Afai o le suka toto e 19 i le 19

Suauu toto o le suka 19 - o le masani lea pe leai, ma o le a le mea e tatau ona ou faia? O le a le uiga o lenei fua o le anapogi i meaʻai?


O ai e: O le a le uiga o le maualuga o le suka 19:Le mea e fai:Le masani o le suka:
Anapogi i tagata matutua i lalo ifo o le 60 tausaga FaalauiloainaFaanatinati i le fomaʻi.3.3 - 5.5
A uma ona 'ai i tagata matutua i lalo o le 60 tausaga FaalauiloainaFaanatinati i le fomaʻi.5.6 - 6.6
I luga o se manava gaogao mai le 60 i le 90 tausaga FaalauiloainaFaanatinati i le fomaʻi.4.6 - 6.4
Anapogi mo le 90 tausaga FaalauiloainaFaanatinati i le fomaʻi.4.2 - 6.7
Anapogi i tamaiti ei lalo o le 1 le tausaga FaalauiloainaFaanatinati i le fomaʻi.2.8 - 4.4
Anapogi i tamaiti mai le 1 tausaga i le 5 tausaga FaalauiloainaFaanatinati i le fomaʻi.3.3 - 5.0
O le anapogi i tamaiti mai le 5 tausaga le matua ma le tupulaga talavou FaalauiloainaFaanatinati i le fomaʻi.3.3 - 5.5

O le masani o le suka o le toto mai se tamatamai lima i luga o se manava gaogao i tagata matutua ma le tupulaga talavou mai le 3.3 i le 5.5 mmol / l.

Afai o le suka e 19, ona ono tupu ai lea o le maʻisuka. Suauu toto mai se tamatamailima i luga o se manava gaogao i luga o le 6.7 - toetoe lava o taimi uma e talanoa ai i le maʻisuka. Faanatinati i le fomaʻi.

Sugar 19 iunite, o le a le uiga o lenei mea?

Afai e maualuga le suka i le 19 mmol / l, o le mea lea e iloa ai le maualuga o le faʻapupulaina o faʻafitauli faʻapitoa e pei o le ketoacidotic poʻo le lactacidic coma, lea e ono mafai ona faʻalavelaveina ai le tino, o se taunuuga, le atoatoa le malosi poʻo le maliu e le mafai ona tafiesea.

A oʻo i le maualuga o le suka i totonu o le tino o le tagata e faʻapupulaina i se ituaiga o gaioiga, o le a fautuaina vave loa se fomaʻi, faʻapea foi, suia lau lisi. Faatasi ai ma se tikeri maualuga atu o le tulaga e ono tupu, e mafai ona manatu o le sese o luga o le kulukose o se mea le lelei.

Meaʻai maualalo ole gaʻo, lea e aofia ai mea taumafa ma sina vaega tele o meaʻai gaʻo, masini, faʻamaoaigaina i vitamini, minerale ma fiber, o le a fesoasoani e faʻaititia le toto suka.

Suga o le 19 iunite o loʻo faʻamaonia ai o le tagata maʻi e ogaoga le lamatiaga pe afai e le amanaiaina le tulaga ma e leʻo amata le togafitiga i le taimi. Atonu ei ai taunuuga taua nei:

  • Lactacidotic coma. A oʻo ina faʻapipiʻiina le faʻaaogaina o le lactic acid i le tino o le tagata, e mafua ai ona le iloa le mafaufau, e faigata ona manava, ma o le toto maualuga e paʻu tele.
  • Ketoacidosis o se tulaga faʻaleagaina e mafua ai ona faʻapipiʻi tino o le ketone i le tino o le tagata. E masani lava o lenei tulaga ua maua i le maʻisuka ituaiga 1, ei ai le tulaga lamatia o le le afaina o le tele o totoga i totonu.
  • O le hyperosmola coma e mafua mai ona o le faateleina o le kulūkose, e le o le talaaga o lenei, maualuga maualuga o le sodium i totonu o le toto. I le tele o mataupu, e maitauina i le maʻisuka ituaiga 2 i tagata pe a uma le 50 tausaga.

O le maualuga o le kulukose o se mea matautia, ona e tupu tele i faʻafitauli faigata e mafai ona tupu i totonu o ni nai itula. E le gata i lea, o le maualuga o le maualuga o le suka o le toto e tau atu ai i le mea moni o faafitauli faifaipea e vave ona atiaʻe ma alualu i luma. E matua faigata ma e le mafai ona faʻaitiitia le faitau o kulukose.

Ma o taumafaiga tutoʻatasi o le a le gauai atu i se taunuuga, o le a faʻalavelave le tulaga, lea e mafai ona oʻo atu ai i le maliu o le maʻi.

E alu aʻe le suāuʻu: mafuaʻaga ma mea taua

O le mea moni, o le suka i totonu o le tino o le tagata e le o se mea faifaipea, e masani ona suia i le aso. Mo se faʻataʻitaʻiga, vave loa ona 'aʻai, pe a maeʻa le mamafa o le tino, i le taimi o le atuatuvale ma le popole.

Afai i se tagata soifua maloloina o le faateleina e le mafua ai ni aʻafiaga leaga, ae o le kulukose e faʻalauteleina e se numera laʻititi o vaega, ona vave faʻaitiitia, ona i ai i le maʻisuka o le tulaga o le faʻafeagai tonu.

I tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka ituaiga 2, o le faateleina o le suka e mafua ai se fomaʻi o uiga le lelei, e matua faʻaleagaina le manuia lautele. E le gata i lea, o le faaitiitia o le kulukose e le faigofie.

Matou te faʻamaonia nisi o mafuaaga e mafua ai ona oso i le kulukose:

  1. Le faʻaaogaina o le tele o meaʻai gaʻo. A uma ona 'ai, o le suka e tupu tele, ao faʻasaina meaai ma glucose, lea e sau ma meaai, ulu i le toto.
  2. Soifuaga masani. O le faʻataʻitaʻiga e faʻaalia ai soʻo se gaioiga faʻale-tino e maua ai se siʻitia o le gasegase suka.
  3. Malosiaga faalelagona. I le taimi o le ogaoga o le atuatuvale po o le atuatuvale, e oso i totonu o faailo o le kulukose.
  4. Ava malosi, ulaula.
  5. Hormonal suiga i tamaitai i taimi o maitaga, manopause poʻo nisi o faʻamaʻi.

O mafuaʻaga ua lisiina i luga o aʻafiaga mai fafo e ono aʻafia ai le suka o le toto. Ae peitai, o le kulukose e mafai ona faateleina i le 19 iunite pe afai oi ai "faafitauli tau le soifua maloloina".

Mafaufau i le tulaga faʻaleagaina e mafua ai le faateleina o le suka:

  • O le faʻasologa o le endocrine e mafai ona taʻitaʻia ai le faʻaleagaina o le tino, ma maua ai le maʻisuka ituaiga 2, Cushing's disease. I totonu o lenei ata, o le ai ai le faateleina o le suka e le o le talaaga o le tele o hormones i le toto.
  • Pancreatic dysfunction. Mo se faʻataʻitaʻiga, pancreatitis poʻo isi tumutumu fomaʻi e fesoasoani i le faʻaitiitia o le maualuga o le inisalini i totonu o le toto, lea e faʻaalia e ala i le toilalo i faiga faʻavave.
  • O nisi vailaʻau e faʻalavelave ai i le faʻaaogaina o le kulukose, o se taunuuga, o le suka toto e maualuga tele. Mo se faʻataʻitaʻiga, vailaʻau faʻamaʻi, fualaau oona, fualaau o pepe fananau mai.
  • Faʻailoga e fesoʻotai ma le gase o le tino, lea e teuina ai faleoloa glycogen. Mo se faʻataʻitaʻiga, cirrhosis, hepatitis ma isi maʻi.

Afai o faʻamaʻi o loʻo i luga e avea ma mafuaʻaga o le siʻosiʻomaga o le suka, ona oʻo lea i le taimi e faʻaumatia ai le mafuaʻaga, e le mafai ona faʻatulagaina le kulukose.

I le isi itu, afai o se oso i luga o se tagata soifua maloloina - o se faailoga lenei mai le tino ua oʻo i le taimi e mafaufau ai e uiga i lou olaga, meaʻai, gaoioiga faʻaletino ma isi nuances.

Meaʻai e faʻavasega ai le suka

I le tele o faʻataʻitaʻiga, o le maʻisuka ituaiga 2 e mafua mai i le mamafa o le mamafa poʻo le gaʻo i soo se laasaga. O le mea lea, o le laasaga muamua i le faʻamautuina o le kulūkose toto o le faasaʻo lea o lau lisi.

O le lisi e tatau ona aofia ai na o meaʻai maualalo-carb, aʻo faʻatautaia mea o le kalori o ipu. Fai mai fomaʻi e tatau ona e leiloa le paʻu e tusa ma le 6 kilokalama, ma le filifiliga lelei - e 10% o le mamafa muamua. I le taimi lava e tasi, ia faia mea uma lava ina ia aua nei toe mamafa le mamafa.

Afai o le mamafa o le tino o le tagata maʻi o loʻo i totonu o le tulaga masani, o le malosi o le taumafa o mea taumafa e tatau ona faʻamaopoopoina i tulaga faʻale-tino e tatau ona amanaʻia le tausaga a le tagata, mamafa, gaioiga faaletino.

