E faʻafefea ona inu le popo mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2

O se tasi o fesili e sili ona taatele o le maʻi o loʻo maua i le maʻisuka o le saogalemu lea o le faʻaaogaina o le protein i le toleniga.

O faʻamatalaga e uiga i tagata taʻavale na faʻatautaia le faʻamalama e fai mai e leai ni aʻafiaga leaga ile tino ua tupu. O lea la, o le faateleina o uiga o le maʻisuka sa le mafai ona iloa. I lenei tulaga, toetoe lava o tagata uma o le maʻisuka e maitauina se maualuga o le tino o maso, o se faaitiitia o le tele o gaʻo i totonu o le manava, sulu.

Fai mai fomaʻi e faʻapea, o le solia o le gaʻo gaʻo, e mafai ona e suʻeina le protein, ae e mafai ona faia lenei mea ma le vaavaaiga lelei o togafitiga faafomaʻi ma le siakiina lelei ole toto.

Aʻo faʻaaogaina ia ituaiga meaʻai, e tatau i se tagata ona teena:

  1. fualaau oona
  2. agaga
  3. ulaula
  4. caffeine.

A o lei faatauina mai se porotini, e tatau ona e faitauina ma le faaeteete ona fatuga, talu ai e mafai ona gaosia e le gaosi oloa le suka poʻo isi gaʻo vailaʻau vave i le oloa. Puipuiga mo le maʻisuka e faʻamaʻaʻaina pe a uma le faʻamalositino, pe a faʻaitiitia le maualalo o le suka toto ona o le toe faʻafoʻiina o le glycogen na faʻaalu i taimi o gaioiga faaletino.

O le tagata gasegase e tatau muamua ona ave le aofaʻi o meaʻai gaʻo ua fautuaina ia te ia, ma a maeʻa sina luluina. I le faʻaopoopoga i supple supplements protein, e mafai ona inu isi mea e maua ai vailaʻau faʻamalosi, mo se faʻataʻitaʻiga o le mamafa o meaʻai. O le inuina o se mea e maua ai le maʻisuka mo le maʻisuka e saogalemu atoatoa.

O le tele o tagata taʻaloga meaʻai e ofoina atu mea e leai ni suka. E le gata i lea, ua faatagaina le endocrinologists e suʻe mea gaʻo (pe afai latou te le faateleina le kulukose i totonu o le toto) ma mea amino:

Pe a faʻapipiʻiina se polokalame o mea taumafa e faʻavae i luga o le faʻaaogaina o meaʻai, e tatau ona faʻamaopoopo le taimi o le gaioiga faaletino ma inisalini. Talu ai o taʻaloga, insulin ma le protein e maualalo le glycemia, e matua faʻasaina ona faʻaaoga i le taimi e tasi.

O le tulaga ma tagata e maua ai mea e itiiti lava pe afai latou te aofia ai na o ni vailaʻau faʻamalosi. O nei mea faaopoopo e mafai ona faia i soo se taimi.

Faʻaaogaina ile inisalini

O le eseesega autu i le va o le tino i le tulaga o le maʻi suka o se mea mamafa tele, o le le aofia ai togafitiga o togafitiga ma le faʻaaogaina o le inisalini, talu ai o loʻo i ai se manaʻoga faafomai.

O le tagata maʻi e tatau ona taʻavale le vailaʻau aʻo leʻi aʻoga, o le inisiua e tuʻuina i totonu o le lua. E faʻatatau i le taimi o aʻoaʻoga, e manaʻomia e le maʻisuka ona fetuunai le fua o le inisalini, faʻaititia ai le aofai.

Endocrinologists fautuaina e tui le lyspro-inisalini, lea e faʻatusatusa lelei ma le umi o le gaioiga. E le gata i lea, e tatau ona e taulimaina meaai talafeagai (maualalo le carbohydrate, protein), lafoai vave meaʻai gaʻo, mataʻituina le toto toto, glucose. E le gata i lea, e tatau ona faia lenei mea aʻo lei amataina ma maeʻa aʻoaʻoga.

E mafai foi ona faʻaaoga le inisalini, ae ui i lea, o le insulin o le a sili atu le lelei.

Puipuiga o Puipui

O nei paʻu o le sukalati ma se mea e fufulu ai, o se punavai mamana o le malosi, protein, e faigofie ona faʻaoga, faia i luga o le faʻavae o se mea faapitoa o le maualuga o le gaʻo ma le palatini. Latou te mauoa i vitamini, elemene o elemene, o se meaʻai fua, e aunoa ma se mea e faigata ai ona mafaufau i meaʻai o tagata taʻaleti ma tagata e sili ona fiafia e taitaia se olaga ola maloloina.

O mea faaopoopo o le protein i le faʻamalosia e faatagaina mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, latou te maua le tele o palatini masani. E talitonuina o faʻamaʻi e afaina ai le tino, ae o se mea sese lea. O le oloa naʻo le fesoasoani e maua ai mea mo fale mo le fausiaina o maso maso, pe a faʻaaoga tatau, e aoga.

E le tatau ona tatou faʻagaloina o poloka palatini o se faʻaopoopoga i taaloga maloloina maloloina ma e le tatau ona suitulaga i ai.

E tatau ona e iloa o nei faʻamau e le gaosia atoatoa e aunoa ma le suka.

Amino acids

Amino acids o meaʻai ia, o mea uma e puipuia ai le tino o le tagata e faia. E faʻaaoga e le tino amino acids e ola ai, toe faʻafoʻi, faʻamalosia le maso maso, ma maua ai enzymes, fomaʻi, ma hormones.

