Tulafono mo le taumafaina o kapiti mo le maʻi o le pancreatic

Carrot o se tasi o fua sili ona aoga o aʻa. O loʻo i ai le tamaoaiga moni. Ae o le a le manatu o gastroenterologists e uiga i lenei fualaau faisua? E i ai ni tagata e iai ni faafitauli o le pancreas e mafai ona latou 'ai i kāloti? O le a le mea e fautua mai e tagata faʻatau meaai ma togafitiga faʻaleaganuʻu?

Le faʻaaogaina o se fualaau faisua i foliga mata poʻo le afaina mo le mumū o le pancreas

O le faʻamalolo i le tino na gaosia e kāloti e le mafai ona faʻamaonia:

  • faateleina puipuiga puipuia,
  • mea faitino vaaia,
  • aveeseina o le mau,
  • soloina o toxins,
  • faʻalavelave o le oti faʻapitoa,
  • tulafono faatonutonu o gaʻo gaʻo.

Kāreti e faʻamaonia lelei i le meaʻai - mo le 100 g o oloa e tatau ona e:

  • na o le 35 calories
  • 0.1 mg o gaʻo
  • 7 g o gaʻo,
  • 1.2 g porotini.

I le faaopoopo atu i le pasene maualuga o le vaitamini A, o karioti e mauoa i:

  • carotene ma vitamini K, E, C, PP ma le vaega B,
  • calcium, sodium, iron, potassium ma magnesium.

O le tele o elemene taua o loʻo teuina i totonu o se fualaau faisua e le faʻaaogaina, ae ui i lea, o karioti lapopoa i pancreatitis e matua faʻasaina i le mumū tele ma e le fautuaina i taimi uma mo gasegase tumau e tusa ai ma mea o le fiber masani.

E mafai pe leai foi se fualaau faisua i totonu o le gasegase o le maʻi?

Carrot e aoga tele (ei ai vailaau faʻaleagaina) i le togafitiga o maʻi o le gastrointestinal. O le antioxidant natura e fesoasoani i le faatonutonuina o le metabolic process ma faaosofia ai le excretion o enzymes pancreatic.

Ae o le faʻaaogaina o fualaau faisua e mataʻutia i gastritis, cholecystitis, pancreatitis ma faʻamaʻi ate. Ae maise lava i vaitaimi o le faʻavavevave, pe a manaʻomia se taumafa lelei ma le taumafa lelei.

O le fiva mai se fualaʻau fou e faʻaleagaina ai le mucous membranes. O le mea lea, naʻo kāloti ua kukaina e faatagaina mo le pancreatitis, i lona faʻaaliga iloga. Ua faaopoopo i le taumafataga i le aso lona fitu talu ona anapogi ma se meaai faatapulaaina Nu. 5. Muamua latou te suʻe 1-2 laulau punupuni o le uila pe i se kuka taofi ma le kukaina ma le faaeteete kāloti. Aumai malie i le 150-200 grams.

O fualaau toto e filifilia lelei. E tatau ona avea ma lanu moli lanu moli, lanu mūmū, e aunoa ma ni lanu lanumeamata "rims" i le pito i lalo, e aunoa ma ni faailoga o le faʻaleagaina.

Fou mai Karoti, faʻapea foʻi ma isi fualaau faisua po o fualaau 'aina, faʻasolo. I totonu o le pancreatitis, o loʻo i ai se tulaga lamatia maualuga e faʻaosofia ai le faʻateleina o le malosi o le sua o le pancreatic, ma le amataina o le maʻisuka.

I foliga masani

O se vasa lautele mo le faafitauli o le pancreas ua faʻafefeteina kāloti kuka. O se tasi lea o togafiti e sili ona aoga i tagata e toe faʻafoʻisia ai le tulaga masani o le gaioiga o le vaega o meaʻai.

Na faʻaaoga foi eo matou tinamatua le fua mo karuti masuku mo pancreatitis. I faʻasologa masani o togafitiga faʻapitoa, o le fua tutusa o fualaʻau fua e le mamafa ai le galuega failautusi ma le galuega ma e le afaina ai le mucous membranes.

E mafai ona e 'aina palu pateta i aso uma, e sili atu ma le 200 kalama i le aso. Mo se suiga, o le sesame, turmeric ma isi mea manogi faʻatagaina mo pancreatitis ua faʻaopoopo i ai.

Mo le sili atu le malosi o le koko, e lelei tele le vaitau o le fualaau faisua i le suauu:

  • sulu ua faamamaina,
  • olive
  • sese.

I le laasaga o le faʻamagaloga, faʻatasi ai ma le faʻaitiitia o le eletise o le manava, sasaina le pateta pateta ma sina vaega o susu susu.

Faʻatasi ai ma le lelei o le toe faʻaleleia, o kāloti mata ma le fou e faʻaosooso lemu i le lisi.

O lona aafiaga i luga o le pancreas

O le gaioiga o meaola o le kāloti e avea ai ma se mea faʻapitoa faʻavae mo le faʻaleleia o le motility gaosia ma le faʻatonutonuina o le paleni o le acid-base. O le faʻaaogaina lelei o le kapeti ua gaosia fou i le togafitiga faʻapitoa o le pancreatitis e masani ona faʻateleina le toe faʻaleleia.

Ae ui i lea, e tatau ona manatua o se fuālaʻau fou e malosi tele i le faʻamalosia o le faʻamalosi ma le galuega faalilolilo o le pancreas i taimi o le faʻavavevave o le mumū. O le mea lea, i totonu o le pancreatitis, o loti e faʻaaogaina atoa lava i le kuka, faʻafefiloi foliga. Ma o le a amataina i totonu o le lisi autu pe a maeʻa ona faʻaalia mai faʻamaoniga manino o le maʻi pancreatic.

O fualaau faisua ma fualaau suamalie o loʻo i ai se lagona toʻafilemu i luga o le pancreas. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le apu apu ma kariketi (e aunoa ma se peel), olo i totonu o se masini suamalie, faʻaopoopo nisi o le meli ma faʻaaoga lenei fale i totonu o le meaai meaai e toe faʻafoʻi ai le manava ma le pancreas.

Carrot cutlets

O le tele o menus mo le pancreatitis e aumai ai ni kapoti karuti. Ua saunia i latou e faʻaaoga nisi mea faaopoopo.

  1. Taʻu se kālatila se tasi mo le 20 minute, pi le peel, faʻafefe.
  2. Faaopopo le 2.5 tbsp. l semolina, 1 tbsp. l suauʻu poo le olive olive, o se pine o le masima ma faʻafefiloi lelei ia mea.
  3. Pepa pepa ma se sipuni sipuni ma tuu i lalo o le multicolo poʻo le faʻamafaʻiina (pe a le kuka i le multicolo, e togiina cut cut mo le 15-20 minute i totonu o le pata, ma sina vaega i le pito i lalo o le pani).
  4. Laʻau mumu na fufuluina fatu fatu. E le mafai ona pasi atu i falaoa - e mafai ona afaina ai le paʻu mucous mataga o le manava. E mafai ona e faʻapipiʻi atu ni mea mama i le "mincemeat" ao le i faʻamaʻapeʻa le cutlets.

Nai lo le semolina, e mafai ona e ave le araisa, buckwheat poʻo le oatmeal. E sili ona lelei le kuka i le meaʻai, i totonu o le tagata fai lauti.

E faʻafefea ona kuka masini kāloti?

O le filifiliga aupito sili mo le faʻasiliina o le fualaau faisua o le faia lea o masini pateta mai ai. O le kuka ma le masini oloa e sili atu ona mamafa le totoina o totoga afaina, ua maua ai ei latou le taimi e toe faaleleia ai.

E leai se mea faʻapitoa e uiga i le auala e saunia ai keroti puree mo le lisi mo pancreatitis:

  1. O le fualaau vevela ua tipiina i ni vaega, e le o se mea laʻititi, ina ia aua le ufiufi le oloa.
  2. Faʻapipiʻi i totonu o ipu faʻamamaina i vai inu poʻo i se kuka taofi. Cook mo le 25 minute.
  3. O se vaega o le vai e faʻafefe (pe a kuka i totonu o le vai) ma mimiti faatasi ma le gaʻo. Afai o le kāloti e alu ese mai le kuka taofi, ona mafai lea ona e faaopoopo se susu susu (i le tulaga o le faʻamagaloina o pancreatitis).
  4. E faʻapipiʻi ma faʻafefiloi palu pateta i le pasili vavalalata.

E mafai ona faʻaogaina kāloti mashedia ma pateta poʻo pulu. E faaopoopo le susu i le pateta ma keke. I totonu o le kesi-kapoti - 1 tbsp. l olive poo le suauu.

O fualaau lelei suamalie e faavae ile kāloti. O aʻa o le aʻa e fufulu, vela, eleele i luga o se mea e faʻaaogaina ma faʻaaogaina o le elemene autu o le ipu.

O fualaau o le salati salati e maua ai fesuiaiga eseese o oloa faaopoopo. I le tasi lapoʻa kuka kuka kuka:

  1. ½ alalaʻau kuka kuka (tipi i luga o se fatu), 1 tsp. flax fatu, 1 tbsp. l suauu lili
  2. 100 kalama o kulumu moa tipi (finely chopped), 100 kalama o papaʻe paʻepaʻe (aʻo leʻi faʻaititia mo le 5 minute i totonu o se moa moa mafanafana, lea na kuka ai le fusi e faʻamalulu ai le malosi o le mea e gaosia ai), 1 tbsp. l olive suauu
  3. 100 lanu kuka kuka, 100 kalama o araisa kuka, 1 tbsp. l fasipolo fasia, o se pine o le masima (pe afai e faatagaina i meaai).
  4. O le salati karotisi e mafai ona aofia ai se tasi o fualaʻau masani e faʻaaogaina i le suauu faatagaina (1 tbsp) ma le fatu sesame.

Fualaau aina suamalie

Kāreti e masani ona faʻaaoga e avea o se vaega o suauu fuālaʻau:

  • squash
  • eggplant
  • paka
  • anufe ma pateta.

Fualaau aina o fualaau suamalie Taumafa:

  1. O fualaau faisua uma, e maua i le tutusa tutusa, fufulu ma vele, e tipiina i totonu o ni nai fusi ma faapipii i totonu o se apa faameaalofa po o se masini kuka taofi.
  2. Faaopopo 2 tbsp i fualaau faisua. l o suauʻu (olive, fusi poʻo le faʻafefeteina o le la) ma faʻafefiloi lelei ia mea ina ia faʻafefeteina lelei i mea faaopoopo.
  3. E ufiufi ipu ma fualaau faisua e tafe le vevela vevela mo le 40-45 minute. O le faitioga autu mo le sauniuni o oloa o le faigofie ona "vavae ese" pe afai e puipuia.

O le meaʻai, o sina mea lelei, e mafai ona sosogi muamua ae leʻi faʻaaogaina.

O le a le aoga o kāloti


O lenei fualaau faisua e lauiloa i le lalolagi atoa ona o lona lelei tele ma ona uiga lelei. E faaopoopo atu i ai, o kāloti e masani ona faʻaaoga i isi vailaʻau i le togafitiga o le tele o faʻamaʻi.