O meaʻai nei e tatau ona tuʻuese mai le lisi o le maʻisuka:

  1. O oloa ia e aofia ai le tele o gaʻo: masisi, mayonnaise, kirimigi, fuāsusu gaʻo, oloa gaosiga eletise maualuga-kalori.
  2. Mea taumafa e aofia ai gaʻo fesuiaiga: margarine, gaʻo mea e faʻafiafia ai, faʻalautele (pata), meaʻai vave.
  3. O oloa e aofia ai suālaʻau manogi: soda, jam, sweets, caramel, keke, pastries.

E fautuaina le aofia ai o ituaiga iʻa ma meaʻai, fuamoa moa (e le sili atu i le 2 i le aso), tamato, ituaiga o kapisi, meaola, kukama, letisi, greens, kukama, apu, fua e le o le suamalie, pulu lanumeamata, kāloti i lau lisi.

O le faagasologa o kuka e taua tele. E tatau ona tuʻuina atu i ai le faʻafefete i le vai, taʻavale, taʻavale ma le faʻaopopoina o le vai nai lo le suauu, tao i totonu o le ogaumu.

Ina ia puipuia le maualuga o le suka i totonu o le toto, e tatau i le maʻisuka ona mataʻituina se faiga masani i aso taitasi, tufatufaina atu meaʻai mo mea taumafa, faitauina vaega ole falaoa, ma ia amanaʻia le faʻasologa o meaʻai.

O aoga o le gaioiga faaletino i le maʻisuka

O le gaioiga faaletino e foliga mai o se mea taua i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2. Ona o le maualuga o le mamafa, e mafai ona faateleina le ono gasegase o siama i le hormone inisalini, i le faasologa, o le faʻaititia o le insulin e faʻaitiitia.

O le mea moni, o loʻo i ai vailaʻau o le a fesoasoani e taulimaina lenei galuega, mo se faʻataʻitaʻiga, Glucofage. Ae ui i lea, ua leva ona faamaonia e faapea afai o le maʻisuka e faʻatumu uma fautuaga a le fomaʻi e uiga i le gaioiga faaletino, e mafai ona e musu e ave.

O le faʻamalosia o insulin e iai le faʻamaonia i le va o le maso maso ma le gaʻo e latalata ane i le puimanava ma le manava. Afai ei ai le gaʻo tele o le tino e faʻafeagai ma le pito i tua o se numera itiiti o maso, e mataʻituina se lagona vaivai o sulu i le hormone.

O gaoioiga faaletino nei e aoga mo se maʻisuka:

  • O galuega a Cardio e fesoasoani e faʻaititia le suka, faʻasaʻo le toto maualuga, faʻaitiitia le lamatiaga o le fatu, ma faʻamalosia le polokalama cardiovascular. O nei mea e aofia ai le tietie uila, lemu, aau.
  • Malosiaga o le malosi: siitia le mamafa, fausiaina o tino.
  • Yoga mo le maʻisuka.

E tatau ona manatua i le mafaufau afai o le cardio training e fetaui mo le toetoe o tagata uma, o le tele o mamafa o le mamafa e ono i ai ni faʻasalaga. O le mea lea, o le taaloga e faʻatalanoaina taitoatasi i totonu o falemaʻi.

E maitauina o le lua masina o gaioiga faʻamalositino e maua ai se mea ofoofogia: o le suka e faʻaitiitia, faʻaleleia le soifua maloloina, o tulaga faʻalagona e masani lelei, o le maʻi e tumu i le malosi ma le malosi.

Auala iloga e tau ai le maualuga o kulukose

Tagata faʻataʻitaʻi o togafitiga faʻapitoa e fautuaina e faʻaaoga fualaʻau e faʻavae i vailaʻau faʻamalositino ma mea masani e maua ai le suka ma le faʻaleleia o meatotino i le taua faasaga i le suka.

O vavevae o Rose ma vave faʻaleleia ai le suka toto. Mo le saunia o vailaau fale, e tatau ona e aveina le 5 kalama o le suauu nutimomoia i le paʻu pepa, sasaa le afa lita o le vai mafanafana ua tunuina.

Tuu i totonu o se vai vai, faʻafesoʻotaʻi i luga mo le 20 minute. A uma ona liligi uma le suavai i totonu o se vevela, faʻaauau le tasi aso. E tatau ona e ave le 100 ml faalua i le aso i le tolusefulu minute aʻo leʻi 'ai.

A oʻo i le glucose toto e 19 iunite pe sili atu, o fua nei o le a fesoasoani:

  1. Faafefiloi aʻa i le suasusu suamalie ile fua ile 1 i le 10. Ave tasi sipuni se tolu i le aso.
  2. Ata teuteu e faavae i luga o laʻau bay. Liligi le 10 pepa o le 500 ml o le vai e kuka ai, faʻaauau mo le lima itula, ave le 50ml tolu taimi i le aso.

Le aoga o togafitiga faʻa-tagata e le o le masalosalo, ae o nisi taimi e mafai ona feteʻenaʻi ma togafitiga fautuaina e le fomaʻi. O le mea lea, ao lei faia se togafitiga a le tagata lava ia, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

O togafitiga faʻapitoa e gaoioi lemu ma lemu, o lea e ono umi se taimi e togafitiga ai.

Ae o le sili atu o le latou le afaina ai le tino, e leai ni aʻafiaga i itu.

E faʻapefea ona vave maua le suka?

E pei ona taua i luga, o togafitiga faʻaleaganuʻu e faʻaalia i se faʻagesegese o aafiaga i luga o faʻamaʻi suka, o le mea lea, e ui i le taunuuga mulimuli, latou te galulue malie.

Ae ui i lea, o loʻo iai togafitiga faʻasolosolo lea o le a fesoasoani i le faʻavaveina o le maualuga o le kulukose i le tino o le maʻisuka. Mo se faʻataʻitaʻiga, gaʻo aniani. Masalo o le auala aupito sili lea ona vave ma sili ona lelei e faʻasaʻo ai le tulaga maualuga.

E tatau ona tao tao i totonu o le ogaumu ma le paʻu. O le "fua muamua" e fautuaina e 'ai i le taeao ao leʻi' aʻai, mulimuli ane i soo se taimi o le aso. Ole aofaiga o mea taumafa i aso taitasi e le faatapulaaina.

O faʻamatalaga e uiga i le maʻisuka o loʻo taʻu mai ai o le togafitiga e 10-aso e maua ai se taunuuga sili, e fesoasoani e le gata ina faʻaititia le sugar, ae faʻamautuina foi i le tulaga manaomia.

O nisi fualaau aoga sili atu:

  • Faʻamau ni fuamoa se tolu, faʻaopoopo le sua suamalie e tasi. Inu i luga o se manava gaogao mo aso e tolu. A uma le vaiaso ma le afa, ona toe fai lea o le togafitiga. Faʻasaga i tua o ia togafitiga, o le faʻaitiitia vave o le suka o loʻo matauina.
  • Sasaa se sipuni sipuni o laulaau lanu meamata i le 250 ml, mafanafana i totonu o le vai vai taele mo le tasi itula. Ina ia faʻamamāina, e faʻafefea ona faʻaauau le 4 taimi ile 50 i le aso.

Toa maualuga e oʻo atu i le 19 iunite, o se faʻaaliga matautia i le tulaga o ni faʻalavelave faʻalavelave e mafai ona faʻaleagaina ai le soifua maloloina, e oʻo atu ai i faʻamaʻi eseese, le atoatoa ma e oʻo lava i le oti.

O le tulafono autu o le maʻisuka o le mataituina faifaipea o le suka o le toto, faapea foi ma le faʻatinoga o gaoioiga uma e faʻatatau i le faʻamautuina.

O faʻamatalaga e uiga i le hyperglycemia ma auala e faʻaaogaina ai, o le a aofia i le vitio i lenei tusiga.

Suga Suauu 19 - O Le A Le Uiga

O le tele o tagata gasegase e talitonu o maualuga maualuga o suka i totonu o le toto, mo se faataitaiga, 19.1-19.2 ma maualuga atu e fesootaʻi ma le tele o le faʻaaogaina o selu. Ae o le tasi lea o mea le lelei e fesoasoani i le tupuga o le hyperglycemia.

E mafai ona faʻatupulaia faʻataunuʻu ona o:

  • meaai le lelei
  • le lava le malosi o le tino po o le toesea atoa,
  • mafaufau loloto-lagona,
  • leaga masani
  • faʻamaʻi e aafia ai le pancreas,
  • ave ni vailaʻau maʻoti, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻamaʻi faʻamaʻi, vailaau faʻamalosi, togafitiga,
  • maʻi o le ate. Ona o le tele o le faasaolotoina o le glycogen, o le suka e mafai ona faateleina, talu ai ona o le tulaga saoloto e gau ai i le kulūkose ma le acetone,
  • o le leai o se tulaga,
  • faamai pipisi.

O loʻo maua e tamaitai i le va o le tamaʻi tamaʻitaʻi ma le maʻitaga. E mafua lenei mea ona o se suiga tele i le tala faʻasolopito. O le taimi lava e faia ai le gaosia o hormones, o le a tupu se pepe pe o le a faia le tamaititi, o le masani o le tau o le kulukose i le toto o le a oʻo mai i numera masani.