O le tuputupu ae o musika ma le maso maso, o le toe maua mai o le toe faʻaleleia aʻo maeʻa aʻoaʻoga, catabolism ma le lipolysis e faʻalagolago i nei meaʻai. I aso nei, e tusa ma le 20 amino acids e iloa, 8 o ia mea e taua tele, o lona uiga, e le mafai e le tino ona gaosia ia mea i se aofaiga tele. E i ai foi mea amino e le o se vaega o le polotini, ae e taua tele i le metabolism: carnitine, arginine, creatin, tau, ornithine.

O le tino carnitine e matua aoga lava mo le maʻisuka ituaiga 2, aua e fesoasoani e susunuina gaʻo gaʻo, faʻaitiitia le cholesterol leaga, ma faʻaitiitia ai faʻafitauli o le hyperglycemia.

O le Carnitine e ave i le volume o le 500 mg i le lua kalama i le aso, e leai se lagona e sili atu i le fua fautuaina, o le tele o le mea e aveese mai le tino ma le urine. E tatau ona inu le vaifofo:

  1. afa itula ao lei aʻoga,
  2. i le taeao i luga o se manava gaogao.

I aso e leai ni aʻoga, o le carnitine e faia i le taeao ma le aoauli, i taimi uma i luga o se manava gaogao. O le amino acids e sili ona aoga i le taeao ma ao faia aʻoaʻoga. E taua tele le faʻaaogaina o le carnitine faatasi ai ma meaai ma faamalositino, a leai o le a le maua ai ni faʻamanuiaga.

O le isi mea faitino e fesoasoani i le faʻaumatia o meaʻai i le maʻisuka ma tumau ai i le tino lelei o le fatufatu. E maua i totonu o le maso o tagata ma manu, e faatatau i puipuiga. I totonu o le tino, o le creatin e fai ai glycine, methionine ma arginine. Afai ei ai i le tagata le maʻisuka ituaiga 2, e le solia le creatin, o le amino acids e le fautuaina pe afai ei ai se talafaasolopito ole:

Ae o le amino acids arginine, e toatele e le masalomia lona i ai, ae aunoa ma le faiga masani o le tino e le mafai. E lelei tele le ave o le arginine ma le zinc, pe afai e leai se faʻailoga, e tatau i le maʻisuka ona ave fualaau faʻamaʻi i kapula faalua i le aso. E mafai lava ona e faʻaaogaina le faʻamaʻi pipisi. O lenei vailaau o le vailaʻau e aofia ai le zinc.

O vailaʻau amino uma e gaosia i foliga o capsules, paʻu, vaifofo poʻo fualaau, o le aoga o sui e tutusa. E iai foi amino acids i le ituaiga o injections, o loʻo faia i se auala vavalalata, e ui i lea, o le maʻisuka e tatau ona aloese mai le iniseti, talu ai o loʻo i ai se avanoa e atiaʻe ai le manaʻoga ole tino, faʻaleagaina le paʻu.

Amino acids e mafai ona ave faʻatasi ma soʻo se taaloga meaʻai, ae o le fefiloi e le manaʻomia. Afai e te inuina ni mea faigata, e le mafai ona e 'ai faʻatasi i le taimi e tasi, meaʻai, protein ma le tagata e maua ai, aua o le a faʻaitiitia ai le fua faatatau o le faʻaaogaina o meaʻai.

O le taumafa i nisi o taaloga e lelei. Ae e tatau ona tatou manatua o le faavae o togafitiga o le togafitiga o meaʻai. E mafai ona e aoao atili e uiga i le maʻisuka meaai mai le vitio i lenei tusiga.

Protein Maʻisuka

O le faʻaaogaina o le porotini i le maʻisuka e faʻatagaina ma talafeagai. I tagata gasegase i lenei faʻamautinoaga, e pei o se tulafono, ua faʻaitiitia lona faʻatupulaia.

E faaopoopo atu i ai faʻamalosi ma faʻamafanafana. Ae ui i lea, aʻo lei faʻaaogaina, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ma siaki pea lou soifua maloloina, siaki le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Faatasi ai ma le ituaiga insulin-faalagolago o togafitiga o endocrin, o le tele o togafiti e tatau ona amanaia. O le protéini o loʻo faʻalosolo malie i le vaega o meaʻai, o le faʻaitiitia lea o le maualuga o le suka i totonu o le toto.

I le maʻisuka ituaiga 1, e le fautuaina le palatini. Latou te faʻaleleia le manaʻomia mo le inisalini e ala i le faateleina o maso maso. Ua fautuaina e fomaʻi le faatauina o le whey protein.

O le tele o suʻesuʻega ua faʻaalia ai o lenei porotini e mafai ona inu i le maʻisuka ituaiga 1. E na o le tatau lava ona fuafua le fualaau o le insulin i mea uma. A le o lea, o le a atili ai ona faʻatupulaia le maualuga o le suka.

E le gata i lea, o le faʻaaogaina o taaloga mo le maʻisuka ituaiga 2, e faʻaititia le tulaga lamatia o le atiaʻe o le hyperglycemia. Pe a ave 50 g mama mama, o le kulūkose muamua e faʻamautuina, ona pa'ū, ma faʻaleleia le inisalini, mulimuli ane faʻaititia le gaosiga.

O loʻo taʻu mai ai o le faʻaaogaina o se vaega itiiti o polotini e mafua ai le faʻaitiitia o le suka i le toto, ma e mafua ona o le faʻaleleia o le gaosiga o le inisalini. O le hormone e amata ona paʻu i lalo o le kulūkose.

E faapefea ona filifili se porotini

E 6 ituaiga o meaola: o le uila, casin, soya, paʻu, susu ma fuamoa.

