Vaaia o lalaga mo le glucometer

O le maʻisuka i aso nei e sili atu ona taatele nai lo le mea tatou te manaʻo ai. O le faʻamaʻi o loʻo faʻatasi ma faʻamalositino o le endocrin system. O le le liua i le malosi o le glucose e tumau pea i totonu o le toto, faʻaosofia ai le soona inu o le tino. O le puleaina o le faamai e le mafai e aunoa ma le mataʻituina pea o le glycemia. I le fale, e faʻaaogaina le mita glucose toto mo lenei faʻamoemoe. O le tele o fuataga e faalagolago i le ituaiga ma le tulaga o le maʻi.

Ina ia tuʻa le paʻu aʻo leʻi totoina le toto, ia faʻaaoga se penigilima mo se glucometer ma se laupepa sui. O se fagu vevela o se mea e faʻaaoga, e tatau ona maua i taimi uma, o le mea lea, e tatau ona malamalama io latou uiga.

O a laupepa

O le faʻaaogaina o nila e faʻamauina i se mea faʻapipiʻi, o le pusa o le tootoo e tapunia ai le pulou aveeseina. O faʻatau taʻitasi e faʻatau taʻitasi. E i ai le tele o ituaiga o nila, e iloagofie ai e le gata i le tau ma le auai i se faʻataʻitaʻiga o le glucometer, ae faʻapea foi i le taʻiala o le taotoga. E lua ituaiga o scarifiers - otometi ma lautele.

Eseesega eseese

O nei mea mulimuli e matua ogatusa ma o latou igoa, talu ai e mafai ona faʻaaogaina ma soʻo se auiliiliga. Ma le mea e tatau ai, e tatau ona i ai i le mita taʻitasi a latou lava fomaʻi, ae mo le tele o masini e leai se faafitauli faapena. E na o le pau lava le mea o le Softlix Roche model, ae o sea ituaiga masini e le o se vaega o le paketi, ma o le mea lea o le ae le masani ai.

Latou te fetuutuunai e tusa ai ma le mafiafia o le paʻu: mo se falesa manifinifi, o le maualuga o le 1-2 e lava, mo le paʻu-mafiafia-o se faʻataʻitaʻiga e mafai ona avea ma se tamaʻitaʻi) - 3, mo se paʻu mafiafia, peʻa peʻa - 4-5. Afai e faigata ona filifili, e sili atu mo le tagata matua ona amata mai le tulaga lona lua. Faʻataʻitaʻiga, mo nisi mea, e mafai ona e faia se filifiliga sili mo oe lava ia.

Lancets Automatic

O vaega faʻapitoa e faʻapipiʻi ma ni atigilima sili ona lelei, e mafai ona faia punctures toetoe lava a leai se faʻaletonu. A maeʻa lea ituaiga toto sampling, e leai ni faʻagaloga poʻo se faʻaletonu e totoe ile paʻu. O se peni tui poʻo isi masini e le manaʻomia i lenei tulaga. Ua lava lea e taʻalo ai le ulu o le masini, ma o le a vave ona maua le matagi talafeagai. Talu ai o le a lavelavea nilala o le laupepa atomatete, o le a matua leai lava se leaga o le taualumaga.

O se tasi o faʻataʻitaʻiga o glucometers e faʻaaogaina ai le faʻaaogaina o nila o le Taavale Taavale. Ua faʻapipiʻiina i ai puipuiga faaopoopo, o le mea lea e faʻaaogaina le laʻau e ala i le faʻafesoʻotaʻi ma le paʻu. Ole tino e filifilia ai le maʻisuka ma le ituaiga muamua o faamai, faapea foi ma tagata e gasegase ile insulin ma le maʻisuka ituaiga 2, e tatau ona faia ni fua i le tele o taimi ile aso.

Tagata faʻatau mo tamaiti

I totonu o se isi vasega, o loʻo i ai tamaiti faʻataʻavalevale. I se tau e taugata tele, o le toʻatele e faʻaaoga analogues lautele mo tamaiti. O le kulupu o le glucometer mo lenei ituaiga e faigofie ma maamaʻa, ina ia le atiaʻe e le tamaititi le fefe i le faʻatinoga, ona o le atuatuvale i le taimi o le fua e leaga ai le glucometer. O le faʻatulagaga e tele ni nai sekone, ma e le lagona e le pepe le tiga.

Ituaiga o laupepa mo le glucometer

E faʻaaogaina nila o le tamatamai lima e pulea ai le glycemia. O suʻega e faia i le fale poʻo le fale suesue e faʻaaoga ai se glucometer. O lenei metotia o le mataʻituina o le kulukose maualuga e manatu e sili ona faigofie ma sili ona leai se tiga.

O le masini faʻapipiʻi masini e aofia ai se masini faapitoa mo le tui, lea e mafai ai ona maua le toto saʻo mo le suʻesuʻega.E manaʻomia ni nila e manaʻomia e suʻe ai le meafaitino, lea e faʻapipiʻiina i le peni.

  1. Manulagi masani. E fetaui mo le toetoe lava o tagata atamamai uma. O nisi o glucometers ua faʻapipiʻiina i ni faʻalavelave faʻapitoa, lea e aʻafia ai le faʻaogaina o na o nila faʻapitoa. O ia ituaiga masini e nofofua ma e le auai i le vaega o le paketi, e lauiloa i le faitau aofaʻi (mo se faʻataʻitaʻiga, Accu Chek Softclix lancets). O le masini mo le mauaina o le toto e mafai ona faʻafetaui e ala i le faʻatulagaina o le loloto o le vavave talafeagai mo le matua o le maʻi (mai le 1 i le 5 laasaga i le fua o le pule faʻatonutonu). Aʻo faʻagasolo, e filifili e tagata taʻitoʻatasi le filifiliga talafeagai mo ia lava.
  2. Faʻamasinoga faʻafuaseʻi. O le lelei o nei oloa o le faʻaaogaina o nila pito sili ona lelei, lea e faʻaaogaina ai le puncture ma le le faʻaleagaina. O le manoa o le tui tamatamailima e mafai ai e le faʻapipiʻi o lancets sui. O le toto e tupu mai i le patipatiina o le amataga o le oloa. E tele glucometers e faatagaina le faʻaaogaina o nila faʻapitoa, o se vaega tāua pe a filifilia se masini mo le maʻisuka ituaiga 1. Mo se faʻataʻitaʻiga, o gaioiga o le Contour TS e faatoa faʻaaogaina i le taimi e faʻafesoʻotaʻi ai le paʻu, ma faʻaitiitia ai le aʻafiaga o faʻamaʻi.
  3. Lancets mo tamaiti. Latou te paʻu i se isi vaega. O latou tau e maualuga atu nai lo oloa masani. O masini ua faʻapipiʻiina i se manulele mataʻutia ma manifinifi, o lona uiga o le toto sampling e vave ma leai se mea e leai se aoga, lea e taua mo tagata gasegase.

O le a le tele o taimi e suia ai taʻavale?

O tagata e le iloa pe fia taimi e mafai ona e faʻaaogaina ai se laʻau e tatau ona manatua o lea ituaiga mea e faʻaaogaina e mafai ona faʻaaogaina ma e tatau ona suia pe a maeʻa le suʻega. O lenei tulafono e faʻaaogaina i ituaiga uma o nila ma o loʻo faʻaalia i faatonuga mo kiliva o meaola eseese.

Mafuaaga aisea e le mafai ai ona toe faʻaaogaina nila:

  1. O le manaʻomia mo se suiga faifaipea e fesoʻotaʻi ma se maualuga maualuga o le faʻamaʻi i le tulaga o le faʻaaogaina faifai pea, aua a maeʻa le faʻamaʻiina, faʻaleagaina mea faʻapitoa ole meaʻai e mafai ona ulu i totonu o le tootoo ma ulu i totonu o le toto.
  2. O le faʻaaogaina o nila ua faʻapipiʻi mo punctures ua faʻapipiʻiina ma se puipuiga faʻapitoa, lea e le mafai ai ona faʻaaogaina. O ia mea taumafa e manatu e sili ona faatuatuaina.
  3. O le masani ona faʻaaogaina e taʻitaʻia ai le nila, o le toe faia pea o le faʻamaʻi toto o le a oʻo i le tiga ma e ono afaina tele ai le paʻu.
  4. O le i ai o le toto i luga o le uila pe a uma le suʻega e mafai ona mafua ai le atinaʻeina o microorganisms, lea, e faaopoopo atu i le lamatiaga o siama, e mafai ona faʻasese le fua o fua.

Faʻaaogā le faʻaaogaina o mea taumafa e faʻatagaina i na o mataupu pe a fuafua e mataʻituina le maualuga o le glycemia i le tele o taimi ile aso e tasi.

Tau masani ma tulafono faʻavae

O le tau o se afifi e faalagolago i le tele o mea:

  • le numera o nila e ulufale i ai,
  • tagata gaosi oloa
  • uiga lelei
  • mauaina o isi mea faaopoopo.

O manaoga masani e taua o oloa taugofie, lea e faamatalaina ai lo latou lauiloa tele. O loʻo faʻatau atu i soʻo se fale talavai ma toetoe o faleoloa faapitoa. O le tau o se mea maualalo maualalo e ese mai i le 400 i le 500 ruulu, o nisi taimi e maualuga atu. O le maualuga o tau mo mea taumafa uma o loʻo avanoa i le falemaʻi faʻapitoa.

O le mita mo le mita e tele lava ina aofia ai ma le masini, o le mea lea pe a faʻatau mai nila, o le mea e ave i ai le faamuamua e masani lava ona tuʻuina i mea e mafai ona faʻaaogaina.

  1. A maeʻa fua taʻitasi, e taua le suia o le nila i le mita. O fomaʻi ma gaosi oloa o sapalai e le fautuaina le faʻaaogaina o se oloa faʻaaoga. Afai e le maua e le tagata gasegase le avanoa e suitulaga ai ia te ia, ona fai lea ole suega faifai pea, e tatau ona faia e le tagata lava ia le togi e tasi le nila. E mafua mai lenei mea i le mea moni e faapea o ia mea taumafa o auala taʻitasi o le pulea lelei.
  2. E tatau lava ona teu oloa pipi i nofoaga matutu ma pouliuli. I totonu o le potu o loʻo i ai le pusa o fuataga, ua fautuaina ia e tausia se tulaga sili ona lelei o le susu.
  3. A maeʻa faʻataʻitaʻiga, e tatau ona lafoaʻi le faʻalaʻilaina o le faʻala.
  4. O lima o le tagata maʻi e tatau ona mulumulu ma fufulu muamua aʻo leʻi faia fua.

Suʻega algorithm e Accu-Chek Softclix:

  1. Aveese le pulou puipui le tipuni o le nila mai le au.
  2. Faʻapipiʻi le uʻamea i le auala atoa seia oʻo ina tupu se kiliki uiga.
  3. Ave ese le pulou mai le fagu.
  4. Sui le pupuni puipui mai le tino, ia mautinoa o le paleni i luga o le masini e fetaui lelei ma le ogatotonu o le ata tipi o loʻo i luga o le nofoaga ogatotonu ole aveeseina o le nila.
  5. Filifili le loloto loloto ma toe faaleleia.
  6. Faʻapipiʻi le peni i luga o le paʻu, faʻafesoʻomi luga le pa o le mea faʻapipiʻi i le afaina.
  7. Ave ese le pulou mai le meafaigaluega ina ia mafai ai ona faigofie ona aveese ma faʻaaogaina le nilala.

Vitio vitio i le faʻaaogaina o se peni pipili:

O le tulaga lelei o le autu autu lea e taulai i ai i le faagasologa o le pulea lelei. Soʻo se uiga le faʻaeteete i fuataga e faʻateleina ai le aʻafiaga o faʻamaʻi ma le tupu mai o faʻafitauli. O le sao o le iuga e faalagolago i fetuunaiga na faia i le taumafataga ma fualaau o fualaau ua ave.

