Sea kale mo pancreatitis

Sea aoga mo le pancreatitis e aoga tele. O loʻo i ai le tele o mea faʻamalolo ma microro elemene e maua ai se aoga aoga ile tino. O le aafiaga faapitoa o lenei oloa ua taua i le pancreas.

O le a le mea e iloa e uiga i le kelp

Sea kale, poʻo le kelp, e leai se mea e fai i le kapisi masani. E ola aʻe i nuʻu maualuluga i le talafatai o le itu i matu o le sami i le loloto o le 5 i le 15 m, o loʻo nofoia le tele o vaega. Sea kale o se aluga enaena. Naʻo le 24 itula talu ona maeʻa, latou te maua se lanu uliuli lanu meamata.

O le vailaʻau faʻasolosolo o ia algae e faalagolago i le nofoaga ma tulaga tuputupu aʻe: faʻamalamalamaina, le tele o masima i totonu o le vai, vevela. Laminaria e aofia ai:

  • vitamini (A, B1, B2, B9, B6, C, PP ma le beta-carotene),
  • minerale (cobalt, nickel, iodine, potassium, iron, calcium),
  • polyunsaturated fatty acids e aveesea ai mea matautia, toxins, cholesterol tele mai le tino,
  • vai i fua tele ma sina polotini ma gaʻo.

O Laminaria o loʻo i ai se tofo faapitoa ma e 'aina ona o lona aʻafiaga le aoga i le tino.

O faʻamanuiaga o le suavai mo tagata e pei ona taʻua i lalo:

  1. E laʻititi i calories ma fesoasoani e faʻateʻa ese kilokalama le manaʻomia.
  2. E aveese mai le tino mea leaga uma, otaota, toxins.
  3. E maua ai le tino ma le iodine ma le potassium.

Nickel ma le potassium e fesoasoani i le lelei o le gaioiga o le pancreas, faʻaitiitia le cholesterol i le tino ma puipuia ai le atinaʻe o le maʻisuka.

O le mea lea, o le lisi o aoga aoga o le kelp e mafai ona faaopoopoina i mea nei:

  1. Faateleina le faʻavaivaia o puipuiga.
  2. E taofia ai le pipisi o le toto.
  3. Faʻaolaina le toe faʻatulaga.
  4. E faʻamalosia le faʻaogaina o le tino.
  5. E taofia le faʻaalia o le sclerosis.
  6. Faamalosia lauulu, faʻalelei.
  7. Fesoasoani e aloese mai le faʻaopoopoga o le toto.

Faitau e uiga i faʻamaʻi o le ate ma maʻi faʻamaʻi iinei.

O le suavai e ulu atu i meaai i le fou, mamago, kuka, mago, kuka ma tipi. E sili ona lelei le 'ai o nei algae raw. Ae ui i lea, o na ituaiga o tamaoaiga e avanoa mo tagata o loʻo nonofo i nofoaga e tutupu ai. Ae o le kelp malogo foi e aoga, lea e tumau ai mea e manaomia mo tagata. O le sili atu o le tele o vitamini ma minerale o loʻo maua i totonu o le suka. A e faʻatau le kelp i se supermarket, e tatau ona e gauai atu i ona foliga vaaia. Algae e tatau ona lamolemole, mausali. Mo soʻo se faailo o algae e pipii faʻatasi, e sili atu le lafoaia o latou mauaina. Afai e te faʻatau meaai mafai, e tatau ona e gauai atu i le aso e muta ai.

O loʻo maua i totonu o le pusaaisa le sami sukalati pe a uma ona tatala le afifi mo le silia ma le 2 aso. E mafai ona tumau i totonu o le pusaaisa pe a leai se masina.

O le suamalie ua suamalie e le mafai ona leiloa ana mea aoga ma e talafeagai mo le taumafaina mo le 3 tausaga. O le mea autu o le teuina i se nofoaga matutu, malulu ma pouliuli. E lava le tagata e 'ai 1 tbsp. l seaweed, lea e tatau ona fufulu i lalo i le vai e faʻamamafa ai le tino ma vitamin talafeagai ma minerale. O le faʻaaogaina o se suavai ua solia i mataupu nei:

  • tamaiti ei lalo o le 2 tausaga,
  • faʻatasi ai ma meaʻai o meaʻai,
  • ma se gasegase gastrointestinal tract,
  • afai ei ai i se tagata le initoneti o le iodine,
  • ma le aisa,
  • faʻatasi ai ma faʻamaʻi pipisi o le thyroid gland, ate, fatugaʻo,
  • pe a maua le maʻi tuberculosis.

I le tulaga o gasegase matuia, o mea leaga o gaioiga o le tino, e tatau ai ona faʻatalanoa se fomaʻi e uiga i le mafai ona faʻaaogaina o se suka mo meaai.

Laminaria mo pancreatitis

O faʻamaoniga muamua o le pancreatitis: gasegase malu, faʻaitiitia le manaʻo, pala, vaivai. O le maʻi e mafai ona tupu i totonu o se fomaʻi mo le tele o tausaga. O faʻalavelave inflammatory e tupu i le paʻu i le taimi o se gasegase e mafai ona faʻaleagaina.

O mafuaʻaga o pancreatitis o:

  • faʻasologa o togafitiga
  • le lelei
  • faʻaleagaina masini i le pancreas,
  • inu tele.

Ina ia faʻamaonia le pancreas ma faʻaleleia le toe faʻafouina o le tino, e tatau i se tagata ona 'ai lelei. O le Kapisi ma le pancreatitis o loʻo i ai se aafiaga lelei ma e aofia ai i le maʻi i meaʻai laiti.

I le amataga o le faʻamaʻi, o loʻo i ai aafiaga nei i le tino:

  1. E fesoasoani i le faʻaleleia atili o le faʻapalapalaina o oloa, o latou faʻamaʻi atoa ma tufatufaina atu o meaʻai i le tino atoa.
  2. E maua ai se malosiaga faʻamalosia lautele.
  3. E maua ai le saturation o le pancreas ma elemene aoga ma puipuia ai mai le faʻaumatiaga.
  4. Aafiaga lelei i le faʻamautinoaina o faiga faʻaleagafetaʻi e ala ile aveesea o toxins mai le tino.

O fomaʻi fautuaina tagata gasegase e 'ai le kelp, talu ai ona o le pancreatitis i tagata, o le metabolism o carbohydrates i le tino ua faʻalavelaveina. Nickel ma cobalt e toe faʻaleleia le metabolism, ao latou saofagā i le gaosia o le inisalini. E tatau ona 'aina le kale kale i le tulaga o le pancreatiti. O le vailaʻau faʻasolosolo ma mea aoga o loʻo aofia i totonu e fesoasoani e faʻaititia ai le avega i le manava ona o le maualalo o le kalori. I le faʻaaogaina o algae enaena, o le pituitary gland e sili atu le lelei o le galuega, o le mea lelei e afaina ai le tulaga faʻasalalau ma taofia ai le fesuiaiga o le pancreatitis masani i le gaioiga mamafa.

O le a le tele o le suamalie e mafai ona faʻaumatia i taimi o se gasegase? Mo tagata maʻi taʻitasi, e faatulaga e le fomaʻi taʻitoʻatasi taʻitoʻatasi. I le amataga o le maʻi, e le mafai ona e 'ai i le sili atu ma le 300 g i le vaiaso. I le pancreatitis e le masani - e le sili atu i le 100 g, ma i le taimi o le gaioiga mamafa, e le tatau ona faʻaumatia le sami. E aofia ai le pectin ma isi mea e mafai ona afaina ai le gastrointestinal tract, o le tiga o le manava ma faʻaleagaina ai lona tulaga. E naʻo le taimi, pe a pasia le vaega tele, e faʻalauteleina e le tagata maʻi ana mea taumafa ma a maeʻa ona faʻatalanoa se fomaʻi e amata ona 'ai i lenei oloa i fua faʻatatau.

Talosaga faʻaaogaina mo le faʻamalosia

Pe a faʻaleaga le mumunia, o lenei oloa e tatau ona vavae ese mai le meaʻai. Pectin, lea o loʻo i ai i le kelp, e faʻaosofia ai le faʻaogaina o le meaʻai ma e mafai ona mafua ai le paʻu, afaina, poʻo le manava faʻafuaseʻi, ao maʻi le tagata maʻi i se maʻi tuga. Ae e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi e fuafua se tulaga saogalemu.

Seiloga ua maeʻa uma faʻamaoniga, o le a pasia suega talafeagai, ma tumau le tulaga o le maʻi, e mafai ona e amata faaopoopo le suamalie vao i au meaʻai.

Aafiaga lelei ile faʻamaʻi

Afai o le pancreatitis o le amataga lea, o le faʻaaogaina o le kelp o le a fesoasoani i le faʻafouina o le tino ma le tau faasaga i le faʻamaʻi. Faatasi ai ma le faʻaaogaina masani o le suamalie, o le faagasologa o le faʻaogaina o meaʻai ua faʻamautuina, o meaʻai e sili atu ona lelei, ma o mea aoga e faʻasoa saʻo i le tino atoa. O le pancreas ua tumu i vitamin taua e puipuia ai mai le faʻaumatiaga.

I le foliga masani, o le faaopoopoina o algae i ipu e talafeagai foi. O le tagata gasegase e faʻamaonia le paleni o le hormonal ma le metabolism. O le fiva o meaai, lea e mauʻoa i le kapisi, e faaosofia ai le motauli o le manava. O mea o loʻo i ai i le tuufaatasiga o le kelp e lagolago ai le tino, faʻasaʻo le atuatuvale i le manava, aua le faatagaina le pancreatitis e alu i se foliga lapopoa.

Totogi faatagaina i le vaega o le faʻasao

I vaitau pe a maeʻa le faʻamalolo o le maʻi, e mafai e le fomaʻi ona faʻalauteleina le taumafa a le tagata maʻi. E mafai e le uila ona faʻavasegaina le masani masani o ipu, salati, soupisi, 'aina o le sami-e lelei tele le tele o mea aoga ma faigofie ona fetaui i soʻo se lisi. O le lelei o le kelp e mo le atoatoa o le tino ma vitamini ma minerale, o se vaega itiiti lava e lava.

O le fua faatatau o le vaiaso e tatau ona le sili atu i le 300 kalama, ma faʻasolosolo foliga masani, e faʻatagaina e le sili atu i le 100 kalama o kelp i le vaiaso. I se tulaga taua, e tasi le sipuni sipuni o algae paʻu i le tagata e lava i le aso.