A filifilia se oloa, ia amanaʻia:

  • Amina acid profile. O se paluga lelei e aofia ai le 18 amino acids e nafa ma le susunuina o gaʻo ma gaʻofale. O le polotini o le Whey ua sili atu ona aoga. O loʻo i ai uma mea aoga amino.
  • Faʻavae ma mea faʻaopoopo. O le paʻu e le sili atu nai lo le 3-4% o gaʻo. Le itiiti ifo o isi vaega, o le sili atu.
  • Faʻainu meaʻai. E faʻatagaina e faʻatau faʻatasi ma soʻo se meaʻai, sui. O le tuufaatasiga e le tatau ona saccharin, cyclamate poo aspartame.

O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e fautuaina e faʻaaoga le fuamoa, casin poʻo le fualaʻau fualaʻau. O le a latou fesoasoani e aveesea le mamafa.

Mo le mauaina o le masini, ave se foliga o le serum i le ituaiga o mafaufauga. Latou te inuina ina ua maeʻa aʻoaʻoga. I luga o aso saoloto mai le aʻoga, latou te inu ai le popo tele.

Contraindications

Aveina o le polotini, e tatau ona e teena le faʻaaogaina o faʻamaʻi faʻamaʻi ma fualaau oona, ava malosi ma ulaula.

E faʻasalaina le faʻaaogaina mo le le faʻamaonia o le tagata lava ia, faʻafitauli o le maʻi. E le mafai ona ave faʻatasi ai ma le gaioiga o le gaioiga o fatugaʻo ma le ate, faʻamaʻi faʻasolosolo masani ma le faʻaogaina o gaioiga.

E faʻamaonia foi i le tulaga o le faʻalavelaveina o galuega o le gastrointestinal tract, faʻasolosolo i le atinaʻeina o le faʻamaʻi ma le faʻamaʻi pipisi.

O le maʻisuka e masani ona oʻo atu ai i faʻalavelave matautia. O le maualuga o le suka o le toto e sili ona matautia.

Aronova S.M. na tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga i togafitiga o le maʻisuka. Faitau atoa

O le a le mea e maua ai - o le faʻatulagaina ma le faʻavasegaina

O le mea autu o tagata e mauaina le mea o loʻo i ai i le tele o proteins ma gaʻo, ma a maeʻa aʻoaʻoga e vave ona latou toe faʻaalu le tau o le malosi.

Toeititi lava le leai o se gaʻo ma se paleni faʻatasi o le gaʻo ma gaʻo faataga tagata taaalo e vave fausia le musika e ala i le faʻaaogaina o tagata e maua ai le tupe. I le upu lava ia o loʻo taoto ai le uiga o lenei meaʻai faaopoopo - mai le Igilisi o lona uiga o le faateleina, ia ausia.

E mafai ona faʻavasegaina le mamafa o le mea e maua mai i le gaʻo ma le protein, ma vaevaeina i ni vaega se lua i luga o le kalori - o le sili atu o le protein i se tagata maua, o le itiiti ifo o kalori.

  • Calori maualugatupe mama - aofia ai vailaʻau faʻamalosi vave, ma o latou kalori o loʻo i ai mai le 1000 i le 1300 calories. O le fua o proteins i gaʻo i totonu o nei faʻaopoopoga o le 1: 4. O lenei ituaiga faʻaopoopoga e tatau ona filifilia mo le maua o le mamafa, faʻapea foʻi ma tagata taʻaloga faʻapolofesa ma mamafa mamafa.
  • Maualuga maualuga o tupe maua - o mea ia e gaosia ai le gaʻo ma le maulalo, ma o latou mea e sili atu nai lo le 1000 calories. O le fua faatatau o palatini i gaʻo i totonu o ia tagata maua e tusa ma le 1: 2.

E faapefea ona galue se paluga-carbohydrate, ma o le a le ituaiga e filifili mo oe lava?

O le manatu tonu lava o se paluga-carbohydrate paluga na i ai mo se taimi umi lava - aʻo le i saunia mai mama mama moa fefiloi ma le suka ma le susu.

E sili atu le saoasaoa o vailaʻau ma sili atu ona faigofie ona gauai i le tino pe a faʻaaogaina faʻatasi ma mea inu. I le taimi lava e tasi, o le tuufaatasiga o le tagata e maua ai le tupe e tatau ona aofia uma ai vailaʻau faʻamalosi ma faigofie ma maualalo le faʻaogaina o faʻamaumauga.

O le mealilo lenei o le lelei - o le paluga-kapaila o meaʻai e maua ai le tino ma le tele o le malosi ma le glycogen, lea e talafeagai mo o tatou maso.

I se aotelega, o tagata fesoasoani e fesoasoani i musika e toe malosi vave peʻa uma le faʻamalositino.

O fea le tagata e filifili?

Filifili mea e maua, taulai atu i lou mamafa ma le maualuga o le gaioiga faaletino. O le polotini i lenei oloa e mafai ona aofia ai le 10 i le 40%.

  • Afai o le ae leiloa le mamafa ma faʻateʻa ese le meaʻai gaʻo, faʻatau mea e maua ai le mamafa ma le maualalo o mea inu gaʻo - latou te le maualalo i calorie ma e le taufaʻataʻu i isi pauna.
  • Faʻatasi ai ma le musele musika ma le maualalo o le mamafa, i se isi itu, e sili atu le filifilia o tagata maualuga-kalori. O se tagata e filifilia lelei e mafai ona avea ma se malosi tele o le malosi e tatau ai mo le atoatoa aʻoaʻoga.
  • Pe a suʻesuʻeina le tuufaatasiga a se tagata mauoa, ia gauai atu i le faʻamatalaga faʻapitoa - o le faʻaitiitia, o le sili atu lea. O se fuainumera maualalo maualalo e faailoa mai ai o le tagata e maua ai meaola e aofia ai mea gaʻo faʻamalosi e maua ai le sili ona lelei.

