatau ona faʻalogo i le mea moni e le afaina o latou luga, ma pe a luluina e leai ni leo e faʻafefe. O loʻo taʻu mai ai e le faʻamago le kulimi ma e talafeagai mo le taumafa.

E sili atu ona lelei le taofiofi i totonu o le atigi ma i se nofoaga, muamua, e malogo, ma lona lua, e leai se la ma susulu. O lea o le a fou ma fiafia i se taimi umi. Afai e tuʻuina ni nati i totonu o le pusaaisa, e mafai ona taoto ai iina mo le itiiti ifo ile tausaga atoa. Afai e te tuʻuina i totonu o se atigipusa vevela, faʻasaina le avanoa o le okesene, e mafai ona e teuina i se nofoaga malulu poʻo se potu.

Faaaogaina o vaega

I le avea ai o se togafitiga mo le maʻisuka, o le vaeluaina o totonu o loʻo i totonu o fatu o le a aoga foi. O lenei vaega o le fetus ei ai foi le tele o elemene galue malosi ma e mafai ona togafitia ituaiga faʻamaʻi, e aofia ai le maʻisuka. O le mea autu o le saunia saʻo lea o vailaau vailaau.

Ina ia faia lenei mea, ave ni vaega o le 40-50 fua o fualaau aina suamalie, toso se ipu vai ma taofi i totonu o se vai vai taele mo le itiiti ifo ile itula. Ona aveeseina ai lea o le ala, o le vaifofo e maua ai o loo inu i luga o se sipuni suamalie i luga o se manava gaogao i le lua i le tolu taimi i le aso.

O le a lelei foi le vodka extract partitions o walnut, lea e ao ona aoina pe a ma le 50 kalama. Sasaa mea e gaosi ma le afa-lita le maualuga o le moonshine poʻo le vodka, faʻamalosi mo le le itiiti ifo ma le lua vaiaso i totonu o se potu pogisa. E manaʻomia lou inuina o se vailaau faʻasaina i le 3 ml faʻafefe i le vai i le aso i luga o se manava gaogao.

O le vodka septum walnuts ma lona faʻaaogaina i le maʻisuka o se fesoasoani faʻamaoni e faʻafetaui ai lenei maʻi.

Mea teuteu mo le leai o le iodine ma mo le vevela

O le a e manaʻomia ni ipu faʻamaonia. O sisi o vailaau e sasaa mai i le vai malulu i le fua faatatau o le 1: 4.

Aumai i se vevela ma vela mo le 10 minute. A faʻamalulu le susu, e faʻamamaina.

E tatau ona avea ma lanu o le lauti malosi. Fainu i le tolu taimi i le aso ao leʻi 'ai.

O le faʻaoga o se sipeti masani. O le auala o le faʻatagaina e mafai ona ese mai le vaiaso i le masina.

Faʻatasi ma le leai o le iodine, e mafai ona e pulea oe lava e ala i le faʻaaogaina o iodine i le paʻu aʻo lei moe. E fautuaina e faʻatalanoa se fomaʻi.

Glycemic index and chemical composition

GI i nati e 15 iunite. E i ai le gaʻo gaʻo i totonu o le vaʻalele e sosoʻo malie i totonu o le manava, o lea e le tupu ai se faʻateleina o le kulukose. O le oloa o loʻo maua ai le maualuga o le kalori - 649 Kcal mo le 100 g. Ae tuʻuina atu tapulaʻa i meaʻai, e le afaina ai faafitauli i le metabolism ma le maua vave o le gaioiga.

O le siaki e aofia ai amino acids ma gaʻo polyunsaturated, lea e manaʻomia mo le soifua maloloina o toto toto ma le fatu o le fatu. O le oloa e aofia ai le maualuga o le magnesium, lea e puipuia ai le tino mai mea faigata ma faaletonu mafaufau.

O le 'ai o' anu e faateleina ai le hemoglobin i totonu o le tino ona o le maualuga o lona uʻamea. E i ai le tele o vitamini B i fualaau aina. O loʻo i ai foi ia enzymes bio i le vailaʻau kemini o le oloa.

  • e faʻaleleia le faʻapalapala
  • moe faʻalelei
  • ua faaitiitia le aofai o le cholesterol, o le puipuia lea o foliga o "papa" i totonu o vaa,
  • faʻalelei le faʻaaliga
  • o le setete o le fatugalemu o le tino e masani ona faʻatulagaina,
  • puipuiga o le puipuiga o le tino, le leo ua toefuatai,
  • O le faʻaaogaina o le suka gaosia e faaosofia.

O le oloa e faʻaaogaina uma mo le 'ai ma mo togafitiga i isi vailaʻau. O meaʻai ma teuteuga e faʻavae i luga o vaega o vaega eseese o le kulimi e faʻaaogaina mo le faʻaaogaina i totonu poʻo togafitiga i fafo o le paʻu. I le amanaia ai o mea taua o le faʻaaogaina, o nei fualaau oona e maua ai le faʻaaogaina o mea faʻapitoa, antiviral or sugar-effect.

Teuga mo faʻasalaga ma mata o le tino

O le vavaeina o vaega e lelei mo siama mata. Mo lenei mea, ua faia ai se teuteuga. Faatasi ai ma le fesoasoani a le faila o le kofe, o le vaega o le a avea ma paʻu. Na te ave le afa afa ma le afa tioata vai. Aumai i se mea vevela. Cook i luga o le vevela mo le 20 minute. Faʻafiafia, faʻamamā le susu. Mai swabs cotton e faʻapipii i luga o mata 30 minute. O le vasega e tasi le tasi i le lua vaiaso.

Vodka (ava malosi) i luga o laupepa o le paina e sili atu ona malosi nai lo teuteuga mo nisi faʻamaʻi.

Vaega i vaega o le maʻisuka

Vodka tincture i luga o vaega o le a fesoasoani e faaleleia le soifua maloloina ma le maʻisuka. O le a lua lua laulau punoamata o vaega.