Glucose o se elemene talafeagai e gafa ma le galue malosi o le tino. O se siitaga itiiti e le o se tulaga lamatia matautia, ae afai o le tau e sili atu i le tulafono faatagaina o le 3.3-5.5 mmol / l ma o le 19.3-19.9 iunite - o se faʻasalaga lea.

O faʻaʻailoga e mafai ona taʻu mai ai se toilalo i metotia faʻaleagaga:

  • lagona o le fia inu
  • e masani ona faia (e oo lava i le po),
  • le foliga mai o le faʻamaʻi i luga o le paʻu,
  • afaina tele, vevela, vili,
  • faaitiitia i le tino vaaia,
  • popolevale, le fiafia, loimata, le fiafia,
  • moe, leai se malosi, le fiafia,
  • matagogo
  • fulafula, afaina o lima,
  • le faʻamaloloina o manuʻa, faʻasalaga, manua,
  • se seti maamaa pe faaitiitia i le mamafa o le tino.

I le faʻamaoniaina o nei faʻaʻailoga ia te oe lava, e tatau ona e pasia se suʻega toto e iloilo ai le maualuga ole suka poʻo le faʻaaogaina o se glucometer feaveaʻi e mafai ai e oe ona faia se faʻataʻitaʻiga e aunoa ma le tuua o lou fale. O le atinaʻe o le maʻisuka, lea e masani ona mafua ai le hyperglycemia, e aafia ai tagata:

  • feʻai
  • e taʻitaʻia ai se olaga ola solo,
  • 'ai le tele o le ava malosi ma le tapaʻa,
  • matua - e uiga i le maʻisuka i tagata matutua.

E tatau ona ou fefe

O le hyperglycemia faifai pea ma tulaga faatauaina o le 19.4-19.8 iunite ma le luga ua manatu o se tulaga ogaoga lea e ono maualuga ai faafitauli ogaoga. O le sili ona matautia o nei mea o le ketoacidotic coma, lea e masani ona afaina.

I le maitauina o se faailoiloina o le inupia i se maʻisuka, o le manogi o le acetone mai le gutu ma le mimi, o se mea faanatinati le valaau i se falemaʻi.

E masani lava o mafuaʻaga o le faʻasalaga o le maʻisuka, e oʻo atu ai i tulaga maualuga o le kulukose i totonu o le toto, oʻo atu i tuaoi o le 19.5 ma luga, o:

  • tuai ona sailia fesoasoani faafomaʻi ma le le iloa lelei o le maʻi,
  • fua ole inumaga ole inisalini ma sese i le togafitiga faʻaaogaina,
  • masani ona faʻaaogaina e tagata gasegase o mea taumafa ei ai se faasinomaga maualuga,
  • ava malosi
  • purulenti afaina
  • togafitiga faʻapitoa.

O se tagata gasegase e maua ai le toto suka e manaʻomia i-togafitiga ma togafitiga vavalalata e tagata tomai faapitoa. I lenei tulaga, ua faamataʻuina o ia i le faʻavavelaina o le tino, lea e sili ona mafatia ai le televave o le tino. O le mea lea, o le fesoasoani muamua mo le ketoacidosis o le faʻaogaina o vaifofo saline.

O isi faʻafitauli o le maʻisuka e aofia ai:

  • gangrene o le maʻisuka, lea e mate ai vaega o pito pito i lalo. I totonu o nei matagaluega, ua leiloloa le lagona, o le toto e maua ai le faʻalavelave, o le paʻu e maua ai le lanumoana, paʻu, lanu uliuli,
  • nephropathy, e aofia ai le faaleagaina o fatugao,
  • retinopathy, lea e aʻafia ai vaa o le retina,
  • afaina o taʻavale o ni faaletonu o le tino lea e le faʻamalolo mo se taimi umi, tuʻuina atu le tiga ma le le mautonu,
  • o le hypoglycemia o se maʻi e mafua mai i le maualalo o le suka. E mafai ona atiaʻe ma le sese o le inisalini.

O le maʻisuka o le mafuaʻaga lea o pathology oncology, atherosclerosis, maualuga o le toto, stroke, ischemia.

O le a le mea e fai pe a maualuga le maualuga o le suka i luga aʻe o le 19

Afai a maeʻa faʻasalaga faʻavae o le toto toto e 19 iunite, e tatau ona e iloa le mea e fai ma pe faʻapefea ona e aloese mai aʻafiaga matautia. O nisi gaioiga o le a fesoasoani e faʻamautinoa le tulaga o le maʻi:

  1. Muamua, o se tui o le inisalini mulimuli. O lenei mea o le a taofia ai le atinaʻega o aʻafiaga ogaoga ma faʻafitauli o le hyperglycemia. Ona faʻaopopoina lea o le inisalini umi e taofia ai le faateleina o le suka.
  2. E oso i le maualuga o le kulukose o le toto e masani ona tupu i le ituaiga lona lua. Ua tauia i latou e se fua o meaai ma le suka.
  3. Afai e maua le togafitiga mo le taimi muamua, e fautuaina le tagata maʻi i se meaʻai ma faʻamaonia fualaau e faʻaleleia ai le pancreas.
  4. Faatasi ai ma le ogaoga o le atuatuvale, o le suka e mafai ona tulaʻi i luga o tapulaa. I lenei tulaga, faʻafefe fesoasoani.
  5. O tagata e leʻi faia muamua le inisalini aʻo le tatau ona latou faʻasaoina latou lava. Muamua e tatau ona e faʻatalanoa se fomaʻi ma fuafua le metotia.

I le lumanaʻi, e manaʻomia le maʻi e faaauau togafitiga. E aofia ai mea nei:

Fomaʻi o Fomai Faʻafomai, Ulu o le Inisetiute o Taʻafia - Tatyana Yakovleva

Sa ou suʻesuʻeina le maʻisuka mo le tele o tausaga. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ua ou faanatinati e taʻu atu le tala lelei - ua mafai e le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ona atiaʻe se vailaau e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei fualaau faasaina ua lata i le 98%.

O le isi tala fou: ua faʻamautinoa e le Matagaluega o le Soifua Malōlōina le faʻatagaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau maualuga o le fualaau faasaina. I Rusia, maʻisuka seia oo i Me 18 (aofia ai) mafai ona maua - E na o le 147 rubles!

  1. Vaevae ese le gaʻo ma gaʻo gaʻo mai le meaai. E masani lava ona maua i laʻau suamalie, suauu faamama, keke, keke, pusa, mea tao tao, mea tao, meainu vevela, sua suamalie, sukalati, ma meainu malosi.
  2. Afai e le mafai vave ona e teena le selu, e mafai ona e faʻaaogaina le suka pe a maeʻa feutagai ma lau fomaʻi muamua.
  3. E vaevaeina le taumafa, 5-6 taimi i le aso i ni vaega laiti.
  4. Faʻatasi ai meaai fiber-tamaoaiga i luga o le lisi.
  5. Faʻaitiitia le tau masima.
  6. O le taulaiga faapitoa e totogi i mea taumafa e faaitiitia ai le suka i totonu o le toto: pasili (ma isi greens), zucchini, kāpeti o soo se ituaiga, o le atisiliko a Ierusalema, aniani, pulumu rosehip, ginger, cinnamon, blueberries - mea toto maualalo.
  7. Faʻamatalaga laʻititi maualuga atu nai lo mea masani, o loʻo taʻuina atu i lalo e le suka.

Faʻatasi ai ma ituaiga o maʻisuka faʻalagolago i le insulin, e faʻaaogaina ai le inisalini togafitiga. O le tagata gasegase e faʻamatalaina auiliili pe faapefea ona fuafua le metotia, o le a le mea e fai pe a tupu le maualuga o le kulukose, pe faapefea ona faʻaaoga le fualaau.

Fualaau faʻapitoa

Faʻamau i le 19.6-19.7 iunite, e tatau ona faia togafitiga faʻapitoa. O tagata faʻapitoa e fesoasoani e faʻamautinoa le tulaga o le ua afaina ma faʻaleleia lona manuia. I le lumanaʻi, o le togafitiga e mafai ona faʻaopoopoga i isi auala. Ae o vailaʻau taʻitasi e fuafua e faʻaaoga e se tagata e tatau ona talanoa ma lau fomaʻi.

O le sili ona taʻutaʻua o nei fualaau o loʻo taʻua i lalo:

  • lapisi leisi tipi ma sasaa se ipu vai manino. Faʻaosooso, e aunoa ma le faʻamafanafana, 2.5 itula. Faʻaalu faatolu i le aso mo le tasi vaetolu o se ipu malamalama i luma o le taumafataga autu,
  • O le sipuni tunu ma 'ai i luga o se manava gaogao o le a fesoasoani e maualalo le glycemia.
  • 2 laulau sipuni lapoa o laumei gaosi vavalaʻau e fuʻu i totonu o se ipu vai inu vai mo le afa itula. Faʻaalu faatolu i le aso mo le tasi vaetolu o se ipu malamalama ao leʻi 'aʻai,
  • 1 kilokalama o leona le gaoia ua pasia e ala i se mea e teu ai manu. Tipi 300 g le pasili ma le 350 g o le kalaka. O mea uma e faʻafefiloi ma mafai ona tu mo se aso. Ave se sipuni tele 3-4 taimi / aso,
  • O le 0.5 ipu ipu uamea o loʻo taofiofia i totonu o se ipu malamalama vai mo le itiiti ifo i le 24 itula. Ave se sipuni tele 3-4 taimi / aso.