Faamanuiaga ma le afaina i le tino

O tupe maua mamafa o oloa taua ia mo tagata e galulue i taimi uma ma e faʻaalu le tele o le malosi. O ia mea e faʻafefiloi e talafeagai foi mo tagata e maualalo le mamafa - oi latou uma lava, e oʻo lava i aʻoaʻoga ogaoga, e le mafai ona maua le maso maso.

O le manuia o le tagata mauoa e manino lava:

  • Maea atoatoa le paleni o le malosi ma faaitiitia ai le vaivai atoa.
  • Faafetai i gaʻo vailaʻau faʻamalosi, e faʻaleleia ai le tuʻuina atu o amino acids i totonu o le tino.
  • Faʻaleleia le faʻafouina o musika i se taimi pupuu.
  • E mafai ai e oe ona faʻalautele le musika i le 3-7 kilokalama mo le masina.

O tagata atamamai faʻapitoa e faamamafainao ia mea mamafa e fautuaina mo le faʻaaogaina e le gata na faia e le tino, ae o tagata foi e aafia i mea tau vaalele, pusa, soka, pasiketipolo, afeleti ma isi taaloga.

Ave tupe, oe manaʻomia mataʻituina lelei le vailaʻau - O taunuuga o le taumafa tele e mafai ona le gata ina le lelei, ae e oʻo lava i le matautia.

  • O nisi o ituaiga o tagata e maua ai le tele o suka ma e mafai ona taʻitaʻia ai le maʻisuka, ate ma fatu fatu. Ia, o le afaina tele e mafai ona e faia i lau ata, e matua faigata lava ona faʻaumatia ni paʻu faaopoopo e mafua mai i tagata e maua ai meaʻai.
  • Afai o loʻo iai le creatine i le faʻaopoopoga, e faʻasaina i le maualuga.

O tagata e maua i le maʻisuka, faʻamaʻi toto ma se uiga o allergies e tatau ona faʻatalanoa le latou fomaʻi aʻo leʻi amataina le au.

O aʻafiaga - aiseā e le tatau ai ona e popole tele i ē e mauaina?

I le tele o tulaga, o aʻafiaga e mafua ona o le soona taumafa poʻo le le lelei o le lelei o le oloa.

I faleoloa taʻaloga e mafai ona e mauaina ni tagata mamafa i tau eseese - ae aua le gauai atu i le faaosoosoga e teu! I le avea ai o se tulafono, o le maualalo o le mamafa o tupe maua, e le maualalo le lelei, ma oa latou vaega e mafai ona mafua ai se mea tiga matautia.

O aʻafiaga pito sili ona masani ai:

  • Faateleina le tele o meaʻai. O lenei itu itu e faʻaalia i le faʻaaoga tele. Ina ia aloese mai foliga vaaia o isi pauna, ave tupe maua mamafa pe a maeʻa aʻoaʻoga.
  • Lulu mumu o le paʻu ma le vevela i luga o le tino. E mafai ona tupu se faʻavevesi i le gasegase ma se paluga le lelei. O le feagai ma aʻafiaga leaga o le a fesoasoani i le faʻaititia o le vaega e faʻaumatia, pe suia foi i se oloa e sili atu.
  • Faʻamatalaga faʻalavelave - maʻi manava, fulafula ma afaina. O mea gaosi susu e toe faʻafoʻi ai le microflora o le intestinal, faʻapea foi ma le faʻaitiitia o le meaʻai, o le a fesoasoani e faʻamafanafanaina le manava fouvale.

O le a le matua e mafai ona inu ai le 'avega mamafa?

E mafai e tagata taʻaalo faʻapolofesa ona maua le avega mamafa mai le 16 tausaga., talu ai o le fesoasoani volumetric o le tino e aunoa ma ni meaʻai faaopoopo e matua faigata lava ona fausiaina.Ae ui i lea, o nisi ituaiga o tagata e mafai ona faaigoaina "18+" - o lona uiga o le oloa o loʻo i ai mea e afaina ai le tino o le tupulaga.

Taliaina o tagata e oʻo atu i le 16 tausaga ma e le fautuaina muamua! I lenei vaitau, e manaʻomia e le tino ona fai na o ia lava, ma e mafai ona faʻavaivaia ai vailaʻau manogi.

Mo tagata ei ai le mamafa masani ma e le aofia i taaloga faʻapolofesa, o le tausaga sili ona lelei e amata ai feutagaiga ma tagata e mauaina 22-24 tausaga. O le taimi lea o le tino e sili atu ona saunia mo le faʻamalosia lelei.

Faʻafefea ona faʻaaogā lelei tupe maua - o fesoasoani mai tagata taʻaalo

O le sao saʻo o tagata e mauaina le mea e tatau ai ina ia maua ai le maualuga o le aoga mai le faʻaaogaina.

