Aʻau o le pancreatic post-necrotic: faʻapefea ona faia le alavai?

Isi igoa: vaʻaia faʻalavelave faʻapitoa.

O le gasegase pancreatic o se mea faʻapitoa o le vavalaʻau i totonu o le pacreatic tissue. O le vailaau o le cyst ua faatumulia i le lafoaia o le pancreatic ma le meat detritus (mea ua faaleagaina).

O gaʻo moni poʻo le faʻasolosolo ma maua ai ni okeni (pseudocysts) e iloga. O le mafuaʻaga sili ona taatele o pseudocysts o le maʻi pancreatitis ma le gaʻo, faʻaleagaga pancreatic. Mo se faʻataʻitaʻiga, e faigata tele i le cyst i le 5-19% o mataupu, e masani ona maua i le 20-40% o mataupu, ma o aʻafiaga o le afa i le 20-30% o tagata mamaʻi.

O se tasi o metotia o le togafitia o kyuga o lo latou alavai, o lona uiga, o le faʻatūina o se tafega o mea o loʻo i totonu o le afa, lea e tatau ona mafua ai ona faʻaitiitia ma i le lumanaʻi. Ole alavai o se auala taotoga mo le togafitia o kiona o le pancreatic; e faʻaaogaina e tusa ai ma faʻamaoniga manino, talu ai o se auala e faʻafefe ai.

O le a se mea e tatau ona e iloa e uiga i le siama?

I le faʻavaeina o se uila, e amata ai le necrosis o le tino, lea e fesoasoani i le faʻaalia o se masini granula ma le faʻaputuina o le manava faʻanatura.

E lua ituaiga o faiga faʻamalosi - faʻapitoa ma mauaina.

E mafai e se uila ona aafia uma vaega o le pancreas - o le ulu, le tino o le gland ma lona siʻusiʻu. O le neoplasm e mafai ona faigofie poʻo faigata.

I totonu o le soifua maloloina faafomaʻi, o mea faʻaleagaina i totonu o masini e vaevaeina i ni ituaiga se lua e tusa ai ma o latou natura:

  • cavities e afua mai i le mumū ma e aunoa ma ni laupepa laina,
  • neoplasms, ma mulimuli ane fausia ai le faalavelaveina o alavai.

I le isi itu, o paʻu e mafua mai i faʻafitauli o le tino pancreatiti ua vaevaeina i:

  1. Aute, e leai ni a latou lava puipui ma faʻaaoga mo lenei faʻamoemoe le parenchyma o le gland poʻo le gaʻo, fiber pancreatic. O nisi taimi i le matafaioi a le puipui o ni mea teuteu o okeni tuaoi.
  2. Suʻega faʻaleleia o mea faʻaleleia o loʻo i ai puipui o mea filogia.
  3. O le iuga o le pancreatic necrosis e mafai ona foliga mai o se lua ua tumu i le tulei - o se faaseʻe lenei.

O le pancreatitis o le mafuaʻaga taatele lea o cysts, e mafua ai:

  • i le afaina tele o le pancreas - mai le 5% i le 20 pasene o mataupu o kesi e aliali i le vaitau o le 3-4 vaiaso o maʻi,
  • chronic pancreatitis o le tagata solitulafono i le foliga mai o kesi e leʻi maeʻa le kesi i le 75% o mataupu.

I isi tulaga, o foliga mai o mea fou e foliga mai o se taunuuga o foliga mai o maʻa i le gall jug, pe a faʻalavelaveina le gaosiga o le sua o le pancreatic.

E le gata i lea, o le fausiaina o kume e mafai ona tupu ona o ni aʻafiaga faʻainisinia o le pancreas, faatasi ai ma le faʻalavelave o le pancreatitis ma le faʻamaʻi o le sphincter o Oddi.

O faʻasalaga i le pancreas ua faʻaputuina e pei ona taʻua i lalo:

  1. Faʻaleagaina o le tino, e tuʻuina atu faatasi ma le faaputuputuina o neutrophils ma lymphocytes, faʻaleagaga ma le faʻaogaina o le tino.
  2. O le nofoaga ua afaina e faatapulaaina mai i le gaioio epithelial galue malosi, ma o le taunuuga lea ua amata ai le faateleina o le mea fesootai ma tuufaatasia ai le ulu.
  3. O le tino, o loʻo taumafai e puipuia o ia lava mai faiga faʻaleagaina, osofaʻi le mumū, o aʻafiaga puipuia e faʻaleagaina elemene o le tino i le taulaiga o le faʻaogaina o le faʻaogaina o mea e fai.
  4. Faʻalagolago i le nofoaga o le paʻu, o le vai pancreatic, o le tino, o le flammatory exudate, poʻo le toto foi e mafai ona faʻapipiʻi ai. E mafai ona faʻaleagaina nei mea i le toto.

O le maualuga o le maualuga o le totoga o le vaega autu lea i le foliga mai o le tino, aua o le mamafa i totonu o le lua e mafai ona faatupulaia faatolu, lea e mafua ai le faaleagaina i tamai vaa.

O mafuaʻaga autu ma faʻamaoniga o kesi o le pancreatic cysts

Talu ai nei, o se pati tuga o se maʻi sili ona taatele. O le lamatiaga o le tupu, le tele ma le numera o ia ituaiga o faʻavae i totonu o le gland e le faʻalagolago i le matua poʻo le itupa o le tagata. O vaega uma o le faitau aofaʻi o tagata, e tusa lava po o le a le latou gaioiga o galuega poʻo le vafealoaloai. E le gata i lea, e mafai ona aʻafia ai aʻafia maloloina i se uila.

E taua le iloa o se tino ola maloloina, o ituaiga sese o kusi e le mafai ona faia. E le gata i lea, e mafua mai ona o se faʻalavelave i le tino.

O faʻafitauli sili ona taatele o le pancreatitis ma le vevesi, mo se faʻataʻitaʻiga, o se mea e leʻo tele poʻo le le lelei o le tino. E mafai ona tupu lenei mea i le thrombosis, pe a tapunia le vaa i le plaque.

E le gata i lea, e mafai ona fausia se uila ona o se osofaʻiga parasitic i le tino. Ae o le lion's share of cases is pancreatitis, o le foliga masani lea e mafai ona mafua ai le foliga mai o se kiona e le o le toto.

O se taunuuga o le tele o suʻesuʻega faʻapitoa, o faʻamatalaga leaga nei o le faʻaalia ma le atinaʻega o faiga faʻavavelosi ua faʻamaonia:

  • naunau mo le ava malosi
  • mamafa mamafa, lea e mafai ona mafua ai le le lelei o lipid metabolism,
  • faʻafitauli e tupu pe a uma le taotoga i totoga e aofia ai le faʻafefeteina,
  • ituaiga II maʻi suka.

O le i ai o se uila i totonu o se tagata e mafai, e tusa lava pe naʻo le tasi le mea o loʻo i luga, lea e aʻafia ai le faʻaogaina o le pancreas.

