Faʻavae o le falesa i le maʻisuka

Lelei taimi o le aso! O loʻu igoa o Halisat Suleymanova - O aʻu o se phytotherapist. I le 28, na ia faʻamaloloina ia lava i le kanesa o le tino ma laau (tele e uiga i loʻu aafiaga o le faamalologa ma le mafuaʻaga na avea ai au ma se tagata fai lauʻau faitau iinei: O laʻu tala). Aʻo leʻi togafitia e tusa ai ma metotia faʻa-aganuʻu o loʻo faʻamatalaina i le Initaneti, faamolemole talanoa ma se fomaʻi ma lau fomaʻi! O lenei mea o le a faʻapolopolo ai lou taimi ma tupe, ona e eseese faʻamaʻi, o laʻau ma metotia o togafitiga e ese, ae o loʻo i ai foi faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻi, faʻalavelave ma isi. E leai se mea e faʻaopoopo i ai, ae afai e te manaʻomia le fesoasoani i le filifilia o metotia ma togafiti togafitiga, e mafai ona e maua aʻu i inei i fesootaiga:

Le tuufaatasiga ma le aoga o le laau mo le tino

O le numera o le maʻisuka o loʻo faʻateleina i tausaga taʻitasi. O le faigata o loʻo taʻoto i le mea moni e le o tagata uma e sailia le fesoasoani ma e le totogia le taulaʻi lelei i faʻamaoniga. Mo se taimi umi, atonu o le a le lagonaina le maʻi.

O le faʻaaogaina e le maʻisuka o lenei laau mo meaai e taua o se faʻaolataga mai se faʻateleina o le maualuga o le suka i totonu o le tino. Mo le tele o vaega, o loʻo faʻamatalaina i le tuufaatasiga o vaega o loʻo i ai. Vaʻaia faapitoa:

  • vitamini o vaega eseese,
  • paluka
  • sodium
  • fumela
  • calcium
  • magnesium
  • uʻamea
  • meaola faʻasaina ma isi.

E matua afaina lava le alu i le faaaogaina o fualaau faasaina e faavae i luga, talu ai e tatau ona e mafaufau i faamanuiaga talafeagai ma seleni o le seleni i le maʻisuka.

Faafetai i lenei tuufaatasiga, o loo i ai se lisi atoa o tulaga lelei e avea ai ma mea taua. E aofia ai:

  • puipuiga o le pancreas mai meaʻai i le suka,
  • le taofiofia o le toto
  • faʻaitiitia i le aofaʻi o gaʻo, lea e puipuia ai le atinaʻe o faʻamaʻi o le tino cardiovascular,
  • tulafono faatonutonu o galuega a le manava,
  • aveeseina o mea leaga ma toxins mai le tino,
  • faʻamaʻalogaina o le edema, aveeseina o le sua tele,
  • toto puipuia o vaa,
  • ponaivi malosi.

E tolu ituaiga o laau:

Soo se tasi oi latou e talafeagai mo sauniuniga o vailaʻau i le fale. I le faaopoopo atu i ai, e masani lava ona i ai filifiliga mo le tuʻuina atu i isi mea. O nei tuufaatasiga e fesoasoani e faateleina ai le taunuuga o lona faaaogaina.

Auala e faʻaaoga ai seleni mo le maʻisuka

I totonu o tagata faʻapitoa, o loʻo i ai se numera tele o filifiliga mo le faʻaaogaina o lenei fale. O le auala tonu e faia ai lenei mea e faʻalagolago lava i le ituaiga ituaiga e te filifilia. O le tikeri o le faamai o le a avea foi ma se vaega taua. O le mea lea, mo se faʻataʻitaʻiga, i fualaʻau ma le seleni mo le maʻisuka ituaiga 2, o le faamamafa o le a faʻaosofia ai le faʻavaveina o sulu.

Matou te tuʻuina atu ia te oe le tele o fesuiaiga o le sauniuniga o vailaau faafomai i le fale.

O le sua suamalie le suamalie

I se tasi oa matou tala, ua matou talanoa e uiga i vai e inu ai mo le maʻisuka ma a latou penefiti, ma o lenei matou te mananao e faʻasoa le fua mo se isi vai inu lelei. Faatasi ai ma lana fesoasoani, e mafai ona e aveesea toxins ma toxins, faʻamaonia le faʻaogaina o le tino. Ina ia maua, e tatau ona e faia ni taga patino:

  • fufuluina le tino o le vaega o le petiole laau,
  • tuʻu i totonu o se mea faʻafefeteina ma tapuni,
  • e taua le faia o le pusa vai
  • faʻafefe i le tele o laʻau o gau.

E mafai ona e faʻaaogaina se suʻai. E tatau ona faia i totonu o tulaga talafeagai. 30-40 g i ni nai itula pe a uma se taumafataga ile taeao ma le afiafi.