Taofiaga

Ina ia puipuia faʻavavega faʻafuaseʻi i le suka i totonu o le toto, e fautuaina e tagata atamamai e mulimulitai tulafono nei:

  • e masani ona faia togafitiga puipuia ma suʻe toto,
  • mataʻituina lau meaai,
  • e taaalo i taaloga, ae le o le soona galue,
  • faaaluina le tele o taimi i fafo.

Afai e te faʻalogo i nei fautuaga faigofie, e mafai ona e aloese mai le hyperglycemia, e tusa lava pe ono lamatia se tagata i le atiaʻe o le maʻisuka. Afai ua uma ona faailoa mai faailoga o se maʻi o le endocrine, aua e te popole. O le mea autu o le amata togafitiga i taimi talafeagai ma tausisia uma faatonuga a le endocrinologist.

Ia mautinoa e aoao! E te manatu o le pulega o fualaau oona ma le inisalini i le olaga atoa e na o le pau lea o le ala e teu ai le suka? E le moni! E mafai ona e faamaonia lenei lava oe e ala i le amata ona faʻaaogaina. faitau atili >>

O le faʻateleina o le maualuga o le toto i le suka i le 19 mmol / l - o faʻamaoniga, taunuuga, togafitiga

O maʻi e iai faʻamaʻi pipisi endocrine e fiafia i mea e fai pe afai o le suka toto e 19 mmol / l. O sea maualuga maualuga o le kulukose i totonu o le tino o se faʻamaoniga o le le lelei o le tele o totoga ma tino. O le taua tele pe o maʻi se tagata i le maʻisuka, pe leai foi lona maʻi.

Afai e maualuga le maualuga o le suka i le taimi e tasi, pe a maeʻa nisi o auala ua faʻaitiitia ma ua toe foʻi le tulaga o le maʻi i le masani, e le aoga le talanoa e uiga i le setete. E tatau ona e nofouta mo na ituaiga o soifua maloloina.

E fautuaina e mataʻituina le kulūkose mo le tele o masina, ae e le manaʻomia togafitiga atoatoa.

Afai e tulaʻi le maualuga o le suka, ona faʻaitiitia, e tupu faʻafuaseʻi, e tatau ona e asiasi atu i le endocrinologist.

Afai o le tagata maʻi ua uma ona maua i le maʻisuka, ma o le kulūkose e oʻo atu i le 19 mmol / l e oʻo lava i tua atu o togafitiga faʻapitoa ma se suiga i meaʻai, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi pe alu i le falemaʻi mo se suʻesuʻega faaopoopo.

O lenei tulaga e lamatia i le soifua maloloina, aua o gaioiga o le loto ma auala e mafatia mai le tele o mea -ona gaʻo e le o gaosia pe talepeina.

Suauu toto

O tagata taʻitoʻatasi o le tagata lava ia, ae o le toto toto maualuga o loʻo faʻatulagaina i le tulaga lava e tasi mo tagata soifua maloloina uma. O lenei faailoga e le tatau ona sili atu i le 6 mmol / L. O ia tulaga taua ua uma ona iloiloina o le tuaoi. A pa'ū le maualuga i le taʻi 3, o le tagata maʻi e atiina ae le hypoglycemia, o lona uiga, o se gasegase laititi o suka. I lenei tulaga, o se coma e mafai ona atiaʻe.

O le faateleina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma le paʻu mataʻutia o lenei faailo ua afaina i taunuuga leaga.

E toatele e manatu o le maʻisuka e avea o se gasegase o le tino poʻo le gasegase e atiae i tamaiti ma tupulaga talavou e oo atu i le 25-30 tausaga. E faʻaaoga lenei mea i le maʻisuka o le ituaiga muamua, ae o loʻo i ai se isi faʻailoa na maua.

I tulaga lamatia o:

  • Tagata uma e silia i le 50
  • O le mamafa o le talavou
  • O tagata e taʻitaʻia se olaga le lelei, latou te le vaavaaia a latou meaʻai, inupia le ava i le tele o meaʻai.

E masani ona tupu le maʻisuka ituaiga 2 ona o isi faʻamaʻi matautia. O faʻafitauli o le pancreas e mafua mai i na taunuuga. E tatau ona e mataʻituina le taumafataga e puipuia ai le atinaʻe o se faʻamaʻi e le mafai ona togafitia.

Soo se tagata matua e tatau ona mataʻituina le maualuga o le suka toto 1-2 taimi i le tausaga e ala i le faia o suʻega faigofie ile potu suesue. Aua e te amanaia lenei tulafono.

Mafuaʻaga o meaʻai i le kulukose

E i ai le tele o mafuaʻaga e mafua ai le maualuga o le suka i le 19:

  • Faʻaleagaina o le masani ai - o le faʻaaogaina o "meaʻai gaʻo gaʻo", gaʻo, meaʻai vevela, mea ulaula,
  • Faʻalavelave faʻaleagaina o le ate, o le mea lea na faʻasaolotoina ai reserves o le glycogen - o se vailaʻau e, i lona tulaga saoloto, o le a gau i totonu o le kulukose ma le acetone,
  • Pancreas malfunctioning - O lenei okeni e maua ai le insulin, lea e malepe ai le kulūkose. Afai e le lava le inisalini, ona tupu ai lea o aʻa,
  • O isi maʻi o le endocrine,
  • Le ola le ola - pe a taʻalo i taaloga, o mea inu gaʻo ua malepelepe ma gaʻo ona o le tele o le malosi o le malosi. Afai e taʻitaʻia e se tagata se olaga masani, o le a mafai ona maualuga le maʻisuka.

O le toto sampling e faia i luga o se manava gaogao. E fautuaina le teena o selu, falaoa paʻepaʻe, roll roll, biscuits, pateta ma faʻi i le afiafi o le mea na fuafuaina. Afai e te mulimuli i nei tulafono uma, ona saʻo lea o le auiliiliga. Ina ia le aofia ai mea sese a le falesuesue, o le suʻesuʻega e toe faia.

Faʻailoga autu

O le maualuga maualuga o le suka o le toto e seasea ona iloa i se avanoa. E masani lava, o tagata gasegase e liliu atu i tagata tomai faapitoa ma se lisi tele o faitioga. O le fomaʻi e faia se suʻega, filifilia nisi suʻesuʻega.

O faʻamatalaga nei e tatau ona faʻamaonia oe:

  1. Tumau mago tumau
  2. Leai o le fiaai
  3. O le fia inu,
  4. Faʻafuasei le leiloa o le mamafa o le mamafa o le mamafa po o lona aoga taua,
  5. O vaivaiga masani, vaivai,
  6. Faʻafefe o lagona, leai se faʻaletonu o le mafaufau, loimata.

Asiasi i se fomaʻi tipitipi e faʻapitoa i le togafitia o le maʻisuka. E naʻo se tagata tomai faapitoa ma se talaaga vaapiapi e mafai ona faia le faʻamaonia saʻo. O le a ia auʻiliʻili faʻamatalaga auiliiliga uma o faʻamaoniga, i le a le faasologa e foliga mai ai, pe o le maʻi e lagona pea le le mautonu.

E faʻavae i luga o faʻamatalaga na mauaina ma iuga o le suʻesuʻega muamua, e mafai ona faʻataunuʻuina faaiuga e uiga i le atinaʻe o le maʻisuka ma le setete.

Totogi

Ina ia faʻaitiitia le maualuga o le suka mai le 19 mmol / L i tagata masani i le maʻisuka ituaiga 1, o le inisalini o inisiua e tuʻuina mai. O lenei siama e gaosia ai le suka, talepeina i lalo, ae o tagata gasegase e le maua mai i se tulaga masani.

Muamua, o le tuiina o le inisalini mulimuli. O ia faiga e mafai ai e le tagata maʻi ona faʻamautu i totonu o ni nai minute. Ma, o le umi o le-gaioiga o le inisalini e tui, ona o le a le toe tupu le suka.

Afai o le osofaʻi oso o le kulukose i totonu o le tino e tupu i tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e le o inisalini, o le faasaʻoina o le tulaga e faia i le faʻaaogaina o meaai paleni.

E vave lava ona toe faʻafoʻisia le soifua maloloina o le tagata maʻi i le maualalo o le gaosiga. E tatau ona e tausisia se taumafataga malosi i lou olaga atoa, ae o le auala saʻo, o le a le tupu le kulukose.

Afai o le oso i luga o le suka i luga o le suka e tupu i se tagata e le mafatia i faʻamaʻi pipisi o le endocrine, latou te tuʻuina foi o ia i luga o se meaʻai malosi, faʻamaonia fualaau e toe faʻafoʻi ai le galuega o le pancreatic.

O le faʻamalosi malosi e mafai ona faʻateleina ai le kulūkose. Afai e leʻi leva ona e feagai ma faʻafitauli faʻapitoa i le vaʻai, o lenei mea ua aafia ai lou soifua maloloina. O le faʻaaogaina o mea faʻale-malo i lenei tulaga e sili atu le fesoasoani nai lo isi metotia.