Faailoga o loʻo faʻaalia i le tele o faʻataʻitaʻiga o le cysticosis:

  1. A uma ona 'ai pe inupia le ava malosi, o le a matua aliali lava le malosi o le vevela o le herpes, lea e le alu ese pe a tago i vailaʻau. E tele le tiga e mafai, faʻateleina i le 'aina, o meaʻai e le fesoasoani foi e faʻaitiitia le tiga. Na o le faanatinati e fesoasoani e faʻasaʻo ai le tiga.
  2. Le mau i totonu o le manava - manava, faʻalauteleina o le kesi i totonu o le tino, faʻafefeteina tumau.
  3. E masani lava ona oʻo i luga le vevela o le tino, e aliali mai ai le vevela, o loʻo i ai se malosi malosi o se natura oomi i le itu tauagavale.

O le uiga o lenei mea o le a mou ese atu i le mavae ai o ni nai vaiaso, ae o se mea le tumau e faamalūlūina ai le maʻi o se mafuaaga tonu lea e popole ai, aua o le tiga e toe foʻi mai ma ua atili ai ona malosi.

E mafai foi ona faʻaalia foliga gutu, masani ona faʻaaogaina le faletaele mo se mea itiiti, ma i tulaga sili ona ogaoga - o le le iloa o le mafaufau ma e oʻo lava i se paʻu.

Faiga o togafitiga ma togafitiga

Afai na faʻaalia e le fomaʻi maʻi i le tagata maʻi se mea muamua i le tino i le fausiaina o se lua i totonu o le pancreas, e faia ai se suʻesuʻega endocrinological.

Afai o le masalosaloga e tauamiotonuina, ona faia lea o se faasologa o suʻega faaopoopo.

Ina ia iloa le atoaga o le faʻamaʻi, e iloa ai le numera ma le numera o neoplasms, faʻamalosia o le vevela o le vaega o loʻo aʻafia.

Afai o loʻo i ai ni neoplasms cystic, o le a le maua ai se faʻalogo. Ina ia mafai ona sili atu ona suʻesuʻe lelei le neoplasms ma lo latou localization, ia iloa le sootaga ma le au faipule ma faʻafesoʻotaʻi ma isi totoga, o loʻo faʻaalia se MRI o le pancreas ma le CT.

Ina ia mafai ona faʻamaonia saʻo togafitiga, e tatau ona maua le fesoʻotaʻiga o faʻamaʻi faʻamalosi ma pusa pancreatic. O lenei mea e faʻatagaina ai oe e faia faʻataʻitaʻiga retrograde cholangiopancreatorygraphy (ERCP).

O le mea moni, ua faʻamaonia le ERCP pe a le mafai ona togafitia togafitiga ma e tatau ona foia le mataupu o taotoga o taotoga, o loʻo i ai auala e pei o le faʻaitiitia o le alatele o le pancreatic cycreatic cycreatic cyst.

O le filifiliga muamua o le togafitiga faʻapitoa o le faʻavaivai i fafo, lea ua faʻamaonia e faʻamalolo atoatoa ai le tagata maʻi mai faʻasolosolo o le gasegase. Mo se gaioiga manuia, e taua tele le fausia o le afa ma sili atu (sili atu ma le 5 simita).

O le ituaiga lona lua o le taotoga o loʻo faʻatulagaina i mataupu pe a faʻasalaina le alavai ma e ese mai i le leai o le vaʻavaʻaveʻaina, ae ua gaogao, ma o ona pito e faʻapipiʻi i pito o le taotoga o le taotoga ina ia le tupu le fibrosis.

E mafai ona togafitiga faafomaʻi togafitiga faafomaʻi pe afai o le uila e nofofua, ei ai tuaoi manino ma lona lautele e le sili atu ma le 2 cm.

O le metotia o togafitiga fualaau o le pancreas e faapenei:

  1. I le taimi muamua, e tatau i le tagata maʻi ona mulimulitai i se meaai malosi, ma le teenaina uma o meaai.
  2. Ona mafai ai lea ona e 'ai, ae le aofia ai masima, meaai falai ma gaʻo mai le meaai.
  3. Malosiaga malosi faʻasaina ava malosi ma oloa tapaa.
  4. O le malologa malolo e tatau ona mataituina lelei mo le tasi ma le afa vaiaso.

A maeʻa ona faʻamalieina tulaga o le amataga o togafitiga, o vailaʻau e faʻamaonia:

  • e aloese mai microbes o loʻo ulufale atu i le vailaʻau o le cyst e mafua ai le pala, o le tetracyclines poʻo le cephalosporins ua faʻatonuina,
  • inhibitors ua mamanuina e fafagu ai le tiga ma faʻaitiitia ai faasee. O Omez ma omeprazole e masani lava ona faatonuina,
  • sauniuniga e aofia ai le lipase ma le amylase, e saofagā i le faʻamautuina o le gaʻoina. O le tele lava o taimi, ua faatonuina Pancreatin ma Creon e faʻamaonia le faʻagasoloina o le faʻaogaina o masini.

O faʻamaʻi pipisi e mafua mai i le pancreatitis biliary e manaʻomia ai togafitiga faʻaopoopo i vailaʻau faʻamaʻi.

O nisi taimi e faʻataunuʻu ai faʻamalosi i le maeʻa ai o le mea na mafua ai le faʻavaeina. Afai e le manuia le togafitiga o fualaau oona i totonu o le masina faalemasina, o le taotoga ua faatonuina.

E mafai ona e maua se numera tele o iloiloga lelei i isi metotia o togafitiga, e aofia ai teuteuga o le paʻu, celandine, mummy, ma isi mea, ae leai se faʻamaoniga faafomaʻi o lo latou aoga. O le mea lea, e aoga le fesili i le fesili, pe tatau ea ona lamatia le ola maloloina ma le faʻataʻitaʻiga?

O le taumafataga mo faʻatulagaga o vailaʻau e talitutusa ma le taumafataga mo le pancreatitis. E taua le taumafataga mo togafitiga manuia, e tusa lava pe o le vailaʻau poo le taotoga. O se mea e manaʻomia muamua mo le toe faʻaleleia masani i le taimi o le faʻasologa o le tausisia o le ola maloloina lelei.

O oloa nei e matua faasaina:

  • meaʻai gaʻo
  • meaai falai
  • meaʻai suamalie (ma o nisi taimi e tatau ai ona tuʻuina atoa le masima).

E matua le manaomia lava le taumafa i le malulu po o mea vevela ma meainu. E tatau ona e 'ai na o le mafanafana ma le saunia o ipu. O meaʻai faʻamalosi e tatau ona tuʻuina i totonu o se mea faʻaleleia e faʻafefe ai le faʻalaumalie. E aoga le mafaufau e uiga i se meaʻai ese. E fautuaina e 'ai sina mea itiiti, ae masani lava.