  • O le taimi sili e ave ai paluga-carbohydrate o le tasi le itula muamua aoaoga ma taimi 30 minute mulimuli ane lona faauuga. O le taimi nei e manaʻomia ai e lou tino se malosi faaopoopo.
  • I aso e aunoa ma se toleniga, o le musu e ave se tagata e le aoga foi. Tele aoga 'ai le paluga ao leʻi faia le taumafataga, tusa o le 1-2 itula i le maeʻa o le taeao. Tasi Auaunaga i le Aso e aunoa ma le faamalositino lava. Ae peitaʻi, afai e maua malie le tino o lou tino, ona mafai lea ona e faaopoopo i ai se isi vaega.
  • Aua nei galo o le tagata e mauaina le mea e na o se faʻaopoopoga, ma o meaʻai lelei e taua tele i le mauaina o maso maso. O le filifiliga sili mo tagata taaalo o se taumafataga masani - 6-7 taimi i le aso. E aliali mai i le aso e mafai ona e faʻaaogaina meaai masani 3-4 taimi, ma tagata e maua 1-2 taimi. O lenei taumafataga o le a fesoasoani i le tino ia maua i taimi uma ia vitamini tatau ma minerale.

Tulafono mo le tuʻufaʻatasia o se tupe maua mamafa ma isi ituaiga o taaloga

O se faʻaopoopoga taʻaloga e sili atu ona tuʻufaʻatasia ma tagata e mauaina, o le fatuina lea. O pene ma vailaʻau 'oloʻo aofia ai i tagata e maua le saofaga i le faʻaogaina o le tino.

I le faʻaopoopoga, mo le sili atu o le mamafa o le mamafa, e masani ona faʻaaogaina e tagata taʻaʻalo eletise, vailaʻau vailaʻau eseese ma faʻalavelave faʻaleaga.

Ae i le vaitau o le vevela, faʻaaogaina o le maso maso, ma le faʻamalosiina o le toomaga, e le fautuaina e faʻaaoga se tagata e maua.

E mafai ona ou inu se mea mamafa mo le maʻisuka, fafine maʻitaga ma tagata mamaʻi?

  1. O le tele o vailaʻau gaʻo-gaʻolatini e aofia ai le tele o suka - o ia faʻaopoopoga i tagata mamai e maua i le maʻisuka e matua faasaina. Ae ui i lea, ei ai tagata e maua ai le suka e toetoe lava a leai se mea. O sea ituaiga oloa e mafai ona faʻaaogaina pe a uma ona feutagai ma se fomaʻi ma se faiaoga.

O fafine maʻitaga e manaʻomia se mea faʻalavelave vitamini, minerale, faʻapea foʻi ma mea taumafa e faʻamaonia i pulu, gaʻo ma gaʻo. Afai e leai sau meaai, mo se faataitaiga, protein, e mafai ona e liliu atu i tagata e maua. Ae ia faʻaeteete pe a faʻatau - o le tele o mea faʻafefiloi mo tagata taʻavale e aofia ai mea faʻaopopo ma mea e maua ai e ono afaina ai le pepe.

O le mea lelei, e sili atu le lafoai o le faʻaaogaina o taaloga taʻaloga ma suia i mea masani. O tagata faʻaletonu i tagata faʻatauvaʻa e naʻo le tagata lava ia ma tulaʻi mai o se taunuuga o le le faapalepale i vaega taʻitasi. O le tele o taimi, o allergies e mafua ona o le lactose, o se vaega o le paluga.

Afai e te maʻi i nisi o oloa, suesue ma le totoʻa le fatuga o le tagata e maua ai mea faʻatau ma aua nei faʻatau se oloa ma mea e le iloa e oe.

Tagata maua i Rusia

I Rusia, o le sili ona faatuatuaina o:

  • Maʻa Mataga (Faʻatau Meaʻai Sili)
  • Pro Gainer (Meaʻai Sili)
  • Moni-Mass (BSN)
  • Super MassGainer (Dymatize)
  • Tupe Maua Moni (Mea Taumafa Faʻavaomalo)
  • Arnold Schwarzenegger Series Iron Mass
  • Animal Mass (Food Nutrition)
  • Moni-Mass 1200 (BSN)
  • Faʻafeiloaʻi Lau Mass (MHP)
  • Elite Mega Gainer (Dymatize)

5 mafuaaga e inu ai le mamafa o tupe maua

O le a le mea e te manaʻomia ai pea e faʻatau tupe? Matou te faʻaalia uma mea lilo!

  1. se fuainumera tele o kalori i totonu o le tasi auaunaga. O aʻoaʻoga lelei e le mafaia e aunoa ma le malosi, ma le mamafa o mea e maua nai lo le tuʻuina atu o le tino ma kalori.
  2. Le auai i le tuufaatasiga o gaʻo saʻo. O nei gaʻo ua taʻua o le chain triglycerides, ma e manaʻomia mo le faʻavaveina o le maso maso.
  3. Faʻaaogaina. O mea mamafa mamafa e faigofie ona ave, e mafai ona e inuina i le toetoe o soo se taimi o le aso, ma i le taimi e tasi e maua ai le tino ma le numera talafeagai o kalori.
  4. Uiga sili ona lelei pe a faʻatasi ma le creatin. E pei ona uma ona tatou fai atu, o le creatine e sili atu ona faʻafefiloi i le tuufaatasiga ma protein ma gaʻo. I le faʻaaogaina o mea faaopoopo e lua, e vave ona e ausia lau sini - faʻamalosi tino maso.
  5. Faʻaleleia vave o musika. O mea uma lava e faigofie iinei - o le televaveina o maso, o le sili atu ma le umi e mafai ona e toleniina ai.

Suauu-Free Protein - togafitiga o le maʻisuka

E faʻapefea ona faʻapupula le protein i le toto ma aiseā e manaʻomia ai? I le filifilia o le toto, o le protein atoa o lona uiga o le maualuga o globulins ma le albumin o loʻo i totonu o le toto, ma o le maualalo o le protein i le toto e avea o se faailoga o faʻafitauli eseese o le tino. Grams i le lita o le toto ua iloiloina ile iunite o le porotini.