O aoga o le oloa mo le tino

Ua fautuaina faapitoa le kale kale mo tagata gasegase lea e tupu aʻe ai le pancreatitis e uiga i le tulaga o le le atoatoa i totonu o le metabolism. O le tulaga tulaga ese o le kelp e mauoa i mea aoga, o loo i ai sona aoga aoga ma e taua mo le tino i se faamai matuia e pei o le mumu o le pancreas. Aisea e tatau ai ona faaopoopo i luga o le lisi:

  • Cobalt ma nickel, o se vaega o le oloa, e faaosofia ai le gaosiga o le inisalini, lea o le a avea ma se puipuiga lelei tele o le atinaʻeina o le maʻisuka (lea e masani ona tupu i le tala o pancreatiti),
  • Faʻamalosia le tino ma iodine natura ma le potassium,
  • Faʻaauau le puipuiga o le tino
  • E aveesea ai toxins ma toxins mai le tino, e mafua ai le gau o le mamafa,
  • Faʻaitiitia le cholesterol
  • Tuʻu atu i le faʻamautuina o laufanua,
  • E taofia ai le pipisi o le toto.

I le faaopoopoga, o le algae e mauoa i vitamini B ma le beta-carotene, ma o loo i ai fualaʻau, iron, calcium, magnesium, nickel, cobalt ma le sodium. O le suavai e faʻapipiʻi ai le lisi o le tele o polokalama taumafa, o lona faʻataunuuga o le kalori e le sili atu i le 6 kkk mo le 100 g, ma o le tele o le gaʻo e na o le 0.02 g.

I le a le ituaiga e mafai ona e faʻaaoga ai kelp

E manaʻomia le kapisi ma le pancreatitis, e sili ona lelei le faʻaopopo i le meaʻai fou pe faʻagogo. Afai e mafai e le tulaga, e mafai ona e filifilia le tipiina, kelp kuka, ae o loo aofia ai le tele o meaʻai.

A e faʻatau mai algae, e taua le faʻalogo i le aso maeʻa poʻo le foliga mai o laulaau - e le tatau ona pipii pe vaivai. O le kelp lelei e lamolemole ma e talafeagai, lanu i le lanu ma e leai ni fusi.

O le faʻaopoopoga masani o le suavai i meaai e aoga e le gata mo le pancreas, o se aafiaga lelei e oʻo atu i le tino atoa:

  • faamaloloina ma faamalolosia lauulu, fao,
  • ei ai le antioxidant, faʻamalosia le matua,
  • aoga aoga i luga o le tino,
  • O loʻo i ai se aʻafiaga e puipuia ai le faateleina o le toto coagulability.

Afai e le masalosalo, e mafai ona faaopoopo le oloa i meaai i totonu o voluma ua faailoaina, o le fomaʻi o le a amataina le fua faatatau lelei. O le mea lea, o le faʻaaogaina o le kelp ua fautuaina e le gata mo faʻamaʻi o pancreatitis, ae faʻapea foi le taofia o le atinaʻeina o le tele o isi faʻamaʻi.

Contraindications

E i ai le tele o tapulaʻa pe a le mafai ona faaopoopo le kelp i ipu. E taua le amanaʻiaina o fautuaga ina ia aloese mai faʻalavelave o le gastrointestinal tract ma isi aʻafiaga leaga mo le tino atoa.

Aloese mai le 'aina o le sami e tatau ona:

  • taumafa taumafa,
  • siama
  • gastrointestinal disorders
  • afai e maua le maʻi tuberculosis,
  • faʻamaʻi o fatugaʻo, sulu faʻamalosi, lauforo,
  • iodine le le faapalepale,
  • ao maitaga
  • tootoo dysbiosis, gastritis,
  • tamaiti laiti i lalo o le 2 tausaga,
  • faʻamaʻi o le vevela ma le gall vess,
  • paʻu peptic o le manava po o le manava.

Afai e mataʻituina faʻamaʻi ogaoga o totoga i totonu, o le a manaʻomia muamua le faʻatalanoaga ma se tagata poto faapitoa.

E mafai ona tatou faʻataunuʻu faapea o le suamalie o se mea aoga tele. Faatasi ai ma le pancreatitis, e taofia ai lona atinaʻe, ma faʻaaogaina se aoga aoga i luga o isi totoga. E taofia ai le atinaʻeina o le maʻisuka, faʻamautuina le metabolism ma faʻamalosia ai le puipuiga o le tino.

Laminaria ma pancreatiti

A oʻo ina pasi atoa le faʻalavelave faʻafuaseʻi, ona mafai loa lea e le tagata maʻi ona faʻateleina ana meaʻai. A o faagasolo lenei vaitau, ua faatagaina e aofia ai le suamalie i le lisi. Ua faaopoopo i salamu, itu ipu, uluai vasega, pastry exotic, ipu ma pala ma pala.

O le kāpili ua filifilia e tatau ona 'aina faʻatasi ma se lapataiga, talu ai o le oloa e mafai ona faʻaosoina ai se faʻalavelave sili atu o le faʻaogaina o le mea e le lelei.

Ua fautuaina e le au atamamai fomaʻi le faʻaaogaina o le kelp mo na gasegase oe na mafua ai ona solia le gaʻoina o le tino i le tino. E moni lava, o kāpeti e aofia ai mea e pei o le nickel ma le cobalt, lea e faʻaleleia ai le gaosiga o le inisalini i le tino.

O faʻamanuiaga o le kelp mo le mumū o le pancreas:

  • Faʻataunuʻu o le kalori oloa. O lenei taimi e sili ona talisapaia e tagata gasegase o loʻo mamafa tele poʻo e le mananao e lelei,
  • E fesoasoani le oloa e faʻamamā ai le tino - aveese faʻamaʻi, otaota, radioisotopes (pectin ma alginates fesoasoani i lenei mea)
  • Toe faʻafoʻisia o le iodine ma le palapalō, lea e fesoasoani i le faʻailogaina o le maʻi o le endocrine i le tino,
  • O phytosterols o loʻo i ai i le tuufaatasiga e fesoasoani e faʻaitiitia le faʻaogaina o le "lamatiaga" cholesterol i le toto,
  • Faʻaleleia le faʻatinoga o le gland gland ma le pituitary gland,
  • Faamalolosia o le tulaga puipuia
  • Puipuiga o fusi toto (kelp e aofia ai mea e pei o le heparin).

O le faasologa masani o le sami mo le pancreatitis e masani ai o le 100-200 g mo le taumafataga, i vaiaso taitasi - e oʻo atu i le 300 g.

Kapisi ma le palacreatitis

E talitonuina o le sauerkraut ma le pancreatitis e sili atu ona aoga nai lo se oloa fou, talu ai e mauoa i le acid ascorbic, o isi vitamini ma mineral vaega o loʻo teuina i totonu. Ae ui i lea, o le talafatu lenei, ma o le kāpisi gaʻo e mafai ona oʻo atu ai i ni maʻi ogaoga faʻalesoifua maloloina pe afai ei ai pathoces o le pancreas ma le gastrointestinal tract.

I sauerkraut e tele naua fiva filo o fua o laau. O fiva faʻamalosi i se mea faʻavevesi e aʻafia ai le mucosa gastric, faʻagaoioi le motumotu o le intestinal, ma faʻateleina le faʻaleleia o le kesi.

O le isi mea le lelei o se meaʻai vevela o le i ai lea o le masima, lea e tosina ai le vai, lea e afaina ai le tulaga o se gaʻo ua faaleagaina. O le mea lea, o le faʻaaogaina e mafai ona mafua ai le fulafula ma faateleina le tiga.

O le maualuga o le elemene o le oloa e mafua mai i le i ai o meaola faʻasaina lea e mafai ona faaosofia ai le puleaina o gastric ma pancreatic. O le mea lea, o le kāpeti ua kukaina e leʻo aofia ai i le numera o ipu e faʻatagaina mo le taumafa ma le pancreatitis.

E ui i lea, e mafai ona 'ai faʻatasi ma se faʻasologa tumau o le maʻi, pe afai e tausisia ni tulafono faapitoa:

  1. Faʻasusu i totonu o vai inu aʻo leʻi faʻaumatia.
  2. Tetee i se manava leai.
  3. Mo le tasi taumafataga e mafai ona 'ai e le sili atu nai lo le sipuni.

Afai, a uma ona faʻafefe sauerkraut, lagona le lelei i totonu o le manava, faʻaleleia le faʻaleleia o le kesi ma le polokaina, o lona uiga o le oloa e le aofia ai le meaai e faʻavavau.

O pulupulu o Brussels e maua mai i le pancreatitis e na o le taimi o le faamagaloga faifai pea o se maʻi faamai. E mafai ona kuka, pe sogi, tao i totonu o le ogaumu. O vasega eseese muamua e saunia ma - soupisi, borscht, soupeti soup, mamae soups, ma isi.

O faʻamanuiaga a Brussels e tupu mai:

  • E taofia le faaputuputuina o le cholesterol i le tino o le tagata,
  • Faʻamaoaigaina ma le fualaʻau fualaau ma amino acids,
  • Faʻataunuʻuina le galuega o le gastrointestinal tract, faʻamalositino o le intestinal, faʻasaʻo le tumau ma le manava i pancreatitis,
  • Faʻaitiitia le taua o le suasusu gaosisini, tau le fatuburnburn,
  • Faʻaleleia le toe faʻaleleia o le faʻamalosia o le enzymatic o le pancreas.

O le pancreatitis broccoli o se meaʻai fualaʻau o meaʻai fualaʻau. E maualalo le kalotila i calories, fesoasoani e faʻamamā le tino o toxins ma toxins, faʻamalosi le gaioiga o le tino puipuia ma faʻaleleia galuega o le hematopoietic. O le aso aupito maualuga i aso taitasi i aso taʻitasi, pe a lelei ona tuʻuina, 200 g.

O le kukalalaʻau o se fualaʻau ola maloloina. O faʻamatalaga a fomaʻi o loʻo matauina ai le maualalo o le kalori oloa, fale faʻamalosi, o le tele o le fiva laau, lea e mafai ai ona e faʻaaogaina le oloa e le gata i togafitiga faʻaletagata, ae faʻapea foi i taimi o le faʻamaʻi tele o le maʻi.