I le faʻaaoga lelei, o se fuamoa mūmū mūmū e mafai ona fesoasoani i le saturate o le tino ma vitamin talafeagai ma minerale. E le gata i lea, o le a faatelevaveina ai metabolic processes ma faʻaleleia le tuʻuina atu o le okesene i masini. O nei mea faʻamalolo uma o kāloti ua leva ona aloaia o togafitiga faʻapitoa, ma o ona fatu e faʻaaogaina i le gaosiga o vailaʻau faapitoa o ana gaioiga e faʻamoemoe i le faʻaleleia o galuega cardiac ma le vaʻaia o le toto.

I le faaopoopo atu, kāloti:

  1. Faʻaleleia mata.
  2. Faateleina puipuiga.
  3. Faʻataunuʻuina le galuega a le vaega o meaʻai.
  4. Saturates le tino ma vitamini.

O le kulupu autu o le fualaau faisua o le beta-carotene, ae i totonu o kapitila o se punavai o isi meaʻai e aofia ai:

  • puipuiga
  • gaʻo
  • gaʻo
  • fiber
  • enzymes
  • antioxidants.

Faʻafiafiaina o le suamalie o fua o aʻa

Beta Carotene (Vitamin A)
Thiamine (Vitamin B1)
Riboflavin (Vitamin B2)
Pantothenic Acid (Vitamin B5)
Pyridoxine (Vitamin B6)
Folic Acid (Vitamin B9)
TE (Vitamin E)
Acino Acid (Vitamin C)
Natocin tutusa (Vitamin PP)
Biotin (Vitamin HH)
Phylloquinone (Vitamin K)
Boron
Vanadium
Kalaku
Iodine
Magnesium
Omea
Copper
Potassium
Seleniuma
Zinc
Vaʻalele
Cobalt
Chlorine
Sodium
Molybdenum
Sulifoa
Manganese

Vaega o le faʻaaogaina o fualaʻau aʻa mo pancreatiti


E tatau ona vave lauiloa o le iai o aʻa i le lisi o tagata gasegase ma le pancreatitis e tele lava ina fuafua i uiga o le gasegase o le faamaʻi lava ia. E iloa o le mumū o le pancreas e mafai ona lua ituaiga:

E faavae i lenei mea, o le laulau taumafa a le tagata maʻi ua atiaʻe. O lea, e mafai pe leai foi le kāloti mo tagata o loʻo i ai se faʻafitauli o le pancreas ma pe o le a foi mea e iai i le taimi e tasi o le a faamatalaina i lalo.

Aano pancreatitis ma kāloti

E faʻafefea ona fetaui ma kaloti ma pancreatitis i latou laasaga ogaoga o faʻaaliga? Gastroenterologists faamamafaina e faapea, pe a tulai mai se maʻi tigaina pe le masani ai o le faamaʻi, o le tagata ua togafitia i le falemaʻi lea o loʻo togafitia ai togafitiga ogaoga e faʻamalolo ai se osofaiga faʻafuaseʻi. O le mea lea, i le muamua 1-3 aso o le toe faʻafoʻiina, o le anapogi atoa e fautuaina ina ia faʻaitiitia ai le susulu o le gaioiga o le tino i totonu o se mamanu maʻi.

Afai o le faʻamalologa o le vevela ua faʻamanuiaina ma ua faʻaleleia le tulaga o le tagata, o le faʻaaogaina o meaai e faʻamaonia i foliga o masini ipu, e aofia ai ma kapeti. O lenei aʻa laau e mafai ona ulufale i le lisi i le vaiaso pe a uma ona faʻaitiitia taimi faifai pea o le maʻi.

O kāloti laititi, e oʻo lava i le vaʻaiga, ae le faʻavelaina, tumau pea le vevela mo le fulu mumū, o lea e ono faʻamalosia ai le tulaga o le maʻi. Afai e faʻaaogaina faʻaletonu i le taimi o se osofaʻiga o pancreatitis, e mafai e se fualaʻau ona faʻaosoosoina:

  • O le faʻaopoopoga o le gaosiga o le sua o le pani ma le enzymes, lea e sili ona matautia mo se fulu mumū.
  • O kalo iti e iai se mea faapitoa, ma mo lona vaevaeina, e tatau ona i ai le inisalini e tele, lea e gaosia i se vaega itiiti i le taimi o le mumu o le pancreatic. O se taunuuga, o se uta faaopoopo i luga o le gland ua faia.

Auaunaga i le taimi e le tatau ona sili atu i le 150 g.

E tusa ai ma le meaʻai o le sukalati i le taimi o le faʻamaʻi tele o faʻamaʻi pipisi, ua gauai atu fomaʻi i mea nei: o se fualaʻau mata e aofia ai le faateleina o le fiber (3.2 g o fipa 100 g o kāloti), lea e matua leaga le afaina i le flammreat gland, e mafua ai:

  1. Tatala.
  2. Laʻau.
  3. Paʻu o le tino.
  4. Totoina.

Pe a faʻavelaina fualaʻau matala, o le fiva e paʻu i lalo i sugarsu faigofie, ae o loʻo i ai se isi tulaga lamatia - o se faʻaopoopoga o le faasinomaga o fuainumera, o lona uiga, o le glucose Index e siitia i le 4.5 taimi. E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, o le fua o le karroti mo le pancreas i le tino pancreatitis ua solia.

Faʻailoga pancreatitis i le faʻamagaloina ma kāloti


I le pancreatitis e masani ai, e tatau i le tagata gasegase ona mafaufau ma le faaeteete i ana meaʻai, o sina siʻitiaga mai fautuaga faʻafomaʻi o se faʻalavelave matautia lea o le faʻamaʻi. E tatau ona e taumafai e aloese mai mea uma e mafai ona faʻalavelave ai le galuega o se tino maʻi. O kātiti ma le mumū tumau o le gland e mafai ona i ai i le taumafataga a le tagata maʻi, ae ia faʻaeteete ma le faʻaeteete i tulafono masani o le latou faʻaaogaina ma metotia o tapenapenaga.

O kāloti laititi i le pancreatitis o le atisuation faifai pea e faʻasaina, e faʻatagaina e 'ai naʻo le maeʻa ona togafitia le vevela i pepa nei:

  • Suauu.
  • Faoa.
  • Braised.
  • Toto.
  • Aʻa.

O kāloti falai, e pei o isi meaʻai faʻavela, e matua faʻasaina.

I le taimi lava lea e tasi, e tatau ona e tausisia le faʻatagaina - i le tasi taimi ua faʻatagaina ai e le sili atu i le 150 g o kāloti. E mafai ona faʻaaogaina le sua karrotini i se mea faʻafefeteina, mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona faʻamamaina i le pateta poʻo le apu o le apu, vai poʻo se mea e teuteu ai lauʻau (rose hips, chamomiles, ma isi).

O fualaau mai kāloti e iai sona aʻafia, pe a maua mai le manava pe a uma ona ave, e tatau ona e teenaina mo sina taimi. Afai e le o matauina ni faʻafitauli leaga, e mafai ona onā i sina sina pisa. O le taumafaina o le suavai i aso taitasi e le sili atu i le 500 ml, ae e sili atu le lelei pe a uma se taumafataga i aso uma.

Ina ia mafai ai e le fuamoa moli ona maua le aofaʻiga maualuga, e tatau ona faʻafeiloai faʻamaʻi le kāloti i le meaʻai ma lemu pe a uma isi fualaau faisua ma fualaau aina e mafai ona faatagaina i lenei ituaiga o le maʻi.

Meaʻai mo meaʻai faʻamaʻi ma kālati mo pancreatitis

O mea taumafa paleni paleni e le gata ina i ai mea e faʻamalolo ai, ae faʻatasi ai ma sauniuniga tomai e mafai ona suamalie. Matou te ofoina atu se fuataga o fualaau mo meaai maloloina ma kāloti e mafai ona saunia mo se maʻi i le pancreatitis.

E tatau ona manatuaina o oloa gaʻo susu e faʻaaoga e saunia ai meaʻai.

Carrot puree mo le tino pancreatite

O le keke puree o le 3-4 kaloti ua faatagaina e faʻafeiloaia i totonu o meaai pe a uma ona faʻaitiitia ni osofaiga ogaoga o le mumū i le pancreas, aʻo saunia le ipu e aunoa ma le faaopoopo o masima.

  1. Fufulu ma fufulu le fualaau faisua.
  2. 'Otiʻoti i totonu o ni fasi kopa ma tuʻu i totonu o se pani.
  3. Faaopopo vai ina ia ufitia le fualaau faisua.
  4. Suauu mo le 30-40 minute mai le taimi o le kuka.
  5. Fuʻu kapoti vevela ma se paluga i paluga pateta.

Maʻa faʻataʻavale Carrot Casserole

Ina ia saunia se vaega o le pusa, o le ae manaʻomia mea nei:

  • Carrot - 200 g.,
  • Egg - 0.5 pcs.,
  • Manka - 10 g.,
  • Milu - 30 g.,
  • Suga - 10 g.,
  • Salt - 2 g.,
  • Keoli kulimi - 40 g.,
  • Faʻamalolo suauu - 10 g.,
  • Suauu mama - 5 g.

  1. Fufulu, paʻu ma faʻafefeteina fua o aʻa.
  2. Lamu le afa o le fuamoa i le suka.
  3. Faʻafesoʻotaʻi le faʻafefiloi ma le koko koko, sasaa susu, sasaa i totonu o semolina, faʻafefiloi seʻia oʻo ina lamolemole.
  4. Faʻamuʻu le pesini o le multicololoa ma le pata, tuu le paluga carrot-semolina.
  5. Pipi i le "'ai" le ala mo le tusa ma le 65 minute.
  6. Faʻaliliuina i se ipu, sasaa kulimi kulimi ma tautua.

Poto ma kālati

Mo le saunia o cut cut diet, o le a e manaʻomia mea nei:

  • Potatoes - 4 pcs.,
  • Kāreti - 2 pcs.,
  • Manka - 1 sipuni,
  • Milu - 100 ml.,
  • Lulu - 1 tsp,
  • Faʻamalolo. suauʻu - 1 sipuni
  • Egg - 1 pc.,
  • O le masima o se pine.

  1. Uʻu ma faʻafelaisa pati sei oʻo ina vaivai.
  2. Liligi le susu i totonu o se isi ipu, faaopoopo le pata ma vevela i le 70 tikeri.
  3. Uu le kāloti ma 'otiʻoti i ni fasi mea laiti, sasaa i totonu ole paluga susu. Tu i luga o le vevela vevela seia oʻo i le afa kuka, faʻaosooso pea, ina ia le mu.Aveese mai le vevela, malulu.
  4. Uu fufulu vevela i totonu o se sieve pe tipi i totonu o se masini toto, ia faʻamalo.
  5. Vavaeese le polotini mai le kulimi. Afi le polotini i totonu o pulu.
  6. Faʻafeiʻotaʻi kāloti, palu pateta, masini pati. Faʻaopopo le semolina ma le kulimi ia i latou, faʻafefiloi mea uma.
  7. Faʻataʻoti laiti cutlets, taʻavale i le falaoamata.
  8. Pipi i le ogaumu mo le 30 minute i le 180 tikeri.
  9. A o leʻi auauna atu, sasaa le kulimi kulimi.