Mea aoga

O le vailaʻau faʻapitoa faapitoa e fuafua ai le aoga aoga o le laau ile tino:

  • faaleleia atili toto,
  • faʻafesoʻotaʻi le faʻalavelave faʻalavelave
  • faʻavaeina faiga faʻava-o-tino,
  • faateleina le leo o le tino, faafouina,
  • e puipuia ai le faaputuputuina o masima ona o le aafiaga o le toto,
  • fufulu le toto, aveese mea leaga,
  • faaleleia le faiga o meaʻai,
  • vaivai le suka
  • aveese le ulu o le ulu
  • faʻavave le faʻamalolo manu
  • faamama le mumu
  • e alu i le faʻafouina o le cell.

Faʻasologa o le maʻisuka a le Celery

O le mafai gaioiga i le maualuga o le suka, faʻamaonia faiga faʻavae ma gaioiga toe faʻaaogaina e mafai ona faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka, ituaiga uma ma le lua.

O le maʻisuka ituaiga 1 o se ituaiga o le siama o le inisalini, talu ai ona o faʻamaʻi pipisi o loʻo aʻafia mo le gaosiga o le inisalini e faʻaumatia i le tino o le tagata maʻi, ona e le mafai e le tino ona faʻaititia lona suka.

Faʻatasi lelei le aofia ai o seleni i le lisi, e mafai ona e ausia le gaosiga o le gaioiga e nafa ma le gau o le kulukose. E le gata i lea, o le laau e faʻaleleia ai le gaioiga o faʻalavelave uma o le tino lea o loʻo i lalo o se faʻalavelave matuia ona o le maualuga maualuga o le suka i totonu o le toto.

O le ituaiga lona lua o le maʻisuka e fesoʻotaʻi ma le solia o le fegalegaleaiga o le inisalini ma sela. E tele lava ina maua i tagata o loʻo mafatia i le mamafa, ona e tele naua gaʻo i totonu o le tino, ma e itiiti le faʻaitiitia o le mafaufau ile inisalini. O le mea lea, mo ia tagata e taua tele le faʻaitiitia o le mamafa, lea e mafai ona faʻaolaina e le seleni, lea e aveesea ai toxins mai le tino.

E faʻamalosia ai foi le gland e ala i le toe faʻafouina o sela e gafa ma le gaosiga o le inisalini. E le gata i lea, o loʻo aofia ai le magnesium, lea e manaʻomia e faʻamalosia ai le fesoʻotaʻiga o tisipese, faʻafetai i ai, e amataina galuega uma o tino. O le fesoasoani talafeagai i taimi nei o le a faʻaitiitia ai le ono mafai ona atiae le maʻisuka ituaiga 2 e 19%.

Vitio: O le a le maʻisuka ma pe aisea e tupu ai

Vailaau faʻamaʻi

O le vailaʻau faʻasolosolo o le fualaʻau e:

Vitamini:

Vitamini

Aofaʻi mo le 100 g, i le mg B3 (PP) (niacin)0,4 Beta pati4,5 A (retinol tutusa)750 mcg B1 (aliamine)0,02 B2 (riboflavin)0,1 B6 (pyridoxine)0,08 B9 (mea gaʻo)21 mcg C (acid ascorbic)38 E (tocopherol)0,5 PP (Niacin E tutusa)0,5

Macro ma microelements:

Meatini mea

Aofaʻi mo le 100 g, i le mg Kalaku (Ca, Kalamu)72 Magnesium (Mg, Magnesium)50 Sodium (Na, Natrium) 200 Potassium (K, Kalium)430 Phosphorus (P, Phosphorus)77 Omea (Fe, Ferrum)1,3

Taumafa tau taumafa Aofaʻi mo le 100 g, i le g
Squirrels0,9
Fats0,1
Carbohydrates2,1
O le fiva masani1,8
Suavai94
Pule0,1
Ash1
Organic acids0,1
Mono- ma le le malie2

Decoction o aʻa

O le seleni leleti, i le 20 g, o le eleele ma sasaa i le 250 ml vai. O lenei paluga ua tuʻuina i le afi ma kuka mo le 20 minute. Inu i aso uma ao le i ai meaai mo le 2 tbsp. l O se meafaigaluega faapena e sili ona lelei e fesoasoani ai ile maʻi o le ituaiga 1. A mavae le vaiaso o le masani ona faʻaaogaina, e mafai ona e vaʻai i se suiga: ua faʻamamaina le tino, ma faʻaleleia auala faʻapitoa.

Faʻafefiloi aʻa ma lemoni

O le seleni seleni ua lelei ona tuufaatasia ma laʻau. E mafai ona e kukaina se faʻafefiloi matagofie o le 500 g o fualaau faisua ma lali e lima. O mea uma e tatau ona pasia e ala i se suʻi meaʻai (citrus with peel). Faʻasaga le faʻafefiloi i se pusa talafeagai ma tuʻu i totonu o le vai faʻaʻeleʻele mo le 1.5 itula. O le vailaau tuʻufaʻatasiga ua faia i aso taitasi mo le 1 tbsp. l i le taeao i luga o se manava gaogao.

