Pepa o le maʻisuka: pe faapefea ona ave ma pe fia le tau o le fualaau faasaina?

O le maʻi suka o se vailaau oona mai le vaega o le sulfonylurea o meaola o le 2 augatupulaga, na gaosia i foliga o laupepa mo le faʻafofoga tautala. O le eseesega tele mai togafitiga tutusa o le i ai lea o se uitelacyclic N-aofia ai faatasi ma se sootaga mulimuli.

O le Diabeton MV o se foliga faaumiumi, e manaʻomia ona faʻaitiitia le tele ma e mafai ona suia nisi o tui o se pepa faʻasaʻoina.

I le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka, o le Diabeton e amataina vave le gaosiga o le inisalini e le pancreas e tali atu ai i le faateleina o le toto suka, ma faaopoopoina ai le tulaga lona lua o le manava insulin. O se faʻaopoopoga taua o le gaosiga o le inisalini e tupu i le tali atu i le taumafaina o meaai ma le kulukose e ulufale atu i le toto.

O le gaioiga malosi - Gliclazide - ei ai lona lua togafitiga faʻamalosi, o loʻo faʻaalia ai le gasegase, hemovascular ma antioxidants. O le gaioiga malosi o le Maʻisuka e faʻaleleia lelei ai le lagona o tisipenesa lautele ile inisalini.

Diabeton MV 60 mg, ata o le fualaau faasaina

A maeʻa ona faʻaaogaina le fualaau faasaina, o le gasegase o tisipenipuni lautele i le inisalini e faʻalauteleina e 32%, o le faʻaleleia o le kulūkose i totonu o maso e faʻaleleia - o lenei mea e faʻateleina ai le mafai ona pulea le toto suka ma le maʻisuka. O lenei aafiaga o le gliclazide ua faamatalaina i le mea moni e fesoasoani i le inisalini e gaoioi ai i le musele glycogen synthetase ma mafua ai suiga i le meli-transcription i le GLUT4 e faatatau i le kulukose.

O le maʻisuka 60 mg e faʻaitiitia lelei ai le suka o le toto ona o le faaosofia o le faʻamalosi o le inisalini e ala i sē sē o le pancreas. I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o le fualaau faʻasaina e faʻamaonia le vave amataina o le inisalini ma faʻamalosia le vaega lona 2 o le inisalini, lea e taofia i le maʻisuka.

A maeʻa le tagofia o fualaau faasaina, o le mea o loʻo galue malosi e faʻaolaina ai le faʻaogaina o fausaga o motu o Langerhans, lea e talitutusa lava i le pancreas. E le gata i lea, o le 60 mg Lapatai o le suka e puipuia ai le toto i paʻu toto, pe a faʻaitiitia le toto.

O le maʻisuka e leʻi faamaonia e mafua ai le oona ona o le fualaau faasaina e aafia ai le amataga o le gaosiga o le inisalini ma e le mafua ai le hyperinsulinemia. I le isi itu, o vailaʻau e fesoasoani e faʻaititia ai le mamafa o tagata gasegase, ioe, ma le taumafa talafeagai.

I le tele o tulaga, o le aso e tasi o le maʻisuka MB e maua ai le gasegase togafitiga o le mea galue i totonu o le toto mo le 24 itula, ma e mafai ona suia le 2 inumaga o le tulaga masani o le fualaau faasaina.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O faʻamaoniga autu mo le aveina o le maʻisuka o le ituaiga 2 o le maʻisuka (DM) ma le puipuia o ona faʻalavelave.

  • Tusa 2 maʻisuka ma le le lelei o le pa'ū i le suka mai le taumafataga, gaioiga faaletino ma le mamafa o le mamafa,
  • puipuiga o faʻafitauli o le maʻisuka ituaiga 2 e fesootai ma le kulukose maualuga.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o le maʻisuka 60 mg, vailaʻau

O fualaau faasaina ua faamoemoeina mo tagata matutua.

