Pancreatitis Symosoms and Treatment

Pancreatitis - o le igoa lenei o se vaega atoa o faʻamaʻi ma faʻamaoniga e tupu mai ai le faʻaleagaina o le pancreas. Afai o sea faagasologa ua faʻaalia, ona enzymesgaosia e le pancreas aua le ulufale i le duodenum. O le mea lea, ua amata ona latou gaoioi ma le maelega i le faʻalavelave, ma le faʻaleagaina. O le mea lea, o le mea e taʻua o le ola o le tagata lava ia. O lea ituaiga o togafitiga e mafua mai i le faaleagaina mulimuli ane o isi totoga, aua o le faaitiitia vave o le pancreas, o loo i ai se tufatufaga toxins ma enzymes. I le isi itu, e mafai ona latou i totonu o le toto ma faaleagaina ai isi totoga. O le mea lea, e tatau ona togafitia se maʻi pancreatite i le taimi lava e maeʻa ai le siaki. I lenei tulaga, o togafitiga e faia i le falemaʻi.

I fafine, o le pancreatitis e sili atu ona maua i le tele o taimi nai lo alii. E le gata i lea, o tagata gasegase ma matutua ua sili atu ona faigofie i pancreatitis.

E faʻapefea ona atiaʻe pancreatitis?

I le ogatotonu o le pancreas, o le mamafa faifai pea, ma o le enzymes o loo ulufale i totonu o le gland tissue e faaosofia ai le faagasologa o lona faatafunaina. Afai o le pancreatitis e oʻo atu i se tulaga sili atu ona ogaoga (i lenei mataupu o loʻo tatou talanoa pancreatic necrosis), ona faʻaalia ai lea o le togafiti o le tino o le tino o se vaega taua o le tino paʻu. Afai o le atinaʻeina o sea ituaiga faagasologa e le maua ai togafitiga talafeagai, ona necrosis e mafai mulimuli ane ona aʻafia ai le gaʻo o meaʻai o loʻo siosiomia ai le pancreas, e aʻafia ai le tele o isi totoga o loʻo i totonu o le avanoa i le retroperitoneal. A oʻo ina oʻo atu le malosi o le enzymes i le manava o le manava, o le tagata maʻi e atiaʻe pancreatogenic aseptic peritonitis. I lenei tulaga, o le leai o togafitiga e mafua ai le oti.

Pepa o pancreatiti

O le pancreatitis e masani ona vaevaeina i ni ituaiga. Faʻalagolago i le natura o le faʻafitauli o le maʻi, o le pancreatitis atonu e maai, faʻaauau faifaipea, masanifaʻapea foi ma mafai faʻaleagainachronic pancreatitis.

I le isi itu, o le tino pancreatitis e mafai ona atiae i ni ituaiga. At faʻasolosolo faʻapitoaafaina ai le edema pancreatic, faatasi ai ma afaina o le pancreatitis afaina ai le afaina i totonu o le gland tissue, ma lapisi o le necrosis o le gland e amata tele, ma o loʻo i ai le malosi o le pala. Afai ei ai le pancreatitis o loʻo gasegase faʻatasi ma le maʻi cholecystitis, i lenei tulaga o loʻo tatou talanoa e uiga i le gaogao cholecystopancreatitis. Purulent pancreatitis E maua pe afai ei ai le foci o le purulent fusion i le gland. O nei ituaiga pancreatitis uma e mafai ona faasolosolo malie mai le tasi i le isi.

Atgasegase tino o le tagata gasegase e fesuisuiai flammatory changes i totonu o fusi o le gland, ma faʻapipiʻi foʻio le necrosis. E faasolosolo lava, suia lenei setete fibrosis, atrophy a le faʻatusatusagalaufanua. Ae ui i lea, i nisi tulaga, o le pancreatitis ogaoga e aliali mai o ia lava o se mea e le afaina i le edema o se vaega o le pancreasitis. I isi tulaga, o loʻo i ai le necrosis, suppuration ma le tupu o le tele o le afaina i totonu o le tino ma abscesses. Faatasi ai ma lenei atinaʻeina o le pancreatitis, o le maʻi e matua ogaoga ma mafai ona afaina, e tusa lava pe talafeagai lelei togafitiga.

Faʻailoga pancreatite - O se faʻafitauli lea o le faʻamaʻi lea e faʻagesegese ai le alualu i luma o le lūlū, aʻo gaioiga faʻaletonu o galuega a le pancreas. O le iʻuga, o le fibrosis o le pancreatic tissue e mafai ona tupu poʻo lona faʻatulagaina. I le chronic pancreatitis, o vaitaimi o faʻamagaloga ma faʻavavega e ese ai. O le iʻuga o le faʻagasolo taimi masani o le gaʻo o le tino e mafai ona avea o se galuega vaivai o le faʻapalaina o meaai. O ia ituaiga o gasegase e masani ona atiae mulimuli ane maʻisuka malosi. I le chronic pancreatitis, o le gaioiga o le inflammatory e mafai ona tupu i totonu o le gland atoa, pe i ona vaega taitasi.

I le pancreatitis e masani ai, e masani foi ona masani ai le eseesega o le tele o ituaiga eseese o le maʻi. Afai e matauina le tagata maʻimamanu gasegase, i lea tulaga o lona soifua maloloina e tumau mo se taimi umi. At tigachronic pancreatitis i le pito i luga o le manava o le abdomen e faʻaalia i taimi uma, faʻaateleina le faateleina i le vaitau o le faʻavavega. At faʻasolosolo faifai pea o le pancreatitistiga e tupu na o le toe foʻi o le maʻi. Le masani ai "Pseudotumor" fomu faʻamaʻi, faatasi ai ma le atinaʻeina o loʻo i ai le faateleina i le ulu o le gland, e tupu aʻe ai meaola felafoaʻi, ma faateleina le tele o le gland.

Tu i fafo foi faʻamaʻi pipisilea e tuufaatasia ai le pancreatitis ma se faʻateleina o faʻamaʻi o le duodenum, o le manava, gall vessiva, ate.

Mafuaaga o Pancreatitis

O le masaniga masani o le tagata pancreas e faʻalavelaveina i nisi o taimi e ala i le faʻaaogaina o meaai siliva, falai, ma gaʻo. O le taumafa, faʻamaʻi poʻo le inu malosi o le ava malosi e fesoasoani foi i le atinaʻe o pancreatitis. O le faaosofia o le faʻasaʻoina o le sua o le meaʻai e mafai foi ona fagua ai se natura neuropsychic.

O lona uiga, oi latou e faʻaleagaina le ava malosi ei ai le tulaga sili atu ona maualuga o le faatupuina o le pancreatitis. O le pancreatitis e faʻapupula atili foi i fafine maʻitaga ma tina talavou i le taimi o le vaʻalele. O le ki i le puipuia o le atinaʻe o pancreatitis o le auala saʻo lea i le fausiaina o se meaai. O le mea lea, o le faʻamaʻi e masani lava ona maua i totonu o latou e masani ona 'aiina meaʻai: meaai vave, meaʻai monotonous, meaai maualuga i mea inu ma isi vailaʻau eletise.