O le faʻaopopoina o le kulimi suamalie ma le pata i meaʻai gaʻo e faʻaleleia ai le faʻaaogaina o peta-carotene.

E mafai ona inu vai inu karuti?

Faatasi ai ma le pancreatitis, e tatau ona togafitia ma le faʻaeteete le vai kāpeti fou. Contraindications:

  • O loʻo maua i le maʻi suka i tua o pancreatitis. O fualaau faisua fou e aofia ai le tele o le suka. Ma o le gaosiga o le inisalini e manaʻomia mo le gaosia o le suka e faʻaleagaina i tagata e maua i le pancreatitis.
  • Faʻafefeteina tele o le pancreas. Kaloti o se mea e faʻaosofia ai le pulefaʻatasia manava. E ui o le toto mumū o le vaega o meaʻai e manaʻomia ai le malolo ma faʻaitiitia le popole.
  • Tuai, afaina, poo le mamafa i totonu o le manava.

I le faʻamagaloina, pe a uma ona masani le tagata maʻi i kālati kuka, e faʻafeiloaʻi malie mai le sua fou.

Tulafono mo le faʻaaogaina o le sukalati:

  1. O fualaau e tatau ona fou, na o le sima.
  2. O le mea inu e pasi i gau gau, ma faʻamalolo atoa ai le pusa.
  3. O le vaiaso muamua latou te inu ai le sua ua faʻamamaina i vai inu i le fua o le 1: 3. I le vaiaso lona lua, o le sua ua faʻafefe i le afa i le vai. I le vaiaso lona tolu, latou te taumafai 100 kalama o meainu mama.

I vaitaimi o le faʻamagaloina faifai pea, e mafai ona e suʻeina e ala i le faʻafefiloi o le sukalati ma isi:

  • apu
  • pasili
  • uʻamea
  • pateta
  • paka.

Ole fua maualuga o soʻo se sua o fualaau faisua fou ma pancreatitis o le 200 ml.

Lafoina na faia mai aʻau apu ma kāloti

Ina ia eseese le laulau taumafa mo pancreatiti, o se mea suamalie suamalie, e asu mai i oloa nei, o le a fesoasoani:

  • Carrot - 1 pc.,
  • Apple - 1 pc.
  • Lī le lanu - 250 ml.,
  • Egg - 1 pc.,
  • Sugar - 2 tsp .,
  • Pulu - 2 tsp

  1. Uu le fualaau faisua, fufulu, tipi i totonu o ni nai fasi laau ma faʻaopopo i totonu o sina vaega toʻaitiiti seia oʻo ina vaivai.
  2. Ave ese le peel mai apu, faʻataʻi ma olo faatasi ma le kapoti ua maeʻa i totonu o se mea faʻapipiʻi poʻo se moa.
  3. Faʻaopopo le kusi falaoamata i le mea e tupu ai le faʻafefiloi, o le kulimi na kuka i le suka ma le pata masusu, faʻafefiloi.
  4. Vaʻaia, taia le polotini i se pulu malosi ma faʻaopopo i isi mea uma.
  5. Faʻuʻu meaʻai, tuʻu le pateta masima ma kuka i totonu o se vaʻa aisa pe i se masini faila mo le 20 minute.
  6. A o le i auauna atu, faaopoopo le yogo po o le kirimi kirimigi.

Carrots braised i pulu

O se faʻaopoopoga sili i meaʻai faafomaʻi o le a avea ma kāloti sima ma pulu:

  • Kāreti - 250 g.,
  • Faʻamalolo. suauʻu - 7 g.,
  • Milu - 13 ml.,
  • Keoli kulimi - 25 g.,
  • Prunes - 60 g.

  1. Koloti ua kuka ma fufulu i se vaovao matagogo poʻo le faʻafefe.
  2. Faʻaliliu atu i se pani ma se mafiafia, faaopoopo le pata ma le susu.
  3. Simmer i luga o le vevela vevela seia oʻo i le kuka, faʻaosoosoina ina ia aua le mu.
  4. Toto le laumei, fufulu ma fufulu i le vai mafanafana mo le 15 minute.
  5. Ona tipiina lea i fasi pepa ma faaopoopo i kāloti, aumai i le atoatoa. Ina ia faaleleia le tofo, e mafai ona e faaopoopo 1 tbsp. vine. E mafai ona sui laumei i apricots mago.
  6. Auauna atu i luga o le laulau, faʻasusu ma le kirimigi.

Faaiuga


Faatasi ai ma le fesoasoani a ipu kāloti, e mafai ona e faʻasalalau le taumafataga i le pancreatitis. I le faʻaaoga lelei, o lenei fualaau aoga ma le lelei o le aʻafiaga o le a maua ai faʻamanuiaga, ae e le aoga le faʻalauiloa o kāloti i lau meaʻai. E tatau ona feutagai ma se tagata tomai faapitoa oeo le a taʻuina atu ia te oe filifiliga sili mo ipu ma foliga o lona faʻaogaina, i le amanaʻiaina o faʻamatalaga o le maʻi.

  • Le faʻaaogaina o se pili mo le monastery mo togafitiga o pancreatitis

O le a e maofa pe vave vave ona tupu le maʻi. Faʻaeteete i le pancreas! E sili atu ma le 10,000 tagata ua matauina se tulaga lelei o le alualu i luma i lo latou soifua maloloina e ala i le inu i le taeao ...

E mafai ona ou 'ai le aniani i pancreatitis ma pe faapefea ona kuka

O le i ai o le aniani i totonu o le lisi ole maʻi e fesoasoani e faamama le gland, faʻatonutonu lana galuega, lea e afaina ai le ala o le maʻi. E taua le taulaʻi atu i se faʻaaliga

E faʻafefea ona 'ai ma kukaina le atisiliko o le Ierusalema pe o le lau o le eleele ma le atinaʻe o pancreatitis

Gastroenterologists e faʻamaonia o le artichoke Ierusalema o se meafaigaluega sili ona aoga. O le a tonu le aoga i le tulaga o se faʻamaʻi, ma o le a le faʻamalologa e i ai i luga o se mamanu maʻi?

E mafai ona faʻalauiloa faʻamaʻi ma oloa o le sana i le taumafataga ma le pancreatitis?

Ina ia le faʻaosoosoina le faʻamaʻi o le maʻi, e tatau ona e tausisi i tulafono faavae mo le faʻaofiina o sana i le meaʻai

Mea aoga o seleni ma auala mo sauniuniga mo pancreatiti

E mafai ona 'ai le seleni ma faʻaleagaina ai le gland mum? Ina ia malamalama i aoga aoga ma isi itu o lenei laau, e tatau ona e iloa po oa meatotino o ia

E masani ona 'aiʻosi laʻu kāloti ma faʻaopopo i le tele o vasega muamua ma le lua, e mafai ona ou faafetai e pei o se salati. o le mea mautinoa e le mafua ai le faʻateleina o le CP, a itiiti mai ia te au

o loʻo i ai se fofo sili ona lelei - 7-10 aso i luga o se manava gaogao e inu ai le 100 ml. sukalati, e mafai ona faʻafefeteina i vai poʻo isi suavai masani, e pei o pateta poʻo beets.

Uiga ma meatotino aoga o kāloti

Iloiloga faʻatusatusa o fua o le seleselega aʻa mo le pancreatitis leʻo - 8.0. O le fualaau faisua e tatau ona i ai se polo maualuga, aua e matua taliaina lelei e le masini fuamalie ma e tele meaʻai e maua ai.

O kaloti e aofia ai le tele o minerale - sodium, potassium, iodine, magnesium, calcium, uʻamea ma fulukalama. O le oloa o loʻo mauʻoa foi i vitamini eseese - C, K, E, carotene, B2,1,6 ma le PP.

Kāreti e aofia ai pulu (1.3 g), gaʻo (0.1 g) ma gaʻo (7 g). Faʻafiafia ile kalori i le 100 grams - 35 kcal.

Mo togafitiga faafomaʻi, o le aʻa o le aʻa e masani ona faʻaaogaina e faʻaoga ai le leai o se mea aoga, vave faʻavaveina faiga faʻalaʻau ma faʻapipiʻi le tino atoa ma le okesene. Faʻapipiʻi fatu e faʻapipiʻi i le tuufaatasiga o fualaau faasaina e faʻamautuina ai le faʻatinoga o le cardiovascular system.

E le gata i lea, o faʻamanuiaga o kāloti e faapenei:

  1. faʻaleleia atili o faʻaaliga
  2. faamalosia o puipuiga
  3. puipuiga o le taʻavale,
  4. oncology development warning,
  5. soloina o toxins,
  6. faʻasologa masani o le vaega o meaʻai,
  7. faatelegese le faagasologa o le matua,
  8. totoga o le tino atoa.

Kāreti i le lapisi ma le palacreatitis

I le mumū tele o le pancreas, e tatau i le tagata maʻi ona matelaina mo aso e tolu. Pe a pasia le osofaʻiga, o le tagata maʻi e faasolosolo malie ona faʻafeiloaʻi i se taumafataga faʻalaulelei.

O le taumafataga e faatagaina e aofia ai kāloti, ae le o le mata. O le aʻa fou e aofia ai le sili atu ma le 3% fiber, lea e umi ma faigata ona faʻataʻi. O le mea lea, o faʻamaoniga e pei o le manava, afaina ma le tiga ogaoga o le manava.

E le gata i lea, o le faaleagaina o le fiber mo le pancreas o loʻo taʻoto i le mea moni e faapea, a maeʻa ona faʻafefiloi, ona solo lea o le vailaʻau i ni suga faigofie. Ma o le glycemic index of carrots e faateleina i le toeitiiti 5 taimi. O nei mea uma e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le atiaʻe o le maʻisuka ituaiga 1.

O lea la, afai o loʻo iai le pancreatitis, e tatau ona maua le filemu i le tino maʻi. O le mea lea, o le faʻaaogaina o kālati mata e solia.

I le vevela tele o le pancreas, cholecystitis ma gastritis, na o fualaau aina e kukaina e mafai ona 'ai 3-7 aso ina ua maeʻa le osofaʻiga. Ma o le aso i aso taitasi e le sili atu ma le 200 kalama.

O kapeti fou e maua ai le pancreatitis, o loʻo i totonu o le gaioiga mamafa, e faʻasaina foi. O loʻo faʻaalia le faʻaaogaina o se fualaʻau ua uma ona faʻaaogaina le vevela, togafiti pe kuka. E le fautuaina le 'ai o kāloti kuka, aua e manaia ma faigata ona eli.

E mafai ona 'ai le koko koko i pancreatitis i le faʻamagaloina? O le faʻaaogaina o fuālaʻau mata e faʻasaina e tusa lava pe leai se faʻavavevavega o le tulaga masani o le maʻi.

Ae e mafai ona e inu le sukalati i se aofaiga e oo atu i le 150 ml i le aso.

Carrot faʻatasi ma le mumu o le pancreatic

E mafai ona ou inu vai inu koko i le pancreatitis? Afai e lagona le maʻi ma le pancreatitis e le oi totonu o se laasaga laititi, ona le faasaina lea o le faaaogaina o le sua. Ae e tatau ona faʻafeiloai malie i totonu o le taumafataga.

