O mealilo o le kukaina o suauu


O le salmon ulaula e le gata o se meaʻai, ae o se mea maloloina lelei foi. Omega-3 gaʻo gaʻo e lelei tele mo le cholesterol metabolism ma e nafa ma vaʻa toto maloloina.

O le palatini e faʻapupulaina ai le gaʻo ma tuʻuina atu le tyrosine o le amino, lea e malepe i le norepinephrine ma le dopamine (o le "hormone of happiness"). O le meaʻai lelei mo se soifua maloloina lelei, maualalo-gaʻo ma e amata ona susunuina le gaʻo.

Faʻafeiloaʻi ma le faʻafefe

Aua e te manatu e na o le faatoa maua lava o le samone e mauoa i elemene ma gaioiga gaʻo. O faʻasalaga o Salmon ua faʻatau atu i soʻo se faleoloa i le tulaga o le 'aila, e tau tele lava. O nei laʻau e faia ai ni manoa matagofie.

O le faagasologa o le kukaina o gaʻo mai i aano o manufasi e le sili atu ona faigata nai lo le faia o se mea faapena mai le meaʻai masani e kuka. E tutusa lava mataupu faavae, ae o loʻo i ai ni faʻaaliga ma ni mea faʻapitoa e uiga i le iʻa lava ia. Manatua le sili ona taua oi latou.

E le maua ni salmon ua tumu i faleoloa uma. O le tele o taimi e te maua ai iʻa masani lanu paʻepaʻe paʻepaʻe po o se fusi. Ina ia faia ni aano o manu, ia na o le tipiina o le iʻa e teu ai oe e faʻaaogaina ai se mea e teu ai manu (blender). A faʻaaogaina se mea e teu ai meaʻai, e taua tele le pasiina o le aano i le tele o taimi e aloese ai mai le i ai o ponaivi i totonu o le ipu.

Salmon o se iʻa gaʻo. Ina ia faʻafiafia le cutlets pei ona mafai ai, ia faʻafefiloi fualaʻau i totonu o iʻa. E masani lava, o pateta ma aniani ua ave mo lenei mea, o nisi taimi e faaaoga ai le apu mama. Ina ia maua ni meaʻai, faaopoopo le falaoamata, fuga eleele poo le semolina i ai. O le viscosity o iʻa moa e maua i le faaopoopoina o fua ma maso. O le manogi o cutlets e faalagolago i mea manogi. E mafai ona e faʻasolosolo le tele o iʻa ma lauʻau, o le a sili atu ona faʻaleleia le tofo o le ipu.

Soo se faletua o le a mafai ona kukaina tilatila. E mafai ona e fao, vaʻa, tao. O ipu pito sili ona aoga ma maloloina, e pei ona e iloa, e maua mai i totonu o se faletua e lua poʻo le ogaumu.

Meaʻai laiti

O meaʻai laiti mai iʻa mumu e faigofie ona saunia. O vaega e te manaʻomia:

  • sasaʻo saʻo iʻa (afa kilokalama),
  • 2 ulu ulu,
  • falaoa saito (o se paipa o fasi pepa e aunoa ma ni meaʻai),
  • moa moa (o ni nai fasi vaega),
  • masima, mea manogi, otaota i lou tofo,
  • suauu eleele poo le tao falaoamata,
  • olive olive masani.

Tipi lelei ia aniani matala ma fefiloi ma se tele o iʻa. Tuu fasi fuamoa na sasaina i totonu o meaʻai moa ma faʻafefiloi uma mea uma. Faʻasusu atu le areto o le saito i le susu mafanafana i se mashy state, faʻafefiloi i aano o manu. Fafasi le aano o manu ma masima, siva.

Afai o le lapisi o le iʻa e tele le suavai, sasaa pei o le falaoamata po o ni falaoa i totonu pe a manaʻomia e ausia le mea e manaʻomia. Faʻamau i luga o le pesini meaʻai moa.

I luga o se meaʻai muamua ma le kuka, e mafai ona e tuʻuina atu mea laiti laiti. E mafai ona e suʻeina faʻamalamalama i latou i le falaoamata o le saito po o le mea e fai ai le eleele ina ia maua ai se pulu auro. O le faagasologa o le fagogota keke keke e le sili atu i le 15 minute.

Afai o lapisi na e maua e lapoa pe mamafa, ona tape lea i totonu o sina tamai vai ma le faaopoopoina o le sua o le lemoni i le faaiuga o le fulu. Afai e te kuka e tusa ma le fua o loʻo i luga, ona e manaʻomia pe tusa o le 0.1 lita o le vai mama ma le sua o le suamalie mai le ¼ lemoni.