Ua tumu atoa i vodka ina ia latou le o mai i luga. O le pusa o loʻo i ai le tincture ua tuʻuina i se nofoaga pogisa mo le vaiaso.

Fua mo le faʻaaogaina - 6 gogo o le tincture mo le 2 tbsp. vai.

Faʻaalu faatolu i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga. O le vasega e tolu vaiaso.

O nisi taimi o le vasega e umi atu, e oo atu i le 2 masina, e fuafua i le tulaga. Faaaoga lenei meafaigaluega ma le maʻisuka e le o le insulin-toto, pancreatiti.

Laina tincture mo tumutumu ma le gaioiga

E faʻaaogaina foi le tincture mo tumutumu, e aofia ai le oncological. O se faʻaopoopoga lenei, fesoasoani, ae faʻaitiitia ai le tulaga o le vaifofo maʻi.

O vaega e maua mai le 20 nati. O le ae manaomia le 70% ava malosi.

O sisi e tuʻuina i totonu o se fagu ma sasaa le 100ml o le ava malosi. Faʻamalosi i se mea pogisa mo le 7 aso.

Faʻaalu faatolu i le aso ma se faʻaopoopoga o fuataga. Le amataga o le aveina o le 10 pata o le tincture i le 30 ml o le vai.

O le fualaau e faasolosolo malie lava i le 20 fula. Faʻaalu faatolu i le aso.

O le vasega o le ulufale mai e 2 masina. Ona malolo lea mo le 10 aso.

A maeʻa ona latou toe faia ni mea laiti. Faʻaaogaina i mastopathy, fibroma, kanesa.

Tincture e faʻasolosolo ai le vevela

E faʻapefea ona faʻaaoga le vaeluaina o palasi mai laugutu o le thyroid gland ma faʻasalalau lana galuega? O le fua o lenei mea: o le tolu o le afa-lita le gafatia e tumu i vaega o paʻu. E tatau ona ave le fagu mai le tioata pogisa. Faʻatoʻa tumu i vodka. Faʻamalosi mo le tolu vaiaso, ona fufulu lea. Ave 1 tbsp. l gaioiga aʻo leʻi 'aʻai.

Tincture mo le tale ma le afaina

O le isi faʻaaogaina o le tincture i luga o pa puipui, fesoasoani i le tale. I totonu o le tane taʻavale o loʻo i ai ni laupega mai 20 nati. Liligi 0.5 lita o vodka. Faʻamalosi i le pogisa mo le 10 aso. Lulu le taoto faatolu i le aso. A maeʻa, ave se sipuni tele i le taeao ma le afiafi. O le tale e aluese, o le maualuga o le iodine i le tino e masani ai.

O le tincture lava e tasi e faʻapipiʻi ai faʻamaʻi maʻi. I vailaau faʻasoifua maloloina, o se vailaau fofo e faʻamavae ai le tiga i sooga ma faʻamalolo.

Mo alii

O le malosi lautele o le faʻamalosia o lenei oloa e afaina ai le malosi o le puipuiga. E moni lava lenei mea mo tagata o loʻo galulue mamafa i le tino poʻo le faia o ni tiute taua i le galuega.

O togafitiga faʻapitoa, e aofia ai vaeluaga, faʻamalosia le faʻaogaina o le tino, ei ai aʻafiaga faʻamaʻi ma antibacterial. Latou te fesoasoani e faʻaleleia le faʻaleleia o le mafaufau, faʻaitiitia le vaivai ma faʻafouina le moe maloloina.

O le maualuga o le vitamini A ma le C i lenei oloa e faaosofia ai le gaosiga o le testosterone, lea e nafa ma le soifua maloloina o tagata. O le Zinc e tutusa le faamoemoega - e nafa ma le paleni o le hormonal i le tino o le tane ma faaleleia ai le gaioiga tau feusuaiga.

O le potassium ma le magnesium e faʻaleleia ai le hematopoiesis ma le toto i totonu o okeni pelvic. O fufulua ma le calcium e nafa ma le malosi o le ponaivi, ma le fualaʻau fualaʻau - mo le soifua maloloina lelei o muso.

O lenei togafitiga faʻalapotopotoga ua manatu e toetoe o se panacea. E aoga tele mo alii ma tamaitai ma e faʻaaogaina i ituaiga eseese mo le togafitia o maʻi masani, maua maʻi ma faʻamalosia le tino.

Aua le faʻaaogaina le vailaʻau e fai ma vailaʻau autu. Ae ui i lea, e mafai ona faʻaaoga e avea o se vaega o togafitiga faʻapitoa.

Laulau 3. O le a le mea e fesoasoani ai i vaega o le paina?

O lou maʻi maʻiHyperthyroidism, suauu, ma isi.
Sogasoga faʻatasiSciatica, gasegase, ma isi.
Lagona atuatuvaleMoega o le moe, atuatuvalega, atuatuvalega, ma isi.
Maʻi mataConjunctivitis
Mo le togafitia o maʻi o le "fafine"Mastopathy, myoma, ma isi.

O le vavaeina o vaega o loʻo faʻaaogaina e tagata na sosola mai faʻamalolo. E masani lava, ua fautuaina le fualaau faasaina e faʻaitiitia le tulaga o tagata gasegase e maua i le maʻisuka, faʻamaonia le lomiina, togafiti faʻamaʻi, manuʻa, ma isi.

O le taumafaina o fualaau faasaina e afaina ai le gaosiga o le gaʻo ma gasegase lelei ai le suka o le toto. Fautuaina:

  • teuteu i luga o le vai,
  • ava malosi
  • i le agalelei.

E taua le mafaufau o le togafitiga mo le maʻisuka e le tatau ona faatapulaa i le faʻaaogaina o fasi pepa laulani. I le tulaga muamua, e tatau ona ave pe tusa ma le 50 kalama o meafaitino, sasaa 200 ml o le vai kuka ma le kuka mo le 10-20 minute, aloese mai le vevela malosi. O le meafaigaluega e tatau ona faʻafefe 3 taimi i le aso mo se sipuni ao leʻi faia meaai mo le 3-4 vaiaso.