O le atinaʻeina o se tagata maʻi i le pancreatitis e masani lava ona tupu pe a maeʻa se ituaiga o le maʻi. Ae ui i lea, o le tele o taimi, o le pancreatitis e masani ona tupu aʻe ona o se isi faʻamaʻi: cholecystitis, pepatic ulcer, maʻi faʻamaʻi, ate ma isi

O le mafuaaga taatele o pancreatitis o le cholelithiasis. E le gata i lea, o le pancreatitis e mafai ona faʻaali atu i tua o le gaʻo matautia, manua, faʻamaʻi vailaʻau, taotoga taʻavale ma togafiti endoscopic. O nisi taimi o le pancreatitis chronic e faʻaleagaina ona o gaʻo tele vitamini AmaE.

Faailoga o Pancreatitis

I le foliga laititi ma le masani o le faamai, o faailoga o pancreatitis e faaalia i latou i auala eseese. E le gata i lea, pe a uma ona mafatia se tagata i le maʻi pancreatitis, e mafai ona ia faia ni pseudocysts o le pancreas e fesoʻotaʻi ma le pancreatitis. I le isi itu, i le foliga masani o le faamai, e mafai foi ona atiae se pancreatitis.

Afai o le tagata maʻi e atiina ae se pancreatitis tele, ona faʻaalia tonu lea o ona faʻaʻailoga pe o le a le ituaiga ma le laasaga o le faʻamaʻi e tupu, faʻapea foi ma nisi uiga patino o tagata taitoatasi. O faʻamatalaga sili ona faʻaalia ma faʻaauau o le tino pancreatitis o le tiga ogaoga o le tino. O le tiga e faʻaauau pea, faʻafefe pe tipi. Afai e alu le faʻamaʻi, o le tiga e faʻateleina ma oʻo ai i nisi taimi e mafua ai le teʻi. O le nofoaga o le localization o le tiga o le saʻo ma le taua o le hychochorium, i lalo o le sipuni. Afai e aafia uma le pancreas, o lona uiga o le tiga o le herpes zoster. E le gata i lea, o faailoga o le tino pancreatitis e faʻavaemalogogogo, salu, taoto. O se tagata e mafatia i le faʻaauau pea ona fesuiaʻi, lea e maua ai se paluga o talo. Ae ui i lea, a maeʻa le vomiting, o le tagata maʻi e le lagona le toomaga. O le nofoa o se tagata o loʻo mafatia i le tino pancreatitis o se mushy, o lea e mafai ai ona e mauaina ni vaega o meaai e leʻi faʻaaogaina. O le nofoa e le manaia, gutu.

Afai o loʻo alu le faʻamaʻi, o le tulaga masani o le tino maʻi o le a faʻaitiitia vave. E televave le vevela, faʻavevela le vevela o le tino, faʻaititia le faʻamaoniatoto maualuga. E popole pea le tagata puupuu le manava, i luga o le laulaufaiva o loʻo i ai se laupepa tele, o le afu pipii e masani lava ona aliali mai i luga o le tino. O foliga vaaia o le tagata maʻi na maitauina, o le paʻu ua paʻu ma e faasolosolo lava ina avea ma eleele-gutu. I le taimi o le suʻega, e iloa e le fomaʻi malosi fufulu, susu ma le manava e le o konekarate. I le faʻagasologa o le faʻamaʻi o se maʻi tigaina, o le gasegase o musika e le o fuafuaina mo se taimi umi. O faʻafitauli o le faʻaleagaina o le tino e oʻo mai mulimuli ane.

I tagata gasegase ma le maʻi pancreatitis, i le aluga o taimi, o le tele o faʻalavelave matuia e mafai ona atiaʻe uma mai i tino o le tino o le manava ma mai okeni i fafo atu o le peritoneum. O faʻafitauli sili ona taatele o abscesses ma le phlegmon stuffing bags, peritonitis, gasegase gastrointestinal ma le afaina, pulumu pulmonary edema ma abscesses, telefoni tele, pneumonia. O le tele o taimi, o le pancreatitis gasegase e faʻaosoina le atinaʻe hepatitis, ona o le faʻamaʻi, o le maualuga o le suka o le toto e tulaʻi mai, i le faaopoopo atu, o le suka o loʻo maua foi i le mamā o le maʻi.

O faʻafitauli o le pancreatitis e masani ona faʻaalia i tiga i le manava i le vaitau o le vevela, tiga i le itu tauagavale o le hypochondrium, e oʻo atu i le scapula poʻo le pusa. I nisi tulaga, o le faʻaalia o le tiga o le vevela o le herpes, e mafai, lea e ese mai le vevela i le mataʻutia. O lagona faapena e pei o le tiga i le tino pancreatitis. A maeʻa ona 'ai meaʻai gaʻo, e mafai e le maʻi ona mafatia i le vevela. E le gata i lea, o le mamafa o le mamafa o le mamafa, o le gutu malolo, manava manava, ma le nausea e masani lava ona avea ma faailoga o le pancreatitis. E oo lava i se taimi e le o matauina ai se tulaga faigata o le faamai, atonu e lagona e se tagata le maʻi, e mafatia o ia malositiga le mautonu. Afai e matauina le manava o le manava i le vaitau lenei, ona faailoa mai ai lea o le mafai gasegase o le paʻu i lalo e matua leaga.

Faʻamatalaga o pancreatitis

O le suʻesuʻeina o lenei faʻamaʻi, e pei o se tulafono, e le faigata, talu ai o ona uiga e toetoe lava o taimi uma e faʻaalia ai. Ae ui i lea, e tatau i le fomaʻi ona fuafua le fomaʻi o le faʻamaʻi e faʻatonu ai togafitiga talafeagai. Mo le faia o lenei mea, e fautuaina e faia le laparoscopy - o se metotia e mafai ai e oe ona suʻeina le veli o le manava mai totonu ma se meafaigaluega faapitoa.

Afai e masalomia se tino pancreatitis, o nisi suesuega o suʻega e faia. O le suʻega lenei o le toto, suʻesuʻega, suʻesuʻega o meaola. O suega tutusa e faia mo le masalomia o le pancreatitis. E ui i lea, e taua tele le faʻatinoina o suʻesuʻega o meaola faʻapitoa i le taimi o le faʻalavelave tele o le maʻi. O se suʻesuʻega faapitoa o feces o loʻo faia foi.

Pancreatitis Treatment

E taua tele le togafitiga o le tino pancreatitis e faʻapitoa i se falemai i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. O le mea lea, pe a masalomia le masalomia o le pancreatite, e tatau ona vave faʻamaʻi le maʻi. Ae ao le i ave le tagata i le falemai, i le fale e tatau ona faia mea uma ina ia aloese ai mai le tiga. E taua le aua neʻi 'ai meaai, ma fomaʻi faʻalavelave faʻafuaseʻi i nisi tulaga, e ala i se suʻega, aveese meaʻai na muamua faia. O le laititi e faʻaaogaina i le pito i luga e faʻagesegese ai le gaosiga o enzymes digestive e le pancreas. Ina ia faʻamalolo le spasm, e fautuaina e faʻaititia le 1-2 mataua i lalo o le laulaufaiva Nitroglycerin poʻo le faʻaaogaina o se vailaʻau faʻamaʻi e faʻamalolo ai spasms, mo se faʻataʻitaʻiga, leai-shpu. O fomaʻi masini a le falemaʻi e tatau ona togafiti togafitiga.

I totonu o le falemaʻi, o togafitiga faasao o togafitiga e faʻaaogaina e togafitia ai le tino pancreatite. Aemaise lava, o le tele o fofo ua folasia i totonu o le toto - vaifofo suamalie, polotini sauniuni, glucosefaatasi ai ma le fesoasoani lea e faʻaleagaina ai le inupia ma tiga. O le paleni o le acid-base e faʻapitoa foi.