O le togafitiga o kopa e leʻi maeʻa le kesi e faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

LAPAROSCOPIC INNER DRAINING O le pseudocyst o le pancreas

E le mafai ona togafitia togafitiga pancreatic i togafitiga faasao ma vai inu i totonu o le manava, duodenum poo le jejunum, e faalagolago i le nofoaga o le afa. O le tele o taimi, o loʻo faʻaaogaina le faʻavaivai i lalo o le ultrasound poʻo le ray-ray. O tusitusiga e maua ai taunuuga lelei o le faʻaaogaina o lenei metotia i le tele o le 60 i le 80% o mataupu, peitaʻi, seʻia oʻo lava ina faʻamautuina le pseudocysts i lenei togafitiga, e amata mai i le 4 i le 12 vaiaso.

O le lelei o le laparoscopic o totonu ole alavai o le pseudocyst o le pancreas o loʻo i ai i le avanoa e mafai ona faʻaaogaina ai le anastomoses atoatoa ma i le leai o se manaʻoga mo le faʻavaivai i fafo. O le muamua laparoscopic cystogastrostomy na faia i le 1991.

O le tele o auala faʻaaogaina cystogastrostomy na faʻatūina e L. Way. E tusa ai ma lenei metotia, o le carbon dioxide e le o aofia ai i totonu o le manava e ala i se masini nasogastric, ona tuʻuina atu ai lea o se taʻavale. O se manava fuʻa e faʻaaogaina o se potu faigaluega mo taotoga.

Laparoscopic cystogastrostomy transgastric

E lua auala mo se taotoga faapena. O le mea muamua e amata ile lapaproscopy faʻataʻitaʻiga e ala atu ile avanoa ole fale. E lua isi vaʻavaʻaleʻa faʻafeiloaʻi mo le faʻaalia i le nofoaga toe faʻafouina. Faʻatinoina faʻatautaia le faʻamaonia. I le tulaga pe a leaga le vaaiga o le puipui o le manava, e mafai ona faʻaaogaina alavai. O le laparoscopic control e mafai ai ona maua se faʻasalaga i le va o le pito i tua o le manava ma le puipui o le cyst i lalo o le vaaiga vaaia ma, pe a tatau ai, faʻaaogaina le pseudocyst.

O le auala lona lua o le cystogastrostomy transgastric e faia i totonu o le manava (mai le manava) e faʻaaoga ai se taʻaloga faʻapitoa faʻatasi ma se faʻalautele faʻalautele. O nei vaʻa ua i ai le paluni ua afaina i le iuga mo le faʻamau i totonu o le manava ina ia mafai ai ona taʻalo le taotoga faʻatasi ma lua vaʻa. O lapisi faʻaaoga e i ai le lapoa o le 5 ma le 7 mm ma o le mea lea e le faatagaina ai le faʻaaogaina o se faila o le vasega poo le ELSA. Ae ui i lea, ona o sea laʻititi laʻitiiti, o mea e tatala i le puipui o le manava e laiti, ma e mafai ona faʻaogaina i se tasi faʻamau 2-0 (siliki poʻo mea e mafai ona faʻaaogaina).

O le tagata gasegase i luga o le laulau o loʻo taoto i lona tua. Pneumoperitoneum e faʻaaoga. E tolu ni pupuni e faailoa mai: i le itulagi o le umbilical (11 mm), i le itu tauagavale o le ogatotonu (11 mm) ma le itu tauagavale (5 mm). O le first tracinalinal trocar ua tuiina i le vaega pito i luga aʻe o le pseudocyst e ala i le paʻu o le manava ma le puipui pito i luma o le manava. A maeʻa ona aveese le tamaitusi, ona faapipii ai lea o le paʻu o le trocar, ma faʻapipiʻi ai le meafaigaluega i le puipui o le manava ma le faʻamausaliina o le paʻu. O le faʻaaogaina o le gastroscope e mafai ai ona e faʻapipiʻi se masini nasogastric ma le gas i totonu o le manava i le taimi atoa o le taotoga. Ina ia vaai faalemafaufau i le pito i tua o le manava, o le laparoscope e 5 mm ua faʻalauiloa mai. O le vaega lona lua o le trocar ua faʻapipiʻi e tusa ma le 8 cm i le itu tauagavale poʻo le taumatau o le faʻavaivai.

O se uila e iloagofie ma le fesoasoani o nila uumi e faʻapipiʻi i luga i le pito i luma o le manava, ma i lalo o le laparoscopic o le tino vaaia, o le puipui pito i tua o le manava e tumau i le tulaga o le localization o le uila. O faanaunauga o mea o loʻo i le cyst ua faʻamaonia ai le nofoaga saʻo o meafaifaʻaili ma faʻaalia ai le leai o se mea leaga i vaʻa. Gastrostomy ma le umi o le 4-5 cm o loʻo faia i le pito i tua ma le fesoasoani a "ē e umia". O mea e aofia i le cyst ua aveeseina, ua faʻamamaina le suʻe ma suʻesuʻeina. Le vaʻaia o le tumutumu cystadenomatous, o loʻo faʻaalia ai le biopsy o le pa o le uila.

O le kulifastric tube e tumau pea i totonu o le manava, o le trocar balloon desufflates ma ua aveesea meafaifaʻaili. O paʻu i totonu o le manava e tapunia i ni mea faʻapitoa faʻatasi ma le siliki 2-0. Mo le 24-48 itula, o le suavai a Jackson-Pratt ua aumaia i le nofoaga o le anastomosis. E mafai ona tuʻuina mai le suavai mai le aso lua i le maea ai o le laparoscopic drainage o le afa o le pancreatic cyst. Ona siaki lea o le gafatia o le anastomosis - gastrography ma le eseesega o le vai. O tagata maʻi pe a mavae le suavai laparoscopic o le cystrec cyst e mafai ona faʻatuina ile lima aso.

Faʻapitoa o le faʻavaivai o le afa o le pancreatic cyst

O se auala taua e suʻesuʻe ai ma togafitia ai tumutumu o meaʻai e ala ile alavai. O lenei faagasologa o loʻo faia i lalo o le vaavaaiga a le ultrasound e faʻaaoga ai vaʻaia faapitoa. I le faʻaaogaina o lenei faiga, e mafai ona e faʻaaogaina le faʻavae e aunoa ma le faʻaaogaina o togafitiga faʻapitoa. O le faagasologa o loʻo faia i lalo o le malosi o le faʻamaʻi.O lenei faʻatinoga e faia foʻi ina ua maeʻa le taotoga. O faʻavaivai faʻaonaponei mulimuli ane e fesoasoani e aloese ai mai faʻalavelave, talu ai o le fogi ma le purulent sagisagi e tatalaina saʻo.

E faʻapefea ona faia se puncture o le cystreatic?