O se mea inu ava e manaʻomia ai le numera tutusa o vaega. Latou te manaʻomia le sasaa atu i le 0.5 lita o le vodka poo le ava malosi, faʻamalosi mo le 14 aso, aloese mai le susulu o le la, i le vevela o le 10-21 tikeri. E faʻapefea ona inu vailaʻau vali paʻu: 1 teaspoon ua solo i le ½ ipu vai faʻolu i le aso aʻo leʻi 'ai mo le 1-2 masina.

E faʻatagaina foi ona olo le meaʻai i le kofe kalama ma ave 20-30 kalama i aso taʻitasi i le vai. O le vavaeina o vaega e le eseese i le manaia o le tofo ma le ituaiga, lea e faigata ai ona faʻaaogaina lenei faiga i tagata taʻutaʻua. O aoga o le suauʻu paina.

Aʻo leʻi amataina togafitiga ma le faʻaaogaina o togafitiga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. E taua tele le manatuaina o le tele o meaola oona i vailaʻau. O le a fautua mai e se endocrinologist se aso sili ona lelei i aso taitasi ma taimi o togafitiga, ina ia le mafai ai e le gau o le hormone ona toesea i le tele o le gaosiga o tulafono faatonutonu.

I le tulaga o le maʻisuka, e taua foi le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi, e faʻamalamalama le manatu o se fomaʻi e uiga i togafitiga. Faatasi ai ma le faʻatagaga a le fomaʻi, e mafai ona e faʻaogaina le taugofie, faʻaleleia o togavao, o se tasi o elemene o togafitiga o faʻamaʻi pipisi.

Fuga kuka

Mo le togafitiga o le maʻisuka e faʻaaogaina vaega eseese o le laau: lau, kernels, partitions. E mafai ona e faʻaaogaina le oloa i lona foliga masani, saunia decoctions, tinctures ma teas. Mafaufau i fualaʻau aupito sili ona lauiloa ma mataalia e faʻaaoga ai walnuts. O le vavalaʻau o le maʻisuka ua saunia i auala eseese. Ina ia maua mai le vai, e tatau ona e saunia:

  • vaega o 60 fua,
  • 1 ipu fufulu vai
  • fagu mea.

E tatau ona sasaa meafaitino i vai inu ma kuka i le vevela vevela mo le 60-90 minute. O le oloa e maua mai e tatau ona manava ma fufulu lelei i le gau. Faʻaaoga se suavai faʻamalolo e fautuaina i le 5 kalama i le kuata o le itula ao lei faia se taumafataga. O le togafitiga e mai i le 3 i le 4 vaiaso.

Ina ia saunia le tincture, e tatau ona e ave:

  • ¼ ipu mafolafola paʻu,
  • 0.5 lita o vodka poo le ava malosi,
  • lapisi.

E tatau ona sasaa le oloa i vodka poʻo le ava malosi, ona tuʻuina atu lea o le fagu i le paluga i se mea pogisa mo le tusa ma le 14 aso. A maeʻa lea, e tatau ona faʻamafe le vai i luga o se 'ie, ma gaugau i luga ole laulau. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e 5 kalama o le tincture e tatau ona solo i le 75 ml o le vai ma ave mo le masina ao le i fafaga mo le 15 minute.

O le auala sili ona lauiloa ma le lauiloa o le togafitia o le suka suka o le faʻaaogaina lea o silasila i se foliga masani. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona lelei ona latou teu i se mea e fai ai meaʻai poʻo le kofe. E tatau ona e 'aina le 2 sipuni tele o le gaʻo, sina fufuluina ile vai mama. O togafitiga faapena e tatau ona tumau mai le 3 vaiaso i le 2 masina.

I le faʻaopoopoga i vaega, e mafai ona e faʻaaogaina se laulaʻau laulaʻau mo le maʻisuka. O lenei vaega o le kulimi ei ai le tele o amino acids, lea e fesoasoani e talepe vave ai le kulukose. Ina ia saunia se vailaau faʻamaʻi, o le ae manaʻomia:

  • 10 kalama o laʻau mamago mago,
  • 250 ml o vai vevela ua vevela.

E tatau ona faatumuina mea faʻaaoga i le vai. Tuʻu le paluga mo sina taimi e faʻaaoga, seia maeʻa maeʻa. A maeʻa le fofo e mulimuli mai i se faʻalavelave lelei. Ave se faʻasolosolo fautuaina 1 le sipuni sina meaʻai i le aso. E le gata i lea, o laʻau mamago o le laau e mafai ona gaosia ma ave nai lo le lauti.

Kernels ma buckwheat e tatau ona faʻaopoopo i se fua faatatau o le 1: 5. 20 kalama o le mea e tatau ai ona faʻafefiloi e tatau ona sasaa atu i le kefir fou ina ia ufitia ai. Alu i le falaologa seia oʻo i le taeao. I le taeao, faaopoopo le apu mama i le paluga. Ave le oloa e tatau ona 1 le sipunipuni i le aso 30 minute aʻo leʻi 'ai. O aso uma, e tatau ona tunu le falaoamata fou.

Mo le sauniuniga o salakeke eseese ma vasega muamua e faʻaaoga ai le suauu paina mo le maʻisuka. E le gata i lea, o lenei oloa e mafai ona ave i lona mamanu mamā. O le saʻo saʻo o le suauʻu o le a taʻu atu i le fomaʻi.

Mo faʻaoga faʻapitonuʻu ma faʻafofoga, e fautuaina e le phytotherapists le tele o faʻataʻitaʻiga:

  • lauiloa o le ava malosi ma lipine o nati e aunoa ma le faaopoopoina o isi vaega,
  • i le togafitiga o le maʻisuka, e le gata o vaega o loʻo faaaogaina, ae o laulaʻau lanumeamata, kernels, leaves, shells,
  • mo faʻamaʻi o le vevela vevela, e le gata na faʻaaogaina le faʻamaʻaina o le ava, ae faʻapea foi ma le gaʻo multicomponent,
  • mo le togafitiga o le maualuga o le faʻaaogaina o le maualuga o le vodka.

