O fualaau oona fou mo le maʻisuka ituaiga 2: o se lisi o fualaau faasaina, faatonuga, iloiloga

Lagolago Faʻasologa o Vailaau Faʻasolosolo Fesoasoani Faʻatele le mamafa ma Faʻaitiitia le Loto o lou Loto

O le tausaga 2016, lea o loʻo oʻo mai i lana faaiuga saʻo, na aumaia ai le tele o mea manaia. E aunoa ma le fiafia i le falemaʻi "maua" e maua ai le faʻamoemoe i tagata gasegase e faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi, aemaise lava le maʻisuka.

E faʻapefea ona aliali mai le maʻisuka e le o-insulin-dependent type 2?

O se maʻi tiga faʻateʻa, e ui lava e iai, e le o le insulin-faalagolago, talu ai o le pancreas e maua ai le inisalini e le o galue. O lenei ituaiga o suka suka atiina ae ma faasolosolo lemu, e toetoe lava a leai se faʻaalia. O se tasi o mafuaʻaga muamua o le faʻaalia o le faʻamaoni, ae o sina faʻamatalaga faigofie: e le o le faʻamaʻi lava ia e tuʻuina atu, ae o le faʻaletonu o le faʻaipoipo i tulaga ita. O le mea lona lua, e le itiiti ifo le faʻamalosia o le mafuaaga, e fesoʻotaʻi ma se olaga ola solo. Lona tolu o le maitaga. O se suʻega e se endocrinologist e sili ona taua, aemaise lava i le taimi o le vaʻalele.

Faailoga e mataʻituina ai

O tagata pe a uma le 40 tausaga e manaʻomia ona faʻalogo atili ma le totoa io latou lagona. Ma afai e vaivai le vaivai, vaivai ma le vaivai, o le faateleina o le fiaʻai, ae le mamafa le tino, ae o le isi, e faateleina le fia inu (o nisi taimi e oo i le 5 lita o le vai e inu i le aso), manuʻa faamalolo lemu, o le foliga mai o pula, o nei mea uma i le tuufaatasiga, o se mafuaaga taua mo popolega ma se asiasiga i le fomaʻi. Mafaufau i le pasene maualuga o le faitau aofaʻi o loʻo i ai i se tulaga lamatia faifaipea, e le talafeagai le lafoai o le fesoasoani ma faatea le faafitauli.

O a galuega e tatau ona faia i le togafitiga o fualaau ole maʻisuka e leai se inisalini

E tatau ona vave faia se faʻalavelave: e leai se togafitiga sili atu mo le maʻisuka ituaiga 2. O se fomaʻi agavaa e faʻamalosia togafitiga e faʻavae i luga o uiga patino o le tagata gasegase: tausaga, mamafa ma faʻamaʻiloga e mafai ona aumaia faʻamaʻi faʻamaʻi. O le mea lea, o vailaʻau, togafitiga o togafitiga e filifilia e naʻo le fomaʻi aoga ma taitoatasi. O fualaau fou mo le maʻisuka ituaiga 2 ua mamanuina e faateleina ai le inisalini pancreatic, fai ai le ate e faaitiitia le fua o le gaosiga o le suka, e tatau ona faʻaleleia e le senitonu masini le inisalini, faʻaitiitia le inu o le kulukose.

O loʻo i ai tulaga pe a matua mamafa le mamafa o le tino o tagata o loʻo faʻatagaina vailaʻau - ona iai lea o ni filifiliga pe a faʻamautuina le inisalini. Ma e le aoga le faʻamalamalamaina o le mea moni e oʻo lava i se fofo lelei mo le maʻisuka ituaiga 2 o le a le fesoasoani, ma e le mafai ona fesoasoani i se tagata maʻi i le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka. O le mea lea, e leai se togafitiga ma le mafaufau. Seiloga lava e feutagai ma se fomaʻi faapitoa o loʻo vaʻaia saʻo le tagata maʻi, e mafai ona amata togafitiga faʻatasi ai ma vailaʻau.

Faataʻitaʻiga faʻaalia o lenei vailaʻau e faigofie ona fautuaina ma faʻataʻitaʻiina e fomaʻi, talu ai o se tasi o aiaiga mo le faafitia o se gasegase o le faʻasaʻoina o le kulukose. Uluai amata masani ma le fualaau faasaina "Maʻisuka" ma faatonuga mo le faaaogaina e manaomia.