Ina ia faʻamalieina le tiga ma faʻamalolo spasms, e faʻaaogaina antispasmodics. Ma ia tausisia le masani o le fatu, e faʻaaogaina fualaau. E le gata i lea, o togafitiga faigata e aofia ai le ave B vitamini, Vitamin CFualaau faasaina e puipuia ai le palatala o le edema ma faʻaalia ai le faʻamalositino o mea e pala. O togafitiga faʻatagaina e aofia ai vailaʻau e taofia ai le gaosiga o enzymes acidic pancreatic.

O le faʻaaogaina o vai vai e aunoa ma le kesi e fautuaina, ae o tagata gasegase o le pancreatitis e mafai ona 'ai na o le 4-5 aso pe a uma le maʻi. I le taimi muamua, e fautuaina e ave le yogurt (100 g o le oloa i le afa itula), ma o le aso e sosoo ai, 200 g o le siʻi kuka ua faaopoopo i lenei taumafataga. I aso na sosoo ai o togafitiga, e tatau i le tagata maʻi ona mulimulitaʻia faapitoa meaai, talu ai o meaʻai talafeagai ile pancreatitis o le mea sili lea ona taua e fesoasoani i le fofo.

Afai e le aoga togafitiga faasao, ona tatau ai lea ona faia se taotoga. I le avea ai o se tulafono, o le taotoga e faia i le 10-14 aso pe a amata le pancreatitis. O faʻamatalaga mo le taotoga vave o nisi o faʻafitauli. O togafitiga faʻapitoa e aofia ai le aveeseina o le vaega o le pancreas lea na tupu ai le necrosis, ma le toe faʻaleleia o le tino o le manava.

Afai ei ai se faʻalavelave tele o le pancreatitis, o lona uiga o le togafitiga e faia e tusa ai ma le polokalame lava e tasi e pei o le togacreatitis. O tagata e maua i le pancreatitis e masani ona tausisia i taimi uma se taumafataga, faʻapea foi ma le faʻaaoga soo o fualaau faasaina lea e totogi ai le le atoatoa o le faalilolilo ma le faʻaaogaina o fualaau (mo se faʻataʻitaʻiga, papa) I le faʻaalia o le tiga, ua faʻaalia ai le vavalalata spasm - Papaverine, atropine, leai-sepafualaau faasaina ma lona malosi. O maʻi e maua i le pancreatitis e masani ona asiasi i falemaʻi faʻapitoa ma togafitiga ai iina.

E tele togafitiga faʻasalalau faʻapitoa e fesoasoani ai e feagai ma le faʻamaʻi. E faatolu i le aso ao leʻi faia le taumafataga, e fautuaina tagata maʻi e maua i le pancreatite e masani ona ave le afa afa o le tiloti oatmeal. Ina ia kuka ai, e tatau ona e sasaa atu le ipu e tasi o susu o muamua i le 1 lita o le vai ma tuu mo le 12 itula. A maeʻa lena, ona kuka ai lea o le tila mo le 30 minute ma faʻaoga mo le isi 12 itula. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona faʻafefe i le vai i lona uluai voluma ma faʻapipiʻi.

E aoga i le taeao e faʻafefiloi le pateta pateta ma kāloti: i luga o se manava gaogao e te manaʻomia e inu ai 200 g o le faʻafefiloi. O le togafitiga e tumau i le vaiaso, sosoo ai ma se vaiaso malolo.

Pancreatitis Faʻavasegaga.

Pancreatitis faʻamaoniga ma togafitiga o le maʻi e faalagolago i le maualuga o le faaleagaina i le pancreas ma le atinaʻeina o faiga faʻaleagaina. O faʻaaliga o pancreatitis ma faʻamaʻi o le faʻamaʻi o loʻo faʻaalia e le aafiaga faʻaleagaina o enzymes pancreatic, lea o loʻo faʻagaoioia i luma atu o le papa i le pancreatic ducts o le gland, ma i ai se aafiaga le lelei ia latou lava mea, faʻaumatia. Na valaau Enzymes mo le galoina o meaai "faalilolilo" le pancreas lava ia.

Matou te ofoina atu se faʻavasegaga mo le pancreatitis:

1. lapatitis pancreatiti

2. chronic pancreatitis

- faʻasolosolo faifai pea o le pancreatitis

Faʻailoga pancreatite

O le faavae o le pancreatitis e masani ai o le atinaʻeina lea o le inflammatory-sclerotic process, e mafua ai ona faʻaitiitia le alualu i luma i galuega a le faitalia ma fafo. O le pancreatic parenchyma ua gaosia (induction) ona o le faateleina o mea fesootai, o foliga vaaia o fiʻilala matala, pseudocysts ma faʻamau.

1. I le pancreatitis muamua, o le togafiti o le inflammatory ua na o le pancreas.

2.O le pancreatitis chronic tumau e amataina i le cholelithiasis, o le ulutala peptic, duodenal diverticula.

3. I le aano o le pancreatitis tuumalie muamua, o manuaga, o mea e afaina ai, o le vavalalata o le tino, o le gasegase pisapisao, o le gasegase, ma osofaiga a le tino pancreatitis o loo i ai se matafaioi.

Faʻavasegaga o le pancreatite o le gaʻo.

1. Taimi ole cholecystopancreatitis.

2. Faʻailoga faifaipea o le pancreatitis.

3. Lapatitisitis vaivai.

4. Pseudotumor pancreatiti.

5. Pancreatitis faʻafuaseʻi.

6. Pancreatitis pseudocystic.

1. Suga o mea manogi.

2. Faʻasalaga o le taʻavale.

3. O le thrombosis o le vela splenic.

4. Maualuga maualuga o le faitotoa.

5. O le maʻi suka.

Togafitiga o le pancreatitis e masani ona aofia ai: dieting, painkillers, vitamins, togafitiga o le enzyme, togafitiga o le maʻisuka ma isi mafatiaga endocrin, togafitiga vave o le gallstone maʻi.

Faʻamatala puupuu o le maʻi

Pancreatitis o se faʻamaʻi lea e faʻaalia i le mumū o le pancreas. E masani lava, o le pancreas e faʻatino galuega taua e lua. Muamua, o le pancreas e maua ai enzymes ia, o le ulu atu i totonu o le togafiti laiti, ua faʻaaogaina ma ua aʻafia i le gaʻoina o palatini, gaʻo ma gaʻo. Lona lua, o lenei tino e maua ai le inisalini o le hormone, lea e faʻafoisia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Afai, ona o mafuaʻaga eseese, ua amata ona faʻaaogaina le enzymes pancreatic e oʻo lava i totonu o le okeni, o le gland lava ia o loʻo faʻapalaina ma ua faʻalauteleina ai se faʻalauiloa o le tino.

E lua ituaiga o pancreatitis: faʻamaʻi ma chronic pancreatitis.

Lapatai pancreatiti

O le tele o taimi e maua ai i fafine gasegase e 30 i le 60 tausaga le matutua. O le amataina o le faʻamaʻi o loʻo faʻaalia i le tiga o le fusi i le pito i luga, e masani lava pe a uma ona inu ava malosi po o meaʻai gaʻo. O le tiga e mafai ona agamalu, faʻafefe, pe matua ogaoga lava i le vevela i le scapula poʻo le sternum. O le tiga e mafai ona matua malosi lava i nisi tulaga e mafai e le tagata gasegase ona faatupuina le le mautonu pe solo. O le gase, vomiting, ma le ogaumu ua matauina. Ona o le taofiofia o le talo, o le paʻu ma le sclera e lanu samasama. O le cyanosis o le paʻu o le manava ma le pito i luma o le paʻu o le tino i nisi taimi e mafai ai. O faʻamaoniga o le inupia o loʻo mataituina, o le laulaufaiva i totonu o le pancreatiti lapopoa ua matutu ma ufiufi i le papa.