Pepa o Beijing i le vaitaimi o le faʻamagaloina o le faʻamaʻi ua faatagaina e faʻaaogaina na o masini vela poʻo vailaʻau. E mafai ona aofia le kalama Cabbage i le lisi mo le cholecystitis. E faʻaaogaina o se taʻavale tutoatasi poʻo le faʻatasi ai ma isi fualaau faisua. Faʻaopoopo i vasega muamua - o se mea lelei i le kāpeti paepae i soupeti kuka poo soupeti.

Sauerkraut (naʻo le masima laulau, ae aunoa ma le vineka ma isi mea manogi) e mafai, ae i ni vaega laiti, pe a tuʻuina lelei lelei.

Pancreatitis Cabbage Recipes

O le pulupulu soup puree ei ai se fuainumera maaleale, ua tumu tele, e aofia ai le tele o meaola palatini, o nai kalori, ma e faigofie ma faigofie ona saunia. Mo le kukaina, e te manaʻomia pe a ma le 2000 ml o le vai - 1000 ml mo le ipu muamua lava ma le aofaiga tutusa mo susu o susu.

Isi mea e fai: 2 palu laʻau toto, o le kuata o se kālati tele, 5-7 laʻau pupuʻu, moa moa. Afai e maua e le tagata maʻi le faʻamagaloga, o le fua o loʻo faʻapipiʻiina i le kulimi kulimi maualalo, masima, fualaʻau fou - pasili, pi, ma isi.

E sasaa le fusi anufe i le vai (muamua e aveese le ponaivi ma vavae le paʻu). Pe a vevela, e faʻafefe le vai, ma fufulu le aano i lalo o le vai tafe. Toe faʻatumu i le vai fou ma faʻapipiʻi seʻia faʻamalie. Ona aveeseina lea o le moa, tipi faʻatasi ma se masini toto seʻia oʻo ina vaivai.

Ua tosoina le pateta ma tipi i totonu o ni tamai cubes, ua uma ona ufiufi kapoti i luga o se mea lelei. O le Kapisi e faʻapipiʻiina i totonu o faʻafitauli, ua aveeseina patipi pogisa. E faatagaina e faʻaaogaina e le gata i le fou, ae faʻamalosi foi le oloa. Aumai le vai mo le ipu muamua i se vevela, masima ma faaopoopo fualaau faisua. A maeʻa le 10 minute, ona faʻaopoopoina lea o faʻapipiʻi kāpeti. Auala e le silia le 10 minute, tape le afi.

O le kapeti faʻataʻavaleina o se mea e masani ai le laʻau mo le mumū o le pancreatic. E lelei tele i iʻa ma aano o manufasi. E faʻatagaina e kuka le gaʻo i le na o le vaitau e aunoa ma le faʻamalosia.

O vaega o le ipu: 400 g o kapeti, o se kālati laitiiti, o se sipuni sipuni o fualaau faisua po o le suāuʻu olive, sina masima ma le vai (pe a tatau ai). O le faiga o kuka e faapenei:

  1. Fufulu laulati i lalo o le vai tafe, paʻu ma faʻaulu i luga o se fuʻa lelei.
  2. Laʻau mataga ma le pogisa ua aveeseina mai le kapisi, faʻataʻapeʻapeʻa.
  3. E sasaa le suauu o le suauu i totonu o se apa vevela, o lolo e pasi. A uma ona faaopoopo le kapisi. Faafefiloi, masima.
  4. Simmer i luga o le vevela vevela seia vaivai.
  5. Auauna atu ma le mafanafana, filifili pe faʻasusu i laʻau pe sasaa le yogurt Eleni e leʻi faʻasalaina. Latou te 'ai e pei o se mea tutoʻatasi, pe' ai e pei o se falaoa.

O le kāpeti fuʻa e iai ni calories e itiiti, e le mamafa ai le pancreas ma e lelei le faʻalaʻoina, e tele le fiva laau, e faʻaleleia ai le motumotu o le intestinal ma faʻaitiitia ai le mau.

O mea aoga ma leaga o le sami e talanoaina i le vitio i lenei tusiga.

Meaʻai i le taimi o maʻi

Faatasi ai ma le pancreatitis, e mafai ona e 'aina le kuka ma taofi. E matua faasaina le 'aina o le kuka ma le kelp.

E mafai e tagata mamaʻi ona 'aina sina fuainumera o meaʻai, ma le' ailainu lanu enaena e faʻapena ona fesuisuiaʻi meaʻai, lelei ma lelei. E mafai ona e kukaina le tele o ipu mai ia i latou, mo se faataitaiga, itu ipu, salati, soup, faaopoopo i iʻa po o aano o manufasi, aano o manu.

Brown suamalie salalamu e matua suamalie lava. Ina ia saunia le salati faigofie o le a e manaʻomia: faʻamalaisa tio (100 g), 2 tbsp taʻitasi. l soya ma le suauʻu olive, greens.

I le kuka, sina vai paluga, faʻaititia le kelp, faʻamalosi, ufiufi ma se tapuni ma a maeʻa le 30 sekone ia tape le ogaumu. A maeʻa le 2 minute, e mafai ona toso mai i fafo le suamalie ma alu e faʻamafanafana. Ona faaopoopo ai lea o le soya ma le suauu i ai, tipi ai le dill ma cilantro e tofo ai.

O le isi vaega o le salatisi e aofia ai mea nei: suamalie mago - 50 g, vela vevela vela - 100 g, peʻa vela vela - 50 g, kāloti koko - 2 pcs., Sisisi e maualalo-100 g, 1 tbsp. l soya soya ma 1 tbsp. l olive suauu.

O le kalepa o le kalema e tatau ona muaʻi faʻaleleia mo le 7 itula. Ona tatau lea ona fufuluina. O nei mea uma e tatau ona tipi i totonu o ni nai pusa, sei vagana ai peʻa lanumeamata. Tuu mea uma i totonu o se ipu salati, vaitau ma le suauʻu olive ma le soya soya, faʻafefiloi lelei. Afai e manaʻomia, e mafai ona teuteuina le ipu ile greens.

Laminaria e le gata o se mea maloloina, ae e matua lelei lava. E mafai ona e faʻataʻitaʻi i ai, mo se faataitaiga, faʻaopoopo i ipu masani.

O aoga o le kelp mo le mumū o le gland


O le suavai o le faleteuoloa sili ona taua o vitamini ma meaʻai. O se taunuuga o suʻesuʻega faasaienisi, na faamaonia ai o lona faʻaaogaina e faʻaleleia ai le faʻalaumalieina o le tino, o le faʻaaogaina o le faʻavaeina o le tino. O le mea lea, faatasi ai ma le pancreatitis, e tatau ona i ai le suka i totonu o le meaai a le tagata maʻi, o le mea moni, ia mafaufau i nisi o faʻamaʻi.

O le autu o aoga ma le matafaioi a le oloa mo le soifua maloloina o tagata ua sili atu ma le tasi ona suʻesuʻeina. O se taunuuga o ia suʻesuʻega, na maua ai o le kelp (faʻapitoa foi le kalepa kalepa) e aoga tele mo le faʻaogaina o meaʻai, ma faʻaleleia lelei le faagasologa o le faʻafefe. O le mea lea, o le sami ma le pancreatitis e le na o se mea e taliaina, ae o se oloa talafeagai.

O faʻamanuiaga o le kelp mo le tino e pei ona taua i lalo:

  1. O loʻo aofia ai le tele o vitamini o kulupu A, B, C, E, D, faʻapea foʻi ma elemene taua (iodine, bromine, potassium, manganese, cobalt, sodium, phosphorus, lipine acid, fructose), lea e fesoasoani e faʻamalosia ai le tino ma mea e manaʻomia mo lona faʻatinoga faamalosia o puipuiga.
  2. O le faʻaleleia ma le iodine e tumau ai le paleni o le hormonal i le tino, lea e taua tele mo le faʻasaʻoina o le gaʻoina.
  3. Ona o mea o loʻo iai i le pectin ma le alginate, o algae fesoasoani e faʻaitiitia ai toxins mai le tino.
  4. Faʻaleleia togafitiga o le manava, lea e oʻo atu ai i le faʻaleleia o le gaʻoina o otaota, faʻateleina le felauaiga o mea e tatau ai i totoga, e aofia ai le pancreas
  5. Faʻavasegaina le gaioiga o le pituitary gland, lea e fesoasoani e puipuia le atinaʻe o pancreatitis, faʻaauauina le umi o vaitaimi o le faʻamagaloga.
  6. Laminaria o se mea maualalo-kalori oloa, o lona faaaogaina e le mamafa ai le pancreas, fesoasoani e aveesea le mamafa o le mamafa, lea e tatau ai pe a tau le pancreatitis, talu ai o le mamafa o le avega na te faʻaleagaina ai le tulaga o le totoga mumū.

E le gata i lea, ua faapea mai saienitisi o le faigata o polysaccharides o loo i totonu o lenei kapisi e puipuia ai le atinaʻeina o sela o le toto. Ma o le aʻafiaga o le kanesa i tagata o loʻo mafatia mai le pancreatitis masani e maualuga tele.

Vaega o le faʻaaogaina o le oloa i vaega eseese o le faʻamaʻi

Ina ia mafai e le kelp ona manuia le tino, e tatau ona e faʻaaogaina ma le atamai. E ui i le aoga uma ma le i ai o le tusa ma le fasefulu vitamini ma elemene e tatau mo tagata, e le mafai ona 'ai tele algae.

Sea kale mo pancreatic pancreatitis o le laasaga muamua e faʻaaogaina i se aofaiga e le sili atu ma le 300 kalama mo le vaiaso atoa. Mulimuli ane - e le silia le 100 kalama.

I le taimi lava e tasi, e fautuaina e 'aina fualaʻau i le taimi o le vaitaimi o le faʻamagaloga, ma faʻatasi ai ma le faʻamalosia o le faʻamaʻi mai le faʻaaogaina o le kelp e tatau ona faʻasaʻo. E mafua ona o le oloa o loʻo i ai se aofaiga tele o le pectin, lea o loʻo i ai sona aafiaga tele. Afai e masani ona galue le manava ma le gaogao, e le afaina ai o latou puipui ma e le afaina ai le manava. Faatasi ai ma se faʻavavevave o le mumu, o le faʻaaogaina o kapisi e mafai ona taʻitaʻia ai le manava pe faʻalauteleina. O le maʻi vavave e faʻamalolo le tino, lea e lamatia mo le ola maloloina o le tagata.

O le sami mo le pancreas i le taimi o le faigata o le pancreatitis e leaga. E mafai ona e amata faʻaaogaina i lau meaʻai e le muamua muamua nai lo le vaiaso talu ona maeʻa le osofaʻiga.