O le maʻi suka

Faailoga o Suauu Laʻu Suavai Maualalo O se Moli o le Malamalama i le Suauu Suauu Pe a pa'ū lou suka toto i lalo ifo o le 70 mg / dL (3.8 mmol / L), e mafai ona e mauaina nei faʻaʻailoga. Afai ...
O faʻafitauli o le maualuga o le toto o le suuga o le sosolo i le suauu mama Afai o le suka o lou toto e 200-350 mg / dl (milligram per deciliter) poʻo le 11.1-19.4 mmol / l, e te ono ...
Laasaga e fai e faasaʻo ai le maualuga maualuga o le suka toto toto O le maualuga o le toto i le va o 200mg / dl ma le 350mg / dl (11.1-19.4mmol / l) Afai o loʻo iai oe i le maʻisuka ma o lau toto suka o le 200-350mg / dl (milligram per deciliter) poʻo ...
Laasaga e ave e faasaʻo ai le toto maualuga o le toto o le tamaititi Levels of sugar toto i le va o 200mg / dl ma le 350mg / dl (11.1-19.4mmol / l) Afai o le suka o le toto o le 200-350mg / dl (milligrams) i le deciliter) poʻo ...
Eseesega i le va o faailoga o le maualuga ma le maualalo o le toto i le tamaititi O tamaiti laiti e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e le mafai ona iloa le va o le maualuga maualuga o le toto suka ma taʻu i tagata matutua e uiga i ai, o nisi taimi ...
Suga maualuluga Suga Suga - Saunia mo se Fomai Faiaoga E mafai ona e fesoasoani i lau fomaʻi e togafitia lou tulaga e ala i le saunia e tali fesili nei: O a ni mea ua e faia e faasaʻo ai lau ...
Laʻau maualuga ma le maualalo toto - Puipuiga E ui lava o le maualuga o le suka (hyperglycemia) ma le toto maualalo (hypoglycemia) e matua eseese uma lava faailoga ma e manaʻomia togafitiga eseese, o nei mea uma ...
Laʻau maualuga ma le maualalo toto - Togafitiga ile fale Afai o loʻo i ai lau ituaiga 1, ituaiga 2 maʻisuka poʻo le maʻisuka faʻasalaga, o se tasi o tomai pito sili ona taua e te manaʻomia e te aʻoaʻoina o le pulea lea o lou maualuga ...
Laʻau maualuga ma le maualalo toto - Faʻalavelave faʻafuaseʻi E i ai nisi o faʻamaoniga e manaʻomia ai togafitiga faafomaʻi faʻafuaseʻi? Valaau 103 vave pe valaau se isi numera o le tautua ...
Suga maualuluga Suga Suga - Aotelega Afai oe maua i le maʻisuka, e mafai ona e maua i nisi taimi le suka maualuga o le toto (hyperglycemia) poʻo le toto maualuga (hypoglycemia) ....

Laasaga e Taʻitaʻia ai le Suʻa Suavai Toto Maualuga - White Clinic

Suauu toto i le va o 200 mg / dL ma le 350 mg / dL (11.1-19.4 mmol / L)

Afai o loʻo iai oe i le maʻisuka ma o lau toto suka o le 200-350 mg / dl (milligram per deciliter) poʻo le 11.1-19.4 mmol / l, mulimuli i nei fautuaga.

  • Afai e te misia le masani masani o le inisalini poo lau popo o le antidiabetic mo le maʻisuka ituaiga 2, ave le togi leiloloa.
  • Afai ua filifilia e oe ma lau fomaʻi se fualaau o le inisalini faʻataʻitaʻiga e faʻavae i luga o lau maualuga o le suka, ia e ulufale ai oe lava ia. Afai e te mauaina le inisalini ma oe ma lau fomaʻi e leʻi filifilia se suʻega o le inisalini puupuu, valaʻau lau fomaʻi ma fesili atu ia te ia mo se fautuaga.
  • Inu sina vai inu ina ia mafai ai ona maua le gau i le urine. Aloese mai meainu e aofia ai kafi ma le ava malosi. Ia aloese foi mai le suamalie, fualaau suamalie, ma isi meainu suamalie.
  • Afai na fautuaina oe e lau fomaʻi, suʻe lau urine mo le i ai o tino ketone i totonu. Afai o le auiliiliga o le auʻiliʻiliga e faʻaalia ai o lau urini o loʻo i ai se vaega faʻaopoopo pe lapoa o tino ketone, valaʻau i lau fomaʻi ma ole atu mo se fautuaga.
  • Faatali mo le 30 minute pe a uma ona faia le inisalini faaopoopo pe ave se fua o fualaau.
  • Siaki lau toe toto toto.
  • Afai e te atiina ae ni faailoga o le maualuga maualuga o le suka pe afai o loʻo alu pea lou suka toto, valaau lau fomaʻi.

Suauu toto i luga atu o le 350mg / dl (19.4mmol / L)

Mulimuli i nei taʻiala pe afai e siitia maualuga lou suka toto (luga aʻe o le 350mg / dl poʻo le 19.4mmol / l).

  • Afai e te misia le masani masani o le inisalini poo lau popo o le antidiabetic mo le maʻisuka ituaiga 2, ave le togi leiloloa.
  • Afai ua filifilia e oe ma lau fomaʻi se fualaau o le inisalini faʻataʻitaʻiga e faʻavae i luga o lau maualuga o le suka, ia e ulufale ai oe lava ia. Afai e te mauaina le inisalini ma oe ma lau fomaʻi e leʻi filifilia se suʻega o le inisalini puupuu, valaʻau lau fomaʻi ma fesili atu ia te ia mo se fautuaga.
  • Inu sina vai inu ina ia mafai ai ona maua le gau i le urine. E sili ona lelei le inu vai inu ma vaiinu. Aloese mai meainu e aofia ai kafi ma le ava malosi. Ia aloese foi mai le suamalie, fualaau suamalie, ma isi meainu suamalie.
  • Afai na fautuaina oe e lau fomaʻi, suʻe lau urine mo le i ai o tino ketone i totonu. Afai o le auiliiliga o le auʻiliʻiliga e faʻaalia ai o lau urini o loʻo i ai se vaega faʻaopoopo pe lapoa o tino ketone, valaʻau i lau fomaʻi ma ole atu mo se fautuaga.
  • Faatali mo le 30 minute pe a uma ona faia le inisalini faaopoopo pe ave se fua o fualaau.
  • Siaki lau toe toto toto.
  • Afai e te atiina ae le moe, le fiafia, poʻo lou suka toto e faʻaauau ona tulaʻi, Valaau 103 poʻo se isi matagaluega faʻafuaseʻi vave. Afai e maualuga lou maualuga o le suka, e sili atu le latalata mai o se isi tagata ina ia mafai e lenei tagata, pe afai e tatau ai, ona valaau nai lo oe.

Suauu toto i luga ifo o le 600mg / dl (33.3mmol / L)

Mulimuli i nei taʻiala pe afai o lou toto suka maualuga maualuga (luga aʻe 600mg / dl pe 33.3mmol / l).

  • Siaki lou suka toto.
  • Afai e maualuga lou mita, siaki le saʻo o lau masini ma faʻalua-siaki lau suka o le toto.
  • Afai e maualuga maualuga le mita o le kulukose o lou toto, Valaau 103 poʻo se isi matagaluega faʻafuaseʻi vave. Afai e maualuga lou maualuga o le suka, e sili atu le latalata mai o se isi tagata ina ia mafai e lenei tagata, pe afai e tatau ai, ona valaau nai lo oe.

O le aia faiamulimuli anetalafaateleinamaualugasukatoto

A maeʻa ona toe foʻi lou toto toto i se tulaga saogalemu, ia faʻaauau ona ave au vailaau e pei ona faatonuina e lau fomaʻi, siaki lau maualuga o le suka i le tele o taimi ma taʻu i lau fomaʻi e uiga i se mea o le toto maualuga.

Inu sina vai inu ina ia mafai ai ona maua le gau i le urine. E sili ona lelei le inu vai inu ma vaiinu. Aloese mai meainu e aofia ai kafi ma le ava malosi.

Uluai tusiga. Ata mai le saite :.

Oʻu Fesoasoani pele, o loʻo ia te aʻu se TASI, o loʻu tina o le suka toto - 25, o le a le mea e fai, sob

Na valaau Tina, uma i le teʻi, pasia se suʻega toto, na faaalia ai le suka - 25, i le fua faatatau o le 5.

Sa ou faanatinati e faitau le Initaneti, ae e tele naua faamatalaga, sa ou faalogo i se mea e uiga i inisalini ma na mea uma, ae ou te malamalama o mea uma e ogaoga, mea e fai, o fea e tamoe ai, sob, e le mafai ona ou moe.

Ou te fiafia i Sovetchitsa, o loo i ai pea se mea e faitau, ma o oe uma o tali mai, o loʻo i ai se tali i soo se fesili, ma i le asō o loʻo i ai laʻu fesili mo oe, ou te iloa o le ae le taliina. Faafetai mo fautuaga. Ma le soifua maloloina uma. Ou te alofa ia te oe.