Filifiliga fuafuaina O le maʻisuka e tatau ona faia e tusa ai ma faitauga o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto i le taimi e amata ai le fualaau. O le siʻitia faʻateleina o fuataga e mafai ona faʻatino pe a uma le 14 aso o le tagofia o fualaau faasaina.

O le fua muamua o le tui o le 30 mg i le aso (1/2 le papaa Diabetes 60 mg.).

O se vailaʻau talafeagai e filifilia i le tagata lava ia, e tusa ai ma faʻamaoniga o le kulukose i le toto ma le hemoglobin glyc HbA1C. Afai e le lava le inumaga muamua, latou te fesuiaʻi i le Diabeton 60 mg (laulau atoa) ma luga. O le vaeluaga i le va o le faateleina o le dosiga e tatau ona le itiiti ifo ma le 2 vaiaso, ma le mataituina ma le totoʻa o le maualuga o le suka.

Ole maualuga ile dose e 120 mg i le aso.

O le maʻi suka e fetaui ma isi vailaʻau maʻisuka. E tasi le laulau o le maʻisuka 60 mg e mafai ona suia i le 1/2 le papalama o le maʻisuka MB 60 mg. Pe a fesiitai se tagata maʻi mai le fualaau faʻamaʻi o le Diabeton 60 i le Maʻisuka MB, e taua tele le pulea o le kulukose o le mita i le tele o taimi i le aso.

Afai e te misia se tasi poʻo le sili atu foi o fualaau oona, e le mafai ona e ave se togi maualuga atu i le isi fualaau, o le togi na leiloloa e tatau ona faia i le aso e sosoo ai. I ni upu faigofie - aua nei e se ese mai le faasologa o le taliaina, pe afai e te misia - na ona e ave le isi atopa e tusa ai ma le faasologa. Leai ni faalua faʻasolosolo pe sili atu ona masani ai!

Mo tagata matutua (sili atu ma le 65 tausaga), e le manaʻomia le faasaʻoina o le tulafono poʻo le tui.

I tagata gasegase e maualalo le laititi, poʻo le faʻaaogaina o fualaau faasaina, o le vailaau faʻasaina o loʻo faʻatulagaina i aitema tutusa e pei o tagata gasegase e masani ona i ai galuega masani. O ia ituaiga o tui na faʻamaonia e suʻega a le falemaʻi.

Contraindications ma aʻafiaga itu

O le maitauina autu o le fualaau faasaina:

  • Lafoaia o le tagata taitoatasi i le mea galue malosi (gliclazide poʻo soʻo se vaega o fualaau faasaina,
  • O le maʻi suka (ituaiga 1), aemaise lava tamaiti, keto-acidosis, tupuaga o le maʻisuka,
  • O le faʻasologa o le hepatic poʻo le le atoatoa,
  • Miconazole togafitiga,

O le maʻisuka ua faʻasalaina mo le faʻaaogaina i le taimi o maitaga ma i le taimi o le susu.

O le tuufaatasiga o fualaau faasaina e aofia ai le lactose, o le mea lea e le fautuaina le Diabeton mo tagata gasegase e maua i le lactose, le galactosemia, le glucose-galactose malabsorption.

E le fautuaina e faʻaaoga le vailaʻau faʻatasi ma le phenylbutazone poʻo le danazole.

Faʻasalaga

O le faailoga autu o le maualuga o le maʻisuka o le hypoglycemia (maualuga tele i le maualuga o le suka).

I tulaga ogaoga (ma le leai o se malamalamaaga), o le vave faʻaaogaina o le solxtic dextrose (glucose) solution o le 40% e tatau.

Faʻaiʻuga

Faatonuga mo le faʻaaogaina o le Maʻisuka o loʻo faamatalaina ai aʻafiaga pito i lalo:

  • Eseesega o le gastrointestinal: vomiting, manava, gasegase, tiga o le manava, faamaʻi, mea e le masani ai,
  • Faʻafitauli o le cardiovascular system: thrombocytopenia, anemia, agranulocytosis poo leukopenia,
  • Faʻavaveina le maualuga o enzymes o le ate (ALT, AST, alkaline phosphatase), hepatitis (seasea), hyponatremia
  • O le tele o gasegase o le tino (e tusa ai ma iloiloga o le maʻisuka - e le lava lava),
  • O le le atoatoa o le vaai, e masani lava i le amataga o le fualaau faasaina,
  • Hypoglycemia.