Faamanuiaga ma le afaina

Sea kale e aoga mo pancreatitis, ma e mafai foi ona taofia le atinaʻe o le maʻisuka. O se fuainumera tele o vitamini o loʻo aofia ai i lenei algae fesoasoani e faʻamalosia ai le puipuiga o le tino.

O le tuufaatasiga o le suamalie e aofia ai vitamini A, vaega B, C, H, K, PP, D, E. E le gata i lea, e aofia ai iodine, phosphorus, iron, boron, potassium, nickel, cobalt, fructose, ma fila.

Laminaria aveesea le toxins mai le tino, faʻamaonia le faʻafefeteina o meaola, puipuia ai pupuʻu toto, faʻaitiitia le cholesterol, faʻamaonia le faʻaogaina o le tino, maua ai mea toe faʻafouina ma faʻamalolo le mumū.

O lenei oloa faʻapitoa e iai foʻi le faʻasaina. Aua e te taumafa ma le tigaina o le pancreatitis, ma le le faapalepale, faamai o le vevela ma nisi o maʻi o gaʻo, manava o le manava ma gastritis, tuberculosis, maʻi o le thyroid gland, siama i luga o foliga. E le gata i lea, aua le tuuina atu i tamaiti ei lalo o le 2 tausaga.

Tulaga masani ma foliga o le 'ai

Faatasi ai ma le pancreatitis, e tatau ona matauina le masani o aso taitasi. E sili atu le filifilia o fualaau matagogo pe fou. I totonu o meaʻai faʻaaoga, e itiiti ifo, peitaʻi, o lona faʻaaogaina e mafai ona faatagaina, ae naʻo le faʻamagaloina faifaipea. O laulaau lamolemole, lamolemole e aunoa ma ni mea e tatau ona filifilia. E sili atu le faʻafefe o le faʻanoanoa, le faʻamalolo. E na o algae e aoina i nofoaga e mama i le faʻalogo e aoga. O oloa e ola i se eria e iai se tulaga le lelei o le siosiomaga e mafai ona afaina ai le tino.

I se taimi masani

I le pancreatitis masani, e le tatau ona e fiu i le ola maloloina. E le mafai ona sili atu i le 1 tbsp. l kelp i le aso. O le fua faatatau o le taumafaina i vaiaso taitasi e le sili atu i le 100 g.

O lenei oloa e tatau ona ulu atu i le faasologa ma le faasolosolo malie, e amata ile vaega laiti. O le fiafia e tuʻuina atu ile algae fou pe malogo.

I le taimi o le faamagaloga

Faatasi ai ma le faʻamagaloina faifai pea, o le tagata maʻi e maua i le pancreatitis ua faʻatagaina e faʻaleleia le fua o le suka. I lenei laasaga o le faʻamaʻi, e oo atu i le 300 g aoga algae e mafai ona 'ai i le vaiaso.

O maʻi faʻatasi ma le pancreatitis oeo loʻo faʻamagaloina e mafai ona 'ai e le gata i le fou, ae pei foi o le kuka ma le kelp. Faʻaleagaina nei oloa e le aoga.

I le taimi o le maitaga

O se fafine maʻitaga o loʻo mafatia i le pancreatitis e tatau muamua ona feutagai ma se tagata poto faapitoa. E tatau ona faʻafeiloaʻi ma le faaeteete le kelp i le taumafataga, i ni vaega laiti. Afai o aʻafiaga e tulaʻi mai, taofi le faʻaaoga vave.

E tatau ona filifilia fuamoa fou. Faʻasaina ma le malulu e le fautuaina. I le faaopoopo atu i ai, e le fautuaina e 'ai le salamata ua saunia. E taua le tausia o le saʻo saʻo. E le tatau ona sili atu i le 1 tbsp se aso. l o lenei oloa.

Pancreatitis suke recipes

E mafai ona e faʻaaogaina kelp uma i se foliga mamā ma i salakeke, soupeti, ma iʻa poʻo meaʻai. O loʻo i ai se fuainumera tele o meaʻai faigofie e faʻavelaina ma lenei mea masani o le a aoga i se tagata e le gata i le mumu o le pancreas, ae faʻapea foʻi i soʻo se isi. O lenei fogaeleele e lelei foi pei o se falaoa.

Ina ia saunia se salati mo pancreatitis, o le a e manaʻomia:

  • 2 fuamoa moa
  • 1 fasi meaʻai
  • 2 tbsp. l fualaau aina
  • se pine o le dill
  • nisi o fatu sesame.

O lapisi e tatau ona kukaina seia kuka, kuka. E tatau ona tipi ni beets i luga o se fatu laʻau. Faʻafefiloi mea uma.

Mo se isi saladisi lelei e faatagaina i le pancreatitis, e te manaʻomia:

  • 200 g meaʻai vevela-gaʻo,
  • 50 g o lanu lanumeamata,
  • kapoti tetele
  • 100 g fualaʻau,
  • 100 g o le susu susu gaʻo,
  • 1.5 tbsp. L. olive olive.

O meaai ma kāloti e tatau ona kuka ma maeʻa tapena. A uma lena, e tatau ona e olo le algae. Faʻasusu le sisi i luga o se fatu lalaga. Faʻaopopo peʻa. Faʻafefe. Taimi i le suauu olive.

I le taimi masani o le pancreatitis, e mafai ona saunia le kuka i luga o le kelp. Ina ia faia, o le a e manaʻomia:

  • 250 g sea kale,
  • 1 karioti
  • 3 tamai pateta,
  • 120 g o lanu lanumeamata,
  • 1 moa moa
  • 2 l o le vai
  • se pine o le masima
  • 1 tbsp. l kirimulu muʻamuʻu i mea maualalo maualalo.

Salu le fuamoa. Fufulu, paʻu ma fufulu lelei le pateta. Tasi Karoti ma le kuka. Tuu peta i le vai vevela, kuka mo le 10 minute. A maeʻa lenei taimi, faʻaopoopo ni kāloti. Faʻaopopo le pi ma le moa i le sou. Togi le fuamoa i se mea e togi ai po o se moa fuamoa ma faʻaopopo i le sou. Cook mo isi 5 minute. Faʻaopopo se sipuni o kirimi kirimulima, se pine o le masima i le mea na maeʻa.

  • E mafai ona fai le broccoli i le pancreatitis?
  • E mafai pe leai le kapisi a Beijing i le pancreatitis?
  • E mafai ona fai le failaʻau ma pancreatitis?
  • O le a le ituaiga e te 'ai ai sana mo pancreatitis?

O lenei 'upega tafaʻilagi e faʻaaogaina le Akismet e tau ai le feʻau. Saili pe faʻapefea ona faʻasoa lau faʻamatalaga faʻamatalaga.

O aoga o le sami

Pe a taitaia le togafitiga o le gastritis, e fautuaina e tagata atamamai fomaʻi le faʻaofiina o oloa e maua ai le maualuga o le zinc i totonu o le lisi o taumafataga o le soifua maloloina.

O lenei ituaiga o oloa e fesoʻotaʻi ma le suamalie (kelp), o lona uiga, e talafeagai mo gastritis poʻo maʻi o le tino i le taimi filemu o le maʻi.

O le Laminaria o se laau lauiloa mai le vasega o algae enaena e tupu i luga o le talafatai o Northern Europe, i le Baltic, Black Seas, Iapani ma Okhotsk Seas.

Mea aoga? Faasoa le sootaga

E ola i luga o oneone lapoʻa ma laʻau papaʻe, o loʻo i tua atu o le tai.

Soo se kelp ituaiga seaweed e tatau ona aofia i totonu o se taumafataga maloloina.

O vaimoa e aofia ai le tele o meaʻai ma o se punavai o vitamin manaomia.

E oo lava i tulaga oi ai nei, o oloa eseese e faʻavae i luga o meatotino faʻale-natura e le faʻaaogaina. O lo latou lauiloa i le togafitiga faafomai o le mauaina lea o le malosi.

E mafai ona filifilia mea faʻapitoa e foia ai nisi o faʻafitauli faafomaʻi e faʻavae i luga oa latou aafiaga faʻapitoa i le tino, lea o le a talafeagai i le i ai o se faʻamaʻi.

O vaeluaga o loʻo iai le tele o vailaʻau faʻaleagaina o loʻo lisi atu i luga. Ae ui i lea, o se fesili talafeagai e tulaʻi mai: e mafai ona 'ai le kalepa mo gastritis?

O le aoga sili o le kelp o lenei ituaiga algae e aofia ai se maualuga tele o minerale e tatau mo le tino.

E le gata i lea, o mea o loʻo i totonu o mea oona i totonu o sea oloa e sili atu le maualuga nai lo isi laau.

E tatau foi ona amanaia le faateleina o le 'anotusi i totonu o le kelp o vitamini B, K, A, carbohydrates ma gaʻo, faigofie faʻamalosi digestible.

O le Laminaria o se faleteuoloa moni o le soifua maloloina ona o ana mea e aofia ai minerale e pei o chromium ma iodine. Ma e tusa ai ma lona tuufaatasiga, o lenei ituaiga algae e talafeagai mo le tuufaatasiga o le toto o le tagata.

O le mea moni, e na o le 30 kalama o le suamalie e mafai ona maua ai se tagata e tusa ma le 14 pasene o le mea e fautuaina i aso taitasi o le folate ma le 23 pasene o manaʻoga o aso malolo K.

O lenei kapisi o se punavai lelei o le calcium, e ofoina atu le 17 pasene o mea e manaomia i aso taitasi mo le tasi ipu ipu.

E tatau ona e faʻaeteete i le tele o algae e faaopoopo i le taumafataga, e pei ona iai i nisi taimi latou te maua ai mamafa mamafa.

E lava le tele o le iodine e manaʻomia mo se fomaʻi ola maloloina ma taimi o le maitaga. O le le atoatoa o le Iodine e mafai ona oʻo atu ai i le hypothyroidism ma mafua ai le guita.

Na pau lava le meaʻai o le iodine o le kelp-type seaweed. O i latou o se punavai lelei o lenei elemene siama aua o le sami e maua ai iodine.

O lenei kapisi o se laau lea e masani ona le amanaiaina ona e masani ona sili atu le gauai atu o ona uso (cafe masani).

O le mea moni, o le sami suka e tele naua mea aoga mo le tino o le tagata.