Faamatalaga o oloa

O le seleselega e lua tausaga mai le fualaʻau o le fualaʻau ma le avea ma se tasi o le aiga e foliga mai o se uumi umi (e oʻo i le tasi le mita le umi) ma laʻau e faaopoopoina ai fugalaau i le tausaga lona lua. O se aʻa laau e natia i lalo o le eleele, mo le lelei o le kuka lea e tatau ai ona tuʻuina atu le aganuʻu ma le tele o vai, e manaʻo ai ile palapala susu pe a totoina. O ituaiga uma o seleni e faʻaalia i le teteʻe lelei i le malulu: o fatu e mafai ona faʻamalosi muamua i le tolu tikeri o le vevela, ma togi laiti e mafai ona faʻafefe gutu pupuu e oo atu i -5 tikeri.

Ona o le vaitau puupuu o le tuputupu ae, o le seleni e sili ona lelei i le itu i matu, lea e pulea ai le fua mai. E moni lenei tulaga mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o loʻo nonofo i se malulu malulu ma taumafai e fai a latou meaʻai mai mea masani na tutupu na oi latou lava. O le aʻa o le aʻa e foliga mai o se tamai, lapotopoto ma le eleelea, i luga o itu o ia pito taua felafolafoaʻi.

Nofoaga Faʻamatalaga

Leleti e le o se vailaau tutoatasi mo le maʻisuka, ae o lona faʻaaoga i le kuka o le ai ai sona aoga aoga i le maʻisuka. I le faaopoopo atu i vitamini e mafai ona faʻatumu ai le tuʻuina atu o malosiaga puipui, o le fualaau faisua o se vailaʻau lelei tele i vailaʻau faʻasoifua, o lea e faʻaaogaina lelei mo faʻamaʻi faʻamaʻi o gaʻo ma le vevela. Fomaʻi fautuaina e suitulaga le seleni i le laulau masani lanu o loʻo faʻaaogaina i le kuka, aua o le tele o le masima vailaʻau o loʻo i ai i ona aʻa. O vaega faaopoopo o le faʻaaogaina o le laau o togafitiga faʻafomaʻi mo togafitiga o le osteoporosis ma faʻamaʻi o le gallbladder.

E taua foi le manatuaina o le igoa o le seleni, o le 20 iunite, ae o le faateleina o le 85 points i le taimi o togafitiga vevela, o lona uiga o le sauniuniga o lenei aganuu e tatau ona faia i se tulaga talafeagai, ma o lona faʻaaoga e tatau ona faʻaalia.

O loʻo i ai foʻi isi soifua maloloina o le Clerica e le o faʻauʻuina, ae o togafitiga faʻapitoa o le a maua ai se faʻaoga moni:

  • faʻasaʻo le toto maualuga e ala i le faʻamalosia o puipui o vaʻa toto,
  • aveese le faʻalavelave i tagata gasegase i le arrhythmia, siama ma isi faʻamaʻi fatu,
  • tauivi ma fomaʻi mama ma tumutumu,
  • Faʻasalalau le faʻatonuina o galuega,
  • maualalo le cholesterol i le tino,
  • e faʻamalosia ai le faʻamamaina o vai o loʻo maua ai toxins ma toxins,
  • faatasi ai ma le faʻalauteleina o le faʻaaogaina i foliga masani e faʻaleleia ai le malosi i alii.

Faaaogaina o kuka

Mo le kukaina o seleni, o ona vaega uma e talafeagai mo mea taumafa - o aʻa, pu, ma laulaau, ma e mafai ona faʻavelaina se fualaau faisua i soo se auala: kuka, kuka, kuka, tao tao pe 'ai. O se fua masani lauiloa o le vevela o rhizomes, e mafai ona faʻaopopo i le muamua ma le lua ipu e avatu ai ia i latou se tofo lelei ma le manogi. Falesa e masani ona faaopoopo i salati, ae i le tele o soupeti ma itu ipu o le a talafeagai foi i le saunia o se taumafataga mo le maʻisuka.

O se taumafataga lelei o meaai ma seleni e manaomia ai le saunia o mea nei mo le kukaina: lima upega o se fualaʻau, lua pateta, fuamoa e tasi, 200 ml o le kulimi maualalo, tasi sipuni sipuni. l sua o le lemon, tasi le tsp. pata ma nai fasi falaoa paʻepaʻe (masima ma le pepa e tofo ai). Laʻau afu o seletile e tatau ona tipi i totonu o vavao ma sisi i le pata, ona tipi lea ma faʻafelaʻi pateta. O fualaau faisua ua tuʻuina i totonu o se mea faʻafefeteina, faʻapipiʻi kulimi ma mea manogi, faʻafefiloi lelei ona fufulu lea. Lisi i fasi falaoa falaoa e tatau ona faʻamago i totonu ole ogaumu, ona tipi lea i ni fasi pepa ma faʻatasi ai ma le sua o le tipolo faaopoopo i se ipu kuka. A maeʻa le mafanafana, o le kulimi kulimi ma le seleni ua sauni e 'ai.

Ina ia faʻafeiloaʻia tagata asiasi ma se fua e sili atu ona malosi, e mafai ona e kukaina le kāpeti faʻataʻavale ma le seleni, lea e te manaʻomia e ave:

  • tolu fualaau faisua,
  • tasi leisi
  • tasi karioti
  • 200 gr. araisa
  • fitu lau o kapisi,
  • 100 gr. fuālaʻau manogi
  • masima ma le pepa e tofo.