Oketopa 24 i le 00:35

E na o tagata e resitalaina e mafai ona tali atu i autu i luga o le Pule. Resitara nei. ma afai ua uma ona e lesitala - ia e ulufale

O manatu o loʻo faʻaalia i lenei mataupu e faʻamatalaina ai manatu o tusitala ma e le faʻaalia ai le tulaga o le pulega.

O le a le mea e fai pe afai o le suka toto e 20 iunite?

I le taimi nei, o le toʻatele o tagata e maua i le maʻisuka. E le gata i lea, o loʻo i ai tagata e maualuga le toto maualuga e mafua mai i le tele o meaʻai po o le mamafa. O le mea e lelei ai, e iloa e tagata auala ma auala e faʻafetaui ai nei maʻi.

I le avea ai o se tulafono, o togafitiga masani e faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi luga, e pei o: togafitiga faafomaʻi, ituaiga uma o taualumaga. O le mea e leaga ai, o lenei auala e togafitia ai e mafai ona faʻamautu pe faʻafefe ai le faʻamaʻi.

E masani lava, e matua manaʻo tagata uma ina ia faʻamalolo atoatoa ma ola i se soifua maloloina, faamalieina le olaga.

O le mafuaʻaga lea e tatau ai ona e tuʻuina atu lau filifiliga ile taumafa ma paleni, ona o le tele lava o taimi, o maʻi e manaʻomia e tupu saʻo ona o le tagofia o mea ua fai ma vaisu i meaai, o le le amanaʻiaina atoa o faailoga o le mamafa, toto toto.

Faʻafefea ona faʻasaʻo le suka o le toto?

O le a la le mea e fai pe afai o le suka toto e 20 iunite? O lenei fesili e faigofie lava ona tali, talu ai o le mafuaaga muamua ma o le mea sili ona ono # 8212 o le le paleni.

Afai o loʻo e faʻamalūina i le maʻisuka, pe afai ua faʻaalia e fua ua maualuga le suka o le toto, e tatau ona e faʻaititia i le tulaga masani. E faʻapefea ona fai? O le tali e le mafaamatalaina: fesuiaʻi i se taumafataga maualalo.

A leai, e leai se paleni mea taumafa, o le mea e leaga ai, o le a fesoasoani, ae naʻo le faʻaaluina o le taimi.

Afai o le suka toto e sili atu nai lo poʻo le tutusa ma le luasefulu iunite # 8212, o le logo muamua lea e uiga i se faʻalavelave lata mai. I lenei tulaga, e tatau lava ona e vaʻai i se fomaʻi ma amata togafitiga vave.

O le fomaʻi masani e masani ona faʻamaonia vailaʻau ma se meaai malosi, lea, o le a, o le a faatumauina pea le toto suka i le maualuga o le 5.3-6.0 mmol / L.

O ia faailoilo o le suka o loʻo i totonu o le tino maloloina o tagata, o lona uiga e mafai ona e faʻavasegaina oe ma le saogalemu i lenei vaega.

Faafetai i se taumafataga maualalo-gase, soo se ituaiga o maʻisuka e mafai ona faʻamalolo, e tusa lava po o le a. E tatau foi ona maitauina o taunuuga o sea ituaiga o meaai ua uma ona vaaia i le aso lona lua poo le tolu. O le mea lea, o le ae le gata ina faaleleia atili le soifua maloloina o lou tino, ae ia aloese foi mai soo se faafitauli e masani ona mafua ai le maʻisuka.

E toʻatele e fautuaina e aua nei faʻalagolago i ituaiga uma o faʻamatalaga e uiga i meaʻai e maua i le toto maualuga. I lenei tulaga, e tatau ona e faatauina se glucometer ma faia se filifiliga tutoʻatasi o se meaʻai faapitoa. E tatau ona manatuaina o le ae le faʻaleagaina ituaiga uma o mea lelei, aua o meaai maloloina e mafai foi ona fesuisuiai, lelei, lelei ma maloloina.

Endocrinologist Vladimir Pankiv: "O le faateleina o le suka toto e faaleagaina ai le tino, faaleagaina ai ..

"E iai lou toto maualuga," o le tala lea a le fomai. O upu a se tagata tomai faapitoa mo le toatele o tagata e le o se mea e tupu faafuaseʻi. E toe pasia e le tagata le auʻiliʻiliga, ma ua faʻamaonia le taunuʻuga. A maua le maʻisuka, e suia le olaga. E tatau ona tatou mafaufau pe faapefea ona le tele le 'ai tele, aua nei galo e ave se piliki e maua ai le toto suka, pe tui i le inisalini.

Aisea e tupu ai le maʻisuka? E mafai ona ou suia pills i laau? Aisea e matautia ai le mamafa o le mamafa? E faʻapefea ona tausia e se maʻi suka ona vae? Tali i nei fesili ma isi fesili a le au faitau i le taimi tonu o laina FACTS Ulu o le Department of Disease Prevention, Ukrainian Scientific and Practical Center for Endocrine Surgery, Transplantation of Endocrin Organs and Fabrics of the Ministry of Health of Ukraine Doctor of Sciences Medical, Professor Vladimir Pankiv.

- Talofa, Vladimir Ivanovich! O loʻu igoa o Nina, ua 38 oʻu tausaga. Ua maʻi loʻu tina mai le maʻisuka. E mafai ona ou maʻi?

- E le mafai ona vavaeeseina se tulaga faapena. O tagata uma e lima o loʻo i ai le kuluma mo le maʻisuka, lea e nafa ma le mafai ona atiaʻe le faʻamaʻi. Ae pe o le maʻi e aliali mai e faalagolago ia i isi mea.

O le maʻisuka e lamatia ai i latou o loʻo mamafa tele ma maualuga le toto maualuga, faʻamaʻi o le pancreas, galllades, ma e masani ona mamafa. O le mea e taua o le ituaiga o maʻisuka matua.

Afai ei ai le maʻisuka ituaiga 1, lea e manaʻomia ai le inisalini, e 50 pasene le avanoa o le maʻi. I le tulaga o gasegase o se tasi o matua, o le lamatia e tusa ma le lima pasene.

O le maʻisuka ituaiga 2, lea e leiloa ai lona tino i le inisalini, e tele lava ina maua. E le gata i lea, o loʻo vaʻaia e fomaʻi se manaʻoga e toe maua le maʻisuka. Mo se faʻataʻitaʻiga, na maʻi le tamamatua i le 70 o ona tausaga, o lona afafine i le 40 tausaga, ma le tama a lana tama i le 14-18 tausaga le matua maua le maʻisuka ituaiga 1. O ia tulaga e le o vavaeeseina.

- Se laina saʻo? O Anna Alexandrovna, le aai o Zhytomyr. Tau mai ia te aʻu, o le maʻisuka oe masalomia?

- I le popofou, o le maʻi e le iloa. E tatau ona e gauai atu i soʻo se suiga i le soifua maloloina. I nisi tagata, o le vaʻai ua faʻaleagaina, i isi ei ai pustules i luga o le paʻu, o isi e mafatia i le tiga i vae (i le malolo pe o le po).

O nisi e faʻaleagaina le stomatitis, e faitioina e se isi faafitauli ma fatugaʻo poʻo le tino. E le masalosalo tagata o nei maʻi e mafua ona o le maʻisuka. O le mea lea, amata i le 35 tausaga, e tatau ona e siakiina lou suka suka i tausaga uma.

Afai e faʻateleina lenei faʻailoga, e tatau ona faʻalua-siaki le iuga e ala i le pasiina o se anapogi faʻataʻitaʻiga toto. E mafai ona e alu i isi suʻesuʻega. Muamua, ia fuafua le maualuga o latou lava inisalini (o lona faateleina e faʻaalia ai le faʻaitiitia o le lagona o le tino ile hormone - faʻamalosia ile inisalini).

Lona lua, siaki le hemoglobin glycosylated, lea e fuafua ai le maualuga o le maualuga o le suka i le tolu masina talu ai. E masani lava, o se suʻega e faʻaalia ai ua leva ona iai le suka maualuga o le toto. E afaina ai toto, ate, fatuga, mata. O se ituaiga o mea oona o le tino e tupu.

Glucose e le liua i le malosi mo le faiʻai, ate, maso, ae pasi atu i le tino i luga o le auala ma ua faʻateleina e fatugaʻo.

- "FAAALIGA"? Irina Igorevna mai Kiev e popole. O le fea o maʻisuka e faʻaleagaina ai toto toto?

- O ituaiga uma o le maʻisuka e matautia. E leai lava se maliliega i luga o faʻafitauli ogaoga. O nisi fomaʻi latou te manatu o se faʻalavelave o le maʻisuka, o isi - o se tasi o faʻaaliga o le maʻisuka. I soʻo se tulaga, o le maʻisuka ituaiga 1, o vaʻa laiti - capillaries - e sili atu ona aʻafia.

Ona o le maualuga o le suka, o le faaleagaina o vaa o le retina o mata e tupu, lea e mafua ai le tauaso, ma toto toto o gaʻo, lea e mafua mai i le atinaʻeina o le le atoatoa.

Ole pine e masani ona afaina, ona o le faaleagaina o vaʻa laiti ma tetele, neura, faʻasolosolo ai le maʻi o le maʻi suka. I le maʻisuka ituaiga 2, o le tele o vaʻa tele o le a ono mafatia.