O le toto o le toto o se faailo taua o le metabolism o le amino acid ma le faagaoioia o le system redox o le tino. O lona maualuga e atagia mai ai le lautele o le tino ma le tino o tagata ua saunia e tali lelei i soo se soliga, e pei o le siama, ma isi faafitauli faʻafitauli. Aisea e paʻu ai lenei palota, ma o le a se mea e tatau ona ou faia pe afai e maualalo loʻu polotini toto?

Galuega faʻamalosi

Mai se vaaiga o meaola, o le protein masani o se ituaiga polymer.

Toeitiiti atoa le 100% o loʻo aofia i vaega eseese o amino, o le autu o ia mea nei:

  • Globulins e tele -tini molelaʻau o loʻo iai i le gaosiga o faʻamaʻi ma isi vailaʻau e faʻapipiʻiina e le inisiua. O nei amino acids e tusa ma le afa o le aofaiga atoa o le vailaʻau i totonu o le toto,
  • Igoa-mole mole masini mole mea e avea o se felauaiga ma punavai o mea faufale mo tisipesa o le tino o le tagata, lea e faʻapipiʻiina ai siama laiti. Tusi tala mo le tele o le aofaiga,
  • o le vaega o totoe o le fibrinogen - o se mea taua, o le elemene autu o le toto e mafai ona faʻatautaia.

O toto o le toto e aofia i le tele o gaioiga faʻasolosolo ma metabolic processes o le tino:

  • latou te tuʻuina atu meaʻai eseese i fusi (o hormones nei, ma lipids, ma minerals, ma pigments, ma sili atu),
  • faatasi ai ma la latou fesoasoani, felauaiga o fualaau faʻasaina ua faʻaofiina i totonu o le tino i le totoga o loʻo faʻatinoina,
  • latou te faia se vaega tāua i le faʻatinoina o le tino puipuia o le tino, galue e avea o se faʻalavelave mo le tali a le tino i mea faʻaleagaina,
  • a aunoa ma le mauaina o le toto o le a le mafai,
  • o nei vaega o loʻo avea ma se mea e tuʻuina atu ai se tufatufa ma le paleni tufatufaina o vaega toto i le toto,
  • latou te nafa ma le paleni o le toto masani o le toto.

Faailoga o le le lava o le porotini:

  1. O se faʻaitiitia o le faʻaitiitia o gaioiga o gaioiga, e oo lava i lona le atoatoa.
  2. Malfunctions o le muso o le fatu ua lagona e le maʻi.
  3. Fuʻa.
  4. Le faʻaalia o faʻamaʻi o faʻamaʻi na mafua ai le le lava o le palatini i le tino.

Afai o le palatini i totonu o le toto ua tuʻuina i lalo - mo le fomaʻi e mafai ona avea lenei ma faailoga o faʻafitauli i le tino o le maʻi, e aofia ai le faʻaitiitia o le faʻaʻailoga e faʻamasino ai le i ai o ni maʻi mama.

E tatau ona manatuaina o se maualuga maualuga e mafai foi ona tautala i le le atoatoa, ma le siitiaina i luga aʻe o le masani e manaʻomia ai togafitiga faafomaʻi.

I aso nei, e masani ona talia e faapea o se mea e masani ai, o le ola maloloina o tagata matutua, o le protein e tatau ona iai i le va o le 65 i le 82 kalama i le lita o le toto. Ae o loʻo i ai tulaga pe a mafai ona e matauina sina faʻaitiitia itiiti i lenei tulaga i fafo atu o le masani masani.

I le mea lava ia, o le itiiti ifo o le pau i le aofaʻi atoa o le protein e le tatau ona faʻaalia ai faʻamaʻi tuga ma faʻaalia, mo se faʻataʻitaʻiga, i tamaiti laiti, poʻo fafine o loʻo fanauina se tamaititi.

O le faaitiitia o le aofaiga atoa o le protein e faaalia foi i tina talavou i le taimi o le susu, ma e mafai ona iloa e oo lava i tagata ua leva ona momoe, pe a le maua i totonu o le tino meaai e lava ma totoe.

Faatasi ai ma isi mafuaʻaga e mafai ona faʻaitiitia ai le faʻatupulaia o le aofaiga o le protein i totonu o le toto:

  1. Faʻamalalaina
  2. Tauga mamafa
  3. Fafaga.

Mai le manatu o le physiological, o nisi mafuaaga o le hypoproteinemia (le lava o le popo i le tino) e faapenei:

  • tele le faʻaaogaina o le suavai pe a faateleina le tele o le vai i totonu o le toto ma le toto toto,
  • o le le atoatoa o meaai paleni: mulimuli i le maualalo o le protein, meaai maualalo-protein,
  • gasegase masani o le toto
  • mafua mai i mafuaʻaga eseese, faʻateleina faʻaleagaga o aʻafiaga i le tino,
  • o le le lava o le porotini e mafua ai ituaiga ituaiga o mumu,
  • polotini i totonu o le toto ua tuʻuina atu i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka,
  • oona o eseese malosi,
  • fiva fiva
  • maʻi ate
  • faafitauli o le gastrointestinal (faʻaaogaina o le absorption function).