Manoa faʻatusa

O faʻataʻitaʻiga autu o loʻo manaʻomia i le maketi o taʻavale o mamanu nei:

  1. Lancets Microlight. O oloa ua gaosia faapitoa mo le faʻaaogaina o le mita TC mita. O le au e faia i le silasila faafomai, o lona uiga o le saogalemu ma le saogalemu i le faʻaaogaina. O oloa e leai se faafetai i faafetai i pusa puipuia. Ole apalai mo lenei masini e lautele, o lea e talafeagai mo le Satellite Express mita, Aychek ma isi tala faʻatatau o tupe.
  2. Medlant faaopoopo. O oloa e lelei tele mo suʻega ma tagata atamamai faʻaonapōnei o loʻo galulue ma sina toto. O le loloto o le osofaiga, lea ua saunia mo le masini, e 1.5 mm. E maua le toto e ala i le faʻapipiʻiina o le masini i luga o le paʻu i luga o le tamatamailima, ma o le aofia ai i le gaioiga e tupu faʻafuasei lava. Lancets ua gaosia i lalo o lenei ituaiga e eseese i le lanu lanu, lea e mafai ai ona filifili le maualuga mo lou paʻu o le paʻu. Mo le auʻiliʻili, e matua talafeagai lava soʻo se vaega o le tino.
  3. Accu Chek. O oloa o loʻo gaosia e se kamupanī Rusia ma e talafeagai mo ituaiga masini eseese. O ituaiga uma o lalaga e togafitia i le silicone, lea e faamautinoa ai le le atoatoa ma le saogalemu.
  4. IME-DC. O lenei ituaiga o faʻatulagaga o loʻo i ai i le toetoe o autafa uma. O nei lanu o le pito i lalo o le aofaʻi e mafai ona tuʻuina atu, lea e faigofie mo le faia o suʻega glycemic i pepe. O oloa e faia i Siamani. E i ai a latou foliga e pei o le tao, o se faʻavae faʻavae, ma o le mea autu o le gaosiga o mea faʻapitoa o le faʻamalosi umi o le tino.
  5. Polokalame. O oloa o se kamupani Saina e gaosia i foliga o ni ata eseese se 6, e eseese i le mafiafia ma le loloto o le poloka. O tulaga mataʻutia i le taimi o le auʻiliʻiliga e faʻamautinoa e le pupuni faʻapipiʻi faʻapipiʻi i luga o nilala taʻitasi.
  6. Taula. Lancets e mafai ona faʻaaogaina e le gata i masini eseese, ae faapena foi i le autasi. Ua tapunia le nila ile pito i fafo ma se kapili eletise, na faia i le silasila uamea faapitoa e se kamupani Polani. O le faʻataʻitaʻiga e le fetaui ma Accu Chek Softclix.
  7. Tasi le paʻi. O lenei kamupani o loʻo atiina ae se nila mo le mita o le Touch Touch Select. O i latou o se vaega o mea taumafa lautele, o lea e mafai ai ona faʻaaogaina i isi peni e mamanu ai le paʻu o le paʻu (faʻataʻitaʻiga, Satellite Plus, Mikrolet, Satellite Express).

E taua le malamalama o le fua i le fale e tatau ona faia ma le gauai faʻapitoa, usitaia o fautuaga uma ma tiute. O nei tulafono e faʻaaoga i ituaiga uma o glucometers ma mea e manaʻomia mo suʻesuʻega.

O taunuʻuga na maua e mafai ai ona matou malamalama i suiga i le maualuga o le glycemia, e faʻamalamalama ai mafuaʻaga na mafua ai ona faʻaitiitia le faʻamatalaga mai le masani. A le o lena, o mea sese e mafai ona faʻasese ai le faailo ma tuʻuina atu faʻamaonia le saʻo lea e mafai ona faʻamalosi ai togafitiga o le maʻi.

Auala e faʻaaogā ai se laupepa faʻaogaina mo se glucometer

E mafai ona mafaufauina le faʻataʻitaʻiga o Accu-Chek Softlix i le auala e faʻaaogaina ai lau lava au mo se suʻega toto.

  1. Muamua, e aveese se pulou puipui mai le auʻau o le paʻu.
  2. O le tagata o loʻo umia le taulaʻi ua faʻapipiʻiina i se auala itiiti seʻi oʻo ina seʻe i se nofoaga ma se kiliki tulaga ese.
  3. Faatasi ai ma fesuiaiga o gaioiga, aveese le tapuni puipui mai le uila.
  4. O le pulou puipui o le auʻau e mafai ona tuʻuina i le taimi nei.
  5. Siaki pe a fetaui lelei le pulou o le tapuni puipui ma le ogatotonu o le vaitusi o le semicircular i luga o le nofoaga ogatotonu o le aveeseina o le vevela.
  6. Liliu le pulou e faʻatū ai le loloto o le loloto o lou tino paʻu. Mo tagata amata, e mafai ona e filifilia le tulaga maualuga faamasinoga 2.
  7. I le paʻu, e tatau ona e pipiʻi le lima e ala i le tatagi atoa o le pusi. Afai o foliga samasama e aliali mai i le faamalama manino o le pa puipui, ua saunia le masini mo le faʻaaogaina.
  8. Oomiina le au i le paʻu, kiliki i luga le patipati samasama samasama. O se faʻalavelave lenei.
  9. Aveese le pulou o le masini e aveese ai le uila faʻaaogaina.
  10. Ave lemu le nila ma tuʻu i le pusa lapisi.

E faʻafefea ona sui le nila i le mita? E talafeagai le aveeseina o le laupepa mai le afifiina o le tagata taitoatasi i luma tonu o le fua, toe fai le faʻatulagaina o le faʻavae mai le laasaga muamua o le faʻatonuga.

Faʻatalatalanoaga uma mo glucometers: ituaiga, tulafono faʻaaoga ma tau

O le maʻisuka e masani lava. O lenei faʻamaʻi e faʻaalia i le faʻaitiitia o le faʻaogaina o le system endocrine.

Glucose ua muta le gauaiina e le tino ma ua tatalaina i totonu o le toto, lea e mafua ai ona le onosaʻi. E tatau ona e siaki pea le maualuga o le suka i totonu o le tino.

Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga se masini e pei o se glucometer. O se masini lea e fesoasoani ia te oe e vave fuafuaina le sao atoatoa o le suka. E talafeagai le fetuunaiga e le gata mo le maʻisuka, ae faʻapea foi mo tagata o loʻo i ai se prediabetes state.

O le fua saʻo e faʻamautinoaina e le au filifilia agavaa o vaega mo le masini. I totonu o lenei tusiga e mafai ona e faamasani ia oe lava po o le a le lalaga e mo glucometers.

Faʻaaoga vailaau faʻatulaga

E faʻafia ona ou manaʻomia le suia o laupepa i le mita? O tagata gaosi oloa uma ma fomaʻi e faʻalagolago i le faʻaaogaina o ituaiga uma o taulaʻi. O se nila ua tapunia ma se pulou puipuia i lona uluai afifiina ua manatu e leai se aoga. A maeʻa le afaina, ona tumau ai pea lea i luga o meaola, ma o lona uiga o loʻo i ai se mea e ono tupu i le atinaʻeina o meaola ninii e mafai ona afaina ai le tino, faʻasese ai fua o fua.

Tuuina atu i le tagata, lea e le amanaiaina ia fautuaga e fiafia ai e laveai, o lenei ituaiga o laupepa e sili ona faatuatuaina. E masani lava ona maua i le maʻisuka, e le suia e le maʻisuka le laumei seia oʻo ina oʻo ina matua le mautonu. I le amanaia uma o tulaga lamatia, e mafai ona faʻaaogaina le tasi o le nila i le ao, e ui lava ina ua maeʻa le faʻamaʻi lona lua o le nila e iloagofie ai le le mautonu ma le avanoa e maua ai se faʻamaufaʻailoga tiga i le faʻapupulaina o nofoaga.

Glucometers o aso nei ma o latou tau

I aso nei, o loʻo i ai ituaiga o glucometers i luga o le faʻatau, faʻalagolago i le kamupanī o le kamupani ma le metotia faʻataʻitaʻi. E tusa ai ma le taʻiala o le faʻaogaina o le masini e vaevaeina i le photometric, elekenelosi ma Romaanov.

O le toto e suʻesuʻeina e ala i le auala photometric ona o le aʻafia o le kulukose i luga o se vailaʻau faʻasolosolo, lea e pisia i se faʻamalamalamaga lanu.O le toto toto e faʻaaoga mo le auiliiliga. O ia ituaiga masini e seasea faaaogaina i aso nei, ae o nisi o maʻisuka na filifilia i latou ona o le tau maualalo. O le tau o sea ituaiga masini e le silia le 1000 rubles.

O le metotia o elemene e aofia ai fegalegaleaiga faʻatekinolosi a le reagents o le suʻega faʻamaʻi ma le glucose, ma ua maeʻa ona fuaina i le taimi nei le taimi o le tali e le masini. O le mita sili ona saʻo ma lauiloa, o le tau maualalo o le masini e 1500 rubles. O se tamaoaiga tele o le maualalo o pasene o faailoilo sese.

O glucometers Romanov e faʻaaogaina le suʻesuʻeina o le paʻu le laser, pe a uma ona tuʻuina atu le glucose mai le fusi o taunuuga. O le lelei o lea ituaiga masini e leai se mea e tatau ona tui ai le paʻu ma maua ai le toto. E le gata i lea, mo le auiliiliga, e faaopoopo atu i le toto, e mafai ona e faʻaaogaina le urine, o le vailaau poʻo isi meaola ola.

I le taimi nei, e matua faigata lava ona faʻatau se ituaiga masini, ae o le tau e maualuga tele.

O le tele lava o taimi, e maua ai e le maʻisuka ni masini e faʻaaogaina ai se metotia suʻesuʻeina, ona o le tau e taugofie mo le tele o tagata faatau. E le gata i lea, o ia ituaiga masini e sili atu ona sao, e sili atu le faʻatinoga ma e faigofie mo le faʻaaogaina i aso taitasi.

E le gata i lea, e mafai ona faʻavasegaina le aofaʻi o glucometers eletise e le atunuu gaosi oloa.

  • O masini a Rusia e eseese e le gata i tau taugofie, ae ia faigofie foʻi ona faʻaaogaina.
  • O masini e faia i Siamani o loʻo i ai galuega faʻatino, o le tele o mea e manatuaina, o se vateatea tele o tagata auiliili e tuʻuina atu i le maʻisuka.
  • I mita mita glucose toto i Iapani e faigofie lava ona faʻatonutonuina, o mea e sili ona lelei ma faʻamaonia ma galuega uma mo tagata e maua i le maʻisuka.

O le a le glucometer

I le maʻisuka, o le suka e siakiina i aso taitasi i le taimi lua, pe tolu taimi i le aso, o le mafuaʻaga lea e matua faigata ai le asiasi atu i falemai mo fuataga. O le mea lea, ua fautuaina tagata e faʻaaoga ni masini faʻapitoa - o glucometers feaveaʻi, lea e mafai ai e oe ona maua uma faʻamatalaga talafeagai ile fale. E faʻavae i luga o taunuʻuga o auiliiliga na faʻatinoina i luga o se vaitaimi patino, o fua talafeagai e faia e totogi ai le gasegase o le gataifale.

Glucometer amata: o le a?

O le mita ei ai le uila - o se nila manifinifi faapitoa ua fuafuaina, lea e talafeagai mo le tui ma le toto.

O ia lea o le sili ona faʻaalu le vaega o le masini. E manaʻomia ona faʻatau soo. Ina ia faia le filifiliga saʻo pe ae faʻatau, e tatau ona e malamalama lelei i nei vaega. O lenei mea o le a aloese ai mai le tau le tatau ona fuafuaina.

E tatau ona maitauina e taugata tele. O le uila e pei o se masini laʻititi i totonu o se pusa polymer, o loʻo i ai le nila lava ia. I le avea ai o se tulafono, e mafai ona tapunia lona pito i luga i se pulou faapitoa mo le saogalemu atili.

I le taimi nei, e tele ituaiga o kullucometers e ese i le mataupu faavae o le faʻatinoina ma le tau.

Galucometer needles e oʻo mai i ni mea taua se lua:

E tofu i latou ma ona lava taua. O le filifiliga e faalagolago i na o mea e fiafia iai le tagata. E tatau ona maitauina o le ituaiga muamua e faigofie ona e mafai ona faʻaaogaina i soo se ituaiga o glucometers.

E masani lava, o masini taʻitasi e iai ona lava faʻavaeina o se faailoga. E i ai i mea lautele e le o iai se faʻalavelave. Naʻo le ituaiga mita maualuga o le suka e le talafeagai mo Softix Roche. E tatau ona matauina i le taimi lava lena e le taugofie ma taugata mo tagata uma. O le mafuaaga lena e toalaiti ai tagata e faʻaaogaina sea tuufaatasiga.

E mafai ona faʻaaogaina ni lalaga faʻavaomalo, aua latou te le afaina ai le paʻu mata. O le nila ua faʻapipiʻiina ma le faaeteete i totonu o le au, lea e faigofie ona fetuunai e tusa ai ma uiga tulaga ese o lona paʻu.