O laulaau laulaʻau e tatau ona tuʻu i totonu o se ipu loloto ma suamalie e sasaa ai le vai tafe e faamalulu ai. Taʻuina seia oʻo i le vaeluaina o suka araisa ua palu faʻatasi ma seleni selesele ma sauteedi, aniani ma kāloti, mulimuli ane o le faʻafefiloi atoa o le suamalie ma le pepa. O le meaʻai ua uma ona tuʻuina atu i luga ole laulaʻau, ona faʻapipiʻiina lea ma le faʻaeteete ma tuʻu i totonu o se paʻu paʻu taʻitasi. Faʻasaina i le vai, o le kāpeti fufuluina e tatau ona fufulu seia faʻasama, ma e mafai ona tuʻuina atu i ai le kulimi kulimi e maualalo.

Faamanuiaga ma togafitiga

A e leʻi amata ona e mafaufau i aoga o seleni i le ituaiga 2 o le maʻisuka, e tatau ona e iloa pe o le a lenei maʻi ma pe faapefea ona matautia.

O le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka poʻo le maʻisuka-e faalagolago i le maʻisuka e masani lava ona tupu i tagata ua matutua i le 40 tausaga. O le maʻi na mafua mai i le mea moni o le inisalini e faʻaauau pea ona gaosia i totonu o le tino, o ona faailoga i totonu o le toto o le tagata e masani, ae i le taimi lava e tasi, o le tino o le tino e taofia le talepeina o gaʻo. O ia togafitiga e mafua ai le ogaoga o faʻafitauli, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻamaʻi o le cardiovascular system, mata ma vae o le tagata, ma aʻafiaga namu. Faʻatasi ai ma lenei maʻi, e leai se faʻalavelave i le faʻaaogaina o selelale, ae ese mai, o lenei oloa ua fautuaina mo le aofia ai i le taumafataga mo tagata gasegase e maua mai i le maʻisuka.

O le faʻaogaina o le seleni e faʻamoemoeina e mea o loʻo i ai mea e aoga mo le maʻisuka:

Fua

Faʻamanuiaga mo le ituaiga II Maʻisuka RetinolE taofia ai le pala o sela o le pancreatic, puipuia le retina mai mea leaga. Beta patiE taofia ai le atinaʻeina o le maʻisuka ma le glaucoma, faʻaitiitia le cholesterol ma aʻafia ai le galuega a le loto. LuteinPuipui le retina mai aʻafiaga leaga o faʻamalolo saoloto. Ascorbic acidE faʻateleina le faiga o le oxidation, e faʻamalosia atili ai le gaogaiga o mea, ma puipuia ai faʻafitauli o le maʻisuka cardiovascular. TocopherolE galue e avea o se antioxidant, e puipuia ai vaʻa toto ma siama faʻamau mai le pala. Nicotinic acidE faʻaosofia ai le toto i totonu o le tino, e aʻafia ai le metabolism o le cholesterol. Vitamin B4Faʻaitiitia le cholesterol o le toto, faʻamaopoopoina le gaʻo gaʻo. LeucineFaʻaitiitia le suka o le toto, e aofia i le faʻasalaga o isi amino acids 2-aminopentadic acidE faʻamalosia ai le faʻaogaina o auala, faʻaaogaina i le gaosiga o le hydrolysis, carbohydrate ma le protein metabolism.

E le gata i lea, o le 1/3 o le suka o loo i totonu o le fualaʻau e aofia ai le galactose - o se vailaau e maualalo le fuainumera o fualaau aina (o se faailoga lea e fuafua ai le mamafa o le taumafa o le carbohydrate, faapea foi le fua o le ulu atu i le toto ma le kulukose) ma le isi 1/3 - mai le fructose . O le tuufaatasiga o nei vailaʻau i le fiva e taofia ai le gaʻoina o le suka i totonu o le manava e le faatagaina ai le faateleina o le maualuga o le suka i le maʻisuka.

I totonu o se fualaau faisua, o vitamini o loʻo i ai le aʻafiaga o mea faʻapitoa e faʻapipiʻiina i se aofaiga tele, lea e matua talafeagai lava mo tagata mamaʻi e le o le inisalini e faalagolago i le maʻisuka, ona o faʻamalolo saoloto e faʻaumatia ai ni fatu e maua ai le inisalini i le pancreas.

I le faaopoopo atu i le "maʻisuka" faapitoa, o le oloa e iai foʻi isi uiga taua. O le launi Seleti e faʻatusatusa i le taua i le aʻa ginseng.

  • O le tau o le faʻaaogaina o lenei vaega o le fale o le:
  • Malosiaga e aveese ai le uric acid, otaota ma vai mai le tino.
  • Le maualuga o mea o le phylloquinone e manaʻomia mo le faʻasaina o le toto ma le malosi o le ponaivi.
  • O mea e aofia i le uʻamea, lea e aoga mo le anemia ma le vaivai lautele, ma le magnesium, lea e aʻafia ai le faʻaogaina o le tino.
  • O le i ai i totonu o le fualaau aina o le eleele, vitamini A, C, beta-carotene, ona o le aʻafia o le laau e mafai ona tatalia nisi o ituaiga o kanesa.
  • Fesoasoani i le faateleina o le metabolism, tausia le mamafa i totonu o tapulaa masani.
  • Faamalolosia o le puipuiga o le tino, fesoasoani i le faʻataʻi faʻamaʻi pipisi.

