Dalacin (capsules): faatonuga mo le faʻaaoga

Capsules 150 mg, 300 mg

E tasi le capsule e aofia ai:

o le vailaau oona o le hydrochloride 177.515 mg po o le 355.030 mg (tutusa i le clindamycin 150 mg po o le 300 mg),

mea faʻapitoa: magnesium stearate, masini suauu, talc, lactose monohydrate,

pulou puʻu puʻu: dioxide (E 171), gelatin.

Vailaʻau palatini o le gelatin soli ma se tapuni ma se paʻepaʻe paʻepaʻe, lanu uliuli lolomi "Pfizer" ma le numera "Clin 150". O mea o loʻo i totonu o kapula o se paʻu paʻepaʻe (mo se vailaau e 150 mg).

O lapisi o gelatin malolosi ma se tapuni ma se paʻepaʻe paʻepaʻe, lanu uliuli lolomi "Pfizer" ma le numera "Clin 300". O mea o loʻo i totonu o kapula o se paʻu paʻepaʻe (mo se fua o le 300 mg).

Fale faʻamaloilo

A maeʻa le faʻafofoga tautala, e vave faʻafuaseʻi le faʻamalosi ma e toetoe lava a maeʻa (90% o le tui).

O le meaʻai masani e masani ona leai se aʻafiaga o le fualaau oona i le plasma toto.

Vailaau oona

I tagata matutua soifua maloloina, o le maualuga o le plasma concentrations e tusa ma le 2-3 mg / L ma e matauina i le tasi itula pe a uma le puleaina o le 150 mg o le clchamycin hydrochloride poo le 4-5 mg / L pe a uma le puleaina o le 300 mg. Ma, o le plasma concentration e faasolosolo lemu, tumau i luga aʻe o le 1 mg / L mo le silia ma le 6 itula.
O le faʻasalaga o le plalasma e faʻateleina le laina faʻaopoopo e tusa ai ma le faʻaopoopoga i le avega.
O faʻatonuga o le toto ua lipotia mai o se tulaga maualalo ifo i tagata mamai e maua i le maʻisuka nai lo tagata mamaʻi.
O le afa-ola o le afa-ola o le faʻamalosi mai le serum e 2.5 itula.

Plasma Protein Binding

O le fusifusia o masini plasma mai le 80 i le 94%.

Circulation i totonu o masini ma tino ola

O le Clindamycin e tufatufaina atu i ni maualuga maualuga i extracellular ma intracellular fluids ma totonu o masini. O le vavalalata i totonu o le vaʻaia o le gataifale e matua tapulaa lava.

Clindamycin ua faʻafefiloi i le ate.

E tusa ma le 10% o le vailaau faʻasaina o loʻo faʻamalosi i le urine ma e 3.6% ua faʻamalosi i feeseeseaʻiga. O le vaega o loʻo totoe o loʻo faʻaaogaina o ni gasegase e le gaoioi.

O le mamafa o le mamafa o le mamafa e le suia e avea ma se taunuuga o le maʻi o le maʻi poʻo le dialysis.

O fuataga o le faʻaogaina o le faʻaitiitia o le faʻasaina (MIC) e faʻaaogaina e iloa ai le va o vailaʻau faʻasaina, meaola e ono mafai ona gafatia, ma faʻalapotopotoga e ono mafai ona aʻafia mai i mea faʻaleagaina:

S ≤ 2 mg / L ma le R> 2 mg / L.

O le taatele o le tetee e mafai ona fesuisuiaʻi mo ituaiga ituaiga e faalagolago i le itulagi o le itulagi ma le tele o taimi, ma e manaʻomia le maua o faʻamatalaga i uiga faʻaitulagi o le faʻaauau pea o teteʻe, aemaise lava ile togafitiga o faʻamaʻi pipisi. O lenei faʻamatalaga ua naʻo se manatu talafeagai e ono mafai ai ona tutupu meaola i lenei vailaʻau.

Gram-positive cocci, e aofia ai:

- Streptococci e le auai i se tasi o vaega

Gram-negative bacilli, e aofia ai:

- Clostridium (sei vagana perfringens ma faigata)

- Enterococci (sei vagana ai Enterococcus faecium)

Gram-negative bacteria

- Faʻatoʻa faʻaaogaina gram-negative bacilli

- (Acinetobacter, Pseudomonas, ma isi)

Clindamycin faʻaalia i vitro ma le olaola e faasaga i Toxoplasma gondii.