O se suesuega i luga o le protein atoa o loʻo faʻatino i mataupu:

  • liona afaina o le tino o eseesega eseese,
  • ate ma fatu fatu,
  • i tagata gasegase e mumu, i ia tulaga, o le aofaʻi atoa o le porotini o le toto e masani ona faʻaititia,
  • tagata e maua i le kanesa
  • o gasegase ua maua i vaivaiga o le tino ma le anemia,
  • o gasegase e iai mea e pala ai ma faʻamaʻi o le vaega o meaʻai e siakiina mo siama ina ia iloa ai le matuia o maʻi,
  • faatasi ai ma se suesuega auiliili o le maʻi,
  • ao le i faia galuega, o le tofiaina o nisi o togafitiga faafomaʻi, faatonuina o fualaau faasaina - ia iloilo le mafai gafatia o le tino e toe faʻaleleia lona faʻaagaga i totonu,
  • ao faagasolo togafitiga - ia fuafua lona aoga.

Faʻafetai i le auʻiliʻiliga, e mafai e fomaʻi ona iloa poʻo le a le tulaga o loʻo i ai le maʻi, iloilo lona soifua maloloina. O le aofaiga o fuatini o le protein e mafai ai e oe ona iloa le saʻo ma le lelei o le gaosiga o le porotini, tusia faaiuga e uiga i le maʻi o meaʻai ma tuʻuina atu fautuaga i auala e faʻapupulaina ai le porotini ma faʻalauteleina lona faʻasalaga.

Ina ia faʻaitiitia pe faateleina le maualuga o le porotini, e tatau ona e iloa muamua po o le a le mafuaʻaga o le fesuiaiga i lona tulaga.

Afai e maua e le fomaʻi o le anotusi ua faʻaitiitia, o le a ia faia se suʻesuʻega faaopoopo e suʻe ai le mafuaʻaga o le paʻu ma faʻamaonia se togafitiga talafeagai mo le maʻi.

O ia suʻesuʻega e aofia ai, i nisi mea, se suʻesuʻega loloto o le palatini mo le tele o globulins ma albumin i le aofaʻi o le protein.

O le faasaʻoina o le meaai e tatau ona faia, i le itu o se saturation sili atu o meaai e 'ai i le popo. I le tele o tulaga, o se taumafa tatau lelei e mafai ona faʻaleleia lelei le faʻatupulaia o le polotini.

Gase Low Protein Gainer Maʻisuka Gainer

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

O le maʻi suka e faatatau i faamai pipisi, e fesootaʻi ma le le lava o le inisalini, o le homone o le peptide group. O le suʻega vave lava e tafe atu ai i le taimi masani, taofi ituaiga uma o gaioiga faʻasolosolo, e oʻo atu ai i le maualuga o le suka o le toto. O le maʻisuka e afaina mai vaivaiga, o le faaletonu o le tino ma le lapoa o suiga eseese.

O le tino faʻaletino faaletino e iai sona aafiaga lelei i le soifua maloloina o ia ituaiga o gasegase; e mafai foi ona faatagaina le tino i le maʻisuka. Naʻo le tasi le faʻasalaga o le a avea ma vaega lona tolu o le faʻamaʻi, pe a le manaʻomia le mamafa o le tino faaletino e tusa lava pe oʻo i lalo o le vaavaaiga malosi a le fomaʻi.

E le gata ina fesoasoani le taʻavale e faʻamalosi ai le glycemia, ae fesoasoani foi e faʻaititia le mamafa o le tino, faʻamalosia ai le muscle, faʻaitiitia le ono mafai ona maliu ma microangiopathic faigata.

Afai o le maʻisuka o loʻo faʻaauau i le fausiaina o tino, e taua tele mo ia le faʻaaoga o le tele o dosese o polotini, ina ia faʻaleleia ai le tino ma lelei ai le tino, e taua le ave o le protein ma isi ituaiga taaloga. Ae o vailaau faʻamaʻi o le maʻisuka e matua le manaʻomia, e faigata ona vaʻai i taunuuga o le latou faʻaaogaina o le solia o le gaosiga o le gaʻo, aemaise lava i le ituaiga o maʻisuka lona lua.

Puipuiga mo le maʻisuka ituaiga 2

O le maʻisuka e masani lava ona fiafia i le tele o le protein e faatagaina mo maualuga maualuga o kulukose. Puipuia - o se vailaʻau aoga i le maʻisuka, lea e faʻamalosia ai ponaivi ma maua ai se aoga aoga i luga o faiga uma.

Ae o lona taliaina e tatau ona pulea. E tatau i tagata taʻaalo ona gauai faapitoa atu i masini sulu.

O le a le protein?

O pulu pulu e lauiloa foi o le protein, o meaola nei e tuufaatasia ma se mea oona. Faʻafeiloaʻi e ulu atu i le tino o le tagata faatasi ai ma oloa o meaola ma mea totino. O se aofaiga talafeagai o lenei mea e maua i aano o manufasi ma iʻa, meaʻai susu, sisi, cheese cheese, eggs, chicken, sausages.

E maua le protein i falaoa, laumei (soya, pi), cereals. E lava le aofaiga o le porotini e maua ai le malosi o le popole ma le lelei o le faʻatinoina o isi faiga, faʻamalosi ai ponaivi ma e fesoasoani i le vave faʻaleleia o le tino. O le i ai o puipuiga i le taumafa o tamaiti ma tamaiti, faapea foi ma i latou e aafia i taaloga, e taua tele.

I le maʻisuka, e faʻaititia le aofaʻi o porotini i totonu o le tino.

E mafai ona ou faʻaogaina le protein mo le maʻisuka?

O le faʻaaogaina o le porotini i le maʻisuka e talia. Ae ui i lea, aʻo leʻi aofia ai lenei mea poʻo lena oloa i le lisi, e tatau ona feutagai ma le fomaʻi aoga ma mataʻituina le tulaga o le soifua mālōlōina, suʻe suʻega toto.