Vailaau faʻasusu vaʻalele i semolina

O le taumafataga aupito sili ona lelei o le tasi lea e fufulu. Faatasi ai ma lenei metotia o togafitiga vevela, o meaai e tumau ai le tele o vitamini ma minerale. Mafaufau i se fua faigofie mo le kukaina o fasila mumu lanumumu i se fai kuka taofi mo se ulugalii.

Saunia mea nei:

  • se pauna o moli mumu mumu,
  • se pea o aniani,
  • ni pateta e lua
  • nisi falaoa saito
  • 0.1 l o le susu mafanafana,
  • 3 punetimini sekone,
  • nai fuamoa
  • masima, meaʻai, mea manogi e tofo ai,
  • fualaau faisua (sili ona olive) suauu.

Faʻafefete le areto o le areto i le susu susu, mash ma se vaitusi ma faʻaosooso i iʻa laiti. Faʻapipiʻi pateta e faapipiiina i luga o se fualaʻau alalafaga iina. Faʻamuʻu fuamoa, faʻaopoopo le semolina ia i latou ma tuʻu i latou e fula. Ona liligi lea o le paluga i totonu o le paluga. Tipi lelei le aniani. E mafai foi ona e faaopoopo i ai le opu po o le pasili i patties. Auina atu le mea e maua ai iʻa i se nofoaga malulu mo le 30-40 minute mo le faʻaleagaina.

Faʻataʻituina ni fasi cutisi i le lapopoa ma le mafiafia mai le aano o manu. O lea e le afaina ai le paluga pe a vaneina ni tipi, faʻaleleia i lea taimi ma lea taimi ma le vai malulu. Lafoaʻi le patties i luga o le taʻalo multicolo, lea ua fuafuaina mo le kukaina o le uʻamea, muaʻi togi. Nai lo le vai, sasaa fualaau faisua po o le moa moa i totonu o le multicooker - o le auala lea o le a sili atu ona manogi ai cutisi.

Faʻasaʻo le fai kuka i le vaʻavaʻa. O le ipu e kuka mo le afa itula.

Scandinavian salmons cutlets

O se isi mea e le itiiti ifo ma le faʻaogaina mo fualaʻau samasini na maua mai ia i matou mai Scandinavia (mai le mea e tele ai lemoni). Mo le ipu, ave le meaai lenei:

  • se pauna o iʻa laiti,
  • nai fuamoa
  • ni pateta e lua
  • 1 aniani,
  • gutu e tofo ai (e mafai ona avea ma seu po o le chives),
  • 200 kalama o falaoamata o saito
  • fualaau faisua (sili le olive) fuluina le suauu,
  • masima, lanu uliuli po o le mumu palapala (i lou tofo).

Afai na e faatauina mai ni iʻa malogo, ia muamua faʻaliliu i le vai mafanafana pe faaaoga le microwave i le faʻaogaina o le iʻa. Pipi pateta, aniani, tipi i se mea e gaosi ai meaʻai po o se meaʻai e ala i le suauʻu, faʻaosooso i totonu o le iʻa. Uʻu le meaʻai faʻatauvaʻa ma le faʻavave, masima, sasaa le gutu matala. Faʻamuʻu fuamoa, tapuni lelei aano o manu.

Faʻaopopo le falaoamata o le saito i le taimi mulimuli pe a faʻaalia le saʻo lelei o iʻa laiti - o se taunuuga, o le masini e tatau ona matua vevela, ae leai se mea e faʻamago. Uʻu le patitis ua faia i totonu o le apa ma le suāuu i itu uma e lua mo le 10-12 minute, leai. I le avea ai o se falaoa o le itu, o saladi e lelei atoatoa mo nailati o sala, araisa.

Peʻa iʻa na tunu i totonu o le umu

O iʻa tipi e kuka i le ogaumu e lelei e pei o falai. O lenei fuataga o le a apili atu ia i latou e le o se lagolago i meaʻai gaʻo. Ma o le faagasologa o le kuka i lenei tulaga e itiiti se taimi.

Ave mea nei:

  • 0.7 kilokalama o iʻa laiti
  • pulupulu o le apu tele 1,
  • 1 aniani,
  • nai fuamoa
  • 2-3 punetini o semolina,
  • masima, pepa i lou tofo.

O le kuka atoa o le kuka e le silia ma le 20 minute. Laʻau kuka, apu (aunoa ma ni fatu ma peel), faʻaopopo i le iʻa. Faʻamaʻi fuamoa iina, sasaa semolina semolina ma mea manogi. E tatau ona taofi le aano o manu e tusa ma le 30 minute.