  • O se fualaau fualaau aina aoga e aoga i lena:
  • O loʻo i ai le tele o fiber feololo, lea e fesoasoani ai i le faʻamalosi, ma suauʻu o loʻo manaʻomia, faʻaitiitia le tele o le gaosiga o le kesi ma le gaogao.
  • E faʻamaopoopo le paleni o le vai ma le masima, ma faʻaleleia ai le pulelasi o le suka gaosia, lea e talafeagai mo le faʻapalapalaina o meaai.
  • O loʻo i ai minerale, e aofia ai le magnesium, potassium, ma elemene e pulea ai vailaau faʻamaʻi e tutupu i totonu o le tino o le tagata ma, i se faʻaopoopoga, e aoga mo vaʻa toto ma le fatu.

Laua launiu e taua tele pe a faʻaumatia, faʻaleleia le metabolism ma faʻasaina le toto, lea e taua mo le maʻisuka.

O fatu o le laau e faʻaaogaina i le togafitiga o le faʻasolosolo, gasegase, rūmatism, gasegase faʻasolosolo ma le maʻi faʻalavelave.

  • Aotelega, e mafai ona maitauina o le faʻamalolo o meatotino o seleni o:
  • Fesoasoani i togafitiga o pathologies cardiovascular.
  • Puipuiga o faʻamaʻi pipisi.
  • Faamalolosia puipuiga.
  • Puipuiga o le atherosclerosis.
  • Fesoasoani i le faʻaumatia o le popole.
  • Aafiaga leaga i le tino.
  • Faʻasao mafatiaga i le toʻotoʻo.
  • Fesoasoani i le togafitiga o le maualuga o le toto maualuga, gasegase toega ma faʻamaʻi o le tino.
  • O se aafiaga lelei atoatoa i le faiga o meaʻai.
  • Faʻaitiitia le tigā ma aveese le mumū i le gastritis, gaʻo maʻi.
  • Fesoasoani i le faʻaaogaina o aʻafiaga.

O se faʻamatalaga faapitoa o le aoga o le fualaʻau eseese mo alii ma tamaitai.

  • Mo le tama tane, o se fualaau faisua e taua tele i lea mea:
  • Ona o le i ai o le androsterone (male hormone) o se masani masani o Viagra. O le homone tamaʻitaʻi e faʻaleleia le faʻaalia o uiga tau feusuaʻiga lua ma faʻaleleia ai le malosi e faia ai feusuaiga.
  • O se mea lelei faʻasolosolo e uiga i le mumū o le gland prostate. Faatasi ai ma se aafiaga o le diuretic, selesele manuia le osofaia o gasegase pipisi o totoga o le gaioiga ma le faiga o meaʻai. E le gata i lea, o le fualaʻau ua faʻaaoga lelei i togafitiga o faʻamaʻi o le ate ma fatugaʻo.
  • Faʻasaʻoina o le tino mai mea oona, faʻamalositinoina o le gataifale, fesoasoani e faʻaititia le mamafa o le tino. E le gata i lea, o le "lafoai" o isi pauna e faafaigofie e le maualalo o le kalori o mea totino ma le i ai o fiva i totonu, lea e fesoasoani e pulea ai le manaʻo.

  • Mo tamaitai, o le taua o se fualaʻau:
  • O le aumaia o le metabolism ma le masima vai masima i le masani, faʻaleleia le faagasologa o meaʻai, faʻateleina le faagasologa o mea taumafa (lea e puipuia ai le gaosia o gaʻo) - o nei mea uma e faʻatasi ma le maualalo o le kalori oloa o loʻo atagia lelei lava i foliga o se fafine.
  • Fesoasoani i le faamamaina o le vevesi mai mata, aafiaga faʻamalolo i luga o lauulu, fao ma le paʻu, lea e toe faʻafouina ai se fafine fou.
  • Puipuia o tiga, vaivaiga ma le le fiafia i le taimi i aso "taua".
  • Malosiaga e aveese ai le "vascular mesh" i luga o vae.
  • O le toe faʻafouina o le faʻafeiloaʻi fafine.

Faʻaleagaina ma faʻatagaina

  • E faʻasaina le oloa mo le faʻaaogaina i:
  • Tina ma le lactation.
  • Vailaʻau vevela ma le mumū o le puipui o le tino i le tino ma le faʻavaeina o se toto toto.
  • Maualuga maualuga
  • Flammation o le pancreas ma le afaina o le gallbladder.
  • Urolithiasis.
  • O le gasegase o le tino ma le mamafa o le tino.
  • Faʻavavevaveina o gasegase masani i tagata matutua.