E ono mafai ona faʻaititia le faʻaoga o le maʻi suka i luga o le maʻisuka, ituaiga o vailaʻau (thiazide, ethacrylic acid, furosemide), progestogens, diphenin, estrogens, rifampicins, glucocorticosteroids.

Analogs Diabetes, lisi o fualaau oona

O le maʻisuka e mafai ona suia i tala nei, o se lisi o fualaau faasaina:

  1. Vero-Glyclazide,
  2. Glidiab MV,
  3. Glisid
  4. Glyclazide
  5. Glioral
  6. Glucostabil,
  7. Faʻaipoipo
  8. Diabefarm
  9. Diabinax
  10. Faʻaipoipo
  11. Medoclacid
  12. Predian
  13. Faʻailoga.

E taua le malamalama o faatonuga mo le faʻaaogaina o le maʻisuka, tau ma iloiloga e le faʻaaogaina i mea e tutusa ma e le mafai ona faʻaaoga e fai ma taʻiala mo le faʻaaogaina o vailaau oona e tutusa pe o le faʻamalosi. O togafitiga uma e tatau ona faia e se fomaʻi. Pe a sui le Diabeton i se tutusa, e taua le feutagai ma se fomaʻi, atonu e manaʻomia lou suia o le togafitiga, faʻaoga, ma isi.

Aua e te mafaufau ia te oe lava - o se mea lamatia le ola!

Pharmacodynamics ma pharmacokinetics

O le mea autu, o le gaioiga malosi o le gliclazide. Hypoglycemic drug from group generation second sulfonylurea group. Glyclazide o se sulfonylurea. O loʻo i ai se mama o le azobicyclooctane, lea e faʻaalia lelei ai le faiga o gaioiga mai le suka-dwindling biguanides ma sulfonamides.

O le vailaau faʻasaina foi hemovascular, gasegase ma antioxyidant taga. I lalo o le malosi o le maʻi suka, o le faʻaititia o le kulūkose i le toto e faʻaititia (ona o le faʻaleleia o le gaosiga o le inisalini e ala i vailaʻau faʻapitoa o peta pancreatic).

I maʻi ma maʻisuka o le ituaiga lua o fualaau faasaina e toe faafoi vave mai i le gaosigainisalini, ma faʻateleina le laasaga mulimuli o le puleaina o le inisalini. O le faateleina o le faʻamalosia o le inisalini e tupu i luma o se taumafataga poʻo se glucose avega.

O aʻafiaga faʻaleaganuʻu ma le hemovascular o fualaau faʻasaina faʻaitiitia le ono aʻafiaga o faʻafitauli o le maʻisuka. E taofia le maʻi suka microthrombosis ona o le vaeluaina o le faʻasalaga, faʻasalaga o le platelet, o se faʻaitiitia o le aofaʻi o faailoga o le faʻamalosia o platelet.

O le fualaau faasaina e faateleina ai le gaioiga a le pPa, e aafia ai le galuega fibrinolytic o le puipui endothelial o le vaa.

O le aʻafiaga o le antioxidant o le glycazide e maua i le faʻaitiitia o le faʻasalaga lipids peroxide i le plasma o le toto, faʻateleina le gaioiga o le erythrocyte measula, thiols plasma, faʻateleina le malosi o le antioxidant.

Gliclazide e faʻafefiloi i le ate.

Contraindications

Maʻisuka ketoacidosisituaiga 1 o le maʻisuka malosi, faʻamaʻi pipisi o le tino ma le faʻasologa o le hepatic, faʻasologa o le maʻisuka, comamaʻitaga.