Ina ia maua e le tino le tele o meaʻai, o le sua e tatau ona sasaina fou mai le fualaau faisua ma inu loa loa. Talu ai o kāloti ei ai le aafiaga leaga, manava manava ma isi faʻafitauli o le mafaufau e mafai ona tupu pe a uma ona faʻaaogaina le fou.

Afai e aliali mai ni uiga leaga, ona tatau lea ona e musu e inu. I le leai o ni mea e le lelei ai, e mafai ona faaopoopo i ai le pulupulu o le fualaau faisua i le sua. E aoga foi le tuʻufaʻatasia o kapeti fou ma le apu, paukini, suamalie.

I tala faʻasolopito, o loʻo i ai se fua e faʻavae i pateta ma kāloti na faʻaaoga e togafitia ai le pancreatitis. O le tapenaga o le oloa e faigofie lava: o le tele lava o aʻa o le aʻa e faʻamamaina ma fufuluina le sua mai ia i latou.

O le pateta ma le kapeti e inu i le afa itula ao leʻi 'ai le 150 ml i le taimi. Ina ia faʻaleleia meaʻai i le tino, e tatau ona e faʻapipiʻiina ni nai mataua o suauʻu olive i le sua.

O le umi o togafitiga mo pancreatitis o le 7 aso, ona faia ai lea o se malologa mo le 3 aso, ma toe faia le togafitiga.

Auala e kuka ai kāloti i le pancreatitis

Talu ai ona o le mumū o le pancreas e taua le tausisi i se taumafataga faapitoa, e tatau i le tagata maʻi ona iloa le kukaina o kāloti ma pe faʻapefea ona faʻaaoga. I totonu o le lisi o fualaau aoga mo pancreatitis o taʻaleti karioti.

Ina ia saunia le meaʻai o le ae manaʻomia kāloti (4 fasi vaega), 2 fuamoa, semolina (100 g) ma se kulimi kulimi laʻitiiti. O aʻa o le aʻa e faʻamauina i luga o se mea lelei, faʻafefiloi ma le semolina ma totoe mo le 20 minute.

A maeʻa le gasegase, ona faaopoopo lea o fuamoa i le paluga ma faʻafefiloi mea uma. Mai le malosi, e fai ni keke laiti, o loʻo tuʻuina i se kuka taofi mo le 40 minute. A maeʻa le mafanafana, e faʻamalūlūina cutlets i le kulimi kulimi maualalo.

O le fua mo le carrot puree mo pancreatitis e faigofie lava:

  • aʻa o togalaau ua faʻamamaina,
  • o le fualaau aina e tipi i pa ma tuu i totonu o se pani,
  • sasaa vai i totonu o ipu ina ia ufiufi ai kāloti,
  • ufiufi le apa ma tuʻu i luga o le afi,
  • fofola le fualaau faisua mo le 30 minute.

Pe a faʻaliliu ifo le kapiti i lalo ole masini e faʻaaogaina ai suauu. Ina ia faʻaleleia atili le tofo o le ipu, e mafai ona e faʻaopopo sina suāuʻu olive poo se kirimi kirimigi. O le fautuaina o le tautua o pateta pateta mo pancreatitis e le sili atu ma le 150 kalama i le taimi.

E mafai foi ona e saunia ni meaʻai suamalie o fualaau aina mai kāloti ma le mumū ma le fula o le pancreas. Mo lenei mea, o le uka ma pateta e vele, eli ma tipi aniani ma kāloti.

O fualaau faisua uma e faataatia i totonu o se apa, sasaa i vai ma tuu i luga o le vevela. A amata ona kuka le kuka, faaopoopo le 2 sipuni tele o le olive olive ma sina tamai dill. O le taimi e kuka ai le ipu kuka e 30-40 minute.

Faatasi ai ma le pancreatitis mai kāloti, e mafai foi ona e kuka ni kuka, mo se faataitaiga, o le moli. Muamua, o mea e tatau ai ua saunia - tasi fuamoa, 125 ml o susu, sina masima, afa kilokalama o kāloti ma le 25 kalama o le pata ma le suka.

O le aʻa o le aʻa e faʻamaʻapeʻa, faʻafefete ma tuʻu i totonu o le ipu ua tumu i le 1/3 o le susu ma le pata (5 g). Fualaau aina suamalie i luga o vevela vevela.

A vaivai le kāloti, ona latou faʻavevelaina lea i totonu o se mea faʻafefeteina ona faʻafefe lea i se faʻavevela. Suga, susu susu ma 2 yolks ua faaopoopo i le paluga.

I le isi itu, ua faʻafefiloi aʻafiatini sasaʻese i totonu o le masini ma faʻapipiʻi i luga o se fuga. O le ipu e faʻapitoa i le vai taele, i totonu o le ogaumu poʻo se fafie faʻatau. Aʻo leʻi faʻauluina le mafanafana, e mafai ona e teuteuina i fualaʻau ma fualaau e le o ni fua.

O faʻamaonia ma faʻamaʻi o kāloti o loʻo talanoaina i le vitio i lenei tusiga.

Aiseā ma po o fea mataupu e le mafai ai ona gaosi kuka ma pancreatitis

E le faatagaina ia kāloti laʻititi e faʻaaogaina i le vaega laititi o le mumū o le mumū, talu ai o aʻa aʻa o le aʻa o se avega mamafa i le okeni ua faaleagaina. I le vaitaimi o le faʻamalosiaga o le faʻamaʻi, e manaʻomia le faʻaaogaina o oloa e faigofie ona faʻapala. O kātiti e aofia ai fiva felanulanuaʻi, lea e faigata ona faʻasolo. O le faʻaaogaina o fuālaʻau mata e mafai ona faʻamalosia ai le tulaga o le maʻi, mafua ai se osofaiga fou, o le taunuuga e mafai ona avea ma faʻafitauli ogaoga.

Carrots laititi

O le faʻaaogaina o kālati mata e le fautuaina i le taimi o le faʻamagaloina faifaipea. O kāloti laititi e aofia ai se mea faapitoa, lea e manaʻomia ai se pasene sili atu o le inisalini e faʻaumatia. O le pancreas ua faaleagaina na mafua ai le inisalini i ni vaega laiti. O se taunuuga, o se uta faaopoopo i luga o le gland ua faia. O le fualaau faisua e aofia ai le fiva lapopoa (3.2 g o le fiber mo le 100 g o kāloti), lea e toetoe lava a le aʻafia i le pancreatitis ma e mafai ona faʻaosoosoina ai le tele o faʻaaliga leaga mai le vaega o le digestive. O le tuusaunoaga o le kālati vai, lea e leʻo iai ni fiva vavalalata. E tatau ona i ai le fua karite i ni tapulaa faʻapulaʻa. Afai o le faʻaaogaina o le sua mai le kālati mata e mafua ai le manava, e tatau ona e musu e faʻaaoga lenei vai inu.

Kaloti faʻamaʻi

Ona o le tele o lona tuufaatasiga, o carotti o loʻo i ai sona aafiaga faʻapitoa i le tino atoa. O fualaau o loʻo aʻafia i le taumafa mo faʻamaʻi eseese, e aofia ai le pancreatitis. O meaʻai gaosi ua saunia lelei e iai le aoga aoga i luga o le pancreas, fesoasoani i le toe faʻaleleia o le tino ma mea e tatau ai, faʻagasolo le faagasologa o le toe faʻaleleia o gland ua faaleagaina.

O carotiti ua togafitia i le mafanafana, e le afaina ai ni faʻafitauli e fesoʻotaʻi ma le meaʻai, meaʻai faʻamalati poʻo le faaopoopoina o fualaau faisua e mafai ona tuʻuina atu i le maʻi 7 aso talu le faʻamaʻi mulimuli o pancreatiti.

Kāreti mo pancreatitis ma cholecystitis

E masani lava, o le pancreatitis e atiina ae i tua o cholelithiasis. Faatasi ai ma le cholecystopancreatitis, o se taumafataga faapitoa ua faatonuina, e tusa ai ma le faaaogaina o oloa e faalavelaveina ai le faagasologa o le otaotaina ma mafua ai ona faasaina le galuega secretory a le pancreas. O kāloti faʻatasi ma le cholecystitis e mafai ona faʻaaogaina i le vevela togafitiga i vevela i na o le taimi o le faʻasaʻoga faʻasaʻo, pe a faʻapitoa le togafitiga ma e le o iai faʻamaoniga o maʻi.

Laʻau o apu ma koko koko

Ina ia saunia se manogi manogi ma le manogi mai Karoti, e tatau ona e maua 250 g kaloti, 280 g o apu, 2 fuamoa, 100 ml o susu, 50 g semolina, masima i le lima.

O kātiti e tatau ona gaosia ma fufulu i le suāsusu seia oʻo ina vaivai. Peeled apu ma fatu faʻatasi ai ma kāloti e manaʻomia ona nutimomoia i totonu o se mea e gaosia. I le faʻafefiloi e tatau ona e faaopoopo i ai semolina, pata uamea ma fuamoa yolks ma fefiloi lelei. Ona tatau ai lea i le tuufaatasiga ona tuʻuina atu ni aʻafiaga sasa ma toe faʻafefiloi. E tatau ai ona gaosia le fomu i le suauu, tuu le mea e tupu ai iina iina ma kuka ai mo le 20 minute i se masini fai faʻanatinati, faʻamalosia le auala e kuka ai le vaʻa.

Carrot cutlets

O le faʻaaogaina o cutisi vine nai lo le aano o manu e mafai ai e oe ona tuʻuina atu le tino i mea aoga ma faʻamaonia le faʻaogaina o fasi mea.

Ina ia saunia ni cutisi meaai mai se moli moli, e tatau ona e ave 3 kāloti tetele, 2 fuamoa, 4 tbsp. L. Semolina, masima.

Ua fufulu ipu kātiti, ua faʻamamaina ma o le mea e tupu ai le masini ua faʻamautuina i totonu o se mea faʻaleleia. O le masima, fuamoa, semolina e faaopoopo i kātiti gaosi. Faʻafefiloi uma ma alu mo le 20 minute, ina ia maua e le cereal le taimi e fula ai. O le suavai suamalie e sasaa atu i totonu o le multicooker bowl, ua faapipiiina se fata pamu. O loʻo tiʻetiʻeti ma tuʻuina i luga o se paleti. Cook i le vaʻa vaʻaia mo le 25 minute.

Vailaʻau gaosi vela ma le koko

E manaʻomia lou suʻeina o olifi, olioʻau-toto, aniani, pateta, 1 togitogi laiti o kapisi.

E te manaʻomia e mafai ai e le multicooker ona taoina ma faʻaaogaina le polokalama.Tuu aisa ma kāloti i le pito i lalo o le pesini ma falai, ia faaopoopo sina suauʻu laitiiti. A maeʻa ona e faʻapipiʻi le kāpeti gaosi, pateta, pasene tomati i le kuka taofi. Liligi le kulupu i le vai ma faʻapipiʻi i luga o le faʻagasologa o le faʻagasologa mo le 30 minute.

Faʻavevela le kuka faila kuka lapisi ma kālati

E tatau ona e ave 8 maso thiketi, 3 kāloti, aniani, paluga paluga, 400ml fasi moa, paʻu paʻu, masima.