O le gaioiga malosi o le faʻapipiʻiina - o se mafuaaga o le sulfanylurea. O le fualaau faasaina lava ua pateni ma gaosia i falemaʻi falemaʻi i Farani. Ae talu mai le 2005, o se faʻafouga fou ma faʻaleleia atili o le vailaau faʻataʻitaʻi ua ulu atu i le maketi, o lona uiga o le tuʻuina atu o se faʻataʻitaʻiga e leʻi faʻaaogaina ua faʻauʻuina. O se ituaiga fou o vailaau na faʻaalia i luga o le faʻatau - "Diabeton MV".

O le fofo fou i le fou fou o le fualaau faasaina e mafai ona taua o le toe faaleleia, o se mataupu sili atu ona atoatoa o le vavalalata o fegalegaleaiga ma le tino o le tagata maʻi, o se taunuuga o le "Diabeton MV" ua amata ona aafia ai le tino ma e le manaomia ona noatia i le faasologa o togafitiga o fualaau faasaina. E tasi le laulau e lava mo le aso. Ma o le aafiaga i luga o le tino e sili atu ona malu, e taua foi. E ala i le faia i luga o le pancreas, faʻaleleia le gaosiga o le inisalini.

O aʻafiaga e aʻafia ai e aofia ai mea nei: e faʻaitiitia ai le ono lamatia ai le toto i pusa. O le vaega muamua o le gaosiga o le inisalini ua toe faʻaleleia. Ma o papatusi lava ia o ni antioxidants lelei (o leoleo o sela mai aafiaga oona). O nisi taimi o le vailaʻau e ave e tagata taʻavale ina ia mafai ai ona mamafa le mamafa o le tino. O se augatupulaga fou o le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka o le "Diabeton MV" e masani lava ona faatonuina e tagata tomai faapitoa, pe afai i le faagasologa o le togafitiga, i le taimi o le matauina o le tagata maʻi, o le alualu i luma e le o maitauina, i lalo o se soifua maloloina lelei ma paleni ma gaoioiga faaletino.

I mataupu pe a, mo mafuaʻaga lelei, o le faʻaaogaina o le vailaʻau mo se taimi umi e manaʻomia, ona faʻalēaogāina lea o le faʻafoega o isi vailaau (pe'ā tutusa o latou uiga ma aʻafiaga). Ma o le tagata maʻi e tatau ona faʻatali pe a ma le 3 aso. O le metotia e amata i le 80 mg i lea aso ma lea aso, ona mafai ai lea ona faateleina i le faitalia a le fomaʻi.

O ai e le tatau ona faʻaaoga lenei fualaau

E pei o vailaau uma, o lenei mea e iai ona lava aʻafiaga le lelei, o le mea lea, ao lei amataina se togafitiga, e tatau ona faamasani oe lava i le maʻi o le maʻisuka ma faatonuga mo le faʻaaogaina.

  • tagata e maua i le maʻisuka e faʻalagolago i le maʻisuka
  • oi latou ei ai le gasegase o le fatu ma le ate
  • aveina mecanazole, phenylbutazone (butadine), danazole,
  • faatasi ai ma se tulaga sili ona matuia o le taufaasese o le tino, ketoaciadosis,
  • afai ei ai le tui ole lactose,
  • ma aʻafiaga lē lelei i le taimi nei i gliclazide.

E ono iai nei aʻafiaga i itu:

  • O le tagata gasegase ua tele lona manava, maʻi tiga.
  • O nisi taimi, i le gasologa o togafitiga, gasegase ma le viliina e mafai ona tupu.
  • O le le fiafia ma le le fiafia, o nisi taimi e tupu ai le atuatuvale.
  • O le vaivai e faateleina i le tele o taimi o vaivaiga.
  • E tatau ona ave le tausiga, pe a mafai ona tupu.
  • E mafai ona leiloloa le gaioiga vaaia, gauai ma gauai atu i ai.
  • Allergies ma le anemia e mafai ona matauina i nisi o taimi.