Ma le faʻaeteete, o le maʻisuka ua faʻamaonia mo tagata matutua, pe a maeʻa mumu. E le aoga i tamaititi.

Faʻaiʻuga

Faʻatasi ai ma le le atoatoa o taumafa, o le soliga o le faʻatulagaina o fuataga e matauina hypoglycemiafiaaai, vaivai, ulu tiga, afu, vave fatu fatutigā popolegafaʻasauā, le mautonu, faʻaleagaina le vaai,paresis, gatetefaanoanoaga, le amanaiaina, afifi, faʻalavelave faʻapitoa, faʻamavaega, vaʻaia, gaogao.

Fale gasegase: faʻafitauli o le dyspeptic, jalestice jaundice, faʻaitiitia le manaia, faʻalauteleina maualuga o enzymes o le ate.

Hematopoietic organs: faʻasaina o le hematopoiesis o le ponaivi.

Faʻasalaga

Manatua le mafaufau, hypoglycemia, coma.

E tatau ona folasia le 40% o le vaifofo o le vaifofo, ave le suka i totonu, 2 mg glucagon.

Vaavaai toto sugar i 15 minute uma. Taumamafa i mea taumafa e maua ai meaʻai i gaʻo (faigofie digestible).

Fegalegaleaiga

H2-histamine receptor blocksers, inhibitors ACE, NSAIDs, fibrates, vailaʻau faʻamalosi, faʻamaʻi faʻamalosi, faʻamaʻi MAO, anabolic steroid, sulfonamides, biguanides, cyclophosphamides, pentoxifyllineleophylline tetracycline, reserpine, faʻapalapala, inisalini,ethanol, allopurinol faʻaleleia le aʻafiaga o le maʻi suka.

GKS, faʻaipoipo, antiepileptic, adrenostimulants, BMKK, thiezide diuretics, faʻailoga, furosemide, afainadiazoxide, faʻasalaga, siama, morphine, isoniazidpalula, ritodrin, glucagon, salbutamol, rifampicin, estrogenschlorpromazine nicotinic acid faavaivaia le aafiaga o le fualaau faasaina.

Faatonuga faapitoa

Faʻatasi ai ma le gasegase o le maʻisuka, togafitiga o taotoga, o le inisalini e tatau ona mafaufau i ai. A faʻaaogaina le ethanol, o le aʻafiaga o le atinaʻeina o le hypoglycemia e faateleina.

Faatasi ai ma lagona, faʻafitauli faaletino, e tatau ona fetuunai le fualaau o le vailaʻau faʻamaʻi.

O tagata matutua, o gasegase e maua ai le pituitary-le atoatoa o le tino, e faapitoa lava le malamalama i fualaau faasaina.

Faʻavaivaia le saoasaoa o le mafaufau psychomotor reactions.

Tusa o le maʻisuka

Analogues o le fualaau faasaina e mafai ona taʻua o tupe: Glidia, Glykinorm, Gliklada, Gliclazide, Glioral, Talitonuga, Diazide, Panmicron, Faʻailoga.

Tala o le Maʻisuka

O le vailaʻau o loʻo faʻaalia o se meafaigaluega lelei mo le faʻaitiitia o le maualuga o le toto, e faigofie ona faʻaaoga pe a faʻatusatusa i inisiua insulin. O aʻafiaga e toetoe lava a le matauina, atonu e le talafeagai mo tagata uma.

O faʻamatalaga e uiga i le maʻisuka i le tino o loʻo faʻamaonia ai le fualaau faasaina o se auala e faʻalautele ai le mamafa. Ae ui i lea, e le fautuaina e fomai le faaaogaina o vailaau ma, aemaise lava, o le maʻisuka e le mo le faamoemoe na fuafuaina. E mafai ona avea lenei mea ma tulaga lamatia o le ola maloloina. O le faʻaaogaina o fualaau e mafai ona mafua ai le hypoglycemia.