Tagata taʻavale a le suka suka o loʻo pipii atu i se taumafataga o le protein i la latou lava tautinoga e leai se aʻafiaga io latou tino - na o le faateleina o le maso masima sa matauina.

I le ituaiga suka 2 o le maʻisuka, e faʻasaina ai le meaʻai i le taimi lava lea e inu ai le ava malosi, ulaula, inu kofe, ma 'ai meaai mamafa.

Faʻafitauli mo le maʻisuka

O le tino o le maʻisuka e vave ona leiloa le polotini, ae e le tatau ona e sili atu i le masani mo le faʻaaogaina o lenei mea. O le masani mo tagata e maua i le maʻisuka e 1.1-1.3 kalama i le kilokalama mamafa. O le fualaau mo tagata taʻaalo e laʻititi laitiiti - 1.5-1.8 kalama i kilokalama mamafa.

E tutusa foi le tutusa o le porotini mo tamaiti ma tamaiti. O le maualuga o le protein o loʻo i ai oloa o meaola (moa, fuamoa, iʻa). O tagata e maualuga le suka e mafai ona faʻaopoopoina ma le saogalemu ia legumes ma fatu, nati ma fualaau aina mo a latou meaai.

Puʻu Puipui

O le porotini o le porotini atonu e faʻaalia i luga o le lisi o tagata maʻi i mataupu nei:

  • pe a faamaonia e le fomaʻi le tuufaatasiga o le popo protein,
  • Faʻafefeteina Protein e aofia ai le maualuga o le suka o loʻo mulimuli mai ai le maʻi.

O le inu atonu e leai ni fua e faasaina mo le maʻisuka, mo se faataitaiga, faʻi.

O le faʻaaogaina o se cocktail e afaina i:

  • onosai tausaga
  • fualaau faasaina na te faaaogaina
  • faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga
  • tuufaatasiga o le ava
  • le numera o meainu e inu i ai tagata inu i le vaiaso.

O le tuufaatasiga o le cocktail e aafia ai le filifiliga a le fomaʻi e uiga i le talafeagai o lona faʻaaogaina i le toto maualuga.

Mo se tagata maʻi e maua i le maʻisuka, o le luluina o le porotini e masani ona le manaʻomia - o loʻo i ai se aofaiga matautia o suka ma gaʻo. O le mea lea, aʻo leʻi faʻaaogaina, ia mautinoa e faʻatalanoa se fomaʻi. Mo tagata taʻaleʻa, e sili atu le faʻaaogaina o le protein e ala i meaai. O nisi masamu suauu ua faailoa mai ai o lo latou faaaogaina ua faatagaina pe faasaina mo tagata e maualuga le suka.

O le faʻamatalaga e tuʻuina atu mo faʻamatalaga lautele ma e le mafai ona faʻaaogaina mo fualaau faʻapitoa. Aua e te mafaufau ia oe lava, e ono lamatia. Ia talanoa i taimi uma i se fomai. I le tulaga o le vaeluaina poʻo le atoatoa o kopi o mea mai le 'upega tafaʻilagi, o se fesoʻotaʻiga malosi e manaʻomia.

O le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona taofi faʻatasi ma le suka

Ua faʻamaonia e saienitisi e mafai ona taofi le maʻisuka ituaiga 2 i le protein o le whey, o le Med daily. O faʻamanuiaga o le uila, e leai se tasi na mafai ona faʻamoemoeina.

Faʻafefe o le Protein e faʻaaogaina e le tino e fausia ai le musika.Peitai ua faamaonia mai e saienitisi le aoga o lenei oloa aemaise lava mo tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2.

O tagata faapitoa mai le Iunivesite o Newcastle na taitaia ni suʻesuʻega se lua i lenei vaega: i luga o tane ma le gaʻo ma le maʻisuka ituaiga 2.

Mo le uluai suʻega, e 12 alii e iai tikeri eseese na valaʻaulia. Na tuʻuina atu i tane le 30 minute o le malolo poʻo le 30 minute o toleniga i luga o se taʻavale. Ona, ao lei faia le taeao, faatasi ai ma se aofaiga tele o mea -ona, 20 g na tuuina atu.

uila po o le pusa. O taunuuga na mulimuli mai. E mafai e le polotini Whey ona pulea le suka.

I le taimi muamua, sa i ai le faateleina o le toto suka i le maea ai o le faiga o le taeao, i lenei tulaga sa leai se taoto i le toto suka.

I le avea ai o se suʻega lona lua, e 11 tagata volenitia e maua i le maʻisuka ituaiga 2 na valaʻaulia. E tatau ona 15g le aoauli. wheni. I le faaiuga o le suʻesuʻega, o le maʻisuka sa leai foi se faateleina i le suka o le toto.

O le mea moni na maitauina e faapea, pe a ave lenei mea ao le i ai, e leai se manao i mataupu e manaomia ai le taumafa. E le gata i lea, o se vailaʻau o loʻo i ai i le sisi ma le susu e mafai ai ona pulea le suka mo le maʻisuka ituaiga 2.

O mea na maua mai suʻesuʻega e lua o ituaiga ia o le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona taofi i le suka. E mafai ona pulea le suka i le maʻisuka ituaiga 2 ma puipuia lona alualu i luma pe'ā e faʻaaogā le protein uila ao leʻi 'aʻai.

I le taimi muamua, o tagata atamamai mai le Iunivesite o le Faitautusi na faʻamaonia mai e mafai e le polotini ona aumai le cholesterol i laina ma faʻamaonia ai le mamafa o le toto. Faatasi ai ma lenei mea, e mafai ona taofia le atiina ae o maʻi fatu fatu.

Tuua Lau Faamatalaga