I totonu o le pesini o le masini e tatau ona tuʻu ai kāloti, aniani ma laulau, sasaa mea uma i le susu, tuu i luga luga o ogavae moa. I totonu o se pesini e tatau ona e faʻafefiloi le paʻu paʻu, masima ma fufuluina lapisi o moa ma le mea e maua mai ai. Ona manaʻomia lea e tapuni le masini ma kuka ai moa ma kāloti i se gasolo lemu mo le 8 itula. A maeʻa le taimi, e tatau ona faʻafeiloaʻi le moa moa faʻatasi ma kāloti i se pesini ma ufiufi e faʻamafanafana. E tatau ona tapunia se kuka taofi ma i luga o le malosi, ia kuka le sua mo le isi 20 minute. Auauna i le sipuni i kāloti i le susu.

Lapo i aso uma o kāloti

E ui lava i le mea moni, o kaloti e aoga tele ma fualaʻau-tamaoaiga, pe a faʻaaogaina fualaʻau aʻa, pe a iai ni faafitauli i le pancreas, e tatau ona matauina le masani o aso uma. O le inu malosi o le karoti vai e faʻatagaina pe a uma meaai, i aso uma e lua, i se voluma 150 ml. O le vaega o ipu i le taimi e tasi ma le mea o loʻo aʻafia i le aʻa e le tatau ona sili atu i le 150 g.

Kāreti, e pei o isi fualaau faisua ma fualaau, e tatau ona faia ma le faʻaeteete i le taumafa a se maʻi i le pancreatitis. O le tausisia o faatonuga a tagata fai meaʻai ma le faʻaaogaina o ipu saunia lelei mai se fualaʻau maloloina lelei o le a fesoasoani i le vave faʻafoʻiina o galuega faʻalavelave ma faʻamaonia ai le gaogao.

Le au pele pele e, o lo outou manatu e matua taua ia i matou - o le mea lea, matou te fiafia e toe iloilo le faʻaaogaina o kāloti mo pancreatitis i faʻamatalaga, o le a aoga foi i isi tagata faʻaoga o le 'upega tafaʻilagi.

Maria

Ou te manaʻo e kuka i se fai kuka taofi, aua o meaʻai e talafeagai mo tamaiti ma meaai. O loʻu toalua ei ai le pancreatitis e masani ai, ma mo ia ou te kukaina ni manogi o fualaau faisua, puddings, cutlets. Cutlets ma pateta ma kāloti e matua suamalie lava. E fesuisuiaʻi ma le 'eleʻele lanu mumu ma se paʻu auro manaia. Na o se taufaasese!

Olga

Ou te tago i le sukalati i isi aso uma i se pepa fou saunia. Ina ua maʻi o ia i le pancreatitis, na aliali mai faafitauli faʻalavelave. O fua mai le kāloti e fesoasoani i le faʻasaʻoina o le motumotu o le intestinal ma fesoasoani ai e faʻasalalau le pancreas.

Pancreatitis

O le ogaoga o le tiga pe a uma ona 'ai, e masani ona maua i le itu tauagavale, toe faʻaleagaina, o le aisa e mafai ona faʻaalia le faʻaalia o se faʻamaʻi e pei o le pancreatitis.

O le faʻamaʻi faʻatasi ma le mumū ma le faʻaleagaina o le pancreas. Mo mafuaʻaga eseese, o le faʻaaogaina o le manava o le pancreatic e le toe faʻamalosi i totonu o le manava ma toe lafo i tua.

O se taunuuga, o enzymes o loʻo faʻapipiʻiina e le pancreas e amata ona faʻaogaina le okeni, ma mafua ai suiga eseese.

O le suʻesuʻega ua faʻamoemoeina i luga o le faʻavae o faʻamatalaga o falemaʻi ma taunuʻuga o suʻesuʻega.

E lua ituaiga o pancreatitis:

  1. Faasoa. E tupu faʻafuaseʻi. I le tele o tulaga, o loʻo faʻaalia i le faʻaalia o faʻamatalaga iloga, e aofia ai: ogaoga tiga, vomiting, maualuga fiva, toto maualuga, tachycardia, lanu samasama, paʻu maualuga. O se ituaiga o pancreatiti tino e gaoioi.
  2. Taimi O nisi taimi o se maʻi e le togafitiina e avea ma se mea tumau. O osofaiga o le vevela e tupu mai i le 5 taimi i le tausaga, eo mai faatasi ma le tiga tele, toe fai, vomiting, e le aumaia ai le toomaga, fiva, e faamatalaina i ni eseesega eseese. Ona o le televave, o le tulaga e mausali.

O se tasi o mafuaʻaga e faʻafefe ai le atinaʻe o pancreatitis ma lona faʻavavevaveina o le lē paleni.

Teu mea inu i luma o taumafataga, meaʻai vevela, meaʻai falai, mea manogi e faʻaleleia ai le 'ai ma taʻitaʻi atu i le faateleina o le gaosiga o enzymes, o lona gaioiga o le faʻapipiʻiina o protéini, lactose, sugars, fat.

O nisi oi latou o loʻo aʻafia i le gaosiga o mea taumafa. O le isi o loʻo totoe i le pancreas.

Ua leva ona suʻesuʻe le fomaʻi e faapea o meaʻai tatau lelei o se mea e manaʻomia ma faʻamalosia e tausia ai le ola maloloina o totoga i totonu.

E taua le manatua pea o mea e mafai ona 'ai ma pancreatitis. Le leai o togafitiga, faʻafefe o mea taumafa i itu uma e lua o le faamaʻi e mafua ai faʻafitauli eseese, e aofia ai le kanesa, maʻi suka, peritonitis.

Vaega o meaʻai mo pancreatitis

Po o le a lava pe o le tino pancreatitis poʻo le taimi masani, e tele tulaga e iloga i le atinaʻeina o le faʻamaʻi:

  1. Muamua. E fesootaʻi ma le amataina o se osofaʻiga i se foliga faʻapitoa poʻo se faʻalavelave ogaoga o le pancreatitis. O faʻamaoniga e sili ona malosi.
  2. Faʻaleleia. Faailoga o maʻi ua faaitiitia. O le tiga e alu i lalo, o le vevela e faʻamautu.
  3. Faʻaolaina. O le tulaga e masani.

O laʻasaga taʻitasi e faʻaalia i manaoga faapitoa mo mea e mafai ona e 'ai ma pancreatitis.

Uluai taimi

I le faagasologa o le togafitia o le pancreatitis i le taimi muamua o le faamai, e taua le aloese mai le faaosofia o le gaosiga o enzymes digestive.

E mafai ona maua lenei mea pe afai e teena atoatoa e se tagata meaai. Naʻo le inu i sina vaega itiiti e puipuia ai le faʻamalolo. Latou te inu vai o le minerale e aunoa ma le kesi, o le pulupa lapisi.

O nei fuataga e faʻamalieina ai le faʻaogaina o le tino, taofi ai le atinaʻeina o le faʻamaʻi ma foliga mai o faʻavavega.

O le anapogi e faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. O le uluai laasaga e masani lava e oʻo atu i le tolu aso.

Vaega o le faaleleia

O le taimi lava e faaleleia ai le tulaga o le maʻi, e toe amata ai meaʻai. Ae ui i lea, e tupu malie lenei mea, i lalo o le tulafono:

  1. Faʻasologa o mea taumafa. E manatu o le tagata maʻi e ai i ni vaega laiti e tusa ai ma se lisi faapitoa. I aso muamua talu le osofaʻiga latou te 'aina le 7-8 taimi i le aso. I le lumanaʻi, o le numera o taumafataga e faʻaititia, ae e le mafai ona itiiti ifo ma le lima. E le tatau ona silia le 300 g.
  2. Faʻafeiloaʻiga faʻataʻitaʻiga o meaai fou. Mo se fetuutuunaiga sili atu o le faʻaogaina o meaʻai, o oloa na faʻaaoga muamua e le tagata gasegase i soo se aofaiga e le o faʻatautaia vave, ae o le tasi i le isi, faasolosolo malie. Afai e tulaʻi se fesili, o le a fai mai e le fomai meaʻai e le tatau ona 'aina faʻatasi ma le pancreatitis.
  3. Le faateleina o calories. O le faʻamaonia o caloric o oloa faʻapipiʻi e le vave faʻalauteleina. I le lua aso muamua ina ua uma le anapogi, o le kalori mea uma o mea taumafa uma e 'ai ua le sili atu ma le 800 kcal. I le isi lua i le tolu aso, o calories e oʻo i le 1000 kcal. I le lumanaʻi, o le masani i aso uma e oʻo atu i le 2200 kcal.
  4. Faʻavae. I le popofou, e faʻaaoga ai se taumafa gaʻo, i se mea itiiti e faʻaosoina ai le gaosiga o le pulu talo ma le vai inu, i le faasologa o le cholecystitis ma le pancreatitis. Mulimuli ane, o faʻamatalaga e aofia ai le porotini ua faʻaofiina. O le gaʻo o le tino e gata lava.
  5. Faʻalēaogaina meaʻai leaga. Afai e teena e le tagata maʻi meaʻai, e le mafai ona e faʻamalosia o ia.
  6. Le vevela o ipu. O meaai uma e tatau ona i ai i le vevela o le potu. O le taumafaina o vevela vevela poʻo mea malulu e mafai ona faʻaleagaina ai le tino.
  7. Fafagaina. E tele meaʻai e tatau ona alofia.
  8. Vaʻavai. O le mauaina o le ava e aumaia i le maualuga o le 2.2 lita.
  9. Tausisia tulafono o le kuka. O oloa e mafai ona 'aina faʻatasi ma le pancreatitis e na o le asu pe kuka. E sili atu ona faʻaaogaina i totonu o le suavai pe pei o palu pateta.

O meaai talafeagai e faia i luga o le faavae o mea taumafa Nu. 5P e tusa ai ma le muamua, filifiliga vavalalata.

E masani ona manatu le tagata maʻi o le 'ai i lenei laasaga e le mafai foi. Ae ui i lea, o tagata gasegase e ofoina atu vai, semi-vai, i le maea o le 1-2 aso o le suamalie o fatu gaʻo, soupeti ma mea masini, o le tutusa e sili atu le mucous, masini fualaau faisua, fuʻa.

O nisi taimi e fautuaina ai e 'ai meaai a pepe. Mo le inu, faʻaaoga lanu lanumeamata lanumeamata ma le vaivai, meainu suamalie ma fualaau mamago, vine, currants ma selu ulu.

I le averesi, 2 aso talu ona toe faʻafoʻisia meaʻai, e tuʻuina atu i luga o le pancreatitis paluga pateta ua saunia i luga o le lua poʻo le lona tolu o le suka, palatini palatini, cut cut meat cutlets, keke tiisi, pata.

O le saunia o meaai mai aano o manufasi, e faʻamamaina ai vela, gaʻo, moa ma iʻa - mai i ponaivi ma paʻu o feʻau.

E matua faʻaseseina le fafagaina o tagata mamaʻi i falaoa, meaai mama, sausage, fualaau faisua fou, fualaau 'aina, ulaula meaʻai, meaʻai gaʻo.