* O le taatele o le tetee o le methicillin e tusa ma le 30 i le 50% mo staphylococci uma ma e tele lava ina matauina i se falemai.

Faailoga mo le faʻaaogaina

Clindamycin ua faʻamoemoe mo le togafitiga o faʻamaʻi pipisi e mafua mai i masini e mafai ona gafatia:

- faʻamaʻi o taliga, isu ma le faʻaʻa,

- faʻasologa o faʻamaʻi faʻamaʻi,

O le tuusaunoaga o faʻamaʻi o le maningeal, e tusa lava pe mafua mai i mea e ono gasegase, talu ai e le faʻasalalauina Dalacin® i totonu o le suavai o le cerebrospinal i le malosi o le tino.

Puipuiga o le afaina o le inumaga i le togafitiga o nifo ma le togafitiga o le maualuga o le respiratory tract i tagata gasegase ma le allergy i le beta-lactams.

O fautuaga o taʻiala aloaia mo le faʻaaoga tatau o vailaau faʻasaina e tatau ona iloiloina.

Tosiga ma le pulega

E faʻaaogaina le vailaʻau i totonu, ina ia aloese mai le ita o le isophagus, e tatau ona faʻamaluina capsules ma se ipu vai atoa (250 ml).

O le masani masani o le 600-1800 mg / aso, vaevaeina i le 2, 3 poʻo le 4 tutusa tutusa. Ole fua maualuga o aso taitasi e 2400 mg.

Tagata maʻi pediatric

Faʻatauina o le 8-25 mg / kg i le aso, vaevaeina ile 3 pe 4 tutusa laasaga.

Faʻaaogaina i tamaiti e faʻaalia pe afai e mafai ona latou foloina uma le capsule.

Tomaʻi matutua

O suesuega a le Pharmacokinetic i le maea ai o le fofogaina o le fofoga o le gindamycin e le faʻaalia ai se eseesega taua o le mafaufau i le va o tagata talavou ma matutua ma gase masani ma masani (faʻatusatusa i le tausaga) galuega faʻapitoa. I lenei itu, o le fesuiaiga o fuainumera i tagata matutua ma gase masani ma le masani (i le amanaʻiaina o le matua) o le galuega e leʻo manaʻomia.

Tagata mamaʻi e leai se aoga

I tagata gasegase e le atoatoa le malosi, e le manaʻomia le faʻaleleia o fua o le clindamycin.

Tagata gasegase e maua ai le gaʻo galuega

I tagata gasegase e le atoatoa le faʻamaʻi o le tino, e le manaʻomia le faʻaleleia o le faʻasolosolo.

Fuataga mo faailoga faapitoa

Togafitiga mo Peta Hemolytic Streptococcus Infections

Fautuaga o fuataga e fetaui ma vailaau o loʻo i luga mo tagata matutua ma tamaiti. O togafitiga e tatau ona faʻaauau mo le itiiti ifo ma le 10 aso.

Togafitiga o le tonsillitis streptococci ma le pharyngitis

Ole fua fautuaina ole 300 mg ile lua aso mo aso e 10.

Togafitiga o faʻamaʻi pipisi o gaʻo o le pelvic

O le togafitiga e tatau ona amatalia i le vaifofo o le Dalacin C Phosphate (i se fualaau o le 900 mg i le 8 itula uma faatasi ai ma vailaau faʻasaina e le talafeagai ma se ituaiga o gaioiga talafeagai e uiga i micromganic microbioganic gram-negative, mo se faataitaiga, faatasi ai ma le gentamicin ile dose ole 2.0 mg / kg, mulimuli ane fualaau o le 1.5 mg / kg i le 8 itula i tagata gasegase e masani ona iai galuega masani). E tatau ona faʻaauau pea le faʻaaogaina o fualaau mo le itiiti ifo i le 4 aso ma ia le itiiti ifo ma le 48 itula pe a maeʻa le tulaga o le maʻi.

Ma, e tatau ona e faʻaauau pea ona ave Dalacin® faʻamaʻi i le fua ole 450-600 mg i le taʻi 6 itula i aso uma seia maeʻa le togafitiga ma le umi o le 10-14 aso.

Paʻu ma sooga faʻatasi

Ole fua fautuaina ole 7.5 mg / kg i le 6 itula.