"Liraglutid"

O le isi togafitiga fou o le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka lea e faʻaolaina ai le faʻasologa o inisalini. Ma i le taimi o lona atinaʻe, matou te taulaʻi ma le totoa i mea lamatia e fesootaʻi ma le atinaʻeina o faʻamaʻi fatu cardiovascular atonu e ono tulaʻi mai pe a ave fualaau faʻamaina. Liraglutide tablets e maua tonu e tusa ai ma le talavai, ma afai o le a faia le sauniuniga o le sulfanylurea i le taimi lava e tasi, o le fomaʻi e faʻaititia le fualaau o nei vailaʻau, seia maeʻa atoa le vasega.

O le fua muamua e 0.6 mg, mulimuli ane e siitia i le 1.2 mg ma lenei, ioe, tasi i le aso. E ono tulai mai se tulaga na galo ai le gasegase e ave le vailaau i le taimi ma taumafai e malamalama i le mea e fai i le isi. Afai o se tulaga faapena e tupu, e fautuaina e faʻatali seʻia oʻo i le isi vailaʻau e ave ai.

Contraindications

Muamua le faʻailoga o le vaʻaiaiga. E le mafai ona e faʻaaogaina le vailaau faʻasaina i le ituaiga o maʻisuka e faʻalagolago i le insulin. E faʻasaina le faʻaoga mo tagata e maua i fatu fatu ma fatu o le ate, maʻi o le intestinal ma tamaiti i lalo o le sefuluvalu tausaga.

Faatasi ai ma aʻafiaga, o le fatuga o le fatu fatu e sili ona taatele, urticaria, vevela, e foliga mai o le a foliga mai. O le gasea ma le fulu e foliga mai lava i le amataga o le vasega, ae i le faagasologa (pe a ma le 2 vaiaso) ua mou atu le le mautonu, o le atinaeina o pancreatitis e mafai, ae o tulaga faapena e matua le masani lava.

O lenei fualaau faasaina ua faatonuina mo le maʻisuka matutua o ituaiga uma. I lalo o lona aʻafiaga, e le gata o le faʻaitiitia o le kulukose e le tootoo ua faʻaitiitia, ae o le glucogenesis i totonu o le ate o loʻo matua puipuia foi, ma o le kulukose o loʻo faʻaaogaina. O le mamafa o le tino e faʻamautu pe faʻaitiitia. Faʻafefea ona ave Metformin mo le maʻisuka? O le faʻafoega e faʻapipiʻi patino ma e na o se fomaʻi. E masani lava, o le vaega muamua o se togafitiga togafitiga e aofia ai le tasi maa e lua i le aso. A mavae le lua vaiaso, e mafai ona sui le metotia, ma mafaufau i le toto o le kulukose. Le maualuga e mafai ona faatagaina 6 pusa i le aso. Mo tagata matutua, o le fautuaga fautuaina o le 2 papa. O faʻatauga e tuʻu faʻatasi poʻo le maeʻa foi o se taumafataga.

E tasi lava le faʻaaliga: o lea e leai ni faafitauli ma le faʻalaumuina, o le fua fautuaina e tatau ona vaevaeina i ni atopaʻu. A fufuluina le vailaʻau i le vai, e tatau ona faʻaumatia se vaega itiiti o lenei vai.

Faʻailoga ma lapataiga faʻapitoa pe a ave Metformin

E faʻasaina le faʻaaogaina o fualaau faasaina mo: togafitiga o gaioiga, gasegase ogaoga o le faʻamaʻi o le faamaʻi, ketoaciadosis, galuega le atoatoa o le fatu, fiva ma faʻamaʻi pipisi, faʻalauiloaina o le sauaina o le ava malosi, faapea foi togafitiga o vailaau oona ei ai iodine (radiopaque).

O le a le faʻalavelave matautia

Afai tatou te faamatalaina mea e aʻafia ai, o le mea muamua e tatau ona faʻalogo lelei i ai o le solia lea o le faʻaogaina o le tino. O faʻafitauli e pei o le manava, gase, vomiting, faʻaitiitia o le vevela o le tino, tigaina tiga i le manava ma maso e mafai. A maeʻa sina taimi, pe afai e matauina le manava ma le vevela vave, e ono le iloa e se tagata ma pa'ū i se tulaga sili ona matuia o le taufaasese. O faʻamatalaga ia o le lactic acidosis ma e tupu mai i se faʻalavelave maualuga. E le mafai ona e faʻataʻitaʻiina le suʻeina o fualaau fou fou mo le maʻisuka ituaiga 2 ma sili atu ona faʻaleleia - e mafai ona iu i le oti.