I le amataga o le faʻamaʻi, ua matauina le poloka toto, ao tumau pea le paʻu o le manava. Faatasi ai ma le atinaʻe ma le alualu i luma o le tino pancreatitis, o le gaogao maso ma faailoga o le faʻaleagaina o le gaioiga e matauina.

O le tino pancreatitis e mafai ona muta i le toe faʻaleleia poʻo le alu i se foliga masani. O mataupu ogaoga o le maʻi pancreatitis e mafai ona afaina.

O le a le pancreatitis?

Pancreatitis - faʻamaʻi pipisi o le pancreas. O le mafuaaga autu o pancreatitis o le solia lea o le tafe o le fualaau suamalie ma isi enzymes e maua mai i le pancreas i totonu o le togafiti (duodenum). O ia ituaiga elemene e mafai ona faʻaumatiaina uma naʻo le gaʻo o le gland, ae faʻapea foi toto toto ma isi totoga o loʻo tū latalata ane. O le taunuʻuga o lenei faʻamaʻi e mafai ona afaina. O le solia o le tafe o le talo, e masani ona saofagā i maa ma tino e poloka ai le tino o le pancreas. O i latou e afaina i le pancreatitis o le tele lava o tagata e masani ona fafagaina, faʻaleagaina o le ava malosi, e pei foi o tagata fiafia i mea manogi, meaʻai, falai ma isi mea e le lelei.

Atinaʻe o pancreatitis

Ina ia malamalama i le faagasologa o le atinaʻeina o pancreatitis, e tatau ona e tilotilo i sina vaega taua o le pancreas. O le a tatou iloiloina puupuu.

Pancreas (lat. Pancreas, pancreas) - O se okeni taua e aofia i le gaogaoina o meaai, e aofia ai le faʻapalaina o palatini, gaʻo ma gaʻo. O le pancreas o loʻo i totonu o le itu o le retroperitoneal, i tua o le manava, i le tulaga pepelo o se tagata - i lalo o le manava, mai le mea na maua ai lona igoa. O le pancreas e maua ai mea e pei o le amylase, lipase, protease, polypeptide pancreatic, faapea foi le inisalini, glucagon, somatostatin, ghrelin ma isi. Pe a oʻo mai meaʻai i le tino, ona amata loa lea ona maua mai nei mea, lea, e ala i le pipisi e fesoʻotaʻi tuusao ma le amataga o le duodenum, ia ulufale i lenei vaega o le tootoo laiti. O nei mea e fesoasoani i le gaosiga o mea taumafa, faʻafefeina e le intestines o vailaau aoga e ulufale i le tino, metabolism ma isi mea taua.

Afai o se tagata, ona o le eseesega o le tino (oneone, maa, tino o le tino, faʻalavelave faʻalavelave, suia o le tulaga o le gland poo le gall ju, manuʻa ma isi mafuaʻaga), o le pancreatic duct, its enzymes, ma o nisi taimi o le sua o le gall soda, ua poloka pe a ulu atu i le tino meaʻai e tumau pea i totonu, ma le faʻaaogaina o faagasologa o otaota "ua faʻaaogaina" i totonu o le gland lava ia. E masani lava, faʻafouina le gaosia o le uʻamea e tupu vave. O le mea lea, o a latou lava mea "eli" ai le tino o le tino.

Seʻio tatou tilotilo i se faʻataʻitaʻiga o le faʻaogaina o nisi o mea na gaosia e le pancreas, pe a faʻavaivai, aʻafia lenei totoga:

  • Lipase (gaioiga o gaioiga) - faatasi ai ma le tuai i le pancreas, e oʻo atu ai i le vevela gaʻo o lelaʻau.
  • Trypsin (fesuiaiga o le faagasologa) - e taʻitaʻi atu ai i le fulafula o sela o le pancreatic, lo latou mumū ma le oti.

E le gata i lea, o le pancreatitis, oona o le tino e tupu, o le faateleina o le tele o le pancreas, o le oti o gland glands, i le aluga o taimi, o se siama e mafai ona auai i le faagasologa o le inflammatory, lea e masani ona fesoasoani i le atinae o le purulent necrosis.

E tatau foi ona maitauina o loʻo i ai meaʻai e fesoasoani i le gaosia o le vai inu ma le palacreatic enzymes i le tele o mea - ava malosi, gaʻo, vevela, falai, ulaula ma isi ituaiga ituaiga meaai, o le mafuaʻaga lea ua amata ai ona "osofaia" le pancreas gland, mafua ai le ogaoga o tiga ma isi faailoga o le pancreatitis.

O faʻalavelave faʻafuaseʻi o pancreatitis e mafua foʻi ona o le vevesi ole tino ole palatini o le palacreatic enzymes, e mafua ai le toto i latou i le tino atoa, e aʻafia ai le fatu, ate ma isi totoga, e mafua ai le atinaʻega o faʻamaoniga o le oona o le tino.

I le mea mulimuli, i le atinaʻeina o pancreatitis, e tatau ona fai mai o lenei faʻamaʻi o le pancreas e mafai ona afaina. E mafua lenei mea i le mea moni o lenei okeni e latalata i le aorta ma isi totoga taua. Ma o le mea lea, o le faʻaleagaina o le tino, i lalo o tulaga leaga, e mafai ona alu i totoga tuaoi. E le gata i lea, o le pancreatitis e mafai ona atiaʻe le kanesa o le pancreatic.

Pancreatitis Statistics

E tusa ai ma fuainumera, o le pancreatitis e tupu tele i tagata nei:

40% - tagata e faʻaleagaina le ava, i nisi o itulagi - e oʻo atu i le 70%,
30% - tagata o loʻo i ai se faʻafitauli o le gallstone faamaʻi (cholelithiasis),
20% tagata le fiafia
5% - togafitiga i le atinaʻeina o le faʻaogaina o meaʻai, o latou nofoaga le talafeagai,
4% - le pulea lelei le tagofia o fualaau eseese, oona ma isi mafuaaga, lea o le a talanoaina mulimuli ane i le tusiga,
1% - mafuaaga le mautonu.

Afai tatou te talanoa e uiga i talosaga lautele, e mafai ona tatou fai atu e tusa ai ma le Yandex, sili atu ma le 500,000 tagata i le masina ole pancreatitis, lea e taʻu mai ai lona maualuga maualuga.

E tusa ai ma auala eseese, o le pasene o maliu mai lenei faamai e mai le 15 i le 90% o maʻi.

Faailoga o le pancreatitis ma le gaʻo

Paʻu i le tino pancreatite. Tue pe tipi, malosi, tiga faifai pea. Lisi o le tiga - i le itu tauagavale po o le sao ole hychochorium (e faalagolago i luga o le nofoaga o le mumū o le okeni), i lalo o le sipuni, poʻo se mea tinea amio (faʻatasi ai ma le mumu atoatoa o le gland). E mafai foi ona tuʻuina le tiga i le tauau o le tauau, pusa, ma tua. O le tiga tele o le tiga i le pancreatitis e tupu i le faʻaaogaina o le ava malosi, meaʻai, gaʻo, falai ma isi meaʻai e faʻalautele ai le puleaina o le vai inu. Afai e le o maua le fesoasoani muamua, e mafai e le tagata maʻi ona tupu le tiga, atonu e ono le iloa. I le tiga tele, e oʻo lava i le maliu o le maʻi e mafai.