O le fua muamua mo le ava malosi i luga o vaega o paʻu papaʻe:

  • fuālaʻau faʻavalea fualaʻau - 1 ipu,
  • vodka lelei - 200 ml.

  • gagau vaega i totonu o le fagu, faaopoopo i ai le ava malosi, tuufaatasi, tapuni le tapuni, tuu i se mea pogisa,
  • o le faʻamalologa faʻamālōlōina i luga o membranes o nati ua saunia i le maeʻa ai o le vaiaso,
  • faamama le oloa, teuina i se potu malulu,
  • faʻatasi ai ma thyroid pathologies, ave 1 tbsp i aso uma, taeao ma afiafi, aʻo leʻi 'aʻai. l togafitiga o laʻau mo vaiaso e tolu,
  • e ala i le faʻatagaga a le endocrinologist, tasi le vaiaso talu ona maeʻa le vasega muamua, inu le faʻasologa mo le isi 21 aso.

Teuga mo le togafitia o manuʻa ma manua o le paʻu:

  • 1 lita o le vai e ave 1 tbsp. l o fasi vaega fou pe malogo ma fasi laulani paʻu,
  • faʻapipiʻi le kulupu i luga o le vevela vevela mo le sili atu ma le 10 minute, faʻaauau pea togafitiga mo le afa itula, faʻaaogaina le mafanafana,
  • faʻaaoga i nofoaga e aʻafia e tolu taimi i le aso.

Aoao e uiga i uiga o le tumo o le gland palsitary in women, about the diagnosis and treatment of education. O faailo muamua o le gasegase cystic mastopathy o le mammary glands ma le togafitiga mo filifiliga o le faamai ua tusia i luga o lenei itulau. Alu i le http://vse-o-gormonah.com/vnutrennaja-sekretsija/ polovye / adneksit.html ma faitau pe faapefea ona tupu mai adnexitis le itu tauagavale i tamaitai ma le auala e togafitia ai se faamai pipisi.

Contraindications

O le vaeluaina o vaega e iai a latou faʻailoga. Auala ma i latou e le talafeagai pe afai o loʻo i ai faʻamaʻi:

  • Psoriasis
  • Neurodermatitis,
  • Eczema
  • Quincke le edema,
  • Urticaria,
  • O le tino o le gastritis.

E ono i ai foi le le lava o le tagata i le oloa. Pe a faʻaogaina ni meaʻai mole, e tatau ona matua mataʻituina fua ma fua. Pe a togafitia ni maʻi ogaoga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

O se mea faigofie e pei o le vavaeina o le paina e mafai ona fesoasoani moni i le togafitiga o sili atu i le tasi maʻi. O vaega o le a faʻaleleia ai le puipuiga ma le tulaga masani, tuʻuina atu iodine ma le leai o se mea, faʻaitiitia ai faʻasalaga, toe faʻafoʻisia le malosi ma lagolago le faʻaoga o le tino. O le mea lea, tatou te le faanatinati e lafo ese i latou, o le a mafai ona latou manuia.

Ma mo le kesi, o le a matou faʻalogo ia oe i le aso Ernesto Cortazar. Faafetai I Le Ola O musika ofoofogia na saunia e Ernesto Cortazar. Tuʻu ia te oe se lagona!

E ui lava i faʻamanuiaga manino, e le o faʻaalia i tagata uma ia vaega o vili. O se oloa gaosi lea e le mafai ona faʻaaogaina e tagata ei ai faʻamaʻi paʻu e pei o le psoriasis, eczema, urticaria ma ituaiga eseese o dermitis.

E le fautuaina foʻi tagata e faʻaaogaina ei latou e mafatia mai le Quumeke o le edema, urticaria poʻo le gastritis. O tamaiti laiti ifo i lalo ifo o le tolu tausaga le matua e le tatau ona tuʻuina atu i ai mea teuteu ma mea inu malosi o lenei oloa.

I nisi tulaga, o le faʻaaogaina o le oloa e le fautuaina. I le faaopoopo atu i mea tau vailaau, o loʻo i ai foi ni faʻasagaga o vailaʻau. E aofia ai:

  • hypersensitivity o le tino,
  • gastritis i foliga lapopoa ma le tumau,
  • afuaga o le dermatitis,
  • dermatosis, etc.

E faʻasaina le faʻaaogaina o le ava malosi mo tagata taitoatasi e le faapalepale i le ethanol, ava malosi, o le tele o maʻi ate / fatu fatu, ma mo le taitaia o togafitiga i le taimi o le tamaitiiti. Aʻo leʻi faʻaaogaina vaega, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi. E mafai ona e 'ai i laʻau i taimi o maitaga?

O aʻafiaga e le manaʻomia e mafai e tagata gasegase ona tupu mai o se taunuuga o le faaumiumi o le faʻaaogaina o vaega o le paina o:

  • Naua, vili,
  • Faʻailogaina
  • O le faʻavalea o le faʻafitauli o le urticaria,
  • Vaʻaia o le gastritis ma le maʻi o le peptic.
  1. Tagata taʻitoʻatasi faʻalepale i fua.
  2. Le iai o faʻamaʻi ogaoga o le faʻaogaina o meaʻai.
  3. Paʻu o le paʻu: eczema, psoriasis, seborrhea.
  4. Tigāina o le toto coagulation (coagulopathy).
  5. Lapataiga gaʻo oʻo i le pancreatitis (pancreatitis).

Faʻaaogā ma le faaeteete matala o nati, ma faasolosolo malie le faateleina o le fualaau. Aʻo leʻi amataina le togafitiga, e fautuaina e feutagai ma lau fomaʻi e uiga i le mafai o se metotia e aʻafia ai le hyperglycemia.