Fusi matala matala, tuu i luga o se pepa tao, muai tilo, pe i luga o le palapala. Pipi le patties i totonu o le ogaumu seia oʻo mai se lanu enaena (tusa o le 20-25 minute).

Laʻau iʻa

Ma le mea mulimuli, e taua le mafaufau i se fua mo le faia o se saumalie lea o le a faʻafesoʻotaia uma ai le 'afa, ae o soʻo se mea papaʻe lanumumu poʻo le mumu. Ole fua faigofie lava lenei: ave le 200 ml o le mayonnaise, faʻafefiloi ma le 1 teaspoon o le sua o le lemoni, faʻaopopo se tamai tipu, 1 le atoatoa le sipuni o sugar gran, salt and pepper to your taste. Faʻamalo lelei le saumalie lelei ma le vaitau ma ni nai fasi togi pipi ma ni piko. Ua sauni le sauuga e auauna atu.

E maua foi ni iloiloga lelei e uiga i le "French" saula mo iʻa. Ina ia sauniuni, ave se fasi keke (25-30 kalama), faʻafefete i totonu o se pani ma faʻi i totonu e tusa o le 45-50 kene falaoamata seia oʻo i le auro. Faʻaopopo le 0.5 lita o le iʻa i le pusa, faʻaveve le sauuga seia maeʻa le lumps. Faaopopo le masima, mea manogi, fuamoa moa i le masini ma faatalitali mo le kuka. Ona aveese lea o le pusa mai le vevela, ia malulu. A maeʻa le mafanafana, faʻapipiʻi sina pata laitiiti i le saula ma togi le sua mai le ½ lemoni. Ua faia.

O le manogi o le saumalie o le a faʻatamaoaigaina ai le tofo o lau salmon poʻo isi cutlets iʻa. E mafai foi ona e faaopoopo le oregano po o le anise, totino poo le coriander i se sauuga, ma o le togafitiga foi e talafeagai lelei.

E le tele naua mea faalilolilo, ma e faigofie tele. I le mulimuli i fuaitau o loʻo i luga, e mafai ona e faʻamalieina le fale ma au malolo i se mea faigofie, ae sili ona lelei. Kuki soo se ituaiga iʻa, ma lau laulau e masani lava ona eseese, lelei ma maloloina.

O se isi fua o le fasipolo i le ata vitio i lalo.

Laasaga ma lea laasaga ma se ata

Ou te ofoina atu se taumafataga o le taeao o le faamalieina tele ma lelei - frit tattoos with salmon, cheese and olives. O le ipu e tutusa lelei lelei i le vevela ma le malulu foliga.

Ina ia saunia fritates i salmon ma sisi, e tatau loa ona e saunia mea o loʻo i luga o le lisi.

Tipi olive i totonu o mama.

Oti le samasima i ni fasi vaega (tuu sina mea mo le teuteu).

Grate kulimi i luga o se fatu laumei.

Faʻaiʻu fuamoa ma se fusi seʻia oʻo ina lamolemole.

Faaopopo le salmon, olive, sisi ma fefiloi lelei. Faamasima ma le pepa e tofo ai.

Uu se apa falai ma se faʻapipiʻi le non-stick ma tuʻu le masini i totonu. Ufiufi ma kuka mo 8-10 minute. Ona faliu lea ma kuka se isi 5-6 minute.

Frittata ma le samasama ma le sisi ua saunia. Faʻasusu i le vai na totoe ma tautua. Le fiafia tele!

O mea aoga

Olive olive15 ml
lanu mumu1 pc
lanu enaena1 pin
fuamoa6 pcs
masimaia tofo
uliuli pepaia tofo
susu1-2 tbsp. l
lanumeamata lanumeamataia tofo
pusa fouia tofo
ulaula ulaula180 g
mozzarella60 g

Auala fai kuka

Vaʻai le ogaumu i le 190 tikeri. Lubricate le masima tao tao ma le pata.

Taimi e kuka ai
45 min
Numera o tagata
3 pax
Tulaga faigata
Faigofie
Le umukuka
Italia

Suauu olive olive i totonu o se apa ma tuu ni aniani tipi tipi i luga o le apa, faaopoopo se pine o le suka. Cook i luga o le vevela vevela pe a ma le 20-25 minute, e faʻaosooso ai. Aveese mai le vevela.

Faʻamuʻu fua i le susu, masima ma le pepa. Faʻaopopo greens ma faʻafefiloi lelei.

Tipi le iʻa ma tuu i le pito i lalo o le mea ua saunia. Tuu laʻau i luga. Liligi i totonu o le kulimi fuamoa. Tauu le grated mozzarella i luga. Tipi mo le 15-20 minute.

Tuua Lau Faamatalaga