Ae o atigi masini e maua ai se manulele manifinifi sili ona manaia, lea e fesoasoani tele e le mafai ona iloa ai le samato toto. A maeʻa ona faʻaaogaina sea ituaiga, e leai ni mea e iloagofie. E le afaina foi le paʻu.

Mo na ola faapena, e te le manaʻomia se peni faapitoa po o isi masini. O le suʻi fesoasoani e ave le toto lava ia: aua ua lava lenei mea e na o le kiliki i luga o lona ulu.

Ona o le mea moni o le laumei e lauiloa ona o lona laʻitiiti laʻitiiti ma lona fagu vevela, o le popo e le mafai ona vaaia e tagata.

E le gata i lea, e tatau ona maitauina o loʻo i ai se isi vaega o lalaga - tamaiti. E toʻatele tagata e fiafia e faʻaaoga mea uma ona e sili atu ona taugofie.

E ese le tele o tau o tamaiti i le tau - o se faasologa o le sili atu le taugata nai lo isi vaega o vaega.

Tau maualuga e talafeagai. O nila mo tamaiti e sili atu le maamaa pe a mafai. E tatau lenei mea ina ia mafai ai e le toto sampling process ona maua se lagona le lelei i le pepe. E le afaina le 'upega tafaʻilagi, ma o le faʻatinoga lava ia e vave lava ma toetoe lava a leai se aoga.

Mataupu faavae o le taotoga

O le auiliiliga o aso nei e galulue i luga o le faavae ole auala elekene. O faʻaoga mo le faʻaaogaina o fale e iloga i le saoasaoa ma le maualuga o le saʻo o fuataga, lea e avea ai i latou ma mea taua mo le maʻisuka. O le taʻiala o le faʻaogaina o le glucometer eletise e faʻavae i luga o foliga o le suia o le malosi i le taimi nei, lea e avea ma vaega autu mo le fuaina o suka.

O le mea lea, i luga o le galuega galue o le suʻega suega e faʻaaogaina ai se faʻapipiʻi faapitoa. Pe a pa'ū ifo i le mataʻu mulimuli o le toto, e tupu ai fegalegaleaiga faʻatemika. Talu ai ona o le faʻaaogaina o lenei faʻafitauli, o loʻo i ai ni vailaʻau faapitoa e faitauina i le taimi nei i le suʻega o le suʻega ma avea ma faavae mo le fuafuaina o le iuga mulimuli.

E faʻatagaina le faʻaaogaina o faʻataʻitaʻiga faigofie ma sili atu faʻaonaponei o tagata auiliilia. Talu ai nei, o masini photometric e fuafua ai le suiga i le malamalama o le pasi atu i totonu o se masini faataitai o loo ufiufi ma se vaifofo faapitoa o loo tuliesea. I lenei tulaga, o le faʻavasegaina o se glucometer o sea fuafuaga e faia i luga o le toto atoa. E pei o faʻataʻitaʻiga, o lenei faiga e le masani ona totogi.

Ona o le sese o le fua o le fua o ia auiliiliga, o tagata tomai faapitoa ua latou talitonu e le talafeagai ma talafeagai le fuaina o le sukari ma se glucometer lea e galue i luga o le upu photodynamic. I le taimi nei, i totonu o le falemaʻi faʻafesoʻotaʻi, e mafai ona e faʻatau mai glucometers faʻaonapo nei mo le faʻaaogaina e le tagata lava ia, lea e maua ai se pasene maualalo ifo o mea sese:

  • o meaola eletise o le kulukosesese - galuega e faʻavae i le tulaga o le resonance surface surface,
  • eletise - fuaina o faailoga autu o le glycemia e tusa ai ma le tele o le taimi o lo o alu ai,
  • Raman - e aofia i le aofaʻi o glucometers e leai ni mea e le manaʻomia ai se paʻu o le paʻu, fuafua le glycemia e ala i le vavaeina o lana uila mai le fusi atoa o le paʻu.

Tulafono mo le faʻaaogaina o le mita

O se masini e faʻaalia ai le suka e faigofie ona faʻaaoga. I le tulaga e te le iloa pe faʻapefea ona faʻaoga saʻo le mita, o loʻo i ai faatonuga mo le masini ma faʻamatalaga otooto ata vitio. Afai ei ai au fesili faaopoopo e faʻatatau i le faʻatinoga, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi mo faʻamalamalamaga. A le o lea, e te ono lamatia le mauaina o faʻamatalaga le saʻo e aʻafia ai auala e faʻafefe ai faʻamatalaga o le maʻisuka.

Faʻafefea ona faʻatulaga se mita o le kulukose toto

O le tele o mita faʻaonapo nei ua faʻapipiʻiina ma se faʻatinoina o galuega, lea e aofia ai le tuʻuina atu o faʻamatalaga e uiga i le afifiina fou o fasi siaki i totonu o le masini. I se tulaga e le o faia ai lenei taualumaga, e le mafai ona maua saʻo faitauga.O le mea moni e faʻapea, mo faʻataʻitaʻiga taʻitasi o glucometers, e faʻamalosi ma se faʻamalama faapitoa e manaʻomia. O le iai o soʻo se eseesega e faʻaalia ai le le mafai ona faʻaaoga le mita.

O le mea lea, ao leʻi faʻaaoga saʻo le auiliili, e taua tele le faʻatinoina o se faʻatulagaga amata. Mo lenei mafuaʻaga, e tatau ona e faʻaaogaina le mita ma faʻaofi le ipu i le mita. Ona oʻo mai ai lea o numera i luga o le lau, lea e tatau ona faʻatusatusa i le numera o loʻo faʻaalia i luga o le afifiina o fasi pepa. Afai e faʻatasi le mea mulimuli, e mafai ona e amata faʻaaoga le mita, e aunoa ma le popole i le faʻamaoni o ana faitauga.

O afea e sili atu ai le suka i le fua

E sili ona lelei le fuafuaina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto aʻo le i ai, pe a uma ona 'ai ma ao le i momoe. I lenei tulaga, afai e te fuafua e fai se auiliiliga i luga o se manava gaogao, ia manatua o le taumafataga mulimuli e tatau ona sili atu i le 18 itula i le afiafi o le taualumaga. E le gata i lea, e tatau i se glucometer ona fua le suka i le taeao ao leʻi fufulu ou nifo pe inu vai.

Tau mo gutu o le glucometer

O le tau o lancets, e pei o soʻo se oloa, ua fuafuaina e meafaigaluega ma le lelei:

Mo lenei mafuaʻaga, o le a eseese le tau o afifi o ituaiga eseese ma le lava voluma. Mai ituaiga uma lava, o le sili atu o le filifiliga o le tupe o se faʻavaomalo lautele. E mafai e le fale o falemaʻi ona ofoina atu le afifiina o fasi pepa e 25. pe 200 pcs. Mo se atigipusa o le lanu tele e tatau ona totogi e le tagata gaosiaina Polani e tusa ma le 400 rubles., Siamani - mai le 500 rubles. Afai e te taulai atu i le faiga o tau o falemaʻi, ona sili atu lea o le filifiliga sili ona taugofie o falemaʻi i luga o le initaneti ma o le aso.

O le a faʻaalu e le vaega faʻapitoa se poloaiga o le sili atu taugata. Pusa pusa e 200 pcs. E tatau ona e totogia mai le 1400 rubles. O le lelei o ia ituaiga o laasaga e masani lava i le pito i luga, o le mea lea e le faalagolago le tau i le kamupanī. O le maualuga aupito maualuga o lancets o loʻo gaosia i Amerika ma Peretania Tele, Ausetalia ma Suiselani.

O le lelei o le lalaga o se vaega tāua i le faagasologa o le puleaina o le faʻamatalaga glycemic. Faatasi ai ma se uiga le faaeteete i fuataga, o le lamatiaga o siama ma faafitauli e faateleina ai le tele. Faʻasaʻoina o mea taumafa, o fualaau o vailaʻau e faalagolago i le saʻo o le iuga. I le asō, e le o se faʻafitauli le faʻatau atu o ni laupepa, o le mea autu o le faʻaaoga lelei lea o la latou filifilia ma le aoga.

A faʻaaogaina nila, e taua le mataʻituina o tulafono o loʻo faʻatonuina i faatonuga:

  • Faʻatasi le faʻaaogaina o mea taumafa,
  • Faʻaaloalo i tulaga o le teuina o le vevela (e aunoa ma suiga faʻafuaseʻi),
  • O le susu, malulu, susulu malamalama o le la, ma le uu e mafai ona aafia ai le tulaga o le nila.

O lea la ua manino le mafuaʻaga o le teuina o le afifiina i luga o le windowsill pe lata i le pamu faʻavevela e aʻafia ai fua o fua.

Faʻamatalaga o faʻataʻitaʻiga lauiloa

Faatasi ai ma ituaiga sili ona lauiloa na manumalo ai i le faʻaaogaina o tagata ma le faʻamaonia i luga o maketi o tafaʻi, e mafai ona e maua faʻataʻitaʻiga nei:

O nei nila ua fuafuaina faapitoa mo le suʻega a le Contour Plus. O le faʻasalaga faʻapitoa e faia i le fomai faʻapitoa, lea e iloga i le faʻalagolago ma le saogalemu. O le vaivai o le masini e maua mai i pu faapitoa. O lenei faʻataʻitaʻiga o taʻavale e aʻafia i le lautele, o lea e talafeagai ai ma soo se ituaiga mita.

Medlans Plus

O le taʻavale atometi e lelei mo tagata atamamai o aso nei e manaʻomia ai le toto maualalo mo le auiliiliga. O le masini e maua ai le osofaʻiga o 1.5 mm. Ina ia ave le biomaterial, e tatau ona faʻalagolago i le Medlans Plus i le tamatamailima po o le isi nofoaga vaʻaia, ma o le a otometi ona aofia ai i le faagasologa. E tatau ona maitauina o lanu o lenei ituaiga e ese i le lanu lanu. O lenei mea e faʻataga ai le faʻaaogaina o meaola faʻamalama o volumes eseese, ma le mafiafia o le paʻu o loʻo faʻaaogaina foi. Scarifiers Medlans Plus e faʻatagaina ai oe e faʻaaoga mo auʻiliʻili soʻo se vaega o le paʻu - mai le mulivae i le pito i tua.

O le kamupani Rusia na faia ni ituaiga o laupepa e mafai ona faʻaaogaina i ni faʻataʻitaʻiga eseese.Mo se faʻataʻitaʻiga, o Akne Chek Multikliks o loʻo talafeagai ma Akuka Chek Perform analyis, ma Akku Chek FastKlik scarifiers e talafeagai mo Akku Chek Softclix ma Akku Chek Mobile devices, e faʻaaogaina i masini o le igoa e tasi. O vailaʻau uma e togafitigaina i le silicone, tuʻuina atu faʻamaonia atoatoa ma se faʻamaʻi saogalemu.

O lenei ituaiga o loʻo faʻapipiʻiina i vaega uma e faʻagata. O nei lapisi e maualalo le maualuga o le lapoa, o lea e masani ona faʻaaoga e fua ai le toto i pepe. O nei tafaʻilagi lautele o loʻo gaosia i Siamani. O le faʻamalosi i le nila o se foliga o le tao, o le pito i lalo e tutusa lelei lava, o le mea e sili ona taua o le sila.

O faʻatusatusaga faʻapitoa o le kamupani Saina o loo avanoa i ni ata eseese se ono, e eseese i le mafiafia o le nila ma le loloto o le poloka.

O le faʻamalosiina o fesoasoani e faʻamalosi e tausia ai se pulou puipuia.

Ole lagolagosua e fetaui ma le tele o tui, ae mafai ona faʻaaogaina tutoʻatasi. I fafo atu, ua tapunia le nila i se kapaila eletise. O le mea mo le nila e faʻapitoaina le sila. Ua faia droplet i Polani. O le faʻataʻitaʻiga e fetaui lelei ma glucometers uma, sei vagana ai Softclix ma le Accu Check.

Faʻailoga a Amerika Amerika mo le faʻaaogaina i masini One Touch. O le gafatia lautele o le nila e mafai ai ona faʻaaogaina i isi faʻamalosi (Mikrolet, Satellite Plus, Satellite Express).

Mo le suʻega o le suka i le fale, o le laupepa mo aso nei o le masini sili lea e mafai ai e oe vave vave ona saunia le biomaterial mo fuataga.

O le fea filifiliga e te filifilia mo oe lava - o lau filifiliga e oe.

