Faailoga ma faailo o le maʻisuka i fafine pe a uma le 50 tausaga

I tausaga talu ai nei, ua i ai le maualuga i mataupu o le maʻisuka. I le lamatiaga o tamaitai e sili atu nai lo le 50 tausaga. Fuainumera faamaumauina o le 10 tausaga le numera o mataupu e faaluaina nai lo le muamua. I Rusia, e 3.5% o le faitau aofaʻi o loʻo maʻi i le maʻisuka. E tatau ona e iloa faailoga o le maʻisuka i fafine pe a mavae le 50 tausaga, faatasi ai ma uluaʻi faailoga, faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi e tausia le tulaga o loʻo pulea.

Faalavelave matautia, faʻamaʻi

E lua ituaiga o maʻi suka: le muamua, lona lua. O le filifiliga lona lua e sili atu ona taatele pe a uma le 40-50 tausaga. E faigata ona vaʻai le faʻamaʻi, o le atinaʻe e telegese. E i ai mataupu pe a le o faʻaalia e fafine maʻi ni faʻamaoniga mo le 10 tausaga pe sili atu.

I le iloaina o uiga o le maʻi, e mafai ona e alu i le fomaʻi i le taimi, o suʻega toto mo le suka ua faʻamatalaina. E masani lava, o le kulūkose o le 3.3-5.5 mmol / L. Afai e le mafai ona e alu i le fomaʻi, e tatau ona e suʻeina le toto i se glucometer. Fuaina o fua i luga o se manava gaogao. O suʻega suʻega ua atiaʻe e suʻe ai le toto mo le faʻamalosia o le inisalini. Afai e masalosalo e uiga i taunuuga o le mita, fai le suʻega. O le taunuʻuga o le auʻiliʻiliga e faʻaalia ai pe o le tino e faigofie i faʻamaʻi.

O le a le taimi e saʻo ai le toto?

E le mafai ona e popole pe afai o suʻega suʻega na maua ai le suka i le maualuga e le sili atu i le 5.5 millimoles. O le faʻamasinoga e le faalagolago i le itupa. Mo le toto vevela, o se faailoga masani e oʻo i le 6.1 millimili. O fuainumera e aoga mo tamaitai e 50-60 tausaga. Mo le 60-90 tausaga le matua, o le masani e sili atu: o le maualuga o le sugar concentrating up to 6.4 millimole o le masani. Mo i latou e sili atu i le 90, o le fiafia na mafua ona o le suka e silia ma le 6.7 miliona.

Faʻailoga a le Peraimeri

O se tamaitai i ona po nei e sili atu i le 50 ona tausaga o feagai ma le faaletino, mafaufauga faalemafaufau. E i ai sona fale i luga o ona tauau, o tulaga faigata i le galuega e le tuʻuina atu, feteʻenaʻiga ma uo ma totonu o le aiga e le masani. O lenei mea e mafua ai le soona galue, o le atiina ae o le vaivai ma le vaivai i taimi uma. I le lotolotoi o le ootia o le olaga, e faigata ona matau le uluaʻi faʻaaliga o le maʻisuka.

  • faʻaititia galuega
  • vaivaiga
  • faʻafefe.

O se mea e te manatu ai: o le fafine na malolo, momoe, alu i le sami mafanafana, ma le le fiafia na tumau. O sea vaivaiga, leai se malosi e iloa ai ia lava i le uluai ituaiga o le faamai i le vaeluaga ma le matua.

Faailoga iloga o le maʻisuka i fafine pe a uma le 50 o tausaga: o le le mafaamatalaina le le mautonu, le malolo, vaivai pe a uma ona 'ai. A maeʻa ona 'ai, o taimi uma e te momoe ai, o le a "liliu ese" le faiʻai, o le faʻamasinoga e faʻaitiitia i le leai, aua le toso, asiasi i se fomaʻi.

O se faailoga masani o le maʻisuka i le 50 o ona tausaga o le galala faifai pea, o le gutu malogo. O tagata mamaʻi e inu i le lima lita o le vai i le aso. O ia voluma e faʻaosoosoina ai le masani.

O se uiga iloga i le amataga o le mamafa. O le taimi muamua na faasee ai, o fafine lamolemole ua vave ona maua le mamafa. Ae o tamaitai e sili atu le mamafa o loʻo i ai i le taimi muamua i le lamatiaga: o kilokone faaopoopo uma e faʻalautele ai le avanoa e atiaʻe ai le maʻi. O le meaʻai gaʻo e faʻaitiitia ai le faʻamalosia o le insulin i vevela, faʻalavelaveina ai gaioiga faʻasolosolo i le tino. E ala i le inisalini, o le kulukose e ulu i totonu o masini ma sela e manaʻomia. O le gaʻo o le tino o se faʻalavelave faʻalavelave lea e mafua ai le faateleina o le maualuga o le kulukose i totonu o le tino. O le faateleina o le lapisi e tau atu i le faaleagaina o vaʻa toto, fatu.

E le o mea uma e sili atu le mamafa e mafua ai le maʻisuka. Faʻapipiʻi susu o loʻo faʻapipiʻi i luga o sipuni ma papa e le faʻalavelave i le masani ai o gaioiga o totoga i totonu. Ae o kilokalama o loʻo tupu i totonu o le puʻupuʻu o le aʻafiaga o le maualuga o le toto maualuga, fatu o le fatu, o se mea e manaʻomia muamua mo le le lelei o le gaosiga o le gaʻo.