E tatau ona e vaʻaia ni susu o le muamua broth, sugar, sillet, pele bela, pea, falaoamata sana.

O le a le mea e le mafai ona faia i le taimi o le faigata o le inuina o caffeinated drinks, koko, ma susu susu.

Po o le a lava meaai, faatasi ai ma le pancreatitis, e mafai ona e 'ai ma inu i na mea sei vagana ua leai ni a latou meaʻai.

Faʻaolaina

Aʻo mou atu faailoga, o le faʻasaʻoga e faʻavaivaia ma sili atu ona vaivai. I le va o taumafataga e le sili atu ma le fa itula.

O ipu kuka uma e tatau ona kuka lelei. O tulafono lautele ua fautuaina mo le laasaga lona lua o le faamai ua matauina ma ua iai nei suiga:

  1. Toto Lisi o le laulau faʻaaoga 5P i le lona lua, faʻalauteleina le faʻasologa. E fautuaina e matau i le gasologa o le tausaga.
  2. Faʻaauau Se suiga fesuisuiai mai ipu vai ma pateta paluga e saunia mai oloa gaosia lelei. I le aluga o taimi, e itiiti meaʻai taumafa e faʻaaoga mo le kuka.
  3. Tulaga o le vevela. O ipu vevela ma malulu e le faatagaina.
  4. Faʻasologa o Meaʻai. O le mataupu faavae o mea taumafa e oo i le 5-6 taimi i le aso i ni vaega laiti e faasaoina.
  5. I luga o le fautuaga a se fomaʻi, e fesoʻotaʻi togafitiga o le vailaʻau i togafitiga. E taua le mauaina o vitamini o vaega A, B, C, K, P.
  6. Faʻavae. O le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo, o loʻo faʻateleina ai palatini. O le susu o le a amataina malie.

I lenei laasaga, faatasi ai ma le pancreatitis, o le lisi o ipu e faatagaina e aofia ai fualaau faisua, gaʻo manu, iʻa, ma cereals.

E faʻatagaina e 'ai le falaoa, kulimi mamago mama, marshmallows, fualaau mamago, paluga tao poo pears, sisi kulimi i se fua faʻatapulaʻa. Inu deco deco, kefir, lauti, meainu suamalie, fualaau suamalie suamalie, uani.

I le pancreatitis e le masani ai, e le tatau ona e 'ai i iʻa gaʻo, aano o manu, palafoni, meaʻai, meaai kuka, caviar, ma ulaula. E leʻi faʻaaoga fualaau faisua.

I le lisi o mea e le mafai ona maua i pancreatitis, faʻapipiʻi pulou, marinades, fualaau suamalie, fua o le falaoamata, susu susu.

O le tele o nei oloa e mafua ai se gaioiga maualuga o le pancreas ma mafua ai se osofaiga fou.

A aunoa ma le faʻaleagaina, o le lisi o meaʻai e mafai ona 'ai mo le pancreatitis e le masani ai ua faʻatapulaʻaina foi.

O le tausisia o fautuaga a le fomaʻi o le a faʻatagaina ai oe e tumau pea i se soymptomatic mo se taimi umi.

O le tuufaatasiga o vailaau oona

Afai e maua se tagata i le pancreatitis, faʻalogo i le aofaʻi o vailaʻau oona o loʻo i totonu o oloa.

O le enzymes e maua mai i le pancreas e faʻamoemoe e faʻaoga tonu nei elemene.

O le meaai i le amataga o le faamai sa faʻavae i luga o le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo. I le lisi autu, o le tuufaatasiga o vaega autū e suia.

O le taumafa i aso taitasi o gaʻo, e 350 g. O le punavai o meaʻai gaʻo e mafai ona avea ma masi, meli, keke, pasta, araisa. O fualaʻau, o pateta, kāloti, squash.

Ua faʻafeiloaia oloa i totonu o le laulau lautele. O le masani i aso uma e 130 g. Taulaʻi atu i le mea moni e 30% e tatau ona tupuga mai.

I le avea ai o se puna o meaola o manu, o maʻi ma pancreatitis e fautuaina meaʻai o veal, lapiti, toka.

Tamai Mamoe, kusi, aano o manu feʻai ma manulele e le aofia. Faatasi ai ma se mea le mautonu, o le uila ma le kisi e faaaoga nai lo mea e gaosi mai manu.

E le fautuaina le suāsusu o le susu, e mafua ai le afaina ma le pala.

O oloa e aofia ai mea gaʻo ua faʻaofiina i totonu o le lisi i le aso lona lua talu ona faʻalauteleina le lisi. O le masani i aso taitasi e 71 g.

E tusa ma le 20% e tatau ona tupuga mai. O le pata e faʻaaogaina e fai ma faʻaopoopoga i fatu o masini poo palu pateta.

Mea ua faatagaina

O le numera numera 5P ua fuafuaina faapitoa mo tagata mamaʻi ma pancreatitis. O loʻo faʻamatalaina ai meaʻai e le mafai ona 'ai, o mea lelei ia.

E tele e faʻaaoga i mafaufauga o fualaau faisua uma e maloloina. E le saʻo lenei mea. I le pancreatitis, ua faʻaalia e kuka ai na o meaai mai le falelola, pulupulu Brussels, kāloti. E mafai ona e faʻaaoga pateta, beets, zucchini, squash.

Fualaau faisua mamago pe kuka. I le toe faʻaleleia, o le faʻamagaloina o le pancreatitis e masani ona tunu ma galo. I le laasaga muamua, solo seia maeʻa.

O mea e mafai ona e 'ai faʻatasi ma pancreatitis e aunoa ma se faʻavavevave o se kāpeti paʻepaʻe, pepa logo ma tamato. Ae peitaʻi, afai e le faʻaleagaina, o nei fualaau faisua ua aveesea mai le meaʻai.

O se ipu sili ona lelei, o le taeao ma le pancreatitis o le a faʻavelaina. O le lisi o oloa e taliaina e aofia ai le keke, oatmeal, araisa.

Pe a faʻalauteleina le lisi autu, e fautuaina e suia i latou ina ia masani le tino ile eseesega.

I le taimi o le faʻataʻitaʻiga, ua fautuaina ai se taumafataga o le oat.

Faatasi ai ma le faʻalauteleina o le lisi autu, o meaʻai aano o manufasi na saunia mai le pisuka, vela, moa e faasolosolo malie ona faʻaofi mai. Naʻo meaʻai mama e faʻaaogaina.

E fautuaina le kukaina o salu, supa, paʻu. O le aano o le a kuka, tao tao, uʻu, fuʻu.

O le autu autu lea e filifilia ai le iʻa mo le kukaina o lona gaʻo gaʻo. I le taimi o le toe faʻaleleia o le suavai, ua faʻapipiʻiina mai i le perch, pollock ma cod.

E le gata i lea, latou te taoina pe taoina pike, togafitiina, vevela, ma le vevesi. E leai se ituaiga o iʻa e aʻafia i mea e mafai ona 'ai faʻatasi ma pancreatitis, ae i tulaga e masani lava e le masani ai, e mafai ona e faʻamalieina oe lava i lanu piniki masi.

Milk oloa

O le lisi o mea e mafai ona e 'ai ma pancreatitis o loʻo i ai susu susu.

I le amataga o le faʻamaʻi, ua saunia le gaʻo i le povi ma le susu. I le lumanaʻi, e mafai ona inu le susu susu o oloa gaosi, 'ai le kisi falaoamata. E fautuaina Yogurt e inu na o le tasi e kuka i le fale.

Pe a faʻaleleia le tulaga, e faʻapipiʻi le pata i le kuka.

Fua ma fua

Ina ia faʻamalieina ni faʻafitauli matuia o le faʻamaʻi, o apu apu ma peʻa e 'aina. Pamekaranete, persimmon, plum, melon, fugalaau, strawberries e mafua ona o mea e mafai ona 'ai i le faʻamagaloina o pancreatitis.

Ua saunia sauniuniga, jam, compotes.

I totonu o le gasegase o le faʻamaʻi, o mea uma lava e faasaina. I le laasaga o le toe faʻaleleia ma le toe faʻaleleia, e mafai ona e 'ai i marshmallows, pastille, sili ile fale. E mafai ona faaopoopo le meli i meainu.

O le masani o le inu na o le lauti, kofe, koko ma pancreatitis o le a suia. Tuu le lauti lanumeamata, i se taimi mulimuli ane e faʻafeiloaʻi ai se tagata uliuli. Nai lo le soda ma le kofe, e fautuaina e faʻaaoga compotes, tila, fualaau aina ma mea teuteu.

O se ipu kofe e mafai ona e gafatia pe a maeʻa ona toe faʻafoʻi. E sili atu le faʻaitiitia o le vai inu susu ma inu i le itula pe a uma le 'aiga o le taeao.

Mea faasaina

O le tele o mea e faʻaaoga i le mafaufauina e aoga e tau atu ai i le faʻavauvau ma le tiga, o nisi taimi e faʻaleagaina ai le pancreas.

O le lisi o oloa e faʻasaina ona 'ai e aofia ai le mumu mumu, kofe, faʻalomilo.

I le laasaga muamua, eggplants, tamato, kapisi papaʻe, pepa faasao e faasaina.

O le laisa, aniani, suipipo, radisa ua solia i soo se tulaga. O i latou uma lava e faʻaleagaina le faʻaogaina o le tino, mafua ai le faʻaleagaina ma le faʻalavelaveina o le gland.

Aua e te ai i le falai, kuka ma le suamalie.

E le fautuaina le kukaina o sana, sana, selu ma le karite. Latou te mafua ai le ita i le mucosal.

Pork, taaloga, tamaʻi pepe, tamai mamoe ua faʻasaina. Aua le kuka soupeti i ponaivi. Aloese mai meaʻai ma meaʻai.E fautuaina le faʻamapulaʻa, ma i vaega muamua o le faʻamaʻi e faʻaaogaina atoa le faʻamaʻi.

O le mea moni e le mafai ona e 'ai ma le pancreatitis e aofia ai sausago, ham.

O lenei oloa e aofia ai le tele o mea aoga, elemene, ae sili atu iʻa e mafua ai le le toʻa ma le faʻalavelave.

Ua fautuaina e fomaʻi le vavae ese o le salmon, elele, sturgeon, ma le mailei mai le lisi e oʻo lava i le taimi o le pancreatitis remission.

Faʻasusu, ulaula, mimiti, meaai mama ua sili ona aloese.

Lavela meaʻai

E faasaina le inu susu o susu i soo se laasaga o le maʻi. I le mea moni e le mafai ona e 'ai, inu ma pancreatic pancreatitis, aofia ai yogurts gaosia i faleoloa.

E taua tele le manatuaina o le pancreatitis, ae le o fua uma e mafai ona 'aina. Tuusaunoaga i le lisi o fualaau suamalie, vine. E masani ona le fautuaina e 'ai i faʻi.

O keke, meaʻai, mea suamalie, halva, marmalade, sukalati - o suʻe sili ona fiafia i ai mai le lisi autu o le a tatau ona faʻaaogaina atoa.

Mea inu gaʻo, pipi malosi, vave faʻatagaina le kofe.

Faʻailoga ata

O tagata e mafatia i le pancreatitis e fautuaina e faia se lisi autu e faavae i luga o fualaau mo mea taumafa ma taumafa Numera 5.