Le faʻaaogaina o le sulfonylureas i le togafitiga

O fualaau oona ua manatu o se tasi o vailaau e sili ona lelei o le hypoglycemic e pulea ai le suka o le toto.

O taʻiala autu o togafitiga e tatau ona ausia sini nei:

  • faaosofiaina o le siakiina o le hormonone insulin
  • faʻaitiitia le iniseti o le insulin i sene клеток
  • faʻamalologa o le kulūkose faʻasolosolo ma faʻagesegese lona faʻafefe i le toto mai le inumaga
  • Faʻasalaga o le tulaʻi mai o le solia o le fua o vaega o lipid i le toto.

Faʻalagolago i le tikeri ma le natura o le atinaʻega o le faʻaleagaina o togafitiga, ua fautuaina e tagata tomai faapitoa fomaʻi le faʻaaogaina o fualaau talafeagai mai se tasi poʻo ni vaega i le taimi e tasi. O faʻamatalaga o le sulfonylureas e mafai ona avea ma se tasi o ia vailaʻau.

Sulfonylurea o se vailaʻau hypoglycemic lea e faia mai le sulfamide ma e faʻaaoga lelei i le togafitiga o le maʻisuka. O le auala autu o le gaioiga o nei vailaʻau o loʻo faʻaaogaina e faaosofia ai le ola o lapopoa beta pancreatic e maua ai le tele o le manaʻomia o le inisalini. Ona o lenei aafiaga, e le na o le faaopoopoina o le gaosiga o le hormone e tupu, ae o le lagona foi o le tino o le tino e faateleina tele.

E le gata i lea, o aʻafiaga lelei o fualaau o le sulfonylurea o:

  1. Faʻateleina aʻafiaga o le inisalini, lea e mafua ai ona faʻaitiitia le toʻaga i le maualuga o le suka.
  2. Latou te faʻaleagaina le galuega o enzymes lea e lepetia ai le insulin.
  3. Faʻateleina le numera o faʻasalaga inisalini i luga o siama.
  4. E matua afaina ai le faʻaaogaina o le kulukose i faʻalasea ate.
  5. Latou te faʻaleleia le faʻafefe ma le faʻamaʻiina o le kulukose.

O nei vailaʻau e masani lava ona faʻataʻitaʻiina i tagata e iai le mamafa o le tino, ae le o le mafatia mai le gaʻo.

O faʻamaʻi uma o le sulfonyl e tuʻuina atu i vailaau e tolu augatupulaga.

Vaʻaia muamua-fualaau e le faʻaaogaina i togafitiga faʻaonaponei faʻaonapo nei, ona ei ai o latou aʻafiaga i le tino o le tagata

O fualaau lona lua o fualaau oona, lea e sili atu le saogalemu, ma o lea ua matua faʻaaogaina ai i togafitiga o le faʻamaʻi. O i latou o loʻo faʻatusalia e se mea taua e pei o le gliclazide, o se vaega o le pepa o le maʻisuka.

O fualaau lona tolu, o loʻo i ai se faʻalauteleina o aafiaga ma faʻatagaina oe e faʻaaogaina fualaau o le suka i ni tulaga maualalo maualalo e maua ai le mea e manaʻomia.

O la latou eletise autu autu o le glimepiride.

O le a le vailaʻau o le suka e faʻaitiitia ai le suka?


O le vailaau O le Diabeton o se vailaau oona, o loo aofia ai i le vaega o le sulfonide o mea na tutupu mai le lua o augatupulaga.

O le faavae o lona tuufaatasiga o le meaola malosi lea o le gliclazide, lea e mafua ai le faataunuuina o le aoga talafeagai o le aveina o papatusi.

E le pei o isi sulfonylurea faʻamalosi (mo se faʻataʻitaʻiga, Glibenclamide), o le Diabeton o loʻo i ai le malosi o le tino o le tino, lea e afaina lelei ai le microcirculation, hemostasis, data hematological ma uiga o le toto. O nei mea taua e sili ona taua mo tagata gasegase e iai se faʻamaʻi o le maʻisuka ituaiga 2.