Avanoa ma foliga o Exenatide

O le fualaau faasaina "Exenatide" ua faatonuina mo tagata mamaʻi e maua mai i le maʻisuka e faalagolago i le insulin ma se mea masani ma paleni taumafa ma faamalositino le togafitiga mo le mataituina lelei o le toto suka pe a oo mai i le monotherapy. E mafai e fomaʻi ona faʻamatalaina lenei vailaʻau faʻatasi ma isi vailaʻau, e pei o Metformin, Thiazolindione. O le vailaau faasaina e faia i se auala faʻafuaseʻi. I le amataga o togafitiga, 5 mcg faalua i le aso limasefulu i le ono sefulu minute aʻo leʻi 'ai. A uma ona 'ai, e le mafai ona faʻaaogaina vailaʻau.

E mafai, ae faʻamautinoa

O nisi taimi pe a tago i lenei vailaʻau, e ono tupu le faʻavauvau i totonu o le manava ma se fesuiaiga i se tiga matuia. Afai latou te o mai faatasi ma le vomiting, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi faapitoa, talu ai o faʻamaoniga e faʻaalia ai le amataga o pancreatitis. E iai ni faitioga e le i ai e uiga i le le lelei o le fualaau faasaina i luga o le galuega a fatugaʻo. O faʻataʻitaʻiga ma le gaioiga o mea na tutupu (faʻataʻitaʻiga, angioedema). Afai tatou te talanoa e uiga i le aafiaga i le tino i le taimi o le sauaina, lea o le a faʻaalia i le faasefulua le aofaʻi i le fua masani, ona oʻo ai lea o le faʻaogaina o mea leaga ma o le hypoglycemia e ono aʻafia ai.

O le a le mea e mafaufau iai pe a faʻaaogaina le vailaʻau

E le mafai ona e ulufale i Exenatide pe a uma ona 'ai. O le vailaau faʻapitoa ua naʻo le faʻaaogaina o mea faʻapitoa, o isi metotia e le taliaina. E mafai ona mafua ai le mautinoa. O se tasi o foliga o le paʻu mamafa ma le leai o se meaʻai, ae e le manaʻomia le faʻaitiitia o le metotia, e ui lava e tatau ona taʻu atu i le fomaʻi lenei mea.

O fualaau fou o le maʻisuka ituaiga 2 e ono aofia ai le sitagliptin. A maeʻa ona 'ai, o hormones o le aiga faʻalavelave, faʻapipiʻiina i totonu o le manava, e fesoasoani i le faʻaopoopoga o le fausiaina o le inisalini. Sitagliptin e aʻafia ai le maualuga o le maualuga o le faʻasaʻo, faʻaitiitia le faʻasaʻoina o le kulukose, faʻalauteleina le faʻamoemoe o le insulin i le kulukose.

O faʻamatalaga e uiga i "Januvia" e tele lava le lelei. O nei laulau e mafai ona faʻaaogaina i le monotherapy, faʻaopopo i se soifua paleni lelei ma le faʻaleaoga faaletino. Latou te fesoasoani e sili atu le pulea o lou kulukose toto i le maʻisuka ituaiga 2. E mafai ona tuʻuina Januvia ma isi vailaau, e oʻo lava i le ogaoga pei o Metformin ma Thiazolidine.

E faia ni laulau e aunoa ma se faʻamatalaga i mea taumafa. Afai e galo le tagata maʻi e ave le vailaʻau, ona tatau loa lea ona faia loa. E tatau ona e faʻaeteete: e le mafai ona e faaluaina le dose o Januvia.

O a tulaga e tatau ona e musu e faʻaaogaina vailaʻau

E matua faʻasaina le faʻatonu ma, e tusa ai ma lea mea, ave lenei vailaau i tagata e maua i le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka. E tatau ona maitauina o le suʻesuʻeina ma le totoa o mea uma e mafai ma faʻamoemoeina mo le aʻafiaina o le tino o le a fesoasoani e aloese ai mai le faʻaaogaina e tagata o loʻo i ai se vailaau i se osofaiga le lelei o le tino. Afai e maua lenei vailaʻau i le taimi o le lactation, ona tatau lea ona taofi le fafaga. Mo tamaiti ma talavou i lalo ifo o le sefuluvalu tausaga le matua, o le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina ua solia.