O se tasi o filifiliga mo se ituaiga o lisi mo le toe faaleleia o le tulaga o loʻo tuʻuina atu i lalo. O le lisi e aofia ai mea uma e mafai ona 'aina ma pancreatic pancreatitis.

O le lisi faasaina mo oloa pancreatitis e tele. E mafai ona e sau i taimi uma i se lisi e le masani ai ma aoga, lea o le a avea o se tali aoga i le fesili o mea e mafai ona e 'ai ma pancreatic pancreatitis.

Fualaau faisua, iʻa e mafai ona faamalieina ai manaʻoga o soʻo se mea manaia. Ae taua, peitaʻi, ia mulimuli i mataupu faavae o taumafa lelei.

O nei fautuaga o le a fesoasoani e puipuia ai faʻasalaga.

Vitio aoga

O le i ai o se faʻasalaga faʻaleagaina i le pancreas e faʻaaogaina ai tagata i taimi taʻitasi ma vailaau ma pipii i se meaʻai.

Afai e saʻo le filifilia o oloa, o lenei mea e mafai ai ona puipuia le vevelaina o maʻi ma faʻafefeteina le tino ma vitamin talafeagai ma minerale.

O le tele o tagata gasegase e fiafia i le fesili pe mafai ona faʻaaoga peroti mo pancreatiti. E taua le mafaufau iai i auiliiliga.

Le lelei ma le le lelei o kāloti

O lenei fualaau faisua e tele mea aoga. O se tasi o mea e sili ona taua: faʻaogaina o le tino faʻatasi ai ma microelements ma le tuʻuina atu o vitamini o vaega K, C, E, PP, B.

E le gata i lea, o kāloti e matua manaia lava, lea e lauiloa i le salafa o le lalolagi. Afai e saʻo le faʻaaogaina o le moli moli, ona tele ai lea o microelements i totonu o le tino.

E le gata i lea, e mafua ai le faʻavaveina o le metabolism ma fesoasoani i le saturation o masini ma le okesene.

O uiga taua e pei ona taʻua e masani lava ona aloaia i togafitiga aloaia, aua o se masaniga le faʻaaogaina o karoti i le taimi o sauniuniga o vailaau faʻamalosi, lea e tatau ona faʻaleleia ai le gaioiga o le cardiovascular system ma faʻateleina ai vaʻa toto.

E tele isi faʻamalologa o kāloti. O latou nei:

  1. Faʻaleleia o le vaʻai.
  2. Faʻaleleia o puipuiga a le tino.
  3. Tulaga masani o le gastrointestinal tract.
  4. Tuuina atu o macro - ma microelements i totonu o le tino.

O le tuufaatasiga o kālati e aofia ai peta - carotenes, proteins, gaʻo, fiber, carbohydrates, enzymes ma antioxidants.

O lenei mea e taʻu mai ai o le aʻa o le aʻa e maua ai se aoga aoga i luga o le gastrointestinal tract, ei ai ona uiga lelei ma le faʻaleagaina.

O Kāreti e maualalo-kalori, o le mea lea, e masani ona faʻaaoga i le sauniuniga o meaʻai a tamaiti, meaʻai ma mea taumafa.

Ae, e ui i nei mea lelei uma, o kāloti e mafai ona afaina i pancreatitis. O le mea moni o le faʻafefeina lea o le pancreas mumū.

E le gata i lea, o loʻo aofia ai le fiber, lea e toetoe lava a le faʻaogaina i totonu o le taimi laititi o le fomaʻi o loʻo fesiligia.

Afai e te le amanaiaina le faasaina, ei ai le tulaga lamatia, le manava ma le afaina, e mafua ai le le mautonu ma le tiga.

E faʻatagaina ile kāloti i le taimi o le pancreatitis?

E pei ona taʻua i luga, e tele le aoga o kāloti, o lea ua faʻamatalaina i le taimi o le taumafa mo pathoces o le digestive tract.

Ae o tagata atamamai e le fautuaina le faʻaaogaina o le fualaau faisua i taimi uma e lua ma foliga masani o le mumū o le pancreas.

O aso muamua e tolu, e tatau i le tagata gasegase ona matua le mafai ona 'ai meaai, ma a maeʻa le taimi atofaina, e mafai ona ia' aiina lemu mai puddings mai le aʻa o le fatu, o le moli ma le pupuʻu.

E tatau foi ona e teena le faaaogaina o fualaʻau matala, aua o le a le mafai ona eliina fualaau.

O le mea lea, o kāloti ma le pancreatitis e mafai ona faʻaaogaina pe a maeʻa togafitiga faʻamafanafana.

Faʻaaogaina kāloti i totonu o le gasegase o le pancreatitis

Faatasi ai ma se faʻavavega o le faʻaogaina o le le fiafia i totonu o le gland, o se taumafa malosi e faʻamatalaina i tagata gasegase, e aofia ai le faatapulaa o se fuainumera tele o oloa.

O kāloti e aofia ai ituaiga o fualaau faisua e le mafai ona 'aina i nai aso talu ona maeʻa.

O aʻa o le aʻa o le a aoga pe a maeʻa le 7 aso, pe a faʻavaivaia le faʻaalia o maʻi.

Ae e oʻo lava i le taimi nei, e le fautuaina ia kāloti. O le mea lea, ia iloa pe mafai ona i ai i le karoti le gaʻo e mafai ona i totonu o le gasegase o le maʻi, e na o se fomai e mafai.

Kāreti ma se faʻasologa masani o togafitiga

O le pancreatitis ole taimi e manaʻomia ai se filifiliga filifilia o meaʻai e tatau ona faʻaaogaina i au meaai i aso taitasi.

O le mea lea, o le faʻaaogaina o kāloti e tatau ona togafitia ma le faʻaeteete tele, aua a oʻo i le gaʻo, e ono afaina ai le ate.

O fualaau faʻamaina e leʻi puipuia e faʻamauina o meaai mamafa, o lea e fautuaina ai fomaʻi e kuka pe kuka.

O kapeti, e masani lava ona faia pateta pateta, lea e mafai ona e faʻaopopo ai le suauu suauu poo se mayonnaise fale.

Ae a fai o fomaʻi ua fuafuaina se meaʻai tumau, e le o fautuaina. O le faʻaogaina o le tino i totonu o le pancreas e mafua ai ona aloese tagata mai gaʻo mai le taumafataga, lea e mafai ona mafua ai se faʻalavelave sili atu o maʻi o loʻo fesiligia.

E mafai ona i ai le koko i le vaitaimi o le faʻamaga o pancreatitis

Fai mai tagata popoto e tatau i tagata gasegase ona faʻafeiloaʻi fua o aʻa i la latou meaʻai e pei o sua.

Ae e tatau ona maitauina ao leʻi faʻaaogaina, e tatau ona e taumafai e inu isi sua o fualaau faisua po o fualaau aina.

I le taimi muamua, e fautuaina le sua karroti e faʻapipiʻiina i le apu ma le pi. E le gata i lea, o le pulupulu e tatau ona lafoaia.

Afai e maua le manava o le maʻi ile taimi maʻi, ona lelei lea e le inu le sua - tatali seia oʻo i lalo ifo faafitauli ma le nofoa.

E tatau i tagata mamaʻi ona nofouta e le tatau ona latou inu inu fualaʻau, aua o le gaʻo faatagaina e le silia le 500 ml i le aso ma e le sili atu 3-4 taimi i le vaiaso.

Taloti lauti faʻapitoa

O fualaau taumafa e iloga e latou mea aoga ma tofo lelei.

E taua vave ona faamanino pe afai e saunia i latou, e fautuaina e faʻaaoga le susu ma le maualalo o le pasene o mea gaʻo.

Lalo o le a ou tuʻuina atu filifiliga sili ona lauiloa mo le faʻaaogaina o le aʻa moli.

Carrot puree

A maeʻa ona faʻagasolo i tua foliga o le tino o pancreatitis, e mafai e tagata gasegase ona saunia le kapiti puree mo latou lava, lea o le a fesoasoani e taulimaina ai maʻi o le gastrointestinal tract.

E tatau ona e ave 3-4 kāloti, pi, fufulu maeʻa, tipi i totonu o vavao ma tuu i totonu o se pusa ua tuʻuina ma sasaa vai i tuaoi o le fualaau faisua.

Fufulu le afi ma vela mo le afa itula mai le taimi na faʻaputu ai le vai. Paʻu le fuālaʻau vevela i se paluga seʻia oʻo lava i le faʻaauau o pateta palu.

Carrot casserole i se fai kuka taofi

Fufulu 200 grams o kāloti, pi ma le faʻafefe. Faʻafefiloi afa o fuamoa i le 10 kalama o suka ma taia lelei.

Faʻaopopo le kāloti i le faʻafefiloi, sasaa 30 g o le susu, sasaa 10 kalama o semolina ma faʻafefiloi lelei.

Faʻalautele le fagu mai le multicooker i le suauʻu, sasaa i le paluga, faʻagasolo le "tao ma le tao" mo le itula. Tuu le mea na maeʻa i luga o se fata ma sasaa le kulimi suamalie e leai ni gaʻo.

Poto ma kālati

Pipi 4 pateta, kuka seia mama. Liligi le 100 mililiters o le susu i totonu o se pusa eseese, tuu 1 le sipunifi o le pata iina ma vevela i le 60 tikeri. 2 kāloti, paʻu ma tipi i ni vevela ma faʻaopopo i le paluga.

Taofiofi le vevela vevela seia oʻo ina sauni le ipu, manatua e faʻaosooso. Ona aveese lea mai le vevela ma le malulu.

Tipi le pateta aoe vevela, suauu, paʻu i le paluga 1 le polotini. Faʻafefiloi pateta, kāloti ma le polotini, faʻaopoopo le 1 sipuni vavalo semolina ma le 1 kulimi, faʻafefete lelei.

Fai ni patties laiti ma taʻavale i falaoamata po o falaoa. Sela e fa i totonu o le ogaumu, faʻapipiʻi i le 180 tikeri mo le afa itula.

Opu apu ma karuti puree

O le laulau taumafa e masani lava ona migao, o lea e mafai ai ona e "teuteu" i se meaʻai suamalie ma maloloina.

Peel 1 Karoti, tipi i totonu o pusa ma faʻavela seʻia oʻo i le susu. Tipi le apu, aveese le ogatotonu ma faʻatasi ma se karuru e ala atu i se mea faʻaleleia poʻo se mea e teu ai meaʻai.

Liligi le 250 grams o sisi i le mea na i ai, lea na faʻasaina muamua i le 2 teaspoons o le suka ma le 2 teaspoons o le pata omea. Paʻu le protein seia oʻo i le pulu ma sasaa i totonu o lenei paluga.

Fagogo se pepa tao tao ma le pata, tuʻu i totonu paluga pateta, tuʻu i luga o le vai mafanafana ma tuʻu mo le 25 minute. A uma le kuka, e mafai ona e faaopoopoina le kulimi kulimi poʻo le yogurt.

O le pancreatitis e matautia ona e mafai ona faʻaleaga atili pea ma oʻo atu ai i le faʻaumatia o le pancreas.