Paʻu i le pancreatitis masani. Paroxysmal pain in chronic pancreatitis e mafai ona faʻatasi ma se tagata mo le tele o tausaga, ma e oʻo lava i le tele o tausaga, aemaise lava le faʻatupulaʻia, 15-20 minute pe a uma ona 'ai - meaʻai, falai, gaʻo, ulaula, ava, ma le kofe faatasi ma sukalati. Faatasi ai ma le faʻaaogaina o nei ipu, o le tiga e matua leaga lava. O le umi o le tiga e mafai ona mai le 1 le itula i ni nai aso. Localization, e pei o le tino o le maʻi. O le malosi o le tiga e faʻaititia i le punou ma le sikuea.

Suia le lanu o le paʻu ma isi vaega o le tino. O le paʻu o foliga ma pancreatitis ua liua pale, ma iu ai ina mauaina se hue hina. I le itu o le pito i lalo ma le piko, o le paʻu e masani lava ona maua ai se uila, e pei o le mafiafia. I le itu o le eleele, o le paʻu ua liua lanu lanumoana lanumeamata. O le suiga o le paʻu o le paʻu e faʻamatalaina e ala i le le maua o le toto i le taimi o le mumū o le pancreas, lea e mafai ai e le toto ona ulu i lalo o le paʻu.

Lanu samasama o le paʻu ma le sclera. O nei suiga e mafai ona taʻu mai ai le i ai o le foliga o le pancreatitis, lea e masani lava ona atiaʻe pe afai o le vaega ua faalauteleina o le mulilua masani. O nisi taimi o le lanu samasama o le paʻu, e fai ma faʻataʻitaʻiga, o se faʻasolosolo masani o le faʻamaʻi, e ui i lea, o le paʻu o mata e tumau pea le lanu samasama.

Faʻatasi foʻi ma faʻamaoniga autu o le tino pancreatitis e mafai foi ona iloga:

  • Hiccups
  • Nausea, o nisi taimi ma le fulufulu (vomiting masani e amata i vaega o meaai, ona aofia ai lea o le talo)
  • O le totoina (flatulence), selu,
  • Heartburn
  • Maualuluga ma maualuga le vevela o le tino,
  • Faateleina le vevela ma le afu pala,
  • Laititi maualuga pe maualuga le toto maualuga, tachycardia,
  • O le gutu gutu, ma se seevae samasama e aliali i luga o le laulaufaiva,
  • Telefoni poʻo le faʻamalosi, e masani lava i ni vaega o meaʻai e leʻi faʻaaogaina,
  • Faʻamaʻaina o maso o le manava, faʻapea ai ma lo latou tumau i le le mautonu,
  • Umi le manava
  • E mafai ona vave faʻaitiitia le mamafa.

O le a se isi mea e tupu i le pancreatitis o le gaʻo?

I le pancreatitis masani, e ese mai i le foliga lapopoa, o suiga leaga i totonu ole tino o le pancreas e amata ona tupu. O le mea e leaga ai, e tusa lava pe a taofi le faʻaogaina o le mimita, e manaʻomia e nei tagata ona faʻaauau pea ona mulimuli i se meaʻai, faʻapea foʻi ma le puipuia o le toe foʻi mai o le vaega o le pancreatitis.

E le gata i lea, faatasi ai ma suiga faʻavae i le pancreas, o nisi o galuega a lenei okeni ua faʻalavelaveina, mo se faʻataʻitaʻiga, o le gaosia o le inisalini hormone, lea e nafa ma le gaosia o gaʻo, ua faʻaleagaina. I le le lava o lona tino, o le maualuga o le kulukose o le toto e tulaʻi mai, lea e tele le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻe o le maʻisuka.

E taua tele le maʻi, faʻatasi ai ma osofaiga faʻafuaseʻi o pancreatitis, faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi e puipuia le fesuiaiga o le ituaiga tino o lenei maʻi i se mea tumau.

Taua! E masani lava, o le pancreatitis e le masani ai, e le afaina, pe i ai foi ni faailoga laiti.

Faʻafitauli o Pancreatitis

Faʻafitauli o pancreatitis e mafai ona:

  • Gland aloese
  • Faʻailoga faʻamaʻi tiga faʻafuaseʻi, faʻalauteleina le tele o taimi e ono le iloa ai e se tagata,
  • Pancreatic necrosis (necrosis o le pancreatic tissue),
  • Le faʻavaeina o se uila sese ma moni
  • Pancreatogenic ascites,
  • Faʻafitauli faʻapitoa i le faʻalavelave faʻafuaseʻi,
  • Faʻasalaga o Renal
  • O le maʻi suka
  • Faʻailoa le mamafa o le mamafa
  • Pancreatic cancer
  • Hypoxia
  • Peritonitis
  • Faʻaiʻuga mataga.

I le tafe:

1. Ava pancreatiti.

2. Faʻalavelave faifai pea o le pancreatitis. E faʻaalia i se faʻavevesi poʻo foliga o faʻamaoniga o le maʻi, e oo atu i le 6 masina, mai ona uluai faailoga.

3. Faʻailoga pancreatite. O le tele o taimi, o se talatuu o le tino pancreatite.

4. Faʻailogaina o le pancreatitis masani. E faʻaalia i se faʻavevesi poʻo foliga vaaia o faʻamaoniga o le maʻi, pe a mavae le 6 masina, mai ona faʻamaʻi mulimuli.

O le natura o le leona o le gland:

1. Edematous
2. Faʻaleagaina (pancreatonecrosis)
2.1. tamai siaki o le siaki,
2.2. folasia o le necrosis,
2.3. focase pancreatic necrosis,
2.4. numera-subtotal pancreatic necrosis (faʻaleagaina faʻaleagaina i vaega uma o gland - ulu, tino ma le siʻu).

Fesoasoani muamua mo pancreatitis

O le a se mea e fai pe'ā iai sau osofaiga o pancreatitis?

1. O le tagata maʻi e tatau ona tuʻuina i luga o le moega, e mafai ona toso tulivae i le fatafata, e fesoasoani e faʻaitiitia ai le tiga. Tatou te manaʻomia le filemu atoatoa ma le faʻaletino faaletino.

2. O se mea malulu e manaʻomia ona faʻaaogaina i le eria faʻateleina - o se paluga faʻamafanafana ma vai malulu, se fagu. E fesoasoani foi le lafu i le faʻaitiitia o le tiga, ma e fesoasoani foi i sina fesoasoani laitiiti e faʻamalolo ai le mumū ma le fula.

3. Ina ia faʻamalieina le paʻu ma le tiga, e mafai ona e tago i fualaau nei: Drotaverin, Maxigan, No-shpa, Spazmalgon.

4. Valaau le 'au taʻavale.

5. I le vaitau o le faʻavavevaveina o le tiga, e tatau ona lafoai atoa le taumafataga o mea taumafa, faʻaopopo i le inuina o vai manino - e aunoa ma ni mea faaopoopo ma le kesi, lea o le a fesoasoani e faʻaititia ai le puleaina o le tino.