O le faʻamaʻi o le Maʻisuka e faʻaosofia ai le amataga o le gaioiga o le inisalini, lea e faʻalavelaveina ona o le atinaʻeina o le togafitiga. E le gata i lea, o le falemaʻi o le vailaau faasaina e aofia ai:

  • faaitiitia i le faaputuga faaputuga
  • faʻalauteleina le gaioiga o le faʻamalosia o meaola o plasminogen ma prekallikreinha
  • le faʻaitiitia o aʻafiaga o le toto clotsha
  • faʻaitiitia o le faʻamaʻaloga o le oxidative ma le gaosiga o molimula o le adhesion
  • o se faaitiitia o le fuainumera o le numera o le necrosis tumatumu proatherogenic Alpha, e mafua mai ai le i ai o le puipuiga e faatatau i le atiina ae o fatu faamaʻi ma faafitauli i le taofiofia o toto toto i le maʻisuka.
  • faʻafouina o le fibrinolysis process.

I le faaopoopo atu, mo le Diabeton, o faatonuga mo le faʻaaogaina e taʻu mai ai o le vailaʻau e le gata o se mea e faʻaaogaina i le hypoglycemic, ae e iai foʻi hemovascular, metabolic ma antioxidants. O nei ituaiga o vailaau faʻamalosi e mafai ona faʻaleagaina ai le aʻafiaga o faʻafitauli eseese e tupu mai ona o le maʻisuka.

O a ni faʻamatalaga mo lona faʻaaogaina?


O le vailaau faʻamaʻi o loʻo maua i le falemaʻi pe a fai o iai se talavai faafomaʻi e pei ona faatonuina e le fomaʻi.

O se faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e togafitia faʻamaʻi fomaʻi e filifili i le manaʻomia mo se togafitiga o togafitiga e faʻaaoga ai fualaau.

E le pei o vailaʻau mai le vaega tele (e pei o Metformin), e le faʻaaogaina le maʻisuka mo le gau. E le gata i lea, o nisi o tagata gasegase na faia lenei vailaau na taʻua ai le faateleina o lo latou mamafa ao faagasolo togafitiga

E tusa ai ma le faʻamatalaga i le fualaau faasaina, o faʻamaoniga autu mo le faʻaaogaina o lenei vailaʻau o:

  1. O le atinaʻeina o le maʻisuka o le tino o le insulin-tutoatasi e pei o se monotherapy poʻo se togafitiga faʻapitoa. E tele taimi e amata ai ona faʻaaogaina ia sauniuniga o faʻamaʻi o le sulfonyl pe a uma togafitiga e le faʻaaogaina fualaau faʻatau (mulimuli i taumafa talafeagai ma gaoioiga faʻaletino) e leʻi maua ai le mea e manaʻomia.
  2. Le faʻaitiitia o le lamatiaga ma mo le puipuia o le faʻamoemoega, ia puipuia le faʻaalia o le tele o faʻafitauli le lelei o loʻo tauaveina e le maʻisuka.

Muamua lava, o le faʻaaogaina o fualaau faasaina o le a puipuia ai le faʻafuaseʻi o faʻafitauli o faʻamaʻi pipisi o le tino, e pei o le retinopathy ma le nephropathy, faʻapea foʻi ma isi faʻamaʻi o le cardiovascular system - fatu fatu poʻo le faʻamaʻi.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina


O le vailaʻau faʻamaʻi o loʻo maua i le pepa laulau.

I le taimi lava e tasi, o le tuufaatasiga o fualaau faasaina e aofia ai le valusefulu miligrams o le vaega galue.

O fua o le maʻisuka e ave e tusa ai ma faatonuga faʻamalosi a se fomaʻi.