Puipuiga o endocarditis i tagata mamaʻi e iai le penisillin senitivity

I tagata matutua, o le fua fautuaina ole 600 mg 1 le itula aʻo le i faia le gaoioiga; tamaiti: 20 mg / kg 1 itula aʻo le i faia le taʻaloga.

Contraindications

- faʻasalalauga i le mea o loʻo galue malosi, lincomycin poʻo soʻo se mea faʻapitoa

- tamaiti ei lalo o le 6 tausaga

- uluaʻi masina o le maitaga ma le lactation

- le gasegase o le laase, faʻatoʻateleina o le fructose inlerance, glucose / galactose malabsorption syndrome

Tafaoga faʻamalosi

Vitamin K Antagonists

Faʻaleleia le malosi o le anti-vitamini K ma / poʻo le faamaligi toto, sili atu le mataʻituina o fuainumera masani faavaomalo (INR). Afai e manaʻomia, o le fua o le antivitamin K e faʻafetaui i le taimi o le faʻamalositino togafitiga ma pe a maeʻa ona tolopo.

Auala mo le faʻaaogaina i luga o faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, antacids ma adsorbents

Auala mo le faʻaaogaina i luga o faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, o le gaʻo faʻafesoʻotaʻi ma antacids (aluminium, calcium ma magnesium salts) na oi latou lava ma i le faʻatasi ai ma alginates faʻaitiitia le faʻafefe o isi vailaʻau tutusa i totonu o le gastrointestinal tract. I totonu o fualaau faasaina lea o loo i ai se faaitiitia i le gaogao i le gastrointestinal tract, o acetylsalicylic acid, H2-blockers and lansoprazole, bisphosphonates, fesuiaiga o le cation, antibiotic o nisi vasega (fluoroquinolones, tetracyclines ma lincosamides) ma isi vailaau anti-TB, sauniuniga numera, glucocorticoids vevela phenothiazine, antipsychotics, sulpiride, o nisi beta-blockers, penicillamine, ions (uʻamea, fuluʻiula, fuluinu), chloroquine, ulipristal ma fexofenadine.

I le avea ai o se lapataiga, o nei vailaau e tatau ona ave mo le faaaogaina i luga o faʻamaʻi o le gastrointestinal tract poʻo faʻataʻitaʻiga i se vaitau taimi e faatatau i le faia o isi vailaʻau (pe afai e mafai, sili atu ma le lua itula).

Faʻaitiitia le toto totoʻa o se vailaʻau faʻamaʻi puipuia e aʻafia ai ma le lamatiaga o le leiloa o aʻafiaga o le immunosuppressive. Le siakiina faifaipea o le cyclosporine concentrations i totonu o le toto ma, pe a talafeagai ai, o le faateleina o lona fua.

Faʻaitiitia le toto totoʻa o se vailaʻau faʻamaʻi puipuia e aʻafia ai ma le lamatiaga o le leiloa o aʻafiaga o le immunosuppressive. Tausiga masani o tacrolimus concentrations i le toto ma, pe a tatau ai, o le faateleina o lona fua.

Faʻamatalaga faapitoa e fesoʻotai ma suiga ole INR

O le tele o mataupu o le faateleina o le polokalama K i le siama ua lipotia i tagata gasegase e maua mai ai vailaau. O aʻafiaga o aʻafiaga e aʻafia ai le ogaoga o le faʻamaʻi poʻo le afaina, faapea foi ma le matua ma le tulaga lautele o le maʻi. I ia tulaga, e faigata ona filifili pe o le a le mafuaʻaga o le suiga o le INR - faʻamaʻi poʻo togafitiga. Ae ui i lea, o nisi vasega o vailaau faʻamaʻi e fesootaʻi atu i lenei faʻafitauli e sili atu ona taua nai lo isi, e taʻua o fluoroquinolones, macrolides, cyclins, cotrimoxazole ma nisi cephalosporins.