Filemu, malulu ma fiaaai - O tulafono nei e tolu o fesoasoani muamua mo osofaiga a pancreatitis.

Le togafitiga autu mo pancreatiti

Togafitiga o pancreatitis e amata i se asiasiga tatau i se fomaʻi, ma e aofia ai:

1. Malologa ma le filemu (i taimi o osofaiga),
2. Fafoina o fualaau
2.1. Faʻamamaga tiga
2.2. Avanoa o le Anatema
2.3. Aveina o faʻamalosi o le pancreatic enzymes,
2.4. Tulaga masani o paleni-faavae,
2.5. Vitamin togafitiga
2.6. Faʻaleleia le gaioiga o le vaega o meaʻai,
2.7. Matua matua
3. O le meaai.
4. Tausiga togafitiga (pe'ā tatau).
5. togafitiga mo togafitiga.

Togafitiga o le tino pancreatite o loʻo faia i totonu o se falemaʻi.

2.1. Faʻamamaina o tiga (antispasmodics)

Ina ia aveese le tiga i le pancreatitis, e masani lava ona faatonuina e le fomai:

Antispasmodics: Drotaverin, Duspatalin, Maxigan, No-shpa, Spazmalgon, Spareks, Fenikaberan.

M-Cholinolytics: "Atropine", "Gastocepin", "Metapine", "Chlorosil".

Faatasi ai ma le tiga faifaipea, ua faatonuina H2 tagata teteʻe: "Ranitidine", "Famotidine".

2.2. Avanoa o le Anatema

O le togafitiga o le aniani e faʻaaoga i le taofi o auala e faʻaleagaina ai le paʻu.

O fualaau faasaina e fuafua i le taofia o ia ituaiga elemene e pei o trypsin, trasilol, gordox, contracal, pantripin ma isi, faapea ai ma le puipuia o le synthesis synthesis i le gland, lea e fesoasoani e faaitiitia ai le tiga, fula, fulafula o le microcirculatory ma isi faailo o le mumu mumcreatic.

Faatasi ai ma vailaau faasaina e mafai ona iloga: (cyclostatics) ("Ribonuclease", "Ftorafur", "5-fluorouracil"), "Gordoks", "Kontrikal", "Pantripin". "Trazilol", "Epsilo-aminocaproic acid" (E-AKK), "Amidopyrin", faapea foi ma le poloka o le poloka pamu ("Nexium", "Omez", "Omeprazole", "Rabelok").

E tatau ona maitauina o le faapaologa o le pamu (blockers) e saofagā i le faʻaititia o le maualuga o le eleʻele o le hydrochloric i totonu o le vaega o meaʻai, lea e fesoasoani foi e faʻamalolo ai le tiga i le taimi o le pancreatitis.

Faʻatasi ai ma foliga o pancreatitis, "Asparkam" o loʻo faʻamatalaina faʻatasi ai ma vailaʻau faʻasaina.

Ina ia taofia le gaosia o hormones e le pancreas, i tulaga tumau e mafai ona faʻataʻitaʻiina - "Octreotide".

2.3. Ave faʻamalosi o le pancreatic enzymes

O le faʻaitiitia o le avega i luga o le pancreas mumū, faʻapea foʻi ma, pe a fai e le mautinoaina le le atoatoa o le faitioga, o le a faʻamaonia ai enzymes pancreatic. O nei fualaau oona e faigata tele i le tutusa o le enzymes lea e maua mai e le pancreas e faʻamalo ai ma faʻafefe ai meaʻai, latou te fesoasoani foi e talepeina ai aʻafia, gaʻo ma gaʻo.O le mea lea, o le gaioiga o le gland pe a ulu atu i le tino o meaai e itiiti lava.

Faatasi ai ma sauniuniga ma le palacreatic enzymes, e mafai e se tasi ona iloa: "Festal", pancreatin ("Biozim", "Vigeratin", "Gastenorm", "Creon", "Mezim", "Pancreatin", "Penzital", "Hermitage").

O nei vaega o fualaau faasaina e sili ona lelei pe a maeʻa se taumafataga ma fufulu i lalo o vai mama.

O se faʻaopoopoga faaopoopo o enzymes o le pancreatic e faʻamalolo ai foi faʻaalia e pei o le nausea, afifiina, nofoa le fiafia, ma le faʻaitiitia vave o le paʻu.

2.4. Tulaga masani o paleni-faavae (pH)

O le pancreatitis, i le fua o meaʻai e suia ai le paleni-faavae - i le faʻamaʻi. O le mea lea, faatasi ai ma lenei maʻi pancreatic, faʻapea foi ma le faʻaaogaina o histamine poloka ma vaega faapitoa o antispasmodics (anticholinergics), o fualaau o loʻo faʻamatalaina e faʻaitiitia ai le malosi o le tino i totonu o le manava ma isi meaola ola.

O sauniuniga e faʻafaigofie ai le paleni-faavae (pH) i totonu o le vaega o meaʻai: "Alemagel", "Gastal", "Maalox", "Famotidine", "Phosphalugel", "Cimetidine".

2.7. Matua matua

I faʻafitauli matuia o fualaau oona ma le le lelei o le 'aiina o meaʻai e le manava, o loʻo faʻatulagaina ai le tausiga o matua.

I le avea ai o se matua matua, e ala i le tolotolo faʻamalosi, o mea nei e masani ona faʻaaogaina:

  • Faʻafefiloi o amino amino taua (250-400 ml i le tasi): Alveein, Alvezin, Aminosol,
  • Vailaʻau eletise: 10% vailaʻau chloride solution (10-15 ml) ma le 10% o le kulutate gluconate (10 ml).

3. Meaʻai mo pancreatitis

Togafitiga o le pancreatitis maoaʻi ma le leʻo e le mafai ona fai e aunoa ma se meaai. E le gata i lea, o le tulaga masani o le maʻi e manaʻomia ai se tagata e mulimuli i se mea taumafa i le olaga atoa.

O le mea lautele, mo le togafitiga o pancreatitis, o loʻo i ai se mea faʻapitoa faʻamalositino na atinaʻe e M.I. Pevzner - fuainumera 5p (laulau 5p).

I totonu o le pancreatitis, i le 2-3 aso muamua, e tatau ona matua teena atoatoa mea taumafa, ae na o le inu ava malosi e mafai ona faatagaina - vai o mineral, broth rose broth poo, i ni tulaga ogaoga, vai manino.

O se aafiaga aoga i le tino i taimi o gasegase ma inu vai inu - "Narzan", "Ioeentuki" (Nu. 4 ma le 17).

O le a se mea e mafai ona ou 'ai ma le pancreatitis?

O le lisi mo pancreatitis e tatau ona aofia ai le tele o le protein ma le vitamini pe a mafai, ma pei ole gaʻo ma gaʻo pe a mafai.

O mea e maua mai i le pancreatitis e mafai ona e 'ai e mafai ona iloga:

  • Uluai vasega: O gaʻo vailaʻau e faʻavae i luga o cereals, fualaau faisua ma meaʻai vela e mafai ona faia i le susu.
  • Mea autu: meaʻai maualalo-gaʻo (palu, moa) ma iʻa, omelet mai fuamoa moa.
  • Gaioiga o gaioiga: saito (araisa, oatmeal, semolina, buckwheat ma le pelesara bela), pasta, meaʻai, falaoa ananafi, suauʻu fuālaʻau (faʻapulaʻa).
  • Mea gaosi susu: o meaʻai susu susu (kisisisi, kefir, yogurt), sisi (sina suamalie, e le o le gaʻo ma e le vevela), susu susu (faatapulaaina), pata.
  • Fualaau faisua ma fua: pateta, beets, kāloti, pauka, squash, squash, ituaiga e le o ni meaola o apu.
  • Mea inu: fualaau faisua ma fualaau suamalie, fualaau aina suamalie mamago, suamalie o le rose, tea ma susu, masini (faatapulaa).
  • Dessert:honey, jam ma sukalati (faatapulaaina), suamalie suamalie berry, suka.