O le a le glucometer

O kulupu puʻupuʻu faʻapitoa e faʻapipii se semi-atomatalia - o le laulu mo le faia o se pupuʻu i luga o le tamatamaʻilima, se iunite faʻaeletoroni ma se tioata tioata tioata, o se batini, o se seti tulaga ese o faʻataʻitaʻiga. E aofia ai foʻi se aʻoaʻoga Rusia-faʻatasi ma se faʻamatalaga auiliili o mea uma ma se pepa faʻatagaina.

E ui lava o le maʻisuka e maua saʻo lelei le maualuga o le kulukose o le toto, o faʻamatalaga na maua e mafai ona ese mai faʻataʻitaʻiga o fale suʻesuʻe poʻo isi faʻataʻitaʻiga o glucometers. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea o le auʻiliʻiliga e manaʻomia ai le eseese o mea o meaola.

E mafai ona faʻatulagaina le mita ile plasma poʻo le toto atoa. E le gata i lea, o taunuuga atonu e le saʻo pe afai na faia ni mea sese i le taimi o le toto sampling. O lea la, o le a ese le fuainumera pe a fai o le suʻega toto na faia pe a uma se taumafataga. Faʻatasi ai fuainumera e mafai ona faʻasese le faagasologa uumi o le faʻaaogaina o meaola faʻapitoa i le vaega o le suʻega, o se taunuuga o le toto na mafai ona faʻamalosi.

  1. O le masani o faʻamaoniga o le masini mo le maʻisuka e 4-12 mmol / lita, i se tagata soifua maloloina, o fuainumera e mafai ona i ai mai le 3.3 i le 7.8 mmol / lita.
  2. E le gata i lea, e taua le amanaʻiaina o uiga o le tino, le i ai o faʻamaʻi laiti, o le matua ma le itupa o le maʻi, ma le setete o le endocrin system.

O le fea mita e filifili

Ina ia filifilia se masini mo le fuaina o le suka toto i le fale, ua fautuaina e faamasani oe lava i uiga ma le faʻamatalaga o nisi o lauiloa iloga mai kulupu mai gaosiga eseese.

O le kamupani satelite o loʻo faʻaaogaina se faʻataʻitaʻiga e maua ai fua faʻatatau mai isi kamupani. I le faʻasalaga, pe a faʻatau ni seti se tolu o suʻega, o le maʻisuka e maua se masini satelite Plus ma se kopi o le siakiina e le tagata lava ia. O lea ituaiga masini e mafai ona teuina e oo i le 60 fua lata mai. Mo suʻesuʻega, e 15 μl toto e manaʻomia, o le suʻega e faia mo le 20 sekone.

O le Accu Chek Gow mita o le kulukose toto o se tagata e suʻesuʻeina photometric lea e mafai ona maua ai le toto mai soʻo se nofoaga talafeagai. O le siaki o le siaki e faʻaaogaina ai le toto manaʻomia ma amata le suʻega. E i ai i le masini se manatua mo 500 fua.I le taimi nei, i nofoaga autu o fesoʻotaʻiga, o lenei masini e fesuiai mo se faʻataʻitaʻiga fou i le Accu-Chek Performa Nano. O sea faʻataʻitaʻiga e mafai ona logoina ma se leo leo ma fuafua le aofaʻi o le tau mo le 7, 14 ma le 30 aso.

  • O le One Touch Horizon mita o loʻo faʻatonuina i se 'autasi se tasi. Pe a taitaia, e manaʻomia se toto itiiti, o le suʻesuʻega e faia i totonu o le 5 sekone. O lenei faʻataʻitaʻiga ua i ai se masini e fausia-i, i le pito o le ola o le ola ua suia le masini mo le saolotoga i luga o le tuʻuina atu o le mea tuai.
  • Le tasi Touch Ultra O le mita toto glucose toto e faʻaaogaina na o le 1 μl o le toto mo suʻesuʻega. E mafai ona maua faʻamatalaga faʻamaonia pe a maeʻa le 5 sekone. E mafai e le masini ona otometi le tapeina pe a maeʻa le aveeseina o le fasi siaki ma faʻamau ai le faʻamau mulimuli. Faatasi ai ma le fesoasoani o se pulou faapitoa o loʻo aofia i totonu o le pusa, e mafai ona e ave toto mai le lima. O faʻamaumauga e mafai ona teuina i luga o se komepiuta patino. O le pito i lalo o se tau maualuga.
  • Pe a suʻesuʻeina le toto mo le suka e faʻaaoga ai le Bionime Gm 110 1.4 μl o le toto, e mafai ona maua le faʻamaʻi pe a maeʻa le 8 sekone. O masini masini i le manatua e oo atu i le 300 o fuataga mulimuli, e mafai ona avea ma se avega maualalo mo le vaiaso ma le masina. O se suʻega sili ona lelei ma lelei le atinaʻe ma se faʻaaliga tele ma le faʻamalosolo. O le pito i lalo o le maualuga o tau o suʻega.
  • A faʻaaogaina le masini Optium Omega, e faʻaogaina le auala faʻaoga, o le mea lea o saʻoga suʻesuʻega e saʻo. O le suʻesuʻega e faia i totonu o le 5 sekone, aʻo mafai ona aveesea le toto mai soʻo se nofoaga talafeagai. O le masini e faʻatusatusa i le lapoa ma e mafai ona lavea i le 50 suʻesuʻega lata mai. O le iai o le faʻafefe o mea i totonu o le toto e le aʻafia ai le faʻamaoni o faailoga.
  • E i ai isi eletise faaopoopo i luga o le suʻega o le sikoa o le Optium lea e le faatagaina ai le suʻega seia oʻo ina maua le toto na manaʻomia. I le mauaina o le metotia o loʻo manaʻomia, e faʻasalalau le masini ma se faailo leo, ma mulimuli ane amataina le auʻiliʻili. E le gata i lea, o le masini e mafai ona fuaina le ketones toto.
  • Freestyle Papillon Mini e manaʻomia le toto maualalo ole 0.3 μl. Suesuega e faia i totonu o le 7 sekone. O faʻataʻitaʻiga e faʻatagaina ai oe e faʻaopoopo le aofaiga o mea e ola ai. A oʻo mai le toto manaʻomia, o le a amata faʻafuaseʻi le suʻega.
  • Glucometer Ascensia O le tuʻuina atu o se faailoga tele. O moa, o se fua umi mo le 30 sekone ma o le i ai o se vevela o le itiiti ifo i le 18 tikeri e mafai ona maitauina. E aofia ai le peni peni. O se faʻaoga tutusa o le Esprit e faʻaaogaina ai se pulou e 10 fasi suʻega, ae manaʻomia se toto toto o le itiiti ifo i le 3 μl. O le masini e lua ona faʻataʻitaʻiga, e mafai ona teuina mea fou i le mafaufau ma fai se fua faʻatatau.

Soo se tasi o ata ua tuʻuina atu, e iai le tele faʻatusatusaga, faigofie mo le faʻatinoina o auʻiliʻiliga i soʻo se mea ma ave.

Vaaia o lalaga mo le glucometer

Lancets o se sui sili ona lelei mo taʻavale tuai. O le igoa o le fomaʻi masini na maua mai le gagana Siamani lea e "lanzette"E sau mai le Farani Faaliliuga"fana"- o se tao. Faafetai i se fagu manifinifi, e mafai ona e togiina lou tamatamailima e toetoe lava a leai se tiga. Lancets ei ai se pulou aveeseina e maua mai ai le mama.

O le taʻiala o le faʻatinoga ma le tau e faʻalagolago i la latou ituaiga, o lea e mafai ai ona latou:

O se vaega e eseʻese o laupepa faʻaaogaina i tamaititi.

Faʻataʻitaʻiga Faʻataʻitaʻiga

O le mafai ona faʻaaoga i soo se ituaiga o glucometer o le aoga sili lea o lenei ituaiga o oloa. O le tuusaunoaga o le peni saisai o Accu-Chek Softlix, lea e naʻo le Softclix faapitoa e mafai ona ofi i ai.

O le isi avanoa pe a faʻaaogaina lenei ituaiga o nilala faʻaaogaina o le mafai lea ona fetuʻunaʻi le loloto o le faʻaogaina o se peni.

E mafai ona faia lenei mea i le auala lenei:

  • o le faʻagasolo o le faʻatonutonu e faʻatonu le 1 poʻo le 2 e mafai ai ona e faʻaaogaina le oloa ile tamaitiiti,
  • faailoga 3 e fetaui mo se tamaʻitaʻi,
  • tagata e sili atu le paʻu o le paʻu e manaʻomia le seti o le laina i le 4 poʻo le 5.

Tuiina o le tino

O le faʻaaogaina o tekonolosi fou ua faia ai lenei ituaiga o laumei e matua manifinifi lava, e mafai ai ona le mafai ona maua le paʻu o le paʻu i le maʻisuka. E masani lava, o nei nila e ave toto e le gata mai tagata matutua, ae mai tamaiti laiti foi.

O le avanoa lona lua o taʻavale otometi o le mafai lea ona faʻaaogaina e aunoa ma ni peni faapitoa ma isi masini. Ina ia faia le togafitiga, na o le tasi lava le kiliki i luga o le ulu o le laulau.

O le tau maualuga e le faatagaina ai le faʻaaogaina o taʻavale faʻapitoa i aso uma, o lea e masani ona faʻaaoga ai e le maʻisuka ia lanu uma.

Lancets mo tamaiti

E ui lava i le mea moni e faapea, o nei nila mo le tosoina o se tamatamailima e faapitoa lava le faigata ma le le mafai ona faʻaleagaina le faʻaleagaina o le tino ma le mafaufau i luga o le tamaititi, o la latou faʻaaoga e faʻamapulaʻa ona o le tau maualuga.

O le mea lea, o le toʻatele o matua e talitonu o le faʻaaogaina o gaoioiga faʻavaomalo lautele o se isi mea lelei.

E faapefea ona faʻaaoga se peni togi?

Faʻalagolago i foliga o le masini, e tatau ona aveese le pulou puipui.

O le isi, e manaʻomia lou tuʻuina o se vevela e leʻi faʻaaogaina i totonu o se mea faʻapipiʻi faapitoa ma tuʻuina le pulou.

I le faʻaaogaina o fesuiaiga faapitoa, filifili le loloto o le loloto e manaʻomia i luga o le pito i luga o le tagata e oti. Ma le isi, moa le manoa.

Ona aumai lea o le sulu i totonu o le paʻu ma fai se afaina e ala i le tataina o le faamau faapitoa. A maeʻa lena, ia aveese ma le faaeteete le pulou mai le atigi ma tuu i luga o le laupepa faaaoga se pulou faapitoa.

Aveese le laumei i le na o le faʻapipiʻiina o le polo. Faʻamau le pulou puipui i le manoa.

E faʻafia ona e manaʻomia le suia o nila?

E vave lava ona e iloa e toetoe lava o tagata gaosimea uma e faʻaaogaina se faʻaaogaina o sola (pulupulu).

E mafua ona o le saogalemu o le maʻi. O togi taʻitoʻatasi e leai se faʻamaonia ma ua faʻapipiʻiina foi se puipuiga faaopoopo.

Pe a faʻaalia le nila, e mafai ona maua e le patho, lea, o le mea lea, faigofie ona ulufale i le toto o le tagata maʻi. O taunuʻuga o lenei mea e ono: o le toto, o le pipisi o totoga e aʻafia ai siama. E sili atu le matautia ma le le manaomia o aʻafiaga.

Afai e faʻaaogaina laupepa otometi, ona i ai lea o se puipuiga faaopoopo e le faatagaina ai le faʻaogaina lua. O le mafuaʻaga lea e sili atu ona faʻatuatuaina ai lenei ituaiga. O lenei mea o le a puipuia ai oe mai taunuuga matautia.

Mo mea uma e mafai ona tutupu, o le faʻaaogaina o le tasi lekone i le aso e faatagaina. E faigofie lava lenei mea, aemaise lava pe afai e tatau ona e faia ni fua i le aso. E taua le gauai atu i le mea moni e faapea, a uma le lua o tui o le a faʻaputu le tolaula, ma e ono iai se faʻaogaina o le faʻalauiloa i le nofoaga manua.

A faʻaogaina nilala lautele, o tagata gasegase o endocrinologists latou te faʻaaogaina le faʻalavelave ma faʻaaoga le lanu e tasi seia oʻo i le taimi pe a uma le masani ona tui le paʻu.