I le avea ai o se tulafono, o le togafitiga o le tagofia o fualaau e faʻavae i mataupu faavae nei:

  • faʻaaogaina vailaau i lea aso ma lea aso e tusa lava po o le a le mea e 'ai (e tatau ona tuʻuina atu i le taeao) ꓼ
  • O le suka o le suka suka e inu tele i le tele o vai masani masani e aunoa ma le gaosiga
  • o laasaga o aso taitasi ua setiina i le va o le valu sefulu miliona miligrams o le gaioiga galue malosi ma le ono mafai ona faateleina le alualu i luma pe a manaʻomia, aʻo amataina muamua se togafitiga e togafitia faʻapitoa i le faʻaaogaina o le fua maualalo ole teuina i totonu o le tasi papatini o fualaau
  • o le fualaau tatau o se vailaʻau e faʻamatalaina e fomaʻi taʻitoʻatasi mo tagata maʻi taʻitasi, ma mafaufau i uiga masani o le faʻafitauli o le maʻi, tausaga o le maʻi ma le maualuga o le hypoglycemia
  • e faʻaitiitia ai le faʻafuaseʻi o aʻafiaga o le itu, pe a faaseʻe le vailaau e sosoo ai, e le tatau ona e faʻatupulaia le aofaʻi o mea aoga i le isi taimi e te faʻaaoga ai
  • o le maualuga o le gafatia e mafai ona maua i lalo o le suka i le aso e le tatau ona sili atu i le 320 mg, o lona uiga, papa e fa, ae o le manaʻoga mo le faia o tui maualuga e tatau ona o faatasi ma le faateleina o le aofaʻi o atopaʻu i le ao (o le vailaʻau e inu faʻalua i le tolu taimi i le aso, e fuafua i fautuaga fomaʻi).

I nisi tulaga, o loʻo i ai se togafitiga faʻatasi, lea e aofia ai le tagofia o fualaau mai vasega eseese.

O le mea lea, o le aʻafiaga o fualaau uma i le tino o le tagata maʻi e faʻaleleia.

E mafai ona faʻaaogaina se laʻau o le hypoglycem i faʻatasi ma fualaau mai kulupu tetele, faʻamaʻi glucosidase inhibitors, poʻo togafitiga insulin. O togafitiga faʻapitoa e mafai ona faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻafitauli eseese, faʻamaonia ai foi le soona oso i totonu o le kulukose toto.

E tatau ona manatua i le mafaufau o se vailaau e sili atu nai lo le fautuaina o tui e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o le hypoglycemia.

O le mea lea, pe a taitaia le togafiti togafitiga, e tatau i le tagata maʻi ona fuaina i taimi uma fua o le maualuga o le suka i totonu o le toto.

O a ni aʻafiaga o le faʻaaogaina o fualaau?


E pei o le tele o vailaʻau, o le maʻi suka e iai aʻafiaga e aʻafia ai ma faʻailoga.

Afai e le o mulimulitaia fautuaga faafomaʻi ma o le tele o fualaau e faʻaaogaina, o le maualuga o le maʻi suka e mafai ona matauina.

O lenei mea matautia e oʻo atu ai i se tulaga o le maʻisuka, vaʻaia o le mafaufau ma le faʻaleagaina o le hypoglycemia. Ina ia faʻamalo faʻamaoniga o le maualuga, e tatau ona faʻasilasila i le tagata maʻi se vaifofo faʻasolosolo (i le maualuga o le fasefulu pasene) ma se fofo, ma ia faʻatagaina foi sina suka e tatau ona ave.

O loʻo fautuaina atili ia maualuga le kulukose o le toto i le sefululima minute. O le isi aʻafiaga le lelei o le faʻalavelave maualuga o le mafai lea o le faʻafefe o le cerebral. I lenei tulaga, ua faatonuina e fomai Dexamethasone ma Mannitol o se togafitiga.

E tatau ona maitauina o se vailaau e faʻasaina ona faʻaaoga i le faʻaalia o nisi o tulaga ma mea taua.