Metotia o le kuka: o ipu uma e tatau ona teuteuina lelei, ona kuka, tao tao poʻo le uila.

O meaai e tatau ona vaevaega, i ni vaega laiti, 5-6 taimi i le aso.

E tatau foʻi ona e taumafai e aua nei faʻafefiloi ituaiga eseese o porotini, gaʻo ma gaʻo i le tasi taumafataga.

E mafai ona 'aina' aʻai i se mafanafana (e le maualuga atu nai lo le 60 ° C), e tatau ona faʻaaogaina mea vevela ma le malulu.

Le taua o le taumafa - 2480 (mo le pancreatitis), 2690 (mo taimi masani) kilokalo i aso taitasi.

O a mea e le mafai ona 'aina faʻatasi ma pancreatitis?

I le pancreatitis, e le mafai ona e 'ai i le gaʻo, falai, mea vevela, suamalie, meaʻai vevela ma ulaula, meaʻai vave, meaʻai e aofia ai fiva feololo ma isi meaʻai e faʻalautele ai le pulelasi o le suka gaʻo pe gaʻo. O le faʻaaogaina o le ava malosi, e aofia ai mea inu ava malosi, e matua faasaina.

Mai meaai e le mafai ona e 'ai e mafai ona iloga - kebab, mushrooms, sukalati, gaʻo, fuamoa, puaa, gaʻo manu, fuamoa atoa, kulimi mumu, pulu, marinades, garlic, aniani, sorrel, spinach, radish, legumes, seasonings, vinegar, margarine, koko, kofe, kinamona, vine ma vine vine, aso, fig, bananas, ice cream.

E fautuaina foi le faʻaaogaina o le susu. E mafai ona faaopoopoina le kulimi i masini, ae o ia ituaiga ipu e tatau ona faaitiitia i lau meaai.

4. Vaʻaia togafitiga o pancreatitis

Tausiga togafitiga o pancreatitis, o lona uiga e ala i le taotoga, e masani ona faʻaaogaina i se ogaoga poʻo se faʻagasologa o le faʻamaʻi. E masani lava, o le taotoga e faia e faʻaaoga ai le laparoscopy, lea e faʻapipiʻi ai alavai.

A maeʻa le taotoga, o le tagata gasegase o loʻo faʻamatalaina togafitiga faʻamalosi ma isi vailaʻau e faʻamoemoe e taofi ai le faʻaogaina o le fomaʻi i totonu o le paʻu.

E le gata i lea, o togafitiga faʻamalolo ma le faʻafoega o sauniuniga o le enzyme e mafai ona faʻatulagaina.

5. togafitiga o le pancreatitis

E aoga tele mo le pancreatitis, e le itiiti ifo i le 1-2 taimi i le tausaga e asiasi ai i fale faʻapitoa faapitoa ma togafitiga e taulai atu i togafitiga o faʻamaʻi o le gastrointestinal tract.

O le tasi ituaiga o togafitiga i togafitiga o togafitiga o le togafitiga o vai, e aunoa ma le kesi.

O le pule sili ona lelei mo faʻamaʻi o le gastrointestinal tract (GIT) o Zheleznovodsk, Kislovodsk, Morshin, Pyatigorsk, Truskavets.

Isi togafitiga faa-tagata mo pancreatitis

Tincture o aniani, nati ma paʻu. O lenei meafaigaluega e fesoasoani i le faʻamaoniaina o le pancreas ma le gaosia o le inisalini. Ina ia saunia, e tatau ona e faia muamua ni ituaiga se 3: tuu i totonu o ni pusa eseese se tolu, eseese - 100 g o aniani, 100 g o laulaau launiu gaosi ma le 60 g o vao vao. Liligi 600 ml o vodka i totonu o laau taʻitasi. Lafoaʻi mea uma e 3 i se mea pogisa mo le 7 aso, mo le faʻamalosi. A maeʻa lena mea, ia toso 3 ma ia faia se tasi o latou vaega i le vaega lenei - 150 ml o le aisisi, 60 ml o le nut ma le 40 ml o le paʻu. O le faʻafefeteina sauni e tatau ona faalua 2 aso i le aso, 1 tbsp. sipuni, 20 minute ao lei faia le taeao ma le afiafi, ao le i momoe.

Kvass i luga o le celandine e tusa ai ma Bolotov. Faʻaopopo pe tusa ma le 2.7 lita o le uila (po o le vai faʻamamaina) i se fagu-3-lita, 1 sipuniti o kirimulu (e le sili atu ma le 15% gaʻo), 1 le ipu suka, ma tuu i lalo lauʻau afifi i se taga gau (4 laulau o gau) i le pito i lalo o le fagu. se celandine e faʻapipiʻi se mea ina ia le alu i luga o faletupe. E mafai foi ona fusifusia manoa faʻamaʻi ma gau. O se fagu ei ai le kvass i le lumanaʻi e tatau ona tuʻu i se mea pogisa, mafanafana mo aso e 14, e tatau ona aoina mai i luga o le fogaeleele le mea e tatau ona faʻaaogaina. I le aso 5, e tatau ona iai le palapala i le pito i lalo ole mafai. Matou te fusia mai lenei mea i le palapala pala, o le pito i luga o le kvass i se isi mea, faatasi ai ma le mea lea, lafo atu le ato ma le celandine i se koneteina fou, faaopoopo vai i le fou fou i le tulaga muamua. Matou te lafo ese le suavai mai mea ua tuanai. I le aso 11, e tatau ona amata faʻafefete le vai, o se faiga masani lea. I le aso 15, e sasaa le 1 lita o le kvass mai se apa ma tuu i totonu o se nofoaga malulu mo le taumafa, ma faaopoopoina ai le uila po o le vai i se ipu e tolu-lita i le tulaga muamua. A maeʻa aso e 15, e mafai ona faʻavaivaia le kvass i le faaopoopoina o le vai fou, na o le fa taimi, a maeʻa ona toe saunia.

Ave ni kvass kuka ma pancreatitis, e te manaʻomia 1 tbsp. sipuni 30 minute ao lei faia taumafataga, 3 taimi i le aso. Afai, i totonu o le 7 aso, e leai ni aʻafiaga na mafai ona iloa (nausea, allergy), ua faʻaopoopo le toʻatasi i le 100 ml ma faʻaauau ona onā mo le isi 7 vaiaso. O le auala masani o togafitiga e 2 masina.

Fua mai le kapisi, kāloti ma le letusi. Kapisi ma pancreatitis, pe sili atu, o lona sua, aemaise lava i le tuufaatasiga o le sukaroti ma le sua mai le letus leaf, e mafai ona faʻaaogaina e le gata mo togafitiga o pancreatitis i le fale, ae mo le maʻisuka ma le toe faʻaleleia o gaoioiga masani o le pancreatic.