O le uluaʻi laasaga o le maʻi e faʻaalia i se manaʻoga mo laʻau suamalie. E toatele e le o gauai i mea e faatosina ai na o mea e faigofie ona gaosia i le gaʻo. Ae o le soona tagofia o mea manogi manaia e le afaina ai le tino o le tino i le kulukose ona o le faaletonu o le inisalini. O le faiʻai o loʻo faʻaauau pea ona taumafa mea taumafa, faʻamalosia ai e 'ai le sima i tusi sili atu. E le pulea le traction.

Ua suʻesuʻeina e tagata suʻesuʻe i le inisitituti suʻesuʻega Suiselani o le maʻisuka ituaiga 2 e taatele i tagata o lo latou laiti na pasi i tulaga le lelei. O se tamaititi na faʻamalosia e faʻatau meaai taugofie sa masani ona maua i gaʻo vailaʻau faʻamalosi faigofie mai le amataga. E oʻo lava i se faʻaleleia atili o tulaga ola ma se paleni taumafa i le matua, o loʻo i ai pea se tagata lamatia. O le ono o le maʻisuka e faaluaina le maualuga e pei o se tasi o lona laʻitiiti na pasi i tulaga lelei o meaʻai.

O se uiga lelei o le suamalie o le paʻu i le pito i lalo. Pula, manu o le pulusua e aliali i luga o le paʻu. Aua le tuua ni faailoga e le o faʻamoemoeina. O loʻo i ai se avanoa e suia ai le ulua i se mea e le faʻamalolo, lea o le a mafua ai le gangrene.

Lua ituaiga o maʻisuka

E lua ituaiga:

  1. insulin faalagolago (ituaiga muamua),
  2. non-insulin tutoatasi (ituaiga lona lua).

Muamua e osofia e faamaʻi pipisi. Laʻau o le tino e le maua ai le inisalini. O maʻi e faʻaalia i le mamafa o le mamafa. Faailoga masani o le ituaiga muamua:

  • vaivaiga
  • fiainu
  • metotia lanu
  • urine acetone
  • vili
  • lototiga
  • tamaʻi povi gaʻo,
  • vevela paʻu
  • faʻaititia le faʻaaliga
  • faʻamaʻi pipisi
  • furunculosis,
  • ulu matua
  • neurosis.

Ina ia lagolago le tino, e tatau ona e tuiina pea le inisalini. I le 50 tausaga ma le matua, o le maʻisuka ituaiga 1 e sili atu ona faigofie ona faapalepale nai lo tausaga laiti.

O le faʻamaʻi e faʻaalia tele lava ia i se talavou. O le maʻi e le mafai ona faʻaleleia.

O le ituaiga lona lua o faʻamaʻi e le o taimi uma e fesootaʻi ai ma le gasegase o le inisalini, o le faafitauli autu o le le mafai lea ona gaosia e le inisalini le inisalini.

Faailoga masani o le faamai:

  1. polyuria (vave vave),
  2. polydepsy (fiainu),
  3. polyphagy (fiaʻai tele),
  4. vaivaiga lautele, vaivai.

O le maʻi e lautele atu nai lo le "tuagane" faalagolago i le insulin-e oʻo atu i le 90% o maʻi suka o loʻo mafatia i le ituaiga lona lua. O le maʻi e amata ile 40-50 tausaga. O le faʻasalaga e mafai ona faʻamaonia pe a fai e maʻi le tagata maʻi i se meaʻai maloloina.

Faateleina le lamatiaga

O fafine e lamatia, o le faʻaono tulai mai o le faʻamaʻi lea e maualuga atu nai lo isi:

  • tamaitai ua oʻo i le faʻaleagaina o mea leaga ma le faitaʻaga,
  • Atherosclerosis maʻi
  • hypertensive
  • mamafa tele o fafine (e aofia ai le lapisi o le tino),
  • ma maua ai le maʻisuka maʻi mama
  • ma le teteʻe poʻo le maʻisuka faʻamaʻi na maua i le maitaga.

I le iloaina o le aʻafiaga o le atiaʻeina o le faʻamaʻi ua faateleina, latou te tausia pea le toto i lalo o le pule, fuafua le maualuga o le suka i se glucometer. I le taimi lava e tasi, e fautuaina e fomaʻi e mafaufau i se mea faigata ma ola ai i se soifuaga atoa: alu, taʻitaʻia se olaga faʻaagafesootai, malaga. E tele suega ma suʻega e fesoasoani e pulea le tulaga, faʻaalu 5 minute i le vaiaso.

Lafoaʻi o le Maʻisuka

O aʻoaʻoga faʻale-tino o se fuataga puipuia tele lea. O le faamalositino e taua tele mo tamaitai o loʻo i ai se olaga ola solo. Fomaʻi fautuaina:

  • ave 10-15-minute savali i le ea fou i aso uma,
  • e sola ese mai galuega i le 3-4 itula mo se mafanafana,
  • savali pe a uma se taumafataga.

Faamanuiaga tau le soifua maloloina e maua mai i le manava, yoga, falemaʻi, malosi, aau. Aua nei avea oe ma tagata taaalo, auai i mea fiafia, e aunoa ma le soona fai, ina ia aumaia e le gaoioiga le olioli.

O le puipuia o le maʻisuka o meaʻai foi. Vagana taumafa faʻaipoʻa, faʻatapulaʻa meaʻai suamalie ma le manava. Tuuina atu le fiafia i ipu maualalo-kalori, meaʻai maloloina ma se faʻamaulalo maualalo.

Tuua Lau Faamatalaga