Faatonuga faapitoa

Pseudomembranous colitis ma colitis e fesootaʻi ma le faʻaaogaina o vailaau faʻasaʻi na matauina ma toetoe lava o antibacterial agents uma, e aofia ai le gutu, ma o lo latou malosi e mafai ona maua mai i le agamalu i le lamatiaga o le ola. O le mea lea, e taua le mafaufau i lenei suʻesuʻega pe a fai o le manava e atiina ae i le taimi poʻo le maeʻa foi ona faʻaaogaina soʻo se vailaʻau. Afai e atiaʻe le colitis o le antibiotic, e tatau ona faamutaina vave le clindamycin, e tatau ona faafesootai se fomaʻi ma talafeagai togafitiga e tatau ona amatalia, e aofia ai togafitiga faapitoa e faasaga ile Clostridium faigata. I lenei tulaga, o le faʻaaogaina o fualaau oona e taofia ai le motileina o le intestinal ua solia.

O le gasegase ma gasegase e mafai ona tupu, e aofia ai gaioiga anaphylactic lea e ono lamatia ai le ola. I ia tulaga, e tatau ona faamutaina le gutu ma talafeagai togafitiga na amatalia.

Clindamycin e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete i tagata gasegase ma le tala faasolopito o fomaʻi ma isi allergies.

O foliga vaaia i le amataga o le togafitiga o erythema lautele ma fiva ma pustules atonu o se faailoga o le pustulosis lautele, o togafitiga e tatau ona taofia, o le a faʻaaogaina le faʻaaogaina o le clindamycin.

Galuega gaʻo maʻi

I le tulaga o le gase o le gaio, o le maualuga maualuga o faʻamaumauga o le clindamycin ma le faateleina i lona afa-ola e mafai ona matauina.

I le tulaga o le togafitiga uumi, e tatau ona mataʻituina ma le faaeteete le tuufaatasiga o le toto, ate o le enzymes ma le gaioiga galue.

O le faʻaaogaina o vailaau faʻamaʻi, aemaise lava mo se taimi uumi, e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaalia ma le filifilia o siama e le mafai ona faʻafesoʻotaʻi poʻo le atinaʻeina o sigi. I le tulaga o le superfection, e tatau ona amata togafitiga talafeagai.

O le Dalacin® e le mafai ona faʻaaogaina e togafitia ai le maningitis, talu ai e leʻo lava le ulu o le clindamycin i totonu o le sua o le cerebrospinal.

Dalacin® e aofia ai lactose. O lona faaaogaina e tatau ona aloese mai tagata mamaʻi i le lactose inlerance, lactase deficiency poʻo le kulukose ma le galactose malabsorption syndrome (faʻamaʻi faʻateleina).

I suʻesuʻega faʻavae mo le atinaʻeina o le tamaititi, e leai ni faʻaleagaga i luga o le fetus na matauina, sei vagana ai mataupu o le pulega i tui puipui i le tina.

Clindamycin crosses le placenta.

O faʻamatalaga e uiga i aʻafiaga o le faʻamalosi i le taimi masani poʻo le faʻaaogaina i le lotoifale i le taimi o le uluaʻi masina muamua o le maʻitaga ua faʻatapulaʻaina.

I le tele o faʻamatalaga o loʻo maua i luga o le faʻaaogaina o le gutu i le lua ma le tolu o le tolu masina o le maʻitaga, e leai se faʻaopoopoga o le aʻafiaga o maʻi le atoatoa o le fomaʻi.

O le mea lea, tuʻuina atu faʻamatalaga avanoa, e le fautuaina le faʻaaogaina o le faʻamalosi i le taimi muamua o le tolu masina o le maʻitaga.

Afai e manaʻomia, lea ua faʻatuina e le fomaʻi, o le clindamycin e mafai ona faʻaaogaina i le taimi lona lua ma le tolu o faʻataʻitaʻi o le maitaga.

O le Clindamycin i nai faʻavaega laiti e faʻateleina i susu susu. E i ai se tulaga lamatia o le atiaeina o le gastrointestinal upsets i pepe. O le mea lea, i le avea o se lapataiga, e tatau ona alofia le susu i le taimi o togafitiga fualaau.

Suesuega o le fugalaau i tamaʻi na togafitia ma le faʻamalosiina e leʻi faʻaalia ai le aʻafiaga o fualaau faasaina i luga o le gaosiga o le tamaʻitaʻi po o le gafa.

Vaega o le aʻafiaga o le vailaau faʻasaina i luga o le malosi e ave ai taavale ma galue ai i ni tulaga lamatia matautia

Dalacin® e le afaina ai le mafai ona ave taavale ma galue i ni auala poʻo le aafia ai i sina tulaga.

Tuua Lau Faamatalaga