O togafitiga faʻamalosi malosi e le faʻaaoga i mataupu nei:

  • paʻu o le paʻu o le natura o le neurofergic: eczema, psoriasis, neurodermatitis,
  • faʻavavevave o faʻamaʻi masani o le faʻaogaina o meaʻai,
  • tasi le le faapalepale i vaega o togafitiga,
  • maʻitaga
  • o le tamaititi ei lalo o le 12 tausaga
  • urticaria
  • lactation
  • tausaga e 70 tausaga pe sili atu.

Taua! Mo faʻafitauli o le maʻi, e tatau ona e suesue ma le totoʻa i le fua. E masani lava, o togafiti togafiti faʻamaʻi ma popo e aofia ai le meli, propolis, nila - mea e faʻaosofia ai le tali atu ma le tele o le lagona o le tino. Afai ei ai se talafaasolopito o le allergy i mea o loʻo lisiina, ona tatau lea ona e lafoaia togafitiga o togalaau ma mea e le talafeagai ai le ola.

E leaga le faʻaaogaina?

O vailaʻau faʻavae e faʻavae i lenei fualaau oona e mafai ona faʻaleagaina pe afai o oe o se mea e faʻaogaina. Latou te faʻafefe foi i le mucous membranes o le digestive tract, lea e mafai ona afaina ai se manava maʻi.

O le umi o le faʻaaogaina o nei fualaau oona o le a aʻafia ai le soifua maloloina o le paʻu - fulafula ma le ita. O le maoaʻe o lenei oloa e oʻo atu ai i le vevela, leu, vomiting, ma i ai foi lona aafiaga umi i le tulaga o le faʻalavelaveina o faafitauli masani.

Soʻo se togafitiga faʻasalalau ma le le faʻasalalauina poʻo le soona taumafa e mafai ona afaina ai le soifua maloloina o tagata. O le mafuaʻaga lea e taua ai le iloa e le gata i mea e fesoasoani ai vaega o le paina, ae pe aisea foi e matautia ai le faʻaaogaina. O le faʻaaogaina o silasila e mafai ona mafua ai:

  • afaina o le tino
  • faʻavavevaveina o faʻamaʻi o le gastrointestinal tract,
  • maualuga iodine i totonu o le tino,
  • fomaʻi faʻasolosolo, ma isi.

O le faʻaaogaina o vavaega i nisi tulaga e aofia ai foliga vaaia o le urticaria, eczema, toso, mumu, mumu. I tulaga ogaoga o le le faapalepale tagata taitoatasi, e mafai ona atiaʻe le angioedema poʻo le faʻalavelave anaphylactic.

O le faʻaaogaina o membranes o le a le manuia ai ituaiga o pathoces o le gastrointestinal tract. E le gata i lea, faatasi ai ma gastritis tumau, pancreatitis, enterocolitis, o le fualaau faasaina o le a na ona faatetele ai le tulaga. I tagata mamai o loʻo i ai se ulutala, e mafai ona faʻaosoosoina ai ni paʻu mumu.

Tulafono mo le faʻaogaina saogalemu

Tuuina atu o nai nuts e maualuga tele-kalori, ave i latou e fai ma meaai, e tatau ona e mulimuli i le masani. O le maualuga o lenei oloa mo le maʻisuka e 35-60 g. O se fua faatatau talafeagai e filifilia e fuafua i uiga o le tino maʻi.

Ae e te leʻi ulu i nusipepa i aso taʻitasi, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. Faaaoga e amata i le fua pito i lalo, lea e tatau ona faasolosolosolo malie lava. O fatu o se meaola malosi, o le mea lea e tatau ai i tagata gasegase ma le faʻaaogaina o faʻamaʻi aʻafia ona faʻaeteete ao faia.

Afai o togafitiga masani o togafitiga e faʻaaogaina, e faʻasaina le sili atu i le fuainumera ua taʻua ma faʻaaogaina fualaau faasaina. O lenei mea o le a taʻitaʻia ai i mea oona ma ogaoga aʻafiaga.

Leʻo faʻasolosolo Lelei

E mafai ona faia le kulimi i luga o le meli po o le vai.

  • meli - 500 ml
  • fualaau le fua - 500 g.

Tulaga o le sauniuniga: O fualaau mama e manaʻomia ona ufiufiina ma se fai meaʻai ma fefiloi ma le meli. Faʻaliliu le mea i totonu o pusa tioata, tapuni ma tuʻu i se nofoaga malulu mo le 30 aso.

Talosaga: 0.5 tbsp. l 3 taimi i aso uma 30 minute aʻo leʻi 'aʻai.

Aafiaga: e le faatagaina le gaʻo e teuina i totonu o le ate, faʻaitiitia le kulukose ma le cholesterol leaga.

Faʻafefetega

I le taimi o sauniuniga mo mea inu mo le ava malosi, e ao ona matauina le tulafono - o le tele o meafaitino ma meainu e tatau ona manino 1: 3. I le faaopoopo atu i le taumafaina, o nei vailaau togafitiga e fesoasoani i le fulafula, fesoasoani i le togafitiga o le mumu o le paʻu, ma faaleleia le faamaloloina o manuʻa.

  • ava malosi - 500 ml
  • atigi 6-7 nusipepa.

Tulaga o sauniuniga: tuʻu le atigi i totonu o se pusa tioata. Sasaa le meafaitino ma le ava malosi ma tuʻu ai mo le 14 aso i se nofoaga pogisa ma matutu.

Talosaga: faʻaaoga le 1 tsp. faatolu i le aso afa afa itula ao lei faia se taumafataga. O le umi ole togafitiga e le silia le 3 masina.

Aafiaga: O le faʻamamaina o le Shell e faʻamamaina ai toto, toe faʻafoʻi le mamafa ma faʻamaonia le kulūkose.