Pancreatic puncture ua faia i luga o se manava gaogao. Aʻo leʻi faia le suʻesuʻega, e tatau i le tagata gasegase ona pasia suega lautele. O le Duodenum o se nofoaga talafeagai e maua ai se pupuʻu, aua o le pito latalata o le pancreas. O le biopsy e mafai ai ona maua se vai mo le auʻiliʻili mo le iai o sela o le kanesa poʻo isi faʻavaega. O lenei faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga ua mamanuina ina ia suʻesuʻeina ai fatuga o gaosia ma le le lelei. O se auala saogalemu punoʻo e filifilia i lalo o le faʻataʻitaʻiga o le suʻeina o ultrasound. O le faʻalavelave puncture o loʻo faʻaaoga e faʻaaoga ai nila lea na atiaʻe ai faailoga, lea e faʻaitiitia ai le lamatiaga o se faʻalavelave faʻafuaseʻi i le taimi o se faʻatulagaga faapena. O lenei faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e mafai ai ona e maua se vai mo nisi suʻesuʻega o le amataga o le faʻavae. A maeʻa lenei faʻatinoga, e mataʻituina le tagata maʻi mo le lua itula, a maeʻa ona alu lea i le fale.

Laparoscopy o le cycreatic cyst

Aʻo leʻi faia le taotoga, o le iai poʻo le toesea o mea faʻafefeteina i le pancreas e mafai ona fuafua e faʻaaoga le auala faʻaonapo nei o le laparoscopy. I le faʻaaogaina o lenei metotia faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e filifilia se auala lelei o togafitiga, ma tusia ai lana fuafuaga taʻitasi. Laparoscopy o se metotia faigofie ma le saogalemu mo le togafitia o gase o le pancreatic; e le o faʻatasi ma le tele o manuʻa faʻatusatusa i isi. I le faʻaaogaina o lenei ituaiga o siama, e mafai ona faamanino le natura o aʻoga. O le faʻaaogaina o lenei metotia e mafai ona faʻaitiitia ai le tiga o le postoperative, faʻaitiitia le umi o le falemaʻi ma le taimi e toe faʻaleleia ai. O le vave faʻafouina o le tino ua faʻamatalaina ona o le le lava o le manaʻoga e faia se laasaga laparotomy tele mo le malosi o le faʻaaogaina o totoga i totonu ina ia maua ai avanoa. Faafetai i lenei metotia o togafitiga, e mafai ona maua ai se ata sili ona lelei, lea e taua pe a fai ni gaioiga ma le pancreas, lea ei ai se tele o vaʻa tetele i le nofoaga e mafai ona faʻaaogaina.

O le faʻaleleia lelei o le Faʻataʻitaʻiga o le Medical Hyde portal e faʻatinoina e ala i tulaga e talia ai.

  • Fautuaga mo le puleaina o falemaʻi
  • Minima 10 tausaga i tulaga faʻaautaitai
  • Auai i tusi faamaonia ma le lelei o le pulega o auaunaga faafomai
  • Le fua faatatau maualuga ole tausaga ole numera o gaioiga faatino poʻo isi togafitiga faafomaʻi
  • Faʻataʻitaʻiga o metotia faʻataʻitaʻi faʻapitoa ma taotoga
  • Faʻatasi i le taʻitaʻia o alalafaga faʻalapotopotoga a le atunuu

E te manaʻomia la matou fesoasoani i le sailia o se fomaʻi?

Pancreas anatomy

O le pancreas (pancreas) o loʻo i totonu o le pito i luga o le abdomina i le va o le tootoo laiti ma faʻala. E maua mai ai le sua pancreatic (pancreatic), lea e aofia ai enzymes e nafa ma le vaevaeina o gaʻo, proteins ma gaʻo i le taimi o le otaota.

O le sua gastric (digestive) e ulufale atu i le duodenum e ala i le laʻau (pancreatic), o le vaega mulimuli e fetaui lelei ma le vaega mulimuli o le alalele, lea e ulu atu ai le sua tile i le duodenum. O le isi galuega taua o le pancreas o le aumaia lea o hormones inisalini ma glucagon, lea e puleaina ai le toto suka ma o loʻo i ai le isi itu. O nei hormones e maua i ni motu faapitoa o le pancreas. O faʻamaʻi o le pancreas (pancreas) e mafua mai i le tele o mafuaʻaga.

Lapatai pancreatiti

Afai e faigata ona fagogo le vai oona, eg. e mafua mai i le cholelithiasis (o le vaega pito iʻu masani o paipa o le pancreas ma le talo) pe mafua ona o le soona osofia o sela (o le taumafa tele o le ava malosi), e ono i ai le toilalo i le tafe o enzymes i totonu o le inumaga - pe ona o le tele o gaioiga, o le a totoe i le pancreas, faʻaleagaina o sela o le pancreas ma faʻaumatia ai. O le iʻuga, e tupu le mumū, lea e oʻo atu ai i le pancreatic edema, faʻateleina ai le faʻafefeteina o le fualaau suamalie.

Afai e te le ave le mumu o le pancreas i lalo o le puleaina, o le a salalau ma o le "gaioiga" gastric juice e mafai ona amata ona aafia ai le fausaga o le pancreas, faapea foi ma fausaga e lata ane i ai, e faaleagaina ai. O se faʻalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi o le mumu (pancreating pancreatitis) i nisi o tulaga e mafai ona afaina.

Togafitiga o le tino pancreatiti

Muamua lava, o togafitiga faasao e faia, o lona uiga, e le o se taotoga. I le taimi lava e tasi, o le aloese mai meaʻai e taua tele ina ia le faʻaosofia ai le gaosiga o le suka gaʻo, ma le faʻaogaina o le tele o le vai e faʻamautinoa ai le gaosia o meaʻai. O le puipuia o faʻamaʻi pipisi ona o le gasegase o le tino, o vailaau faʻasaina o loʻo faʻamatalaina i nisi tulaga. Faʻatasi ma faʻamaonia faʻamaonia o mea ua oti poʻo le faʻafuaseʻi o se uila leaga (e pei ona faamatalaina i lalo), e tatau ona togafitia togafitiga o le pancreas. E taua foi le sailia o mafuaʻaga o le mumū, ina ia mafai ona faʻaumatia. Afai o le mafuaʻaga, mo se faʻataʻitaʻiga, o le gallstone disease, e tatau ona aveese maa - i nisi tulaga, e mafai ona manaʻomia le aveeseina o le gaʻo atoa.

Faʻailoga pancreatite

I nisi tulaga, o le mumusu o le pancreas e togafitia e aunoa ma le i ai o ni aʻafiaga, ae e mafai foi ona mafua ai le maliu o le cell ma le faʻavaeina o le siʻusiʻu o le nonoa o mea. Afai o le tino o le tino e mafua ai ona vavalalata le pipisi, o le a mafai ona amata atili ai le afaina o le pancreas. O tagata popoto e talanoa i le pancreatitis masani ma le faʻalauteleina o le mumū o le pancreas.