Aemaise lava, o le kelp ua lava lona fiva i lona tuufaatasiga, o lea e aoga tele mo le gaogao.

O le fiber e fesoasoani i le fausiaina o se nofoa ma fesoasoani e pasi atu ai i luga o le mea o loʻo i ai le meaʻai, ma faʻaitiitia ai faafitauli faʻapitoa e pei o le taʻavale, afaina, vavao, masini tele, ma le manava.

O le auai i le tausisia o le soifua maloloina o le tino, e mafai e le kelp ona puipuia le puipuia o gasegase o gastrointestinal, e aofia ai le gastritis, ulia, ma le kanesa colon.

O le mineral content of seaweed, faapea foi ma ona uiga faatosina, o loo maua ai lenei oloa gaosi matagofie ma nisi o mea toto.

O lona uiga o kelp e faʻaosofia ai le urination.

E fesoasoani lenei mea e vevela ai toxins mai le tino, e pei ona mafai e gaʻo ona galue i se tulaga sili atu ona lelei.

E fesoasoani foi e aveesea le tino o masima sili, vai, ma gaʻo, aua o le urine e aofia ai le 4% o gaʻo.

O vaimoa o loʻo i ai se maualuga maualuga o vitamini C.

O le ascorbic acid o se tasi o vitamin sili ona taua i totonu o le tino o le tagata ma e mafai ona faaosofia ai le faʻaogaina o le tino e faʻaleleia ai le gaosiga o sela paʻepaʻe.

O le mea lea, o le suka e mafai ona faʻataʻitaʻiina ai le tino o le tagata ma fesoasoani ia puipuia o ia mai mea uma mai le malulu i le kanesa, faʻafetai i le gaioiga o le vaitamini C.

Iodine o se tasi o mea pito i sili ona faʻasaina, ae o mea taua mo le soifua maloloina o tagata. A aunoa ma le iodine, o le a le mafai e le thyroid gland ona maua se numera o ana hormones, e aofia ai le vevela.

O le faʻatonutonu lelei o le tino o le endocrine i se tulaga soifua maloloina o iodine, e mafai ona faʻamautinoa ai le paleni o faʻasalaga uma i le tino.

E fesoasoani foi i le faateleina o le fua faatatau o le tino, ma aloese mai le foliga mai o le mamafa o le mamafa, vaivai ma le le lelei o le tino.

O le mea pito sili ona taua, o le kelp o loʻo i ai i le tuufaatasiga se tele o filo o mea taumafa aoga, lea e matua gauai uma lava i le tino ma saofagā i le masaniina o le faʻaleleiaina o le tino.

O se auala sili ona lelei e puipuia ai gasegase ma isi faʻamaʻi e fesootaʻi ma le faʻaogaina o meaʻai.

Pe a iloiloina le mataupu pe mafai ona faʻaaoga le kalepa mo gastritis, e taua tele le faamamafa atu o lenei ituaiga oloa e maua mai i le paleni o punavai o minerale ma elemene.

Mo lenei mafuaʻaga, ua leva ona faʻaaogaina le kelp i togafitiga o ituaiga faʻamaʻi eseese.

O le antibacterial properties o kelp e mafua mai i le anotusi o vailaau oona i totonu o meaola.

O le chlorophyll o loʻo i totonu o sela o lenei vailaʻau e mafai ona faʻamalamalamaina e ala i faʻamatalaga e tetee i mea faʻaleagaina, o le a taʻitaʻia ai foi le vave faʻafouina o galuega a lela ma faʻamautuina.

O le aoga o lenei kapisi mo gastritis o loo i ai foi i totonu o polysaccharides o loo aofia ai i totonu.

Talu ai ona o le maʻi e mafai ona o faatasi ma faʻamaoniga lē lelei, mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻaitiitia o le gaioiga o le gaioiga o le manava, dyspepsia, bloating, nauseous state ma isi, e mafai ona faʻaaogaina le suka i le faʻaumatia o nei faailoga faʻapitoa.

I le gastritis, e mafai ona avea le paʻu o le uʻu ua avea o se vailaʻau, faʻafefiloi ma salati, sou, faʻapipiʻi i patam patties ma isi.

E mafai ona 'aina' uʻu i se foliga o se siʻosiʻomaga e faʻalauteleina ai le motile ma le peristalsis o le gastrointestinal tract.

Afai e faʻafeiloaʻi se meaai masima i totonu o le taumafataga, e mafai ona e faʻafefiloi le siʻosiʻomaga o lenei laau ma ni ipu eseese, sui ai masima.

I le gastritis, faʻatasi ma le faʻavave taimi, o lenei kapisi e mafai ona faʻaaogaina e avea o se mea sili ona lelei, e saofaga i le faagasologa o le lelei e faʻaumatia lenei mea mataʻutia ma faʻatonutonuina galuega o le tui.

O le Kapisi ma le gastritis e le fautuaina naʻo le taimi o le faʻamaʻi tele o le faʻamaʻi ma i le i ai o le faʻateleina o le faʻalepaleina o nisi o gasegase i vaega taʻitasi o lenei fale.

Uiga o isi ituaiga o kapisi

O se suʻesuʻega fou na faaalia ai o le masani ai o le tupu mai o le broccoli e mafai ona fesoasoani e puipuia le kanesa o le manava e ala i le faaitiitia o le Helicobacteri pylori (H. pylori), lea e iloa ai le mafuaʻaga o le gastritis ma avea ai o se mea taua i le maʻi o le tino ma le gase.

O le mulimuli i se taumafataga ma le 100 kalama o le sukalatini i le aso na mafua ai ona paʻu tele i le H. pylori ma le pepsinogen (o le toto o le biomarker e faailoa ai le maualuga o le mumū i le gastritis) i tagata gasegase e aafia ai le faʻamaʻi o le H. pylori.

O mea puipui puipuia ua maua mai i se vailaʻau e maua mai i le suka mai le broccoli e taʻua o le sulforaphane, lea e puipuia ai le tino mai le faʻamaʻiina i sela e mafai ona faaleagaina ai le DNA ma faʻaleagaina ai sela e mafua ai le kanesa.

I suʻesuʻega muamua na faia e isi tusitala, na maua ai o le sulforaphane i le broccoli e faasaga i le H. pylori in vitro, faʻavaivaia gastritis i le H pylori-mice e aʻafia ona o lona gaioioga.

Glucosinolates e masani lava ona maua i fualaau faisualala e pei o le broccoli, le failaʻau ma le kapisi masani.

O i latou o ni tino o meaʻai (mea faʻapitoa meaola faʻapitoa), o loʻo nofo muamua i tulaga o le tele o elemene o loʻo iai i totonu, lea e aofia ai:

Faatasi ai ma isi mea, o mea ua taua i luga i le broccoli, pe a faʻaogaina i se tino ola, e galue o ni vailaʻau malosi ma tetee i aʻafiaga leaga o mea eseese i le potu.

O le mea moni, e le mafai e le broccoli ona faʻatoʻeseina atoatoa le H. Pylori i le gastritis, ae ui i lea, e mafai e le broccoli ona faʻaitiitia le maualuga o le gaioiga ma le toe gaosia i totonu o le tino o nei siama, ma faʻaitiitia ai le gastritis ma le maʻi o le manava.

O faamatalaga uma o loʻo i luga o loʻo faʻamaonia mai ai o se taumafa e aofia ai le faʻaaogaina masani o le broccoli o le glucosinolate sulforaphane e mafai ona fesoasoani e puipuia mai gasegase, gaʻo ma le kanesa o le manava, e foliga mai e ala i le faʻaaogaina o enzymes antioxidant i le mucosa gastric e mafai ona puipuia ai mai le faaleagaina o DNA na faia e H. pylori.

Ua faatagaina le sauerkraut mo le faʻaaogaina i faʻamaʻi o le gastrointestinal tract. Sauerkraut ua faʻaaogaina lelei o se vaifofo faʻapitoa mo gastritis.

I le gastritis ma le maualalo o le acidity, sauerkraut e mafai ona faʻaleleia le maualuga o le manava ma le faʻamalositino o sua oona.

Faʻatasi ai ma le maualuga o le eletise, e mafai foi ona i ai le sauerkraut i luga o le lisi a le tagata maʻi, peitaʻi, e tatau ona 'ai i se tapulaa faʻapulaʻa.

Pe a sauni se sauerkraut, e tatau ona aloese mai le faʻaaogaina o vevela vevela i fualaau faʻataʻitaʻi. Sauerkraut e mafai foi ona taʻe, i le fea itu e sili atu ona faigofie ona eli e le manava.

O le gaosiga fou o Beijing mo gastritis e matua le manaomia lava. O kapeti a Beijing o loʻo i ai se aofaiga tele o se mea e pei o le fiber.

I le taimi lava e tasi, o le kāpuni a Beijing e mafai ona i ai se aafiaga faʻaleagaina e le gata i le duodenum, ae faapena foi luga o le puipui gastric.

I lenei itu, o le 'aiina o le kapisi Peking e mafai ona faʻaleaga atili ai le faʻamaoniga o le gastritis, iloa ai le afaina o lagona tigā, o le galala, ma i nisi o tulaga e oʻo lava i le vomiting.

O le kalapulaʻau o se fesoasoani sili lea i le togafitiga o faʻamaʻi e fesoʻotai ma le vaega o meaʻai.

O lenei kapisi ua fautuaina mo tagata gasegase i le gastritis ma le maualalo o le acidity ma le maʻi suka, talu ai e le afaina le paʻu o le manava ma e mafai ona faigofie ona paʻu i le manava.

Ae ui i lea, o le kalapu failaʻau e iai le tele o faʻailoga. Aemaise lava, e le fautuaina e le au atamamai le ave o le kuka faila i luma o le gout.

E le gata i lea, e le tatau ona 'aina le failalaʻau pe a maua ni faʻamaʻi o le intestinal ma gastritis ma le maualuga maualuga. O le mea pito sili ona lelei i lenei tulaga, o le kapisi paʻepaʻe faʻamaʻapoʻa poʻo le kāpuni a Beijing

O le kapisi faʻamaʻavale o se elemene taua o soʻo se meaʻai pe a iloa le gastritis. E fautuaina e 'ai le kapeti sisi i le maualalo o le eleʻele.

O le kapeti faʻamalosi e le afaina ai le mucosa gastric, talu ai o le fiva i totonu e faamaluluina i le faagasologa o le taʻavale. O le kapeti faʻamalosi o le a matua eseese le taumafataga o le tagata maʻi, ma o ona enzymes o le a faʻaleleia ai le fausiaina o meaʻai.