O taunuuga le lelei e ono tupu

E pei o le tele o fualaau, o lenei vailaʻau e mafai ona mafua ai se lagona o le faʻamalosi o le fatafata, o se faʻaopoopoga i migraines. O le gastrointestinal tract ma le ate e mafai ona tali atu e le faʻasalalau i le faʻaaogaina o fualaau faasaina.

Faatasi ai ma le tamaoaiga uma o filifiliga

O le a le ituaiga 2 o fualaau o le maʻisuka e sili atu ona lelei? E leai ni vailaʻau atoatoa e mafai ona fesoasoani i tagata gasegase uma lava. Ma e ui lava o le maʻisuka ituaiga 2 e le o le insulin, e seasea ona suia i le togafitiga o fualaau faasaina, saʻo le talitonu o se meaʻai ma le ala sao o le olaga o le a mafai ai e oe ona pulea le suka o le toto, ae o le tino o tagata taʻitasi e iai ona uiga.

O le faʻavae fou o vailaʻau mo le maʻisuka ituaiga 2 e amanaʻia e sili atu ona tele ma saogalemu. O faʻataʻitaʻiga manino o sauniuniga "Diabetes" ma "Diabeton MV". Muamua o le vave-faʻasaʻoina o vailaʻau, ma le lona lua o le faʻaaogaina o le laupepa-tuʻuina atu (o le a faʻaitiitia le fua, ma ua faʻalautele le umi).

E tatau, suʻesuʻe ma le faaeteete i faatonuga, ia le misia na manatu autu e pei o le aso e muta ai ma metotia o le teuina o vailaʻau.

O le gasegase o le faamai e na o le tagata gasegase e faalagolago i ai ma le maualuga o lona uunaiga. O le mea lea, o uiga autu o le maʻisuka e tatau ona i ai le mafaufau, lapatai, mafaufau ma le tiutetauave mo le olaga o se tasi.

Tusa faʻamaʻi

O le mea e leaga ai, o mea e le mafai ona faʻaaogaina e tupu i le tino o tagata gasegase e maua i le maʻisuka. O le tele o taimi (i le 90% o mataupu), e le mafai e le pancreas ona maua le insulin i le tele o aofaiga pe le mafai e le tino ona faʻaaoga lelei, ona o le maualuga o le kulukose i le toto ma le maʻisuka ituaiga 2.

Sei ou faamanatu atu ia te oe o le inisalini o le ki lea e tatalaina ai le auala mo le kulukose e sau mai meaai i totonu o le toto. O le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona tupu i soʻo se matua, ma e tele lava ina maua mai i le tele o tausaga. E tusa ai ma fuainumera, o tagata maʻi uma e lua e le o iloa ni suiga ogaoga e tutupu i totonu o lona tino, lea e sili atu ona leaga ai le faʻamaʻiina o le maʻi.

E sili atu ona itiiti, o le maʻisuka ituaiga 1 e lipotia, lea e masani lava ona faamuta ai le tele o siama o le pancreatic e tuufaatasia ai le inisalini, ona sosoo ai lea ma le manaomia e le maʻi o le hormone mai fafo.

O le maʻisuka ituaiga uma 1 ma le ituaiga 2, o loʻo totoe i le avanoa, e matua matautia lava: i le 6 sekone e tasi le ola. Ma le oti, e pei o se tulafono, e le o le gasegase lava ia, o lona uiga, o le faateleina o le toto suka, ae o ona taunuuga umi.

Faʻaiʻuga faʻafitauli


O le mea lea, o le maʻisuka e le sili atu le matautia e pei o faʻamaʻi e "lafoaia". Matou te lisiina le mea sili ona taatele.