O faʻasalaga uma o le mumū e mafua mai i le oti faʻatagata, ma, o se taunuuga, o se tapulaa o galuega a le pancreas, lea ua le toe mafai ona maua ai ni enzymes digestive. I lenei itu, o le tele o meaʻai e tatau ona ulu atu i le inumaga, lea e mafua ai le toe gaosia tele o siama, lea e tau atu i le manava manava (manava). Na maitauina foi "ogaoga gaʻo" ona o le le lava o le enzymes e aafia i le faagasologa o gaioiga vavae ma tiga i le pito i luga o le abdominal, na tuuina mai i tua.

I se tulaga alualu i luma, o le maʻisuka e ono tupu ona o le le lava o hormones (inisalini ma glucagon) lea e pulea ai le suka toto. O le mafuaaga taatele o pancreatitis i atunuu i Sisifo o le ava malosi, ae e le o taimi uma e uiga i le faʻaaogaina o le ava malosi, aua o nisi tagata e oʻo lava i sina vaega o le ava malosi e mafai ona avea o se aʻafiaga mo le atinaʻeina o le maʻi. Isi mafuaʻaga taua o le pancreatite o le chronic: cholelithiasis masani, faʻaleagaina o le gaʻo, faʻaleagaina o le tino o le pancreatic duct and the metabolic (disorder) disorder. I nisi tulaga, e le mafai ona iloa le mafuaʻaga.

Pancreatic cyst

E oʻo lava i ni nai tausaga talu ona afaina tele le pancreas, e mafai ona tupu se uila sese (faʻasolosolo solo) o le pancreas. O lenei uila e taua sese aua o lona puipui i totonu e le o iai i le mucous membranes. E leai se taua tele o se uila leaga ma, i le i ai o faitioga (o se lagona o le vaivai i totonu o le manava, leisa, tiga, ma isi), ua na o le togafitiga.

Pancreatic Cancer - Pancreas Cancer

O le so-called ductal pancreatic adenocarcinoma o le ituaiga taatele o le pancreatic tumor. O le kanesa Pancreatic e matua taua lava, aua o le vave o le tuputupu aʻe o le paʻu e mafai ona tupu aʻe i ni mea vavalalata vavalalata. Faʻatasi ai ma le mea na mafua mai (genetic predisposition), o loʻo i ai le tele o mea lamatia mo le kanesa o pancreatic. O ia mea e aofia ai le nicotine, ava malosi, meaai maualuga i le cholesterol ma le nitrosamine, faʻapea foi ma le pancreatitis.

I le tele o tulaga, o le faʻamaʻi lava ia i se tulaga alualu i luma ma o lona uiga e faalagolago i le nofoaga o le paʻu. Afai o le tumutumu o loʻo i le ulu o le pancreas, o lona uiga, ao tuputupu aʻe le paʻu, e vavalalata alavai. E taʻitaʻia ai le pale ma le samasama o le paʻu o mata ma mata o le mata (lat. Icterus).

Afai o le paʻu o loʻo i le ogatotonu poo le siʻusiʻu o le pancreas, o le mea lea e masani ona oʻo atu ai i le tiga i le pito i luga ma le tua, ona o aʻafiaga o loʻo i tua o le paʻu o le tino e faʻaitaita. O foliga o le maʻisuka e mafai foi ona faʻaalia le kanesa o le pancreatic. O togafitiga faʻapitoa o le pancreas o le auala lava lea e tasi e maua ai e le tagata maʻi se avanoa e faʻamalolo ai le maʻi.

O a suʻega e tatau ona faia aʻo leʻi faia le taotoga faʻapitoa?

O le nofoaga o le pancreas i totonu o le tino e faigata ai ona maua. I le taimi lata mai o le manava, tamai tootoo ma le gall vesch i le talo, lea e masani ona faʻalavelave ai le suʻega. O le mea lea, o fautuaga mo le siakiina mo le vave iloa o le kanesa i tagata mamaʻi e aunoa ma faitioga e itiiti sona taua. Pe a oʻo mai i le kanesa o le pancreatic, o le faʻamaʻiina o loʻo faʻafefeteina e le tuai o le amataga o faʻamaoniga. Ona o le mea moni e faapea o le pancreas o loʻo tu saʻo i luma o le uaea ma o le nerve plexuses o loʻo i ai iina, o ona faʻamaʻi e mafai ona mafua ai le tiga, o lea e faʻalavelaveina ai le iloa o le maʻi.

E masani lava ona faia suega toto. fuafua le aofaʻi o enzymes pancreatic i totonu o le toto, ma afai e masalomia le kanesa, o le suʻega o le oncomarker (CEA, carbohydrate antigen-19-9) e faia. I soo se tulaga, faia Faʻasologa o le pancreas ma o se tulafono faʻavae, e faʻatatau i le fesili, faʻasologa o suʻesuʻega ma MRCP (faʻasologa faʻasolosolo o le magnetic reshonance). lea e mafai ai ona faʻaalia foliga o le talo ma ala o le pancreas. Afai ei ai se manaʻoga mo togafitiga faʻapitoa (e pei o le aveeseina o maʻa ma talo), o le mea e ave i ai le faʻamuamua ERCP (endoscopic retrograde cholangiopancreatography). talu mai le suʻega e mafai ona vave faia togafitiga.

Endoscopic retrograde cholangiopancreatorygraphy (ERCP)

Endoscopic retrograde cholangiopancreatorygraphy (ERCP) e faʻaaogaina e faʻataʻitaʻi ai le gallbladder ma le talo, faʻapea foʻi ma le faʻasalaga o le pancreas e ala i le faʻatusatusa o le soʻotaga ma le x-ray. Ona o le vavalalata o le pancreas i totoga vavalalata, e manaʻomia foi ona suʻeina. E aofia ai le manava, gaʻo, ma le manava.

E le manaʻomia le faʻasalaga mo le faʻamaonia o le suʻesuʻeina o le oncoco

O le faʻamaoniga o se suʻesuʻega i luga o le eleele ao lei faia le taotoga o le tino e ala i se pupuʻu poʻo se mea e ola ai (faataitaiga o meaola) e masani ona le fautuaina ma o nisi taimi e le mafai ona mafua i le tulaga o le pancreas (i tua o le manava abdominal). E le gata i lea, o le totoga poʻo le fistula e mafai ona faia i le taimi o se faʻalavelave. Talu ai ona o nei mea uma, o tagata tomai faapitoa e saili e faia se taotoga i le pancreas ma aveese atoa le tino o le tino o se vaega o le taotoga pancreatic.

Faʻafouina pe a uma le taotoga i luga o le pancreas

Ona o le nofoaga faapitoa o nisi masima i le vaega o le ulu o le pancreatic, o nisi taimi o le aveeseina o se vaega o le duodenum ma le manava, gall vesch, ma o se vaega foi o le pancreas lava ia e manaomia. O fomai tipitipi na faia ni sooga faʻamalosi (anastomoses) - faʻapa o le intestinal, ma le fesoʻotaʻiga o le fausaga o le intestinal faatasi ai ma le alalele lect ma le pancreas, ina ia mafai ai ona toe faʻafoʻi le auala mai le gastrointestinal tract.