E le gata i lea, i le togafitiga o le gastritis, o le paʻepaʻe paʻepaʻe poʻo le cauliflower o loʻo faʻaaoga. O fualaau o se mea sili ona manaia ma o se mea sili ona lelei e puipuia ai le ita.

O le kapisi vine o loʻo i ai se aafiaga sili, e mafai foi e le sua ona vave faʻaaoga faʻamaoniga o le faʻaogaina o le mea leaga.

O le kalama Cabbage e mafai ona faʻaaogaina e pei o le "fesoasoani muamua" i le taimi o le faʻavaveina o gastritis, reflux esophagitis.

Ua maeʻa le 10-15 minute pe'ā uma ona inu le inu ona mafai lea ona faʻaitiitia le tulaga o le maʻi. O fua e le manaomia i le masima.

E taua le maitauina o lenei suavai e toetoe lava a leai ni aʻafiaga e aʻafia ai ma faʻailoga. Faatasi ai ma le faʻagasologa o le faʻaaogaina, o le gaʻo gaʻo e mafai ona faʻamalosia ai le faʻamalologa o maʻi o le maʻi ma le gaʻo.

E faatagaina e faʻaaoga lenei sua i le i ai o le hypoacid, hyperacid ma gastritis atrophic.

Vitio aoga

Talu mai aso anamua, o loʻo faʻaaogaina e tagata le fuamoa o se mea taumafa faigofie e maua ai le tele o vitamini. I le taimi muamua, o le kapisi na faʻaumatia e tagata o loʻo nonofo i le talafatai, ae o aso nei e mafai ona maua i faleoloa i soo se taulaga. O mea faʻamalolo o le kelp na avea ai ma se tasi o mea sili ona lauiloa i aso nei.

O le a le moa

Laminaria (seaweed) e faatatau i ituaiga lanu enaena. O lenei oloa e iloga i se mana faapitoa ma le foliga masani. O le lanu atonu e lanu enaena pe lanumeamata, e faalagolago i le maota o algae. I foliga vaaia, o kelp algae e pei o lipine uumi ma pito i tua.

E i ai le manogi o le kapisi. O loʻo i ai le tele o vai, o lea la ao le i faatauina atu le algae o loʻo gaosia pe faʻagogo. I le avea ai o se tulafono, e faatauina atu le kelp i le mago, vela pe faʻasua. E mafai ona teu i totonu o se nofoaga malulu, pouliuli mo le sili atu ile tolu tausaga.

Paʻu mago

O le kelp paʻu e faʻasaoina ai le tele o mea taua. O lona faaaogaina i meaʻai e fesoasoani e aveesea ai metale mamafa, radionuclides, ma vailaau o vailaau. O lenei vailaau masani o loʻo i ai se aoga aoga i luga o le microflora o le intestinal, o loʻo i ai se aafiaga o le anthelmintic. O mea faʻamalolo o le kelp malogo e aofia ai:

  • le faʻamautuina o le metabolism
  • maualalo le cholesterol
  • faateleina le puipuiga
  • paleni mamafa
  • togafitiga o faamaʻi vascular ma fatu,
  • le faʻamautuina o le faʻaogaina o le tino.

O le a le aoga o le seaweed

Ua maua le tele o le lauiloa ona o lona tulaga tulaga ese. Fai mai fomaʻi o le faʻaaogaina masani o lenei oloa e faʻaleleia le metabolism ma faʻaleleia le leo o le tino. O le faʻalavelave o polysaccharides o se vaega o le kelp e i ai se aafiaga faʻaolaina i luga o le tino puipuia.

O nisi nei o mea aoga o le sami:

  • e puipuia ai le faia o pupuni toto,
  • aveese le faateleina o le totoina o le toto,
  • o se maualuga maualuga o iodine e fesoasoani e faʻaitiitia ai le le atoatoa o lenei elemene,
  • faʻaitiitia le lamatiaga o le atherosclerosis,
  • e mafai ona faʻaaogaina e puipuia ai le taoto,
  • aveese ia toxins mai le tino,
  • faʻamamā le toto mai siaki toe faʻaleleia,
  • sao i le togafitiga o faʻamaʻi pipisi,
  • fesoasoani e faʻamaonia tulaga maualuga o le hormonal,
  • inhalations faʻafaigofie le faiga togafitiga mo malulu,
  • e fesoasoani i le faʻaumatiaina o feusuaiga,
  • faʻasaʻo le faʻalaumalieina, e mafai ona faʻaaogaina mo le masaniga masani ma le colitis,
  • faʻaitiitia le ono mafai ona maua i le tino,
  • pe a faʻaaogaina i luga, faʻaleleia atili, faʻaleleia le faʻamausali o paʻu,
  • faaleleia le manatua, faaleleia le faatinoga.

Faamanuiaga mo tamaitai

O le Laminaria o se fualaau taumafa lelei tele lea e talafeagai mo fafine oe tausia lelei o latou soifua maloloina. O tamaʻitaʻi e masani ona faʻaaogaina algae e seasea oo i le kanesa o le susu. O le oloa e masani ona faʻamaonia pe a fuafua se maʻitaga. I le taimi lava e tasi, o le aoga o le sami mo tamaitai o le fesoasoani lea e sauniuni mo le fanauina o se tamaititi, toe faʻaleleia le tulaga masani o le tino o le fafine, ma faʻamautuina ai le taamilosaga.

Algae e faʻaaoga foi i le cosmetology. Faʻavae i luga o latou, o loʻo afaina ai le afaina o le anti-cellulite. E fautuaina le Laminaria mo le paʻu o le mamafa, e aveesea le tele o le vai mai le paʻu, e faʻaleleia ai le gasegase, faʻamalo le toxins (o lona aoga sili lenei). O pusa ma masikulu mo lauulu ma foliga e lauiloa, o loʻo i ai mea e sili ona lelei le puipuia o le tino matua, suluʻumi mūmū, tonesia le paʻu, faʻaleleia le tulaga o lauulu.

Mo alii

I tane e masani ona faʻaaogaina le kelp fou, ua faʻaleleia le setete o le tino ma le gastrointestinal tract. E le gata i lea, o aoga o le suavai mo alii o lenei oloa e fesoasoani e puipuia ai le faaleagaina o le erectile, faateleina ai le gafatia ma le gaioiga o le sperm. Laminaria o se aphrodisiac malosi. E oo lava i sina vaega itiiti o le oloa fou e faaosofia ai le gaosiga o le testosterone, faateleina le manao i feusuaiga. O le Kapisi e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le kanesa prostate i alii.

Le afaina o le sami

E pei o le tele o isi oloa gaosi, o le kelp e tatau ona faʻaaogaina le tui, a leai e mafai ona afaina ai le tino. O le a le mea e afaina ai le sami? I le faʻaleagaina o le sami, o le atiaʻe o le hyperthyroidism e mafai, lea e fesootaʻi ma le tele o iodine. Algae e mafai ona aʻafia ai mea o loʻo i totonu o le vai. Afai o le kāpeti na ola i nofoaga e afaina, atonu e iai ni uiga o metala mamafa, o lea e tatau ai ona e filifili ma le faaeteete le oloa. Faʻaeteete, e tatau ona e 'ai i le kelp i le taimi o le maitaga, talu ai e mafai ona tupu meaʻai.

O mea o loʻo i ai i le sami

O le vailaʻau faʻasolosolo o le sami e mafai ona fesuisuiai e fuafua i le eseese ma le vaega o le galueaina, vai vevela, sua salinity, ma le malamalama. O le tuufaatasiga o se oloa sauni-to-eat e aafia i le auala e kuka ai meaai. O le aoga o le malosi e na o le 5 kcal i le 100 kalama. O palatini e aofia ai le 13%, suauu gaʻo - 59%, gaʻo - 2%, fiber - 11%, susu - 12%, suauu minimi - 3%.

O le Laminaria o loʻo iai vitamini, amino acids, polysaccharide (mannitol), mea papaʻi ma mea faʻapitoa, mea palatini, fructose, alginates (salts of alginic acid), vaʻaia ma vaega o loʻo i lalo:

  • iodine (160,000 mg i le 100 kalama o le oloa)
  • sodium
  • paluka
  • uʻamea
  • magnesium
  • uila
  • palu
  • fumela
  • Manganese
  • sulfur.

O a fualaau

O le Laminaria o se paleni masani paleni e aofia ai se seti o macro-ma microelements, vitamini. O le faʻaaoga masani o algae e fesoasoani i le vave faʻafouina o le tino, faʻamalosia le puipuiga, masani hematopoiesis. Vitamini i luga o le sami e fesoasoani i le toe faʻafouina o le tino. O le oloa e sili ona aoga mo tamaiti, pe a faʻaleleia le vaʻai ma le mafaufau. O le vailaʻau o le oloa e aofia ai:

  • Vitamini C (acid ascorbic)
  • Vitamin A (retinol)
  • vitamini B2 (riboflavin), B1 (thiamine), B6 ​​(pyridoxine), B9, B12,
  • Vitamin D (Calciferol)
  • vitamini PP (faʻatusatusa i luga),
  • Vitamin E (tocopherol).

E tele le iodine

Brown algae e maua ai le iodine i foliga masani. E selau kene o kelp e mafai ona aofia ai i le 1.6 km o le elemene aoga. O le mea masani, o le mea e faalagolago i ai e faalagolago lea i le mea na tupu ai le algae, faʻapea foi i luga o le auala e saunia ai le oloa gaosi (otaota, mamago pe fou). I le taimi e teuina ai, o le faaitiitia o le aofaiga o elemene e oo atu i le 60% e mafai ona matauina; ao faagasolo togafitiga vevela, o le iodine i le sami e faaitiitia pea e 22%. O le mea lea, e sili atu ona aoga le 'ai o le kelp i lona tulaga masani.