  • Paʻi cardiovascular, e aofia ai faʻamaʻi pipisi o le fatu, o se aʻafiaga masani o ni faʻalavelave faʻafuaseʻi-o le faʻaleagaina o le myocardial and stroke.
  • Faʻatoʻa o le fatu, poʻo le maʻisuka Nephropathy, lea e atiae ona o le faaleagaina o vaa o fatugaʻo. I le auala, o le pulea lelei o le kulūkose o le toto e matua faʻaitiitia ai le ono mafai ona tupu lenei faʻalavelave.
  • Mateʻo le neuropathy - faʻaleagaina le faʻalavelave faʻalavelave, e oʻo atu ai i le faʻaleagaina o otaota, faʻaleagaina o feusuaiga, faʻaitiitia pe leai foi se lagona i totonu o vae. Ona o le faaitiitia o le lagona, e le mafai e tagata gasegase ona matau ni manuʻa laiti, lea e mafua mai i le atinaʻeina o se maʻi masani ma atonu e mafua ai le tosoina o vae.
  • Matelaina o le maʻisuka - faʻaleagaina mata, e mafua ai le faʻaitiitia o le faʻaaliga e oʻo ai i le faʻapouliuli.

O nei faamai uma e mafai ona mafua ai le le atoatoa po o le oti foi, ae peitai o fatufatu o le cardiovascular ua saʻo le mafaufau o le sili ona taufaasese. O lenei faʻamaoniga o le tele o mafuaʻaga e mafua ai le maliu o le maʻisuka. Puleaina o le maualuga o le toto, o maʻi o le coronary cardiovascular, o le cholesterol o loʻo i luga o le pa ma le manaʻomia mo se taui talafeagai mo le glycemia lava ia.

E oʻo lava i le mea sili ona lelei o mea tutupu - togafitiga talafeagai, mea taumafa, ma isi mea - o le lamatiaga o le oti mai le fatu fatu poʻo le taʻavale i le maʻisuka e sili atu le maualuga nai lo tagata latou te le maua i le hyperglycemia. Ae ui i lea, o fualaau fou hypoglycemic intended for the treatment of type 2 diabetes e mafai ona iu ai ina liliu le vete i se itu sili atu ona lelei ma faʻaleleia atili le faʻasologa o le maʻi.

Injections nai lo pills


E masani lava, o fualaau mo le togafitiga o le maʻisuka e le o le insulin-toto e tuuina atu e avea ma pulu tuʻu. O lenei tulafono le manino e leiloa i le oʻo mai o fualaau oona e faaosofia ai togafitiga o inisalini, e pei o le liraglutide.

O se meatotino lelei o le lirapuutide, lea e faʻaeseese ai i le tele o isi fualaau oona, o le gafatia lea e faʻaitiitia ai le mamafa o le tino - o se tulaga e seasea lava ona maua mo le tino o le hypoglycemic. O fualaau o le maʻisuka e masani ona saofagā i le mamafa o le tupe maua, ma o lenei tulaga o se faafitauli matuia, aua o le oona o se mea e sili ona lamatia. O suʻesuʻega ua faʻaalia: i le taimi o togafitiga ma le liraglutide, o le mamafa o le tino o tagata mamaʻi na maua i le maʻisuka na faʻaititia e le sili atu i le 9%, lea e mafai ona mafua i se ituaiga o faamaumauga o fualaau faasaina e faʻaitiitia ai le suka toto. Ae peitai, o se aafiaga aoga i luga o le mamafa e le na o le pau lea o le aoga o le liraglutide.

O se suʻesuʻega na maeʻa i le 2016 ma le silia ma le 9,000 tagata na gasegase mo le toeitiiti atoa le 4 tausaga na faʻaalia ai o togafitiga i lenei vailaʻau e le gata e fesoasoani e faʻasaina le maualuga o le kulukose o le toto, ae faʻaititia ai foi le lamatiaga o le maʻi cardiovascular.

Vaʻai i luma

Faʻaitiitia le ono tulaʻi mai i le atinaʻeina o faʻalavelave faʻaleagaina o le cardiovascular, i lalo o le pelu a Damocles o loʻo sili ona ola ai le maʻisuka, toetoe o le kuata o se mea sili lea e mafai ona laveaʻiina le faitau afe o soifuaga. O nei taunuuga mataʻina o le suʻesuʻega a saienitisi e mafai ai ona tilotilo atu i le lumanaʻi mo le faitau miliona o maʻi, faʻamalosia lo latou mautinoa: o le maʻisuka e le o se faasalaga.

Tuua Lau Faamatalaga