O le mea sili ona talosagaina

E taua le iloa! Faʻafitauli i le maualuga o le suka i le gasologa o le taimi e mafai ona oʻo atu ai i le tele o faʻamaʻi, e pei o faafitauli i le vaʻaia, paʻu ma lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma faʻamaʻi pipisi! Na aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻamautuina a latou gaʻo fiafia ...

O laʻau sili ona lauiloa ma glucometers e talafeagai ai:

  1. Faʻamatalaga. E masani lava, o nei nila e faʻaaogaina mo se tagata suʻesuʻe e pei o le Vaʻavavale o Taavale,
  2. Medlans Plus. O nei mea e masani ona faʻaaogaina mo le samplingina o le toto i tamaiti laiti. O le faʻatonuga e leai se afaina, o lea o le a le afaina ai tamaiti,
  3. Accu Chek. O ia nila e faʻaaogaina o se seti atoa mo glucometers o le igoa e tasi. Ua mamanuina faapitoa ina ia faʻaitiitia ai le faʻamafanafanaga i le taimi o le pupu.O le lelei o nei laʻau o le faʻapitoa lea o nila. O le maualuga o le tasi e 0.36 mm. O le faʻavae faʻapipiʻi e ufiufiina i se paʻu o le silicone, lea e faʻaogaina ai le leai o se mea e faʻaogaina. Ituaiga o lalaga - o nila faʻaoga,
  4. IME-DC. O le tele o nila o le ultrathin o loʻo i ai se foliga e le masani ai, e mafua ai ona faʻaaogaina ma se fuainumera tele o glucometers. O lenei mea e faʻatagaina ai oe e maua se paʻu tiga ma le itiiti o le paʻu. O le uiga ese o nei mea o le faia lea o ni taotoga maualuga e sili ona maualuga ma faʻamalosi foliga o le tao. Olala manava e faʻaaogaina ai le faʻaogaina o le tino. O le togi o le nila i lona itu lautele e na o le 0.3 mm. E mafai ona faʻaogaina nei laʻau e tusa lava pe gasegase e gasegase (mai lima vaivai). E tusa ai ma le pepa faʻamalolo, o le tasi pusa e aofia ai le 100 ola,
  5. Taula. O ia ituaiga mea e taua tele mo na gasegase o le endocrinologists oe mafatia i le gasegase o le gaosiga o le carbohydrate poʻo le manaʻomia o le mataʻituina pea o le kulūkose i le tino. Ole faʻaaogaina o nila e faʻapipiʻi ma le totoʻa le paʻu ma le faʻamoemoe o le ave toto. E manaʻomia sina mea itiiti ina ia siaki ai le maualuga o le cholesterol poʻo le suka i le plasma. O le aoga tele o ia ituaiga o mea e maualuga le tumama. O le faamamala o le gamma e faamamāina le nila i le taimi o le gaosiga. O se pusi puipui puipuia e mautinoa ai e le o ulu atu le tino i le toto o se tagata maʻi,
  6. Polokalame. O ia ituaiga e mafai ona vaʻaia o se mea otometi. O nei tagata e faʻapitoa i le tautotogo, e faʻamautinoa ai le saʻo atoatoa o le vaʻaia. Faʻafetai i ai, ua faʻaitiitia le viia o le nila. E ono lanu eseese, e pei ona faʻaalia e lanu lanu. Latou te fesoasoani ia te oe e filifili se laupepa mo se tafe toto talafeagai. E manaʻomia nilala i Polani. Ua mamanuina le mamanu o le Ergonomic mo le faaaogaina sili ona talafeagai. O le faʻaaogaina o le tagata lava ia e faʻaumatia ai le mafai ona faʻaaoga. A maeʻa ona faia se pupu, e otometi lava ona aveese le nila. O le nila ua faʻamaʻiina ma ua ufiufi i se pulou faʻapitoa. O lenei tulaga e maua ai se maualuga maualuga o le malupuipuia,
  7. Tasi le paʻi. O nei laasaga e manaʻomia mo suesuega i le lotoifale mo tagata o loʻo mafatia i nisi faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma le maualuga o le suka. O nila mai se tagata gaosiga Amerika ua fuafua e aoina toto toto e ala i le togiina o se tamailima. Faʻafetai i lo latou faʻaaogaina, e le lagona e le tagata maʻi le tiga i le taimi o le solia o le saʻo o le paʻu. I le faʻaaogaina o nei laupepa, e mafai ai e oe lava ona fetuutuunai le loloto o le pipisi. O lenei mea e mafai ai e oe ona maua se taunuuga aoga. O le pa'ū o le toto e manaʻomia mo le faʻaaogaina i se glucometer. E fesoasoani e fuafua ai le sao atoatoa o le kulukose.

Tau ma le mea e faatau ai

O le tau o lancets e faʻalagolago i le kamupanī ma le numera o nila i totonu o le afifi. O le tau maualalo o le 44 rubles i le 10 fasi vaega. Ae maualuga - 350 rubles mo le 50 fasi vaega. E mafai ona e faʻatau uma i le fale talavai ma luga o le initaneti.

Sili atu ona faʻatau mai nila i le fale talavai. O lea e mafai ona e mautinoa o loʻo faʻaaoga pea.

O a mita o le kulukose? O le tali i le vitio:

Lancets e taua mo tagata uma e maua i le maʻisuka, a faʻapea o le taufaʻatau i le ola e faʻaolaina i le tele o taimi. E le gata i lea, o le maualuga o le suka o le toto na maua i le taimi o le suʻesuʻega e fesoasoani i le fetuunaiga o meaʻai ma togafitiga. O le faʻatau o nila i le taimi nei e le afaina ai, aua e toetoe lava o falemaʻi uma e tele lava le filifilia.

Faiga tui samatama lima

O lenei faiga e le manaʻomia ai tomai faʻapitoa, ae o loʻo i ai le tele o fautuaga ma nuances, e tatau ona tausisia le faasologa.

Faʻailoga iloga pe a faʻaaogā laupepa faʻamalosi:

  1. Aʻo lei faia le taʻavale, fufulu ou lima i le vai mafanafana ma le fasimoli.
  2. I le taimi lava ao lei tupu, o le pulou puipuia ua aveese mai le au.
  3. Faatasi ai ma se faʻamalositino, o loʻo faʻapipiʻiina le tagata o loʻo uʻuina le nila.
  4. Ua aveese le pupuni puipui mai le laupepa.
  5. Faʻasalaga le loloto o le faʻalavelave fuafuaina (muamua e fautuaina e filifili le tulaga lona lua).
  6. O le amataga o le kuluma e oomiina pe a paʻi le lima i luga o le paʻu.
  7. A maeʻa lena, ona aveese lea o le pulou mai le masini ma faʻaalu le faʻaalugatagata.

E faʻapefea ona faʻaaoga se peni pipisi (Accu-Chek Softclix):

Fua faʻatatau

I le ituaiga lona lua o le maʻisuka, ua fautuaina e faʻaaoga se kulupu o le kulukose i le tele o taimi i le gasologa o le vaiaso. O maʻi o loʻo mafatia mai le faʻavae muamua o le faamai e tatau ona mataʻituina le glycemia i aso uma ma e tele taimi i le aso. E tatau ona manatuaina o le avea o vailaʻau ma faʻamaʻi pipisi e ono aʻafia ai le sao o faʻamaumauga na maua. O tagata taʻitoʻatasi e iai le maualuga o le suka suka fautuaina e siakiina a latou kulukose i le masina.

E faʻafia ona suia suiga?

E tatau ona faʻaaogaina lancets faʻamaonia, aua o latou nila e faʻafesoʻotaʻi faʻatasi ma le toto. O le mafuaʻaga lea ua faʻamoemoe ai le taulaʻi mo le faʻaaogaina tasi. O le maʻisuka e masani ona faʻaaogaina nila i le tele o taimi, aʻo le gasegase o le a le toe i ai le malosi ma lagona tiga.

E tatau i le maʻisuka ona iloa o le toe faʻaaogaina o laʻau e ono mafua ai le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi, o lea e tatau ai ona e tausisi i tulafono nei e faʻaaoga ai:

  1. E tatau ona faia uma togafitiga ma lima mama ma fasimoli (e le faatagaina le ava pe a faʻaaoga le mita).
  2. Aua nei faatagaina se isi tagata e toe faʻaaogaina le nila.
  3. Glucometer lancets ma test strips e sili ona lelei ona teuina i nofoaga puipuia mai le la susulu. I lenei tulaga, e tatau ona faamautinoa o le mita po o mea e le o se meataalo i lima o tamaiti.

Galucometer needles: ituaiga, faʻaaoga ma taimi o le sui

Mo le toʻatele, o le maʻisuka ua avea ma masani. E tofu tagata uma ma se uo e musu i ana mea fiafia, ola i le uati ma fetuutuunai i taimi uma lana auala e fai ai.

O le galuega autu a tagata o loʻo mafatia i lenei faʻamaʻi o le pulea o le maualuga o le toto. O le faia o se auiliiliga e aunoa ma le faʻaaogaina o masini i le paʻu io tatou taimi, e le mafai.

O le mea lea, o lenei tusiga o loʻo talanoaina ai nila mo glucometers.

Faʻatonu o faʻamaumauga le saʻo o le glucometer

O le tele o itu e mafai ona aafia ai le sao o faitauga. I le tele o tulaga, o le mafuaaga autu o le le saʻo o faitauga o le masini o le vaevaeina lea o le le lava o le toto mai le afaina. Ina ia puipuia le tupu mai o nei faafitauli, e tatau ona fufuluina lima i le vai mafanafana ona sasaʻa lea ole masini aʻo lei faʻaaogaina le masini.

I le avea ai o se tulafono, o nei manipulations e fesoasoani e aveese le toto, ma o se taunuuga e mafai ai e le tagata gasegase ona maua le aofaiga o le vai talafeagai mo le auiliiliga. I nei mea uma, o le mita e masani lava ona tuʻuina atu le le lava o faitauga ona o le solia o le amio saʻo o le faʻaaliga o pito o le suʻega - manatua, e tatau ona teuina i se nofoaga e le mafai ona maua ai le malamalama ma le susu. I le faaopoopo atu i ai, e taua le fufuluina o le masini i se taimi talafeagai: o peʻa e mafai ona aʻafia ai le saʻo ole masini.

Vaega o filifiliga

Ina ia faia le filifiliga saʻo o lalaga, e tatau ona mafaufau pe faʻafia ona faʻaaoga i le aso ma o le a le ata o le mita (pen-piercer) oe faʻaaogaina.

O se faitioga taua pe a filifilia ni lalaga mo se glucometer o le gafatia lea o le pupuʻu e amanaʻia ai le mafiafia o le paʻu. I lenei tulaga, o le a sili atu le lelei o faataitaiga masani, talu ai e faʻaaogaina faatasi ma se peni peni, lea ei ai se faatonutonu faʻapitoa e mafai ai e oe ona filifili le loloto o le loloto.

O vaega nei e aʻafia ai le tau o laupepa:

  1. Le kamupani e maua mai le faʻataʻitaʻiga. I lenei tulaga, o tagata gaosi Siamani o ni taʻitaʻi e le o faʻamalosia, o loʻo faʻamatalaina le tau maualuga oa latou oloa.
  2. Le numera o tafaʻi i totonu o le afifi.
  3. Vaʻai ituaiga (oloa faʻapitoa e aupito sili ona taugata).
  4. I totonu o se falemaʻi faʻapisinisi, o sapalai mo glucometers o le ai ai se tau maualalo atu nai lo se fesoʻotaiga o falemaʻi a le setete.

O a mea e manaʻomia e le glucometer

E taʻua foi i latou o laka. O nila nei e faia ai se pupu i luga o le paʻu e faʻapipiʻi ai se mataua o le vai ola e talafeagai e fuafua ai le maualuga o le suka i le toto.

E le tatau ona i ai le masalosalo, o le mea lea, o togi taitasi, e tusa lava pe o le a le gaosiga, ei ai se afifi a le tagata lava ia, o le solia o lea mea e mafai ona vave iloa.

Glucometer apalai, e pei o le faʻataʻitaʻiga, ua manatu o mea masani e masani ona maua i tagata mamai e maua i le maʻisuka. O le uʻamea e faʻaaogaina e mafai ona faʻaaogaina.

O nisi kamupanī, aemaise lava i latou o loʻo faʻalagolago i le faʻaaogaina oa latou oloa, faia ni nila mai mea faapitoa e mafai ona faʻaleagaina e le tagata lava ia, lea e taofia ai le toe faʻaaogaina o le masini. O ia nila ua fausia i totonu o pusa o le aoina o toto, e taugofie, ma e le mafai ona maua lo latou avanoa i masini.