Auala e faʻaaoga ai le suka

E toatele tagata e fiafia i le fesili o le a le mea e fai i le suka. E tele taimi e faʻaaogaina ai le kelp mo soupeti, salati pe 'aina e pei o se falaoa i le itu mo aano o manufasi. Talu ai ona o aoga aoga o le oloa, o loʻo faʻaaogaina lava ina ia faʻaitiitia lelei le faʻafitauli o le soifua maloloina. Mo se faʻataʻitaʻiga, e faʻaaogaina faʻamau i le kelp i se nofoaga tiga. I le faʻaopoopoga, e mafai ona faʻaaogaina algae mo ni togafitiga faʻapitoa:

  • Masks with anti-aging effect. E tatau ona sasaa le efuefu ile vai inu mo 3 itula. Faʻasaʻu le vai, ona tatau loa lea ona faʻaaoga le masini i mata. Ufiufi i le gau ma taooto mo le itula. Ona fufulu lea i le vai mafanafana.
  • Faʻatatau mo le taele. Ina ia faia lenei mea, 2 sipuni tele o le paʻu kelp malogo e tatau ona faʻaiʻu i le vai vevela. O le tuai o le algae e tatau ona tumau i le aso, ona tatau lea ona faamama le vai, sasaa i totonu o le taele, lea e tatau ona tasi le itula.
  • Ufiufi o le Ufi. Liligi le kelp paʻu mo le 25 minute ma le vai mafanafana. O le taunuuga e tatau ona faʻaaogaina i le pusa, afifi i le pito i luga o le ata, ma tuʻu mo se itula.

Mo le gau o le mamafa

E masani lava, o tagata fai meaʻai e fautuaina e sili atu le mamafa o tagata e aofia ai le suamalie i a latou meaai i aso taitasi. Laminaria o loʻo i ai se fualaau suamalie suamalie ma mea tau minerale, o loʻo i ai se mea maualalo i le kalori, o lona uiga o se mea gaosi lelei mo le mamafa o le mamafa. O le kapisi e maua ai e le tino se lagona o le nofo vave vave, fulafula ma faatumuina le manava ia te ia lava. Laminaria e mafai ona faʻaaogaina e avea o se oloa gaosi oloa poʻo se vailaʻau siama.

Tuuina atu meatotino ma faamanuiaga o algae, o se meaai faapitoa na faia i luga o le suka. O le faavae o lea faiga o le 2 anapogi aso i le vaiaso, o le 300 g o kapeti ma le 300 g o iʻa e maualalo le gaʻo po o iʻa o le sami e tatau ona 'aina. O nei mea uma ua vaevaeina i le 5 taumafataga. I lalo o mataupu faavae o le soifua maloloina, e mafai ona e leiloa e tusa ma le 6 kilokalama i le 2 masina.

Laminaria e sili ona lelei le 'ai ma faʻamago. O lea e sili atu ona puipuia ai elemene ma vitamini. O le Kapisi i le vailaʻau vailaʻau-suauu o le suauʻu ua leiloloa le tele o ona aoga aoga. O loʻo i ai le tele o ipu e faʻaaoga ai nei algae. O le sili ona lauiloa o se salati lea e faaopoopo ai fuamoa kuka, aniani, mayonnaise, keke me Karoti. E le gata i lea, e mafai ona saunia se suamalie suamalie mai le suamalie, lea o le a e manaʻomia ai se aniani, o pateta, pateta e tasi, kalaka, masima ma kapisi. O vaega uma e tatau ona kuka i totonu o le susu, ma faʻaopopo le kelp i le pito.

Afai na e faʻatau le kelp malo, e tatau ona fufulu muamua, togi i totonu o le vai malulu, ona aumai lea i se vevela ma vela mo le 20 minute. O kāpeti kukalaʻau e tatau ona faʻafefiloi i le vai mo se aso aʻo leʻi kuka. A maeʻa, e tatau ona kuka le suka i le afa itula. E mafai ona faaopoopo faʻamalaʻau Kelp i ni ipu eseese nai lo le faʻavasega. O le 'ai o le kelp fou o le a sili atu le lelei nai lo se apa e mafai ona gaosia.

E mafai ona 'aina le suka i le aso

E mafai ona e filifilia kelp i fualaau aina, mago ma mago. I nei filifiliga, e sili atu ona puipuia ona uiga masani. Tau le aoga i le ituaiga o meaai kuka. O le masani ole suavai i aso taitasi e 30-40 kalama. Ina ia faʻatumu le tino ma le iodine ma faʻamalosia le puipuiga, ia e manaʻomia le 2 sipuni tele o le oloa i le aso poʻo le 250 g i le vaiaso. Laʻasaga E401, E400, E402, E404, E403, E421, E406, o loʻo faʻaalia i luga o le igoa o oloa, faʻaalia ai elemene aoga o algae, ae le o ni faʻasao.

Laminaria - faʻasolega

E tatau ona faʻamaʻo lelei le uila. Mo nisi tagata, o lenei oloa maloloina e leaga. Faatasi ai ma le maualuga o le kelp, e mafai ona mafua ai le allergies poo le iodine (poisoning iodine). O le tele o faitioga mo le sami:

  • lapisi
  • pulupula tuberculosis
  • maualuga lagona i iodine,
  • fomai diamorrhagic,
  • o le ate ma le gaioiga galue,
  • furunculosis,
  • maʻitaga
  • gastritis
  • urticaria
  • hyperteriosis
  • falemaʻi
  • siama,
  • manava o le manava.

Aoao atili e uiga i aoga o le sami.

E tele tagata gasegase latou te le iloa le i ai i totonu oo latou tino o se faʻamaʻi lea e tupu ai le mumū o le pancreas.

O le pancreatitis e talitutusa lava ma ona uiga i le le lava o le maʻi, pe a maʻi le lagona o le maʻi i totonu o le manava o le manava, o ia o le gaoioi, o nisi taimi o le vomiting occurs, flatulence ua aliali mai, ua le iloa le manava ma o le tulaga masani o le tino ua faateteleina.

I le faaopoopo atu i togafitiga fualaau, o le maʻi e manaomia ai se meaai faapitoa, lea e aofia ai meaai maloloina lelei. O se tasi o fualaau aoga o fualaau aina mo pancreatitis.

E toʻatele tagata e taumafai e aofia ai lenei meaʻai i le lisi o aso taʻitasi, e faʻatatau i lona aoga ma le aoga lelei mo le tino atoa.

O isi ua lafoaia atoatoa o ia. E mafai ona 'ai le kalepa mo tagata mamaʻi e iai se faʻamautinoaga ma pe faʻapefea ona faʻaaoga saʻo, sili atu i lena mea.

Taunuuga o Mea

Sea kale e ese lava mai isi ituaiga o kapisi. E tupu i luga o matafaga i matu o sami i le loloto o le 5-15 mita.

I lona foliga muamua, o lona lanu enaena. O se aso pe a uma ona taʻe, e maua ai se lanu lanumeamata.

Sea kale aofia ai:

  • Vitamin faʻalavelave ma peta-carotenes.
  • Faʻasologa o minerale taua.
  • Polyunsaturated fatty acids, e nafa ma le aveesea o mea leaga, toxins, cholesterol mai le tino.
  • Maua maualuga i vai, polotini, gaʻo.

Laminaria ei ai sona tofo faapitoa, e masani lava ona 'aina ona o lona tino e le masani ai ma mea aoga mo le tino o le tagata:

  • O le oloa e maualalo-kalori, o lea faatasi ai ma lana fesoasoani e mafai ai ona faʻaumatia ese pauna.
  • E fesoasoani i le faʻaaogaina o mea leaga uma mai le tino, e aofia ai toxins, toxins, cholesterol.
  • O le tamaoaiga i iodine ma le potassium, o le mea lea, saturates le tino ma nei mea.

Ona o le anotusi o le nickel ma le potassium, o le oloa e maua ai se aoga aoga i le setete o le pancreas.

E le gata i lea, o le kelp e faʻaaogaina le cholesterol leaga ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le maʻisuka.

O a isi mea aoga o loʻo i ai i le kelp:

  • Faamalolosia galuega puipui o le puipuiga o le tino.
  • E taofi le faʻavaeina o pupuni toto.
  • E i ai sona aafiaga toe faʻafouina.
  • E matua afaina ai le tino o le tino.
  • E taofia ai le faia o sclerosis.
  • Faʻateleina le tuputupu ae o lauulu, faʻamalosia ma faʻaolaina i latou.
  • Faʻateleina le faʻamaopoopo toto.

E mafai ona e 'aina fualaʻau i se mea fou, mago, vela, foliga. O nisi taimi e aofia i totonu o ipu malulu.

E le sili atu i le masina le ola ile ola. O le kelp susu e aofia ai le tele o mea aoga, e mafai ona teuina i lenei pepa mo le silia ma le 3 tausaga.

E sili le lelei le 'ai o le sami. Ae na o le avanoa i tagata o loʻo nonofo ai i nofoaga e tupu ai.

O le mea lea, e fautuaina e faʻaaogaina i totonu o le kuka poʻo le faʻagogo. I le faagasologa o le lalaga, e tele mea aoga e le mafai ona puipuia.

O le fua o aso taʻitasi o le suamalie e 1 le sipunipuni o le suamalie matutu. Ae o loʻo i ai faʻamaoniga i le faʻaogaina o le kelp:

  • Tamaiti matutua e oo atu i le 2 tausaga.
  • Tali atu i le meaʻai.
  • Faʻaleagaina o le gastrointestinal tract.
  • Faʻatasi ma le inonia o iodine.
  • Ava i luga o le paʻu.
  • Faʻalavelave faʻapitoa i le vevela, ate, fatugaʻo.
  • Tusa o le tuberculosis.

I faʻamaʻi tuga, e manaʻomia le faʻatalanoaga a le fomaʻi aʻo leʻi faʻaaogaina le sami.

Vaʻavavevave taimi

Ole vaeluaina ma le tino pancreatitis e tatau ona vavaeese atoa mai le taumafa a le tagata maʻi.

O mafuaʻaga mo le teenaina o togafitiga o le maualuga o mea o le pectin ma le fila. O nei vailaʻau ei ai sona aʻafiaga, e le talafeagai ma se faʻafitauli.

Laminaria e mafai ona mafua ai le manava ma isi mea le lelei o le faamaʻi i le tino o le colic i totonu o le manava, afaina ma le afaina.

O faufautua o le falaoamata ua fautuaina e fefesoʻotai se fomaʻi taʻitasi e uiga i lona faʻaaogaina i le taimi o le faʻalavelave faʻafuaseʻi o togafitiga.

I nisi tulaga, a uma ona taofi faʻamaloilo le lelei, pasia uma suega suʻesuʻe suʻesuʻe, pe a faʻaleleia le tulaga o le maʻi, e mafai ona faʻaopopo le kelp i ipu i ni mea laiti.

Tausaga masani

O le taumafaina o le suka i le pancreatitis e faatagaina i le tikeri muamua o le atinaʻeina o togafitiga ma i lona ala masani.