Vaʻaia Pancreatic: Faʻasalalau

A maeʻa le aveeseina o le pancreas, e tatau ona ave ni enzymes oona ma meaai. O le fuataga ua fuafuaina taitoatasi, e fuafua i le aveesea o le gland ma lona vaega, faapea foi i luga o le tulaga mulimuli ane o le maʻi. Afai ua aveese le taʻavale, ona tatau lea ona mataʻituina le siakiina o le platelet. Afai e siitia i totonu o le toto, e mafai ona manaʻomia ni fua o le thrombosis prophylaxis.

E tusa lava pe i le taimi o le taotoga i luga o le pancreas ma a maeʻa loa, e le maua le maʻisuka, e fautuaina e faia suʻega mo le suka o le toto, ona o le taotoga i luga o le pancreas e ono mafai ona maua ai lenei maʻi. E mafai ona faia le suʻega 1-2 taimi i le tausaga e faʻaaoga ai le siakiina o le kulūsese o le toto i aso uma poʻo se suʻega o le faapaleni kulupu o le glucose (gaʻoina).

Afai, e tusa lava pe faʻaleleia le togafitiga o togafitiga, pe a le aveeseina le manava, e tulai mai pea faafitauli faʻapitoa, e mafai ona e suʻeina i auaunaga a tagata faufautua. A maeʻa ona aveeseina le kanesa o le pancreatic, o le mulimulitaʻi masani e le fomaʻi e manaʻomia. Faʻatasi ai ma se suʻega faʻapitoa, ua faia se ultrasound o le pito i luga o le abdominal, faʻapea foʻi ma le mataʻituina o faʻamaʻi tumutumu o le CEA ma le acetal carbohydrate 19-9 i le toto.

Ole suʻesuʻega mulimuli ane o tagata maʻi na faia le taotoga e aveese ai le kanesa o le pancreatic i le taimi muamua o loʻo faia i masina tai tolu. E le gata i lea, e tusa ai ma faʻamaumauga faafomaʻi ma fautuaga a le fomaʻi, o le mamao i le va o suʻega e mafai ona faʻateleina. O isi togafitiga e mafai ona togafitiga i le chemotherapy e faia e pei ona faatonuina e le fomaʻi.

O aʻafiaga ma faʻafitauli o le togafitiga o le pancreas

Pylorus-puipuia o le pancreatoduodenal resection o se taotoga ogaoga ogaoga o taotoga, ae o le faigata e seasea. O se faʻalavelave sili ona ogaoga o le le mautonu le tumau o le manava o fafo, mafua mai ile edema o le gaastric anastomosis. O lenei mea matautia e le tumau ma e alu ese loa pe a faʻaitiitia le fula o le tino. Faʻafitauli i faʻamalosia o loʻo fausia i le 10-15% o tagata gasegase. O le toto toto lona lua e amata i le 5-10% o tagata gasegase.

Faʻailoga mo le faʻavaivai

Talu ai o le faʻavaivai, e pei o metotia uma faʻafefe, e le o saogalemu atoatoa, o loʻo i ai faʻamaoniga patino mo lenei faiga. O le taunuuga o le tuusaʻo tuusaʻo i luga o le pancreas o le atinaʻeina o faʻalavelave faʻafuaseʻi, lea e silia ma le 50% o mataupu e oʻo atu i le oti.

Afai e le mafai ona faʻamautuina le alavai i se taimi tatau, o fistulas e fai i totonu o le vaega o meaʻai, ma ona o le le atoatoa o le vai e aofia ai le tele o enzymes, o le toto toto e atiina ae i nofoaga pe a maeʻa galuega.

Faailoga mo le faʻaleleia o alavai:

  • faʻamaʻi pipisi
  • abscesses o le tele o le localization: i totonu o le ato ma lalo o le diaphragm, o nisi taimi i isi vaega o le lua,
  • u.

O nei tulaga faʻaleagaina e afaina i alavai i mataupu nei:

  • faatasi ai ma le le atoatoa o togafitiga faasao, aemaise lava, apalai,
  • ma le tiga tele,
  • ma se maualuga maualuga o faʻafitauli,
  • ma le agavaʻa.

O le faʻaleleia o le alavai o le puipuia lea o faʻalavelave faʻafuaseʻi: e fesoasoani i le faʻaaliaina o foo faʻapitoa i purulent streaks ma lo latou faʻamamaina.

O le a le vaipuna mo?

O le galuega autu o le alavai o le aveeseina lea o le peʻa ma faʻamalo mai le manua.

I le taimi o le taotoga, e afaina ai le tino, ma mulimuli mai ai le afaina o le tino (o le faiga o lona atinaʻe e fesootaʻi ma le faʻaogaina o le paʻu). O le faʻaogaina o le faʻaogaina o ia lava e faʻatasi ma le faʻataʻitaʻiga - o le vai o le toto e tafe atu i le vaega o le faʻalavelave faʻafuaseʻi. Faʻasolosolo i luga o le necrosis, o le suppuration o le manua e atiaʻe ai. O lenei mea e mafua ai se faʻaopoopoga sili atu o le suavai ma le fausiaina o le tuʻi - ona o lo latou i ai, e mafai ona salalau le tino i le tino.

O le mea taua lona lua o le alavai o le pulea lea o le faagasologa i le vaega o le manua:

  • e tusa ma le numera o mea o loʻo gaogao faʻamalamalamaina, o le tikeri o le mumū poʻo le faapipiiina o se faʻamaʻi ua fuafuaina, i luga o le mafuaʻaga lea e suia ai e le fomaʻi le fualaau o vailaʻau faʻasaina,
  • o le maualuga o le amylase i totonu o le mataupu e fuafua ai le tulaga o le faamalologa,
  • i le tulaga o le faamaligi toto mai le alavai, o le gaioiga lona lua e faia.

Faʻaauau alavai

Faʻalagolago i faʻamoemoega e faʻaaogaina ai le alavai, o nofoaga o lona faʻatusaina atonu e eseese. O le faʻavaivai matala e masani ona faʻaaogaina mo le tafe mai le pusa o le pusa. Mo nei faʻamoemoega, ua faʻapipiʻi faʻamaʻi i gaugau i le tauagavale ma le sao i le hypochondria. O nisi taimi e faʻaaogaina ai le isi auala: faʻaputuina alavai e ala i le vanu lumbar.

Ina ia aua nei misia ia faafitauli, o le lafoaia e mataitu e ala i le faʻaaogaina o alavai. Faatasi ai ma le faateleina o le pulelasi o le tuleia, o le fualaau poo le vailaau oona e suia. O vaʻavaʻai e fesoʻotaʻi ai le alavai e faʻamamaina e ala i le faʻaaogaina o alavai faʻatasi ma fofo o vailaau faʻamaʻi poʻo mea faʻaletagata.

Contraindications mo alavai

E leʻi faʻaleleia alavai pe afai:

  • fomaʻi na tupu i totonu o le vasa o le pancreatic cyst,
  • tele le vavaeeseina i totonu o le afa,
  • suiga e faʻaalia ai le kanesa o le gland.