Faailoga mo le faʻaaogaina i le maʻisuka

Faatasi ai ma le fesoasoani a le falesa, e le gata e mafai ona e faʻasalalau le lisi autu, ae ausia foi se faʻaleleia atili i tulaga lautele o le tino. O faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o fualaʻau i le taumafa o le maʻisuka o:

  • ogaoga maualuga
  • vegetative-vystonia vascular,
  • le gaioiga o le faiʻai e tetee atu i le talaaga o le hypoxia na lagolagoina o le faiʻai o le faiʻai,
  • popolega popole
  • faʻamalosi tumau
  • togafitiga o le gasegase o le intestinal,
  • leai se manaʻo
  • maʻisuka polyneuropathy.

Talu ai o le seleni e aofia ai le tele o vitamini B, e taua le faʻaaogaina i le tulaga o le maʻisuka o loʻo agaʻi i luma, lea eo mai faatasi ma le atinaʻe o le neuropathy. O fualaau 'aina e mafai ai e oe ona faʻasalalau faiga faʻapitoa ma faʻaleleia atili le amio o le manaʻoga o le nasu i totonu o le tino.

Auala e faʻaoga ai

O se mea tāua e iloa ai le lelei o seleni o le auala lea e faʻaumatia ai. I lona tulaga masani, o le fualaau faisua o loo i ai se faasinomaga mataitusi o le 35, ma o le togafitiga o le vevela e 85. O le mea lea, e sili ona lelei le faaaogaina i le tuufaatasiga o fualaʻau fualaau, fualaau aina fou, lamolemole.

O le faʻamaʻi faʻamaʻi e sili ona lelei ona fufulu

E tusa ma le 10 ituaiga o seleni, ae mo le maʻisuka, o le aʻa e sili ona aoga. O ituaiga o Petiole, faʻapea foʻi laʻau e ola i luga o le fualaau faisua, e mafai foi ona 'aina. Aʻo leʻi kukaina, e lelei ona fufulu le seleni i lalo o le vai tafe ma vela, lau o laʻau. O se manogi faapitoa e fesoasoani i le muffle mea manogi, aniani, kesi.

Tusia o Tusitusia o le Maʻisuka Celery

O meaai sili ona manaia ma maloloina mai seleni o:

  1. Laʻau salalaʻau ma fualaʻau fualaʻau - aʻa o seleni e faʻapipiʻiina i luga o se fuʻa lelei pe tipi i ni fasipepa. Faʻaopopo se apu lanumeamata ma le kukama i le tutusa tutusa. Ulufale atu i le 1 teaspoon o le kulimi kulimi ma le 1 sipunipuni o le kuka kulimi. Faʻailo ma faʻavave mo 15-20 minute. Faʻaaoga e pei o se falaoa o le itu poʻo se fale tutoʻatasi. O le kalori o le 1 le tautua e 80 kcal.
  2. Seleti, kukama ma lemoni liliuina - 50 g petiole seleri, 1 kukama ma le 1/6 lemoni ua ave i le tautua. E paʻu uma i totonu o se paluga eleʻele i se setete o pateta paluga, faʻaopoopoina sina vai malulu. Ia avea o se meaʻai 1-1.5 itula aʻo leʻi faia le taumafataga autu. O se inu faapena e aveesea ai salts ma toxins mai le tino, e puipuia ai le atinaʻe o le edema. O se paluga o le vaitamini e sauniuni ai le meaʻai mo le taumafataga autu, faʻaleleia le faʻamalositino o le gastric juice.
  3. Seleti suamalie - o le vaega o le meaʻai o le fualaʻau e pasi atu i se mea e fai ai meaʻai, pe a uma ona togi le sua. Teu i totonu o se ipu fagu i totonu o le pusaaisa mo le silia ma le 2 aso. Ave le 2 sipuni tele i le taeao ma i le afiafi pe a uma le 1.5 itula talu ona 'ai. O fualaau e fesoasoani i le faʻamautuina o le suka toto ma puipuia ai foi le fausia o le edema. Faʻamaʻosaʻo le gaogao ma le nofoa, lea e lelei mo le atinaʻeina o le tumau o le faʻasologa. E sili ona lelei le inuina o le vai faatasi ai ma le keke o le maʻisuka po o kuki kuki, lea o le a faʻaleleia atili ai lona faʻaaogaina.
  4. Saladi malamalama o lanumeamata lanumeamata, apples and oranges - ave 100 g seleni, 2 lanu meamata ma le 1 moli moli. E tipiina nila i ni fasi fasi pepa, moli moli, pe a uma ona aveese uma ponaivi. Seleti e mafai ona tipi i totonu o ni fasi pepa. Faaopopo 1 teaspoon o le kulimi kulimi ma le suamalie e tofo ai. O se salati malamalama e mafai ona faʻaaoga e avea o se meaʻai e ala i le faaopoopoina o masi.
  5. Celery puree - e pei ona e iloa, ua faʻasaina pateta mo le maʻisuka ona o le maualuga o mea o loʻo i ai le maso. Ae e le o se mafuaaga lenei e te faafitia ai oe lava ia mamae sili ona e fiafia i ai, sui le fualaau maualuga-carb ma seleni seleni. E tipi le fualaau faisua i totonu o se tamai pusa ma sasaa i le vai malulu, e mafai ai ona tu mo le 30-40 minute. A maeʻa lena, tuʻu le ogaumu ma faʻapipiʻi mo le tusa o le itula. I le faaiuga o le kuka, faʻalauiloaina mea manogi e pei ona manaʻo ai, aniani, pasisa, pi. E tafe le suavai ma sasaina i se fuālaʻau suamalie i totonu o paluga pateta. Faaopopo le ¼ teaspoon o le pata. O palu pateta e lelei e pei o se falaoa o le itu mo aano o manufasi.
Leleti Celery Fesoasoani e Tumau le Suʻa toto

Faatasi ai ma le fesoasoani a le falesa, e mafai ona e faʻasalalau le lisi. O le aʻa o le fualaau faisua ei ai le manogi mataʻutia. E mou atu i le faagasologa o le kuka, pe afai e te fufuluina le fualaau faisua i vai inu.