Faʻalogo! O le togafitia o le maʻisuka i tamaiti e manaʻomia ai le sui o le ava i le vai. O le a le tele o lenei fofo o le a faʻaaogaina e se tamaititi o le a faʻalagolago i le matua - e pei o le tele o mataʻu pei o le faʻamalosi i totonu o se ipu vai e faʻaitiitia e pei lava o tausaga o le tamaitiiti. Aʻo leʻi faʻaogaina, faʻafesoʻotai lau fomaʻi

O faʻamatalaga mo vailaʻau na faia mai i fatu e aofia ai foʻi laʻau. O loʻo iai i totonu oa latou vitamini vitamin B, PP, C, suauu meli, flavonoids ma isi elemene aoga.

I le taimi o le maʻisuka, e tatau ona faʻaaogā teuteuga mai laulaʻau pe'āfai e faigata le faʻamaʻi i le rūmatism o sooga, o le gasegase, toto maualuga, sclerosis.

  • vai - 0.5 l
  • laʻau mamago - 15 g.

Metotia o sauniuniga: e te manaʻomia le faʻaopopo vai i laulaau ma faʻafefe ile vevela vevela pe a ma le afa itula. Faataga e vaeluaina se tasi po, pe a uma le faʻaiʻuga.

Talosaga: faʻaaoga e oʻo i le 3 taimi i aso taʻitasi 120 ml ao leʻi 'aʻai.

Aafiaga: o le tuufaatasiga e faʻaitiitia ai le cholesterol, e taofiofi ai aʻafiaga o faʻamaʻi pipisi, e faʻamalosia ai le gasegase o le tino.

O faʻamalosi mai lenei mea e mafai ona faʻaumatia ai le afu o le fao, stomatitis, faʻasolosolo taimi, aveesea le mea mai i manua, ma fesoasoani i le togafiti o siama.

I le maʻisuka, o le 'ai o fatu i aso uma e i ai se aafiaga lelei i le tino atoa, e aloese ai mai le faafuasei ona maua i le kulūkose. O isi fautuaga e faʻavae i luga o nei fua e mafai ona avea ma togafitiga fesoasoani i togafitiga o le maʻi.

Maʻi Suka

E fautuaina e tagata e taumafa taumafa meaʻai mo le maʻisuka, ona o loʻo i ai le tele o elemene e fesoasoani e faʻaititia le kulukose toto i tulaga masani. O lenei laau o se vailaau lautele, e mafai ona saunia meaola mai ona vaega, ma o fatu o le a avea ma oloa e sili ona taua i taumafa o aso uma o le maʻisuka.

Faamanuiaga Taumafa

O le tele o le maʻisuka e tau mafaufau pe mafai ona latou 'ai i laʻau mo le maʻisuka, ona o latou fefefe e tele a latou mea inu. E leai se masalosalo i le aoga o le laau, aua o le kulino o se faleteuoloa masani o vitamini ma minerale ma le maualalo o le gaʻo, o le a fesoasoani i le pancreas e maua ai le tele o insulin, e puipuia ai fesuiaiga mataga i kulūkose i le tino.

Naʻo le toe foʻi mai o le maualuga o le malosi o le oloa; 649 kcal mo le 100 g nati. O le mea lea, e taua le faʻatapulaʻaina o le aofaʻi o le gaʻo, i le aso, o le maʻisuka e lava lea e 'ai e oʻo i le 5 nati.

O vailaau faʻaleagaina o le laau o loʻo taoto i se tuufaatasiga o le multivitamin, lea e aofia ai mea nei:


I totonu o le tino, o mea aoga mai le oloa ua faʻaaogaina, fesoasoani i le faʻaaogaina o se mea e le lelei i le pancreas ma faʻatuina faiga faʻavae

O minerale o loʻo i totonu o walnuts faia galuega nei i le tino:

  • Ava malosi. Fesoasoani i le tuʻuina atu o le cholesterol, e puipuia ai le atinaʻeina o le maʻi cardiovascular.
  • Omea Faateleina le maualuga o le hemoglobin, puipuia le tupu mai o le anemia ma le hyperglycemia faaumiumi.
  • Manganese, zinc. I le faʻaitiitia o le mamafa i luga o le pancreas, o le kulūkose i totonu o le tino e faʻapitoa.
  • Palu, apamemea. Latou te faʻamamaina puipui o toto toto mai mea vevela ma faʻalautele lo latou gafatia.

O le vailaʻau faʻamalosi o le oloa e sili ona aoga mo le maʻisuka ituaiga 2, talu ai o lenei vaega o tagata gasegase e manaʻomia le paleni o meaʻai, ma o le kulino e maualalo le maualuga o le maʻisuka.

Mea faʻaleagaina mo le maʻisuka

Mo le togafitiga o le maʻisuka, e le gata e faaaoga ai kulino kopa, ae o laulaau foi e faia ai mea e faʻaoga mo fafo ma totonu. O faʻataʻitaʻiga o walnuts ei ai faʻalapotopotoga faʻapitoa o le faʻamalolo, latou te aʻafia ai le metabolism i le tino, faʻaitiitia ai le faʻafefe o le suka i totonu o le manava. O vaega o le laau e aofia ai le tele o vaega o le pectin, lea e fesoasoani e taofia le faʻasaʻoina o le kulukose mai meaʻai.


O le 'aiina o kuline kopa i aso taʻitasi e faʻaititia ai lou lamatiaga o le maʻisuka

E tatau ona maitauina o le faʻaaogaina o vaega o le kiona e le aumaia ai le mea e manaʻo iai e pei o le monotherapy, e tatau ona faʻaaogaina faatasi ma fualaau.

O faʻamaʻi togafitiga nei e iloagofie pe afai e maua pea le maʻisuka i taimi uma:

Matou te fautuaina foi: O fua e faateleina ai le suka toto

  • faaitiitia le toto kulukose i tulaga masani masani,
  • faaitiitia i le hemoglobin glycosylated,
  • aveeseina o faailoga autu o le faamaʻi (fiaai, fia inu, paʻu o le paʻu),
  • faaleleia atili o le tulaga aoao o le maʻi,
  • faʻasologa masani o le faʻalavelave faʻalavelave,
  • faʻasolosolo le faagasologa faʻamalolo,
  • faatulaga le toto toto,
  • faʻamalosia le metabolism.