Sauniuniga mo le faʻatinoga

Sauniuniga mo le faʻaleleia o alavai o se iloiloga maeʻaeʻa maeʻaeʻa o le tagata maʻi:

  • fale suʻesuʻe, e aofia ai suʻesuʻega o toto (falemaʻi lautele, vailaʻau oona, coagulogram, mo le hepatitis ma le HIV),
  • auala galue - ultrasound OBP ma ZP, CT poʻo le MRI.

8 itula aʻo leʻi faia le faʻataʻitaʻiga, e manaʻomia le le atoatoa o meaʻai.

Pancreatic Drainage Technique

O le faʻagasologa mo le faʻavaeina o alavai e faʻatinoina i laʻasaga.

  • Laasaga muamua: faʻaaoga le ultrasound, o le auala sili ona pupuʻu ala e fuafua.
  • Laasaga lona lua: o le puncture ua faia, ma ua faʻapipiʻi se pulou vaivai e faʻafeiloaʻi ai mea mai le mafaufau e le faʻaleagaina.

    Ina ia taofia le faʻalavelave o le kesi, e faʻalauiloa mai le 2-3 cm i totonu o le lua o le faʻavae. Mo le saogalemu, o le faʻatinoga o faʻatinoga e faʻatinoina i lalo o le pulega o le ultrasound.

    E tele metotia e faʻaaogaina e faʻaleleia ai alavai:

  • Extraorganic - ua faia se pupuʻu o le paʻu, ma o alavai e alu i fafo e ala i masini mumu. O lenei metotia e faʻaaogaina i le i ai o kalamu e le fesoʻotaʻi ma laina o le pancreas.
  • Transststric cystogastrostomy - o le anastomosis ua faia i le va o le manava ma le uila i tulaga o loʻo i ai i le ulu poʻo le tino o se vaega o le pancreas. Faatasi ai ma se taʻaloga faapitoa, o le pa o le manava ma le uila ua tuʻia i le taimi e tasi. O lenei faiga e faia e faʻaaoga ai se fibrogastroscope. Faafetai i lenei tuufaatasiga, o mea oona o le afa e tafe atu i le manava.
  • Laparoscopic drainage o totonu - i le faagasologa o le laparoscopic intervention, o le cystogastrostomy ua sili atu.

    O faʻafitauli faigata i le taimi o le faʻavaivai

    O le faʻaleleia o le gland e masani ona faigata. O faʻafitauli sili ona lamatia o lenei faagasologa e aofia ai:

  • O le afaina o se taunuuga matuia, e faamasinoina e le ituaiga o le lafoaia mai le alavai ma le manogi manogi. O le tino, o lenei mea e faʻaalia e ala i foliga vaaia poʻo le faʻamalosia o tiga ma faailoilo o le inupia (hyperthermia, hyperhidrosis, tiga o le tino, vaivaiga ogaoga, ulu tiga). O le antibacterial therapy ma le anti-inflammatory i le lotoifale o loʻo faʻamatalaina vave: faʻafeiloaʻi faʻasolosolo i totonu o le ato ato i totonu o alavai. I le leai o se aafiaga o le togafitiga i le mavae ai o le 3 aso, o le suʻesuʻeina o mea faʻateʻesega o mea vavaeese i le faʻalogoina o vailaau faʻasaʻi, o loʻo faʻataunuʻuina, pe a maeʻa ona suia suiga o fualaau faʻasaina.
  • Aveesea e aunoa ma le faʻaaloalo e le tagata gasegase poʻo le faʻaogaina o le paipa. Faʻaleaga mea e latalata i le alavai faʻafefe. E ono iai le toto, o le fatu o le vai mamai i vavalalata lata ane ma a latou siama. Togafitiga e faia i le amanaia o le tulaga o le faaleagaina:
    • ua faaleagaina le tino
    • ua faʻapipiʻi ma faʻamalosia faʻamaʻi.
  • Faʻalavelave (faʻafefe) o le vai faʻavaivai i se toto toto. O se faʻalavelave faʻafuaseʻi lenei, talu ai e faʻaaogaina vaʻa e iai ni lapoʻa tele. Afai o loʻo faʻavaivaia le faʻalapotopotoga, fufulu ni nai taimi i le suavai i lalo o le mamafa. Afai e le manuia, sui le lima.

    I nisi o togafitiga, mo se faʻataʻitaʻiga, pseudocysts, alavai ua na o le pau lea o le togafiti togafitiga lelei, talu ai o nei faʻavae e toetoe lava a le mafai ona faʻaleleia togafitiga. Alavai e maua ai le taunuuga i le 80% o mataupu, ae o le umi o togafitiga e mai i le 1 i le 5 masina. O lenei metotia ua i ai se faʻalauiloaina o togafitiga faʻasaina ma puipuia ai le atinaʻeina o faʻalavelave ogaoga.

    Faʻailoga mo taotoga pancreatic

    O le manaʻomia mo le taotoga o le pancreatic e naʻo tulaga lava e le mafai ai ona togafitia le faʻamaʻi ma isi metotia, ma a iai se lamatiaga i le soifua o le tagata maʻi. Mai i le vaaiga o le taotoga, o le uʻamea o se okeni sili ona mataga ma le "faaofuofu" i le parenchyma aupito sili ona manaia, o le tele o toto toto, o neura ma mea e le fiafia ai. E le gata i lea, e tu lata ane i vaʻa tetele (aorta, vena vavao lalo).

    O nei mea uma e mafua ai le atiaʻe o faʻafitauli, e manaʻomia ai se tomai sili ma le poto masani mai le fomai tipitipi, faʻapea foi ma se auala malosi e fuafua ai faʻamaoniga.

    O le pancreas o loʻo i ai se fausaga faʻapitoa ma e latalata i vaʻa aupito tele e afaina saʻo mai le aorta

    O le a le taimi e fai ai le taotoga pancreatic? E taua pe afai e le o iai se isi filifiliga e faʻamaʻi ai:

    1. Ava pancreatitis ma le faateleina o le edema o le gland, e le mafai ona togafitiga i togafitiga faasao.
    2. Faʻailoga faigata pancreatitis (hemorrhagic, pancreatic necrosis, toesea gland).
    3. Faʻailoga pancreatitis ma le atrophy ogaoga, fibrosis glandular, faʻaleagaina ma vavalalata o vaʻa.
    4. O maa i autafa o le gland.
    5. Kusi ma le oona.
    6. Maga leaga.
    7. Fistulas o le gland.

    Taua! Afai ei ai faʻamatalaga mo taotoga, ona leai lea o se filifiliga. Aua le faʻaumatia le taimi, e mafai ona oʻo atu ai i faʻafitauli matuia o le maʻi.