Contraindications ma aʻafiaga leaga

E le fautuaina e faʻaaoga le aʻa o le seleri i tagata gasegase o loʻo i ai faʻamaʻi faʻamaʻi o le vaega o meaʻai. Uluai ma gastritis atonu e faʻaleagaina ona o suiga i le taua o le suasusu gaʻo. Faatasi ai ma le faʻaeteete tele, latou te faʻaaogaina se fualaau faisua i le i ai o fatu fatugaʻo ma meaʻai gaʻo, faʻalogo lelei i le soifua manuia.

Lelesa mo le maʻisuka e le fautuaina mo le manava o le manava

O le petiole vaega e taʻutaʻua mo lona mafai gafatia le faʻasaʻoina o le toto, e aʻafia ai le faʻatusatusaga ma le agavaa o le toto. E le fautuaina le faʻaaogaina i tagata gasegase i le thrombophlebitis, talu ai i lalo o le aafiaga o le toto totoʻa, e mafai ona vavae ese toto mai puipui o toto toto ma tafe fua i totonu o le toto.

O le fualaau faisua e faapitoa lava i le tofo ma manogi. O se fuainumera tele o suauu manogi, fiber ma phytoncides e mafai ona faʻaosoina ai le atinaʻe o le faʻamalosi i totonu o le manava. O lenei mea e mafua ai le afaina, afaina, ma le vaaia o le manava.

Ina ia mafai ai e celeri ona maua le tele o aoga, e fautuaina e faʻaaogaina i isi aso uma, e le sili atu i le 50 g. Afai o loʻo iai oe i le maʻisuka, e sili ona lelei le le faia o le meaai autu, ia avea o se faʻaopoopoga.

Fuamoa o fualaʻau

I fualaʻau fualaʻau, e mafai ona e faʻaoga uma i le pito i lalo ma lalo ole vaega o le laau. Afai e faʻaaoga se aʻa, e tatau ona fufulu. O itu uma e lua ma le aʻa e manaʻomia ona faʻaaoga lelei. O seleni seleni e mafai ona faʻaaoga uma e pei o se mea faʻavae tutoʻatasi poʻo se falaoa o le itu, ma o se vaega o fualaau faisua ma moa.

Vitio Vitio: Tolu salata i seleni

O sea ituaiga fualaau suamalie e aoga tele:

  • 500 g seleri
  • 6 pcs - aniani,
  • 500 g - kapisi,
  • 3 pcs - tamato
  • 2 pcs - talo ata.

O mea uma e gaosia, e fufuluina, gaosia ma kuka seia kuka. E tatau ona e liligiina le tele o le vai e te manao e aumai ai le susu. I le manaʻoga, o le supa e faʻafefete ma faʻafefe. E mafai ona e 'ai sou i soo se meaʻai.

Talosaga Vitio: O le sua o le Bonn ma le seleni

Auala e filifili ai ma teu ai le seleni

Tulafono mo le filifilia ma le teuina o aganuu:

  1. O se laau aoga e manogi fiafia, susulu lanumeamata i le lanu, ma le fufusi, lau lanu susulu.
  2. O le aʻa e tatau ona mamafa ma mausali.
  3. O le laʻititi o fua o le aʻa, o le sili atu ona faigofie.
  4. O le oloa fou e teuina e le sili atu i le 3-7 aso. Afai e tele, e tatau ona teuina i se mea itiiti.
  5. E sili atu le tuʻuina o le fale i totonu o le pusaaisa ua afifi i le pepa alumini.
  6. O le aʻa o le vaega e tuʻuina i totonu o se taga pepa aʻo leʻi toe faʻavelaina.

Faʻasalaga ma faʻaleagaina

O le oloa o loʻo faʻasalaga faʻatau i tagata faʻapea:

  • ma le maʻi maʻi
  • maʻitaga ma fafine lacting
  • ma veins varicose,
  • faʻatasi ai ma faʻamalosivale,
  • ma le enterocolitis,
  • ma le gasegase o le susu ma le mamafa o vaitau
  • maʻi pipili
  • faʻamaʻi maʻi
  • faatasi ai ma vascularitis o le fatu,
  • ma faʻamaʻi o le tino o le tino.