O le mea lea, i le faaopoopo atu i togafitiga fualaau, e taua tele le tausisi i se taumafataga faapitoa. E le talafeagai le mafaufau o meaʻai uma lava e mama ma e le o se mea lelei - i aso nei e mafai ona faia se mea teuteu e sili atu ona lelei mai i meaai masani.

Faatasi ai ma sauniuniga talafeagai, o le koko o le koko o le koko ma lelei. Ae e taua le manatu o le taumafa ese o le 'ai e le o fautuaina.

Ole fomaʻi ole tagata ole maʻi na ole atu mo se fesoasoani e tatau ona taʻu i tulafono ole meaʻai talafeagai ma fautuaina pe mafai ona kukaina pe leai ni kāloti ma pe o le a le kuka e kuka mai ai.

O le mea pito sili ona taua o le tausisia o fautuaga a le fomaʻi ma mataʻituina lou lava soifua maloloina.

O a sua e mafai ona ou inuina?

Tausia lou soifua maloloina - tausia le fesoʻotaʻiga

O le pancreas o loʻo i ai le tele o galuega taua e manaʻomia mo le faʻatinoina masani o le tino o le tagata. Pretionary excretion, faʻamaonia pe a oʻo mai meaai i totonu o le gastrointestinal tract, siaki meaai e maualuga i le popo ma le gaʻo. Faʻatasi ai ma le atinaʻega o le faʻaleagaina o le tino i le tino, o le leaga o le "mamafa" o meaai ua matua faʻaitiitia. O le mea lea e mafua ai ona fautuaina e fomai o latou tagata gasegase e aloese mai meaʻai ma gaʻo mamafa.

E faʻamautuina foi se mataupu faʻavae pe a filifilia ni meainu. O suamalie mo pancreatitis e tatau ona sasaina fou, e aunoa ma se faʻasao ma isi mea suamalie. O maualuga maualuga o le suka i totonu o le vai e faaosofia ai le faateleina o le manava o le manava o le pancreatic excretion, lea e le manaomia mo pancreatiti. E fautuaina e faʻamalu le suavai i vai mamā, ma faʻafefe.

Orange, lemon and fruit fruit e le fautuaina mo le faʻaaogaina ma le mumu o le pancreas. A le o lea, o le tulaga e mafai ona atiaʻe ai se faʻavavevave o le faʻamaʻi. E le gata i lea, e faasaina le inu o vine, vine ma currants. O le gaioiga o meaola o loʻo i totonu o nei oloa e le faʻaitiitia e tusa lava pe a uma ona tuʻuina le vai i le vaiinu.

O le faʻamatalaga i totonu o le tusiga e le o se taʻiala i taga. E na o se fomaʻi e mafai ona faʻamaonia se taumafataga lelei e faʻamalosia ai le faʻamālōlōina o le parenchyma pancreatic.

Vaimato

E iloa e le gata o se meaʻai suamalie ma lelei, ae o se mea lelei foi i le togafitiga o pancreatiti. O lona suavai ua manatu o se meafaigaluega sili ona lelei i le tau faasaga i lenei faamaʻi. Mo le felanulanuaʻi, e tatau ona e ave pateta e aunoa ma mata ma mea leaga. E tatau ona inu le pati i le taimi lava e uma ai sauniuniga, aua i lalo o le aʻafiaga o le okesene o le a amata ona aveesea ai uma faʻamalologa. Faatasi ai ma le masani ona faʻaaogaina le inu, e mafai ona faʻaumatia faʻamalo o le mumu o le parenchyma ma faʻavave le faʻafouina i le pancreas.

O le pancreatitis carrot juice e lelei lelei ma pateta. I le faʻafefiloi o nei meainu, e mafai ona faʻaleleia le tofo ma faʻaleleia le aoga aoga i luga o le paʻu. Ina ia saunia le "faʻafefiloi" o le ae manaomia le afa afa o ituaiga o suavai taitasi. E inu le vai i le taimi lava e uma ai sauniuniga.

O le sua o le Beetroot

O le squeeze e sili atu ona aoga pe a faatusatusa i le kuka ma le vevela. A faʻavevelaina, o le a galo ai se vaega taua oa latou lava elemene aoga ma vailaʻau faʻasolosi. E mafai ona ou inuina le vai falala ma pancreatitis? E ono mafai, ae le o se foliga laititi ma e le o le tulaga o le faʻavavevave. O le sua pia e tatau ona suʻeina ma le faaeteete e aloese ai mai le manava o le manava ma le atiina ae o tulaga o le hyperglycemic.

Karoti sua

E mafai ona ou inu vai inu koko i le pancreatitis? Kāreti e lauiloa i le va o tagata fiafia i meainu fualaʻau ona o lo latou maualuga o meaʻai o vitamini ma minerale. O mea faʻamalolo o kāloti na avea ma se meafaigaluega sili ona lelei i togafitiga o pancreatitis. E tatau ona manatua e mafai e karioti fou ona faateleina le avega i luga o le meaʻai, o lea e fautuaina ai e le au fai meaʻai e tatau ona vevela le vevela aʻo leʻi faʻaaogaina.

E fautuaina foi le faʻaaogaina o kapeti fou faʻatasi ma le pateta. O lenei mea o le a faʻaleleia atili ai le malosi o nei oloa uma. E le fautuaina e faʻaaoga le sukaroti mo pancreatitis i se voluma e silia ma le 200 ml i le aso. A leai, o loʻo i ai se maualuga maualuga o le atinaʻeina o le "samasama."

Cabbage juice

O le sua mai le kapeti e fautuaina e faʻaaogaina pe afai ei ai le talitonuga o le a le taʻitaʻia ai ni mea e le manaʻomia mai le vaega o meaʻai. O le mea sili ona talafeagai o le faʻaaogaina o mea inu mai le sami. E sili ona afaina ai le mucous membrane o le manava, ma e taofia ai foi le atinaʻeina o mea faʻalavelave faʻafuaseʻi.

O le sua sauerkraut foi e iai sona aoga aoga. E tatau ona faʻaaogaina i le 70 ml 15 minute ao lei faia se taumafataga. I le taimi lava e tasi, o le mea faafefete e tatau ona faia i se auala faapitoa. E le fautuaina le faʻaaogaina o mea manogi manogi ma kāloti fou. Faatasi ai ma se faʻaaogaina masani o le kapisi pati, o le mamafa o le tiga o le tiga e faʻaitiitia, ma le faʻafefeteina faʻapena foi.

Paʻu suamalie

E mafai ona ou inu vai pikiaka ile pancreatitis? Faʻafetai i le sua o le paka, e mafai ona faʻaitiitia le mamafa o le faʻaleagaina o faʻalavelave faʻapitoa ma le mumu o le pancreas. O lenei vai inu ua fautuaina mo le faʻaaogaina e oo lava i tagata mamaʻi e mafatia i le maualuga o le eletise o le manava. O le faʻaopopoina o fatulaki fatu i meaʻai e mafai ona faʻafiafiaina meaai ma fiafia ai. O le kulimi o se oloa uiga ese lea e mafai ona faʻaaogaina mo pancreatitis i soo se ituaiga. E tatau ona faapea o le sua o lo oi ai le tele o meaʻai.

O faʻamanuiaga o le sua pati:

  • Aveese le tele o le suavai
  • Faamalosi le myocardium
  • Fesoasoani e faʻaitiitia le toxins,
  • Laʻau faʻaititia
  • Faʻaleleia mata.

I le pancreatitis, e tatau ona inu le vai puni i le afa afa i aso uma, 30 minute aʻo lei faia se taumafataga. E ui lava i aʻafiaga aoga i luga o le tino, ae o nisi tagata e le faʻapalepale tagata taitoatasi e mafai ona tupu se faʻafefe o le gaioiga i lenei oloa. O le faʻalavelave o vitamini aoga ma minerale o loʻo i totonu o le paukini e mafai ona faʻaitiitia ai le matuia o le mumū i le pancreas, faʻapea foʻi ma le faʻavaveina o faiga faʻafouina.

Tomato juice

E mafai ona faʻaaogaina le sua Tomato i le pancreatitis le tumau i le tulaga o le faʻamagaloina faifaipea. I le vaitaimi o le faʻamaʻalogaina o le faʻamaʻi, o vailaʻau o loʻo i totonu o tamato e mafai ona faʻaleleia ai le faʻaleagaina o le tino e tupu i totonu o le paʻu. Aʻo leʻi faʻaaogaina le sua o le tomati, e fautuaina e faʻamalu i le vai inu. O le amata, o le fua o le suavai i le vai e tatau ona 1: 2. E faasolosolo lava, o le faʻatupulaia o le sua o le a tulaʻi mai, ma le faʻaititia o le vai. I le tulaga lelei, e tatau ona e oʻo i le fua o le sua i le vai 2: 1, faasolosolo. O tagata maʻi e iai se ituaiga lelei o le gasegase o le faʻamaʻi e mafai foi ona inuina le vai mama i se pepa e le faʻaaogaina, ae na o ni tamai volumes.

Pe a inuina se tele o le suka mama, o le a iai le lamatiaga o le atiaʻeina o se faʻamaʻi tele o le faʻamaʻi. Mo le faʻamalosia o le faʻamaloloina, ua fautuaina e saunia se faʻafefiloi o tamato, paʻau ma le karoti.

O fualaau e le masani ai

E tele oloa e mafai ona aʻafia ai le afaina o le meaʻai, e ui i lea, e le o lauiloa i tagata maʻi ma pancreatitis, mo se faataitaiga, apu. E tatau ona filifilia ni apu fou mai ituaiga eseese. Teuina le sua o le apple o loo i ai se aofaiga tele o le citric ma le sorbic acid, ma inu ai e le fautuaina tele.

Mo nisi mafuaaga, e toalaiti tagata ma pancreatitis latou te iloa le lelei o le aafiaga o Ierusalema atisikoke i luga o le pancreas. O le faʻanoanoa mai le atisatisiga o Ierusalema e mafai ona faʻaititia ai le matuia o le faʻaleagaina o gaioiga i totonu o le pancreas, faʻapea foi ma faʻaleleia lana faʻatinoga ma faʻasalalau le gaioiga o gaioiga ma mea faʻapitoa.

E le tele tagata e iloa e uiga i mea faʻamalolo o le radish uliuli. Mo le kukaina, e tatau ai ona tipi le fua ma togi ese uma le sua mai fafo. O lenei vaiinu e fautuaina mo le faʻaaogaina ma le meli. Ave le sua vai e tatau ona 70ml tolu taimi i le aso. O le faʻamalositino e na o le faʻaaogaina masani mo le 1.5 masina.

Lau suamalie

O vine e faia mai i laau e maua ai le faʻamalosia ma le faʻaleleia o aafiaga e le gata i luga o le pancreas, ae faapena foi luga o le gastrointestinal tract. O le gutu o le sasili e fefiloi ma le suka sukala e lauiloa tele. I le faʻaopoopoga, e mafai ona e faia se teuteuga e faʻavae i luga o aʻa o laumei. O meainu mai le tuluvaga e mafai ona faʻamalosi le paleni eletise i le tino, faʻapea foʻi ma le faʻaitiitia o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma le urine. E tatau ona suʻe fualaau 70ml faalua i le aso.

Tuua Lau Faamatalaga