O faʻamaʻiloga o le maʻisuka ua i ai mea nei:

  1. Le faʻaaliga o le ketoacidosis o le maʻisuka ituaiga.
  2. Se ituaiga o le insulin-faalagolago o le atinaʻeina o se togafitiga faʻaleaga.
  3. Maʻi matautia o totoga o loʻo i totonu e pei o gaʻo ma le ate.
  4. Le i ai o le glycemic coma ma tulaga tuaa.
  5. I le taimi o le maʻitaga ma le susu.
  6. Afai ua maua e le tagata maʻi ni ogaoga taua o le ogaoga poʻo le ogaoga ogaoga.
  7. I tamaiti laiti ma matutua matutua.
  8. I le i ai o le tagata le faapalepale i se tasi poʻo le sili atu vaega o le vailaʻau.

E le gata i lea, i le amataga o se togafitiga o togafitiga, e tatau ona mataʻituina le soifua manuia lautele ma le setete o le soifua maloloina, talu ai ona o le tele o faʻaaliga leaga mai le itu o totoga ma tino e mafai ona atiaʻe. Muamua lava, e tatau ona e gauai atu i le i ai o ni mea e afaina ai le tino, ma i le tulaga oa latou faaaliga, taofi le ave o fualaau.

I le faʻaopoopoga, o aʻafiaga autu i le ave o vailaʻau e aofia ai:

  • lalo ifo o le toto i lalo ifo o tulaga maualuga taliaina
  • faateleina pe le lava le manaʻo, gaʻo mea mamafa
  • vaivai le tino aoao ma le maumau malosi
  • soona inu tele
  • Tachycardia
  • faʻailoga vaaia
  • moe moe ma le le mautonu
  • lagona le mautonu o le atuatuvale, popolevale po o le le fiafia
  • o foliga mai o gaʻo i totonu o le musika o le tamai povi
  • lagona faʻanoanoa
  • faateleina le enzymes tao tao
  • hypersomnia.

Afai ei ai ni aʻafiaga le lelei, e tatau ona logoina le fomaʻi e uiga i lenei mea ina ia mafai ai ona faia ni metotia tatau pe sui ai fualaau.

O a vailaʻau e mafai ona ou suiina ai vailaʻau faʻatasi?


Faʻasologa faʻasaienisi faʻaonapo nei ua maua ai le tele o manatu e faailoa mai ai o le faʻaaogaina o fualaau faasaina mo se taimi umi e mafua ai le faʻaogaina faʻafuaseʻi o suauu peta pancreatic ma mafai ona fesoasoani i le atinaʻeina o le maʻisuka faʻalagolago i le maʻisuka.

I lenei tulaga, e ui i nei tuuaiga, e faʻaauau pea ona faʻaaoga e fomai togafitiga e togafitia ai togafitiga.

E uiga i le Maʻisuka, o suʻega o maʻi e eseese. O nisi tagata latou te fai mai o le fualaau faasaina e sili ona aoga ma faigofie ona faapalepale, ao isi ua ita i le leai o ni faaiʻuga ma ua maualuga le faateleina o le mamafa pe a uma togafitiga.

E le tatau ona e faia uma faʻamatalaga e uiga i le maʻisuka i le mea moni, aua o tagata taʻitasi o le tagata lava ia, ma o mea e le fetaui i se tagata e ono talafeagai mo le isi.

O le tau o se fualaau faasaina i le maketi e tusa ma le tolu selau rubles. Afai e manaʻomia, e mafai e le fomaʻi ona suia le vailaʻau faʻatasi ma lona faʻatulagaga faʻavae.

O fualaau faʻapitoa faʻamalama e aofia ai vailaʻau e pei o:

O vailaʻau taʻitasi o loʻo taʻua i luga e aofia i le vaega o le sulfonyl derivatives o le lona lua o augatupulaga. O a latou eseesega o loʻo taoto i le kamupani gaosi oloa (o nisi o sui o falemaʻi faʻakomepiuta mai fafo, o nisi o loʻo gaosia i le Rusia), tau ma numera o aʻafiaga, faʻaleagaina.

O faʻamatalaga e uiga i le maʻi suka o loʻo maua i le vitio i lenei tusiga.

Tuua Lau Faamatalaga