E tatau ona ave le faʻaeteete e le vailaʻau vailaau o tagata matutua ma i latou o loʻo mafatia mai urolithiasis. Leleti o se laau e le gata ina mafai, ae e manaʻomia foʻi ona faʻaofiina i le taumafataga mo tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka o soʻo se ituaiga. O se auala faigofie lea e lagolago ai lou tino i taimi faigata. O le mea taua o le feutagai ma se fomaʻi aʻo leʻi faʻaaogaina.

Vaega o le filifilia o le seleni fou pe a faʻatau

Leleti ua faatauina atu e pei o:

  1. Laʻau fou o se laau.
  2. Tutu i aʻa laiti.
  3. Aʻa.
O fualaau faisua e faʻatau taʻitasi, i fusi poʻo le faʻapipiʻiina o fagu (lea e sili ona masani mo supermarkets). Ae peitai, mo se iloiloga auiliili o le tulaga lelei o le oloa, e sili atu ona lelei le filifili e aunoa ma le afifi.

Pe a filifilia se faʻanoanoa fou, e tatau ona e gauai atu i faailoga nei o se oloa lelei:

  1. O le lanu lanu o le laau, o lona "salamata" paolo.
  2. O le malosi, elasticity ma le suamalie o laulaau.
  3. O le manogi e sau mai le laau e manaia.
  4. O le uiga o le vevela o le lanu vevela, o le lanu lanu o laulaau, o le leai o soʻo se mea e le o iai.
  5. Pe a vavaeese se tasi mai le isi, e tatau ona faalogoina se uiga taua.
  6. I totonu o se fualaʻau talavou, o le lanu o laulaau e sili atu ona susulu ma susulu, ma o le aano e manaia ma malie, i le mea tuai, o le pulupelu o fibrous, o laulaau e sili atu ona le malie ma tele.
  7. I le mamā ma le faʻasaoina o upega ma laulaau - e tatau ona mama, e aunoa ma ni vaega ua.
  8. Afai e maua se aʻa o fualaau aina, e sili ona lelei i se laʻititi laʻitiiti: e sili atu le lelei ma sili atu le solomuli.

Taumafa fua

Ole fua pito i maualuga o seleni i aso uma pe o se vaega o ipu e le tatau ona sili atu i le 200 g.

Mo tagata e maua i le maʻisuka, o fua nei o seleni e fautuaina i le tulaga o:

  1. Oona mai i meaʻai - i aso uma mo 2-3 tbsp. sipuni.
  2. Teuga o aʻa ma lemoni - i taeao uma mo le 1 tbsp. sipuni.
  3. Se falaoa faigofie - 2-3 tbsp. punetipi 3-4 taimi i le aso i vasega o 3-4 vaiaso ma se vaiaso malolo.
  4. Jam mai le aʻa - 1 tbsp. sipuni i le taeao mo le 30 minute. ao le i ai.

E faʻafefea ona kuka seleni?

E masani lava ona taumafa le seleni lanu - o laulamu mama e faia i ona aʻa poo aʻa ma le faaopoopoina o apu po o kāloti ma ofu e faia mai i le kulimi oona poo le olive olive. E mafai foi ona e faia ni paluga mai le sua o le suamalie fou ma seleni laulaʻau ma lemoni, kefir, pasesa, kukama. E masani ona faʻaaogaina se fualaau aina i le sauniuni o soupeti.

Mo togafitiga faafomaʻi, aemaise lava i le maʻisuka, seleni aʻa ua saunia - mo le mea lenei e tatau ona e 'aʻafia' le aʻa o le fualaau faisua faatasi ai ma ni nai lemoni e ala i se mea e fai ai meaʻai, tuu i totonu o se meaʻai faʻafefiloi, tapuni le tapuni ma kuka i se "vai vai" i luga o le vevela mo le 2 itula. Faʻamalie le afaina o le jam i le natura ma teuina i totonu o le pusaaisa.

Faʻapefea ona teuina?

Pe a filifili se oloa lelei, e taua foi le faasao saʻo, aua e faalagolago i le umi o ona uiga lelei e teuina i totonu o le oloa.

O tulafono mo le teuina o seleni e faʻalagolago i lona ituaiga:

  1. Seleti lau manaʻomia ona ata, faʻasoa i fasi pepa ma tuʻu i le faleisa. E mafai foi ona faʻagogo ma mulimuli ane faʻaaogaina i le saunia o mea inu poʻo se taimi e faʻavasega ai ipu.
  2. Petiole - Ufiufi i se afifi poʻo le ufiufi ata ma lafo i se pusaaisa i se isi nofoaga mo se vaitaimi e le silia le 14 aso.
  3. Aʻa - ia teuina i totonu o se eleele eleele pogisa i le vevela o le 0 ... + 2 ° C, ufiufi i oneone vevela, poʻo le vaega pito i lalo o le masini faʻavevela i totonu o se taga pepa mo se vaitaimi e le sili atu i le 2-3 aso.

Leleti o se tau e le taugofie, taugofie ma sili ona maloloina mo le taumafaina e tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2. O lona filifiliga tatau, sauniuniga ma le faʻaaogaina fautuaina o le a aʻafia ai le faʻavaivaia o le tino i le tino, ma o le a fesoasoani e faʻaitiitia ai faʻamaoniga ogaoga o le maʻi.

Tuua Lau Faamatalaga