I le taimi nei, e naʻo le lua ituaiga o glucose mita olela.

Aunoa - masini e faʻaaogaina ai nila e faʻaaogaina. E matua faigofie lava pe'ā manaʻomia le fuafuaina o le loloto o le pa'ū o le paʻu. Afai e faia le sampling samples i totonu o se tamaititi, ona setiina lea o le nila i 1-2 laasaga, o le pupuʻu e papaʻu, o le mea lea, e toetoe lava a leai se leaga o le gaioiga.

O lenei mea e maua ai le vevela maualuga ma vave. Mo le faʻatapulaʻaina o paʻu paʻu, mo se faʻataʻitaʻiga, o le tamatamailima o se tamaitai matua, tulaga 3. O mataupu e sili ona faigata, pe a fai o lima o loʻo ufiufi ma ufiufi i le au valaau, e masani lava o le mataupu mo se tamaloa e galue i galuega faaletino, o loʻo i ai le maualuga 4-5. O togi taʻitasi i le mea faʻapito e faʻaaogaina naʻo le tasi.

E i ai masini e molia i se paʻu atoa ma nilala.

A maeʻa ona faʻaaogaina, o le a faʻaleagaina e le tagata lava ia pe ulu atu i totonu o se atigipusa faapitoa mo mea faʻapitoa e le faʻaaogaina. Afai ua uma uma nila, ona tatau lea ona e suia le paʻu i se mea fou ma faʻaauau pea ona faʻaaogaina. E tatau ona maitauina e naʻo se fomaʻi e mafai ona faʻamautuina le faigata o le maualuga o le afaina, ma e tatau ona ia fesoasoani i le mauaina o se laupepa tatau.

O le isi vaega o nilala o le glucometer o le lautele. E ese mai i latou i le masini matala i le mea e talafeagai mo toetoe lava o soo se ituaiga o tui tui. E i ai ni tuusaunoaga.

O gaosi oloa i totonu o faatonuga, e pei o se tulafono, taʻu mai po o le a le mea e faʻaaogaina ai nei kiliva e le aoga.

Mo le faʻaogaina tatau o le nila i luga o nisi o tagata lautele, e mafai ona e setiina le maualuga o le toto sampling, lea e sili ona faafaigofieina ai le mafai ona latou faaaogaina i totonu o aiga o loo i ai tagata gasegase o le maʻisuka o vaitausaga eseese.

E mafai foi ona faʻaogaina ni lalaga faʻavaomalo, e tusa lava pe na o le tasi le tagata maʻi e faʻaaogaina. E mafua mai i le mea moni o le toto o se mea ola e amata ona oti i le taimi lava e alu ai le tino.

O le aveeseina o tino maliu o le olaola ola mai le lalaga e matua faigata lava. Faatasi ai ma le faʻaaoga faifai pea, o vaega o toto oti, faʻapea foʻi ma microbes, e mafai ona faʻamalosia i totonu o le tino, lea e matua le manaʻomia mo tagata ua faʻavaivaia e le maʻi.

O le mea lea, na o tagata mamao mai vailaʻau e mafai ona fautuaina le faʻaaogaina o nila faʻapipiʻi aʻo leʻi faʻavaivaia.

Auala e sui ai nila

O le auala e sui ai le nila i le mita e mafai ona faitauina faʻamatalaga i faatonuga mo le faʻaaogaina. O le mea e sui ai e masani lava ona faigofie, talu ai o masini ua fuafuaina mo le faʻaaogaina patino i le fale, i le mea e leʻo iai ni tagata faʻapitoa.

E fautuaina e te suʻesuʻe ma le totoa i faatonuga ao le i faia le faʻatulagaga, fetuunai le au, pe a iai ni tulaga mo le loloto o le puncture, ma na ona ave le toto e fua ai le suka.

Faʻafefea ona tuʻuina se nila i le mita ma aveese pe a uma ona faʻaaoga, e mafai ona e vaʻaia i le vitio o loʻo i lalo.

Faʻalauiloa tagata atinaʻe ma tau

E ui lava i le tele o faʻalaʻolala, o faʻataʻitaʻiga o nisi ituaiga o lauiloa e sili ona lauiloa i le faitau aofaʻi.

Auala faʻaaoga masani mo glucometers:

Lancets ua fesuisuiai i le masini Contour TS poo le Sili, ma e faatatau i ituaiga o pupuu o se uiga lautele. O le gaosiga e faʻavae i luga o le faʻaaogaina o le sila silasila, lea e mautinoa ai le saogalemu ma le faʻamaoni o le oloa. O le faʻasaoina o le faʻamalosi e tuʻuina atu ai se pulou aveese.

A faʻatau i se faleoloa i le initaneti, o le tau e mafai ona maua mai le 372 i le 380 ru. I totonu o le falemaʻi fesoʻotaʻiga, o loʻo i totonu o le 440 rubles.

O le faʻavaeina o se oloa a Rosh Diabetes Kea Rus LLC. O le leai se afaina o le fagu e maua ai se paleni e sili ona manaia. E le gata i lea, o le togafitiga o silicone e le mafua ai lagona lagona e oo lava i tagata sili ona maaleale.

Softclix lancets e talafeagai mo le Accu-Chek Asset, Performa poʻo le Nano mita. O le peni Accu-Chek Multiclix o loʻo galue ma nilala Multiklix, ma e manaʻomia ona faʻatau au Accu Chek FastKlix scarifiers i lau masini Accu Chek Mobile.

O le teuina o le Numera 25 e mafai ona faatauina mo le 110 rubles.

Atunuu na afua mai - Amerika. O le faʻaogaina o le lavelave o Van Tach e mafai ai e tagata matutua uma ma tamaiti. E le gata i lea, o loʻo i ai se pulou faʻapitoa i totonu o le pen-piercer kit lea e mafai ai le samasama toto mai isi nofoaga. Faafetai i le pulega lelei, o le masini e faigofie ona fetuunai i soo se paʻu o le paʻu.

Afai e faia le togafiti i se isi nofoaga o le pa, ona ono ese mai lea o le faailoga o le suka i le tulaga o le paʻu o le tamailima.

O le tau masani i le 100 fasi vaega o totonu o le 700 rubles (Nu. 25-215 rubles)

Lancets o loʻo maua i Siamani. O le foliga o le tao, o loʻo tuʻuina atu i se pito i lalo, e mafai ai ona faʻaogaina le pupuʻu, e mafai ai ona faʻaaoga lautele i tamaititi.

O le saogalemu o lenei faʻataʻitaʻiga o loʻo tuʻuina mai e le maualuga o le malosi o le sila.

O le tau o falemaʻi ua i totonu o le 380 r. (Nu. 100). O faleoloa i luga o le initaneti faʻatau atu nei oloa i le tau o le 290 p.

Lancets mo le faʻaaogaina faʻapitoa mai tagata Pisinisi Polani. O le i ai o se faʻaleleia toʻalua e faateleina ai le sao o le pipisi, ma e le mafai ai ona faʻaalia le tiga. O lenei aafiaga e mafai foi ona mafua ona o le soloia o le vavao o le nila.

E 6 ituaiga. O pusa taʻitasi e iai lona lava lanu, e tutusa ma le mafiafia o le laumei. O lenei mea e faigofie ai ona filifili i se filifiliga a le tagata lava ia.

Filifiliga Numera 200 o le tau o le 2300 p.

Atunuu na afua mai - Polani. Lancets ua fesuisuiai i ituaiga uma o peni (Accu-Chek o se tuusaunoaga). E mafai foi ona faʻaogaina faʻapitoa. Ole laʻititi pito i lalo o le nila e faʻatagaina ai tagata mamaʻi o loʻo fefefe i le faʻapipiʻiina o toto e faʻaaoga ai.

O le faʻataʻitaʻiga ua salalau i le faʻataʻitaʻiga o tamaiti. E mafai ona faʻaaogaina e tusa lava mo tagata sili ona maʻi. Saogalēmūga faʻaogaina ona o le faapipiiina o lau silafila.

Tau - mai le 390 i le 405 p. (faʻalagolago i le fesoʻotaiga o falemaʻi).

O lenei ituaiga o lancets o loʻo maua i le tele o ituaiga. O le afifi o loʻo i ai se lanu eseese (o lanu taʻitasi e tutusa ma le paʻu o le paʻu). O le siamaina o le nila e maua ai le faʻavelaina o le eletise i le gaosiga o le gaosiga, ma o le tino e faia ai aiaiga mo le faʻaauau pea ona puipuia mai le faaleagaina.

O le togafitiga o le totoina o le toto e faia e ala i le faʻapipiʻiina i luga ole tamatamailima. O le leai o ni lagona lelei e le mafua ai le fefe e tusa lava pe sili atu i tagata gasegase.

Faʻapipiʻiina o fasi pepa e 200.Ole tau ile falemaʻi e amata i le 1000 rubles.

Vitio talafeagai:

Soo se ituaiga o mea tau togafitiga faafomai ma sapalai e sili atu ona faatauina mai e ala i le faafesootai o fale talavai poo faleoloa ua faamaonia ile initaneti mo le maʻisuka. Afai e te faʻaogaina ni apalai, e le faigata tele le aoina o laupepa taugofie mo se glucometer.

Vaʻaiga o le nila

O le tiga mai se pupuʻu e faʻatatau tonu i le lautele o le nila. E fuaina i iunite faʻafesoʻotaʻiga ua taʻua "g". O le telē le numera i tafatafa o lenei mataitusi, o le sili o le tolaula. O le mea lea, o le tiga e itiiti ifo, lea e sili ona taua pe afai e ave e le tama le toto mo le suka.

O lanu tetele e tutusa le vaʻaiga tutusa - 28-30g, lea e le afaina tele ai le tiga. Tamaiti laiti, e tusa ma le 36g, ma o lo latou uumi e tele taimi e itiiti ifo nai lo mea lautele. Lancets mo tamaiti gasegase e matua ese lava mai mea lautele ma i le tau.

E tusa ma le lua taimi na latou taugata ai (o le tau e le gata i le tagata gaosi oloa, o le tele o le pusa ma le lelei o mea, ae o luga foi o le falemaʻi e faatauina atu ai le laupepa. Afai e mafai ona e asiasi i Europa, e tatau ona e alu i falemaʻi faʻapitonuʻu.

O iina, o tau o pepe a nei fanau e sili atu ona faamaoni nai lo Rusia.

E faapefea ona fua le suka o le toto i se glucometer

Ina ia mafai ona maua ni faʻamatalaga sili ona saʻo ao leʻi faia le auʻiliʻiliga, e fautuaina e fufulu ou lima i le fasimoli ma faʻagogo i se solo. O le isi laasaga o le saunia lea o se fasi siaki ma faʻaoga le masini. O nisi faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻaaogaina e ala i se kiliki faigofie o se faamau, aʻo isi e ala i le faʻaofiina o se masini faataitai. I le maeʻa o le vaega sauniuni, e tatau ona e alu i le pipiʻi o le paʻu.

E mafai ona ave le toto mai soʻo se tamatamailima. I le taimi lava e tasi, afai e sili atu i le tasi aso i le aso ona e fuaina le glycemia, e lelei tele le ave o meaola mai meaʻai mai le mama lima. E tatau ona tuʻia se tamatamailima mai le itu pito i luga o le taʻavale. Manatua e le mafai ona sili atu ma le tasi le faʻaaogaina o se pulu (sela). O le mataua muamua o le toto e tatau ona aveeseina i le fulufulu mamoe. O le isi vaega o le vai e mafai ona faʻaaogaina mo auiliiliga. Faʻaaogā fasi faʻataʻitaʻiga talafeagai mo lau faʻataʻitaʻiga.

O le mea lea, o lapalapa ituaiga o le capillary e aumai i le matāua mai luga, aʻo faʻaaogaina le vai suʻesuʻe i isi ituaiga o le afi faʻalauiloa i le paʻi. Tagata suʻesuʻe o ituaiga eseese e ave le 5-60 sekone e siaki ai le kulūkose. O fua faʻatatau e mafai ona teu i le mafaufau o le masini, ae e sili foi ona fai le kopi o numera maua mai i le diabetes self-monitoring diary.