O le toto faamalū e mafua ai le maʻi fatu fatu, e mafai ona oʻo atu ai i le fatu fatu poʻo le taʻavale i se talavou. O nei faʻamaʻi e sili atu ona taatele i le maʻisuka nai lo a latou uo soifua maloloina.

- O Valentina Vasilievna o loʻo valaʻau mai le aai o Kirovograd. E i ai sina laʻititi laʻititi i le maualuga o le suka - e oo atu i le fitu i le valu miliona i le lita. E mafai ona faaitiitia e ala i le suʻi laau?

- Ou te manatu o le a aoga fualaʻau. O se teuteuga o blueberries ma teas mai fualaau aina e aoina i luga o mauga o Carpathians e fesoasoani lelei. Ae e le tatau ona ave mo ni masina. O loʻo i ai canons of medicinal herbs: latou te inu i le aoina mo le 20 aso, ma o le isi auala e toe faia pe a uma le tolu i le fa masina. Ae ui i lea, o le faʻaaogaina o togalaau teas e le o se panacea.

E le mafai ona togafitia e le togavao le maʻisuka ua uma ona amataina. Ioe, ei ai le faʻaopoopoga o le suka i le suka o le toto ona o le mamafa poʻo le mamafa, ae ua toe foʻi atu i le masani pe a faʻavaivaia e se tagata, le maua le mamafa. Ae peitai, o le maʻisuka e le mou atu.

E mafai ona taofi le ala o le faamai, ae e taua le popole pe malepe le taumafataga, pe a toe ola le suka.

- O Larisa Nikolaevna lenei mai le itu a Shostka, Sumy. O loʻu toalua na maʻi mai le maʻisuka ituaiga 2 mo le tele o tausaga. Na te ave fualaau suamalie. Sa matou faatauina se glucometer, ma o le suka o loʻu toalua e 11-12 millimita i le lita. E le mafai ona ou alu atu i le fomaʻi e suia fualaau faasaina ...

- Sugar e le tatau ona sili atu ma le fitu iunite i le taeao. E tatau ona faʻatalanoa se tagata suʻesuʻe ole suʻesuʻega ole suʻesuʻega. Ou te manatu e tatau i lau tane ona muamua siaki le maualuga o latou lava inisalini (faʻamaonia). Faʻavae i luga o taunuʻuga, o le a filifili e le fomaʻi se togafitiga malosi.

- E mafai ona ou alu i le falemaʻi?

- Ioe, sili atu i le Truskavets poʻo togafitiga o Transcarpathia. E mafai ona e alu i le itu a Mirgorod, Poltava. I le auala, o loʻo i ai le Aoga o le Maʻisuka i Birch Guy sanatorium faʻapitoa i le togafitiga o faʻamaʻi pipisi. Togafitiga mo le maʻisuka o le a aoga i Sataniiv (Khmelnitsky region), Nemirov (Vinnytsia eria).

"O loʻu sugar e faalavelave foi ia te au - valu miliona i le lita."

- Afai o le suka e tasi e tasi, e le o le maʻisuka. Masalo sa e popole pe 'ai se mea. Ae afai o le faateleina o le suka e lua i le faatolu, ua tatau ona e vaai i se fomaʻi e faatonuina togafitiga.

- Talofa! Oe popole e uiga ia Inna Leonidovna, mai Kiev. Ou te fiafia i se fesili faapena. E ave e se tagata ni fualaau, ae o le maʻi ua alualu i luma. Atonu ua oo i le taimi e tui ai le inisalini?

- O le manaʻomia mo le inisalini i le maʻisuka ituaiga 2 e tulaʻi mai pe afai e 15 tausaga pe sili atu le poto masani o le maʻi. E oʻo atu i le 40 pasene o nei tagata gasegase i le Iunaite Setete ua i luga o le inisalini. I Iukureini, e sefulu pasene e ave le homone. Ma na o le ono lona ono i le fitu o le maʻisuka e faʻamalieina uma tofiga o se fomaʻi ma pulea le faʻamaʻi.

O isi o loʻo ola i se tulaga o le soona faʻasalaga o le maʻisuka. E faaaoga e se tagata fualaau faasaina na faatonuina ia te ia i le lua pe tolu tausaga talu ai. Ae o le maʻisuka o loʻo agaʻi i luma i tausaga taʻitasi, ma e tatau ona faʻaopopo le tele o fualaau oona poʻo le filifilia o mea sili ona lelei. E taua foi le togafitia o le maualuga, e pulea ai le maualuga o le cholesterol, triglycerides i le toto.

O le mea moni, e le tusa ai ma le maualuga o le toto maualuga pe sili atu foi cholesterol, o le maʻisuka togafitiga e le aoga.

- Tamara Vasilievna, le aai o Malaya Viska, Kirovograd region. Sa ou aveina pills mo le toeitiiti atoa le lua tausaga i le taimi nei. I le urine, o le suka e mai i le 40 i le 20 miliuga, i le toto o le maualuga maualuga e 11.5 ...

- O le a le tele o lou mamafa?

- E silia ma le selau kilokalama, ma le isi, ou te mafatia i le maualuga o le toto.

- Muamua, e tatau ona e leiloa le mamafa. I se tagata atoa, e galue le pancreas ma le mamafa o le avega. O le tino o le tino (aemaise le gaʻo o le tino i totonu o le fatafata) e faʻamaonia ai hormones sili ona malosi e faʻalavelave i le gaioiga o le inisalini, e pei o le leptin.

Faatapulaa lau meaai i aso taitasi i le itiiti ifo ma le 1600 kilokalo i aso taitasi. O le taeao e tatau ona 30 pasene o le tele o meaai. E fautuaina e 'ai vave - i le 13 i le taeao. E manaʻomia se meaʻai ile 15.30. O le aiga o le afiafi e tatau ona laʻititi. I se fono a le diabetes i Europa, lea na faia ia Setema i Barcelona, ​​na faamamafaina ai o se mea tonu lea o se taumafa e faamautu ai le maualuga o le suka.

E tatau foi ona e gaioi atili. I se aso, mo se faʻataʻitaʻiga, e fautuaina e savali e oʻo i le lima kilomita. E le gata i lea, e tatau ona e taumafai e aloese mai le atuatuvale ma le moe mo le itiiti ifo i le valu itula, ona o le leai o se moe e fesoasoani i le atinae ma le alualu i luma o le maʻisuka ituaiga 2.

E tusa ai ma togafitiga, atonu e te manaomia le faateleina o le fualaau o fualaau aina poʻo le pikiina o mea fou.

O le taimi nei e tusa ma le 200 vailaau faʻasaina mo le maʻisuka, ma o se fomaʻi e faatonuina i latou, tuʻuina atu le malosi o suka, faʻapea foi le cholesterol.

Afai e te manaʻo ai, e mafai ona e sau i la matou feiloaiga i Kiev, i le nofoaga autu o le endocrinology (Klovsky descend, 13a). Telefoni Faʻamaumauga - 0 (44) 253−66−28. Ou te taliaina i Aso Lua, mai le 9.00 i le 15.00.

- O Irina Evgenievna o loʻo valaʻau mai Kiev. I se isi itu, i luma o oʻu mata, na leiloa ai se tagata faigaluega. Na iu lava ina pa'ū o ia i se vailaʻau oona. Mata e mafai ona e iloa o lenei mea o se coma ma fesoasoani i se tagata, mo se faataitaiga, avatu ia te ia se lole?

- E leai se tasi e saogalemu mai le faʻaitiitia o le pa'ū toto (hypoglycemia) i le maʻisuka ituaiga 1.

O le hypoglycemia e tupu pe afai o se tagata maʻi e inisalini inu ava malosi, e ai le le lava o meaai, ma faamalosi tino i le faletaalo.

O le amio a se tagata ua paʻu i se vailaʻau oona e pei o le inupia.E masani ona tupu e faapea o nei tagata gasegase na ave i se nofoaga tutotonu o le faamama, ma o tagata na maliliu mai le hypoglycemia.

Ina ia faʻaitiitia le taufaʻatau, o le maʻisuka e manaomia le fafagaina e le aunoa ma ia teu pea se mea manaia i le lima. O le faigata o le tele o le taimi, e mafai ona vave tape le tagata maʻi. Fesoasoani Muamua - aumai se mea suamalie: candy, kuki, meli, meainu.

- Igoa o loʻo valaʻau, le aai o Kiev. E mafai e tagata maʻisuka ona faia taʻaloga?

- Ioe. I le taimi nei, o loʻo faʻatulaga e le Matagaluega o le Soifua Malōlōina o Iukureini ni tulafono mo le tuʻuina atu o fesoasoani i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1. E faamamafa ai le manaʻomia o taʻaloga.

Ae afai e sili atu i le 15 millimili lita le suka o le suka, e le taliaina le faamalositino. Muamua e tatau ona e faʻamautuina lona tulaga.

Le mea lona lua: ao le i amataina le vasega, e tatau ona e 'aina se mea, aua o le kulukose e faʻaaogaina aʻo gaioiga faaletino.

I le ituaiga lona lua o le maʻisuka, e taua le fuaina o gaioiga faaletino. O le toʻatele o tagata e maualuga le maualuga, o le lipid metabolism disorders, o le gaogao, o le fatu, ma le tele o faamalositino ma taaloga e mafai ona sili atu ona lelei le soifua maloloina, mafua ai faafitauli. O le mea lea, e sili atu le amataina o vasega i le savali: i se tulaga sao, ia alu se itula ile taeao ma le afiafi.