    Faatinoina o le faasaoina o le ola

    O nei faʻalavelave lea e le aveeseina ai le gland, ae o le autopsy ma le alavai e faia. toʻamea, hematomas, faʻasalaga o le paʻu ma le tiga ogaoga o le gland, suturing of the skin damage of gland, drainage of omental bursa in acute pancreatitis for flowflow of fluid.

    Siʻitia faʻasologa o le faʻaleleia o alavai

    Tomai e aveese ai le parenchyma gland

    O nei faʻalavelave ua vaevaeina i ni vaega se lua:

    • foliga tutusa - aveeseina o se vaega o gland,
    • pancreatectomy - aveeseina atoatoa o le gland.

    O suʻesuʻega e mafai ona faia i matagaluega eseese pe a iai le tumutumu, uila, le necrosis site (noncrosis tissue): i le vaega o le siʻu, tino poʻo le ulu o le gland.

    Faʻafefeteina o le goto ma le fusi mo le oona

    O le faʻalavelave sili ona faigata i lenei vaega o le pancreato-duodenal resection: aveeseina o le ulu o le gland, duodenum, vevela, vaega o le manava. E faia i le tumutumu o le ulu ma e aofia ai le aveeseina o okeni e lata ane i ai. O le taotoga e matua afaina lava, e maualuga le pasene o le olaga faitino ma faʻafitauli.

    Mo le faia o le ulu, o le faagaioia o Frey i le pancreas, ma le faasaoina o le duodenum 12, o loo faaaogaina. E itiiti le faʻalavelave, e faʻaalia i suiga faʻalauiloa i le ulu ma le pancreatitis, faʻalavelaveina o le pipisi o le pancreatic. A maeʻa ona aveese le vaega, o le pancreatic duct e faʻasalalau umi ma tuʻuina i le matasele o le tootoo laiti, o le aastomosis lautele e fatuina i le va o le iniseti ma le inumaga mo le faʻafefe saoloto o le vai o le pancreatic i totonu o le inumaga.

    Faʻasagaga Frey - feʻau o le ulu ma le faʻavaivai o le taʻavale o le gland

    O le faʻaaogaina atoa o le gland po o le pancreatectomy o loʻo faia i le atoa o le necrosis pancreatic, o manua ogaoga i le gland gland, cysts e tele, ma le vevela tiga tele.

    Laititi faʻataʻavalega taotoga

    O nei galuega laparoscopic i luga o le pancreas, e faia i nai mea laiti i luga o le paʻu o le manava. O se laparoscope vitio ma meafaifaʻaili faʻapitoa e faʻalauiloa mai ia i latou.. O le fomai tipitipi e vaavaaia le alualu i luma o le taotoga i luga o le lau. A maeʻa ia faʻalavelave, o le toe faʻaleleia e sili atu ona puupuu, ma o le umi o le falemaʻi e faʻaititia i le tele o aso.

    Pancreatic Laparoscopy

    Gaoioiga e le toto

    E masani ona faʻaaogaina e aveese ai toma. E aofia ai le faʻasalalauga - aveeseina e faʻaaogaina ai le faʻamalosi malosi (cyber-knife), faʻasalaga - faʻamaʻalo o le tino, taulaʻi o le ultrasound, taotoga laser. Afai e le manaʻomia le faʻafesoʻotaʻi ma le cyber-knife i le tino, o isi tekinolosi e faʻatinoina e ala i se suʻega ua tuʻuina i le duodenum.

    E taua. O fea latou te faia ai taotoga pancreatic faʻapitoa? I matagaluega faʻapitoa o taotoga o le tino, ma i totonu o falemaʻi tetele o loʻo i ai vaega o taotoga gland.

    Gpapa totoina

    O le pangreatic transplant dental or transplantation e matua faigata lava, ma e faia i le tele lava o ituaiga ogaoga o le maʻisuka - o le siʻusiʻu o loʻo faʻapipiʻiina pe faʻapipiʻi pene beta. O le okeni e matua seasea lava ona totoina, e masani lava ona i ai togafitiga faʻapitoa poʻo le maeʻa ona aveeseina o le gland, pe a mafai.

    I se tulaga lautele, o faʻamaoniga mo le gaosia e feteenai i le uiga o le faʻamaonia o ona aʻafiaga, ona o le le maua o le gland e mafai ona suia i sauniuniga o le enzyme .

    Faʻafeiloaʻiga i le Beta: 'oloʻo faʻapipiʻiina pūlaʻau faʻapitoa ile foaʻiina e le tuila i totonu o le pusa portal vein o le ate

    A maeʻa taotoga: faʻafitauli, taunuuga, faʻataʻitaʻiga

    A maeʻa le taotoga o le tino, o le fomaʻi e faʻalagolago i le faagasologa o le taimi o le faʻasologa, o le lelei o le toe faʻaleleia, o le atinaʻeina o faʻafitauli, ma e le masani ai. Faatasi ai ma faafitauli e masani ona tupu:

    1. O le toto toto.
    2. Thrombosis ma le thromboembolism.
    3. Infection, le atinaʻe o abscesses, peritonitis.
    4. Le faʻaogaina o fistula pancreatic.

    Toeitiiti lava o taimi uma lava o le a le maalofia le taunuuga o le taotoga o le pancreatic o le le atoatoa o le eletise ma le mea e gaogao ai, ma o le maʻisuka na te faatupuina pe a afaina le siʻusiʻu. O nei mamanu e mafai ona totogiina i le tofiaina o sauniuniga o le enzyme-sui ma le hypoglycemic agents.

    I soo se tulaga, o le olaga pe a maeʻa le taotoga o le tino e suia ma e manaʻomia ona toe iloilo. Muamua lava, e tatau ona vaʻavaʻai ma masaniga leaga ma tausisi lelei i se taumafataga: faʻavalea le ava malosi, gaʻo ma meaʻai vevela, mea faʻafiafia.

    O le a se mea e mafai ona faia pe a uma le taotoga o le pani? O le meaai e tatau ona aofia ai se aofaiga o polotini (oona, iʻa, cheese cheese), fiber ma vitamini: cereal cereals, vegetables, fruits, herbs, teas from herbs herbs. O meaai e tatau ona ave a itiiti ifo ma le 5 taimi i le aso i ni vaega laiti.

    Taua! O le le mulimuli i se taumafataga pe a uma le taotoga e mafai ona faʻaaogaina ona taunuuga ma faʻapogai le afaina ai le soifua maloloina.

    Mai oloa e aoga mo le pancreas, e mafai ona e faia se lisi fou ma atoatoa

    E tatau foi ona taʻitaʻia se olaga ola maloloina, tuʻufaʻatasia le tino ma le mālōlōga lelei ma faʻaauau ona matauina e le fomaʻi.

    O le taotoga o le pancreatic e faigata tele, e manaʻomia ai le tagata agavaa faapitoa ma tulaga talafeagai ile falemaʻi. O lo latou taunuuga e tele lava ina faalagolago i le tagata maʻi, ia usitaia tulafono a le fomaʻi ma meaʻai.

  • Tuua Lau Faamatalaga