O le masini o lenei ituaiga e faʻalagolago ma faigofie. Accu-Chek ua faaauupegaina ma se galuega mo le fuafuaina o le maualuga o le suka ma faailoga o faailoga. O le masini e manaʻomia ai le fesuiaiga ma liliu atu pe a uma le faʻaofiina o le masini faataitai. O le aoga e le mafaafitia o lenei mita o le kulukose o le ata tele. Faatasi ai ma le masini, o le kitusi Accu-Chek e aofia ai fasi suega e 10, 10 faga (nila) ma se peni togi. O faatonuga mo le masini e aofia ai faʻamatalaga atoa pe faʻapefea ona faʻaaoga se glucometer feaveaʻi o lenei ituaiga. O le algorithm mo le fuafuaina o le glycemia e faʻaaoga ai le Accu-Chek e faapenei:

  1. Fufulu ma faʻagogo lima.
  2. Aveese le tasi le ipu suʻesuʻe mai le paipa, tuʻu i totonu o se pu faapitoa seia a kiliki.
  3. Faatusatusa numera i luga o le faʻaaliga faʻatasi ma le code i luga o le pusa.
  4. Faʻaaogaina se fagu, tuʻi se tamailima.
  5. Faaaoga le toto e mafua ai le toto moli o le fasi pepa.
  6. Faatali mo taunuuga o le faʻatusatusaga.
  7. Aveese le masini faataitai.
  8. Faatali mo le masini e tape.

Glucose maualuga toto

I le taimi nei, i luga o le faʻatau atu e mafai ona e mauaina se tele tele o masini mo le fuaina o le suka toto. E tusa ai ma le tele o tagata faʻaogaina nei masini, o se tau maualalo e le o se uiga leaga.

Ae, o lona uiga o le tele o galuega a le au gaosi oloa ua mafai ona faʻatasi i totonu o latou masini, o le ae mauaina se tasi pe lua faatasi ai ma ni tapulaa.

Mo se faʻataʻitaʻiga, e le mafai ona e fuaina le suka i le maualalo o le vevela, o le a leai se manatua poʻo le mafai ona faʻafesoʻotaʻi i se komepiuta, faʻapea foi ma le leo-over o le auiliiliga e maua mai i tagata matutua.

O nisi mea e sili atu le taua i masini e iai a latou galuega, e faaopoopo i le fuaina o le maualuga o le toto toto, pulea le cholesterol ma le hemoglobin. I le iloiloina i iloiloga lava e tasi, o le saʻo ole glucometers o se mataupu o le avanoa ma le manuia. O kamupanī sili ona lauiloa o loʻo tuʻuina atu se faʻamaoniga e lē faʻamaonia oa latou oloa, e le mafai ona puipuia mai i mea sese i a latou faitauga. I se isi itu, faigofie ma taugofie e mafai ona umi ma faʻalagolago.

O le tele lava o taimi, i totonu o gluceters e leai se totogi, o loʻo i ai tonu le "Satelite" o suiga eseese. O le mea e leaga ai, na o le maua o faʻataʻitaʻiga e mafai ona vaʻavaʻai mai tulaga faapitoa o nei masini. Mo le mita satelite, o le a oʻo mai ni nila ma ni fasipepa faʻataʻitaʻi ma se peni. I le lumanaʻi, o le a tatau ona faʻatau atu mea faʻatau.

O le numera o nila i totonu o le pusa e mai i le 25 i le 200 pcs., O tau e faʻalagolago i le eria ma faleoloa tau falemaʻi. E mafai foi ona e suʻeina ni laupepa lautele mo lenei glucometer. Ae ui i lea, e aoga le vaai i faatonuga o le nila mo le fesoʻotai ma fesoʻotaʻiga satelite. O le saʻo o lenei iunite o loʻo masalosalo i le au faʻaoga.

E faigata ona taʻua o ia e lauiloa.

Gamma mini

O lenei suʻega faʻapitoa o le faiga sili lea ona faʻapipiʻi ma taugofie, o lea e faigofie ai ona faʻaaogaina. Galu Mini glucometer e galue e aunoa ma le fesuiaiga pe a faʻaaogā fasi faʻataʻitaʻiga. O le auʻiliʻiliga e manaʻomia ai se mea itiiti ole meaola ola. E mafai ona e maua iʻuga i le 5 sekone. I le faaopoopo atu i le masini lava ia, o le pusa a le tagata fai oloa e aofia ai ni fasi pepa se 10, 10 nila, se peni togi. Faitau faatonuga mo le Gamma Mini i lalo:

  1. Fufulu ma faʻamago ou lima.
  2. Liliu le masini i le uu lea o le ki autu mo a itiiti ifo ma le 3 sekone.
  3. Ave le ipu faʻataʻitaʻi ma tuu i totonu o se pu faapitoa ile masini.
  4. Tui se tamatamailima, faʻatali mo le toto e alu i luga.
  5. Faʻaaogā le vai o le tino i le laasaga o le suʻega.
  6. Faatali mo le faʻatulagaina e faʻauma.
  7. Aveese le fasi pepa mai le mea faʻaoga.
  8. Faatali mo le masini e tape le otometi.

Paleni moni

O le masini o lenei ituaiga ua faʻavaeina o ia e avea ma se suʻega faʻamaonia o le suka. O le paleni paleni saʻo e le manaʻomia ai le fesuiaiga. O le masini faʻaalia e sili atu ma le afa o le pito i luma. Faʻamaumauga o faʻamatalaga e tusa ma le 10 sekone. Pau lava le toe faafoi o le masini o le tau maualuga lea o le suʻega, o lea e faʻaaoga ai e taugata tele. O le pusa a le tagata faʻatau oloa e aofia ai se seti o mea e faʻaaogaina mai laupepa, fasi, ma se sulu e masani ai le tagata faitau. O faatonuga mo le masini e aofia ai le algorithm o loʻo mulimuli mai mo le faʻaaogaina o le Balance Balance Moni:

  1. Fufuluina ma faʻagogo lima susu.
  2. Faʻaofi le fasi siaki i le pu faapitoa seia a kiliki.
  3. Faʻaaogaina se fagu, tuʻi se tamailima.
  4. Faaaoga le toto e mafua ai i luga o le fasi pepa.
  5. Faatali mo fua o fua.
  6. Aveese le fasi pepa.
  7. Faatali mo le masini e tape.

Tasi le Touch Glucometers

O masini a lenei kamupani i Rusia o loʻo faʻatusalia i ni laina. E tofu i latou ma ona lava uiga i le faatulagaga ma i le fua o le suka o le toto. O masini e faʻamaeʻa ma fasi pepa ma nila mo latou e mafai ona mafua i le paketi.

Ae ui i lea, o mea taumafa, e taʻua o le One Touch mita ma le faʻataʻitaʻiga, e le o se filifiliga taugofie. E le gata i lea, o loʻo i ai se mea sese i nei masini, lea e faʻamatalaina e le kamupanī i le mea moni e mafai e le glucometer ona faʻatalanoaina e le gata i le toto toto, ae o le toto vevela foi.

Ae peitai, e pei ona matauina e fomaʻi, o lenei faailoga e faigata ona fuafua mo se tagata e le malosi i ia algorithms. O mea lelei e aofia ai le mea moni e faʻapea, o atigilima lautele e fetaui ma le peni pipili, lea i le tau e 2-3 taimi e sili atu le tau nai lo le muamua.

E aliali mai o le nila mo le One Touch Select mita e mafai ona faʻatauina i se tau maualalo, ma maua mai ai se afifi tele o lanoa lautele.

Glucometer "Taavale Totogi"

O lenei mita i itu uma ua manatu e faigofie ona faʻaaoga. E mafai e se tagata matua ma se tamaititi ona faʻamaonia lenei masini. Ae o le mea sili ona taua, e leai lava ni tapulaa mo lenei masini. E faʻaaoga foi lenei i le mauaina o nila mo le mita o le TS o le TS.

E na o le tatau lava ona amanaia mea e sili ona taua o le filifilia o le maualuga ma le loloto o le puncture, ma e mafai ona e faʻaaogaina meafaigaluega lautele, o ona faatonuga e le faʻataga ai le galue i le penisini "Contour TS". Ae o le "Contour" ole nila latou te le taugata, lea e mafai ai e oe ona faʻaaoga uluai lalaga.

I iloiloga, o lenei masini ua taʻua e le gata o le faigofie ma le saʻo i le fuaina o le suka i le toto, ae o le sili atu foi o le paketi.

Kano Glucose Meters

O le mea e leaga ai, o lenei mea taumafa e le o se tasi o mea taua e sili ona lelei. O le tele o taimi, e tusa lava pe maua mai le glucometer e aunoa ma se totogi, o laupepa mo le peni e tatau ona faʻatau saʻo.

I le taimi nei, e leai se faʻafitauli e faʻatau uma ai masini, pe o fea le faʻatulagaga, e pei o se tulafono, ei ai se peni, ma nilala lavelave, ma mea e faʻaaoga mo latou. E tasi le mea e tatau ona manatuaina e ala i le faʻatau mai o sui mai sui tulafono, e mafai ona e faʻasaoina tupe ma aua le faʻataufaʻailoga i le uluai afifiina.

O nofoaga latou te faʻatau atu ai nei oloa ua amata ona lauiloa. E tumau pea mai le tele o ituaiga o fuafuaga e filifili ai mea e fetaui ma oe.

Galucometer needles: tau o se peni ma le peni pen

Glucometer lancets o ni mea e leai ni faʻamaʻi e faʻapipiʻi i totonu o le pen piercer. E faʻaaogaina e tui le paʻu ile tamatamailima po o le talipupuni e ave ai le toto talafeagai mo le suʻega.

E pei o suʻega faʻasolosolo, o gaʻo glucometer o le mea sili lea ona masani ai e mafai e le maʻisuka ona faʻatau e le aunoa pe a faʻaaogaina. A faʻaaogaina se laupepa, e faʻaititia le tulaga lamatia o le faʻamaonia o se faʻamaʻi pipisi faapitoa.

O le masini mo le glucometer e faigofie ona faʻaoga i soʻo se nofoaga talafeagai, e le gata i lea, o lea ituaiga masini e toetoe lava a le afaina ai pe a faia se punoto i luga o le paʻu. E le gata i lea, o se ituaiga o pupuvaga fafo e ese mai se nila, e mafua mai i le mamanu faapitoa o le peni, e le fefe le maʻisuka e taomi le masini ma tui le paʻu.

Ituaiga o laupepa ma a latou ata

E vaevaeina nila faʻamavae i ni vaega autu se lua, latou te otometi ma lautele. O mafaufauga i ni atopaʻu taʻitasi e fuafua ai le tulaga manaʻomia o le loloto o le puncut ma aoina le toto. E sui ia nila ile masini ma e le mafai ona toe faʻaaoga.

A maeʻa ona faia se pupuʻu, o le lane i totonu o se vaega faapitoa. A maeʻa le laʻau, o le tagata gasega e sui le pamu i nilala. O nisi o togi, mo mafuaaga saogalemu, naʻo le galue pe a paʻi le nila i le paʻu.

O le faʻaaogaina o le taʻavale faʻapitoa e taʻitasi ona faailogaina, ma atonu e ese mai le tasi ma le isi, e faalagolago i le matua o le maʻi ma le ituaiga paʻu. O ia nila e faigofie tele ona faʻaaoga, o lea e matua manaʻomia ai i latou i le maʻisuka.

  • O laumei lautele o ni nila laiti ia e mafai ona faʻaaogaina toetoe lava o se penigilima e sau i le mita. Afai ei ai ni tuusaunoaga, e masani lava ona faʻaalia e le kamupanī lenei faʻamatalaga i luga o le afifiina o sapalai.
  • O nisi faʻataʻitaʻiga o le nila e mafai ona faʻaaogaina e pulea ai le loloto o le vaʻa. Mo mafuaʻaga saogalemu, o vailaʻau lautele e tuʻuina atu i se pulou puipuia.
  • E le gata i lea, o laasaga mo tamaiti o nisi taimi e faʻavasegaina o se isi vasega, ae o ia nila e maualalo le manaʻomia.O le maʻisuka e masani lava ona maua ni laupepa lautele mo ia faamoemoega, talu ai o le tau e maualalo ifo nai lo tamaiti. I le taimi nei, o le nila o tamaiti e sili atu le malosi e mafai ai ina ia le lagona e le tamaititi le tiga i le taimi o le pupuʻu ma le vaega o le paʻu e le afaina pe a maeʻa le auiliiliga.

Mo le faʻaleleia o le toto sampling, e tele lava ina i ai le gaioiga o nila i le maualuga o le paʻu o le paʻu. O le mea lea, o le tagata gasegase e mafai ona filifilia e ia lava pe faapefea ona loloto le tuiina o se tamailima.