Ina ia saunia le vai vailaʻau mo pancreatiti, e tatau ona e pasi tutusa le aofaʻi o pulumu o Brussels, kāloti ma le letusi i totonu o le juicer. E tatau ona inu le vai fou ua saunia i le taeao, 20 minute ao lei faia se taumafataga. I lenei tulaga, e tatau ona mulimuli i se taumafataga maualalo-kapiti ma ia mama le manava i lea taimi ma lea taimi. O le togafitiga e tasi le masina, a maeʻa ona faia lea o se lua vaiaso ma toe inu le vai masina.

Flax. I le afiafi, tuʻu i totonu o se vevela o le 3 tbsp. sipuni tele o laʻau oona ma faʻatumu i le 1 lita o le vai inu, tapuni ma tuu i le po mo le faʻamalosi. I le taeao, lulu mea o loʻo i totonu o le vevela, vela ma ave 100 ml 3 taimi i le aso, 30 minute aʻo leʻi 'ai. O le togafitiga e lua masina.

Oats Oat kissel e faʻaaoga i togafitiga o toetoe lava o faʻamaʻi uma o le gastrointestinal tract. I le faʻaopoopoga, o 'aʻai e aofia ai se fuainumera tele o vitamini ma macro-micronutrients o loʻo fesoasoani i le toe faʻaleleia o totoga o meaola i lalo o faʻamaʻi.

O le faia o le keli e tusa ai ma le fua o le Izotov, e tatau ona e sasaa le 3.5 l o vai mama suamalie i totonu o se fagu 5 l. O le isi, faʻatali seʻi oʻo i le susu o le vai i le 30-40 ° C ma sasaa 500 g o le oatmeal i totonu, faaopoopo le 100ml o le kefir. Faʻafefiloi mea uma, maeʻa faʻatasi ma se tapuni mafiafia ma seti mo le 2 aso mo le faʻasusu i se nofoaga mafanafana, faʻapipiʻi le afifiina o le fagu. I le aso lona 2, e tatau ona iai ni moli i le faletupe. I le aso lona 3, ia togi mea o loʻo i totonu o le fagu i totonu o le 5 lita pan, ma sasaa le oatmele fulafula i totonu o se ipu fagu ipu e 3 lita. Faʻaopopo le 2/3 o le vai inu i mea o loʻo i totonu o le fagu o le cereal, faʻafefe lelei le vaʻaiga ma toe faʻafoʻi i totonu o le 5 lita pan. O lenei fufuluina lelei le fagu 5 lita lea na faʻataʻamilo muamua ai a tatou oloa, ma sasaa ai mea o loʻo i totonu o le pusa i totonu - oloa faʻalavelave. Kuni le fagu ma tuʻu i se mea pogisa, mafanafana, ae o le taimi lenei mo le tusa ma le 18 itula. A maeʻa lenei taimi, o le a vavaeese a tatou oloa - o le ai ai se papaʻe paʻepaʻe ma le palapala mai lalo, ma se pusa manino i le pito i luga. Faʻamama le vai manino, ma e mafai ona faʻaaogaina o kvass. Sasaa le papaʻe paʻepaʻe i le mea faʻapipiʻi i totonu o fagu ma teu i totonu o le pusaaisa, ae le sili atu i le 21 aso, o le a matou faʻaaogaina mo le sauniuni o le oli o le oati.

Kissel ma pancreatitis mai le oatmeal ua saunia e pei ona taua i lalo: faaopoopo 5-10 tbsp. sipuni tele o le paʻepaʻe papaʻe i totonu o se tamaʻi tamaʻi tinamu ma tuʻuina atu i le 2 ipu vai malulu. Kuki le teli i luga o le vevela, vevela pea, i le tutusa e fetaui ma oe. Ma le isi, aveese le tilo mai le ogaumu, faʻaliliu, ia faʻaleleia le tofo, e mafai ona e faʻaopopo sina masima, suauu i ai ma e mafai ona e inu i falaoa. E mafai foi ona e faʻaaoga le oatmeal concentrate e saunia ai ipu eseese, mo se faʻataʻitaʻiga, palu pateta, lea o le a faʻaopopo atili ai mea aoga i au meaʻai.

Taleni. 50 g o aʻa o le aisa e sasaa mai ai le 300 ml o le vai kuka, ufiufi le oloa ma tuu mo le 2 itula e tumau ai ma faamalolo. Faʻasolo le mea e faʻafefete ma ave le 100 ml aʻo leʻi 'ai, 3 taimi i le aso.

Fualaau aina 1. Faʻafefiloi i le tutusa o mea totino o loʻo i lalo - laulaula, suauu o sana, suauu, chamomile fanua, ma pe a tuʻuina le acidity - plantain. 4 teasate o lenei faaputuga mo le 800 ml o le vai kuka, ona tuu lea o le oloa i totonu o le vai, mo le 15 minute ma sosoo ai ma le faamamaina o le suamalie ma ave le ¼ cup diluted in ¾ cups of water warm, 3 taimi i le aso, 15 minute aʻo leʻi faia se taumafataga. Teu le mea na fusi i totonu o le pusaaisa, ae le silia le 5 aso.

Laʻau seleselega 2. Faʻafefiloi laau nei i tutusa tutusa - St. John's wort, motherwort ma pepa mimiti. 2 tbsp. punetini sasaa 500ml o vai inu ma tuu mo le 45 minute e faʻamalosi ma malulu. Uʻu ma ave le ¾ cup ao leʻi 'aʻai, 3 taimi i le aso.

Pancreatitis Prevention

O le puipuia o pancreatitis e aofia ai le usitaia o fautuaga nei:

- Tuʻua le ava ma ulaula uma!

- I le tulaga o faʻamaoniga o le tino pancreatitis, faʻafesoʻotai se fomaʻi, aua le tuua lenei mataupu mo se taimi mulimuli ane, ina ia le tumau le maʻi, pe afai ei ai,

- Aua neʻi tuʻuina atu faʻamaʻi eseese, aemaise lava totoga o meaola, i se avanoa, ina ia aua nei avea ma taimi masani ma avea ma soa tumau o lou olaga,

- E te taalo i taʻaloga? Ae sili atu, e ui i lea, aua le soona fai, pei sili atu le malosi faʻaletino e fesoasoani i le faʻavavevave o pancreatitis,

Afai o maua le oneone i totonu o le piliati, aveese mai le tino ina ia le oʻo mai i le fausiaina o maa i totonu o le tino,

- Taumafai saʻo, vaevaega, i ni vaega laiti, aloese mai le tuufaatasiga o palatini ma gaʻo i le tasi taumafataga,

- Taumafai i au mea taumafa e taulai atu i mea taumafa faʻamaoaigaina i vitamini ma minerale, ma e sili atu le teena o mea e le aoga ma leaga, poʻo le faʻatapulaʻaina o latou aofaiga,

- Faatapulaaina oe lava i le taumafaina o gaʻo, falai, meaʻai vevela, salty, ulaula ma meaʻai vevela, ma sili atu, tuʻuina. Sili atu ona kuka le kuka, kuka poʻo le tao.

- Faatapulaaina oe i le taumafaina o kofe - e le sili atu i le 1 le kofe i le aso, ma e naʻo le natura, e le mafai ona faʻaaogaina.

O le matauina o fautuaga o loʻo i luga o le au fai meaʻai, o lau meaʻai ma isi mea toto, ma le tino atoa, o le a taʻuina atu ia te oe - faʻafetai!

Tuua Lau Faamatalaga