- Ma o le a le ituaiga taʻaloga e sili ona talafeagai mo le maʻisuka?

- Ou te fautuaina le taʻele: e sili atu ona mamafa uma vaega o maso. I le faaopoopo atu i taʻaloga taʻaloga, e mafai ona e faia mea tau vaʻaia, malosi, tennis, golf ... E tatau ona avea le taʻaloga o se mea fiafia. Aʻo leʻi amataina galuega masani, e tatau ona e faia se cardiogram, talu ai o le infarction myocardial in the diabetes can be asymptomatic.

- O le Ekaterina Andreevna lenei mai le aai o Khmelnitsky. O loʻu toalua e maua i le maʻisuka ituaiga 2. E tele taimi e tiga ai vae, e oʻo lava i le malolo, o le lagona o le tamatamailima ua faʻaitiitia. Faʻailoa i le maʻisuka vae. Faʻafefea ona tausi ou vae?

- Faʻaleaga Nerve, o le neuropathy e taʻua o le maʻisuka, e tupu i le tele o le maʻisuka. E sili atu i le tagata gasegase ona le savali e aunoa ma ni seevae, aua e le lagona e ia na ia tuʻuina se tui i lona limatusi poʻo le tu i luga o se fasi uʻamea.

Talu ai ona o le faateleina o le tuusaʻo i faʻamaʻi pipisi, o le manua o loʻo faʻamanuiaina, le lelei ona togafitia, ma gangrene e mafai ona amata. Sa i ai se mataupu pe a toe fausia e se tagata maʻi se taualuga ma savali solo i luga o le vevela.

O le iʻuga, na ia maua ai vae mu, lea e tatau ona togafitia mo le tele o masina. O ia maʻi e le lagona le malulu.

O fao efuefu e maua ai le tele o faʻafitauli i le maʻisuka. Otioti ma le faaeteete ina ia le afaina ai. E tatau ona faʻafesoʻotaʻi uma faafitauli ile ofisa faapitoa ole suauu. O loʻo i ai i nofoaga faletusi uma, falemaʻi o atinaʻe suʻesuʻega i Kiev, Kharkov.

- E mafai ona e faia ni taʻele vae i le fale?

- Ioe, i le taeao ma i le afiafi vae bath baths ma le turpentine, teuteu o laau aoga e aoga. O vae e le tatau ona ufiufi i se solo, ae susu susu. O seevae e tatau ona filifilia ma le faaeteete. E tatau ona faʻalelei ina ia leai ni mea e gaosia, o sana, ni tagata e taʻua.

Saunia e Natalia SANDROVICH, "FAʻATASI"

Hyperglycemia i le maʻisuka. O le a le mea e fai pe afai e alu ese le suka i le fua?

Faʻaiʻuga o le fale Endocrinology Hyperglycemia i le maʻisuka. O le a le mea e fai pe afai e alu ese le suka i le fua?

O tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona galulue malolosi e faatumauina le maualuga o le toto suka. O maualuga maualuga o le suka e oʻo atu ai i le hyperglycemia, lea e mafai ona oʻo atu ai i faʻalavelave lamatia o le ola. E faʻapefea ona iloa mea muamua o le hyperglycemia ma le auala e tali atu ai ia i latou?

Suʻa toto o le maʻisuka

I tagata soifua maloloina, o le maualuga o kulukose o le toto e masani ona i ai i le va o le 3.5-6.1 mmol / L. E mafai ona ia "faʻailoa" pe a uma ona 'ai e 8 mmol / L. Ae o le pancreas e tali vave i lenei mea ma se vaega faaopoopo o le inisalini, ma toe maua ai le maualuga o le toto suka.

Ae i tagata e maua i le maʻisuka, e le mafai e le pancreas ona maua le inisalini (mo le maʻisuka ituaiga 1), pe le lava le synthesized (ituaiga 2 maʻisuka). O le mea lea, o le toto suka i le maʻisuka e sili atu nai lo masani.

I lenei faʻamaʻi, e lua ituaiga o hyperglycemia e mafai ona atiaʻe:

  • Ole maualuga o le kulukose i le toto e sili atu i le 7.2 mmol / L. E atiina ae pe afai e leʻi 'ai le maʻisuka mo le 8 pe sili atu itula.
  • Faʻaleleia le hyperglycemia - maualuga o le suka i luga aʻe o le 10 mmol / l. E atiaʻe pe a uma ona 'ai.

O aʻafiaga o le hyperglycemia masani poʻo le faaumiumi e faʻaleagaina ai neura, vaʻa toto, ma totoga o totonu. Ae e le o le mea sili lea ona matautia. O le kulukose maualuga e mafai ona taʻitaʻia ai le ketoacidosis (pe afai ei ai se tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1) poʻo le hyperosomolar coma (mo le maʻisuka ituaiga 2). O nei tulaga e manaʻomia ai togafitiga vave faʻapitoa.

Uluaʻi faailoga o le hyperglycemia

O uluai faailoga o le hyperglycemia i tagata e maua i le maʻisuka o:

  • O le fiainu lava. E mafai e se tagata ona inu 5-6 lita o le vai i le aso
  • Faʻataʻitaʻiga vave ona o le inu malosi
  • O vaivaiga masani
  • Manua o le ulu
  • Tue le paʻu
  • Gutu gutu
  • Faʻaitiitia le tino vaaia
  • Faʻanoanoa
  • Faʻasalaga o le mea o loʻo i ai meaʻai (faamaʻi, manava manava)
  • Faʻamataʻu ma faʻaitiitia le faʻalogoina o lima ma vae

O nei faʻamaoniga o le hyperglycemia e mafua mai i le faʻamamaina o ions masima mai le tino faʻatasi ma urine.

Fesoasoani Muamua mo le hyperglycemia

Afai o faailoga uma e faʻaalia ai o le toto toto i le maʻisuka ua maualuga, muamua e tatau ona e fuaina lona maualuga. Afai o le glucose ua oʻo atu pe sili atu i le 14 mmol / l, e manaʻomia e le inisalini e faʻalagolago i le maʻi ona tuiina le inisalini faʻamaʻi puupuu poʻo le faʻamalosi ile tino masani.

A maeʻa le tui, e tatau ona inu le maʻisuka 1-1.5 lita o le vai mo le itula ma fua le suka i le 1.5-2 itula. O le inisalini e faʻatinoina seia oʻo ina faʻamautu le maualuga o le suka o le toto. Afai e le suia le faitau kullukose, e manaʻomia e le tagata le falemai.

I le hyperglycemia, o le faʻateleina o le acetone i le tino e faʻateleina ai le maualuga. Ina ia faaitiitia, e tatau ona fufulu le manava i se vaivaiga vaivai o le susu (1-2 teaspoons i le 1 lita o le vai ua tunuina).

Ina ia faʻaitiitia le eletise, e tatau i le tagata maʻi ona inu i le tele o vai o le mineral alkaline. O le fofo o le suauu o le a fesoasoani foi e faʻasalaina le malosi. 1 le sipuniti o le soda ua faʻasese i totonu o se ipu vai inu ma inu. Afai e faʻaleagaina le mafaufau o se tagata, e le mafai ona sasaa vai i totonu ia te ia ina ia aua nei tataʻi. I lenei setete, e manaʻomia e ia le filemu faʻaletino ma faalelagona.

I le setete o le muaʻi, o le paʻu o le tagata e magumago. O le mea lea, e tatau ona e fufuluina ona lima, vae, muaulu ma le ua i se solo ua faʻafefete i le vai.

Ina ia aloese mai le amataina o faailoga o le hypoglycemia, o tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona mulimuli i le taumafataga na fautuaina e le fomaʻi, ave fualaau faasaina i le taimi, aloese mai le atuatuvale ma faatino gaoioiga faaletino.

O taunuʻuga o tulaga faʻalavelave

Afai e te le tali atu i le maualuga o le maualuga o le suka i le 19 mmol / l, ona maua lea e le tagata maʻi ni taunuuga le lelei mo le tino atoa. O le gaioiga o le tino cardiovascular system, o le faʻalavelave faʻafefesa lautele e faʻalavelaveina, e aʻafia ai le faiʻai.

E mafai ona maliu se tagata mai aafiaga o le maualuga o le kulukose, o le mea lea e matua taua ai le pulea.

19 mmol / L - maualuga le maualuga o le suka. O nei faailo e matua seasea. E tusa lava po o le a le mea e fai, siama faʻamaʻi, maʻi poʻo le toesea, e manaʻomia le falemaʻi vave.

Taofiaga

Puipuiga o le maʻisuka e faigofie:

  • Faʻaauau ona faia suʻesuʻega faʻasaienisi ma tagata tomai faapitoa,
  • Tausia le saʻo o meaʻai
  • Alu i totonu mo taʻaloga, ae aua le soona galue,
  • Faʻaalu le tele o taimi i fafo.


Afai e te mulimuli i fautuaga faigofie, ona oʻo lea o se faʻafitauli e pei o se oso malosi i le kulūkose i le 19 iunite, o le ae le aafia lava. Afai ua aliali mai se maʻi ogaoga o le endocrine ogaoga, e te le tau popole.

Tuua Lau Faamatalaga