I le avea ai o se tulafono, o loʻo maua i le maʻisuka ni tulaga se fitu e aʻafia ai le tikeri ma le umi o le tiga, le loloto o le ulu atu i totonu o se vaʻa toto, ma le saʻo o faʻamaumauga na maua. Aemaise lava, o auiliiliga o taunuuga e mafai ona feteenai pe afai e le loloto le puncture.

E mafua lenei mea i le mea moni e faʻapea o lalo o le paʻu o loʻo i ai le suavai, lea e mafai ona faʻasese ai faʻamaumauga. I le taimi nei, o se pununia pito i lalo e fautuaina mo tamaiti poʻo tagata e faʻamalolo manuʻa.

Lancet Price

E tele le maʻisuka ua mafaufau: O le fea mita e faʻatau mo le faʻaaogaina o le fale? Pe a faʻatau se glucometer, o le maʻisuka muamua e gauai atu i le tau o suʻega faʻataʻitaʻiga, ma talu ai o le lumanaʻi o le a tatau ai ona faia se suʻesuʻega o le toto suka i aso uma. E faavae i luga o lenei, o le tau o atigi vavalalata e taua tele mo le maʻi.

E taua le mafaufau o le tau e faʻatatau i le kamupanī kamupani, lea e ofoina atu se glucometer o se tasi poʻo le isi faʻailoga. O le mea lea, o nila mo le vaʻavaʻavale o le Contour TS e sili atu le taugofie nai lo le faʻatautaia o Accu Chek.

Ma le tau foi e faalagolago i le aofaiga o mea taumafa i totonu o le tasi afifi. E leai se faʻaaogaina o le maʻisuka masani e sili atu le taugofie nai lo atigi faʻanatinati. O le mea lea, o analogues otometi e mafai ona sili atu le tau pe a fai ei ai a latou galuega faaopoopo ma foliga.

  1. E masani ona faʻatau atu i luga o afifi o le 25-200 vaega o laupepa lautele.
  2. E mafai ona e faʻatau i latou mo le 120-500 rupu.
  3. O se seti o le laupepa atometi o le 200 fasi vaega o le a taugata ai le gasegase 1,500 ru.

E faʻafia ona suia aʻala

Soo se lalaga e faamoemoe mo le faʻaaoga tasi. E mafua lenei mea ona o le mama o le nila, lea e puipuia e se pulou faapitoa. Afai e faʻaalia le nila, e mafai e isi microorganisms ona maua i luga, lea e mulimuli ane ulufale i le toto. Ina ia aloese mai faʻamaʻi pipisi, e tatau ona sui le lanua pe a uma ona afaina i luga o le paʻu.

O masini faʻapitoa e masani lava ona i ai se puipuiga faaopoopo, o lea e le mafai ona toe faʻaaogaina le nila. O le mea lea, pe a faʻaaogaina laʻau uma, e tatau ona e mataala, tausia lou lava soifua maloloina ma aua le faʻaogaina le anila e tasi i ni nai taimi.

O nisi taimi e faʻatagaina le faʻaogaina lona lua o le uʻamea pe afai e faia le suʻega i le aso lava e tasi.

Ae e taua le malamalama pe a uma ona faʻaaogaina, o le a amata le vevela o le laʻau, o le mea lea e mafai ai e le mumū ona tupu i le nofoaga o le puncture.

Lancet selection

E tasi le lago o le pine e fetaui ma le tele o kulukose toto, e pei o le One Touch Select Simple glucose meter, o lea e masani ona filifilia e tagata maʻisuka mo suʻega toto.

O loʻo faʻatau atu masini i le fale talavai mo 25 fasi pepa i le pusa. O ia ituaiga o laumei e matua maoaʻe, faigofie ma faigofie ona faʻaaoga. Aʻo leʻi faʻatau atu, e fautuaina e feutagai ma lau fomaʻi.

Accu-Chek Safe-T-Pro Plus lancets e mafai ona suia le loloto o le puncture i luga o le paʻu, lea e mafai ai e le tagata gasegase ona filifili se maualuga mai le 1.3 i le 2.3 mm. E fetaui lelei ia polokalama mo soʻo se matua ma e faigofie ona faʻaogaina. Ona o le faʻamalosi faapitoa, o le maʻi e le o lagona ai le tiga. O se seti o 200 fasi vaega e mafai ona faatauina i soo se fale talavai.

I le fausiaina o laina mo le Glucometer Mikrolet, o le metotia faʻapitoa faapitoa o le maualuga aupito maualuga o loʻo faʻaaogaina, o le mea lea, o le pupuʻu e leai se tiga e tusa lava pe a tupu i se aʻafiaga.

Ole manulele e maualuga lona maualuga, o lea latou te saogalemu e faʻaoga ma faʻatagaina oe e maua saʻo saʻoga o le maualuga o le suka i lenei tusiga o le a taʻu mai po o le a le mea o loʻo i ai.

Glucometer lancets - ata o filifiliga, toe iloiloga o gaosi oloa

Ina ia faʻaitiitia le faʻafuaseʻi pe faʻaitiitia i le kulukose o le toto, e tatau i le maʻisuka ona faʻaaoga se glucometer i aso uma.

O lona faʻaoga e faʻavae i luga o le aoina o se toto itiiti, e faʻaaoga ai se nila faʻapitoa, lea e taʻua i le fomaʻi faʻamaonia o se laupepa.

Mo le maoaʻe ma le leai se ila o le paʻu, o se masini faapitoa i le ituaiga o lima e faʻaaogaina, lea e mafai ai ona faʻaaogaina ni nila faʻaoga. O le filifilia o laina saʻo mo le mita, o tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona iloa uma uiga o lenei mea taumafa.

Lancets o se sui sili ona lelei mo taʻavale tuai. O le igoa o le fomaʻi masini na maua mai le gagana Siamani lea e "lanzette"E sau mai le Farani Faaliliuga"fana"- o se tao. Faafetai i se fagu manifinifi, e mafai ona e togiina lou tamatamailima e toetoe lava a leai se tiga. Lancets ei ai se pulou aveeseina e maua mai ai le mama.

O le taʻiala o le faʻatinoga ma le tau e faʻalagolago i la latou ituaiga, o lea e mafai ai ona latou:

O se vaega e eseʻese o laupepa faʻaaogaina i tamaititi.

Glucose Metering Pens


Togafitiga o Meafaigaluega a le Fale Accu-Chek Softclix (Accu-Chek Softtiks)

O le taua o le filifiliga a le tagata lava ia i le mataupu o le tausiga o lona ola maloloina e le mafai ona faʻamalosia. E le o taimi uma o se miti, o meaai lelei ma taaloga e mafai ona maua ai le umi, fiafia ma le soifua lelei atoatoa. Ole numera ole maʻisuka o loʻo tuputupu aʻe pea.

O le mea e leaga ai, e le o tagata uma e manaʻo ma e mafai ona gafatia le faʻaogaina o glucometers - masini mo le fuaina o le suka toto. O le faʻaaoga masani o masini e oo lava i tagata soifua maloloina e mafai ona fesoasoani e aloese pe faatelegese le faʻagasologa o le faʻamaʻi. E mafai ona e galue faʻatasi ma glucometers e faʻaaoga ai ni faʻataʻitaʻiga poʻo ni peni pupu.

O le filifiliga lona lua e sili atu ona lelei, aua e sili atu ona faigofie ma saogalemu. E tatau ona e faʻaeteete ma le faʻaeteete i le filifiliga o se sulu, aua o lenei masini laʻititi e tatau ona faigofie ma faigofie. E tatau ona e faʻatau vave se seti o laupepa ina ia latou i ai i taimi uma. E oʻo lava i se tamaitiiti e mafai ona faʻaaoga se peniscercer mo se glucometer.

O le faʻaogaina o le peni e talafeagai lelei i totonu o alofilima o ou lima, ma e sili atu le mafanafana e fai ai se punipi, talu ai e mafai ona e filifilia le tulaga o le tui ma le loloto o le nila.

Pusa o peni mo glucometers

O la matou faleoloa e ofoina atu ia te oe e faatau le peni sili ona lelei. O faʻataʻitaʻiga uma lava e faia i le foliga o se manoa faigofie. O le mamanu faʻasolo e tele lava i le lanumoana poʻo le uliuli.

E leai se eseesega tele i le va o le tagata tuʻi, e faʻalagolago lava i lagona o se tagata faapitoa ao galue ai ma le masini. O le tagata e tu i totonu e tatau ona nofo lelei i lona lima, ae le o le alu ese. O vaega e tatau ona fetaui lelei i totonu o lou alofilima.

Pe a filifilia se peni, ia mautinoa o loʻo faʻamau mausali ia laupepa. O faʻataʻitaʻiga sili atu ona taugata o punchrs e sili atu le tele o auala faʻaogaina, o lona uiga, o le loloto o le ulu atu i le nila.

E tatau foi ona manatua i tamaiti, o tamaiti ei ai tulaga faʻapitoa e laiti tele ma sili atu ona manaia i mamanu. Afai e tatau ai, e mafai e tamaiti ona faʻaaoga atigilima masani.

Faʻailoga Penisini Pen

I totonu o la matou faleoloa i luga o le initaneti e mafai ona e vaʻaia mai ni tagata faufautua se lua. Matou te filifilia mo oe na o suega faamaonia ua faamaonia lo latou tomai, poto masani ma le lelei mo le tele o tausaga. E mafai ona e maua mai ia i matou:

  1. Tagata Paʻa One Touch Ultrasoft o loʻo i le vaega sili ona tau. O le masini e toetoe lava a faʻaitiitia uma le tiga ma le mafai ona ulufale toto i le masini.E fitu (7) vaega o galuega e pulea le loloto o le nila. O le 'au e faigofie ma faʻatusatusa, e talafeagai mo vasega taʻitasi. O le masini e saogalemu atoatoa, lelei mo le faʻaaogaina i le vevela faʻaonapo nei. O le aveesea o le nila e tupu e le faʻafesoʻotaʻi.
  2. Accu-Chek Softclix togi tau ile taugofie, ae o le gaosi oloa o se taitai maketi. O le masini e 11 ona faʻaogaina modes, o le lautele o le nila e 0.4 mm. O le saofaga ma le gaioiga o le lalaga e fai i le pa o se ulu pen. O le faʻalavelave faʻafuaseʻi e le afaina; e le faatagaina le toto ma le meafaigaluega.

Talosaga

Faʻaaogaina le peni tui mo glucometers e matua faigofie lava: tatala le laulau ma faʻapipiʻi mausali i le tagata e uu, faʻasalaga ma le faʻaeteete ma aveese le lano faʻaaoga. A maeʻa lena, lafo i fafo le nila ma tapuni le 'au ma le faʻamau. E mafai ona faʻaaogaina e le fanau ma tagata matutua;

Faailoga ma le faʻailoga

O se faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o se atinaʻe e mafai ona aofia ai: o le i ai o le maʻisuka, o le tulaga muamua o se tagata, o le manao e pulea le maualuga o le suka. Ae mo le faʻasaʻoina, e le mafai ona e suʻe toto mo se auiliiliga pe a:

  • le faʻaaogaina o soʻo se aofaiga ole acid ascorbic,
  • mamafa tele poʻo le faʻamaʻi toto,
  • le toto vevela, toto o le toto poʻo le "meafaitino" o meaola,
  • i le tulaga o le ogaoga o le edema, o le tino poʻo le faʻamaʻi pipisi.

Faʻaaogaina le Faleoloa Gramix

E mafai ona e faʻatau punuku mo glucometers i luga o la tatou faleoloa i luga o le upega tafaʻilagi. Faʻamolemole tuʻu lau talosaga ma o le a matou valaʻauina oe i totonu o ni nai minute. Le auala o le totogiina ma le faʻatagaina o oloa e te filifilia oe lava.

E ala i le filifilia o la matou auaunaga tautua, o le ae mauaina au oloa 1-2 aso pe a maeʻa, ona matou galulue saoloto i Rusia.

E naʻo iinei e mafai ona e faʻatau peni puncture i se tauvaga tele, aua matou te galulue faʻatasi ma tagata gaosi oloa, e aunoa ma le faʻaaogaina o auaunaga tau fesoʻotaʻiga. Afai ei ai sau fesili, e mafai ona e fai atu ia i latou i se faufautua i le initaneti o le a fiafia e tali ma fesoasoani ia te oe.

Avea ma au masani masani, ma maua meaalofa matagofie ma faʻafeiloai mai le faleoloa. O le matamata mo faʻalauiloa masani, e mafai ona e faʻatau oloa faʻapipiʻi i le tele o faʻaititia.

Tuua Lau Faamatalaga