O le ituaiga lona lua o le maʻisuka e mafua ona o le le lava o le inisalini mai fafo, o lea e fautuaina ai le maʻisuka e 'ai e oʻo i le 40 kalama o le kululu i le aso, ae o le mea e fai i le taumafa.

Faʻaaogā i vailaʻau masani

Mo le gaosiga o isi vailaʻau, o vaega, kernels, leaves ma shells e faʻaaogaina. Mai ia i latou e mafai ona e saunia vailaau faʻamalosi ma vai vai, teuteuga ma mea faʻaoga. O le umi o togafitiga e faalagolago i le tulaga o le maʻi, ae masani lava e mai le 3 vaiaso i le 3 masina. A maeʻa se togafitiga o vailaʻau, e mafai e le maʻisuka ona maitauina se alualu i luma taua i le soifua lelei ma se faʻaitiitia o le aofai o le inisalini e faʻatonu.

Aʻo leʻi amataina togafitiga faʻatasi ma togafitiga faʻalapotopotoga e faʻavae i vailaʻau, e tatau ona e feutagai ma se endocrinologist

Recipes of remedies folk based on partitions:

  1. Suavai vai. Mo le kukaina, e tatau ona e ave tolu vaega o le ipu tioata ua gaosia i totonu o le apa, sasaa 300 ml o vai. Simmer mo le 60-80 minute. Faʻamau le mea e maua mai ai le paluga ma tuʻu i se nofoaga malulu mo le 2 aso. Faʻaaoga faʻaleagaina i aso uma mo le 1 tsp. 20 minute ao lei faia taumafataga.
  2. Ava malosi. Ina ia sauniuni, e tatau ona e ata i le 50 g o vaega, lea e faʻafefiloi ma le 0.5 lita o le vodka poo le ava malosi. Tuu le mea e tupu mai ai meaʻai i le mea pogisa mo le 2 vaiaso. Faʻasolo le mea e faʻavae. Ave, pe a maeʻa le 1 tsp. e faʻafefete i le 1/3 ipu vai, 20 minute aʻo leʻi 'ai.
  3. Atagofie. Sisiga i le aofaiga o fasi pepa e 40 mo vai inu vevela, ona tuʻu ai lea o le afi, kuka mo le tusa o le 60 minute. A maeʻa ona faʻamafanafanaina le susu, e tatau ona fufulu. Faʻaalu faalua i le aso mo le 1 itula. l 30 minute aʻo le i ai.

Mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, o lau laʻau e fesoasoani e sili atu ona gauai i le kulūkose, aua o isi vailaʻau i le taimi muamua o le maʻi, faʻafefeteina, suʻega ma mea e faʻaaogaina vai e faʻaaogaina lautele.

Recipes mo le sauniuniga o vailaʻau mai lau laulani:

  1. Atagofie. 10 g o laulaau e sasaa ai le 400 ml o le suavai, faʻapipiʻi le paluga mo le 25 minute i luga o le vevela vevela, ona malulu, tumau ai 3 itula. E mafai ona faʻaaogā le suka mo le faʻaaogaina i fafo e pei o meaʻai i vaega afaina o le paʻu, ma o le fualaau faasaina e faʻaalia ile afa afa 3 taimi i le aso.
  2. Tea Liligi le 25ml o le vai inu kuka kuka ma le 25 g o mea matago matago, tapuni le tapuni, tuu mo le 15 minute. Faʻasusu le uʻu ma ave i le ituaiga o lauti e oʻo atu i le 3 taimi i le aso.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le faʻaaogaina i aso taitasi o paʻu o loʻo i ai se aafiaga lelei i le tino atoa, e puipuia ai le tele o fesuiaiga i le maualuga o le suka. O togafitiga faʻapitoa e faʻavae i luga o ona vailaʻau e mafai ona avea ma togafitiga faaopoopo i le tau faasaga i le faʻamaʻi.

O a ituaiga o nuts e mafai ona ou 'ai ma le maʻisuka?

O meaʻai e saogalemu, o meaai lelei e tatau ona taua i taumafa masani o le maʻisuka. E matua gauai uma lava le tino ma e faigofie i lena mea, e aunoa ma le manaʻomia o se sauniuniga, o latou o se meaʻai atoatoa ma paleni. 'Auala e faʻamaʻaina le fiaai ma e le tuʻuina atu le tele o calories.

O nai lima lima o nusipepa o loʻo i ai mea uma: masini fualaau faisua, gaʻo maloloina, vitamini ma minerale. Lagi e faaleleia ai le faiʻai, lagolago i le cardiovascular system ma faatonutonu le cholesterol.

O ituaiga taitasi o oloa o loʻo i ai se mea sili ona maualuga i le manganese ma le zinc. Ma e taua lenei mea mo tagata e maua i le maʻisuka. I mea uma, o nei microelements e aofia ai i tulafono faatonutonu ma le faʻaitiitia o le suka o le toto.

E lava gaʻo kulū maloloina ma gaʻo i ni fua e puipuia ai le gaʻo o le ate. Latou te tamaoaiga i fiva laau, lea e faʻamaonia ai le lomiina o meaai, ma faʻamalosi faapitoa e faʻaosofia ai le gaioiga o suauu peta i le pancreas.

Ina ia mafai ona maua e le nusipepa le tele o aoga, e le tatau ona sili atu i le 60 g le aofaʻi o le aofaʻi i le aso. E tatau ona faʻaofiina le maʻisuka i le taumafataga ma le faʻaeteete, ma le siakiina o le maualuga o le suka.

Pine nut

  • O le faʻamatalaga mataʻitusi e 15.
  • Calories - 763 kcal mo le 100 g.

O lenei fomu o loʻo i ai le sili atu o le tele o meaʻai gaʻo, lea e mafai ai ona aofia ai faʻamau pine i le maʻisuka.