O loʻo i ai se tulaga e tatau ona faia ai le faʻaaogaina o lenei oloa. Ole aofaiga o le kelp e faʻaaogaina e tatau ona talanoaina ma lau fomaʻi ma e le tatau ona sili atu i tulaga maualuga e taliaina.

O le faʻavae muamua o le maʻi e aofia ai le faʻaaogaina o lenei oloa.

I nei aofaiga, o le a le gata ina afaina ai le tino, ae o le a aoga foi ona o ona aoga, vitamini ma elemene.

I le tulaga masani o le togafitiga, o le faʻaaogaina o nei algae ua fautuaina ina ia faʻaitiitia.

O lenei aofaʻiga o le a mautinoa atoatoa le faʻamautuina o hormones, ma faiga uma i le tino.

Faʻafetai i vaega o loʻo i totonu o le oloa, ua aveesea le avega mamafa mai le manava. O lenei mea o le a afaina ai le tino atoa, e puipuia ai le atinaʻeina o le vaega laititi o le togafitiga.

Faatasi ai ma le faʻamautuina o le tulaga o le maʻi ma le fesuiaiga o le faʻamaʻi i le tulaga o le faʻamagaloga, ua faatagaina tagata tomai faapitoa e aofia ai le kale kale i le lisi a le tagata maʻi i se tulaga sili atu.

O soupisi, itu o ipu, salakeke, paluga, ma isi iʻa taumafa ua saunia mai ai. Na pau lava le tapulaʻa o le faʻaaogaina o lenei oloa i le faiga o le kuka.

O vailaʻau o se vaega o le kapeti tilati e faʻamalosi mo totoga o meaʻai ma e mafai ona mafua ai se faʻalavelave sili atu o togafitiga.

Meaʻai mo mea faʻapitoa

O le pancreatitis e aofia ai e le gata o togafitiga faafomaʻi, ae o le usitai foi i se meaai faapitoa.

O meaai uma lava e tatau ona soifua maloloina, o se togafitiga faʻavevela vevela e faʻaaoga mo le kukaina. O meaai e le tatau ona falai; faʻafefe, taʻavale, uila ma moli faʻamafa.

E fautuaina e faʻapipiʻi pe uʻu suamalie. Talu ai o marinades ma meaʻai e mafai ona faʻaaogaina e faʻasaina i le taumafataga, latou te teena atoa lenei ituaiga o meaʻai ma le kelp.

E naʻo le faaaogaina o le laumei enaena i le meaai a le tagata maʻi e faatagaina. O se vaega itiiti e lava e saunia ai ipu suamalie. O lenei seaweed o le a faia ai soʻo se mea manaia lelei, e le masani ai ma maloloina.

O le tele o tagata gasegase e faʻapipiʻi le suamalie i soupili, faʻasalaga faʻasolosolo o le suamalie matutu, faʻafefete i totonu o sina sua suamalie pei o se falaoa, ma faʻaopopo i salakeke.

Na pau lava le tapulaa o le teena atoa o mea manogi, mea manogi ma le tele o masima i ipu.

O se tasi o mea e sili ona masani ai o le salati. E 'aina e pei o se mea tutoʻatasi, e mafai ona faʻatasi faʻatasi ma itu ipu.

O taumafataga sauniuni e sili ona manaia, lelei ma le masani ai. O le a le gata ina latou faʻamamaina le tino i le aoga, ae faʻamalamalamaina ai le lisi meaai a le tagata maʻi.

O lenei salati e matua faigofie lava ona saunia, ma e tusa ai ma le tofo e le o lalo ifo o ipu e sili ona faigata. Ina ia saunia, o le a e manaʻomia:

  • Vaimua mafiafia 100 g.
  • Soya 2 tbsp. l
  • Olive olive 2 tbsp. l
  • Greens.

I totonu o se apa, aumai le vai faʻamamā faʻatasi ma sina masima masima i se vevela, faʻapipiʻi le kapisi i totonu o le kiona, ufiufi ma se tapuni, aveese mai le vevela pe a uma le afa minute.

A maeʻa le isi 2 minute, aveese le moa mai le apa, faʻalafola i luga o se ipu mo le malulu atoa. Soya ma le suauʻu olive ma gutu mataʻetaʻe ua faʻaofiina i totonu o kapisi.

Mo lenei ipu o le ae manaʻomia:

  • Manua kuka vela 50 g
  • Leu povi po o vela e kuka 100 g.
  • Faʻasinua peʻa lanumeamata 50 g.
  • Koloti kuka 2 pcs.
  • Tasi 100 g.
  • Soya sauce 1 tbsp. l
  • Olive olive 1 tbsp. l

Ole suavai suamalie mo le 6-7 itula i le vai mama, pe a maeʻa ona fufulu mama. O mea uma lava o le salatisi e tipiina i totonu o ni nai vaʻa, faʻafeiloaʻi ai laʻau lanumeamata.

O le mea e maua mai ai le faʻafefiloi e faʻafefiloi ma soga suamalie, olive olive, faʻafefiloi lelei. E mafai ona e faʻaopopo i ai ni mea totino masi poʻo se cilantro.

O le uʻu vaʻai o se mea soifua maloloina lelei ma se tofo uiga ese. Ua faaopoopo i le lauiloa o ipu, faataitai ma faaopoopo mea eseese i se meaai meaai le lelei.

Aʻo leʻi amataina le faʻaofiina o lenei oloa i le taumafataga mo pancreatitis, ia mautinoa e faʻatalanoa se fomaʻi. Soo se laasaga o le atinaʻeina o togafitiga faʻaleagaina e maua ai nisi o vailaʻau.

Ina ia aloese mai le le lelei o taunuuga i le tulaga o le faʻamalosia o le faʻamaʻi, faʻafefea ona faʻaleagaina le kelp.

O le a le auala e faʻaaoga ai?


Mo le faʻaaogaina, kelp talafeagai i soo se ituaiga: kuka, otaota, mago. Ole suamalie ua kukaina ile pancreatitis e sili ona aoga, talu ai o meaʻai kuka e mafai ona aofia ai le tele o masima, isi taimi ma faʻaopopo mea e afaina ai le flamed gland.

E mafai ona e faʻaaogaina se oloa faʻamaʻa, naʻo le faʻamaʻiina e le mafai ona sili atu i le tasi, a le o lea o le a le maua ai ona aoga ma tele vitamini.

Mo le lelei i le aso, ua lava le 'ai e tasi pe lua punetini o algae. E mafai ona 'ai uma i lona mama ma faʻaopopo i salakeke o meaai poʻo le itu ipu. O le salatiki aupito faigofie ua saunia e pei ona taua i lalo:

  1. Faʻafeiloa 150 g o le elemene autu i le fufuluina o le sua suamalie mo le afa minute, aveese, manaia. I algae faaopoopo lua teaspoons o fualaau faisua po o olive olive, soya (2 tsp), pasili poo dill. Faʻafefiloi lelei mea uma.
  2. E aoga ma suamalie o le salalaʻau o le kelp (60 g), vela poʻo le moa (150 g), sisi lemu (100 g), kāloti kuka (1 lapoa poʻo le 2 fualaʻau laʻau lau). Tuu le kapisi i totonu o se ipu, ona tipi lea o mea na totoe i totonu o ni pulu poʻo ni fusi ma faʻaopopo i le kelp. Vaʻai le salati i le suāuu olive ma faʻafefiloi lelei.

Contraindications mo le faʻaofiina o le kelp i le taumafataga


O le suavai mo le pancreas e aoga tele, ae e le fautuaina mo le faʻaaogaina i nei faʻamaʻi faʻamaʻi:

  • lapisi
  • tuberculosis
  • ulutala duodenal,
  • diathesis
  • gastritis
  • furunculosis,
  • siama,
  • Tusi

O le le faʻaaloalo, tasi o le inlerance, o le pancreatitis tele, o loʻo faʻasaina foi i le faʻaaogaina o algae. I le taimi o le maitaga ma le lactation, e na o le tele naua mea e mafai ona 'aiina le oloa.

  • Le faʻaaogaina o se pili mo le monastery mo togafitiga o pancreatitis

O le a e maofa pe vave vave ona tupu le maʻi. Faʻaeteete i le pancreas! E sili atu ma le 10,000 tagata ua matauina se tulaga lelei o le alualu i luma i lo latou soifua maloloina e ala i le inu i le taeao ...

E mafai ona ou faʻaoga sauerkraut ma e le mafua ai le toe faʻafouina ole pancreatitis?

O vaega laiti o ipu e faʻavae i luga o lea mea e faʻatagaina e 'ai naʻo le umi o le faʻaleleia. E i ai le tele o fautuaga i le faʻaaogaina o fualaʻau e fesoasoani e aloese ai mai le toe foʻi mai o le faʻamaʻi

O a ituaiga o kapisi e mafai ona aofia ai i le lisi o tagata gasegase e afaina ai le glandular?

Pe o le kāpeti faʻatagaina ile pancreatitis e faalagolago i le tele o mea. Ae tuʻuina atu fautuaga uma a le au fai meaʻai, e mafai ona avea ma se mea aoga i soupili, soʻo, soʻo poʻo ni pusa

O meatotino o le kalapu vavalaʻau mo le pancreas ma recipes mo mea taumafa e faʻavae i ai

O mea maualalo ole calorie ma mea maualalo ole fiber o mea taua ia o lenei fualaau faisua ma le mumu o le gland. I luga o lona faavae, e mafai ona e kukaina se kuka meaai, suauʻu poo le meaʻai meaʻai.

O mea faʻamalolo o pateta ma tulafono mo lona faʻaaoga i le mumū o le pancreas

O lenei fualaau faisua o se faʻamaumauga mo le potassium, lea e talafeagai mo tagata ei ai faʻamaʻi pipisi ona o lona gafatia e aveesea le tele o le vai mai le tino ma faʻafefeteina le fula mai se toto

Ou te 'ai i le kumame ma le nori (fufulu pe vela lau lau), ae e le mafai ona iloa le kāpuni tila mo se taimi umi. ma le pancreatitis, e sili atu le le faʻaleagaina salakeke sauniuni, ona e tele a latou suauu ma mea manogi

Na ia 'ai foi i le kelp, ae ua uma ona kuka kuka e aunoa ma le vineka ma le pepa. Ma o le mea moni e faapea o totonu oa tatou fagu e sili atu ona lelei le tau e le faʻaumatia, o le ae pipii mau i lou manava i afiafi uma.

Tuua Lau Faamatalaga