O loʻo iai uma vitamini: A, E, D, F, kulupu B, gaʻo gaʻo ma elemene. O le asiasiga i aso taitasi o le 15 g o le oloa o le a maua ai e le tino le taumafa i aso taitasi o le vitamini B1 (thiamine), lea e puleaina ai le gaosiga o gaʻo.

O fatu e aofia ai arginine. Amino Acid Properties:

  • faatulaga le toto toto,
  • maua ai se tulaga masani o le cholesterol,
  • e puipuia le thrombosis,
  • faamalosia le fesoʻotaiga vavave
  • faʻaosofia puipuiga puipuia,
  • e puipuia ai le vevela o le ate.

O tagata mamai e maua i le maʻisuka e mafai ona 'aina le 100 nucleoli i le aso (pe a ma le 25 g).

2 g o pine pine o loo i ai fualaau o vitamini B2 i aso taitasi.

  • O le faʻamatalaga faʻapitoa o le 25.
  • Faʻafiafia ile kalori - 648 kcal mo le 100 g.

O le almond nut e faʻafaigofieina le metabolism, e puipuia ai le atinaʻeina o le maʻisuka, ma o le faʻamaʻi lava ia e maua ai se togafitiga. E leai sana faʻasalaga. Amene aoga:

  • E le o aofia ai ni mea faʻamalosi.
  • O le aofai o elemene (potassium, copper, magnesium) e faʻaleleia ai le faagasologa o le toto ma faʻaitiitia ai le gaosiga o le cholesterol.
  • E faʻamalosia le gaosiga o le iniseti i le gaosiga o le inisalini.
  • Fiber e faʻaleleia faiga faʻavae, faʻaleleia le gaioiga o le manava.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina i aso uma o le oloa, faʻaleleia le lelei o le tagata, faʻatinoina ma faʻatupulaʻia le faʻamalosia.

E tatau i le maʻisuka ona nofouta o alimonds e faʻateleina le tui toto. O le mea lea, o le faʻaleleia e taua: e le silia le 15 g i le aso.

O elemene o loʻo aofia ai le tele o vitamini E. E fufulu ai toxins ma faʻaleleia le vaʻai. O le susu o le elemene o se vailaʻau lelei tele.

Hazelnut

  • O le faʻamatalaga mataʻitusi e 15.
  • Faʻafiafia ile kalori - 706 kcal mo le 100 g.

E mafai ona maua i le maualuga o meaola o palatini, o vitamini B, o elemene: potassium, phosphorus, calcium.

O le taua o palatini mo le maʻisuka o mea ia e maualalo ai le cholesterol. O le faʻaauau ona faʻaaogāina o le oloa e fufulu ai toto toto ma taofia ai faʻamaʻi fatu.

E mafai e alotini ona avea o se meafaigaluega faaopoopo i le togafitiga o le tele o pathologies:

  • urolithiasis,
  • afaina o le tino
  • Neurological Disorders
  • maʻi tumau o le faʻalavelave faʻaleleia.

O le masani ona faʻaaogaina o alotini e faʻamama ai le ate o toxins, faʻamalosi ai le ponaivi ma faʻateleina ai le galuega o hormones o feusuaiga.

O le oloa e leai se faʻailoga. O le mea autu: aua le faʻaleagaina ma matauina le masani o aso uma (25-30 g).

O ni launiu o loʻo aofia ai le mea taua faapitoa paclitaxel. O lenei fualaau o le alkaloid e taofia ai le atinaʻe o sela o le kanesa.

Peanuts

  • O le faʻasologa o igoa e 20.
  • Faʻaoga i le kalori - 612 kcal.

O peanuts e puleaina e protein ma gaʻo. Carbohydrates e itiiti lava (pe a ma le 8%), ma e maua ai se avanoa mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.

Peanuts e mauʻoa i polyphenols - mea faʻapipiʻi faʻamalosi e aveesea ai toxins ma faʻamalolo saoloto mai le tino.

Ona o le anotusi o vitamini B, PP ma le acid ascorbic, o peanesi e tineia ai lou manava ma i le taimi e tasi e saofagā i le paʻu mamafa. O loʻo maua i le maʻisuka maualuga le lamatiaga o le atiina ae o pathoces cardiovascular, o lea e aoga ai le aofia ai o pipi i le taumafataga. Ona o le lava o mea o le magnesium, e maualalo ai le toto, faʻaitiitia le toto ma avea o se puipuiga mai le osofaia o le fatu ma le stroke. E lava le calcium i totonu o pipiʻi e avea ma se puipuiga lelei o le osteoporosis.

Paʻu tiʻetiʻe (25-30 g i le aso) faʻaititia le maualuga o le suka i tagata mamaʻi i le maʻisuka ituaiga 2.

Manatua na matou talanoa atili e uiga i paʻu mo le maʻisuka iinei.

Fautuaga lautele

Ina ia sili atu le faʻafefiloi o meaʻai ma maua ai le maualuga o le aoga, e tatau ona e mulimulitai i le tele o tulafono:

  • O le oloa e sili ona lelei i le taeao.
  • O kulimi e tatau ona tatuʻaina ma le faaeteete ma le togafitiga fautuaina ua matua matauina lava.
  • Faʻaaoga naʻo se tulaga lelei, mea fou fou. Afai e le o tausia tulafono ma fale ola, e sili atu le teena o le faʻatau. O le soifuaga o soʻo se ituaiga oloa e le silia le 12 masina.
  • Faʻatau fatu mai tagata taʻutaʻua taʻutaʻua.
  • Teuina le oloa i totonu o se pusa tapuni i se nofoaga malulu mai le malamalama o le la.
  • O le tuʻuina o ituaiga o nati i totonu o le meaai e tatau ona malilie faatasi ma le endocrinologist.

Ma o le mea pito sili ona taua: manatu masani ma lagona o le faʻatusatusaga. Namu, e pei lava o soʻo se isi oloa, i se tele ma le le mafaamatalaina e mafai ona avea ma se mea inu mo le tino o se tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka.

Tuua Lau Faamatalaga